View Full Version : Diskutanti
Toco1980
12.06.2005., 02:04
Primjetio da su do sada najviše nereda i kofuzije na ovom podforumu radili ljudi koji su sve znali, ali nikad nisu rekli što su, tko su i odakle su (što treniraju, gdje i koliko dugo).
Predlažem da se od sada pa nadalje uvede pravilo da se svatko tko želi ovdje redovito sudjelovati u raspravama predstavi na način da napiše točno koju vještinu trenira (ili je trenirao/la), gdje, u kojem klubu i koliko dugo.... (eventualno koji stupanj ima itd.).
Za to bi mogla poslužiti ova tema (naravno, ako se drugi normalni sudionici ovog foruma i moderatori slažu s mojom idejom).
Afrofeet
12.06.2005., 02:33
ja nemam problema s tim, mislim da niš ne krijem, ali ima dosta njih koji se virtualno kurče, a neće niš o sebi reć. u biti to je i normalno jer ovo je internet forum, nekad i je fora da se moš zajebavat a da niko ne zna ko je, al izgleda da u ovom slučaju nastanu "ozbiljne" prepirke, sve do prijetnji telefonom :bljak:
Toco1980
12.06.2005., 02:39
Ni ja niš ne krijem. Kriju se ljudi koji za to imaju neki razlog. Ne treba biti čovjek jako pametan da se na nekom forumu, sakriven iza nekakvog nadimka (ili više njih) pravi važan, pametuje, prijeti..... Da forum kojim slučajem nije anoniman (preko nadimaka) nego da se koriste prava imena, mislim da bi takvi ljudi dvaput promislili prije nego počnu izvoditi idiotarije.
A barem nas trojicu nije tesko locirati.
Ja imam isti nick na n foruma i mislim da barem 200 ljudi u zagrebu moze povezat moj nick i ime.
toco je na difu, a afrofeet je jadan negdi u onoj selendri tako da ni to nije problem.
:)
CHE-Guerrilla
12.06.2005., 10:21
pa za mene se zna..
1) majstor wing chuna
2) 10 godina tajlandskog boksa (natjecao se)
3) praktično upoznat s temeljima Aikida i Ninjutsa...
...nisam u nikakvom klubu..imam svoje učenike koje treniram...eto..jasno i glasno..i za virtualno laprdanje mislim čisto dovoljno :W
morbidangel
12.06.2005., 10:36
prije: karate cirka 4g. (plavi p.), KK Črnomerec; WC 2g. (skolu, majstora necu reci jer je bilo prepucavanja oko toga ko vrijedi ko ne); :)
sada trenutno nista: slobodni sam štemer:W
A što kažete na ideju da se nađemo na nekom piću, čevapima ili roštiljadi ? (i drugi podforumi organiziraju kadkad druženja)
Toco1980
12.06.2005., 12:17
ljiga kaže:
A što kažete na ideju da se nađemo na nekom piću, čevapima ili roštiljadi ? (i drugi podforumi organiziraju kadkad druženja) Samo uz uijet da ne bude onoga "moja vještina je bolja od tvoje" i " što bi bilo kad bi bilo" jer od tog mi se već :bljak:
Yang Lu-Chan
12.06.2005., 12:18
ljiga kaže:
A što kažete na ideju da se nađemo na nekom piću, čevapima ili roštiljadi ? (i drugi podforumi organiziraju kadkad druženja)
Samo ako se Che pojavi.
Yang Lu-Chan
12.06.2005., 12:20
CHE-Guerrilla kaže:
pa za mene se zna..
1) majstor wing chuna
2) 10 godina tajlandskog boksa (natjecao se)
3) praktično upoznat s temeljima Aikida i Ninjutsa...
...nisam u nikakvom klubu..imam svoje učenike koje treniram...eto..jasno i glasno..i za virtualno laprdanje mislim čisto dovoljno :W
Koliko se godina baviš sa Wing Chunom i koliko godina uopće imaš?
ljiga kaže:
ja bi! ima jedan birc na črnomercu gdi imaju jebene šiš ćevape. Oliva? Maslina? tak se nekak zove...
prije toga možda lagani trening u nekoj dvorani?
CHE-Guerrilla
12.06.2005., 14:39
Yang Lu-Chan kaže:
Koliko se godina baviš sa Wing Chunom i koliko godina uopće imaš?
zabranjeno je otvarati klonove neposredno nakon bana :W
Amatercine!!!!!!!!!!!
Svi pravi seljacine znaju da su u Ljube trovaca ( CITY CLUB GRILL)
najbolji cevapi u gradu. Trg francuske republike.
Ili idemo tamo ili ja ne idem.
A sparring necu da vas ne ozljedim.
Ima jedan problem.
Sigurno ste culi citat iz nekog americkog ninje ili sta vec.
"Tko vidi lice ninje mora umrijeti."
Tako da cu vas nakon cevapa morat sve eliminirati.
:D
The Realist
12.06.2005., 15:59
Šta vi znate o ćevapima, bolje kod mene dođite :):), a znate i šta treniram, a može i Afro potvrditi!!
satter kaže:
Amatercine!!!!!!!!!!!
Svi pravi seljacine znaju da su u Ljube trovaca ( CITY CLUB GRILL)
najbolji cevapi u gradu. Trg francuske republike.
Ili idemo tamo ili ja ne idem.
A sparring necu da vas ne ozljedim.
Ima jedan problem.
Sigurno ste culi citat iz nekog americkog ninje ili sta vec.
"Tko vidi lice ninje mora umrijeti."
Tako da cu vas nakon cevapa morat sve eliminirati.
:D
okej, moš nosit masku :D ili te možemo iscipelarit svi skupa po faci, tak da stvarno nećemo znati kak inače izgledaš ;)
sparing... pa, jebiga, modrice mogu podnijeti bez problema :B
što se tiče kvalitete čevapa, ne znam, nisam bio kod trovača nikad... trebam probat pa ću onda moć reć dal su ti bolji il lošiji..
A može i kod realista! :D
Yang Lu-Chan
12.06.2005., 17:11
CHE-Guerrilla kaže:
zabranjeno je otvarati klonove neposredno nakon bana :W
Po tome si ti trebao stoput izletit sa forum.hr-a
CHE-Guerrilla
12.06.2005., 17:23
Yang Lu-Chan kaže:
Po tome si ti trebao stoput izletit sa forum.hr-a
ne bih rekao...btw. ajd ne cvili babo...ovdje se priča o ćevapima...mislim da je to nešto što bi te moglo zanimati s obzirom na tvoju kilažu :rofl:
Yang Lu-Chan
12.06.2005., 17:57
CHE-Guerrilla kaže:
ne bih rekao...btw. ajd ne cvili babo...ovdje se priča o ćevapima...mislim da je to nešto što bi te moglo zanimati s obzirom na tvoju kilažu :rofl:
Redtarde ja sam rekao da sam za čevape. Kaj to moram 5 put iznosit?
morbidangel
12.06.2005., 18:18
:D Znam ko nece imat muda doci. :D
CHE-Guerrilla
12.06.2005., 18:20
Yang Lu-Chan kaže:
Redtarde ja sam rekao da sam za čevape. Kaj to moram 5 put iznosit?
ma znamo mi da si ti uvijek za ćevape :rofl: rok/rok?
Yang Lu-Chan
12.06.2005., 19:38
morbidangel kaže:
:D Znam ko nece imat muda doci. :D
:D Da pogodim?
morbidangel
12.06.2005., 20:37
Da pogodim?
