View Full Version : Uređenje kupaonice/pločice/bordure
Kinaski
06.07.2005., 10:03
Kupaona je stara 30 godina pa je vrijeme za kompletnu adaptaciju. Imate koga za preporučiti i kako se kreću cijene?
misiz S
06.07.2005., 12:27
Imam ti poduzetnika koji dobro radi a ja sam ga nasla prko HT-ovog imenika.
Tip se zove Ivo Maric i mojoj mami je isto tako uredjivao kupaonu: full sve nove plocice, rezanje mramorne ploce oko umivaonika, halogenke iznad ogledala. Ma ono full posao. Ima puno posla i brzo radi.
Cuj jeftin nije, ali nije ni najskuplji, a sin mu fenomenalno radi keramiku. Fantasticna preciznost i logika.(imala sam keramicara koji su me cekali za svaku odluku).
Broj telefona: 098 281 565
Sretno!!!:mig:
Kinaski
06.07.2005., 13:08
a jel radi sve?
kod mene treba i instalacije i kadu mijenjati...
misiz S
06.07.2005., 13:13
Ovak on ti je poduzetnik koj ima majstore. A ti majstori rade sve po spisku. Od vode, i odvoda preko rusenja i gradnje zidova do keramike. Kuzis?!
Dakle sve radove naprave njegovi majstori.
Samo ga treba natjerati da prije radova kaze barem okvirnu cijenu da poslije ne bi bilo.
Ali mogu reci da radi vrlo kvalitetno. Posebno njegov sin Alen keramiku.
Pa pa
Ako mozes cekati s pocetkom radova do kraja mjeseca probaj na 0915223452. Do tada je zauzet a ne uzima vise nego sto moze napraviti. Rade sve, od rusenja stare kupaonice do zavrsnog ciscenja. I vodovod i keramiku i sve sto treba. Kvaliteta ok, ne odugovlaci nego kad zapocne i zavrsi, cijene vise nego razumne.
latitia26
08.07.2005., 11:36
Mozda sam bezveze upala u temu ali...isplati li se kupovati tuš kabina s masažerom koja i nije baš tako jeftina ili je bolje uzeti običnu tuš kabinu pa možda ugraditi masažer? Ili ni jedno ni drugo...mnogi mi govore kako taj masažer uopće ne koriste i da je to bacanje novaca...
latitia26 kaže:
Mozda sam bezveze upala u temu ali...isplati li se kupovati tuš kabina s masažerom koja i nije baš tako jeftina ili je bolje uzeti običnu tuš kabinu pa možda ugraditi masažer? Ili ni jedno ni drugo...mnogi mi govore kako taj masažer uopće ne koriste i da je to bacanje novaca...
mi smo uzeli odvojeno stup od kade, to nam je bolje odgovaralo zbog dimenzija:) i da mi ga ne koristimo baš -možda kad budemo stariji, al meni je za sad super samo to što je na stupu osim običnog tuša i jedan na vrhu fiksni kojega obožavam :cerek:
misiz S
11.07.2005., 09:34
latitia26 kaže:
Sad sam se doselila u kucu i tamo je u kupaoni bila hidromasazna tus kabina. Moram ti reci da to uopce nije onko kako zvuci. Iskreno uopce mi se ne svidja. Samo te skaklje. Ako imas mjesta za kadu onda ti se vise isplati kupiti hidromasaznu kadu s velikim otvorima pa to masira.
Dakle moja preporuka ne kubuj tus nego kadu!!!:top:
Tuco-il brutto
14.07.2005., 09:57
Za par dana idem u renoviranje kupaonice, kupio sam kupaonski namještaj, ormarić sa umivaonikom, ogledalo, tuš kadu i kabinu i wc školjku(sve bijelo).
Neznam kakve plačice da stavim, sviđa mi se tamnoplava, svjetoloplava kombinacija ali nisam još 100% siguran.
Ne znam dali da stavljem borduru.
I gdje se ona stavlja? Da li na sredini kupatila tamo gdje završava umivaonik a počinje ogledalo, ili gore pri vrhu, dva reda pločica od plafona.
