PDA

View Full Version : Operacija/odstranjivanje žučnog mjehura/žučnjaka


stranice : 1 [2] 3 4

dUbO
23.05.2009., 04:31
Bit ćete vi ko tičice! Žilava smo mi fauna...

nemaveze
23.05.2009., 11:22
pozdrav ekipa :)
evo meni je 3 i pol tjedna od laparoskopske operacije, sve super, polako isprobavam šta mogu jest šta ne, uglavnom sve ide, ali mlijeko ne mogu probavit (ono s jako niskim postotkom mliječne masti)... ni ovak iz tetrapaka, ni kad je ukuhano u zobenoj kaši, nikako. od njega mi je baš jaaako mučno. je li to normalno, znate možda dal će se to promijeniti, da možda probam ono "Lagano jutro"? Imate kakav savjet?
unaprijed hvala :)
e da, i sad već smijem dizat jednogodišnje dijete, jel da? malo me svi ružno gledaju kad to napravim :/

dUbO
23.05.2009., 17:18
Ostavi mlijeko na miru, u vezi sa žuči i pročitaj negdje o probavljanju mlijeka!! Ako te tješi, pijem samo ono sa 3,8, a tek ako se dokopam svježega... Ali to ti zbilja nema veze sa žuči! Mlijeko inače po zakonima prirode nije predviđeno kao ljudska hrana!

?skorpion?
25.05.2009., 21:46
Nemaveze dobro došao među kameno skupljače hahahhah.Eto što se tiće mljeka ja ga i ne pokušavam piti mada mi je žao al što je tu je,jedno znam od kad ne pijem a ima godinama da mi se zdravlje pogoršalo,a ko dečkić na pivi ,vinu ,wiskiyu,dobro sam se osjećao nije me bolilo ništa,eto vraže od kad pređoh na sokove mljeko i jogurte cili mi je sistem pao hahhahah ma to mi je žena kriva što me uspila nagovorit da se ženim pa znaš već kako to ide .Ma samo gledam okolo niko se nije od špravioh pijanaca požalio da ga boli želudac,kralješnica,žuć,bubrezi itd eventualno nakon dugogodišnjeg staža dobiju neku malu cirozicu jetre heheh ma sve je to malo čudno.Eto jednom sam pitao doktora zašto mi se vrti on kaže suženje krvnih žila i oštećenje vratne kralješnice hahhah ma moš mislit a kako to da tog suženja nema ako odem na pir pa piopijem koju kako mi se onda ne vrti hahahh po tom bi trebao piti svaki dan:)))

?skorpion?
25.05.2009., 21:48
Duobo ma nemože nas ni recesija uništit a kamoli žuć hahhhha ;))

nea
25.05.2009., 23:08
nemaveze imam jednu kolegicu koja isto kaze otkad je digla zuc nema vise mlijeka ...
ja sam se juce sredila, setala psa, potegao me i fino danas boli pupak, a nije me bolilo ovako mozda 10 dana nakon operacije, fino, fino
ali neka na mlado je

dUbO
26.05.2009., 06:28
Ma to ide ovako: uzmeš ono Dukat, tamni plavi čep, 3,8 čini mi se, pa u frižider i onda onako hladno iz boce... ako ide ok, ako ne ide tučeš se bocom po glavi i riješeno bez posljedica.

P.S. Upravo sam obavio opisanu operaciju! Mljac...

simon3
26.05.2009., 08:11
Ma to ide ovako: uzmeš ono Dukat, tamni plavi čep, 3,8 čini mi se, pa u frižider i onda onako hladno iz boce... ako ide ok, ako ne ide tučeš se bocom po glavi i riješeno bez posljedica.

P.S. Upravo sam obavio opisanu operaciju! Mljac...

:bonk:je l' ovako?:mig:

3,8, samo što masnije, je li? Aj, barem je jasno odakle tebi kamenje...:D

nemaveze
26.05.2009., 15:28
Ma to ide ovako: uzmeš ono Dukat, tamni plavi čep, 3,8 čini mi se, pa u frižider i onda onako hladno iz boce... ako ide ok, ako ne ide tučeš se bocom po glavi i riješeno bez posljedica.

P.S. Upravo sam obavio opisanu operaciju! Mljac...

:eek: :eek: :eek:
a ja od onog 0.9 cijeli dan u bolovima :lol:
službeno odustajem od mlijeka na neko vrijeme, hvala na savjetima :) probat ću opet za koji tjedan, možda bude bolje...
a sad mi je žao za neke stvari koje se rade s mlijekom tipa zobena kaša, palačinke, pogotovo sladoled jer mi ima baš okus po mlijeku pa onda opet mučnina :S ) a sad je vrijeme idealnooo za sladolede :flop: nisam na to pristala kad sam dala da mi uzmu žućnu vrečicu! :mad: :p
i zahvaljujem na dobrodošlici :D

doty
26.05.2009., 17:24
Nemaveze,pokušaj sa laganim jogurtima,voćnim i običnim.Nije isto što i mlijeko,ali je mliječni proizvod.
Ako ti ne smeta,možeš npr.jesti žgance(palentu) s jogurtom.Palačinke i ono drugo što si nabrojala naravno ne možeš napraviti od jogurta.
To ti je moje iskustvo nakon operacije,čak smo ga dobili i u bolnici.

dUbO
27.05.2009., 04:55
Evo baba roga misli da se kamence u kesici gradi od mlijeka... jadni seljaci, cijeli život piju i to ono tek pomuženo, morali bi svi biti bez kesice!!

A garantiram da se u prvih 50 godina neće od masnog mlijeka (e da je samo mlijeka!!) stvoriti kamičci, za dalje neznam, ja sam toliko pio mlijeko bez posljedica. Zaokrugljena figura u cca "7 mjesecu" se ne računa. I opet ga pijem, pa gust tog okusa, palačinke i sve pobrojeno i izostavljeno (kavica jasno SA šlagom!) pretpostavljam onim trima rupicama...! Ima li ovdje netko tko ima rod stariji od 105 godina?? E, pa onda?

malena74
30.05.2009., 22:43
pozdrav svima, eto i ja sam za ovu temu, pa da podijelim svoju priču sa vama. Dugo godina sam podnosila jako teške bolove, ali sma našla riješenje; kad sam pojela nešto krivo i osijetila početne bolove natjerala sam sama sebe da to izbacim iz organizma i bolovi su prestali. Prošlo je skoro 15 godina kad je došo napad ne izazvan ničim ni jelom ni pićem. Naravno odlazak na hitnu i tamo rekli upala jetre ja u komi kad su mi rekli, neznam od kud ani kako. Produzim ja do hitne u bolnicu isti odgovor. Otiđem ja i do privatnika ona viče žučna vrečica dupkom puna potrebna operacija ostalo sve u redu. Nakon dva dana stacioniranje u bolnicu sa dijagnozom upala jetre ali se nezna od kuda kao kameni su za sada mirni. Nakon mjesec dana svih pretraga poslali me na magnetsku i našli da je jedan kamen odlučio prošetati po mojoj unutrašnjosti. RCP obavila (nebi ga ni neprijatelju poželjela) i sve u redu. poslali me kirurgu na dogovor ali on kaze tek za 4 tjedna na dogovor zbog RCP-a. Otišla doma i nakon dva dana eto me opet nazad sa upalom žučne resice, opet mjesec dana bolnice da se sve smiri. Napokon kirurg odredio termin i tjedan dana sam provela doma i ja sva sretna čekam taj dan, kad eto i ženski problemi došli PMS a svi mi govorili da onda ne rade operacije. Veze vezice i kirurg pristane na operaciju pod tim uvijetima jer valjda je i njemu bilo dosta mene. Obavio on operaciju ja dobila 17 kamena i posijetu doktora isti dan popodne i kaze on meni opet ti došla sa upalom. Ja ga gledam sva zbunjena jer nikakvih simptoma nije bilo, ovaj puta upala gušterače. MOJ SAVIJET SVIMA: ako i prestanu bolovi nemojte odgađati odlazak doktoru i operaciju.

Ja sam sada nakon tri mjeseca ležanja u bolnici i operacije doma dva tjedan, sve zateže, bolovi su prisutni, stroga dijeta i dalje, slaba na svim poljima i psihički i fizički jer eto izgubila 25 kg. Pročitala sam sve vaše postove ali nisam naišla nikoga sa ovakvim slučajem da je imao sve moguće upale koje mogu biti od žučnih kamena pa ako neko zna za takav slučaj neka mi pomogne jer ni sama neznam kako sada dalje. Da li isto kao kod normalne operacije žući ili moram drugačije zbog svih tih upala. Trenutno pijem kreon zbog gušterače i dalje.

hvala unaprijed

doty
31.05.2009., 21:05
Dok ti se ne javi netko sa osobnim iskustvom sličnim tvojem,ja ću nešto napisati iz "druge ruke".Naime, jedan član moje šire obitelji je imao probleme slične tvojim. Uglavnom,zbog žučnih kamenaca bile su prisutne sve moguće upale,jetra,gušterača,krvni nalazi katastofa.Operacija se mogla izvršiti tek nakon dužeg vremena bolničkog lječenja,nije bila izvedena laparaskopski već klasičnim rezom,oporavak duži.
Dijetu je držala dosta dugo po uputama kirurga.Nakon par mjeseci,prelazak na uobičajenu prehranu i tako je i sada,jede sve redom normalno bez ustezanja,osjeća se dobro,a to tebe i najviše zanima.
Želim ti što brži oporavak!

?skorpion?
31.05.2009., 21:43
Evo ljudi moji da se javim nadam se ad ste počeli papat sve i svašta ja osobno pomalo jedem sve i nisam primjetio nikakvih tegoba osim ponekad neke mučnine ako pojedem nešto što nebih trebo ,naravno ne prežderavam se malo po malo šprobam pa kad vidim da ide onda udri pa nek puca .Što da vam kažem eto samo mlječne proizvode nažalost izbjegavam jer mi oni radi želudca smetaju-
Neki da sam išao i malo duže raditi tj nešto farbati ili ti ga piturati ,i osjetio sam kako me ti punti peckaju i malo smetaju pogotovo na mjestu kod pupka,mislim ne punti već ožiljci,al ne vodeći brigu prošlo je sve ok valjda sam kožu onako radeći razvukao tako da se sad to sve unutra i posložilo.Sve u svemu zadovoljan sam sa svim osim što nikako nemogu shvatit zbog ćega ta tupa bol ponekad ispod desnenog rebrenog luka rebara,nikako mi nije jasno zbog čeg,nekad mi reagira na glad nekad ako se iznerviram nije velika bol al ide mi na kako se ono kaže k..... tj Kukumar hahhah eto malo šale.nadam se da ste svi ok da nemate nekih posebnih problema i da će tako i ostati-Puno pozdrava svima;))

?skorpion?
31.05.2009., 21:46
pozdrav svima, eto i ja sam za ovu temu, pa da podijelim svoju priču sa vama. Dugo godina sam podnosila jako teške bolove, ali sma našla riješenje; kad sam pojela nešto krivo i osijetila početne bolove natjerala sam sama sebe da to izbacim iz organizma i bolovi su prestali. Prošlo je skoro 15 godina kad je došo napad ne izazvan ničim ni jelom ni pićem. Naravno odlazak na hitnu i tamo rekli upala jetre ja u komi kad su mi rekli, neznam od kud ani kako. Produzim ja do hitne u bolnicu isti odgovor. Otiđem ja i do privatnika ona viče žučna vrečica dupkom puna potrebna operacija ostalo sve u redu. Nakon dva dana stacioniranje u bolnicu sa dijagnozom upala jetre ali se nezna od kuda kao kameni su za sada mirni. Nakon mjesec dana svih pretraga poslali me na magnetsku i našli da je jedan kamen odlučio prošetati po mojoj unutrašnjosti. RCP obavila (nebi ga ni neprijatelju poželjela) i sve u redu. poslali me kirurgu na dogovor ali on kaze tek za 4 tjedna na dogovor zbog RCP-a. Otišla doma i nakon dva dana eto me opet nazad sa upalom žučne resice, opet mjesec dana bolnice da se sve smiri. Napokon kirurg odredio termin i tjedan dana sam provela doma i ja sva sretna čekam taj dan, kad eto i ženski problemi došli PMS a svi mi govorili da onda ne rade operacije. Veze vezice i kirurg pristane na operaciju pod tim uvijetima jer valjda je i njemu bilo dosta mene. Obavio on operaciju ja dobila 17 kamena i posijetu doktora isti dan popodne i kaze on meni opet ti došla sa upalom. Ja ga gledam sva zbunjena jer nikakvih simptoma nije bilo, ovaj puta upala gušterače. MOJ SAVIJET SVIMA: ako i prestanu bolovi nemojte odgađati odlazak doktoru i operaciju.

Ja sam sada nakon tri mjeseca ležanja u bolnici i operacije doma dva tjedan, sve zateže, bolovi su prisutni, stroga dijeta i dalje, slaba na svim poljima i psihički i fizički jer eto izgubila 25 kg. Pročitala sam sve vaše postove ali nisam naišla nikoga sa ovakvim slučajem da je imao sve moguće upale koje mogu biti od žučnih kamena pa ako neko zna za takav slučaj neka mi pomogne jer ni sama neznam kako sada dalje. Da li isto kao kod normalne operacije žući ili moram drugačije zbog svih tih upala. Trenutno pijem kreon zbog gušterače i dalje.

hvala unaprijed
Malena u potpunosti se slažem sa tobom nema odgađanja poslije eventualnog drugog napadaja trebalo bi se odmah otići na operaciju da bi se izbjegli problemi.Tebi želim puno pozdrava kao i zdravlja te što lakši oporavak.:mig:

?skorpion?
31.05.2009., 21:51
nemaveze imam jednu kolegicu koja isto kaze otkad je digla zuc nema vise mlijeka ...
ja sam se juce sredila, setala psa, potegao me i fino danas boli pupak, a nije me bolilo ovako mozda 10 dana nakon operacije, fino, fino
ali neka na mlado je

Nea ma ne briga mislim da smo ja i ti u isto vrijeme operirani koliko se sjećam eto i ja sam se malo prenaglio u nekim poslovima pa me taj rez kod pupkja bolio al nije se ništa značajnije dogodilo,malo me začudilo al eto ja predpostavljam da je to sad privikavanje kože i mesnog tkiva na razna rastezanja koja će se prilagoditi.Bitno je to da te pas nije povukao jer bi pala na nos ma bi nedo bog morala opet na kirurgiju:rofl::lol::lol:

nea
02.06.2009., 13:13
pocela sam raditi tocno nakon mjesec dana
prva dva dana su prosla fino, i valjda sam se i malo vise pazila, a onda videci da mogu udri mujo,
e sve me bolilo, od pupka, do prednje strane gdje je bila zuc do ledja na istom mjestu
nisam ni udahnut duboko mogla
sad sam bila slobodna dva dana i doslovno ih prespavala i spremna sam na nove usporenije radne pobjede
inace sve drugo je ok, mlijeko mogu, ali ne sladoled
i popete sam juce jela, grozno, jos sam cijela napuhana,
ali ako nekog zanima, sve je ovo nista, i ja meni je opracija znacajno olaksala zivot i pomogla

ekonomist007
03.06.2009., 16:18
pozdrav svim skupljačima kamenja! :)

ja sam pred 2 dana laparoskopski operirala žuč. danas su me pustili doma iz bolnice. sve je ok, malo boli, ali sam užasno napuhana. zanima me do kad to traje? inače sam počela piti sab simplex kapi. da li postoji neko drugo rješenje?

doty
03.06.2009., 16:35
Napuhanost koju spominješ je od plina koji se upuhuje u trbušnu šupljinu prilikom laparoskopske operacije.Ispušu ga oni van,ali ipak ostane nešto i unutra.Meni je ušlo i u pluća,pa sam morala kašljati,to mi je bilo grozno,mislila sam da će mi svi šavovi popucati.U bolnici su mi rekli da samo kašljem da mi taj plin izađe van.Tako je i bilo par dana.
E,sad o kakvom se točno plinu radi,ne znam,nisu mi detaljnije objasnili.
Za sab simplex kapi ne znam,znam da se to daje bebama za ublažavanje dojenačkih grčeva.

ekonomist007
03.06.2009., 17:42
To je običan CO2. Sva sreća meni nije došlo do pluća (kao tebi) pa ni nemam potrebu za kašljanjem. a sab simplex omogućava da se lakše eliminira zrak iz crijeva. stvarno pomaže.. :D Kontam da će napuhanost trajat par dana...bar se nadam..:s

?skorpion?
04.06.2009., 21:06
Ekonomist ma ne sekirajte se ti plinovi će izaći naj gore što se može desiti je da imate konstantno da prostite prdite hahahhah jer eto meni se to odrazilo i evo ima i više od mjesec dana od operacije još nije stalo i sam se pitam koliko još tog plina ima il su napokon crijeva počela urednije raditi.Što se tiće tih plinova TJ CO2 znam da me bolilo rame prvi dan u bolnici poslije operacije, drugih problema nisam imao.Sad nakon mjesec i pol dana osjećam ponekad peckanje na mjestima kgdje su šavovi al najviše što me muči je ta tupa neka nelagodna bol u predjelu gdje je bila žuć,pa mi nikako nije jasno od ćega,malo pazim na hranu al ne baš previše i imam osjećaj kad popijem Donata MG da mi se smanji ta nelagodna bol.Sve u svemu ovo je super kako je bilo.;))

dUbO
05.06.2009., 04:23
....nije jasno od čega...


Pa od štipaljke... ako ti je uvalio, a izgleda da im je to dobro i često rješenje! Reći će ti na rendgenu jednog dana... I ne brini, od inoksa je! Iako se nekada malo uzjoguni i osjeti...

ekonomist007
06.06.2009., 18:14
Ekonomist ma ne sekirajte se ti plinovi će izaći naj gore što se može desiti je da imate konstantno da prostite prdite hahahhah jer eto meni se to odrazilo i evo ima i više od mjesec dana od operacije još nije stalo i sam se pitam koliko još tog plina ima il su napokon crijeva počela urednije raditi.Što se tiće tih plinova TJ CO2 znam da me bolilo rame prvi dan u bolnici poslije operacije, drugih problema nisam imao.Sad nakon mjesec i pol dana osjećam ponekad peckanje na mjestima kgdje su šavovi al najviše što me muči je ta tupa neka nelagodna bol u predjelu gdje je bila žuć,pa mi nikako nije jasno od ćega,malo pazim na hranu al ne baš previše i imam osjećaj kad popijem Donata MG da mi se smanji ta nelagodna bol.Sve u svemu ovo je super kako je bilo.;))

Mjesec dana?!:eek: a ja mislila kak ću se riješit toga za par dana :)
Uglavnom, i ja osjetim peckanje na šavovima i neki čudan osjećaj u predjelu žuči, al nije bol. o bože, šta su nam to napravili?! :D

dUbO
07.06.2009., 04:36
o bože, šta su nam to napravili?! :D

Pa izbušilo te ko sir... uzelo ti kesicu prasicu... stavilo štipaljku tamo gdje je bila kesica... pokrpalo rupe... Što još hoćeš? A Bog nam je očito nešto krivo postavio, kad smo umjesto žuči proizveli kamenja... feller, valjda? A ako smo mi izabrani - alkemičari? Tješi se...

?skorpion?
07.06.2009., 22:08
Mjesec dana?!:eek: a ja mislila kak ću se riješit toga za par dana :)
Uglavnom, i ja osjetim peckanje na šavovima i neki čudan osjećaj u predjelu žuči, al nije bol. o bože, šta su nam to napravili?! :D
Možda su nam i čipove ugradili da bi imali uvid što jedemo hahahha,eto ja se tješim da umjesto običnog kamena bar sad imam inox štipaljku jedino se bojim oče li detektor zasvirati prilikom pregleda na aerodromu hahha

nea
08.06.2009., 00:05
... jedino se bojim oče li detektor zasvirati prilikom pregleda na aerodromu hahha
evo ja idem avionom preko atlantika za 3 sedmice, pa cu javiti kako je proslo
kad bude :tuctuc:

dUbO
08.06.2009., 04:17
Možda su nam i čipove ugradili ... bojim oče li detektor zasvirati prilikom pregleda na aerodromu hahha

Nije to baš smiješno!? Sada sam i ja zabrinut, a što ako su stvarno stavili chip da vide za koga sam (pazi sad: u Dubrovniku!) glasovao?!? I da mi još sad pošalju kakav gadan povratni impuls u chip, jer ... jeli?? Ajme!! Tješi me da je dovoljno mala, a nema antenu, pa treba priči jako blizu, od sada bježim od svih koji nose neke čudne radio naprave!! Prvenstveno od onih što mjere brzinu na putu...

