View Full Version : Outlook Express
Imam pitanje u vezi Outlook Expressa:
može li se pošta provjeravati i s drugog računala ili samo s onog na kojem se nalazi program?
unaprijed zahvalna na odgovorima!
moze, u biti mailove primas sa svog servera, mozes staviti opciju u outlooku da kad primas mailove outlook ih ne izbrise sa servera, pa netko drugi moze sa drugog kompa spajati se na tvoj mail server i primati tvoju postu...
ma problem je što je jedna osoba (mojom nepažnjom) saznala password!
ja taj password zapravo ni ne koristim ( nije potreban, kompjutor ga nikada ne traži). jedan tip, koji mi je postavljao sve programe i internet stavio je password kako bi moju poštu ne bi mogla čitati mama (ili bilo tko drugi tko dođe u Outlook s mog kompjutora).
Na žalost, to ne funkcionira jer, kao što sam već rekla, nikad mi se nije otvorio prozorčić za password.
Ja mislim da se pomoću te šifre ne može ući u moj mail s drugog kompjutora, ali za svaki slučaj pitam vas, nadam se da imate više iskustva i znanja u tom području od mene!
PRIVATNE STVARI!
HELLO!!!:eek:
1. tools -> accounts
2. označiš default account pa klikneš -> properties
3. tamo imaš polje za password i kvačicu na "remember password".. tu kvačicu isključi i svaki put ćeš je morat upisivat kad budeš skidala mail.
ako želiš promjenit password, to moraš napravit na serveru na kojem ti je mail...
pisac_27
23.04.2003., 22:13
Osoba koja ti je saznala password može čitati tvoju poštu s bilo kojeg kompjutera na planeti koji je spojen na net. Ako to ne želiš, obavezno promijeni password!
outlook je samo program koji koristis za citanje poste.
Ja u Americi citam postu koja mi dolazi na hrvatski server.
Daklem sve sto ti treba za citanje poste su login i password.
Ako je neka osoba to saznala moze ti citati postu koju ti jos nisi pokupil/izbrisala sa servera.
sljedeći koji kaže isto kaj i pisac i issa je najebo. :D
slafko kaže:
Daj slafko..objasni im ;)
kaj da im objasnim? vidiš da prijetim praznim oružjem?! :D
poslal bi ih piiiiiiii materinu, ali nesmijem jer bi mi vienna uvalio bananu. opravdanu. a i rekel sam mu da više njeću ljude slat u piiiiii materinu. :)
AxMi-24
24.04.2003., 01:08
buuu delete dugme :D
A da nebi zaboravila. Bilo ko ko je skopcan na net ti moze gledat i citat postu :)
Mijenjaj pswd :)
slafko kaže:
Ovakvo neso mozes dozivjeti samo od hrvata. Ponizavanje bez dokaza i objasnjenja.
Danas svi misle da ako su se naucili koristiti internetom da su pobrali svu pamet svijeta i da mogu gaziti po drugima.
Ako ne zelis pomoci nemoj ni odmagati.
slafko kaže:
1. tools -> accounts
2. označiš default account pa klikneš -> properties
3. tamo imaš polje za password i kvačicu na "remember password".. tu kvačicu isključi i svaki put ćeš je morat upisivat kad budeš skidala mail.
ako želiš promjenit password, to moraš napravit na serveru na kojem ti je mail...
issa.. do us a favor i čitaj postove prije nego kaj klikneš "reply" nakon čitanja samo prvog posta..
i ne seri s "ponižavanjem bez doakza i objašnjenja".. :flop:
a ako ćeš prozivat ko je koliko na netu i otkad i koliko ga kuži... well, get yourself a rookie, chump. a mene ostavi na miru od takvih svojih komentara. hvala. :kiss:
slafko kaže:
issa.. do us a favor i čitaj postove prije nego kaj klikneš "reply" nakon čitanja samo prvog posta..
i ne seri s "ponižavanjem bez doakza i objašnjenja".. :flop:
a ako ćeš prozivat ko je koliko na netu i otkad i koliko ga kuži... well, get yourself a rookie, chump. a mene ostavi na miru od takvih svojih komentara. hvala. :kiss:
A zakaj ti ne ostavis druge na miru i prestanes pisati takve glupe komentare.
Nema niceg goreg od takvih egoisticnih komentara. Sad ce vama tata Slafko pokazati.
To mozes ocekivati samo od hrvata.
Mozes se sad tu izmotavat koliko hoces, to je BAHATOST i tocka.
pisac_27 kaže:
Osoba koja ti je saznala password može čitati tvoju poštu s bilo kojeg kompjutera na planeti koji je spojen na net. Ako to ne želiš, obavezno promijeni password!
Issa kaže:
outlook je samo program koji koristis za citanje poste.
Ja u Americi citam postu koja mi dolazi na hrvatski server.