Misliš da češ moći
:rofl:
Yang Lu-Chan
12.06.2005., 23:19
morbidangel kaže:
Misliš da češ moći
:rofl:
:lol:
CHE-Guerrilla
12.06.2005., 23:23
Yang Lu-Chan kaže:
Toco1980
12.06.2005., 23:41
:rolleyes:
morbidangel
12.06.2005., 23:56
:Pop:
The Realist
13.06.2005., 00:20
Che, ako si toliko toga trenirao, šta je najbolje od svega, bar po tvom mišljenju, ali ako možeš da podijeliš treninge na periode od 6 mjeseci, godina, dvije i td. treniranja!!??
CHE-Guerrilla
13.06.2005., 00:41
The Realist kaže:
Che, ako si toliko toga trenirao, šta je najbolje od svega, bar po tvom mišljenju, ali ako možeš da podijeliš treninge na periode od 6 mjeseci, godina, dvije i td. treniranja!!??
tesko je generalizirati...svaka je vjestina dobra..nema najbolje sve je u rukama praktikanta..meni je naravno najdrazi i najbolji Wing Chun...u svakom slucaju ako bih radio podjelu po tvom principu onda sigurno da je za krace periode najbolji Tajlandski boks..dok vjestine tipa Aikido, Ninjutso i Wing Chun zahtjevaju godine, godine i godine tesanja...
The Realist
13.06.2005., 00:43
CHE-Guerrilla kaže:
tesko je generalizirati...svaka je vjestina dobra..nema najbolje sve je u rukama praktikanta..meni je naravno najdrazi i najbolji Wing Chun...u svakom slucaju ako bih radio podjelu po tvom principu onda sigurno da je za krace periode najbolji Tajlandski boks..dok vjestine tipa Aikido, Ninjutso i Wing Chun zahtjevaju godine, godine i godine tesanja...
Pa i mislio sam tvoje mišljenje, thx :top:
Pretpostavio sam ovo, ali rekoh da pitam nekoga ko zna!!
Stipe23
13.06.2005., 13:05
The Realist kaže:
Ovisi o tebi.
Ovisi što želiš od treninga.
Ovisi želiš li ti rekreaiju, jesi li spreman na znojenje, želiš li se naučiti boriti, je li ti dovoljna sama fizička aktivnost da budeš zadovoljan itd.
- Stipe -
The Realist
13.06.2005., 14:00
Želim se znati boriti i odbraniti!!
Stipe23
13.06.2005., 16:18
The Realist kaže:
Želim se znati boriti i odbraniti!!
Želiš se borit i i obraniti?
Pa ćeš onda pitati za mišljenje čovjeka koji je toliko siguran da će zna boriti i obraniti, da trolla na forumima, a strah ga se predstaviti? :D
Jesam li tebi bio poslao PM prije 10ak dana? Zaobiđi aikido, ninjitsu, wing chun, sve vještine gdje se ekipa prepucava koji su "pravi" itd.
Ako se želiš boriti i obraniti nemoj gubiti vrijeme na krive stvari.
Ili još bolje, treniraj u nekom od tih klubova godinu dana. A tek ONDA dođi na sparing k nama. Imamo borce svih kategorija, a poslije možeš poslati ovdje iskustva :D
- Stipe -
skeptik
13.06.2005., 17:12
The Realist kaže:
Šta vi znate o ćevapima, bolje kod mene dođite :):)
Sto jest, jest. Nema cevapa do Sarajevskih. :top:
skeptik
13.06.2005., 17:13
CHE-Guerrilla kaže:
The Realist
13.06.2005., 17:17
Stipe23 kaže:
Pa ćeš onda pitati za mišljenje čovjeka koji je toliko siguran da će zna boriti i obraniti, da trolla na forumima, a strah ga se predstaviti? :D
Jesam li tebi bio poslao PM prije 10ak dana? Zaobiđi aikido, ninjitsu, wing chun, sve vještine gdje se ekipa prepucava koji su "pravi" itd.
Ili još bolje, treniraj u nekom od tih klubova godinu dana. A tek ONDA dođi na sparing k nama. Imamo borce svih kategorija, a poslije možeš poslati ovdje iskustva :D
- Stipe -
Ja treniram BJJ, iako ne predugo, ali eto, imam plavi pojas i rado bih izmjenio iskustva sa vama :):), a sve se može srediti, ali sljedeće godine, a.B.d., jer prestajem sa treninzima do septembra, radi ispita, šta ću, mora se :):)
PS
A šta vi radite??
Stipe23
13.06.2005., 17:23
The Realist kaže:
Ja treniram BJJ, iako ne predugo, ali eto, imam plavi pojas i rado bih izmjenio iskustva sa vama :):), a sve se može srediti, ali sljedeće godine, a.B.d., jer prestajem sa treninzima do septembra, radi ispita, šta ću, mora se :):)
PS
A šta vi radite??
Ultimate fighting.
Čiji plavi pojas imaš?
- Stipe -
The Realist
13.06.2005., 17:27
Meni je trener Arwin Widder crni pojas 1. dan, Judo 3. dan, a on je crni kod Edson Carvalho-a!!
The Realist
13.06.2005., 17:28
skeptik kaže:
Sto jest, jest. Nema cevapa do Sarajevskih. :top:
Kažu da su u Travniku najbolji, ali nije daleko, sredit ćemo sve, ako Bog da :):)!!
CHE-Guerrilla
13.06.2005., 17:40
Stipe23 kaže:
- Stipe -
evo opet osoba koja me ima na Ignoru nekom tajnom tehnikom čita moje postove...:rofl: koja kvalitetna trolčina :lol:
The Reallist samo ti pitaj :top: ...ovdje na forumu nikada nitko nije govorio da je Aikido bolji od Ninjutsoa Win Chn od istih i slično..toga si i sam svjedok jer se sjećaš da sma ti jasno rekao da je sve do praktikanta..i njegovih želja, interesa i građe..kaj ne? btw. zaobiđi ljude kao što je ovaj gore troll koji ti govori da dođeš "njima" a da zaobiđeš priznate tradicionalne vještine.. :W
CHE-Guerrilla
13.06.2005., 17:42
The Realist kaže:
Meni je trener Arwin Widder crni pojas 1. dan, Judo 3. dan, a on je crni kod Edson Carvalho-a!!
to su kvalifikacije koje itekako daju kredibilitet tvom instruktoru..radije pitaj koje kvalifikacije imaju oni koji ti se nabacuju ;)
CHE-Guerrilla
13.06.2005., 17:43
skeptik kaže:
The Realist
13.06.2005., 18:08
CHE-Guerrilla kaže:
evo opet osoba koja me ima na Ignoru nekom tajnom tehnikom čita moje postove...:rofl: koja kvalitetna trolčina :lol:
The Reallist samo ti pitaj :top: ...ovdje na forumu nikada nitko nije govorio da je Aikido bolji od Ninjutsoa Win Chn od istih i slično..toga si i sam svjedok jer se sjećaš da sma ti jasno rekao da je sve do praktikanta..i njegovih želja, interesa i građe..kaj ne? btw. zaobiđi ljude kao što je ovaj gore troll koji ti govori da dođeš "njima" a da zaobiđeš priznate tradicionalne vještine.. :W
Tvoji odgovori su mi se i sviđali, zato i pitam, i tačno, odgovorio si onako, kako si i naveo ovdje!! A za obilaske, ma nemam ja ništa protiv obilaženja, čak bih volio i WC vidjeti, ali kod nekoga ko je kompetentan, jer jedno je sigurno, može samo pomoći, jer meni je primarna BJJ, a ostalo bih samo dodavao, ako vidim da je to ZA MENE!!
The Realist
13.06.2005., 18:11
CHE-Guerrilla kaže:
to su kvalifikacije koje itekako daju kredibilitet tvom instruktoru..radije pitaj koje kvalifikacije imaju oni koji ti se nabacuju ;)
To sam osjetio na svojoj koži :):), s njim se borim, koliko mi on dozvoli, čovjek jednostavno me dovede u neku situaciju i onda pusti me da rješavam, tako sa svima radi, i neće da nas pobijedi, i mislim da je to dobar način podučavanja, kada se boriš sa trenerom i naravno, daje ti savjete pri tome!!
