View Full Version : Koji miniwash za pranje auta?
Šubidubi
11.07.2005., 09:06
Pozdrav, vec neko vrijeme gledam po Pevecu i Metrou miniwashe. Zanima me neki jeftiniji. Postoje Karcher, Marina, Budget....
Konkretno Karcher 2.02 u Pevecu je 620kn dok je takav u Metrou 515 kn. Postoji Budget (kojeg proizvodi Karcher ali pod drugim brandom) za 420 kn.
Imate li kakvih iskustava?
Ja imam neki talijanski iz Mercatonea, radi već par godina bez greške.
I ja imam neki talijanski, za sada radi dobro, a o trajnosti.. vidjet ću koliko će izdržati. Karcher je malo poznatija firma, samo obrati pažnju dali je kučište pumpe od metala ili plastike! To vidiš na onome priključku s navojem, na koje se šarafi visokotlačno crijevo! Uzmi model na kojem je to izrađeno od metala!
tigar_c2
11.07.2005., 12:34
idealno bi bilo kupit s protokom od barem 550l/h
no ti su malo skuplji al skidaju i one zalijepljene muhe na
haubi
Šubidubi
11.07.2005., 12:52
Ti bolji miniwashi za kucnu uporabu kostaju preko 1500 kn tako da mi to bas nije opcija. Moja razmisljanja se vrte oko "entry level" modela za kojih 500- tinjak kuna. U Metrou postoji taj "Budget" koji je 100 kn jeftiniji od Karchera i ima iste karakteristike ali je cak duplo tezi (10 kg) tako da me to dosta zbunjuje.
Lee Champa
11.07.2005., 14:01
Minivaš kupuješ na "duže staze", a ne za jednokratnu upotrebu.
Pokušaj proviriti kroz proreze i vidjeti od kakvog je materijala pumpa. Plastiku zaboravi. Aluminij je OK, ali je i skuplji.
Nešto pošteno imaš tek oko 1500kn.:W
Meni je taj plastićnjak riknuo (podrapala se pumpa totalno) nakon 6 mjeseci intenzivnog raubanja i na sevisu su mi rekli da bi bilo bolje da sam tu lovu zapio ,no bio je još pod garancijom pa su promijenili pumpu . Pumpa je nanovo šprungirala nakon par mjeseci i dan danas takva radi,jest da curi ali još uvijek ima pritiska pa dok bude bude ,u svakom slućaju isplatio se je .
ZANIMA ME DALI JE MOGUĆE KUPITI CRIJEVO KOJE VODI OD MINIWASHA DO PIŠTOLJA. PODREALO MI SE OD VIBRACIJA PO BETONU A NAVODNO SE NEMOŽ
E KRPAT. I KOLIKO BI ME TO KOŠTALO. DA LI SE UOPĆE ISPLATI KUPOVAT SAMO CRIJEVO AKO JE MINIWASH VRIJEDNOSTI 500KN
HVALA
Imam ja Karcher 720 MX i nije mi jasno koja je prednost pranja sa mw. naspram običnog crijeva. Lakše i kvalitetnije se auto ispire i brzo se šamponira, to jedino.
Crijeva za miniwash radi neki privatnik u Kerestincu 9m.-180 kn?, ja kupio ali se ne sjećam baš točne cifre. Imam mw oko 5 godina i radi bez greške. Navodno valjaju samo ovi sa metalnim pumpama.
karcher i wap su ti najbolje marke miniwasha. samo za ovu cijenu koju spominjes tesko da ces dobiti dobar proizvod koji ce te sluziti vise godina makar to bio i karcher.
govorim ti iz svog iskustva, prvo sam imao jedan takav za 700 kn kojem je motor izgorio tocno nakon godinu dana,kad je prosla garancija a popravak je naravno bio neisplativ. sve ti ovisi koliko vremenski mislis prati s njim, 10 min u komadu, pola sata ili vise. kod miniwasha ti je vaznija snaga motora nego pritisak pod kojim radi jer mozes uvjek kupiti dodatni nastavak kojim se povecava pritisak.
Imam nekih 8 gofina "malog" Kärchera sa tlakom od mislim nekih 150 bara. Super sam zadovoljan sa njime. Kao što entko reče - uzimaš ga na duge staze i uzmi kako spada, a ne gledati na 100kn razlike.
