View Full Version : Kocnice
garfield
16.06.2005., 10:48
Imam problem sa prednjim diskovima na CB400.
Elem, pri kocenju, uglavnom na malim brzinama, imam osecaj kao da cilindar stiska i otpusta disk. U intervalima od po pola sekunde. Kao da je disk neravan pa cas uhvati, cas pusti. Disk naravno nije neravan, koliko sam ja vizuelno mogao da utvrdim.
Vozim je za vikend nazad u garazu gde je kupljena, ali me zanima sta bi mogao biti uzrok.
Btw, napred je dupli disk, a plocice su vrlo malo potrosene.
ROAD RUNNER
16.06.2005., 12:22
garfield kaže:
Imam problem sa prednjim diskovima na CB400.
Elem, pri kocenju, uglavnom na malim brzinama, imam osecaj kao da cilindar stiska i otpusta disk. U intervalima od po pola sekunde. Kao da je disk neravan pa cas uhvati, cas pusti. Disk naravno nije neravan, koliko sam ja vizuelno mogao da utvrdim.
Vozim je za vikend nazad u garazu gde je kupljena, ali me zanima sta bi mogao biti uzrok.
Btw, napred je dupli disk, a plocice su vrlo malo potrosene.
Definitivno izvitopereni diskovi
eventualno mehanizam steka, ..ako ti koci dok stojis , onda je kriv disk
garfield
16.06.2005., 13:06
To je i meni cudno. Nema nikakvog zapinjanja ili kocenja kad ne stisnem kocnicu.
Mozda je moguce je da je disk izvitoperen vrlo malo, pa se ne primeti dok samo guram... Probacu danas da podignem prednju gumu i da zarotiram tocak rukom. Cisto da vidim da li ima nekog otopra ili zapinjanja...
Jel ti ručica kočnice propada kako kočiš pa se vraća nazad na prvotni položaj? Ako samo propada bez udarca nazad i moraš "pupmati" da zakočiš, vjerojatnije je da su ti otišle gumice na cilindru ručice...
garfield
18.06.2005., 00:33
Propada i vraca se sama. Doduse, propadanje je mnogo jak izraz, vrlo malo propadne...
Bice da je ipak nesto sa diskom/diskovima. Je li moguce da su samo plocice ostecene?
vecicrnogorac
18.06.2005., 15:22
i ja bih rekao da je do diska, al ako ima i malo propadanja mozda je do glicerina? pogledaj ima li ga koliko da nije istocio
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.