CHE-Guerrilla
13.06.2005., 18:15
The Realist kaže:
Tvoji odgovori su mi se i sviđali, zato i pitam, i tačno, odgovorio si onako, kako si i naveo ovdje!! A za obilaske, ma nemam ja ništa protiv obilaženja, čak bih volio i WC vidjeti, ali kod nekoga ko je kompetentan, jer jedno je sigurno, može samo pomoći, jer meni je primarna BJJ, a ostalo bih samo dodavao, ako vidim da je to ZA MENE!!
:top: pazi, vrlo je bitno da kada upoznaješ neku vještinu to upoznaješ od pravih znalaca...trebaš imat svoju bazičnu vještinu..koliko sma shvatio odabrao si BJJ ali danas sutra svaki pravi stručnjak svoje vještine treba biti uzpoznat i s drugim vještinama...slobodno npr. pogledaj stranicu za Ninjutso HR pa ćeš vidjeti s koliko je vještina npr. upoznat majstor Rostohar..eto, to su odlike pravog majstora..da poznaje prednosti i "mane"(prije bih rekao "slabije" točke) drugih vještina i to u cilju da usavrši sebe...ako te zanima obilazak pravih majstora u RH u tu svrhu ti mogu preporučati za 1) Ninjutso- majstora Rostohara
2) Tajlandski boks- Cikatića tj. slobodno dođi u Tigar; ili profesor Žižanović
3) Wing Tsun- veliki majstor Truntić
4) Aikido- majstor Ivan Kecer itd..
:W
CHE-Guerrilla
13.06.2005., 18:17
The Realist kaže:
To sam osjetio na svojoj koži :):), s njim se borim, koliko mi on dozvoli, čovjek jednostavno me dovede u neku situaciju i onda pusti me da rješavam, tako sa svima radi, i neće da nas pobijedi, i mislim da je to dobar način podučavanja, kada se boriš sa trenerom i naravno, daje ti savjete pri tome!!
naravno..pravi učitelj se ne iživljava na učenicima..već ih dovodi u situaciju da sami shvate na čemu griješe..veliki majstro Yip Man nije nikada ulazio u teoretske rasprave već je uvijek rekao da ga "napadnu" i onda nije zlorabio svoju superiornost već je uvijek praktikanta doveo do toga da sam poveže...uz dodatak da je veliki majstor Yip Man bio i veliki šaljivđija pa je uvijek znao dobaciti koju pošalicu ili bi izveo takvu tehniku koja bi fakat dovela napadača u nezgodan položaj koji je često bio i smiješan :D
The Realist
13.06.2005., 18:28
Još nešto o borilačkim vještima!!¨
Evo pošto treniram BJJ uzet ću njega, da ne bude da sam subjektivan!!
Zašto je BJJ bolji on Ninjutsoa?? Uzmimo da će recimo u toku borbe sve zavisiti od toga gdje će se odvijati borba, gore, ili dolje, i znamo ishod koji će biti u zavisnosti od toga!! Ali, mi gledamo vještino, zar u Ninjutsu ne ulazi borba oružjem, znači ako već gledamo vještinu, borac Ninjutsoa bi imao pravo koristiti isto, jer i to je dio vještine, dok u BJJ-u toga nema!! To je ono što je i CHE naglašavao, jedno je vještina, jedno je sport i nema tu, ovo nije fer, ovo jeste fer, jer idemo "cijela" vještina, protiv "cijele" vještine!!
Nadam se da me razumijete!!
Ne govorim da je Ninjutsu bolji od BJJ, jer može te neko zaskočiti sa leđa, oboriti na pod, pa nećeš moći izvući oružje, ali poenta je, da je besmisleno raspravljati o tome koja je vještina bolja, jer puno toga zavisi od situacije!!
Možemo recimo uspoređivati Kick Box i Tajlandski Box, jer su jako slični, i onda reći koji ima bolje elemente, primjer, da u KB fale neki udarci, ali uspoređivati BJJ i WC, ili slično, je čisto sranje, toliko se razlikuju, da ne vidim poentu u tome!!
PS
Govori te da se CHE ne smije pokazati i sl.!! Možda je loš borac i sl, ne znam čovjeka, ali primjer Alex Fergusona, čovjek je bio prosječan fudbaler, a postao je vrhunski trener, hoću reći, ne moraš biti vrhunski borac, da bi bio dobar trener i da možeš dati neki savjet!! Ne kažem da je CHE loš borac, ali kažem i da jeste, nije to presudno u ovome!!
The Realist
13.06.2005., 18:30
CHE-Guerrilla kaže:
naravno..pravi učitelj se ne iživljava na učenicima..već ih dovodi u situaciju da sami shvate na čemu griješe..veliki majstro Yip Man nije nikada ulazio u teoretske rasprave već je uvijek rekao da ga "napadnu" i onda nije zlorabio svoju superiornost već je uvijek praktikanta doveo do toga da sam poveže...uz dodatak da je veliki majstor Yip Man bio i veliki šaljivđija pa je uvijek znao dobaciti koju pošalicu ili bi izveo takvu tehniku koja bi fakat dovela napadača u nezgodan položaj koji je često bio i smiješan :D
Podsjeća me na mog trenera, on te dovede u bezizlaznu situaciju i onda ti kaže "recimo da si se iz ovoga izvukao", ali te još uvijek drži, i ti se pomjeriti ne možeš, a i ne smiješ, da šta ne pukne, i onda te pusti, da se nastavi borba!!
CHE-Guerrilla
13.06.2005., 18:34
The Realist kaže:
Podsjeća me na mog trenera, on te dovede u bezizlaznu situaciju i onda ti kaže "recimo da si se iz ovoga izvukao", ali te još uvijek drži, i ti se pomjeriti ne možeš, a i ne smiješ, da šta ne pukne, i onda te pusti, da se nastavi borba!!
eto :top: o tome ti govorim..i na osnovu tih par stvarčica mogu zakljčiti da se radi o pravom pedagogu
CHE-Guerrilla
13.06.2005., 18:37
The Realist kaže:
Zašto je BJJ bolji on Ninjutsoa?? Uzmimo da će recimo u toku borbe sve zavisiti od toga gdje će se odvijati borba, gore, ili dolje, i znamo ishod koji će biti u zavisnosti od toga!! Ali, mi gledamo vještino, zar u Ninjutsu ne ulazi borba oružjem, znači ako već gledamo vještinu, borac Ninjutsoa bi imao pravo koristiti isto, jer i to je dio vještine, dok u BJJ-u toga nema!! To je ono što je i CHE naglašavao, jedno je vještina, jedno je sport i nema tu, ovo nije fer, ovo jeste fer, jer idemo "cijela" vještina, protiv "cijele" vještine!!
Ne govorim da je Ninjutsu bolji od BJJ, jer može te neko zaskočiti sa leđa, oboriti na pod, pa nećeš moći izvući oružje, ali poenta je, da je besmisleno raspravljati o tome koja je vještina bolja, jer puno toga zavisi od situacije!!
Možemo recimo uspoređivati Kick Box i Tajlandski Box, jer su jako slični, i onda reći koji ima bolje elemente, primjer, da u KB fale neki udarci, ali uspoređivati BJJ i WC, ili slično, je čisto sranje, toliko se razlikuju, da ne vidim poentu u tome!!
baš tako...to je povezano i s onim mojim koje često navodim..a to je da jedno sportski karate od karate borilačke vještine...
The Realist kaže:
Tocno tako.
