PDA

View Full Version : Perilica za sudje ...psmtr...

xena
19.04.2003., 20:50
Ima li netko tko bi mogao ovako na daljinu da kaze:
zasto nece da prima vodu?

Programi rade sve redom, vodu uredno izbacuje, vrti, pere itd.,,ali kad dodje na primanje vode - ni mak :eek:

Ajme sutra sudja ko u prici...:eek: :(

Jel ventil pokvaren mozebitno (to je jedino sto mi palo na pamet) :confused:

SETRA Samoborček
19.04.2003., 21:18
Najvjerojatnije je onaj kur*c kod ulaza za vodu.
Meni je tako bilo na vešmašini, tamo gdje voda ulazi u mašinu ima mali "ventil" koji po želji programatora pušta i zaustavlja vodu.
Ako imaš kakav uređaj za kontroliranje otpora (oma) tj. onaj unimer (ili jeftiniji model za 40 kn onaj uređaj sa dvije žice crnom i crvenom) pa pogledaš ako je otpor mali sve je u redu s tim.

Mislim da je u tome, ako nije onda je programator:flop:

Koja je to suđe-praona:D (marka)

xena
19.04.2003., 23:13
SETRA Samoborček kaže:
Najvjerojatnije je onaj kur*c kod ulaza za vodu.
Meni je tako bilo na vešmašini, tamo gdje voda ulazi u mašinu ima mali "ventil" koji po želji programatora pušta i zaustavlja vodu.
Ako imaš kakav uređaj za kontroliranje otpora (oma) tj. onaj unimer (ili jeftiniji model za 40 kn onaj uređaj sa dvije žice crnom i crvenom) pa pogledaš ako je otpor mali sve je u redu s tim.

Mislim da je u tome, ako nije onda je programator:flop:

Koja je to suđe-praona:D (marka)

Bosch...nece bit programator jer je veceras oprala do kraja, ali sam nalivala vodu u nju :cool:

Thanks na informaciji :)

darko
20.04.2003., 00:43
to je el. ventil garant. svatko tko zna kak izgleda i gdje je ti to more popraviti.sama takodje, slijedi cijev ulaza i prvi uredjajčić ti je el. ventil . kak van tak i novi tranu

Tiny Veeny
20.04.2003., 22:09
imam doma to shugavo :D cudo, ventil mora biti sto posto. :)

xena
21.04.2003., 16:40
Nece ici home made :mad:

Kad sam okrenula masinu naopako da vidim gdje cijev ulazi u nju, vidjela sam da nema sanse da dodjem do tog ventila...cijev ulazi korz neku bragu od prozirne plastike koja je lotana ili ljepljena za masinu tako da me strah sta ce biti ako to sve skupa otkinem...ne moze cijev nikako vanka :( a stari mi je rekao da moze biti i greska u nekoj sklopki na vratima od masine koja otvara taj ventil i da bi to mozda trebalo spojiti direktno (ma sta to znacilo :rolleyes: ) a kad sam vidjela kako se skida oplata od vrata da bi se do toga doslo odustala sam :o

Hvala vam svejedno, zvat cu sutra servis...frka me dirat samu...masina je bila skupa ko sto vragova a i odlicno pere...pa bolje da je pregleda doktor od zanata :cool:

:)

SETRA Samoborček
21.04.2003., 18:12
Tako ti je i bolje, pogotovo ako je perilica nova

Lako to meni radit na veš-mašini staroj 20g (još radi i ima drugi taj ventil, drugi grijač, ma skoro sve drugo)

Zato rađe pozovi servis (nema li ta perilica još garanciju??)

Da objasnim kratko spajanje (kurcšlus)
na vratima ti je prekidač u koji ulaze zavisno o mašini
4 i više žica.
npr.
Dvije dolazne i dvije odlazne.

Ako je brava neispravna ona ne spoji obadvije dolazne sa odlaznima.

Dakle kratko spajanje je u tom slučaju manuelno (ručno)
spajanje dolazne s odlaznom žicom.

