PDA

View Full Version : auto-radio zice

alien33
20.06.2005., 20:44
Ovak imam doma auto radio koji ima neki konektor pozadi di su zice za zvucnike i struju kak cu provjerit koja je za sta

Blixa
21.06.2005., 17:24
Napisi koji je model!

alien33
21.06.2005., 18:35
model je clarion 955hp

FANCY
06.07.2005., 20:29
Neznam tip radia ali pretežno su svi na isti kalup.
Jesi li dobro pogledao da nemaš kakvu šemu na poklopcu radia??
A ako nemaš, najčešće su ti , jedna Crna, možda malo deblja, MINUS, onda jedna ili dvije crvene, PLUS 12V, jedna je PLUS a druga plus za memoriu, kad ugasiš radio da ne pogubi postavke.
Zatim imaš ŽUTU koja je vijerovatno 12V ali za automatsku ANTENU i najčešće ostje slobodan i obavezno izolirana..
A onda ti dolaze, razno razne boje ali ubijek u paru, neka žica u boji ili dijelomčno u boji i crna ili dijelomičino crna.
Ako imaš 4 izlaza onda bi trebao imati 8 ovih žica, a ako imaš SUB izlaz onda još dvije.
Najbolje ako možeš stavit sliku žica i zadnje strane radia na net i onda da poušamo nešto konkretnje.
ja sam ti pojasni o tprilike ISO priključak koji se danas koristi.

bowets
07.07.2005., 18:53
ja imam slican problem...

kupio sam pioneer deh 4700mp i s njim dolazi iso konektor, al u mojoj alfi nema tog konektora neg su sve zice posebno... kaj sad?

IQ500
07.07.2005., 19:57
precvikaj konektor i spoji žice ovako:
crne možeš sve zajedno, to ti je masa.
otale po boji vjerojatno se slažu, ako ne javi!

Tuborg
08.07.2005., 23:13
Ili kupi ISO konektore u Chipoteci i ugradi ih. Nije toliko skupo, a uštedi vrijeme i živce kod ugrađivanja novog radia.

Blixa
09.07.2005., 01:01
bowets kaže:
ja imam slican problem...

kupio sam pioneer deh 4700mp i s njim dolazi iso konektor, al u mojoj alfi nema tog konektora neg su sve zice posebno... kaj sad?

http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/RegistrInstrMan.nsf/search?openform&Modelnr=4700mp

Izaberi Installation Manual!

Thurgood
13.07.2005., 09:01
lagano sam preletio manual i mislim da nema toga :misli:

možda ovo http://www.cullmann.de/htmleng/products/VC3_installation_iso.htm ili ovo http://www.caraudioplus.co.uk/sitepage/main.asp?sitepages=radioinstallation pomogne

Fancy je dobro napisao uz jedan ispravak: 2 plusa za stalnih 12V za memoriju i za "pravo" napajanje su crvena i žuta, a plava je 12V izlaz iz radija koji može biti za automatsku antenu, napajanje antenskog pojačalca ili ponegdje signal za paljenje pojačala

Jeep SRT8
30.11.2006., 18:17
Bok ljudi, molim za pomoć. imam Chryslerov radio i želio bah ga staviti u golfa. naravno golf ima ISO konektor klasični a Chryslerov radio negi čudni u dva reda po 11 pinova. molim odgovor na kristijanm@net.hr puno puno hvala !

raff34
30.11.2006., 18:41
Bok ljudi, molim za pomoć. imam Chryslerov radio i želio bah ga staviti u golfa. naravno golf ima ISO konektor klasični a Chryslerov radio negi čudni u dva reda po 11 pinova. molim odgovor na kristijanm@net.hr puno puno hvala !

Baci ga u smeće. Ne isplati se.

Ja sam tak nekaj radio pa sam spušio.

Imaš za 500kn, čita mpTRI i sve kaj treba.

Dekriza
02.12.2006., 00:01
postoji prelaz na iso konektor vidi u chipoteci ili tako negdje

marino412
15.10.2012., 17:27
pozdrav ljudi. naime, kupio sam autoradio LG lcf600ur. spojil sam ga u auto, ali kad ga isključim ostaje mi plavo svijetlo uključeno. pa me zanima kako to spojiti da kad ga isključujem da se isključi i ta boja. hvala :D

driftwood1
16.10.2012., 01:12
Zamijeni žutu i crvenu žicu.

Žutu na crvenu, crvenu na žutu.
Ako je već tako spojeno, vrati žutu na žutu, crvenu na crvenu.

marino412
27.12.2012., 18:50
ok hvala. uspio sam spojiti. :D
još me zanima kako na instrument tablu, tamo gdje se regulira grijanje, ugraditi LEDice u boji ??