Stipe23
14.06.2005., 01:22
Che, ne znam zašto bi toliko volio da barem pročitam tvoje postove, međutim već sam ti rekao, moram te razočarati.
Vidim otprilike svaki deseti kad se nađe u nečijem kvotu.
I to mi je taman doza do koje mi se da. :W
Kod nas u klub je pozvan tko god želi doći i provjeriti što god želi.
O "kvalifikacijama" ti dok ne navratiš nemaš što pričati.
Ti si se ovdje kvalificirao jedino za papka jer si anoniman i za trolla jer vrtiš u krug iste tri i pol provokacije.
- Stipe -
The Realist
14.06.2005., 02:16
Stipe, da li ste vi majstori nekih vještina i onda samo neke stvari dodajete i prilagođavate, ili....!!
I stvarno, koje su tvoje kvalifikacije, ja sam svoje rekao, ako se to može nazvati kvalifikacijama (plavi pojas, ne bih baš rekao:confused: :confused: )??
eisenfaust
14.06.2005., 08:53
CHE-Guerrilla kaže:
4) Aikido- majstor Ivan Kecer itd..
daj mi pliz reci još par detalja ako ih znaš vezano uz istog. Pitam čisto iz razloga što sam poznavao dotičnog. može i na pm
thx
CHE-Guerrilla
14.06.2005., 09:00
eisenfaust kaže:
daj mi pliz reci još par detalja ako ih znaš vezano uz istog. Pitam čisto iz razloga što sam poznavao dotičnog. može i na pm
thx
nema problema..slobodno pitaj..ali preko PM.. :W
CHE-Guerrilla
14.06.2005., 09:04
Stipe23 kaže:
Che, ne znam zašto bi toliko volio da barem pročitam tvoje postove, međutim već sam ti rekao, moram te razočarati.
Vidim otprilike svaki deseti kad se nađe u nečijem kvotu.
I to mi je taman doza do koje mi se da. :W
makar je to nebitno jer svi znate i smijete se i bez ovog mog dokaza..eto ipak mali prilog smijanju..naime dok vas netko ima na Ignore toj osobi ne možete poslati PM...upravo sam posalo isti našem velikanu Stipi... evo vam s copy/paste izvještaj o slanju... :rofl:
Poslane poruke: Nepročitane od primatelja
Poruke na ovoj listi još nisu pročitane od primatelja. Možete ih obrisati ako želite.
Naslov poruke Primatelj Dan / Sat slanja
majmune lol Stipe23 14-06-2005 08:51
eto, mislim kak je smiješan...sam sebe laže i radi budalu od sebe :rofl: ali pustimo mi to..on ovaj post ionako "neće pročitati" :rolleyes: aha ha ha ah akoja kvalitetna trolčina :rofl: :lol:
Yang Lu-Chan
14.06.2005., 10:17
CHE-Guerrilla kaže:
makar je to nebitno jer svi znate i smijete se i bez ovog mog dokaza..eto ipak mali prilog smijanju..naime dok vas netko ima na Ignore toj osobi ne možete poslati PM...upravo sam posalo isti našem velikanu Stipi... evo vam s copy/paste izvještaj o slanju... :rofl:
Poslane poruke: Nepročitane od primatelja
Poruke na ovoj listi još nisu pročitane od primatelja. Možete ih obrisati ako želite.
Naslov poruke Primatelj Dan / Sat slanja
majmune lol Stipe23 14-06-2005 08:51
eto, mislim kak je smiješan...sam sebe laže i radi budalu od sebe :rofl: ali pustimo mi to..on ovaj post ionako "neće pročitati" :rolleyes: aha ha ha ah akoja kvalitetna trolčina :rofl: :lol:
Ti si još veća budala.
skeptik
14.06.2005., 10:42
Yang Lu-Chan kaže:
Ti si još veća budala.
Ma nije on budala, dapace, vrlo je inteligentan.
Samo jadnik pati od nekih frustracija. :(
Al boze moj, nitko nije savrsen, pa cak ni on. :)
Afrofeet
14.06.2005., 10:55
The Realist kaže:
Stipe, da li ste vi majstori nekih vještina i onda samo neke stvari dodajete i prilagođavate, ili....!!
I stvarno, koje su tvoje kvalifikacije, ja sam svoje rekao, ako se to može nazvati kvalifikacijama (plavi pojas, ne bih baš rekao:confused: :confused: )??
ne vjerujem, jer u nekim vještinama ne postoji riječ majstor u smislu da neko ima crni pojas. a takve se vještine najviše koriste (grappling - hrvanje, bjj, udarački dio - kickboxing)
The Realist
14.06.2005., 11:00
Afrofeet kaže:
ne vjerujem, jer u nekim vještinama ne postoji riječ majstor u smislu da neko ima crni pojas. a takve se vještine najviše koriste (grappling - hrvanje, bjj, udarački dio - kickboxing)
OK, neka bar kaže koliko trenira, a ko mu je učitelj i ne mroa i ionako ne znam ko je ko, mada bi vi mogli znati!!
Stipe23
14.06.2005., 11:47
Che, izmišljaš i pričaš gluposti.
- Stipe -
Stipe23
14.06.2005., 11:50
E da, ti, kad te već TOLIKO to zanima i tako ti je zabavno :D, možeš kad nisi dovoljno pametan da staneš pitati adminicu Dragonfly jesam li ja taj PM stvarno dobio.
- Stipe -
Stipe23
14.06.2005., 11:52
The Realist kaže:
OK, neka bar kaže koliko trenira, a ko mu je učitelj i ne mroa i ionako ne znam ko je ko, mada bi vi mogli znati!!
OK, obzirom da si korektan poster dobit ćeš odgovor na PM.
Ukoliko još nekoga zanima slobodno mi se može obratiti privatnom porukom.
- Stipe -
The Realist
14.06.2005., 13:10
Hvala!:top:
morbidangel
14.06.2005., 16:02
nemam ja ništa protiv obilaženja, čak bih volio i WC vidjeti, ali kod nekoga ko je kompetentan
Mislim da ti je najbliži/najkompetentniji u wc-nu zemljak u Mostaru Slaven Planinić- ima i svoju bjj školu
u sklopu gracie-barra(Jedini u BiH). Znam sigurno da je trenirao kod Bagadura, bio u u Hong Kongu... Ima i neke borbe u
UF-tu. Tako da možeš ubiti dvije muhe jednim udarcem. Nisam siguran jel još uvijek aktivno trenira wc ili je samo na BJJ.
Ali tip zna puno. Pitaj Afra cuo je i on nesto o njemu(?)
gracie-barra BiH (http://www.gracie-barra.com)
The Realist
14.06.2005., 16:17
morbidangel kaže:
Mislim da ti je najbliži/najkompetentniji u wc-nu zemljak u Mostaru Slaven Planinić- ima i svoju bjj školu
u sklopu gracie-barra(Jedini u BiH). Znam sigurno da je trenirao kod Bagadura, bio u u Hong Kongu... Ima i neke borbe u
UF-tu. Tako da možeš ubiti dvije muhe jednim udarcem. Nisam siguran jel još uvijek aktivno trenira wc ili je samo na BJJ.
Ali tip zna puno. Pitaj Afra cuo je i on nesto o njemu(?)
gracie-barra BiH (http://www.gracie-barra.com)
Znam za njega i kada se bude moglo, bit će i obilaženja, ako Bog da!! Što se BJJ tiče, prezadovoljan sam ovim trenerom, kojeg imam :):)
Afrofeet
14.06.2005., 17:47
da znam slavena s foruma, on neka posta i na ovom forumu pod imenom Graciebarra, a jel znate da se on bori na slijedećem Ultimate Nokautu u Zadru (ne znam točan datum) protiv Gorana Reljića koji je navodno odličan BJJ-er. (Reljić je trenirao s Mirkom,sad mu je Benčić trener).