Visokotlačno vrijevo ti može napraviti majstor koji štanca pneumatska crijeva. Ako si u okolici Bjelovara reci na PM pa ti pošaljem broj od firme koja to kod nas radi.
KÄRCHER
04.08.2006., 11:51
Treba ti KÄRCHER miniwash: Auto će ti biti za 5. Ja imam jedan mali. Prao sam balkone i brod. Blistaju.
faireffect
07.05.2008., 15:57
meni se moj miniwash čudno "glasa". kao da nema vode u pumpi, pa radi na prazno. u čem' je problem?
nadam se da ovo nije spam
amater_total
07.05.2008., 20:55
Imam ja Karcher 720 MX i nije mi jasno koja je prednost pranja sa mw. naspram običnog crijeva. Lakše i kvalitetnije se auto ispire i brzo se šamponira, to jedino.
Ovo baš nikako ne stoji, oprosti. Miniwash skine dobar dio prljavštine na autu pa po laku trljaš šampon a ne blato.Osim toga on pere neke nepristupačne dijelove koje crijevo nikad neće niti dotaknuti. On skida mahovinu s betonskih površina do čistog betona-crijevo mahovinu samo natopi da bolje raste...
amater_total
07.05.2008., 20:59
Nešto sam već pisao o washerima ali evo ukratko.
Imao stihla 105 E i nije se uopće pokazao nešto (oko 1700 kn). Poslije kupio Lavor washer za stotinjak eura i radi dvostruko duže... Čak i pere bolje !
amater_total
07.05.2008., 21:07
meni se moj miniwash čudno "glasa". kao da nema vode u pumpi, pa radi na prazno. u čem' je problem?
U začepljenom situ na dovodu vode u uređaj, u slabom pritisku vode (hidrofor), u zraku u crijevu (treba ga odzračiti prije puštanja u pogon) , u sfrknutom dolaznom crijevu ili nedostatku ulja u uređaju. Ovo su lakši problemi.
Ak nije to onda je problem u samoj pumpi.
Ili samo nedostatak ulja u njoj....
faireffect
15.05.2008., 23:21
U začepljenom situ na dovodu vode u uređaj, u slabom pritisku vode (hidrofor), u zraku u crijevu (treba ga odzračiti prije puštanja u pogon) , u sfrknutom dolaznom crijevu ili nedostatku ulja u uređaju. Ovo su lakši problemi.
Ak nije to onda je problem u samoj pumpi.
Ili samo nedostatak ulja u njoj....
hvala, hvala! probat ću provjerit navedeno, pa se javim.
deri valdez
16.05.2008., 18:14
i bilo je lijepo dok je trajalo,a trajalo je neke 3 godine.a nemrem rec da se bas naradio.dobro opro sam balkone prao tepihe sebi i punici auto redovito osim prek zime.mozemo rec da je jednom tjedno opro auto.i sad je umro.i ja sam tuzan.i sad je opet slauf u igri
uplakani
16.05.2008., 18:49
pojavio ti se, možda, zračni čep iz dovodong crijeve, prije nego uključiš pumpu drži otovren ventil na mlaznici da voda pod tlakom prođe kroz cijeli sustav,
i bilo je lijepo dok je trajalo,a trajalo je neke 3 godine.a nemrem rec da se bas naradio.dobro opro sam balkone prao tepihe sebi i punici auto redovito osim prek zime.mozemo rec da je jednom tjedno opro auto.i sad je umro.i ja sam tuzan.i sad je opet slauf u igri
A od čega je umro :)? Mislim, kakvi su bili simptomi, je li bio kvar u visotlačnoj pumpi ili u motoru ili ...?
Imam i ja, naime, Karcher 205 (ili tak nekak, model 20x je sigurno), već godinama, ali ne radi baš puno, pa me zanima kakve probleme mogu očekivati.
To visokotlačno crijevo se može uvuć u kakvo drugo crijevo tako da ga ne drapaš.