GoldenSurferFromCRO
14.07.2005., 11:26
Prije je bilo moderno bijela boja u komunisticko doba, a sada divlji kapitalizam donosi dobru kombinaciju plocice gornji dio svijetle, a donji dio tamne i obicno se to ide malo nize od polovice zida tamo se stavljaju bordure. No sada imamo najmoderniji prikaz to jest okomito u sredini zida gdje je lavabo, stavlja se tamne plocice u 3 okomita stupca plus bordure sa strane a sve ostalo svjetlije boje i tako bude slicno na svakim zidovima okolo bez obzira jesu li tamo kade i bide. Recimo zelena boja lista krosnje u sredini, bordure zelena/zuta, a ostalo prljavo bijela. Te narancasta u sredini, bordure tamnosmedja, a ostalo isto prljavo bijela.
Drugi dio danasnjeg vala modernizma jest dvije tamne kombinacije kao narancasta/tamnosmedja, narancasta/siva,zelena/zuta i to naimzjenicno na svakim zidovima.
Trenutno imam sve bijele pločice sa umetnutih par crnih. Na podu također crno-bijele.
U novom stanu ću stavit svijetlo i tamno plave.
Ne volim bordure i puno boja.
Tamno plave su lijepe, ali nezahvaln pločice za kupaonu. Imao sam jednom i poludio od brisuckanja da se ne vidi kamenac na nijma.
Ili sam picajzla ili postoje neke s drukčijom glazurom.
:W
ja imam tamnoplave na podu, onak imitacija mramora, ali su mat i malo hrapave i nemam problema,
najgore su one full sjajne za odrzavati
da li je netko uredjivao kupaonicu, pa da moze reci koliko otprilike košta taj sport?
ja imam jednu malu 2x3 i sve bi mijenjao
Kosta - puno :tuzni:
Ja nisam uredjivala kupaonicu, vec mali wc - 1,5mx1,5m.
Rusene su stare plocice (sami), postavljane su nove (majstor), kupljen je novi umivaonik+ogledalo +galanterija (postavljali sami). Wc+vodokotlic je ostao stari. Sve skupa - cca 5.000 kn.
Sto se tice originalnog pitanja, u vezi boja i bordura. Meni se cini najbolje uzeti kataloge, prelistati i "pokupiti" od tamo ideje. Meni se jako svidja da je pod tamniji i ta su te plocice onda do odredjene visine (recimo do visine umivaonika). Jedino sto jako ovisi o prostoriji i velicini da li ce to biti lijepo.
Ja sam za mali wc uzela tamno sive, hrapave za pod i njih sam stavila i na zid, prvih 20 cm. Zid je u bijelim, velikim, pravokutnim plocicama koje po sebi imaju lagane sive kvadratice. Mislila sam stavljati i bordure i one ukrasne koje se kupuju po komad, ali bi mi to poskupilo cijeli "projekt" za jedno 500 kn, pa sam odustala.
Imas ovdje nesto gotovih primjera, a i Gorenje plocice su dosta pristupacne cijenom: http://www.gorenje.si/kopalniskiprogram_keramika
(moje podne su Oslo 3, a zidne Pia 53)
Taroth kaže:
da li je netko uredjivao kupaonicu, pa da moze reci koliko otprilike košta taj sport?
mi imamo 2*2, mijenjali smo cijevi, ventile, pločice, stavili tuš kabinu s masažnim stupom, novi umivaonik, školjka, ormarići za iznad umivaonika i perilice= 7000kn, i majstore nismo platili- dečkov tata i stric nam sve napravili.;) jedino je perilica ostala stara.:cool:
Tuco-il brutto
15.07.2005., 10:51
Kupio sam KIO pločice, naše Orahovačke, kažu ljudi da su to kvalitetom dobre pločice. :) Kvadrat 40,00 kn
Uzeo sam modre i svjetlo plave, skoro bijele, a i neku ne previše kićastu borduru sa trokutima.
Ceh 1.200,00 kn.
Za pod sam uzeo isto modre, ali nisam one velike, ne sviđaju mi se, nego klasične 20x20 cm
A sad u potragu za majstorom.
Koliko uzimaju keramičari za kvadrat?
MadVlad
15.07.2005., 11:25
Na jednom starom topicu neko je rekao oko 45 kn/m2
70 kn/m2
Ovo gore je cijena za Rijeku. Vjerujem da je u drugim mjestima drugacije (jeftinije/skuplje).
