View Full Version : Weee...dobila sam ih! (Strah od trudnoce)
Indigo Girl
02.05.2003., 00:36
Ej žene, sad kad sam i ja spoznala čari sexa ;) mogu otvoriti ovu temu.
Koliko god da je šarmantan, ubija me ovo vrijeme kad trebam dobiti stvari pa sam sva na iglama. I samo čekam krv :)
Imate i Vi tih problema ili samo mene puca paranoja? :rolleyes: Bez obzira na sve te pilule, dijafragme, kondome, pi..materine :)
Imate li tu dozu straha??
Ne,ja sam ljuta uglavnom kad je dobim,:mad:
Kaj ces druge zivotne faze;)
Shtefitza
02.05.2003., 07:25
Originally posted by Indigo Girl
Imate i Vi tih problema ili samo mene puca paranoja? :rolleyes: Bez obzira na sve te pilule, dijafragme, kondome, pi..materine :)
Imate li tu dozu straha?? [/COLOR]
Joooj, sjecam se tih uzasa i muka. Sto god da poduzmes, nista nije sto posto, a opet ne mozes se zatvoriti u samostan. (Ili mozda mozes, ha Zrinska? ;) :D ) Sad nista ne planiram, ali da se dogodi... ne bi bilo strasno. :)
da da nista nije 100% sigurno, ali ti se potrudi da bude sta sigurnije. kondomi kondomi kondomi kondomi kondomi!!!!
ja sam samo jedan put dozivila taj strah, jesam li ostala u blazenom stanju ili nisam. imala sam srice nakon 3 dana sam krvarila...
Ne znam shto znachi ishchekivanje menstruacije...
Kad sam zheljela zatrudnjeti - zatrudnjela sam, prije i poslije koristila sam kontracepciju. A imam 40 godina. Ako sam mogla ja, kako ne biste mogli vi mladji.
Indigo Girl
02.05.2003., 12:08
Pa ima ljudi koji koriste kontracepciju a ipak im se "omakne". Zar ne? :rolleyes: I upravo zato taj strah postoji, jer ništa nije sto posto.....
Al' ja i dalje mislim: ako ti je suđeno da imaš bebu, imat ćeš je, bez obzira na sve moguće zaštite. A ako nije, možeš se shevit bez ičega i opet nema bebe... Al' ipak, savjest ti je mirnija ako znaš da si poduzeo sve mjere opreza ;)
Haremska plesačica
02.05.2003., 12:17
Sjecam se kad mi je jednom menga kasnila i ja sam se prepala da sam trudna. Prije toga nikad nisam razmisljala o djeci, i nista u mom zivotu tada nije bilo spremno za bebu, i dijete bi mi sigurno u tom razdoblju donijelo jako mnogo problema... a opet sam se pri samoj pomisli da sam mozda trudna osjecala nekako lijepo... i onda kad sam dobila mengu, bila sam pomalo tuzna, kao da je nestala neka carolija.
sanjalica
02.05.2003., 12:27
Al' ja i dalje mislim: ako ti je suđeno da imaš bebu, imat ćeš je, bez obzira na sve moguće zaštite.
a ja mislim da je ovo za temu "gatara vera" :B
Indigo Girl
02.05.2003., 12:37
:D :D
sanjalica
02.05.2003., 12:44
Originally posted by Haremska plesačica
Sjecam se kad mi je jednom menga kasnila i ja sam se prepala da sam trudna.
u svom desetogodišnjem "stažu":D još se nisam prepala, a kada se "prepadnem" biti će jedna više trudnjača na forumu;)
Mislim, cure.. Ok, prvo pozdrav..
Koliko ja znam iz pouzdanih izvora ( moj ginekolog), literatura,
itd, kontracepcijska pilula je 99% sigurna. Onih jedan posto ide uz rizik ako se tableta ne pije uvijek u isto vrijeme, ili se kombinira s anitbioticima, ili se ima proljev netom kad se popije tableta, ili ako povracate u roku 4 sata kad ste je popile. Ako izbjegavate ove rizike, pilula je 100% sigurna. Vec ih pijem 7 godina, jeb.... se ko velika :D i sve je dobro. Ostale metode nisu sasvim sigurne, s tim se slazem.