Moguće je i to, ali prije da je taj prekidač. HINT: taj prekidač
je U PERILICI, a da dođeš do njega moraš dignuti GORNJI POKLOPAC (šarafi su iza). I kad bi našla taj prekidač
kako bi ga izvadila (da li imaš kakav alat) i gdje bi kupila taj
prekidač ??' U Zagrebu ja to kupujem u Masarykovoj.

darko
21.04.2003., 21:20
prekidač na vratima nema veze sa vodom. ne barem direktno

xena
21.04.2003., 21:35
:lux: :lux: :lux:

oh oh oh

bestija je proradila sama od sebe pri po ure :confused:

Najednom je pocela primati vodu sama od sebe:top:
Jel to znaci da se pri okretanju mozda taj ventil od vode odglavio...recimo ..da je u njemu bio komadic kamenca ili tako nesto?

Ma cool, ostade mi parsto kuna u djepu :cool:

darko
21.04.2003., 22:11
ima teorije. šuti i uživaj.

penelopa
23.04.2003., 09:48
xena kaže:
[BNajednom je pocela primati vodu sama od sebe:top:
Jel to znaci da se pri okretanju mozda taj ventil od vode odglavio...recimo ..da je u njemu bio komadic kamenca ili tako nesto?
[/B]

Taman sam ti to mislila napisati kad sam procitala prvi post ali me preduhitrilo.
Prva stvar kad masina( i za sudje i za ves) ne pumpa vodu, pregledat filtere i ocistit je od kamenca ( nije lose jednom u 2-3 mjeseca pustit na " prazno" sa sredstvima za ciscenje)

Mali_Mirko
24.04.2003., 09:44
xena kaže:

bestija je proradila sama od sebe pri po ure :confused:

Najednom je pocela primati vodu sama od sebe:top:

I? Jesi rijesila problem?

Ja sam imao isti problem sa novom Gorenje perolicom. Problem je bio slijedeci (istekla garancija pa sam sam iso cackati):

popustila je shelna od pumpe vode (koja siba vodu u prostor perilice) i dno perilice je bilo poplivano vodom. Na tom dnu je nekakv senzor valjda el.kontakt koji detektira tu vodu i ne zeli primiti vise vode da ti ne poplavi kucu. Tu vodu treba spuzvicom pobrisati, a shelnu dotegnuti ili bilje zamijeniti pravom. Zapravo vrlo jednostavno. Inace na pozadini perilice na dnu imas otvor na kojem provjeravas ima li vode na dnu prostora di je pumpa

xena
24.04.2003., 16:53
Mali_Mirko kaže:
I? Jesi rijesila problem?

Ja sam imao isti problem sa novom Gorenje perolicom. Problem je bio slijedeci (istekla garancija pa sam sam iso cackati):

popustila je shelna od pumpe vode (koja siba vodu u prostor perilice) i dno perilice je bilo poplivano vodom. Na tom dnu je nekakv senzor valjda el.kontakt koji detektira tu vodu i ne zeli primiti vise vode da ti ne poplavi kucu. Tu vodu treba spuzvicom pobrisati, a shelnu dotegnuti ili bilje zamijeniti pravom. Zapravo vrlo jednostavno. Inace na pozadini perilice na dnu imas otvor na kojem provjeravas ima li vode na dnu prostora di je pumpa

Rijesio se sam :rolleyes: Vjerojatno je bio komadic kamenca u ventilu. A ovo sto ti kazes, znam za to - to je tzv aquastop, citala sam u prospektu. Prilicno pametna stvar. Inace bi doslo do poplave.

Ahil
11.08.2003., 21:06
darko kaže:
prekidač na vratima nema veze sa vodom. ne barem direktno

Joooj ima kak nema. Prekidač na vratima daje signal elektroventilu koji pušta vodu da je sve u redu (da su vrata zatvorena) i da voda može krenuti.

S obzirom na do da se mašina samoizlječila za pretpostaviti je da je bio baš taj prekidač. Isto tako je za petpostaviti da će uskoro otići do kraja:(