PDA

View Full Version : Mirko Filipovic VS. Ibragim Magomedov - 26.6.2005

cemo
09.06.2005., 17:59
sto mislite?

ljiga
09.06.2005., 18:31
Ma sr**je. Hoće li se on uopće tući sa Fedorom na kraju ?
Ovakve borbe Mirku mogu samo naškoditi, s obzirom da ako ga dobije neće mu baš jako dići status, dok s druge strane ako izgubi (uvjek je moguće) isti taj status koji je teško gradio će jako pasti. (koliko je samo boraca morao dobiti da ispere poraz od Randlemana)

Afrofeet
09.06.2005., 18:34
Mislim da će ga Mirko razbit, ali nikad se ne zna, sve je moguće. Ovaj je inače boksač, a trenira u Fedorovom timu tako da je vjerovatno dobar. Ima 12 pobjeda i 2 poreza (nisam siguran al ima dosta dobar score).

Cpl. Hicks
09.06.2005., 19:05
Ima solidan omjer, doduse izgubio na RNC od Yvela, no Filipovica je nokautirao Randleman pa su tu kvit:-) Dobio Cahoona, starijeg Overeema (koji je na silaznoj putanji zadnjih nekoliko godina), Dalgliesha i Voorna od solidnijih boraca, no ti su miljama daleko od vrha. Wiuff ga kontrolirao u klincu i na tlu do odluke.
Mislim da je Filipovic tehnicki pre potkovan za Magomedova te da ce ovaj stradati u izmjeni udaraca. Nije hrvac neke ekstra klase, a svi znamo kako je tesko Filipovica srusiti...

cemo
10.06.2005., 10:20
mirko ce ga nokautirati!

jel zna netko dali ce biti kakav prijenos?

hasselbaink
10.06.2005., 10:25
mislim da ce mirko dobti bez vecih problema (nadam se).

ovo mu je zagrijavanje za fedora (kad je to, u 10om mj?), a i rekao je da prije ide na nekog iz fedorovog tima :D

građevinar
16.06.2005., 22:29
Prijenos Na NovaTV. Komentator - dobro nam poznati Slaven Vujić.

Bravo za Novu. Oni će prenosit i Mirko - Fedor u 8.mj.

Afrofeet
16.06.2005., 22:51
odlično. fala na informaciji

morbidangel
19.06.2005., 19:46
Trebao bi dobit Magomedova.
Jučer na rtlu je rekao da ima dogovorene mečeve (i sa fedorom- za titulu) ali hoće li se boriti ako prvi izgubi? :confused:

hasselbaink
20.06.2005., 09:06
morbidangel kaže:
Trebao bi dobit Magomedova.
Jučer na rtlu je rekao da ima dogovorene mečeve (i sa fedorom- za titulu) ali hoće li se boriti ako prvi izgubi? :confused:

ja mislim da hoce.
magomedov mu je samo zagrijavanje za fedora i borbu za titulu, nije to borba da bi dobio status izazivaca.

fedor ga je predugo izbjegavao... (mirka)

morbidangel
20.06.2005., 20:38
svi su uvjereni u mirkovu pobjedu. ali ako dobije po tikvi. znači opet cekat godinu dana do revansha.

tic
21.06.2005., 20:28
mislim da nikakvog iznenađenja neće biti. ovaj rus ipak nije randleman i nije u klasi mirka.

Cpl. Hicks
21.06.2005., 20:50
tic kaže:
mislim da nikakvog iznenađenja neće biti. ovaj rus ipak nije randleman i nije u klasi mirka.

Randleman isto nije bio u klasi Filipovica:D
Stovis, Randleman je od 2003 1-6-0, a ne moram reci koga je zadnje dobio...
Makar, po onome sto sam cuo/vidio, Magomedov nije neki rafinirani udarac pa bi se protiv tehnicara kao sto je Filipovic mogao jako lose provesti.

Likjetaj
23.06.2005., 13:46
Polsat sport prenosi cijeli pride od 9 ujutro u nedjelju

http://polsat.com.pl/tv/

Gledljivo na SS2 karticama i FTA reciverima s internom emulacijom te orginalnom karticom naravno ;)

52X32X52
26.06.2005., 03:09
Mirko pobjeđuje 100%!!!

lappino
26.06.2005., 09:25
Evo ga Mirko, mrkog pogleda na predstavljanju boraca...
Forza Mirkooooo!

lappino
26.06.2005., 09:38
Zagrijavanje: Haritonov razbio Rizza...

lappino
26.06.2005., 10:48
A Nogeira i Vovčančin izgubiše...
Mirko vs. Ibragimov nije bio loš meč...
A evo i Emeljanjenko (široka ruska duša) na stejdžu prihvatio izazov Mirka za 28/8...bit će zabavno!

Nipple Twister
26.06.2005., 11:30
Nikad ni vidio ni čuo za tog Magomedveda, al da se, nakon što mu zarastu rebra, još tisuću puta vrati u ring Mirku, tisuću puta bi isto prošao (osim da Mirku zavežu neki od extremiteta)

Zajebavaju ga Fedor i njegov tim, ovo je trebala bit borba da mu ne propadnu pripreme, a tip ga je namučio isto koliko bi ga i ja. Vjerovatno su očekivali da će ga Mirko onako ljut udarat ko vreću pa se možda pritom povrijedi.

52X32X52
26.06.2005., 11:50
Mirko legenda!!

satter
26.06.2005., 11:53
Mirko je bio totalno cool tijekom meca.
Opusteno, lagano i booooom.
Mirkec nam postaje pravi majstor, jako sam zadovoljan ovom borbom iako protivnik nije bio nesto pretjerano opasan.

Afrofeet
26.06.2005., 12:07
svaki protivnik je opasan, al dobro je prošlo, rebarca........rebarca.....:D
ili jetrica.....jetrica.....

cemo
26.06.2005., 13:37
najljepsa mirkova borba do sada.
stvarno je odradio mec kao pravi profesionalac!

mirko ce razbit fedora! (mozda... )

cvio14
26.06.2005., 14:45
pa kud se baš sa fedorom tuče 28.8., baš kad idem na maturalac:mad:
a ne vjerujem da će španjolci prenosit meč

inače, bravo Mirko:mirko:

Blue
26.06.2005., 15:52
Molim link na snimku borbe za Hrvatiche u inozemstvu :D Valjda ju je netko skinuo...