E sad, dosta je zafrkancije, zapamtite da svi sa štipaljkom NE SMIJU čačkati po mikrovalnoj, ako nešto zataji i opali ih val mikrovalova - štipaljka se zagrije i da vidiš jada!! A također nikako se ne dajte provući kroz onaj aerodromski rendgen za prtljagu! Vide li štipaljku, slijedi vam antiterorističko ispitivanje! Sretan put!

ekonomist007
09.06.2009., 14:10
[QUOTE=dUbO;20983135]A ako smo mi izabrani - alkemičari? [QUOTE]

yup, we are the chosen ones :lol:


najdraži moji skupljači dragog kamenja..ako ne niš drugo bar ste me od srca nasmijali :rofl:

nea
14.06.2009., 02:51
halo svima
kako ste,
mene i dalje muci stolica, ima li ko od vas takvih problema, jedem vrazije samljevene sjemenke lana, svako jutro suhe sljive pokisane u vodi, pijem metamusil ( ne znam ima li to u nas) pijem vodu, krecem se i jedva jedva odem na wc svako tri dana, a ako nesto od ovog preskocim ne idem po 7 dana
stalno sam napuhana ko bacva, bas me sastavilo u zadnjh 5-6 dana
imate li kakve preporuke, vecina ljudi trci na wc nakon operacije, ali ne ja

?skorpion?
19.06.2009., 17:06
Eto DUBO morat ću i ja pripazit na granici da me ne razoružaju radi te Inox štipaljke kad zasvira alarm.eto mogli su objesit i krpu da se suši hahahhahhaha.
NEA što se tiće vaših proljeva nije to ništa sve je to friško a ako vas to toliko muči pregledajte želudac možda su bakterije,meni je tako bilo i kad sam popio trojnu terapiju antibiotika proljevi su nestali,sad mi se dogodi ako nešto pojedem što nebih smio ,no sve zlo u tom;)))

dUbO
20.06.2009., 07:19
Nea, ako to traje ja bih ipak pitao liječnika što misli... malo jest čudno, osim ako je ovo sa ba(k)terijama... Nije valjda da ti ne prija štipaljka, to hoćeš-nećeš mora tu ostati... da te ne rezuckaju i šivuckaju...

doty
20.06.2009., 08:23
Ma Nea nema problema sa proljevom,već suprotno od toga,žena se muči da uopće ima stolicu.

dUbO
21.06.2009., 06:42
Opet isti savjet: pitati liječnika, da ne bude veće štete!

nea
21.06.2009., 19:25
ma pitala sam opet
i dao mi je stool softener
ali da ne smije piti duze od 5 dana jer da se mogu navici
ma necu ja to uopce piti
jer sto cu nakon 5 dana
brojim i case vode koje pijem, pa i kilaza varira do 3 kg koliko ne idem
danas kuham lecu i ako ne proradi ubicu doktora

doty
21.06.2009., 21:25
Nea,probaj sa maslinovim uljem.Popiješ žlicu ulja ujutro natašte,i navečer.Možda neće dati rezultate odmah,već za par dana svakodnevnog pijenja.
Jedino ne znam da li je kontraindikacija pijenju ulja nedavno izvađena žuč,možda je najbolje da pitaš doktora.
Inače,pijenje maslinovog ulja sve uspješno "odčepljulje".

nea
23.06.2009., 00:48
izgleda je leca proradila :cerek:
a i od juce kisam po 7 suhih sljiva i ujutro i navece i onda to pijem i sljive pojedem
do sada sam samo po tri navece i ujutro popila
vidicemo kako ce ici
malo me strah ulja
doduse ja ga stavljam na zelen i salate, ali cijelu zlicu ne znam
pokusacu ako ove sljive opet zataje
ali hvala isto
sve citam ljudi mrsave koliko ne mogu zaustaviti s...
sto bi ja dala za to ,,,

dUbO
24.06.2009., 07:02
Uf, dobro je, doktor je umalo skapulo glavu... Stvarno bi bilo bed da ga sra... košta glave!

P.S. ja nisam mjerilo, jer sve radi kak treba, ali maslinovo ne žalim, a kad ode salata ili ribica, ili drugo nešto, onda kruhom pokupim što je ostalo da se ne razbacuje - ipak je lijek!

?skorpion?
02.07.2009., 12:56
Nea ti tvoji duži proljevi mogu biti znak jednog drugog oboljenja a to je chronićni colinitis tj jedna upa crijeva po mom bi trebala otići doktoru napraviti UZ trbušnih organa,a ako i zatreba colonoskopiju crijeva da se vide ti učestale rijetke stolice mislim da ti od žući nebi smjelo toliko smetati,govorim iz osobnog iskustva,i nemoj se bojati da ti operacija nije dobro prošla sve je to kako treba prošlo samo nešto ti izaziva te proljeva dali hrana il neka bakterija moraš napravioti daljnje pretrage.;)) Sretno a ujedno samo ti papaj bez straha;)))))

rejoflajt
03.07.2009., 21:04
ciao!

imam 6,7 žučnih kamenčića i pijesak. patim se godinama s tim, dosad ni na jednom uzv vidli, išla sad privatno na kolor i tam se sve "lijepo" vidlo, a ja se je....barem 15 g. s napadima, dobro da sam uopće živa.
dakle, zanima me, kad izvadim krvnu sliku, rtg pluća, herc itd...sliku uzv imam, koliko se čeka na operaciju po našim bolnicama? vidim da u vinogradskoj imaju nekakvu listu čekanja, jel to sam popunjuješ ili "onii gore na šalterima"?

bi li bilo bolje čekati jesen zbog mogućih gadnih vrućina, pa ak te još i boli..
apsolutno sam na strogoj dijeti..
inače mi je dr preporučila nekakave biljne čajeve za razbijanje kamenaca, nisu garancija, ali..su skupi, sve skupa oko 500 kn. na biljnoj bazi.
ako ima tko kakvu korisnu info, lijepo bih vas molila da mi napišete...:s:s:s

?skorpion?
05.07.2009., 11:00
Rejoflat neznam kako je kod vas ja sam to odradio u jedan dan sve pretrage i jednostavno saćekao datum prilikom dolaska taj cjeli dan nisu mi ništa ni radili znači niti pregledali krv bez obzira što sam preglede napravio 10 dana prije valjda im to nije bitno da bi me drugi dan operirali.
Što se tiće operacije mislim ako ste do sad čekali da pričekate bar do zime jer ljeti nijedna operacija nije preporučljiva ako nije hitno.Što se tiće raznih čajeva mislim da su to gluposti i nisam upoznao nikog ko je tim čajevima izbacio kamence žući,tako da osobno ne vjerujem u iste.Samo lagano na djetu a prvom prilikom pod nož nije strašno,mene više muči operacija kičme nego žuć al eto morat ću stisnit zube pa i to probat

?skorpion?
12.07.2009., 21:59
Evala ekipi kamenčića evo poslije dužeg vremena odlučih vidjeti što mi radite jeste li se privikli na štipaklje ,proljeve,tupe bolove itd....Eto što da vam kažem meni će za koji dan biti puna dva mjeseca od operacije rane su dobro zarasle,neki tupi bolovi su ostali al ih onda riješim Donatom MG.Neki danm sam u bolnici sreo svoju operaterku DR.Nataliju Lučev te sam je upitao da li ima potrebe dolazit na kontrolu ista mi je rekla da je sve ok da nebi trebalo ako se dobro osjećam,rekao sam jojn za ove ponekad proljeve te mi je ista trekla da se nemoram brinit da će to neko vrijeme trajat tj.do kraja živpota hahhahahah ,ujedno sam joj napomenio da me nekad uhvati neka tupa bol u predjelu gdje je bila žuć,našto mi je rekla da je stavila malo veću štipaljku hahhah tako da se ponekad sjetim nje,ma žena je najbolja mislim da je stvorena za Abdomalnog kirurga zato preporučujem svima koji mislu ići na operaciju neka joj se obrate jer samim pristupom ubije sav sttrah od operacije tako da čovjek i ne skuži da treba ić na istu.Eto neznam što da kažem suvišnio je govoriti ne znam da li riječ Hvala dovoljnja za sve što je napravila,pa eto ovim putem joj želim sve najbolje ,puno sriće i zdravlja,te uspjeha u daljnjem radu i naravno da bira dimenzije štipaljki po mjeri da pacjentima što manje smetaju hahahhah.;))

dUbO
14.07.2009., 02:38
stavila malo veću štipaljku


Moram te upozoriti na nešto, ako je inox čelik magnetičan, a neki jesu, moraš biti jako oprezan ako ideš u neki auto otpad i slično gdje željezo podižu velikim elektromagnetima. Zamisli da te povuče i da ostaneš gore visit?? I nemoj se voziti lebdećim vlakovima i tamo nešto petljaju sa puno Tesla jedinica.

Gloria84
14.07.2009., 10:19
Moram te upozoriti na nešto, ako je inox čelik magnetičan, a neki jesu, moraš biti jako oprezan ako ideš u neki auto otpad i slično gdje željezo podižu velikim elektromagnetima. Zamisli da te povuče i da ostaneš gore visit?? I nemoj se voziti lebdećim vlakovima i tamo nešto petljaju sa puno Tesla jedinica.

U jeeeeeee, šta ti to ozbiljno:eek: :eek: :eek: bila na operaciji žuči prije godinu dana (koja je započela laparoskopski, ali su nešto sjebali pa je završila klasično zbog čega imam ožiljak od 13 cm i razvaljen pupak), ali nitko mi nitko to nije rekao :s
Pliz ako netko zna više od tome neka napiše, sad sam se usrala od straha


Btw. meni je operacija bila najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi jer sam se nakon 3 godine patnje (zadnjih 6 mj. provela sam u krevetu i na hitnoj) doslovno preporodila. Bolilo me punooooooo manje nego šta sam očekivala :ne zna:

dUbO
20.07.2009., 04:03
Ajmeeee.... samo ti budi mirna, no frks! Malo zezancije sa društvom kamenjara i kamenjarki...

?skorpion?
20.07.2009., 22:21
[QUOTE=dUbO;21544896]Moram te upozoriti na nešto, ako je inox čelik magnetičan, a neki jesu, moraš biti jako oprezan ako ideš u neki auto otpad i slično gdje željezo podižu velikim elektromagnetima. Zamisli da te povuče i da ostaneš gore visit?? I nemoj se voziti lebdećim vlakovima i tamo nešto petljaju sa puno Tesla jedinica.[/QUOTEdubo ma da nije ona meni stavila plastičnu štipaljku onu za rublje sušit ahha:rofl::rofl::rofl:

Gloria84
21.07.2009., 14:46
uhhh dobra šala :eek: samo sam ja tjedan dana krepavala od straha :o

nea
21.07.2009., 16:08
evo rekla sam da cu se javiti, dakle prosla sam kroz sve kontorle na aerodromima i nisam zvonila
jedem sve, i puno ribice, i stolica jos uvijek zeza ali manje
netko mi je prije pisao, samo da ispravim, nemam problema sa proljevima, vec sa tvrdom i neredovnom stolicom
danas sam se nesto snervala i bolilo me to gdje je prije bila zuc, zasto

doty
21.07.2009., 16:33
Nea,drago mi je da si dobro. E,sad sekiracija,problemi,živciranje uglavnom i meni utječu na sve zdravstvene probleme,pa tako i na žuč koju nemam.
Razlog tome ne znam,jer nemamo žučni mjehur,ali se javi bol na tom mjestu nakon sveg ovog nabrojanog.
To je općenito tako manje- više kod svakog,stres nosi sa sobom posljedice za organizam.Ma,tog smo svi danas svjesni.
Sudeći po sebi,bit će još tih tegoba kod stresnih situacija.
Ako sam dobro zaključila,došla si na godišnji u lijepu našu,uživaj!!!

nea
21.07.2009., 19:48
hvala, ali bas mi je bilo cudno sto me to tako odjednom zabolilo kao da imam zuc
a i oducila sam da mi neko non stop riba mozak, pa sam danas ispizdila, pravo da ti kazem
ali sve to ide u paketu valjda

dUbO
23.07.2009., 06:13
Ama ženske glave, pa kako ne razumijete?? To vas štipaljka štipa...

iako priznajem, čovjek se upita koji mu je sad... Skoro bih rekao da je možda fantomska bol, nepostojeća kesica boli?? Nije ugodno, ali ako nam je svima tako, onda je normalno?

nea
23.07.2009., 08:53
dobro dobro
a je li normalno da boli ako se naslonim na prozor pa me rebra bole, gje je bila zuc :kava:
kako je u dubrovniku

Lala1
23.07.2009., 18:21
Pozdrav sakupljačima kamenja!
Ja kukam već godinu dana oko jednog 1,7mm kamička. Usamljen je i ne krupan ali uspio je potpuno zatvorit taj neki žučovod pa, osim što više ne mogu probavit hranu još i boli - baš više i ne znam zašto. Do sad sam probala sve za šta sam čula ne bih li izbjegla operacju.
Sad, kad čitam šta je sve ova ekipa proživjela malo mi je neugodno uopće tvrdit da imam problema.

WUMAC kaže:
Na ultrazvuku je pronađen kamen u kanalu. Operacija bila zakazana za mjesec i pol a u međuvremenu sam dobila sugestiju da probam homeopatsko.
U ljekarni na Dolcu otišla sam kupiti taj lijek ali ne mogu se sjetiti kako se zvao (?) Uglavnom, meni je pomogao. Treba se doći sa nalazima, odnosno da se vidi kakav je kamen (spominjan je neki kristal i ? ) Cijena jednog pakiranja je bila 100 kuna za mjesec dana. Potrebno je piti 2 mjeseca da bi se taj kamen raspao i izašao van. No, ja sam imala svega mjesec i pol dana vremena

Znam da nema nikakve garancije da to kod mene djeluje, ali ja bih i ovo probala. Kome to treba doći s nalazima pa da ti kažu kako se zove taj homeopatski lijek.

doty
23.07.2009., 19:35
Lala1,samo da te ohrabrim,ne boj se operacije,skupi hrabrosti i odluči se na to.Pogotovo ako ti je začepljen žučni kanal od kamena,to ne samo da je bolno,već može biti i opasno.
Znam da ti nisam pomogla oko tvog pitanja,htjela sam ti samo sugerirati da se riješiš kamenja.

Lala1
24.07.2009., 14:25
Lala1,samo da te ohrabrim,ne boj se operacije,skupi hrabrosti i odluči se na to.Pogotovo ako ti je začepljen žučni kanal od kamena,to ne samo da je bolno,već može biti i opasno.
Znam da ti nisam pomogla oko tvog pitanja,htjela sam ti samo sugerirati da se riješiš kamenja.

Hvala Doty na ohrabrenju! Možda dođem to te faze i sigurno će mi dobro doći svaka podrška.
Ja, naime, vjeruje da kamenci nastaju u jetri i da odstranjenje žučne kesice neće ništa promijeniti u kvaliteti mog života. Ako sam na strogoj dijeti - kamen mi ni sad ne smeta. A nema nikakvog jamstva da će mi poslije operacije biti bolje, odnosno, po iskustvu drugih: cca. 50% je šanse da bude super, a 50% da ostane isto. Nakon 3 (do krajnosi iskomplicirane) operacije, ZNAM da mi je nakon svake anestezije BITNO lošije, a onda još i komplikacije...
Nekako osjećam obavezu prema sebi da pokušam sve ostalo prije, pa ak neide...

simon3
24.07.2009., 14:35
Hvala Doty na ohrabrenju! Možda dođem to te faze i sigurno će mi dobro doći svaka podrška.
Ja, naime, vjeruje da kamenci nastaju u jetri i da odstranjenje žučne kesice neće ništa promijeniti u kvaliteti mog života. Ako sam na strogoj dijeti - kamen mi ni sad ne smeta. A nema nikakvog jamstva da će mi poslije operacije biti bolje, odnosno, po iskustvu drugih: cca. 50% je šanse da bude super, a 50% da ostane isto. Nakon 3 (do krajnosi iskomplicirane) operacije, ZNAM da mi je nakon svake anestezije BITNO lošije, a onda još i komplikacije...
Nekako osjećam obavezu prema sebi da pokušam sve ostalo prije, pa ak neide...

Riskiraš neke po život opasne komplikacije. Upalu gušterače, rak žučne kesice...Dovoljno?:D

I još nešto, nakon operacije nam je svima bolje, kvaliteta života je kao kod zdravog čovjeka, odnosno, mi smo sad zdravi ljudi.

Vadi to što prije.

?skorpion?
24.07.2009., 16:29
Ne znam što reči od kad sam se operirao ja sam se preporodio nema više straha ni što da jedem bolova nema nikakvih jedino ako mi nešto zasmeta odmah me protjera na WC tako da mi je i doktorica koja me operirala rekla da nekad popijem malo Donata MG i tako i je čim nešto osjetim da mim je palo teže donat to riješi,eto za sad je sve OK i sritan sam što me operirala ta prekrasna kirurgica koja je zaslužila sigurno promaknuće i dobru plaću,jer je ista puna razumjevanja i pažnje,samo da to ministar Milinović prepozna njene sposobnosti,ako i ne prepozna morat ću mu osobno poslati pismo o istoj doktorici kojoj su svi pacjenti isti te prema svima isto postupa.Eto ovim putem vam šaljem link o dotičnoj kirurgici pa možete ostavit i svoje komentare http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=32000&tx_ttnews%5BbackPid%5D=34&no_cache=1

SamoMaloSebe
25.07.2009., 20:08
Pitanje: jel još netko primjetio nakon operacije (vađenje kesice) da ga boli desna strana trupa kad se preforsira s fizičkom aktivnošću? Trčanje, bicikl? Slezena koja inače boli u takvim slučajevima je lijevo, žuć je bila desno? :misli: I sad ponekad boli...

ninator
25.07.2009., 21:54
Pitanje: jel još netko primjetio nakon operacije (vađenje kesice) da ga boli desna strana trupa kad se preforsira s fizičkom aktivnošću? Trčanje, bicikl? Slezena koja inače boli u takvim slučajevima je lijevo, žuć je bila desno? :misli: I sad ponekad boli...

od kad sam operirala zuc svako malo i dalje imam bolove bez obzira kaj jedem,kad jedem,kad i kaj pijem,jesam vesela il nadrkana...uglavnom mislim da cu se cijeli zivot borit s tom jebenom pizdarijom!!!!!!!:visi:

SamoMaloSebe
25.07.2009., 22:03
Meni nije niš apsolutno nikad, ali ovo mi se događa ponekad (danas, recimo :zubo:)... A nema mi logike jer nema veze s ničim... :ne zna:

dUbO
26.07.2009., 04:57
dobro dobro
a je li normalno da boli ako se naslonim na prozor pa me rebra bole, gje je bila zuc :kava:
kako je u dubrovniku

čekaj malo, neka i drugi kamenojedci malo kukaju! Eto ti što je relativnost: ona ima 1,7 mm koji joj može uletjet u cjevčicu, a moj od 6 i kusur nije mogo... znači ja sam bolje prošo?!? A-ha!!

A i to je relativno, par dana me davilo u prsima, kakva kesica, (bivša) to su ove nove (ne)prilagodbe, iz jeseni u ljeto, bez među stađona... Onda pukne 34C, a vlage 80 i malo, pa je gadno jer neznam kako imam disati: na pluča ili na škrge?? I onda neće boljet i ovo i ono i bivša kesica??

Hvala na pitanju, sra...ups, xcuse, hoću reći u minusu je Grad 54 MILJUNA, novi gradonačelnik se proglasio stečajnim upraviteljem, a mi se spremamo kalat gaće, kako državi tako i Gradu... Svi hoće, a mi nemamo! I tako... parking nam je po 10 kn, umjesto 5, 24 sata, umjesto do 7:00-22:00, na Pilama je 30,00 kn, a đabe štoperica 61 min ti je 60 kn pa se žali...
nego ima turista, puno je prilično, Bog i Hrvati, nije nas ni ovaj put nogiro što me čudi kad znaš kakvi smo. Da ne duljim... pozdrav kamenojedcima, dođite plivat u devetom, to vam čini dobro, a kalat će cijene i klat se za gosta!

tindlbel
20.08.2009., 20:20
pozz

zanima me da li osobe koje su operirale žuč smiju jesti kuhana ili pečen jaja na ulju...
ako ne ,zašto ne?

hvala!!

dUbO
21.08.2009., 04:27
Čuj pitanja?!?!? Ako ne, zašto ne?? A AKO DA, zašto DA?? E pa ako si slušo Olivera: i umeko i utvrdo i pečena i bačena i sirova i na ulju i na maslacu, ma kako god ih Nadalina može spraviti - nikad problema...
Savjet svim pitačima tipa "smijem li": zaboravite vračeve i savjete. Dakle, za početak recimo neka je utvrdo - to je teško bez žuči, pa probaš "pinkicu". Ako je sve prošlo normalno, drugi put dvije pinkice. Tako sam ja "pinko", dok nisam bez problema smazo nekoliko puta po dva sa žumanjkom, naravno. Bez posljedica. Pa sada tko je lud, oni što će se derat: ne smiješ, ili moj organizam koji radi jednako kao i kada sam imao taj rezervoarčić?!? Po milioniti put: kesica je samo SKLADIŠTE, ako odjednom zatreba nešto veća količina. Ništa se drugo nije promijenilo, pa da će sada neku hranu probaviti mali zeleni... samo, ako se "ždere" puno, teško i brzo, e onda... neznam, jer radim obrnuto! Pomalo, polagano...

?skorpion?
21.08.2009., 21:43
Mislim da bi se složio sa mišljenjem Duoba ja od kad sam je operirao malo sam se prićuvao neki mjesec a sad jedem sve bolove nikakve nemam nikad osim što me neka hrana protjera na wc mislim da bi trebalo jesti sve i ne gladovati tj briti rob nečeg čega više nema ,kratko jasno izbaciti ono što ti ne odgovara.Eto meni su rekli sve nešto lagano a pećenu janjetinu nikako,al bogami sam ja neki dan odvalija 2 kg i ništa mi nije bilo a bome od te neke dijetalne samo me tira u wc hahhahah.Ma ljudi moji tucite po svemu ako vam je suđeno da se opet napravu neki kamenci napravit će se od bilo čeg drugog.
Eto jedan prijatelj nekin dan odnio vodu iz dućana na analizu pošto ima gusternu pa mora nositi da nebvi došlo do nekih trovanja jer nemaju gradsku vodu,i možete mislit vraćen mu je odgovor da voda nevalja ,a čovik je kupio u dućanu ime proizvođaća nebih spominjao,al mi to neide uglavu,i sad kad s nekim prićate kaže nemoj pit vodu iz špine jer ima kamenca hahhahah po tome bi ja triba imat kamenac ko velebit ;))

dUbO
24.08.2009., 02:46
Njesi reko kakve janjetine, ali tako mi se jasna, detaljna i precizna slika stvorila... one ispod saća, ta mi je naj! A može i ona što se vrti...

A sad zamisli sud: "čovjeće oš tri godine života više, a da ne jedeš janjetinu?"

"A Bože, ako je tako, daj ti meni da ja uživam na ovome, a kad dođem gori onda ćemo vidjet..."

