PDA

View Full Version : BJJ/submission wrestling turnir 10. rujna 2005. ZG

Afrofeet
15.08.2005., 12:41
Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba I ŠDVDR , Sportsko društvo veterana domovinskog rata organizira otvoreno natjecanje iz BJJ “Kralj Tomislav” za seniore.

Kotizacija po borcu iznosi 100 kn a propozicije natjecanja su modificirana ADCC pravila (izmijenjene kategorije, borba do pobjede ..).

Datum održavanja natjecanja je 10. rujna 2005 . godine u 14.00 sati. Prijave se primaju najkasnije do 05. 09. 2005 . godine. Slobodan ulaz za gledatelje.

MJESTO: dvorana «Sutinska vrela», Podsused, Dvoriček 2
SATNICA: vaganje 13,00 sati
otvaranje 14,00 sati
početak natjecanja 14,30 sati
finalne borbe 18,00 sati
NAGRADE: pojedinačno; prva tri mjesta pehari,
pojedinačnim prvacima poklon paket (kimono + prigodna majica)
ekipno; prva tri mjesta pehari
KATEGORIJE: do 69 Kg
do 79 kg
do 89 kg
do 99 Kg
+ 99 Kg

Pravila i propozicije:

• Prvenstvo je turnirskog karaktera, samo pobjednik prolazi dalje
• Propisana odjeća za natjecanje: hlačice i majica
• Borilište 9x9 metara bez ograde i kaveza

- U slučaju da borci izađu izvan označenog borilišta 7x7 metara sudac će ih vratiti u centar borilišta u istu poziciju u kojoj su se nalazili van borilišta
- U slučaju da su borci u stojećem položaju van borilišta sudac ih vraća u centar stajući jedan nasuprot drugome

1. DOZVOLJENE TEHNIKE

• Sve vrste davljenja (osim ako se rukom prekida dovod zraka)
• Poluge na ramenima
• Poluge na koljenima i člancima

2. NEDOZVOLJENE TEHNIKE

• «Full Nelson» i «Crucifix»
• sve vrste udaraca
• gnječenje očiju i udičarenje («prst u usta»)
• povlačenje za uši
• povlačenje za kosu
• povlačenje i držanje za majicu i hlačice
• držanje prstiju
• poluga na palcu
• grebanje i štipanje
• udaranje nogom
• ujedanje
• diranje slabinskih dijelova
• dlanovi, koljenja i laktovi na licu
• mazanje tijela bilo kakvim supstancama
• upotreba sprejeva za kosu

3. NAČIN BODOVANJA:

- borba traje do pobjede

4. TRAJANJE BORBE

Borba traje dvije runde x pet minuta plus treća runda bez vremenskog oraničenja do pobjede jednog borca ili sudačke odluke

5. OPOMENE

• Sudac će izreći opomenu u slučaju da;
- da se borac dobrovoljno baci ili prelazi iz stojeće pozicije u nestojeću poziciju u bilo kojem smislu i u njoj ostaje dulje od tri sekunde
- kad borac izbjegava borbu i počinje uzmicati, te ponovo izbjegava borbu
- pasivnom borcu nakon dva upozorenja riječima «WARNING PASSIVITY»

6. KAKO SE MOŽE POBIJEDITI

• ako jedan borac odustane ili preda borbu tapšanjem nogom, rukom, ili vrebalno
• ako sudac prosudi da je je jedan od boraca nesposoban za braniti se ili da mu je život u opasnosti
• ako borac dva puta prekrši pravila sudac će ga diskvalificirati

Kontakt osoba: Sandra Šućurović
Tel./Fax: 01/ 3842-718
Mob. 098 -9466-087
E-mail: sandra.sucurovic@zg.t-com.hr
san_su10@yahoo.com

CHE-Guerrilla
15.08.2005., 12:56
Afrofeet kaže:
Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba I ŠDVDR , Sportsko društvo veterana domovinskog rata organizira otvoreno natjecanje iz BJJ “Kralj Tomislav” za seniore.

Kotizacija po borcu iznosi 100 kn a propozicije natjecanja su modificirana ADCC pravila (izmijenjene kategorije, borba do pobjede ..).

Datum održavanja natjecanja je 10. rujna 2005 . godine u 14.00 sati. Prijave se primaju najkasnije do 05. 09. 2005 . godine. Slobodan ulaz za gledatelje.

MJESTO: dvorana «Sutinska vrela», Podsused, Dvoriček 2
SATNICA: vaganje 13,00 sati
otvaranje 14,00 sati
početak natjecanja 14,30 sati
finalne borbe 18,00 sati
NAGRADE: pojedinačno; prva tri mjesta pehari,
pojedinačnim prvacima poklon paket (kimono + prigodna majica)
ekipno; prva tri mjesta pehari
KATEGORIJE: do 69 Kg
do 79 kg
do 89 kg
do 99 Kg
+ 99 Kg

Pravila i propozicije:

• Prvenstvo je turnirskog karaktera, samo pobjednik prolazi dalje
• Propisana odjeća za natjecanje: hlačice i majica
• Borilište 9x9 metara bez ograde i kaveza

- U slučaju da borci izađu izvan označenog borilišta 7x7 metara sudac će ih vratiti u centar borilišta u istu poziciju u kojoj su se nalazili van borilišta
- U slučaju da su borci u stojećem položaju van borilišta sudac ih vraća u centar stajući jedan nasuprot drugome

1. DOZVOLJENE TEHNIKE

• Sve vrste davljenja (osim ako se rukom prekida dovod zraka)
• Poluge na ramenima
• Poluge na koljenima i člancima

2. NEDOZVOLJENE TEHNIKE

• sve vrste udaraca
• povlačenje za uši
• povlačenje za kosu
• držanje prstiju
• poluga na palcu
• grebanje i štipanje
• udaranje nogom
• ujedanje

3. NAČIN BODOVANJA:

- borba traje do pobjede

4. TRAJANJE BORBE

Borba traje dvije runde x pet minuta plus treća runda bez vremenskog oraničenja do pobjede jednog borca ili sudačke odluke

