PDA

View Full Version : KREVET + okvir + podloga + madrac

ornella
28.06.2005., 19:40
Ovako....kupila sam krevet dogovorenih dimenzija 120x190 i podnica.Kad je krevet stigao posebno sam naručila madrac upravo tih dimenzija jer su bile navedene i na podnici.Danas je stigao madrac...i do uzglavlja fali 5 cm....podnica lijepo seće okvirom, a i uzglavlje je klimavo.nazvala sam salon i tra-ila da netko od montera dođe..ali interesira me da li tu ima pomoći i kakve su to glupe dimenzija okvira kreveta...po tome sam trebala naručiti 123x195.
meni je logično da se dimenzije madraca naručuju prema dimenzijama podnice...ali izgleda da nije tako.
Postoji li opće kakvo rješenje?

Hannah
28.06.2005., 20:13
čekaj, ako si naručila da ti izrade krevet po mjeri, onda reklamiraj jer očito nisu dobro odredili potrebnu dimenziju kreveta.

ili traži novi madrac/zamijeni ovaj što imaš, premda je to teže napraviti van standarda, ivjerojatno skuplje.

ako se radi o gotovom krevetu onda uz takve nestandardne dimenzije bi trebao ići i adekvatan madrac.

ornella
28.06.2005., 20:33
Ma ne krevet je iz talijanske sobe i pdnica...madrac sam naručila uextra van tog salona.Problem je u okviru kreveta .On je prevelik za tu dimenziju....ono kad stavim madrac im lufta sa svih strana.
Sobu sam čekala 2 mjeseca....radi se o dječijoj sobi,a iskreno krevet je takvo sr.....
Nadam se da će se naći kakvo rješenje...tj.smanjiti taj okvir kreveta.

Lee Champa
28.06.2005., 22:47
Trebao sam krevet van standarda.
Sklepao sam ga od hrasta (noge) i jasena (stranice).
Madrac je najtvrđa spužva 15 cm izrezana po mjeri i odmah obućena u platno.

I ne škripi :D

keš
29.06.2005., 00:14
talijanski namještaj:rolleyes: :flop:

ornella
29.06.2005., 07:58
keš kaže:
talijanski namještaj:rolleyes: :flop:

Djelomično se slazem.Prva dječija soba je isto talijanska..kupljena prije 8 godina...čekala je platila je i dan dans je predivna....stranice corpusa i fronte predivno izrađene sve zaobljene
Ova sada nazalost kad je došla vidim i ja da je:flop:

mhadina
29.06.2005., 08:45
ZOsvald kaže:
Trebao sam krevet van standarda.
Sklepao sam ga od hrasta (noge) i jasena (stranice).
Madrac je najtvrđa spužva 15 cm izrezana po mjeri i odmah obućena u platno.

I ne škripi :D

dakle,
i mene zanima kako da napravim sam takav krevet,
molim pomoć oko dimenzija i materijala za daske, noge,
podnicu te okove, gdje i cijena ako biste bili dobri.
Hvala:)

Tigrica
29.06.2005., 10:22
mhadina kaže:
dakle,
i mene zanima kako da napravim sam takav krevet,
molim pomoć oko dimenzija i materijala za daske, noge,
podnicu te okove, gdje i cijena ako biste bili dobri.
Hvala:)

a mene zanima i kakav madrac preporucujete, a da nije skupooo??

mhadina
04.07.2005., 14:38
U jednom prilogu dnevnih novina naišao sam na pojmove u nastavku, a ja molim koji koriste nešto od toga nek jave iskustva,
ja bih u principu trebao sklopivi krevet jer imam 1 veliku sobu koju ne mislim pregrađivat jer ima prozore samo s jedne strane pa bih
pospremao svaki dan. Istina da su pravi bračni kreveti naj ali ja bih najkvalitetnije sklopivo što ima za bestbuy cijenu.
A možete me probat i nagovorit na nesklopivi krevet ako je to naj za tijelo i dušu.
HVala

LATTOFLEX,
BERNARDA madraci (domaći) tzv. box-kreveti
nekakva Bonnel jezgra
PERFOLATEX,
VODENI KREVET,
LATEX
TALALAY MADRAC (navodi se kao idelan=naj nešto),
winx-podloge (Winx 100, 200, 300 sustav),
AUSTROFLEX - podloga,

osim toga navode se tvrtke: OPTIMO, EBAC, BERNARDA...

Tigrica
04.07.2005., 16:38
ej super tema :top:

to i mene zanima, ali madraci za bracni krevet!
cekam savjete! :ceka:

snick
05.07.2005., 11:46
Kupio prije 2 mjeseca (nakon dosta analiza i premišljanja):
Hespo exclusiv (www.hespo.hr/mad_exclusiv.htm) 210x180 cm jer sam visok 195 cm.
Kupljeno u rgovini Mis-mar u Solidumu za oko 3600 - 3700 Kn za gotovinu.
Da ponovo kupujem uzeo bi isto to.

TiM_Company
05.07.2005., 13:10
snick kaže:
Kupio prije 2 mjeseca (nakon dosta analiza i premišljanja):
Hespo exclusiv (www.hespo.hr/mad_exclusiv.htm) 210x180 cm jer sam visok 195 cm.
Kupljeno u rgovini Mis-mar u Solidumu za oko 3600 - 3700 Kn za gotovinu.
Da ponovo kupujem uzeo bi isto to.

Same here! :)
Hespo Exclusive + Legenda S podnica - to je dobitna kombinacija...vrlo sam zadovoljan, pravi preporod, puno bolje spavam nego prije...i cijena je prava sitnica (s obzirom na to sto se dobije za te novce)

Tigrica
12.07.2005., 09:22
buduci da nisam u financijskoj mogucnosti kupovati hespo madrace, odlucila sam se za one u emeceti, ali tamo ih ima svakakvih .... jednostavno ne znam koji je bolji/losiji od kojeg .... cijene se krecu od 800-2.000 kn... prodavacica nam nije bas pomogla jer ona kaze da su svi vise manje dobri, ... e sad da li je neko tamo kupovao i kako je zadovoljan kupljenim?

penelop@
12.07.2005., 10:21
Tigrica kaže:
ej super tema :top:

to i mene zanima, ali madraci za bracni krevet!
cekam savjete! :ceka:

Nemoj kupovati jedan madrac nego 2 zato što se ti veliki madraci imaju običaj slegnuti u sredini pa hoces, neces spavate jedno na drugom:D

Osim toga netko voli cvrsci a netko meksi...