CHE-Guerrilla
14.06.2005., 18:12
Afrofeet kaže:
(Reljić je trenirao s Mirkom,sad mu je Benčić trener).
dobro možeš li mi objasniti kako netko može s Mirka priječi na Benčića..čisto pitam..da li je Benčić bolji pedagog ili? :confused:
gracie barra
14.06.2005., 20:34
Ultimate Nokaut 2 je 29.07. u Zadru a ja sam dogovorio sa organizatorima borbu protiv Gorana Reljica,bivseg Cro Copovog sparring partnera.
Reljic ima oko 98-100 kg a ja 89-90kg.Prvo je bila dogovorena borba protiv Fabiana Sherera Pegaleve,clana Brazilian Top Teama i sparring partnera Minotaura ali tu je bila u pitanju ipak puno veca tezinska razlika tako da je dogovorena borba sa Reljicem koja je za mene takodjer interesantna posto se radi o mladom i perspektivnom borcu koji u tri pro nastupa biljezi tri pobjede a sve tri borbe je zavrsio predajom protivnika.
Ja do sada nikada nisam dosao do druge runde niti u pobjedama niti u porazima tako da smatram da tu borbu nece odlucivati suci.
Poznato je da je Reljic vrhunski poznavalac BJJ u Hrvatskoj a posto je to "i moj teren" mislim da ce biti dosta "nadmudrivanja" u parteru u slucaju da u prvom naletu ne padne odlucujuci udarac.
Trenutno sam u top formi nakon intenzivnih treninga sa Kazekom a svakodnevno smo u online kontaktu da mi jos uvjek on vodi treninge preko veze,tempiram formu za Zadar,i to je to.:)
morbidangel
14.06.2005., 20:55
pozdrav slavenu:W
razvali gorana :top:
:s
The Realist
14.06.2005., 21:29
gracie barra kaže:
Ultimate Nokaut 2 je 29.07. u Zadru a ja sam dogovorio sa organizatorima borbu protiv Gorana Reljica,bivseg Cro Copovog sparring partnera.
Reljic ima oko 98-100 kg a ja 89-90kg.Prvo je bila dogovorena borba protiv Fabiana Sherera Pegaleve,clana Brazilian Top Teama i sparring partnera Minotaura ali tu je bila u pitanju ipak puno veca tezinska razlika tako da je dogovorena borba sa Reljicem koja je za mene takodjer interesantna posto se radi o mladom i perspektivnom borcu koji u tri pro nastupa biljezi tri pobjede a sve tri borbe je zavrsio predajom protivnika.
Ja do sada nikada nisam dosao do druge runde niti u pobjedama niti u porazima tako da smatram da tu borbu nece odlucivati suci.
Poznato je da je Reljic vrhunski poznavalac BJJ u Hrvatskoj a posto je to "i moj teren" mislim da ce biti dosta "nadmudrivanja" u parteru u slucaju da u prvom naletu ne padne odlucujuci udarac.
Trenutno sam u top formi nakon intenzivnih treninga sa Kazekom a svakodnevno smo u online kontaktu da mi jos uvjek on vodi treninge preko veze,tempiram formu za Zadar,i to je to.:)
Sve najbolje :top: :top:
PS
Hoće li biti kakav prenos??
Afrofeet
14.06.2005., 23:54
CHE-Guerrilla kaže:
dobro možeš li mi objasniti kako netko može s Mirka priječi na Benčića..čisto pitam..da li je Benčić bolji pedagog ili? :confused:
Nije u tome fora. Stvar je u tome da je Reljić kod Mirka bio zapravo samo sparring partner. Znači osoba koja tokom treninga ulazi u ring s Mirkom da bi odradila kojih par minuta. Cijeli Mirkov tim je usmjeren samo na Mirka tako da ovi ostali u timu nisu imali nekakve povlastice tj. nisu UČILI s werdumom. Zbog toga je Reljić otišao kod Benčića koji će trenirat samo njega.
PS. Slavene imaš podršku Miholjčana
:top:
Bio je ovakva tema već prije(bar što se WC-a tiče).
Dakle,2 godina karate-a(kyokunshikai), 5 godina kod Krune i jedna intezivno privatne poduke ,zatim 1 godina fut sao(sveukupno, prošao sam cijeli wc sistem osim oružja),
i nakon toga poluge,bacanja, padovi etc. nevezano uz određenu bor. vještinu i sporadično poduka iz hrvanja i boksa.
morbidangel
15.06.2005., 00:56
fut sao
:confused:
CHE-Guerrilla
15.06.2005., 09:15
danaye kaže:
(sveukupno, prošao sam cijeli wc sistem osim oružja),
Chi Gerk, borba na tlu, Biu Dji, Dim Mak.....?
morbidangel kaže:
wing chun
morbidangel kaže:
biu jee spada u sistem.
Chi gerk vježba nema praktičnu vrijednost.
dim mak,par pokazivanja- sveukupno, samostalno(ionako potpuno neupotrebljivo u borbenom smislu u stvarnom svijetu) svojevremeno me je zanimala akupresura pa u sklopu ...
Borba na tlu?
Koliko znam ne postoji u WC-u,iako neki tvrde da je ima.
Ja je kao takvu nisam vidio.
morbidangel
15.06.2005., 10:39
svakog dana naučim nešto novo.:rolleyes:
Jel se ti ovo zezaš za borbu na tlu i Dim Mak ili ozbiljno?
Borba na tlu se posebno trenira ili se samo koriste wc principi (izravnost, jednostavnost...)?
Dim Mak. Kaj ovo ne spada u Tai Chi.
Negdje sam procitao da je Wong rekao da nikad nije vježbao takvo što (zapravo malo je prduckao po tome) i da gdje udari protivnika tu mu je i dim mak. Ako nađem taj tekst copy/paste.
I onda ak wc ima i borbu na tlu jel se vrhunski wcnaš miože nositi sa vrhunskim bjj fajterom u borbi na parteru.:W
morbidangel
15.06.2005., 11:04
dim mak,par pokazivanja- sveukupno, samostalno(ionako potpuno neupotrebljivo u borbenom smislu u stvarnom svijetu).
Erle Montaigue Dim Mak Point Locations (j-zone.org/erle/Articles/Point_Location.pdf )
Erle ih jako cesto koristi i kad objašnjava neku tehniku gotovo uvijek spominje Dim Mak točke, meridijane... A tip je među najvećim autoritetima Tai Chi Chuana. :confused:
Dobro jasno je da je teško pogoditi točku veličine 0.5 cm kad se protivnik kreće ali ako si maher... zašto ne. osim toga na nekim mjestima su jako gusto jedna do druge pa ako udariš šakom od 10 pogodiš bar 2. ili si stvarno invalid. Kaj ne?:W
morbidangel
15.06.2005., 11:43
He defeated the person in question and was about to leave the scene when the guy, still lying on the ground, called out, "Hey little fella, don't go! I've already given you the dim mak (death touch). You're doomed!" Wong then adds, "That was around thirty-five years ago and the dim mak hasn't worked yet..." Once, when asked by a journalist for an Australian magazine about the existence or non-existence of dim mak techniques in Wing Chun, Wong Sifu jokingly replied, "You might kill yourself if you touch yourself," and then in a slightly more serious tone, "Besides, if a person is moving very fast, it's almost impossible to touch some small areas with such precision."
"Inside Kung-Fu" magazine (Vol.18/No.2) as 'Wong Shun Leung: Wing Chun's Living Legend'.
Nije baš onaj koji sam htio ali otprilike je to to.:W
morbidangel kaže:
Dim mak je dio svakog smjera kung fu-a opčenito.Proizlazi iz medicine i trenirao se u sklopu kompletne obuke.
