View Full Version : Šumarski fakultet - Zagreb
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Hedonism_Girl
21.06.2005., 23:32
ej
jel' itko zna kad su upisi na shumarski fakultet u zg-u jer ne mrem nikak nach, na njihovoj stranici taj linkinch ne radi a nigdi drugo i ne pishe a prijatelju mi triba, pod hitno..fala..
scripta elegans fe
22.06.2005., 00:03
Hedonism_Girl kaže:
ej
jel' itko zna kad su upisi na shumarski fakultet u zg-u jer ne mrem nikak nach, na njihovoj stranici taj linkinch ne radi a nigdi drugo i ne pishe a prijatelju mi triba, pod hitno..fala..
oko 25. bi trebao izaci natjecaj.. pa mislim da ces tek onda saznati...
Faaak Am Se
23.06.2005., 11:04
ja sam na sumarstvu al ni ja nemam pojma kad ce bit prijamni.. jebiga..hehe pogledaj 27. u novinama
izumrli ostatak
23.06.2005., 11:09
Je li istina da na pejzaznu arhitekturu idu oni koji se ne mogu upisati na obicnu arhitekturu?
firestarter_17
02.08.2007., 17:41
Jel planira netko s foruma na šumarski? Ja sam odlučio pokušati na urbano šumarstvo na jesenskom, piše na njihovoj stranici da je prema neslužbenim rezultatima ostalo još 10 mjesta uz linearno plaćanje. Danas sam nabavio potrebnu literaturu. Pa jel imate onda kakve savjete, korisne informacije? Prijemni je 6. rujna.
firestarter_17:
za prijemni bi ti bilo dobro da si nabavis primjere od prethodnih godina (imaju u referadi) i to malo prodes i naucis, mislim da ti je to pola muke manje! ja sam prije 2 godine bila na prijemnom i mogu reci da je vrlo lagan bio, pogotovo matematika i kemija, neke osnove samo. biologija je imala vecinom botaniku i genetiku ak se ne varam... no naglasavam, bilo je to prije 2 godine :D
ako te zanima nesto detaljnije u vezi samog smjera i predmeta slobodno se javi, imam iskustva iz prve ruke :cool: :D
btw, izumrli ostatak, na sumarstvu ti nema pejzazne arhitekture.. al imas krajobraznu arhitekturu na agronomiji..
firestarter_17
04.08.2007., 23:26
Hvala ti na pomoći, što se tiče smjera najviše me zanima urbano šumarstvo pa bi mi koristila neka korisna informacija u vezi tog smjera. Brošure sa primjerima pitanja na prijemnom sam nabavio, imam i potrebnu literaturu za učenje, to sam nabavio od frenda koje je upisao šumarstvo ove godine na prvom roku.
bond007
05.08.2007., 17:52
odi radije na agronomiju
Good evil
05.08.2007., 18:39
Mene zanima, jel vi taj studij upisujete jer to tako zelite ili samo zato sto niste uspjeli upisat ono sto ste htjeli u prvom planu?
mislim da se ipak vecina upisuje jer to zeli. naravno da ima i onih koji upisuju tek toliko da vide, jer ne znaju kamo drugdje a zvuci im zanimljivo i sta ja znam iz kojih jos razloga, toga svugdje ima....
zapravo najmanje ima onih koji dolaze na prijemni jer im je ovaj faks rezerva (kao sto to biva sa npr. pmf-om, konkretno znam za biologiju, gdje se crta pomiče za 100tinjak mjesta jer su dotični upisali medicinu, stomatologiju ili sto vec)
ja sam upisala jer sam to htjela, jer me zanimalo, jer mi se cinilo zanimljivo..
Forum.hr
18.08.2007., 22:59
...Fax je upisan iz zajebancije....tak da sam i ove godine brucoš..na faxu je jebeno,ekipa je zakon samo kaj se treba od pocetka zanimati..a ne ko neki..ugl...svima ko upisuju zelim srecu...nije teško...heh
trenkillo
26.09.2007., 22:24
jel tko na ovom forumu upisao ili studirao ovaj fax ili ga želi upisati.Nevjerujem da nema nikog............
marina_tha
26.09.2007., 22:26
jel tko na ovom forumu upisao ili studirao ovaj fax ili ga želi upisati.Nevjerujem da nema nikog............
aa neman veze sa šumarstvom al :s :s :s za naslov teme
my love
27.09.2007., 14:11
upisala moja prijateljica...
trenkillo
27.09.2007., 17:42
dajte ljudi tko je na sumarskom fakultetu,javite se. pa nisam ja valjda jedini upisao.to mi nekako neštima......
spajalica_zg
01.10.2007., 19:28
jel tko na ovom forumu upisao ili studirao ovaj fax ili ga želi upisati.Nevjerujem da nema nikog...........
frend jedan iz srednje upisao sumarski (urbani sum.)
veli da je ok, ali i meni je nekak okej taj smjer :)
NessOfTheLoch
01.10.2007., 22:31
ima malo ljudi ovdje. ja nisam medu njima, doduse, dijelimo dvoriste.... agronomija:)
pinky_pantera
02.10.2007., 10:10
ja sam upisala urbano sam koga god da pitam svi su na šumarstvu.
Orodiel
23.10.2007., 20:51
Je li to težak faks?
Čula sam da se govori da je prilično zahtjevno...
condelli5
23.10.2007., 23:07
također
trenkillo
25.10.2007., 13:11
nevezano uz to, tko je upisao a tko nije,jeli bar netko bio na Ambijenti...
Lord Constantius
25.10.2007., 14:46
I moja isto.
trenkillo
25.10.2007., 18:31
dobro koja su godina te frendice, kaj ćemo sad pisati ćiji frendivi idu na koji fax,daj nekaj kaj drži vodu.I moja frendica studira ekonomiju al jeb.. ga ja sam završio na šumarstvu i tam sam još kratko,nadam se
još kratko, nadaš se??
heh, pa kaj te onda toliko zanima tko je sve upisao... :kava:
što se teškog tiče...ništa nije teško ako imaš volju/želju to raditi, tako i sa faksom...a da je među zahtjevnijima, je... prijemni pljuga al treba to završiti.... :s
Orodiel
25.10.2007., 20:01
Je li to težak faks?
Isto pitanje... pliz....
pa gle, ako voliš biljke, šume, drveće, botaniku općenito i sve vezano uz to (anatomija, sistematika, kasnije genetika, bolesti, i tako tome slično, ovisno o smjeru) onda ti neće biti problem učiti i neće ti biti pretjerano teško jer - kao što rekoh, učit ćeš nešto što voliš učiti ;)
zapravo, ovisi što vi smatrate da znači zahtjevan ili težak faks... meni je ono bilo teško jer mi se nije dalo učit botaniku...ne pitajte zašto sam išla upisivat šumarstvo (pardon, urbano šumarstvo) a ne zanima me botanika :D sad mi se taj koji mi je bio težak čini lagan, dok mi je ovaj sadašnji užasno težak, tak to ide :D
kažem, važno da si zadovoljan, i da voliš to što studiraš i bit će puno manje problema neg da je obrnuto :D
aah, pa svi fakulteti su teški, manje ili više :kava: ovisi o tvojim/vašim interesima ;)
condelli5
25.10.2007., 23:50
Je li to težak faks?
kažu mi da je terenska nastava za umrit. doslovno.
apeitheia
26.10.2007., 12:35
sta ima na prijemnom? ja sam tip koji voli prirodu,sume,,,,a zavrsila sam na fizici prije par godina,pa sljedece godine mislim nes novo upisat
Lord Constantius
26.10.2007., 12:43
dobro koja su godina te frendice, kaj ćemo sad pisati ćiji frendivi idu na koji fax,daj nekaj kaj drži vodu.I moja frendica studira ekonomiju al jeb.. ga ja sam završio na šumarstvu i tam sam još kratko,nadam se
Uglavnom, ta moj afrendica je završila tamo iako joj to nije bilo niti jednom palo napamet. Čak mislim da nije niti znala za taj fakultet dok se nije otišla na prijamni, jer nije uspjela na Filozofskom niti na Hrvatskim studijima, tako da je tamo upala. Mislila je tamo ostati samo godinu dana, tek toliko da studira, da ima neka prava, da ne ide raditi i u krajnjoj liniji da vidi kako to izgleda. ( Iskustvo više nikada ne škodi! :) ) Uglavnom, sada je druga godina I PREZADOVOLJNA JE! Čak niti ove godine nije išla ponovno na prijamni Na Hrvatske studije i Filozofski, nego je ostala na ovom fakultetu. Kaže da je dosta zahtjevno, ali čuj, koji fakultet nije. Treba raditi, raditi i na kraju sve dobro ispadne. Sviđa joj se gradivo, kaže da su profesori više manje OK, kao i ekipa tamo. Eto, to je sve što znam... :D
Las Legolas
26.10.2007., 13:34
Da upisao- studirao i zavrsio
Fakultet za svakog tko voli prirodu i tehnicke znanosti, odgovor je s dozom subjektivizma znam... al fax mi je ostao u odlicnom sjecanju, od profesora, ekipe, terena... da, terena koji se sastoji od 40-50 dana posjeta razlicitim dijelovima Lijepe nase tijekom jedne akademske godine. Daleko najbolji su posjeti NPSO (Nastavno Pokusnim Sumskim Objektima) koji su smjesteni medju najlipse krajolike (Gorski Kotar, Posavina, Rab), i jos kad kazem da se u objektima boravi 7-10 dana u komadu, s dobrom ekipom mora bit nezaboravno.
Najvece je pitanje kako poslije nac posao, odgovor lezi u pitanju "odakle si i gdje se zelis zaposlit", pa tako je za Zagreb i okolicu teze nac posao dok se situacija mijenja zalaskom u juznije i istocnije dijelove RH, gdje je potreba za strucnjacima veca.
Znanje prikupljeno na fakultetu se moze iskorisiti i za druge stvari, tako ja danas osim sto sam nasao posao, vrsim i uredjivanje vrtova, znaci da nisi striktno vezan za Hrvatske Sume (iako je domena poslova u odnosu na druge struke znatno suzena), al sve ovisi o pojedincu.
trenkillo
26.10.2007., 16:01
znaći ipak sam pogriješio,ipak i nas šumara ima u forumskim domenama,mada nisam na šumarskom smjeru već na onom drugom(ljudi koji studiraju šumarstvo znaju na kojem) bitno je da nas ima.Sjećam se jedne ne-zgode dok sam ponavljao godinu i radio na pravnom fakultetu u raćunovodstvu kao student,bilo je dosta podcjenjivaćkog razmišljanja vezanih uz fakultet koji studiram.Neznam zašto ljudima krene prvo smješak od uha do uha,kad im kažeš da si na šumarstvu a zatim se naglo uozbilje kad vide da misliš za ozbiljno.Fax je uglavno Bolji nego pravni,vjerujte mi......
Zek0slav
27.10.2007., 12:02
Mislim da ce na taj fax sada malo vise ljudi ici nego prije!
apeitheia
28.10.2007., 19:20
cula sam da je jako tesko nac posao igdje sa sumarskim....?!
e da zanima me,imali kakav terenski posao u sumarstvu?
znam da na teren idu oni sa zavrsenom srednjom sumarskom,i da je ponekad teze dobit posao za koji si prekvalificiran,jer te moraju vise platit?
i postoji li smjer ekologije ili nesto?
i da li je to samo smjer vezan uz sume(ergo ne da mi se cijeli dan pec zemlju i proucavat)?
Cydonia
28.10.2007., 23:49
Teško je dobiti posao jer većina studenata na Šumarskom su sineki od tatice koji već radi u "Hrvatskim šumama", pa njih čeka posao prek veze, a ostali koji nemaju vezu su u manjini.. i oni će završiti nezaposleni, ili radeći izvan struke...
Poslovi u šumarstvu jesu uglavnom terenski, i na terenski posao ne idu samo sa završenom srednjom ili bez završene škole, već i dipl. ing., naravno!!!
Ne postoji smjer vezan uz ekologiju, postoji Šumarstvo, Urbano šumarstvo i Drvna tehnologija.