5. OPOMENE

• Sudac će izreći opomenu u slučaju da;
- da se borac dobrovoljno baci ili prelazi iz stojeće pozicije u nestojeću poziciju u bilo kojem smislu i u njoj ostaje dulje od tri sekunde
- kad borac izbjegava borbu i počinje uzmicati, te ponovo izbjegava borbu
- pasivnom borcu nakon dva upozorenja riječima «WARNING PASSIVITY»

6. KAKO SE MOŽE POBIJEDITI

• ako jedan borac odustane ili preda borbu tapšanjem nogom, rukom, ili vrebalno
• ako sudac prosudi da je je jedan od boraca nesposoban za braniti se ili da mu je život u opasnosti
• ako borac dva puta prekrši pravila sudac će ga diskvalificirati

Kontakt osoba: Sandra Šućurović
Tel./Fax: 01/ 3842-718
Mob. 098 -9466-087
E-mail: sandra.sucurovic@zg.t-com.hr
san_su10@yahoo.com

već je metnuta ta obavijest..ali ok..meni ne smeta i dva puta :D

CHE-Guerrilla
15.08.2005., 16:26
Afrofeet kaže:
2. NEDOZVOLJENE TEHNIKE

btw. Afro da ti meni ko laiku za BJJ objasniš što to konkretno znači i zašto? :confused:

Cpl. Hicks
15.08.2005., 17:09
CHE-Guerrilla kaže:
btw. Afro da ti meni ko laiku za BJJ objasniš što to konkretno znači i zašto? :confused:

Vjerovatno se misli na gelove kojima se smanjuje trenje... Tesko je hvatati glavu ako netko ima masnu kosu.

Cpl. Hicks
15.08.2005., 17:17
Afrofeet kaže:

2. NEDOZVOLJENE TEHNIKE

• sve vrste udaraca
• povlačenje za uši
• povlačenje za kosu
• držanje prstiju
• poluga na palcu
• grebanje i štipanje
• udaranje nogom
• ujedanje

Neck-crank dopusten? Je li poluga na palcu toe-hold ili se misli na bas na palac (znaci, zabranjena manipulacija malim zglobovima).

Mozda i dodem; za tjedan dana bi trebao poceti opet sa sparinzima pa ako sve bude po planu, mozda dodem u formu. Par mjeseci nisam nis radio na tom podrucju tako da je upitno u kakvom sam stanju.

Afrofeet
15.08.2005., 17:46
Nije neck cranck dopušten, to ti je u biti ko i full nelson
Mislim da je toe hold dopušten.

Afrofeet
15.08.2005., 17:47
CHE-Guerrilla kaže:
kao što je Cpl. Hicks reko

Cpl. Hicks
15.08.2005., 17:52
Afrofeet kaže:
Nije neck cranck dopušten, to ti je u biti ko i full nelson
Mislim da je toe hold dopušten.

Ma to s full-nelsonom im je neprecizno; zna se sto je full-nelson. Npr. neck-crank iz garda nema veze s tim (a ima isti učinak ako netko koristi full nelson kao sub).

Misliš li ti otić?

CHE-Guerrilla
15.08.2005., 21:06
Cpl. Hicks kaže:
Vjerovatno se misli na gelove kojima se smanjuje trenje... Tesko je hvatati glavu ako netko ima masnu kosu.

aha, thanks

Afrofeet
15.08.2005., 23:21
Cpl. Hicks kaže:
Ma to s full-nelsonom im je neprecizno; zna se sto je full-nelson. Npr. neck-crank iz garda nema veze s tim (a ima isti učinak ako netko koristi full nelson kao sub).

Misliš li ti otić?
pa malo je neprecizno, ali opet neck cranck nije samo iz garda, ima milijun neck cranckova.
Sva sranja koja kidaju glavu nisu dozvoljena - to su trebali napisat :D
Pa vjerovatno ćemo ić nas par iz kluba, ali na onaj u 10 mj sigurno idemo.

Cpl. Hicks
15.08.2005., 23:31
Afrofeet kaže:

Sva sranja koja kidaju glavu nisu dozvoljena - to su trebali napisat :D
Pa vjerovatno ćemo ić nas par iz kluba, ali na onaj u 10 mj sigurno idemo.

Zabranjeni potezi:
-čupanje glave:D
Jer i crossfaceom se kida vrat, a nije nelson niti crucifix... Trebalo napisati: zabranjeni zahvati koji istezu vrat i kraljeznicu.

Ja bih otisao, no malo mi je pre rano. Racunao sam da cu sa sparinzima krenuti krajem sedmog, no sparing partner radi kada je i teretana otvorena tako da tek zadnji tjedan osmog krecemo.
Zadnji put kada sam se malo na DIF-u testirao s frendom mi nije lose islo, no to je bilo prije vise od dva mjeseca...

Afrofeet
15.08.2005., 23:55
ma nema ti to veze, prošli put sam bio totalno nespreman, i mogu reć da se uopće nisam osramotio, pružio sam dobru borbu. Bitno je otić, pobjeda je manje važna. Samo deri

Cpl. Hicks
16.08.2005., 00:17
Afrofeet kaže:
ma nema ti to veze, prošli put sam bio totalno nespreman, i mogu reć da se uopće nisam osramotio, pružio sam dobru borbu. Bitno je otić, pobjeda je manje važna. Samo deri

U zadnje vrijeme radim (ili pokusavam s obzirom da nikako da krenem i trcati) na kardio-vaskularnoj kondiciji pa mozda pokusam na izdržljivost. Ovakav sistem "bodovanja" mi cak i odgovara jer nisam nes eksplozivan te mi treba vremena da se postavim pa ako izdrzim pocetni nalet i udem u ritam...

The Realist
16.08.2005., 17:28
Cpl. Hicks kaže:
Zabranjeni potezi:
-čupanje glave:D
Jer i crossfaceom se kida vrat, a nije nelson niti crucifix... Trebalo napisati: zabranjeni zahvati koji istezu vrat i kraljeznicu.

Steta za ove tehnike natezanja, bilo bi zanimljivije :):)!!