Ako je neka osoba to saznala moze ti citati postu koju ti jos nisi pokupil/izbrisala sa servera.
kaj je novo u vašim postovima rečeno u odnosu na gornje?? nikaj.
a tvoj post je predškolskoj razini korištenja outlooka. to kaj si napisala se podrazumjeva jednako kao i izlazak sunca ujutro. i zato sam napisal "ko napiše post ko ovi dvoje je najebo :D" a da nisi tak čudna skužila bi vogo frajera -> :D na kraju posta. chill out. zajebavaj se malo. možemo bit konstruktivni i uz zajebanciju. ili ti smetaju hrvati koji iznose svoje mišljenje?
Issa kaže:
A zakaj ti ne ostavis druge na miru i prestanes pisati takve glupe komentare.
Nema niceg goreg od takvih egoisticnih komentara. Sad ce vama tata Slafko pokazati.
To mozes ocekivati samo od hrvata.
Mozes se sad tu izmotavat koliko hoces, to je BAHATOST i tocka.
meni kažeš da sam bahat, a ti bi se pozivala na nekakav "internet staž" i godine bavljenja kompjuterima...
FYI, ovaj pionir je ukucal 1000 linija koda u basicu da natjera orla da otpišti "hej slaveni". :D
ok, ako je ovo isprika onda sam i vise nego zadovoljna.
Sorry na reakciju, ali naisla sam na takve ljude svuda po nasim forumima i newsima i to mi se ne svidja.
Recimo neki dan sam pocela s jednom novom igricom koju do sada nisam igrala i poslala sam pitanje na newse. Pitanja su bila fakat pocetnicka jer nisam nista kuzila u igrici.
Hrvati su se smijali, stranci su mi dali odgovore i ispravljali tudje netocne, bez ismijavajucih komentara.
Koliko se ti kuzis u sve to, pojma nemam isto kao ni ti koliko se ja kuzim u sve to. Samo sto tvoj odgovor lici na: pokupio sam svu pamet svijeta. Pa onda Indian kaze: daj Slafko objasni im. A onda ti kao Vliki Tata odgovaras: vec to sto si odgovorio
Mene to jaaaaaaaaaaaaaaaako zivcira. To mi je ustvari jedina bolna strana foruma.
Da si dao odgovor,ispravio/dopunio nase ja nebi reagirala.
Nisam promasila gospona zelenog.
koja frickin isprika? :confused:
moj odgovor na indianov post ti je ozbiljan? gle smajliće tamo. taj moj post je šala na vlastiti račun ako baš moraš znat.
tebe živcira ljudi kaj se preseravaju? i kaj sad? ima ih par tu na računalima, ali sam skužio da mi je bolje kad si složim um tako da me nasmijavaju. ljepše mi je.
koji onda kurac ideš potezat "staž na internetu" kad nemaš pojma o meni? ne vidim zašto. isto kao i ne vidim svrhu tvog posta koji je osnova osnova. čovjek je došao s pitanjem s kojim je došao i po pitanju se da skužit koliko čovjek zna o tome što je pitao. meni izgleda da dotični kuži sve kaj ste mu ti i onaj kak se zove rekli. mlatite praznu slamu.. kao ja sad. zaboli me za tvoje mišljenje o meni..
ideš potezat "staž na internetu" kad nemaš pojma o meni?
ne potezem STAZ, potezem da pojedinci misle da ako imaju komp da su potegli boga za bradu. Nigdje ja ne potezem staz, niti me zanima koliko je tko dugo za kompom jer ga to ne cini pametnim. I moja mama ima od '95 e-mail adresu, ali ju to ne cini vrhunskim strucnjakom.
blago njoj uz tebe tak žifčanu. :D
Šta ste se vas dvoje posvađali sad tu? :eek:
Ja bi imala jedan dodatak na zadanu temu :D
outlook je samo program koji koristis za citanje poste. Ja u Americi citam postu koja mi dolazi na hrvatski server.
Ovo je ok ukoliko je mail na nekom serveru preko čije stranice može gledat poštu. ALI ako imaš mail (ko ja na poslu npr.) koji nema tu mogućnost, odnosno stranicu preko koje se možeš logirat, onda ti pored login-imena i pasworda treba incoming i outgoing server koji je u tim slučajevima najčešće hrpa brojeva koje također treba saznat. Eto! ;)
AxMi-24
24.04.2003., 22:16
Znat te brojeve nije uopce tesko. Pogotovo ako znas e-mail adresu
Slafko i Issa oladite inace ima da metla radi. kapis?? :D
bok ljudi!
samo vas želim obavjestiti da sam riješila problem.
nisam mjenjala password.
nije točno da se s bilo kojeg kompa može ući u outlook.
probala sam sama s neta provalit svoj mail - ne ide!