E da, i što smatraš pod pojmom ekologije, jer ekologija nije zaštita prirode, ak si na to mislila.
Cydonia
28.10.2007., 23:59
bilo je dosta podcjenjivaćkog razmišljanja vezanih uz fakultet koji studiram.Neznam zašto ljudima krene prvo smješak od uha do uha,kad im kažeš da si na šumarstvu a zatim se naglo uozbilje kad vide da misliš za ozbiljno.
To se totalno događa, a i meni ide na živce!
.."najbolja" su mi pitanja.. koji smjer? hladovina? ha ha
...ili: kada završiš bit ćeš drvosječa? :bang:
Las Legolas
29.10.2007., 08:20
...haha, da, al imas titulu Dr.
Mene to ne pogadja, kad nekom kazem da sam odredjujem kad cu na teren, kad u ured, sto cu raditi (radim na uredjivanju suma), jer nemam nikog "direktno" nad sobom, tijek razgovora se promijeni..
Ljudi i dalje podcjenjivacki gledaju na tu struku, al samo zbog neupucenosti.
I nije istina da samo sineki dobijaju posao u HS, kako rekoh najvise ovisi o tome gdje zelis raditi, jer je u nekim podrucjima zasicenost strucnjacima veca pa je tu tesko dobiti posao, al zar tako nije i sa drugim strukama..
Cydonia
29.10.2007., 13:45
Da, slažem se s tobom da su ljudi neupućeni, i da zato podcjenjuju struku.
A što se tiče sineka, tu se baš i ne slažem s tobom, jer oni svi dobivaju posao, pa i u Zagrebu, dok bih rekla da za ostale ovisi da li se žele preseliti u manju sredinu i o još puno drugih faktora...
trenkillo
29.10.2007., 16:48
Konaćno je tema profunkcionirala,:s :s :s :s bilo je i vrijeme da pokažemo da nas ima i na forumu.Tko studira još nek dođe u mandarinu na cugu....:D
Orodiel
29.10.2007., 16:58
Konaćno je tema profunkcionirala,:s :s :s :s bilo je i vrijeme da pokažemo da nas ima i na forumu.Tko studira još nek dođe u mandarinu na cugu....:D
:s Tako je!
castanea
31.10.2007., 17:39
jel tko na ovom forumu upisao ili studirao ovaj fax ili ga želi upisati.Nevjerujem da nema nikog...........
diplomirala 2002.
jel ivo još dolje radi za šankom? :D
Cydonia
02.11.2007., 22:39
jel ivo još dolje radi za šankom?
Da. :D
trenkillo
03.11.2007., 16:58
ivo je car,još uvjek ima na šanku sthilov kalendar sa jebenim komadima i sliku tuđmana,kakav car.živi u nekom svojem vremenu
Cydonia
04.11.2007., 11:24
Castanea, a gdje radiš?
Las Legolas
09.11.2007., 11:03
mandarina?? ajmeee!!!
kako smo se tamo znali zarakijat..hehehe
Cydonia
18.11.2007., 17:34
Konaćno je tema profunkcionirala
... i brzo prestala funkcionirati :(
Sve se svodi na Ivu i njegov šank. :D
Dobro ljudi, ima koga tko trenutno studira, po starom, po bolonji, bilo šta?? Kako vam ide?
Ima nekog tko je završio, di sada radite?
Gdje ste?? :kukuc:
trenkillo
22.11.2007., 21:56
evo ja još studiram upisao sam 98 baaaaaa, 11.12. imam zadnji ispiti,tko se zatekne na faksu plaćam cuge
Cydonia
22.11.2007., 21:58
I koliko još do kraja? Ispita, mislim?
Franjić:Snajper: :rigo: :2up: :mirko:
Cydonia
22.11.2007., 22:08
Mislim, ok, vjerujem da bi se još ljudi s tobom složilo. Ali mogao si bar malo riječima podkrijepiti to svoje stajalište!
Mislim, ok, vjerujem da bi se još ljudi s tobom složilo. Ali mogao si bar malo riječima podkrijepiti to svoje stajalište!
Isfrustrirani tip koji nikad neće prežalit što ne može predavat na PMFu, lizao je studentice koje nisu mogle proći, obožava ulizice i ljigavce...a u mojoj generaciji ih je bilo puno.
I misli da je bog, a u biti je Nula:kava:
Cydonia
23.11.2007., 13:23
Inače predaje i na PMF-u.
Jel u tvojoj generaciji bio s nekom curom? Ja sam čula da svake godine ima po jednu, i da je to kao javna tajna... Ali u mojoj generaciji nije bio ni sa kim, pa uvijek čujem samo priče...
oho, moja greška tu info nisam imao.u "moje" vrijeme je bio isfrustrirani pizdek što se PMFa tiče.i njemu je plan kako je nama rekao da i samo predaje na PMFu pa je završio na šumarstvu.
o bio je bio, i to s više njih...pred cijelom grupom se "družio" s jednom na terenu na Samoborskom gorju.
Ma po meni loš čovjek, a sad svatko ima pravo na svoje mišljenje....možda se naže netko i s dobrim mišljenjem o gospodinu
trenkillo
17.12.2007., 18:48
tulum u mandarini 20.12.ćetvrtak,jedan od posljednjih.................pozvane su i agronomke,normalno bez agronoma.
šumarica
12.01.2008., 23:19
ej... trebam pomoc od nekoga tko studira šumarstvo. jel mi mozete reci jel se sociologija moze prepisati...predpostavljam da se moze..i dali vrijedi nauciti skriptu ili da se oslonim na prepisivanje.Isto tako pitanje i za zoologiju.....ajdee molim vas odgovorite mi, sljedeci tjedan pisem...
šumarica
12.01.2008., 23:21
ej... :) trebam pomoc od nekoga tko studira sumarstvo. jel mi mozete reci jel se sociologija moze prepisati...predpostavljam da se moze..i dali vrijedi nauciti skriptu ili da se oslonim na prepisivanje.Isto tako pitanje i za zoologiju.....ajdee molim vas odgovorite mi, sljedeci tjedan pisem...:kava:
šumarica
12.01.2008., 23:21
dvaputa isto...nema veze
Cydonia
15.01.2008., 22:15
Pozdrav, šumarice.
Dok sam ja bila na 1. godini (a prošlo je vremena od tada, već, ja nisam po bolonji, već "po starom") svi smo prepisivali sociologiju, jer je žena toliko jadna i doslovce smo držali knjige na klupi ili u krilu i svi smo dobili 4 ili 5.
A što se tiče zoologije, ne znam ti kak to sad ide jer se izmjenio profesor... Ali mislim da vam to drži Margaletić, pa prema tome mislim da nema šanse!
šumarica
16.01.2008., 16:40
ej, hvala, ma to za sociologiju i ja mislim, iako se ne sjecam kad sam tu zenu zadnji put vidjela, a zoologiju nam Margaletić drzi..tako da se slazem u tome da se ne moze prepisati...ah nista, vidjeti cu sutra bar zoologiju!!! hvala opet
šumarica
17.01.2008., 16:40
ovako zoologija se ne moze prepisati, ali zato je ispit full lagan, samo se trebaju nabaviti pitanja od prijasnjih godina...eto pozdrav svima....ja se ocito sama sa sobom dop...
Loknica
10.02.2008., 22:09
ajmeeeeeeeeeee!!! ja idući tjedan imam zoologiju nekak mislim da neću stić sve naštrebat...... nema usmonog jel?:confused:
jel postoji šansa da se kod Šegotićke iz prve položi matematika ili je to samo san...:rolleyes:
ekipa,jel ima netko da misli ić na prijamni na šumarski,trebao bi materijale,a nisam išao na nikakve pripreme,čak ni ne znam
točno koji su predmeti na prijamnom,ali mislim da bi se snašo samo da imam neke skripte baš za prijamni
u svakom slučaju,ako netko zna više o samom prijamnom pa da kaže ili možda ima skripte za uploadat bio bih mu stvarno zahvalan
fala
TNT DINAMO
29.02.2008., 16:00
ekipa,jel ima netko da misli ić na prijamni na šumarski,trebao bi materijale,a nisam išao na nikakve pripreme,čak ni ne znam
točno koji su predmeti na prijamnom,ali mislim da bi se snašo samo da imam neke skripte baš za prijamni
u svakom slučaju,ako netko zna više o samom prijamnom pa da kaže ili možda ima skripte za uploadat bio bih mu stvarno zahvalan
fala
Ja također namjeravam ići na fakultet šumarstva. Skripte za prijamni možeš nabaviti u referadi tog fakulteta, tako ja mislim. Ja ću negdje za mjesec dana nabaviti potrebnu literaturu i pitanja za prijamni. Neke važne podatke u vezi faksa možeš naći na sumfak.hr.
A otkud si ti?
Pozdrav
Ja također namjeravam ići na fakultet šumarstva. Skripte za prijamni možeš nabaviti u referadi tog fakulteta, tako ja mislim. Ja ću negdje za mjesec dana nabaviti potrebnu literaturu i pitanja za prijamni. Neke važne podatke u vezi faksa možeš naći na sumfak.hr.
A otkud si ti?
Pozdrav
Da već sam bio na stranici šum.faksa i sazno sve važno o prijemnom.Ali me u principu
zanima samo ta skripta,jel to baš obuhvača sva tri predmeta i najvažnije stvari,i možda pitanja?Takve su skripte na pripremama inače
i takvu skriptu bi trebao.E i koliko dođe,ako možda znaš?
TNT DINAMO
01.03.2008., 00:19
Da već sam bio na stranici šum.faksa i sazno sve važno o prijemnom.Ali me u principu
zanima samo ta skripta,jel to baš obuhvača sva tri predmeta i najvažnije stvari,i možda pitanja?Takve su skripte na pripremama inače
i takvu skriptu bi trebao.E i koliko dođe,ako možda znaš?
Ima tamo na stranici www.prijemni.net cijena o skriptama iz fakulteta. Tako za šumarski košta 300 kn plus 50kn poštarina. Odi tamo i pogledaj dobro..
Da, te skripte obuhvaćaju sva tri predmeta.
Nisi mi reka otkud si?
Iz Zagreba sam.
Daj ne seri da ćeš kupit skriptu za trista kuna,ajd ak na neku fintu uspiješ pronač neš jeftinije ili možda skriptu u elektroničkom obliku,javi...
PS.što baš 300 kuna dođe ta skripta u skriptarnici?
Mene zanima dal ima nekoga da ide baš na pripreme za šumarski,u tom slučaju je sigurno dobio skriptu u e obliku koja bi mi puno pomogla,ako ima nek se javi,thanks
TNT DINAMO
01.03.2008., 14:26
Iz Zagreba sam.
Daj ne seri da ćeš kupit skriptu za trista kuna,ajd ak na neku fintu uspiješ pronač neš jeftinije ili možda skriptu u elektroničkom obliku,javi...
PS.što baš 300 kuna dođe ta skripta u skriptarnici?
"Daj ne seri?" Kolega, pa kak se ti to izražavaš?? vjerujem da nisi ništa loše mislio.
300 kn je najmanje što trebaš dati ako želiš uspjeti na prijamnom. Nisi valjda škrt na lovi ili nisi dobrog imovnog stanja. Ako misliš na neku foru, naći nešto jeftinije u elektroničkom obliku i sl. sumnjam da ćeš uspjeti to naći. A ustalom, teško je naći nekoga tko se baš priprema za šum. faks jer malo ljudi ide na taj faks, svega sedamdesetak ili više ljudi iz cijele Hrvatske.
Što se tiče priprema, one počinju negdi krajem lipnja, ići ću na ZCP(zagrebački centar za poduku), tamo se pripremaju za šumarstvo i te pripreme traju 2 tjedna svaki dan. 90% ljudi koje je išlo na ZCP uspiju na prijemnom.
Loknica
01.03.2008., 19:31
za taj se prijamni ne treba tolko pripremat
matematika je lagana, biologija isto a kemija onak.....
btw. ovo godiu nas e upisalo oko 300, tak da ima dosta ljudi...:kava:
"Daj ne seri?" Kolega, pa kak se ti to izražavaš?? vjerujem da nisi ništa loše mislio.
