PDA

View Full Version : Tinitus - neprestano danonoćno zujanje u ušima


stranice : 1 2 [3] 4 5 6 7

Picigin11
02.11.2011., 09:02
Pozdrav svima.

Meni se ovo usrano zujanje ili nekakav šum javilo nakon iscrpljujućeg noćnog kašljanja. Od tada ne mogu normalno funkcionirat. Po danu kako tako a noć je horor. Za sada mi noću pomaže TV, radio, kiša ili vitar sve samo da nije potpuna tišina. Gotovo istovremeno tj. par dana ranije pojavila se vrtoglavica i to prilikom ležanja kada naglo zabacim glavu unatrag ili s lijeva na desno. Kad sam na nogama zamanta mi se samo ako podignem glavu visoko i to ne uvijek. Inače, često igram mali nogomet i do sada mi fizičko opterečenje apsolutno ne izaziva nikakve tegobe pa tako ni mantavice niti mi je usrano zujanje intenzivnije. Šta se tiče usranog zujanja primjetio sam da se ono pojača ako ispružim vilicu prema naprijed ili pomicanjem glave do maximuma u lijevo. Doktor me, za sada, posla slikat vratne kralješke. Nakon toga vjerovatno i snimit vratne žile a onda iden dalje na homeopatiju, alternativnu medicinu, ma, sve do Indije ako triba kod onih gurua šta meditiraju par godina bez hrane i vode. Valjda će nešto dat rezultata. Bar malo. Javite se sa svojim iskustvima.

Zdravi i veseli bili!

S0nic
02.11.2011., 14:51
evo mog iskustva, oko godinu dana mi je u sobi kad je tišina zujalo lijevo uho, radim kao DJ pa sam to pripisivao tome i sad nakon godininu dana počelo jače zujat u roku od 2-3 dana se začepilo, nisam mogao spavat nisam mogao mislit kako je odvratan osječaj biti gluh ništa skoro nisam čuo na lijevo uho i odem kod liječnika opće prakse pogleda i kaže ne vidi bubnjić od smole a kako me ne boli osim kad se zakašljem ili ušmrknem kaže da je vjerojatno samo smola, nisam htio da mi ona prčka oko uha nego otišao kod specijaliste dao mu 100 kuna i on za 30 sekundi isprao uho , sluh se odmah vratio i kaže da mi je bubnjić ostao malo naguran od te smole pa da me zato malo zabolilo kad mi je ispirao ili kad ušmrknem ili se zakašljem jer ga je ta smola nabija ko zna koliko...sad došao kući od specijaliste i u sobi i dalje čujem neko tiho zujanje ali šta je tu je bitno je da čujem normalno ...uff kako me ovo satralo ove dane ....sretno svima

FANCY
02.11.2011., 19:07
Pozdrav svima. Zasad ništa novo u svezi lijeka ili terapije za tinitus. Jedino što preostaje onima kojima zuji je da zujanje ignoriraju koliko god mogu. Ignoriranje zujanja se nauči vremenom jer ako ste stalno koncentrirani na zujanje uskoro bi mogli uz zujanje i malo poludit. Za utjehu nekim, meni zuji preko 20 godina a zadnjih 10-ak godina zuji toliko jako na oba uha a na lijevo malo više da ako se koncentriram na zujanje skoro da ne čujem osobu koja samnom razgovara normalnim glasom. A naveče kad idem spavati se trudim ne razmišljati o zujanju nego razmišljam o drugim stvarima dok ne zaspim. Sa TV-om i radiom sam probao ali to može biti kontraproduktivno jer ako zaspimo a tv radi mozak nam se ne odmara nego još uvijek analizira glas koji čuje sa tv-a ili radia pa smo ujutro umorniji nego kad smo legli. Ali najbolje da svatko za sebe otkrije što mu odgovara.

S0nic
02.11.2011., 19:13
Pozdrav svima. Zasad ništa novo u svezi lijeka ili terapije za tinitus. Jedino što preostaje onima kojima zuji je da zujanje ignoriraju koliko god mogu. Ignoriranje zujanja se nauči vremenom jer ako ste stalno koncentrirani na zujanje uskoro bi mogli uz zujanje i malo poludit. Za utjehu nekim, meni zuji preko 20 godina a zadnjih 10-ak godina zuji toliko jako na oba uha a na lijevo malo više da ako se koncentriram na zujanje skoro da ne čujem osobu koja samnom razgovara normalnim glasom. A naveče kad idem spavati se trudim ne razmišljati o zujanju nego razmišljam o drugim stvarima dok ne zaspim. Sa TV-om i radiom sam probao ali to može biti kontraproduktivno jer ako zaspimo a tv radi mozak nam se ne odmara nego još uvijek analizira glas koji čuje sa tv-a ili radia pa smo ujutro umorniji nego kad smo legli. Ali najbolje da svatko za sebe otkrije što mu odgovara.

ja nakon ispiranja dobro čujem sve je ok , zujanje je ostalo isto kao i prije začepljenja ali kod mene to nij toliko jako samo evo sad kad sam u tisini sobe malo se cuje , kako mi je bilo jucer kad je bilo zacepljeno sad mi zujanje uopce ne smeta :D

touch brain
05.11.2011., 09:56
pozz svima
evo da se i izjadam o svom tinitusu... pocelo je davno ali nisam obracao paznju....pripisivao sam to naglom ulasku u krevet (uskacem ko padobranac) i nagloj promjeni krvnog pritiska...prije 3 mjeseca me zabolilo uho (2-3 dana) i od tada se zujanje pojacao..
dokta mi je rekla da ignorisem :rofl::503: nije normalna.vec sam na rubu nerava i poludit cu od tog jebe*nog piskutavog zvuka..sve sam probao ali nista ne pomaze...ljeto sam nekako prebrodio jer sam ostavljao otvoren prozor i tako maskirao pistanje ali sad neznam sta da radim :503:


edit:negdje sam procitao da baro-komora pomaze pa cu narenih sedmica otic i pokusat:confused:

Hard Candy
08.11.2011., 18:10
Pitanje oko simptoma kratkog piskanja visoke frekvencija, je li tko imao takav slučaj? Znači kratki, oko sekunde ili kraći piskutavi piskovi? Javljaju se povremeno, nekad svakih 20 sekundi, nekad prođe 10 minuta i tako.. Ujedno budu tiši i glasniji, kako kada,.. malo već paničarim jer traju 2 tjedna počeli su sa cik cik, a sad su nekad i pisk pisk :) Imam visok kolesterol, nisam imala neke zahvate na čeljusti.. imam bolove u gornjem djelu kralježnice tj. ramena, puno sam za kompom, ali ništa drugo.. nadala sam se da će prestati do sada..

_Inspektor_
04.12.2011., 15:10
Ovako imam 15 god...i prije par dana sam se prehladio.Začepljen nos i nako nisam nagodan...Sinoć kada sam išao leći primjetio sam da mi zuji u desnom uhu... :503: ne boli me ništa.samo eto zuji,slično nešto kao trafostanica ali ne baš jako.to samo čujem kada sam u tišini
Što bi moglo biti.

Ahmet93
13.12.2011., 21:16
Pozdrav narode!

Imam problema sa usima,nekakvo zujanje (cvrcanje u usima) pa me zanima je li ima forumasa sa slicnim problemom.Vasa iskustva? Vadio sam sve moguce nalaze,testirao sluh,ravnotezu,krv,obisao nekoliko doktora,specijalista,sve moguce ali to ne prestaje.Doktor kaze visok pritisak ali misli da je to bog toga sto sam se prepao,jer sam jos mlad da bi imao viskok priisak. Citao sam malo po netu iskustva ljudi i to me malo zabrinulo! :(

Pivko
16.12.2011., 20:43
imam i ja zujanje u u ušima promjenjivog intenziteta,i kao neki pritisak na ulazu u uho,naročito uslijed ove promjene vremena
ili je do glasnog slušanja muzike,desilo se kome?

spec_K
25.12.2011., 15:19
Ja imam malo čudan slučaj sa tinnitusum.

Prije 11 dana mi je počelo zujat u uhu/ušima/glavi (neznam točno gdje, al je vuklo više na lijevu stranu pa pretpostavljam da je problem u lijevom uhu). Doktor opće medicine mi je rekao da sam sa štapićem gurnuo cerumen u bubnjić, rekao je da nemože isprat nego da kapam sa onim H2O2 a pa da ćemo onda vidit. Kapao sam 4 dana, dobro nakapao te su mi isprali, ali nije pomoglo. Mislim da nemoram posebno spominjat probleme sa spavanjem koje imam cijelo vrijeme. Zujalo je i dalje pa sam otičao kod 2 otorinca, obavio preglede i sve ok (TA, tlak u bubnjicu...). . Jedan mi je dao operil za nos sto koristim zadnja 3 dana i prestalo mi je zujat u lijevom uhu, kao da je tinnitus nestao, ali došao jedan drugi. Sad kao da mi zuji u sredini. Tiše je, ali je viša frekvencija i zna malo piskutat. Zvuk je IDENTIČAN zujanju CRT televizora. Ono što me zbunjuje je to da sam jednu noć kad nisam mogao spavat zbog zujanja u uhu skuzio da mi je ustvari TV (CRT) upaljen, ali nije bio program na njemu (jer DVB-T tuner je bio zgašen). Također sad je drugačije to da sam osjetljiviji na zvukove (posebno visoke frekvencije) i taj tinnitus mi se pojača svaki put kad sam izložen nekim zvukovima koji mi ne pašu. Kolko sam skuzio to se zove hyperacusis. Osim toga razlika je i u tom da kad se skroz smirim, mogu nekako eliminirat zvuk dok je prije (sa "prvim" tinnitusom) bilo gore... što bi bio smireniji, to bi zvuk bolje čuo. Dijelom mi je zato sad lakše spavat, posebno ako imam neki pozadinski zvuk. Neznam niti sam... imam par teorija. Ili je sad na psihičkoj bazi, ili sam imao cijelo vrijeme 2 tinnitusa samo ovaj sadašnji nisam čuo zbog prošlog (možda jedan u srednjem a drugi u unutarnjem uhu, ak je to opće moguće)... ili je možda ovaj tinnitus posljedica prošlog ili je možda moguće da sad moj mozak reproducira taj zvuk CRT-a koji je slusao po noci, a da je ustvari prvobitni tinnitus "izlijecen".

Također moguće da je vezano je i to da su mi prije mjesec dana počele glavobolje (ugl. kao nekakva probadanja u raznim dijelovima glave) i bio sam jako osjetljiv na ekran (posebno svijetle web stranice itd., bio na oft - sve ok), anksioznost i sve prateće (bio sam na hitnoj neurologiji... obavili osnovni pregled, EEG, doppler sve ok...) ali s vremenom su mi se glavobolje smanjile, a i ta osjetljivost na ekrane prestala.

Svakakve teorije imam... osim ovih gore, možda neka bolest živčanog sustava ili ako je moguće uzrok svemu ovome stres (nekako ne vjerujem da je stres uzrok glavoboljama s kojima je ustvari sve krenulo, ali zadnih 2 tjedna jesam pod velikim stresom zbog cijelokupnog zdravstvenog stanja, posjeta bolnicama, doktorima itd. jer sam ovih mjesec dana bio više nego cijeli život, a svi koji su neki dio mene pregledali kažu da je sve ok...)

psycho
27.12.2011., 21:06
Pozdrav svima. Zasad ništa novo u svezi lijeka ili terapije za tinitus. Jedino što preostaje onima kojima zuji je da zujanje ignoriraju koliko god mogu. Ignoriranje zujanja se nauči vremenom jer ako ste stalno koncentrirani na zujanje uskoro bi mogli uz zujanje i malo poludit. Za utjehu nekim, meni zuji preko 20 godina a zadnjih 10-ak godina zuji toliko jako na oba uha a na lijevo malo više da ako se koncentriram na zujanje skoro da ne čujem osobu koja samnom razgovara normalnim glasom. A naveče kad idem spavati se trudim ne razmišljati o zujanju nego razmišljam o drugim stvarima dok ne zaspim. Sa TV-om i radiom sam probao ali to može biti kontraproduktivno jer ako zaspimo a tv radi mozak nam se ne odmara nego još uvijek analizira glas koji čuje sa tv-a ili radia pa smo ujutro umorniji nego kad smo legli. Ali najbolje da svatko za sebe otkrije što mu odgovara.

ja sam se stim zujanjem prakticki rodio ,a da pronades jednostavnije rijesenje npr zvakce gume ako nista ublazit ce zujanje a iz pouzdanih izvora znam da jacaju vilicu i poboljsavaju sluh koliko toliko:)

lilianaa
10.01.2012., 12:09
Pozdrav svima.

Meni se ovo usrano zujanje ili nekakav šum javilo nakon iscrpljujućeg noćnog kašljanja. Od tada ne mogu normalno funkcionirat. Po danu kako tako a noć je horor. Za sada mi noću pomaže TV, radio, kiša ili vitar sve samo da nije potpuna tišina. Gotovo istovremeno tj. par dana ranije pojavila se vrtoglavica i to prilikom ležanja kada naglo zabacim glavu unatrag ili s lijeva na desno. Kad sam na nogama zamanta mi se samo ako podignem glavu visoko i to ne uvijek. Inače, često igram mali nogomet i do sada mi fizičko opterečenje apsolutno ne izaziva nikakve tegobe pa tako ni mantavice niti mi je usrano zujanje intenzivnije. Šta se tiče usranog zujanja primjetio sam da se ono pojača ako ispružim vilicu prema naprijed ili pomicanjem glave do maximuma u lijevo. Doktor me, za sada, posla slikat vratne kralješke. Nakon toga vjerovatno i snimit vratne žile a onda iden dalje na homeopatiju, alternativnu medicinu, ma, sve do Indije ako triba kod onih gurua šta meditiraju par godina bez hrane i vode. Valjda će nešto dat rezultata. Bar malo. Javite se sa svojim iskustvima.

Zdravi i veseli bili!
Pozdrav svima
Ako ti slike vratnih zila i kraljezaka nista ne pokazu, onda bi to mogao biti
problem Tmd, temporomandibularne disfunkcije celjusti, tj preopterecenje zgloba celjusti, misica ili tetiva.
naime, to su tipicni znaci tmd-a isturanje vilice-pojacavanje zujanja
ili okretanje glave ustranu
osim ovoga ako imas jos i bol u celjusti, kod zvakanja ili bol u uhu-refleksivnu,
mozda je problem u vilici, odnosno u zagrizu, ili nemas dovoljno zuba na obje strane. Neki cesto stiscu zube po noci, pa tako jos extra preopterecuju celjust.
Ali nemora ovo biti, moze biti i problem zila u vratu, za to cete kasnije kod
doktora dobiti vjezbe za vrat, dobro je da ste prvo snimili vrat.
pozdrav i sretno
lilian

BlackLight
11.01.2012., 22:23
Ostao sma ulogiran mjesec dana, a odlogira me inače dok pišem post?:confused:

aj ok

Zazujalo mi sada nešto jače , pa reko da vidim ima li koja novost na netu...

Uglavnom, pročitao sam prvih par stranica teme i manje više sam pročitao ono što piše drugdje po netu - nema pomoći.

Meni se zujanje javilo pred nekih 10-ak godina. Isprva je to bio kao zvuk paljenja TV-a ( CRT tevei, ne ovo novo lcd i sl.) Krenulo bi od visokog tona pa na niže u trajanju 5-10 sekundi. S vremenom je to postajalo češće i sad evo par godina zuji konstantno.
A sad, prije sam ronio na dah, dubine 10-ak metara. Imam problema sa vratnom kralježnicom (prometne nesreće, padovi) a sad me i tlak počeo je*** :rolleyes: Bilo je i nekolio eksplozija u blizini...
Da, pušač sam, neznam jel ima neke veze, ali učinilo mi se da mi manje zuji ujutro prije kave i cigarete, a nakon toga se pojača. Uglavnom rekoh sam sebi da sutra ujutro ako bude manje zujalo da neću više ni zapalit, jer ovo je zbilja iritantno, iako se desi preko dana da niti ne primjetim. Uz to imam stresan posao i dosta vožnje...
Inače dobro čujem i ne smeta mi još pri normalnom funkcioniranju.

Da ne pišem dalje sve i svašta jer su stvari manje više iste kao u prijašnjim postovima, bude li kakvih poboljšanja, navest ću od čega je do njih došlo i u kojoj mjeri.

UglyKidJoe
12.01.2012., 20:40
Pozdrav svima
Ako ti slike vratnih zila i kraljezaka nista ne pokazu, onda bi to mogao biti
problem Tmd, temporomandibularne disfunkcije celjusti, tj preopterecenje zgloba celjusti, misica ili tetiva.
naime, to su tipicni znaci tmd-a isturanje vilice-pojacavanje zujanja
ili okretanje glave ustranu
osim ovoga ako imas jos i bol u celjusti, kod zvakanja ili bol u uhu-refleksivnu,
mozda je problem u vilici, odnosno u zagrizu, ili nemas dovoljno zuba na obje strane. Neki cesto stiscu zube po noci, pa tako jos extra preopterecuju celjust.
Ali nemora ovo biti, moze biti i problem zila u vratu, za to cete kasnije kod
doktora dobiti vjezbe za vrat, dobro je da ste prvo snimili vrat.
pozdrav i sretno
lilian


Hmmm....Zujanje nema nikakve veze sa disfunkcijama temporomandibularnog zgloba. A ne zuji niti zbog ev. suženja karotidnih i/ili vertebralnih arterija.

Ostao sma ulogiran mjesec dana, a odlogira me inače dok pišem post?:confused:

aj ok

Zazujalo mi sada nešto jače , pa reko da vidim ima li koja novost na netu...

Uglavnom, pročitao sam prvih par stranica teme i manje više sam pročitao ono što piše drugdje po netu - nema pomoći.

Meni se zujanje javilo pred nekih 10-ak godina. Isprva je to bio kao zvuk paljenja TV-a ( CRT tevei, ne ovo novo lcd i sl.) Krenulo bi od visokog tona pa na niže u trajanju 5-10 sekundi. S vremenom je to postajalo češće i sad evo par godina zuji konstantno.
A sad, prije sam ronio na dah, dubine 10-ak metara. Imam problema sa vratnom kralježnicom (prometne nesreće, padovi) a sad me i tlak počeo je*** :rolleyes: Bilo je i nekolio eksplozija u blizini...
Da, pušač sam, neznam jel ima neke veze, ali učinilo mi se da mi manje zuji ujutro prije kave i cigarete, a nakon toga se pojača. Uglavnom rekoh sam sebi da sutra ujutro ako bude manje zujalo da neću više ni zapalit, jer ovo je zbilja iritantno, iako se desi preko dana da niti ne primjetim. Uz to imam stresan posao i dosta vožnje...
Inače dobro čujem i ne smeta mi još pri normalnom funkcioniranju.

Da ne pišem dalje sve i svašta jer su stvari manje više iste kao u prijašnjim postovima, bude li kakvih poboljšanja, navest ću od čega je do njih došlo i u kojoj mjeri.


U svakom slučaju nekontrolirani tlak ne pridonosi.
Da li pulsira? I o kojim se tlakovima priča?

Eksplozije mogu biti uzrok - bilo bi zapravo dobro da posjetite ORL-a i snimite tonalnu audiometriju.

Poanta problematike sa tinitusom jest prešaltati um na nešto drugo - tihu mjuzu ili nešto drugo tako da se svrati pozornost na problem. Zujanje neće nikad biti manje ali tijelo /glava se naviknu na novu situaciju i funkcioniraju i dalje. Naravno - ako nema drugih ispada.

ja sam se stim zujanjem prakticki rodio ,a da pronades jednostavnije rijesenje npr zvakce gume ako nista ublazit ce zujanje a iz pouzdanih izvora znam da jacaju vilicu i poboljsavaju sluh koliko toliko:)


Kakve veze ima žvakanje kaugume - sa sluhom?!? :confused::rolleyes:
a niti sa zujanjem nemaju veze.
Možda zabave mozak sa zvukom mljackanja i to - je sve. Učine jednostavnu pojavu distrakcije sa problematike.

drvozivota
14.01.2012., 09:44
imam i ja zujanje u u ušima promjenjivog intenziteta,i kao neki pritisak na ulazu u uho,naročito uslijed ove promjene vremena
ili je do glasnog slušanja muzike,desilo se kome?

ja imam taj problem jako dugo.negdje pred 13 godina mi je pozlilo u autu dok sam vozila.zujanje, vrtoglavica, mučnina i povraćanje..uspjela sam stat u protivnom bih se slupala jer mi se sve počelo ljuljat..povraćala sam..i mjesec dana bila u tamnoj sobi..mir tišina..brdo pretraga radila..navodno mi je kao maloj oštećen nešto u uhu i zato problemi s ravnotežom ..to se može javit kod promjena vremena, naglih oscilacija, stresa i iscrpljenosti.tako su mi rkeli..onda sma pila urutal-ali od toga sam bila omamljena tako da sma pretežno mirovala..u tom intenzitetu mi se nije ponovilo..ali sad mi je jako loše..u medjuvremenu sam skinula 20 kila.sad sam na 55 kg na 172 cm visine..osjećam se jako loše..em je zima a zimu i hladnoću nikako ne podnosim..imam problema s cirkulacijom ful..hladne ruke nnoge, glavobolje, vrti mi se, zuji mi u ušima i sad se javila bol u uhu najprije desnom a onda u lijevom, zube popraljam-povadila sam umnjake desno-lijevo nisam..neznam može li to utjecat i imat veze?ali probleme sam imala i prije toga..javlja mi se i bol u grlu..strah lupanje srca.pikanje u predjelu maternice i jajnike
dal to može bit od vratnih žila?
meni su rijetki momenti kad mi je ok toplo ..većinom sam hadna i osjećam se kao u grču stisnuto u strahu..ta kao smeta...btw..imam 34 godine

uz to imam nizak tlak, anemična sam..sve se to pojača pred i za vrijeme menzisa..dan dva doslovce samo preležim..ne mogu se podić iz kreveta od nemoći..sad ne radim..ali sve to skupa dugoročno baš ne ulijeva optimizam

S4sh4nn
14.01.2012., 14:55
ja imam još bolji problem čujem visoke frekvencije dakle tinitus 0-24 već 2 godine skoro + visual snow ugl nisam našao na prijevod na hvatski ali vidim ko kad je tv upaljen a nema slike eto to mi je pred oćima proguglajte tinnitus without aura ili visual snow + tinnitus

drugi još veči problem je kaj doktori pojma nemaju .. ima teorija ali kad čuju tinnitus odma me pošalju doma . .

dakako to može biti i neka bolest živčanog sustava tko zna ili depra ..

UglyKidJoe
14.01.2012., 17:23
ja imam taj problem jako dugo.negdje pred 13 godina mi je pozlilo u autu dok sam vozila.zujanje, vrtoglavica, mučnina i povraćanje..uspjela sam stat u protivnom bih se slupala jer mi se sve počelo ljuljat..povraćala sam..i mjesec dana bila u tamnoj sobi..mir tišina..brdo pretraga radila..navodno mi je kao maloj oštećen nešto u uhu i zato problemi s ravnotežom ..to se može javit kod promjena vremena, naglih oscilacija, stresa i iscrpljenosti.tako su mi rkeli..onda sma pila urutal-ali od toga sam bila omamljena tako da sma pretežno mirovala..u tom intenzitetu mi se nije ponovilo..ali sad mi je jako loše..u medjuvremenu sam skinula 20 kila.sad sam na 55 kg na 172 cm visine..osjećam se jako loše..em je zima a zimu i hladnoću nikako ne podnosim..imam problema s cirkulacijom ful..hladne ruke nnoge, glavobolje, vrti mi se, zuji mi u ušima i sad se javila bol u uhu najprije desnom a onda u lijevom, zube popraljam-povadila sam umnjake desno-lijevo nisam..neznam može li to utjecat i imat veze?ali probleme sam imala i prije toga..javlja mi se i bol u grlu..strah lupanje srca.pikanje u predjelu maternice i jajnike
dal to može bit od vratnih žila?
meni su rijetki momenti kad mi je ok toplo ..većinom sam hadna i osjećam se kao u grču stisnuto u strahu..ta kao smeta...btw..imam 34 godine

uz to imam nizak tlak, anemična sam..sve se to pojača pred i za vrijeme menzisa..dan dva doslovce samo preležim..ne mogu se podić iz kreveta od nemoći..sad ne radim..ali sve to skupa dugoročno baš ne ulijeva optimizam


Za ovo bih svakako predložila da se javite k ORL da se napravi pregled i napravi elektronistagmografija da se utvrdi radi li se o vestibularnom osjetilu ili je pitanje popratnih simptoma Vaš problem.
Hipotenzija svakako nepridonosi - trwba piti zasoljenu tekućinu ili povisiti unos tekućine, svakako iskorigirati po utvrđivanju o kakavoj se vrsti anemije radi.

ja imam još bolji problem čujem visoke frekvencije dakle tinitus 0-24 već 2 godine skoro + visual snow ugl nisam našao na prijevod na hvatski ali vidim ko kad je tv upaljen a nema slike eto to mi je pred oćima proguglajte tinnitus without aura ili visual snow + tinnitus

drugi još veči problem je kaj doktori pojma nemaju .. ima teorija ali kad čuju tinnitus odma me pošalju doma . .

dakako to može biti i neka bolest živčanog sustava tko zna ili depra ..

To je ponajviše zato što je tinnitus simptom a ne određena bolest. Javlja se kod niza stanja. Ako se isključe poznati patološki entiteti tu se nažalost ne može ništa nego "zabavljati" uho sa nekom tihom muzikom ili popratnom melodijom tako da se ne koncentrirate na šum. Potrebno je kontrolirati sluh redovito.

drvozivota
14.01.2012., 18:41
Za ovo bih svakako predložila da se javite k ORL da se napravi pregled i napravi elektronistagmografija da se utvrdi radi li se o vestibularnom osjetilu ili je pitanje popratnih simptoma Vaš problem.
Hipotenzija svakako nepridonosi - trwba piti zasoljenu tekućinu ili povisiti unos tekućine, svakako iskorigirati po utvrđivanju o kakavoj se vrsti anemije radi.

rekli su mi da mi je ta vrtoglavica posljedica oštećenja uha prilikom ispiranja dok sam bila mala i imala upalu uha...bila sam kod ORL
što je taj pregled? pretpostavljam da su mi to radili jer sam dosta vremena tamo provodila u 2 il 3 navrata...anemija mi je genetski...tako da se ne zamaram tim previše..najviše me brine ta nemoć kad se javi i svi ti simptomi jer izmuče me ful...
moja doktorica opće prakse kaže kao zdrava sam a nešto ne štima kod mene a ne zna što...

S4sh4nn
17.01.2012., 00:22
Ima ljudi koji su saznali uzrok svog tinnitusa a neki su izljećili tinnitus tako što su uklonili uzrok e sad naći uzrok s ne educiranim doktorima je vrlo teško osobito što ne educiran doktor neće priznat da nema pojma nego če ti dati nekaj samo da te smitri čast iznimkama..

moje dijagnoze tinnitusa su bile sljedeće

1 audiolog . kaže stanice su se pobunile i nemožeš ništa s tim .
1 otorinac . sluh super nemre vjerovat da imam tinitus
1 neurolog . depresija
2. neurolog vratna kralježnica možda
2. otorinac tanke stijenke kod bubnjića kontrola kroz 2 mjeseca nakon kontrole rekao je da imam super stjenke bubnjića ilti zaboravio je kaj je prije rekao .
1.doktor opće prakse , tinnitus kaj je to ono s očima ? ..

znam da je i vani teško dobiti dijagnozu i da ljudi često imaju problema i tamo s doktorima ugl koliko sam sad upučen može biti od .

centralnog živ sustava
anksioznosti
vr kralježnice
vilice ili zgloba vilice
sinusa
zuba
ozljeda slušnog živca

onaj ko otkrije od čega je može biti sretan čovjek

Catalyst Group
18.01.2012., 09:07
Jel ima ko iskustva s ovim doktorom - http://www.tinitus.hr/

Ja također patim od tinitusa od kad znam za sebe, vjerujem da sam ga prvi puta registrirao ili dobio negdje krajem osnovne škole ili početkom srednje... dakle preko 10 godina patim od istog.