Ovi skuplji Karcheri imaju ulje koje treba mjenjat.
zLaTko truba
27.08.2008., 14:59
aj mi molim vas napisite neki model karcherov nije vazna cijena ali da fakat dobro pere. mislim iskljucivo aute prat. znaci htio bi da mozda ima i one nastavke ko četke da ne moram koristit spužvu :)..planiram ga vec kupit duze vrijeme ali dost vremena gubim na pregledavanje modela, pa ne znam da li ima dosta veliki pritisak pa jel ima toplo pranje ili ne. kupio bi do nekih 5000-6000 kuna kuna, ali da fakat opere
hvala unaprijed
Tako je,nemoj uzimat bez toplog pranja,ili ga možda možeš priključi na toplu vodu.
Čak i skuplji Karcher modeli nemaju toplo pranje,za nastavke baš neznam.
S njim se može svaki dan satima prati uz redovan servis.
Kolko ja znam samo skuplji imaju toplo pranje.
Ali uz te obično ne samo da ide 3 fazni priključak,nego za grijanje vode koriste i diesel.
moongirl
30.09.2008., 17:13
da li netko zna gdje ima servis za "budget" miniwash? da li ima negdje u zagrebu, da ne idem u sesvete (neznam da li onaj u sesvetama za karcher servisira i druge)? :rolleyes:
moongirl
01.10.2008., 17:13
ima li koga??? zna li netko??? :s
da li netko zna gdje ima servis za "budget" miniwash? da li ima negdje u zagrebu, da ne idem u sesvete (neznam da li onaj u sesvetama za karcher servisira i druge)? :rolleyes:
Pogledaj na garancijskom listiću,ako imaš još.
kod mene u firmi su uzeli Electromashinen miniwash i pokazao se odlićnim pa sam si i ja uzeo privatno takav manji model i zadovoljan sam. tražio sam po svim vecim centrima i ovaj se pokazao kao najpovoljnija kupnja, uvjet mi je bio što više bari, kućište pumpe metalno. dobio 130 bari dva nastavka za pištolj posuda za šampon, metalna pumpa za 1700 kn
mister JOZO
22.10.2008., 01:14
aj mi molim vas napisite neki model karcherov nije vazna cijena ali da fakat dobro pere. mislim iskljucivo aute prat. znaci htio bi da mozda ima i one nastavke ko četke da ne moram koristit spužvu :)..planiram ga vec kupit duze vrijeme ali dost vremena gubim na pregledavanje modela, pa ne znam da li ima dosta veliki pritisak pa jel ima toplo pranje ili ne. kupio bi do nekih 5000-6000 kuna kuna, ali da fakat opere
hvala unaprijed
Stroj s grijanjem vode za te novce ne dolazi u obzir.
Za te novce ja bi ti preporučio sljedeće opcije:
1. Kärcher HD 6/15 C Plus cca. 5000Kn
6=600 l/h (protok vode)
15=150 bara (ionako je bitnija količina vode)
C= kompaktna profi klasa
Plus= u kompletu dobivaš rotodizu koja ti za pranje tlakovaca ili balkona dušu da, ali nipošto nije za pranje auta jer skida lak.
Ovo je profi stroj s mesinganom glavom pumpe, keramičkim klipovima, regulacijom pritiska i uz pravilno korištenje jako će te dugo služiti.
2. Kärcher K 7.91MD T300 cca. 3800Kn
Ovo ti je najači hobby stroj (160 bara, 570 l/h) koji ima aluminijsku glavu pumpe i s njim osim rotodize dobivaš i ovaj T300 dodatak za pranje terasa.
S novcem koji ti je ostao možeš kupiti originalni CAR CLEAN SET koji ti košta cca. 460Kn a u njemu osim četke za auto i četke za felge dobivaš i posebna sredstva za pranje.
Eto to je moj savjet.
POZ
marq.fcb
10.11.2009., 19:43
trebam nabavit novi miniwash jer mi je stari riknuo, pa sam se malo bacio u potragu:kava:
zanima me zbog čega su Lavor miniw. teški(kojih 20kg) dok Karcher ima možda svega 5-6kg?
to su sve modeli od 700-1300kn
trebam nabavit novi miniwash jer mi je stari riknuo, pa sam se malo bacio u potragu:kava:
zanima me zbog čega su Lavor miniw. teški(kojih 20kg) dok Karcher ima možda svega 5-6kg?
to su sve modeli od 700-1300kn
S Lavor-om nećeš pogriješiti. Ja imam malog (piše Einhell), već jedno 10-tak godina i radi dobro. Malo suzi na drenažnu rupu na pumpi, ali radi i nikad nekih problema.
