View Full Version : Muškarci zajedno, žene ne?
kentaur
17.08.2005., 09:53
Gdje god se osvrnem, na različitim poslovima, u društvima, svakodnevnoj komunikaciji, primjećujem da se većina muškaraca podržava i drži zajedno. Međusobno se bodre, reklamiraju i štite. U grupama, primjerice, napreduju na poslu potičući i gurajući jedan drugog.
Žene se, međutim vrlo rijetko ''bore'' u skupini. Izuzev jutarnjih kava i razmjene površnih priča o shoppingu i dostignućima djece, kod krupnijih stvari se natječu i vole si čak i podmetati, a ako muškarac napadne ženu, ili je popljuje da je glupa neka njena tvrdnja, ostale žene neće priskočiti u obranu, već će se prikloniti muškarcu.
Naravno da to nije uvijek slučaj. Ali često primjećujem kako žene ne štite žene.
Što vi mislite o tome?
Dalibor - od 1983.
17.08.2005., 10:37
Žene su proračunatije i podmuklije u prosjeku.
Real-BigMamma
17.08.2005., 11:07
Dalibor - od 1983. kaže:
Žene su proračunatije i podmuklije u prosjeku.
Slažem se.
kentaur
17.08.2005., 11:12
Otprilike ovako - muškarci se gotovo nagonski priklanjaju 'mužjacima', kao što su nekoć davno lovci u 'čoporu' lovili plijen i donosili ga u pećinu
instinktivno znaju da je lakše igrati u skupini podržavajući jedni druge
a žene se često priklanjaju onom ko je jači (neovisno o spolu)
Nemruth Dagi
17.08.2005., 12:30
kentaur kaže:
a žene se često priklanjaju onom ko je jači (neovisno o spolu)
bolje govoreći, žene su prirodne žrtve dok su muškarci ti koji love......
Dalibor - od 1983.
17.08.2005., 12:52
Koliko se priča o muškarcima kao o lovcima na mamute...
Ma dajte ljudi, ženi niti su slabe niti bespomočne! One su ŽENE! kroz povjest su imale manje slobode jer su ljudi bili primitivniji i teži je bio život, skloniji fizičkom radu (koji ne može intelektualno podiči covjeka), sada kako jurimo u 22. stolječe žene sve više imaju slobode u jednako slobodnom svijutu. Naravno da su ponekad zapele u slijepu ulicu (emacipacija i sl. gluposti) ali one su na dobrom putu da za 50 god. bude bez potrebe za raspravom o ženskim pravima.
kentaur
17.08.2005., 13:55
niko nije rekao da su slabe i bespomoćne
žene su često lukavice
neke manje neke više
dakle, moćne su
happyman
17.08.2005., 16:35
teorija o muskarcima je tocna, ali ajde sad pogledaj neku grupu od 5 muskaraca kojima se svida ista zena, koliko ce proci prije nego se raspadnu, posvadaju...
Dalibor - od 1983.
17.08.2005., 20:07
happyman kaže:
teorija o muskarcima je tocna, ali ajde sad pogledaj neku grupu od 5 muskaraca kojima se svida ista zena, koliko ce proci prije nego se raspadnu, posvadaju... Prosječno muško društvo neće se posvaditi. Komentirati će njezinu guzu i pokušati je nagovoriti na redaljku.
aurora_borealis
17.08.2005., 20:36
To je zbog toga što dosta žena ne doživljava druge žene ko suradnice i prijateljice, već kao suparnice.
kentaur
18.08.2005., 09:13
aurora_borealis kaže:
To je zbog toga što dosta žena ne doživljava druge žene ko suradnice i prijateljice, već kao suparnice.
to je to, kratko i jasno;)
ja ne funkcioniram tako, pa mi je zato i čudno
i najvbolje i najstarije frendice ce se posvadjati (ili tocnije podmetati ili raditi iza ledja) radi dovoljno dobrog tipa.