Bordure i cokli se racunaju po duznom metru (mislim 20kn/m)
CrveniVrag
15.07.2005., 11:30
Kupaonu koji smo uređivali koštala je puno. Morali smo mjenjati sve i cijevi za vodu i pločice i bojler. Na kraju nas je došlo oko 15 000- 20 000 kn. Zidovi su nam bili neravni pa smo morali ravnati. Nama je pločice stavljao keramičar i imali smo naravno vodoinstalatera. No najviše nas je ubilo to ravnanje, jedna vreća betona, pa druga i tako stalno. Nikad kraja.
Ja imam plave plačice i super su , nikakvih posebnih problema oko čišćenja.
MadVlad kaže:
Na jednom starom topicu neko je rekao oko 45 kn/m2
hm, to ako uspije naci svaka cast, mislim da danas i na crno ne rade ispod 60 kn, mi smo si sami postavili plocice u ovom stanu,malo je bed kad nemas profi rezacicu pa hrpa plocica pukne bez veze, ali gust je bio upustit se u to,jedino kaj se bez problema mozes fino zrezati na njih te u kuhinji na podnim se muz nije bas nekaj proslavio jer je ljepio na stare plocice pa je ispalo malo grbavo kako su i stare bile, a i nije koristio ljepilo koje se stavlja u tim situacijama,jedino je simpa iskombinirao crne s nekakvim pastelno rozim
Najnoviji trend ili moda ili hit je staklene plocice i ispod njih pijesak sa Seisela .
bodul kaže:
Najnoviji trend ili moda ili hit je staklene plocice i ispod njih pijesak sa Seisela .
cool, kao stakleni stol punjen vodom koja ide u nekakvim mjehuricima te jos ima svijetlo u raznim bojama :D
ccc
vi ste JOS uvijek na plocicama? :)
najnajnajnoviji hit je da ti uopce ne trebaju plocice.
Tuco-il brutto
20.07.2005., 15:34
Hm
Parket u kupaonici:confused:
Ili si mislio na tepih
laminat, onaj cips ko plastificirani ???
Rapifen
24.07.2005., 21:18
Taroth kaže:
Mi smo nedavno uređivali stan, pa i kupaonicu. Kupili smo pločice po 197kn /m2 (Imola) . I budući da nas je to izašlo nekih 5000kn + ljepilo+ fuge+ silikon, onda smo se odlučili da umjesto bordura zamolimo keramičara da nam izreže pločice na neku širinu oko 5-6 cm, i kombinirali smo ih umjesto bordura. Ispalo je izvrsno.
Za zid ne preporučujem mat pločice jer će ti uvijek izgledati prljavo. Podne mogu biti malo tamnije od zidnih kombinacija, ali isto pazi da imaju bar nekakav sjaj, jer ako su mat i kad su čiste doimaju se prljavima.
Bordura se stavlja oko visine 0,80 m -1 m. No, super su i okomite bordure, a i one blizu plafona. Ako imaš dobrog keramičara možeš se poigrati i napraviti kako želiš. (Peporuka, nacrtaj kako želiš da ti postavi pločice da kasnije ne bi bilo nismo znali.)
Potraži malo po netu, obavezno pogledaj
http://www.villeroy-boch.com/
možeš naći dobre ideje.
:W
imam mat plocice,onak malo hrapave, imitacija mramora i ne djeluju prljavo
mozda ti se to cini kod jednobojnih
Rapifen
24.07.2005., 21:38
chani kaže:
imam mat plocice,onak malo hrapave, imitacija mramora i ne djeluju prljavo
mozda ti se to cini kod jednobojnih
Ma dobro, ovisno kako kome što djeluje prljhavo. Meni se osobno ne sviđaju imitacije mramora iz istog razloga. Nemam jednobojne, podne u kupaonici su mat iako su kao malo prošarane, djeluju kao da hodaš po vodi, ipak bi radije da imaju mao sjaja, bile bi ljepše. Zidne su kobinacija modro zelene i svijetlozele. Isto se doima kao voda i zrak. Uglavnom, trebala bih slikati da ti pokažem pa bi vidjela o čemu pričam.:W
mislim da to dosta ovisi o dizajnu te o firmi plocica koje si kupila
marinka
25.07.2005., 14:25
Tuco-il brutto kaže:
Za par dana idem u renoviranje kupaonice, kupio sam kupaonski namještaj, ormarić sa umivaonikom, ogledalo, tuš kadu i kabinu i wc školjku(sve bijelo).