U tom smislu ima tradicijsku vrijednost.
U tradicionalnom smislu religija,medicina i borilačka vještina su jedno.
morbidangel kaže:
Negdje sam procitao da je Wong rekao da nikad nije vježbao takvo što (zapravo malo je prduckao po tome) i da gdje udari protivnika tu mu je i dim mak.
gospodin Wong je znao što govori jer tako i je.
morbidangel kaže:
I onda ak wc ima i borbu na tlu jel se vrhunski wcnaš miože nositi sa vrhunskim bjj fajterom u borbi na parteru.:W
ne može.
morbidangel kaže:
Erle ih jako cesto koristi i kad objašnjava neku tehniku gotovo uvijek spominje Dim Mak točke, meridijane...
I principe wing chun-a možeš u tradicionalnom smislu povezati s medicinom tj. meridijanima iz kojih,opet,tradicionalno gledano, proizlazi.
morbidangel kaže:
Dobro jasno je da je teško pogoditi točku veličine 0.5 cm kad se protivnik kreće ali ako si maher... zašto ne. osim toga na nekim mjestima su jako gusto jedna do druge pa ako udariš šakom od 10 pogodiš bar 2. ili si stvarno invalid. Kaj ne?
Priče tipa starac koji je slabašno lupio jačeg i ovaj umro nakon pet sati su dio svačijeg djetinjstva.Kao i priče o ninjama koji izbjegavaju metke..
Nije baš tako jer je teorija meridijana "mrvicu" kompliciranija.,Počevši od vremena kad su pojedine točke "aktivne"(da se tako izrazim jer mi se ne da ulaziti dublje u tu tematiku) pa sve do načina i snage udarca,kombinacije točaka.
Udari čovjeka u grkljan i pogodičeš točke.
Udari u ivicu ramena i pogodio si.
Udari u bradu i pogodio si.
Udari u trbuh i pogodio si..
Udari u lakat i pogodio si.
Udari u sljepoočnicu i pogodio si.
Udari pored očiju i pogodio si.
Udari u uho i pogodio si.
Stani mu na mali prst na nozi i pogodio si.
etc.
Daleko od toga da nema nešto u tome(što pokazuje djelotvornost akupunkture i akupresure) no ništa toliko mistificirano i ubitačno.
danaye kaže:
Bio je ovakva tema već prije(bar što se WC-a tiče).
Dakle,2 godina karate-a(kyokunshikai), 5 godina kod Krune i jedna intezivno privatne poduke ,zatim 1 godina fut sao(sveukupno, prošao sam cijeli wc sistem osim oružja),
i nakon toga poluge,bacanja, padovi etc. nevezano uz određenu bor. vještinu i sporadično poduka iz hrvanja i boksa.
Mozes li malo opisati Fut sao?
gdje si trenirao? i kako ti se cinio u odnosu na ono sto si prije vjezbao...
walterdimov
15.06.2005., 15:10
morbidangel kaže:
Borba na tlu se posebno trenira ili se samo koriste wc principi (izravnost, jednostavnost...)?
Negdje sam procitao da je Wong rekao da nikad nije vježbao takvo što (zapravo malo je prduckao po tome) i da gdje udari protivnika tu mu je i dim mak. Ako nađem taj tekst copy/paste.
WC nema borbu na podu. Ako je netko podučava onda je on to nadopunio u "svoj wing CHun" znanjem iz drugih vještina.
CHE-Guerrilla
15.06.2005., 16:30
danaye kaže:
wing chun
biu jee spada u sistem.
Chi gerk vježba nema praktičnu vrijednost.
dim mak,par pokazivanja- sveukupno, samostalno(ionako potpuno neupotrebljivo u borbenom smislu u stvarnom svijetu) svojevremeno me je zanimala akupresura pa u sklopu ...
Borba na tlu?
Koliko znam ne postoji u WC-u,iako neki tvrde da je ima.
Ja je kao takvu nisam vidio.
Malo je neozbiljno za nešto što ne znaš..reći da to nema smisla i učuinkovitost ili da ne postoji…naravno da postoji tehnike za pod…no da ne bi bili na rekla kazala slobodno pogledaj u kurikulumo od npr. majstora Fonga (13. točka četvrte godine) i sl.. http://www.fongswingchun.com/level.html http://realisticselfdefense.tripod.com/Program.html
-Chi Gerk ima itekakvu praktičnu vrijednost to je kao da kažeš da Chi sao nema praktičnu vrijednost..
-Dim mak je itekako upotrijebljiv..po tebi onda treća forma u Wing Chunu je nepotrebna,...ok...prihvaćam to kao tvoj stav..ali sigurno da se ne mogu složiti s tako nečim :flop:
CHE-Guerrilla
15.06.2005., 16:36
morbidangel kaže:
-tak i treba..svakog dana u svakom pogledu trebaš napredovati :p
-postoje mnoge legende o Wongu i u to ne bih ulazio..u krajnjem slučaju Kinezi imaju i specifičan izričaj...dobro znam koliko je Wong znao Dim mak (a znao je jako puno) ali i što je govorio bijelcima i to čisto iz cilja demistifikacije i skretanja s temeljne stvari...
-sto puta smo pisali da je WC rađen za stand up borbu i kak onda po kojoj osnovi bi vinčunaš trebao biti bolji na parteru od nekoga kome je to specijalnost? ej?!
walterdimov
15.06.2005., 18:43
CHE-Guerrilla kaže:
-tak i treba..svakog dana u svakom pogledu trebaš napredovati :p
-postoje mnoge legende o Wongu i u to ne bih ulazio..u krajnjem slučaju Kinezi imaju i specifičan izričaj...dobro znam koliko je Wong znao Dim mak (a znao je jako puno) ali i što je govorio bijelcima i to čisto iz cilja demistifikacije i skretanja s temeljne stvari...
-sto puta smo pisali da je WC rađen za stand up borbu i kak onda po kojoj osnovi bi vinčunaš trebao biti bolji na parteru od nekoga kome je to specijalnost? ej?!
Inače, poznavao si Wonga?
CHE-Guerrilla
15.06.2005., 22:26
walterdimov kaže:
Inače, poznavao si Wonga?
bolje ti je da ne provociraš da ti ne bi uletio još jedan ban...bio bi tada rekorder 3 bana u 5 dana :D :W
walterdimov
16.06.2005., 09:42
CHE-Guerrilla kaže:
bolje ti je da ne provociraš da ti ne bi uletio još jedan ban...bio bi tada rekorder 3 bana u 5 dana :D :W
Prijeti si nekom drugom. Kaj neznas odgovoriti na pitanje?:rolleyes:
matko3 kaže:
Mozes li malo opisati Fut sao?
gdje si trenirao? i kako ti se cinio u odnosu na ono sto si prije vjezbao...
Već si ti odgovarao na forumu. ;)
Imao sam priliku trenirati kod sifu-a Came.
No, razlika je prvenstveno u kretanju(i posebno se radi) i polaže se dosta na fajing(unutarnju stranu) i chi sao(počinje se već pri prvoj formi(nakon osnovnih principa) prvo jednoručni pa dvoručni).Aplikacije su više/manje slične s time da se dosta radi na udarcima koljenom i rušenjima.
U odnosu na- misliš na način treninga ili aplikacije ili samu vještinu?
CHE-Guerrilla kaže:
Malo je neozbiljno za nešto što ne znaš..reći da to nema smisla i učuinkovitost ili da ne postoji…naravno da postoji tehnike za pod…no da ne bi bili na rekla kazala slobodno pogledaj u kurikulumo od npr. majstora Fonga (13. točka četvrte godine) i sl.. http://www.fongswingchun.com/level.html http://realisticselfdefense.tripod.com/Program.html
-Chi Gerk ima itekakvu praktičnu vrijednost to je kao da kažeš da Chi sao nema praktičnu vrijednost..
