View Full Version : Isplati li se PostScript (HP Deskjet A3+ formata)?
Jedno pitanjce. Zanima me vase prakticno iskustvo sa Post Scriptom. Naime, znam sto on radi, ali zanima koliko se isplati novaca dati za to i kako ce utjecati na rad.
Rad je vecinom u Autocadu i ispis je A3+ formata. Konkretno na primjeru, HP Deskjet 1220 A3+ printer kosta oko 3400 Kn, a verzija sa Postscriptom nekih 1500 Kn više.
S druge strane, za otprilike istu cifru (višu) nudi se i noviji model CP1700, nešto brži, bez Postscripta.
Također, ako netko ima iskustva s HP Deskjetovima ili nekim drugim Inkjetovima A3 i vecih , bilo bi lijepo da ih podijeli s nama.
Thx
z
Thurgood
29.04.2003., 09:40
ja koristim DeskJet 1125C za printanje .dwg-a i mogu reći da sam zadovoljan. problem je što ga ne mogu usporediti s nečim jer jednostavno nemam sa čime, stari Epson koji je zasluženo otišao u mirovinu je bio prastara crno-bijela kanta :(
mi u firmi imamo nekoliko CP1700 i čisto su okej. škvadra kaj na njih plota iz autocada je super zadovoljna.
hvala slafko
a imate li i 1220, ako da, je li razlika primjetna (brzina i kvaliteta)?
e nemamo.
ali ovi 1700 izdržavaju konstantno printanje.. ovi luđaci troše boju na kontenjere, papir na kamione, a printeri rade i rade.. zbilja su mi okej nemam problema s njima. :top:
(sad će sigurno krenut frka jer ih hvalim, fuck) :D
Sad ces reci da sam te se uhvatio, ali...
Koristite li samo original tintu ili? Naime, prema geizhalsu, najjeftinija HPova tinta je 32€ i tako 4x za svaku boju, pa me zanima isustvo.
oriđiđi tintu afkors. htjeli su ić "uštedit" i uzimat neke punjene tipa macro-micro kaj puni, ali sam ih odjebo i reko im da se drže HP tinte. je skuplja, ali ipak ju je HP napravio za svoje printere.. a imamo i ugovor s dobavljačem i brijem da dobijemo neki popust na količinu jer ovi to fakat troše...
Cuo sam svakakva iskustva s tintama, zato i pitam.
No da se vratimo na temu, Postscript (za Autocad crteze),isplati li se ili ne?
Jango Fett
29.04.2003., 15:13
Originally posted by slafko
mi u firmi imamo nekoliko CP1700 i čisto su okej. škvadra kaj na njih plota iz autocada je super zadovoljna.
Ja imam svoj osobni CP1700:cool:
savršen je, iako još nisam nikada printao na A3+
brijem da ti se en isplati PS.. ali evo ideje: uzmete jedan PS model i jedan normalni...
pa nam za par mjeseci javiš :top:
da se onda mijenjamo, ja tebi HP960 (isto tako savrsen), ti meni 1700, a kad ti god treba A3+, samo kazes... :D
a kad sam vec poceo testirati, mogao bih probati i sa laserskim OKI C9300 DN, A3 kolor LED, mreža, dx, 192Mb za ciglih 31602,88
ma najbolje HP DesignJet 800 PS ...A0 ploter ...do bola :s :s
SETRA Samoborček
29.04.2003., 22:03
Eto ja isto nešto radim u ACAD-u i imam staru kantu
Canon BJc-4550 A3 i radi super bez pscripta
Ok, po svemu sudeci (iz vasih postova) za ACAD se ne isplati. A sada, dodatno pitanje, kako je sa bitmapama ?
