PDA

View Full Version : tipkovnica i promjena slova


robby_photo
08.06.2005., 00:53
Bokic

Ima laptop sa engleskom abecedom na tipkovnici.

Sada zanima me kako da ubacim hrvatska slova na tipkovnicu. Ima li neki seting da umjesto x koristim z ili nesto tako slicno.

Lee Champa
08.06.2005., 05:13
Zamjeniš kapice slova. Ja sam mjenjao Y sa Z.:W, a ona "šumeća" pamtiš:D

robby_photo
08.06.2005., 05:25
Sorry mozda cu zigledati glupo ako ovo pitam

Kako zamijenis kapice slova. Ima li neki program koji ti promijeni slova po tvojoj zelji ili na sta si mislio.

Isao sam sada u Control panel na keybord ali nema tamo nista da mogu promijeniti.

Ima nesto u MS Word ono kao ako hocu ubacivati simbole ali to je tlaka i zezancija svaki put ici u simbole i ubacivati hrvatska slova

robby_photo
08.06.2005., 05:53
Skuzio sam kako to napraviti. Isao sam u language control i nasao sam nasa slova.

Ali sada je problem to sto je comp zamijenio nasa slova sa onim uglatim, viticastim zagradam, navodnicima i dvoije tocke.

Kako cu sada to vratiti nazad a da usput imam i hrvatska slova. Trazimo sam negdje u Control panel ako mogu razmijneiti slova po keyboard ali nema nista.

Znaci ako koristim Hrvatska slova nemogu koristiti dvotocku, navodnike i zagrade.

pera_detlic
09.06.2005., 00:27
Newbie...

robby_photo
09.06.2005., 00:40
pera_detlic kaže:
Newbie...
Whatever

Lee Champa
09.06.2005., 10:16
Znaci ako koristim Hrvatska slova nemogu koristiti dvotocku, navodnike i zagrade.
Možeš. Negdje se drugdje nalaze, ako ništa onda u INSERT pod Simbolima.
A kapice slova išćupaš i promijeniš.

][ead][unter
09.06.2005., 16:19
Hmm...kako promijeniti kapice na laptopu...?
Ja koristim Logitechovu tipkovnicu koja je cijela na eng i također na njoj nemam naše znakove.

Neznam jel ti kaj pomaže al probaj desni klik na taskbar pa odi na toolbars pa na language bar. Sad dok se on pojavi desni klik na njega i na settings.

Tu malo prošvljaj po key settings, default input language itd.

Meni je taj default input lang na Croatian jer ako se postavi na English nema nasih znakova nego su na tom mjestu zagrade i sl. E ali onda su i sve druge tipke na drugom mjestu...

Eto...nadam se da sam pomogao...

Marko1000
12.06.2005., 13:57
][ead][unter kaže:
Hmm...kako promijeniti kapice na laptopu...?
Ja koristim Logitechovu tipkovnicu koja je cijela na eng i također na njoj nemam naše znakove.

Neznam jel ti kaj pomaže al probaj desni klik na taskbar pa odi na toolbars pa na language bar. Sad dok se on pojavi desni klik na njega i na settings.

Tu malo prošvljaj po key settings, default input language itd.

Meni je taj default input lang na Croatian jer ako se postavi na English nema nasih znakova nego su na tom mjestu zagrade i sl. E ali onda su i sve druge tipke na drugom mjestu...

Eto...nadam se da sam pomogao...

A za instalaciju hrvatskog ti treba CD od Windowsa.

Zeleni
12.06.2005., 17:13
pera_detlic kaže:
Newbie...
"Nisu svi rođeni s tipkovnicom u guzici" ;)

pera_detlic
13.06.2005., 12:58
Zeleni kaže:
"Nisu svi rođeni s tipkovnicom u guzici" ;)

na šta insinuiraš?