Neke ozbiljne pretrage nisam radio, no gotovo sam uvjeren da mi to zujanje ima veze sa živcima u vratu ili kralježnici zbog čestog sjedenja za kompjutorom.

Zujanje je stalno, a ponekad slabije, a ponekad jačeg intenziteta. Npr. u jednom trenutku čujem naglo povećanje intenziteta zujanja. Zašto je tome tako, nemam pojma.

Bio sam pred nekih 5-6 godina i u komori za ispitivanje zvuka, sluh mi je bio ok, makar bi to vjerojatno trebao ponoviti.

Jel imate kakve preporuke kud otići, npr. gore navedenom doktoru...?

btw. jel ima netko iskustva s akupunkturom?

drvozivota
18.01.2012., 09:47
Jel ima ko iskustva s ovim doktorom - http://www.tinitus.hr/

Ja također patim od tinitusa od kad znam za sebe, vjerujem da sam ga prvi puta registrirao ili dobio negdje krajem osnovne škole ili početkom srednje... dakle preko 10 godina patim od istog.

Neke ozbiljne pretrage nisam radio, no gotovo sam uvjeren da mi to zujanje ima veze sa živcima u vratu ili kralježnici zbog čestog sjedenja za kompjutorom.

Zujanje je stalno, a ponekad slabije, a ponekad jačeg intenziteta. Npr. u jednom trenutku čujem naglo povećanje intenziteta zujanja. Zašto je tome tako, nemam pojma.

Bio sam pred nekih 5-6 godina i u komori za ispitivanje zvuka, sluh mi je bio ok, makar bi to vjerojatno trebao ponoviti.

Jel imate kakve preporuke kud otići, npr. gore navedenom doktoru...?

btw. jel ima netko iskustva s akupunkturom?

nemam iskustva s navedenim dr..ali i ja razmišljam otić na akupunkturu samo neznam kome u Rijeci jer bih htjela kod nekog provjerenog..još mi nitko nije savjetovao nekog..meni se bol premješta iz jednog u drugo uho..a s obzirom na problem s cirkulacijom i ja sam pomislila na vratnu kralježnicu i vratne žile..ja sam masu pretraga napravila ..paralelno sam operirala i preponsku kilu desno pred dvije godine...općenito desna strana tijela mi je puno lošija nego lijeva....s medicinske strane sam kao zdrava..ja više nisam pametna što može bit..znam da je smiješno ali mi prodje glavom da nisam pokupila kakav urok il nešto ..jer zdravlje, nemir, poslovni i privatni živiot sve mi je loše..trudim se popravit, istražujem...ali ja kao da sam sve lošije:ne zna::confused:

lilianaa
19.01.2012., 21:53
ja imam još bolji problem čujem visoke frekvencije dakle tinitus 0-24 već 2 godine skoro + visual snow ugl nisam našao na prijevod na hvatski ali vidim ko kad je tv upaljen a nema slike eto to mi je pred oćima proguglajte tinnitus without aura ili visual snow + tinnitus

drugi još veči problem je kaj doktori pojma nemaju .. ima teorija ali kad čuju tinnitus odma me pošalju doma . .

dakako to može biti i neka bolest živčanog sustava tko zna ili depra ..
Bok Sasa
Nisam znala da ti je to pred ocima, taj zid muha, to sam ti i ja imala prije 2 godine
Ja sam radila bakt. analizu oka u Njemackoj, tu su mi nasli neku bakteriju u oku,
te sam dobila u Zagrebu tek Maxitrol kapi za oci, taj je i za bakt. i za gljivice, meni je sad
sa ocima ok. nemora bit da je to kod tebe isto, ali u Sibeniku si mos otic kod
opticara, u centru je starog grada, ako hoces ime bum ti na pr postu poslala, pa si napravi tu
bakteriolosku analizu oka,
pozdrav L.

Bubyca1909
24.01.2012., 15:12
Ja sam bila kod dr. Drviša u Centru za tinitus i moram priznati da sam bila razočarana. Na posjet njemu sam gledala kao na slamku spasa, a on mi nije ništa ponudio (ni na ljudskoj ni na profesionalnoj razini), osim što me olakšao za nekoliko stotina kuna. Mislim da se daleko bolja usluga može dobiti u nekom od KBC-ova.
Ljudi koji pate od tinitusa su spremni prodati i vlastite gaće kako bi riješili svoj problem. S obzirom da je područje tinitusa prilično mutno (jako teško je naći uzrok, a samim time i terapiju), otvaraju se vrata razno-raznim "stručnjacima" od kojih nema baš neke pomoći. Savjetujem oprez!

brar
24.01.2012., 22:39
Pozdrav svima
Ako ti slike vratnih zila i kraljezaka nista ne pokazu, onda bi to mogao biti
problem Tmd, temporomandibularne disfunkcije celjusti, tj preopterecenje zgloba celjusti, misica ili tetiva.
naime, to su tipicni znaci tmd-a isturanje vilice-pojacavanje zujanja
ili okretanje glave ustranu
osim ovoga ako imas jos i bol u celjusti, kod zvakanja ili bol u uhu-refleksivnu,
mozda je problem u vilici, odnosno u zagrizu, ili nemas dovoljno zuba na obje strane. Neki cesto stiscu zube po noci, pa tako jos extra preopterecuju celjust.
Ali nemora ovo biti, moze biti i problem zila u vratu, za to cete kasnije kod
doktora dobiti vjezbe za vrat, dobro je da ste prvo snimili vrat.
pozdrav i sretno
lilian

Ja sam 100% sigurna da je kod mene ta celjust i zagriz...

Caecus
26.01.2012., 21:46
ja imam još bolji problem čujem visoke frekvencije dakle tinitus 0-24 već 2 godine skoro + visual snow

takođe!,visual snow iliti floatersi 6godina,zujanje kojih 3!Uzrok:
oftamološki-NE,kod mene sve super
neurološki-vjerojatno NE,emng dobar-ostalo neznam
depresija,anksioznost-može bit
ma ko bi znal,samo znam da je....sranje,pogotovo na početku tih simptoma-sad se više se nit ne obazirem tako(al bi bilo bolje da nema toga svakako)xD

lilianaa
31.01.2012., 10:31
Ja sam 100% sigurna da je kod mene ta celjust i zagriz...
To odes kod zubara i pitas ga da ti prekontrolira zagriz, ja npr. nosim
udlagu po noci, zbog stiskanja zubi, ako ti zagriz ne stima, pitaj ga kako da
to rijesis, pa kod celjusnog kirurga ako treba da ti taj pogleda rendgenski
snimak zubiju, da vidi kaj ne valja
bok i sretno
Lilianaa

E da, da dodam jos i ovo
Ja bila na drugoj operaciji lijeve donje vilice kod celjusnog i on mi
nasao na rendg. snimci da se hrskavica, izmedju diskusa u zglobu vilice
puno vise stanjila na lijevoj strani tu gdje nemam zube nego nadesnoj strani
gdje imam zube. Ja na toj strani imam tinitus, naime u tom uhu mi sumi i boli me taj zglob.

Tako, ne treba komentar, mislim.....
Lilianaa

bbking83
31.01.2012., 15:49
Ljudi trebam pomoć ili mišljenje nekoga ko možda ima(o) slično iskustvo.Prije dvije večeri sam slušao na slušalice glasno glazbu,gledao film,također sve na slušalice i evo sada mi već drugi dan zuji u ušima,jednostavno ne prestaje.Postalo je nepodnošljivo,nisam navikao na ovo jednostavno,prije sam znao osjetit taj šum na par sekundi,ili nakon noćnog izlaska ali ujutru je već nestao.Zanima me,ako je oštećenje jakom glazbom nastalo da li će se ono povući,i kolike su šanse da mi ostane trajno. Hvala unaprijed,svima sa sličnim problemom želim puno sreće...

FANCY
31.01.2012., 16:45
Ljudi trebam pomoć ili mišljenje nekoga ko možda ima(o) slično iskustvo.Prije dvije večeri sam slušao na slušalice glasno glazbu,gledao film,također sve na slušalice i evo sada mi već drugi dan zuji u ušima,jednostavno ne prestaje.Postalo je nepodnošljivo,nisam navikao na ovo jednostavno,prije sam znao osjetit taj šum na par sekundi,ili nakon noćnog izlaska ali ujutru je već nestao.Zanima me,ako je oštećenje jakom glazbom nastalo da li će se ono povući,i kolike su šanse da mi ostane trajno. Hvala unaprijed,svima sa sličnim problemom želim puno sreće...
Idi doktoru odmah ili ce ti zujati cijeli zivot, Ja se vise ni ne sjecam kako je to kad ne zuji, imam osjecaj da sam roden sa zujanjem i da ti se isto ne dogodi idi doktoru odmah sutra.

bbking83
31.01.2012., 17:16
Idi doktoru odmah ili ce ti zujati cijeli zivot, Ja se vise ni ne sjecam kako je to kad ne zuji, imam osjecaj da sam roden sa zujanjem i da ti se isto ne dogodi idi doktoru odmah sutra.

Hvala na savjetu,bio sam već u doktora i on mi je preporučio Urutal 8mg tablete.Navodno je tehničko oštećenje sluha,jakom glazbom i navodno bi trebalo proći kroz par dana...ali meni svejedno nije ugodan osjećaj nimalo,pogotovo u tišini kad sam negdje dođe mi da glavom kroz zid...kako se ti nosiš s time,kako ti je krenulo ako se možeš sjetit...hvala na responseu:)

drvozivota
01.02.2012., 03:51
Hvala na savjetu,bio sam već u doktora i on mi je preporučio Urutal 8mg tablete.Navodno je tehničko oštećenje sluha,jakom glazbom i navodno bi trebalo proći kroz par dana...ali meni svejedno nije ugodan osjećaj nimalo,pogotovo u tišini kad sam negdje dođe mi da glavom kroz zid...kako se ti nosiš s time,kako ti je krenulo ako se možeš sjetit...hvala na responseu:)

pazi jer od tih tableta se spava i ošamute..pila sam ih svojevremeno zbog vrtoglavica, šuma, zujanja, nesvjestice...

mene zanima dal uzrok može bit pored navedenih i psihološki-dakle ako osoba ima raznorazne strahove, nesigurnost i fali joj samopouzdanja-može li to kao posljedicu imati upravo ovo-zujanje, nemoć, vrtoglavice, glavobolje, nemoć, malaksalost, hladnoću...ja sam pred nekih 13 godina doživjela taj napad tijekom vožnje...gadan feeling...sve se počelo ljuljat , gubila sam kontrolu nad vožnjom i jedva se zaustavila, nema šanse opet vozit.došli po mene..krenulo je povraćanje, mučnina, jedino tišina i mrak mi je pasao, nisam mogla stajat..mjesec dana sam ležala...uzrok kao oštećenje neko u uhu...
teško je živit s tim..suočavam se sa strahovima..samo to je proces koji traje u biti doživotno.. jako me vuče ić radit na cruiser a u ovakvom stanju nisam pametna zapravo što učiniti..bi li mi to pomoglo il ne...jer stvarno se pitam jel moguće da je s psihološke strane ova reakcija organizma..zbog raznoraznih problema u obitelji i mojih strahova..

prilično sam zabrinuta jer mi je moje stanje unutrašnje li la...

Hvala na savjetu,bio sam već u doktora i on mi je preporučio Urutal 8mg tablete.Navodno je tehničko oštećenje sluha,jakom glazbom i navodno bi trebalo proći kroz par dana...ali meni svejedno nije ugodan osjećaj nimalo,pogotovo u tišini kad sam negdje dođe mi da glavom kroz zid...kako se ti nosiš s time,kako ti je krenulo ako se možeš sjetit...hvala na responseu:)

kažeš navodno-si radio pretrage?
meni su puno pretraga radili onda ...u startu nisu niš nalazili a a kasnije su dali objašnjenje to da je u djetinjstvu prilikom ispiranja uha kod upale došlo do nekog oštećenja..al sve mi je to bilo onak li la..meni je kompletno desna strana organizma u puno lošijem stanju nego lijeva: zubi puno lošiji, kilu sam operirala desno, na desnoj šaki sam imala operaciju masnog tkiva, problem kod desnog uha..i veliki problem imam s cirkulacijom i stalno mi je zima..ono do kosti

bbking83
01.02.2012., 13:27
Da primjetio sam da i mene ove tablete tako reći ošamute,ali šta je tu je tek sam počeo s terapijom pa ćemo vidit kako će reagirat.Ljudi ovo mi je treći dan zujanja,da li imam razloga za brigu?Da li je moguće da se smiri?nastojim izbjegavat buku,ne slušam muziku ništa,jednostavno sve sam podredio miru...sve što čitam u forumu su uglavnom kronične stvari koje već dugo traju,ali meni je tek treći dan pa me zanima da li imam razloga za brigu i šta mi je radit!Hvala unaprijed

drvozivota
01.02.2012., 14:50
ja sam mjesec dana nakon tog napada ležala i mirovala u mraku..spavala sam i nešto slabo jela.mir tišina mrak....to mi je pasalo...velika hladnoća i nagla oscilacija temperature te iscrpljenost mi sve pogorša ful..ove dane sam u banani.užas...ova jaka zima mi nikako ne paše..ali ni previsoke ljetne temperature...loše mi bude.ubrzano lupanje srca, nemir, zujanje i šum u ušima...

ima li možda neki razlog il nešto što ti je prouzrokovalo kao neki lagani šok možda?

moj savjet ti je odmor, san, mir tišina i mrak..meni to paše.ne pretoplo ni prehladno..kako ti paše...
ali sjećam se da mi se od tih tableta jako vrtilo i ošamućena sam bila...trebalo mi je vremena da dodjem na sebe

evo danas probudila se oko 3, 4 i budna do jedno 9 i onda zaspala do cca 12...ici cu na zumbu sad ali nekako mi se cini kao da bih trebala na jogu il pilates...zumba, aerobik sve mi to jako teško postalo.šetnja mi najviše paše ako nije prehladno ...i neka meditacija..mir..tišina..kako koji dan

sputnjik
04.02.2012., 17:27
Pozdrav!
Već godinama povremeno čujem nekakav šum, ali ja to uvijek opisujem kao da su mi sove u uhu (huu-huu):confused: i najčešće se javlja dok ležim kad pritišćem glavu o jastuk kad posve mirujem... Nekad prođu dani, pa i tjedni bez toga i onda opet dođe i traje neko vrijeme. Je li to taj tinitus?Imam 30 g., dobro čujem, ne slušam preglasno glazbu... zvuk zna biti baš iritantan...Može li to biti simptom nečeg drugog?

Hard Candy
07.02.2012., 21:44
Ppls, je li tko od vas radio EEG po ovom pitanju, kakvi su nalazi?

bbking83
07.02.2012., 21:54
Ljudi moji osmi dan u zujanju sam...već se navikavam lagano na zvuk jer mi druge nema.Predpostavljam da je od glasne glazbe,ali ne isključujem ni bolove u vratu i u leđima koje imam već određeno vrijeme,a radit ću i pretrage po tom pitanju jer vidim da su neki radi problema s cirkulacijom u vratu imali zujanje.Kakve su vaše prognoze po mom pitanju,i mogu li se nadati prestanku zvonjave nakon izvjesnog vremena?Ili ću morati prihvatiti to da će moj put od sada biti ipak malo više trnovitiji u životu....svim supatnicima želim Bogom dan oporavak od ovoga!

meme
15.02.2012., 11:13
Imam pitanjce. Da li je itko cuo ili mozda cak i zna nekoga, tko je uspio rijesiti uzrok svojeg tinitusa, a time ublazio ili rijesio problem s tinitusom?

maridzan
19.02.2012., 18:35
Evo i ja cu napisati sta me muci, kako vidim to je neizljecivo, samim tim sto me taj problem prati godinama, ali ipak uvijek imam neku nadu da i tome ima lijeka. Vec dugo imam to povremeno sustanje u usima, osobito nakon posjeta nekom bucnijem provodu, onda mi zuji u glavi satima i ne da mi zaspati. Postoje periodi kada to potpuno prestane i onda se ponadam da je proslo, ali se ipak nakon nekog vremena pojavi. Na to sustanje sam se i navikla, rijesim problem sto lagano pustim muziku stavim slusalice i tako zaspim. Ali jedno izvjesno vrijeme u desnom uhu mi se cuje ne sustanje, vec vise neko zujanje, kao kad nategnete neku tanku zicu pa ju pustite onda kao one vibracije. To me jako nervira, cak mi se u uhu pojavi neki zvuk kao da mi je leptir u uhu i mase krilima pa prestane.
Prije nepune dvije godine imala sam apsces u lijevom uhu bilo je jako bolno tada su mi radili i test sluha i bilo je sve u redu, a i nije mi prvi put, imala sam to vise puta. Poslednje sto me uznemirilo je neki pulsirajuci sum u desnom uhu, mozda kao posljedica prebucne muzike jer sam vecer prije bila na jednoj svadbi i bilo je poprilicno glasno.
Trenutno idem na fizikalne terapije, zbog problema sa vratnom kraljeznicom, pa se nadam da ce nakon toga biti bolje. Ako mi pomogne, javim se opet, ako ne onda moram traziti dalje uzroke tim sumovima.:504:

Catalyst Group
20.02.2012., 14:30
Da ponovim pitanje - jel ima netko kakvih iskustava po pitanju akupunkture i tinitusa?

FANCY
20.02.2012., 19:43
Da ponovim pitanje - jel ima netko kakvih iskustava po pitanju akupunkture i tinitusa?

Ima ja. Još mi samo nije plesao vrač koji doziva kišu a u svrhu liječenja tinitusa. Iskreno, boljelo je, dosta je boljelo kad je bo iglicama oko uha i u uho, usudim se reći vraški boljelo. I kao i uvijek do sada ništa. Ali opet kažem probaj pa vidi ali ne nasjedaj na priče nakon 35 tretmana tek se sojeti a do 35 tretmana treba dati 3500 eurona.

FANCY
20.02.2012., 20:12
Hvala na savjetu,bio sam već u doktora i on mi je preporučio Urutal 8mg tablete.Navodno je tehničko oštećenje sluha,jakom glazbom i navodno bi trebalo proći kroz par dana...ali meni svejedno nije ugodan osjećaj nimalo,pogotovo u tišini kad sam negdje dođe mi da glavom kroz zid...kako se ti nosiš s time,kako ti je krenulo ako se možeš sjetit...hvala na responseu:)

Više ni sam nisam siguran kad je i kako krenulo. Nekad davno 90-ih granate, tenkovi, kojekakvo oružje i eto ti ga zuji li zuji. Ali najgore je bilo kad su pokraj nas pucali tenkovi u jednoj akciji, T 55 i T84 a nitko nam nije rekao da je to tako jako. Ne da je zujalo, nego kad je tenk ispalio granatu mi smo popadali kao čunjevi u kuglani a nekoliko dana skoro ništa nismo čuli. Nekima je prošlo i nemaju poslijedice ali ja i još par nas nažalost imamo. Nakon toliko godina najbolje je da čovjek sa tim nauči živjeti i sa tim se nosit a kad ode na vječni počinak tad će imati mir i tišinu. Naravno dotad se nedati i ne gubit nadu jer ima i mnogo gorih problema od zujanja u ušima. Sjetite se samo onih koji imaju rak, ili neke druge neizliječive bolesti ili su nedaj bože invalidi ili sijepi i da ne brojim dalje, Od goreg uvijek ima gore vjerujte. Kad danas vidim vidim što se sve ljudima događa ja sam presretan sa ovim mojim zujanje i dioptriom 1.5. Uvijek se treba nadati ali i biti zahvalan što nam nije gore.

arween 7
21.02.2012., 21:24
Akupunkture ne pomaze kod tinitusa . Ja sam isla kod 100 % china man, 350 kr tretman i jedini efekat je bio bolji apetit. Meni je T. kao dio mene, ne mogu zamisliti kako je to osjetiti apsolutnu tisinu. Kod mene je akusticna trauma, tako da je permanentan.

megatronman
22.02.2012., 08:01
Šumi u lijevom uhu, počelo 2002, točno se sjećam, koncert Kosheen, stajao sam kraj razglasa. Dakle AKUSTIČNA TRAUMA. Pojačavalo se tri mjeseca uz bolove i pritisak. Napravio pretrage, platio par tisuća kn i dobro se iživcirao. Od 2003 negdje oko ljeta do sada šumi i šumi. Tipa WHITE NOISE. Ponekad boli. Dijagnoza je loša vratna kralježnica a trigger (okidač) je bio spomenuti koncert. Nije mi baš jasno ali sam prihvatio dijagnozu. Vježbajte, držite kilograme na niskoj razini, nosite kape i ne idite na heavy-metal koncerte ( a ako idete stanite u udaljeni kut dvorane).

meme
22.02.2012., 14:03
Ja se zbilja nadam da ce se ipak barem smanjiti sum ...

drvozivota
22.02.2012., 22:51
Šumi u lijevom uhu, počelo 2002, točno se sjećam, koncert Kosheen, stajao sam kraj razglasa. Dakle AKUSTIČNA TRAUMA. Pojačavalo se tri mjeseca uz bolove i pritisak. Napravio pretrage, platio par tisuća kn i dobro se iživcirao. Od 2003 negdje oko ljeta do sada šumi i šumi. Tipa WHITE NOISE. Ponekad boli. Dijagnoza je loša vratna kralježnica a trigger (okidač) je bio spomenuti koncert. Nije mi baš jasno ali sam prihvatio dijagnozu. Vježbajte, držite kilograme na niskoj razini, nosite kape i ne idite na heavy-metal koncerte ( a ako idete stanite u udaljeni kut dvorane).

kilažu misliš čim manju?:confused:..ja zaista neznam što je kod mene..nakon silnih pretraga rekli su od upale uha kao od ispiranja nešto pošlo krivo kad sma bila mala i oštetili nešto...ja zadnjih godina i posebno zadnje vrijeme osjetimšum i zujanje nekad kao lagano zvonjenje i nekad bol ..najviše desno uho ali nekad rijetko se premjesti u lijevo uho...ja neznam dal može bit od anksioznosti i paničnog napadaja...imam strašna stezanja oko srca i osjećaj knedle u grlu i to onda kulminira...pogotovo sad kad je bilo hladno -nisam izlazila jer mi poplave usne i nokti i stravično loše.vrti mi se i rušim se onda...jak napad mi se desio pred 13 godina -bila sam jako pod stresom i iscrpljena...kilaža mi je 55 kg a i ispod padne na 172 cm... sad sam krenula na psihoterapiju...želim se toga riješit...oduvijek me vuče cruiser i psihica me potiče..ali s obzirom na sve skupa ja više :ne zna:..jer čim je jači napor meni je loše i rušim se i recimo na mirise hrane za životinje-nesvjestica me lovi..i tlak mi je niži..100 sa 65 cca...ono što me muči dodatno su emocije o kojima s dečkom ne mogu razgovarat...a možda jednostavno smo došli do zida i trebam napravit rez što mi nije nimalo lako...mene sve to skupa- plus činjenica da nemam neke okupacije -sad godinu i pol jer sam nezaposlena-prilično izbedira i očito misli i psiha radi svoje i reflektira se na organizam..

moje neko mišljenje da to možda od lošeg osjećanja(emocija) se pojača..izrazito se patim s tim..dakle trošim energiju jako jer se trudim bit dobro ..nisam sigurna čak da me psihica razumije...savjetuje da krenem na grupnu a to će kao potrajat godinama i to me nekako baš ubilo u pojam...brdo pretraga sam prije napravila i eto zbog mog stanja krenula i ovo..puno stvari mi se poklopilo..neke traume...ali rado bih se riješila toga i da budem smirena i da nestane šum i bol..jer ta bol ide od srca (ful steže) gore prema grlu-knedla u grlu total preko desne strane zubiju u uho...zubi su mi se jako iskvarili zadnjih godina-desna strana posebno :503:

meme
24.02.2012., 08:25
kilažu misliš čim manju?:confused:..ja zaista neznam što je kod mene..nakon silnih pretraga rekli su od upale uha kao od ispiranja nešto pošlo krivo kad sma bila mala i oštetili nešto...ja zadnjih godina i posebno zadnje vrijeme osjetimšum i zujanje nekad kao lagano zvonjenje i nekad bol ..najviše desno uho ali nekad rijetko se premjesti u lijevo uho...ja neznam dal može bit od anksioznosti i paničnog napadaja...imam strašna stezanja oko srca i osjećaj knedle u grlu i to onda kulminira...pogotovo sad kad je bilo hladno -nisam izlazila jer mi poplave usne i nokti i stravično loše.vrti mi se i rušim se onda...jak napad mi se desio pred 13 godina -bila sam jako pod stresom i iscrpljena...kilaža mi je 55 kg a i ispod padne na 172 cm... sad sam krenula na psihoterapiju...želim se toga riješit...oduvijek me vuče cruiser i psihica me potiče..ali s obzirom na sve skupa ja više :ne zna:..jer čim je jači napor meni je loše i rušim se i recimo na mirise hrane za životinje-nesvjestica me lovi..i tlak mi je niži..100 sa 65 cca...ono što me muči dodatno su emocije o kojima s dečkom ne mogu razgovarat...a možda jednostavno smo došli do zida i trebam napravit rez što mi nije nimalo lako...mene sve to skupa- plus činjenica da nemam neke okupacije -sad godinu i pol jer sam nezaposlena-prilično izbedira i očito misli i psiha radi svoje i reflektira se na organizam..

moje neko mišljenje da to možda od lošeg osjećanja(emocija) se pojača..izrazito se patim s tim..dakle trošim energiju jako jer se trudim bit dobro ..nisam sigurna čak da me psihica razumije...savjetuje da krenem na grupnu a to će kao potrajat godinama i to me nekako baš ubilo u pojam...brdo pretraga sam prije napravila i eto zbog mog stanja krenula i ovo..puno stvari mi se poklopilo..neke traume...ali rado bih se riješila toga i da budem smirena i da nestane šum i bol..jer ta bol ide od srca (ful steže) gore prema grlu-knedla u grlu total preko desne strane zubiju u uho...zubi su mi se jako iskvarili zadnjih godina-desna strana posebno :503:

Bok, zao mi je kaj te sve ovo muci. No imam jedan savjet za tebe. Ako nisi do sada, odi si pregledaj stitnjacu. Puno toga sto si napisala, moglo bi se povezati s nepravilnim rado stitnjace. Sami sum se cak povezuje sa stitnjacom.

drvozivota
24.02.2012., 10:45
Bok, zao mi je kaj te sve ovo muci. No imam jedan savjet za tebe. Ako nisi do sada, odi si pregledaj stitnjacu. Puno toga sto si napisala, moglo bi se povezati s nepravilnim rado stitnjace. Sami sum se cak povezuje sa stitnjacom.

kontrolirala sam nju najprvu...pred neke dvije godine...svašta sam radila...štitnjaču, limfne čvorove, srce nešto preko krvi, utz abdomena, ginić, gastroskop.nisam mogla napravit, pretragu za amebe, heliobacter, klamidiju...sve je u redu :ne zna:...a ja se ovako osjećam...

megatronman
24.02.2012., 15:44
Kod težine sam mislio da ako netko ima slabiju vratnu kralježnicu, malformacije, kongenitalni blok onda treba imati manje kg, logično, zar ne?!

meme
24.02.2012., 16:33
Kod težine sam mislio da ako netko ima slabiju vratnu kralježnicu, malformacije, kongenitalni blok onda treba imati manje kg, logično, zar ne?!

