PDA

View Full Version : Zašto ne podnosim Adama Sandlera? I drugi eseji.

emerald
29.04.2003., 15:41
Sve je počelo jednog dana kada mi je netko preporučio film 'Tata od formata'. Tada još nisam znao tko je Adam Sandler.

I tako dođem ja u video klub, kad tamo novi filmovi i među njima i već spomenuti uradak sa A.S. u glavnoj ulozi.
Tada sam možda i znao tko je A.S., kada bi netko malo pobliže opisao (još nisam povezivao ime i lik), ali nisam znao da A.S. piše, producira i neznamtinijaštosvene svoje filmove.

I uzeo ja rečeni film. Pogledao ga.

I film je stvarno dobar. U to doba dugo nisam pogledao tako dobru komediju. Odmah nakon što sam ga pogledao, dolazi prijatelj sa curom i "Joj, pa imaš taj film. Ajmo ga gledati". Kad kažem da je film bio dobar onda mislim da mi je bio gušt pogledati ga i drugi put, neposredno nakon prvog gledanja.

Sada se prosječan IMF-ovac osjeća prevarenim. Misli da ja ustvari obožavam gospodina A.S., i da sam ih namamio naslovom teme da čitaju hvalospje o njemu.

Not so fast, Akarumba!

Nakon tog filma počinju problemi. Kako sam redom gledao filmove iz videoteke, tako mi je pod ruke došao i sljedeći film gospodina A.S. Kažem redom, nisam odmah postao ljubitelj A.S.-a, pa da sam ko lud čekao njegove filmove. Ajde dobro, možda sam i uzeo taj film misleći "Ej, ovo je onaj smješan lik iz onog smješnog filma!". Možda se sad samo sramim da sam to pomislio.

Film se zvao... Vodonoša.

U njemu A.S. glumi nekog retardiranog lika koji je vodonoša u močadi američkog nogometa nekog sveučilišta. I onda se slučajno otkrije da je on ogroman talen za američki nogomet. Na kraju završi u vezi sa nekom navijačicom (čirlidericom, jeli).

Fim totalno sranje. A zašto taj lik mora biti retardiran, nemam pojma. Totalno nepotrebno. (Neki će reći da je A.S. retardiran, pa i ne može glumiti drugačije).

Nakon toga sam pogledao 'Little Nickey'. Ili tako nekako. Uglavnom, A.S. glumi sina od Vraga koji na zemlji mora naći svog brata koji želi preuzeti kontrolu nad paklom. Taj brat je udario A.S.-a lopatom kad je ovaj bio mali, pa su mu sad usta nakrivljena (ne bratu, nego A.S.-u). Osim toga A.S. cijelo vrijeme govori nekim unjkavim glasićem, koji nervira za popi... Za poluditi.
I sad očekujete da će do kaja filma on ozdraviti, da će normalno govoriti, da takva debilna usta imaju nekog smisla za film. Ali ne. On jednostavno cijeli film ima kriva usta i unjkav glasić. (Neki će reći da A.S. i inače ima kriva usta i unjkav glasić, pa i ne može glumiti drugačije).

I onda sam jučer gledao onaj najnoviji njegov, mislim da se zove Slučajni bogataš ili tako nekako, kada on nasljedi 40 milijardi dolara. E, pa u tom filmu on ima nogu koja mu se smrzla kada je bio na planinarenju ili na nekom snjegu. Uglavnom ta noga je potpuno crna i on ne osjeća ništa na toj nogi. Ta Noga se pojavljuje u dvije scene. U jednoj on svom slugi objašnjava zašto mu je noga crna, i tjera slugu da ga udara po nogi žaračem, kako bi mu pokazao da ga ništa ne boli. U drugoj sceni on spašava Winonu Rider iz smrznutog jezera. Ona je naime upala u jezero, otvor se smrznu oznad nje, i nakon toga on izuva cipelu (?) kako bi nogom probio led, ugurao nogu u jezero da se ona uhvati za nju, i onda je izvuče vani.