Ma isto mi se čini 2 kila puno, moglo je i mrcu manje?? A još je to trebalo zalit, pa krumpirat, pa mladi luk, pa... ljudi uživajte u životu i ne kukajte što NE smijete, jer ne smijete SAMO ONO što vam možda škodi - ali i to treba ispitati više puta. ZAPAMTITE: niste bolesnici, fali vam samo nekakav rezervoarčić, ali ljudima dignu i slijepo crijevo, pa što??

nea
24.08.2009., 17:32
evo ekipa da se javim
ima bit od srece i ludila zbog odlaska doma
nista me vise ne boli i ne smeta
sve jedem i super sam
tako da sam i vise nego zadovoljna sto sam isla na operaciju, jer sam puno puno bolje i puno problema rjesila
e dubo bila sam i doli

doty
24.08.2009., 19:50
Nea,drago mi je da si dobro.Sreća,zadovoljstvo,unutrašnji mir,lijepi i opušteni trenutak pozitivno djeluju na cijeli organizam i zdravlje,pa tako i na nas bez -i na one sa žučnom vrećicom.
Samo kad bi bilo više takvih trenutaka,a manje onih negativnih kojih je čini mi se više......
Uživaj srcem i dušom,u svemu,pa i u jelu!

dUbO
25.08.2009., 04:41
A đe si bila, na Veljem dolu na janjetini ispod sača, s patatama koje se tope u ustima?!? A sad mi govoriš?? Fata! Patim od te slike... Da njesam ovako fjakan na +34, pošo bih se rashladit, to je oko 600 m nadmorske...

@doty: ma fala ti na krasnijem riječima, pasalo me oma ono ludilo što me držalo ima neko doba, zbog radi harača...

I samo mi spjegaj što misliš pod onim: "na nas BEZ"?!? Čega?

nea
25.08.2009., 09:55
ne, mislim doli u dubrovniku :cerek:
i nisam jela janjetinu, to ti nije bas moj dir
grad se poprilicno uredio, ali i smirio, nema mi onog od prije suga, ili sam ja ostarila, pa trazim ono sto je nekad bilo
sve u svemu bilo je super, daksa, tri brata, kalamota, sunj
tako sam sretna

dUbO
26.08.2009., 06:17
Ako i nećeš na janjetinu, pođi na Velji do, osim prekrasnog pogleda na Cavtat, aerodrom, ako ti se šeta možeš posjetiti nedaleko brdo gdje je pao avion sa američkom delegacijom. Hladnije je, čist zrak, pa kad se vratiš s brda a miriše nešto... kakva kesica, kakvi bakrači!

Da ne budem van teme, evo: Dubrovnik je kao i mi koji se ovdje družimo, mi nemamo kesicu, a Grad nema puno toga, prepolovio se broj ljudi u zidinama, umire polako. Došlo dosta divljaka tipa: MOJA Hrvatska, (uz one lokalne) pa o problemima i divljaštvima stalno nešto pišu. Sila i tajkuni... adio skladnosti.

vetran
15.09.2009., 19:58
mama mi je prije 8 dana bila na laparoskopskoj operaciji i izvadili su joj zuc...nakon toga je dobila temperaturu (do 37,9) i dobiva je svaki dan (jos je u bolnici)...

sto je poslo po zlu i jel ima netko slicna iskustva?

boa_
17.09.2009., 11:16
mama mi je prije 8 dana bila na laparoskopskoj operaciji i izvadili su joj zuc...nakon toga je dobila temperaturu (do 37,9) i dobiva je svaki dan (jos je u bolnici)...

sto je poslo po zlu i jel ima netko slicna iskustva?


ja sam operirala prije tjedan dana, i sva 4 dana što sam bila u bolnici imala sam temp. 37.4-38...tek kad sam došla doma onda je pala :top:
meni su rekli da je to normalno, reakcija tijela na taj "agresivan čin" :D

doty
18.09.2009., 10:28
Blago povišenu temperaturu sam i ja imala nekoliko dana nakon operacije.
Vetrane,ako ti je mama u bolnici,onda sigurno liječnici prate stanje i shodno tome poduzimaju ono što je potrebno.
Meni je temperatura bila povišena jedno dva,tri dana,kako došla tako i prošla,rekli su mi da nije ništa zabrinjavajuće.
Bitno je da je njen liječnik upoznat s tim,on će znati što se dešava.

?skorpion?
26.09.2009., 20:30
Pozdarv svima!!
Evo ja stvarno od kad sam se operirao do dana današnjeg nisam imao problema .Iskreno jedem sve osim onih prvih mjesec dana,a sad tućem po svemu najgora reakcija je ta što me ako mi nešto ne odgovar protjera na WC hahahh al eto sve zlo u tome,prekrasan je osjećaj kad te ništa više tako ne boli,mada mi je ostala još jedna pokora a to mi je kralješnica i sigurno ću je operirati jer poslije 7 godina patnje vrijeme je da se i to riješi,jer život je puno ljepši kad nema bolova.Eto ljudi moji kad bi mi operacja na kralješnici uspjela kao i sa žući bio bi naj sretniji ćovik na ovom svitu,a ja duboko virujem u to.Zato svima koji se nisu operirali nebojte se nije to tako strašni,ujedno i moja preporuka nemojte se previše informirati jer će te problem vući godinama kao i ja sa kralješnicom a onda se mogu dogodit i puno gore stvari,zato ljudi moji samo naprid i sve će bit ok.Svima koji se nisu operirali od žući držim fige ;))

Veteran mislim da je to normalna reakcija organizma poslije operacije,kod mene je bio slućaj da sam se u operacionoj sali toliko smrzo da sam se u krevetu tresao od hladnoće ,a ujedno sam poslije primjetio da imam 6 deka na sebi ,te sam se tekl onda ugrijao nakon nekog vremena,mislim da će vam sa majkom biti sve uredu

laduc
28.09.2009., 19:34
Evo i mene sa žučnim problemima. Bio sam na pregledu u jednoj privatnoj klinici u Zagrebu u kojem mi je dijagnoza dosta pijeska u žuči. Nisam nikad imao nekakve teške bolove ili napadaje več samo nekakav čudan osječaj u želucu ispod pupka, kao napuhavanje tak nešto, i to dosta često. E sad dal je to zbog žuči ili možda zbog stresa, živaca ili šta ja znam čega...uglavnom, preporučeno mi je da napravim operaciju žuči kako bi se toga što prije rješio, jer kao prije ili poslije ču to morati. Zanima me dali je tko počeo sa pijeskom jer koliko sam čitao ovdje su svi imali kamene, a kod mene toga nema(zasad), vjerojatno če se taj pjesak pretvorit u kamene, sam neznam kad.

?skorpion?
04.10.2009., 22:08
Evo i mene sa žučnim problemima. Bio sam na pregledu u jednoj privatnoj klinici u Zagrebu u kojem mi je dijagnoza dosta pijeska u žuči. Nisam nikad imao nekakve teške bolove ili napadaje več samo nekakav čudan osječaj u želucu ispod pupka, kao napuhavanje tak nešto, i to dosta često. E sad dal je to zbog žuči ili možda zbog stresa, živaca ili šta ja znam čega...uglavnom, preporučeno mi je da napravim operaciju žuči kako bi se toga što prije rješio, jer kao prije ili poslije ču to morati. Zanima me dali je tko počeo sa pijeskom jer koliko sam čitao ovdje su svi imali kamene, a kod mene toga nema(zasad), vjerojatno če se taj pjesak pretvorit u kamene, sam neznam kad.

Laduc evo da ti kažem mene je godinama zafrkavalo to napuhavanja i neko kuhanje u želudcu ,mislio sam da je od stresa pa da mi je želudac u pitanju,naravno kad su počeli prvi bolovi pregledao sam želudac gastroskopijom te mi je otkrivena bakterija na želudcu,kao i UZ kamenac na žući.
Eto doktori su mi prilikom svakog napuhavanja kad bih nešto pojeo i završio na hitnoj govorili da je to od želudca,da bi na kraju se uspostavilo da je od žući.Eto od kad sam se operirao nestale su tegobe napuhavanja kao i mučnina nakon jela znači da je ipak bila žuć ta koja mi je stvarala veći dio problema.
Jedno pitanje da li imaš osim napuhavanja kad nešto pojedeš i mučnine ,da li ti dolazi muka da ti dođe da špovratiš sve što si pojeo.

laduc
05.10.2009., 00:08
Laduc evo da ti kažem mene je godinama zafrkavalo to napuhavanja i neko kuhanje u želudcu ,mislio sam da je od stresa pa da mi je želudac u pitanju,naravno kad su počeli prvi bolovi pregledao sam želudac gastroskopijom te mi je otkrivena bakterija na želudcu,kao i UZ kamenac na žući.
Eto doktori su mi prilikom svakog napuhavanja kad bih nešto pojeo i završio na hitnoj govorili da je to od želudca,da bi na kraju se uspostavilo da je od žući.Eto od kad sam se operirao nestale su tegobe napuhavanja kao i mučnina nakon jela znači da je ipak bila žuć ta koja mi je stvarala veći dio problema.
Jedno pitanje da li imaš osim napuhavanja kad nešto pojedeš i mučnine ,da li ti dolazi muka da ti dođe da špovratiš sve što si pojeo.

Ne,nikad nemam takvih problema. Ja sam ti obavio sve moguče preglede i sa želucem i svim ostalim mi je sve u redu osim što su mi pronašli dosta pijeska u žuči. Nisam nikad imao ni neke teške bolove osim tog napuhavanja i tog nekog osječaja težine u želucu. Zbog toga i nebi volio ići na operaciju vec sam se nadao da postoji neki drugi način da to rješim ali koliko sam shvatio, pijesak u žuči se može riješiti samo operacijom

NitkoPoseban
10.10.2009., 12:28
Vidim da se stalno sukobljavaju mišljenja da li treba ili ne na operaciju i kakve su posljedice.
Ja nakon laparoskopske operacije žuči danas jedem apsolutno SVE a ne hranim se baš zdravo :brukica:.
Niti jednom iza operacije nisam osjetila niti natruhu neke smetnje.

Mislim da podatak koji je netko gore iznio o 50% uspješnih/neuspješnih operacija obzirom na posljedice, netočan.
Ljudi moji pa nema doktora koji bi vam sugerirao da odete na operaciju ako je 50% šanse da će vam iza toga biti jednako loše :ne zna:, niti bi takva operacija bila jedna od najčešćih operacija u bolnicama.

dUbO
18.10.2009., 03:41
Ipak, nije baš da nemam nikakvih posljedica. Nekako mi se sva hrana osladila, pa mislim da je 7-8 kg više ipak nekakva posljedica...?

madam octa
24.10.2009., 23:33
Ja sam imala operaciju ciste koledokusa(ili holedokusa, na svakom nalazu piše drugačije), te je rađena Y Rouen premosnica. Za laike to znači da mi je odstranjena žućna vrećica, svi žućni putevi te je napravljena direktna drenaža žući u crijevo. Operirana klasično, 1 tjedan u bolnici, ožiljak oko 17cm, blabla. Zanima me da li je netko imao istu dijagnozu?
dUbO kod svake operacije žući ti kažu da paziš da se ne udebljaš puno, tako da bi ti to vrlo vjerojatno mogla biti posljedica.

dUbO
25.10.2009., 04:10
dUbO kod svake operacije žući ti kažu da paziš da se ne udebljaš puno, tako da bi ti to vrlo vjerojatno mogla biti posljedica.

madam, hvala na opaski! Ipak, posljedicu prihvaćam sa punom svijesti i potpuno neodgovorno, jer kad samo promislim na jedno mjesto u Konavlima poviše aerodroma, gdje spravljaju janjetinu ispod saća... znaš već što san hotio rijet...

madam octa
25.10.2009., 11:24
Ah znam. Tako i ja nemogu odolijeti određenim vrstama hrane, a ko za vraga baš me te smetaju.

dUbO
26.10.2009., 03:22
Ma neka te tješi da "oni koji znaju" uvijek biraju (ili se barem okrenu!) one koje imaju pristojnu količinu mesa na kostima, a prezirno se okrenu na one vješalice iliti "kost i koža" tipove. S dužnom isprikom, ako neka takva ovo pročita...

Narya
31.10.2009., 21:52
Pozdrav svima! :)
Imam 21 god. i prije mjesec dana mi je laparoskopski operirana žuč. Imala sam 14 kamenih gadova :( Operacija je prošla "ko po knjizi", bez ikakvih problema, isti dan sam bila na nogama, nikakva vrtoglavica niti mučnina, minimalna bol, vani sam bila za 3 dana. Ma ono, divota :D
3 tjedna sam mirovala doma i sad nedavno kad je počeo faks i dnevne obaveze kužim da se ne osjećam dobro. Vrti mi se čim sam duže na nogama/šetam, oblije me hladni znoj, neka malaksalost. Vrlo neugodan osjećaj, pogotovo kad sam sama u gradu pa me i panika uhvati. Je li normalna takva slabost nakon operacije? S time da bi možda trebala naglasiti da inače imam niski tlak, krv mi je malo propala u zadnje vrijeme, smršavila sam prije operacije 16 kg u 3 mjeseca (zbog lagane prehrane) i imala sam preko 15 vrlo gadnih maratonskih napadaja kamenaca. Jasno mi je da je to sve skupa izmorilo tijelo, ali opet da nakon mjesec dana praktički padam u nesvijest od kuće do stanice... :confused:
da odem napraviti neke pretrage?
hvala na odgovoru!

amy2000
31.10.2009., 23:14
Pozdrav svima! :)
Imam 21 god. i prije mjesec dana mi je laparoskopski operirana žuč. Imala sam 14 kamenih gadova :( Operacija je prošla "ko po knjizi", bez ikakvih problema, isti dan sam bila na nogama, nikakva vrtoglavica niti mučnina, minimalna bol, vani sam bila za 3 dana. Ma ono, divota :D
3 tjedna sam mirovala doma i sad nedavno kad je počeo faks i dnevne obaveze kužim da se ne osjećam dobro. Vrti mi se čim sam duže na nogama/šetam, oblije me hladni znoj, neka malaksalost. Vrlo neugodan osjećaj, pogotovo kad sam sama u gradu pa me i panika uhvati. Je li normalna takva slabost nakon operacije? S time da bi možda trebala naglasiti da inače imam niski tlak, krv mi je malo propala u zadnje vrijeme, smršavila sam prije operacije 16 kg u 3 mjeseca (zbog lagane prehrane) i imala sam preko 15 vrlo gadnih maratonskih napadaja kamenaca. Jasno mi je da je to sve skupa izmorilo tijelo, ali opet da nakon mjesec dana praktički padam u nesvijest od kuće do stanice... :confused:
da odem napraviti neke pretrage?
hvala na odgovoru!

To je posve normalan osjecaj nakon ove operacije. Dodatno ste i smrsavjeli prilicno i naglo, imate niski tlak, mozda ste pomalo i anemicni poslije svega.
Treba vremena da se covjek opet vrati na normalnu prehranu nakon operacije zuci i da opet sve dodje na svoje.

doty
01.11.2009., 06:26
Narya, ja bih na tvoje pitanje "da odem napraviti neke pretrage?" odgovorila sa da,da se javiš svom doktoru. Tako veliku slabost i nemoć koja traje duže vrijeme bi trebala prekontrolirati,može biti od svega što si nabrojala,ali najbolje da ti to ispričaš svome doktoru.
I ja sam bila iscrpljena poslije operacije,ali već nakon 3,4 tjedana sam bila sve jača i bolje se osjećala nego na početku,znači snagu sam dobivala,a ne gubila.

Narya
01.11.2009., 07:34
ali već nakon 3,4 tjedana sam bila sve jača i bolje se osjećala nego na početku,znači snagu sam dobivala,a ne gubila.

e pa to, bolje sam se osjećala dan nakon operacije nego 30 dana nakon :ne zna:
obavit ću ja pretrage za svaki slučaj, bolje spriječit nego liječit :)
hvala vam na pomoći!

Narya
05.11.2009., 23:33
e pa sad tek ništa ne znam :confused:
napravila sam kompletnu krvnu sliku i čak i štitnjaču i sve je ok. Ne kužim zašto se onda ovako loše osjećam... Dok mirujem sve je ok, čim izađem u grad i šetam- vrtoglavica, slabost u nogama, srce lupa... Pročitala sam negdje da nedostatak magnezija u tijelu može takve simptome izazvat pa eto sad pijem šumeće s njim.

doty
06.11.2009., 11:42
Narya, a što kaže tvoj doktor koji te i uputio na te pretrage,što može biti razlog tvom stanju?

Narya
07.11.2009., 21:06
pa, rekla je da je ili opća izmučenost organizma, ili nedostatak magnezija, da zna takve simptome uzrokovat, tako da se sada kljukam njime pa ćemo vidit...

amy2000
08.11.2009., 15:04
e pa sad tek ništa ne znam :confused:
napravila sam kompletnu krvnu sliku i čak i štitnjaču i sve je ok. Ne kužim zašto se onda ovako loše osjećam... Dok mirujem sve je ok, čim izađem u grad i šetam- vrtoglavica, slabost u nogama, srce lupa... Pročitala sam negdje da nedostatak magnezija u tijelu može takve simptome izazvat pa eto sad pijem šumeće s njim.

Narya dugo ste lezali nakon operacije i normalno je da se ovako osjecate. AKo je krvna slika u redu to je dobro, ipak negdje u tijelu postoji neki manjak ali to ce se nadoknaditi vremenom. Ipak ste imali operaciju i normalno je da se osjecate slabije. DAjte si vremena i budite strpljivi. Sretno!

Narya
10.11.2009., 19:56
Hvala :)

amy2000
11.11.2009., 02:02
Dragi forumasi, zanima me poslije koliko vremena nakon operacije zuci se osjecate opet ok, zdravo, isto kao nekada? Pri tom ne mislim na bolove koji nakon operacije sigurno nestaju. Dakle zanima me da li ste imali ikakve druge tegobe NAKON operacije zuci, i koliko je to dugo trajalo?

Kazu da treba godinu dana da jetra "preuzme" funkciju zuci, a do tada, kako se osjecate tokom tog prelaznog perioda?

Operirana sam prije sest mjeseci, nemam vise bolove, ali vidim da nisam vise ista kao prije operacije.
Kakva su vasa iskustva?

bktr
11.11.2009., 13:49
Ne stignem sad pisati, javim se sutra.
Prije godinu i pol sam izvadila žuč i preporodila se. Sada sve jedem i više ne povračam. Brzo sam se oporavila. Sutra detaljnije. Pozz

amy2000
12.11.2009., 03:24
Da li ste imali ikakve simptome nakon operacije zuci i koliko dugo? Jeste li uzimali ikakve lijekove za to?

bktr
12.11.2009., 13:42
Operirana sam laparoskopski, u 11 ujutro, drugi dan oko 14 h sam išla doma. Ranice me nisu bolile, malo samo peckale. 2 tjedna sam bila na djeti, jela samo kuhano (juha i sve ono iz nje), dvopek, petit keksiće. Nakon dva tjedna sam proširila jelovnik, a nakon 3 tjedna je bio Uskrs pa sam se natrpala šunke, jaja, francuske i ništa mi nije bilo.

Meni su skroz odstranili žuč, bila je puna mulja. Imala sam 3-4 napadaja zadnjih par godina, povračala sam nebrojeno puta (svaki put zbog nečeg drugog - luk, paprika, maslinovo ulje....) i to je bilo koma... Kad sam počela bljuvati skoro svaki tjedan, dopi***lo mi je i otišla sam na operaciju.

Nikakve ljekove nisam uzimala, nikakve posljedice nisam imala, sve jedem, nisam opteretila gušteraču jer inače ne jedem masno, a to je ono što eventualno može izazvati probleme.

Imam 31 god., u 3. mj. će biti dvije godine.

Ivons@
12.11.2009., 23:59
Neposredno prije operacije imala sam jake bolove skoro svaki dan,strašni bolovi užas.Napokon me potjeraju u bolnicu i naravno operacija,odstranili kompletnu žuć laparoskopski,u bolnici ležala tjedan dana.Isti dan kada sam došla kući opet isti bolovi :eek:nazad u bolnicu,jetra nije preuzela kompletnu funkciju:confused:izašle nekakve modrice po tijelu,bilirubin u nebesima ma grozota,držali me na internom odjelu tri tjedna uz nadzor i gotovo ništa hrane(čaj-dvopek)kad je bilirubin došao u normalu pustili me kući i od tada sve odlično,hranu jedem svu osim luka jer mi jako teško pada.

amy2000
13.11.2009., 01:08
@ Ivons,

Kako su vam dijagnosticirali to da vam jetra nije preuzela funkciju? Da li preko nalaza krvi? Koje parametre su vam testirali?

amy2000
13.11.2009., 03:42
Operirana sam laparoskopski, u 11 ujutro, drugi dan oko 14 h sam išla doma. Ranice me nisu bolile, malo samo peckale. 2 tjedna sam bila na djeti, jela samo kuhano (juha i sve ono iz nje), dvopek, petit keksiće. Nakon dva tjedna sam proširila jelovnik, a nakon 3 tjedna je bio Uskrs pa sam se natrpala šunke, jaja, francuske i ništa mi nije bilo.

Meni su skroz odstranili žuč, bila je puna mulja. Imala sam 3-4 napadaja zadnjih par godina, povračala sam nebrojeno puta (svaki put zbog nečeg drugog - luk, paprika, maslinovo ulje....) i to je bilo koma... Kad sam počela bljuvati skoro svaki tjedan, dopi***lo mi je i otišla sam na operaciju.

Nikakve ljekove nisam uzimala, nikakve posljedice nisam imala, sve jedem, nisam opteretila gušteraču jer inače ne jedem masno, a to je ono što eventualno može izazvati probleme.

Imam 31 god., u 3. mj. će biti dvije godine.