Afrofeet
06.09.2005., 01:01
eto da malo dignem temu. Eto ja ću nastupat pa..pozvani ste da dođete i vidite kako samouki majstori rasturaju :D
Moj klub nosi crne majice s crvenim logom EDSON CARVALHO TEAM i BJJ Donji Miholjac :cool:
Borbe počinju u 14.30. :w

Cpl. Hicks
06.09.2005., 09:46
Ja se bojim da necu doci. Naime, unatoc nadanjima, citavo ljeto nisam uspio nista trenirati/sparirati (a izgledalo je da cu najmanje dva mjeseca malo intenzivnije raditi)...
Malo mi je glupo doci, a da ni sam ne znam u kakvom sam stanju. Nije to fer ni prema drugim natjecateljima.

satter
06.09.2005., 10:32
Rado bi te dosa pogledat, dragi nas afro, ali s obzirom da na taj dan igraju dinamo vs hajduk a ja vozim st table po zagrebu mislim da ipak ne.
Jedino ako rijesim neki prijevoz zg tabli.

Ima li koji dobrovoljac?

The Realist
06.09.2005., 15:52
Afrofeet kaže:
eto da malo dignem temu. Eto ja ću nastupat pa..pozvani ste da dođete i vidite kako samouki majstori rasturaju :D
Moj klub nosi crne majice s crvenim logom EDSON CARVALHO TEAM i BJJ Donji Miholjac :cool:

Nama je trener nešto rekao, ali kao u oktobru, a ne sada, mada sumnjam da bi išli, bar ja ne bih jer nisam trenirao cijelo ljeto, imao tek prekjučer prvi trening, a počinjem tek 17. kako treba, ako Bog da!!
Uglavnom sretno Afro, tebi i ekipi!!

Afrofeet
06.09.2005., 18:17
The Realist kaže:
Nama je trener nešto rekao, ali kao u oktobru, a ne sada, mada sumnjam da bi išli, bar ja ne bih jer nisam trenirao cijelo ljeto, imao tek prekjučer prvi trening, a počinjem tek 17. kako treba, ako Bog da!!
Uglavnom sretno Afro, tebi i ekipi!!
Ma da ovaj je sada u subotu, a biće i 24.10. Zagreb Open.
Malo me počela danas jebavat nekakva prehlada lagana :mad:
Ništ strašno valjd će mi proć do subote, ali nastupaću sigurno.

CHE-Guerrilla
06.09.2005., 18:54
Afrofeet kaže:
Ma da ovaj je sada u subotu, a biće i 24.10. Zagreb Open.
Malo me počela danas jebavat nekakva prehlada lagana :mad:
Ništ strašno valjd će mi proć do subote, ali nastupaću sigurno.

ajde, ajde Afro! ima da ih sve tamo polomiš kao pičke :D :kava:

Afrofeet
06.09.2005., 19:05
Naravno da hoću. Imam asove u rukavima ;) :D

CHE-Guerrilla
06.09.2005., 19:29
Afrofeet kaže:
Naravno da hoću. Imam asove u rukavima ;) :D

baš me zanima koji će biti konačni skor takmičenja..btw. koji si bio prošli put?

Johnny Depp
06.09.2005., 20:27
Afrofeet kaže:
Miholjac poludi! :lux: :lux:
Dečki, sretno!:top:

Afrofeet:lol: :zubo:

Afrofeet
07.09.2005., 01:01
CHE-Guerrilla kaže:
baš me zanima koji će biti konačni skor takmičenja..btw. koji si bio prošli put?
ma bed je što se ide odma na ispadanje. ako ispušiš prvu borbu letiš van.
prošli put sam ispušio :o

CHE-Guerrilla
07.09.2005., 08:50
Afrofeet kaže:
ma bed je što se ide odma na ispadanje. ako ispušiš prvu borbu letiš van.
prošli put sam ispušio :o
to pravilo je jako loše...fakat ne vidim zašto je takav princip s obzirom da se ne radi o nekoj velikoj sumi i nagradi..dakle temeljni cilj bi trebalo biti da čim više imate međusobnih borbi kako bi usporedili/unaprijedili znanja i vidjeli koliko generelano znate...ovako se jednostavno može desiti da odmah naletiš na nekog tko je za klasu bolji i tko će biti pobjednik turnira..i onda ti je fakat ne isplativ cijeoi put iz Miholjca...

Cpl. Hicks
07.09.2005., 10:11
CHE-Guerrilla kaže:
to pravilo je jako loše...fakat ne vidim zašto je takav princip s obzirom da se ne radi o nekoj velikoj sumi i nagradi..dakle temeljni cilj bi trebalo biti da čim više imate međusobnih borbi kako bi usporedili/unaprijedili znanja i vidjeli koliko generelano znate...ovako se jednostavno može desiti da odmah naletiš na nekog tko je za klasu bolji i tko će biti pobjednik turnira..i onda ti je fakat ne isplativ cijeoi put iz Miholjca...

Mogli su uvesti repasaž barem. No što je tu je...

Afrofeet
08.09.2005., 01:50
pa mogli su, to bi bilo u redu. ALi na prošlom turniru je bilo začuđujuče puno natjecatelja, to mi moralo trajat bar dva dana onda. U mojoj kategoriji je bilo nas mislim 21!!
Jebga nije isplativo ić, al ko ne riskira ne profitira :)

Cpl. Hicks
08.09.2005., 11:09
Afrofeet kaže:
pa mogli su, to bi bilo u redu. ALi na prošlom turniru je bilo začuđujuče puno natjecatelja, to mi moralo trajat bar dva dana onda. U mojoj kategoriji je bilo nas mislim 21!!
Jebga nije isplativo ić, al ko ne riskira ne profitira :)

Znas sto me muci??? Borbe idu do suba ili diskvalifikacije. To bi moglo jaaaaaakoooooo duuuuuugoooo trajati.

Afrofeet
08.09.2005., 12:13
pa moglo bi ali zato suci trebaju biti oštri. Čim neko zabušava - opomena. dvije opomene ideš van. Malo glupo ali jebiga. Trebali su stavit rundu od 6 min, na bodovanje, a finalne borbe do kraja, npr.
a i mene je prehlada opičila, i sad šta ak se budem borio 100 godina, pa krepaću tamo na tatamiju :D

Cpl. Hicks
08.09.2005., 12:47
Afrofeet kaže:

a i mene je prehlada opičila, i sad šta ak se budem borio 100 godina, pa krepaću tamo na tatamiju :D

Mene isto;neka grlobolja i kronican umor. Kondicija mi u tri dana pala na nulu. U snazi ne osjetim toliko, no kardio... Mislio danas nastavit s trcanjem, no posto se uspusem dok se popenjem do stana odlucio se jos dan-dva odmarat.