Što je previše, previše je. Led je mogao probiti i cipelom. Nije bilo potreba za pokazivanjem te Noge. Ta Noga je apsolutno besmislena u cijelom filmu. Nepotrebna. Nebitna za radnju. Nije smješna. Odvratna je. Ali je jednostavno morala biti u njegovom filmu. (Neki će reći da A.S. i inače ima takvu nogu, pa i nemože glumiti drugačije).

Uglavnom. A.S. u svakom filmu mora glumiti nekakvog debila, retardinjosa, ili nešto slično. To što to ide na živce, nema veze. On to mora. To što je to nepotrebno, nema veze. On to mora.
Sad, netko će pitati a kada je potrebno da je neki lik debilan, ili nešto slično. Kišni čovjek, lik Dustina Hoffmana mora biti autističan, jer se film temelji na tome.

Filmovi A.S.-a se ne temelje na tome.

Eto. Zato ja ne podnosim A.S.-a. Zato što forsira sebe kao debila. (Neki će reći...)

lebowski
29.04.2003., 16:29
Meni je golfbreaker bio odlican film. Od prve do zadnje scene. I odlicno je glumio OMHO. Uz Ben Stillera jedan od rjetkih koji je znao biti onako ljut. Na zalost, tu prica sa Adamom Sanndlerom, sto se mene tice, zavrsava. Nakon tog filma snimio je sranje za sranjem. Ovo o bogatasu uopce ne zelim gledat. Steta talenta. :cry: :cry: :cry:

Sudden Sid
29.04.2003., 21:17
Mislim isto kao i poster ovog topica
"Tata od formata" je bio... solidan
Ali ovo sta je uslijedilo je stvarno sakacenje talenta. Tip nije neki debil ali zasto mora uvijek glumiti nekog debila? to je humor na kojeg se smiju 5-godisnjaci

hellie
01.05.2003., 23:59
meni je u ludim vjenčanjima bio super. ona pjesma je bila za uret. svaki put kad gledam taj film umirem od smjeha kad čujem tu pjesmu. htjela sam je skinuti s interneta ali ne mogu. ostali filmovi su mu kako koji, neki sa više preseravanja neki manje.

593
07.12.2009., 21:34
ima 1 film (vise ozbiljan nego neozbiljan), imena punch-drunk love. reziro ga je onaj tip koji je napravio magnoliju i bit ce krvi. film je super, a i sandler je u tom filmu jak. ko da je uloga pisana za njega. mozda i je :ne zna:

nakon tog sam mislila da ce sandler cesce glumit u ozbiljnim filmovia. al demantirao me covjek. taj demanti je trajao 5 godina, dok nije izasao reign over me. film mi se svidio, sandler takodjer.

i sad zadnje, funny people. sandler je bio ok, al nista vise od toga. na prvu bi rekla da on moze bolje od toga, ali.....nisam sigurna.

vidjet cemo sto buducnost nosi.

Draiman
07.12.2009., 21:45
Meni su I Now Pronounce You Chuck & Larry i Click odlični. Inače mi je A. S. drag. A za Vodonošu bi se moglo reć i daj ekstremno ruganje američkom nogometu, hajskul fudbal, čirlidericama i ostalim glupostima.

593
07.12.2009., 22:00
Meni su I Now Pronounce You Chuck & Larry i Click odlični.

a gle, nije da mi se funny people ne svidja. svidja.
al kad bi netko napadao sandlera i tvrdio da nije dobar glumac, ne bi funny people navela kao protuargument.

Michael Collins
07.12.2009., 22:33
Meni je Happy Gilmore dobar film...

