PDA

View Full Version : Našao sam malog šišmiša...

duvdevan
16.07.2005., 10:21
našao sam jutros pred vratima malog šišmiša, odveo ga veterinaru...i sad je kod mene u kutiji ;)

rekoše me da ga hranim mlijekom ili vodom, na kapaljku.

što dalje?
da li je netko kada držao šišmiša u kući?
koliko dugo?

Spawn
16.07.2005., 13:45
imao sam ja šišmiša u kući, ali samo na minutu-dvije nakon čega sam ga uspio istjerati :frajer:.. kao rezultat tog supernaturalnog iskustva mogu ti ponuditi slijedeće savjete:

kao prvo, istestiraj ga na češnjak i svetu vodu.. ne trebam napominjati da ti glogov kolac za vrijeme opita bude "na gotovs" (zlu ne trebalo, bolje spriječiti nego liječiti, te ništa nas ne smije iznenaditi, jelte)

kao drugo.. ne znam

kao treće.. nadam se da će netko doći i sa pametnim savjetom

:D

placebo
16.07.2005., 14:06
Spawn kaže:

TA-DAAAAA!!! :cool: :rofl:

Mladom šišmišu treba dati ime Vlad Tepes XXIII i kad dođu neželjeni gosti, na njihove upite o čudnom imenu treba odgovarati naglom promjenom teme i zaplašenim pomicanjem pogleda u stranu...:D tako ćete se riješiti dosadne rodbine, susjeda i poznanika, a zauzvrat možete malog šišmiša othraniti na kravljem mlijeku dok ne nauči letjeti i vrati se svome jatu... ehh, to je tako... priroda... sve što je lijepo kratko traje... :( :D

Spawn
16.07.2005., 14:40
placebo kaže:
TA-DAAAAA!!! :cool: :rofl:

Mladom šišmišu treba dati ime Vlad Tepes XXIII i kad dođu neželjeni gosti, na njihove upite o čudnom imenu treba odgovarati naglom promjenom teme i zaplašenim pomicanjem pogleda u stranu...:D tako ćete se riješiti dosadne rodbine, susjeda i poznanika, a zauzvrat možete malog šišmiša othraniti na kravljem mlijeku dok ne nauči letjeti i vrati se svome jatu... ehh, to je tako... priroda... sve što je lijepo kratko traje... :( :D

:rofl:

zašto se ja nisam sjetio imena!? :Mad: :bonk: :D

ih, kako je ova SuperPlacebo pametna cura :cerek:.. duvdevan, ako nabaviš šišmiša viška, javi.. imam problema sa sve tri kategorije koje je placebo nabrojala :D

Malta
16.07.2005., 20:23
Spawn kaže:
imao sam ja šišmiša u kući, ali samo na minutu-dvije nakon čega sam ga uspio istjerati :frajer:.. kao rezultat tog supernaturalnog iskustva mogu ti ponuditi slijedeće savjete:

kao prvo, istestiraj ga na češnjak i svetu vodu.. ne trebam napominjati da ti glogov kolac za vrijeme opita bude "na gotovs" (zlu ne trebalo, bolje spriječiti nego liječiti, te ništa nas ne smije iznenaditi, jelte)

kao drugo.. ne znam

:lol:

i ne, nemam pametan savjet :raspa:

Principessa
16.07.2005., 20:33
duvdevan kaže:
našao sam jutros pred vratima malog šišmiša...
daj mu sise! :mig:
šišmiši su sisavci i kote žive mlade! budi mu mama!:rofl:

Natch
16.07.2005., 20:38
pusti ga da visi, pojesce ti sve komarce:top:

Dear Prudence
19.07.2005., 13:16
duvdevan kaže:
našao sam jutros pred vratima malog šišmiša, odveo ga veterinaru...i sad je kod mene u kutiji ;)

što dalje?
koliko dugo?

Trebao si ga ostaviti di si ga nasao ili staviti na drvo ili zid. Oni su jako vjesti penjaci dok su mali. Mama bi ga nasla i hranila. Ovako sada sumnjam da bi ga prihvatila. hrani ga po malo i vidi sto ce biti....

E da.....pazi da te ne ugrize jer cesto znaju imati meningitis!

52X32X52
20.07.2005., 04:16
baci ga u .....

aola
20.07.2005., 10:29
duvdevan kaže:

što dalje?
koliko dugo?

nemoj ga drzati na suncu ili jakom svjetlu.
nakon mlijeka i vode postepeno mu mozes davati i zgnjecene banane, kasnije i kukce.
Gdje zivis da si ga nasao pred vratima?

duvdevan
20.07.2005., 18:41
aola kaže:
nakon mlijeka i vode postepeno mu mozes davati i zgnjecene banane, kasnije i kukce.
Gdje zivis da si ga nasao pred vratima?