300 kn je najmanje što trebaš dati ako želiš uspjeti na prijamnom. Nisi valjda škrt na lovi ili nisi dobrog imovnog stanja. Ako misliš na neku foru, naći nešto jeftinije u elektroničkom obliku i sl. sumnjam da ćeš uspjeti to naći. A ustalom, teško je naći nekoga tko se baš priprema za šum. faks jer malo ljudi ide na taj faks, svega sedamdesetak ili više ljudi iz cijele Hrvatske.
Što se tiče priprema, one počinju negdi krajem lipnja, ići ću na ZCP(zagrebački centar za poduku), tamo se pripremaju za šumarstvo i te pripreme traju 2 tjedna svaki dan. 90% ljudi koje je išlo na ZCP uspiju na prijemnom.
sori kolega,no harm intended:)
Ha gle,prosječan studoš baš i nema para,a to da skripta košta više od same pristojbe za raz.i upisa na faks je glupo...pa mislim kolko to mora biti papira da ispadne 300 kn,čiste gluposti,još tome dodaš da imaš pun k. kopiraona koje ti skopiraju knjigu bez ikakvih prava(aka piratstvo)...onda dobiješ tek maleni uvid u to kolko ekipa zarađuje na tim "skriptama" od tristo kn...
U svakom slučaju,ako netko nabavi skriptu u e obliku,u što uopće ne sumnjam da postoji,ili je možda tolko dobar da podari kolegi forumašu skiptu koju više ne treba,bit ću izvanredno zahvalan,zahvaljujem:D
Hmmm imam ja, al sama pitanja...
kovinsin
04.03.2008., 23:47
prijamni je pljuga.ako si pokupio u srednjoj osnovna znanja iz bio,mat i kem prolazis.
kad sam ja upisivao (02.) bilo je tako.
ekipa koja nije imala kem u srednjoj ili imala samo jednu god zaokruzivala je samo jedan odgovor npr a) (jer su 3 ponudjena) tako skupila min 20% iz toga podrucja koliko ti je potrebno da prodjes prijamni.
pitanja su skroz jednostavna -sjecam se bas iz kem. da je bilo nesto za naboj koje cestice su pozitivno nabijene-kationi,anioni i nest trece.
neznam jel se sad nest promjenilo(neka me netko ispravi ako grijesim); mozda bolonja ipak nesto mjenja
TNT DINAMO
05.03.2008., 20:21
prijamni je pljuga.ako si pokupio u srednjoj osnovna znanja iz bio,mat i kem prolazis.
kad sam ja upisivao (02.) bilo je tako.
ekipa koja nije imala kem u srednjoj ili imala samo jednu god zaokruzivala je samo jedan odgovor npr a) (jer su 3 ponudjena) tako skupila min 20% iz toga podrucja koliko ti je potrebno da prodjes prijamni.
pitanja su skroz jednostavna -sjecam se bas iz kem. da je bilo nesto za naboj koje cestice su pozitivno nabijene-kationi,anioni i nest trece.
neznam jel se sad nest promjenilo(neka me netko ispravi ako grijesim); mozda bolonja ipak nesto mjenja
Drago mi je što prijamni nije težak. Ali reci mi jel tamo kemija najteža?
Ja sam iz ekonomske škole i kem sam imao samo jednu godinu.
Pozdrav
šumarica
06.03.2008., 19:00
ej, prijamni je prelagan...nemojte se brinuti... a kod segoticke sam kolokvirala... :) loknica, sve je moguce!!!!
trenkillo
09.03.2008., 22:06
kod nas u selu kad neko nekog nevoli, samo ga pozove u lov. ako je tko čitao jutarnji od subote..........
juhu! ja se spremam na urbano šumarstvo i zaštitu okoliša, al vidim da vas iz tog smjera baš i nema.
sad mi je laknulo kaj prijemni nije teški, makar matematiku nemam pojma...
vidla sam na stranicama fakulteta da su prvi predmeti na ovom smjeru matka i kemija. to je jako teško? bu mi teško na faksu ak neznam matku i kemiju?
šumarica
03.04.2008., 00:05
ee pa...necee ti biti bas prelagano....kemiju obavezno preko kolokvija rijesi...ili na prvom ispitnom roku...a matku probaj isto kolokvij....ugl...ja sam sve preko kolokvija dala ali kemija ti je zajebana na ispitu
Zna netko Josipa Culinovica?
šumarica
07.04.2008., 21:05
e jel mi ko moze poslati kolokvij iz izmjere terena s osnovama kartografije...bas mi je htino...u srijedu je kolokvij...
E jel tko nabavio tay prijamnni, ja cu sad uskoro isto na Šumarski, pa me zanima. kaj treba uopće (uplatit nekej za prijamni na faksu?) i se može još uvijek na 2 faksa prijavit?
šumarica
08.04.2008., 16:59
a imas rokove do kad moras prijaviti prijamni... dodes prijavis se...za par dana dodes opet na prijamni, pa opet dodes na upis.. pa kroz godinu posjecujes fax...i tako.. radiš vjezbe...pizdis...jer nisu dobre...i onda ides na teren..i napijes se i sve ti je super! (iako ja do ovog zadnjeg jos nisam dosla posto jos terena nisam imala...) :)
stidljiva ljubičica
15.04.2008., 22:39
recite mi kakvo je godište na šumarskom faksu,jer ja bi nakon 3 godine pauzirala na sadašnjem faksu (iako sam redovan student) i upisala šumarstvo jer jednostavno obožavam biljčice,drveće,šume,prirodu,pa i šumare,drvosječe i sve vezano uz to. Zaljubila sam se u biljke i mazim grmove kad me nitko ne vidi,znam prepoznati većinu biljaka i njihove latinske nazive... dovoljno dobar razlog za upisati šumarstvo? samo se bojim da već nisam stara za prvu godinu. ali ako je moj cili život u pitanju,onda nikad nije kasno,jeli tako?
šumarica
17.04.2008., 22:28
viola hirta :) heheh...ajmooo sto je to :) evo ja sam ti sad prva godina, nisam imala pojma o niti jednoj biljci ni nista...a sve sam kolokvirala tako da...sam ti dodi k nama.. i da SUMARI (muski) su najbolji!!!
Ludi konj
27.04.2008., 19:04
recite mi kakvo je godište na šumarskom faksu,jer ja bi nakon 3 godine pauzirala na sadašnjem faksu (iako sam redovan student) i upisala šumarstvo jer jednostavno obožavam biljčice,drveće,šume,prirodu,pa i šumare,drvosječe i sve vezano uz to. Zaljubila sam se u biljke i mazim grmove kad me nitko ne vidi,znam prepoznati većinu biljaka i njihove latinske nazive... dovoljno dobar razlog za upisati šumarstvo? samo se bojim da već nisam stara za prvu godinu. ali ako je moj cili život u pitanju,onda nikad nije kasno,jeli tako?
ako ga misliš upisat samo radi biljčica, a ništa te drugo ne zanima, onda ne upisuj... imaš dosta predmeta koji nisu povezani s biljčicamaUiskorištavanje šuma, lovstvo, mehanizacija, uređivanje, dendrometrija...) tak da...
uber_svinja
14.05.2008., 15:11
ako ga misliš upisat samo radi biljčica, a ništa te drugo ne zanima, onda ne upisuj... imaš dosta predmeta koji nisu povezani s biljčicamaUiskorištavanje šuma, lovstvo, mehanizacija, uređivanje, dendrometrija...) tak da...
Tako je. Jedino tereni kod Botanike/Dendrologije/Fitocenologije su ciste biljcice i nauci se presati :-)
Dendrometrija.. ugh.. :confused:
Go_ogle
27.05.2008., 12:01
zna li netko kad je prijemni?
eto i ja sam na šumarstvu, samo po starom programu... drago mi je da vas ima toliko i sve vas puno pozdravljam, kolege i kolegice
:zivili:
Kolko se uopće plaća za prijamni, i di to maram uplatit u banci ili mogu njima u referadi?
seruc'n tebija
07.06.2008., 05:04
od 4 str niš
hrpa srdnjškoljaca koji se pokušavaju pronać u zadnji tren
odo doskora
anovi_sky
11.06.2008., 17:19
Zna li tko što treba učiti za urbano šumarstvo i iz kojih udžbenika jer nigdje ne mogu to pronaći, ako netko još ima kakvo iskustvo na tom faksu pa da nešto napiše, pomagajte :kava::s:s:s
mene zanima da li još uvijek vrijede ove skripte koje sam našao na netu. da li je to i dalje u prijemnome ili ima nešto drugo?
BIOLOGIJA
Grane biologije
Razdioba živog svijeta
Kemijski sastav živih bića
Organski spojevi
Nukleinske kiseline
Virusi
Razvitak biljnog organizma
Razvitak životinjskog organizma
Niže gljive
Alge
Više gljive
Lišajevi
Biljke
Flora i vegetacija
KEMIJA
Građa tvari
Kemijske veze
Računanje u kemiji - stehiometrija
Otopine
Oksidacijski broj, redoks reakcije
Elektroliza, galvanski članci
Energija, ravnoteža kemijskih reakcija, kemijska kinetika
Anorganska kemija
Organska kemija
Ugljikovodici
Organski spojevi s kisikom
Organski spojevi s dušikom
Biokemija MATEMATIKA
Skup realnih brojeva i uređaj u skupu realnih brojeva.
Koordinatni sustav u ravnini.
Polinomi i racionalne funkcije.
Potencije i korijeni.
Sličnost.
Kružnica, krug i pravilni poligoni.
Skup kompleksnih brojeva.
Polinom drugog stupnja i njegov graf.
Kvadratne jednadžbe i nejednadžbe.
Eksponencijalna i logaritamska funkcija.
Poliedri i rotaciona tijela.
Trigonometrijske funkcije i njihova primjena.
Omjeri, razmjeri i razmjernost veličina.
Pravac, kružnica, elipsa, hiperbola.
Nizovi realnih brojeva.
Kombinatorika i vjerojatnost
anovi_sky
16.06.2008., 16:38
Može li mi netko reć što treba iz kemije za urbano šumarstvo učit, jer to nigdje ne piše ?????:s
šumarica
16.06.2008., 19:48
ma jebote..uzmi knjigu iz sred je, procitaj i proci ces...jebeno lagani prijamni...samo kasnije...uf
Evo i ja se spremam za šumarstvo. Odlazim uskoro u Zagreb na pripreme pošto nisam samostalno učio ništa do sada, jer sam se za fakultet odlučio u zadnjem trenu. Valjda ću sve potrebno znanje, skupa sa nekim skriptama dobiti tamo i uspjeti proći prijemni.
Svugdje čujem kako za ovaj fakultet nema baš pretjeranog interesa, ali čini se da ove godine ima, sudeći po nekim postovima.
Malo mi je zeznuto upisati šumarstvo, da se ne zajebem. Naime, ''zelen'' sam tip i sve što se tiče nekakvog iskorištavanja šume u svrhe drvne tehnologija, lovstva i sl., me ne interesira baš, a pomalo i nervira.
Ja znam da se šume moraju doržavati i da se sječu, sade nova i posječena daju u drvne svrhe, sve je to jasno i to je taj krug, ali ne bih volio na faksu učiti previše toga, već općenito o šumi i sve što u nju spada. Znači pretežito njeno uzdržavanje i njene ljepote, kako je zaštiti. A da se to sve ne odnosi na iskorištavanje, ako me shvaćate...
Nekakav savjet od studenata biti će dobrodošao... :)
anovi_sky
18.06.2008., 11:45
ma jebote..uzmi knjigu iz sred je, procitaj i proci ces...jebeno lagani prijamni...samo kasnije...uf
Što si ti tako živčana, ma samo pitam, bolje provjerit.
I nemoj mi tuda psovat :azdaja:
držte fige 10.!
vidla pitanja kakva su bila...
nije teško...
al ak nije teško meni...
onda nije ni drugima...
pa...