Ja imam neke svapske (pojma nemam kako se zovu) vec 4 godine.
I super su.

To sto su ovi koje ti gledas jeftiniji ne mora znacit i da su gori. Jednom smo implementrali sofware u jednoj firmi sto prodaje madrace, jastuke... E kolike oni imaju marze:rolleyes:

Vjerojatno i jedne i druge isti ljudi stancaju.

chani
12.07.2005., 11:00
mhadina kaže:

LATTOFLEX,
BERNARDA madraci (domaći) tzv. box-kreveti
nekakva Bonnel jezgra
PERFOLATEX,
VODENI KREVET,
LATEX
TALALAY MADRAC (navodi se kao idelan=naj nešto),
winx-podloge (Winx 100, 200, 300 sustav),
AUSTROFLEX - podloga,

osim toga navode se tvrtke: OPTIMO, EBAC, BERNARDA...
zar nije BERNARDA osvojila nekakvu 1.nagradu u toj bransi prosle godine

Tigrica
12.07.2005., 11:20
penelop@ kaže:
Nemoj kupovati jedan madrac nego 2 zato što se ti veliki madraci imaju običaj slegnuti u sredini pa hoces, neces spavate jedno na drugom:D

I super su.

To sto su ovi koje ti gledas jeftiniji ne mora znacit i da su gori. Jednom smo implementrali sofware u jednoj firmi sto prodaje madrace, jastuke... E kolike oni imaju marze:rolleyes:

nekako sam vise za jedan madrac... ne mogu zamisliti tu rupu izmedju nas dvoje :zubo:

mislili smo uzeti neki tvrdji... a koji ... ne znam jos

seti
12.07.2005., 11:53
160x200cm madrac oko 600kn, daske ispiljene po mjeri 500kn, podnica iverica, okvir "obucen" u redwood (slicno mahagoniji).
napravio sam si krevet za 1100kn, zapravo frend mi je to sve sredio, on se bavi s tim stvarima. samo morate dobro izmjeriti i onda si sami sastaviti doma. sve kupljeno i ispiljeno u Radnickoj cesti, Gramat Baumarket

magic
12.07.2005., 11:55
4 palete ukradene ispred bille, oshmirglane i prelakirane.

na to hespo 2x2 madrac.

odlichan krevet za cijenu madraca :D

siljo
12.07.2005., 12:03
magic kaže:

na to hespo 2x2 madrac.

:top:

:D

penelop@
12.07.2005., 12:09
Tigrica kaže:

mislili smo uzeti neki tvrdji... a koji ... ne znam jos

Pa naravno da bi ti tvrdji:mig:

chiquita
12.07.2005., 12:19
penelop@ kaže:

mislim da baš nisi u pravu, to se dešavalo sa madracima koji su se kupovali i koristili još dok su moji starci bili mladi.
danas je to skroz drugačije.

penelop@
12.07.2005., 12:23
Moze bit.

Sorry na krivoj informaciji.

Mi smo zato kupili dva i preko step deku pa se ne kuzi prijelaz.

TiM_Company
12.07.2005., 12:31
Zaista je prakticnije kupiti dva madraca za bracni krevet, jer recimo da se jedan usljed "aktivnosti" strga, podrapa ili nesto slicno...onda je jeftinije zamijeniti samo taj jedan manji nego cijeli veliki...
:cool:

chiquita
12.07.2005., 12:44
TiM_Company kaže:
Zaista je prakticnije kupiti dva madraca za bracni krevet, jer recimo da se jedan usljed "aktivnosti" strga, podrapa ili nesto slicno...onda je jeftinije zamijeniti samo taj jedan manji nego cijeli veliki...
:cool: ja ipak više volim kad smo na nas dva skupa na jednoj ravnoj površini i da nema rupa (bez obzira koliko je ta rupa mala i našupana sa raznoraznim dekama) za koje svaki put zapnem rukom, nogom i sl.dijelovima tijela.

magic
12.07.2005., 12:48
TiM_Company kaže:

ja sam imala dva madraca, odvojena, pod parolom praktichnosti blabla.

nema do ooogromnog madraca u jednom komadu.

Lee Champa
12.07.2005., 13:11
Umjesto madraca uzeo sam najtvrđu spužvu 14cm željenih dimenzija:W

Tigrica
12.07.2005., 14:14
TiM_Company kaže:

ili kad se posvadjate, pa lako rastavite krevete i svako na svoju stranu :D

Tigrica
12.07.2005., 14:20
seti kaže:
160x200cm madrac oko 600kn, daske ispiljene po mjeri 500kn, podnica iverica, okvir "obucen" u redwood (slicno mahagoniji).
napravio sam si krevet za 1100kn, zapravo frend mi je to sve sredio, on se bavi s tim stvarima. samo morate dobro izmjeriti i onda si sami sastaviti doma. sve kupljeno i ispiljeno u Radnickoj cesti, Gramat Baumarket

a koji madrac, nisi napisao? gdje si ga kupio? jel anatomski, ortopedski itd...
u biti primjetila sam da na svima pise kako su ili anatomski, ortopedski, anatomski-ortopedski, terapeutski itd... nije mi jasno... sta je najbolje od toga... ko tu laze?

dodouprolazu
16.07.2005., 00:27
penelop@ kaže:
Moze bit.

Sorry na krivoj informaciji.

Mi smo zato kupili dva i preko step deku pa se ne kuzi prijelaz.

