View Full Version : HPV - koliko se zapravo moram zabrinuti
Sjecam se postova odredjene moderatorice o ovom problemu ;), ali nisam previse ulazio u detalje posto sam kao i uvijek prepostavio da ja tako nesto necu pokupiti.
Niti jebem dobro niti jebem puno :D, ali izrasla mi neka mala sranja na unutrasnjosti kozice.
Dobio sam kremu i kaze za cetiri tjedna ce nestati i mislim si ajde super. I jos mi kaze da 50% ljudi do svoje pedesete godine dodje u kontakt sa HPV virusom i to je sasvim normalno. I kazem ja ok i lagano se okrenem na peti i uz fuckanje i lagani hod krenem kuci.
Al onda se sjetim cijele drame sa odredjenom osobom ovdje i jos neke stvari provjerim na netu i skuzim da se virusa necu nikad rjesiti i da moram zdravo zivjeti da opet ne bih dobio vanjske simptome.
Imam curu 10 mjeseci i ona ima HPV, samo ne znamo tko ga je od koga dobio jer navodno je to nemoguce ustvrditi. Nego, samo da objasnim kako to da imam curu 10 mjeseci a ne jebem dobro. Kaze ona meni da sam los al je i to bolje nego nista :D a i dobar sam sa jezikom i prstima. A sta ces, zivi se, kaze imam druge kvalitete. A ponekad mi se i zalomi da odradim to kako treba. ;)
E sad, ako se toga necu nikad rijesiti, to podrazumijeva nosenje kondoma i sa buducim stalnim curuma (ako ih bude), kako ih ne bi zarazio. Nema mi nista mrze od kondoma ali dobro, naviknut cu se.
Nego recite mi, kako cu ja pravit djecu a da ne zarazim im majku? :confused:
LaTiTeA
19.07.2005., 22:47
Callum kaže:
:rofl:
Tocno TO sam ja svoju doktoricu pitala. :D Kako cemo raditi djecu? :D
Ne znam odgovora.... Cudni su meni ti doktori oko hpv-a. Cak mi i jedna med. sestra rece Bolje ostani kod ove doktorice kada te ona pocela lijeciti. Svaki ima svoju teoriju.
Ostadoh zbunjena oko hpv-a... i dan danas... :)
Jebiga. :D
Aragorn
19.07.2005., 22:55
Callum kaže:
Nikak. Zarazit ćeš je. A možda će ga ona već negdje prije pokupiti. I da stvar bude smješnija - ne moraš ga pokupiti isključivo spolnim putem.
Porod pa konizacija :eek:
Nema vam druge...:cool:
mitzy kaže:
Porod pa konizacija :eek:
A konizacija bi bila sto?
Callum kaže:
Uzmu šiljilo, jedno ko ono za drvene bojice ali malo veće, utaknu ti pišu unutra i zzzzzk zzzzk zavrte jedno 3-4 kruga.
Niš strašno, zapravo. :D :D
Cats kaže:
Uzmu šiljilo, jedno ko ono za drvene bojice ali malo veće, utaknu ti pišu unutra i zzzzzk zzzzk zavrte jedno 3-4 kruga.
Niš strašno, zapravo. :D :D
E sto bi ja tebe zasiljio. :mad: :D
Callum kaže:
Nego recite mi, kako cu ja pravit djecu a da ne zarazim im majku? :confused: prstom, umjetnom oplodnjom, velikom spricom...jebote, pa kako se krave oplodjuju?:rolleyes:
Natch kaže:
..jebote, pa kako se krave oplodjuju?:rolleyes:
ne znam
Natch kaže:
prstom, umjetnom oplodnjom, velikom spricom...jebote, pa kako se krave oplodjuju?:rolleyes:
Molim te oprosti sto se ne zelim spustiti na tv...,ovaj, kravlji nivo. :)
Callum kaže:
Molim te oprosti sto se ne zelim spustiti na tv...,ovaj, kravlji nivo. :) pa to je logican odgovor...zelis joj napraviti dijete, al ne smijete direktno kontaktirati spolnim organima...kako ce drukcije tvoja sperma doci do cilja? imas li bolju ideju?;)
fikus kaže:
ne znam ako se radi o klasicnoj oplodnji, bik zajase kravu...ako imas farmu s dosta krava i jednim-dva rasplodna bika, posao preuzimaju veterinari i oplodjuju krave velikim spricama...treba li ti jos detalja?:top:
Natch kaže:
pa to je logican odgovor...zelis joj napraviti dijete, al ne smijete direktno kontaktirati spolnim organima...kako ce drukcije tvoja sperma doci do cilja? imas li bolju ideju?;)
Da imam ne bih pitao. ;) A tko je tebi rekao da se virus ne moze prenijeti spermom? :)
Callum kaže:
Da imam ne bih pitao. ;) A tko je te bi rekao da se virus ne moze prenijeti spermom? :) ja mislim da ne moze...to su papiloma bradavice...znas kako se bradavice prenose?:)
Natch kaže:
ja mislim da ne moze...to su papiloma bradavice...znas kako se bradavice prenose?:)
Znam teta Natch ali bradavice tada necu imati, tako da ne vjerujem da ce to biti problem. :) Ali ako to je slucaj, onda bi obrezivanje ionako rjesilo problem. ;)
Natch kaže:
...znas kako se bradavice prenose?:)
pa u kanti za prenošenje bradavica, kako drugačije
Callum kaže:
Znam teta Natch ali bradavice tada necu imati, tako da ne vjerujem da ce to biti problem. :) Ali ako to je slucaj, onda bi obrezivanje ionako rjesilo problem. ;) cuj svakako se morate oboje lijeciti, iako ne znam moze li se to ikada skroz iskorijeniti...kazem, kao najbolje rjesenje zvuci mi (polu)umjetna oplodnja....:top:
Natch kaže:
kao najbolje rjesenje zvuci mi (polu)umjetna oplodnja....:top:
Kako romanticno! :(
Kondilomi nisu nesto zbog cega treba da panicite ali jesu nesto sto morate da lecite savesno. Nisu neizlecivi i po zivot opasni, izuzev ako se ne lece i ne prate, ali su jednostavno dosadni. U drzavnoj ustanovi mozete leciti kondilome besplatno ali odmah se nadajte mogucem dugom tretmanu. Ako izaberete privatnog lekara necete mnogo skratiti lecenje, a mnogo ce vas kostati u zavisnosti od velicine i zapustenosti bradavica.
Budite iskreni i zastitie svog partnera od kondiloma a imajte na umu da je mozda proslo godinu dana od infekcije virusom do bradavica i da ste u medjuvremenu zarazili sve sa kojima ste imali nezasticen sex. Kondom je prilikom seksualnog kontakta jedina zastita od kondilima (pravilna upotreba kondoma se podrazumeva). Gumica mora pokrivati celu regiju zarazenosti bradavicama.
U toku trajanja lecenja oboleli ne bi trebalo ni da masturbiraju jer rasprsuju virus po sluzokozi a to produzava lecenje, to vazi i za sva mehanicka dejstva po bradavicama i oko njih. :eek:
Natch kaže:
U toku trajanja lecenja oboleli ne bi trebalo ni da masturbiraju jer rasprsuju virus po sluzokozi a to produzava lecenje, to vazi i za sva mehanicka dejstva po bradavicama i oko njih. :eek:
Do ovoga je sve bilo mnogo dobro bre! :eek:
Znaci sjebo sam se... :D
Callum kaže:
ne znamo tko ga je od koga dobio HPV se prenosi seksualnim putem cak i blagim dodirom dve sluzokoze, kao i vertikalnom transmisijom sa majke na dete gde novorodjence cesto biva inficirano i dobija laringealne papilome (kondilomi u grlu). Osim polnih sluzokoza u teoriji su opisani i kodilomi na usnama i u usnoj duplji kao posledica oralnog sexa sa zarazenom osobom ali je ova pojava u praksi dosta retka. Moguce je i sirenje kondiloma po telu, tj. prenosenje virusa sopstvenim rukama sa svojih bradavica na neinficirana mesta. Interesantan je slucaj majke koja se kupala sa svojom cerkom i koristila isti peskir u isto vreme za obe i tako cerku inficirala kondilomima (iskljuceno zlostavljanje).:rozi:
pumpkin pie
20.07.2005., 02:07
fikus kaže:
pa u kanti za prenošenje bradavica, kako drugačije
:rofl: :s
Ja mrzim spolne bolesti! Fuj!:bljak:
BabyNicky
20.07.2005., 07:31
fikus kaže:
pa u kanti za prenošenje bradavica, kako drugačije :klap: :lol: :klap:
unatoc svemu, mislim da su price da se hpv pokupi na wc skoljci istinite, samo ako je na istoj bilo sexa... netko od vas dvoje je pokupio negdje hpv
Taroth kaže:
unatoc svemu, mislim da su price da se hpv pokupi na wc skoljci istinite, samo ako je na istoj bilo sexa... netko od vas dvoje je pokupio negdje hpv preko skoljke se pokupe virusi, bakterije i gljivice koji se sire kapljicnim putem, spermom i slicno...a bradavice se sire koznim dodirom...ako nisi dobro procitao mogu se cak i rucnikom prenijeti, ili rukom, a sire se i mastrubacijom...
