View Full Version : racunalo koje zelim..
evo razmisljam se kako bi divno bilo imati jedno ovakvo racunalo..
Kutija AOpenova s snaznim napajanjem , unutra jedna bogata ploca i bartonom tiho hladjenim
rama da se nadje poprilicno, (od rama glava ne boli) te recimo 2 poveca diska koja se vrte na 10000 rpm
ATI inside , naravno , moze all in wonder , najjace sto covjeku treba , i sto pozeljet moze
SCSI plekstora dva i ricoh (:D - konkurent ) koji bi mogao i koji DVDic zaprzit
spojimo to sve DSLom na net i dovoljno :D
wi-fi mreza s par frendova u susjedstvu :D
prava igracka iz snova
ajde slozite nesto da se umrezimo ...
uf.uf.uf.
dvoprocesorska matična
2 procesora :eek:
rama koliko stane, recimo 2GB :D
grafička, hmm.. neko profesionalno čudovište
SCSI diskovi u raidu (mrzim gubit podatke)
neka mrcina od LCDa ...
(moram prestat slinit)
AxMi-24
29.04.2003., 15:56
ATCS-Tek - MRO-16 sasija sa barem jednim 430+W (RMS i stalno) napajanjem
Dupla maticna za hammera (server verzija) mema koliko god stane DDR 333 (jer se pokazalo da je brzi od 400).
na to najoblju graficku od ATI:a
SCSI RAID kontroler od adapteca
10 SCSI (15 000 rpm) Diskova od 200+ Gb u RAID 5 poljima (dva polja).
Produzni kabl tako da nemoram sjedit kraj njega :D
A DSL je za curice. Treba barem LAN prikljucak a po mogucnosti T3 ili brze :)
Indigo Girl
29.04.2003., 17:07
Uf.
Ja bih zadržala tastaturu koju imam, samo bih je malo očistila :)
Monitor...kupila bih neki isto tako u antracit sivoj boji. I to najmanje 18 incha. Jer mi je slabo cijeli zivot gledati u 15''.
Obavezno uzimam i kamericu.
A kućište i ono unutra? I don't care. Sadašnji ima 700 MHz, neka novi ima 1 GB. I hoću bržu vezu. Eto, ja sam skromna ;)
AxMi-24
29.04.2003., 17:23
Originally posted by Indigo Girl
Uf.
Monitor...kupila bih neki isto tako u antracit sivoj boji. I to najmanje 18 incha. Jer mi je slabo cijeli zivot gledati u 15''.
Obavezno uzimam i kamericu.
A kućište i ono unutra? I don't care. Sadašnji ima 700 MHz, neka novi ima 1 GB. I hoću bržu vezu. Eto, ja sam skromna ;)
To paltis koliko ona moja SCSI kartica kosta. Nemora mora nesto skupo biti :D
Uf.
Sadašnji ima 700 MHz, neka novi ima 1 GB.
..to je neki novi gigabitni proc?? :D
Vec vise od pet godina imam jednu tipkovnicu: Microsoft Natural - to onu prvu, "nekomprimiranu" (dakle, velika, sa starndardnim rasporedom tipki, a ne naguzvana kao ova novija Natural Elite verzija). Bas sam ju prije dva-tri tjedna temeljito ocistio: izvadio joj sve tipke, usisao joj unutrasnjos i ocistio sredstvom za ciscenje, vatom cam ocistio svaku pojedinu tipku i stavljao na njeno mjesto. Nakon ciscenja izgledala je skoro kao nova... Tu tipkovnicu necu mijenjati jos barem 2-3 godine - a mozda ni tada - jedina tipkovnica kojom cu je zamijeniti je neka vrlo slicna ergonomska tipkovnica - bezicna, naravno. ;)
SETRA Samoborček
29.04.2003., 21:57
.to je neki novi gigabitni proc??
Ajde, prihvaćam kao zabunu, ali gigabitni????????????????????????????????????????? ?????????????????'Valjda Gigabajtni. 1BAJT(B)= 8 bitova(b)
Ali i to bi bio neki čudan proc.
OD danas ljudi imam ISDN:lux: :lux: :lux: :cool:
JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, bolje deset puta od standardne veze na 45.3 Kb/s
RAČUN: STANDARD VEZA: 45.3/ 10= 4.53 KB/s
ISDN 64 / 8= 8 KB/s.
Ljudi pa skoro duplo!1
A nije ni skupo, samo 500 kn + 200 kn kartica + 70 kn kabel (prolazi kroz pola kuće): 770 kn
A laskajući slafku:D :D kupio sam ASUS isdn karticu:top:
1024 MB memorije
ATI All in wonder 9700 (pro ako ima)
VODENO HLAĐENJE
Monitor 17 ili 19 incha (LCD naravno)
Ploča nije bitna samo da sve šljaka.
Dodaci:
Mreža Wi-fi
DSL flatrate
Printer koji ne troši tintu:D nažalost ne postoji ali neki HP A3
bi bio sasvim dovoljan.
Valjda sam sve naveo.
