PDA

View Full Version : Gdje servisirati Renaulta u ZG

Šubidubi
08.06.2005., 17:37
Danas sam sa Cliom (star 3 godine) pao na EKO-testu na tehn. pregledu. U roku od 10 radnih dana ga moram srediti i ponoviti testiranje. Znaci, istekla mi je registracija pa sumnjam da mogu ici u Sloveniju na servis. Zvao sam Boschov servis u Luckom, ali mi covjek od tamo kaze da nisu dizne vec da moram otici u ovlasteni servis. Vjerovatno je nesto oko elektroinstalacija u kombinaciji sa lambda-sondom.
Mozete li preporuciti neki ovlasteni servis u okolici ZG-a.
Ulje i filtere sam mijenjao sam tako da ne znam tko je manje zlo:Starkelj, Minimoto, ZAK, Roca...
Hvala

lbucar
08.06.2005., 21:26
Ja iz ZG idem u Krapinu kod Kreše. Ovlašteni servis, jeftiniji rad, ljubazni, jedino ima malo vožnje do njih.
A zato se naručuš telefonski i sve 5.
:W

STINGer
09.06.2005., 02:26
Šubidubi kaže:
Danas sam sa Cliom (star 3 godine) pao na EKO-testu na tehn. pregledu. U roku od 10 radnih dana ga moram srediti i ponoviti testiranje. Znaci, istekla mi je registracija pa sumnjam da mogu ici u Sloveniju na servis. Zvao sam Boschov servis u Luckom, ali mi covjek od tamo kaze da nisu dizne vec da moram otici u ovlasteni servis. Vjerovatno je nesto oko elektroinstalacija u kombinaciji sa lambda-sondom.
Mozete li preporuciti neki ovlasteni servis u okolici ZG-a.
Ulje i filtere sam mijenjao sam tako da ne znam tko je manje zlo:Starkelj, Minimoto, ZAK, Roca...
Hvala
Nisam baš upućen, ali sam čuo da znaju nepravilno raditi eko test tj. rade ga na nepravilan način. Mislim da će kolege forumaši znati više, nešto u vezi hladnog motora ili slično... sori što nisam od veće pomoći...

ROAD RUNNER
09.06.2005., 08:04
Svaka stanica za tehnički pregled dobila je uputu iz centrale da ako ih stranka lijepo zamoli da mu pregledaju auto (ekotest i druge stvari) da to učine BESPLATNO ako nema gužve u stanici.

Dakle, odeš do druge stanice i zamoliš čiku da ti izmjeri plinove...ako prođeš, sjebo te onaj šupak u drugoj stanici!

Renault servis koji ti mogu preporučiti je Auto Krešo u Krapini!!!

PAZI: Taj nema veze sa Auto Krešo servisima po Zagrebu!!!!

lbucar
09.06.2005., 09:57
ROAD RUNNER kaže:

Renault servis koji ti mogu preporučiti je Auto Krešo u Krapini!!!

PAZI: Taj nema veze sa Auto Krešo servisima po Zagrebu!!!!

Kao što napisah u 2 postu i ja potpisujem Auto Krešu iz Krapine. Ali obavezno se prije odlaska telefonski naruči.

Ovo su moja iskustva s eko testom.
Na eko test moraš ići s full zagrijanim motorom. Poželjno je napraviti servis prije toga i obavezno zamjeniti zračni filter.
Kod vozila s katalizatorom eko test se mjeri pri povečanom broju okrataja motora.
Za vozila koja su granična za prolaz nije svejedno hoće li prilikom mjerenja broj okretaja biti 2600 ili 2900. Ako znaš koje brojke na uređaju treba gledati možeš prilagoditi broj okretaja. Naravno, pod uvjetom da papučicu gasa ne drži službenik i da je auto oko granice prolaza.
Česti uzrok neprolaska na eko testu je neispravan ispušni sistem (šupalj auspuh - po domaći).

:W

Padrone
09.06.2005., 12:57
moze njihov broj ako netko ima? moze i na pm

Brazil
09.06.2005., 16:26
Link. (http://www.cursor.hr/pa.nsf/0/a0ad4272d52ac0e88025668e00678ebd?OpenDocument)

Inače postoji vrlo zgodna stranica preko koje se puno toga može naći - http://www.google.com/

ZorcJ
09.06.2005., 18:23
Nije reklama, ali prosurfaj malo na ovom (http://www.renault-club.net/forum/index.php?) forumu

Šubidubi
11.06.2005., 17:56
Bio sam danas u Krapini na servisu u Auto Kreši.
Covjek me je saslusao, nije se odmah primio lambda sonde poput 4 ranija servisa, vec je uzeo Unimer u ruke i ispitao instalacije, nasao gresku, prelotao konektor i rijesio stvar. Nije bilo potrebno nista mijenjati (u Novom Mestu su htjeli komplet instalacije mijenjati za 300 Eura). Dobili su novu zadovoljnu musteriju.
Hvala decki na savjetu da odem tamo.
P.S. Mehanicaru je ime Anton (inace je voditelj servisa) i stvarno je ljubazan i korektan. :top:

bumbar
11.06.2005., 19:45
Šubidubi kaže:
Danas sam sa Cliom (star 3 godine) pao na EKO-testu na tehn. pregledu.