Ako imas 'slabiju kraljeynicu', onda je trebas ojaciti vjeybama. Nisam bas sigurna da visak kilograma uyrokuje tinitus. Tada bi pola Amerikanaca imalo sum u usima :)

S4sh4nn
01.03.2012., 13:11
Molim vas ako neko ima za preporučiti nekog doktora audilologa ili otorinca ili bilo koga tko se razumije u tinitus da mi preporuči jer volio bi više nač uzrok tom momo problemu .. thnx

može i hzzo ili privat

Žena-dijete
04.03.2012., 12:59
Pozz svima!

I ja imam Tinitus vec godinu dana,toliko sam se vec s time sazivila da bi mi sad bilo cudno da mi nista u uhu ne zuji.
Imala sam jaku upalu desnog uha prije nekoliko mjeseci,isla sam kod otorinca,audiologa i i sve je ok.Navodno mi je zacepljena nekakva cjevcica koja ide iz nosa prema uhu.Ugl,cula sam za jednog jako dobrog lijecnika tradicionalne kineske medicine koji radi u Rijeci(uzima 250 kn po dolasku),i navodno nije od onih koji te narucuju unedogled,nego stvar vrlo brzo rjesava(ako je rijesivo,naravno).Neki meni bliski ljudi su bili vezano za neke druge tegobe i vec nakon jednog tretmana su velike promjene nabolje.
Mislim da cu se naruciti ovih dana,jer mi to zujanje ide totalno na zivce.
Sada uzimam antialergike koji mi btw,uopce ne pomazu:-(

tanveer
05.03.2012., 00:00
nemam pojma da li je to doista pomoglo ili je koincidencija, ali bila sam sestri, koju je od proslog ljeta mucio tinitus, prije mjesec dana spomenula da sam cula na tv- u da je moguci uzrok tome nedostatak B12 vitamina, i ona si je uzela B-complex super strength (sadrzi 12,5 mcg cijankobalamina), i kaze danas da joj je zujanje prestalo :)

da, uzimala je istovremeno i dodatni magnezij, ali u granicama normalne dnevne doze, nista vise.
mozda vrijedi probati
...

meme
05.03.2012., 21:07
Pozz svima!

I ja imam Tinitus vec godinu dana,toliko sam se vec s time sazivila da bi mi sad bilo cudno da mi nista u uhu ne zuji.
Imala sam jaku upalu desnog uha prije nekoliko mjeseci,isla sam kod otorinca,audiologa i i sve je ok.Navodno mi je zacepljena nekakva cjevcica koja ide iz nosa prema uhu.Ugl,cula sam za jednog jako dobrog lijecnika tradicionalne kineske medicine koji radi u Rijeci(uzima 250 kn po dolasku),i navodno nije od onih koji te narucuju unedogled,nego stvar vrlo brzo rjesava(ako je rijesivo,naravno).Neki meni bliski ljudi su bili vezano za neke druge tegobe i vec nakon jednog tretmana su velike promjene nabolje.
Mislim da cu se naruciti ovih dana,jer mi to zujanje ide totalno na zivce.
Sada uzimam antialergike koji mi btw,uopce ne pomazu:-(

Ajde ako odes do tog lika, javi kako je proslo.

Žena-dijete
05.03.2012., 22:00
da,ici cu ove dane sigurno,pa javim.

Neki dan sam i ja gledala na tv onu placenu reklamu od Natural Wealtha o Ginseng forte i rekli su da pomaze kod zujanja u usima.Jel netko to probao?:ne zna:

Dragon007
09.03.2012., 01:06
Evo ovako ljudi, javljam se radi mame, ona vec godinu dana cuje taj šum, zvuk u lijevom uhu, prvih pola godine bi prestao ili se snizio sad vec tri mjeseca non stop i kaze da joj se mjenjaju zvukovi, postaje neizdrzljivo... Znam da ce mnogi od vas reci da je to "Tinitus", ali ona je prije nekih 10 godina operirala bila nos jer joj je to otezavalo disanje (ne znam tocne pojedinosti) te joj je to sve prije operacije isto stvaralo zvuk u uhu, slican ovome sada.

Jos nesto zasto mislim da nije tinitus, ona kaze da joj se nesto uvijek cijedi iz uha prema van, bude mokro i nekad je doslovno uho (unutra) boli... Zato sam iskreno jako ljut na jednog doticnog privatnika doktora kod kojeg je bila prije dva mjeseca, koji ju je pogledao lampicom doslovno i rekao da je tinitus, bez ikakvog temeljitog pregleda, slikanja ... ma nista nije napravio... Tako da razmisljamo da ja sutra zovem opet privatnika u Sunce osiguranje, pa da se to temeljito pregleda, bilo sto jer ja koji nisam doktor, skoro da sam uvjeren da moze biti neka unutra upala, infekcija, bakterija, bilo sto... Jel ima ko od vas ovakvih problema?

Bio sam je pitao koji zvuk cuje na ovome tu testu: http://www.tinnitool.com/de/tinnitus_analyse/hoertest.php

I ispalo je da cuje ovaj na 5800 Hz.

handiman
09.03.2012., 07:44
Upravo sam na ovom forumu saznao da imam tinitus.(5 godina).Načitao sam se svega i moj zaključak je da je to za struku ORL siva zona.Ako se itko javi da je izliječio tinitus, predlažem da ga se proglasi svecem od Tinitusa ;-) .

vlasta29
10.03.2012., 18:59
Mene uništava taj tinitus,ali ja imam i oštećenje sluha uz to.od nekih 55db-66db,mlada sam i to se sve događa u zadnje tri godine ne znam više komu da s obratim??

tanveer
10.03.2012., 21:55
već rekoh da je ovo možda koincidencija (ne tvrdim da je to lijek ili terapija, jer je isprobano samo na jednom članu obitelji), ali efekti na tinitus su bili nakon jednog mjeseca uzimanja ove kombinacije vitamina i minerala:

B-Complex Super Strength, jedna tableta dnevno (jedna, ne dvije kako upućuje na pakiranju) :

Tiamin (B1) 50 mg
Riboflavin (B2) 12,5 mg
Niacin (niacinamid) 75 mg
Vitamin B6 (piridoksin HCl) 12,5 mg
Folat (folna kiselina) 200 mcg
Vitamin B12 (prirodni cijankobalamin) 12,5 mcg
Biotin 25 mcg
Pantotenska kis (kalcijev d-pantotenat) 12,5 mg
Kolin (kolin bitartrat) 50 mg
Inositol 50 mg
PABA (para amino benzojeva kis) 15 mg
---------------------------------------------

i 2,5 dcl (jedna čaša dnevno) Donata Mg, što prema deklaraciji odgovara oko 275 mg magnezija

(navodim točan sadržaj zato jer ovo nije reklama neke pojedine marke vitamina, lako usporedite deklaracije)

...

vlasta29
14.03.2012., 12:35
Ja pijem B complex sa vitaminom C i magnezij,ali to kod mene ne pomaže ništa!Doktori navodno kažu da je to od oštećenja sluha,kao posljedica oštećenja sluha!Opet drugi otorinac kaže da to nema veze sa time,možeš imati oštećen sluh,a ne imati tinitus!!Ponekad pomislim da mi možda mozak nešt nije uredu,da odem na CT??Znam samo da sam pila hrpu antibiotika 3 prošla tjedna tinitus je bio uvijek tu,al nakon toga se pogoršalo!nikako ne mogu funkcionirati da bar malo manje zuji!

Monsignor.m
14.03.2012., 12:44
Drugi otorinac je u pravu. Sto ga manje budes primjecivala, manje ce zujat. :mig:

S4sh4nn
14.03.2012., 14:35
pronači otorinca koji ne koristi riječ navodno ili moguče u svojim dijagnozama je jednaka onoj da se tinitus izlječi akupunkturom ..

kaj se tiče drugih savijeta tipa čim manje misliš o njemu to ćeš ga manje čut misli da bi takvim doktorima trebalo odma dat otkaz pa nek ide u alternativce ..

moj skroman savijet ti je da odeš kod neurologa i fizijatra radi vratne kralježnice

Monsignor.m
14.03.2012., 15:20
kaj se tiče drugih savijeta tipa čim manje misliš o njemu to ćeš ga manje čut misli da bi takvim doktorima trebalo odma dat otkaz pa nek ide u alternativce ..


S obzirom da je riječ o psihološkoj pojavi, ORL koji tako nešto kaže je definitivno u pravu.

S4sh4nn
14.03.2012., 19:53
S obzirom da je riječ o psihološkoj pojavi, ORL koji tako nešto kaže je definitivno u pravu.

slažem se s tobom u neku ruku postoji mogučnost ali to treba dokazati a ne sam tako ispucat.
također tinnitus uzrokuje i Ms , kralježnica , TMJ , buka i puno puno raznih stvari vidiš netko je od forumaša pronašao uzrok i riješio se tinitusa dakle nač uzrok i liječiti ako se nemože onda dolazi ona nemoj mislit o tome + meditacija i ostala dostupna pomagala 8) ..

treba biti oprezan s nekim doktorima i specijalcima jer im se neda baš raditi kako spada .

mmmnnnoooppp
14.03.2012., 20:04
Zuji mi vec preko 20 godina. Sve moguce pretrage obavljene, i vratne zile, i kraljesnica, i tlak i mozak i tkoznastosvene, rezultat - naviknite se, nemate izbora.
Tako i napravih. :ne zna:

manchild
14.03.2012., 23:48
ste probali sa barokomorama i ispiranjem uha

wonka
15.03.2012., 19:20
zuj zuj zuj....i meni ce biti godina dana da patim od zujanja u ušima. Sve mi je počelo sa upalom uha pa sam otisla ispirati i tak par puta i zatim je bila jača upala uha koja je ostavila za sobom zuj zuj zuj:). Uglavnom bila sam u sarengradskoj kod otorinca, pa u suvag poliklinici, pa mi na kraju otorinac davidenko na rebru rekao da mi se upalom unistilo par tisuca dlacica koje vise normalno ne rade i zvuk pretvaraju u to zujanje....ugl.kako god, redovito imam upale uha i to uspjesno lijecim i nije mi se ostetio sluh;) i naucila sam zivjeti s tim zujanjem. TINITUS JE POSTAO DIO MENE:))))), sto se tice onog reklamiranja sa ginko to ne pomaze u ovoM slucaju,to je vezano za osobe koje imaju losiju cirkulaciju oko vratne kraljeznice pa eto.....
Pozdrav tinitusovci:)

Monsignor.m
15.03.2012., 19:27
pa mi na kraju otorinac davidenko na rebru rekao da mi se upalom unistilo par tisuca dlacica koje vise normalno ne rade i zvuk pretvaraju u to zujanje....

Kako onda otorinac Davidenko objasnjava Heller-Bergmanov pokus po kojem je 96% zdravih ljudi u zvučno izoliranoj komori čulo tinitus? :misli:


Jednom kad budem imao više vremena opisat ću eksperiment potpuno. :)

Štrikalica
16.03.2012., 14:03
Idi doktoru odmah ili ce ti zujati cijeli zivot, Ja se vise ni ne sjecam kako je to kad ne zuji, imam osjecaj da sam roden sa zujanjem i da ti se isto ne dogodi idi doktoru odmah sutra.

s ovim se potpuno slažem.. u ožujku iduće godine biti će 20 godina kako ne prestaje niti na milisekundu. konstantan, glasan, zvuk tuljenja kraja programa na televiziji.. nikad ne spavam bez upaljene televizije.. nikad ne spuštam gard jer kad bih se samo na minutu prepustila panici, osjećam da bih poludjela bez povratka.

Ljudi trebam pomoć ili mišljenje nekoga ko možda ima(o) slično iskustvo.Prije dvije večeri sam slušao na slušalice glasno glazbu,gledao film,također sve na slušalice i evo sada mi već drugi dan zuji u ušima,jednostavno ne prestaje.Postalo je nepodnošljivo,nisam navikao na ovo jednostavno,prije sam znao osjetit taj šum na par sekundi,ili nakon noćnog izlaska ali ujutru je već nestao.Zanima me,ako je oštećenje jakom glazbom nastalo da li će se ono povući,i kolike su šanse da mi ostane trajno. Hvala unaprijed,svima sa sličnim problemom želim puno sreće...

Kod mene je isto u pitanju audio trauma.. techno party, diva futura, klub 88, ožujak 93, ecstasy (jagode.. sjećam se svakog detalja).. razbila se ko glupača, uzela nečiju fućkaljku (da ironija bue veća, fućkaljke su mi se inače oduvijek gadile i smatrala sam ih debilnim rekvizitom) i fućkala cijelu noć.. doktori su rekli da je u pitanju oštećenje centra u kori velikog mozga... i da lijeka u principu nema. Otad se ne usudim niti ići kod doktora jer me strah da ću, kad mi ponove dijagnozu, pasti u histeriju i prolupati..

pa ignoriram koliko mogu.. al čujem ga stalno.. i sada, dok sjedim u internet caffeu, uz otvorena vrata i promet s maksimirske, muziku, dvoje ljudi koji mi sa svake strane pričaju i bukom ostatka kafića.. čujem ga stalno.

S4sh4nn
16.03.2012., 22:07
Kako onda otorinac Davidenko objasnjava Heller-Bergmanov pokus po kojem je 96% zdravih ljudi u zvučno izoliranoj komori čulo tinitus? :misli:


Jednom kad budem imao više vremena opisat ću eksperiment potpuno. :)

več si ga objasnio na ovoj temi ali ugl kad nekom opališ šamar po uhu ili puštš glasno glazbu i njimu zvoni u ušima par dana a nekima i duže ugl ako si ti izgubio nadu netrebaš drugima govoriti da to isto urade jer ima ljudi na ovome forumu koji su uspijeli otkloniti tinitus nakon što su otklonili i uzrok pa ti je taj tvoj eksperiment u tom pogledu đaba

Monsignor.m
17.03.2012., 11:27
ugl ako si ti izgubio nadu netrebaš drugima govoriti da to isto urade jer ima ljudi na ovome forumu koji su uspijeli otkloniti tinitus nakon što su otklonili i uzrok pa ti je taj tvoj eksperiment u tom pogledu đaba

Ne da sam uspio "otkloniti" tinitus nego ga čujem i ne čujem, ovisi kako me volja, poigravam se s njime i zabavan mi je. :kava:

@bbking

Ostecenje se nece povuci, što si sjebao sluha, sjebao si. Tinitus mozda hoce, mozda nece, to u biti ovisi o tebi.

bbking83
18.03.2012., 23:12
Ja čujem (makar mislim) kao i prije,ništa lošije nego sada dok mi život u zujanju teče dalje. Navikao sam se kolko toliko,spavam u tišini,što sam mislio da neće biti moguće nakon par prvih dana.Hvala Bogu na tom!Ja ga ozbiljno ne shvaćam,nikad neću odustati od traženja rješenja za ovo,nikad neću nadu izgubit...kao što gore piše "igram se sa njim".Stvarno je dobro čuti mišljenja "supatnika" o ovom problemu,rješenje uvijek postoji...nadam se i lijek za sve nas.Promjeno sam život u dobroj mjeri,ili bolje reći navike...u zadnjih mjesec i pol sa išao dva puta u klub,i naravno sa čepićima protiv buke,BEZ NJIH NIKAKO!
Bavim se glazbom,ali se više ne izlažem buci,zaštita je uvijek tu.Osvijestio sam i svoje prijatelje o riziku glasne glazbe,ljudi tome ne daju nikakve pažnje niti imaju svijesti o posljedicama.U Švedskoj imate udrugu koja ispred klubova stoji i besplatno dijeli ljudima čepiće protiv buke,upravo osvješćujući ih o riziku nastanka tinitusa.Mislim,ja sam naučio jako mučnu lekciju iz svega ovoga,a ako uspijem spasit makar nekoga od nastanka ovog pakla moje će se zujanje isplatit.
Moje zujanje je ignoru totalnom,i nadam se da nije duga vijeka kao i vaše također.Svaki savjet mi je dobro došao,i zato hvala svima unaprijed i ovima na odgovoru.

arween 7
19.03.2012., 19:38
Fancy i ja se osjecam kao da sam rodjena sa zujanjem. Da nestane, mozda bi se sjebala.

meme
21.03.2012., 12:52
zuj zuj zuj....i meni ce biti godina dana da patim od zujanja u ušima. Sve mi je počelo sa upalom uha pa sam otisla ispirati i tak par puta i zatim je bila jača upala uha koja je ostavila za sobom zuj zuj zuj:). Uglavnom bila sam u sarengradskoj kod otorinca, pa u suvag poliklinici, pa mi na kraju otorinac davidenko na rebru rekao da mi se upalom unistilo par tisuca dlacica koje vise normalno ne rade i zvuk pretvaraju u to zujanje....ugl.kako god, redovito imam upale uha i to uspjesno lijecim i nije mi se ostetio sluh;) i naucila sam zivjeti s tim zujanjem. TINITUS JE POSTAO DIO MENE:))))), sto se tice onog reklamiranja sa ginko to ne pomaze u ovoM slucaju,to je vezano za osobe koje imaju losiju cirkulaciju oko vratne kraljeznice pa eto.....
Pozdrav tinitusovci:)


Gdje si cula da Ginko pomaze oko tinitusa ljudima s losom cirkulacijom? Hvala na odgovoru

handiman
21.03.2012., 14:35
Gdje si cula da Ginko pomaze oko tinitusa ljudima s losom cirkulacijom? Hvala na odgovoru

Meni je doktorica ORL rekla za ginko.Odmah sam pitao ima li kakvu povratnu informaciju.Rekla je da nema ali treba pokušati.To je to što svi sa muzikalnim sluhom doživljavamo kloliko vidim.Sve neodređeno...

meme
21.03.2012., 14:38
Meni je doktorica ORL rekla za ginko.Odmah sam pitao ima li kakvu povratnu informaciju.Rekla je da nema ali treba pokušati.To je to što svi sa muzikalnim sluhom doživljavamo kloliko vidim.Sve neodređeno...

Ja tinitus imam radi problema s vratnom kraljeznicom. Pa me zanima da li je ikome s istim problemom imalo pomogao ginko.

handiman
21.03.2012., 16:13
Sigurno n i k o m e!Čini mi se da je ginko marketinška fora koja liječi sve.Možda tu i tamo.Kutijica nekih 100 kn,nakupi se nešto od onih koji se nadaju.

meme
21.03.2012., 20:10
Sigurno n i k o m e!Čini mi se da je ginko marketinška fora koja liječi sve.Možda tu i tamo.Kutijica nekih 100 kn,nakupi se nešto od onih koji se nadaju.

Tnx

bbking83
22.03.2012., 21:18
Što se tiče ginka mislim da treba pokušati,jer ako ništa prirodan je lijek i sigurno neće škodit...a istina je da su sada farmaceutske kuće nanjušile lovu oko tinitus patnika pa ti savjetuju svakakve "uspješne" terapije....navodno taj laser pomaže ali cijena jednog tretmana je tolika da vam se manta.

Monsignor.m
23.03.2012., 09:10
navodno taj laser pomaže ali cijena jednog tretmana je tolika da vam se manta.

Laser ne pomaže, mjerenja su pokazala da svjetlost ne penetrira u pužnicu. Ima nekoliko dzaba dostupnih studija o tome.

Miligram
23.03.2012., 13:39
Ah...i ja patim od tog zujanja vec nekih 5 godina,ma više mi i nesmeta toliko jer sam se navikao.Jedino kada je puno ljudi u prostoru i svi šute onda mi smeta to zujanje (tipa čekanje kod dr. ).

A sada zašto nam zuji u ušima ,svaki zvuk koji mi čujemo putuje kroz uho do djela mozga koji je zaslužan za sluh i pretvara taj određeni zvuk u recimo zvuk auta (ako si naravno na pocetku cuo zvuk auta),i sada dolazimo do misterija...naime...zvuk koji mozak nemože prepoznati tada on šalje signale - zujanje i vi onda slušate to zujanje jer vam mozak nije prepoznao zvuk koji ste čuli onako kako to treba. Znači poanta je ta da vam zuji u ušima jer određene zvukove vaš mozak ne protumači,tj. ne prepoznaje. ali to može isto biti povezano sa nečim drugim,zato se kaže sve zajedno - ORL
Meni zuji zato što imam devijaciju septuma i nepravilan rast koštane srži u lijevom uhu. Nikakve tablete ne pomažu.

bbking83
24.03.2012., 23:37
Bok svima!Moram se opet oglasit povodom jednog noviteta.Naime,primjetio sam da mi se pored standardnog šuma,koji i nije Bog zna kolko glasan pojavio novi,identičan onome kao kad je kraj tv programa pa vidite onu šarenu sliku i taj zvuk iritantni.Ali što je zanimljivo kod njega,je to da se javlja samo u određenom položaju.Npr okrenem li glavu par cenata u jednu stranu prestane,ako vratim glavu vrati se,i taj je ton znatno glasniji od ovoga koji zuji non-stop.Da li netko ima slično iskustvo,i dali je možda riječ o vratnom kralježku,cirkulaciji ili sl....hvala unaprijed

lilianaa
25.03.2012., 23:11
kilažu misliš čim manju?:confused:..ja zaista neznam što je kod mene..nakon silnih pretraga rekli su od upale uha kao od ispiranja nešto pošlo krivo kad sma bila mala i oštetili nešto...ja zadnjih godina i posebno zadnje vrijeme osjetimšum i zujanje nekad kao lagano zvonjenje i nekad bol ..najviše desno uho ali nekad rijetko se premjesti u lijevo uho...ja neznam dal može bit od anksioznosti i paničnog napadaja...imam strašna stezanja oko srca i osjećaj knedle u grlu i to onda kulminira...pogotovo sad kad je bilo hladno -nisam izlazila jer mi poplave usne i nokti i stravično loše.vrti mi se i rušim se onda...jak napad mi se desio pred 13 godina -bila sam jako pod stresom i iscrpljena...kilaža mi je 55 kg a i ispod padne na 172 cm... sad sam krenula na psihoterapiju...želim se toga riješit...oduvijek me vuče cruiser i psihica me potiče..ali s obzirom na sve skupa ja više :ne zna:..jer čim je jači napor meni je loše i rušim se i recimo na mirise hrane za životinje-nesvjestica me lovi..i tlak mi je niži..100 sa 65 cca...ono što me muči dodatno su emocije o kojima s dečkom ne mogu razgovarat...a možda jednostavno smo došli do zida i trebam napravit rez što mi nije nimalo lako...mene sve to skupa- plus činjenica da nemam neke okupacije -sad godinu i pol jer sam nezaposlena-prilično izbedira i očito misli i psiha radi svoje i reflektira se na organizam..

moje neko mišljenje da to možda od lošeg osjećanja(emocija) se pojača..izrazito se patim s tim..dakle trošim energiju jako jer se trudim bit dobro ..nisam sigurna čak da me psihica razumije...savjetuje da krenem na grupnu a to će kao potrajat godinama i to me nekako baš ubilo u pojam...brdo pretraga sam prije napravila i eto zbog mog stanja krenula i ovo..puno stvari mi se poklopilo..neke traume...ali rado bih se riješila toga i da budem smirena i da nestane šum i bol..jer ta bol ide od srca (ful steže) gore prema grlu-knedla u grlu total preko desne strane zubiju u uho...zubi su mi se jako iskvarili zadnjih godina-desna strana posebno :503:
Evo da ti i ja nesto kazem, tako je i meni bilo, panicni napadi, hiperventilacija
konstantna anksioznost, sumovi, pulsacije, bolovi, gubila sam po 2 kilograma
na dan, sto nije za vjerovati sto strah moze napraviti od covjeka, napokon
znaci trazis pomoc od psihologa, sa time da ti da nekakve tablete za umirenje
zatim svakako zubaru, pregledaj si zube, na rentgen, nedaj se otpustiti od zubara bez kompletne rentgenske snimke, svih zubiju. Ja, kad sam povadila zube koji su uzrokovali upale celjusti smirilo se sve po malo, ali najvise su pomogle tablete za smirenje i hiperventilaciju. Pitaj psihicu za xanax, on je ok, ja sam ga koristila i nisam se navikla, prestala sam ga piti bez problema. On te malo uspava i smiri. Dobro bi bilo da to ispitas otkuda dolazi vrtoglavica i bol.
Da to nije od upale srednjeg uha? Vertigo?
To je bitno da se sazna sta tebi izaziva strah i otkuda ta bol dolazi.
Tek kad to sve napravis, razmisljaj o poslu, ovo sa cruiserom i tvojim vrtoglavicama i strahom nikako ne ide. To bi se moglo kobno zavrsiti.
Ako nemas trenutno posla i finacijski nisi u frci, dobrovoljni rad na necemu
sto te interesira je isto ok. Glavno je da ti osjecas da to sto radis ima nekog smisla i da necem koristi. To sve moze pricekati dok se ti ne izljecis....
Ako ta tvoja psihica previse prica i filozofira bez ikakvih rezultata, promjeni je.
Kakva grupna terapija, pa tebi treba konkretan pregled vise specijalista, mozda i MRI glave, uha.
Ovi psihici ti misle da je svaki zdrastveni problem na psiholoskoj bazi, ma mos si mislit...
To o psihijatrima mi je rekla moja doktorica opce prakse da ne mislis da ja to sama pametujem. Ona sama ima takvo misljenje o psihijatrima.
Moj se tinitus smanjio otkada sam rjesila zubne probleme, jos uvijek ga imam,
al to je sada zanemariv sum, anksioznosti vise uopce nemam, niti hiperventilacije, jako su mi puno znacili pomoc i razumijevanje moje familije
koji su se i brinuli o meni, kad je bilo najgore. tj kad sam lezala bolesna u krevetu.
puno pozdrava
Ljiljana

Hard Candy
28.03.2012., 20:46
Mene zanima kojim testom se utvrdi da je došlo do oštećenja slušnih stanica? wonka

Ili do oštećenja u kori mozga, netko je pisao, mislim Štrikalica?

Kako su vam to dijagnosticirali?

Kakav vam je EEG, ako ste radili?