Cpl. Hicks
26.06.2005., 16:52
link (http://lublin.bjj.org.pl/multimedia/filmy/mirco_vs_magomedov.avi)
S Polsat Sport.

MaxB
26.06.2005., 17:19
Cpl. Hicks kaže:
S Polsat Sport.
22,4 MB - ja cu pricekat reprizu u 20:00 na Novoj kad sad ne mogu do brze veze... ;)

Blue
26.06.2005., 17:39
Cpl. Hicks kaže:
S Polsat Sport. Thnx :top: Skinuo sam i pogledao, imam brzu vezu :D

Mirko je bio koncentriran i precizan. Dobro je izbjegavao udarce sakama. Magomedov ima silinu ali nema tehniku - imao bi vise uspjeha da je slozio boksacku kombinaciju nego slao "ako prodje - prodje" udarce. Kad je vec isao na ruke. Greska mu je sto je isao na pimplavu boksacku defenzivu, stalno bacanje preventivnih direkata van. Previse se unio u to i zaboravio na noge.

S Fedorom ce bit druga prica. Da sam ja na njegovom mjestu mene bi jedino uplasila Mirkova koncentriranost. Tehnicki nije pokazao nista posebno. Koncentriran je i udara ko mazga, to su mu glavne karakteristike. Mozda je dobro sto mec nije bio tehnicki zahtjevan i raznovrsan tako da Fedorova ekipa nije imala sto proucavat.

Mirko - Fedor bi trebalo bit strava. Dva kompletna borca. Bit ce interesantno vidjet koju taktiku ce izabrat Fedor, odnosno da li ce se odluciti na parter. I da li ce Mirko pustit da mu idu tamo neke taktike prodavat :zubo:

Pinockio
26.06.2005., 18:01
Evo ga ovdje za one koji imaju slabiji internet pa je file 7mb

http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=2WL3XIVQQI7Z63RCL44JHYC9B0

A vi brzi skidajte sa one gore stranice da se ova nebi brzo ukinula

CHE-Guerrilla
26.06.2005., 23:19
prvo čestitka Mirku :top: koji je opet dokazao da protiv kvalitetnog stand up borca nikakav "parteraš" nema nikakve šanse.. :W

Nipple Twister
27.06.2005., 00:12
Sad vidim isto tako da Fedor ima puno respekta prema Mirku i da ga se istinski pribojava, što će utjecati malo na njega kad dođe do borbe. Stavit ću i neke novce na Mirka ;)

Ste vidli kako ih je postrojio na ringu poslije ?
Za krepat, đapaneze i Fedor su bili malo u šoku, al su se ipak postrojili gore ....:D :D :D

Afrofeet
27.06.2005., 00:27
CHE-Guerrilla kaže:
prvo čestitka Mirku :top: koji je opet dokazao da protiv kvalitetnog stand up borca nikakav "parteraš" nema nikakve šanse.. :W
hehe Čegi, Magomedov je bazno boksač. Nije ni pokušao ići u parter.
Osim toga Mirko nije samo standup borac, pa njemu se trening zasniva na obranama od rušenja (a to mu nije došlo iz standupa nego iz hrvanja)

CHE-Guerrilla
27.06.2005., 00:30
Afrofeet kaže:
hehe Čegi, Magomedov je bazno boksač. Nije ni pokušao ići u parter.
Osim toga Mirko nije samo standup borac, pa njemu se trening zasniva na obranama od rušenja (a to mu nije došlo iz standupa nego iz hrvanja)

nisma ja govorio o Magomedovu (btw. koji je itekako dobro upoznat s parterom) već generalno...borba je jasno pokazala kako dbar stand up borac lako eskivira i završava borbu :W

Afrofeet
27.06.2005., 00:37
CHE-Guerrilla kaže:
nisma ja govorio o Magomedovu (btw. koji je itekako dobro upoznat s parterom) već generalno...borba je jasno pokazala kako dbar stand up borac lako eskivira i završava borbu :W
hehe šta se sad izvlačiš. Pa naravno da je upoznat, ne bi se mogao borit u MMA da ne zna parter. Osim toga Mirko je budući prvak, nadam se.
čestitam upravo si otkrio toplu vodu.

CHE-Guerrilla
27.06.2005., 00:39
Afrofeet kaže:
hehe šta se sad izvlačiš. Pa naravno da je upoznat, ne bi se mogao borit u MMA da ne zna parter. Osim toga Mirko je budući prvak, nadam se.
čestitam upravo si otkrio toplu vodu.

nemam se ja kaj izvačiti..činjenica je samo da su mi mečevi prije bili naprosto smiješni s aspekta stand up borbi..tako lamatanje i otvaranjebez akcije ne vidjah dugo...jedini kvalitetni stand up je danas samo Mirko pokazao...naravno da ima više takvih stand up boraca ne bi bilo dominacije "parteraša"...mladiću dug je put do poda..naravno osim u slučaju ako ti ga ne ubrza Mirko udarcem u bulju :D :W

Stipe23
27.06.2005., 00:46
Kao prvo, u threadu se krivo govori.
Zapravo toliko krivo da se pitam koliko se uopće prate karijere boraca, a koliko se lupa napamet.
"Samo" stand up borcu definitivno fale neke vještine da bi opstao u ultimate fightingu. Mirko je daleko evoluirao od svojih K-1 dana.
Mirkovi treninzi su fifty fifty stand up i grappling. Mirko NE odrađuje samo kickboxing treninge nego UF treninge već pet godina. Unajmio je i plaća trenera koji je samo radi njega više vremena provodi ovdje nego kod kuće u Španjolskoj. Tako da on kao primjer "čistog stand up borca" otpada.

Hunt radi u Gracie Barra akademiji, a Leko kao čisti striker ima tri poraza i nula pobjeda.
Nema razloga da se krivo govori.