Ono dječje sranje je katastorfa, Bedtime stories,gledao sam ga u kinu kad sam bio u SAD-u...

sonja:)
07.12.2009., 22:39
nestignem pročitat esej na početku ali :top:
Adam Sandler, Jason Biggs i Ben Stiller. taj trolist apsolutno ne podnosim. u svakom filmu glume nekakve šlampave priglupe iritantne debile na koje iz nekog razloga padne najbolji komad. idu mi na živce. do te mjere, da i da se snimi nekakav gledljiv film s njima (ovo je sad čisto subjektivno, jer općenito ne volim gledati tipične američke kvazi komedije tipa Pite, Zoolanderi ili štatijaznam) ja ih neidem gledat, jer u njima glume Adam Sandler, Jason Biggs i Ben Stiller. :kava:

mr.c4
08.12.2009., 00:10
Sandler mi je grozan, njegove komedije izbjegavam pod svaku cijenu. Najnetalentiraniji komičar današnjice...

Michael Collins
08.12.2009., 18:28
Biggs je dno dna, Sandler je većinom bezveze,ali Stiller mi je većinom bio ok... :ne zna:

Velorien
08.12.2009., 19:03
Molim? Vodonoša vam ne valja?
Pa vi imho nemate uopće smisla za humor, mislim da više ne moramo raspravljat ovdje.

Archangel
09.12.2009., 11:14
Joj kako je meni Zoolander bio glup film. To mi je jedan od dva filma koja nisam mogao do kraja pogledati.

Fiffy
09.12.2009., 11:38
Meni je Adma Sandler ono prosječan - OK.. Al jedini film s njim koji sam mogla pogledati više puta je Tata od formata... Uglavnom su mu uloge uvijek na isti kalup..

Ali zato ne mogu smislit Bena Stilera :bljak:

zeroO
09.12.2009., 19:10
anger management mi je onak fina komedijica...scena kad u autu pjevaju stvar iz west side storyja mi je dobra.

ista stvar s benom stillerom i meet the parents.

Archangel
10.12.2009., 10:29
Anger Management je i meni odličan film, ali ne toliko zbog njega.

Žlzc
10.12.2009., 14:09
Pa to je valjda ta svetla tradicija komedija i sitkoma, gde se polazi od toga kako će meni ljudska glupost biti jako simpatična i draga, i kako ću se uvek rado i slatko smejati kojekakvim budalama zato što su budale, i puno ih voleti.

Koliko znam, ta je umetnost apsolutnu definiciju doživela u onoj seriji Friends, a metastazični vrhunac u onom Will and Grace.

Lično, nikad mi to nije bilo jasno. :ne zna: Iskreno, ja se toga malo i bojim. :(

Grupa Queen
11.12.2009., 16:43
nestignem pročitat esej na početku ali :top:
Adam Sandler, Jason Biggs i Ben Stiller. taj trolist apsolutno ne podnosim. u svakom filmu glume nekakve šlampave priglupe iritantne debile na koje iz nekog razloga padne najbolji komad. idu mi na živce. do te mjere, da i da se snimi nekakav gledljiv film s njima (ovo je sad čisto subjektivno, jer općenito ne volim gledati tipične američke kvazi komedije tipa Pite, Zoolanderi ili štatijaznam) ja ih neidem gledat, jer u njima glume Adam Sandler, Jason Biggs i Ben Stiller. :kava:
Ne znam, ne bih Bena Stillera stavljao u grupu s preostalom dvojicom, barem je takav moj dojam da je riječ o puno boljem glumcu i autoru. Adam Sandler mi je pak posve nezanimljiva pojava na platnu ili ekranu i uopće ne razumijem od kuda je on izvukao tolike novce. Doista, u svim filmovima glumi retardirane debile što prestaje biti smiješno nakon valjda 10 minuta. Stiller je barem imao meni odlične "Svi su ludi za Mary" i "Dozvola za brak". Odlični su i (nekim ljudima) Zoolander i Tropical Thunder. Jason Biggs je pak posve nevažna figura, ima jedan film i onu reklamu za Cinestar. Najobičniji "one trick pony".