Isto. Uopce se ne kuzi prijelaz, ovi koji imaju madrac dva sa dva u jednom komadu, cuo sam da se zenske zale kak im je muka kad se muzjak rice po noci, da se i ona hoce, nece, rice s njim.

magic
16.07.2005., 12:59
vjerujem da bi mi nechija rika smetala bez obzira na odvojen ili madrac u jednom komadu :D

prije nego sam kupila ovaj, pogledala sam madrac kod susjede koja se zhali da odskochi u zrak svaki put kad se muzh okrene u krevetu. pa to je neki 'pufnasti' mekani madrac, potpuno gladak, bez ijednog proshiva, za razliku od ovih hespo madraca.

zakljuchujem da poneshto ima i u kvaliteti madraca.

a i kvaliteti sna. kad sam ja u pitanju, mogli bi me slobodno iznijet skup s madracom iz sobe, ja se ne bih probudila.

oftopik - to su mi jednom na kampiranju napravili:rofl:

TiM_Company
16.07.2005., 15:21
dodouprolazu kaže:
Isto. Uopce se ne kuzi prijelaz, ovi koji imaju madrac dva sa dva u jednom komadu, cuo sam da se zenske zale kak im je muka kad se muzjak rice po noci, da se i ona hoce, nece, rice s njim.

Muzjak... :D :rofl: :Sex:
Ja sam pak cuo da ima i takvih muzjaka koji se ni ne okrenu u snu, a sacuvajboze da bi hrkali ili rikali...
Ovisi kakvog potrefish!. ;)

dodouprolazu
16.07.2005., 23:34
TiM_Company kaže:
Muzjak... :D :rofl: :Sex:
Ja sam pak cuo da ima i takvih muzjaka koji se ni ne okrenu u snu, a sacuvajboze da bi hrkali ili rikali...
Ovisi kakvog potrefish!. ;)

Ja ne bum nikakvog potrefil, ja sam jednu nju vec potrefio. :D (inace gore si opisao upravo mene, nahrani me kak spada, izmori me seksom i ja spavam i na podu, ak treba, ko beba)

Pod onim "da se netko rice" sam mislio na ritanje, okretanje u snu, puno puta i divlje..."rika" me vise podsjeca na zov divljih zivotinja.;) Vjerujem da su madraci na paletama (znaci nisko je) stabilniji od madraca na onim krevetima koji stoje samo na 4 sicusne nozice i jos su pol metra od zemlje...kad se na takvom okrece neki od 120 kila, okrece se i soba skupa s njim....:D

Tigrica
17.07.2005., 10:26
dodouprolazu kaže:
Ja ne bum nikakvog potrefil, ja sam jednu nju vec potrefio. :D (inace gore si opisao upravo mene, nahrani me kak spada, izmori me seksom i ja spavam i na podu, ak treba, ko beba)

a na kojem ti to madracu spavas kad se izmoris?

keš
19.07.2005., 08:27
dva ili jedan??
uvijek,ali uvijek ako se može uzeti jedan.
dva je igra trgovca,koji ne zna razliku no zna lagati.
madrac je punjen oprugama,preko toga je filc,morska trava ili što već. na to sve ide spužva,pa štof.
kada legnete na madrac opterećujete ne samo opruge na kojima se leži nego i one malo dalje jer su sve povezane.one daljnje opruge preuzimaju jedan dio opterećenja na sebe sa vaše i lijeve i desne strane.
kada se koristi kreveta sa dva madraca,spava se uvijek na sredini;) ,tada trpe krajnje opruge svakog madraca.vašu težinu oprugama direktno tlačenima mogu potpomoći opruge samo sa jedne strane,samim time se skraćuje i vijek madraca.
svaki se ulegne nakon nekog vremena. umjesto zvučnog imena, radije pitajte trgovca o sastavu madraca.
što je tvrdji pokrov opruga to je trajniji madrac.
opruge,na njima filc,žima,4 cm spužve 30-gramska, štof . eto neki orjentir kvalitetnog madraca.

Tigrica
19.07.2005., 11:26
keš kaže:
dva ili jedan??
umjesto zvučnog imena, radije pitajte trgovca o sastavu madraca.
opruge,na njima filc,žima,4 cm spužve 30-gramska, štof . eto neki orjentir kvalitetnog madraca.

jedan naravno,...hvala na savjetima, ali...pitali smo trgovce, oni nemaju pojma..........zato sam i dosla pitati ovdje da mi netko kaze sastav kvalitetnog madraca. pa cu se sada tamo vratiti i traziti takav.

chani
19.07.2005., 11:31
keš kaže:

kada se koristi kreveta sa dva madraca,spava se uvijek na sredini;) ,tada trpe krajnje opruge svakog madraca.vašu težinu oprugama direktno tlačenima mogu potpomoći opruge samo sa jedne strane,samim time se skraćuje i vijek madraca.
svaki se ulegne nakon nekog vremena. umjesto zvučnog imena, radije pitajte trgovca o sastavu madraca.
ima madrace bez opruga, a ne vole svi spavat priljubljeni jedno uz drugo,
ja volim na svoju stranu, muz na svoju, nama je jednostavno prevruce,a i ja se valjda u sat vremena 10x preokrenem, kad smo spavali na jednom madracu, izludivali smo jedno drugo, on se pomakne, zdrma i mene, ja pak s jednog boka na drugi, zdrmam njega vibracijama,rekla sam vise nikad jedan bracni madrac nego dva

magic
19.07.2005., 19:58
ako imash madrac 2 x 2, bome ima vishe nego dovoljno mjesta da se svatko okrene na stranu koju hoce. jedino shto treba uchiniti jest da gornja posteljina i pokrivala budu odvojena, da jedan drugome ne otima i sve 5 :)

dodouprolazu
19.07.2005., 20:02
chani kaže:
ja volim na svoju stranu, muz na svoju, nama je jednostavno prevruce,a i ja se valjda u sat vremena 10x preokrenem, kad smo spavali na jednom madracu, izludivali smo jedno drugo, on se pomakne, zdrma i mene, ja pak s jednog boka na drugi, zdrmam njega vibracijama,rekla sam vise nikad jedan bracni madrac nego dva

na to sam mislio.

polly
19.07.2005., 20:24
chani kaže:

A nakon 15 godina, dva kreveta.