- Stipe -

Afrofeet
27.06.2005., 00:46
pa Mirko je jedan od najboljih K-1 boraca. Takvih nema puno. Naravno da je tehnički najbolji u Pride što se tiče standupa.
Mirkova prednost je što ima pojedinačne razorne udarce i odličan sprawl (obrane od rušenja). Da je samo dobar u standupu ne bi bio među 3 najbolja na svijetu. U Pride su bili i Mark Hunt, K-1 prvak koji je izgubio od Yoshide jer se nije znao obranit od rušenja. Bili su i Leko (također nije znao obranu od rušenja, gubio je u 1.minutama), bio je Lebaner koji je također gubio. Bio je Abidi koji je isto gubio od judaša jer nije imao obrane od rušenja. Svi su oni među boljim K-1 borcima, al to nije dosta. Za uspjeh ne možeš bit standup borac, moraš bit kompletan. Uzmi primjer mladog borca Shoguna. On je inače muay thai borac, koji je odličan u standupu, a i ima mislim smeđi pojas u BJJ. Danas je pobijedio Minotora (brata od Minotaura) iz razloga što je kompletan. Mino ga je imao puno puta na podu ali mu nije ništa mogao. opet kažem - standup nije dovoljan

Stipe23
27.06.2005., 00:49
Blue kaže:

Mirko - Fedor bi trebalo bit strava. Dva kompletna borca. Bit ce interesantno vidjet koju taktiku ce izabrat Fedor, odnosno da li ce se odluciti na parter. I da li ce Mirko pustit da mu idu tamo neke taktike prodavat :zubo:

Nije ti to teško prognozirati.
Fedorova taktika bit će distanca, 2-3 bombe, klinč i takedown.

- Stipe -

CHE-Guerrilla
27.06.2005., 00:54
Afrofeet kaže:
pa Mirko je jedan od najboljih K-1 boraca. Takvih nema puno. Naravno da je tehnički najbolji u Pride što se tiče standupa.
Mirkova prednost je što ima pojedinačne razorne udarce i odličan sprawl (obrane od rušenja). Da je samo dobar u standupu ne bi bio među 3 najbolja na svijetu. U Pride su bili i Mark Hunt, K-1 prvak koji je izgubio od Yoshide jer se nije znao obranit od rušenja. Bili su i Leko (također nije znao obranu od rušenja, gubio je u 1.minutama), bio je Lebaner koji je također gubio. Bio je Abidi koji je isto gubio od judaša jer nije imao obrane od rušenja. Svi su oni među boljim K-1 borcima, al to nije dosta. Za uspjeh ne možeš bit standup borac, moraš bit kompletan. Uzmi primjer mladog borca Shoguna. On je inače muay thai borac, koji je odličan u standupu, a i ima mislim smeđi pojas u BJJ. Danas je pobijedio Minotora (brata od Minotaura) iz razloga što je kompletan. Mino ga je imao puno puta na podu ali mu nije ništa mogao. opet kažem - standup nije dovoljan

ti navodiš ljude koji nisu imali kompletan stand up..da su trenirali neku borilačku vještinu imali bi .. a to što Mirko trenira i parter to je čisto radi toga što mu stand up dolazi od borilačkog sporta a ne borilačke vještine pa je stoga morao neke stvari dodavati kako bi se znao snači na podu :W

Afrofeet
27.06.2005., 00:56
u kojoj borilačkoj vještini postoji sprawl? osim u hrvanju

CHE-Guerrilla
27.06.2005., 00:59
Afrofeet kaže:

eto npr. u wing chunu postoji obrana od rušenja...:W

CHE-Guerrilla
27.06.2005., 01:01
btw. dok su velikog i legendarnog majstora Wonga na jednom seminaru u Engleskoj pitali kaj ak vas protivnik zruši..on mu je odgovorio protu pitanjem u tradicionalnom kineskom simboličkom stilu.._:" a kaj ak vam protivnik zabije nož u srce..."..eto pametnom dosta :W :W :W

Afrofeet
27.06.2005., 01:01
dokazi? kako se branit od rušenja u noge?

CHE-Guerrilla
27.06.2005., 01:02
Afrofeet kaže:
dokazi? kako se branit od rušenja u noge?

a kak da ti to tu dokažem? :confused:

Afrofeet
27.06.2005., 01:03
ma dobro nije bitno. glupo je ovo

satter
27.06.2005., 09:12
Afrofeet kaže:

U svakoj pravoj borilackoj VJESTINI.

Afrofeet opet pricas o stvarima u koje nisi upucen.

seti
27.06.2005., 09:46
ne kuzim kak mozete reci da je bilo lako - pa onih par udaraca koji su fijuknuli Mirku oko nosa su jednako tako mogli i sjesti di treba. lucky punch od onakvog medveda i odes u carstvo snova
sve su to borbe visokog rizika

a ovi Mirkovi udarci nogom, pa on bi trebao nosit dozvolu za tu svoju ljevicu. njegovi protivnici imaju srece da ne udara tako desnom jer bi se nekome strgano rebro zabilo u srce.

Stipe23
27.06.2005., 12:31
satter kaže:
U svakoj pravoj borilackoj VJESTINI.

Afrofeet opet pricas o stvarima u koje nisi upucen.

Suzili ste raspravu samo na sprawl, a lijepo vam kažem, Filipović trenira fifty fifty stand up i parter.
PARTER, on zna raditi anakonde, giljotine, trokute, armbarove.

A kao drugo, reci satter, ajde da čujemo, nabroji u kojim se vještinama uvježbava sprawl?

- Stipe -

Afrofeet
27.06.2005., 12:51
Afrofeet opet pricas o stvarima u koje nisi upucen
Upućen sam i više nego što misliš.
RAdio sam u jednom karate klubu, tamo nisu baš radili sportski karate (radilo se o shotokanu), više su darili kate, i šta ja znam, više su radili na tradiciju.
Ja nisam nikad to vidio kod njih na treningu.

satter
27.06.2005., 13:10
Ja sam recimo to vidio u thai boxu, karateu, judu, znam puno ljudi koji treniraju box pa redovito to rade i slicno.