Kod muskih je drugacije, postoji cast, ugled i sl... imao sam frenda koji se upucavao nekoj mojoj bivsoj na koju sam jos polagao odredjena prava (sto se znalo). Bio je medju nama javno proglasen za papka i mislim da mu nitko vise ne vjeruje toliko...
jednostavno pravila igre...
a cure su solo igraci
kentaur
18.08.2005., 10:42
Taroth kaže:
i najvbolje i najstarije frendice ce se posvadjati (ili tocnije podmetati ili raditi iza ledja) radi dovoljno dobrog tipa.
Kod muskih je drugacije, postoji cast, ugled i sl... imao sam frenda koji se upucavao nekoj mojoj bivsoj na koju sam jos polagao odredjena prava (sto se znalo). Bio je medju nama javno proglasen za papka i mislim da mu nitko vise ne vjeruje toliko...
jednostavno pravila igre...
a cure su solo igraci
iako imam dosta dugogodišnjih prijateljica u koje doista imam povjerenja, moram reći da si u načelu u pravu, jer se među ženama takve stvari doista događaju
eto tako je moja frendica spajala drugu frendicu s mojim bivšim dečkom (s kojim sam hodala dvije godine, a bili smo i o braku pričali, ostavila sam ga jer nisam imala povjerenja u njega)...a ta ''frendica'' me nonstop ispitivala je li između nas gotovo, jel doista nema više ničega, a u međuvremenu me pozivala na ručkove, bijesne večere i sl..sve ne bi li došla do njega
zivkala me par put tjedno i umiljavala se (čitaj:ispipavala teren)
nakon što sam vidjela da će očito prohodati, rekla sam joj o njemu sve pozitivno i prešutjela sve što znam loše, čak sam joj rekla da bi joj bilo super da je s njim (!)
iz velike zahvalnosti me ne želi pozdraviti na cesti, a čujem da je pakleno ljubomorna na mene i da sam tabu tema
nek joj bude ljubav sva:cool: što je tražila to je dobila
ja sam se u to uvjerio prvi put kad me je prije x god najbolja frendica moje cure pipkala u bazenu ispod da se ne vidi..
iako mi je bio sok, ja sam glumio lampiona cijelo vrijeme... poslije su mi objasnili neke stvari
sto se tice tvoje frendice, mogla si traziti da ti kupi neki parfem ili sl... ne samo da te nahrani ;)
kentaur
18.08.2005., 11:11
Taroth kaže:
ja sam se u to uvjerio prvi put kad me je prije x god najbolja frendica moje cure pipkala u bazenu ispod da se ne vidi..
iako mi je bio sok, ja sam glumio lampiona cijelo vrijeme... poslije su mi objasnili neke stvari
sto se tice tvoje frendice, mogla si traziti da ti kupi neki parfem ili sl... ne samo da te nahrani ;)
hranila me u prvoj fazi kad nisam ništa kužila, u drugoj fazi kad sam nagađala da se nešto zbiva ali me je prvonavedena frendica uvjeravala da se ne događa ništa, a u trećoj fazi kad su mi ''priznale'' jer sam direktno izjavila da vidim ono što je očito nahranila me još samo jednom - tzv. posljednja večera:D
ne treba mi od nje parfem
a i ne koristim ih
možda dezić?:D ;) ili sam joj tipa mogla prodati za mp3 player, neki cd ili slično? kad smo već igrali tako nisko:rolleyes:
ma, tragikomično
a ti ubuduće paziš s kim ideš na bazen?:D
uh... ja sam pokvarenjak... nekada...
tako da ne mogu jednostavno odgovoriti na to...
je... idem na bazen i ak nece ona pipkati, onda cu ja ;)
a i ako je cura imalo nesigurna ili ljubomorna, nema sanse da joj upoznas frendice
trebala si uzeti mp3 player (hebiga, neki bi se prodali za digitalne drkalice)...
a onda kad prekine s njim, pitas ju da li to znaci da joj sada moras vratiti mp3 player...