Originally posted by Bruna
pilula je 100% sigurna.
ma je sve je to divono krasno... rekli su i za titanik da ne moze potonit pa je potonija. najbolja kontracepcija je apstinirat iako ni to nije najsigurnije, marija je zacela po duhu svetome... nista nije sigurno :)
Indigo Girl
02.05.2003., 17:12
Njasa, :top: Uvijek postoji šansa....jebem li joj mater :D
LaTiTeA
02.05.2003., 17:52
Mene je bilo strah dok nisam bila na pilulama (neka 2 mjeseca), od tada sam na pilulama i niceg se ne bojim! :D
Uglavnom me ipak malo frka nakon nekakvog one night standa (koji se zalomio), ali valjda ce mi menga doci ovih dana... Nije da se bojim, ali za svaki slucaj... valjda ce doci :)
Originally posted by LaTiTeA
Uglavnom me ipak malo frka nakon nekakvog one night standa (koji se zalomio), ali valjda ce mi menga doci ovih dana... Nije da se bojim, ali za svaki slucaj... valjda ce doci :)
cekaj malo, zar ti nisi napisala pod drugim nickom da od sada koristis kondom jer... da ne ponavljam:confused:
Mislim ako koristis i pilulu i kondom, bas ne vidim neku sansu da ti se zaleti. oprosti, ako sam nesto pobrkala
Vera Pavladoljska
02.05.2003., 18:07
Pa ima ljudi koji koriste kontracepciju a ipak im se "omakne". Zar ne? :rolleyes: I upravo zato taj strah postoji, jer ništa nije sto posto.....
Al' ja i dalje mislim: ako ti je suđeno da imaš bebu, imat ćeš je, bez obzira na sve moguće zaštite. A ako nije, možeš se shevit bez ičega i opet nema bebe... Al' ipak, savjest ti je mirnija ako znaš da si poduzeo sve mjere opreza ;)
Yebiga, postoji mogucnost i da izadjesh van i opizdi te cigla u glavu.....shalim se ja, pazi na sebe, ako ne zhelish dijete, naravno da je bolje to nego da se povlachish po AB-u.
Inache, ja saam četiri puta opako iščekivala menstruaciju, a prvi put je bilo na kraju trecega srednje, u gimbi.........i tada sam mislila da cu ispalit totalno, ma nisam ni bila svjesna sto mi se dogadja.....a kada sam ju dobila, letjeli smo od Lavova prema Lenjingradu, tadashnjem, pa sam frendice ponapijala od srece u avionu žestokom votkom:D ,prafcatom, ruskom.........
Crow Jane
02.05.2003., 18:16
Meni je tokom srednje, i faksa, ciklus između 2 menge trajal u rasponu opd 48 - 72 dana :rolleyes: Ježiš! Dok se sad sjetim kolko sam se ruskog ruleta naigrala....:rolleyes: :flop:
Sreća na Cilestu. :s :s Zanimljivo..a kondom sam koristila samo s ovim zadnjim dečkom s kojim sam bila 4 god....:rolleyes: [znam, znam, fuj me bilo...zato i kažem ruski rulet] :D
LaTiTeA
02.05.2003., 18:28
Originally posted by viky
cekaj malo, zar ti nisi napisala pod drugim nickom da od sada koristis kondom jer... da ne ponavljam:confused:
Mislim ako koristis i pilulu i kondom, bas ne vidim neku sansu da ti se zaleti. oprosti, ako sam nesto pobrkala
Krivo sam se izrazila... Imala sam nekoliko one night standova, a prije nisam koristila kondome. Od kada sam saznala za hpv - ne idem nikud brz kondoma! (ne planiram nikakve akcije, ali nikad ne znas)
(veceras ga ipak necu ponesti jer sam 120% sigurna da necu nikud ni sa kim) :D
Moram malo offtopic, sorry indigo
LaTiTeA
02.05.2003., 18:30
I jos samo da dodam... Netko je negdje napisao kako smo se prije najvise bojali trudnoce, a sada bi se trebali najvise bojati bolesti (tako nesto, u tom stilu).