...i još sam pitala frenda koji se bavi informatikom. rekao je da su moje poručice sigurne od znatiželjnih pogleda :)
stvar je zapravo malo složenija. onaj password koji je jedna osoba saznala, vodi do maila, ali ne mog već nekog trećeg
:confused: ne pitajte kako!
kao što sam već ranije napomenula ja nikada nisam morala koristiti taj password. očito je nastao neki propust u postavi - na sreću ! ! ! :) :D :)
AxMi-24 kaže:
Znat te brojeve nije uopce tesko. Pogotovo ako znas e-mail adresu
Aj pojasni malo...za stavit new identity u Outlook trebaš sve te podatke..kako ćeš onda unaprijed do njih?
Evo i mene, ajme nisam mogla zadrzati prste :D
Moram malo nadopuniti diskusiju. Npr. ja imam account preko jednog XY providera. I sada imam i preko drugog YZ. Vazna napomena, oba su u HR.
I imam outlook konfiguriran za mailove sa oba.
E sad, XY mi lijepo cita oba maila, a YZ javlja da ne moze pristupiti XY-u.
Lijepo je sto se mogu preko interneta logirati na stranice za citanje maila (i kod jednog i kod drugog) tako da mi je opet svejedno.
Tako,ne da mi je posebno briga, ali morala sam dati doprinos.
Nadam se da sam dovoljno jasno napisala, unaprijed se ispricavam na eventualnim nejasnocama i nepreciznostima jer staz mi nije tako dug :o :D
znam da ako hoćeš povuć mail s iskonovih mail servera, moraš bit spojena na iskon... a ti si misli.
Ima jos takvih servera, jer ne radi se o iskonu.
indian kaže:
Aj pojasni malo...za stavit new identity u Outlook trebaš sve te podatke..kako ćeš onda unaprijed do njih?
pa pogledaš te podatke u već postojećem identity.. ili importiraš njegov *.pst file ...
viky kaže:
Ima jos takvih servera, jer ne radi se o iskonu.
ne znam ti onda... ne koristim domaće mailove. imam poslovni, nekoliko na yahoo i hotmail...
slafko kaže:
pa pogledaš te podatke u već postojećem identity.. ili importiraš njegov *.pst file ...
Ma nemoj..moj drugi indentity je npr. hinetov..
Možeš do njega samo preko nekog trećeg..
A za .pst file moraš prčkat po disku..
Naravno da se možeš dokopat tih podataka ovako il onako, nije to bit..nego da za neke adrese nije dosta znat pasword i login-ime :)
file -> search -> *.pst
u pst fajlu su ti svi settingsi od accounta.. ako imaš sejvani password onda je igri kraj. ako ne, još uvijek mogu zvat providera i dat mu username i ić ga zašprehat da mi da passw.. ali to mi se ne bi dalo radit.. ;)
slafko kaže:
file -> search -> *.pst
u pst fajlu su ti svi settingsi od accounta.. ako imaš sejvani password onda je igri kraj. ako ne, još uvijek mogu zvat providera i dat mu username i ić ga zašprehat da mi da passw.. ali to mi se ne bi dalo radit.. ;)
Prčkat po disku je značilo špijunirat
a ne da ne znam kako se to radi ;)
A provajdera teško da je nagovorit
ako je neki lokalni koji sve poznaje..
Al malo smo zastranili :D
AxMi-24
25.04.2003., 00:41
indian kaže:
Isuse kriste. Kao prvo sugavi outlook nije jedini program za email (ustvari je naj jadniji). :mad:
Kao drugo ako znas na kojoj je domeni onda nije nikakv prob malo pronjuskat naokolo i naci IP servera. Pogotovo ako si mu slala mail. Onda je cas posla.
well, uhmmm sumnjam da je najjadniji. imho ima i puno gorih... outlook ima pun kurac naprednih funkcija koje malo tko zna sve di su i kaj rade... doduše, zna zabrijat neke gluposti, ali jebiga, to radi svaki komad softvera...
AxMi-24
25.04.2003., 09:01
Meni je dosta ona fora da ti sakrije attachemnte ako si instaliro neki sigurnosni patch. (a ako nisi onda bude veselo). Ma bezvezarija ziva.
Sem toga osim kalendara nema bas nes tamo sta je tako specijalno. Cak mi je cudniji nekako od Eudore. (doduse to je mozda jer ja imam eudoru vec hrpetinu godina :D
ja nemam patcheve.. :D
zato glavni serveri imaju jebeni firewall i nema teorije da neki mail s virusom prođe.. :top:
AxMi-24
26.04.2003., 22:27
slafko kaže:
ja nemam patcheve.. :D
zato glavni serveri imaju jebeni firewall i nema teorije da neki mail s virusom prođe.. :top:
ma ti si jedna sramota od kompjuterasa. MS lover :B
AxMi-24 kaže:
ma ti si jedna sramota od kompjuterasa. MS lover :B
Gle svi po:B Slaveku a on se smo zekal i jos dal upotrebljive informacije:D da jos dodam na temu mail server svaki provider koji drzi do sebe ima ulaznu i izlaznu adresu koje bi trebale biti korektno upisane + PW itd., ne govorim o hotmailu:flop: yahoou:D islicnima :B
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.