Naime, prije ili kasnije u Acad crteže, dakle vektorsku grafiku uklapaju se i slike. Pomaže li PS u tom slučaju? Opet, zanima me primjetna razlika u brzini i/li kvaliteti.
eh, zvone, ja već mislio da si ti ubo zaj cp1700 konačno i pojavio se da nam kažeš kak je sve super i da je žena da bi ga ženio isti dan :D
Ma cekam da mi netko kaze kako je susjedova trava zelenija i kako Canon ili Epson ima neznamstododatnihfunkcija i kako HP ne valja...
i wouldn't hold my breath if i were you ;)
slafko, if you were me, you would be known as cfone ;)
Dakle, evo nabavio cp 1700 i stvarno je super.
Dvije stvari su koma: kutija je Ogromna (sa stvarno velikim O). Uputstvo za instalaciju glava za pisanje je moglo biti i detaljnije. Ima neki mali plasticni stapic koji je smetao... al sad je sve OK
Jango Fett
12.05.2003., 10:12
zvone kaže:
Dakle, evo nabavio cp 1700 i stvarno je super.
Dvije stvari su koma: kutija je Ogromna (sa stvarno velikim O). Uputstvo za instalaciju glava za pisanje je moglo biti i detaljnije. Ima neki mali plasticni stapic koji je smetao... al sad je sve OK
Ja sam ispočetka kutiju koristio kao stol za njega (visina pravog stola, ne znam uopće zašto je toliko velika), dok nisam nabavio poseban stol...
Jeno pitanje: gdje nabavljate tonere u ZG?
Ja sam tražio po nekim mjestima, i nigdje nemaju pojma ni koji je to printer: tonere nabavljam u Osijeku...
yeah! :top:
baš je mrcina, kaj ne? kutija je stvarno OGROMNA, možeš Kurde u njoj švercat bez beda. :D
kaj si čito uputstva? koji ti je vrag? ;) dođeš, otvoriš one vrećice s glavama i tonerima i popikaš sve tranu...
taj plastični štapić je u biti čohalica. s njim se čohaš po teško dostupnim mjestima dok čitaš manual. :D
meni su danas vratili jednog cp1700 sa servisa. useri su bili malo pregrubi s njim pa je ovaj zabrijo na nepovlačenje papira.. :D
Tintu jos nisam kupovao, tek sam printer kupio, ali vidim ju u cjeniku Ve-mila (npr C4844A crna)
A kutija sad na balkonu plasi golubove.:)
Pozdrav ekipi!
Zanima me je li se itko od vas susreo sa fenomenom razlijevanja crvene tinte na pauss papiru (onaj prozirni) na 1700 modelu a3 formata od HP-a? Frend mi prica da se njemu to desava, a koristi sav HP-ov originalni potrosni materijal, uključujući i papir. Meni to smrdi na hardversku grešku na samom printeru, ali me zanima vaše mišljenje, možda nešto iskustveno... Zahvaljujem.
SETRA Samoborček
19.02.2004., 19:32
knish kaže:
Pozdrav ekipi!
Zanima me je li se itko od vas susreo sa fenomenom razlijevanja crvene tinte na pauss papiru (onaj prozirni) na 1700 modelu a3 formata od HP-a? Frend mi prica da se njemu to desava, a koristi sav HP-ov originalni potrosni materijal, uključujući i papir. Meni to smrdi na hardversku grešku na samom printeru, ali me zanima vaše mišljenje, možda nešto iskustveno... Zahvaljujem.
eheh, znam što je paus, i sam ga koristim, na Canonu BJC-4550 A3, tinte su zamjenske, one po 25 i 50 kuna :D i ne razljeva se, ali ! mora se ostavit malo da se osuši tinta jel paus i nije baš podoban za ispis na ink jetu, nek frend proba skinut glave i ono dole , baš glavu s čim printa obriše, a razljevanje može zaustavit tako da metne rezoluciju na najveću, tako će printer trošit više tinte, ali i bolje isprintat.
prirodno je da se razmazuje, kad se sprinta ne dirat malo, koju minutu
Hvala ti, nadam se da je problem dakle, u nestrpljivosti, a ne u hardware-u :-)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.