Poz,
trebao bih preporuku za neki solidan miniwash. Treba mi za često (gotovo svakodnevno) pranje terase i stepeništa, tj. pločica, glatkih i onih grubljih reljefnih, bijele su boje i vrlo se lako prljaju a teže peru. znači nešto što će snagom mlaza očistiti prljavštinu. također i ponekad za pranje auta. što se tiče cijene, sve do 1500 kn bi bilo prihvatljivo. i naravno, ako znate gdje se može kupiti (metro, getro..)
hvala unaprijed.
treba mi ne prevelik miniwash, ne karcherov jer je omjer snage/cijene prenizak. treba mi miniwash tipa ovog:
http://www.njuskalo.hr/image-w450/strojevi-pranje-ciscenje/miniwash-mini-wash-slika-1001461.jpg
snage cca 1.5-1.7kW, pritiska 100-120+ bara i protoka cca 360-420+ litara.
cijene ne preko 800kn.
gledao sam u baumaxu, bauhausu, (ranije i pevecu dok je radio), hrgiću (na dugoselskoj kod križanja vukovarske i svetica) i još nekoj trgovini koju sam zvao mobitelom jer je bila na drugom kraju grada, ali nisu imali nista ispod 800kn...
znaci ne treba mi nista veliko, sto manji to bolji, ali u okviru one snage i tlaka.
jel zna itko gdje bih jos mogao pogledati da nadem nesta takvo?
moze i okolica zagreba.
kupio elektromaschinen 390 i sutra ga vraćam....
ovo mi postaje čudno jer sam već kupio jednog(druge marke, ne znam kojeg) u UradiSam i isto ga vratio, a čini mi se da je imao isti problem.
je li u redu da miniwash, tj motor, ostane raditi dok je voda na pištolju zatvorena?
znači on vrti a ti recimo odložiš pištolj sa strane i ostaviš ga da radi, dok ne pomakneš auto ili tako nešto? ili postoji neko pravilo da ga se MORA ugasiti odmah nakon što zatvoriš vodu na pištolju jer u suprotnom raste tlak (pošto motor radi) i može doći do oštećenja?
pitam zato jer sam imao jedan manji miniwash 1,6kW i nikad nikakvih problema s njim nisam imao (sve dok se jednog dana nije ležaj razletio nakon cca 5-6 godina upotrebe) i nikad nisam pazio na to da ugasim motor čim zatvorim vodu na pištolju.
sad kad sam kupio ova dva, oba mi se čini da imaju isti problem.
kad zatvorim vodu na pištolju, motor radi još par sekundi i ugasi se (zaustavi), kao da nema snage vrtjeti jer nabija tlak u crijevo pa kad poraste na kritičnu vrijednost, motor blokira.
danas mi se s ovim elektromas. desilo to da mi je nakon zatvaranja vode izletio onaj nastavak, mlaznica i jedvitejade sam uspio odšerafiti crijevo kliještima na silu od tog sabijenog tlaka u crijevu (probao otvoriti vodu na pištolju ali je samo dio tlaka izašao).
a sa onim miniwashem kojeg sam prije cca mjesec dana kupio u UradiSam, dešavalo se isto da je motor stao kad bi zatvorio vodu, pa sam ga vratio misleći da je problem sa strujnim kabelom....
evo kupio neki dan jeftinjaru za 300kn,dobio 5god garancije pa me bas briga,fora je da kad voda tece u njega a on radi,svakih par sekundi zakaslja,sad ne znam dal je to normalno..ili..?
druga stvar zanima me dali ima kupit samo pistolj i crijevo za prikljucit,jer mi je ovo koje imam prekratko..
hvala
majstor52
20.04.2010., 20:45
evo kupio neki dan jeftinjaru za 300kn,dobio 5god garancije pa me bas briga,fora je da kad voda tece u njega a on radi,svakih par sekundi zakaslja,sad ne znam dal je to normalno..ili..?
druga stvar zanima me dali ima kupit samo pistolj i crijevo za prikljucit,jer mi je ovo koje imam prekratko..
hvala
Kupio si si govno ,kao i ja osobno sebi. Tu nema pomoći.