S4sh4nn
28.03.2012., 22:27
Bok svima!Moram se opet oglasit povodom jednog noviteta.Naime,primjetio sam da mi se pored standardnog šuma,koji i nije Bog zna kolko glasan pojavio novi,identičan onome kao kad je kraj tv programa pa vidite onu šarenu sliku i taj zvuk iritantni.Ali što je zanimljivo kod njega,je to da se javlja samo u određenom položaju.Npr okrenem li glavu par cenata u jednu stranu prestane,ako vratim glavu vrati se,i taj je ton znatno glasniji od ovoga koji zuji non-stop.Da li netko ima slično iskustvo,i dali je možda riječ o vratnom kralježku,cirkulaciji ili sl....hvala unaprijed

ja npr kada stavim ruku na ćelo i vratom pritisčem ruku prema naprijed a rukom prema nazad ako me razumiješ šum mi se pojača . moj šum je visoke frekvencije negdje oko 14. khz .

sarafciger
29.03.2012., 00:33
bok svima. ja vec godinama imam stalan, sum u usima tj neko visokofrekventno pistanje. uzrok su zasigurno preglasno slusanje walkmana u mladjim danima i aktivno bavljenje glazbom bez zastite sluha.

moj sum nije toliko jak, cujem ga samo kada je u prostoriji mrtva tisina, npr kada legnem spavati, ali znam da je i inace tu.

dosta se pojaca ako sam izlozen jakoj buci, npr izlazak i disko i sl. nakon dan-dva se normalizira

nista neizdrivo, ali zanima me trebam li se zabrinuti za sluh i postoje li uopce neki tretmani koji bi pomogli sa time? koliko ja znam, "lijeka" nema:ne zna:

sta se samog sluha tice, cujem dobro, mozda sitno slabije od prosjeka, ali tek su mi 25, pa se malo brinem da ne bi stvari otisle kvragu sa godinama

inace sada pazim na sluh, koristim skupe zastite kada sviram a walkman vise i ne slusam, ali steta je vec ucinjena:(

Hard Candy
29.03.2012., 09:57
Je l ima neko kratki visoki zvuk cik.. pa cik.. kao neki elektricitet.. da je onako nelagodan, nije bol, al se osjeti i fizički, nije samo zvuk? Ne znam kako da objasnim :(

bbking83
29.03.2012., 15:00
ja npr kada stavim ruku na ćelo i vratom pritisčem ruku prema naprijed a rukom prema nazad ako me razumiješ šum mi se pojača . moj šum je visoke frekvencije negdje oko 14. khz .

razumijem te...ali to bi onda u tom slučaju trebao biti problem s vratom,kralježnicom ili cirkulacijom,onda možda nije nužno akustično oštećenje sluha.Ja vjerujem da je u mene možda neka kombinacija oboje,ali ovaj ton u određenom položaju je sigurno posljedica dugog sjedenja za kompjutorom ili Bog zna šta,loša cirkulacija...ko god sumnja na to,treba (mora) pretrage kralježnice i vrata uradit da se utvrdi uzrok...

Hard Candy
29.03.2012., 15:46
Vi koji ste imali akustičnu traumu, kako se nosite s tim? Ja sam ljuta, tužna, sve istovremeno, da zbog par minuta imam ovakve posljedice.. vrtim film da sam barem bila na drugom mjestu, da sam barem pobjegla od izvora buke, da sam.. prilično sam ljuta na sebe i okolnosti.. pazim na zdravlje i zdrav zivot i onda mi se dogodi ovakvo sranje :(

bbking83
30.03.2012., 18:14
Vi koji ste imali akustičnu traumu, kako se nosite s tim? Ja sam ljuta, tužna, sve istovremeno, da zbog par minuta imam ovakve posljedice.. vrtim film da sam barem bila na drugom mjestu, da sam barem pobjegla od izvora buke, da sam.. prilično sam ljuta na sebe i okolnosti.. pazim na zdravlje i zdrav zivot i onda mi se dogodi ovakvo sranje :(

Ista stvar kod mene,isti osjećaj.Ne pušim,ne pijem,bavim se sportom,pazim na zdravlje i sve i onda ti se desi nešto radi čega bi najrađe poslao sve k vragu.Ali najteže mi je bilo prvih 10tak dana,mislio sam da ovakvo stanje uopće ne daje priliku nekom poštenom životu,sreća,nisam bio u pravu!Ja i nemam dug staž tako da sam siguran da ima ljudi koji će moći podrobnije reći kako se osjećaju.Ali mene ipak drži nada da će se lijek naći,toliko ljudi od toga pati,toliko ljudi je u svemu tome...kao i nada da će možda jednog dana prestat.Kad me po noći pritisne i neda mi spavat sjetim se samo da nisam jedini koji ima ovo stanje,i koliko ljudi ima isti problem i ide kroz život punim plućima.Ja se nosim junački za sada,i daj Bože meni i svima nama snage da uvjek tako bude.Npr,bijeg od svega mi je i muzika,koja je i odgovorna za ovo,sada mi služi kao bijeg od ovoga.Naručio sam si čepiće za uši preko neta da mogu nastavit radit što volim,ići na koncerte,u klubove s prijateljima...jednostavno nastavit živit.To je to,nastavit živit,prihvatio sam ovo stanje kao nešto što se trebalo desit i sada idemo dalje...a usput,onako,ćemo gledat riješenja za njega,pa šta bude....život ide dalje,samo pozitivne misli i sve ama baš sve se prebrodit može!

Hard Candy
30.03.2012., 20:01
Hvala što si se javio, već sam mislila da nema istomišljenika.. kakve čepiće kupuješ? Link? Bila sam prošli vikend vani i mogu reći da sad razumijem bolje kad dečki kažu da su odnosi s kondomom i oni bez kondoma jaaakoo različiti.. Kao da je cijelo vrijeme bila neka barijera između mene i okoline, u biti i je, jedno osjetilo prigušeno, a zujanje još više izraženo.. :(

ps. Je li tko bio u barokomori u skorije vrijeme?

bbking83
31.03.2012., 13:23
Nema na čemu,zašto smo tu:D Ove čepiće sam naručio,ako su dobre Jemesu Hetfieldu (tinitus također) onda će biti dobri i meni valjda,+ nisu skupi ali su sigurno bolji od ovih što u apoteci dobiješ...
http://www.earplugstore.com/sonicvalveii.html
Ma sex s kondomom je ništa kakav je osjećaj meni bio prvi put s čepićima s društvom vani-tu si a nisi tu!Ali treba se navić...jedan iskusni tinitus patnik mi je pokazao svoje čepiće od 200 eura (!) i kaže da bolje čuje s njima nego bez njih,sve čišće i kvalitetnije,ali on je profesionalni glazbenik tako da se njemu isplati ulagat u to,potreba mu je....inače,htio sam reći da ne treba mislit o tom jednom glasnom trenutku koji je "presudio" o tinitusu,nemoj se grist niti mislit o tome "e da sam bila negdje drugo,da sam pobjegla buci...",tinitus nastaje nakon sustavnog uništavanja sluha,i naravno genetika....tako da,trebalo se desit očito!:D
Glavu gore i sve se da....:D

Hard Candy
31.03.2012., 13:29
Hvala! Mislim da bi mi možda bili veliki, osim što bih izgledala čudno :D Probam malo prosurfat, ako ništa mogu probati i ove..

Znam da se glupo mučiti takvim razmišljanjem, al činjenica je da sam izbjegla tu traumu da bih još godinama bila okay :D

Koliko ti imaš godina kad si tako pomirljiv :) Svaka čast! Btw ja još ne odustajem od ideje da će proći!

bbking83
31.03.2012., 13:53
Imam 29...a život me naučio da kad prihvatim stvari one idu lakše pa sam to u ovom slučaju i primjenio:D Nisam expert za ove ear plugs,predpostvaljam da će mi biti ok,još ih nisam dobio...možda imaju u različitim veličinama?stvarno neznam,treba vidit....
A to da će proći je i meni osnovna misao,osjećaj kako god...vjerujem da će biti rješenja u skorije vrijeme za ovo i da će nekada jedno jutro kako je krenulo tako i prestat.Ja se svako jutro razočaram iznova haha,jer kad se probudim ne čujem nikakvo zujanje u prvih možda 4,5 minuta...i onda lagano krene,standardno i besprekidno...:Dali šta je tu je...

megatronman
01.04.2012., 14:35
@bb king 83; sto posto vratna kralježnica.

megatronman
01.04.2012., 14:36
...i pustite ga da radi; to je white noise, prigušit će vaš tinitus.

Monsignor.m
01.04.2012., 15:19
Mene zanima kojim testom se utvrdi da je došlo do oštećenja slušnih stanica? wonka


Obicnim audiogramom, napravljenim s profesionalnom opremom, ovo s programima skinutim s interneta je bezveze osim ako ih koristis u tonskom studiju. :)

sarah kay sandy
03.04.2012., 23:09
Pozdrav ekipi ! Čitajući o vašim problemom s tinitusom žao mi je,a i drago da nisam sama. Kod mene se dogodio gubitak sluha na desnom uhu s 14 god. S25 godina počela sam imati čistu sliku Meniera, ali prekasno sam otkrila tu dijagnozu.Sluh na ljevom uhu mi je bio ok.Vrtoglavice. mučnine s poremećajem ravnoteže i nesigurnošću nakon nekoliko godina su se smanjivale dok na kraju nisu prestale. Onda se dogodio tinitus s gubitkom sluha na ljevom uhu i prije 2 godina dobila sam slušni aparat. Zujanje se kod mene dijeli na 5 tonova od tihih do glasnih.Uz mjenjenje tonova zujanja prisutne su i oscilacije sluha tako da i uz pomoć slušnog aparata često znam razumjet što me netko pita tek iz 3 pokušaja. Molila bi da mi se javi tko ima sličnih iskustva.Ja sam već očajna od tog zujanja.Psihički umorna.Povremeno ga uspijevam ignorirati,ali kad slabije čujem to zujanje me još više smeta. Onda ga nemogu ignorirati,jer jednostavno od njega ne čujem.Prošla sam sve pretrage sve ok, a poštovani orl dr. na bilo koje moje pitanje odgovara s slijeganjem ramenima. MOLIM DA MI SE JAVI TKO NOSI SLUŠNI APARATIĆ I IMA TINTUS S OSCILACIJOM SLUHA. NEMREM VJEROVAT DA SAM JEDINA. HVALA

dzoni dzins
04.04.2012., 15:31
Joj, tinitus, imam ga i ja vec nekih 2 godine, znaci ono piskavo, kao sto je neko spomenuo kao na kraju programa :D

Uglavnom cujem to navece, pred spavanje, a ponekad je prisutno i neko pucketanje, pretpostavljam da je od slusalica, disca iz ranijh dana i to, mada imam problema sa usima inace, vec spomenuto pucketanje i non-stop su mi usi zacepljenje, pa moram na ciscenje cesto.
Isao sam kod specijaliste, ispitivali su sve to, ali sluh je dobro ocuvan, pa mi je specijalista preporucio da se posvetim evociranim potencijalima, koliko razumijem to je ono kako signali stizu do mozga i tako nesto, medjutim ja sam odustao od toga i nastavio da zivim s tim, a to mi je i lijecnica preporucila da se naviknem.
I tako vise i ne obracam paznju toliko na to, cak se neko vrijeme nije ni javljalo, tek nedavno se pocelo javljati ali nastojim ne misliti na to i to je najbolje rjesenje, naravno ukoliko nije doslo do nekog ostecenja ili ukoliko to nije znak neke ozbiljnije bolesti.

Hard Candy
04.04.2012., 17:15
Pa ako preko dana to ne čuješ onda to i nemaš :) Nadam se da shvaćaš ;)

S4sh4nn
04.04.2012., 17:52
obično kada se lječnicima ne da raditi onda ti preporuče da se pomiriš s tim .
jbga.. onak koji traži na kraju i možda pronađe , jer ako znaš urok znaš i trenutne opcije.

Hard Candy
04.04.2012., 19:32
Nije mi jasno zašto se ljudima ne govori da ako budu izloženi jakoj buci da se odmah jave doktoru i uzmu nešto za cirkulaciju, vitamin B, ginko, nešto... je l tako teško to ubaciti u neke preventivne programe zdravstva.. vjerujem da bi velik broj ljudi očuvao stanice.. a ne ovako, nakon akustične traume niko ništa jer, zašto bi trebali i nakon tjedan dana dok slušne stanice poumiru, hop evo zujanja... :(

dzoni dzins
05.04.2012., 11:25
Pa ako preko dana to ne čuješ onda to i nemaš :) Nadam se da shvaćaš ;)

Ti sugeriras da sam lud :D

Salim se, ne, mislim da preko dana ne cujem jer je sve oko mene glasnije a nocu kada se sve smiri je druga prica...

Ajde razjasni mi malo molim te...

goran79
06.04.2012., 12:25
pozdrav svima,vec oko 10-tak godina mi zuji u usima,cujem i po danu i po noci,lijecnici nisu nasli uzrok,povremeno sam imao lagane vrtoglavice,znaju me povremeno bolit ramena pa preko vrata do glave.ja isto mislim da sa kicmom nesto nije u redu.primjetio sam kad se jako nanerviram da mu bide jako lose i da se ocu srusit!! stres smeta? hm neznam? smetaju mi jako zarke boje,u autu zamracena stakla nemrem gledat kroz njih odma mi se povraca neznam dali to ima veze sa zujenjem? i tako sve vec 10god.naviko se jesam ali bi radje bez toga!!!!

Hard Candy
06.04.2012., 12:35
Tako je i meni bilo, sad je malo bolje - sto se tice popratnih simptoma, provjeri EEG, možda je promijenjen što bi moglo rezultirati ovakvim simptomima.

Hard Candy
06.04.2012., 16:33
Evo jedan članak koji pojašnjava o čemu je možebitno riječ
http://znano.st/znanost-zdravlje-i-medicina/3/novi-dokazi-ukazuju-da-osjetilne-stanice-dodira-pogorsavaju-zujanje-u-usima/497/

Denpa001
07.04.2012., 13:25
s ovim se potpuno slažem.. u ožujku iduće godine biti će 20 godina kako ne prestaje niti na milisekundu. konstantan, glasan, zvuk tuljenja kraja programa na televiziji.. nikad ne spavam bez upaljene televizije.. nikad ne spuštam gard jer kad bih se samo na minutu prepustila panici, osjećam da bih poludjela bez povratka.Kod mene je isto u pitanju audio trauma.. techno party, diva futura, klub 88, ožujak 93, ecstasy (jagode.. sjećam se svakog detalja).. razbila se ko glupača, uzela nečiju fućkaljku (da ironija bue veća, fućkaljke su mi se inače oduvijek gadile i smatrala sam ih debilnim rekvizitom) i fućkala cijelu noć.. doktori su rekli da je u pitanju oštećenje centra u kori velikog mozga... i da lijeka u principu nema. Otad se ne usudim niti ići kod doktora jer me strah da ću, kad mi ponove dijagnozu, pasti u histeriju i prolupati..

pa ignoriram koliko mogu.. al čujem ga stalno.. i sada, dok sjedim u internet caffeu, uz otvorena vrata i promet s maksimirske, muziku, dvoje ljudi koji mi sa svake strane pričaju i bukom ostatka kafića.. čujem ga stalno.

Evo jedna stranica na kojoj ti je najbolje objašnjen Tinitus i načini na koje se može liječiti,ja sam svoj uspio smanjiti za 95 % tako da ga nisam ni primječivao tokom dana,eventualno navečer prije spavanja ali toliko slabog intenziteta da je bilo praktički zanemarivo.Kod ORL sam ustanovio da imam oštećenje sluha u visokim frekvencijama zahvaljujući čestim izlascima u noćne klubove i slušanju glasne glazbe u autu i to je uzrok mog tinitusa s time da je stres na poslu bio okidač...nadam se da će pomoć

http://www.t-gone.com/

goran79
07.04.2012., 16:43
nisam izlazio u disco klubove,nisam slusao glasnu muziku na slusalicama!!! pa otkud zujanje onda vec 10god? stres??

Hard Candy
07.04.2012., 18:54
Možda si imao neku akustičnu traumu + stres 100%.. mislim da stres napravi da smo x puta podlozniji unistavanju pa je dovboljna i manja količina ili izloženost buci.. stres sucks :D

Hard Candy
11.04.2012., 11:50
Evo vam još jedno istraživanje koga zanima http://znano.st/znanost-zdravlje-i-medicina/3/istrazivanje-uloge-neuroplasticnosti-mozga-kod-pojave-zujanja-u-usima/501/

vlasta29
12.04.2012., 15:54
JA ĆU OVO PROBATI KOLIKo SE TO DUGO PIJE?JER VIŠE NE MOGU ŽIVJETI SA TIM!NAVODNO DA POSTOJI MOGUĆNOST DA JE OŠTEĆEN SLUŠNI ŽIVAC ILI AKO ima NEKAKVO ZADEBLJANJE DA SE TO VIDI NA MRI ,a dok dobiješ termin za MRI moreš crknuti baš fino!ja imam isto oštećenje neko i zujanje !mislim a mi sluh stalno slabi,više ne znam komu se obariti doktori su nemoćni na ovom području znanstvene grane!!

arween 7
12.04.2012., 16:42
Vlasta, specijalisti su nemocni na tom podrucju. Ja redovno citam americke forume i jos nista efikasno se nije pojavilo na trzistu. T, je tricky simptom i osoba mora da se adaptira ili hm. nije dobro. Da li si se malo adaptirala ili prihvatila tinitus za tako drugo vrijeme.

vlasta29
13.04.2012., 15:00
Navići se ne mogu pokušavam,ali imam osjećaj da svakim danom sve više to zuji,pišti i šušti!!betaserc,sturegon forte,ne znam slušni aparatić od 1500eura!!Više ne znam kako niti što?Ajde što ja ne čujem najbolje priznajem,mada ne znam ni kako je došlo do tog oštećenja jer sam do prije 3 .god normalno čula,tinitus je bio i tada tu,ali ne tako intenzivan!Možda zato što radim u buci,vjerojatno zbog toga,ali ljudi moji ja studiram i radim,drugačije se ne može kao i pola ljudi i hr.!Dala bih sve da mi ne zuji u ušima,najgore je kad učim i u tišini!Tada sam nemoćna!:504:

Denpa001
14.04.2012., 12:41
Koje si tablete koristio? Meni se čini da mi trebaju i za buku, stres i sinuse, imala sam sve tegobe, sinuse par mjeseci prije.. i onda u jednom tjednu buku i stres.. pretpostavljam da je glupo sve piti..

Ja sam koristio za Buku i za Stress,uzeo sam pakiranje za 3 mjeseca...ali uz to sam pio i Ginko od Phytocaps i Betaserc 24 mg za poboljšanje cirkulacije u unutarnjem uhu,a uz to sam i aktivno išao u teretanu i vježbao...te pio minerale i vitamine u tabletama.Sad baš čitam da su B-vitamini baš jako bitni kod Tinitusa i da mogu umanjiti simptome dosta.Nije mi prošlo preko noći ali nakon određenog vremena (mjesec ili 2) se razina smanjila skroz do te mjere da ga više nisam primječivao tokom dana a po noći je bilo isto slabo.

sarah kay sandy
14.04.2012., 22:35
Navići se ne mogu pokušavam,ali imam osjećaj da svakim danom sve više to zuji,pišti i šušti!!betaserc,sturegon forte,ne znam slušni aparatić od 1500eura!!Više ne znam kako niti što?Ajde što ja ne čujem najbolje priznajem,mada ne znam ni kako je došlo do tog oštećenja jer sam do prije 3 .god normalno čula,tinitus je bio i tada tu,ali ne tako intenzivan!Možda zato što radim u buci,vjerojatno zbog toga,ali ljudi moji ja studiram i radim,drugačije se ne može kao i pola ljudi i hr.!Dala bih sve da mi ne zuji u ušima,najgore je kad učim i u tišini!Tada sam nemoćna!:504:

draga vlasta ! na tvoju,a i moju žalost ostat ćeš u začaranom krugu.I ja sam prije 3 godine normalno ćula,a onda iz ćista mira pojavilo mi se zujanje i gubitak sluha. Prošla sve moguće terapije i na kraju dobila slušni aparat.Radim, a ponekad mi je pakao u glavi od zujanja i pokušaja da normalno funkcioniram među ljudima normalnog sluha.Molim se Bogu da što duže potraje moj sluh sa aparatićem i da svoje dvoje djece mogu izvesti na put.Nažalost morat ćeš se priviknuti na zujanje i shvatit da je to dio tebe.Biti psihički jaka i ne dozvolit si da poklekneš.Ja ovo doživljavam kao isprobavanje psihičke izdržljivosti,al se nedam.Imam povremeno samosažaljenje i pitanje zašto baš ja. Ali govorim si da se od toga ne umire samo mi povremeno dođe :504: :top:

bbking83
15.04.2012., 00:42
draga vlasta ! na tvoju,a i moju žalost ostat ćeš u začaranom krugu.I ja sam prije 3 godine normalno ćula,a onda iz ćista mira pojavilo mi se zujanje i gubitak sluha. Prošla sve moguće terapije i na kraju dobila slušni aparat.Radim, a ponekad mi je pakao u glavi od zujanja i pokušaja da normalno funkcioniram među ljudima normalnog sluha.Molim se Bogu da što duže potraje moj sluh sa aparatićem i da svoje dvoje djece mogu izvesti na put.Nažalost morat ćeš se priviknuti na zujanje i shvatit da je to dio tebe.Biti psihički jaka i ne dozvolit si da poklekneš.Ja ovo doživljavam kao isprobavanje psihičke izdržljivosti,al se nedam.Imam povremeno samosažaljenje i pitanje zašto baš ja. Ali govorim si da se od toga ne umire samo mi povremeno dođe :504: :top:

Bog te blagoslovio!I tako treba razmišljati,i vjerovati...nikome od nas nije lako s tim "hepekom" u ušima,ali šta je tu je,nismo sami nismo jedini!Ja sam se sinoć probudio usred noći i u narednih sat vremena nisam mogao spavati.I u tih sat vremena NISAM ČUO AMA BAŠ NIKAKVO ZUJANJE!Odjednom-TIŠINA!Nemogu vam opisati sreću u ushićenje...ali...znao sam da je to još uvjek tu...ujutru kad sam se probudio zujanje je bilo prisutno ali čini mi se u manjem intezitetu...pijem gingo,vitamnim B (plibex) i nadam se,da će kroz neki duži period proces urodit plodom....nikada se nesmjemo prestati nadati,ljudski je...a nekako mislim da je pozitivna energija glavni okidać napretka u našem slučaju,nije demamogija stvarno mislim da vjera i pozitivna energija i pozitivan način razmišljanja čine čuda!

El Gato Félix
15.04.2012., 14:08
Denpa001, Hard Candy, nekoliko vaših postova s ove teme je izdvojeno u zasebnu temu, radnog naziva Tinitus - alternativne metode liječenja (http://www.forum.hr/showthread.php?t=716699), a s obzirom da se u njima dotičete homeopatije i pripravaka koje nije odobrila FDA.

Zainteresirane forumašice i forumaše pozivam da se uključe u navedenu temu (link na temu sam naveo gore) koja se nalazi na pdf-u Alternativa, ppdf Alternativno liječenje. Moguće je da će moderatori pdf-a Alternativa spojiti temu s nekom od već postojećih.

Dakle, o homeopatiji, pripravcima koje nije odobrila Agencija za lijekove odnosno FDA i bioenergiji u liječenju tinitusa molim vas da tamo pišete i razmjenjujete svoja iskustva.

Zahvaljujem na razumijevanju.

arween 7
15.04.2012., 17:00
kako vi spavate dragi ljudi?

S4sh4nn
15.04.2012., 20:28
ja si upalim telku , nego da ne spamam ima li tneko od vas vizualnih tegoba zajedno s tinitusom ..

sarah kay sandy
15.04.2012., 21:26
Bog te blagoslovio!I tako treba razmišljati,i vjerovati...nikome od nas nije lako s tim "hepekom" u ušima,ali šta je tu je,nismo sami nismo jedini!Ja sam se sinoć probudio usred noći i u narednih sat vremena nisam mogao spavati.I u tih sat vremena NISAM ČUO AMA BAŠ NIKAKVO ZUJANJE!Odjednom-TIŠINA!Nemogu vam opisati sreću u ushićenje...ali...znao sam da je to još uvjek tu...ujutru kad sam se probudio zujanje je bilo prisutno ali čini mi se u manjem intezitetu...pijem gingo,vitamnim B (plibex) i nadam se,da će kroz neki duži period proces urodit plodom....nikada se nesmjemo prestati nadati,ljudski je...a nekako mislim da je pozitivna energija glavni okidać napretka u našem slučaju,nije demamogija stvarno mislim da vjera i pozitivna energija i pozitivan način razmišljanja čine čuda!

sva sreća da nemam problema sa spavanjem.Povremeno kad ipak pokleknem dođe mi da spavam i spavam da to zujanje ne čujem odnosno da me psihički ne ubija.Imam nekoliko vrsta zujanja od tihih tek prisutnih do glasnih i iritirajućih.Zna se povremeno dogoditi da zujanje nestane iz čistog mira i nastupi tišina vjeruj mi povremeno me uhvati strah od te tišine.Kad nešto slušaš nonstop odjednom strah i veliko olakšanje.:)Nigdje mojoj sreći kraja, ali nažalost sa strahom kad će opet poćet zujati.Naviknula sam se već na to zujanje ak se to tako može reći.Doživljavam to kao nešto što mora biti prisutno neki tihi ili iritirajući zvukić.Najgore mi je kad mi jako zuji i ometa mi komunikaciji sa drugim ljudima.Al opet kažem od tog se ne umire.

arween 7
16.04.2012., 10:02
Ja nemam vizuelne probleme. Ovih dana pod stresom opet obracam paznju pa me malo strah da opet ne kriziram. Da li se to i vama desava ?

vlasta29
16.04.2012., 12:58
:503:draga vlasta ! na tvoju,a i moju žalost ostat ćeš u začaranom krugu.I ja sam prije 3 godine normalno ćula,a onda iz ćista mira pojavilo mi se zujanje i gubitak sluha. Prošla sve moguće terapije i na kraju dobila slušni aparat.Radim, a ponekad mi je pakao u glavi od zujanja i pokušaja da normalno funkcioniram među ljudima normalnog sluha.Molim se Bogu da što duže potraje moj sluh sa aparatićem i da svoje dvoje djece mogu izvesti na put.Nažalost morat ćeš se priviknuti na zujanje i shvatit da je to dio tebe.Biti psihički jaka i ne dozvolit si da poklekneš.Ja ovo doživljavam kao isprobavanje psihičke izdržljivosti,al se nedam.Imam povremeno samosažaljenje i pitanje zašto baš ja. Ali govorim si da se od toga ne umire samo mi povremeno dođe :504: :top:

sarah kay sandy
17.04.2012., 10:01
:503:

Znam da ti je teško i po smajliću vidim da si očajna.Mene je to snašlo prije tri godine i da se ne ponavljam s objašnjavanjem znam kako ti je.Iz čista mira dođeš na aparatić.Teško se pomiriti sa sudbinom i početi novi naćin života.Nisam pesimista u životu nego sam optimista.Tako da moj savjet nemoj shvatit tragično.Nažalost imat ćeš loše i bolje trenutke ,loše i bolje dane,ali netreba to tako crno gledati.Sad ti se čini da je smak svijeta,ali nije.Opet ponavljam od toga se ne umire.Osvrni se malo oko sebe i vidjet češ da svatko ima nekakav problem zdravstveni ili privatni.Naš je naravno najveći.Ne odustaj od komunikacije s drugim ljudima i ne ustručavaj tražiti da ti se ponovi dok ne razumiješ.Ipak imaš priliku i dalje komunicirati sa svijetom oko sebe.Naučit češ se uživanju slušajući ptičice i svim ostalim zvukovima koje nismo svijesni i prihvačamo ih zdravo za gotovo dok normalno čujemo.Gledaj to i s pozitivne strane mogla si i čisto izgubiti sluh.To je tragedija.Ovak ne predavaj se i ne posustaj.Život je borba.A kaj se tiče zujanja nakon nekog vremena češ se priviknut. Moje zujanje ja zovem sinfionijski orkestar.Imam povremeno prvu,drugu violinu povremeno kontabasA povremeno flautu.Pa tko to može poželjeti,a besplatno.Šala mala bilo bi smješno da nije istinito.Dakle draga Vlasta glavu gore nisi sama ne posustaj i već znaš da nisi sama.Ima puno ljudi sa sličnim problemom i žive.Pusa.I nadam se da će sljedeći smajlić biti bolji.Ah što se raspisah.

vlasta29
17.04.2012., 11:50
pozz svim tinitusima weto da vas pozdravim!!!nemakom manje nekoj jače zuji,ali ne smijemo se predati!!