ajmo malo prakse a ne teorije
- ako imas kondilome na prepuciju ili sl. mozes prenijeti na drugoga ako dodje do dodira istoga. Ako se dirate koljenima ili laktovima malo je vjerojatno da ces pokupiti hpv
- rucnik jedino ako si od rodbine i ukucana pokupio, a vani koristit toalet papir
- masturbacija... ako te netko slucajno pospricao
- wc skoljka... virusi opstaju samo kratko vrijeme na zraku
Taroth kaže:
ajmo malo prakse a ne teorije
- ako imas kondilome na prepuciju ili sl. mozes prenijeti na drugoga ako dodje do dodira istoga. Ako se dirate koljenima ili laktovima malo je vjerojatno da ces pokupiti hpv
- rucnik jedino ako si od rodbine i ukucana pokupio, a vani koristit toalet papir
- masturbacija... ako te netko slucajno pospricao
- wc skoljka... virusi opstaju samo kratko vrijeme na zraku gle, hpv nema veze sa spricanjem, nego sa kontaktom...masturbacijom ih sam sebi siris...hpv je papiloma bradavica, al se razlikuje od one na sisi....preko rucnika najteze ces ga dobit od rodbine i ukucana, iako nije uopce iskjluceno...a hpv mozes bogami prenijeti i sa koljena i laktova, ako ga tamo imas, a i na koljena i laktove, ako mastrubiras po cijelom tijelu:top:
i jos nesto: ti ocito mislis na HIV, to nije isto sto i HPV virus;)
Natch kaže:
ako se radi o klasicnoj oplodnji, bik zajase kravu...ako imas farmu s dosta krava i jednim-dva rasplodna bika, posao preuzimaju veterinari i oplodjuju krave velikim spricama...treba li ti jos detalja?:top:
treba :top:
Natch kaže:
gle, hpv nema veze sa spricanjem, nego sa kontaktom...masturbacijom ih sam sebi siris...hpv je papiloma bradavica, al se razlikuje od one na sisi....preko rucnika najteze ces ga dobit od rodbine i ukucana, iako nije uopce iskjluceno...a hpv mozes bogami prenijeti i sa koljena i laktova, ako ga tamo imas, a i na koljena i laktove, ako mastrubiras po cijelom tijelu:top:
kako mislis sam ih sebi sirim?? jel ti znas zasto se hpv izbacuje tamo dole? zato sto mu toplo i vlazno odgovara... zato ne raste na laktovima
a prica sa socijalnim kontaktom vrijedi u slucaju da se rukovala sa tipom koji je minutu prije masturbirao i nije dobro oprao ruke...
Natch kaže:
U toku trajanja lecenja oboleli ne bi trebalo ni da masturbiraju jer rasprsuju virus po sluzokozi a to produzava lecenje, to vazi i za sva mehanicka dejstva po bradavicama i oko njih. :eek: eto vidis:top:
Taroth kaže:
to si sebi plješćeš? ne smijem pljeskat, da se ne prosire:D
znam da ja da si se ti obradovala jer je netko napisao nesto s cime si se slozila... ali nisi vidjela niti se sjetila da si zapravo to ti napisala :lol:
i ti bi davala ljudima savjete o zdravlju, a ne znas ni citati kako treba
Callum kaže:
Kirurški zahvat, izrežu dio koji je promjenjen, ako su to manje promjene. Ako je uznapredovalo u CIS, karcinom u početnoj fazi, onda histerektomija, što znači da bude ostala bez svoje mice-mace.
:)
Callum kaže:
.
Al onda se sjetim cijele drame sa odredjenom osobom ovdje i jos neke stvari provjerim na netu i skuzim da se virusa necu nikad rjesiti i da moram zdravo zivjeti da opet ne bih dobio vanjske simptome.
Imam curu 10 mjeseci i ona ima HPV, samo ne znamo tko ga je od koga dobio jer navodno je to nemoguce ustvrditi. Nego, samo da objasnim kako to da imam curu 10 mjeseci a ne jebem dobro. Kaze ona meni da sam los al je i to bolje nego nista :D a i dobar sam sa jezikom i prstima. A sta ces, zivi se, kaze imam druge kvalitete. A ponekad mi se i zalomi da odradim to kako treba. ;)
E sad, ako se toga necu nikad rijesiti, to podrazumijeva nosenje kondoma i sa buducim stalnim curuma (ako ih bude), kako ih ne bi zarazio. Nema mi nista mrze od kondoma ali dobro, naviknut cu se.