magic
19.07.2005., 20:28
svak svoju sobu.

stan.

kucu :D

polly
19.07.2005., 20:33
Pa sad nakon dajst godina svaki je u svojoj sobi.
One smešne pokrete možemo radit i na veš mašini. Uštekaš centrifugu i lakše ti je. Ipak s godinama prestaneš biti tak elastičan.

xxGaladrielxx
19.07.2005., 20:46
magic kaže:
ako imash madrac 2 x 2, bome ima vishe nego dovoljno mjesta da se svatko okrene na stranu koju hoce. jedino shto treba uchiniti jest da gornja posteljina i pokrivala budu odvojena, da jedan drugome ne otima i sve 5
ma takav je nas i u potpunosti si u pravu. Star je cca 7 god, jogi, i ima dva "lica": za ljeto i zimu. Jedno je od kokosovih vlana, a drugo... zaboravih. Trazila sam tvrdji i danas je skoro pa identican osim jedva primjetnog udubljenja na njegovoj strani (ja i onak levitiram :cerek:) i to zbog toga kaj ne okrecemo jer je ona "zimska strana" uzasno topla, a nama je fort vruce :D
Ne odletim u zrak kad skoci, iako bi imala razloga :D , i nikak nismo htjeli nekaj kaj nas zulja u sredini. No, mi imamo odvojene posteljine. Ispod je latoflex.
Jedina mala mana je dimenzija kreveta. Madrac smo kupovali u Sloveniji jer su se kod nas tada radili samo po narudzbi i bilo je isplativije ici kupiti vani. Krevet smo posebno narucivali iz Italije (to delaju bez problema). Problem je kupovanje donje plahte (koristimo samo onu na gumu). Nadje se kod nas u toj dimenziji al nakon prvog pranja s njom pokrijem samo coskove :D :D
U Ikei imaju izvrsne pamucne ali platnene postojanih dimenzija i nadasve prihvatljive cijene

chani
19.07.2005., 21:19
polly kaže:
A nakon 15 godina, dva kreveta.
znaci taman za 2 godine prelazimo na opciju dva kreveta, to neka statistika ili vi to po svom iskustvu :D :cool:

polly
20.07.2005., 09:15
chani kaže:
znaci taman za 2 godine prelazimo na opciju dva kreveta, to neka statistika ili vi to po svom iskustvu :D :cool:
Statističko iskustvo.

MadVlad
20.07.2005., 10:03
magic kaže:
na to hespo 2x2 madrac.
A Ikea mlati pare na tome (http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=7&productId=10301&langId=-20&parentCats=10103*10144)

Juraj
20.07.2005., 16:16
magic kaže:
ako imash madrac 2 x 2, bome ima vishe nego dovoljno mjesta da se svatko okrene na stranu koju hoce. jedino shto treba uchiniti jest da gornja posteljina i pokrivala budu odvojena, da jedan drugome ne otima i sve 5 :)

Je, ako su oboje pinkleci i imaju po 50 kila :D
Meni samom treba krevet 220x160. I uopce mi nije prevec :)

Xavi
21.07.2005., 08:40
penelop@ kaže:

I super su.

Ja ne volim dva madraca, ali ako kupis kvalitetan, a najkavlitetniji su danski Tempur-cijena 2000 eura imas garanciju na 20 godina.
Znam da nije svatko u mogucnosti priustiti takvo nesto, ali ja to zovem madracem, kad legnes oslika se tvoje tijelo, prilagodjava se tijelu 100 posto,promijenila puno madraca i nista se ne moze usporediti s ovim. Tko ima problema sa spavnajem-to je najbolje rjesenje.

Tigrica
21.07.2005., 10:21
MadVlad kaže:
A Ikea mlati pare na tome (http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=7&productId=10301&langId=-20&parentCats=10103*10144)

m da, a i pise da je nelakirano, nepolirano, pa jos uracunaj kupovinu laka, smirgla, truda, troskove prijevoza....

dodouprolazu
21.07.2005., 11:25
Xavi kaže:
Ja ne volim dva madraca, ali ako kupis kvalitetan, a najkavlitetniji su danski Tempur-cijena 2000 eura imas garanciju na 20 godina.
Znam da nije svatko u mogucnosti priustiti takvo nesto, ali ja to zovem madracem, kad legnes oslika se tvoje tijelo, prilagodjava se tijelu 100 posto,promijenila puno madraca i nista se ne moze usporediti s ovim. Tko ima problema sa spavnajem-to je najbolje rjesenje.
Tempur je klasa za sebe, ima zena neki putni jastuk, kune se u njega :top: madraci su mi bili preskupi ali jednog dana. Garancija nije 20 godina nego 15 godina, bili madraci kupljeni u Canadi, Hrvatskoj ili Svicarskoj.

Xavi
22.07.2005., 23:10
dodouprolazu kaže:
Tempur je klasa za sebe, ima zena neki putni jastuk, kune se u njega :top: madraci su mi bili preskupi ali jednog dana. Garancija nije 20 godina nego 15 godina, bili madraci kupljeni u Canadi, Hrvatskoj ili Svicarskoj.

Zivim u Amsterdamu i bila u nekoliko ducana i svi kazu 20, e sad ako oni ne znaju tko ce. I nace kad kupis madrac dobijes jastuke besplatno, koji su radjeni na istom principu. Tko si ne moze priustiti Tempur madrac, ima nesto puno tanje od madraca, kao neki jako tanki madrac koji se stavi na normalni i isto je odlican a skoro pa duplo jeftiniji.
Inace ima jos firmi koji proizvode madrace slicne Tempur, treba samo traziti one gdje kad stavis ruku na njega ruka seoslika potpuno,. Ti su madraci puno bolji za spavanje, od ovih normalnih, ne znam kako da ih nazovem. Imam puno iskustva s madracima jer sam ih porilicno promijenila, imam strasnih problema s kicmom. Ovdje neki daju madrace i na probu ne jedan tjedan i ako nisi zadovoljan zamijenis za drugi.

dodouprolazu
24.07.2005., 16:13
Ne znam gdje ti zivis, ali si pogledaj sve Tempur stranice na internetu.
I nace kad kupis madrac dobijes jastuke besplatno, koji su radjeni na istom principu.