Indigo, pazi se... moze se i tebi dogoditi neka bolestina koju ces vuci cijeli zivot. Nemoj zeznuti stvar ovako mlada... Nikud bez kondoma!
Ej žene, sad kad sam i ja spoznala čari sexa ;) mogu otvoriti ovu temu.
Koliko god da je šarmantan, ubija me ovo vrijeme kad trebam dobiti stvari pa sam sva na iglama. I samo čekam krv :)
Imate li tu dozu straha??
ne
nemam strah
imam flasteric :top:
Indigo, pazi se... moze se i tebi dogoditi neka bolestina koju ces vuci cijeli zivot. Nemoj zeznuti stvar ovako mlada... Nikud bez kondoma!
Jeeeeee! Pa mi smo svi na tvom topicu to cijelo vrijeme "tupili", a ti si stalno mislila da smo se urotili protiv tebe!
Drago mi je da konačno žišku o čemu se radi!:s
Indigo Girl
02.05.2003., 23:48
I jos samo da dodam... Netko je negdje napisao kako smo se prije najvise bojali trudnoce, a sada bi se trebali najvise bojati bolesti (tako nesto, u tom stilu).
Ma znam ja sve to LaTiTeA, ali meni je kondom :bljak:. Nešto najneerotičnije na svijetu. Usred svog onog žara, poljubaca, maženja, taman vrijeme za pravu stvar.....i da on sad ide otvarat paketić, pa to stavljat.....pa dok ga stavi, kakve sam ja sreće će mu se spustit :) Najgore mi je na kraju, kad svrshi, ono onako sluzavo i fuj skinut. I gdje s tim? Ma bljak. Ja znam s kim spavam ( za sad :D ), nema nikakvu bolest, sve je ok, i vjerujem mu. Zato se i bojim uvijek, jer znam da se lako moglo dogoditi da mu se "omaklo". Al' tješim se s onim da ovulacija traje 24 sata. I ne shevim se tih 5 kritičnih dana. I to ti je to. Jednom ću se valjda i ja opametit i početi uzimati pilule...
P.S. Nataniel, Lenjingrad je sadašnji Sankt Peterburg? Kako je tamo?
Vidi Indigo, zar ti stvarno mislis da je nama super koristiti kondom i da ne bi radije tako kao ti uzivale i onda cekale da sve ipak bude OK jer "Trudnoca se dogada samo drugima, kao i HIV, kao i sve spolno prenosive bolesti".
Vjeruj mi, sve bi mi rado koristile tvoju metodu.
Je li ti bilo ugodno cekati da pocnes krvariti?- Ne!
E pa sada zamisli da jos uvijek nisi pocela krvariti i prode tjedan, dva, tri... Nista... I, znas sto dalje...
Bi li i tada mislila da je koristenje kondoma takva gnjavaza?
Posto si ti tako sigurna u decka, a ja ga ne poznam pa nemam pravo govoriti, onda necu ni govoriti o ostalom.
Indigo Girl
03.05.2003., 00:20
Znam Viki, znam ja sve to.......ali.......neodgovorna sam, priznajem. Al' jebiga. Možda se opečem jedan dan.
:(
LaTiTeA
03.05.2003., 09:34
Tila, nisam ja zbog kondoma mislila da ste se vi urotili protiv mene vec zbog nekih drugih izjava.. :)
Indigo... pa kakvo ti je to razmisljanje? Tebi je kondom :bljak: ? I za sada znas s kim spavas... Ok, za sada znas, u redu, ako ti je stalni decko i ako si sigurna da ne sara okolo, ok. Ali kada prekines s njim pa naidje netko drugi, pa netko drugi... pa onda opet netko drugi... tebi ce i dalje kondom biti nesto najneeroticnije na svijetu. I tako ces se seviti bez kondoma dok ne pokupis neko sranje (kao ja). Vjeruj mi, i ja sam mislila da znam s kim se sevim, a kad ono... vidi vraga! :D
I kako to... kud sa iskoristenim kondomom? A sto ti mislis? Pa u smece!! :D :top:
Ma znam ja sve to LaTiTeA, ali meni je kondom :bljak:. Nešto najneerotičnije na svijetu.