ZgSash
27.06.2005., 13:40
mirko je odrastao
sad se bori kao pravi ratnik , bez opustanja i emocije si ostavlja za doma
to je detalj koji ga danas cini najboljim UF borcem
koliko god nama magnomedov izgledao smijesno i bezopasno , to je samo i iskljucivo iz razloga jer mu mirko nije dao da dode do izrazaja
mislim da ne grijesim ako kazem da bi vjerojatno svi mi ovdje pojeli lijepih batina od tog ukrajinskog medvjeda i da nam nebi bilo nimalo smijesno uci mu u ring
s druge strane , mirko je narastao i naucio dovoljno da bi se jednako dobro pripremio i da mu ja ili netko od vas dolazi na borbu
nije slucajno da se fedor usrao i nije slucajno da mirko ima status kakav ima u japanu
danas , on se u ringu bori samo i jedino sa vlastitim ogranicenjima , a protivnik mu moze biti tko god hoce
odlican primjer svima koji boilacke vjestine ozbiljno treniraju

satter
27.06.2005., 13:43
zg_sash kaže:
mirko je odrastao
koliko god nama magnomedov izgledao smijesno i bezopasno , to je samo i iskljucivo iz razloga jer mu mirko nije dao da dode do izrazaja
mislim da ne grijesim ako kazem da bi vjerojatno svi mi ovdje pojeli lijepih batina od tog ukrajinskog medvjeda i da nam nebi bilo nimalo smijesno uci mu u ring
s druge strane , mirko je narastao i naucio dovoljno da bi se jednako dobro pripremio i da mu ja ili netko od vas dolazi na borbu
nije slucajno da se fedor usrao i nije slucajno da mirko ima status kakav ima u japanu
danas , on se u ringu bori samo i jedino sa vlastitim ogranicenjima , a protivnik mu moze biti tko god hoce

Mudro receno.

Stipe23
27.06.2005., 14:09
zg_sash kaže:
mirko je odrastao

Ali po tome kako se priča ovdje, ono što Mirko radi nije vještina, to ti je samo sport :D

- Stipe -

Stipe23
27.06.2005., 14:11
satter kaže:
Ja sam recimo to vidio u thai boxu, karateu, judu, znam puno ljudi koji treniraju box pa redovito to rade i slicno.

Normalno da u judu rade kad u judu rade i double leg takedown.

Boksači rade sprawl?
Znaš li ti što je to sprawl?

- Stipe -

satter
27.06.2005., 14:12
Obrana od takedowna.
Ali boks o kojem ja pricam su ljudi koji rade kao izbacivaci vec 10 godina.
I dodali su puno toga ali i dalje rade 90% box a ostalo druge stvari.

Stipe23
27.06.2005., 14:14
Stipe23 kaže:
Normalno da u judu rade kad u judu rade i double leg takedown.

Boksači rade sprawl?
Znaš li ti što je to sprawl?

- Stipe -

E i još jedna stvar.
Rekao si da rade sprawl u svakoj vještini.
Još si naglasio VJEŠTINI!

Ono što si sada, post kasnije, nabrojao su boks, tajlandski boks (valjda, ne veliš je li thai kickboxing ili Muay Thai), i judo. To su ti sportovi. :D

U kojim se "pravim borilačkim vještinama" uvježbava i sprawl?

- Stipe -

satter
27.06.2005., 14:17
Boks judo i thai box nisu sportovi.
To sta se danas tako treniraju nije moj problem.
Ja sam ih ucio kao vjestinu.

Stipe23
27.06.2005., 14:18
satter kaže:
Obrana od takedowna.
Ali boks o kojem ja pricam su ljudi koji rade kao izbacivaci vec 10 godina.
I dodali su puno toga ali i dalje rade 90% box a ostalo druge stvari.

Onda su to njihove druge stvari koje su si sami dodali, nisu dio boksa. Afro te pitao gdje se to radi sprawl.

Isto tako sprawl nije dio karatea niti thai kickboxinga.

- Stipe -

Stipe23
27.06.2005., 14:22
satter kaže:
Boks judo i thai box nisu sportovi.
To sta se danas tako treniraju nije moj problem.
Ja sam ih ucio kao vjestinu.

Dobro, satter, nemoj se ljutiti, ali nemaju ljudi odakle znati što si ti kako učio. Niti možeš to očekivati.
Jasnije govori što imaš za reći.

Nemoj mi prodavati spike da se u svakoj vještini radi sprawl, jer to nije istina.
Boksački trener te NEĆE učiti sprawl. On te sprema za stand up borbu.
Muay Thai trener te neće učiti sprawl.
Karate trener te neće učiti sprawl.

- Stipe -

eisenfaust
27.06.2005., 14:23
Vidim ponovno se dotaknulo pitanje granice sporta i vještine. GAISF vam vrlo decidirano navodi koje su discipline sportovi koliko god se to nekome svidjelo ili ne. Pokušaj registrirati Klub koji se ne nalazi na tome popisu (samim time i popisu HOO) pa vidi da li ćeš se uopće moći pozvati na Zakon o športu.
Mislim da je vrlo individualno pitanje o tome koja disciplina ostaje samo sport ili nešto više.

eisenfaust
27.06.2005., 14:24
Mislim da je Afro htio pitati gdje se radi sprawl "by the book"?

Stipe23
27.06.2005., 15:07
eisenfaust kaže:
Mislim da je Afro htio pitati gdje se radi sprawl "by the book"?

Što to znači "by the book"?? :D
Ili ga radi kako treba, ili ga nemoj raditi uopće ;)

Pa nije sprawl nuklearna fizika.

- Stipe -

eisenfaust
27.06.2005., 15:09
Stipe23 kaže:
Što to znači "by the book"?? :D
Ili ga radi kako treba, ili ga nemoj raditi uopće ;)

Pa nije sprawl nuklearna fizika.

- Stipe -

Pod "by the book" mislio sam da se sprawl radi kao jedna od stvari koje se nalaze u curriculumu neke vještine, a ne o tome kako se radi.

Stipe23
27.06.2005., 15:14
eisenfaust kaže:
Pod "by the book" mislio sam da se sprawl radi kao jedna od stvari koje se nalaze u curriculumu neke vještine, a ne o tome kako se radi.

A, to.

To sam i ja pitao, čeka se odgovor :D

Dečki malo objektivnosti. Te spike o übervještinama koje imaju sve su gluposti.
I kaj je najbolje, navodno SVE istočnjačke vještine imaju sve. :D

Ako se ne radi sprawl, onda se kaže ne radi se sprawl i bok. Nismo djeca. :top:

- Stipe -

eisenfaust
27.06.2005., 15:20
Stipe23 kaže:

Dečki malo objektivnosti. Te spike o übervještinama koje imaju sve su gluposti.
I kaj je najbolje, navodno SVE istočnjačke vještine imaju sve. :D
- Stipe -

A čuj možda i u tome postoji klica istine. Treba razumijeti da su mnoge vještine izbacile mnoge elemente, a i to da su neke postale sport!