Neznam kakve plačice da stavim, sviđa mi se tamnoplava, svjetoloplava kombinacija ali nisam još 100% siguran.
Ne znam dali da stavljem borduru.
I gdje se ona stavlja? Da li na sredini kupatila tamo gdje završava umivaonik a počinje ogledalo, ili gore pri vrhu, dva reda pločica od plafona.
borduru možeš stavit na koju hoćeš visinu, u mojoj kupaonici je u visini struka.
a na podu nabo plave pločice i niš se nevidi kamenac na njima. baš su zahvalne. ;)
marinka
25.07.2005., 14:28
e da!
samo pazi kakve češ fuge staviti. ja imam svjetloplave pločice na zidu i stavila sam tamnoplave fuge.....to je bio zajeb. jer su sad skoro bijele od kamenca. :mad:
a nemreš to sam tak zribat.
Tuco-il brutto kaže:
Kupio sam KIO pločice, naše Orahovačke, kažu ljudi da su to kvalitetom dobre pločice. :) Kvadrat 40,00 kn
Uzeo sam modre i svjetlo plave, skoro bijele, a i neku ne previše kićastu borduru sa trokutima.
Ceh 1.200,00 kn.
Za pod sam uzeo isto modre, ali nisam one velike, ne sviđaju mi se, nego klasične 20x20 cm
A sad u potragu za majstorom.
Koliko uzimaju keramičari za kvadrat?
nama je majstor (područje osijeka) naplaćivao 50 kn po kvadratu, odnosno 50 kn po dužnom metru za stepenice...
to je kao skuplji majstor jer je stvarno dobar
mislim da su cijene od 70 kn uobičajene za zagreb, ?
i mi ponegdje po kući imamo kio pločice, sasvim su o.k.
CrveniVrag
25.07.2005., 14:39
marinka kaže:
e da!
samo pazi kakve češ fuge staviti. ja imam svjetloplave pločice na zidu i stavila sam tamnoplave fuge.....to je bio zajeb. jer su sad skoro bijele od kamenca. :mad:
Mi smo kupili nekakvu tekućinu za premazati fuge da se ne prljaju i ne dobiju gljivice.
Na podu imam plave fuge što mi je super jer sve bijele koje sam vidjela do sada su na kraju ružne boje.
marinka kaže:
e da!
Pa pofarbaj ih bojom za beton i sve bu kak novo.
Iz tog razloga smo mi pofarbali fuge na podnim pločicama u kuhinji. Ipak se u kuhinji dosta maže i začas zgleda zmazano i muljavo koliko god se čistilo.
frogica@vodatel.net
18.08.2005., 11:18
HAJ!! Naime, trebao bi provuć cijevi za kupaonicu, pa me zanima da li netko zna jer postoje tuš kade dimenzija 70 cm?? Kupaonica nam je točno 70 cm do ulaznih vtatiju,a ostalo su vrata,sveukupno 1,5 m.Gdje je najbolje smjestiti bojler na struju u kupaoni dimenzija 2 sa 1,5 m, tj 3kvadrata:confused:
Lee Champa
18.08.2005., 12:26
Gdje je najbolje smjestiti bojler na struju u kupaoni
Tamo gdje ne smeta!
Razmisli o protočnom!:W
Ako imaš toćno 70 cm onda ne možeš staviti toliku kadu već onu od 60.Tu su i pločice koje smanjuju taj prostor.
Protočni bojler je pametno rješenje što se tiće prostora.Jednom tipu sam stavio takav bojler upravo zbog nedostatka prostora,malo kupatilo pod kosim krovom u potkrovlju.
Ono što taj bojler može učiniti ozbiljnim problemom je strujna intalacija.Takvi bojleri su veliki potrošaći,min 9kW,što je ozbiljna potrošnja.Mora se prilagoditi instalacija,osiguraći,glavni osiguraći,a negdje to nije moguće.
Ima li netko saznanja o programu za crtanje i vizualizciju u 3D prostora kupaonice nešto kao što je ALNO za kuhinje, zahvaljujem
Probaj KitchenDraw 5.0...
www.kitchendraw.com
a, da...
nemoj da te naziv obeshrabri...
program poseduje sve elemente za dizajniranje kompletnog stana...
videces, savrsen je.