Ma da, ti jos i ne znas zapravo kaj je sex, orgazam ces tek za kojih par godina dozivjeti, ali sve znas o kondomima. Aj' se mala ne glupiraj...:rolleyes:
Love2Bounce
03.05.2003., 11:43
ma mislim, stvaarno...
ja ne uzimam pilule jer, unatoc svom tom napretku, ja se ne zelim trovat nikakvim inim preparatima. radije koristim kondom. bas i nisam u zivotnom razdoblju kada bi mi se bebica uklopila u svakodnevna dogadjanja. naravno da kao i vecina zenskog roda jedva cekam dan kad cu postat majka, ali, ne jos, pobogu. na pocetku sam mislila, isto, ah kondom, bljak bljak, necu ja to, ja zelim n jega osjetit a ne tu gumu, da bi na kraju shvatila da baljezgam GLUPOSTI. pa ne treba dugo da se kondom stavi, a kad usporedimo od cega cuva, onda stvarno mislim da ne bi trebale mi cure tako razmisljat. nisam sklona mijenjaju partnera niti da budem s nekim samo jednu vecer, ali i kad bi mi se to desilo, nema apsolutno nikakve sanse da bi to bilo bez kondoma. no way, no how. mislim da sam po tom pitanju dovoljno cvrstog karaktera. za svog decka znam da je zdrav. zajedno jako pazimo. istina da kad nesto radimo, to prvo neko vrijeme bude bez kondoma, ali ga onda poslije stavimo tako da moze svrsit, ili ponekad svrsi izvan mene. nikako, ali nikako ne bi, ni kad se izracunaju neplodni dani svrsio u mene, o tom smo jako puno pricali, jer mislim, kad smo vec kod nesigurnih postupaka... jedna malo pametnija frendica se na taj nacin gadno zeznula i sad je sa 20 godina u 4. mjesecu trudnoce... no nismo svi srece da bi nam to bilo okay kao njoj koja se udaje za par mjeseci i koja je uvjerena da joj je taj decko ljubav zivota, iako joj je prvi and stuff.
mislim, raspisala sam se totalno, a sve samo s jednim na umu:
guma glavu cuva... a i jos puno toga.
prema tome... bez izjava da je kondom neerotican, and put him on, it's for your own good! a tko nece, nek se onda misli i muci i zivcira time dal ce dobit stvari ili ne, nek ju hvata panika kad ne zna dal je trudna ili ne... ne hvala.
istina da kad nesto radimo, to prvo neko vrijeme bude bez kondoma, ali ga onda poslije stavimo tako da moze svrsit, ili ponekad svrsi izvan mene
Kao prvo, cak i kad on svrsi izvan tebe mozes ostati trudna.
Ona predsjemenska tekucina zna izac ( malo ali zna ) i prije big end-a
Kao drugo, ja zaista ne kuzim kako to poceti voditi ljubav i onda ga USRED toga izvaditi da bi se navukao kondom :confused:
Ako vec ne na pocetku kako onda na sredini ?
Jel to tvom partneru gust ?
Originally posted by Twixy
Potpisujem...Indigo totalno se slazem...
btw ja sam panicar pa uvijek iscekujem hoce nece.....ali ja bi valjda iscekivala hoce nece i da se uopce ne sevim..pa onda..hehe
coitus interuptus rulz
jos se sjecam topica na starom Forumu u kojem si pisala da se spremas po tablete ;)
Love2Bounce
03.05.2003., 14:49
Originally posted by Winona1
Kao prvo, cak i kad on svrsi izvan tebe mozes ostati trudna.