HVALA TI PUNO!!DOBRO JE DA NAS IMA.VEĆ SE OSJEĆAM JAČE!!MORAM DALJE NA UČENJE,PA NA POSAO!!POZZ

FANCY
17.04.2012., 16:39
Nikad se ne treba predati. Za ovaj problem u 80% slucaeva nema pomoci, nije skroz izlijecivo ali mi sami smo si najbolji lijecnici. Ja se vise ni ne sjecam kad mi nije zujalo u usima, cini mi se da sam sa zujanjem roden. Ponekad zuji vise ponekad manje. Kad je promjena vremena zna zujati vise, kad se pritisak digne onda opet vise zuji, kad sam nervozan zuji vise, kad sam nenaspavan ili ako sam lose spavao zuiji isto tako vise nego normalno a ponekad prilikom promjene tlaka (visine) zna zujati skoro da necujem nista ali se opet vrati (zacepis nos i zatvoris usta i onda puhnes i zrak ide kroz usi i to ponekad pomaze ali samo ponekad i onda zuji manje i bolje cujem). Ali kad sam odmoran, naspavan i nemam stres-a onda se zujanje dosta povuce, ne skroz cuje se "jako" ali je mnogo podnoslijivije a to je mozda i zato sto se mozak lakse nosi sa zujanjem nego kad sam pod stresom. Eto par dugogodisnjih iskustava.

Denpa001
23.04.2012., 17:35
Evo još jedan koristan link za možda trenutno najbolji program koji je tisućama pomogao da se riješe tinitusa...ove spravice i to sve mislim da nemaju tako dugotrajan učinak kao kad se pridržavaš svega ovog opisanog u knjizi i prilaziš problemu sa više strana,u najmanju ruku smanjit ćeš simptome sigurno...
Tip je imao 12 godina Tinitus,nije mogao spavat pio svakakve lijekove,na kraju otišao i na operaciju da bi poslije svega mu bilo još gore i tinitus se svejedno pojačao nije mogao funkcionirat normalno,radit:504: i onda je počeo istraživat sve moguće knjige o tinitusu i načine na koji se može liječit i uspio se u roku 8 tjedana potpuno izliječit od Tinitusa i u knjizi predstavlja svoj program od 5 koraka koji su mu nakon godina pokušaja i grešaka raznim terapijama konačno urodili plodom da je eliminirao Tinitus,kao i većina onih koji su se pridržavali tog programa i to kroz svega nekoliko tjedana neki čak i kroz nekoliko dana!

http://www.tinnitusmiracle.com/

Denpa001
23.04.2012., 18:05
Konstantno razmišljanje i briga oko tintiusa će ga samo i dalje pojačavat i rasplamsat,taj zvuk obično nije tako jak kao što ga mi percipiramo i onda se uključe emocije i stvori se jedan negativan osječaj prema tvom zvuku pa mozak taj zvuk onda prepoznaje kao nešto opasno i tako ukrug...ne bi vjerovali koliko naš um ima utjecaja na naše tijelo...
Treba pročitat tih 350 stranica pa će bit bolje :D
Nemojte slušat ove sa foruma koji ti kažu da moraš živit s tim,Od njih će vam samo još više zvonit :D
zato jer njima neki glupi doktor to rekao a nisu nikad istražili sve mogućnosti niti isprobali sve metode koje su pomogle tisućama ljudi koji su prošli to sve isto!!!
Doktori nemaju pojma o tome,da ti Betaserc 24 mg i misli da je jeben doktor i to je to ako prođe prođe(katastrofa) jer njih zanima samo da te se riješe čim prije,a ovo su pisali ljudi koji godinama su patili i istražili sve moguće načine,pričali sa 100 doktora,specijalista,homepata,hipnoterapeuta da odagnaju tu zvonjavu i konačno našli učinkovite načine.
Onaj tko ne proba nikad neće saznat jel se mogao rješit Tinitusa za stalno,treba uvijek sve probat...

Hard Candy
23.04.2012., 18:49
Tinitus se može ublažiti podešavanjem mozga http://znano.st/znanost-zdravlje-i-medicina/3/tinitus-se-moze-ublaziti-podesavanjem-mozga/516/
Što mislite?

FANCY
23.04.2012., 19:52
Na našu žalost sve su to puste priče. Dosad sam se zapalio najmanje 50 puta na kojekavim stranicama gdje se liječi tinitus svi nude lijek koji liječi u tri tjedna ili u tri mjeseca samo uplati lovu. Koliko sam novaca ulupao u kojekave lasere koji garantirano pomažu, cd-e, ruske šamane, kinesku medicinu i na kraju zuji kao i prije. Nekome bolest a nekome izvor zarade, znate kako kažu? Zdrav ima tisuću želja a bolestan samo jednu, da ozdravi a na toj jednoj želji mnogi zgrnu ogromne novce a bolesni padnu u još veću depresiju. nemojte nasjedati i naručivati kojekave "čudotvorne" lijekove, kreme, ulja i što ja znam to je u 99% slučaeva gubitak novca jer kao što rekoh 20 godina se borim sa ovim problemom a trenutno živim u Švicarskoj i ako ovdje nemaju za to pomoći onda neznam gdje da je tražim. Radije te novce utrošite na nekakav kurs joge da naučite kontrolirati svoj um da ne ode na pogrešnu stranu i to je ono najbolje što možete za sebe napravit a sve drugo što napravite šanse za izliječnje su 0,1%. Možda zvuči grubo ali to je stvarnost.

sarah kay sandy
23.04.2012., 19:58
Konstantno razmišljanje i briga oko tintiusa će ga samo i dalje pojačavat i rasplamsat,taj zvuk obično nije tako jak kao što ga mi percipiramo i onda se uključe emocije i stvori se jedan negativan osječaj prema tvom zvuku pa mozak taj zvuk onda prepoznaje kao nešto opasno i tako ukrug...ne bi vjerovali koliko naš um ima utjecaja na naše tijelo...
Treba pročitat tih 350 stranica pa će bit bolje :D
Nemojte slušat ove sa foruma koji ti kažu da moraš živit s tim,Od njih će vam samo još više zvonit :D
zato jer njima neki glupi doktor to rekao a nisu nikad istražili sve mogućnosti niti isprobali sve metode koje su pomogle tisućama ljudi koji su prošli to sve isto!!!
Doktori nemaju pojma o tome,da ti Betaserc 24 mg i misli da je jeben doktor i to je to ako prođe prođe(katastrofa) jer njih zanima samo da te se riješe čim prije,a ovo su pisali ljudi koji godinama su patili i istražili sve moguće načine,pričali sa 100 doktora,specijalista,homepata,hipnoterapeuta da odagnaju tu zvonjavu i konačno našli učinkovite načine.
Onaj tko ne proba nikad neće saznat jel se mogao rješit Tinitusa za stalno,treba uvijek sve probat...

Kad nemaš druge mogučnosti onda je najlakše se pomiriti s tim.Prošla sam puno specijalista i svakava vlastita istraživanja.Odgovor nisam našla.I kod mene je zujanje od piskutavog do iritirajućeg.Kad je iritirajuće jako mi je stresno pogotovo za normalno funkcioniranje i kimunikaciju.To zuji ljude ne kužiš ponavljaju ti .Naravno dodatni stres na sami stres zbog zujanja.Psihićki ludilo.Nisam sklona depresiji,ali kad je takva situacija oćeš nećeš moraš pokleknuti pa biti pred depresijom.Meni još uvijek nije jasno zakaj zuji neki put slabo .a neki put za poludit.Način života mi je više manje isti svaki dan.Momentalno mi je dobro zuji,al nije strašno.Kak si se ti riješio svog tinitusa.

meme
23.04.2012., 22:22
Kad nemaš druge mogučnosti onda je najlakše se pomiriti s tim.Prošla sam puno specijalista i svakava vlastita istraživanja.Odgovor nisam našla.I kod mene je zujanje od piskutavog do iritirajućeg.Kad je iritirajuće jako mi je stresno pogotovo za normalno funkcioniranje i kimunikaciju.To zuji ljude ne kužiš ponavljaju ti .Naravno dodatni stres na sami stres zbog zujanja.Psihićki ludilo.Nisam sklona depresiji,ali kad je takva situacija oćeš nećeš moraš pokleknuti pa biti pred depresijom.Meni još uvijek nije jasno zakaj zuji neki put slabo .a neki put za poludit.Način života mi je više manje isti svaki dan.Momentalno mi je dobro zuji,al nije strašno.Kak si se ti riješio svog tinitusa.

A od cega je tvoj tinitus?

arween 7
24.04.2012., 11:10
Ne kontam jednu stvar. Da li se vama zuji na tom nivou da vam smeta u komunikaciji sa ljudima? Moje zujanje je uvjek isto, nema oscilacija.

Denpa001
24.04.2012., 14:09
Kad nemaš druge mogučnosti onda je najlakše se pomiriti s tim.Prošla sam puno specijalista i svakava vlastita istraživanja.Odgovor nisam našla.I kod mene je zujanje od piskutavog do iritirajućeg.Kad je iritirajuće jako mi je stresno pogotovo za normalno funkcioniranje i kimunikaciju.To zuji ljude ne kužiš ponavljaju ti .Naravno dodatni stres na sami stres zbog zujanja.Psihićki ludilo.Nisam sklona depresiji,ali kad je takva situacija oćeš nećeš moraš pokleknuti pa biti pred depresijom.Meni još uvijek nije jasno zakaj zuji neki put slabo .a neki put za poludit.Način života mi je više manje isti svaki dan.Momentalno mi je dobro zuji,al nije strašno.Kak si se ti riješio svog tinitusa.

Meni je počelo zvonit 2009.god i počeo sam koristit te homeopatske pripravke prvo iz Hrvatske a onda ove sa interneta T-gone,uz to sam i bavio se fizičkom aktivnošću (trčanje,bicikl to sve u teretani) koja je po meni možda presudna za borbu protiv tinitusa da bi ti ti homeopatski pripravci počeli prije djelovat moraš podić imunitet a i dobro je protiv stresa.S vremenom krenulo je nabolje i počelo se stišavat postepeno svakim danom sam ga manje zamječivao dok se nije smanjilo do te granice da ga više nisam zamječivao uopće...paše!!:D Ja sam biio jedan od tih "budala" koje je nasjelo na te reklame na internetu i izlječio si tinitus i to full jaki,neki ljudi jednostavno si ne žele pomoć ili imaju stav da im ništa neće pomoć,nemojte ih slušat!!!...pa dao bi 100000 kuna u trenutku kad mi bilo onak jako pištalo neko vrijeme,šta te košta ako probaš,potrošio sam 500 kn a dobio TIŠINU!!
A ovaj Tinitus Miracle čovjek je u detalje objasnio kak se može izliječit ili ublažit i naveo koja hrana je dobra u borbi protiv tinitusa,koja ga pogoršava koje su biljke dobre za ublažavanje simptoma i gro drugih stvari kojih kad bi se pridržavali vidjeli bi ubrzo rezultate sigurno:kava:
Nema magične pilule,nego ga treba napast sa 5 različitih strana i mislim da rezultat neće izostat al neću ja tu mudrovat sad jer ima knjiga od 350 stranica koju bi trebo imat svaki onaj koji ima Tinitus a želi si pomoć

FANCY
24.04.2012., 15:55
Meni je počelo zvonit 2009.god i počeo sam koristit te homeopatske pripravke prvo iz Hrvatske a onda ove sa interneta T-gone,uz to sam i bavio se fizičkom aktivnošću (trčanje,bicikl to sve u teretani) koja je po meni možda presudna za borbu protiv tinitusa da bi ti ti homeopatski pripravci počeli prije djelovat moraš podić imunitet a i dobro je protiv stresa.S vremenom krenulo je nabolje i počelo se stišavat postepeno svakim danom sam ga manje zamječivao dok se nije smanjilo do te granice da ga više nisam zamječivao uopće...paše!!:D Ja sam biio jedan od tih "budala" koje je nasjelo na te reklame na internetu i izlječio si tinitus i to full jaki,neki ljudi jednostavno si ne žele pomoć ili imaju stav da im ništa neće pomoć,nemojte ih slušat!!!...pa dao bi 100000 kuna u trenutku kad mi bilo onak jako pištalo neko vrijeme,šta te košta ako probaš,potrošio sam 500 kn a dobio TIŠINU!!
A ovaj Tinitus Miracle čovjek je u detalje objasnio kak se može izliječit ili ublažit i naveo koja hrana je dobra u borbi protiv tinitusa,koja ga pogoršava koje su biljke dobre za ublažavanje simptoma i gro drugih stvari kojih kad bi se pridržavali vidjeli bi ubrzo rezultate sigurno:kava:
Nema magične pilule,nego ga treba napast sa 5 različitih strana i mislim da rezultat neće izostat al neću ja tu mudrovat sad jer ima knjiga od 350 stranica koju bi trebo imat svaki onaj koji ima Tinitus a želi si pomoć

Iskreno da ti kazem. ja da sad pronadem lijek protiv tinitursa "recimo to slikovito" nebi nitko nikad vise morao dati lipu za taj lijek pogotovo ako bi se radi o knjizi tips-trick nego bi ju online stavio da svatko moze da je besplatno skine i procita. Toliko o dobrociniteljstvu onoga tko zeli nekomu pomoci. Pomoc nije kad ti netko naplati za ono sto ti je ucinio nego kad ti "nesto" da besplatno bez ikakve naknade. A ovo nije pomoc negio prodaja "moguceg" rjesenja u kome nema garancije. Ipak neka ljudi kupe pa neka probaju i neka jave dojmove pa cemo prodiskutirati ponovno ovu temu kao i u godinama do sada.
Sam naslov knjige "Tinitus cudo" zvuci kao posljenja jeftina trash reklama za nekakv usisivac ili one magicne sprave koj ciste jednim potezom svu mogucu prljavstinu.:503:

meme
24.04.2012., 16:13
Iskreno da ti kazem. ja da sad pronadem lijek protiv tinitursa "recimo to slikovito" nebi nitko nikad vise morao dati lipu za taj lijek pogotovo ako bi se radi o knjizi tips-trick nego bi ju online stavio da svatko moze da je besplatno skine i procita. Toliko o dobrociniteljstvu onoga tko zeli nekomu pomoci. Pomoc nije kad ti netko naplati za ono sto ti je ucinio nego kad ti "nesto" da besplatno bez ikakve naknade. A ovo nije pomoc negio prodaja "moguceg" rjesenja u kome nema garancije. Ipak neka ljudi kupe pa neka probaju i neka jave dojmove pa cemo prodiskutirati ponovno ovu temu kao i u godinama do sada.
Sam naslov knjige "Tinitus cudo" zvuci kao posljenja jeftina trash reklama za nekakv usisivac ili one magicne sprave koj ciste jednim potezom svu mogucu prljavstinu.:503:

Moram se s ovim sloziti. Takvog sam i ja misljenja.

Denpa001
24.04.2012., 19:18
Iskreno da ti kazem. ja da sad pronadem lijek protiv tinitursa "recimo to slikovito" nebi nitko nikad vise morao dati lipu za taj lijek pogotovo ako bi se radi o knjizi tips-trick nego bi ju online stavio da svatko moze da je besplatno skine i procita. Toliko o dobrociniteljstvu onoga tko zeli nekomu pomoci. Pomoc nije kad ti netko naplati za ono sto ti je ucinio nego kad ti "nesto" da besplatno bez ikakve naknade. A ovo nije pomoc negio prodaja "moguceg" rjesenja u kome nema garancije. Ipak neka ljudi kupe pa neka probaju i neka jave dojmove pa cemo prodiskutirati ponovno ovu temu kao i u godinama do sada.
Sam naslov knjige "Tinitus cudo" zvuci kao posljenja jeftina trash reklama za nekakv usisivac ili one magicne sprave koj ciste jednim potezom svu mogucu prljavstinu.:503:

Ti si očito idealista do bola,pa naka onda svi lijekovi na svijetu budu beplatni,neka struja i voda i plin budu besplatni,jer oni služe ka razvoju društva i civilizacije,bilo bi to lijepo da je sve besplatno da.
Ajmo sad realno,taj čovjek se napatio i proučio sam stotinee i stotine knjiga i na kraju našao formulu koja djeluje jer i drugi javljau da djeluje!
Napisao je knjigu di je pojasnio sve u detalje,di je sva istraživanja oko toga što djeluje a što ne sročio u knjigu od 300 stranica koju je stavio na internet.
Nisam tu da budem odvjetnik nikom,ali mislim da tamo ima pregršt korisnih informacija i kritike na Tinitus Miracle su pozitivne sa svih strana više manje.
Uvijek će se nać ljudi koji će pljuvat po nećem a da nisu ni sami probali samo zato jer ta osoba sad zarađuje novac na račun oboljelih,pa zarađuje ga i farmacetuska industrija i doktori i ne vidim tu problem ako je neko se potrudio napisat knjigu o Tintusu i naplatit je 39 dolara...mislim da je to mali novac za mnoštvo korisnih informacija i koraka koji se mogu primjenjivat i poboljšat stanje.Svima bi preporučio da to pročitaju kako bi bolje razumjeli stanje koje imaju i načine na koji mogu ga postepeno počet poboljšavat i na kraju mogu imat i 100% rezultate.
Ako meni i drugima to pomaže pa nek zaradi čovjek i milijune što se mene tiče...

S4sh4nn
24.04.2012., 19:45
ugl ako hočeš probati knjiga ti je free na torrentu samo upiši naziv i skineš pa ako ti pomogne doniraš tipu pare ako želiš ..

na internetu je ipak sve još koliko toliko besplatno

FANCY
25.04.2012., 07:39
Ti si očito idealista do bola,pa naka onda svi lijekovi na svijetu budu beplatni,neka struja i voda i plin budu besplatni,jer oni služe ka razvoju društva i civilizacije,bilo bi to lijepo da je sve besplatno da.
Ajmo sad realno,taj čovjek se napatio i proučio sam stotinee i stotine knjiga i na kraju našao formulu koja djeluje jer i drugi javljau da djeluje!
...

Kad bude tako kako si napisao tek tad mozemo reci da ljudi idu naprijed u poglede razvoja samog sebe i odnosa prema drugima, tj. svi ljudi jednaki..
A sad ozbiljno.
Nisam ja rekao da taj covjek nije ulozio vrijeme u citanje i rjesenje problema. Pitanje je da to sto je postignuto nije podijeljeno drugima nego se prodaje i tu prestaju sve zablude o pomoci. Da neduljim raspravu jer ide u pogresnom smijeru, onaj tko zeli neka kupi knjigu i i proba i to je to. A ja se nadam iz sveg srca da ce mu pomoci. Ja sam samo govorio iz svog iskustva a to neznaci da sam sve probao ali veliku vecinu jesam tj. onog sto se danas nudi i nista nije pomoglo. I postao sam krajnje oprezan jer sam ulupao novaca i novaca u kojekave aparate-preparate i na kraju nista. Evo kratka anegdota. Prije dva tri mjeseca odem na jednu besplatnu kontorlu sluha kao oni su tu da pomognu oko tinitusa i sluha a kontrola besplatna. I da ne duljim nakon testa sluha 15-ak minuta gdje smo vidjeli rezultate sjeli smo i porazgovarali sto bi bilo dobro za mene. I naravno kao i sve drugo do sada tip izvadi slusne uredaje 2x4 cm velicine koji ne kazem da nevaljaju ali kad mi je rekao da jedan kosta 4000 chf 25 000 kuna garancija dvije godine i da svaki tjedan-dva moram mjenjati bateriju a jedna kosta 20-chf 120 kuna, tu je za mene bio kraj. Ja ne cujem tonove izmedu 4000 Hz i 4400 Hz jer moje zujanje u usima je identicno tonu 4000, nesto malo vise od 4000 Hz i tako mi zuji uvijek-danonocno. Recimo taj bi mi aparat mozda i pomogao da mi maskira taj ton na toj frekvenciji ali necu radit cijeli zivot za baterije i slusne uredaje. Od tinitusa se ne umire a mnogi ljudi umiru od kojekavih mnogo tezih bolesti koje oduzmu zivot. Zato opet ponavljam tinitus jest iritantan i nije se jednostavno sa tim nosit ali ne dozvolite da budete necije zrtve i da netko na vasoj patnji zaraduje novce. Za tinitus nema lijeka niti ce ga biti u skoroj buducnosti, ima naznaka da se radi na tome ali nema abraka-dabra i ne zuji. Nama starim "zujasima" ce zujati do kraja zivota "vjerojatno" ali to nije razlog zapustit zivot, nego treba zivit punim plucima kao da tinitusa nema. Kakvih problema ljudi imaju da je ovo zujanje smijesno u odnosu na iste. Ipak svatko mora sam znati sto gdje i kako ali iz ovog i sveg drugog napisanog neka bar izvuku malu pouku. Evo jutros lijepo zuji cak bih mogao reci zuji samo cetvrtinu jacine koliko je zujalo sinoc. Kako je ugodno kad se covjek naspava i odmori.
Pozdrav

FANCY
25.04.2012., 07:41
ugl ako hočeš probati knjiga ti je free na torrentu samo upiši naziv i skineš pa ako ti pomogne doniraš tipu pare ako želiš ..

na internetu je ipak sve još koliko toliko besplatno

Ilegalno. Na zalost.:D A na internetu vecina nije besplatna..na zalost..:D Ali ja bih zelio da jest.:)

handiman
25.04.2012., 10:39
Fancy,potpuno se slažem s ovim što si napisao.Ne očekujte ljudi previše od trenutnih saznanja.Kad nešto bude-čut će se!I ta kako.

S4sh4nn
25.04.2012., 10:55
ljudi moji tinnitus nije univerzalna stvar nego simptom nekog problema , kralježnice, multiple skleroze, traume, udarca, perforacije bubnjića, vilice itd prvo je ono kaj trebate napravit nać NORMALNOG DOKTORA koji zna kaj radi i da vam nadje uzrok tinnitusa ako ga uspije jer vecina lijecnika su tuke i onda kad znate uzrok onda trazite i rijesenje ako postoji ako ne onda se pomirite s tim i to je to ..

kaj se tice knjiga ima ih puno ugl svi nude magiju i to je sve ali od magije nitkom nije bilo bolje osim onome ko ju prodaje

FANCY
25.04.2012., 11:02
l
kaj se tice knjiga ima ih puno ugl svi nude magiju i to je sve ali od magije nitkom nije bilo bolje osim onome ko ju prodaje

ovo si dobro rekao.:cerek:

Hard Candy
25.04.2012., 11:39
Ja se ne slažem da nema lijeka, za sve ima lijeka, ali sam razočarana jer sam Denpa001 pitala na PM za knjigu misleći da se radi o dobronamjernoj osobi, a dobila sam odgovor.. onak :rolleyes:

FANCY
25.04.2012., 12:43
Ja se ne slažem da nema lijeka, za sve ima lijeka, ali sam razočarana jer sam Denpa001 pitala na PM za knjigu misleći da se radi o dobronamjernoj osobi, a dobila sam odgovor.. onak :rolleyes:

Lijeka ako ima onda nije dostupan smrtnicima. A sto se tice vudu magije, eto uvjerila si se sama i bez knjige. Ali ruku na srce bar je bilo besplatno..:D:cerek: a ja sam vecinu sam platio dok se nisam naucio. Najskuplja je ona skola koju sam platis.

Hard Candy
25.04.2012., 13:48
Fancy, mislim da zaista nije tema ni mjesto raspravljati li ima li lijeka ili nema, ti biraš svoj način polaska kroz život, a drugi imaju svoj, nije na tebi ili ikome da govori da lijeka nema i govori da se radi o bacanju novca. Žao mi je što tebi nije pomoglo, ne znači da neće nekome drugome :ne zna:

arween 7
25.04.2012., 14:11
Evo u Belgiji je zavrsena faza 2 ispitivanja mikro-implatanata i Europska FDA treba da odobri jer jer je jos uvjek u ekperimentalnoj fazi. Pozitivna vijest.

Hard Candy
25.04.2012., 14:18
Kakvi mikro implatanti? :D Imaš link neki :D

FANCY
25.04.2012., 17:03
Fancy, mislim da zaista nije tema ni mjesto raspravljati li ima li lijeka ili nema, ti biraš svoj način polaska kroz život, a drugi imaju svoj, nije na tebi ili ikome da govori da lijeka nema i govori da se radi o bacanju novca. Žao mi je što tebi nije pomoglo, ne znači da neće nekome drugome :ne zna:
Nemoj tako interpretirati moj odgovor jer je netocna interpretacija. Eksplicitno tvrdim da lijeka nema jer poznam krug ljudi a neki od njih su i lijecnici u bolnici i njima na zalost zuji tj. imaju tinitus jedno ili oba uha i trenutno nema lijeka za to. Drugo je kad nekome zazuji dan dva i prode ali onome kome zuji 10 godina zujat ce mu jos 60 godina jer u ovom trenutku nema lijeka. Nitko danas nezna zasto i kako nastane tinitus, samo nagadaju tako da je nozbiljno reci ovo ili ono lijeci tinitus. Mozda se netko i izlijecio ali ja nazalost takvog sreo nisam sto ne znaci da ih nema, ali od srca se nadam da ih ima negdje i volio bi da se jave i kazu kako gdje i sto. Ja sve sto sam dosad napravio, tinitus laser 500 CHF kostao 3000 kuna eno ga lezi u oramaru, kojekavi cd-i ni sam neznam koliko su kostali, nije pomoglo, kineska medicina nije pomoglo, kojekavi testovi, tlak, srce, kicma, masaze ne mogu se svega vise ni sjetit a sve sam to iz mog dzepa platio a ne osiguranje (tinitus nije bolest) platio i opet nista. I nemozes mi ti ni itko reci da ima lijek kad ga nema, Reci mi gdje je lijek gdje ga mogu kupit uzet cu kredit i platit ma koliko kostao ali ako ne pomogne vratis mi lovu koju sam platio za lijek, posteno?. Nema toga, nema garancije nema lijeka. Mi danas smo samo pokusni kunici za koejkakve nove preparate i to je sve. Mozda nesto i upali u buducnosti ali trenutno nista. Neka ljudi probaju ali neka ne nasjedaju na kojekave trikove. pa tko danas ima para na bacanje a kad platis onda je vec gotovo a jos gore je kad platis a ne pomogne pa te zdrma jos veca depresija ili nedaj boze da si posudio novce u najboljoj namjeri a rezultat 0.

FANCY
25.04.2012., 17:32
Za one koji malo znaju njemački a mogu i preko googla prevesti par rijeci, evo jedan test koji svatko moze sam izvesti za svojim pc-om ako ima bilo kakve slusalice.
http://www.auricilla.de/hoertest.htm

sarah kay sandy
25.04.2012., 22:07
A od cega je tvoj tinitus?