:mama:
ja bi tak na ovaj faks...
:tuzni:
Jel ste se svi išli prijavit, koji ste bili-- tak da znam jer primaju ih 105, pa ak ima vremena da se prijavim za nekej drugo....
105? na koji točno smjer misliš jer sveukupno primaju 275 ljudi. p.s. gore sam stavio skripte koje sam našao što se točno treba učiti. da li su točne, jel zna netko?
105? na koji točno smjer misliš jer sveukupno primaju 275 ljudi. p.s. gore sam stavio skripte koje sam našao što se točno treba učiti. da li su točne, jel zna netko?
ja se učim po tome. makar, tu ne piše ekologija, a bila su pitanja iz nje... uči se po tome s naglaskom na botaniku, organsku i anorgansku kemiju, genetiku i ekologiju. pogledaš si zaštičene vrste u hrvatskoj i zaštićena područja... tak ja radim. a možda radim krivo... :ne zna: :tuzni:
Midnight Mover
04.07.2008., 15:06
evo da i ja nes kazem, nisam bas puno ucio za prijamni, al ono nes jesam i nadam se da cu upast ... najvise sto cu radit je gađat odgovore :)
Midnight Mover
04.07.2008., 15:14
juhu! ja se spremam na urbano šumarstvo i zaštitu okoliša, al vidim da vas iz tog smjera baš i nema.
sad mi je laknulo kaj prijemni nije teški, makar matematiku nemam pojma...
vidla sam na stranicama fakulteta da su prvi predmeti na ovom smjeru matka i kemija. to je jako teško? bu mi teško na faksu ak neznam matku i kemiju?
evo i ja se prijavio za taj smjer ... :top:
Mislim da je najvažnije znati sve o prokariotskim i eukariotskim (biljnim i životinjskim) stanicama, nešto osnovno o genetici te spolnom i nespolnom razmnožavanju... i po meni najviše o evoluciji, ekologiji i naravno o živim organizmima (alge, gljive, biljke, mahovine, životinje). Opća kultura o Hrvatskoj flori i fauni isto.
Iz kemije ja mislim da ima većinom organske kemije (prepoznavanje alkohola, alkana, alkina, alkena, fenola, etera, arena, itd.), a iz anorganske kiseline i soli, te naravno neki opći kemijski pojmovi. Deset je pitanja, osam teorija i dva računa, valjda pH vrijednost i nešto slično.
Matematika sadrži dvadeset zadataka, ne znam kakvi će biti ove godine ali prijašnjih prijemnih nisu bili baš teški zadaci. Mislim da ima pretežito funkcija, par nejednadžbi, jedan zadatak iz geometrije, neke osnove i potencije, itd.
Koliko god svi govorili da je lako i da nije teško, opet je prisutan taj strah.
Danas je zadnji dan prijava, da li možda netko zna koliko ih se prijavilo?
Danas je zadnji dan prijava, da li možda netko zna koliko ih se prijavilo?
meni je pisalo da sam 112. ili tako nešto. da li to znači da sam 112. u svim ukupnim prijavama ili samo 112. za taj jedan smjer (šumarstvo)?
meni je pisalo da sam 112. ili tako nešto. da li to znači da sam 112. u svim ukupnim prijavama ili samo 112. za taj jedan smjer (šumarstvo)?
Vjerojatno u ukupnim prijavama...
jel bi mogao netko od kemičara podsjetiti na formule koje se tiču izgaranja (jer mi se čini da je to još kemija iz osnovne a u mojoj knjizi to nema objašnjeno)? naime, u onom zadatku u vodiču kroz preddiplomske (vjerojatno ga je većina kupila) ima onaj šesti: što će nastati potpunim izgaranju dva mola etana: A. 4 mola CO2 b. 2 mola CO2 c. 3 mola CO2, pa sad, ako se nekome da to riješiti i ukratko objasniti bio bih mu zahvalan :s a i onaj sa hidrolizom ne bi bio loš, dosta mi je slabo taj dio u knjizi objašnjen.
Možda ovako:
CH3CH3 (etan) + O2 ----> CO2 + H20 - onda to izjednačiš i dobiješ:
CH3CH3 + 7/2O2 ----> 2CO2 + 3H2O /2 (množiš s dva jer imaš razlomak kod kisika)
Onda dobiješ: 2CH3CH3 + 7O2 ----> 4CO2 + 6H20
Znači potpunim izgaranjem 2 mola etana dobiješ 4 mola ugljičnog dioksida (CO2) i 6 mola vode (H20). Točan odgovor je pod a)
Ja mislim da ti je kod ovakvih zadataka uvijek CO2 + H20 i onda samo izjednačavaš i ako ti dođe razlomak samo pomnožiš kao u matematici.
Što se tiče hidrolize, hidrolizirati će soli jakih kiselina i slabih baza ili slabih kiselina i jakih baza, jedino neće hidrolizirati soli jakih kiselina i jakih baza. Točan odgovor je pod a) NaHCO3 jer je to sol od jake baze (NaOH) i slabe kiseline (H2CO3). Odgovori pod b) NaCl i c) Na2SO4 su ti soli od jakih kiselina i jakih baza.
Evo nekih najvažnijih:
JAKE KISELINE:
HCl - klorovodična (solna)
H2SO4 - sumporna (sulfatna)
HNO3 - dušična
SLABE KISELINE:
H2CO3 - ugljična
H3PO4 - fosforna
H2S - sumporovodična
HCN - cijanovodična
CH3COOH - octena (organska)
JAKE BAZE:
NaOH - natrij hidroksid
KOH - kalijev hidroksid
Mg(OH)2 - magnezijev hidroksid
Ca(OH)2 - kalcijev hidroksid
Sr(OH)2 - stroncijev hidroksid
Ba(OH)2 - barijev hidroksid
NH3 - amonijak (SLABA BAZA)
Možda ovako:
CH3CH3 (etan) + O2 ----> CO2 + H20 - onda to izjednačiš i dobiješ:
CH3CH3 + 7/2O2 ----> 2CO2 + 3H2O /2 (množiš s dva jer imaš razlomak kod kisika)
Onda dobiješ: 2CH3CH3 + 7O2 ----> 4CO2 + 6H20
Znači potpunim izgaranjem 2 mola etana dobiješ 4 mola ugljičnog dioksida (CO2) i 6 mola vode (H20). Točan odgovor je pod a)
Ja mislim da ti je kod ovakvih zadataka uvijek CO2 + H20 i onda samo izjednačavaš i ako ti dođe razlomak samo pomnožiš kao u matematici.
Što se tiče hidrolize, hidrolizirati će soli jakih kiselina i slabih baza ili slabih kiselina i jakih baza, jedino neće hidrolizirati soli jakih kiselina i jakih baza. Točan odgovor je pod a) NaHCO3 jer je to sol od jake baze (NaOH) i slabe kiseline (H2CO3). Odgovori pod b) NaCl i c) Na2SO4 su ti soli od jakih kiselina i jakih baza.
Evo nekih najvažnijih:
JAKE KISELINE:
HCl - klorovodična (solna)
H2SO4 - sumporna (sulfatna)
HNO3 - dušična
SLABE KISELINE:
H2CO3 - ugljična
H3PO4 - fosforna
H2S - sumporovodična
HCN - cijanovodična
CH3COOH - octena (organska)
JAKE BAZE:
NaOH - natrij hidroksid
KOH - kalijev hidroksid
Mg(OH)2 - magnezijev hidroksid
Ca(OH)2 - kalcijev hidroksid
Sr(OH)2 - stroncijev hidroksid
Ba(OH)2 - barijev hidroksid
NH3 - amonijak (SLABA BAZA)
:horor:
nemojte to raditi...
ovak sam u jadnom stanju...
pa dok još ovo vidim...
:cry:
jedno malo pitanjce. kolko dugo pišemo prijemni?
Znam kako ti je nully... možda izgleda teško na prvi pogled, ali nije baš previše. Ja nisam u srednjoj uopšte imao kemiju, biologiju i pola gradiva šta se traži iz matematike. Zadnjih tjedan-dva se doslovno ubijam od te kemije i matematike, sve mi se izmješalo u glavi. Ne znam čemu da se nadam više...
Ne znam stvarno koliko traje prijemni, rekao bi dva sata, a možda i tri.
Midnight Mover
06.07.2008., 22:15
u kojoj se predavaonici piše?
hvala na odgovorima Oniram. samo još jedno pitanje: kako se izjednačavaju te računice s jedne i druge strane ako nije bed?
Kod tog slučaja, zadatka znači imaš:
CH3CH3 + O2 ----> CO2 + H2O
Sada za izjednačiti gledaš koliko imaš pojedinog elementa na svakoj strani i moraš izjednačiti tako da ti na svakoj strani dođe isti broj elemenata.
- Prvo gledaš vodik (H), na lijevoj strani ga imaš šest (zbrojiš dvije trojke), a s desne strane ga imaš samo dva i zato moraš ovako:
CH3CH3 + O2 ----> CO2 + 3H20
Staviš tri kako bi tri puta dva bilo šest. To se množi zato što je H2 molekula a broj ispred je broj tih molekula.
- Onda gledaš ugljik (C), imaš ga dva na lijevoj i samo jednog na desnoj, te ga izjednačiš:
CH3CH3 + O2 ----> 2CO2 + 3H2O
- Sada ti još preostaje kisik (O), na lijevoj ga imaš dva, a na desnoj četiri plus tri, znači sedam ukupno. Onda ga izjednačiš na lijevoj:
CH3CH3 + 7/2O2 ----> 2CO2 + 3H2O
Moraš staviti 7/2 (sedam polovina) jer na lijevoj strani već imaš dva kisika i nijedan broj pomnožen s dva ne daje sedam, nijedan cijeli broj. Zato u takvim slučajevima moraš staviti razlomak i onda se osloboditi tako da sve pomnožiš s dva jer je 7/2.
CH3CH3 + 7/202 ----> 2CO2 + 3H2O /2
I onda dobiješ:
2CH3CH3 + 702 ----> 4CO2 + 6H2O
Stvarno je teško ovako to objašnjavati jer ne možeš pravilno napisati brojeve gdje se nalaze i još drugih stvari. Nadam se da si nešto razaznao i shvatio iz ovog.
u kojoj se predavaonici piše?
meni su rekli da bu pisalo na oglasnoj...
Stvarno je teško ovako to objašnjavati jer ne možeš pravilno napisati brojeve gdje se nalaze i još drugih stvari. Nadam se da si nešto razaznao i shvatio iz ovog.
hvala, sad mi je jasnije. još da vas pitam, kod onog zadatka koliko helij ima elektrona u vanjskoj ljusci: A.2 B.4 C.8 da li je točan odgovor A.2 zato jer mu je protonski broj dva ili je C. zato jer se uzima ona formula druge ljuske 2n(na kvadrat) pa je onda n=2 pa tih 2 na kvadrat je 4 pa puta tih 2 ispred daj osam a i on je sam u osamnaestoj skupini tj, osmoj pa sam mislio možda zato, ali više mi se čini da je A. točno.
zbunjuje me to što je uopće ta vanjska ljuska(da li je to isto što i valentna ljuska?), pošto kad bi se uzimale one formule sa ljuskama helij bi imao sam jednu ljusku, prvu s ljusku sa onim kvadratićem i u njemu bi bila ta dva elektrona suprotnih spina. e sad, da li je ta prva ljuska također vanjska ljuska ili on ima i vanjsku ljusku u kojoj su obje ljuske s i p popunjene bez obzira na protonski broj?:ne zna:
i još deveto ClO3- ion u vodi nastaje disocijacijom : a. perklorne kiseline (znam da nije zato jer je njen kiselinski ostatak ClO4-) B. klorne kiseline C.kloraste kiseline? naime ja ove zadnje dvije nemam u udžbeniku pa ako netko zna kako se obje pišu?
Helij ima dva protona i pošto je broj elektrona u elementu jednak broju protona onda on ima samo dva elektrona. Znači on bi se u obliku ljusaka napisao kao 1s2. Ne znam za tu formulu što si spomenuo.