Kendo je nekada obuhvaćao, npr. rezove po nogama, situacije u kojima se suočavaš nenaoružan protiv suparnika, a vjerujem da je negdje postojala i neka varijanta sprawl-a. Ali eto, danas je Kendo to što jest jer su se i vremena malo promijenila...

ZgSash
27.06.2005., 15:25
bojim se da jeste djeca
hajde da koristimo cistu logiku: mislite li da bi samo tako neka vjestina postojala 1000-2000 godina , a da nikome nije palo na pamet da ti se protivnik moze baciti u noge?
ovo danas je derivat , izmisljotina za zapadnjake , bazirana na frajericnosti tipa pred diskom , koji rusi protivnika trostrukim letecim zadnjim bocnim udarcem , koji je zaradio u svoih dugih 2 godine treniranja kao povlasticu crnog pojasa
:)
naravno ,najvazniji dio je skicati kao majmun i mahati rukama bezveze kad ti se protivnik pocne priblizavati , t donosi bar smedi pojas , nakonj6 mjeseci treninga
inace , prije toga , sve generacije su bile blesave i nitko se nije znao potuci
inace , prije nekoliko godina je bio dokumentarac o shao-linu gdje su prikazali vjezbu silazenja niz stepenice na sve cetiri
je li itko to pokusao , da ne velim trenirao 3 mjeseca svakodnevno??

Stipe23
27.06.2005., 15:39
zg_sash kaže:
bojim se da jeste djeca
hajde da koristimo cistu logiku: mislite li da bi samo tako neka vjestina postojala 1000-2000 godina , a da nikome nije palo na pamet da ti se protivnik moze baciti u noge?

Ajde ti, logičar, onda odgovori na Afrofeetovo pitanje i nabroji te silne vještine koje postje 1000 godina u kojima se radi sprawl.

- Stipe -

satter
27.06.2005., 16:17
Ok da malo moderiram.
Ova rasprava stvarno ne pripada ovdje nego u onaj drugi topic koji je stipe otvorio.
Ajde da ne zachetavamo topic o mirku tako da ako netko ima jos sta pitati ili dodati o ovoj borbi moze to tu napraviti.

Hvala.

Nipple Twister
27.06.2005., 20:47
Satter , Bog te blagoslovio :D

Kasniš 2 stranice, al bolje ikad....

cvio14
27.06.2005., 22:42
Nipple Twister kaže:
Sad vidim isto tako da Fedor ima puno respekta prema Mirku i da ga se istinski pribojava, što će utjecati malo na njega kad dođe do borbe. Stavit ću i neke novce na Mirka ;)

Ste vidli kako ih je postrojio na ringu poslije ?
Za krepat, đapaneze i Fedor su bili malo u šoku, al su se ipak postrojili gore ....:D :D :D

Kao nisu znali da će ih zvati. Ono, fedor izlazi s pojasom(slučajno mu se našo u blizini)

babajuna
28.06.2005., 09:09
Ja mislim da previše mlatite praznu slamu. Kakva vam je to šuplja rasprava; "e ti si reko, ne ja sam reko, zeko reko"

seti
28.06.2005., 09:21
jedno pitanje o konacnom udarcu. gledam snimku i 10 puta vracam na middle kick ali nikak ne razaznajem kojim ga je dijelom noge tocno puknuo, jel stopalo, prsti, kost potkoljenice... opalio ga je pod najnize rebro ako se ne varam, da li netko zna jel mu ga potrgao ili su "samo" stradali unutrasnji organi

satter
28.06.2005., 09:36
Ja pretpostavljam da ga je uspio dohvatit potkoljenicom.
To je najdestruktivniji nacin izvodjenja udarca nogom opcenito.
A s obzirom na ishod udarca moglo bi biti.

Edit:
Evo sad sam pogledao, cini se rist+potkoljenica.

Blue
28.06.2005., 10:30
Vracao osamsto puta - definitivno rist.

Udarac nije bio nesto strasan (kakav je mogao bit), nije se unio u njega. Izbacio ga je iz koljena a lijevo rame mu je ostalo skroz visit. Ali ga je ocito puknuo na pravo mjesto.

satter
28.06.2005., 10:43
Jetrica.

Afrofeet
28.06.2005., 14:46
Blue kaže:
Vracao osamsto puta - definitivno rist.

Udarac nije bio nesto strasan (kakav je mogao bit), nije se unio u njega. Izbacio ga je iz koljena a lijevo rame mu je ostalo skroz visit. Ali ga je ocito puknuo na pravo mjesto.
h....Mirko ima veliku i tešku nogu, a udarac je po meni bio dosta jak. Može se primijetit koliko bi ta noga prošla dalje da se nije zaustavila na rebrima (školski ga je napravio, kao da je gađao iza mete). Mislim da je bio jak udarac.

Blue
28.06.2005., 16:05
Afrofeet kaže:
h....Mirko ima veliku i tešku nogu, a udarac je po meni bio dosta jak. Može se primijetit koliko bi ta noga prošla dalje da se nije zaustavila na rebrima (školski ga je napravio, kao da je gađao iza mete). Mislim da je bio jak udarac. Slazem se da je bio jak, Mirko udara kao mazga. Ali se ne slazem da je bio skolski - kao sto sam napisao ranije, izbacio ga je iz koljena a lijevo rame mu je ostalo skroz visit. Da je bio skolski izveden izvukao bi ga iz bokova a ne iz koljena, dok bi mu lijevo rame pratilo bokove i kretalo se na desno (s lijevom rukom ispruzenom naprijed kao zastita) a ne otislo nogometaski kontra. Isto tako u boksu postoji razlika izmedju obicnog bacanja laktova i rada ramena pri udarcu.

Da se razumijemo, nemam nista protiv Mirkovog udarca, pa s njim je nokautirao tipa :D

Afrofeet
28.06.2005., 16:08
hm..ne znam....moram pogledat ponovo onda

Rubelj grill
28.06.2005., 16:24
Blue kaže:
Slazem se da je bio jak, Mirko udara kao mazga. Ali se ne slazem da je bio skolski - kao sto sam napisao ranije, izbacio ga je iz koljena a lijevo rame mu je ostalo skroz visit. Da je bio skolski izveden izvukao bi ga iz bokova a ne iz koljena, dok bi mu lijevo rame pratilo bokove i kretalo se na desno (s lijevom rukom ispruzenom naprijed kao zastita) a ne otislo nogometaski kontra. Isto tako u boksu postoji razlika izmedju obicnog bacanja laktova i rada ramena pri udarcu.