Prije 15 god. imala sam bliske kontakte s gosp. Menierom.Šala, ali ipak istina povremeno bi mi se iz čista mira javilo jako zujanje,obljevanje hladnim znojem, vrtoglavicom ,mučninom i naravno s proštenjem rigoletićem.Ti simptomi su trajali par sati dok nisam našla neki čudan položaj u krevetu i to se smiričo,malo odspavala i nakon toga funkcionirala normalno.Moj otorinac kaže da je posljedica Meniera gubitak dlačica u uhu koje prenose zvuk i uzrokuju gubitak sluha.Gosp. Meniera sam se riješila kako došo tako i prošo nakon par godina,ali je ostavio svije posljedice tj. izgubila sam sluh i sad imam slušni aparat. Nije to nikakav bed.I dalje sam slušno prisutna.Meni samo jedno nije jasno ak su dlačice se savile pukle atrofirale ili što već.Nije mi jasno zakaj mi povremeno jako zuji ,a povremeno tek da je prisutno zujanje.Naravno uz to mi je i sluh ili loš ili dobar uz aparatić tj. aparatić je podešen uvijek isto pa mi se dogodi ili da mi je sugovornik preglasan ili pretih kad mi sluh oslabi.E mene te oscilacije sluha ubijaju.Zujanje više manje naučila sam se na to.

meme
25.04.2012., 23:01
Prije 15 god. imala sam bliske kontakte s gosp. Menierom.Šala, ali ipak istina povremeno bi mi se iz čista mira javilo jako zujanje,obljevanje hladnim znojem, vrtoglavicom ,mučninom i naravno s proštenjem rigoletićem.Ti simptomi su trajali par sati dok nisam našla neki čudan položaj u krevetu i to se smiričo,malo odspavala i nakon toga funkcionirala normalno.Moj otorinac kaže da je posljedica Meniera gubitak dlačica u uhu koje prenose zvuk i uzrokuju gubitak sluha.Gosp. Meniera sam se riješila kako došo tako i prošo nakon par godina,ali je ostavio svije posljedice tj. izgubila sam sluh i sad imam slušni aparat. Nije to nikakav bed.I dalje sam slušno prisutna.Meni samo jedno nije jasno ak su dlačice se savile pukle atrofirale ili što već.Nije mi jasno zakaj mi povremeno jako zuji ,a povremeno tek da je prisutno zujanje.Naravno uz to mi je i sluh ili loš ili dobar uz aparatić tj. aparatić je podešen uvijek isto pa mi se dogodi ili da mi je sugovornik preglasan ili pretih kad mi sluh oslabi.E mene te oscilacije sluha ubijaju.Zujanje više manje naučila sam se na to.

Sto je drugacije kad je jace zujanje od onoga kad ja manje? Da li si umornija, da li si u lezecem polozzaju, da li si pod stresom, bilo sto?

sarah kay sandy
26.04.2012., 10:10
Sto je drugacije kad je jace zujanje od onoga kad ja manje? Da li si umornija, da li si u lezecem polozzaju, da li si pod stresom, bilo sto?

Isama pokušavam to otkriti.Evo momentalno sam umorna ko pas,a zujanje tek prisutno sluh dobar.Možda zvući glupo,ali kad manje spavam i umorna sam ko nitko sluh je dobar i manje zuji.Stres tko nije u njemu.Moj stres nije ni viši ni manji stalno je u istoj mjeri prisutan.Vodim nekakav rutinirani način života koji se bitno ne mijenja.Stres se jedino povećava kad mi počne jako zujati i sluh mi oslabi tj. moja komunikacija je otežana.Od velikog truda da normalno funkcioniram onda sam u stresu.Moram naglasiti da imam sreću da osobe s kojim radim imaju razumjevanje prema meni i nitko tome ne pridaje veliku važnost pa im nije problem ponoviti i tri puta dok ne čujem.Više je problem tada u meni jer komunikacija mi je vrlo bitna kao i svakom čovjeku.Tada potrošim više energije i to me jako iscrpi,ali pošto sam po prirodi jako uporna ne dozvolim si da pokleknem.A i kako kažu nakon kiše dolazi sunce tako znam da i nakon jakog zujanja dolazi nakon nekoliko dana možda i tjedna opet slabije zujanje.Jedino kaj nemrem vjerovati da sam jedina takva s tim problemom.Moj otorinac nikad za to nije čuo,a odgovor mi nemre dati.:confused:

meme
26.04.2012., 11:42
Isama pokušavam to otkriti.Evo momentalno sam umorna ko pas,a zujanje tek prisutno sluh dobar.Možda zvući glupo,ali kad manje spavam i umorna sam ko nitko sluh je dobar i manje zuji.Stres tko nije u njemu.Moj stres nije ni viši ni manji stalno je u istoj mjeri prisutan.Vodim nekakav rutinirani način života koji se bitno ne mijenja.Stres se jedino povećava kad mi počne jako zujati i sluh mi oslabi tj. moja komunikacija je otežana.Od velikog truda da normalno funkcioniram onda sam u stresu.Moram naglasiti da imam sreću da osobe s kojim radim imaju razumjevanje prema meni i nitko tome ne pridaje veliku važnost pa im nije problem ponoviti i tri puta dok ne čujem.Više je problem tada u meni jer komunikacija mi je vrlo bitna kao i svakom čovjeku.Tada potrošim više energije i to me jako iscrpi,ali pošto sam po prirodi jako uporna ne dozvolim si da pokleknem.A i kako kažu nakon kiše dolazi sunce tako znam da i nakon jakog zujanja dolazi nakon nekoliko dana možda i tjedna opet slabije zujanje.Jedino kaj nemrem vjerovati da sam jedina takva s tim problemom.Moj otorinac nikad za to nije čuo,a odgovor mi nemre dati.:confused:

Ja imam slican problem. Moj tinitus nema veze sa mojim sluhom, savrseno cujem i s time nemam problema. Najvjerovatnije uzrok lezi u vratnoj kraljeznici s kojom imam hrpu problema. Ja isto imam dana kad mi se jace cuje sum i dana kad ga jedva primjetim. Povezujem to s problemima sa spavanjem, iscrpljenoscu, kad me ledja i vrat jace bole.

Nisi jedina, imamo slican problem.

sarah kay sandy
26.04.2012., 11:55
Ja imam slican problem. Moj tinitus nema veze sa mojim sluhom, savrseno cujem i s time nemam problema. Najvjerovatnije uzrok lezi u vratnoj kraljeznici s kojom imam hrpu problema. Ja isto imam dana kad mi se jace cuje sum i dana kad ga jedva primjetim. Povezujem to s problemima sa spavanjem, iscrpljenoscu, kad me ledja i vrat jace bole.

Nisi jedina, imamo slican problem.

Po pitanju spavanja stvarno nemam problema,I kad najjače zuji uspijem zaspati.Polažaj spavanja uvijek mi je isti.Mogu priznati da kad jače zuji osiječam da su mi vrat i ramena dosta napeti,ali ne svaki put.Zujanje me ne uznemirava toliko kak bi se reklo priviknula sam se na to.Više me muči taj gubitak sluha uz jače zujanje.Kažu da je prvih 100 g najteže,a poslije da je već lakše.Nisam stara,al živi bili pa vidjeli.Ha,HA,Haaaa ......

arween 7
26.04.2012., 13:20
Hard candy upisi micro transponders i ides na oficijalnu stranicu. Znam da su eksperimentisali na misevima i rezultati su pozitivni. Nemam pojma kako su mogli zaljuciti da misevi pozitivno reagiraju jer se tinitus impuls ne moze lokalizovati ali eto . Ovo su vijesti sa americkih tinitus foruma gdje sam cest gost jer ovi nasi su pusiona.

Hard Candy
27.04.2012., 16:35
Pitanje svima, je li vas smetaju neke visoke frekvencije kad ste vani, je li vas bole kad uši od takvih iznenadnih zvukova i je li se štitite kad idete van na neki način od daljnjeg oštečenja sluha?

S4sh4nn
27.04.2012., 19:53
imaš za kupiti čepiće za uši custom made koji ti ulaze u uho i imaju u sebi filtere koji režu visoke frekvencije tako da je s tim funkcionirat ok ugl koštaju oko 700 kn ja i ih imam 2 godine i super je za klubove i ostala bučna mjesta rade se od silikona prema kalupu koji je napravljen po tvom uhu

meme
28.04.2012., 10:35
imaš za kupiti čepiće za uši custom made koji ti ulaze u uho i imaju u sebi filtere koji režu visoke frekvencije tako da je s tim funkcionirat ok ugl koštaju oko 700 kn ja i ih imam 2 godine i super je za klubove i ostala bučna mjesta rade se od silikona prema kalupu koji je napravljen po tvom uhu

A gdje se mogu kupiti? Hvala

arween 7
28.04.2012., 15:34
Meni su prije smetale visoke frekvencije jer mi je i piskutanje u uhu visoko frekventno ali me nikada nisu boljele. I kada visoka frekvencija direktno puca na moje uho,uho pocne da proizvodi ekstra zvuk. Proizvodi zvuk kao kada otvaras mineralnu vodu, zvuk mjehurica. Ali nikada cisti ton. Nisam nikada cula cisto klasican tonalni tinitus.

Hard Candy
30.04.2012., 13:45
Da, imam i ja to pucketanje, plus zrikavca plus tonove :) Preporuka - čuvaj se visokih tonova :D

Sorei
30.04.2012., 21:53
uopće ne očekujem da će mi ikada prestati zujati u glavi, zuji desetljećima :D, a krenulo u osnovnoj školi.
navikla sam skretati misli pa ga zaboravim, a "vrati" se čim pomislim na njega.
tako i zaspem, isključim ga nekako.
najneugodnije mi bilo prvo vrijeme, pogotovo pred san.
ponekad mi i sad zasmeta.
ne očekujem nikakav lijek ni pomoć.
inače, zvuk je jednoličan, neki ružan visoki ton.
ne podnosim buku, visoke frekvencije, ljude s visokim glasovima, galamu ali ne mogu tu ništa pa istrpim dok moram :)

FANCY
03.05.2012., 17:33
uopće ne očekujem da će mi ikada prestati zujati u glavi, zuji desetljećima :D, a krenulo u osnovnoj školi.
navikla sam skretati misli pa ga zaboravim, a "vrati" se čim pomislim na njega.
tako i zaspem, isključim ga nekako.
najneugodnije mi bilo prvo vrijeme, pogotovo pred san.
ponekad mi i sad zasmeta.
ne očekujem nikakav lijek ni pomoć.
inače, zvuk je jednoličan, neki ružan visoki ton.
ne podnosim buku, visoke frekvencije, ljude s visokim glasovima, galamu ali ne mogu tu ništa pa istrpim dok moram :)

Evo ovdje otkrij otprilike koji ton cujes, tj koje frekvencije ti je zvuk u uhu. http://www.tinnitool.com/de/tinnitus_analyse/hoertest.php
Kreni odozdo prema gore 100 Hz i ne pojacavaj jako nego onoliko koliko ti odogvara, mozes i na laptopu na obicnim PC zvucnicima ili na slusalicama. Kod mene je nesto malo iznad ili ispd 4000 Hz. A sve iznad 4000 Hz cujem samo kad je jace pojacano jer tu mi se tonovi preklapaju pa ne mogu razabrati sto zuji u uhu a sto je iz vana. A sve ovo sto ne podnosis potpisujem, nazalost i kod mene je tako.

Sorei
04.05.2012., 20:13
tu sam negdje oko 10000, nekad mi se čini 8000, nekad 11000 :ne zna:

baš iritantan zvuk :(.
i sad mi evo smeta jer mi vibrira čitava glava, takav mi osjećaj.

hvala na testu, ne zalazim na stranice o njemu, bolje da ne mislim...

Enzzo1
04.05.2012., 21:25
Pa zapravo za ovaj problem nema lijeka ali ima odredjenih stvari koje mogu pomoci . Napisati cu nazive tih lijekova , te procenat ljudi koji su imali poboljšanja tjekom kliničkih studija.

Lijek Procenat ljudi koji su osjetili
poboljšanje

1.xanax 76 %
2. melatonin 40%
3. sulpirid 51%
4.sulpirid+melatonin 81 %
5. sulpirid+hydroxyzine 81 %
6. gabapentin ili gabapentin + klonopin nema podataka
7. klonopin + Deanxit srednje djelotvorno
8. cyclobenzaprine 50-60 % 50 % redukcija

Enzzo1
04.05.2012., 21:35
nastavak :)

Lijek Procenat ljudi koji su osjetili poboljšanje

9 . pramipexole nema podataka ali vjerovatno najdjelotvorniji lijek
10. trileptal nema podataka , nisu radjenje studije, mnogi su
prijavili redukciju tinnitusa nakon uzimanja lijeka
11. trigetal nema podataka nisu radjenje studije
12. Acamprosate 86 % mada vjerojatno oko 50-60%
13. Carbamazepine 40-50%
14 .Sertraline ( zoloft ) 76 % , mada moze pojacati tinnitus kod nekih,
najdjelotvorniji za teske oblike zujanja u usima.

nadam se da sam vam pomogao. Ja bih najprije koristio : melatonin, xanax, sulpirid sertraline i acomprostate. Oni su po mom sudu sigurni ukoliko se koriste u skladu sa uputama liječnika. Za sve navedene lijekove postoje klinicke studije ( 1 ili vise njih) , osim za trileptal i trigetal , a za ova dva lijeka su mnogi korisnici prijavili poboljšanje .Enzzo1 :mig:

arween 7
05.05.2012., 12:43
Dobar test Fancy. Moj zvuk je blaga verzija 100 hz. Ovaj 1600 hz ubija koliko iritira.

FANCY
08.05.2012., 14:20
Vidim da svi imamo razlicite tinitus "signale" kod svakog je drugacije dakako malo se mijenja ali uvijek se vrati na isto.. Pokusao sam samom sebi pustati jos iritantniji zvuk od odovg ali u granicama i mogu reci lijepo je kad nesto drugacije zuji a nakon toga mi se cini se ovo moje zujanje malo stisalo ali to je samo reakcija mozga na drugi zvuk jer je zaokupljen necim drugim. :-) PS.FANCY.hvala na testu, ne zalazim na stranice o njemu, bolje da ne mislim...

Nema na cemu:)
A sto se tice ne zalazenja na ove stranice gdje se zvuk testira?? Suocavanje i prihvacanje su trenutno nabolji lijek. Kao i u svemu drugom u zivotu.

meme
08.05.2012., 14:31
Nema na cemu:)
A sto se tice ne zalazenja na ove stranice gdje se zvuk testira?? Suocavanje i prihvacanje su trenutno nabolji lijek. Kao i u svemu drugom u zivotu.

Slazem se, cim prije to prihvatimo, bit ce nam lakse. Zelim svima lakse prihvacanje :)

vlasta29
16.05.2012., 12:20
Pozdrav svim tinitusima,evo da vam se javim!moje zujanje se nije poboljšalo,na žalost čak mislim da je svaki puta sve gore!idem na MRI I USUVAG ,pa ću vidjeti šta kažu!ako ništ ne pomognu prelazim na alternativu!!veliki pozdrav!

Hard Candy
16.05.2012., 13:25
Kakvu terapiju uopće provode u SUVAGu? Sretno vlasta29, ne gubi vjeru!

Hard Candy
16.05.2012., 21:55
Jučer bila dva sata pored flaxerice, a danas mi doslovno ispred prozora dok sam bila u kupaonici (koji peh) grom opalio i buknuo, na lijevo uho, naravno da sam stajala baš bočno. I sad čujem neka nova kvrckanja u lijevom uhu :( Uz pojačano zujanje cijeli dan.. Tužna..

_Inspektor_
24.05.2012., 17:03
Jučer bila dva sata pored flaxerice, a danas mi doslovno ispred prozora dok sam bila u kupaonici (koji peh) grom opalio i buknuo, na lijevo uho, naravno da sam stajala baš bočno. I sad čujem neka nova kvrckanja u lijevom uhu :( Uz pojačano zujanje cijeli dan.. Tužna..

možda ti se oštetio bubnjić,često nakon udara groma može se oštetiti bubnjić.
odi doktoru pa nek' vidi što je.

Da i ja kažem nešto o mom tinitusu :504: :504:
Sve je počelo prije par mjeseci,bio sam prehlađen,ali nisam siguran da je od prehlade,ali samo znam da je od tada počelo zujati i ni jedan dan nije prestalo.
No,ubrzo nakon toga sam otišao doktoru i on me je poslao otorinolaringologu.Pregledao mi uho,kaže sve super,išao na provjeru sluha,sve dobro.Ali ovaj otorinac se samo drži alergije,a nisam alergičan.Išao na test za alergije sve negativno.Išao na nešto vaditi krv,isto za alergije,i opet ništa.

Jedina stvar što može da bude je,otorinac kaže da imam malo suženu hrskavicu u jednoj nosnici.Dao mi neke kapi za nos i moram nos ispirati fiziološkom otopinom.I ako to ne pomogne možda budem išao na operaciju,a šta ako to ne pomogne?! xD

Imate li vi kakva alternativna rješenja? :)

Hard Candy
24.05.2012., 21:06
A šta, hrskavica ti se suzila od prehlade pa ti je počelo zujat? ja stvarno ne razumijem te naše ORL-ovce :(

_Inspektor_
24.05.2012., 21:09
A šta, hrskavica ti se suzila od prehlade pa ti je počelo zujat? ja stvarno ne razumijem te naše ORL-ovce :(

a neznam ni ja...samo kaže da je sužena,a od čega,nezz.
al navikao sam se s tinitusom,samo ga treba ignorirati,ali nekad to ne mogu pa bi najradije lupao glavom od zid :504: xD

Hard Candy
24.05.2012., 21:18
Inače, bila kod ORL nakon groma, kao sve OK. A danas, danas nam eksplodirala boca DonataMGa u kuhinji, naravno ja stajala tik do i naravno eto probadanja u uhu. Pa mislim stvarno :rolleyes:

vlasta29
26.05.2012., 10:21
Ovako pozdrav svima!!Ja sam bila u Suvagu i moram vam reći da su ljudi zbilja stručni i prijatni!Obišla sam sve dr. u Rijeci i okolo,a trebala sam odmah otići u z.g!Moj sluh je takav kakav je,popraviti se neće moći,valda je nasljedno,ali što se tiče tinitusa stvari stoje vako!U Suvagu se provodi terapija sa "tinitus managerom",tako se to zove i besplatna je ukoliko idete preko uputnice naravno!To su zvukovi koji se puštaju,kako bi eliminirali vaš zvuk u ušima!80% je učinkovita,terapija se odvija svaki dan po pola sata u Suvagu!Ja ne živim u z.g,tako da nemam mogućnosti ići na to,ali eto svima koji imaju teške probleme i muke sa tinitusom,a žive u z.g ili okolici dajem savjet da odu, ne košta ništ,osim vremena i što e najbitnije ljudi su jako ljubazni!za svaku pohvalu zagrebu i Suvagu!

vlasta29
30.05.2012., 14:52
Nemoj biti tužna bit će bolje,znaš kak ja to sredim odem i napijem se malo i opustim,i zaboravim da imam te sve mane sa sluhom tinitusom i itd.]

Tracer1808
01.06.2012., 11:11
Evo i mene u tinitus klubu :D Točno se sjećam trenutka kad je počelo zujati - prije tri tjedna u nedjelju usred noći dok sam gledao film. Nakon 3 dana odem doktoru i on odmahne rukom i kaže da će to proći.. da mu se javim sljedeći tjedan.

Nakon tjedan dana lagano sam osjetio bol u desnom uhu (samo na trenutke), blagu začepljenost a nakon par dana i pucketanje (pogotovo ako hodam ili žvačem žvakaću) te mi se sekret počeo spuštati niz ždrijelo. Tog sekreta je bilo toliko da sam (ako sam žvakao žvakaću) redovno iskašljavao taj sekret jer nije prestajao silaziti. Rekoh, upala neka pa će proći. Koristio operil i morsku sol cca 5 dana no nije pomoglo. I dalje zuji. Zujanje nije jako i ne osjetim ga osim ako nisam u tišini ili ako se ne fokusiram na njega.

I tako odem specijalisti za tinitus i čovjek mi očisti uho i napravi audio mjerenja. Kaže da mi je malo oštećen sluh na gornjim frekvencijama i propisao mi je Medrol i Pentilin (za cirkulaciju i proširenje vena) u točno određenim dozama. Još to nisam počeo piti jer me zubar nakljukao klavocinom i medazolom pa ne želim piti cijelu prikolicu lijekova dok ovo ne završim (a i zbog straha da ti lijekovi u kombinaciji ne izazovu druge komplikacije). Još do nedjelje čekam i onda dam organizmu 2-3 dana da se očisti i onda počinjem sa time.

Ono što je najvažnije: Doktor je spomenuo terapiju laserom. Ako ništa od ovoga ne uspije doktor (ujedno i kirurg za područje glave) kaže da će terapija laserom svakako dati rezultate, a pogotovo ako je tinitus tek počeo (u mene tek tri i pol tjedna). Njegova prognoza je da će kod mene tinitus biti gotovo u potpunosti uklonjen tom terapijom. Kod ljudi koji imaju tinitus godinama prognoze nisu baš toliko dobre (ako govorimo o potpunom izlječenju) ali svakako će se nakon te terapije zujanje barem smanjiti. Tako da, IMA NADE! Terapija laserom traje dva tjedna, 10 tretmana i košta 1500kn.

Terapija laserom radi na molekularnoj razini i stimulira stanice na obnavljanje pa je zato puno bolja prognoza ako je tinitus tek počeo (nisam doktor i to je tek moj ugrubo laički opis onog što sam pročitao na netu - potražite sami). Svi koji imate problema s tinitusom i iscrpili ste sve moguće opcije probajte i s ovom. Sretno ;)

http://www.bontech.hr/index.php/usluge/tinitus/tinitus-laser-terapija-lllt

Hard Candy
01.06.2012., 12:06
Kod kojeg specijaliste za tinitus si bio?

Tracer1808
01.06.2012., 12:08
http://www.tinitus.hr/kontakt.htm

Hard Candy
01.06.2012., 12:42
S obzirom na tvoja dva posta, čini mi se da je ovo reklama :ne zna:

Tracer1808
01.06.2012., 12:49
S obzirom na tvoja dva posta, čini mi se da je ovo reklama :ne zna:

Ma nije reklama. Da sam htio odmah bih i njegov link dao. Štoviše, ne mogu reći niti da je dotični jeftin ali bar mi je dao nadu...

FANCY
01.06.2012., 13:30
Pazite gdje novce trosite jer nema lijeka za tinitus "kronicni" tinitus.

Tracer1808
01.06.2012., 14:04
Nije mi cilj davati nikome lažne nade, reklamirati i slično. Samo sam objasnio svoju situaciju i ono što mi je dotični doktor rekao; ako bolujete od tinitusa kraći period vremena (par mjeseci) zujanje se može jako smanjiti ili čak i izliječiti, dok s vremenom (godinama) te prognoze su slabije, ali se mogu barem ublažiti laserom. Pa sad ako on laže onda eto.. i ja lažem :D

FANCY
01.06.2012., 14:22
ako bolujete od tinitusa kraći period vremena (par mjeseci) zujanje se može jako smanjiti ili čak i izliječiti, dok s vremenom (godinama) te prognoze su slabije, ali se mogu barem ublažiti laserom. Pa sad ako on laže onda eto.. i ja lažem :D

100% tocno ali opet paznja da posle nebude :504: :503:

lilianaa
01.06.2012., 22:35
A šta, hrskavica ti se suzila od prehlade pa ti je počelo zujat? ja stvarno ne razumijem te naše ORL-ovce :(
Lilianaa:
Nije se hrskavica suzila nego je to devijacija septuma, takva je hrskavica(nosna) od rodjenja i moze biti razlog, ma skoro sigurno i je razlog tinitusu, sa godinama se stvar samo pogorsava iliti tinitus se pogorsava i operacija je rjesenje problema.
Tipicno za dev. septuma je zacepljenje nosnice, skoro svakodnevno, otezano disanje, sprejevi sa morskom otopinom su dozivotni, bez operacije, mislim itd....

Tracer1808
02.06.2012., 08:23
I ja imam devijaciju septuma staru cca 10 godina, no zaista blagu devijaciju (jaki udarac loptom na treningu). Sad se pitam da li je i to mogući razlog.. :ne zna: No opet, puno sjedim pa je možda i kralježnica, a o stresu u zadnja dva mjeseca da i ne pričam :o

alfredo nr.2
02.06.2012., 10:03
ljudi, je li netko procitao knjigu tinnitus miracle? kad pogledam stranicu djeluje mi kao tipicna americka reklama ali mozda ima nesto u tome. uglavnom lik koji je patio 12 god od tinnitusa pronasao je holisticku metodu koja ga je izljecila.
http://www.tinnitusmiracle.com/Tinnitus-Miracle.htm?hop=trellax

El Gato Félix
02.06.2012., 10:57
ljudi, je li netko procitao knjigu tinnitus miracle? kad pogledam stranicu djeluje mi kao tipicna americka reklama ali mozda ima nesto u tome. uglavnom lik koji je patio 12 god od tinnitusa pronasao je holisticku metodu koja ga je izljecila.
http://www.tinnitusmiracle.com/Tinnitus-Miracle.htm?hop=trellax

O tome se već nešto govorilo na temi, pogledajte ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?p=39114356#post39114356). :)

vlasta29
03.06.2012., 15:43
Ma ja ne vjerujem u nikakva sranja više!činjenica je da se danas zarađuje na bolesnim ljudima koj ine čuju,imaju tinitus ne vide!Ne čuješ kupi si apratić ,ne vidiš odi na lasersku opaeraciju koja koška od 1000 eu pa nadalje,itd.Ponekad mrzim ovaj naš svijet!

alfredo nr.2
04.06.2012., 16:07
citam ovu temu vec neko vrijeme. imam tinitus nekih 11mj. pojavio se samo odjednom nakon jedne feste. tri puta sam provjeravao sluh, sve je dobro. slikao sam vratnu kraljeznicu, isto dobro. moja ljecnica kaze da je moj tinitus psihosomatski. ne znam. mislio sam da je do zuba pa sam isao izvaditi osmicu koja je bila blizu usnog zivca. mislio sam da je do toga. no sedam dana nakon operacije zujanje se nije smanjilo.
uglavnom da ne duljim, citajuci po netu naletio sam na mnogo obeshrabljucih postova i jedan post me odusevio pa sam ga odlucio podijeliti. vjerujem da je vecina ovdje upoznati s tim postom. link na youtube je mene smirio jer mi je maknuo zujanje na neko vrijeme i daje mi nadu.

This is my first time I've discussed my tinnitus so openly, but I really hope i can help someone. Specifically this note is for those of you who where I was 6 short months ago, Suddenly finding yourself saddled with something you don't understand and could not make sense of.
People's reactions to T vary wildly from minor annoyance to soul crushing depression, I'm guessing by the fact that you are here means you fall a little latter on that scale like I did. I would spend countless hours googling T and every possible combination of words I could think of.(seriously you have to stop doing this) I thought for sure they had to be a cure for this, I simply couldn't imagine living the rest of my life like this. If only I could find out exactly the cause I could reverse it, but as many of us learned, such a fix rarely comes.
You may think that nobody can understand the pain you are experiencing. Believe me I did. The world kept moving around me and here I was constantly on the verge of a breakdown. To make matters worse it has very hard to get someone to understand exactly how debilitating T can be, most people thinking a little ringing in the ears couldn't possibly be that bad. Congratulations for not punching them in the face, unless you did, in which case....good job.
Before I start dolling out advice like I'm some kind of expert( I'm not). I just want you, the newcomer, to trust I know what you are going through, I know what it's like to spend hours in the shower to make the sound stop just for a while. I know what it's like to contemplate suicide. I know what it's like to look at my home surroundings that used to be so comfortable to me as a mockery of the happy life I used to have. I missed silence more than I ever imagined. My sense of loss was constant and profound
I felt terrified at just the idea of this being forever, I felt guilty about whatever I didn't do to protect myself from this, I felt anger at myself that I didn't appreciate how lucky I was before, and I was overwhelmed with a sense of regret and a deep sense of injustice. I thought I was a fairly decent person, So I didn't believe my life should basically be over at age 26.I know these perpetually negative thoughts too well. They just cycle through your head over and over again. Until ,believe me, someday they don't
I still remember the desperation, I would have done anything to stop the noise in my head. Including such brilliant methods of roughly banging my head of the wall (to jostle the brain a little), standing right in front of the loud speaker at a music show, and placing my ears directly under the high powered shower stream. Those of you with brains will recognize these methods are the opposite of helpful, but that's desperation for you.
The good news is coming. To say it gets better is an understatement. When you read about people talking about their T online it's usually because they are still in desperation mode too, those of us who have essentially moved on with our lives don't lend our voices to the crowd enough. As a result the new T sufferer may get the impression online that they are the newest member in the world's most depressing club. Please believe me, your T will become less and less of a
force in your life until it's only occasionally and mildly annoying, if that.
So how did I get better? Apart from the obvious force of time. You have to get ready to really grapple with yourself and exactly what are going though. Science hasn't helped us much, the best doctors can really do is prescribe you anxiety or sleeping pills if you need them. You have to face this battle yourself, try to reason your way out of the pain as best you can, if it's still hard for you to do it's no biggie, in time you will.The human brain just is not wired to be miserable forever. We have this thing called neural plasticity, so the longer you live with T, generally speaking it will become less and less noticeable.
But how does all this effect you now? You can start with a few exorcises I found helpful. First, identify the sound correctly on a rational level and hope your subconscious follows. The odds are incredibly strong that the noise we are experience is a normal process in the brain and that normal people experience it too. When they stretch in the morning, when they spend a long time in a noisy environment, or if they are in a truly silent rooms. I personally remember these short bursts of the sound in my pre-T life. So what does this mean for you? Right now you are reading the sound as a foreign intrusion that is just messing up your hearing, when really we are just experiencing an amplification of a naturally occurring process. Does this make a real difference? On a subconscious level I think it does, the sound doesn't seem quite so alien, and that at least helps to know there's not something seriously going wrong with your hearing .
I've saved my most important recommendation for last,but honestly believe that masking (along with a good anti depressant) saved my life. You see most of us can mask the sound of our T with static white noise such as this

http://www.youtube.com/watch?v=1KaOrSuWZeM

There are a million ways to alter the sound and volume to a level that suits you, but I burned a CD of just white noise and I had it constantly playing wherever I was for months. Some people will advice against it because it is only a "band aid" that does not address the real issue and help you toward habituation. Let me just tell you, that view seriously underestimates the importance of band aids. Sometimes you have to stop the bleeding before you can heal the wound.
If you are feeling stressed by the T, then the masker, while not perfect, will at least give you some control over it.
And this is an important part of it. As hard as it may be to you now to understand, the sound itself actually the problem. Objectively speaking the sound should be a small (and mostly subconscious) annoyance at most as shouldn't interfere with any of your activities. It's what the sound REPRESENTS to you that fills you with dread. It's the idea that there is nothing you can do about it, we humans like our freedom of autonomy and T violates so much of what it means to us to be a free person. This is why using a masker like white noise gives a little control back to you. You can go about your routine but always know that a few feet away is a cd player that will play a sound that will let you get your relax ion back for a while.
And that's what you really need, relaxation. With most of life's challenges at least you usually get a cool off period to calm yourself down, that's what masking will do for the vast majority of you.
And I'm here to tell you, anecdotaly at least, that masking has long term benefits as well .I masked constantly for months, I could never imagine not having to use this noise though, until one day I just realized I could. The white noise made me perceive my sound as coming from an outside source, which is much easier to deal with. So now that I've stopped masking, most of the time my T subconsciously registers as background noise. It really is a miracle that I hope many of you can replicate . I do still use the masking on rare occasions when I'm watching a movie or something and I'm noticing the T, but then I just flip the masker on for a few minutes and I'm good to go again.
I have to be honest, I'm only 6 months into this so I'm hardly a guru. I think I've made tremendous progress in only 6 months (that feels like 6 years), but I still occasionally get a little down about it, but these moments are getting rarer and shorter lived. I have full confidence that I'll be 100% the old me in 6 more months.
So please, know these dark early days WILL pass. I know it's painful, it's the hardest thing I've ever had to do, but you will get your life back. The simple pleasures. For me it's a warm shower in the morning and the companionship of my fiance and two wonderful little dogs. Almost ever day now I have a moment when I feel happy to be alive, and honestly I couldn't have even said that before the T.
So I hope you go to bed tonight and sleep a little better knowing that this pain, as vivid and heart wrenching as it may be, will be gone someday soon. And as an added bonus, life's little problems won't seem so important anymore. If a naturally pessimistic and frequently depressed person like me can find the joy in life post T-pain (kinda pun?) then anyone can. If you need help please reach out to the many wonderful people around the web who have gone through the same thing you are, and if you need any clarification or have any questions for me I'll hang around here for that too. Peace.

-Christopher
Posted on 02/24/12, 05:13 am

Hard Candy
04.06.2012., 17:59
Super je i trebalo bi prevesti to. Hvala :D

lilianaa
07.06.2012., 01:57
I ja imam devijaciju septuma staru cca 10 godina, no zaista blagu devijaciju (jaki udarac loptom na treningu). Sad se pitam da li je i to mogući razlog.. :ne zna: No opet, puno sjedim pa je možda i kralježnica, a o stresu u zadnja dva mjeseca da i ne pričam :o
Lilianaa
Odi doktoru opce prakse i pitaj ga da li imas devijaciju septuma, to ti on moze vidjeti sa svojim mikroskopom za nos. Meni su to vidli na CT i to je dijagnosticirao radiolog koji gleda ct snimke. Ali doktor opce prakse isto vidi, meni je odmah gledao da li imam polipe u nosu. Nemaam....
Ima topik na forumu, ukucas u trazilici :devijacija septuma,
Ima se kaj za citat...topik, jos veci od ovoga sa tinitusom.

Lilianaa
Sorry, topik se zove operacija nosa, unutar njega trazis postove sa devijacijom septuma, jer su estetske operacije i operacije septuma jednako prisutne unutra.

diamondjam
11.06.2012., 17:18
Imam jedan mali, a opet tako veliki problem. U petak sam bio na Slayerovom koncertu, naravno bilo je glasno da glasnije ne može biti i baš sam stajao ispod razglasa i naravno da sam onda dobio takozvani tinitus. Iz desnog uha je šum u potpunosti nestao, a u lijevom uhu još čujem zujanje i nakon 3 dana.Čujem sve normalno, ali u potpunoj tišini čujem zujanje u glavi. Zanima me da li će to s vremenom nestati ili ću to doživotno imati?

Tracer1808
11.06.2012., 17:45
Imam jedan mali, a opet tako veliki problem. U petak sam bio na Slayerovom koncertu, naravno bilo je glasno da glasnije ne može biti i baš sam stajao ispod razglasa i naravno da sam onda dobio takozvani tinitus. Iz desnog uha je šum u potpunosti nestao, a u lijevom uhu još čujem zujanje i nakon 3 dana.Čujem sve normalno, ali u potpunoj tišini čujem zujanje u glavi. Zanima me da li će to s vremenom nestati ili ću to doživotno imati?

Bez ikakvog čekanja odmah odi doktoru. U tvom slučaju je riječ o jasnom oštećenju sluha zbog čega se tinitus najvjerojatnije i pojavio. Sve je još u ranoj fazi i vrlo velika vjerojatnost je da ćeš to uspjeti srediti. No svakako odi doktoru da ne bi to oštećenje postalo trajno.

manchild
12.06.2012., 00:07
tak sam ja stajo ispod gričkog topa u podne i pravil se pametan! kad je to grunulo, ajme skoro mi uha rastrgnul! šumilo mi je ali je i prestalo!

nick_diamond
14.06.2012., 18:14
Pozdrav T people

Negdje sam pročitao da T može bit i nuspojava tableta poput andola, aspirina...

Meni zuji jedno 3 mj. U početku je bilo najgore, ima dana kad ga ne čujem ni kad se trudim da ga čujem (rijetko doduše), al evo u zadnje vrijeme se pojačao natrag.
Visoki ton, u glavi, tj oba uha, oko 8 khz. Ko da se stalno vozim u mlažnjaku. :D

Primjetio sam da mi zuji nakon što sam imao osjećaj začepljenosti u lijevom uhu (iznutra), pa sam kapao Operilom po preporuci doktora...(da očistim sinuse..), Možda sam i popio koji andol heh..... i tada je krenulo zujat. Dobio sam i Claritine protiv alergije. Kao da bi i to trebalo pomoći (manje vode u ušima). Inače sam znao imati problema sa sinusima, teže dišem na nos, nekad i hrčem a mislim da imam i blagu devijaciju septuma.
Uglavnom, na audiogramu kod ORL - Lijevo uho skotom na 4khz do 35dB - oštećenje bukom.
Ok, može biti da slabije čujem na to uho al sumnjam da je to uzrok tinitusa, (buka), budući da sam ga počeo primjećivati kod začepljenosti uha i kapanja Operilom.
Uglavnom napravil sam i RTG vratne kralježnice koji je ok, jer sumnjam na druge uzroke poput sinusa ili cirkulacije. Dok ne eliminiram sve ostale moguće uzroke...ako nije fakat buka. Nije ni visoki krvni tlak koji mi je isto ok.
Moram napomenut da čim sam primjetio T , počeo sam pit ginko, al vidim da baš i nema nekog pomaka , doktor mi želi prepisati i Betasec il sl. Čak me misli poslati i na ENG makar nemam vrtoglavice.

Moram reći da i stres i svjesnost isto sigurno utječu.

Najbolji lijek je ja mislim, prihvatit to ko normalno kolko se da, bavit se sportom i imat pozitivan stav.

Hard Candy
14.06.2012., 19:04
Jesi imao udarac u glavu kakav? :/ Izloženost bučnom jednokratnom događaju, grom, pucanj.. Napravi EEG, ne može štetiti.. Koliko imaš godina?

nick_diamond
14.06.2012., 19:35
32 godine. A izložen sam buci via klub, party. No ništa tipa da sam bil na partyu, pa da se tinitus manifestiral odmah nakon toga.

Bio sam na bučnijem partyu 10 dana prije pojave T. Tak da neznam koliko to može biti uzrok.

Hard Candy
14.06.2012., 19:47
Moze :( taman cca tolko treba da se slusne dlacice oporave koje se misle oporaviti, meni je isto pocelo tako nekako.. zato nisam odmah niti povezala, tek tjednima kasnije sam se sjetila.. Navodno se nakon traume treba odmah dobiti kortikosteroid da se bolje oporave.. Nakon akusticne traume sam zaradila taj skotom isto lijevo uho koji cikta, kasnije sam skuzila da mi i desno zuji navečer pogotovo.. ima boljih dana, losijih, zujanja u glavi, svasta.. a dobro si primjetio da psiha utjece.. moja preporuka - prestani razmisljati o tome sto prije :D I uzimaj udarne doze Mg, vitamin B i vitamin E, oni pomažu u oporavku..

nick_diamond
14.06.2012., 20:43
Moze :( taman cca tolko treba da se slusne dlacice oporave koje se misle oporaviti, meni je isto pocelo tako nekako.. zato nisam odmah niti povezala, tek tjednima kasnije sam se sjetila.. Navodno se nakon traume treba odmah dobiti kortikosteroid da se bolje oporave.. Nakon akusticne traume sam zaradila taj skotom isto lijevo uho koji cikta, kasnije sam skuzila da mi i desno zuji navečer pogotovo.. ima boljih dana, losijih, zujanja u glavi, svasta.. a dobro si primjetio da psiha utjece.. moja preporuka - prestani razmisljati o tome sto prije :D I uzimaj udarne doze Mg, vitamin B i vitamin E, oni pomažu u oporavku..

Prošlo je 3 mj. sve skupa od početka mog zzzujanja. Neznam za terapije ODMAH, pogotovo u HR gdje se za pregled na ORL čeka i po 3 tj.

Uglavnom, sigurno i psiha nosi velki dio nošenja sa tim. Ko zna, možda svima zuji, samo neki naprave neki switch i postanu osjetljivi na to.
Ja sam jednom frendu rekel za svoj problem, i nakon nekoliko dana i on se pritužil na isti problem, i sad pije Betasec. Tak da je opasna ta moć sugestije.

U pravu si, treba čim manje razmišljat o tome jer je onda još gore. Ja profesionalno imam posla sa muzikom tak da buku u klubovima od sad planiram rješavati čepićima za uši.
A vitamini. Udarne doze, misliš na šumeće ili tablete .. ?

Thnx

Hard Candy
14.06.2012., 21:20
Ma ne, šumeće su bezveze.. Imaš Twinlabov MG 400mg i pogledaj www.vitaminia.hr imaju dobar B komplex.. Ja sam puno hodala po koncertima i nisam skidala walkman s ušiu, uvijek naravno najglasnije i vjerujem da sam do sada ostetila sluh dovoljno da gata trama prehiti.. Ali isto vjerujem da se covjek moze adaptirati na to i da netreba puno energije davati tome.. meni je uvijek u apsolutnoj tisini bilo onak, zujavo, al sam to smatrala normalnim pa nisam obraćala pažnju.. nemoj ići po netu čitati svašta samo ćeš se zbedirat :D A naše zdravstvo.. da.. koma.. meni su rekli da mi je sve ok sa sluhom.. mislim to njima ne spada u neko problematično područje, za tinitus sam prvi put čula na Internetu.. što reći.. a onda opet, možda namjerno ne govore ljudima da si ne zabriju ;) I tako.. svrati ponekad pa javi kak si :)

Monsignor.m
14.06.2012., 21:23
Ali isto vjerujem da se covjek moze adaptirati na to i da netreba puno energije davati tome..

Fala klincu da netko kuzi nakon milijardu stranica teme.

A sad, knjigu od Jastreboffa u ruke i deri... :D

alfredo nr.2
14.06.2012., 21:40
Od zvucne traume treba nekih 3 dana da se pojavi tinitus. ja pijem betaserc, ginko i vitamin b vec neko vrijeme. nema pomaka. betaserc ako mozes idi kupiti u sloveniju, tamo je mnogo jeftinije, ja sam 150 tableta(3 kutije po 50) platio nekih 30-tak eura. mozes i procitati knjigu tinitus miracle, pa vidjeti sto tamo pise. mozes je naci na netu. osobno mi se cini kao prijevara.
ono sto mene tjesi je sto se mnogo novaca i vremena ulaze za ponalazenje lijeka za tinitus jer ga sve vise ljudi ima, pogotovo vojnika sto je potaklo vojsku da pronade lijek jer im zbog tinitusa vojnici idu u invalidnu. kazu da su nasli razlog nastanka tinitusa, te da sad traze lijek. kazu da bi za par godina trebao biti dostupan. zivi bili pa vidjeli.

Monsignor.m
14.06.2012., 21:43
Od zvucne traume treba nekih 3 dana da se pojavi tinitus. ja pijem betaserc, ginko i vitamin b vec neko vrijeme. nema pomaka.

Nece ga ni biti. :kava:

alfredo nr.2
14.06.2012., 22:24
hahaha, vjerovatno, no znam jedan slucaj u kojem je betaserc pomogao. mnogima nije, nekima je, pa ko zeli nek isproba.

Dragon007
15.06.2012., 02:15
Meni mama ima zujanje u ušima već evo punih godinu dana i dva mjeseca, počelo je iz čista mira joj prakticki, ja ne znam kakvi je vama intezitet zujanja al ona kaze da je njoj baš veliki i to u oba uha, prvo je pocelo joj tako da bi se zvuk pojavio pa otisao...

Pa bi onda se pojavio pa smanjivao se ali prolazio nije i sad evo nekih 10 mjeseci nikako ne staje, zvuk joj se pojača posebno kad se nanervira radi neceg.

Bila je kod jednog lijecnika prije nekih 8 mjeseci za "uho grlo nos" i on "faca" joj pogleda uho lampicom i to je to, rekao da ima tinitus i naplatio 300 kn ... heben ti takve doktore eto sad, nije da pljujem po doktorskoj struci, ali niti je on njoj dao neke savjete za tretman lijecenja niti išta...niti tablete savjetovao, ma nista...

Pa tako sam trazio po internetu sta bi joj moglo pomoć i dosao evo na ovu temu, inace evo nasao sam stranicu za "Centar za Tinitus - Zagreb", ne znam jel ko od vas isao tamo i kakvi su rezultati, ali joj predlazem da nazovemo pa da odemo tamo da vidi, evo stranica centra: http://www.tinitus.hr/

E i da, evo vam i jedna stranica da si vidite koji točno zvuk čujete:

http://www.tinnitool.com/de/tinnitus_analyse/hoertest.php (a možete i procitati tu ko zna njemacki, sve dosada istrazivano na bazi lijecenja tinitusa), ja sam citao pomocu google translator, ne znam njemacki :)

Ona kaže da čuje ovaj šum/zvuk na 7000 Hz, tj. sve druge čuje ali ne i taj, sto znaci da taj čuje u ušima.

Isto tako provjerite ovu stranicu glede tableta Betaserc 16 i 24 mg: http://www.krenizdravo.com/korisno/upute/betaserc%C2%AE-16-mg-i-24-mg-tablete-uputa (znam da je vec spomenuto gore na temi ali eto).

Još da spomenem neka imena tableta za koje sam naišao po netu a tiču se liječenja tinitusa pa provjerice ovaj link: Coenzyme Q10 (http://www.fitness.com.hr/Shop/dodaci-prehrani/zdravlje/Koenzim-Q10-30mg.aspx?gclid=CNer4_CLz7ACFYXP3wod7k-4Zg) (pomoć pri cirkulaciji krvi), te sam našao savjete za prehranu glede pomoći za smanjit zvuk ili da potpuno nestane, a većina kaže da jedete ananasa i dosta luka.

Kad čitam te sve vaše komentare prije nego cu napisat i ovaj svoj, ne znam sta bi vam savjetovao osim da se ne predajete i istrazivate sta se moze učinit, mora postojat neki način. Mojoj materi bude lakse kad pustim neku muziku kad spava, pa eto, to savjetujem i vama, po danu vjerojatno to manje i cujete jer se zaokupite drugim stvarima, ali ovako pred spavanje bar stavite ako treba slusalice na uši i pustite tiše muziku, ja njoj pustim neku tipa ove, tihu, uspavljujuću (dalmatinci smo pa skužajte hehe): http://www.youtube.com/watch?v=ykn5AJADkCE

Ja nemam tog zvuka, ali kad sam eto poslusao sve ove varijacije zvukova sto sam vam ostavio da i vi pogledate na ovoj stranici, potpuno vas razumjem.

Žalosno je da ovaj svijet troši bilijune dolara na naoruzanje a nema vremena to uloziti na stvari poput istrazivanja "šuma u uhu", ocito živimo u tako shebanom svijetu kad moram se ovako izraziti, jer ne može mene ovdje nitko od osoba iz medicine uvjeriti u to da se sve napravilo i istrazilo.

Ja sam vam eto ostavio stranicu baš centra za tinitus u ZG pa probajte ako niste, ona terapija laserom mi se čini zanimljiva, al ne znam dal daje kakve rezultate, u svakom odite ako možete.

Zanima me samo, dal imate vi za mene kakvi savjet da kažem mami, neke tablete koje ne trebaju ici na lijecnicki recept, neka "bakina" terapija, vudu magija, tablete koje ste vi probali, bilo sta? Bar prije nego mi ode mama u ZG u ovaj centar.

Pozdrav svima i znam da vam je teško i iritantno to slusat svaki dan, postoji naravno na ovome svijetu puno gorih stvari sa kojima se ljudi nose i žive, znam da vam to nije neka utjeha ali eto, ja sam vjecni optimist, probajte nać svoju "žicu" da se naucite nositi s time, bilo s muzikom, s necim drugim ili trećim dok ne nađete riješenje, ali samo nemojte prestat tragat :)

Još samo da nesto naglasim, mater mi kaže da ona osjeca promjene zvuka/šuma u uhu kad guta pljuvačku, pa jel to moze onda biti povezano nesto sa srednjim uhom, tj. dal mislite da moze biti neka infekcija kad vec tako osjeca promjene tog zvuka baš kad guta pljuvacku? :ne zna:

Hard Candy
15.06.2012., 10:28
Tlak.. možda bi njoj pomogla baro komora.. bilo je puno pisanja o tome pa pročitaj unatrag, nije velik topic :)

nick_diamond
15.06.2012., 14:15
Svatko ko ima problem s tim trebao bi prvenstveno potražiti uzrok. Znači, nije isto da li je audio trauma (buka) ili recimo zub, vrat, sinusi. Treba tražit lijek (ako ga ima) za sami uzrok.
Al najgore je kad se poklopi više toga, ili nestručnost naših doktora pa se fokusiraju na krive stvari, a vrijeme ide.

Ja mislim da moje zujanje, tj. intenzitet ovisi o mojem stresu i koncetraciji.
Da li ga čujem jače, glasnije ili ga zaboravim, ovisi o stresu, nervozi i u biti mislim da mi u biti uvijek zuji isto, samo ga ponekad jače doživim pa mi djeluje glasnije (stres, nervoza). To je moje obrazloženje.
Ja još nisam siguran da li je uzrok mojem audio trauma , ili nešto što se može izliječit (sinusi il sl.).

Zanimljivo je i to, da kao što sam rekao, frend je nakon moje sugestije da mi zuji počeo patiti od istog, tj. primjetio da i njemu zuji i njega smeta sad još više nego mene.
Cura a i moji roditelji kažu da i njima zuji , i da nisu neku pažnju na to skretali pa im ni ne smeta. Možda je stvarno to neki "božanski" zvuk koji svi imamo samo neki postanu netolerantni na njega. :D

Zajebato je to , reklo bi se.

Razumijem da vojska , vojnici mogu imati velike probleme u vezi toga, kao što sam pročitao u nekom postu. Eksplozije, pucnjevi, ronjenja, piloti... pa uvijek ostaje nada da će vojska (USA) to riješit (uz svoje velike budgete).

Za utjehu: Ima puno poznatih glazbenika i glumaca sa tim problemom.
Slažem se da treba probati čim više toga da se to nekako riješi il ublaži, al ne treba izludit i izgubit glavu sa tim. Igrati tenis, vozit se sa biciklom, prat suđe, imat puno aktivnosti i lagano zaboraviti na isto. Naravno, i zdravo se hraniti. Tak se ja trudim.

Dragon007
15.06.2012., 17:17
Tlak.. možda bi njoj pomogla baro komora.. bilo je puno pisanja o tome pa pročitaj unatrag, nije velik topic :)

Možda :) bio joj ja pustio ovaj zvuk prije spavanja dok spava i kaze da je super, da totalno zaboravi na zujanje, ne znam dal si ti pustis :) http://www.youtube.com/watch?v=1KaOrSuWZeM

nick_diamond
15.06.2012., 19:06
Možda :) bio joj ja pustio ovaj zvuk prije spavanja dok spava i kaze da je super, da totalno zaboravi na zujanje, ne znam dal si ti pustis :) http://www.youtube.com/watch?v=1KaOrSuWZeM

Heheh fino maskiranje :D

Ko nije blizu mora, za lakše zaspat :

http://www.youtube.com/watch?v=pzJsGK7kig4&list=FLNu9yyV4FDIjbn_tzn4KeoQ&index=2&feature=plpp_video

Mislim da ovo djeluje dobro i na one koji nemaju T :D

Dragon007
15.06.2012., 21:01
Heheh fino maskiranje :D

Ko nije blizu mora, za lakše zaspat :

http://www.youtube.com/watch?v=pzJsGK7kig4&list=FLNu9yyV4FDIjbn_tzn4KeoQ&index=2&feature=plpp_video

Mislim da ovo djeluje dobro i na one koji nemaju T :D

Super :) :top: ja sam blizu mora al ovo je jos bolje :D

Dragon007
22.06.2012., 06:48
Evo mater mi kaže da tocno to uho koje joj zuji da je boli neizdržljivo unutra u uhu, i kao da joj je malo nateklo, ja joj kazem da mora ici u utorak doktoru jer mozda je to zujanje prouzrokovano nekom upalom unutra ili infekcijom, nisam doktor al nagađam :ne zna:

djkika
08.07.2012., 19:07
Možda :) bio joj ja pustio ovaj zvuk prije spavanja dok spava i kaze da je super, da totalno zaboravi na zujanje, ne znam dal si ti pustis :) http://www.youtube.com/watch?v=1KaOrSuWZeM
Šta ce mi ovo zujanje..to uopce ne pomaze...šum

@Drano007 odmah kod dr. ili ORL neka ide dok ne postane prekasno

Dobar dan Vi ljudi koji čujete i više nego sto bi trebali.Pa jbt mi smo supermeni
odnosno Betmeni..dobro dosli u klub

Evo i meni zuji već barem 2-3 mjeseca..ili sam barem tada shvatio da mi zuji. Zujalo mi je i tijekom zime..ali sam mislio (sad ga bolje razmislim) da je to ova glupa plinska peć, onako kad ju stavim na min. lagano plin curi da se ne ugasi...ako netko ima takvu pec ili plinski bojer to je ona žiža. E da se vratim na pricu..kad je zima otisla ja ugasio plin totalka..kad gle ti vraga meni u potpunoj tisini piiiiiiiiiiiii. Inace sam uvjek spavao uz radio da me uspava lakse...sad spavam u potpunoj tisini jer imam svoj osobni radio :)

Bio kod dr. ispiranje par puta...guranje u usi bademovo ulje itd...nista
bio kod ORL tonalni audiogram ok, diagnoza tinnitus, pregledao mi nos i uho brat bratu cijele 2min
za nos mi dao Aqua maris sol -posebno desni (za sad nema promjene)
za tinitus - B kompleks, Stugeron Forte, Omega 3 (vec pijem)
dijagnoza kao sto sam rekao "tinnitus auris laterix dextri" ali uz napomenu:
Otoskopski:"desna membrana timpaniskraćene strije" (p.s. meni zuji u desnom samo)

*Za sada zuji i dalje i primjecujem to samo u potpunoj tisini ili kad se nasekiram.

*Radim zadnje tri godine u dosta bucnoj firmi (sad budala krenuo koristiti čepove, one žute ali nabavio i one u apoteki za 20kn koje se peru)

*Stres...svakodnevno...vecinom posao, rokovi,prekovremeni itd....

*Ići ću dalje sa pretragama, sinus, vratna kraljeznica, pa i zube provjeriti (imam sve amalgamske plombe vec godinama pa nije mi nista zujalo)

I da sa homeopatija.com narucio pripravak prirodni "Tinitus relief" pa cemo vidjeti...gdje sta...

Procitao sam sve postove u ovih 36str. trajalo je preko 7 dana i kao sto mnogi kazu kad pronadjete uzrok (a ima ih 200-400) onda cete znati sta treba napadati.

Kod mene bi uzrok mogao biti buka,stres, losa cirkulacija. Inace slusam house muziku..(ono dum dum) i nekad pojačam do kraja....da se odmorim od svega. Naravno sad to ne dolazi u obzir. Uši treba čuvati, samo sto svi kasno shvatimo. Ja sad na to sve gledam drugacije i motivirat cu sve druge da zaštite svoj sluh. Toliko od mene pa se čujemo :) Live long and prosper :)

UglyKidJoe
09.07.2012., 13:34
Šta ce mi ovo zujanje..