Zahvaljujem ti, probat ću i vjerujem da je OK. Inače našla sam jedan super program ali samo za kuhinje, izvrstan je probaj na www.alno.de imaš na njemačkom i engleskom, a ima i na talijanskom na www.alno.it.
Hvala, probala.
Alno je lakši za korišćenje, ali KD ima mnogo više opcija.
Vredi se malo potruditi.
ex-pusac
20.11.2006., 13:24
Trebam raditi renoviranje kupatila i zanima me fer cijena za taj posao.
Kupatilo je 3,8 m2 treba izvaditi kadu, skinuti ploćice, promijeniti sve cijevi osim radijatorskih i struje, ugraditi kadu, postaviti plasticne cijevi, postaviti pločice montirati sanitarije(wc, lavabo, kada) i odvesti šutu. Tip traži za sve 6000kn s tim da ja kupujem sanitarije i pločice, a on sve ostalo(cijevi, lipilo za pločice...)
Mislim da je ok cijena? pliz komentari i eventualne ponude sugestije i savjeti:)
ex-pusac
20.11.2006., 13:37
eh da...
nalazim se u zagrebu
ploćica ima skupa s podnima 20m2
Kupatilo je 3,8 m2 treba izvaditi kadu, skinuti ploćice, promijeniti sve cijevi osim radijatorskih i struje, ugraditi kadu, postaviti plasticne cijevi, postaviti pločice montirati sanitarije(wc, lavabo, kada) i odvesti šutu. Tip traži za sve 6000kn s tim da ja kupujem sanitarije i pločice, a on sve ostalo(cijevi, lipilo za pločice...)
Mislim da je ok cijena? pliz komentari i eventualne ponude sugestije i savjeti:)
po meni puno, jerbo je to posao koji na toj kvadraturi 1 osoba može odraditi u 3 dana. A to je 2000 kn dan. Međutim svi ti majstori vrtoglavo naplaćuju, ako su kvalitetni onda ti nije žao novaca jerbo ak ti to radi neki "šlampavi rođak" onda bi te šteta s vremenom mogla koštat puno više..
nama je na sreću radio poznanik, međutim vrhunski pravi majstor u fahu i uzeo nam 400 kn dnevnice. Al Zagreb je druga priča... možda je onda i 6000kn povoljno?
Zmijica
20.11.2006., 17:24
Znaci, kupaona ti je velika oko 2x2 metra.
Nasa je 2x1,10 m.
Platili smo 3.000 kn vodoinstalatera (njegov materijal, nase sanitarije) za sve sto si naveo.
Keramicara jos 2.000 kn (samo rad, nase plocice, ljepilo i fuge, i podno grijanje nam je postavio).
Superzadovoljni izvedbom, nije mi zao ni pare.
Dakle, cijena je OK.
Ak je jos na preporuku ili jos bolje - ako si vidio sto je drugome radio, uzmi ga.
I savjet - nek je i triput na preporuku, ne placaj unaprijed. Samo kaparu.
A ostatak tek 2 dana nakon obavljenih radova - tad ce se vec sve posusit i potencijalne greske ce bit vidljive.
zrnce soli
20.11.2006., 21:12
Mi smo upravo renovirali kupaonu od 8,82 m2. Zidne pločice smo stavili do visine 2,3 m. Stavili smo i borduru na zid.
Zamjena dovodnih i odvodnih instalacija sa postavljanjem tuš kabine, školjke i bidea i kompletnim materijalom 1400kn.
Postavljanje zidnih i podnih pločica 1425 kn.(57/m2)
Cijena pločica sa cjelokupnim materijalom 5044 kn. (Inače 140 kn/m2, bordura 26 po kom)
Cijena tuš kabine sa kadom 2600 kn.
Bide i školjka postojeći.
Pločice smo sami skinuli i odvezli šutu (inače 57/m2)
Lavandin + ogledalo Gorenje smo kupili za 3500 kn.
Ormarić kupaonski kupili za 1700 kn.
Sve nam je napravila jedna firma kompletno po sistemu ključ u ruke.
VW_tuning
20.11.2006., 23:40
Malo ti previše lik traži nekih 3-4 milje bi bila onako ok cifra,al ovo je previše
ex-pusac
21.11.2006., 10:11
pliz zrnce soli daj mi posalji neki kontakt na private. ili ga stavi tu na forum jer ako su ljudi jeftini i ok zasto ih nebi i reklamirali? pa valjda tome forum i sluzi:)
bdw: jel to s pdv-om il bez njega?