U Zagrebu ne dobijes. Ovo sto spominjes ovu tanku kao prostirku, vidio sam to, jebes to. Ja cu radije kad skupim pare kupiti prave madrace i to one deblje (ima cini mi se 15 i 20 cm debljine) skupa sa podnicama orginal samo ne trebaju mi perverzije tipa daljinski i motor. Mislim da je to potrebnije starim i nepokretnim osobama. I bas sam racunao koliko mi je kostalo 2 madraca i 2 podnice i ekstra noge itd. Cijeli sistem bi me kostao nekih 28 000 kuna :rolleyes: a nis bum uzeo na 12 rata :D

Xavi
30.07.2005., 17:45
dodouprolazu kaže:
Ne znam gdje ti zivis, ali si pogledaj sve Tempur stranice na internetu.

U Zagrebu ne dobijes. Ovo sto spominjes ovu tanku kao prostirku, vidio sam to, jebes to. Ja cu radije kad skupim pare kupiti prave madrace i to one deblje (ima cini mi se 15 i 20 cm debljine) skupa sa podnicama orginal samo ne trebaju mi perverzije tipa daljinski i motor. Mislim da je to potrebnije starim i nepokretnim osobama. I bas sam racunao koliko mi je kostalo 2 madraca i 2 podnice i ekstra noge itd. Cijeli sistem bi me kostao nekih 28 000 kuna :rolleyes: a nis bum uzeo na 12 rata :D
Kazem da zivim u Amsterdamu, i ja samo znam sto su mi rekli po ducanima.
To bas i nije prostirka nego tanji madrac, no naravno madrac je bolji posto je deblji.
Ovdje je tempur onda jeftiniji nego u Hrvastkoj.

lbucar
31.07.2005., 01:01
U cijeloj priči oko madraca treba spomenuti i podnice. One su bitne isto kao i madrac. Glupo je kupiti skup madrac i stavit ga na ivericu.
Inače podržavam opciju dva madraca. Spavam na Bernardinom i zadovoljan sam. To primjetim tak kad zaspim na nekom lošijem, pa mi ujutro čudno kak se nisam naspavao.

I za kraj najbitnija stvar, jastuk. Nema ugodnog sna bez odgovarajućeg jastuka.
:zzz:

chani
31.07.2005., 02:35
slazem se,imam jedan od 300 te jedan od 500,ovog od 300 uvijek podfrknem pod glavu i opet si ga ne mogu namjestit, dok je ovaj drugi cist ok,ali opet po meni prevec love za komad latexa il cim je vec punjen

lbucar
01.08.2005., 00:07
Ma puno je to za jastuk, slažem se. Al kad vidim da klinci u osnovnoj imaju mobitele za par tisuća kuna, pitam se što je skupo a što ne.
Nije ništa skupo za dobar i miran san. :top:

dolinajabuka
08.08.2005., 01:48
lbucar kaže:
U cijeloj priči oko madraca treba spomenuti i podnice. One su bitne isto kao i madrac. Glupo je kupiti skup madrac i stavit ga na ivericu.
Inače podržavam opciju dva madraca. Spavam na Bernardinom i zadovoljan sam. To primjetim tak kad zaspim na nekom lošijem, pa mi ujutro čudno kak se nisam naspavao.

I za kraj najbitnija stvar, jastuk. Nema ugodnog sna bez odgovarajućeg jastuka.
:zzz:

istina, podnica je važna ko i madrac ako ne i važnija!
:top:

freakusha
08.08.2005., 14:01
Proučavam stare postove o krevetima, podnicama i madracima i čini mi se da sam još bolje zbunjena :rolleyes:
Da li je pametnije uzeti sa federima ili latex, kakve podnice?
Da li je netko kupaovao krevet+ podnice+madrac u Ikei? Valja li to išta? Ipak im madraci imaju garanciju 25 godina, pa me zanima da li bolje kupiti tamo ili negdje kod nas.
Svi savjeti i sva razmišljanja su više nego dobrodošla, čim prije to bolje, pošto sam opako odlučila promjeniti bračni krevet.
Uzela mi 180*200 krevet :)

lbucar
09.08.2005., 11:46
180x200 to je prava dimenzija.:top:
Možeš spavati i uzduž i poprijeko ( ako nisi košarkaš ).:D

S Ikeom nemam iskustva tako da ne mogu dati savjet.
Što se tiće pitanja - što uzeti, odgovor je vrlo jednostavan. Prvo odlučiš koliko si maksimalno spremna uložiti u ležaj i onda u potragu.
Računaj na okvir, madrac, podnicu i jastuk. Lijepo obiđeš par trgovina s ležajima, vidiš cijene ( obično je proporcionalna kvaliteti ) složiš kombinaciju u skladu s lovom i to je to.
Što je bitno ( iz mog iskustva). Okvir mora biti čvrst:Sex: . Madrace kupovati iz dva komada. Ne štedjeti na jastuku.:nono:

I možda nije direktno vezano uz temu, ali vrlo je bitno kako i gdje postaviti ležaj. Mislim na strane svijeta i podzemne vode. No to je tema za sebe.

U svakom slučaju moja deviza je - promijenite krevet, a ne partnera.
:W

Kikica
09.08.2005., 11:54
lbucar kaže:
. Madrace kupovati iz dva komada.

ja nemogu spavati na bračnom krevetu di su 2 madraca, ne podnosim tu "granicu" po sredini. Osim toga, il se zakeljim na muža il spavam poprečno pa mi to i dodatno smeta.
Spremam se kupiti Tempur jastuk za klinca, još spava u kindaču di smo dali posebno raditi madrac, a ima i novi veliki krevet, 2 madraca imamo potpuno nova (Hespo i Bernarda- samo još moramo odlučiti koji će u upotrebu). On je još mali pa mislim da su mu one drvene podnice za sad ok, al čim dobije na kilaži kupujem mu najbolje moguće.
Mi sebi planiramo tempur madrace, al to kad se malo financijski oporavimo.