Draga Bktr,
hvala Vam puno na detaljnom odgovoru.
Znaci mozete sad sve jesti? Kazu da jaja treba izbjegavati barem godinu dana nakon operacije ali Vi ste sretnica, jer mozete jesti sve i ne smeta Vam...
Znaci promijenili ste nacin prehrane nakon operacije pa i dan-danas ne jedete masne stvari? Od cega se sastoji vasa prehrana sada?

doty
13.11.2009., 09:15
amy2000,što se tiče prehrane,nije kod svakog isto,više je to individualno.
Vidjet ćeš i sama s vremenom što ti smeta,pa ćeš to izbjegavati.
Možeš pročitati na onoj temi "operacija žuči" raznih iskustava,imaš nekih sretnika koji praše po janjetini,luku,kobasicama i sl. bez problema, a imaš i nas koji ne smijemo takvu hranu ni okusiti.
Privikneš se i na to. Ja sam operirana prije 7 godina i sve u svemu sam zadovoljna,samo kad se sjetim onih žučnih napada....

amy2000
14.11.2009., 02:14
amy2000,što se tiče prehrane,nije kod svakog isto,više je to individualno.
Vidjet ćeš i sama s vremenom što ti smeta,pa ćeš to izbjegavati.
Možeš pročitati na onoj temi "operacija žuči" raznih iskustava,imaš nekih sretnika koji praše po janjetini,luku,kobasicama i sl. bez problema, a imaš i nas koji ne smijemo takvu hranu ni okusiti.
Privikneš se i na to. Ja sam operirana prije 7 godina i sve u svemu sam zadovoljna,samo kad se sjetim onih žučnih napada....

Draga Doty
hvala na odgovoru. Pregledala sam i taj forum, Operacija zuci, ali nisam nasla odgovore koji me zanimaju,naime to je uglavnom oko operacije i slicno. A smetnje nakon operacije nisam pronasla...pa sam zato odlucila da otvorim ovu novu temu.

bktr
16.11.2009., 07:03
Ne, nisam promjenila prehranu nakon operacije, masno nikad ni nisam voljela jesti. Samo napominjem da bi to moglo izazvati probleme, ako npr. pojedeš kilu špeka odjednom, kilu masnog mesa ili tako nešto, tako mi je rekao doktor. A sestra koja je tamo bila i koja je isto prije x godina izvadila žuč je rekla da se nije uopće pazila i da je nakon više godina uživanja masne i loše hrane u podosta velikim količinama previše opteretila gušteraču pa joj se upalila.
Pošto ja i inače ne volim tešku i masnu hranu (suhomesnato, čvarke, bunceke, majonezu i slično) ne bojim se da će mi s vremenom gušterača početi patiti. Naravno, ako to papaš povremeno i u normalnim količinama ne bi smjelo biti problema, no ako živiš od takve prehrane, tko zna...
Moj najveći problem i najčešći uzrok napada i povračanja je bila sirova paprika koju obožavam, ali sad je mogu jesti koliko hoću i ništa mi nije.
Moja baka je izvadila žuč prije puno godina, i također otada sve jede i nikad joj više nije bilo zlo.

Šećer
16.12.2009., 10:50
Molila bih nekoga za savjet i jel ima sličnu situaciju. Mama mi je operirala žuć u 3.mjesecu ove godine gdje joj je izvađen poprilični kamenac i otklonjena žućna kesica. Ona se pridržavala djete određeni period i uvodila je postepeno i druge namirnice. Ovi vikend je jela kiseli kupus i u nedjelju prvi put nakon operacije dobila napadaj sličan kao i kod žućnih kamenaca. Nesnosna bol već 3 dana stim da se smanji kad popije Buscol, doktorica joj je dala injekcije voltarena i to djeluje ali bol se stalno vraća. Jedino ovaj put ne povraća i nema temperaturu. Čekamo nalaze krvi i mokraće ići ćemo na ultrazvuk abdomena. Sad ona se muči a meni nije jasno s obzirom da je skinula kamenac i vrećicu o čemu je sad riječ...

julijaf
11.01.2010., 13:09
Molila bi nekoga za savjet,malo ohrabrenja i informacija.

Naime,sutra(:eek:) idem na operaciju žući i strah me je za nepovjerovati.

Operaciju će mi raditi laparoskopski, ali samo sa jednom rupicom ,kroz pupak.
Nalazim se u Njemačkoj,pa mi je i to dotatno opterečenje jer sam ovdje tek dva mjeseca ,a već me operacija nećega snašla ,jezik ne govorim dobro.

Može li mi netko opisati postupak,i svoje iskustvo tko je već to sve prošao?

Strah me je svega.Narkoze,same operacije,mogućih komplikacija...

Hvala!

doty
11.01.2010., 15:59
julijaf, kao prvo ne boj se operacije,nije to tako strašno. Čim si došla do toga da moraš na operaciju,vjerojatno si imala žučne napade i sve ono što takvi napadi nose. Samo kad ih se sjetim,odmah pomislim kako je svaki proživljeni trenutak prije operacije,sama operacija i postoperativni tijek bio vrijedan svega.
Ja sam to obavila prije 7 godina,isto laparoskopskom metodom. Jedino ja imam 4 rupice,ne znam kako da to kod vas rade kroz jednu. To ti je odmah u startu prednost,nećeš imati 4 rane,4 bolna mjesta već samo jednu.
Operacija je bila u totalnoj anesteziji,buđenje,dren u jednoj od tih rupica,bolova je bilo,nakon injekcije protiv bolova puno bolje.
Par sati nakon buđenja samostalno sam išla do wc-a. Nije bilo nikakvih sondi,katetera i sl.stvari osim tog drena koji su mi vadili nakon 2 dana (nije bilo uopće strašno to vađenje).
Kretala sam se znači od prvog dana. Dijeta,kući 4. dan, vađenje konaca za 8 dana i to je uglavnom to.

Pokušala sam ukratko opisati moje iskustvo,slobodno pitaj sve što te zanima.
Možda su u Njemačkoj neke stvari drugačije,nadam se da ćeš nam ti opisati kako je to tamo kada sve to prođe.
Samo hrabro,imaš moju virtualnu podršku!

Želim ti brz oporavak!

meja
21.01.2010., 14:55
pozdrav svima, eto i ja moram na operaciju zuci jer imam 1 zucni kamencic od 15 mm, ali u zadnja 4 mj. nekoliko zucnih kolika i bolova koji traju i po 20 dana..no zanima me gdje bi bilo najbolje otici operirati. nisam iz Zagreba, ali ako treba ici cu i u Zgb.ne znam da li je tko od vas imao iskustva s bjelovarskom ili virovitickom bolnicom..

julijaf
23.01.2010., 08:52
Pozdrav!

Evo da i ja sa vama podjelim svoje iskustvo.Operirana sam 12.01. ovdje u Njemackoj,ali na drugaciji nacin nego sto sam ovdje citala.

Ova nova metoda se zove SILS i radi se samo kroz jednu rupicu,onu od pupka koju dodatno prosire.Prije operacije sam citala o tome na netu i procitala sam da se to radi i u Osijeku,tj.da je takva prva napravljena u Os ove jeseni.Ne znam kako je sa Zg, ali po nekoj logici trebali bi to onda raditi i u Zg.

Dan prije operacije sam otisla u bolnicu na razgovor sa anesteziologinjom,detaljno me je sve ispitala da bi utvrdila koji je za mene najbolji nacin anasteziranja.To je ok proslo.

Iduci dan sam dosla u jutro u bolnicu,obukla se u onu njihovu spavacicu sto nema ledja,popila neku tabletu i na krevetu su me odvezli u op salu.

Tamo su mi uveli ono u ruku kroz sto ce ici anestezija ,dosla je gospodja anesteziolog ,pozdravila me i vise se nicega ne sjecam do trenutka kad sam se probudila u sobi za budjenje.

Jako mi se spavalo,nisam nikakve bolove osjecala,jedino sam imala problem sa lupanjem srca,tahikardijom.Zbog toga su oko mene trcali,svasta nesto mi davali i mjerili.
Kad sam se nasla u svojoj sobi,tamo je bio moj muz i bilo mi je ok.

Jedino mi je bilo jako mucno,od narkoze.

Bolove nisam imala.Sto se tice same operacije ,nisam imala nekih problema.

Moj problem je bio sa srcanim ritmom i stalnom tahikariom(kasnije su ustanovili da imam usporen rad stitnjace i da je to uzrok mom podivljalom srcanom ritmu)

Bolovi su poceli navecer,od onoga plina koji upuhaju u trbusnu supljinu,e to je katastrofa,imas osjecaj da ce ti se pluca raspuknuti .Ali sa vremenom je sve lakse.
Odmah isti dan su me podizali i isla sam sama na wc.

Svaki dan je malo bolje.

Danas je 11.dan od operacije,nemam vecih bolova,ne moram piti ni tablete protiv bolova.Rana me jos boli, ali mislim da je to normalno.Jedino mi smeta sto se po noci nikako ne mogu okrenuti na stranu,na mjestu gdje je bila zuc me tada boli i imam osjecaj tezine kao da ce puci nesto pa spavam samo na ledjima.Zanima me koliko ce jos tako biti?
I jos imam zaostatke onoga plina.

Pazim sta jedem,uglavnom kuhano,piletina,povrce ,bez masti.

Zanima me kada ste se vi vratili u normalu?Bili sposobni ici na posao,vodili normalan zivot?I kada rana zaraste potpuno?Kada mogu poceti normalno jesti?

Eto,to je bilo moje iskustvo,ako tko ima kakvih pitanja, neka slobodno pita.
Ja bi bila zahvalna za vase misljenje i iskustvo sa vasim oporavkom.

dUbO
23.01.2010., 11:07
Pozdrav!


Tri rupice, nikakvih plinova, nikakve mučnine, ustao isto popodne, treći dan ujutro uteko iz bolnice (a vidjeli su da ću krepat od dosade pa su me pustili) počeo svašta jesti i hvala na pitanju NIŠTA nije drugačije nego je prije bilo!! (OK, ne prežderavam se masne prasetine...)
Da, ponekad (rijetko!) nekakav osjećaj kao težine, moguće je da je to "štipalica" koja je ostala da drži kanal zatvoren... tako nekako mi je objasnio liječnik!

Narya
23.01.2010., 17:52
Drago mi je da ti je sve dobro prošlo :)
Ja sam se začudo jako dugo oporavljala od operacije, praktički sam tek nekidan došla sebi a operirana sam 2.10. :rolleyes: Stalno sam bila slaba i mantalo bi mi se kad god sam na nogama :rolleyes: Bila sam na miljun pretraga i nije bilo konkretnog razloga zašto mi je tako loše, i svi doktori su mi rekli da jednostavno moram čekat... I na kraju je ispalo da je vjerojatno bila uzrok hrana :) Jer kako sam godinu dana s kamencima živila na splačinama, toliko sam se bila zaželila hrane da sam praktički tjedan dana nakon operacije navalila na sve i svašta i u puno većim količinama i onda mi je jedna žena objasnila da bi mi sva krv iz tijela otišla u probavu da lakše to sve preradi pa mi se zato mantalo. I stvarno, čim sam se opet vratila na lagane male obroke odma mi je bolje :)
Što se tiče bolova, rane i to. nekih mjesec dana me smetalo okretat se u krevetu, savijat se i to, a nakon toga više ništa. Samo tu i tamo imam neki čudni osjećaj na mjestu di je bila žuč, ne znam kako to opisat, ko da me nešto steže unutra ali nije bol... ma čudno nešto. ali prođe kad legnem na tu stranu na bok ili malo rukom pritisnem :)
kad sam već tu, jesu vama rekli nakon koliko vremena je sigurno počet se bavit sportom npr. i dizat teške stvari i sl? Mene je strah kile, ali pretpostavljam da nakon 3ipo miseca više nema opasnosti :rolleyes:

meja
02.02.2010., 13:21
pozdrav svima, eto spremam se na operaciju i totalno mi je koma...da li je netko od vas operirao u Sestara Milosrdnica, Vinogradska? vec sam totalno luda od raznih solucija i bolnica.

februar
10.02.2010., 09:13
pozdrav svima,
prije mjesec dana sam oprisala zuc, laparoskopski, bez drena, sve super. Nakon dvije sedmice pocela raditi. Nakon tri sedmice javlja se bol blizu najvišeg reza, bol slicna jakoj upali misica. Moj hirurg kaze da je tu rupa kroz koju provlace instrumene i koja se ne zasiva. Molim sve one koji imaju slicno iskustvo, licno ili profesionalno, da me upute u detalje.
Hvala

Anita1987
16.02.2010., 12:01
Pozdrav svima

Operirana sam prije 8 dana,laparaskopski. Izvadili su mi 53 kamenčića.

Došla sam u bolnicu ponedjeljak oko 13 h, ispisali su mi listu i smjestili me na krevet.
Nisam smjela jesti ništa, a tekućinu sam smjela uzimat do ponoći.
Sestre su brijale žene u području prepona, ali ja sam to sama obavila doma pa mene nije nitko dirao.

Na dan operacije su došli po mene i dali mi one čarape za vene da navučem. Odvezli su me u salu u gornjoj pidžami, gačicama i tim čarapama.
U predop.sali sam skinula gornju pidžamu, izmjeren mi je tlak, data tableta za hrabrost, prikopčana infuzija.
Kada sam krenula u salu, skinula sam gačice i prešla na drugi stol.
U sali sam bila budna par minuta, i probudila sam se opet u predop. Nakon sat vremena odvezli su me u sobu. Prvi put sam išla na wc nakon pola sata sa sestrom, drugi put već sama. Vrtilo mi se u glavi cjeli dan od anestezije, čak sam i povratila jednom. Drugi dan sam jela kašasto, i išla doma. Jučer su mi skinuli konce.

Nije bilo čišćenja crijeva, klizme, katetera..

E sada ja imam bebu od 9 mjeseci doma, pa me zanima nakon koliko ste vi dizali teže stvari?

vall
31.03.2010., 21:54
vidim da je tema na neko vrijeme zamrla, ali da pokušam... :)

tata mi je prije tjedan dana imao klasičnu operaciju žuči, uklonjen mu je i žučni mjehur (ako sam sve dobro povezala) jer je bio jako upaljen. šav je dug oko 25 cm i zaklaman je metalnim (kao) klamericama na svakih 5 mm. oko njih je sada crveno i malo naotečeno. isto tako ima velik podljev bočno. boli ga gotovo stalno, osim kad pritisne dlan na ožiljak. nema mira pa već šeće do rođaka i vozi se uokolo. bi li trebao ipak odležati neko vrijeme?

kakva su vaša iskustva sa oporavkom? koliko treba da bol prođe? nakon koliko ste počeli jesti sve ili ste i dalje na bezmasnoj dijeti? smije li se napinjati, dizati nešto i nakon koliko?
molila bi vas da napišete svoja iskustva poslijeoperativna :)

My Soul
12.04.2010., 20:36
vidim da je tema na neko vrijeme zamrla, ali da pokušam... :)

tata mi je prije tjedan dana imao klasičnu operaciju žuči, uklonjen mu je i žučni mjehur (ako sam sve dobro povezala) jer je bio jako upaljen. šav je dug oko 25 cm i zaklaman je metalnim (kao) klamericama na svakih 5 mm. oko njih je sada crveno i malo naotečeno. isto tako ima velik podljev bočno. boli ga gotovo stalno, osim kad pritisne dlan na ožiljak. nema mira pa već šeće do rođaka i vozi se uokolo. bi li trebao ipak odležati neko vrijeme?

kakva su vaša iskustva sa oporavkom? koliko treba da bol prođe? nakon koliko ste počeli jesti sve ili ste i dalje na bezmasnoj dijeti? smije li se napinjati, dizati nešto i nakon koliko?
molila bi vas da napišete svoja iskustva poslijeoperativna :)

Nadam se da ti je tata dobro. I ja sam prije dosta godina imala klasičnu operaciju, ali sam u bolnici bila 15 dana i tamo mi je to i zaraslo, tako da kad sam išla kući, više ništa nije boljelo, a nije boljelo ni u bolnici previše, osim prvi dan. Naravno, treba se čuvati napora bar još mjesec dana. Ispočetka, negdje do tri mjeseca poslije operacije više dijetalna hrana, a nakon toga pomalo isprobavanje što se može pojesti, što ne. Kad se pojede nešto pogrešno, što ne paše, ne boli ništa, samo što se osjeća želudac preopterećen, pa ne možeš cijeli dan više ništa jesti (što i nije tako loše :)). Npr. u rijetkim slučajevima kad pojedem grah i pancetu, cijeli dan mi je trbuh napuhnut jer ne može probaviti takvo teško jelo, pa mi ne pada na pamet to dugo vremena jesti. Malo po malo tata će shvatiti što mu smeta, a što ne. Meni uglavnom ništa ne smeta, jedem sve normalno, no nakon sedam/osam godina ponovno ponekad naleti ona bol, kao da će krenuti napadaj, pa me bude strah. Evo, danas sam pojela umak od basilica na komadu sira, pa me tako jako zaboljelo da sam morala popiti spasmex forte, kao kad sam imala napadaje žučnog kamena. A nemam više žuči, pa ne znam što bi to moglo biti. Morat ću uskoro pronaći što se to događa. Uhhhh

Josip7
13.06.2010., 09:01
Mom ujaku je liječnik rekao da ima početnu upalu žući i da bi trebao na operaciju. On ima 73 godine i srčani je te plućni bolesnik. Bojimo se da on ne bi mogao izdržati operaciju. Također, čudna mi je ta dijagnoza budući da se moj ujak nikad nije žalio na napadaje žući (kako ljudi znaju reći da od bola na glavi stoje). Imamo namjeru tražiti mišljenje drugog liječnika ali što napraviti ako i taj potvrdi da treba operacija? Puno hvala na savjetima!

My Soul
01.07.2010., 19:01
Mom ujaku je liječnik rekao da ima početnu upalu žući i da bi trebao na operaciju. On ima 73 godine i srčani je te plućni bolesnik. Bojimo se da on ne bi mogao izdržati operaciju. Također, čudna mi je ta dijagnoza budući da se moj ujak nikad nije žalio na napadaje žući (kako ljudi znaju reći da od bola na glavi stoje). Imamo namjeru tražiti mišljenje drugog liječnika ali što napraviti ako i taj potvrdi da treba operacija? Puno hvala na savjetima!

Mislim da se nedvojbeno može ustanoviti je li žučni kamen u pitanju, temeljem nalaza krvi i posebnim ultrazvučnim pregledom. Napadaje nemaju svi ljudi, koji imaju kamence. Nedavno je moja kolegica operirala žuć, jer je na sistematskom pregledu otkrila kamence, iako nikad nije imala nekih smetnji. Odlučila se operirati, jer može biti opasno ako se upale, čak i kancerogeno, jer nadražuju okoliš. Što se tiče preživljavanja tvog ujaka, treba se prepustiti u ruke anesteziologa, koji će reći svoje mišljenje te u Božje ruke. Nekad treba imati vjere! Sretno!

Anita1987
01.07.2010., 19:06
Josipe, istina da su to opasne godine.Čovijek može imati kamence da niti nezna dok ne dobije napadaj, ja sam ih imala 54 komada, a nisam imala pojma dok mi nisu stvorili problem. Dobila sam upalu žući, žućnih kanala, žućne vrećice, gušteraće. Kamenci su se zaglavili u kanalima, i trebala sam ići na crp, na svu sreću sami su se nekako izglavili. Može doći i do puknuća vrećice pa se kamenci razliju po želudcu što je smrtno.
Ako su mu potvrđeni kamenci trebao bi ih izvaditi, s obzirom da se radi o starijem čovjeku, napravit će mu sve pretrage prije operacije. Ukoliko se pokaže da mu srce nebi izdržalo, neće se ići na operaciju.

azamaz
10.07.2010., 22:56
Pozdrav. Prosla su 4 mjeseca od moje operacije zuci ali ja jos uvijek imam jako puno problema koji su mi znatno narusili i umanjili kvalitetu zivota.Najveci problem koji se pojavio 3/4 sedmice poslije operacije zuci je neko stezanje u prsima i vratu tj. osjecaj gusenja i knedle u grlu.Pored toga imam i svakodnevne mucnine,nesvjestice,osjecaj slabosti,proljeve ili eventualno meku stolicu.Nakon mnostva pretraga dr uopste ne znaju sta mi je a ja jedva funkcionisem.Osjecaj gusenja je prisutan dakle cijelo vrijeme od momenta kad otvorim oci pa sve dok ne zaspim.Problema sa spavanjem nesto nemam,ne budi me tokom noci to gusenje.Mislila sam da je u pitanju psiha ali nije jer ne popusa ni 1 momenta...izuzev kad spavam.Problemi su narocito prisutni tokom aktivnosti ali i u mirovanju...dok sjedim ili lezim.