Npr. da je zadano koliko Neon ima u vanjskoj ljusci, on ima 10 protona i onda bi imao osam elektrona u vanjskoj jer zapisano po ljuskama bi izgledao ovako:
1s2
2s2 2p6
Npr. Sumpor koji ima 16 protona bi imao šest u vanjskoj:
1s2
2s2 2p6
3s2 3p4
Pa da, ja mislim da ti je vanjska ljuska valentna ljuska jer je zadnja i najlakše se odvaja i pripaja drugom elementu. Kod helija ti je prva ljuska ujedno i vanjska jer ima samo 2 protona i s time prvu i jednu ljusku elektrona.
HClO4 - Perklorna
HClO3 - Klorna
HClO2 - Klorasta
HClO - Hipoklorasta
Nema na čemu, tu smo da si međusobno pomognemo koliko možemo. Imam i ja jedno pitanje, šta se smije imati periodni sustav na ispitu? U informacijama na stranici fakulteta piše samo osobna, kemijska i kalkulator sa trigonometrijskim funkcijama, ali načuo sam da se vjerojatno može i periodni... ima netko neke bolje i pouzdanije informacije veze toga?
U smjeru šumarstvo ti si se prijavio 112. i tako ti piše na prijavnici, u suprotnom bi ti na prijavnici pisalo smjer urbano šumarstvo ili drvna tehnologija. A budući da ih primaju 105 za šumarstvo, 65 za urbano i 105 za drvno... To znači da šumarstvo postaje nekaj popularno ili svi misle da je to lagano....
Imam i ja jedno pitanje, šta se smije imati periodni sustav na ispitu? U informacijama na stranici fakulteta piše samo osobna, kemijska i kalkulator sa trigonometrijskim funkcijama, ali načuo sam da se vjerojatno može i periodni... ima netko neke bolje i pouzdanije informacije veze toga?
ja ću donijeti neki minijaturni periodni pa ću ih pitati. ako ne može onda ništa...
A i ja ću isto donijeti pa ćemo vidjeti...
To znači da šumarstvo postaje nekaj popularno ili svi misle da je to lagano....
Prošle godine ih je isto bilo jako puno na prijemnom, to ne znači da će se svi upisati. Mnogi idu, tj. većina ide polagati prijemne na više fakulteta i već sam upoznao par njih kojima je šumarstvo zadnja opcija ako ne upadnu tamo gdje prvotno žele. Zato i postoji onaj drugi upisni rok odmah nakon prvog, valjda kako bi se pomakla crta i izbacili oni koji su položili razredbeni prag a nisu se upisali (ako su upali na željeni fakultet).
A što se tiče samog faksa, ne vjerujem da je nipošto lagan. Matematika i biokemija na prvoj godini sadrže gradivo koje se uči i na prvoj godini farmacije. Nijedan fakultet nije lak, svugdje treba truda. Ja ovo upisujem jer me zanima i jer će mi to biti zadovoljstvo učiti. Samo se nadam da ću upasti i da će mi se ta prilika pružiti.
A i ja ću isto donijeti pa ćemo vidjeti...
Prošle godine ih je isto bilo jako puno na prijemnom, to ne znači da će se svi upisati. Mnogi idu, tj. većina ide polagati prijemne na više fakulteta i već sam upoznao par njih kojima je šumarstvo zadnja opcija ako ne upadnu tamo gdje prvotno žele. Zato i postoji onaj drugi upisni rok odmah nakon prvog, valjda kako bi se pomakla crta i izbacili oni koji su položili razredbeni prag a nisu se upisali (ako su upali na željeni fakultet)..
E takvi likovi mi idu na .... (da ne dobim ban), prijavi se na "jače" fakultet i ond šumarski je kao rezerva, prijamni napise bolje jer mu je to bila rezerva ak ne upise bolji fax i onda cemo mi cekat na listama dok se oni ne odluce kaj ce studirat.
A što se tiče samog faksa, ne vjerujem da je nipošto lagan. Matematika i biokemija na prvoj godini sadrže gradivo koje se uči i na prvoj godini farmacije. Nijedan fakultet nije lak, svugdje treba truda. .
Znam ja da nije lagan, ali ljudi imaju krivu predođbu o tome, misle ono šumarski, šuma kaj imaš znat o tome. A fakat je teško, mislim ak ne misliš učit već bi kao samo završio i bio inžinjer... Kak da ne
Ja ovo upisujem jer me zanima i jer će mi to biti zadovoljstvo učiti. Samo se nadam da ću upasti i da će mi se ta prilika pružiti.
Ja također upisujem jer me zanima, a i znam više od ostalih jer sam završio za šumarskog tehničara, u Drvodjeljskoj školi Zagreb. Samo je sad tu problem jer naš je bio kao eksperimentalni jer smo bili prva generacija šumara, pa ni sami nisu znali što da nas uče,,,
Da, ljudi imaju krivu predodžbu o tome. Svakome kome kažeš dobije neki čudan izraz na licu. Meni iskreno nije bitan taj inženjering i ostalo, zanima me samo priroda, biljke i ono od kuda potječem. Današnja stvarnost je jednostavno preokrutna i previše konzervativna.
Načuo sam nešto o tim šumarskim srednjim školama, ti si onda dobro pripremljen za prijemni i vjerojatno znaš više od ostalih. Koji smjer planiraš upisati?
Ja nemam nikakvog iskustva sa nikakvim šumarstvom i slično, osim onoga što sam znam i što samouko radim doma na selu u prirodi. Pojedini predmeti me iskreno ne zanimaju na šumarstvu, ali oni su isto potrebni za održavati taj ciklus pa mi ne smeta previše.
Koji smjer planiraš upisati?
Šumarstvo, pa reko sam gore kaj nisam. Već sam i predao prijave odavno. Jel zna tko di se piše test,? rekli su da če bit na oglasnoj ploči al nema nista a danas je zadnji dan.
Možda će pisati sutra ujutro prije ispita. Probat ću zvat i nekako se informirati u vezi toga.
Nisu ni stavili listu kandidata koji su se prijavili za prijemni, sa bodovima iz srednje dok su drugi fakulteti to davno objavili na svojim stranicama.
Možda će pisati sutra ujutro prije ispita.
Da tak ce sigurno i bit, a buduci da ja idem u Zagreb rano u jutro, onda cu valjda tamo pitat nekog, ahhh
Probat ću zvat i nekako se informirati u vezi toga.
Ajd mi onda ak možeš pošalji pm ili stavi ovde.
Nisu ni stavili listu kandidata koji su se prijavili za prijemni, sa bodovima iz srednje dok su drugi fakulteti to davno objavili na svojim stranicama.
Da to sam se i ja čudio. svaki fax ima navedene pristupnike i njihove ocjene, ne znam kaj ovi rade, al opet danas je zadnji dan, tko zna dal to planiraju uopće stavit.
ljudi, ako saznate kaj, daj napišite, ja nebrem nikaj naći... ni popis kolko nas je, ni u kojim učionicama pišemo... nema ničeg, a ja umirem...:mama:
svima su već drugi dan stavili rezultate, ako ne i navečer, a kladim se da bumo mi svoje išli gledat na faks...
Popis je objavljen na stranici fakulteta ali bez bodova iz srednje, prijemni za šumarstvo održat će se u prostoriji IV-a...
Sretno svima sutra pri ispitu!
nas je samo 57!
ak svi napišemo 20% svi smo upali!:zubo:
dršte fige!
svima držim fige!
:cheer:
Evo ga piso prijamni i ljut sam kaj nista nije bilo u vezi sumarstva, buduci da sam zavrsio sumarsku skolu znao bih nekaj, al ovak je sve bilo opcenito za gimnazijalce... I kud ih se još 140 prijavi, od kada je sumarstvo tak popularno? A kaj se tice test u biologiji je bilo pitanja koje bih ja smjestio u kemiju, a u kemiji pitanja koja bih stavio u matematiku.
Ah kaj sad samo mogu cekat do sutra da vidim nesluzbene rezultate.
Nego jel zna tko ak sad ne upisem, dal ima jos kojih fakulteta na koje se mogu prijavit ili nis do sljedeće godine?
Loknica
10.07.2008., 13:38
eh da sretno ljudi i nadam se da ćete upasti svi na fax!!!!!!
btw fax je super al je dosta težak.....
pozdrav ok kolegice s UŠ (nadam se da ću bit druga godina):rofl:
eh da ako upadnete kad idete po index odmah će vas za x-ice slikat tak malo zrihtajte
hehehhhehehe
pusa svima :cerek:
Midnight Mover
10.07.2008., 18:15
bio je ok prijamni, biologiju sam znao dosta toga, matišu 2 zadatka, kemiju 4 :zubo: ... super s obzirom da nisam ucio gotovo nis, al prag bih trebao preci :frajer:
eh da ako upadnete kad idete po index odmah će vas za x-ice slikat tak malo zrihtajte
kaj ce nas tamo slikat, ja sam misli da mi trebamo donijet sliku, jel zna tko kaj vise o tome?
Midnight Mover
11.07.2008., 09:28
kaj ce nas tamo slikat, ja sam misli da mi trebamo donijet sliku, jel zna tko kaj vise o tome?
da, trebas donjet slike, al te slike su ti za index :mig: ... za x - icu je posebno slikanje :top:
upo sam :frajer:
assandra86
11.07.2008., 15:26
ej..
evo upala sam i ja na šumarstvo i to bez plaćanja :)...i sad me zanima dal netko zna kad su upisi? dal se mogu upisati i 16.07. do 11h ili moram doc 14.07. pošto sam među prvima...?
Pozdrav ljudi,
evo i ja sam upao na šumarstvo.
assandra86 možeš se upisat 16.07. do 11 h
Coxi20zg
12.07.2008., 00:22
Loš fax jer je drvna industrija u hr skoro propala. možete raditi na zaštiti šuma i to je sve.
Loknica
13.07.2008., 14:38
Loš fax jer je drvna industrija u hr skoro propala. možete raditi na zaštiti šuma i to je sve.
ako je drvna ind propala ne znači da je fax loš......i sam da se zna da kad završiš šumarski fakultet ti možeš raditi i u gradu, na nekim drugim poslovima....nije sve u šumi.......
vi kaj ste prva godina kolokvirajte kemiju i matematiku, petrologiju prepisujte, a botaniku štrebajte........hehhehehehe
Bio danas na upisu, ispunio papire, predo, predo indekx. I kaj sad? Niko nije nis reko, kaj sad? Čekam da na tv kažu da je počela nova školska godina? Nisam zadovoljan informacijama jer ih nema.
Midnight Mover
14.07.2008., 17:39
jel mi koji placamo trebamo cekat srijedu poslje 12 h da se upisemo ili sta?
Bio danas na upisu, ispunio papire, predo, predo indekx. I kaj sad? Niko nije nis reko, kaj sad? Čekam da na tv kažu da je počela nova školska godina? Nisam zadovoljan informacijama jer ih nema.
slažem se.:(
drvarac
16.07.2008., 21:18
Eh da mi je vidjeti "intelektualca" koji je ovo napisao. Nedavno sam završio drvnotehnološki odsjek na šumarskom fakultetu i zaposlio se u roku mjesec dana u Zagrebu, zadovoljan sam i plaćom i poslom. Deficit je u ovoj struci u državi, a drvna industrija nije nipošto propala. Tako da svi koji misle to završiti samo naprijed :top: Pozz...
Imao bi par pitanja za sve koji su upisali ovaj fakultet, ove godine i za one koji su već studenti. Zanimaju me vaša mišljenja i razmišljanja, i to zašto ste upisali ovaj fakultet, što očekujete od njega i da li se bojite nečega, npr. da to nije ono što vi mislite da je ili pak nešto slično...?
Kaj nis niko ne pise vise? Ah gotovi upisi i nema vise pitanja i informacija? Tko zna kad uopce pocinje faks?
Midnight Mover
02.08.2008., 22:24
koga briga, glavno da ne jos! :lux:
koga briga, glavno da ne jos! :lux:
Ne volim ljude sa takvim stavom. Onda nisi ni trebao upisivat, ako misliš samo ljenčarit.
