View Full Version : Susretljivost prodavaca Hardware-a?
fugitive
24.04.2003., 15:44
Eto, nakon sto sam 5 mjeseci razmotrim koji monitor da kupim, doslo je doba da odlucim izmedju samsungova 19" NF-a i LG-ova FT+.
Dodjem u neku firmu na savici, gdje sam skuzio da im je cijena najpovoljnija preko nabave.net. I pitam, mogu li mi pokazati ta dva monitora, da odlucim.
Tip kaze, joooooj, tesko ako ne i nemoguce. Jer oni dnevno narucuju robu od distributera, tako da nemaju nista u skaldistu.
Pitam, postoji li kakva kombinacija, sta da radim, s obziorm da mi ne pada na pamet kupit monior na nevidjeno. "da,da, potpuno mi je jasno", kaze tip, "ali ja vam ne mogu pomoci".
"Sta da radim?!", pitam. "Ha snadjite se :D!" OK, pokupim prospekt i odem do HG-spota.
Tamo pitam imaju li monitore na lageru, tip nesto mulja, ko nema tog modela sada, pa imaju neki rezervirani, pa ovo, pa ono. A meni ga je glupo jebat u mozak s obzirom da ionako ne mislim kupit monitor od njih.
I sad. Sta da radim? Brijem reci onom tipu da s obzirom da mislim od njih kupit monitor, da dofuraju ta dva modela i ja cu izabrati jedan od njih. Oce li to proci?
Ili da odem na nabavu.net, pa da vidim sljdecu ponudu po cijeni i odem tamo? Ili ih nazovem, pitam mogu li mi omoguciti da vidim ta dva monitora prije nego sto uzmem jedan od njih. Ili sta?
I ima li neka firma u ZG-u koja ce bez beda omoguciti sasvim normalno pravo kupcu da vidi robu prije nabavke? Eto, cini mi se da sam zakomplicirao, ali s obzirom da rijetko kupujem stvari, a kad ih kupujem brijem to obaviti kako treba, pitam se.
Imate li iskustva, savjet ili nesto trece sto bi mi pomoglu u trenutnom stadiju zbunjenosti? Unaprijed zahvalan :).
probaj otić u ve-mil.. ja tamo ubo svog 19 inčera.. doduše nisam pitao da vidim kako izgleda, jer 19" su mrcine same po sebi, a ovaj je imao full dobre karakteristike i cijenu tako da mi izgled nije bio najvažniji... ali vemilovci se čine okej kulturni. imaju neke komade koji se uslužno šeću okolo...
fugitive
24.04.2003., 18:24
ej, a jesil dobio misa sa monitorom? odnosno, jeli FT znaci flatron ? :D :o
SETRA Samoborček
24.04.2003., 19:34
Uopće mi nije jasno zašto bi htio visjet te monitore??
Pa di bi informatiče kuće došne da svakom raspakiravaju mat. ploče, procesore, memorije, monitore????????????
Imaš slike na stranicama proizvođača/prodavača i to ti je to.
fugitive
24.04.2003., 19:57
:D. monitori za razliku od maticnih ploca sluze za gledanje. ima li ti smisla takva argumentacija?
Icepick
24.04.2003., 19:57
Originally posted by fugitive
ej, a jesil dobio misa sa monitorom? odnosno, jeli FT znaci flatron ? :D :o
FT znači Flatron i da, dobiješ i Flatron miš. :D
Nego Slafko, jel' tebi monitor ponekad zuji, ali baš ono jako.
fugitive
24.04.2003., 20:07
:eek:?! zuji? jel ga lupis onda?
Imaj na umu da obavezno moraš pogledati monitor koji češ kupiti, a ne drugi primjerak istog modela (jer mogu ti uvaljati monitor koji titra, međutim ak se to teško vidi neće ti priznati garanciju).
da, dobiješ miša.. a miš je tako upečatljiv da sam si ga objesio iznad monitora. :D
ne, ne zuji mi monitor. sve pet. mislim da ga muči to kaj je gotovo u kutu, a treba mu zraka, no bumo smislili nekaj. :)
Jango Fett
24.04.2003., 22:51
Nema veze sa kompjuterima, ali slična je fora:
u Osijek je navratio i prijatelj mog starog Vilim Ribić, predsjednik vijeća Sindikata znanosti i visokog obrazovanja, možda ga znate, i on, moj stari i ja odemo u HT centar jer si on hoće kupiti novi mobitel, jel...
I sad, dođemo tamo i pita za Ericsson R380 sa touch-screenom ispod preklopne tipkovnice (to je bilo baš kada je model tek izašao, prije dvije godine), i tip mu je jako teške ruke izvadio taj mobitel ispod pulta i dao da čak otvori kutiju, ali nije smio ništa ostalo vaditi, iako je budala znao da je to siguran kupac. Kako je Ribić htio prvo u ruci isprobati kako mobač radi, a nije smio jer jadni HT-ovci imaju eto samo taj jedan model i ubi bože da ga netko raspakira, odlučio se da ga neće kupiti i prodavač je izgubio mušteriju koja bi mu dala oko 6 000 kuna za taj mobitel i to još novog pretplatnika... dok u ostalim Zemljama možete slobodno isprobati sve što je u ponudi.
Baš sam se vratio iz Milana gdje sam u jednoj trgovini mogao isprobati state-of-the art mobitele poput Samsunga V200, LG G8000, Apple G4 notebookove, DVD uređaje, konfiguracije i sve ostalo...
fugitive
25.04.2003., 13:49
e jangoooo. tako ti je to kad trziste nije razvijeno. :(.
sto se tice moje sage, saga se nastavlja :). danas zovem ve-mil da pitam mogu li vidjeti sliku monitora kojeg kupujem prije nego sto platim. tip kaze, mi imamo 20 000 narudjbi godisnje, ne stignemo se zajebavati.
pitam, sta ako se meni cini slika sjebanom, oce li ga zamijenit. tip kaze, ne dolazi u obzir. uglavnom, postoji li u zegrebu jedna jebena firma gdje ce prodavaci izaci u susret i ponuditi kupcu mogucnost da vidi sta kupuje?
ljigo, kakva su tvoja iskustva?