Zrnce soli, to je bas povoljno. daj napisi bar ime firme na forum (da im se mozemo ubuduce obratiti).
meni je vodoinstalater uzeo 6000- promjena polozaja wc skoljke, ugradnja instalacija...meni se to tada nije cinilo puno.
I jos 2000 za postavljanje plocica.
Sve je sad super u kupaoni, al ipak, ocito smo mogli proci nesto jeftinije.
Jos nam ostaje druga kupaona za uredjenje, pa bi rado nesto manje skupo. :)
Nama je vodoinstalater uzeo za vadjenje kade i pomicanje odvoda za metar te dovoda vode za metar 1500kn, a keramicar za identicnu velicinu kupaonice, znaci oko 4 m2 500eura. Samo za ruke naglasavam.
zrnce soli
21.11.2006., 20:27
Mi smo u centralnoj Istri, ali ako vas svejedno jako zanima mogu poslati na private.
ex-pusac
22.11.2006., 16:11
Mi smo u centralnoj Istri, ali ako vas svejedno jako zanima mogu poslati na private.
eeeeehhh!!
to objasnjava cijenu...:) :)
zlaja 74
23.11.2006., 23:14
cijena renoviranja kupaonice u zagrebu je ako majstor radi sa bakrom sto je nesto skuplje oko 7000 kn a ako radi sa plastikom oko 5500kn to su cijene sa materijalom koji ide ispod plocica i sa montažom naknadnih elemenata .N eki majstori rade za male pare ali onda deru na montazi po elementu .Cijena montaze elementa je 200kn pa ti vidi koje su to pare, u kupaonici imas minimum 10 elemenata za namontirat ,to su wc skoljka,vodokotlic,umivaonik,
pipa na umivaoniku, sifon umivaonika , tus kada i sifon, pipa na kadi ,tus kabina ,bojler i ves masina .
gdje se mogu kupiti najbolje sanitarije i keramika?
gdje se mogu kupiti najbolje sanitarije i keramika?
Sanitalia
tipa ALNO kitchen planner za kuhinje.
kitchen draw, skini sa neta jako dobar program za kuhinje i kupaonice :)
drabotic
04.05.2007., 12:40
pozdrav!
u tijeku je uređenje potkrovlja i na redu je kupaonica...
moja draga bi crvene pločice i (možda) sanitarije...
pošto nigdje crvenu boju nisam vidio u ponudi molim za pomoć ako netko zna gdje bi to mogao pogledati/kupiti...
tnx!
*ivana*
04.05.2007., 14:51
Vidjela sam crvene pločice u Ferotermu u Buzinu. Bile su žarko crvene boje i pravokutnog oblika što mi se svidjelo. Ja sam htjela takve zelene i bijele ali bijele se nisu mogle ni naručiti :confused: pa sam odustala.
Za crvene sanitarije ne bi znala.
TERMOCOMMERCE za pločice, Nova Branimirova 173
pogledaj na www.irisceramica.com, pod Materials, kolekcija se zove TEXTILE.
Crvene sanitarije? Nisam sigurna da to uopće postoji. Općeniti problem sa sanitarijama u boji je taj što kasnije (ili ranije), ne daj Bog da ti se nekaj polomi, ne možeš više naći istu tu boju. To ti je moda, kao i sve ostalo.
Imaj na umu da se na svemu tamnijem vidi svaka kapljica ove naše tvrde vode. Protratit ćeš život u brisanju pločica ak hočeš da budu kak treba.
Grinch_zg
04.05.2007., 21:59
pozdrav!
u tijeku je uređenje potkrovlja i na redu je kupaonica...
moja draga bi crvene pločice i (možda) sanitarije...
pošto nigdje crvenu boju nisam vidio u ponudi molim za pomoć ako netko zna gdje bi to mogao pogledati/kupiti...
tnx!
crvene pločice- imola cheramiche- gramat (ne bi čovijek rekao ali najjeftinije pločice od imole u gradu).
pločice vrlo dobro kalibrirane (kombinirali pločice 10 cm i 20 cm visine i ispalo super) i kvaliteta izrade na nivou. Cijene od 100kn do 130 kn (ovisno pod ili zid)
drabotic
07.05.2007., 12:35
evo uspio sam nešto naći u termocommercu i fadalti (lučko) kaj se tiče pločica a za sanitarije izgleda ništa...