Probat ću ti pojasnit, a možda i zakompliciram. Ti to možda i nisi dobio od tvoje cure ili ona od tebe. Mogao si to skupit i prije nje od nekoga, jer taj virus može živit u tebi 10 godina i onda kad ti padne imunitet, on napada.
Prvo ti cura mora u ginekologa i vidit koji tip virusa nosi, jeli visokog ili niskog rizika, a ja pretpostavljam da je niskog budući da se radi o bradavicama. Kad napravi papu, dr će joj složit neku terapiju i možda tebi prepiše neku kremu, al u biti već si je dobio. Zaboravih. Znači nema seksa bez kondoma dok se oboje ne riješite tog sranja, a kasnije će ti draga moći imat djecu. Nema to veze sa tim, osim ako se ne vodi računa pa se to pretvori u nešto gore.
:top:
Elysium
20.07.2005., 12:33
dobro objašnjeno :top:
Callum kaže:
Nikako. Morat ces je zaraziti. Ti doktori su svi kenjatori na kvadrat. Na svu srecu imam jednog prijatelja doktora pa ako mozda tako kenja ljudima, ne kenja meni kad ga pitam. :)
Dosao sam ja bio u kontakt, zapravo poslije se pokazalo skoro u kontakt sa HPV-om. Bit ce se cura poslije mene zarazila, u svakom slucaju ja otisao na test i cist sam, ali sam se naravno raspitao. Point je da ako ga imas i hoces imati djecu zarazit ces partnericu u slucaju da je ona prije bila nezarazena.
Violator
28.07.2005., 10:17
Ja sam se riješio kondiloma cirkumcizijom :D
Evo.. prošlo tjedan dan... qratz mi je još u šavovima... al je sada nekako aerodinamičniji. :D
Što se tiće muškaraca; ako imate kondilome to je znak da ste zaraženi HPVom niskog faktora (ima oko 70 vrsta HPV, neki su kritično opasni, a neki skoro pa bezopasni). Što je u biti pozitivni dio u cijeloj negativnoj priči.
Išao sam na premazivanje polidiphenom (vjerovatno nekakva vrsta kiseline) kojom su mazali dio piše (prepucij) kojeg su zahvatili kondilomi . Ali uzaludno. Dakle, učinjena cirkumcizija. Bolan način "liječenja", ali sada bi sve trebalo biti OK, jer kondilomi, u mom slučaju, nisu lokalizirani na području glanusa (područje ispod glavića) i otvoru mokraćne cijevi.
I jedna napomena, HPV može biti lokaliziran i u anusu.. dakle i analni sex je jedan od glavnih izvora tog virusa..
Kako mi se ćino, ovo će postati sve veći problem kod nas...
more info @ PLIVAzdravlje (http://www.plivazdravlje.hr/?section=prirucnik§ion_menu=bolesti&bid=516-0)
zaključak: nikada golim qrtzem u guzu :mig:
sparuga
04.08.2005., 18:28
evo da te mi malo umirimo,bili smo zaraženi liječili se malo duže uz ono.nema sexa bez kondoma ali pravila postoje da se krše:D tako smo i mi brdo lijekova i ništa i onda pročitamo i to pitamo doktoricu fenomenalnu dr krešič iz pule i ona kaže da je točno-HPV vremenom sam nestane tj tijelo ga apsorbira trajno bez povratka i sad smo 100% zdravi uz to je papa test 100% čist več 2 godine a uz to imamo i dijete od 2,5 god.zato bez brige riješit češ se toga samo malo strpljenja
skylord
08.08.2005., 12:13
Natch kaže:
jebote, pa kako se krave oplodjuju?:rolleyes:
zamijesaju kravi rukom po picki i onda tom rukom biku po njusci i da vidis kak djeluje
samo_svoja
08.08.2005., 12:21
Callum kaže:
...
Ima lijek za hpv...samo HZZO
(Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje) ne
pokriva troškove za njega. Može se legalno kupiti.
Interferon.;)
skylord
08.08.2005., 12:30
a kad otvoris kutiju unutra dobis uputstva, sjekiricu i dascicu gdje stavis ***** i cijevcicu koju stavis poslije umjesto kurca.
Natch kaže:
prstom, umjetnom oplodnjom, velikom spricom...jebote, pa kako se krave oplodjuju?:rolleyes:
Ne bi sad ulazio u detalje, ali ako kome treba pokazna vježba, nek mi se javi na PM.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.