-----------------
Da sad ne postam na drugi thread: Eladio, Ax-mi24 i Jango Fett
super ste.
Eladio zašto nemaš više nastavak " il' da ti ga zagornew "
------------------
Još pitanje: da li je moguće imati temp 41 u mirovanju na XP-u 1800+ sa CPUIDLE-om (bez njega je 52-53- eto za norca))
BOK, vaš SETRA SAMOBORČEK
Indigo Girl
30.04.2003., 00:16
Originally posted by MaxB
Vec vise od pet godina imam jednu tipkovnicu: Microsoft Natural - to onu prvu, "nekomprimiranu" (dakle, velika, sa starndardnim rasporedom tipki, a ne naguzvana kao ova novija Natural Elite verzija). Bas sam ju prije dva-tri tjedna temeljito ocistio: izvadio joj sve tipke, usisao joj unutrasnjos i ocistio sredstvom za ciscenje, vatom cam ocistio svaku pojedinu tipku i stavljao na njeno mjesto. Nakon ciscenja izgledala je skoro kao nova... Tu tipkovnicu necu mijenjati jos barem 2-3 godine - a mozda ni tada - jedina tipkovnica kojom cu je zamijeniti je neka vrlo slicna ergonomska tipkovnica - bezicna, naravno. ;)
Kako vadiš tipke??? Ova moja je skoro pa crna tako da se ne vidi prljavo, ali je prašnjava :( I marka je Cherry...
Indigo Girl
30.04.2003., 00:24
Eladio, zabunih se.... :) GHz
Kako vadiš tipke??? Ova moja je skoro pa crna tako da se ne vidi prljavo, ali je prašnjava :( I marka je Cherry...
Odvojiš donji dio tastature i svaku tipku izvadiš na način da je izbaciš iz ležišta (nije teško, ali budi nježna - vidjet ćeš kako kad odvojiš donji dio tastature). Samo prijedlog: ako ne znaš napamet raspored tipki, zapiši ga na papir :D
Znao sam očistit staru Cherry tipkovnicu i svaki put bi bila k'o nova. A novoj to još ne treba :cool:
SETRA Samoborček
30.04.2003., 09:21
Kako vadiš tipke??? Ova moja je skoro pa crna tako da se ne vidi prljavo, ali je prašnjava I marka je Cherry...
Imam keytronic Kt 800:D i tipke vadim tako da šarafcigerom
dignem svaku tipku,.
Indigo Girl
30.04.2003., 09:43
Originally posted by Mist
Odvojiš donji dio tastature i svaku tipku izvadiš na način da je izbaciš iz ležišta (nije teško, ali budi nježna - vidjet ćeš kako kad odvojiš donji dio tastature). Samo prijedlog: ako ne znaš napamet raspored tipki, zapiši ga na papir :D
Znao sam očistit staru Cherry tipkovnicu i svaki put bi bila k'o nova. A novoj to još ne treba :cool:
Ali kako da odvojim donji dio? Prstima ne ide, sve cu si nokte slomiti :)
SETRA Samoborček,
Otkud ti takva računica za ISDN?
Zašto djeliš 56K sa 10, a 64K sa 8, ipak se u oba slučaja radi o kilobitima, pa bi oboje trebalo djeliti sa 8.
A i bez obzira na računicu, u praksi na 56K vezi dobiješ efektivno nekih 4.6 Kb/s, a na ISDN-u rjetko iznad 6.5 Kb/s. Dakle, efektivni dobitak nije duplo, nego otprilike 50% (mada se tih 50% u stvarnom radu osjeća kao da se radi o duplo većoj brzini :eek: ).
A ono za Gb= gigabite i nije neka greška, proizvođači tvrdih diskova već odavno koriste skraćenicu Gb za podatak o kapacitetu diskova u gigabitima, a ne gigabajtima kako bi trebalo (i kako uostalom skraćenica glasi).
Pokušaj s oštrijim predmetom, npr. odvijačem ili tupim nožem, prstima definitivno ne ide :). S donje strane imaš kakodakažem malene zupce (njih 6 or so) koje moraš gurnut prema unutra da bi mogla odvojit donji tio tastature, potraži te zupce, malo su uvučeni, ma vide se odmah
Kex Doomlich
30.04.2003., 11:03
A znate koji bi komp ja htio?
Ja bi onaj novi, sa 3 GHz procesorom koji ima multitasking ability ...... puno takvih....:( ...... jako puno......:(
Originally posted by SETRA Samoborček
A laskajući slafku:D :D kupio sam ASUS isdn karticu :top:
ton majstore! :D
asus zna znanje. mi njihove kartice koristimo u firmi i nikad sranja s njima.. s HTovim vodovima ih naravno ima.. :rolleyes:
probaj pitat na ženskom kutku "eee cure zna koja kako otvorit, a da si nokte ne slomi" ? :D
Indigo Girl
30.04.2003., 13:17
Originally posted by Mist
Pokušaj s oštrijim predmetom, npr. odvijačem ili tupim nožem, prstima definitivno ne ide :). S donje strane imaš kakodakažem malene zupce (njih 6 or so) koje moraš gurnut prema unutra da bi mogla odvojit donji tio tastature, potraži te zupce, malo su uvučeni, ma vide se odmah
Našla, neke 4 polugice koje moram pritisnuti. Ali nemam 4 ruke pa ne znam kako da to izvedem :D
Našla, neke 4 polugice koje moram pritisnuti. Ali nemam 4 ruke pa ne znam kako da to izvedem :D
Pa jednu po jednu, polako. Budi strpljiva i pokušaj ponovo (ako već nisi)
Originally posted by Shagy
ja bih htio nešto poput ovoga!