Nemam pojma da li cu doc, 50:50 je. Vjerovatno cu odluciti u subotu ujutro. Sve mi se poklopilo, nedostatak treninga, pad kondicije...
Najvise me ustvari muci sto nisam imao priliku uvjezbati neke stvari koje sam si zacrtao kada sam cuo za turnir (pretezno bijegovi iz zahvata na nogama i drilanje heel-hooka i armbara iz mounta i side mounta te malo vise raznovrsnosti u prolazu garda).

tic
08.09.2005., 21:39
ja dolazim, ali samo kao gledatelj:D

navijat ću za svoje miholjčane:s

da nisam u zg sigurno ne bi došo, kog zanimaju ti seljaci:bljak:

Johnny Depp
08.09.2005., 22:25
tic kaže:

da nisam u zg sigurno ne bi došo, kog zanimaju ti seljaci:bljak:
:rigo:

CHE-Guerrilla
08.09.2005., 22:31
Johnny Depp kaže:

tic
09.09.2005., 16:30
e moji dečki, mladi ste i naivni. moj post je bio ironičan, afrofeet mi je jedan od najboljih prijatelja u stvarnom životu, ja sam također iz donjeg miholjca i normalno je da ću, kad sam već tu u zg-u i spremam se za ispite, doć podržat svoje.

koliko sam ja vidio u zadnjih godinu dana su dosta napredovali, a posebno od afra očekujem rezultat na ovom turniru,neka se ne vadi na to da je prehlađen:D

CHE-Guerrilla
09.09.2005., 17:09
tic kaže:
e moji dečki, mladi ste i naivni. moj post je bio ironičan, afrofeet mi je jedan od najboljih prijatelja u stvarnom životu, ja sam također iz donjeg miholjca i normalno je da ću, kad sam već tu u zg-u i spremam se za ispite, doć podržat svoje.

koliko sam ja vidio u zadnjih godinu dana su dosta napredovali, a posebno od afra očekujem rezultat na ovom turniru,neka se ne vadi na to da je prehlađen:D
upravo suprotno, ti si mlad i naivan..ja jako dobro znam tko si...u krajnjem sliučaju ovo ti i nije bila prva provokacija...a mogao si i vidjeti da ja "bljujem" na "bljuvanje" od J. Deepa :W

satter
09.09.2005., 17:12
Momci mir.
Necemo off topic opet.

Cpl. Hicks
09.09.2005., 18:53
Afrofeet kaže:
Prijave se primaju najkasnije do 05. 09. 2005 . godine.

Ups, tek sad skuzio ovo:D
Cini mi se da sad ziher ne dolazim!

tic
09.09.2005., 20:03
CHE-Guerrilla kaže:
upravo suprotno, ti si mlad i naivan..ja jako dobro znam tko si...u krajnjem sliučaju ovo ti i nije bila prva provokacija...a mogao si i vidjeti da ja "bljujem" na "bljuvanje" od J. Deepa :W

uredu, peace.:W

čini se da će zbog pravila neke borbe završit kad jedan borac doslovno krepa na tatamiju.

Afrofeet
10.09.2005., 01:47
Ne. U prvoj rundi ako ne bude pobjednika, druga runda ide do kraja ili dok jedan borac ne zauzme dominantu poziciju, i mora ju zadržat 5 sekundi. Malo čudna pravila al dobro.
Evu sutra javim kak je bilo:w

CHE-Guerrilla
10.09.2005., 08:22
Afrofeet kaže:
Ne. U prvoj rundi ako ne bude pobjednika, druga runda ide do kraja ili dok jedan borac ne zauzme dominantu poziciju, i mora ju zadržat 5 sekundi. Malo čudna pravila al dobro.
Evu sutra javim kak je bilo:w

afro da nisi ti kao Mirko 2sata je a ti još ne spavaš a danas je turnir..nemoj da radi eventualne iscrpljenosti bude krivo to kaj se nisi ispavao..ajd, bar je ok.. kaj nisi 6 dana prije došao u zgb :D

tic
10.09.2005., 10:16
CHE-Guerrilla kaže:
ajd, bar je ok.. kaj nisi 6 dana prije došao u zgb :D

ubila bi ga prevelika civilizacijska razlika:rofl:

CHE-Guerrilla
10.09.2005., 10:21
tic kaže:
ubila bi ga prevelika civilizacijska razlika:rofl:

:lol:

tic
10.09.2005., 11:24
afro mi je upravo javio da su imali prometnu poslije kutine u nekom selu. kombi je rasturen i ne vjeruje da će moć s njim dalje. sva sreća nitko nije ozljeđen.

koji peh:hebemu: :(

Afrofeet
10.09.2005., 16:12
U PIČKU MATERINU :mad:
evo sad sam došo doma, razbili smo se, naguzili mecu, pola mečke otepli i pola našeg kombija :eek:
sreća pa nije nikom bilo ništ, al ne bi stigli na turnir s autom u takvom stanju pa smo se vratili. Katastrofa.
A baš mi javili da sam u prvom kolu dobio Klaru :D
žao mi je što ga nisam mogo submitat :D
popizdio

CHE-Guerrilla
10.09.2005., 19:03
Afrofeet kaže:
U PIČKU MATERINU :mad:
evo sad sam došo doma, razbili smo se, naguzili mecu, pola mečke otepli i pola našeg kombija :eek:
sreća pa nije nikom bilo ništ, al ne bi stigli na turnir s autom u takvom stanju pa smo se vratili. Katastrofa.
A baš mi javili da sam u prvom kolu dobio Klaru :D
žao mi je što ga nisam mogo submitat :D
popizdio

no, možemo reći da je ipak sreća u nesreći s obzirom da nije bilo ozljeđenih :top: btw. fakat mi je žao što nisi mogao na turnir jer sam baš priželjkivao da satraš nekog iz "njihovog velikog kluba" (gdje se bljuje nakon prva tri treninga :rofl: itd...) i da im pokažeš da i home made s normalnim ("na zemlji") pristupom može parirati :) no biti će još prilike ;)

Afrofeet
10.09.2005., 19:33
naravno, za mjesec dana je ZG open. biće biće njima :D
ajoj lud sam sad.