593
11.12.2009., 16:46
Doista, u svim filmovima glumi retardirane debile

netocno.

coolinesay
11.12.2009., 17:05
ne znam, meni je Joe Cantrell dobar. ali svi su mi oni nekako podjednaki.
koji bi komičar onda bio zbilja dobar komičar po vama?? :confused:

zacky
12.12.2009., 01:59
Ben Stiller rules za mene i uopće ga ne mogu tako uspoređivat sa A.S.

dr mladjo
12.12.2009., 11:27
sandlera treba pogledat u Reign Over Me (2007) (http://www.imdb.com/title/tt0490204/)-.možda promjenite mišljenje..

xavierkat
12.12.2009., 18:17
ima 1 film (vise ozbiljan nego neozbiljan), imena punch-drunk love. reziro ga je onaj tip koji je napravio magnoliju i bit ce krvi. film je super, a i sandler je u tom filmu jak. ko da je uloga pisana za njega. mozda i je :ne zna:

spot on, dear lady :)
inače, ja ne volim većinu Sandlerovih filmova. Ili, da budem poštena - od dijela njegovih filmova koje sam gledala, dobar dio mi je bio bezveze. Ali nisam vidjela sve, vjerojatno zato što očekujem komedije sličnog tona kao one što sam vidjela (Vodonoša, Tata od formata...ne mogu se ni sjetiti svih više, toliko su me 'očarale' :)). jednostavno nisam ljubiteljica komedija (smijem se na rijetke, iako se inače u životu stalno smijem...), posebno ne ovih 'novih' holliwoodskih, mnogo mi toga u njima neodgovara...
ali zapravo, kao glumac mi je on OK. simpa je. dobro radi to što radi, ako i nije moj žanr. ima mi neku toplinu u sebi koju unosi u uloge, a koja obično nije svojstvena komičarima (ili je barem ja ne vidim kad gledam, recimo, Stillera ili nekog sličnog), i zato mi je drag.
zainteresirali ste me za Reign over me. tražim. pa ćemo vidjeti ima li tu što :)

Wild Horses
13.12.2009., 11:38
sandlera treba pogledat u Reign Over Me (2007) (http://www.imdb.com/title/tt0490204/)-.možda promjenite mišljenje..

I u "Spanglish" te "Funny People". Lik ima talenta, samo što su mu 90% filmova koje snimi blesave komedijice.

dr mladjo
13.12.2009., 11:44
I u "Spanglish" te "Funny People". Lik ima talenta, samo što su mu 90% filmova koje snimi blesave komedijice.

slušaj on je komičar.jednostavno pašu mu takvi filmovi.iskreno da sad snimi neki dobar akcič ili horror pa bi se ljudi opet čudili.jednostavno nekih glumcima nije suđeno da rade različite žanrove..

Wild Horses
13.12.2009., 12:01
slušaj on je komičar.jednostavno pašu mu takvi filmovi.iskreno da sad snimi neki dobar akcič ili horror pa bi se ljudi opet čudili.jednostavno nekih glumcima nije suđeno da rade različite žanrove..

Ma jasno je to meni. Ali su mu i ovi ozbiljni filmovi jako dobri i u njima stvarno ostvaruje dobre uloge. Iskreno, meni su i njegove komedije jako smiješne i volim ih pogledati, ali bih isto tako volio da u budućnosti snimi malo više takvih filmova.

dr mladjo
13.12.2009., 12:08
e s tim bih se več mogao složit.iako moram priznat da moram pogledat ove njegove zadnje komedije.bio bi red :-)

593
13.12.2009., 12:19

cudili su se i williamsu u one hour photo i insomnia. a rasturio je, pogotovo u ohp.

dr mladjo
13.12.2009., 12:23
pa i sandler je bio dobar u onim spomenutim dramama.ali uvijek će ljudi vezat williamsa uz komedije.preporuka World's Greatest Dad (2009) (http://www.imdb.com/title/tt1262981/)-miks drame i komedije..