Ona predsjemenska tekucina zna izac ( malo ali zna ) i prije big end-a
da, zato i idemo za plodnim-neplodnim danima, skoro godinu dana nije bilo frke pa pretpostavljam da je onda to okay. nadam se da se necu zeznut jednog dana, jer ipak pazimo i ne radimo to uvijek.
ja zaista ne kuzim kako to poceti voditi ljubav i onda ga USRED toga izvaditi da bi se navukao kondom :confused:
pa ne znam... jednostavno, stanemo na tren, on ga stavi (sto ne zahtjeva ne znam koliko vremena, zar ne?) i nastavimo... ne vidim tu neku frku. da li on uziva? pa da mu ne valja tako, ne bi tako radio ;) ma sve pocne onako, kao, ocemo necemo, onda ga malo stavi i dok nam dodje do glave da se ne smijemo jos dalje zajebavat, onda stavi kondom. jos nije bilo frke sto se toga tice. i kazem, nije uvijek tako. ali dosta se puta zanesemo i zaboravimo da se unatoc plodnim-neplodnim danima treba cuvat. jer i sami znamo za tu predsjemensku tekucinu i sve. zanima me onako teoretski koje su sanse da se to desi, da se zatrudni a da decko ne svrsi u curu? mislim da su jaako male. ali ipak bi me zanimalo ako netko ima neki podatak or something like that.
podatak ti ne znaci puno, recimo da je podatak jedna od 100 zatrudnit ako, da li bi ti bila rado ta jedna ?
Jer netko mora biti, ako cemo po prosjeku ;)
Inace kazes da ne uziva ne bi to radio, ma mozda izmedju dva zla ( ne imati seks i prekidati na pola ) bira ono manje. ;)
Septembar
04.05.2003., 01:26
Pa ima ljudi koji koriste kontracepciju a ipak im se "omakne". Zar ne? :rolleyes: I upravo zato taj strah postoji, jer ništa nije sto posto..... ima i ljudi koji nikad ne izlaze na ulicu, a ipak ih zgazi auto :D
nist nije sto posto naravno
al onda nebi ni disat trebala
Lilith-first woman
04.05.2003., 13:24
ma daj, ja se ševila zadnjih godinu ipo bez ičeg, otprilike 5 puta mjesečno i ništa... ma ja sam valjda neplodna
Nije nikada zabilježena trudnoća kod žene koja je propisno pila pilule.. 99% je samo zato što se za ništa u životu ne može reći 100%. Pa se zato baš i ne bojim...
Više se bojim spolnih bolesti pa se trudim i kondome imati uz sebe.
Jesam li preparanoična Lastane? :)
Originally posted by Tinchi
Nije nikada zabilježena trudnoća kod žene koja je propisno pila pilule.. 99% je samo zato što se za ništa u životu ne može reći 100%. Pa se zato baš i ne bojim...
Si sigurna? Moja se sestricna udaje slijedeci vikend iz pogadate kojeg razloga. Ne poznam discipliraniju i savjesniju osobu od nje, a eto bas je usla u tih 1%. Pa sad, moze svatko nagadati da ona nesto nije radika kako treba, ali ja je poznam toliko dobro i vjerujem kada kaze da se pridrzavala svega.
Pilule koristi vec nekih 5 godina i do sada joj se nije nikada zalomilo, a sada eto. Nije nedavno promjenila pilule niti ista slicno sto bi se moglo navesti kao uzrok, a na kraju i stari mi je ginekolog pa valjda nekog vraga zna.
Nije na meni da sudim ili osuđujem nekoga, no ipak me straši kad cujem ovako mlade cure kao ja (indigo i first woman imaju oko 18,right?) ne koriste nikakvu zastitu... u skoli su nam fakat rekli puno o tome, podijelili prospekata i sl. uostalom imate i net-tu se o tome moze naci stvarno more podataka... neodgovorne ste prvenstveno prema sebi, ali i prema djetetu koje mozete zanijeti svaki put kad imate nezasticene spolne odnose.