Rubelj grill
10.09.2005., 22:59
Šteta, propustili ste pravi show i puno dobrih fight trenutaka, od padanja u nesvijest(triangle) do lijepih reversala, clinch takedowna, rubber guardova i sl. Vidi se da ekipa masovno radi, da se poboljšala iako je većini bila pauza preko ljeta, da sport raste iz mjeseca u mjesec.

Makar, moram ti priznat da bi ti Klara bio pretvrd orah u prvom krugu, ne podcjenjujem te nimalo, ali bio je u odličnoj formi. Ma jak je on kao bik. Imao je finale protiv našeg Zvoneta, koji je strašan tehničar i ide na finese, ali Klara je bio prečvrst i dobio ga je na pozicioniranje i snagu. U dva navrata ga je srušio čisto grčko-rimski, ovaj je pak imao dva sub attempta, ali pravila su ipak presudila, 5sek dominante pozicije je ipak prevelika prilika da hrvači Klarinog ili Banovog kalibra propuste. Obojica su na taj način osvojila svoje kategorije.

Rubelj grill
10.09.2005., 23:02
ohoho, skoro sam zaboravvio...

Došla je ekipa iz CJJC, Croatian jj centra, i moram priznati da uopće nisu bili toliko loši kako su ih svi potcjenjivali. Vidjelo se da nisu najbolji, bilo je pacerskih grešaka, ali imali su 2 finala ako se ne varam.

Rubelj grill
10.09.2005., 23:28
http://img350.imageshack.us/img350/3175/p10100158ls.th.jpg (http://img350.imageshack.us/my.php?image=p10100158ls.jpg)

http://img350.imageshack.us/img350/6113/p10100174gj.th.jpg (http://img350.imageshack.us/my.php?image=p10100174gj.jpg)

http://img350.imageshack.us/img350/5774/p10100223uh.th.jpg (http://img350.imageshack.us/my.php?image=p10100223uh.jpg)

http://img350.imageshack.us/img350/9396/p10100244ka.th.jpg (http://img350.imageshack.us/my.php?image=p10100244ka.jpg)

http://img350.imageshack.us/img350/4453/p10100257ra.th.jpg (http://img350.imageshack.us/my.php?image=p10100257ra.jpg)

http://img350.imageshack.us/img350/2749/p10100361mi.th.jpg (http://img350.imageshack.us/my.php?image=p10100361mi.jpg)

http://img350.imageshack.us/img350/6286/p10100376jn.th.jpg (http://img350.imageshack.us/my.php?image=p10100376jn.jpg)

http://img223.imageshack.us/img223/8311/p10100484ov.th.jpg (http://img223.imageshack.us/my.php?image=p10100484ov.jpg)

http://img223.imageshack.us/img223/1641/p10100868hf.th.jpg (http://img223.imageshack.us/my.php?image=p10100868hf.jpg)

http://img223.imageshack.us/img223/5475/p10100928zp.th.jpg (http://img223.imageshack.us/my.php?image=p10100928zp.jpg)

http://img300.imageshack.us/img300/3046/p10100945uq.th.jpg (http://img300.imageshack.us/my.php?image=p10100945uq.jpg)

http://img300.imageshack.us/img300/7639/p1010099copy4dn.th.jpg (http://img300.imageshack.us/my.php?image=p1010099copy4dn.jpg)

Afrofeet
11.09.2005., 03:15
Makar, moram ti priznat da bi ti Klara bio pretvrd orah u prvom krugu, ne podcjenjujem te nimalo, ali bio je u odličnoj formi. Ma jak je on kao bik
a pa naravno. čovjek se s tim bavi godinama, bilo bi previše očekivat da bi ga dobio, al žao mi je ipak što nisam odradio makar borbu s njim, bez obzira izgubio ili ne.....iskustvo više!.....vidimo se za mjesec dana, da vidite kako miojlčani rade rubber gardove i ostale pizdarije!!! hehehe :D

Stipe23
11.09.2005., 15:25
Rubelj grill kaže:
ohoho, skoro sam zaboravvio...

Došla je ekipa iz CJJC, Croatian jj centra, i moram priznati da uopće nisu bili toliko loši kako su ih svi potcjenjivali. Vidjelo se da nisu najbolji, bilo je pacerskih grešaka, ali imali su 2 finala ako se ne varam.

Imali su, do 69 i preko 99 kg.

- Stipe -

Stipe23
11.09.2005., 15:27
Rubelj grill kaže:

Makar, moram ti priznat da bi ti Klara bio pretvrd orah u prvom krugu, ne podcjenjujem te nimalo, ali bio je u odličnoj formi. Ma jak je on kao bik. Imao je finale protiv našeg Zvoneta, koji je strašan tehničar i ide na finese, ali Klara je bio prečvrst i dobio ga je na pozicioniranje i snagu. U dva navrata ga je srušio čisto grčko-rimski, ovaj je pak imao dva sub attempta, ali pravila su ipak presudila, 5sek dominante pozicije je ipak prevelika prilika da hrvači Klarinog ili Banovog kalibra propuste. Obojica su na taj način osvojila svoje kategorije.

Ban je dobio RNCom, ne pozicijom.

- Stipe -

The Realist
12.09.2005., 13:03
To pravilo 5 sekundi je čista glupost, pa kad te hrvač uhvati u takav zahvat, sigurno ti treba više od 5 sekundi da se izvučeš, ali eto!!

Cpl. Hicks
12.09.2005., 13:35
The Realist kaže:
To pravilo 5 sekundi je čista glupost, pa kad te hrvač uhvati u takav zahvat, sigurno ti treba više od 5 sekundi da se izvučeš, ali eto!!

Yup, 5s je nista. Trebali su staviti 15s. Pa ni u judu niti u hrvanju nije ekvivalent tusa za samo 5s.

bojanzg
19.09.2005., 15:51
Ne bih htio potcjenjivati one koji su nastupali, vama svaka cast. Ali organizatoru i onome tko je osmislio ovakav idiotski sistem natjecanja svaka kritika! Prvo, pravila ne odgovaraja niti jednoj borilačkoj disciplini. Turnir je nazvan BJJ a radi se na hrvačkoj podlozi. Drugo, radi se no-gi, dakle to već liči na submission wrestling, a dalje 5 sekundi u dom. poziciji za pobjedu i neograničeno vrijeme borbe, bez bodovanja ??!?! Nadalje, nema podjele prema pojasevima... Vidio sam da se radi kao o modificiranim ADCC pravilima. Zamolio bih organizatora da baci pogled na ADCC web i da skine pravila i usporedi ih sa svojima

Ovo je samo pokazatelj da se u Hrv. radi totalno neorganizirano, neprofesionalno i da svaka budala može biti "majstor" i prihvatiti se organizacije ovakvog turnira.