Krv mi je ok...zeljezo 20...srce ekg (blok desne grane),uz srca ok...pluca bez bitnijih patomorfoloskih promjena,,,ok...spirometrija ok...uz abdomena ok...eeg...tcd...ct glave...sve ok...stitna (uz i hormoni) ok...
gastroskopija (kaskadni zeludac blago naglasen,bilijarni i acid reflux prisutan)...stalno imam neki metalni okus u ustima i neko zarenje ..tj suha usta...pa se pitam ima li to kakve veze sa mojim problemom...
Ako neko ima slicnih problema nek se javi...takodje mi je dobrodosao svaki savjet...:s

sheera
30.07.2010., 20:02
eto da se i ja priključim temi.....danas na ultrazvuku su mi otkrili mnoštvo kamenja u žuči...trebam ići na lasersku operaciju ići ću za mjesec dana tako sam odlučila....dosta mi je bolova i mučenja......strah me operacije...imam 25 god :( jooooooooj užas me strah molim za malo podrške:(....... :( :( :(

Anita1987
31.07.2010., 19:16
Hej Sheera, nemoj se brinuti ništa. Ovo je zaista lagana operacija,ne boli previše, nakon operacije postoji mogućnost da se osjećaš dan ili dva malo ošamućeno, ali kasnije nema problema.
Bitno je samo paziti se dobro dok ne skinu konce, a kasnije je sve ok.
Meni su rekli najmanje 3 mjeseca ne dizati ništa teže od 2 kg, ja sam 3 tjedna nakon operacije nosila malenog imao je 8 kg i sve je ok

sheera
31.07.2010., 19:29
Hej Sheera, nemoj se brinuti ništa. Ovo je zaista lagana operacija,ne boli previše, nakon operacije postoji mogućnost da se osjećaš dan ili dva malo ošamućeno, ali kasnije nema problema.
Bitno je samo paziti se dobro dok ne skinu konce, a kasnije je sve ok.
Meni su rekli najmanje 3 mjeseca ne dizati ništa teže od 2 kg, ja sam 3 tjedna nakon operacije nosila malenog imao je 8 kg i sve je ok

bojim se anestezije,budjenja ,hoću se brzo probuditi,hoću li povračati moja mama je i ona je išla na laparoskopiju...kako ću podnijet sve pošto me jako strah.....:( bože....užasno me strah samo mislim na to u depresiji sam zbog toga:s opterećujem sve oko sebe s tim jer me straaaah poludit ću radi toga imam tek 25 god! što ako se nešto zakomplicira tijekom zahvata??? imam malo dijete kako će bez mene ako umrem????? o bože!

sheera
02.08.2010., 19:27
.....nema nikoga :( nešto ste utihnuli..... ja se polako pripremam za operaciju... psihički mislim.... šta da radim,nemogu drugačije nego ići...:( valjda će sve proći kako treba......

eli 1983
03.08.2010., 08:37
DRAGA SHEERA..I JA SAM PROŠLA OPERACIJU ŽUĆI,MUČILO ME ISTO SVE TO ALI MORALA SAM.NAKON 2GOD I TEŠKE UPALE NA KRAJU BILO JE VRIJEME.PRVI PUT SAM BILA USPAVANA I LUDA OD MUKE KAKO ČE SVE PROĆ.BILA SAM 3 DANA U BOLNICI.PRVI DAN POSLIJE OPERACIJE TOTALNO OŠAMUČENA CIJELO VRIJEME.NISAM POVRAČALA ALI ME MUČIO KAŠALJ A SA SEDAM ŠAVA NA TRBUHU JE BILO KOMA NAKAŠLJAT SE.SVE TI TO BRZO PROĐE.NIŠTA TAK STRAŠNO.MENE JE JOŠ DOMA ČEKALO 2 MALENE DJECE I TO MI JE BILO NAJGORE,NEMOŽEŠ NIŠTA A ŽELIŠ.RJEŠI TO I VIDJET ČEŠ DA NIJE BAŠ TAK GROZNO.DA PRZO PROĐE A KASNIJE SI MIRNA.NEMA BOLOVA.JA SAM SE PREPORODILA.SRETNO

sheera
05.08.2010., 13:22
DRAGA SHEERA..I JA SAM PROŠLA OPERACIJU ŽUĆI,MUČILO ME ISTO SVE TO ALI MORALA SAM.NAKON 2GOD I TEŠKE UPALE NA KRAJU BILO JE VRIJEME.PRVI PUT SAM BILA USPAVANA I LUDA OD MUKE KAKO ČE SVE PROĆ.BILA SAM 3 DANA U BOLNICI.PRVI DAN POSLIJE OPERACIJE TOTALNO OŠAMUČENA CIJELO VRIJEME.NISAM POVRAČALA ALI ME MUČIO KAŠALJ A SA SEDAM ŠAVA NA TRBUHU JE BILO KOMA NAKAŠLJAT SE.SVE TI TO BRZO PROĐE.NIŠTA TAK STRAŠNO.MENE JE JOŠ DOMA ČEKALO 2 MALENE DJECE I TO MI JE BILO NAJGORE,NEMOŽEŠ NIŠTA A ŽELIŠ.RJEŠI TO I VIDJET ČEŠ DA NIJE BAŠ TAK GROZNO.DA PRZO PROĐE A KASNIJE SI MIRNA.NEMA BOLOVA.JA SAM SE PREPORODILA.SRETNO

hvala ti od srca....na lijepim riječima....nema mi druge moram ići ,imam i ja sina 4 god....a jbg plašim se svega valjda će sve biti ok

sheera
15.08.2010., 14:26
sutra idem kod svog liječnika po sve uputnice potrebne za preglede prije operacije.....joooooj:eek: samo da ta više operacija prodje što prije! :eek: već mi dosta nerviranja i razmišljanja kako će sve biti ...:(

sheera
17.08.2010., 11:48
idući ponedjeljak idem za bolnicu znači 23.8,prvo će mi radit pretrage prije operacije,onda u utorak će me operirat......javit ću vam se svima kako je prošlo ......pozzz svima

sheera
26.08.2010., 16:14
eto vratila se ja s operacije:))))))))) živa hehe,sve prošlo ok,i bolje nego sam mislila eto 4 dan već doma,sjedim za kompom :) boli malo ,jučer i prekjučer više bolilo i vrtilo mi se od anestezije al sve u granicama normale.....eto ako tko ima kakvih pitanja meni je sve još friško nek pita pozzzzz

dUbO
31.08.2010., 04:18
Dobrodošla u klub ljudi sa rupicama na trbuhu i bez kesice... Sve u svemu, tresla se brda, ne brini začas ćeš se vratiti u normalu, samo nemoj da ti svatko soli pamet "ne smiješ ni ovo ni ono". Smiješ SVE što ti ne naškodi!

sheera
31.08.2010., 18:37
Dobrodošla u klub ljudi sa rupicama na trbuhu i bez kesice... Sve u svemu, tresla se brda, ne brini začas ćeš se vratiti u normalu, samo nemoj da ti svatko soli pamet "ne smiješ ni ovo ni ono". Smiješ SVE što ti ne naškodi!

već sam se vraila u normalu,sutra vadim konce,samo sam na dijeti stalno,neznam dali smijem kavu piti?????? tako bih ju popila al sam negdje:ne zna: neznam gdje pročitala da ne smijem:rolleyes: i dali smijem auto voziti,ja ga vozim već šta da radim kad moram nema tko drugi ili vozit ili pjege.....

Lilly 28
20.09.2010., 21:00
Pozdrav svima!!! Imam jedno pitanje,operirala sam žuć 31.08.,operacija je bila laparoskopska,u bolnici sam bila dva dana. Odmah isti dan sam ustala i išla na wc sama. Bolovi su bili minimalni,samo kad bi se okretala ili kašljala (napinjala mišiće). Konce sam vadila 13.09. i sve je bilo ok. Ne boli me uopće,ali sam primjetila iznad reza na pupku mi je tvrdo. Dali je moguće da sam dobila bruh ili je to normalno nakon operacije???? Ništa teško ne dižem,niti radim fizičke poslove.

Anita1987
21.09.2010., 00:02
Sheera ja sam ti pila normalno kavu i vozila nakon par dana i nemam nikakvih problema.

Lilly - mislim da ti to nije bruh, i ja sam to imala. Ako ti je samo tvrdo to ti nije bruh, ako je jako izboćeno onda je. Ali ja mislim da ti ej to ovo što sam ja imala, s vremenom se povuće.

wumac
21.09.2010., 08:02
Ja sam bila na operaciji žuči prije 6 godina. I to klasična, ne laparaskopska jer je (navodno) kamen bio u kanalu.
Prvi dan sam praktički prespavala, možda govorila nebuloze :D. Nije me toliko strašno boljelo, a imam jako niski prag boli. Mučilo me jedino što su mi 7 dana intravensko davali Peptoran kojeg nisam nikada podnašala (povraćala sam slinu). Ako primjetite nešto takvog, tražite da vam daju Controloc (skuplji je, pa eto, idu prvo sa Peptoranom).
Kako je bila klasična operacija, uz obični dren imala sam i T-dren. Skidanje samog T-drena nije bolno ali sam lovila zrak dok su ga vadili van (znači, I ide u kanal a - izlazi van i spaja se s vrećicom). Imala sam super cimericu pa smo se znale zezati kada smo išle na kavu ili na wc, da smo ovisne o svojim "prijateljima" (drenovima).
Kavu iz automata sam normalno popila, nije mi smetala. Treba samo paziti na čim lakšu hranu a na izlasku iz bolnice dobi se popis što se ne smije jesti.
U bolnici mi je jako pasao sok od jabuke a sada ne smijem ni blizu njemu, odmah mi proradi kiselina. Imala sam 12 šavova i htjela izludjeti od škakljanja dok su mi ih skidali :)

Lilly 28
21.09.2010., 12:22
Sheera ja sam ti pila normalno kavu i vozila nakon par dana i nemam nikakvih problema.

Lilly - mislim da ti to nije bruh, i ja sam to imala. Ako ti je samo tvrdo to ti nije bruh, ako je jako izboćeno onda je. Ali ja mislim da ti ej to ovo što sam ja imala, s vremenom se povuće.

Hvala na odgovoru. Nije izboćeno nego kad dotaknem mjesto iznad pupka je unutra tvrdo,i to ko cjev ide prema gore. Znači samo jedan dio je tvrd,ne cijeli trbuh. Iskreno se nadam da nije bruh jer stvarno ništa nisam radila. Evo danas mi je 3 tjedna od kad sam operirana.

Lilly 28
21.09.2010., 12:41
već sam se vraila u normalu,sutra vadim konce,samo sam na dijeti stalno,neznam dali smijem kavu piti?????? tako bih ju popila al sam negdje:ne zna: neznam gdje pročitala da ne smijem:rolleyes: i dali smijem auto voziti,ja ga vozim već šta da radim kad moram nema tko drugi ili vozit ili pjege.....

Ja sam prvo kad sam izašla iz bolnice popila kavu (onu iz aparata),rekli su mi da slobodno ali u malim količinama. I od kad sam doma pijem ju svaki dan,u početku sam s više mljeka (onog 0,9 % mm) a već tjedan dana normalno ko i prije ali još uvijek takvo mljeko. Ne smeta mi ništa. Auto isto vozim,mislim da to nije fizički napor :)

sheera
21.09.2010., 19:31
Sheera ja sam ti pila normalno kavu i vozila nakon par dana i nemam nikakvih problema.

Lilly - mislim da ti to nije bruh, i ja sam to imala. Ako ti je samo tvrdo to ti nije bruh, ako je jako izboćeno onda je. Ali ja mislim da ti ej to ovo što sam ja imala, s vremenom se povuće.

dok ja dočekah odgovor.... :lol: sada ju pijem već 2 tjedna,svaki dan:) nemrem biti bez toga....:ne zna: i tako sve ok poslije operacije...preporodila sam se :)

sheera
21.09.2010., 19:50
još nešto.....htjela bi se svima zahvaliti koji su mi davali podršku prije operacije,ohrabrivali me i mislili na mene :) hvala :mig:

Lilly 28
21.09.2010., 22:30
Otišla ja danas posjetiti doktoricu,za svaki slučaj. Rekla mi je da nije bruh,nego podkožni ožiljak koji bi se s vremenom trebao povući ali i da može ostati za uvijek. Jedino se ne smije povećati.

tasha1703
10.10.2010., 14:37
Pozdrav ljudi,
evo da se malo predstavim prije...imam 24 godine,zivim u Zg...i prije tri godine sam operirala zucne kamence..izvadili su mi zuc..imala sam strasne napadaje .i nakon toga sam pazila neko vrije sta jedam ali naravno nakon nekog vremena sam opet pocela jesti sve...i evo danas dobijem opet jaki napadaj koji je vec sad trajao 2 sata i strah me ishoda..hocu li opet morat na operaciju...i kakvu jer s obzirom da nemam vise zucnu vrecicu pretpostavljam da nemogu ici laparoskopski...
pa ako netko ima slicnih iskustava i ako je prosao i drugu operaiju zuci da mi malo pomogne....bila bih vam jako zahvalna...:((((

Ivanicapeca
10.10.2010., 16:38
Pozdrav ljudi,
evo da se malo predstavim prije...imam 24 godine,zivim u Zg...i prije tri godine sam operirala zucne kamence..izvadili su mi zuc..imala sam strasne napadaje .i nakon toga sam pazila neko vrije sta jedam ali naravno nakon nekog vremena sam opet pocela jesti sve...i evo danas dobijem opet jaki napadaj koji je vec sad trajao 2 sata i strah me ishoda..hocu li opet morat na operaciju...i kakvu jer s obzirom da nemam vise zucnu vrecicu pretpostavljam da nemogu ici laparoskopski...
pa ako netko ima slicnih iskustava i ako je prosao i drugu operaiju zuci da mi malo pomogne....bila bih vam jako zahvalna...:((((

Ako su ostali žučni kanali, moguće je da se napravio kamenac u njima.
To nema veze s prehranom. Kamenac se jednostavno događa.
Prehrana se održava zbog jetre da se ne optereti.
U svakom slučaju, moraš ponoviti preglede jer ako se stvar upali, može se jako zakomplicirati do razine ugroženosti života.

azamaz
10.10.2010., 17:10
Pozdrav ljudi,
evo da se malo predstavim prije...imam 24 godine,zivim u Zg...i prije tri godine sam operirala zucne kamence..izvadili su mi zuc..imala sam strasne napadaje .i nakon toga sam pazila neko vrije sta jedam ali naravno nakon nekog vremena sam opet pocela jesti sve...i evo danas dobijem opet jaki napadaj koji je vec sad trajao 2 sata i strah me ishoda..hocu li opet morat na operaciju...i kakvu jer s obzirom da nemam vise zucnu vrecicu pretpostavljam da nemogu ici laparoskopski...
pa ako netko ima slicnih iskustava i ako je prosao i drugu operaiju zuci da mi malo pomogne....bila bih vam jako zahvalna...:((((

Poz...ja sam imala op zuci prije 7,5 mjeseci i od tada imam strasnih problema pocevsi od proljeva,mucnina,vrtoglavica,nadutosti,,,i jos puno toga...napade nisam imala ali iz svog iskustva nikom ne bih preporucila da odmah ide pod noz...
prvo sto moras da uradis je da strogo pazis sta jedes...najbolje ti je da sad zasad jedes caj...dvopek...i dobro raskuhanu rizu...masnoce ni slucajno...
istovremeno se konsultuj sa dr sta je najbolje za tebe...i prati stanje...
nemoj se opustiti pa posegnuti za slatkisima,kafom,i slicno...
kamo srece da je mene neko dobro nasavjetovao prije nego sto sam napravila ovu najvecu glupost u zivotu...ali nije kod svakog ni isto...
moj najveci problem sad predstavlja reflux zuci...u zeludac i jednjak...

moje misljenje je da se trebas konsultovati sa vise dr..."100 mjeri,1 sijeci"...
takodje probaj prvo sa alternativom...ako su u pitanju holesterolski kamenci...
postoji lijek ursofalk...koji ih moze otopiti...ali treba dosta vremena za to...
i ni slucajno... nikakve lijekove ne uzimaj "na svoju ruku"...
kao sto kaze ivanica...postoji isto mogucnost da ti se ti kanali upale i da te dovedu u kriticno stanje...(nadam se da se to nece desiti)...
nego prati to...dijeta obavezno...i porazgovaraj sa dr o mogucoj alternativi...
molim te nemoj me pogresno shvatiti,nije mi namjera da pametujem...iznosim samo svoje iskustvo... i nemam veze sa medicinom...internet je ok za razmjenu iskustava...ali nije i za postavljanje kojekakvih dijagnoza i slicno...
doktori opet najbolje znaju...
pozdrav...i sve najbolje zelim...

tasha1703
10.10.2010., 21:10
hvala vam na svim informacijama...
naravno da se ne ljutim niti mislim da itko pametuje..dapace...sto vise iskrenih informacija to bolje za mene....
jer ja sam zaboravila sta nesmijem jest..dal smijem voce tipa mandarinu jabuku???

ja nakon operacije zuci koja je bila laparoslopski obavljena nisam imala nikakvih smetnji ...sve sam jela bez problema...
prije mjesec dana sam zavrsila na hitnoj radi bolova u trbuhu koja se sirila na desnu stranu i radili su mi pretrage i otkroli da imam neku upalu ali nisu mogli otkriti sta i gdje....
radili su mi i ultrazvuk abdomena i dr je rekla da kanali nisu prosireni pa mi sad nista nije jasno...jel moguce da mi se to stvorili sad u roku par tjedana? :(

sheera
25.10.2010., 09:46
Pozdrav ljudi,
evo da se malo predstavim prije...imam 24 godine,zivim u Zg...i prije tri godine sam operirala zucne kamence..izvadili su mi zuc..imala sam strasne napadaje .i nakon toga sam pazila neko vrije sta jedam ali naravno nakon nekog vremena sam opet pocela jesti sve...i evo danas dobijem opet jaki napadaj koji je vec sad trajao 2 sata i strah me ishoda..hocu li opet morat na operaciju...i kakvu jer s obzirom da nemam vise zucnu vrecicu pretpostavljam da nemogu ici laparoskopski...
pa ako netko ima slicnih iskustava i ako je prosao i drugu operaiju zuci da mi malo pomogne....bila bih vam jako zahvalna...:((((

moje osobno mišljenje je da nećeš morati na operaciju jer vjerovatno si pojela bila nešto što ti je zasmetalo,to više nemoj jesti i nećeš dobit više napad. mojoj mami i dan danas kad bi pojela jaje dobila bi napad a operirana je prije 10 god! ne jede jaja i dobro joj je.ja tako mislim. eto meni prošlo 2 mj od operacije i super mi je !!!!! :top:

Anita1987
25.10.2010., 22:25
TASHA - ne kuzim, tebi su laserski izvadili žuć? Zar je to moguće uopće? Meni su vadili laserski al kamence pa zato pitam

dUbO
26.10.2010., 05:35
...sve sam jela bez problema...


Sve jedem, po 2 tvrdo kuhana jaja, nikada problema. Ali, treba malo pročitati što se događa kada se odstrani "rezervoar", ipak negdje organizam mora spremiti neku rezervu žuči za "hitne slučajeve". Nažalost pravi je problem to što se kamički mogu opet stvoriti... Nismo mi "bezkesični" mirni i spokojni, svako nekoliko dobro dođe ultrazvuk.

doty
26.10.2010., 10:27
TASHA - ne kuzim, tebi su laserski izvadili žuć? Zar je to moguće uopće? Meni su vadili laserski al kamence pa zato pitam


Pitanje je upućeno TASHI,pa se nadam da mi nećeš zamjeriti što ja odgovaram.
Prilikom operacije žučnih kamenaca,laparaskopskom metodom se vadi žučni mjehur u kojem su kamenci.

tasha1703
26.10.2010., 22:34
[QUOTE=Anita1987;29676831]TASHA - ne kuzim, tebi su laserski izvadili žuć? Zar je to moguće uopće? Meni su vadili laserski al kamence pa zato pitam


da..vadili su mi zuc laserski..to nisam ni ja znala neg su mi to naknadno rekli na uzv abdomena....
bila sam na uzv i rekli su mi da nemam kamenac i da mi se vjerovatno stvorio mali kamencic i koji je putovao kanalima i izasao van....i da kao mogu nastavit jest ali da ipak pripazim na prehranu da mi se opet to ne stvori...a jbg kad sam sklona tome...:(
a volim i papati...:)

Anita1987
26.10.2010., 23:08
Pitanje je upućeno TASHI,pa se nadam da mi nećeš zamjeriti što ja odgovaram.
Prilikom operacije žučnih kamenaca,laparaskopskom metodom se vadi žučni mjehur u kojem su kamenci.

Naravno da ne zamjeram, pitam jer meni su rekli da će mi vaditi žućne kamence ali nitko nije spominjao da se vadi žućna vrečica, pa sam ja pretpostavila da se vade samo kamenci van.

Hvala na odg.

@Tasha - a jel piješ kakvu terapiju. Ja sam dobila Controloc, i svaki put kad osjetim da sam pojela nešto krivo popijem si jednu, i bude mi bolje

tasha1703
27.10.2010., 09:47
Naravno da ne zamjeram, pitam jer meni su rekli da će mi vaditi žućne kamence ali nitko nije spominjao da se vadi žućna vrečica, pa sam ja pretpostavila da se vade samo kamenci van.

Hvala na odg.

@Tasha - a jel piješ kakvu terapiju. Ja sam dobila Controloc, i svaki put kad osjetim da sam pojela nešto krivo popijem si jednu, i bude mi bolje


nisu mi dali nikakve tablete..ali kad osjetim da sam pretjerala s hranom i kad me strah da me ne copi napadaj popijem si spazmex...to su mi davali i na hitnoj....

ruza1948
10.12.2010., 15:12
Ne znam da li sam na pravom mjestu, ali imam jedan veliki problem za kojega mi liječnicu nisu dali rješenje, stoga sam odlučila obratiti se vama, ukoliko mi možete pomoći savjetom.
Prije 5 godina operirala sam žuć (laserski), operirala sam i slijepo crijevo. Nakon toga, u prosjeku svakih mjesec i pol dana javljaju mi je napadaji bolova neopisivi bolovi, nešto kao kod bolova kamenca u bubregu). Ti napadaju dolaze u 3- 4 napadaja po 10-15 min. Bolovi-napadaji počinju i traju u trbušnoj šupljini u krug i idu do ispod prsa (zdjelice). Napominjem da sam radila kolonoskopiju, gastroskopiju, širili su mi žučni kanal prema jetri a nakon toga sam dobila i upalu gušteraće. Dakle, kada NAPADAJI krenu jedva dolazim do zraka, povraćam, mućno mi je i u pravilu obitelj zove hitnu koja mi da injekciju. Malaksalost nakon takvih napadaja traje još par dana.
Molim vas pomozite kome da se obratim, da li je itko od vas imao slično iskustvo?
Unaprijed zahvaljujem

dUbO
11.12.2010., 02:34
strah da me ne copi napadaj....