Tigrica
09.08.2005., 14:03
lbucar kaže:
Računaj na okvir, madrac, podnicu i jastuk. Lijepo obiđeš par trgovina s ležajima, vidiš cijene ( obično je proporcionalna kvaliteti ) složiš kombinaciju u skladu s lovom i to je to.
Što je bitno ( iz mog iskustva). Okvir mora biti čvrst:Sex: . Madrace kupovati iz dva komada. Ne štedjeti na jastuku.:nono:
a kaki su po tebi oni madraci iz emezzete? jesu kvalitetni? jer... nemam novaca za skuplje...:D

lbucar kaže:
I možda nije direktno vezano uz temu, ali vrlo je bitno kako i gdje postaviti ležaj. Mislim na strane svijeta i podzemne vode. No to je tema za sebe.

na kojoj strani treba biti glava? jug, jel? ili istok?

cula sam vise teorija, i nisu se pududarale
:confused:

freakusha
09.08.2005., 14:55
Ibucar, hvala na odgovoru :). Jučer sam obišla par dućana i ormare sam si još kakve takve našla, ma super su :), ali krevet kao da tražim neznam kaj. Ja bi nešto jednostavno i čak sam vidjela od Hespa Aida Modern, samo ga nisam nigdje vidjela uživo da ja vidim je li to išta ili ništa. Isto tako sam odlučila da će madrac biti od dva djela, samo se moram odlučiti ili za latex ili onaj drugi. Volim tvrđe ( ah koja od nas ne voli):p imate kakav savjet? Koji bi onda bio OK :)

lbucar
09.08.2005., 15:11
Kikica kaže:
ja nemogu spavati na bračnom krevetu di su 2 madraca, ne podnosim tu "granicu" po sredini. Osim toga, il se zakeljim na muža il spavam poprečno pa mi to i dodatno smeta.

Ne znam kakve sad imaš madrace i da li se osjeti granica na sredini. Ja imam tri godine dva Bernarda madraca i ne osjeti se granica kako kažeš.
Možda zato jer sam birao "tvrđu" izvedbu madraca ili je to stvar pojedinca - konstitucije i načina spavanja. Jesi li razmišljala zašto se zakeljiš za muža ili spavaš poprečno.
Da nije to uzrok položaja kreveta? A možda si samo "nestašna" u snu. ;)

lbucar
09.08.2005., 15:20
Tigrica kaže:
a kaki su po tebi oni madraci iz emezzete? jesu kvalitetni? jer... nemam novaca za skuplje...:D

na kojoj strani treba biti glava? jug, jel? ili istok?

cula sam vise teorija, i nisu se pududarale
:confused:

ne znam kakvi su madraci u emezzeti, ali jedno je sigurno - ne kupuj one jeftinjake. Za 400 kuna NEMAŠ dobrog madraca. :nono:

Ja sam iz više pouzdanih izvora čuo da tijelo pri spavanju treba biti u smjeru sjever - (glava), jug (noge).
Ako je izvedivo naravno. Na kvalitet spavanja utječu i podzemne vode i zračenja.
Teško je uskladiti sve uvjete za idealan položaj kreveta (zbog malih spavaćih soba), ali uz malo kombiniranja može se nači najbolje moguće rješenje. :W

freakusha kaže
Isto tako sam odlučila da će madrac biti od dva djela, samo se moram odlučiti ili za latex ili onaj drugi. Volim tvrđe ( ah koja od nas ne voli) imate kakav savjet? Koji bi onda bio OK

Ako voliš tvrđe :D onda uzmi onaj drugi, klasičan s metalnim oprugama. Moj Bernarda je tvrđi :D ( koja iskvarena mašta) i vrlo sam zadovoljan. Ne mora biti ta firma, može i bilo koja druga samo da ima višu kvalitetu, više slojeva. To se vidi na onim uzorcima s presjekom.

Kikica
09.08.2005., 15:28
[QUOTE]lbucar kaže:
[B]

Ja sam iz više pouzdanih izvora čuo da tijelo pri spavanju treba biti u smjeru sjever - (glava), jug (noge).
Ako je izvedivo naravno. Na kvalitet spavanja utječu i podzemne vode i zračenja.
[B][QUOTE]

položaj mi je sjever-jug. podzemne vode nemam tu. spavam poprečno jer mi tak paše a na muža se zakeljim da se makne iz kreveta tak da mogu spavati poprečno :D
inače imam Bernardin turbo tvrdi madrac al veeeeliki ;)

Tigrica
09.08.2005., 15:46
lbucar kaže:
ne znam kakvi su madraci u emezzeti, ali jedno je sigurno - ne kupuj one jeftinjake. Za 400 kuna NEMAŠ dobrog madraca. :nono:

mislila sam na one od 1.700-2.000. kn
stvarno imaju dobar izbor,a li prodavaci su ko gljive, nista ne znaju savjetovati....

imaju anatomske, ortopedske, anatomsko-ortopedske, terapeutske, antialergijske............. ah koji je dobar???

lbucar
09.08.2005., 20:06
To je iznos za koji možeš kupiti OK madrac.
Pogledaj presjek svakog od njih. I odi u neki dučan gdje ćeš dobiti više informacija, ne moraš u njemu kupiti madrac. Samo dobiješ informaciju i to besplatno.

Tvrdoća madraca je bitan čimbenik kod odabira. Ako je čovjek teži uzima tvrđi madrac. Isto tako netko voli spavati na tvrđoj, a netko na mekšoj podlozi.
Kod opruga postoji razlika u tome kako su "izolirane". Platno kojim se oblažu opruge može biti u jednom ili više komada. Najbolje je kad je svaka opruga u svojoj posebnoj "košuljici". To smanjuje mogućnost pomicanja opruga i "škripanja" ako popusti "šav".
Smeđa podloga je od kokosa i navodno je najskuplja kod izvedbe madraca. Služi da bi se jednakomjerno rasporedila težina na cijelu površinu madraca.