Žao mi je da u Hrvatskoj ne postoji nekakva asocijacija ili liga prema kojoj bi se ovakvi turniri održavali jer na ovaj način nećemo daleko...

Osobno se nisam htio prijaviti na ovu lakrdiju jer sam imao prilike vidjeti kako se to radi vani i jednostavno ne mogu vjerovati da ovo prolazi. Mislim da bi borci trebali bojkotirati ovakva događanja. S druge strane gdje da dobiju priliku da se bore i napreduju... Loše

Cpl. Hicks
19.09.2005., 17:08
Slazem se i ja da nema veze s BJJ, no kao sub wrestling prolazi bez problema.
Pa nije ni zamisljen taj turnir kao nesto super ozbiljno, vec prilika da se susretnu borci iz razlicitih klubova i zabave malo. Pravila su malo cudna bila, no glupo je pljuvati sad.
I cemu uvijek usporedbe sa "vani" i kako je "kod nas sve jadno"???

Afrofeet
19.09.2005., 17:29
bojanzg kaže:
Ne bih htio potcjenjivati one koji su nastupali, vama svaka cast. Ali organizatoru i onome tko je osmislio ovakav idiotski sistem natjecanja svaka kritika! Prvo, pravila ne odgovaraja niti jednoj borilačkoj disciplini. Turnir je nazvan BJJ a radi se na hrvačkoj podlozi. Drugo, radi se no-gi, dakle to već liči na submission wrestling, a dalje 5 sekundi u dom. poziciji za pobjedu i neograničeno vrijeme borbe, bez bodovanja ??!?! Nadalje, nema podjele prema pojasevima... Vidio sam da se radi kao o modificiranim ADCC pravilima. Zamolio bih organizatora da baci pogled na ADCC web i da skine pravila i usporedi ih sa svojima

Ovo je samo pokazatelj da se u Hrv. radi totalno neorganizirano, neprofesionalno i da svaka budala može biti "majstor" i prihvatiti se organizacije ovakvog turnira.

Žao mi je da u Hrvatskoj ne postoji nekakva asocijacija ili liga prema kojoj bi se ovakvi turniri održavali jer na ovaj način nećemo daleko...

Osobno se nisam htio prijaviti na ovu lakrdiju jer sam imao prilike vidjeti kako se to radi vani i jednostavno ne mogu vjerovati da ovo prolazi. Mislim da bi borci trebali bojkotirati ovakva događanja. S druge strane gdje da dobiju priliku da se bore i napreduju... Loše
malo lakše s takvim izjavama. Organiziraj ti nešto bolje. A ove gluposti o pojasevima..pa ko ima pojaseve u hrvatskoj?!?! NITKO. da bojkotiramo ovakva događanja?!?! svašta laprdaš.
osim toga kakva liga??! di su ti BJJ klubovi?? di su BJJ majstori?!?!
Pravila u svakom slučaju imaju propusta, ali nekako treba početi.

Stipe23
19.09.2005., 17:48
bojanzg kaže:
Ne bih htio potcjenjivati one koji su nastupali, vama svaka cast. Ali organizatoru i onome tko je osmislio ovakav idiotski sistem natjecanja svaka kritika! Prvo, pravila ne odgovaraja niti jednoj borilačkoj disciplini. Turnir je nazvan BJJ a radi se na hrvačkoj podlozi.

Takav turnir bez problema se održi na hrvačkoj podlozi.

Drugo, radi se no-gi, dakle to već liči na submission wrestling, a dalje 5 sekundi u dom. poziciji za pobjedu i neograničeno vrijeme borbe, bez bodovanja ??!?! Nadalje, nema podjele prema pojasevima...

U Hrvatskoj imaš, ukupno jednog blue belta tako da nemaš što dijeliti po pojasevima.

Vidio sam da se radi kao o modificiranim ADCC pravilima. Zamolio bih organizatora da baci pogled na ADCC web i da skine pravila i usporedi ih sa svojima

Organizator ti neće ovdje vidjeti tvoj post.

- Stipe -

bojanzg
19.09.2005., 20:06
Naravno da nema ratinga po pojasevima jer ti nema tko dati pojas. Nema klubova jer nema instruktora BB, samo ima samozvanih "majstora". Ja sam po svoj pojas išao van. Bio sam prije 15-ak dana u BTT kampu u Barceloni sa M. Sperryem, Minotaurom i R. Haubertom i pitali su me tko mi je u Hrv. trener i iz kojeg kluba dolazim. Bilo mi je jako neugodno reći da nemamo trenera bjj u Hrvatskoj (osim Werduma koji se zatvorio u Crocop team i nema namjeru podučavati). Od silne sramote ipak mi je malo imponiralo to što su bili iznenađeni kako radim s obzirom na okolnosti. Hoću reći da ako se bude radilo na ovaj način i ovako fušerski nikada ali NIKADA bjj neće ući u Hrvatsku. Dobio sam ponudu da odem 5 godina u Brazil trenirati sa BTT-om i da nakon toga dobijem black belt i licencu za BTT u Hrvatskoj. Kako sada stoje stvari tako će i biti. I čisto sumnjam da će se prije toga pojaviti BB u Hrvatskoj, makar se iskreno nadam jer ni ja tada neću morati ići na drugi kraj svijeta po njega.

Ako se netko osjetio uvrijeđenim, moja isprika, ali stvari stoje tako. Profesionalni nogomet se može igrati i na betonu, pa se ipak igra na travi, može se igrati i na okruglom terenu pa se ipak igra na pravokutnom. Stoga i bjj ima neka svoja pravila. Zna se kako izgleda borilište i koja su pravila.