Da se razumijemo, nemam nista protiv Mirkovog udarca, pa s njim je nokautirao tipa :D

Mirko ne udara kickove školski, kao thai, kukovi i ramena mu uvijek ostaju malo kruti, zato je to i toliko brzo i ubitačno, ne znaš da li će high ili mid kick. U tome poanta specijalke, ali zato već ima, a tek će imati velikih problema s donjim dijelom kralježnice.

Rubelj grill
28.06.2005., 16:31
Kick:

http://img68.echo.cx/img68/9711/animation21jh.gif

Blue
28.06.2005., 16:45
Mirko se sprema na udarac, lijeva ruka ostaje dolje, kukovi su odradili svoje ali noga ostaje zgrcena u koljenu i sprema se za kick:

http://img235.echo.cx/img235/9269/mirko10qj.jpg

Mirko pogadja, rame je otislo u udarac skupa s kukovima ali lijeva ruka jos uvijek zuji dolje. Pogadja ristom, ispucano iz koljena.

http://img235.echo.cx/img235/8741/mirko22ez.jpg

p.s.

Dajte nam IMG kod da vidimo slike i bez klikanja na link :D

skeptik
28.06.2005., 17:01
Rubelj grill kaže:
Mirko ne udara kickove školski, kao thai, kukovi i ramena mu uvijek ostaju malo kruti, zato je to i toliko brzo i ubitačno, ne znaš da li će high ili mid kick. U tome poanta specijalke, ali zato već ima, a tek će imati velikih problema s donjim dijelom kralježnice.
Dozvolite da ovdje povucem paralelu s Ivanisevicem.

Cinjenica 1:
On je imao jedan od najjacih servisa u povijesti tenisa.

Cinjenica 2:
Njegov servis NIJE tehnicki sasvim pravilan.

Cinjenica 3:
Zbog servisa cesto je imao bolove u ramenu.

Zakljucak je jasan. Tehnicka pravilnost ne vodi nuzno maksimalnom ucinku, nego optimalnom odnosu ucinka i stete po vlastito zdravlje.

Stipe23
28.06.2005., 17:30
Blue kaže:
Mirko se sprema na udarac, lijeva ruka ostaje dolje, kukovi su odradili svoje ali noga ostaje zgrcena u koljenu i sprema se za kick:

http://img235.echo.cx/img235/9269/mirko10qj.jpg

Mirko pogadja, rame je otislo u udarac skupa s kukovima ali lijeva ruka jos uvijek zuji dolje. Pogadja ristom, ispucano iz koljena.

http://img235.echo.cx/img235/8741/mirko22ez.jpg

p.s.

Dajte nam IMG kod da vidimo slike i bez klikanja na link :D

Nisam siguran da kužim što hoćeš reći?

To ti je kick na 100%. U kicku uvijek se lansira kuk kako treba, a noga ga slijedi.

- Stipe -

Stipe23
28.06.2005., 17:35
Blue kaže:
Slazem se da je bio jak, Mirko udara kao mazga. Ali se ne slazem da je bio skolski - kao sto sam napisao ranije, izbacio ga je iz koljena a lijevo rame mu je ostalo skroz visit. Da je bio skolski izveden izvukao bi ga iz bokova a ne iz koljena

To ti je netočno, barem ne u kickboxingu.
Kick se uvijek lansira kukom, a noga i potkoljenica slijede tu silu. To nije "iz koljena". Ne ide ti noga ravno kod kicka, nego se pruža za vrijeme izvođenja.
Isto tako, punch također ide iz nogu, preko kukova, a ruke to slijede.

To nije školski utoliko kaj ti on lijevim ramenom ne radi tako da pruža ruku pred sebe. On radi još kontrakciju trbušnjaka i radi rukom u suprotnom smjeru.
A on to ne radi jer ga nije strah kontre.
To da je bio izvučen iz boka ne trebaš sumnjati. To možeš jasno vidjeti kad vidiš onaj animirani gif koji je netko poslao, pogotovo tamo gdje se vidi kako se kreće dok vraća tu nogu. Pogledaj to još jednom i vidjet ćeš.

- Stipe -

Blue
28.06.2005., 19:08
Stipe23 kaže:
Nisam siguran da kužim što hoćeš reći?

To ti je kick na 100%. U kicku uvijek se lansira kuk kako treba, a noga ga slijedi.

Stipe23 kaže:
To ti je netočno, barem ne u kickboxingu.Ako se spustis na kickboxing onda mozes jos nize, do savatea. Tak si mogao rec i "to nije tocno, barem ne u karateu" :D

Ako se ide na maksimizaciju sile udarca, sto bi trebao bit neki orijentir u tom sportu, onda se kao "skolski" primjer treba uzeti sport u kojem se takav udarac koristi. U doticnom slucaju prije bih za orijentir uzeo thai nego kickboxing. Vec ga je netko spomenuo ranije. Noga kao poluga, kukovi i ramena skupa, ruka podignuta u zastitu, unosenje citavog tijela u silinu udarca.

Sto se tice udaraca rukom, tu bi u pomoc trebali pozvati boks kao standard siline udarca. Rekao si: "punch također ide iz nogu, preko kukova, a ruke to slijede". Tocno, ako si imao na umu koordinirani rad koljena, bokova, ramena i ruku (ajmo izbacit kretanje naprijed kao dodatni moment udarca i ostat na baznom udarcu s mjesta). Kod bilo kojeg udarca u boksu presudno je (ali ne i jedino vazno) kretanje gornjim dijelom tijela odnosno pokretljivost u ramenima koja daje silinu udarcu. Aperkat vise angazira koljena, krose bokove, ali je baza u ramenima - da li se unosis u taj udarac ili ne.

Iz teoretiziranja ajmo se vratit na Mirka. Jebo "skolski" i jebo tehniku ako on s tim sto radi rusi protivnika. Koncentriran ie, opasan i silovito udara. Nemam problema s tim ama bas nikakvih. Ali nisam siguran da na treningu ("skolski", jel...) udara iz koljena i ostavlja ruku da mu visi.