Hvala

imao sam prije 3 dana jednako iskustvo, da ne duljim- nemoj ići u Renaultov servis, meni su htjeli naplatit 4.000,00 kn za promjeni katalizatora a imaš univerzalni od 700 kn, pa su mi krivu dijagnozu napravili da nešto ne valja s katalizatorom, otišao sam kod čovjeka u fuschu (kod nekog gdje imaš povjerenje) i rekao da je sve u redu, i da ispušem auto i da ću proć, ja sam auto stisnuo na Slavonskoj i vrtio ga na visokim okretajima i kad sam došao na eko test ponovno prošao sam ga bez problema, s tim da su količine Co-a, bile 10 puta manje nego prošli put! :eek:

dakle "ispuši" auto na autoputu pa ponovi eko test!

Svicar
11.06.2005., 19:57
Što se to kod nas dešava?

U CH j eod 1987 godine trostazni katalizator obavezan,idemo svake dvije godine na tak nazovimo ga eco test ali nitko nije ima tih problema,bolj ereći lako s eodklone i spadaju u normalno održavanje.Svaka automehaničarska radnja ima taj tester i podesi auto po tim normama i toje sve.Mi uvijek ismišljamo nešto svoje,sjećam se prvih mobilnoh,dabi se prijavio u HR mora je proći neki test ministarstva veza,prometa ili već čega.Ako vozilo staro tri godine nemože proći taj test isti treba vratiti tvornici ili INU zatvoriti ,nešto od toga nevalja.Pežo 205 iz 90te godine sa predjenim 227,000 kilometara je pre dva dana to prošao i svesu vrijednosti bile u normali bez ikakvih podešavanja.

lbucar
11.06.2005., 22:23
Šubidubi kaže:

Hvala decki na savjetu da odem tamo.
P.S. Mehanicaru je ime Anton (inace je voditelj servisa) i stvarno je ljubazan i korektan. :top:

Baš mi je drago što su potvrdili i na tvom slučaju da su pošteni serviseri. I drago mi je što si rješio problem.
I drago mi je što postoje mjesta poput ovog Foruma. :s :s :s

Šubidubi
17.06.2005., 15:13
Nisam naucio na ovakav odnos prema strankama pa evo da kazem da me je jutros nazvao covjek iz Krapine sa servisa i pitao je li sve u redu sa autom.
Sta reci vise? :top:

ROAD RUNNER
23.06.2005., 12:10
Šubidubi kaže:
Nisam naucio na ovakav odnos prema strankama pa evo da kazem da me je jutros nazvao covjek iz Krapine sa servisa i pitao je li sve u redu sa autom.
Sta reci vise? :top:

Zagorci ... :D:D:D:D

pravi vozač
02.03.2009., 09:47
U KRAPINI SAM JEDNOM BIO NA SERVISU OSLIČNI LJUDI KAO PRVO LJUBAZAN ONAJ BOJAN . PITAO ME AKO IMAM PROBLEMA SA AUTOMOBILOM DA SE JAVIM MEHANIČARU NISAM BAŠ UPAMTIO KAKO SE ZOVE ALI IME MU JE POČINJALO S BR TAKO NEKAKO DEČKI SU NAPRAVILI NAJBOLJI SERVIS ČESTITAM VI STE NAJBOLJI!:):)

Bernardica33
01.11.2010., 01:12
U KRAPINI SAM JEDNOM BIO NA SERVISU OSLIČNI LJUDI KAO PRVO LJUBAZAN ONAJ BOJAN . PITAO ME AKO IMAM PROBLEMA SA AUTOMOBILOM DA SE JAVIM MEHANIČARU NISAM BAŠ UPAMTIO KAKO SE ZOVE ALI IME MU JE POČINJALO S BR TAKO NEKAKO DEČKI SU NAPRAVILI NAJBOLJI SERVIS ČESTITAM VI STE NAJBOLJI!:):)

Poštovani !

Možete li mi napisati točnu adresu od auto Krešo u Krapini?

Hvala

Rebbit
01.11.2010., 01:53
Poštovani !

Možete li mi napisati točnu adresu od auto Krešo u Krapini?

Hvala

tebi je bilo teško pročitat cijelu temu i pogledati 8 postova iznad? :facepalm:

http://www.cursor.hr/pa.nsf/0/a0ad4272d52ac0e88025668e00678ebd?OpenDocument