U 5 mjesecu dovodim u Zagreb 6-8 bjj boraca iz Irske, Finske i Švedske koji su redom od blue belta do brown belta, na 7 dana treninga i seminara. Svako od njih će imati svoje demonstracije i predavanja, pa ko voli dobrodošao je, od tih dečki se može puno toga naučiti. Imamo sreće da je Hrvatska na glasu kao super destinacija pa hoće doći ovdje... Možda je to dobar početak!

bojanzg
19.09.2005., 20:40
Cpl. Hicks kaže:
Slazem se i ja da nema veze s BJJ, no kao sub wrestling prolazi bez problema.
Pa nije ni zamisljen taj turnir kao nesto super ozbiljno, vec prilika da se susretnu borci iz razlicitih klubova i zabave malo. Pravila su malo cudna bila, no glupo je pljuvati sad.
I cemu uvijek usporedbe sa "vani" i kako je "kod nas sve jadno"???

Zato jer je jadno. Slazem se s tobom da je iz perspektive borca bilo kakva prilika bolja nego nikakva.

Afrofeet
19.09.2005., 21:55
Naravno da nema ratinga po pojasevima jer ti nema tko dati pojas. Nema klubova jer nema instruktora BB, samo ima samozvanih "majstora". Ja sam po svoj pojas išao van. Bio sam prije 15-ak dana u BTT kampu u Barceloni sa M. Sperryem, Minotaurom i R. Haubertom i pitali su me tko mi je u Hrv. trener i iz kojeg kluba dolazim. Bilo mi je jako neugodno reći da nemamo trenera bjj u Hrvatskoj
ŠTA TI TU IMA BIT NEUGODNO!?!? Nema i šta sad? Ja nemam milijun kuna pa mi nije neugodno. Svi bi mi htjeli, a najviše ja da imam svaki dan na treningu nekog gracie-a da mi sve pokazuje al jebiga. jel treba zbog toga pljuvat po svemu?!? koji ti je k?
Dovedi te BB-ove kod nas, dovedi i meni jednog. biću ti jako zahvalan. :rolleyes:

Afrofeet
19.09.2005., 21:56
Najbolje da se ništa ne organizira i ništa ne pokušava jer nemamo crne pojaseve. Bolje da ostanemo u kući i plačemo zbog toga.

bojanzg
19.09.2005., 22:15
Afrofeet kaže:
ŠTA TI TU IMA BIT NEUGODNO!?!? Nema i šta sad? Ja nemam milijun kuna pa mi nije neugodno. Svi bi mi htjeli, a najviše ja da imam svaki dan na treningu nekog gracie-a da mi sve pokazuje al jebiga. jel treba zbog toga pljuvat po svemu?!? koji ti je k?
Dovedi te BB-ove kod nas, dovedi i meni jednog. biću ti jako zahvalan. :rolleyes:

BB-ovi jedva čekaju da dođu k tebi, samo ih ti zanimaš. Nemaš pojma kolika je čast dobiti nekoga sa BB u Hrvatsku i koliko možeš biti sretan da imaš priliku da radiš s nekim takvim. Svi bi mi htjeli ovo i ono a što ste napravili da dobijete nekoga sa black beltom ili brown beltom u Hrvatskoj ili što si napravio da odeš k njima trenirati ??!! U Hrvatskoj ima odličnih jiu jitsu boraca, ima ljudi koji treniraju po kojekakvim šupama i sl, nemaju uvjeta i opet su dobri. Kakav bi uspjeh napravili da imaju trenera i ligu u kojoj bi se natjecali? Da bi to dobili moraju nekaj i sami poduzeti. Dolaskom na ovakve šund-turnire doprinosite da se bjj u Hrvatskoj razvija u krivom smjeru.
Uostalom tko je sudio na tom turniru? Mi nemamo niti jednog licenciranog jiu jitsu suca. Kakva je to onda borba ?

Ne pljujem po svemu nego po onomu kaj ne valja. Borcima svaka čast, već sam rekao. Ja sam 3 godine radio po kojekakvim kazetama i dvd-ima prije nego sam imao čast raditi sa BB, treba se snalaziti kako god možeš, naravno. Treba se i boriti, na kraju krajeva ovo je borilački sport.

Afrofeet
19.09.2005., 22:20
što si napravio da odeš k njima trenirati
vozio sam 300 km do ZG-a, platio Werdumu 400 kn za 4 sata treninga, i onda opet vozio 300 km nazad. (to ti je oko 3 i pol sata vožnje). znači 400 kn + 100 kn za gorivo * nas četvorica. A nije da imamo novaca. Zatim smo platili jednom drugom BB iz druge države da dođe u jebeni donji miholjac na 3 dana da nam drži treninge 2 * dnevno. Ne pitaj kolko smo to platili. Za Gracieve ili Minotaura nemamo novaca niti dovoljno ljudi u jebenom selu od 5000 ljudi a i 2 god drkamo po raznim instrukcionalima. Išli smo opet u ZG na turnir (znači opet 600 km). Drugi put smo uspjeli razbit i kombija. Treći put, tj u 22.10. opet idemo na turnir (koji ionako ne valja po tvom, al boli nas muda, ipak idemo.)
EDIT: Za kazeku Muniza nismo imali dovoljno ljudi da skupimo para da ga platimo, a i on je bio u igri kad je bio u BiH. Jebiga kad smo siromašni. Ti imaš para pa možeš ić u BTT.
I sad mi reci jesi dobio taj pojas tamo i koji? plavi pretpostavljam?

bojanzg
19.09.2005., 22:34
Afrofeet kaže:
vozio sam 300 km do ZG-a, platio Werdumu 400 kn za 4 sata treninga, i onda opet vozio 300 km nazad. (to ti je oko 3 i pol sata vožnje). znači 400 kn + 100 kn za gorivo * nas četvorica. A nije da imamo novaca. Zatim smo platili jednom drugom BB iz druge države da dođe u jebeni donji miholjac na 3 dana da nam drži treninge 2 * dnevno. Ne pitaj kolko smo to platili. Za Gracieve ili Minotaura nemamo novaca niti dovoljno ljudi u jebenom selu od 5000 ljudi a i 2 god drkamo po raznim instrukcionalima. Išli smo opet u ZG na turnir (znači opet 600 km). Drugi put smo uspjeli razbit i kombija. Treći put, tj u 22.10. opet idemo na turnir (koji ionako ne valja po tvom, al boli nas muda, ipak idemo.)
EDIT: Za kazeku Muniza nismo imali dovoljno ljudi da skupimo para da ga platimo, a i on je bio u igri kad je bio u BiH. Jebiga kad smo siromašni. Ti imaš para pa možeš ić u BTT.