kentaur
18.08.2005., 12:29
Taroth kaže:
trebala si uzeti mp3 player (hebiga, neki bi se prodali za digitalne drkalice)...
a onda kad prekine s njim, pitas ju da li to znaci da joj sada moras vratiti mp3 player...
moš mislit kak bi joj vratila:D
u braku su, btw
ali dosta s tom pričom. točka.
a ti pazi gdje ti ruke lete:D i da te neka frendica ne ocinka
a ja cure kao cure ne varam
kentaur
18.08.2005., 12:36
ti si onda dobar blizanac :)
tapš tapš
yap.. biti kinky i varati nije isto
nikakva
24.08.2005., 10:12
a sto generalizirate to je cudo:rolleyes:
znate ono "vidimo ono sto zelimo da vidimo"
ili sto bi se reklo selektivno
kentaur
24.08.2005., 11:43
svi smo rekli 'većinom,' a ne 'svi rade tako i tako'
i govorimo kakve slučajeve često primjećujemo, a ne uvijek
žikiš?
sve 5
_Altanta_
24.08.2005., 13:02
Za mene je to apsolutna istina. Žene uvijek govore o nekoj ravnopravnosti i kako se trebamo držati zajedno, a to je drugačije u realnosti. Žene će prije zabiti nož drugoj ženi u leđa nego muškarac. Iako ni muškarci nisu cjepljeni protiv toga. Ali, pretežito viđam da su žene puno ljubomornije i zavidnije nego muškarci, te zajedljivije. Naravno, nisu sve takve, da me se krivo ne shvati ;) Sebe uopće ne vidim takvom, pomoći ću ako mogu, i da li ta osoba uopće zaslužuje pomoć, ali mi ne pada napamet poslije zabosti nož u leđa, što bi recimo ta osoba kojoj si pomogao mogla vrlo lako tebi napraviti.
Ne znam zašto je tako, ali je činjenica da su muški više čoporativni nego žene, žene su za stvaranje djece i nisu toliko čoporativno raspoložene (gledam ponajviše iz životinjske perspektive, pošto je to baza za svo naše ponašanje).
ja imam drustvo od 5 cura s kojima takve stvari nisam nikad dozivjela. citajuci vase postove mi je sinulo da se s njima skroz drugacije ponasam nego sa ostalim prijateljima.
ne znam, to su cure u koje imam puno povjerenja i od kojih uvijek dobivam maximum, tako da grizemo uvijek jedna za drugu, opravdano ili ne.
sa svim drugim frendicama s kojima sam dobra, al jos nismo presli fazu smjesak-kad-te-vidim-kad-te-nema-si-tema i ine pizdarije,to bas i nije tako, i u nekim situacijama kad ocekujes potporu, okrenes se a iza tebe magla.:rolleyes:
sto se deckiju tice.. uvijek mi je fascinantno sto ste spremni pobrat palicu u zube radi frendovog frenda kojeg znate dva i po sata i ravno 3 zuje..;)
kentaur
25.08.2005., 09:35
muškarci si, osim svega, i mnogo lakše praštaju
evo kako je meni muž objasnio: ''Mi muškarci možemo bit na pas-mater i posvađamo se, čak se i prestanemo pozdravljat, a onda nakon svega ipak popijemo pivu i plešemo zajedno itd itd''
Ženske se oko frajera mogu poklat, a muškarci ipak paze da ne povrijede ''teritorij'' drugoga (tako nekako oni to shvaćaju)
muška verzija mi je draža
:)
nikakva
25.08.2005., 12:59
i opet kazem, primjecujete stvari koje hocete da primjetite
i takvo ponasanje kakvo opisujete je jos pojacano takvim stavovima
predrasude cuda cine
:rolleyes:
kad skinete te stereotipicne naocale budete mozda vidjeli i nesto drugo;)
Sedmica
25.08.2005., 17:22
Žena je ženi vuk!:D
kentaur
26.08.2005., 12:15
Sedmica kaže:
Žena je ženi vuk!:D
Primjena Hobbesa u svakodnevnom životu:D ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.