-Dim mak je itekako upotrijebljiv..po tebi onda treća forma u Wing Chunu je nepotrebna,...ok...prihvaćam to kao tvoj stav..ali sigurno da se ne mogu složiti s tako nečim
Što se borbe na podu tiče pa rekao sam da koliko znam ne postoji unutar wing chuna kao sistema, jer je WC striktno stand up sistem.
No to ne znači da,po mom mišljenju,ako je netko nadopunio svoje podučavanje borbom na podu uzevši dobro iz drugih sistema u skladu s principima, učinio nešto loše .
Dapače.Unaprijedio je vještinu(ali govorimo o nečemu dobrom ;) )
Koja je praktična vrijednost chi gerk vježbi?
Treća forma je itekako potrebna. ;)
Che ,pa nije biu đi vezana samo uz dim mak.
Po čemu misliš da kažem da je nepotrebna?
Za dim mak i upotrebljivost u borbi sam već napisao što mislim. ;)
Che može jedno pitanje?
Stavljaš linkove na Leung Ting VT ,no napisao si da si iz Moy Yat linije i da držiš Moy Yat školu.
Koja je razlika između Moy Yat linije i Leung Ting linije te između tvoje linije i ostalih?
gdje si učio i postao majstorom Moy Yat WC-a?
CHE-Guerrilla
17.06.2005., 00:44
danaye kaže:
Što se borbe na podu tiče pa rekao sam da koliko znam ne postoji unutar wing chuna kao sistema, jer je WC striktno stand up sistem.
No to ne znači da,po mom mišljenju,ako je netko nadopunio svoje podučavanje borbom na podu uzevši dobro iz drugih sistema u skladu s principima, učinio nešto loše .
Dapače.Unaprijedio je vještinu(ali govorimo o nečemu dobrom ;) )
Koja je praktična vrijednost chi gerk vježbi?
Treća forma je itekako potrebna. ;)
Che ,pa nije biu đi vezana samo uz dim mak.
Po čemu misliš da kažem da je nepotrebna?
Za dim mak i upotrebljivost u borbi sam već napisao što mislim. ;)
Che može jedno pitanje?
Stavljaš linkove na Leung Ting VT ,no napisao si da si iz Moy Yat linije i da držiš Moy Yat školu.
Koja je razlika između Moy Yat linije i Leung Ting linije te između tvoje linije i ostalih?
gdje si učio i postao majstorom Moy Yat WC-a?
-nije nitko nadupunjavao već postoji u sklopu sistema borba na podu..drugo je što ti za to ne znaš..ali kao što rekoh ako ti ne znaš ne znači da ne postoji ;)
-praktična primjena Chi Gerk treninga je ista praktičnoj vrijednosti Chi Sao drila..nadam se da si upoznat s Chi Sao?
-daješi dojam kao osoba koja nije upoznata s tajnama Dim Maka
-nigdje ja nisma napisao iz koje sma linije..niti sma iz Moy Yatove niti sam iz Tingove..
walterdimov
17.06.2005., 09:42
CHE-Guerrilla kaže:
-nije nitko nadupunjavao već postoji u sklopu sistema borba na podu..drugo je što ti za to ne znaš..ali kao što rekoh ako ti ne znaš ne znači da ne postoji ;)
-praktična primjena Chi Gerk treninga je ista praktičnoj vrijednosti Chi Sao drila..nadam se da si upoznat s Chi Sao?
-daješi dojam kao osoba koja nije upoznata s tajnama Dim Maka
-nigdje ja nisma napisao iz koje sma linije..niti sma iz Moy Yatove niti sam iz Tingove..
tajnama Dim Mak-a. Što to znači?
Nego po kojoj liniji si trenirao WC ako ne po Tingovoj.
CHE-Guerrilla kaže:
Prije nastavka diskusije(ali nastavak tek krajem slijedećeg tjedna,RL, ne. ;) ) ..
Ispričavam se,pomiješao sam
- vesuvio je majstor iz Moy Yat linije wing chun n-ti put (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&postid=3023623#post3023623) ;)
No,ti si napisao da si iz Tingove linijeŠkole Wing Chuna (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=95130&perpage=25&pagenumber=3) ,a sad kažeš da nisi.
No s druge strane,predstavio si se kao majstor i da držiš školu.
Zar je čudno pitanje vezano uz background(pod pretpostavkom da si u Hrvatskoj)?
Čiji si ti , "sine razmetni"? :D ;)
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 09:23
danaye kaže:
Prije nastavka diskusije(ali nastavak tek krajem slijedećeg tjedna,RL, ne. ;) ) .. ne razumijem
Isprdanaye kaže:
ičavam se,pomiješao sam
- vesuvio je majstor iz Moy Yat linije wing chun n-ti put (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&postid=3023623#post3023623) ;)
No,ti si napisao da si iz Tingove linijeŠkole Wing Chuna (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=95130&perpage=25&pagenumber=3) ,a sad kažeš da nisi.
No s druge strane,predstavio si se kao majstor i da držiš školu.
Zar je čudno pitanje vezano uz background(pod pretpostavkom da si u Hrvatskoj)?
Čiji si ti , "sine razmetni"? :D ;)
-nisam nikada napisao da sam iz Tingove linije....ono je bila samo metafora
-da majstor sam ali nisam rekao da držim školu..rekao sma samo da imam učenike..
-nisam sin razmetni...
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 09:26
walterdimov kaže:
tajnama Dim Mak-a. Što to znači?
Nego po kojoj liniji si trenirao WC ako ne po Tingovoj.
-to znači to što sma napisao
-po Yip Manovoj :W
CHE-Guerrilla kaže:
ne razumijem
Ispr
-nisam nikada napisao da sam iz Tingove linije....ono je bila samo metafora
-da majstor sam ali nisam rekao da držim školu..rekao sma samo da imam učenike..
-nisam sin razmetni...
ovo si napisao na ovom linku...
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=95130&perpage=25&pagenumber=3
"..aha onda sam i ja ucenik od Yip Mana..naime ja sam ucenik od Leung Tinga....."
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 09:32
matko3 kaže:
ovo si napisao na ovom linku...
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=95130&perpage=25&pagenumber=3
"..aha onda sam i ja ucenik od Yip Mana..naime ja sam ucenik od Leung Tinga....."
ti čak i kvotaš moj odgovor u kojem jasno napišem ONO JE SAMO BILA METAFORA..ali ne, ti to upće ne želiš vidjeti..mislim zbilja :bang:
CHE-Guerrilla kaže:
ti čak i kvotaš moj odgovor u kojem jasno napišem ONO JE SAMO BILA METAFORA..ali ne, ti to upće ne želiš vidjeti..mislim zbilja :bang:
je li uopce moguce trenirati yip manov wing chun? ako odes u bilo koji klub kod nas i u svijetu pisati ec ti LTWC, WCWC, VKWC, WSLWC...?a ti bas vjezbas YIp Manov..
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 09:44
matko3 kaže:
je li uopce moguce trenirati yip manov wing chun? ako odes u bilo koji klub kod nas i u svijetu pisati ec ti LTWC, WCWC, VKWC, WSLWC...?a ti bas vjezbas YIp Manov..
moguće je...da ja baš vježbam Manov stil...btw. da li ti uopće nešto treniraš? nikada se nisi izjasnio izuzzev što me redovno pratriš..ako treniraš čiji stil? :W
CHE-Guerrilla kaže:
moguće je...da ja baš vježbam Manov stil...btw. da li ti uopće nešto treniraš? nikada se nisi izjasnio izuzzev što me redovno pratriš..ako treniraš čiji stil? :W
isto Yip Manov stil! i to sam zivio i vjezbao 18 godina sa jednim majstorom, a i sa mnogima sam razgovarao i upoznat sam sa radom svih najvecih majstora!