To su informacije koje sam dobio od više prodavača, obišao par trgovina i na kraju odabrao Bernardu.
U pravilu ne želim kupiti proizvod kod "hladnog i neinformiranog" prodavača. Niti kod onog koji kaže da je njegov proizvod najbolji.
A ovo s imenima imaju anatomske, ortopedske, anatomsko-ortopedske, terapeutske, antialergijske....
mislim da je samo trgovački trik. Pa zar svaki od madraca ne bi trebao imati svaku od tih karakteristika.
Možda se varam, ali to mi tako zvuči.

Obiđi još par trgovina, recimo Šoping centar Prečko, King Kros ( Zdrav san ili tako nekako).
Sretna kupnja :W

lbucar
09.08.2005., 20:12
Kikica kaže:
[QUOTE]
položaj mi je sjever-jug. podzemne vode nemam tu. spavam poprečno jer mi tak paše a na muža se zakeljim da se makne iz kreveta tak da mogu spavati poprečno :D
inače imam Bernardin turbo tvrdi madrac al veeeeliki ;)

izgleda da sanjaš "vesele" snove. Kao muško bih se zapitao zašto me supruga svojim ritualnim ritanjem pokušava izbaciti s "bojišta". Pa makar to bilo i poslije "dobre bitke". :D

Pored podremnih voda i položaja S-J postoji još i dvije vrste zračenja koje mogu utjecati na kvalitetu sna.

Kikica
10.08.2005., 08:00
lbucar kaže:

Pored podremnih voda i položaja S-J postoji još i dvije vrste zračenja koje mogu utjecati na kvalitetu sna.

znam, bili su mi pogledati. to je sve ok, imamo dobar položaj spavaće sobe i stana općenito, nema presijecvanja tih 3 sila (podzemne +te 2) ;)
ma ja spavam čudno jer sam imala ozljedu kralježnice pa spavam u obliku slova j ili l, ovisi kako kad, još ako me boli onda si tražim dobar položaj a to je nemoguće ako te cijela lijeva strana tijela rastura. A da ne spominjem kad je puni mjesec :(

Tigrica
10.08.2005., 10:28
lbucar kaže:
To su informacije koje sam dobio od više prodavača, obišao par trgovina i na kraju odabrao Bernardu.
U pravilu ne želim kupiti proizvod kod "hladnog i neinformiranog" prodavača. Niti kod onog koji kaže da je njegov proizvod najbolji.
A ovo s imenima
mislim da je samo trgovački trik. Pa zar svaki od madraca ne bi trebao imati svaku od tih karakteristika.
Možda se varam, ali to mi tako zvuči.

hvala na savjetima, a koliko si platio Bernarda madrac i gdje se moze kupiti?

lbucar kaže:
Obiđi još par trgovina, recimo Šoping centar Prečko, King Kros ( Zdrav san ili tako nekako).
Sretna kupnja :W

nazalost, nisam iz zg, a ovdje je ponuda malo oskudnija.....

bobica
10.08.2005., 11:40
baš je neko dan bilo na TV, idealno je glavu imati okrenutu na sjever. druga moguća varijanta je istok.

kažu da se djeca instinktivno okreću u snu na stranu na kojoj je zdravo spavati

hajdi
10.08.2005., 15:02
Tigrica kaže:
mislila sam na one od 1.700-2.000. kn
stvarno imaju dobar izbor,a li prodavaci su ko gljive, nista ne znaju savjetovati....

imaju anatomske, ortopedske, anatomsko-ortopedske, terapeutske, antialergijske............. ah koji je dobar???

Otiđi u Solidum, ima par dućana samo s madracima (i krevetima). Prodavači su informirani, ljubazni, imaš veliki izbor... i što god ti padne na pamet u vezi tih opruga, podnica, latexa, ovoga, onoga - bolje ih pitaj nego da sama nagađaš :cool:
Pa čak i da tamo ne kupiš, dobit ćeš informaciju.

Tigrica
10.08.2005., 15:39
hajdi kaže:
Otiđi u Solidum, ima par dućana samo s madracima (i krevetima). Prodavači su informirani, ljubazni, imaš veliki izbor... i što god ti padne na pamet u vezi tih opruga, podnica, latexa, ovoga, onoga - bolje ih pitaj nego da sama nagađaš :cool:
Pa čak i da tamo ne kupiš, dobit ćeš informaciju.

jesi ti procitala sta sam ja napisala:

Tigrica kaže:
nazalost, nisam iz zg, a ovdje je ponuda malo oskudnija.....

hajdi
10.08.2005., 15:54
Ajme oprosti, zbilja nisam sve čitala... :angeleye:

Otiđi na www.perfecta.hr, oni imaju dobre madrace, a prodajna mjesta imaju po raznim hrvatskim gradovima.

hajdi
10.08.2005., 15:55
www.perfecta.hr

(sad bi link trebao bit u redu)

Tigrica
10.08.2005., 16:22
hajdi kaže:
www.perfecta.hr

(sad bi link trebao bit u redu)

thanks!

lbucar
10.08.2005., 16:24
Prvo za Tigricu.
Madrace ( 2 kom) sam platio negdje oko 3500 kuna (200x180). Bilo je prije par godina pa se ne sjećam više. Neki salon namještaja u Zagrebačkoj cesti. Al to ti ništa ne znači kad ti ZG nije "pri ruci".
Ipak riskiraj malo pa odi u neko mjesto gdje imaš veći izbor. Sjećam se, vozio sam tri komada (200x90) u favoritki. Malo su virila van kroz gepek al bilo je suho.
Madraci se ne kupuju svake godine, vrijedi truda.

Sad za Kikicu.
Znam što je puni mjesec. I mene muči nesanica, samo što nemam problema s kralježnicom kao ti. Tebi onda smeta i krivi šav na madracu, a ne samo spoj dva madraca. Stvarno suosjećam s tobom.

I nešto za Hajdi.
Meni se čini da nisi ništa čitala jer osim linka nisi rekla ništa što već nije rečeno. U stvari samo si ponovila ono što sam već rekao. Vjerujem da si imala namjeru pomoći, ali potrudi se pročitati bar zadnjih par postova ako nemaš živaca za cijeli topic.