Kakav napad?? Svemirski? Opet se svašta može pročitati, daj se malo vratite unazad po postovima!! Žučna kesica je samo obični rezervoar žučne kiseline, pa kad se prežderavamo masne prasetine imamo dovoljno kiseline. A kad se odstrani, onda će kiseline biti manje, iako se žučni vodovi pomalo ponašaju kao "priručno skladište". Ali će se i dalje proizvoditi, ako "tvornica" radi ispravno, pa će za sve slučajeve normalnih količina i ne premasne hrane biti dovoljno kiseline i NIKAKVIH problema. Nikada, ama baš nikada nisam osjetio problem, a znam pojesti i po 3 tvrdo kuhana jaja uz... (neću dalje!)
Dakle, nema napadaja, (osim ako ima još kakvih kamičaka!) a jedino pravilo jest: probaj, ako ne smeta - jedi!! A poslije kukaj kako skinuti višak...

euphoria24
13.12.2010., 22:18
Pozdrav svim članovima.evo i mene u klubu žučaša:) na sistematskom pregledu i uzv abdomena otkriven mi je jedan kamenčić veličine 12 mm ...taktično je doktor rekao: citirat cu ga:) e to mora pod čakiju aaaaaaaaaaaaaaa a meni priredio totalni šok... operacijaa?? ja?? nikad nikakvih napadaja nisan imala ni bolova:( a sad zadnjih par dana točnije od subote me boli ispod desnog rebra i kao da je malo otečeno.....nije neki strašan bol al ono tu je i prisutan je vec danima...pa me zbunjuje i molim Vas iskusnije ( nazalost) da mi objasne kakav je to osjeca bola...gdje boli? il boli svugdje jer reflektira bol? hvala vam

sheera
30.12.2010., 21:34
Pozdrav svim članovima.evo i mene u klubu žučaša:) na sistematskom pregledu i uzv abdomena otkriven mi je jedan kamenčić veličine 12 mm ...taktično je doktor rekao: citirat cu ga:) e to mora pod čakiju aaaaaaaaaaaaaaa a meni priredio totalni šok... operacijaa?? ja?? nikad nikakvih napadaja nisan imala ni bolova:( a sad zadnjih par dana točnije od subote me boli ispod desnog rebra i kao da je malo otečeno.....nije neki strašan bol al ono tu je i prisutan je vec danima...pa me zbunjuje i molim Vas iskusnije ( nazalost) da mi objasne kakav je to osjeca bola...gdje boli? il boli svugdje jer reflektira bol? hvala vam

eeeee kad boli žuč onda su to gadni bolovi...za kosu išupat sama sebi ja osobno kad sam dobila prvi žučni napad mislila sam da imam srčani udar sve me je bolilo trbuh cijeli ,želudac,ledja,čak mi se proširila bol do srca...ono jako boli...jako jako...

dUbO
01.01.2011., 04:40
Halo vi bežučkesaši, kako izdržavate ove dane?? Što radite kad je prasetina slatka ko cukar, a i koji čvarak legne jako dobro, a tek domaća mast... Pa onda Francuska sa super - domaćom naravno, majonezon i malo tvrdih jaja po vrhu... Kolače nečemo spominjati?

Ne bojim se ja manjka žući, zbilja nema problema, ali me plaši VAGA!!!!

sheera
01.01.2011., 10:16
Halo vi bežučkesaši, kako izdržavate ove dane?? Što radite kad je prasetina slatka ko cukar, a i koji čvarak legne jako dobro, a tek domaća mast... Pa onda Francuska sa super - domaćom naravno, majonezon i malo tvrdih jaja po vrhu... Kolače nečemo spominjati?

Ne bojim se ja manjka žući, zbilja nema problema, ali me plaši VAGA!!!!

jedem sve što mi dodje pod ruku!!! heeehehe i prasetinu i kolače i čvarke ...meni to ne smeta od kad sam izvadila žuč!!!!!:top:

dUbO
02.01.2011., 02:09
jedem sve što mi dodje pod ruku!!! heeehehe i prasetinu i kolače i čvarke ...meni to ne smeta od kad sam izvadila žuč!!!!!:top:

Sad zamisli ono: sav umotan, podigo ruke iznad glave, viče BUUUU i pokazuje na VAGU!!! E, samo to je još problem!

sheera
02.01.2011., 11:16
Sad zamisli ono: sav umotan, podigo ruke iznad glave, viče BUUUU i pokazuje na VAGU!!! E, samo to je još problem!

daaaaa to je jedini problem..... :mig:

fukaraaa
13.01.2011., 16:44
imam jedno pitanje...dal je nakon laparoskopije potrebno šivanje?

Anita1987
13.01.2011., 17:18
imam jedno pitanje...dal je nakon laparoskopije potrebno šivanje?

Da, po jedan končić dobijete na svaku rupicu. Stavit će vam gaze na ta mjesta, i onda 7 dana ne smijete moćiti ništa na tom području.

euphoria24
15.01.2011., 19:41
eeeee kad boli žuč onda su to gadni bolovi...za kosu išupat sama sebi ja osobno kad sam dobila prvi žučni napad mislila sam da imam srčani udar sve me je bolilo trbuh cijeli ,želudac,ledja,čak mi se proširila bol do srca...ono jako boli...jako jako...

hvala na odgovoru:)..uhh nije bila takva bol... al isto iden na operaciju ..naručili me evo u 3.mjesecu...:(

Di-di
15.01.2011., 20:23
Da, po jedan končić dobijete na svaku rupicu. Stavit će vam gaze na ta mjesta, i onda 7 dana ne smijete moćiti ništa na tom području.

moje je iskustvo drugačije, operirana sam 27.12. treći dan otpuštena kući sa četiri rupice sa preporukom da skinem gazice i svakodnevno tuširanje, deseti dan izvađeni končići i to je to.

Jedino mi je noćna mora jer bi trebala skinuti nešto kilica, a kažu da poslije operacije se neki i udebljaju, jel ima neko takva iskustva pls da podjele sa mnom :D

doty
16.01.2011., 12:57
Ja sam osobno izgubila nešto kila poslije operacije, i više ih nikad nisam vratila natrag. Svi koje ja poznam, ili su ostali na približno istoj kilaži, ili su izgubili kile, nitko se nije udebljao (naravno,mislim na poznanike koji su operirali žuč).

Silvery
17.01.2011., 00:33
imam jedno pitanje...dal je nakon laparoskopije potrebno šivanje?
Da, i to nekad i dva puntića. Npr. mojoj majci nedavno.

Evo da opišem njeno iskustvo. Još prije 15 godina (zbog ogromnih napadaja) jer trebala operirati, ali se sve nekako smirilo i sad je morala hitno. Jetreni peterostruko povišeni, šećer otišao u nebo (inače dijabetičar), žuć puna 'kamenčića', naraslo sve skupa na 19 i pol cm :eek: I sam doktor se čudio.
Išlo je sve lijepo laparaskopski, ali je jetra nekontrolirano krvarila (upaljena užasno) i dr je morao klasično otvoriti (da ne bi opet otvarao kasnije) i vidjeti kakva je real situacija te sanirati jetru. Eto, nekad i ne ide baš sjajno laparaskopijom, unatoč svom trudu i iskustvu doktora. U slučaju moje majke, bolje da je na kraju bilo klasično. Oporavak jest duplo sporiji (zezamo je da ima i kružiće i crtice), ali :top:.

Što se tiče kila - prilično odlaze dolje, a vjerujem da će tako i biti dugo (inače je jača). Ima jako strogu dijetu i vrlo ograničene namirnice i način spremanja (nije svakom isto) tako da takvom prehranom ne mogu kile gore ni da hoće. ;)

Di-di
18.01.2011., 13:10
Zahvaljujem na odgovorima, jer imam već noćnu moru od dijeta i debljanja, jedino mi nije jasno kako te kile nikako ne idu dole, a držim se dijete i to rigorozno sve u nadi da će koje kilo pasti :ne zna:

doty
18.01.2011., 19:24
Možda je građa tvog organizma jednostavno takva, pa kile teško idu dolje.
Budi strpljiva, kroz neko duže vremensko razdoblje žučne dijete, mislim da ćeš izgubiti sigurno koju kilu.

dUbO
19.01.2011., 03:02
....Jedino mi je noćna mora jer bi trebala skinuti nešto kilica, a kažu da poslije operacije se neki i udebljaju, jel ima neko takva iskustva pls da podjele sa mnom :D

A da mi podijelimo moja kila, a za iskustva... pa nemam što reći... Sve ko i prije, uz dobar apetit!

P.S. Kakve dijete?!?!? Treći dan sam zahtijevao da probam pršut, pa dalje sve po redu i nikada nikakvih problema... osim vage!

Silvery
19.01.2011., 17:46
P.S. Kakve dijete?!?!? Treći dan sam zahtijevao da probam pršut, pa dalje sve po redu i nikada nikakvih problema... osim vage!
Čuj tebi nikakvih problema, iako to s pršutom je :facepalm: na tvoju štetu.

Problem je što nemaju svi istu prehranu i isto trajanje te "žućne dijete". Neki ne smiju primirisati sirovom voću i povrću 2-3 tjedna uopće (izuzev blagih kompota i eventualno banana), a kamoli da razmišljaju o suhome mesu.

Raspitivajući se uokolo, i dok mi je majka ležala u bolnici, stvarno sam vidjela da je drugačije - dakle, sve kako ti doktor kaže jer i ne može svima biti sve isto. Jedna mlada cura je mogla već nakon 5-6 dana polako uvoditi širi spektar namirnica, dok primjerice moja majka može još dugo sanjati o tipu povrća kao što je kapula, lul, poriluk, kelj, brokule, mahunarke (sve što napuše). Npr. u bolnici je dobivala mlijeko, ali joj je kasnije doktor zabranio jer je i to dosta napuhivalo. A druga teta je npr. mogla. Dakle, ono što kaže doktor i ništa manje i više od toga u početku, ne zezati se odmah.

grandcontrol21
20.01.2011., 22:13
eeeee kad boli žuč onda su to gadni bolovi...za kosu išupat sama sebi ja osobno kad sam dobila prvi žučni napad mislila sam da imam srčani udar sve me je bolilo trbuh cijeli ,želudac,ledja,čak mi se proširila bol do srca...ono jako boli...jako jako...


ejjj i mene isto tako boliii i evo za par dana idem u bolnicu operirat..i jako me je strah samo placem...i ne znam..bojim se stvarno...al zanima me...jel tijekom operacije ide nekakva cijev u grlo il tak nes

Silvery
20.01.2011., 22:34
Ma daaaj, šta te ima biti strah. Danas to laparaskopski ide ko po špagu, rutinski i brzo si doma. :)
Većinom ovdje kažu da su bili intubirani, evo moja majka ipak nije (masku je imala).

grandcontrol21
20.01.2011., 22:52
Ma daaaj, šta te ima biti strah. Danas to laparaskopski ide ko po špagu, rutinski i brzo si doma. :)
Većinom ovdje kažu da su bili intubirani, evo moja majka ipak nije (masku je imala).

ma gle ja sam vec bila u bolnici ii osla u salu za operaciju..i sestra je primjetila da imam temp pa mi ju je izmjerila i imala sam ju i poslali su me na slikanje glave jer me bolilaa i imala sam upalu sinusa...tak da su me poslali doma da to izljecim pa onda na operaciju..e sad dok su me u bolnici pripremali gledali su mi usta i koliko ih mogu otvorit tak da ce me najvjerojatnije intubirat...sad me zanima dal to bolii ill

doty
21.01.2011., 07:57
Ne boj se, intubirat će te kad već budeš pod narkozom, isto tako nakon operacije će to izvaditi prije nego te probude. Jedino ćeš imati dren još koji dan nakon operacije, a vađenje njega nije ništa strašno.
Sretno!

grandcontrol21
21.01.2011., 17:49
Ne boj se, intubirat će te kad već budeš pod narkozom, isto tako nakon operacije će to izvaditi prije nego te probude. Jedino ćeš imati dren još koji dan nakon operacije, a vađenje njega nije ništa strašno.
Sretno!

Hvala ti punoooo...i treba mi malo podrskeee.. :))) hm hm...mozes mi malo objasnit sto je to tocno drenn :))
hvala :rolleyes:

SamoMaloSebe
21.01.2011., 17:56
Ma meni je nakon laporoskopske žući gora bila ona neka cijev kroz nos... E to je smetaloooo... Čim sam oči otvorila krenula sam cendrati, onako gestama, da mi to izvade... :zubo: Inače, napisala sam već, najbolja dva tjedna u mom životu. Odmorila sam se ko čovjek i nakon svega još i smršavila. Da ima još jednu žuć i tu bi išla vadit :klap:

sheera
21.01.2011., 18:37
Ma meni je nakon laporoskopske žući gora bila ona neka cijev kroz nos... E to je smetaloooo... Čim sam oči otvorila krenula sam cendrati, onako gestama, da mi to izvade... :zubo: Inače, napisala sam već, najbolja dva tjedna u mom životu. Odmorila sam se ko čovjek i nakon svega još i smršavila. Da ima još jednu žuć i tu bi išla vadit :klap:

kakva cijev kroz nos??? :ne zna: ja to nisam imala....

doty
21.01.2011., 18:59
Hvala ti punoooo...i treba mi malo podrskeee.. :))) hm hm...mozes mi malo objasnit sto je to tocno drenn :))
hvala :rolleyes:

Dren je savitljiva, tanka cjevčica (nešto slično kateteru) koja viri iz rane, a služi za istjecanje krvi, sukrvice i tih nekih tekućina nakon operacije. Nakon par dana se vadi van, samo izvuku, nije strašno, samo izvlačenje traje jako kratko. I to je to,ta rupica gdje je bio dren sama zaraste. Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj!

doty
21.01.2011., 19:06
kakva cijev kroz nos??? :ne zna: ja to nisam imala....

Ni ja, to je vjerojatno takozvana sonda, što ide kroz nos sve do želuca. To nije imao nitko od nas koji smo operirali žuč (mislim na sebe i ostale pacijente koji su operirali žuč tih dana kad i ja ).

grandcontrol21
21.01.2011., 21:35
Dren je savitljiva, tanka cjevčica (nešto slično kateteru) koja viri iz rane, a služi za istjecanje krvi, sukrvice i tih nekih tekućina nakon operacije. Nakon par dana se vadi van, samo izvuku, nije strašno, samo izvlačenje traje jako kratko. I to je to,ta rupica gdje je bio dren sama zaraste. Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj!

Ahaaa...ma zanima me ovo par dana...koliko si ti tocno bila u bolnici..?
Sorry sto te davim..znatizelja ubija :rolleyes:

SamoMaloSebe
21.01.2011., 21:43
Ni ja, to je vjerojatno takozvana sonda, što ide kroz nos sve do želuca. To nije imao nitko od nas koji smo operirali žuč (mislim na sebe i ostale pacijente koji su operirali žuč tih dana kad i ja ).

Paaa... Ja sam je imala i bila je iritantna. Jedino što me stvarno boljelo. Prije 2 godine, tako da nije neka strašna prošlost... :ne zna:

doty
21.01.2011., 21:59
Ahaaa...ma zanima me ovo par dana...koliko si ti tocno bila u bolnici..?
Sorry sto te davim..znatizelja ubija :rolleyes:

Ne daviš me, normalno da te zanima što možeš očekivati. Bila sam jedno 4 dana u bolnici (bilo je to davno), a dren su mi vadili 3.dan.
Nemoj se bojati, sve će proći u redu!

doty
21.01.2011., 22:04
Paaa... Ja sam je imala i bila je iritantna. Jedino što me stvarno boljelo. Prije 2 godine, tako da nije neka strašna prošlost... :ne zna:

Možda je to rutina u nekim bolnicama, a u nekima ne. Vjerujem da ti je to bilo grozno iskustvo, bilo bi i meni. Ne mogu uopće zamisliti kako neki ljudi izdrže kad im to guraju "naživo", čula sam i takvih priča.

meja
21.01.2011., 22:14
meni su dren vadili odmah drugi dan nakon operacije.treći dan sam već isšla kući. sondu kroz nos nisam niti ja imala.

grandcontrol21
21.01.2011., 22:33
Ne daviš me, normalno da te zanima što možeš očekivati. Bila sam jedno 4 dana u bolnici (bilo je to davno), a dren su mi vadili 3.dan.
Nemoj se bojati, sve će proći u redu!

jojjj bas si srce...ajme ja se samo nadam brzom odlasku iz bolnice uzasavam je se hhehehe....al kako kazu sto se mora nije tesko.. :)))) Mene je jako puno strah npr sta da ja izvadim tu zuc i to sve i kasnije mene opet pocne isto bolit i na kraju se ustanovi da nije zuc neg nes jako gore...tog je mene strah

doty
22.01.2011., 07:44
Nemoj tako razmišljati, sigurno si prošla određene pretrage kojima su dijagnosticirani kamenci, da ima još nešto vidjelo bi se. Bolnice nitko ne voli, i svi smo jedva čekali da izađemo, to je normalno. Tih par dana će brzo proći. Javi kad sve obaviš kako je bilo!

grandcontrol21
22.01.2011., 16:47
Nemoj tako razmišljati, sigurno si prošla određene pretrage kojima su dijagnosticirani kamenci, da ima još nešto vidjelo bi se. Bolnice nitko ne voli, i svi smo jedva čekali da izađemo, to je normalno. Tih par dana će brzo proći. Javi kad sve obaviš kako je bilo!


Hvala ti punoo na ovolikoj podrsci..naravno da cu vam javit kako je sve prosloo... :) :)...:)

sheera
22.01.2011., 17:41
hvala na odgovoru:)..uhh nije bila takva bol... al isto iden na operaciju ..naručili me evo u 3.mjesecu...:(

maaaaa neboj se ,ja sam ti bila baš kukavica al eto sve je prošlo ok... baš jednostavno bilo....da sam znala da je tak laka operacija nebi se bojala toliko:rofl: sve će to proći ok :top:

alka1
25.01.2011., 13:41
Ja sam svoje žućne kamence riješila nekim čudnim pripravkom od maslinovoh ulja i soka grapefruta, u kombinaciji s gorkom soli.
Bilo je odvratno ali je vrijedilo, kamenci su izašli, a ja sam izbjegla operaciju.

Eto šta radi strah od noža!:D

gordan72
25.01.2011., 15:23
Pozdrav Žučnoj ekipi :)

Nakon dva napada bubreznih kamenja, otkrili su mulj u žučnjaku.
Na hitnoj nisu htjeli operirati zbog infekcije, a nije bilo zivotno opasno stanje ...

Specijalist nije zelio da odem na operaciju, vec da pricekam mjesec dana, da se vidi razvoj situacije.

Uglavnom danas pokupio nalaz UZV ... kaze da imam nekoliko kamencica do 10mm i polip od 5mm.
(koliko su polipi rizicna stvar?)

Pretpostavljam da sam kandidat za operaciju ... ili?

Na operaciju mi se i ide i ne ide ...

sheera
27.01.2011., 18:19
Ja sam svoje žućne kamence riješila nekim čudnim pripravkom od maslinovoh ulja i soka grapefruta, u kombinaciji s gorkom soli.
Bilo je odvratno ali je vrijedilo, kamenci su izašli, a ja sam izbjegla operaciju.

Eto šta radi strah od noža!:D

sumnjam....dali su ti baš izišli kamenci iz žuči?? ili neki drugi kamenci što su se stvorili u jetri prilikom tog " čiščenja jetre"?? mnogi su tako skoro umrli i završili hitno pod nožem jer prilikom tog čiščenja zapne kamenčić u žučni kanal i napravi svega:eek: ...... bar ja sam svašt probala da izbacim te kamenčiće iz žuči -razni čajevi,kapi,maslinovo ulje,limunov sok....svašt ali ništa ne pomaže nego operacija...u biti to čiščenje jetre je jako opasno.moje mišljenje.

dUbO
28.01.2011., 05:35
sumnjam....dali su ti baš izišli kamenci iz žuči?? ili neki drugi kamenci što su se stvorili u jetri prilikom tog " čiščenja jetre"?? mnogi su tako skoro umrli i završili hitno pod nožem jer prilikom tog čiščenja zapne kamenčić u žučni kanal i napravi svega:eek: ...... bar ja sam svašt probala da izbacim te kamenčiće iz žuči -razni čajevi,kapi,maslinovo ulje,limunov sok....svašt ali ništa ne pomaže nego operacija...u biti to čiščenje jetre je jako opasno.moje mišljenje.

Jako dobro rečeno, kamenci su opasni TEK kada krenu! A ako zapnu?? Treba imati operacijsku salu jako blizu i dežurnu ekipu... Da nema štete i opasnosti., lijepo bi ih razbijali ultrazvukom.

alka1
28.01.2011., 08:23
Draga Sheera

Moram ti priznati da sam bila jako skeptična prema tome načinu rješavanja kamenaca, ali pošto mi je to preporučio prijatelja koji se inaće bavi alternativnom medicinom i radio je to mnogo puta odlučila sam probati.
Prvo sam mjesec dana pila neke kapi ulja klinčića, pelina i crnog oraha po predviđenom planu i onda sam morala popiti taj sok od grejpa i maslinovog ulja, a prije toga gorku sol.
Uglavnom nije ništa bolilo, kamenčići su izašli, bilo je ružno za vidjeti, ali su bili vani:mig:
Otišla sam poslije toga na ultrazvuk kako mi je prijatelj i rekao , da provjerim i stvarno ih više nije bilo. Bila su dva veća od 1.2 cm i nekolicina malih, ali poslije ovoga na ultrazvuku i h više nije bilo.
Od onda prošla je godina i dva mjeseca, meni se problem više nije pojavio, a onda sam skoro završila na stolu po hitnom postupku.

Zato iz iskustva ja to preporučujem.

Što se tiće opasnosti, neznam šta da ti kažem. Gorka sol navodno proširi te žućne kanaliće i omogući tim kamenčićima da izađu, tako su mi bar objasnili, i rekli su da nema opasnosti da se zaglave.

