PDA

View Full Version : Spusteni stropovi

GoldenSurferFromCRO
25.08.2005., 12:03
Trenutacno razmisljamo o spustenim stropovima zbog postavljanja halogenih svjetiljaka pa pitam za sve vas imate li pametnih savjeta da li mogu sam napraviti spusteni strop. Po pretpostavci jeste da to ne mogu, nego unajmili bi majstore pa po kojem kriteriju odabrati prema oglasu ili prema preporuci?

Koliko kosta spusteni strop po metru kvadrata?

Da li se postavlja cijeli strop za jednu sobu pa tako izgleda kao d aje strop malcice spusten a da li se moze napraviti da se centrali dio stropa spusti a ostali dijelovi ostaju kako jeste (mislim da li su kombinacije dozvoljene) ili moraju cijeli strop biti spusteno?!

Heg
25.08.2005., 19:13
Svakako je bolje po preporuci.Mozes spustiti koliko god hoces.
Mozes i sam nije to nikakva nauka,samo se odvaži.

georgeWtheNuclear
28.08.2005., 21:39
GoldenSurferFromCRO kaže:
Trenutacno razmisljamo o spustenim stropovima zbog postavljanja halogenih svjetiljaka

Nemoj spustati stropove zbog halogenih svjetiljki. Je, te svjetiljke lijepo izgledaju ali ces kompletno unistiti prostoriju spustajuci strop.

Bolje je imati vecu visinu stropa nego nekoliko ugradjenih rasvjetnih mjesta.

Radije uzmi tzv. track lights ako ti je vec stalo do halogene rasvjete.

Spustanje stropa SAMO zbog rasvjete je nerazumno skup i veliki gradjevinski zahvat.

I za boga miloga, ne primaj se sam toga.

I reci da nisi mislio stavljati tzv T-bar spusteni strop sa onim panelima kaj se umecu izmedju metalnih nosaca? To je nesto najodvratnije sto si covjek moze stavit u kucu nakon brodskog poda.

Da li se postavlja cijeli strop za jednu sobu pa tako izgleda kao d aje strop malcice spusten a da li se moze napraviti da se centrali dio stropa spusti a ostali dijelovi ostaju kako jeste (mislim da li su kombinacije dozvoljene) ili moraju cijeli strop biti spusteno?!

U principu, spustati stropove na pojedinim mjestima i raditi arhitekturalne ukrase na stropu isplati se ako ti je strop visi ili barem 10 feet. To bi ti bilo negdje oko 3048 milimetara. I ne spustati ispod 9 feet.

Mozes spustiti dio stropa ili cijeli, to ovisi o tebi.

GoldenSurferFromCRO
29.08.2005., 11:29
Halogene svjetiljke daju poseban sarm, ali nisam bas mislio doslovno spustati stropove, neg u dnevnoj bih htio postaviti obodno spustanje takojest stepenasto spustanje stropa (samo je jedna stepenica!)uz zidove a ispod toge su halogene lampice.

U WC i u kupaonoci bih htio postaviti manji strop s lampicama a stavlja se u sredini i zauzimat ce vecu povrsinu pravog stropa ali se ipak vidi okolo da je visina pravog stropa OK.

A za bar u dnevnoj sobi hehe, nece biti brodski pod nego samo spusteni strop kao stepenasti s lampicama barem 5-8cm nize (opet jedna stepenica) od pravog stropa i nista vise.