Stipe23
28.06.2005., 21:20
Blue kaže:

Ako se ide na maksimizaciju sile udarca, sto bi trebao bit neki orijentir u tom sportu, onda se kao "skolski" primjer treba uzeti sport u kojem se takav udarac koristi. U doticnom slucaju prije bih za orijentir uzeo thai nego kickboxing.

Nije to bilo nikakvo spuštanje.

"Thai kickboxing" je vrsta kickboxinga.
Muay Thai je zaseban sport.
A kickovi se rade identično u jednom i drugom sportu. I, u Mirkovom slučaju, u ultimate fightingu ;)

Iz teoretiziranja ajmo se vratit na Mirka. Jebo "skolski" i jebo tehniku ako on s tim sto radi rusi protivnika. Koncentriran ie, opasan i silovito udara. Nemam problema s tim ama bas nikakvih. Ali nisam siguran da na treningu ("skolski", jel...) udara iz koljena i ostavlja ruku da mu visi.

Kažem ti da to nije nešto posebno "iz koljena" i da mu kuk radi uobičajeno.
Jedino ruku ne pruža pred sebe.

- Stipe -

Blue
28.06.2005., 23:47
Stipe23 kaže:
"Thai kickboxing" je vrsta kickboxinga.
Muay Thai je zaseban sport.
A kickovi se rade identično u jednom i drugom sportu. I, u Mirkovom slučaju, u ultimate fightingu ;)[/B]Mozda sam samo nenacitan ali nikad nisam cuo za termin "thai kickboxing" ili da se neko time bavi :-) Osobno sam trenirao Muay Thai i kasnije boks. Nagledao sam se sportova koji se vrte oko te price. Ekipa se uvijek tukla Muay Thai kojeg svi zovu tajlandski boks (radili su ga Tigar i Holy Spirit), full kontakt (bio neki klub kod Cibone svojedobno) onda savate (ekipa iz Sesveta), nesto malo kickboxinga (popularnost porasla nakon serije filmova "Kickboxer" :-) ) i klasicni boks (taj dio sam odradio u Sokolu kod Richtera :-) ). Thai kickboxing nula bodova.

A u tajlandskom boksu kick se udara unosenjem kukova & ramena, s rukama u bloku. Samaranje iz koljena nula bodova.

Blue
28.06.2005., 23:52
Stipe23 kaže:
Kažem ti da to nije nešto posebno "iz koljena" i da mu kuk radi uobičajeno.
Jedino ruku ne pruža pred sebe.[/B]Ma, sad ce ispast da cjepidlacim: stavi slike koje sam linkao jednu pored druge. polozaj kukova i ramena je vise-manje isti na obje fotke. Samo je na jednoj noga zgrcena a na drugoj ispruzena. Slazem se da je uletio kukom, ali je zavrsni dio bio cisti kick iz koljena.

U interesu topica povlacim se iz daljnje diskusije jer smo previse zabrijali na detalje a u biti se slazemo.

Respect. ;)

Stipe23
28.06.2005., 23:58
Blue kaže:
Mozda sam samo nenacitan ali nikad nisam cuo za termin "thai kicboxing" ili da se neko time bavi :-) Osobno sam trenirao Muay Thai i kasnije boks. Nagledao sam se sportova koji se vrte oko te price. Ekipa se uvijek tukla Muay Thai kojeg svi zovu tajlandski boks (radili su ga Tigar i Holy Spirit), full kontakt (bio neki klub kod Cibone svojedobno) onda savate (ekipa iz Sesveta), nesto malo kickboxinga (popularnost porasla nakon serije filmova "Kickboxer" :-) ) i klasicni boks (taj dio sam odradio u Sokolu kod Richtera :-) ). Thai kicboxing nula bodova.

A u tajlandskom boksu kick se udara unosenjem kukova & ramena, s rukama u bloku. Samaranje iz koljena nula bodova.

Nisam niti ja znao detalje oko nomenklature dok jedan frajer iz Hr kickboxing saveza (lot333) nije poslao detaljno objašnjenje.

Imaš na nokaut.com na forumu, na dijelu za Hrvate u "Stand up" negdje, stavljeno na vrh kao sticky.

Kickboxing ima 5-6 disciplina, jedna od njih je thai kickboxing. Negdje će ga ljudi zvati kickboxing, negdje tajlandski boks, tek toliko da te zbune.
Kickboxing IIRC niti u jednoj disciplini ne uključuje laktove.

A tajlandski boks (Muay Thai) je zaseban sport, i ne spada pod nadležnost HKBSa. U praski, jedina je razlika lakat. Kickove rade isto.

Ovi sa savatea ne, jer se za njih pravila razlikuju, ali detalje savatea ti ne znam.

- Stipe -

satter
29.06.2005., 00:05
A glava i klinc.
To isto nema u kickboksu?
Znam da se u thai boksu to ne radi u borbama, ali se ipak vjezba.

CHE-Guerrilla
29.06.2005., 00:08
satter kaže:
A glava i klinc.
Znam da se u thai boksu to ne radi u borbama, ali se ipak vjezba.

u Thaiu se vježbaju i bacanja..

Blue
29.06.2005., 00:08
satter kaže:
A glava i klinc.
Znam da se u thai boksu to ne radi u borbama, ali se ipak vjezba. Klinc se radi u tajlandskom, uredno, u borbama. Glava ne, osim naguravanja u klincu pa koliko ga sjebes :)

Blue
29.06.2005., 00:12
CHE-Guerrilla kaže:
u Thaiu se vježbaju i bacanja.. Pa ne bas, osim nekih naguravanja kad mu uhvatis nogu i slicne brije. U sportu (borbi) bacanja nema.

Afrofeet
29.06.2005., 00:17
U Muay thaiu se rade bacanja, al ne bi ih nazvao pravim bacanjima u smislu da ga dobiješ na podu i od tamo nastavljaš.