Meni je zhalosno upravo to shto je kontracepcija nevjerovatno dostupna.
kondomi su sranje!!!!! ali ih koristim jer nikad ne mogu znati u kojem sam stadiju ciklusa...indigo,ne bi vjerovala,ali meni je megu prošle godine poremetilo to iščekivanje i od onda je neredovita i od onda ja ne mogu sa sigurnošću reći-aha,danas je ovulacija!
osim toga,stalno sam pod stresom,pa zbog škole,sporta,svađe,čak i zbog mijenjanja prehrambenih navika,stalno mi se neki qrac mijenja...meni je kod menge redovito da je neredovita..a nakon onog čekanja od tri tjedna prošle godine,ne hvala :flop:
Septembar
04.05.2003., 20:26
Originally posted by viky
Si sigurna? Moja se sestricna udaje slijedeci vikend iz pogadate kojeg razloga. Ne poznam discipliraniju i savjesniju osobu od nje, a eto bas je usla u tih 1%. ah mozda i jeste uzimala propisno... navodno i neki lijekovi mogu narusiti sigurnost pilula...
ja sam jednom zatrudnila preko obicne spirale, a vele 98% pouzdanost
Crow Jane
05.05.2003., 11:42
Originally posted by Twixy
coitus interuptus rulz
Ma moš mislit...:rolleyes: to je pak najgora vrst!
Nema bolje neg osjetit pulsiranje qrtza unutra... :o :) :D
Tiffany
05.05.2003., 12:04
Od kad pijem anti-bebi pilule uopće se ne brinem...to je tako super, totalno sam opuštena i tokom sexa sve je dopušteno:top:
Love2Bounce
16.05.2003., 02:29
Winona1 kaže:
Inace kazes da ne uziva ne bi to radio, ma mozda izmedju dva zla ( ne imati seks i prekidati na pola ) bira ono manje. ;)
bas sam ga neki dan pitala, jer sam se sjetila tvog pitanja :) i rekao mi je da mu uopce nije bed... a sad, sta cu nego vjerovat mu :) a da ne prekida na pola, ipak bi imao sex, samo s kondomom odmah. a ipak smo obadvoje preveliki hedonisti (ili budale?? haha, ne znam...) i mislim da je svima jasno zasto radije osjetimo jedno drugo bez kondoma. naravno, pazimo da nisu plodni dani. i nikad, nikad ne bi svrio u mene kad ne stavi kondom, to je odavno dogovoreno i oboje smo IPAK dovoljno pametni da znamo da je to pec, pec. mislim da se ni ovako ne bi trebala brinut.
mimi2003
31.05.2003., 21:44
LaTiTeA kaže:
Indigo... pa kakvo ti je to razmisljanje? Tebi je kondom :bljak: ? I za sada znas s kim spavas... Ok, za sada znas, u redu, ako ti je stalni decko i ako si sigurna da ne sara okolo, ok. Ali kada prekines s njim pa naidje netko drugi, pa netko drugi... pa onda opet netko drugi... tebi ce i dalje kondom biti nesto najneeroticnije na svijetu. I tako ces se seviti bez kondoma dok ne pokupis neko sranje (kao ja). Vjeruj mi, i ja sam mislila da znam s kim se sevim, a kad ono... vidi vraga! :D
I kako to... kud sa iskoristenim kondomom? A sto ti mislis? Pa u smece!! :D :top: [/B]
Svaka čast na razmišljanju, napokon da pročitam nešto pametno:top: :top: :top: :top: :top: :top:
Indigo Girl
02.06.2003., 17:42
Opet su mi kasnile 3 dana, sva sam se prepala. Imate pravo, bez kondoma vise nikad. Al' eto, sad se vise ne moram brinuti. Prekinuh s deckom ( samo sto on to jos ne zna, sutra mu javim :D )!
Indigo Girl kaže:
Al' eto, sad se vise ne moram brinuti. Prekinuh s deckom ( samo sto on to jos ne zna, sutra mu javim :D )!
Kaj prekidaš zato kaj ti nije znao klinca napravio.........papak
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.