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 09:58
matko3 kaže:
isto Yip Manov stil! i to sam zivio i vjezbao 18 godina sa jednim majstorom, a i sa mnogima sam razgovarao i upoznat sam sa radom svih najvecih majstora!
eto, momče što se onda čudiš za mene ako si i baš ti trenirao Manov stil..mladiću kontradiktoran si zbilja previše :flop: :W
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 09:59
ps. kažeš da si živio s majstorem :rolleyes: ajd to malo pojasni :D
CHE-Guerrilla kaže:
ps. kažeš da si živio s majstorem :rolleyes: ajd to malo pojasni :D
da, zivio sam sa jednim Yip manovim ucenikom 18 godina, u americi...a ostalo ti necu reci jer si i ti meni duznik!!!
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 10:13
matko3 kaže:
da, zivio sam sa jednim Yip manovim ucenikom 18 godina, u americi...a ostalo ti necu reci jer si i ti meni duznik!!!
da li ste živjeli možda u Grenvichu u N.Y.-u :rofl: btw. kakav sam ti ja dužnik? kaj ti ja dugujem? :confused:
walterdimov
18.06.2005., 11:29
CHE-Guerrilla kaže:
eto, momče što se onda čudiš za mene ako si i baš ti trenirao Manov stil..mladiću kontradiktoran si zbilja previše :flop: :W
Jesil vidio pan nam wing chun? Mišljenje? :D
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 13:13
walterdimov kaže:
Jesil vidio pan nam wing chun? Mišljenje? :D
nisam u RL tako da i ne mogu dati pravo mišljenje
walterdimov
18.06.2005., 13:34
CHE-Guerrilla kaže:
nisam u RL tako da i ne mogu dati pravo mišljenje
Ja ga vidio u RL. Jedan lik kaj s nama trenira Xing Yi ga nam je malo demonstrirao. Imam pozitivno mišljenje o PN WC.
Kaj si vidio video od pan nam WC-a? Inače kad sam vidio prvi put pan nam WC preko videa bilo mi je jako smješno. Ali u RL mi nije više bilo smejšno.
Pan Nam WC ima Fa Jing (ako znaš kaj je to), a Jip Manov nema.
walterdimov kaže:
Ja ga vidio u RL. Jedan lik kaj s nama trenira Xing Yi ga nam je malo demonstrirao. Imam pozitivno mišljenje o PN WC.
Kaj si vidio video od pan nam WC-a? Inače kad sam vidio prvi put pan nam WC preko videa bilo mi je jako smješno. Ali u RL mi nije više bilo smejšno.
daj malo opisi
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 13:44
walterdimov kaže:
naravno da znam..ali ti očito ne znaš da i Yip Manov ima Fa Jing :W
joj nemojte rasplravljat još i o fa jinu. :rolleyes:
svaki kung fu ima fa jin u ovom ili onom obliku.
ting jin je ionako važniji :D
Inače, pan nam ima elemente Wing Chuna i bijelog ždrala (Bai he na mandarinskom, pak hoi mislim da je na kantonskom). Zamisli Wing Chun samo što su tehnike poput biča i brzo mijenjaju visinu između pojasa i vrha glave, te kretanje samog tijela drugačije. Više se koristi kružno kretanje i udarci. Također se napada gard protivnika ak sam dobro skužil.
Bijeli ždral je sam po sebi vrlo brza i agresivna vještina, mislim da se dobro slaže s Wing Chunom.
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 16:45
Caine kaže:
joj nemojte rasplravljat još i o fa jinu. :rolleyes:
svaki kung fu ima fa jin u ovom ili onom obliku. naravno i to ne samo kung fu
Caine kaže:
ting jin je ionako važniji :D
Inače, pan nam ima elemente Wing Chuna i bijelog ždrala (Bai he na mandarinskom, pak hoi mislim da je na kantonskom). Zamisli Wing Chun samo što su tehnike poput biča i brzo mijenjaju visinu između pojasa i vrha glave, te kretanje samog tijela drugačije. Više se koristi kružno kretanje i udarci. Također se napada gard protivnika ak sam dobro skužil.
Bijeli ždral je sam po sebi vrlo brza i agresivna vještina, mislim da se dobro slaže s Wing Chunom.
to što navodiš za to sma znao...ali sve to se radi i unutar Yip Man stila :p
walterdimov
18.06.2005., 23:39
CHE-Guerrilla kaže:
naravno i to ne samo kung fu
to što navodiš za to sma znao...ali sve to se radi i unutar Yip Man stila :p
Da pogodim (bez uvrede), u tajnim formama?
Na koji način se u Yip Manovom WC-u generira Fa Jin?
CHE-Guerrilla
18.06.2005., 23:42
walterdimov kaže:
Da pogodim (bez uvrede), u tajnim formama?
Na koji način se u Yip Manovom WC-u generira Fa Jin?
-čuj za tebe očito u tajnim :rofl:
-na isti način kao i u svim borilačkim vještinama..
walterdimov
18.06.2005., 23:51
CHE-Guerrilla kaže:
-čuj za tebe očito u tajnim :rofl:
-na isti način kao i u svim borilačkim vještinama..
Jesil čuo za "gung"?
CHE-Guerrilla
19.06.2005., 00:08
walterdimov kaže:
Jesil čuo za "gung"?
Gung Li Chuan?
walterdimov
19.06.2005., 00:18
CHE-Guerrilla kaže:
Gung Li Chuan?
Ne, gung je nešto slično Fa Jingu, nekakva vrsta snage. Bar sam ja dobio takav dojam. Zbog takvih stvari ti ja govorim da nije isto LY WC, LT WC...
CHE-Guerrilla
19.06.2005., 01:12
walterdimov kaže:
Ne, gung je nešto slično Fa Jingu, nekakva vrsta snage. Bar sam ja dobio takav dojam. Zbog takvih stvari ti ja govorim da nije isto LY WC, LT WC...
Fa Jing je svugdje prisutan
danaye kaže:
Već si ti odgovarao na forumu. ;)
Imao sam priliku trenirati kod sifu-a Came.
No, razlika je prvenstveno u kretanju(i posebno se radi) i polaže se dosta na fajing(unutarnju stranu) i chi sao(počinje se već pri prvoj formi(nakon osnovnih principa) prvo jednoručni pa dvoručni).Aplikacije su više/manje slične s time da se dosta radi na udarcima koljenom i rušenjima.
U odnosu na- misliš na način treninga ili aplikacije ili samu vještinu?
u odnosu na nacin treninga i samu vjestinu, jer kao sto si mogao vidjeti poprilicno se razlikuju svi YIp Manovi ucenici, pa me interesira i ova koja nije u toj liniji..
ovdje si vjezbao?
http://www.geocities.com/wingchunbuddhahand/index.html
Toco1980
25.06.2005., 17:07
Mene samo jedna stvar zanima.... zbog čega tolika prepucavanja oko tog Win Chuna. Što je najgore vidim da se najviše o Win Chunu prepucavaju oni koji ga treniraju (ili barem tako tvrde). Zašto?
CHE-Guerrilla
25.06.2005., 18:11
Toco1980 kaže:
Mene samo jedna stvar zanima.... zbog čega tolika prepucavanja oko tog Win Chuna. Što je najgore vidim da se najviše o Win Chunu prepucavaju oni koji ga treniraju (ili barem tako tvrde). Zašto?
od posjetitelja foruma samo Ricky i ja treniramo wing chun..mogao si vremenom skužiti da se dakle večinm radi o spamerima i provokatorima.. :flop:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.