593
13.12.2009., 12:47
pa i sandler je bio dobar u onim spomenutim dramama.ali uvijek će ljudi vezat williamsa uz komedije.

da, neki ljudi hoce :)

preporuka World's Greatest Dad (2009) (http://www.imdb.com/title/tt1262981/)-miks drame i komedije..

da, super film.

cave troll
13.12.2009., 15:16
O đizus. Netko je dignuo topic iz 2003g. U međuvremenu je Sandler prestao glumiti retarde.

Gradski konj
13.12.2009., 18:25
uvijek će ga slijediti te uloge.

meni je sad smiješan kad pokušava glumiti ozbiljnu facu :kokice:

buzzbuzz
13.12.2009., 21:48
A.S. mi ide na zivce. Jako.

Jedini njegov dobar film je 50 First Dates (i to vise radi teme/radnje, Drew Barrymore i Rob Schneidera nego Sandlera).

Ali inace, katastrofa. Mislim da je Click bio vrhunac gluposti.

ishamael
13.12.2009., 22:22
AS je katastrofa. Poslije Little Nickya...ne znam. ostao sam bez teksta.

Povijest&Politika
14.12.2009., 01:12
Čuo sam upravo da je Funny People, njegov najnoviji film, veliki napredak...

Ono
14.12.2009., 01:30
Mene nervira Jason Segel :facepalm:
On je kao cijenjen, samo Bog zna zašto

arenx
14.12.2009., 01:41
Meni se A.S. više sviđao sa starim nosom, sad s ovim kratkim mi je bezveze.

Ivan88
14.12.2009., 03:11
Od njegovih filmova sam gledao Tata od formata i Vodonosa. Cisto ok. Ostale nisam ni htio gledati jer sam vidio najave koje su mi bile bezvezne.
Solidan glumac.
Postoje dva glumca koje mrzim i tjera me na povracanje kad ih vidim. Rob Schneider i Billy Bob Thornton. :bljuv:

robybaggio
14.12.2009., 10:09
Kad smo već kod glumaca koje ne možemo smisliti da i ja kažem jednoga:

Martin Lawrence.
:rolleyes:

Michael Collins
14.12.2009., 22:35
Kad smo već kod glumaca koje ne možemo smisliti da i ja kažem jednoga:

Martin Lawrence.
:rolleyes:

Tko je njemu uopće dao da bude glavni glumac... :eek:

Kad se sjetim Crni Vitez i ostalih sranja...

mariangella
15.12.2009., 13:29
meni je on jedino ok u "Zohanu"

LepaSeka
17.12.2009., 01:51
meni je on jedino ok u "Zohanu"

Taman htjedoh napisat da mi je A.S. drag glumac, ali sam htjela upozorit ljude da NI u kojem slučaju NE uzimaju Zoltana jer za mene jedan od glupljih filmova ikad :flop:.

MladenSag
17.12.2009., 08:28
Taman htjedoh napisat da mi je A.S. drag glumac, ali sam htjela upozorit ljude da NI u kojem slučaju NE uzimaju Zoltana jer za mene jedan od glupljih filmova ikad :flop:.

Adam Sendler uopće nije dobar glumac. On je više pojava a to zapravo nije najbitnija odlika "glumca".
No i to sa pojavom je upitno.
Mislim, nepobitno je da Hollywood drže hebreji. Samim time je Hollywoodska industrija pretovarena nekim potpuno nepotrebnim, hm, glumcima ai režiserima, scenaristima.
Ben Stillera(koji je također hebrej) ja nikako ne bi stavljao u isti kontekst sa Sendlerom jer itekako zna odglumiti i dramaturški zahtjevnu ulogu bez da pritom gledaš Stillera nego karakterni lik filma.
:kava: