PDA

View Full Version : Bluetooth - urbana legenda ili stvarnost?

Američanac
20.04.2003., 11:48
Piše se svašta - neke kuće u HR imaju i prodaju takve uređaje - ali kakva je stvarna korist?

Priča se puno ali nitko koga znam ga konkretno ne primjenjuje... ja bi ali nigdje pravih referenci...

Dakle ovo sam pročitao - dopuni po želji:

Radi na principu novog protokola, optimiziran je prijenos multimedie (skinuli su 3 ISO layera), brzina je maximum 54MB/s... Spaja se sve sa svim iil samo sa autoriziranim uređajima (od 3 do 9 paralelnih veza), u prodaji su samo uređaji od 10 i 100m radiusa.

U praksi navodno ima nekih primjenjenih veza i mogućnosti:
mobitel-slušalice, laptop-printer, PDA-server...

Suma sumarum - to je to...

Bilo bi lijepo znati ako je netko nešto od toga i probao pa eto...

AxMi-24
20.04.2003., 12:37
Zaboravio si samo to da ce biti otprilike 9 sub standarda koji nisu intekompatibilni. I da danasnja oprema uglavnom ima masovnih problema sa kompatibilnoscu.

Znaci ako hoces da radi kupi od istog proizvodjaca i budi sretan ako i to bude radilo.

Grdy
22.04.2003., 10:23
Ipaq 3870 ili 3970 + Nokia 6310i: bluetooth radi ko urica. Bez Greske. Domet nije vise od par metara, ali to je za ovu primjenu dovoljno. Losa iskustva imam sa bluetooth headset-om za mob. Domet katastrofa, ako je mob u dzepu veza je losa. :eek:

Vještac
22.04.2003., 21:24
Nokia 6310i + Palm Tungsten - probano, radi bez greške...

V.

Sundancer
23.04.2003., 17:58
Nokia 6310i + Compaq Armada sa Astradis XTNDConnect Blue Manager PCMCIA adapterom radi bez problema (Windows 2000 Pro).
Nokia 6310i + Sony DCR-TRV50 digital camcorder (mini DV) takodjer radi.
Sony DCR-TRV50 digital camcorder + Compaq Armada sa Astradis XTNDConnect Blue Manager PCMCIA adapter zasad ne radi ali trudim se jos uvijek....