Tursiops truncatus
08.05.2007., 08:31
evo uspio sam nešto naći u termocommercu i fadalti (lučko) kaj se tiče pločica a za sanitarije izgleda ništa...
Meni se cini da crvene plocice, svih velicina, nije tesko naci. Mi smo kupili mozaik crvene (neke talijanske sa M... sorry, nikak da se sjetim imena) u Ferotermu, u Buzinu. Imaju dobar izbor. Probaj vidjet i u abc, na Zavrtnici ili na Velesajmu. U Credo centru takodjer (ali mislim da su tamo malo vece cijene).
Crvene sanitarije ipak nisam nigdje vidjela... Osim, ak ne mislis na ormarice i ostale kupaonske elemente. Prije godinu dana je bilo lijepih crvenih elemenata od Aquastila.
hm...ja sam u vodotehnici vidjela sanitarije u bojama...od nekih posebnih materijala...i to lavaboe (poput neke vrste stakla izgledaju...bš onak mrak) s ormarićima...kade i monoblokove, wc-školjke nisam vidjela u bojama iako sam zadnjih par mjeseci provela hodajući po salonima sanitarija
hm da...možda ima credo centar...al pripremi se na tisuće i tisuće kunica da odlepršaju iz džepeka:D
drabotic
14.05.2007., 14:47
Meni se cini da crvene plocice, svih velicina, nije tesko naci. Mi smo kupili mozaik crvene (neke talijanske sa M... sorry, nikak da se sjetim imena) u Ferotermu, u Buzinu. Imaju dobar izbor. Probaj vidjet i u abc, na Zavrtnici ili na Velesajmu. U Credo centru takodjer (ali mislim da su tamo malo vece cijene).
Crvene sanitarije ipak nisam nigdje vidjela... Osim, ak ne mislis na ormarice i ostale kupaonske elemente. Prije godinu dana je bilo lijepih crvenih elemenata od Aquastila.
pa mislio sam na crvenu školjku, bide i umivaonik...
ima plavih, zelenih...zašto ne i crvenih?
tnx na info
Prošle godine sam uređivala kupaonicu i htjela sam da sve bude plavo. Nisam uspjela pronaći istu nijansu plave kod sanitarija i pločica tako da sam odustala od velikog plavetnila.
Nije li to malo previše crvene? Bijele sanitarije bi se baš lijepo isticale.
drabotic
16.05.2007., 13:31
Prošle godine sam uređivala kupaonicu i htjela sam da sve bude plavo. Nisam uspjela pronaći istu nijansu plave kod sanitarija i pločica tako da sam odustala od velikog plavetnila.
Nije li to malo previše crvene? Bijele sanitarije bi se baš lijepo isticale.
a nemam pojma. izgleda da će tak i biti...
drabotic
16.05.2007., 13:33
i još jedna stvar, htio bi polirane pločice za hodnik a vidio sam neku jeftinoću po 150 kn/kvadrat pa ne znam jel to kakva kvaliteta?
nekakav kineski porculan? :confused:
Gdje proći dobro, a ne preskupo??
fjaka02
01.06.2007., 19:12
kakvo je to pitanje??? A sta trazis tocno?
obnavljamo kupaonicu, i malo smo počeli gledati pločice(bili smo u ferotermu)...više manje sve su neke imitacije mramora i kič, a cijene boli glava...
jel netko zna gdje ima dobar izbor, malo modernije nešto, a da ne košta 200kn kvadrat...
mada nisi bas bio precizan kakve plocice ti se svidjaju, stavit cu sad neke koje sam fotkala kad sam kupovala.
kad ih nadjem znat cu :-)
ma htjeli smo u biti nesto "prirodnije", vidjeli smo u nekom časopisu jednu kupaonicu...pločice su smedje, boja zemlje i bež u kombinaciji s nekom mrak bordurom...
ne bi samo htjeli da je premali format pločice, pa da imamo brdo fuga koje netko opet treba čistiti svaki dan...