p1 166
s3 2 mb
32 ram
2 giga hdd
33600 mrcina
14 monitor
naravno i zvucnu u ISA slotu
mrcina ha ?:D :D :D
Zanimljivo. Hoćeš kupit to? Dobro, ne baš to, nego P133, S3 1 MB, 1.6 GB HDD, 33.6 modem, 15'' monitor, PCI zvučna.
Tipkovnicu zapravo ni ne trebas otvarati - uzmes dva mala komada metala (ili neceg cvrstog) koji nisu ostri - neka dva mala nozica ili nesto slicno. Jedan komad stavis npr. s lijeve strane tipke, a drugi s desne - stavljas ih ispod tipke (okolne tipke ces morati pritisnuti) i jednostavno povuci prema gore - i tipka je vani... To sam ja napravio jer, kad sam vidio kako mi tipkovnica izgleda kad sam ju odsarafio - predomislio sam se da ju raskomadam - bilo bi previse posla da onda sve to skupa slozim... Najsigurnije je jednostavno povaditi sve tipke bez otvaranja tipkovnice.
SETRA Samoborček
30.04.2003., 21:27
Zašto djeliš 56K sa 10, a 64K sa 8, ipak se u oba slučaja radi o kilobitima, pa bi oboje trebalo djeliti sa 8.
pa zato šta analogna veza ima po jedan start i jedan stop bit:) ,
a ISDN digitalna eto nema.
asus zna znanje. mi njihove kartice koristimo u firmi i nikad sranja s njima..
Ma da, malo je bilo zafrkancije sa driverima (na kutiji ne piše koja
je, a Win XP jebe za "digital signed" drivere.
No sredio ja to i sve super, nema problema.
mystik4l
30.04.2003., 21:56
Originally posted by Martin
.....ISDN-u rjetko iznad 6.5 Kb/s.
ISDN=7,5 - 7,6 KB/s, a nekada ako su serveri dobri ili recimo preko kaaza 8 KB/s(istina rijetko kad ali se dogodi)
A sa 7,5 KB/s uvijek skidam u 90 % downloada....
Imam ISDN 2 GOD. Tako da znam.....:D :D
Indigo Girl
01.05.2003., 00:20
Weeee! Izvadila sam ih par rukama, i nisam slomila nokar :D Jebomater koliko prašine ima unutra :eek: Sutra ću se tome detaljno posvetiti :D
Eh... Računalo koje ja želim ne bi smjelo biti veće ni teže od prosječnog kalkulatora... Dakle, jedan PPC bi dobro 'legao'... ;)
Indigo Girl
01.05.2003., 00:27
Ups! Nesto sam zajebala sa spejsbarom. Kad se vrati, ne stoji kako treba. Cemu ona metalnazica sluzi? jebemumisa, pomagajte!!!!!
Ups! Nesto sam zajebala sa spejsbarom. Kad se vrati, ne stoji kako treba. Cemu ona metalnazica sluzi? jebemumisa, pomagajte!!!!!
Ta metalnazica služi prvenstveno tomu da ju NE DIRAŠ! Inače ju lako možeš sje....
Sluzi da se razmaknica ravnomjerno pritisne - ono, pritisnes je s jedne strane i ona cijela udje... Ima u tipkovnici nekakve nozice ili rupice za zakaciti koje su obicno na suprotnoj strani od one s koje strane ta metalna stvar visi s razmaknice (sad vise ni sam ne razumijem sto govorim :D). Probaj malo prckati po tome - prije ili poslije ce sjest na svoje mjesto. ;)
Indigo Girl
01.05.2003., 19:19
Weeeeeee! uspjela sam. trebalo mi je ravno sat i pol :D al' sad je sva crna, onako kako treba biti :D Jeeeeee. I napravila sam spejsbar. Hvala ;)
a zakaj nisi eladia zamolila da ti sredi tipkovnicu?
Originally posted by Shagy
Ma moze i to! Samo gdje toga ima ? :D
Pa kod mene. Ako hoces kupit, javi se na PM. :)
Indigo Girl
02.05.2003., 17:42
Originally posted by slafko
a zakaj nisi eladia zamolila da ti sredi tipkovnicu?
haha, pa nisam nesposobna, mogu ja to sama :)
haha, pa nisam nesposobna, mogu ja to sama :)
Ma naravno. Zato si digla toliko prašine oko toga.
Tresla se brda, rodio se miš!
:B ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.