Kod mene bi uzrok mogao biti buka,stres, losa cirkulacija. Inace slusam house muziku..(ono dum dum) i nekad pojačam do kraja....da se odmorim od svega. Naravno sad to ne dolazi u obzir. Uši treba čuvati, samo sto svi kasno shvatimo. Ja sad na to sve gledam drugacije i motivirat cu sve druge da zaštite svoj sluh. Toliko od mene pa se čujemo :) Live long and prosper :)

ne širi paniku. Pojava tinnitusa se veže uz oštećenje sluha koje još nije vidljivo na audiogramu ali sam kažeš da raspališ po (pre)glasnoj mjuzi, pa buka na poslu, pa pitanje i da li firma providi mjere zaštite od buke...

Ovo je zasad najkonkretniji uzroci problematike.

djkika
09.07.2012., 18:44
ne širi paniku. Pojava tinnitusa se veže uz oštećenje sluha koje još nije vidljivo na audiogramu ali sam kažeš da raspališ po (pre)glasnoj mjuzi, pa buka na poslu, pa pitanje i da li firma providi mjere zaštite od buke...

Ovo je zasad najkonkretniji uzroci problematike.

Neznam gdje i iz čega si izčupao da širim paniku?! LoL

Ma ovo sa muzikom je bilo dok sam bio mladji i ludji..sad rijetko...jer nije mi vise bas ugodno, mjere zastite od buke su mi čepovi i koristim ih sad stalno u firmi.I svi ih mogu koristiti jer su tamo besplatni. E sad sto su se neki prave face...ili im je postalo svejedno njihov problem!Inace imamo godisnji sistematski pregled..i sad se sjetim 2010g isto sve bilo uredu na slusalicama i kaze dr. trebali biste koristiti zastitu za uši, jer je gledala procjenu firme gdje pise da je buka kod nekih strojeva jaka itd....ja konj nisam.Sljedeci pregled je bio 12 mjesec 2012 isto cuo ok..nema zujanja...ali i dalje nisam koristio čepove...i eto ti belaja. (naravno ako je to uzrok)

Nema druge nego lagano razmisljati o novom poslu :)

UglyKidJoe
09.07.2012., 19:33
Neznam gdje i iz čega si izčupao da širim paniku?! LoL

Ma ovo sa muzikom je bilo dok sam bio mladji i ludji..sad rijetko...jer nije mi vise bas ugodno, mjere zastite od buke su mi čepovi i koristim ih sad stalno u firmi.I svi ih mogu koristiti jer su tamo besplatni. E sad sto su se neki prave face...ili im je postalo svejedno njihov problem!Inace imamo godisnji sistematski pregled..i sad se sjetim 2010g isto sve bilo uredu na slusalicama i kaze dr. trebali biste koristiti zastitu za uši, jer je gledala procjenu firme gdje pise da je buka kod nekih strojeva jaka itd....ja konj nisam.Sljedeci pregled je bio 12 mjesec 2012 isto cuo ok..nema zujanja...ali i dalje nisam koristio čepove...i eto ti belaja. (naravno ako je to uzrok)

Nema druge nego lagano razmisljati o novom poslu :)

Druga rečenica tvog posta - op.a.

Kao što rekoh, zujanje je rani simptom oštećenja slušnih stanica. Nedostatak na pojedinim frekvencijama znaci kad je veci dio pokokan, dok zujanje označava da su neke stanice pošle u vječna lovißta i nema reinkarnacije.
Max. dopuštena razina buke je 85dB uz obaveznu uporabu čepova i slušalica.
Nebitno kad si ih pokokao, očito si to vrlo temeljito i sustavno proveo. Sad...što je tu je - maskiranje je najbolji lijek. Najgora je tišina, a sa vremenom će se i mozak remodelirati pa će taj šum se uklopiti u background.

goran79
10.07.2012., 10:35
evo meni vec 10 godina zuji,nisam nikad volio diskoteke glasnu muziku,prije par dana sam osjetio u desnom uhu u kojem mi zuji lagano boluckanje i kao da mi je to uho teze od lijevog?? kao neki pritisak sta je sad to? inace radim posao di nisu bas ljudski odnosi pa je stres svakodnevan,ova me promjena bas iznenadila,inace zujanje sam bas bio potisnuo ali ovo sad osjetim.ideja cija?

Hard Candy
10.07.2012., 13:42
Ja stalno nakon izlaganja buci u stilu nepredvidljivih, truba autobusa, mikrofonija, imam laganu bol/osjet u uhu - kako kojem i bockanja.. Zujanje imam od 10. mj prošle godine, ne volim razmišljati da su slušne stanice otišle u vječna lovišta jer ljudi se oporavljaju i od gorih stvari :) Najgora mi je ta nepredvidljiva impact buka za koju vjerujem da šteti, a opet, ne mogu hodati okolo stalno s čepićima.. Također, lijevo uho mi ima problema s izjednačavanjem tlakova, tako da se svašta tu može zbivati, da ne kažem da sam u doba kad je zujanje krenulo bila pod najvećim stresom ikad + akustična trauma..

ps. Zadnjih desetak godina sam slušala glasno muziku, izlasci, partyji, koncerti, u autu na najjače i tako.. žao mi je što nisam nikad testirala sluh prije ovoga, uvela bih to kao obvezan pregled u 25. godini :kava:

UglyKidJoe
10.07.2012., 14:33
evo meni vec 10 godina zuji,nisam nikad volio diskoteke glasnu muziku,prije par dana sam osjetio u desnom uhu u kojem mi zuji lagano boluckanje i kao da mi je to uho teze od lijevog?? kao neki pritisak sta je sad to? inace radim posao di nisu bas ljudski odnosi pa je stres svakodnevan,ova me promjena bas iznenadila,inace zujanje sam bas bio potisnuo ali ovo sad osjetim.ideja cija?

I stres također igra bitnu ulogu u smislu vaskularnog poremećaja.

djkika
10.07.2012., 14:55
Druga rečenica tvog posta - op.a.

Kao što rekoh, zujanje je rani simptom oštećenja slušnih stanica. Nedostatak na pojedinim frekvencijama znaci kad je veci dio pokokan, dok zujanje označava da su neke stanice pošle u vječna lovißta i nema reinkarnacije.
Max. dopuštena razina buke je 85dB uz obaveznu uporabu čepova i slušalica.
Nebitno kad si ih pokokao, očito si to vrlo temeljito i sustavno proveo. Sad...što je tu je - maskiranje je najbolji lijek. Najgora je tišina, a sa vremenom će se i mozak remodelirati pa će taj šum se uklopiti u background.

Pozdrav Joe..a ti si..doktor ili ovo govoris iz iskustva...?? ja ne pridajem toliku paznju zujanju i spavam ko beba..ali naravno napravit cu sve sto je u mojoj mogucnosti da mi to prestane.Nikad se ne predajem...od čega ljudi oboljevaju ovo je piece of cake. Glavu gore...

UglyKidJoe
10.07.2012., 15:29
Pozdrav Joe..a ti si..doktor ili ovo govoris iz iskustva...?? ja ne pridajem toliku paznju zujanju i spavam ko beba..ali naravno napravit cu sve sto je u mojoj mogucnosti da mi to prestane.Nikad se ne predajem...od čega ljudi oboljevaju ovo je piece of cake. Glavu gore...


Negdje je sve zapisano i ne, ne govorim iz iskustva niti guglam da netko ne bi dobio ideju...op.a.

Jasno, ali svakomu je njegova bolest/stanje najteža jer ju mora nosit ptprilike pa stalno.

Što se tebe tiče očito si se već navikao tj. moždani centri su se premodulirali da ti to ne predstavlja više problem. Peć je odlično odradila svoj posao u svakom smislu...

djkika
10.07.2012., 17:14
Negdje je sve zapisano i ne, ne govorim iz iskustva niti guglam da netko ne bi dobio ideju...op.a.

Jasno, ali svakomu je njegova bolest/stanje najteža jer ju mora nosit ptprilike pa stalno.

Što se tebe tiče očito si se već navikao tj. moždani centri su se premodulirali da ti to ne predstavlja više problem. Peć je odlično odradila svoj posao u svakom smislu...

nije bas da sam se toliko navikao..ali štaš..moraš ..nema nam druge...i gledati probavati čitati kako su drugi uspijeli to smanjiti na najmanju mogucu razinu :)

UglyKidJoe
10.07.2012., 17:50
nije bas da sam se toliko navikao..ali štaš..moraš ..nema nam druge...i gledati probavati čitati kako su drugi uspijeli to smanjiti na najmanju mogucu razinu :)


U kontradikciji si no nevermind...

Džabe novaca - to je stvar moždane premodelacije.

djkika
10.07.2012., 20:45
U kontradikciji si no nevermind...

Džabe novaca - to je stvar moždane premodelacije.

Svako ima pravo na svoje mišljenje..
jesi ti rjesio svoj problem?

UglyKidJoe
10.07.2012., 22:24
Svako ima pravo na svoje mišljenje..
jesi ti rjesio svoj problem?

Ja nemam problema ove vrste...
Dalje...:cerek:

leeloo27
11.07.2012., 17:58
Pobrisano je zadnjih nekoliko postova vašeg prepucavanja i ne preporučavam vam da nastavite i dalje u ovakvom tonu jer slijedeći puta neću glumiti brisača nego ću sve kartonirati. Raspravljajte bez svađanja i prepucavanja, znam da možete. :)

UglyKidJoe
11.07.2012., 18:11
Pobrisano je zadnjih nekoliko postova vašeg prepucavanja i ne preporučavam vam da nastavite i dalje u ovakvom tonu jer slijedeći puta neću glumiti brisača nego ću sve kartonirati. Raspravljajte bez svađanja i prepucavanja, znam da možete. :)

Što se mene tiče možemo uvijek.

Mogu li zamoliti da se ipak vrati dio zadnjeg mog posta gdje se linka relevantan izvor o etiologiji, patogenezi tinitusa?

leeloo27
11.07.2012., 18:18
Pa slobodno ponovi taj dio posta. Razmišljala sam da li da ostavim taj post ili ne a budući da je kvotano prepucavanje sve sam pobrisala jer ne editiram postove koji mogu biti sporni pa da me netko optuži kako nekome držim leđa i brišem ono što ne odgovara.

djkika
11.07.2012., 18:26
ne razumijem te ja moderatoru...doticni Joe nema problema sa ovim simptomom..njegova "pomoc" nije pozeljna kao sto ste vidjeli, nego cisto provokatorska...da nam je medicina pomogna ili dana valjan razlog ne bi bili tu. Lp

leeloo27
11.07.2012., 18:41
Linkove na straniice na netu, nekakva istraživanja, medicinsku članke i sl. neću nikome zabranjivati da stavlja na temu, bio taj netko bolestan ili ne. Vi si pročitajte ako želite, ako ne ignorirajte i gotovo.

Načitala sam se i ja u sklopu svojih bolesti svakakvih studija, članaka, linkova i dobro ponekad dođe pogled iz različitih kuteva pa koliko god mi nekad neke stvari zvučale apsurdno. Taj dio posta od UglyKidJoe je ontopičan i može ga vratiti ako želi.

Ajde ljudi, svi ste u istom sosu, ne isplati se prepucavati, na taj način si ne pomažete međusobno nego samo zagušavate temu. I usput da ne ispadne da vas ne razumijem, ja imam tinitus već godinu i pol dana, samo mi se jedne noći pojavilo i od onda pišti u uhu. Nekad jače, nekad slabije al nekad baš iritira. Skontala sam kad slušam glazbu na slušalicama i to malo jače pojačanu da mi je gore. Stoga moja preporuka je izbjegavati veću buku jer se definitivno nakon nje pogoršava stanje (meni osobno nakon toga pišti ko ono na kraju programa što je znalo na hrt-u)

El Gato Félix
11.07.2012., 18:56
Poštovane forumašice i forumaši, pozor!

Prije svega, podsjećam na vrlo važnu rečenicu iz pravila pdf-a Zdravlje a koja glasi: Podforum Zdravlje usko je vezan uz službenu (konvencionalnu) medicinu, utemeljenu na znanosti. Prema tome, naravno da su mišljenja stručnjaka, liječnika, a još k tome liječnika koji se bave područjem otorinolaringologije, dobrodošla na ovoj temi, neovisno što neki koji redovno pišu ovdje smatraju kako im liječnici nemaju što ponuditi.

Kolegica UglyKidJoe je u svojim upisima napisala kakav je stav struke po pitanju tinitusa i navela kako to ne govori iz svojeg iskustva niti navodi svoje pretpostavke, već iznosi stav struke. Ja kao liječnik potvrđujem da je sa stručne strane kolegica UglyKidJoe potpuno u pravu.

I ne, ne pišem to iz razloga što je kolegica liječnica, kao i ja, nego zato jer struka kaže tako. Osim toga, kolegica - specijalizantica otorinolaringologije - koja je itekako kompetentna dati mišljenje o ovoj temi, je na jednoj od tema (Madeži) i meni pokazala da nisam u pravu i da iznosim netočne informacije pa sam prihvatio poraz u raspravi. Prema tome, jasno je da nitko nikoga ne štiti samo zbog pripradnosti istoj struci.

Na pdf-u Zdravlje svi koji pišu u skladu s pravilima imaju pravo ostavljati svoje upise. Proživljavanje bolesti i osobno iskustvo nije uvjet da bi netko pisao na temi. Također je više puta rečeno kako se svi savjeti prihvaćaju na osobnu odgovornost.

Prema tome, oni koji smatraju da im savjeti i mišljenja koji su ovdje ponuđeni ne odgovaraju, mogu navedene ignorirati.

Što se, pak, tona rasprave tiče, on nije bio prihvatljiv i slažem se s onim što je leeloo ranije navela. Lijepo vas molim da uvažavate jedni druge, a ako vas netko izrazito iritira, iskoristite opciju stavljanja forumaša na ignore.

Još bih nadodao da su neki od upisa, koji su sada uklonjeni, bili na rubu što se tiče pravila pdf-a, ali mislim da je bolja opcija da ne kartoniramo nikoga jer bismo time samo pridonijeli rasplamsavanju situacije.

UglyKidJoe
11.07.2012., 19:38
Poštovane forumašice i forumaši, pozor!

Prije svega, podsjećam na vrlo važnu rečenicu iz pravila pdf-a Zdravlje a koja glasi: Podforum Zdravlje usko je vezan uz službenu (konvencionalnu) medicinu, utemeljenu na znanosti. Prema tome, naravno da su mišljenja stručnjaka, liječnika, a još k tome liječnika koji se bave područjem otorinolaringologije, dobrodošla na ovoj temi, neovisno što neki koji redovno pišu ovdje smatraju kako im liječnici nemaju što ponuditi.

Kolegica UglyKidJoe je u svojim upisima napisala kakav je stav struke po pitanju tinitusa i navela kako to ne govori iz svojeg iskustva niti navodi svoje pretpostavke, već iznosi stav struke. Ja kao liječnik potvrđujem da je sa stručne strane kolegica UglyKidJoe potpuno u pravu.

I ne, ne pišem to iz razloga što je kolegica liječnica, kao i ja, nego zato jer struka kaže tako. Osim toga, kolegica - specijalizantica otorinolaringologije - koja je itekako kompetentna dati mišljenje o ovoj temi, je na jednoj od tema (Madeži) i meni pokazala da nisam u pravu i da iznosim netočne informacije pa sam prihvatio poraz u raspravi. Prema tome, jasno je da nitko nikoga ne štiti samo zbog pripradnosti istoj struci.

Na pdf-u Zdravlje svi koji pišu u skladu s pravilima imaju pravo ostavljati svoje upise. Proživljavanje bolesti i osobno iskustvo nije uvjet da bi netko pisao na temi. Također je više puta rečeno kako se svi savjeti prihvaćaju na osobnu odgovornost.

Prema tome, oni koji smatraju da im savjeti i mišljenja koji su ovdje ponuđeni ne odgovaraju, mogu navedene ignorirati.

Što se, pak, tona rasprave tiče, slažem se s onim što je leeloo ranije navela. Lijepo vas molim da uvažavate jedni druge, a ako vas netko izrazito iritira, iskoristite opciju stavljanja forumaša na ignore.

Još bih nadodao da su neki od upisa, koji su sada uklonjeni, bili na rubu što se tiče pravila pdf-a, ali mislim da je bolja opcija da ne kartoniramo nikoga jer bismo time samo pridonijeli rasplamsavanju situacije.


Poštovani kolega, cijenim sve što ste naveli i priznajem da me ponekad prozivanja u stilu "Stoj Mirko, ovdje Marko - tko ide" ponekad izbaci bitno iz takta jer nemam potrebu vezati rečeno uz titularni navod da bih svemu dala nužni legitimitet.

Eto - hvala što ste mi dali legitimitet (ovo nije sarkazam) koji sebi sama nemam potrebe davati iz osobnih razloga (ne želim i nikakve me prisile neće na to natjerati). Tko prepozna nešto korisno - nadam se da će znati iskoristiti. Uostalom, zašto bi to i bio uvjet jer kako bi onda Forum zadržao laičko nužno sudjelovanje?

S druge strane, podupirem svaku moguću konstruktivnu raspravu jer niti jedan, bilo stručnjak bilo laik bilo nešto između, ne može baratati svim potrebnim činjenicama. K tomu uvijek postoji mogućnost kako pogreške tako i izmjene preporuke. Stoga, raspravu smatram isključivo izmjenom argumenata.
Hvala Bogu, sada stvarno nije ništa teško izguglati ako se nekome čini da ga nešto više zanima saznati o problematici. Osobno volim zainteresirane pacijente i ne smatram ih gnjavatorima već poticajući faktor da ako i nešto ne znam, trudit ću se da saznam i podijelim dalje ali omaložavanja pa bila točna ili netočna uvijek će me potaknuti da se borim protiv nepravde. I kao što u Desiderati Max Ehrmann kaže:
"Speak your truth quietly and clearly;
and listen to others,
even the dull and the ignorant;
they too have their story."

(molim da se pojedini elementi ne uzmu previše doslovno).

UglyKidJoe
11.07.2012., 19:43
Pa slobodno ponovi taj dio posta. Razmišljala sam da li da ostavim taj post ili ne a budući da je kvotano prepucavanje sve sam pobrisala jer ne editiram postove koji mogu biti sporni pa da me netko optuži kako nekome držim leđa i brišem ono što ne odgovara.


Bih ali ja ga više nemam, a ako je editiranje toliko sporno - moj legitimitet imaš.

Ovo je danas overdose legitimitetima...

alfredo nr.2
11.07.2012., 19:43
kakav je to pripravam tinnitus relief? nisam cuo za njega, a na stranici homeopatija.com nisam nasao taj pripravak.
evo jedan clanak na temu tinnitusa. http://healing.about.com/cs/conditions/a/tinnitus.htm
pisu da cink pomaze kod tinnitusa.
jedan lik je napisao na jednom americkom forumu da mu doticna kombinacija pomogla. citiram post u potpunosti.

I have been trying different combinations of vitamins.

My T over the last two weeks has been improving.

I am having alot more better days.

At night I am taking 150 mg picamilion, 200 mg Magnesium Asparate, and 10 mg time release Melatonin.

In the morning, 100 mg Magnesium, 400 mg E,
500 mg C,, 800 IU A, Zinc Picolinate 22 mg, B 50

Also, my sleep has been improving, as well

leeloo27
11.07.2012., 19:48
Bih ali ja ga više nemam, a ako je editiranje toliko sporno - moj legitimitet imaš.

Ovo je danas overdose legitimitetima...

Evo kopiram, ipak ne bi editirala jer smo dobili naputak od admina da ne čačkamo po postovima ako ne moramo. :)

Evo link koji je UglyKidJoe zalijepila:

Relevantan izvor koji se kontinuirano updatea kaže:
"...Most typically, tinnitus is associated with a sensorineural hearing loss...
http://emedicine.medscape.com/article/856116-overview

UglyKidJoe
11.07.2012., 19:48
Ajde ljudi, svi ste u istom sosu, ne isplati se prepucavati, na taj način si ne pomažete međusobno nego samo zagušavate temu. I usput da ne ispadne da vas ne razumijem, ja imam tinitus već godinu i pol dana, samo mi se jedne noći pojavilo i od onda pišti u uhu. Nekad jače, nekad slabije al nekad baš iritira. Skontala sam kad slušam glazbu na slušalicama i to malo jače pojačanu da mi je gore. Stoga moja preporuka je izbjegavati veću buku jer se definitivno nakon nje pogoršava stanje (meni osobno nakon toga pišti ko ono na kraju programa što je znalo na hrt-u)


Nikako ne tako glasno - poanta je zabaviti mozak sa background glazbom ali tek toliko da ne uzrokuješ pobunu drugih centara.

Općenito se kod nas muzika preglasno pušta i sluša. Ako ne trešti - svima je mrtvo. Upravo sam se vratila iz FR, Montpelliera gdje u čitavom gradu nije bilo treštanja iz lokala već lagana ulična muzikica.

djkika
11.07.2012., 20:42
u FR su zakoni ocito bolji nego kod nas..ali na prvu ruku @KidJoe si bahata..sa par postova...i tek na kraju postavis nesto vezano uz temu
ali nema veze sto ljudi sto cudi...imamo slobodnu volju da biramo koga cemo slusati a koga ignorirati :)

Hard Candy
11.07.2012., 21:46
Nitko nije spominjao problem offtopica nego problem vrijeđanja, mislila sam da je i to suprotno pravilima PDF-a, ali očito ne ako je kolegica u pitanju.

Znanstvene linkove sam stavljala nekoliko puta i definitivno sam upućena u tematiku, nažalost ne od ORL-ca koji mi je rekao vaš sluh je OK, i na svako moje pitanje slijegao ramenima i rekao da se čuvam buke, a recimo uopće čepiće nije spomenuo.. i to ne u nekoj zabiti nego na rebru.. a dotična je po mišljenju prekršila pravila foruma svojim direktnim uvredama meni osobno i još jednom mi zgadila te koji s visoka gledaju nas obične smrtnike, a s druge strane medicina POJMA NEMA, s čim god sam došla ne znaju izliječiti, samo znaju antibiotike davat. Svaka čast kirurzima, njih ne ubrajam u to. Užas, mala je specijalizantica i već je zaboravila da doktor treba pomoći pacijentu, a ne ga popljuvati.. još uvijek ne vjerujem kako me izvrijeđala..

Ponavljam linkove recentnih znanstvenih istraživanja, ako su nekima promakli
http://znano.st/zdravlje-i-medicina/3/tinitus-se-moze-ublaziti-podesavanjem-mozga/516/
http://znano.st/znanost-zdravlje-i-medicina/3/istrazivanje-uloge-neuroplasticnosti-mozga-kod-pojave-zujanja-u-usima/501/
http://znano.st/zdravlje-i-medicina/3/novi-dokazi-ukazuju-da-osjetilne-stanice-dodira-pogorsavaju-zujanje-u-usima/497/

Sashica
12.07.2012., 01:09
Sve tri ste se gore prepucavale, prepucavanje vam je blagonaklono obrisano i ostavljena upozorenja, ali i nakon dva upozorenja moderatora ste nastavile s offtopicom i bavljenjem sugovornikom umjesto temom, stoga su podijeljeni kartoni. Za početak blagi, za nastavak slijede novi.

Od sad nadalje ontopično! Molim ne komentirati ovaj post, za upite i komentare obratite se na PŽK.

Hard Candy
13.07.2012., 01:07
Zanima me smiju li osobe s oštećenjem slušnih stanica putovati avionom ili roniti jer pri navedenom dolazi do promjene tlakova, a zna se čuti da ljudima gore zuji kad se mijenja vrijeme/tlak odnosno mogu li te veće izmjene tlakova još više oštetiti sluh na način da pojačaju zujanje. Zanima me stručno mišljenje, ako na temi ima stručnjaka i osobmna iskustva ako se netk bavio navedenim..

Hard Candy
27.07.2012., 11:47
Spada li kino u kategoriju čuvanja od buke? Idete li u kino? Kako vam to bude..

Monsignor.m
27.07.2012., 15:46
Spada li kino u kategoriju čuvanja od buke? Idete li u kino? Kako vam to bude..

Ja sam u početku nosio ćepiće zbog buke, sad ih nosim zbog kretena koji ćakulaju i mljackaju :D oš samnom u kino? :D

Hard Candy
27.07.2012., 22:51
A daj ozbiljno :D Meni se čini da ti čepići slabo blokiraju, imaš neke custom ili?

marek0210
29.07.2012., 10:29
Lijep pozdrav
Ja sam koristio Sonosan tablete kupljene u Austriji, 3-4 mjeseca neprekidno. Sum u uhu se jako smanjio......gotovo nestao, al morate konstantno koristiti...skup sport :503:
Cijena kutije za mjeces dana 50 eura, a za tri mjeseca 100 eura.
Pa ako nekome pomogne bit ce mi drago....

Monsignor.m
29.07.2012., 12:47
A daj ozbiljno :D Meni se čini da ti čepići slabo blokiraju, imaš neke custom ili?

Skroz sam ozbiljan. :ceka:

šumi
30.07.2012., 10:04
meni je kino pre pre glasno...bila sam sa čepićima jednom, no i to mi je smetalo..

UglyKidJoe
30.07.2012., 11:11
meni je kino pre pre glasno...bila sam sa čepićima jednom, no i to mi je smetalo..

To bi svakako trebalo istražiti - ova nova kina zasigurno krše pravilnik o buci mada kinemaši mahom odgovaraju da je to standard copy/paste od svuda.

Hard Candy
31.07.2012., 12:49
Lijep pozdrav
Ja sam koristio Sonosan tablete kupljene u Austriji, 3-4 mjeseca neprekidno. Sum u uhu se jako smanjio......gotovo nestao, al morate konstantno koristiti...skup sport :503:
Cijena kutije za mjeces dana 50 eura, a za tri mjeseca 100 eura.
Pa ako nekome pomogne bit ce mi drago....

E marek, ajde ti nama napiši malo više o svom slučaju, vidim da si otvorio profil samo za naš topic pa podijeli detalje :D

djkika
31.07.2012., 19:41
da li je tko probao magneziji ili cink piti..jer cujem da se nekima smanjilo?

dsv
01.08.2012., 21:59
ej narode! Evo ja imam problem s tim šumom u ušima već godinu dana.:confused: Uzrok???? može ih biti milijun. No, međutim, olakotna okolnost je u tome što je taj šum onak nekad srednje jačine a nekad je ko šumeća tableta. U desnom uhu sam neko vrijeme osjećao i zujanje, zvonjavu te pokvareni telefon,ali nekim čudom hvala Bogu je prestalo. E sad, bio sam kod otorinca i definiran mi je tinitus i žena mi je dala neke Betaserc tablete da pijem, makar je to također protiv poremećaja ravnoteže koju nemam. U sebe sam nalio i nalio kapi za uho, nos, onda sam probao onu varijantu sa svijećom za čišćenje cerumena i sve je to ublažilo stanje ,ali ne i otklonilo. Sad koristim švedsku grenčicu pa ćemo vidjet hoće li bit bolje. Ne znam, ja normalno čujem, nije mi problem kad je u prostoriji više ljudi, začudo okej spavam, mogu učit, pretpostavljam zato jer sam razvio neki sistem ignoriranja.Ja se sad s tim borim..

alfredo nr.2
01.08.2012., 22:06
David Letterman with William Shatner speaking about their tinnitus
http://www.youtube.com/watch?v=wQ6aKCGllpE&feature=player_embedded

ja sam krenuo vjezbati i jedem svakodnevno orasaste plodove kao bademi, kikiriki itd. u njima ima dosta magnezija i cinka. vidjet cemo sto ce od toga biti.