Midnight Mover
12.08.2008., 14:33
neces mi ti valjda rec jesam li trebao upisivat?! :confused: ... ja uzivam u slobodi, a ti citaj sumarske knjige i cekaj faks :ne zna:
zanovetalica
14.08.2008., 02:12
Kakve ispite imate na Pejzaznoj arhitekturi? Ja upisujem 3 god. u Novom Sadu,bas me zanima da li ucimo slicno! :)
Kakve su mogucnosti zaposlenja tu kada se zavrsi ovaj smer?:)
Loš fax jer je drvna industrija u hr skoro propala.
a koje razmislajnje, ima u HR i DI koje nisu propale a ako se u drvnoj i sumarskoj struci zaposljavaju inzineri takvog razmisljanja uopce se ne bi cudila da nakon par godina ne budemo vise imali ni suma hehehehe
mata_lost_boy
17.08.2008., 23:06
hey ja želim upisat šumarski fax..ali imam problem tj. više njih..ja ti nemam pojma ni o čemu..to je prvo a drugo je ja sam treći razred prošao s tri i to mi stvara velike muke...ajd molim te ak mi se možeš javit na mail brky21@net.hr
stvarno bi mi puno pomogla...a u vezi upisa ja to moram upisat radi mi se o životu i smrti...objasnit ću ti...hvala unaprijed
trenkillo
19.08.2008., 20:06
brijem da je coxi20zg totalno upravu, kaj če vam to šumarstvo, a i drvarac mi se čini kao da je studirao duže vrjeme, ma ubiti mislim da je fax u banani
2Coldplay
24.08.2008., 22:48
Upišite šumarstvo!!!Ako vam se nista drugo ne svidi, terenska će vam se sigurno!!!Ludi provod zagarantiran!!!
šumarica
24.08.2008., 23:21
e jel tko zna koji je prosjek faxa?? za ovu godinu... ja nisam dobila dom... isla sam da polozim sve ispite ali nisam botaniku uspijela...samo mi je to ostalo i zajebala si dom.... :( TRAZIM STAN I CIMERICE.... :(
šumarica
25.08.2008., 22:34
evo svima koje zanima PROSJEK ŠUMARSKOG SMJERA JE 3.171. sjebali su me u s.c.-u za prosjek, dobro da sam otisla vidjeti...
stavili su mi prosjek za drvnu tehnologiju a ne za opce sumarstvo, zato svi koji sumnjaju kako imaju malo bodova neka posjete sc, da vide da i njima se nije dogodila "zabuna"
šumarica
25.08.2008., 22:34
ali naravno....nemam dovoljno bodova....hehhe...polozis 9 ispita i nemos jebeni dom dobit...sto da kazem
Loknica
27.08.2008., 22:25
ajme koma pa skoro sve ispite si dala i nemaš dom? užas...... to je valjda jer botanika nosi najviše bodova...
jel netko ima informaciju kad faks počinje, kad su upisi...i tome slično.....e da jel mogu upisat parcijalu ako nemam 1 potpis?
šumarica
27.08.2008., 22:57
iz cega nemas potpis?? ma da...jebena botanika...ah...nema veze.. mislim da je prenarica rekla 1.10. da pocinje, a i tad su upisi...a ti ces parcijalu??
2Coldplay
29.08.2008., 00:02
Sta se tice parcijale i tog jednog potpisa to ti nisam 100% siguran ali suskalo se nesto da je to moguce...Ej,znate mozda dal iz S1 ima i usmeni ili samo pismeni mora biti 100% rijesen?Pozzzzz!!!
Loknica
29.08.2008., 23:32
potpis iz kartografije mi fali....nikako da teren napravim kak spada....:ne zna:
mislim da je S1 samo pismeni, a da je S2 usmeni....bar su mi tako rekli....ali prvo bi trebal proć kleina i anatomiju da bi došla do S1 :hekla:
eee da sad sam se sjetila kaj je s herbarijem?? kad se to treba predat kad se polaže S2 il? pitam čisto informativno da se znam pripremit
2Coldplay
30.08.2008., 12:00
I ja sam se dosta namucio sa terenom,ali sam na kraju uspio nastimati kutove tak da je dobro ispalo...a i ovisi dal si kod ancica ili seletkovica...
Uglavnom, herbariji se predaju kad polozis S1 (tak je bilo dosad...) no ne znas sta im moze puhnut u glavu... :bonk:
Loknica
30.08.2008., 14:31
seletkovica imam...ma probat cu i ja to nastimat......
sretno s botanikom...
šumarica
30.08.2008., 19:39
loknice, moja grupa je otišla Ančiću i rekla: iskreno, mi smo ove rez sve namjestili, svatko dobije drukcije, ili nam dajte ponovo ili... Čovijek je lijepo reko, napravite svi isto i predajte, probajte sa seletkovićem tak...ili samo nek vam trasa puta bude svima ista. samo nekom veca nekom manja, ovisi o mjerilu.
Herbarij se predaje dan prije nego se ide polagati S2, S1 je pismeni pa ako dobijes samo ocijenu npr. 2,3,4,5, onda nejdes na usmeni ako dobijes npr. +-5,+-4,+-3,+-2, moras na usmeni...Jedan je decko ove godine dobio -5 hehehe, bolje da mu je dao 4 i da je miran...nego da ide k njemu na usmeni!!!!
2Coldplay
30.08.2008., 22:39
Hvala,i tebi sretno s kartografijom!!! :ziba:
drvarac
01.09.2008., 02:23
brijem da je coxi20zg totalno upravu, kaj če vam to šumarstvo, a i drvarac mi se čini kao da je studirao duže vrjeme, ma ubiti mislim da je fax u banani
Lol dođe netko i napiše "ja mislim", tko zna čim li se ti baviš u životu onda. Iznosi pretpostavke i izjave na osnovu razmišljanja bez činjenica. Drugim riječima u krivu si zato što ja znam i jer sam završio taj faks, to što se treba potruditi da se završi fakultet je druga stvar, kao i ostali fakulteti. Eto toliko od mene a ti nastavi brijati i misliti. :kava:
:Imao bi par pitanja za sve koji su upisali ovaj fakultet, ove godine i za one koji su već studenti. Zanimaju me vaša mišljenja i razmišljanja, i to zašto ste upisali ovaj fakultet, što očekujete od njega i da li se bojite nečega, npr. da to nije ono što vi mislite da je ili pak nešto slično...?
TNT DINAMO
01.09.2008., 22:39
Šumarstvo je zakon!
Ja sam sad 1. godina na šumarskom smjeru.
Pozdrav svim šumarima
šumarica
01.09.2008., 22:44
Terenska je zakon!!!!
TNT DINAMO
02.09.2008., 11:02
Terenska je zakon!!!!
Tako je kolegice! :Pivo:
Terenska je zakon!!!!
Rekao bih da terenska nastava može biti jako super, a s druge strane jako neugodno iskustvo, sve zavisi o osobama s kojima si u grupi.
šumarica
02.09.2008., 17:00
ONIRAM - hmmm.... to meni nema nikakve veze... mi se svi vise manje slazemo...i PREVISE!!! hehehe...terenska je super s kim god ides. i uvijek se nadje neko ko ti pase...
TNT nemoj mi tu te pive pokazivati...prestala sam pit!!!
bok svima
brucoš sam na šumarstvu pa me zanima kad počinje fax?
na stranicama ništa ne piše,pa jel počinje 15.9. il u desetom mjesecu?
šumarica
02.09.2008., 20:16
fax pocinje 1.10. ili mozda kasnije, nisam sigurna, al prije ne 100%
Loknica
02.09.2008., 21:35
pogledaj u referadi možda tebi počinje ranije jer si brucoš....pošto na net nisu nikaj stavili odi pitat.....
i da slažem se terendak je zakon!!!!!!!!:rofl:
jedino je bed ak te neko iziritira al zato ima netko tko ti je ok i zaboli te normalno + alkohol i kobase .....:rofl:
ma valjda bum tu kartografiju nekak izgurala zaboli me.....kolko sam skužila sam mora dobro zgledat zaboli njega...hehehehehe
pozz
i da slažem se terendak je zakon!!!!!!!!
jedino je bed ak te neko iziritira al zato ima netko tko ti je ok i zaboli te normalno + alkohol i kobase .....
pozz
Fakat slažem se sa svima tereni su najžešći od svega, a uvijek ima onih koji bi samo radili i ulizivali se, ali sve uvijek dobro prođe. Ti ne gnjaviš njih, napiješ se, oni vide da više nema smisla zaje...at se sa tobom u pijanu stanju i svi šute poslije i svi sretni zadovoljni. :klap::zivili:
šumarica
03.09.2008., 11:05
loknica, skoro sam zaboravila ko je iritirao...ah...neko ko nema mozga...heheheheh
Ne znam šta da očekujem, niti kako će biti. Imao sam nekakvo mišljenje koje je nekako izblijedilo kada sam vidio svakakve ljude na prijemnom. Možda mi to kvari pogled na fakultet, a i reakcije ljudi kada čuju što si upisao. Ali nema veze, treba probati, sve treba probati da bi se moglo govoriti. Nadam se da sam u krivu i da ću naći ''sebe'' u tome.
TNT DINAMO
03.09.2008., 16:17
Afx01- ti si neki brucoš ko i ja. odakle si?
Koliko ja znam, najmanje na faxu ima dalmatinaca kao što sam ja, a najviše ima slavonaca i raznih..
Šumarica- ma kupit ću ti ja gajbu piva pa ćeš vidjet da nećeš moći tome odoljet
Ne znam šta da očekujem, niti kako će biti. Imao sam nekakvo mišljenje koje je nekako izblijedilo kada sam vidio svakakve ljude na prijemnom. Možda mi to kvari pogled na fakultet, a i reakcije ljudi kada čuju što si upisao. Ali nema veze, treba probati, sve treba probati da bi se moglo govoriti. Nadam se da sam u krivu i da ću naći ''sebe'' u tome.
kakve to svakakve ljude?
Nezainteresirane, uglavnom... stekao sam neki, vjerojatno krivi dojam o svemu tome...
šumarica
03.09.2008., 21:09
TNT....hmm... sad si mislim ko si ti? hehe ti sad zavrsavas 1 god.???
Nezainteresirane, uglavnom... stekao sam neki, vjerojatno krivi dojam o svemu tome...
Ma nije tako, ja sam isto tako mislio o jednom drugom forumašu. To je još utjecaj praznika i velike slobode... Ako su neki stvarno nezainteresirani oni će odmah popadat, šumarstvo nije uopće lako kao što se misli, teško je prepoznat svo to drveće a tek im još znati i ime na latinskom, kartografiji da i ne pričam, a pogotovo ako te to još ne zanima. Ne kažem ja da je nemoguće, ali dosta je zahtjevno. Bez brige naći češ svoju kliku i sve će bit dobro.
A smajlići će objasnit najbolje od faxa
:headbang::zivili::kiss:
I_GnR_I
04.09.2008., 22:12
kakav je ovaj faks,jel težak,kakve su šanse za zapošljavanje poslije..........koji sve smjerovi postoje????
šumarica
04.09.2008., 22:19
fax je super, tesko je kako za koga....terenske su super....poso ko i svaki, preko veze...URBANO ŠUMARSTVO I OPCE, I DRVNA TEHNOLOGIJA
Ma nije tako, ja sam isto tako mislio o jednom drugom forumašu. To je još utjecaj praznika i velike slobode... Ako su neki stvarno nezainteresirani oni će odmah popadat, šumarstvo nije uopće lako kao što se misli, teško je prepoznat svo to drveće a tek im još znati i ime na latinskom, kartografiji da i ne pričam, a pogotovo ako te to još ne zanima. Ne kažem ja da je nemoguće, ali dosta je zahtjevno. Bez brige naći češ svoju kliku i sve će bit dobro.