:W :W

hajdi
11.08.2005., 08:04
lbucar kaže:

I nešto za Hajdi.
Meni se čini da nisi ništa čitala jer osim linka nisi rekla ništa što već nije rečeno. U stvari samo si ponovila ono što sam već rekao. Vjerujem da si imala namjeru pomoći, ali potrudi se pročitati bar zadnjih par postova ako nemaš živaca za cijeli topic.

:W :W

Pa nadam se da će link pomoći, i to je korisno ;)

plavo5
21.08.2005., 23:17
postao sam ponosni vlasnik francuskog kreveta 2m x 140 cm

dali mi preporučavate staviti kakav madrac na isti?i koji?
hvala na savjetu?

lbucar
22.08.2005., 00:56
plavo5 kaže:

dali mi preporučavate staviti kakav madrac na isti?

Može i bez madraca al je tvrdo :D

pročitaj (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=103802)

financ
25.08.2005., 12:22
Ako tražiš dugotrajno rješenje, znači kvalitetan i zdrav madrac onda kombinacija kokos latex, ili latex madrac

financ
25.08.2005., 12:34
Ako kod kupovine madraca razmišljate i o zdravom spavanju, nekoliko napomena. Spužva ne, zadržava vlagu, stanište grinja. Federi ne, zadržavaju elektricitet, što stvara smetnje odmoru, gube elastičnost. Sintetička presvlaka ne, veći statički elektricitet, više prašine, temperaturne promjene. Krevet sa ladicama, spremištima ne, zadržava vlagu, madrac ne diše.

Tea 34
26.04.2006., 23:02
Dali netko zna gdije su naj jeftiniji madraci u Zagrebu? Trebam kupiti madrac, a ne znam gdije se naj više isplati kupiti...

GoldenSurferFromCRO
27.04.2006., 09:31
Dimenzije? Kvaliteta madraca? Mnogo je faktora u igri. Mercatone kao da ima program dobrih madraca po pristupacnoj cijeni, a netko moze i bolje...

Mercatone: 180x200, oko 700kn, visokokvalitetan madrac.

Tea 34
27.04.2006., 11:41
Meni treba dimenzija 160-200, kvaliteta mi nije baš najbitniji faktor jer sam podstanar i ovo je privremeno riješenje...

GoldenSurferFromCRO
27.04.2006., 12:29
Imaju u Mercatone raznih dimenzija pa uz to i razlicite cijene, a imaju najjeftinije negdje oko 250-300kn, pa potrazi negdje drugdje, svugdje ih je...

Mr_Orang3
27.04.2006., 14:22
Ajde kad se vec prica o madracima... mozete predlozit i kvalitetna a ne samo jeftina rijesenja tu na forum. Ja cu naime uzimati za svoj stan u kojem cu, nadam se, provest jedan dio ostatka svog zivota.. a posto volim spavat.. ;)

Help F1
27.04.2006., 16:58
Ima u Kiki od 350-3500 kn

BUFFET
28.04.2006., 09:25
Bernarda madraci ili Hespo. Vrhunski madraci.

splicanka4zagreb
28.04.2006., 09:37
Bernarda madraci ili Hespo. Vrhunski madraci.
Pa traži nešto najjeftinije!

Crow Jane
28.04.2006., 13:14
Jebeš najjeftinije madrace. Investiraj u Yogi i mirna si. :s

zuzi666
29.04.2006., 20:29
mene zanima gdje je najbolje ići ako želim da mi se napravi madraci baš po mjeri mog kreveta koji je izvan svih normi. normalno, nije toliko važno da bude najjeftiniji nego kvaliteta prije svega....ipak moram se super odmoriti!!! :rofl:

Juraj2
30.04.2006., 10:10
mene zanima gdje je najbolje ići ako želim da mi se napravi madraci baš po mjeri mog kreveta koji je izvan svih normi. normalno, nije toliko važno da bude najjeftiniji nego kvaliteta prije svega....ipak moram se super odmoriti!!! :rofl:

Bernarda, meni su napravili 220x160 cm. Sa svim slojevima koje sam pozelio.

zh1
01.05.2006., 20:24
"Solidum" na Škorpikovoj ,biraj što i kakvo hoćeš !!

zgoditak7
30.03.2007., 22:42
Ako kod kupovine madraca razmišljate i o zdravom spavanju, nekoliko napomena. Spužva ne, zadržava vlagu, stanište grinja. Federi ne, zadržavaju elektricitet, što stvara smetnje odmoru, gube elastičnost. Sintetička presvlaka ne, veći statički elektricitet, više prašine, temperaturne promjene. Krevet sa ladicama, spremištima ne, zadržava vlagu, madrac ne diše.
Šta onda da?

elegant
02.04.2007., 09:30
Šta onda da?

Madracu s oprugama iz Perfect dreamsa baš ništa ne fali! Ima nekoliko slojeva svih mogućih zaštita, nije premekan, a sa podnicom je visok 25 cm .... ludo udobno! :top: Ni cijena nije bila monstruozna :)

Dirljiva
03.04.2007., 14:43
ljudi, pa nikako da netko odgovori koji su materijali najbolji. mi smo jucer nesto gledali, isprobavali ali kao da danas nesto vise znam. leći na madrac par minuta nije dovoljno da čovjek skuži da li je dobar ili ne!

mene najviše zanima pitanje materijala, koliko je preusudno da budu prirodni, sto s latex madracima koji su svi dosta tanki, da li se to izdeformira, sto s oprugama ili cepicima i konacno kakava je ona pjena??
ima li netko iskustva s njom??

a sad proizvođači po kojima stalno lupate uopce nisu bitni!!!

MadVlad
03.04.2007., 14:54
Najbolji prirodni latex, pa umjetni pa čepići (mini opruge) pa klasične opruge.
Ali najskuplji sa oprugama je puno bolji od jeftinole umjetnog latexa. Cijena je dobar odraz kvalitete. A kvaliteta je definirana sa deformabilnosti, prozračnosti, prirodnosti materijala, odbojnosti za buhe i grinje, alergenosti...