CHE-Guerrilla
29.06.2005., 00:18
Afrofeet kaže:
U Muay thaiu se rade bacanja, al ne bi ih nazvao pravim bacanjima u smislu da ga dobiješ na podu i od tamo nastavljaš.

upravo tako :top:

CHE-Guerrilla
29.06.2005., 00:18
Blue kaže:
Pa ne bas, osim nekih naguravanja kad mu uhvatis nogu i slicne brije. U sportu (borbi) bacanja nema.

ima ima vjeruj mi ;)

Blue
29.06.2005., 00:31
Afrofeet kaže:
U Muay thaiu se rade bacanja, al ne bi ih nazvao pravim bacanjima u smislu da ga dobiješ na podu i od tamo nastavljaš. S obzirom da bacanja preko kuka i preko ramena (a kamoli nesto gore) nisu dozvoljena u tajlandskom boksu zakljucak je da nema bacanja. Ima guranja, naguravanja, bacanja iz ravnoteze, hvatanja. Cak se i hvatanja rade na nacin da ako ulovis protivnikovu nogu imas pravo na samo jedan korak nakon kojeg mora slijediti udarac. Isto tako nema neaktivnog klinca.

Pa sto vam je veceras, ljudi :D Jest da je ovo topic o ultimate fightu, ali dajte malo :D :D

Afrofeet
29.06.2005., 01:23
Blue kaže:
S obzirom da bacanja preko kuka i preko ramena (a kamoli nesto gore) nisu dozvoljena u tajlandskom boksu zakljucak je da nema bacanja. Ima guranja, naguravanja, bacanja iz ravnoteze, hvatanja. Cak se i hvatanja rade na nacin da ako ulovis protivnikovu nogu imas pravo na samo jedan korak nakon kojeg mora slijediti udarac. Isto tako nema neaktivnog klinca.

Pa sto vam je veceras, ljudi :D Jest da je ovo topic o ultimate fightu, ali dajte malo :D :D
pa da. zato i kažem da ga smiješ bacit, u smislu da ga odjebeš :D ali nisu to baš prava bacanja, daleko od toga

CHE-Guerrilla
29.06.2005., 08:56
Blue kaže:
S obzirom da bacanja preko kuka i preko ramena (a kamoli nesto gore) nisu dozvoljena u tajlandskom boksu zakljucak je da nema bacanja. Ima guranja, naguravanja, bacanja iz ravnoteze, hvatanja. Cak se i hvatanja rade na nacin da ako ulovis protivnikovu nogu imas pravo na samo jedan korak nakon kojeg mora slijediti udarac. Isto tako nema neaktivnog klinca.

dosta toga nije u natjecanju dozvoljeno....ali to ne znači da ne postoji tj. da se ne trenira u sklopu tajl. boksač....a baš se bacanje preko kuka radi...čudi me s obzirom da si napisao da si trenirao u Tigru...s obzirom da je to bio normalni dio treninga tamo...barem iz vremena kada sam se ja aktivno (natjecateljski) bavio istim...ne želim nikoga ladičariti...ali ako netko nije upoznat s nečim to ne znači da to ne postoji..mnogo ljudi govori da u Wing Chunu nema krošea i sl....a to nije istina...meni samo nije jasno zakaj ljudi misle ako oni to ne znaju da to ne postoji? :confused:

EnzoGiovanni
29.06.2005., 09:44
CHE-Guerrilla kaže:
btw. dok su velikog i legendarnog majstora Wonga na jednom seminaru u Engleskoj pitali kaj ak vas protivnik zruši..on mu je odgovorio protu pitanjem u tradicionalnom kineskom simboličkom stilu.._:" a kaj ak vam protivnik zabije nož u srce..."..eto pametnom dosta :W :W :W
zagorski kinez..to još nisam čuo

CHE-Guerrilla
29.06.2005., 10:02
enzogiovanni kaže:
zagorski kinez..to još nisam čuo

a ti misliš da je on dosolvce rekao zagorski:" a kaj ak vam protivnik zabije nož u srce..." :rofl: ne, to je slobodan prijevod..

satter
29.06.2005., 10:17
Opet smo pobjegli malo off topic.
Al dobro ionako smo raspravili sto smo imali o mecu pa i nema neke stete.
Ja sam isto radio neka "bacanja" a ono o jednom koraku nakon sto mu uhvatis nogu sam cuo samo za k1.
U nas je bilo lupaj dok ne padne il ne pobjegne.

Rubelj grill
29.06.2005., 22:29
Rade se itekako bacanja u Thaiu, iz klinča se objese na vrat i bacaju dole, po mogućnosti ga nasade na koljeno u padu, stoput viđeno u borbama u Tajlandu.

CHE-Guerrilla
29.06.2005., 22:31
Rubelj grill kaže:
Rade se itekako bacanja u Thaiu, iz klinča se objese na vrat i bacaju dole, po mogućnosti ga nasade na koljeno u padu, stoput viđeno u borbama u Tajlandu.

:top: naravno

ps.eto ja se fakat dosta često iznenadim dok na forumu neke fakat temeljne stvari ljudi ne znaju i kaj je najgore uporno trube da su u pravu.... ponekad se pitam da li zaista treniraju to o čemu pišu :confused:

Dj Sheky
30.06.2005., 08:50
znam da malo kasnim,ali eto,pratio sam cijeli turnir iako mirkova borba nije bila dio turnira,no lijepo se uklopila... ono sto je mirko napravio u ovoj borbi je bilo definitivno jedno od najboljih do sad...magomedov je bacao neke prazne udarce,a cro cop se na svaki lijepo izmicao i mislim da ga je magomedov samo jednom pogodio...mirko je probao i high kicom na sto je samo okrznuo protivnika,ali to neznaci da se gledaoci nisu napalili i htjeli jos...magomedov je podnio prvi jaki udarac u rebra,ali na drugi je pao....borba nemoze biti bolja...sad nam jos samo ostaje 28.8

skeptik
30.06.2005., 10:05
Dj Sheky kaže:
...magomedov je podnio prvi jaki udarac u rebra,ali na drugi je pao...
Ako se dobro sjecam, bila su TRI snazna mid kicka, a od prva dva se jako dobro vidjelo crvenilo. :o

The Realist
05.07.2005., 10:48
CHE-Guerrilla kaže:

Ja nigdje ne vidim, da je Magomedov (ili kako već) pokušao srušiti Mirka, niti prenijeti borbu u parter, a zadnju borbu sa pravim parterašem, znamo kako je i prošao Mirko!!

Poenta, ima šanse i to kakve, ali ne znači da će pobijediti!