A smajlići će objasnit najbolje od faxa
:headbang::zivili::kiss:
Ja sam inače ovako više skeptičan u vezi svega tako da vjerojatno imaš pravo. Uvijek je tako pri nečem novom, sve je teško dok se ne počne, onda će ili ići jako dobro, ili jako loše. Sve ovisi o ugođaju i viđenju koje stekneš tamo.
Volio bih razmišljati kao i ti, ali evo... takav sam kakav sam...
TNT DINAMO
05.09.2008., 21:00
Šumarica - Ja sam ti novi, tek sam 1. godina. Nedavno sam dobio dom na Lašćini. Čuo sam da većina šumara budu na Lašćini jer je taj dom najbliži faksu.
Jesi li ti isto na Lašćini?
Loknica
06.09.2008., 14:19
loknica, skoro sam zaboravila ko je iritirao...ah...neko ko nema mozga...heheheheh
hmmmm....na kojem terenu?? da nije kartografija možda ili???:rofl:
da se pohvalim treba mi još samo 5 bodova za parcijalu :Pivo:
fax je stvarno dobar i ljudi na faxu su najnormalniji....nema nekakvih podmetanja (bar se nisam susrela) kao na drugim faxevima.....
jedino što ako misliš završiti šumarstvo moraš se stvarno potruditi....ali sve laganini :tulum: sve se stigne kad se hoće!!!!!
šumarica
07.09.2008., 15:10
pa na Velebitu...ti nisi na to mislila? tj na put dok smo isli..ono u busu....
TNT- BILA SAM NA SAVI....sad nisam jedino ak ne dobim dom preko zalbe
TNT DINAMO
07.09.2008., 19:45
Šumarica - ajd držim ti ja fige i pol da dobiješ taj dom! :mig:
Loknica
07.09.2008., 20:05
a nisam ti ja na velebitu bila.....na krivu osobu misliš heheheh
šumarica
07.09.2008., 21:15
ma da...onda stvarno mislim na krivu osobu, a bila sam uvjerena da si ta koja je pogodila...jer isto ima problema sa terenom iz izmjere...
TNT DINAMO
07.09.2008., 21:28
Šumarica - imaš li messenger?
Ne bi mi bilo loše da imam poznanstvo s tobom jer si godinu ispred mene, pa bih te neki put ako mi zatreba pitao za savjet u vezi faxa.
drvarac
07.09.2008., 22:50
fax je super, tesko je kako za koga....terenske su super....poso ko i svaki, preko veze...URBANO ŠUMARSTVO I OPCE, I DRVNA TEHNOLOGIJA
Ah šumarice govori za svoj smjer. Što se tiče drvne tehnologije do posla se dođe u roku maksimalno 2-3 mjeseca, bez ikakvih veza i vezica. Daljnji napredak ili ostanak na poslu ovisi o trudu i radu na poslu.
šumarica
08.09.2008., 16:06
TNT- imam
TNT DINAMO
08.09.2008., 18:51
TNT- imam
Oćeš li mi dati adresu msn-a?
Ne moraš ovdje na forumu pisati adresu, jer bi drugi vidjeli adresu i navalili na tebe ko neki kojoti...
Možeš mi poslati na moju e-mail adresu: donkihot89@net.hr :D
i konačno znam kad nam počne! 1.10!
Midnight Mover
09.09.2008., 10:58
i konačno znam kad nam počne! 1.10!
kak si saznala? jer na stranici faksa nema niš.
kak si saznala? jer na stranici faksa nema niš.
zvala sam referadu. više nisam imala živaca pizditi svaki put kad bi otvorila stranicu faksa. rekoše da po iksice i indekse moremo dojti svaki dan od 10 do 12.
Zvao sam i ja referadu od 1.9. pa nadalje, naime nitko se nije javljao. Prije par dana brat mi je bio na fakultetu u referadi i rekli mu da još nisu sigurni kada počinje, vjerojatno poslije 1.10.
Stvarno sam stekao loše mišljenje o tome fakultetu još od prijemnog ispita. Sve je nekako neorganizirano i drukčije nego na drugim fakultetima. Ko da je ovaj manje vrijedan ili nešto slično. Sve moraš sam, svi su škrti na informacijama i žele da ti sve odjednom odmah znaš. A još da ne govorim o bezobraštini od strane osoblja pri upisu i ženama u referadi.
Dobro, pustimo to na stranu. Čuo sam od jednog prijatelja koji je sada druga godina na šumarstvu da prvi semestar studenti šumarstva i studenti urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša imaju većinu predmeta zajedno, pa stoga vjerojatno studij počinje u isto vrijeme obim studijima.
Loknica
09.09.2008., 15:25
da uš i š slušaju zajedno dosta kolegija......
prvi dan će sve zajedno i DT i Š i UŠ zbuksat zajedno u IVa slušat ćete himnu DT-ovce će potjerat u drugu učionicu...vama će predstavit voditelje i dat raspored sve ukupno sat, dva će to sve trajati....
Oniram - nažalost ces se morat naviknut da ti nitko nece ništa reci..... moraš se sam snalazit kak god znaš....ali uvijek netko ima nekog tko nešto zna...
SRETNO SVIMA :Pivo::Pivo:
da uš i š slušaju zajedno dosta kolegija......
prvi dan će sve zajedno i DT i Š i UŠ zbuksat zajedno u IVa slušat ćete himnu DT-ovce će potjerat u drugu učionicu...vama će predstavit voditelje i dat raspored sve ukupno sat, dva će to sve trajati....
e hvala za ovo! nisam mogla zamislit kak bu to prvi dan zgledalo. sad mi je lakše!:)
Afx01- ti si neki brucoš ko i ja. odakle si?
Koliko ja znam, najmanje na faxu ima dalmatinaca kao što sam ja, a najviše ima slavonaca i raznih..
Šumarica- ma kupit ću ti ja gajbu piva pa ćeš vidjet da nećeš moći tome odoljet
sry što tek sad replayam
isto sam brucoš,upisao šumarstvo a iz zga sam
zasad mi se fax čini da saka masno al vidjet ćemo ,slaže mse s većinom što je rekao Oniram
Zahvaljujem Loknica na ovim informacijama u vezi početka nastave. I slažem se s tobom što se tiče da se moraš naviknuti biti sam i neovisan, to sve stoji, ali neke pute ne možeš ti nešto napraviti ako to nije prvotno objavljeno od faksa (npr. upisi, gdje su svaki dan mijenjali informacije i kako će se ko upisivati, stvarno neorganizirano, sva sreća da sam svaki dan posjećivao referadu i bio uporan, inače ne bi upisao). A dobro, to je prošlost, vidjet ćemo kako će proći taj prvi semestar.
Drago mi je čuti (pročitati) da ima još ljudi koji imaju isto mišljenje o tome, Afx01.
Ak sad idem dignut indeks i xicu, jel mogu onda koristit odma xicu ili je na njoj kad mi počinje pa tek ond od 01.10. ? I jel ima još koju funkciju osim za hranu u SC-u? Mislim to bi mogo i s indeksom. Bezveze mi je ono kartica više, a njene funkcije nikakve.
Loknica
10.09.2008., 13:19
x-ica ti vrijedi od 1.10, a u biti sam služi za menzu, možeš na temelju x-ice dobiti popust nu kazalištu, znam da možeš dobiti popust i u nekim dućanima (top shop):rofl: , popust na vlakove i autobusne karte brijem da ima još toga....
eh da i kad zaboraviš index donjeti na ispit dobra je i x-ica :cerek:
i ima onaj brojček koji ti je korisničko ime za studomat...a to ti stvarno treba...:kava:
iako baš nitko nema pojma kad je što na faxu opet je kolko tolko bolje organiziran od ostalih....bar se meni tak čini......
Kaj je s tjelesnim na faxu? Kak se mogu izvuć? Zapravo kaj uopće treba radit? Molim iskusnijeg studenta da mi odgovori.
TNT DINAMO
11.09.2008., 17:46
Šta se zamaraš tjelesnim, pa nisi valjda neki invalid u kolicima da ti je TZK problem.
Koliko ja znam za TZK, imat ćemo tjelesni u dvorani Ekonomskog fakulteta jer mi šumari nemamo svoju dvoranu i tako.....i imat ćemo pješačenje do Sljemena i razne slične aktivnosti...
Ima puno zgodnih komada na ekonomiji...dođemo u dvoranu tjelesnog i odradimo striptiz pred komadima i natrag u maksimirsku šumu:D
šumarica
11.09.2008., 22:35
MI NA ŠUMARSTVU SMO DOBILI DVORANU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IDES I NA SLJEME, TAM DOBIS 2-3 POTPISA...
TZK NIJE NIST STRASAN...
2Coldplay
11.09.2008., 23:18
Kaj je s tjelesnim na faxu? Kak se mogu izvuć? Zapravo kaj uopće treba radit? Molim iskusnijeg studenta da mi odgovori.
Šta se tiče TZK-a na šumarstvu imaš više mogućnosti...
Možeš ići na nogomet i košarku u dvorani na šumarskom fakultetu (jednom tjedno) ,na streljaštvo u ZET-ovu streljanu (dijabole se plaćaju oko 10 kn), imaš plivanje, teretanu na savi (mjesečno plaćaš 100 kn) ili dobro,staro Sljeme... Ide se subotama i za pješačenje do vrha dobivaš 2 potpisa, a ako ideš do polovice puta samo 1 potpis i NAPOMINJEM: ako se odlučiš za Sljeme kreni čim prije dok je još donekle toplo i nema snijega!!! Odozgo ti svaki puni sat vozi bus tak da ne moras pješke natrag... Ako se već baviš nekim sportom ili treniraš u nekom klubu onda otiđi do profesora pa te možda oslobodi TZK-a uz uvjet da nastupiš za Šumarski fakultet na nekom od natjecanja...Mislim da nisam spomenuo da također možeš i kombinirati pojedine mogućnosti... Odeš 6 puta na nogomet, 4 puta na streljanu, jednom na sljeme i skupiš 12 potpisa!!!:top:
Ako se već baviš nekim sportom ili treniraš u nekom klubu onda otiđi do profesora pa te možda oslobodi TZK-a uz uvjet da nastupiš za Šumarski fakultet na nekom od natjecanja...!!!
a kaj nema streličarstva? čoveče, tri kluba imaju terene blizu faksa. ima odbojke? ja treniram streličarstvo i bolje im je da mi ga priznaju ak nema odbojke...:zmaj: :zubo:
Nudim zamjenu MM na Lašćini 1. paviljon,2. kat za MM na Šari,ali bi i Sava došla u obzir...to kažem ovdje jer znan da dosta ljudi sa šumarstva traži lašćinu pa...ponude na privatnu poruku ili na sms na 091 935 5206
koliko je bodova uvjet za parcijalu? polozen prvi semestar ili? ako je...mi sa prvim semestrom upisujemo treci...kako to ide:ne zna:
Loknica
12.09.2008., 11:05
uvijet za parcijalu u skupljeni svi potpisi (bar sam tak čula :ne zna:)
i 35 bodova...ali mislim da to ovisi na kojem si odjelu.....odi za svaki sl u referadu.....
uvijet za parcijalu u skupljeni svi potpisi (bar sam tak čula :ne zna:)
i 35 bodova...ali mislim da to ovisi na kojem si odjelu.....odi za svaki sl u referadu.....
ja sam cuo da je 30 bodova:) al mi je neko ubacio bubu u uho da 35:D ili ti ociscen prvi semestar, pa sam totalno zbunjen, iduci tj cu u zg, pa odem i vidim, odjel sumarstvo
2Coldplay
12.09.2008., 13:47
a kaj nema streličarstva? čoveče, tri kluba imaju terene blizu faksa. ima odbojke? ja treniram streličarstvo i bolje im je da mi ga priznaju ak nema odbojke...:zmaj: :zubo:
Za streličarstvo nisam siguran, ali mislim da su neke cure s moje godine išle i na odbojku, nisam 100% siguran, ali najbolje ti je da odeš do profesora i sa njim se dogovoriš.
šumarica
13.09.2008., 19:46
za parcijalu treba 35, ajd ljudi sretno! ja u ponedijeljak imam rez iz sistematike...napisala sam 7 str, a sad hoce li to biti tocno i dobro, vidjeti cemo....