Da si tu lovu dao za pravu stvar mogao si i ti ici u BTT. Vjeruj mi dao sam zadnju paru za to i još sam posudio i dao bi opet. Za Božić sam pozvan u Švedsku u Hilti (isto BTT) za 0 kuna jer sam upoznao neke odlične momke koji isto rade bjj i sprijateljili smo se. Pozvali me kod sebe kući. Plaćam avion. Za uzvrat ću ih ugostiti u svibnju u Zagrebu. Ne želim ti držati prodike, pohvalno je to što radite, ali ima i bolji način. Naravno, individualne prilike znače puno. Bilo bi korisno i vama i nama u Zagrebu da organiziramo zajedničke treninge i da naučimo nešto jedni od drugih a ne da se pepucavamo po forumima. Mislim da je to zasada jedini način da se nešto nauči u Hrv.

gracie barra
20.09.2005., 12:00
bojanzg kaže:

BJJ,sub.wrestling,grappling su sportovi koji su jos u povojima na ovim prostorima ali svima onima koji se trude i koji pokusavaju nesto organizirati SVAKA CAST!
Svi pionirski poduhvati imaju i svojih gresaka ali ono sto je najznacajnije ti ljudi se trude da nesto naprave i treba im samo dati pohvale.Bilo je nelogicnosti u pravilima ali kazes da znas sta se radi "vani"...Znam i ja sta se radi vani - imate bezbroj turnira sa dosta varijacija u pravilima,ako ti se pravila svidjaju onda nastupis,ako ne onda ne nastupis.Prica da se vani radi pod zajednickim pravilima ne pije vode...U svakom slucaju ovakvi dogadjaji sluze kao stjecanje neophodnog iskustva i za mene su odlicna stvar.
Treba bojkotirati ova natjecanja?Zasto,mozda ne volis pretjerano organizatora ili mislis da si klasa iznad ovih koji su se natjecali?
Treba podjeliti po pojasevima?Kako ako u Hr.imate par pojaseva-tko bi se onda natjecao?
U Hrvatskoj se radi neorganizirano?Znaci neorganizacija je kad se nesto organizira a organiziranost je kad se nista ne organizira?Zanimljivo...

ljiga
20.09.2005., 18:12
bojanzg kaže:
Naravno da nema ratinga po pojasevima jer ti nema tko dati pojas. Nema klubova jer nema instruktora BB, samo ima samozvanih "majstora". Jesi li se ikad okušao sa nekim od tih "samozvanih" majstora da ih možeš samo tako smatrati inferijornijima ?

Rubelj grill
21.09.2005., 01:19
Bojan, gdje ti treniraš u Zg?

bojanzg
21.09.2005., 08:09
Rubelj grill kaže:
Bojan, gdje ti treniraš u Zg?

HVU Petar Zrinski

bojanzg
25.09.2005., 11:07
ljiga kaže:
Jesi li se ikad okušao sa nekim od tih "samozvanih" majstora da ih možeš samo tako smatrati inferijornijima ?

Uopće se neću zamarati sa takvim glupim prepucavanjima.
Za sve vas koji ste željni borbe i natjecanja, a da nije amaterizam kao "Sutinska vrela" imate početkom 12.mj. otvoreni turnir BJJ u Belfastu. Detalje ću postati za koji dan, ali u svakom slučaju organizacija je vrhunska i ogromna je konkurencija.

Irci imaju strašnu školu bjj i rade vrhunski, a osim toga skupi se ekipe iz cijele Evrope.

BAIANO
27.09.2005., 12:55
[QUOTE]Afrofeet kaže:
Zatim smo platili jednom drugom BB iz druge države da dođe u jebeni donji miholjac na 3 dana da nam drži treninge 2 * dnevno. Ne pitaj kolko smo to platili. Za Gracieve ili Minotaura nemamo novaca niti dovoljno ljudi u jebenom selu od 5000 ljudi a i 2 god drkamo po raznim instrukcionalima.

:)

ljiga
27.09.2005., 13:17
bojanzg kaže:
Uopće se neću zamarati sa takvim glupim prepucavanjima.
Za sve vas koji ste željni borbe i natjecanja, a da nije amaterizam kao "Sutinska vrela" imate početkom 12.mj. otvoreni turnir BJJ u Belfastu. Detalje ću postati za koji dan, ali u svakom slučaju organizacija je vrhunska i ogromna je konkurencija.

Irci imaju strašnu školu bjj i rade vrhunski, a osim toga skupi se ekipe iz cijele Evrope. Uopće se ne radi o prepucavanju već samo o tome jeli imaš pokriće za takvu izjavu ili ne. Što se tiće BJJ turnira što misliš o ideji da probaš organizirati takvo nešto ovdje, nemogu baš svi samo tako otići u Belfast, naravno osim ako ne misliš BJJ rezervirati isključivo za gornji bogatiji sloj društva.

bojanzg
27.09.2005., 13:45
ljiga kaže:
Uopće se ne radi o prepucavanju već samo o tome jeli imaš pokriće za takvu izjavu ili ne. Što se tiće BJJ turnira što misliš o ideji da probaš organizirati takvo nešto ovdje, nemogu baš svi samo tako otići u Belfast, naravno osim ako ne misliš BJJ rezervirati isključivo za gornji bogatiji sloj društva.

Iz Graza ili Trsta imaš Ryanair do Dublina za 15ak Eura. Spavat ću vjerojatno kod frenda. Uz to sam pitao na forumu tko želi ići sa mnom da dijelimo troškove.

O ideji da ja organiziram, mislim da nemam još dovoljno iskustva da bih se bavio organizacijom turnira. Možda za 5-6 godina ;)

I ne mislim da je bjj samo za gornji sloj društva jer ni ja nisam gornji sloj društva. Jednostavno si uskratim neke druge "normalne" stvari i priuštim si ono kaj volim više od svega a to je bjj. Moja ekipa ode van i spizdi 500 kn na cugu i runde, meni je to dovoljno za otići na jedan turnir.