SETRA Samoborček
25.04.2003., 14:20
Imaš slike na ve-milovim stranicama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ok, nisu neke, ali ajde de)
probaj u Info-gamadi i pogledaj da ga hg-spotovci nisu metnuli u izlog.
Ja sam svoj 959nf kupio u Feniksu. (relativno maloj firmi)
Svaka im čast, htio sam vidjet monitor prije kupnje, nisam se obvezao da ću ga kupiti.
Oni ga tog trena nisu imali na lageru, nabavili su ga samo radi mene, otpakirali i prespojili, ja sam ga pogledao, nakon čega sam ga i kupio.
Inače, normalno je da velike firme, koje imaju puuuuuno kupaca, nemaju baš neki odnos prema njima.
Vidio sam 959nf jako povoljno u Nobilisu, oni su mala firma, uvjek sam bio zadovoljan njihovom uslugom, mislim da nemaju LG, ali vjerujem da ćeš Samsung tamo moći pogledati bez obaveze da ga kupiš (ovo nije reklama ni za Nobilis ni za Samsung, jednostavno sam zadovoljan njihovom uslugom) Za LG neznam gdje ih sve ima, međutim ja se takav monitor nebi usudio kupiti u V***lu.
Jango Fett
25.04.2003., 21:33
Nama potlačenim kupcima osim što se uzima novac, još se za kaznu i tjera da sami prčkamo po Netu i tražimo testove i slike, tako da robu koju kupujemo ne vidimo dok ju ne dostave nama i ne raspakiramo. Krasno.
koliku ti garanciju ima monitor?
kaj te briga !
25.04.2003., 22:14
i ?
sve se svelo na ispraznu spiku o 19" monitoru !!!
kakve to ima veze sa "susretljivosti prodavača hardwarea" ?
aj'mo se vratit' na temu !
koje su firme prodavači susretljivi a koje nisu !?!?!?
spika je bila o ljubaznosti prodavača monitora... ;)
Ako ne poznas nekoga iz servisa ili prodavaonice, malo firmi ce biti susretljivo do te mjere da ti pokazu kako radi neki komad hardvera... Ne samo to nego ce se negdje naci i neka svinja (ja ne znam kako bih ga drugacije nazvao) koja ce tvrditi da je s hardverom kojeg si kod njih kupio sve u redu, a zapravo nije. A tu i tamo se nadje onaj koji ti veli da ti racunalo koje ti je prodao ne moze popraviti pa, iako je jos pod garancijom, da ides u neku drugu firmu da ti ga sloze...
Činjenica je da ovi veliki dučani sa niskim cjenama ne pokazuju previše brige za kupce, pretpostavljam da s time kompenziraju niske cijene:D . (cijene i ime im osiguravaju klijentelu)
U manjim dučanima koji se trude privući novu klijentelu čovjek može naići na mnogo više susretljivosti. S druge strane, manje firme mogu lakše propasti, pa da njihova garancija ode u vodu.
Postoje i dučani sa većim cjenama, gdje je susretljivost uraćunata u cijenu:D . Kod takvih dučana se možda više isplati kupiti monitor i takve "skuplje" stvari kod kojih se ne isplati riskirati.
PS, mislim da je 3 godine, imam samo račun, na njemu ne piše rok, a 959 oni više ne prodaju
SETRA Samoborček
26.04.2003., 13:26
Odi u Nobilis, onaj tip je fakat susretljiv.
svake pohvale njemu.
Čak mi je uspoređivao dva Volcana 7 (njihov i kupljen u Ve-milu- vemilov je bio glasniji).
Dakle brže na Nobilis informatika (http://www.nobilis-informatika.hr)
BTW. Oni imaju samo Samsungm ali mislim da će ti ga i pokazat (ako ga imaju).
Kod njih sam kupio samo manje stvari: bakrenou podlošku za proc., kulere, usb disk(64mb) is ve su mi pokazali da radi!!:top:
illegale
21.05.2003., 20:28
I did it!!! :). Nakon preko godine dana neaktivnog angazmana, izabrao sam monitor za dusu.
I to u telebitu. Pitam zenu jel mogu pogledat monitor prije nego ga kupim. Ona kaze nema problema. Ja dodjem, pogledam monitor i kupim ga. cak sam osjetio i odredjenu dozu zahvalnosti prema zeni koja se ponijela cisto profesionalno.
Malo sam razmisljao zasto mi je ovakav pristup bitan. Brijem da je to cisto osjecaj sigurnosti u investiciju. BTW, kako mogu racunati na garanciju u ve.milu ili hg-spotu, ako ekipa meni nije spremna izaci u susret dok jos nisam NITI KUPIO robu. Kako ce biti poslje. samo gore, pretpostavljam :). Sve u svemu, ovu vam poruku pisem na 1152x864 rezi i cini mi se da je ovo sasvim novi pogled na internet :). zakon :top:
Kaj se tiče Nobilis informatike fakat je točno da su sususretljivi.
Meni je čovjek tamo raspakirao retail verziju ati-jeve 8500 jer sam ga tražio informaciju koju nije znao (brzina memorije),a poslije sam je i kupio.
ako sam je platio 50 kn više nego negdje drugdje, neka-jer sam se osjećao kao kupac a ne kao stoka-za razliku od nekih drugih firmi.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.