Svečani prijem studenata I. godine
Poštovani,
Dana 1. listopada 2008. u 12. sati u dvorani IVa održat će se svečani prijem studenata I. godine svih preddiplomskih studija upisanih u akademskoj godini 2008/09.
Dana 2. listopada 2008. započet će redovna nastava prema rasporedu.
Konačno su stavili kad počinje...
TNT DINAMO
20.09.2008., 13:16
Aryan, posla sam ti privatnu poruku.
šumarica
20.09.2008., 21:49
heh, cula sam kao da za parcijalu traba 12 bodova...mislim da su to samo price....
dvorana IVa je u novom djelu?
dvorana IVa je u novom djelu?
Šta nije to ona dvorana gdje smo pisali prijemni ispit?
Šta nije to ona dvorana gdje smo pisali prijemni ispit?
Ja isto mislim da je to ona dvorana u kojoj smo pisali prijamni, u staroj zgradi.
Nego pitanje jel tko od vas prima stipendiju? De ste se prijavili za primanje i jel ima kakva kvaka u tome?
Midnight Mover
23.09.2008., 12:14
da, to je dvorana di je prijemni bio :top:
TNT DINAMO
23.09.2008., 15:58
Ja isto mislim da je to ona dvorana u kojoj smo pisali prijamni, u staroj zgradi.
Nego pitanje jel tko od vas prima stipendiju? De ste se prijavili za primanje i jel ima kakva kvaka u tome?
Koliko ja znam, molba za stipendije prima se od 1. listopada pa nadalje i ideš tamo u općinu gdje živiš i predaš tu molbu za stipendiju. Treba imat potvrdu ovjerenu na fakultetu da si student.
Loknica
23.09.2008., 17:04
kolko sam ja čula kvaka je u tome ako ne ispuniš uvijete ugovora (prosjek ocijena) , moraš vratiti sav novac.....:ne zna: al tak sam čula
ehe sada ovako...bila sam na faxu i pročitala sam da ako imaš 18 bodova moraš upisati pad, pa predpostavljam da onda za više od 18 bodova možeš upaisati parcijalu........a oni koji u 2 godine studiranja nisu skupili 35 bodova gube pravo studiranja....eto toliko od mene.....
sutra idem posjetiti tete u referadi i raspitat se točno o čem se radi......:hekla:
šumarica
23.09.2008., 19:25
ja sam neki dan bila u referadi, savijet, prvo ides kod tete vesne, pa te ona salje na blagajnu u novu zgradu, onda opet ides u ref....i ako imas srece upisu te....ja sam popizdila dok sam to rjesavala, i placa se po bodu, za jedan bod 60 kn a ako nemas potpis onda valjda po budu 120 kn.....svi placaju....a upisnina je 200 kn
ja sam neki dan bila u referadi, savijet, prvo ides kod tete vesne, pa te ona salje na blagajnu u novu zgradu, onda opet ides u ref....i ako imas srece upisu te....ja sam popizdila dok sam to rjesavala, i placa se po bodu, za jedan bod 60 kn a ako nemas potpis onda valjda po budu 120 kn.....svi placaju....a upisnina je 200 kn
jesi lijecnicki radila? jel moze bez njega?
šumarica
24.09.2008., 14:30
a ja sam napravila lijecnicki, al niko mi to nije gledao...al recimo Limac nije napravio i proso je tj. upisali su ga...i onda je zvao nest referadu i rekli mu da mora na lijecnicki..a to si brzo gotov, samo odi rano ujutro, sto prije, jer kasnije je guzva...
a ja sam napravila lijecnicki, al niko mi to nije gledao...al recimo Limac nije napravio i proso je tj. upisali su ga...i onda je zvao nest referadu i rekli mu da mora na lijecnicki..a to si brzo gotov, samo odi rano ujutro, sto prije, jer kasnije je guzva...
e jbg, sumnjam da cu stic, idem kuci, al znaci moze i bez njega, icu ja na njega, al u 10 mj:rofl:
Ne znam kada počinje natječaj i kada se šalju molbe. Vjerojatno to zavisi o tome gdje se nalaziš i kako se tamo radi.
Ja upravo sastavljam molbu kao neki tekst s mojim očekivanjima, uspjesima, budućnosti i zamolbama za stipendiju. Nemam puno pohvalnica i nečega čime bi se hvalio pa zato moram napisati jako dobar tekst, naravno sve iz duše :)
Ako ne dobijem ove godine, probati ću sljedeće i potruditi se biti dobar na fakultetu...
Dobro se raspitati u tvojem kraju, gradu ili općini sa studentima koji primaju ili su primali stipendiju, tako da doznaš ono bitno o molbi i što se očekuje od tebe, kako funkcionira.
šumarica
24.09.2008., 19:17
e jbg, sumnjam da cu stic, idem kuci, al znaci moze i bez njega, icu ja na njega, al u 10 mj:rofl:
ah,sta da ti kazem, ja sam jedan dan dosla u 8 zg, i prvo isla na mirogoj kod dr. onda na fax...i jedva sam stigla.. :p
Oniram--fala na odgovoru, ja ću ove godine najvjerojatnije odustat od toga za stipendije, sljedeće ću se prijavite...
Nego jel tko zna dal je zet-ov pokaz godišnji jeftiniji kaj za nas ili čak besplatan?
šumarica
25.09.2008., 19:32
zetov pokaz se placa 30 kn za cijelu godinu
šumarica
27.09.2008., 13:00
jel ce bit brucosijade ove godine???
jel ce bit brucosijade ove godine???
koliko sam informiran u 11 mj:)
šumarica
27.09.2008., 19:35
koliko sam informiran u 11 mj:)
ooooo, pa to je vise nego dobro...:kava:
Ljudi kaj nitko ne piše kak vam se svidio fax prvi dan... JA sam osobno završio u zadnjim redovima, i jedino sam vidio neka dva kretena kak su se stalno smijali i općenito nisu ništa ni slušali samo međusobno pričali.... Ako će se tako nastaviti... A danas matematika ,,, ljudi ak je tko netko učio ikad....
Kaj je s tjelesnim, kolko se plaća u teretani, i jel ko ide na veslanje, malo informacija ak ima tko...
Ljudi kaj nitko ne piše kak vam se svidio fax prvi dan... JA sam osobno završio u zadnjim redovima, i jedino sam vidio neka dva kretena kak su se stalno smijali i općenito nisu ništa ni slušali samo međusobno pričali.... Ako će se tako nastaviti... A danas matematika ,,, ljudi ak je tko netko učio ikad....
Kaj je s tjelesnim, kolko se plaća u teretani, i jel ko ide na veslanje, malo informacija ak ima tko...
hehe, mi smo sfrentali sociologiju jer nismo znali kam ići:D
kaj fali matki? to smo učili u 3.r. i to je jedno od lakših gradiva (ja ga kužim:rofl:)
i mene su neki ljudi žifcirali, neki :rolleyes:, neki :confused: (kaj vi radite ovde) i tak. al sam upoznala i super ljude.:)
sve u svemu je okidoki:)
blago vama kaj nemate petkom nikaj. mi smo danas od 9 do 2 sjedili na arhitekturi.hehe:D
ovo za tzk odi k profaču pa njega pitaj. kad smo se mi išli zapisivat za sportove onda je nekaj pričal al se ne sjećam kaj. na oglasnoj ploči do njegovog kabineta ti pišu neke stvari u vezi s tjelesnim.:mig:
ovak,za ekipu s drvne tehnologije,zanima me koje se predmete mora dolazit na nastavu i vježbe da bi se položilo
za fiziku i matišu pretpostavljam da su vježbe i predavanja jako važna,ali me zanima koliko je to važno za anatomiju i kemiju drva,za anatomiju posebno jer nosi puno ects bodova,i koliko je važno biti na vježbama u laboratoriju,jel se to može "preskočiti"
tenks
ps.jel postoje neke skripte s kojima se lako polaže,koje?
di ste šumari,treba mi odgovor na gore pitanje,ajde netko
Povoljno izdajem dvosoban stan blizu ekonomskog šumarskog i agronomskog fakulteta prednost imaju studenti isključivo se javiti na mobitel 0981617436
Barbarossa1989
07.10.2008., 21:34
A matematika...to se mora kontinuirano raditi. Pišat ćeš krv za to. 1. godina- opasni su mat, kem, i botanika. Treba sve to srediti s upornim učenjem i malo kung fu-a....:rofl:
kad su termini za bazen na utrini????
šumarica
15.10.2008., 20:30
dobila sam kartu za brucošijadu.......... jeeeeeeeeeeee
Cydonia
15.10.2008., 20:56
A nitko nije napisao da Šumarski fakultet ove godine slavi 110. rođendan!
20. listopada 1898. godine otvorena je Šumarska akademija pri ondašnjem Mudroslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Šumarski fakultet je 4. najstariji fakultet na Zagrebačkom sveučilištu.
Eto, nek se zna!
Imao bih jedno pitanje, nedoumicu koja mi nije jasna. Donekle sam se upoznao sa sistemom i organizacijom Šumarskog fakulteta tako da sam s pravom jako skeptičan i volim jednu stvar provjerit više puta da budem siguran.
Čuo sam da nema nastave 16. listopada (četvrtak) i 20. listopada (ponedjeljak). Ali nije mi jasno to što se 110. obljetnica fakulteta slavila u četvrtak... šta se nebi trebala slaviti u ponedjeljak, pošto je na taj dan, 20. listopada otvorena Šumarska akademija 1898. godine?
I ako se obljetnica slavila u četvrtak, znači li da su u ponedjeljak predavanja po rasporedu ili je u ponedjeljak još neka obljetnica ili nešto slično?
Volio bih ako netko zna više o ovome da pojasni pošto ne bih volio izgubiti predavanja zbog neorganizacije nastavnika i fakultetskog osoblja.
Čini mi se kako ću ipak morati ići ujutro do fakulteta...
lovac-šumar
20.10.2008., 17:13
Zna netko Josipa Culinovica?
ja ga znam, dobar mi je prijatelj
Mene zanima, jel vi taj studij upisujete jer to tako zelite ili samo zato sto niste uspjeli upisat ono sto ste htjeli u prvom planu?
jasno da netko zavrsi na nezeljenom faksu zbog raznih razloga, al onaj tko voli to sto studira dat ce dobar rezultat
Je li to težak faks?
jasno da je zahtjevno, osobito ako nisi isao u gimnaziju i ako te to ne zanima
kako vam se sviđa na najboljem faksu na svijetu?
trenkillo
20.10.2008., 21:29
Lol dođe netko i napiše "ja mislim", tko zna čim li se ti baviš u životu onda. Iznosi pretpostavke i izjave na osnovu razmišljanja bez činjenica. Drugim riječima u krivu si zato što ja znam i jer sam završio taj faks, to što se treba potruditi da se završi fakultet je druga stvar, kao i ostali fakulteti. Eto toliko od mene a ti nastavi brijati i misliti. :kava:
"frende", ak te zanima kaj radim, radim nešto slično kaj i ti, jer sam završio drvnotehnološki smjer, osim toga činjenićno stanje ti je u banani
ja sam upisao šumarstvo jer nisam uspio na drugom faksu pa da bar imam studentska prava.
vjerojatno ću se prebacit ili neš jer mi se fax ne svđa pretjerano,makar išao sam u gimanziju ,solidan sam u matiši,kemiji biologiji la me jednostavno ne privlači faks,no ko zna možda se u sljedećih par tjedana nešto drastično promijeni ://
šumarica
23.10.2008., 17:59
ja sam upisao šumarstvo jer nisam uspio na drugom faksu pa da bar imam studentska prava.
vjerojatno ću se prebacit ili neš jer mi se fax ne svđa pretjerano,makar išao sam u gimanziju ,solidan sam u matiši,kemiji biologiji la me jednostavno ne privlači faks,no ko zna možda se u sljedećih par tjedana nešto drastično promijeni ://
kad pocnu terenske, promijeniti ce ti se....:kava:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.