živim u kući, s vrtom.
naravno, kad sam ga prvo vidio (moj pas ga je prožvakao i ispljunuo) stavio sam ga u grm sa strane, ali nakon sat vremena se pojavio ispred kućnih vrata. pretpostavljam da ga je maca donijela.
otfurao veterinaru nadajući se njima ga uvaliti ;) medjutim, nisam uspio...i sad ga hranim.

ali je pravi borac, svaka mu čast. ne da se.
sad mu dajem mlijeko i vodu i nadam se najboljem. ;)

aola
20.07.2005., 20:19
duvdevan kaže:

drzim mu fige da prezivi!
mlijeko i voda su o.k. ali trebao bi polako poceti i sa hranom.
zgnjecene banane malo umoci u mlijeko za pocetak. Raskuhana riza na mlijeku bi isto bila o.k.

please, javi nam kak napreduje! :top:

Dear Prudence
21.07.2005., 10:41
duvdevan kaže:
živim u kući, s vrtom.
naravno, kad sam ga prvo vidio (moj pas ga je prožvakao i ispljunuo) stavio sam ga u grm sa strane, ali nakon sat vremena se pojavio ispred kućnih vrata. pretpostavljam da ga je maca donijela.
otfurao veterinaru nadajući se njima ga uvaliti ;) medjutim, nisam uspio...i sad ga hranim.

Try here (http://www.bius.hr/Pocetna.php) ... iznesi im sve i vrlo rado ce ti dati STRUCAN savjet i uputiti te....a mozes se javiti i na Prirodoslovni muzej Danijeli Hamidovic ili dr. Tvrtkovic-u!

aaston
21.07.2005., 11:11
Yebote, čovjeku Batman pokucao na vrata a vi mu savjetujete da mu daje mlijeka i da ga stavi u kutiju :D

Ne, nemam pametan savjet ali svaka čast na trudu :top:

duvdevan
21.07.2005., 11:52
hvala na savjetima. :top:

zvali smo ZOO i ljubazna gospodja na telefonu je umrla od smijeha..veli vi ste nam 50 ovaj tjedan koji zove u vezi šišmiša :D

kažu da će nam dati i crviće kad malo naraste...;)

zasada je sve ok, :nokonvud:

ishamael
26.07.2005., 06:46
aola kaže:

pa da izgori i pretvori se u pepel!:nono:

El Tomo
27.07.2005., 23:34
mozes pitati i na veterinarskom faksu. Tamo ionako imas hrpu poludjelih studenata (ukljucujuci i moju sestru koja je svasta nosila kuci) koji ce vrlo rado paziti i maziti sismisa.

I da - nece mu nitko lomiti noge ako se tamo javis...

Leia
13.08.2005., 17:20
Secemo u predvecerje decko i ja kvartom i odjednom zacujemo urlik, a ono curi nedaleko od nas se sismis zaletio u glavu. NE ZEZAM SE!
Uslijedilo je mahnito mlataranje rukama, dok nije shvatila da je malisan odletio svojim putem, vjerojatno uplaseniji od nje!

Inace, uzasno se bojim sismisa, bez nekog konkretnog razloga; neka glupa fobija valjda, ali ne mogu ih ni gledati koliko su mi jezivi... :confused:

Jel itko cuo za neki slican dogadaj?

Dear Prudence
13.08.2005., 20:52
Leia kaže:
Secemo u predvecerje decko i ja kvartom i odjednom zacujemo urlik, a ono curi nedaleko od nas se sismis zaletio u glavu. NE ZEZAM SE!
Uslijedilo je mahnito mlataranje rukama, dok nije shvatila da je malisan odletio svojim putem, vjerojatno uplaseniji od nje!

Inace, uzasno se bojim sismisa, bez nekog konkretnog razloga; neka glupa fobija valjda, ali ne mogu ih ni gledati koliko su mi jezivi... :confused:

Jel itko cuo za neki slican dogadaj?

Od kad sam se vratio iz Trnsilvanije sanjam takve scene svaku noć... :E

grimReaper
14.08.2005., 01:52
duvdevan kaže:

što dalje?
koliko dugo?

samo ga nemoj gledati u oci :mig:

dehaer
20.08.2005., 10:29
duvdevan kaže:
:rofl: Ovo je dobro!! :rofl: :jumping:

Otkad šišmiši piju mlijeko i jedu banane? Ostat će jadan sav zakržljali od toga, nemoj. :( Daj mu insekte, ribu ili krv.

Spawn
20.08.2005., 14:18
dehaer kaže:
:rofl: Ovo je dobro!! :rofl: :jumping:

Otkad šišmiši piju mlijeko i jedu banane? Ostat će jadan sav zakržljali od toga, nemoj. :( Daj mu insekte, ribu ili krv.

šišmiši su sisavci i prvih par tjedana sišu majčino mlijeko.. a krv piju samo neke južnoameričke vrste

dehaer
25.08.2005., 12:12
Spawn kaže:
šišmiši su sisavci i prvih par tjedana sišu majčino mlijeko.. a krv piju samo neke južnoameričke vrste
Da? Gledala sam bila na Wikipediji, pa sam zamijenila megabats s microbats.. :rolleyes: Sori onda. :(

Krava
06.09.2005., 14:36
Leia kaže:

Batmanofobija.:lol:

Jel ti Pingvin šta u rodu?

Zla patka
06.09.2005., 14:58
zakaj ovo nije nije na kucnim ljubimcima?i da...treba mu davati mlijeko,a poslije kukce...joj..ja bi malog sismisa...onak..mozes ga furati objesenog na uhu :D

Potala
07.09.2005., 01:47
Bio je i na Kućnim ljubimcima topic...

Krava kaže:
Batmanofobija.:lol:

:lol:

BTW, bila mi je jedna frendica na Baliju i pokazivala mi slike danas. Uslikala nekog tipa koji drži odraslog tamošnjeg šišmiša u ruci, onako obiješenog naopako :zubo:
Ajme koliki je :eek: , ovi "naši" su mice mace naspram njihovih :D