Ima u Lidlu miniwas za 777 kn. Mislim da nije loš za tu lovu.
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-A10D1D80-ABA0A85D/lidl_hr/hs.xsl/index_12859.htm
Kupio si si govno ,kao i ja osobno sebi. Tu nema pomoći.
ma nije los,stvarno je kvalitetno cvrsto napravljen,usporedio ga sa skupljima pa djeluje bolje..
imam 5g gar,ubijat cu ga pa ak ode nest vracam :D
viking dr.
21.04.2010., 21:40
Imam Kärcher 620 M oko10 god. i radi besprjekorno,jedino je zafrkavala tlačna sklopka(štekala je),ali taj problem je rješio WD 40
JEL VALJA ŠTA OVAJ U BAUHAUSU??
Visokotlačni čistač "HDEm 1901 Hobby Line"
napon 220 / 230 V, snaga motora 1,8 kW, maks. tlak 125 bara, protok vode 360 - 410 l / h, maks. temperatura vode 40°C, težina 12 kg, pribor: visokotlačni pištolj s crijevom, multi nastavak, spremnik za šampon, kolut za namatanje crijeva
OS 101477 - 67467512
Cijena: 699,-
http://www.bauhaus.hr/typo3temp/GB/1b9d7aebaa.jpg
pitane: da se ozraci sustav treba pustit vodu i maknut visokotlacno crijevo..e mene zanima dal minivas mora radit ili ne..?
viking dr.
01.05.2010., 22:21
Ja obično kad otvorim vodu upalim miniwash ali s pištolja skinem mlaznicu
Imam jedno pitanje i molbu. Kupio sam miniwash herkules hd 140 tr i nažalost nisam dobio uz njega upute, jer je bio posljednji izložbeni komad.Interesira me kakav šampon ide u posudu (tip, ne marka) i dali koncetrat ili razrijeđen.Ujedno molim nekoga od vlasnika tog modela, ako je voljan, dami fotokopira ili skenira i pošalje na p.m. Zahvaljujem
http://www.neckermann.hr/hr/nm2/sam-svoj-majstor/radionica-alati/reinigungsgerte/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9zZWNvbmRpZD1ocl8 yNTU4MjkmZmhfbG9jYXRpb249JTJmJTJmbmVja2VybWFubl9oc iUyZmhyX0hSJTJmY2F0ZWdvcmllcyUzYyU3Ym5lY2tlcm1hbm5 faHJfaHJfMjcwNjElN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdibmVja 2VybWFubl9ocl9ocl8yNzA2MV9ocl8yNzA2MiU3ZCUyZmNhdGV nb3JpZXMlM2MlN2JuZWNrZXJtYW5uX2hyX2hyXzI3MDYxX2hyX zI3MDYyX2hyXzI3MDY2JTdkJmZoX3ZpZXc9ZGV0YWlsJmZoX3J lZnRoZW1lPXByb21vXzklMmNkZXRhaWwlMmMlMmYlMmZuZWNrZ XJtYW5uX2hyJTJmaHJfSFIlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdibmV ja2VybWFubl9ocl9ocl8yNzA2MSU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM 2MlN2JuZWNrZXJtYW5uX2hyX2hyXzI3MDYxX2hyXzI3MDYyJTd kJTJmY2F0ZWdvcmllcyUzYyU3Ym5lY2tlcm1hbm5faHJfaHJfM jcwNjFfaHJfMjcwNjJfaHJfMjcwNjYlN2QmZmhfcmVmdmlldz1 kZXRhaWwm/m-255829/index.html
Sto mislite o ovome miniwashu ima li ga ko te kako vam izgleda??
Molio bih vas da mi preporucite neki minawash (treba mi za pranje auta) do 600-700kn...
Hvala unaprijed.
frenchkey
21.11.2010., 15:34
Gdje je najpovoljnije kupiti Karcher miniwash. Htio bi neki dobar model do 1500 kn maksimalno
zna li netko da li od nekog drugog miniwasha mlaznice, nastavci pasu na pistolj od stihla, konkretno stihl re 142 plus
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.