feroterm:
http://img503.imageshack.us/img503/3516/picture009lj7.th.jpg (http://img503.imageshack.us/my.php?image=picture009lj7.jpg)
http://img515.imageshack.us/img515/797/picture013ht0.th.jpg (http://img515.imageshack.us/my.php?image=picture013ht0.jpg)
http://img523.imageshack.us/img523/3610/picture036vt1.th.jpg (http://img523.imageshack.us/my.php?image=picture036vt1.jpg)
md profil:
http://img186.imageshack.us/img186/2681/picture076pe1.th.jpg (http://img186.imageshack.us/my.php?image=picture076pe1.jpg)
Mr_Orang3
02.06.2007., 10:50
kad ih nadjem znat cu :-)
ma htjeli smo u biti nesto "prirodnije", vidjeli smo u nekom časopisu jednu kupaonicu...pločice su smedje, boja zemlje i bež u kombinaciji s nekom mrak bordurom...
ne bi samo htjeli da je premali format pločice, pa da imamo brdo fuga koje netko opet treba čistiti svaki dan...
Ja imam neke reljefne bez/vanilija na zidovima i tamno smedje (cokolada) na podu. Predobro izgleda, no VEEEELIKI problem je taj sto su mat. Pa ove na podu stalno izgledaju prljavo. Nikako ih se ne moze oprat!
hvala na fotkama...
u ferotermu smo bili neki dan, imaju veliki izbor, samo što nemožeš uhvatit ni jednog trgovca da ti kaže dobar dan barem, a kamoli nešto o nekoj pločici...
i gdje si na kraju kupila pločice?
mi smo mislili prema sesvetama krenut idući tjedan...
ja sam stavila ove zadnje bež iz md profila s bordurom napravljenom od ovog mozaika iz feroterma i super izgleda.
Al ove prve (bež s prugama) iz feroterma su mi bile genijalne, ali budući da su mi podne bile dosta visoke cijene, izabrala sam upola jeftiniju kombinaciju i super je ispalo.
rana faza:
http://img520.imageshack.us/img520/4006/0203071752bd2.th.jpg (http://img520.imageshack.us/my.php?image=0203071752bd2.jpg)
ne izgleda loše, naprotiv :-)
jesi bila u sesvetama možda, kak je tamo izbor?
Gdje proći dobro, a ne preskupo??
pogledaj u kreivi. tamo imaju veliki izbor po normalnim cijenama. bar su se meni sviđale...
to ti je na Drvinju. Izvana izgleda ko skladište al unutra je OK ;)
u ferotermu smo bili neki dan, imaju veliki izbor, samo što nemožeš uhvatit ni jednog trgovca da ti kaže dobar dan barem, a kamoli nešto o nekoj pločici...
hm...sad ne znam u kojem salonu ste bili, ali sa mnom su dečki bili dosta ljubazni...
najbolje ti je da si sami pregledate, a onda ak imate neko pitanje odete do njih i zamolite da vam objasne
ja sam kupila kod njih na kraju iako sam pregledala dosta salona
imaš onaj salon KREIVA (GORNJOSTUPNIČKA 18H)...tamo ima ok cijena
pogledaj u kreivi. tamo imaju veliki izbor po normalnim cijenama. bar su se meni sviđale...
to ti je na Drvinju. Izvana izgleda ko skladište al unutra je OK ;)
:rofl: ...onapisali smo za kreivu u isto vrijeme
ne izgleda loše, naprotiv :-)
jesi bila u sesvetama možda, kak je tamo izbor?
išla sam samo: feroterm- sv. nedjelja, cordial - sv. nedjelja, md profil- žitnjak i ona baraka na drvinju - zaboravih ime.
Majstor me u petak navečer pitao jesam li našla pločice jer bi ih on u ponedjeljak postavljao. Tak da je bila strka u subotu do 14h naći pločice ali srećom brzo sam to obišla i izabrala što mi se sviđa i vrlo je povoljno.
supruga je ovaj tjedan bila u pohižeku u žajinoj, tam kod doma sportova, navodno da ima zgodnih stvari, pa idemo idući tjedan kod njih u sesvete, a tam kažu da ima još puno tih dućana s pločicama...pa ćemo vidjeti...
srećom nam nije frka, pa možemo to sve polako obići, makar ja bi se radje rješio hodanja silnog okolo naokolo...
riješen problem, u sesvetama se tuku tko će više dati rabata ako plaćaš gotovinom :klap:
na kraju smo sve ipak riješili u pohižeku, dobar izbor , a nije puno love...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.