Poslije mene su to probale još dvije kolegice koje su radile samnom i imale problema sa žući, i one su bile jako zadovoljne.

sheera
29.01.2011., 18:50
Draga Sheera

Moram ti priznati da sam bila jako skeptična prema tome načinu rješavanja kamenaca, ali pošto mi je to preporučio prijatelja koji se inaće bavi alternativnom medicinom i radio je to mnogo puta odlučila sam probati.
Prvo sam mjesec dana pila neke kapi ulja klinčića, pelina i crnog oraha po predviđenom planu i onda sam morala popiti taj sok od grejpa i maslinovog ulja, a prije toga gorku sol.
Uglavnom nije ništa bolilo, kamenčići su izašli, bilo je ružno za vidjeti, ali su bili vani:mig:
Otišla sam poslije toga na ultrazvuk kako mi je prijatelj i rekao , da provjerim i stvarno ih više nije bilo. Bila su dva veća od 1.2 cm i nekolicina malih, ali poslije ovoga na ultrazvuku i h više nije bilo.
Od onda prošla je godina i dva mjeseca, meni se problem više nije pojavio, a onda sam skoro završila na stolu po hitnom postupku.

Zato iz iskustva ja to preporučujem.

Što se tiće opasnosti, neznam šta da ti kažem. Gorka sol navodno proširi te žućne kanaliće i omogući tim kamenčićima da izađu, tako su mi bar objasnili, i rekli su da nema opasnosti da se zaglave.

Poslije mene su to probale još dvije kolegice koje su radile samnom i imale problema sa žući, i one su bile jako zadovoljne.
znam ja kako ide čišćenje jetre....čitala sam puno o tome...ali nisam se usudila radije sam išla na operaciju

alka1
30.01.2011., 18:45
Tko ne riskira ide na operaciju:mig:
ja bježim od bolnice ko vrag od tamjana, tako da sam u tom trenutku bila spremna sve probati samo da ne idem pod nož.
Poslije sam još jedanput radila čišćenje jetre i evo još uvijek sam živa i zdrava.
I muža sam natjerala, i isto bez ikakvih problema je sve prošlo.

dUbO
31.01.2011., 16:14
Tko ne riskira ide na operaciju


A tko tako riskira može i glavu izgubiti. Tako kaže moj kirurg... A ne fali mu posla, pa da tako govori. Pitao me je ima li ijedan kirurg koji će reći da je prolaz 11mm kamenaca kroz kanale bezopasan, odnosno opasan koliko i laparoskopsko vađenje.
Ali, ono najvažnije jest: zar su kamenci rezervirani samo za žene? Ako nisu, kako ćemo mi, muški rod, riješiti prolaz 11mm kamena kroz naše kanale???

alka1
31.01.2011., 17:44
Pa oni ne izlaze kroz mokraću nego kroz stolicu, tako da nema opasnosti za vas muškarce:mig:

A kirurg ti nije rekao da mora ispuniti kvotu operacija kroz mjesec i koliko svaka od njih košta. znaju oni šta rade i to jako dobro.

Doktori kod nas ne žele priznati da se neke stvari mogu riješiti i manje invazivnim putevima nego što oni inače forsiraju, ali ima i iznimaka koji na kraju i priznaju da se sve može riješiti i drugačije.U pravilu sve se vrti oko novaca, a zdravlje je tu manje bitno.

sheera
31.01.2011., 18:16
A tko tako riskira može i glavu izgubiti. Tako kaže moj kirurg... A ne fali mu posla, pa da tako govori. Pitao me je ima li ijedan kirurg koji će reći da je prolaz 11mm kamenaca kroz kanale bezopasan, odnosno opasan koliko i laparoskopsko vađenje.
Ali, ono najvažnije jest: zar su kamenci rezervirani samo za žene? Ako nisu, kako ćemo mi, muški rod, riješiti prolaz 11mm kamena kroz naše kanale???

i ja mislim tako...:mig:

*NomenEstOmen*
02.02.2011., 17:46
da podijelim svoje "žučno iskustvo" :D

prvo sam imala muke sa želucem, nakon gastroskopije utvrdili su mi gerb 1.stupnja, a poslije daljnjih bolova na uzv su se uočili kamenci....

kamence sam operirala 25.1. laparoskopski....probudila sam se sa nazogastričnom sondom, koja je izvađena par sati nakon operacije, i drenom, koji je vrlo bolno izvađen dan kasnije (čitaj: ronila sam suze.)

rezovi su bili mali, i izvadila sam šavove tjedan dana kasnije....al trenutno imam problem s rezom malo iznad pupka...prvotna krastica mi je uslijed stezanja mišića i kretanja, jednostavno popucala i od jučer navečer više manje stalno iz reza ističe neka žućkasta tekućina (koja ne izgleda kao gnoj, niti smrdi) i tu i tam malo krvi....stalno to sad imam pokriveno gazom ili vaticom jer mi je odjeća uprljana ako ostavim to "na zraku."

moje je pitanje....dal da čekam još dan dva da to malo proba zarasti samo od sebe ili da posjetim liječnika? s obzirom da to (istinabog od jučer) ne daje naznake zarastanja :ne zna:

sheera
03.02.2011., 14:28
da podijelim svoje "žučno iskustvo" :D

prvo sam imala muke sa želucem, nakon gastroskopije utvrdili su mi gerb 1.stupnja, a poslije daljnjih bolova na uzv su se uočili kamenci....

kamence sam operirala 25.1. laparoskopski....probudila sam se sa nazogastričnom sondom, koja je izvađena par sati nakon operacije, i drenom, koji je vrlo bolno izvađen dan kasnije (čitaj: ronila sam suze.)

rezovi su bili mali, i izvadila sam šavove tjedan dana kasnije....al trenutno imam problem s rezom malo iznad pupka...prvotna krastica mi je uslijed stezanja mišića i kretanja, jednostavno popucala i od jučer navečer više manje stalno iz reza ističe neka žućkasta tekućina (koja ne izgleda kao gnoj, niti smrdi) i tu i tam malo krvi....stalno to sad imam pokriveno gazom ili vaticom jer mi je odjeća uprljana ako ostavim to "na zraku."

moje je pitanje....dal da čekam još dan dva da to malo proba zarasti samo od sebe ili da posjetim liječnika? s obzirom da to (istinabog od jučer) ne daje naznake zarastanja :ne zna:

pa neznam...meni nije ništ curilo iz rana...najbolje odi liječniku...on najbolje zna...

*NomenEstOmen*
03.02.2011., 21:31
pitala sam mamu (the ultimative doctor :cerek:) i veli da je pitala neke svoje poznanike/prijatelje koji su operirali žuč i da im je curilo :ne zna:
budem pričekala još do vikenda jer se niš nije upalilo niti me boli niti je crveno....al ak fkt nebu bolje, otići ću u ponedjeljak

doty
04.02.2011., 08:08
Nije ni meni curilo iz rane, iako mi se jedan šav zacrvenio, pa su mi u bolnici par puta našpricali bivacynom.

sheera
04.02.2011., 13:09
pitala sam mamu (the ultimative doctor :cerek:) i veli da je pitala neke svoje poznanike/prijatelje koji su operirali žuč i da im je curilo :ne zna:
budem pričekala još do vikenda jer se niš nije upalilo niti me boli niti je crveno....al ak fkt nebu bolje, otići ću u ponedjeljak

a čuj nije baš normalno da curi jer da je i meni bi a nije...... u glavnom vidjet ćeš sama...

grandcontrol21
04.02.2011., 20:35
ovako pitanje za sve one koji su imali ili jos imaju kamencice
dali vas tijekom te zuci..znaci kad vas zaboli osjecate zarenje u trbuhu dal povracate...i dal kad vas prestane bolit poslije imate osjecaj kao da vam nesto zeli iskocit iz trbuha i da samo cekate kad ce puknut....
ljudi moji dragi ja se tako bojim da meni ovo nije zuc iako mi je dijagnosticirano da imam kamencice u zuci..pomazite molim vassss umrijet cu od briga

sheera
04.02.2011., 21:11
ovako pitanje za sve one koji su imali ili jos imaju kamencice
dali vas tijekom te zuci..znaci kad vas zaboli osjecate zarenje u trbuhu dal povracate...i dal kad vas prestane bolit poslije imate osjecaj kao da vam nesto zeli iskocit iz trbuha i da samo cekate kad ce puknut....
ljudi moji dragi ja se tako bojim da meni ovo nije zuc iako mi je dijagnosticirano da imam kamencice u zuci..pomazite molim vassss umrijet cu od briga

da žuč ti je ,pripazi šta jedeš i neće te boliti....ili odi na operaciju i riješi se jednom zauvijek briga kao ja :mig:

grandcontrol21
04.02.2011., 21:28
da žuč ti je ,pripazi šta jedeš i neće te boliti....ili odi na operaciju i riješi se jednom zauvijek briga kao ja :mig:

ma to hocuuu ma vec sam ja bila u salii i neces vjerovat dobila temp i isla na slikanje glave kad ono upala sinusa i onda kirurg reko idi kuci to izlijeci pa onda na operaciju
ma jojjj tako me bilo strah da je nesto drugo jel tebe bolilo bas na desnoj strani il onak i kraj zeludca i pa onda malo i s desne strane

sheera
05.02.2011., 16:49
ma to hocuuu ma vec sam ja bila u salii i neces vjerovat dobila temp i isla na slikanje glave kad ono upala sinusa i onda kirurg reko idi kuci to izlijeci pa onda na operaciju
ma jojjj tako me bilo strah da je nesto drugo jel tebe bolilo bas na desnoj strani il onak i kraj zeludca i pa onda malo i s desne strane

mene je cijeli trbuh bolio...ne na desnoj strani nego želudac me bolio...ledja,sve me bolilo kažem ti cijeli trbuh... bila u sali i vratili te? :eek: omg ja bi pukla ...

grandcontrol21
05.02.2011., 19:19
mene je cijeli trbuh bolio...ne na desnoj strani nego želudac me bolio...ledja,sve me bolilo kažem ti cijeli trbuh... bila u sali i vratili te? :eek: omg ja bi pukla ...

ma da ajme dragaa taman skupim hrabrosti i sve iii tak ti oni meni kazuuu....
uzas....ehhh ajme sad mi je odmah lakseeee... hvala tii...ajme je uzasan osjecaj kad jedes a opet gladannn..smrsala sam 8 kila...omg....

sheera
05.02.2011., 19:40
ma da ajme dragaa taman skupim hrabrosti i sve iii tak ti oni meni kazuuu....
uzas....ehhh ajme sad mi je odmah lakseeee... hvala tii...ajme je uzasan osjecaj kad jedes a opet gladannn..smrsala sam 8 kila...omg....

ja sam smršavila bila 10 kg negdje prije operacije-iz tog razloga što nisam smjela jesti skoro ništ čak me od peciva bolilo....bila sam pala na 49 kg...kost i koža da..da... samo ti odi to riješit i mirna si... vjeruj nije tak strašno kak sam ja bila mislila...:mig:

grandcontrol21
05.02.2011., 20:29
ja sam smršavila bila 10 kg negdje prije operacije-iz tog razloga što nisam smjela jesti skoro ništ čak me od peciva bolilo....bila sam pala na 49 kg...kost i koža da..da... samo ti odi to riješit i mirna si... vjeruj nije tak strašno kak sam ja bila mislila...:mig:

a nego da te pitam dal je tebe npr dan poslije napada zuci jos bolio trbuh onak imala si osjecaj kao da nesto bubri unutra.....
sta si ti sve npr jela

sheera
05.02.2011., 20:45
a nego da te pitam dal je tebe npr dan poslije napada zuci jos bolio trbuh onak imala si osjecaj kao da nesto bubri unutra.....
sta si ti sve npr jela

da...kad bih dobila napad otišla bi na hitnu,tamo su mi dali injekciju uvijek ili infuziju.... da i kad bih se vratila s hitne prošao bi me žučni napad ali da -ostane ta tupa bol i drugi dan isto ...vrlo malo sam jela... jogurt tekući,piškote,čaj,kuhano povrće i kuhanu piletinu...i ništ više i tak skoro mjesec mjesec dana prije operacije....

grandcontrol21
05.02.2011., 20:51
da...kad bih dobila napad otišla bi na hitnu,tamo su mi dali injekciju uvijek ili infuziju.... da i kad bih se vratila s hitne prošao bi me žučni napad ali da -ostane ta tupa bol i drugi dan isto ...vrlo malo sam jela... jogurt tekući,piškote,čaj,kuhano povrće i kuhanu piletinu...i ništ više i tak skoro mjesec mjesec dana prije operacije....

sad cu ja tebi ispricat sta se meni dogodilo..ja bila na posluu i onak sam se bas prejela jela sam one fornete,,i ugl mene ti zaboli i ja dodjem doma i ne popusta ni nis..i mene mama kod nas tu u bolnicu i oni ti meni dali 5 inekcija..i ne prolazi ti to meni nis i oni ti mene u vozila hitne i za gospic i tamo mi obavili sve preglede od ultrazvuka do slikanja pluca bla bla..da bi ti oni meni ustanovili da ja imam upalu lijevog bubrega ( mos si mislit ) i bila ja u bolnici 6 dana..i onda nakon sto sam dosla iz bolnice mene ti opet zabolilo..i nakon sto sam osla na kontrolu tamo mi uvidjeli da imam kamencice u zuci..vidis kakve sam ja jabene srece mogla sam se tog odavno rijesit...prije dva dana sam imala napad nisam mogla ni disat povracala sam jedno 10 puta i jos imam ovu neku tupu bol u trbuhu..uzas mi je to sve

doty
05.02.2011., 20:54
Evo, da ti i ja odgovorim, ja sam se nakon napada, znači kad su bolovi popustili, osjećala još dosta dugo jako slabo i iscrpljeno, baš su me znali ti napadi izmučiti.
Što se tiče prehrane, jela sam samo kuhani krumpir, kuhanu rižu, kuhano bijelo meso, tijesto bez jaja(znala sam ga skuhati, samo pošećeriti i tako jesti).
Kruh namazan sa nekim nemasnim margarinom, žgance prelivene jogurtom, slane štapiće, pti ber kekse, kuhanu mrkvu....

grandcontrol21
05.02.2011., 20:58
Evo, da ti i ja odgovorim, ja sam se nakon napada, znači kad su bolovi popustili, osjećala još dosta dugo jako slabo i iscrpljeno, baš su me znali ti napadi izmučiti.
Što se tiče prehrane, jela sam samo kuhani krumpir, kuhanu rižu, kuhano bijelo meso, tijesto bez jaja(znala sam ga skuhati, samo pošećeriti i tako jesti).
Kruh namazan sa nekim nemasnim margarinom, žgance prelivene jogurtom, slane štapiće, pti ber kekse, kuhanu mrkvu....

hheheh hvala punoo na odg...ma i ja isto to tako jedem...vjerujte mi da mi je vise dosadiloo...sto se tice ovog svega najgore mi je bit u bolnici eto sta...mrzim bolnice

doty
05.02.2011., 21:05
grandcontrol21, a što piješ za bolove kad te uhvati napad?

sheera
05.02.2011., 21:05
sad cu ja tebi ispricat sta se meni dogodilo..ja bila na posluu i onak sam se bas prejela jela sam one fornete,,i ugl mene ti zaboli i ja dodjem doma i ne popusta ni nis..i mene mama kod nas tu u bolnicu i oni ti meni dali 5 inekcija..i ne prolazi ti to meni nis i oni ti mene u vozila hitne i za gospic i tamo mi obavili sve preglede od ultrazvuka do slikanja pluca bla bla..da bi ti oni meni ustanovili da ja imam upalu lijevog bubrega ( mos si mislit ) i bila ja u bolnici 6 dana..i onda nakon sto sam dosla iz bolnice mene ti opet zabolilo..i nakon sto sam osla na kontrolu tamo mi uvidjeli da imam kamencice u zuci..vidis kakve sam ja jabene srece mogla sam se tog odavno rijesit...prije dva dana sam imala napad nisam mogla ni disat povracala sam jedno 10 puta i jos imam ovu neku tupu bol u trbuhu..uzas mi je to sve

a bokte....:eek: znam kako ti je tako je i meni bilo...isto nisam mogla disati..od bolova...al nisam baš povraćala jer nemogu inače povraćat...samo jedanput kad sam pojela dva pečena jaja i skoro umrla na hitnoj nisam znala onda da je žuč u pitanju,a ni doktori nisu znali... i doktori mi rekli da imam čir na želucu i dali mi da pijem dvije vrste lijekova za želudac dvaput na dan i ja to pila 2 mjeseca i napadaji bili sve žešči i kaže moj doktor odi na ultrazvuk i ja odem privatno ,platim 200 kn i kažu mi tam da moram na operaciju....eto vidiš:eek:

grandcontrol21
05.02.2011., 21:08
a bokte....:eek: znam kako ti je tako je i meni bilo...isto nisam mogla disati..od bolova...al nisam baš povraćala jer nemogu inače povraćat...samo jedanput kad sam pojela dva pečena jaja i skoro umrla na hitnoj nisam znala onda da je žuč u pitanju,a ni doktori nisu znali... i doktori mi rekli da imam čir na želucu i dali mi da pijem dvije vrste lijekova za želudac dvaput na dan i ja to pila 2 mjeseca i napadaji bili sve žešči i kaže moj doktor odi na ultrazvuk i ja odem privatno ,platim 200 kn i kažu mi tam da moram na operaciju....eto vidiš:eek:

O Bozee jadnaaaaa....i ti si svasta pretrpjela kao i ja....ja ne znam za tebe al tek kad covjek obli shvati kako je zdravlje najbitnije u zivotu...nego kako si sad kako se osjecas jel jedes sad sve ill

sheera
05.02.2011., 21:13
O Bozee jadnaaaaa....i ti si svasta pretrpjela kao i ja....ja ne znam za tebe al tek kad covjek obli shvati kako je zdravlje najbitnije u zivotu...nego kako si sad kako se osjecas jel jedes sad sve ill

pa šta ja znam još uvijek me zna zabolit od neke hrane.... kad jedem vruće i puno i neku začinjenu jako hranu..onda popijem buscol i prodje...al inače ok sam bolje nego prije operacije....

grandcontrol21
05.02.2011., 21:18
pa šta ja znam još uvijek me zna zabolit od neke hrane.... kad jedem vruće i puno i neku začinjenu jako hranu..onda popijem buscol i prodje...al inače ok sam bolje nego prije operacije....

jel su isti onakvi bolovi il manji? maaa bas mi je drago da ti je sad bolje jedva cekam da se i ja tog rijesim

sheera
05.02.2011., 21:22
jel su isti onakvi bolovi il manji? maaa bas mi je drago da ti je sad bolje jedva cekam da se i ja tog rijesim

manje boli , u biti nemam napadaje nego samo boli al ne jako...kod mene je to valjda nasljedno baka mi je imala rak žuči,mama izvadila žuč,sve tetke izvadile, sve sestrične i jedan ujak i ja sad na kraju..

grandcontrol21
05.02.2011., 21:36
manje boli , u biti nemam napadaje nego samo boli al ne jako...kod mene je to valjda nasljedno baka mi je imala rak žuči,mama izvadila žuč,sve tetke izvadile, sve sestrične i jedan ujak i ja sad na kraju..

koliko sam ja informirana evo ja sam prva...tata jedino ima cir na zeludcu...
al eto....kod tebe je to bas...onoo nasljedno..a ja jadna nemam nikog pitat osim tu vas na forumu kako se osjecate kad vas boli i to sve heheh

sheera
05.02.2011., 21:42
koliko sam ja informirana evo ja sam prva...tata jedino ima cir na zeludcu...
al eto....kod tebe je to bas...onoo nasljedno..a ja jadna nemam nikog pitat osim tu vas na forumu kako se osjecate kad vas boli i to sve heheh

svi smo imali kamence e da i moj pokojni tata je izvadio žuč...a baka je imala rak jer prije se valjd nije išlo na ultrazvuk pa se to tako odugovlačilo pa dobila rak...al što se tiče ovak fala bogu nemamo ništ osim problema sa žuči tj IMALI,samo ti pitaj ja uvijek volim nekom pomoć jer je i mene sve zanimalo kad sam ja trebala ić na operaciju! tako da su i meni drugi govorili!...:top:

grandcontrol21
05.02.2011., 21:59
svi smo imali kamence e da i moj pokojni tata je izvadio žuč...a baka je imala rak jer prije se valjd nije išlo na ultrazvuk pa se to tako odugovlačilo pa dobila rak...al što se tiče ovak fala bogu nemamo ništ osim problema sa žuči tj IMALI,samo ti pitaj ja uvijek volim nekom pomoć jer je i mene sve zanimalo kad sam ja trebala ić na operaciju! tako da su i meni drugi govorili!...:top:

hehehe bas ti hvalaaa na savjetima i uputama i svemu...a da kod bake je to drukcije prije su ljudi umirali nije se ni znalo od cega...tako da mi moramo bit sretni...

grandcontrol21
07.02.2011., 21:43
grandcontrol21, a što piješ za bolove kad te uhvati napad?

omg dottyyy molim te oprosti tek sam sad skuzila da si mi napisala nesto...pa gle SPASMEX FORTE PIJEM...jel pijes sto il?

doty
07.02.2011., 22:26
htjela sam ti samo dati savjet da ako te uhvati napad popiješ spasmex ili buscol, da ne trpiš bolove. kad se sjetim sebe, godinama sam trpjela bolove kod napada, umjesto da si olakšam muke, čekala sam da prođe, nisam nikada išla ni na hitnu.

grandcontrol21
07.02.2011., 22:41
htjela sam ti samo dati savjet da ako te uhvati napad popiješ spasmex ili buscol, da ne trpiš bolove. kad se sjetim sebe, godinama sam trpjela bolove kod napada, umjesto da si olakšam muke, čekala sam da prođe, nisam nikada išla ni na hitnu.

ma i ja sam samo jednom osla na hitnu kad me zabolilo a nisam znala od ceg je
a sad samo tuka trpim boloveee i pijem te tablete....ugl daj mi reci jel tebi na desnoj strani di je zuc onak bilo tvrdo ne nateceno neg tvrdo

doty
07.02.2011., 22:55
ne mogu se sad sjetiti, bolilo me s desne strane ispod rebara, za tvrdoću se ne sjećam, možda je za vrijeme napada. i znalo me boliti visoko gore po sredini prsnog koša, i iza plećke me probadalo, nekada mi se i vilica znala kočiti kod bolova. nekada sam imala osjećaj da me bode pod rebrima, recimo kod nekih naglih pokreta, uz bol i taj osjećaj kao da mi se nešto zabode. vjerojatno su se tada kamenci pomakli.

grandcontrol21
07.02.2011., 23:04
ne mogu se sad sjetiti, bolilo me s desne strane ispod rebara, za tvrdoću se ne sjećam, možda je za vrijeme napada. i znalo me boliti visoko gore po sredini prsnog koša, i iza plećke me probadalo, nekada mi se i vilica znala kočiti kod bolova. nekada sam imala osjećaj da me bode pod rebrima, recimo kod nekih naglih pokreta, uz bol i taj osjećaj kao da mi se nešto zabode. vjerojatno su se tada kamenci pomakli.

a i mene kad uhvate napadiiii ne mogu disat sve mislim da ce mi srce otkazat...
nemogu se ustat...kad me uhvati ni sama ne znam sta me sve boli mislim i zeludac i zuc ma sveeeeeeeeeeeee ne znam najgori osjecajj

grandcontrol21
08.02.2011., 14:03
evo ljudiii mojjj ja danas bila kod kirurgaaa i narucila se za operaciju....narucena sam 15.2......
nadam se da ce sad sve biti u redu i da cu se napokon rijesit ove mukeeeeeeeeee....drzite mi figeeeeeeeeeeeeeee :)))))))))))))))

euphoria24
08.02.2011., 18:12
meni je operacija zakazana za 29.03. a ja sve neke horor scenarije imam u glavi....
znan da je negdje već pisano o tome al ne moren nać...kakva je priprema u bolnici dan prije operacije....kako to izgleda? koliko otprilike bolovanja treba uzeti ili se to produžava s obzirom na stanje i oporavak?....
i sve ostalo što smatrate bitnim ..samo napišite...jer doktori ništa ne kažu a i kad pitaš samo se nasmiju i kažu da to nije ništa......uhh....

grandcontrol21
08.02.2011., 18:35
meni je operacija zakazana za 29.03. a ja sve neke horor scenarije imam u glavi....
znan da je negdje već pisano o tome al ne moren nać...kakva je priprema u bolnici dan prije operacije....kako to izgleda? koliko otprilike bolovanja treba uzeti ili se to produžava s obzirom na stanje i oporavak?....
i sve ostalo što smatrate bitnim ..samo napišite...jer doktori ništa ne kažu a i kad pitaš samo se nasmiju i kažu da to nije ništa......uhh....


evo ja cu ti rec kak je meni bilo jer ja sam vec jednom usla u salu i izasla iz nje jer sam imala temp i nisu me smjeli operirat...
ovak kad sam dosla u bolnicu za rucak su mi dali juhicu i to je to i nisam smjela nista piti osim vode do 12 h navecer poslije 12 nistaa....sutra dan ujutro mi je sestra dosla i ubola neku inekciju u trbuh koja je uzasno pekla...brr..i dala mi da obucem neke uzasne carape protiv zgrusavanja krvi...i onda u 9 osla u saluu...i tamo mi dali neku tableticu...i dalje ne znam sto je bilo....jerrrrr sam imala temp pa su me poslali domaaa...i evo sad slijedeci tjedan idem na operaciju pa cu ti onda detaljno sve napisat... :)) i mene je strah jakoo prosli put sam plakala al vise za tim da ocu domaaaaaaa mrzim bolnice

euphoria24
08.02.2011., 18:49
evo ja cu ti rec kak je meni bilo jer ja sam vec jednom usla u salu i izasla iz nje jer sam imala temp i nisu me smjeli operirat...
ovak kad sam dosla u bolnicu za rucak su mi dali juhicu i to je to i nisam smjela nista piti osim vode do 12 h navecer poslije 12 nistaa....sutra dan ujutro mi je sestra dosla i ubola neku inekciju u trbuh koja je uzasno pekla...brr..i dala mi da obucem neke uzasne carape protiv zgrusavanja krvi...i onda u 9 osla u saluu...i tamo mi dali neku tableticu...i dalje ne znam sto je bilo....jerrrrr sam imala temp pa su me poslali domaaa...i evo sad slijedeci tjedan idem na operaciju pa cu ti onda detaljno sve napisat... :)) i mene je strah jakoo prosli put sam plakala al vise za tim da ocu domaaaaaaa mrzim bolnice

hvala najljepša na brzom odgovoru:) Bilježim se za novo iskustvo iz Bolnice....next week ...nadam se da ćeš ovaj put proć bez temperature i da ćeš brzo van!:)...

*NomenEstOmen*
08.02.2011., 19:25
meni je operacija zakazana za 29.03. a ja sve neke horor scenarije imam u glavi....
znan da je negdje već pisano o tome al ne moren nać...kakva je priprema u bolnici dan prije operacije....kako to izgleda? koliko otprilike bolovanja treba uzeti ili se to produžava s obzirom na stanje i oporavak?....
i sve ostalo što smatrate bitnim ..samo napišite...jer doktori ništa ne kažu a i kad pitaš samo se nasmiju i kažu da to nije ništa......uhh....
http://www.forum.hr/showpost.php?p=31501982&postcount=424
moje iskustvo opisano u postu gore linkanome :) + problematična ranica lagano zarasta
ja sam došla u ponedjeljak...doručak, lagani ručak....i onda popodne do ponoći samo tekućina...nisam niš radila u bolnici, tj. uzela sam skripte za ispit i hodala po kirurgiji s tim :D
u utorak sam operirana, srijedu sam se oporavljala i u četvrtak ujutro sam išla doma.....recimo da sam u nedjelju, ponedjeljak bila ok i pokretna...al kroz dva tjedna te više niš ne boli i ne steže.... taman mi je danas dva tjedna od operacije :D

grandcontrol21
08.02.2011., 21:16
hvala najljepša na brzom odgovoru:) Bilježim se za novo iskustvo iz Bolnice....next week ...nadam se da ćeš ovaj put proć bez temperature i da ćeš brzo van!:)...

ma nema na cemuuu....javim ti se ja za onaj tamo tjedan..a mozda i kroz taj tjedan...jer cu si ponijet internet tamoo pa cu ti pisat direkt iz bolnice ehee..posto nemamo tv u bolnici shit...evo sad placem jer me jako strahhh inace sam panicar
i hvala ti na lijepim zeljama

grandcontrol21
09.02.2011., 11:14
htijela bih pitat oveee koji su se rijesili tih kamencicaa jesu oni vama izvadili cijelu zuc,,,,,il samo te kamencice

Cetripenula
09.02.2011., 13:11
Pridružujem vam se u klub, moja operacija bu kroz 5-6 tjedana, još nemam datum jer moram prvo pretrage obaviti. Inače, ležala sam 24 dana u bolnici u siječnju jer mi se gušterača upalila upravo zbog žučnih kamenaca. Sad sam na dijeti, pazim se i koliko jedva čekam da se rješim toga, toliko sam ludo u panici. Inače, rodila sam prošle godine na carski rez, opća anestezija i još imam traume od operacijske dvorane, rekli su mi da su me teško intubirali i bla bla, skupilo mi se. A ova sonda o kojoj se pisalo, ma to i nije tak strašno, meni su je stavljali na živo jer sam povračala kad sam primljena u bolnicu. Malo smeta u grlu, al nikaj neizdrživo.

grandcontrol21
09.02.2011., 13:50
Pridružujem vam se u klub, moja operacija bu kroz 5-6 tjedana, još nemam datum jer moram prvo pretrage obaviti. Inače, ležala sam 24 dana u bolnici u siječnju jer mi se gušterača upalila upravo zbog žučnih kamenaca. Sad sam na dijeti, pazim se i koliko jedva čekam da se rješim toga, toliko sam ludo u panici. Inače, rodila sam prošle godine na carski rez, opća anestezija i još imam traume od operacijske dvorane, rekli su mi da su me teško intubirali i bla bla, skupilo mi se. A ova sonda o kojoj se pisalo, ma to i nije tak strašno, meni su je stavljali na živo jer sam povračala kad sam primljena u bolnicu. Malo smeta u grlu, al nikaj neizdrživo.


ajme jadnaaaaaaaaaa.... :) ugl...mozes mi rec kakva je to bol kad te boli gusteraca???

Cetripenula
09.02.2011., 14:52
ajme jadnaaaaaaaaaa.... :) ugl...mozes mi rec kakva je to bol kad te boli gusteraca???

Uf, gadna. Ja zapravo nisam znala kaj me boli, bolilo me "sve", trbuh, pritisak u prsima, leđa su me ubijala. Ja sam zapravo mjesec dana živila u zabludi da me leđa bole, pa me muž mazao s voltaren gelom. No, tak se to vuklo i na staru godinu je počeo pakao, trbuh boli, onak, imala sam filing da me netko ranio u njega, ma luđački nešto, povraćanje, temperatura. Via hitna i sretna meni nova godina, ostala tam.

grandcontrol21
09.02.2011., 15:06
Uf, gadna. Ja zapravo nisam znala kaj me boli, bolilo me "sve", trbuh, pritisak u prsima, leđa su me ubijala. Ja sam zapravo mjesec dana živila u zabludi da me leđa bole, pa me muž mazao s voltaren gelom. No, tak se to vuklo i na staru godinu je počeo pakao, trbuh boli, onak, imala sam filing da me netko ranio u njega, ma luđački nešto, povraćanje, temperatura. Via hitna i sretna meni nova godina, ostala tam.

pa jel te to odjednom zabolilo..ill??? jel te boli zucc......sto se ticee tog sve i meni je tako..i pritisak u prsima kao ne mogu disat...al meni je to zuc...sad si me uplasila da meni nije to u pitanju

Cetripenula
09.02.2011., 15:13
Pa počelo je odjednom, da, al trajalo je po par sati i prestalo bi, pa mir tjedan dana i tak. Sad me više ništa ne boli, valjda zato kaj strogo pazim kaj jedem :ne zna: Al u bolnici mi je bio frcnul kamenčić i to me bolilo najviše u leđima. Ma da ne drobim, slična je bol.

grandcontrol21
09.02.2011., 15:15
Pa počelo je odjednom, da, al trajalo je po par sati i prestalo bi, pa mir tjedan dana i tak. Sad me više ništa ne boli, valjda zato kaj strogo pazim kaj jedem :ne zna: Al u bolnici mi je bio frcnul kamenčić i to me bolilo najviše u leđima. Ma da ne drobim, slična je bol.

kad si dosla u bolnicu jesi isla na ultrazvuk pa su ti tam vidjeli da je upala gusterace ill??? o bozeee sad sam skroz u beduuuuuuu....AAAAAAAAAAAA

Cetripenula
09.02.2011., 15:18
kad si dosla u bolnicu jesi isla na ultrazvuk pa su ti tam vidjeli da je upala gusterace ill??? o bozeee sad sam skroz u beduuuuuuu....AAAAAAAAAAAA

Poslala bum ti PM da ne oftopičarimo, može :)

grandcontrol21
09.02.2011., 15:22
Poslala bum ti PM da ne oftopičarimo, može :)

mozeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

euphoria24
09.02.2011., 17:58
ma nema na cemuuu....javim ti se ja za onaj tamo tjedan..a mozda i kroz taj tjedan...jer cu si ponijet internet tamoo pa cu ti pisat direkt iz bolnice ehee..posto nemamo tv u bolnici shit...evo sad placem jer me jako strahhh inace sam panicar
i hvala ti na lijepim zeljama

to će pravo biti live javljanje.....
ja se tješim da je to jedan mali unutarnji makeover:)) nakon njega sve će biti ljepše..... dakle nema mjesta suzama....jer ćes dobit bore....a tu nema laparoskopije koja more pomoć..:D

euphoria24
09.02.2011., 18:00
http://www.forum.hr/showpost.php?p=31501982&postcount=424
moje iskustvo opisano u postu gore linkanome :) + problematična ranica lagano zarasta
ja sam došla u ponedjeljak...doručak, lagani ručak....i onda popodne do ponoći samo tekućina...nisam niš radila u bolnici, tj. uzela sam skripte za ispit i hodala po kirurgiji s tim :D
u utorak sam operirana, srijedu sam se oporavljala i u četvrtak ujutro sam išla doma.....recimo da sam u nedjelju, ponedjeljak bila ok i pokretna...al kroz dva tjedna te više niš ne boli i ne steže.... taman mi je danas dva tjedna od operacije :D

uhh čiitala sam prije par dana al sam namjerno zaboravila kad sam vidjela da ranica zeza..:( sad mi je već lakše.. .. hvala:))))

grandcontrol21
09.02.2011., 18:19
to će pravo biti live javljanje.....
ja se tješim da je to jedan mali unutarnji makeover:)) nakon njega sve će biti ljepše..... dakle nema mjesta suzama....jer ćes dobit bore....a tu nema laparoskopije koja more pomoć..:D

ma ajme sad sam se dopisivala s jednom zenskom koja je dobila upalu gusterace zbog zucii...i sad dosla je u bolnicu i dali su joj 50 % sanse za prezivljavanje...vec 3 sata sam u depri i placem i sve i molim boga da meni to nije to
jel ona je rekla da je to jako slicna bol onoj od zuci...uzassssssss ne mogu se smirit nikakooooooooooooooooo

euphoria24
09.02.2011., 18:27
ma ajme sad sam se dopisivala s jednom zenskom koja je dobila upalu gusterace zbog zucii...i sad dosla je u bolnicu i dali su joj 50 % sanse za prezivljavanje...vec 3 sata sam u depri i placem i sve i molim boga da meni to nije to
jel ona je rekla da je to jako slicna bol onoj od zuci...uzassssssss ne mogu se smirit nikakooooooooooooooooo

Baš su taktični ti doktori:))) divota....gle...ako ćemo gledati realno...sutra te moze zveknut neki auto i dovidjenja živote zar ne?.....Koliko sam vidjela ovdje su uglavnom svi prezivjeli operaciju žuči uz manje il veće komplikacije... pa se nadam da mi nismo u onih 1-2 % koji se može zakomplicirati...D... ides na operaciju sljedeći tjedan...ako se držiš nekakve propisane dijete ništa strašnog se ne bi trebalo dogoditi....do utorka zar ne?....a u svakom slučaju već sutra možeš ugovoriti kakav ultrazvučni pregled kod privatnika pa se uvjeriti da tvoje stanje nije tak opasno.....rekla bi ti moja kolegica psihologica inače..."čista psihosomatika na djelu":)...sve te boli jer čitas i razmisljas o tome....

grandcontrol21
09.02.2011., 19:25
Baš su taktični ti doktori:))) divota....gle...ako ćemo gledati realno...sutra te moze zveknut neki auto i dovidjenja živote zar ne?.....Koliko sam vidjela ovdje su uglavnom svi prezivjeli operaciju žuči uz manje il veće komplikacije... pa se nadam da mi nismo u onih 1-2 % koji se može zakomplicirati...D... ides na operaciju sljedeći tjedan...ako se držiš nekakve propisane dijete ništa strašnog se ne bi trebalo dogoditi....do utorka zar ne?....a u svakom slučaju već sutra možeš ugovoriti kakav ultrazvučni pregled kod privatnika pa se uvjeriti da tvoje stanje nije tak opasno.....rekla bi ti moja kolegica psihologica inače..."čista psihosomatika na djelu":)...sve te boli jer čitas i razmisljas o tome....

ma kakav privatnik jedva imamo doktore ovdje..zato i idem na operaciju u drugi grad...a dobro kaze ta tvoja psihologica.. hehe :))) a i da u pravu si ti sta mi se moze dogodit do utorka... dodje mi da ne citam vise ovaj forum dok ne prodje operacija da si ja u glavu ne bi jos sta uvalila....heheh da nadam se da nismo u onaj 1-2%.... hvala ti na ovom osjecam se malo boljeee.. :)))))))...jedva cekam slijedeci petak ( jer se nadam da ce me pustit iz bolnice tad ) i da mogu rec sve je u reduuuuuuuuuu sad sam zdrava i mogu se vratit normalnom zivotuu :)) evo ti jedna pusa za hvalaa

Cetripenula
09.02.2011., 20:07
ma ajme sad sam se dopisivala s jednom zenskom koja je dobila upalu gusterace zbog zucii...i sad dosla je u bolnicu i dali su joj 50 % sanse za prezivljavanje...vec 3 sata sam u depri i placem i sve i molim boga da meni to nije to
jel ona je rekla da je to jako slicna bol onoj od zuci...uzassssssss ne mogu se smirit nikakooooooooooooooooo

Ma gle sad nju, pa nemoj se sad zbog moje situacije bacati u depresije. Meni se to desilo jer sam blesava, nisam pazila na sebe i nisam htjela u bolnicu. Pazi, mene je trbuh bolio na sam dodir, nisam smjela nositi ništa osim tajci, sve me je vrijeđalo u području trbuha i opet nisam ništa poduzela dok me nisu morali nositi na hitnu. Eto vidiš, to je razlika između tebe i mene, ti si svjesna svoje bolesti i uskoro buš se toga rješila i paziš se, a ja to nisam htjela. Zato sam platila svoje i zahvalna sam Svevišnjem što sam ponovno sa svojim djetetom kod kuće. Čeka me ponovno izbivanje zbog operacije žući, ali odbijam vjerovati da nešto neće biti u redu. Glavu gore, budimo zahvalni kaj je izlječivo.

euphoria24
09.02.2011., 20:07
ma kakav privatnik jedva imamo doktore ovdje..zato i idem na operaciju u drugi grad...a dobro kaze ta tvoja psihologica.. hehe :))) a i da u pravu si ti sta mi se moze dogodit do utorka... dodje mi da ne citam vise ovaj forum dok ne prodje operacija da si ja u glavu ne bi jos sta uvalila....heheh da nadam se da nismo u onaj 1-2%.... hvala ti na ovom osjecam se malo boljeee.. :)))))))...jedva cekam slijedeci petak ( jer se nadam da ce me pustit iz bolnice tad ) i da mogu rec sve je u reduuuuuuuuuu sad sam zdrava i mogu se vratit normalnom zivotuu :)) evo ti jedna pusa za hvalaa

pih frajerice još u drugi grad ideš na operaciju?!:)) zvuči poput izleta:))) ...još da obaviš i neki shoping usput pa di bi ti bio kraj? kakva gušterača ..kakvi kamenci?:))))

grandcontrol21
09.02.2011., 20:29
pih frajerice još u drugi grad ideš na operaciju?!:)) zvuči poput izleta:))) ...još da obaviš i neki shoping usput pa di bi ti bio kraj? kakva gušterača ..kakvi kamenci?:))))

hahhaha pa nisam ja kriva sto nemam bolnicu u mjestu gdje zivim...citaj selo haha...nego samo dom zdravlja...pa kud nego ja u drugi grad ahaha...eee shoopinggg.to bi mi bas dobro dosloo hahaahahhahaah.... :))))))) to cemo obavit nakon operacion..hahaahha...

euphoria24
09.02.2011., 20:32
hahhaha pa nisam ja kriva sto nemam bolnicu u mjestu gdje zivim...citaj selo haha...nego samo dom zdravlja...pa kud nego ja u drugi grad ahaha...eee shoopinggg.to bi mi bas dobro dosloo hahaahahhahaah.... :))))))) to cemo obavit nakon operacion..hahaahha...

That's the Spirit!! :D

grandcontrol21
09.02.2011., 20:40
That's the Spirit!! :D


A negoooooo moram biti takva...i onda ce sve biti u redu :)))))))))
:):mig:
a ti kak se osjecasss ?? jel imas napade

euphoria24
09.02.2011., 20:47
[QUOTE=grandcontrol21;31652120]A negoooooo moram biti takva...i onda ce sve biti u redu :)))))))))
:):mig:
a ti kak se osjecasss ?? jel imas napade[/QUOT
Tako treba! stop suze , panika i strah!!! :D

ja se osjećam sjajno manje više:) na slučajnom ultrazvuku abdomena ( onak iz znatiželje sam išla) dijagnosticiran mi je jedan kamenčić od 14 mm...nisam imala nikad nikakvih napada a kad vidim što su sve žučaši prošli zahvaljujem dragom Bogu da me poštedio.... no kirurg nije....nije me ni pogledao već me poslao na operaciju....i eto sad čekam taj treći mjesec i umirem od straha i sajns fikšena u glavi što bi bilo kad bi bilo? ...:) Nadam se da neću ni imati nikakav napad i da će sve proć kako treba..

grandcontrol21
09.02.2011., 20:59
[QUOTE=grandcontrol21;31652120]A negoooooo moram biti takva...i onda ce sve biti u redu :)))))))))
:):mig:
a ti kak se osjecasss ?? jel imas napade[/QUOT
Tako treba! stop suze , panika i strah!!! :D

ja se osjećam sjajno manje više:) na slučajnom ultrazvuku abdomena ( onak iz znatiželje sam išla) dijagnosticiran mi je jedan kamenčić od 14 mm...nisam imala nikad nikakvih napada a kad vidim što su sve žučaši prošli zahvaljujem dragom Bogu da me poštedio.... no kirurg nije....nije me ni pogledao već me poslao na operaciju....i eto sad čekam taj treći mjesec i umirem od straha i sajns fikšena u glavi što bi bilo kad bi bilo? ...:) Nadam se da neću ni imati nikakav napad i da će sve proć kako treba..

aaaaaaaaaaaaaaaaaa covjecee pa ti nisi imala napade????????
blago ti seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....aaaaaaaa super ti je zenooo.... drago mi je zbog tebe...ne znas ni sama sto bi prozivljavala