View Full Version : Adria MTV bez narodnjaka, Thompsona i Škore!
Sa radom počinje dugo najavljivana hrvatska MTV-adria MTV-10. rujna
Na programu se neće vrtiti spotovi narodnjaka, kao ni politiziranih turbo-folk izvođača poput Thompsona i Škore. :top:
Takvu odluku urednika adria MTV treba pozdraviti i pustiti da glazba bude glazba bez politizacije!
Na Šalati će povodom početka rada domaćeg MTV-a pjevati slijedeći bendovi:
TBF (St)
Let 3 (Ri)
Siddharta (Lj)
Hladno Pivo (Zg)
The Hives (Fagersta, se)
Ne znam kakve veze ima ovaj post s politikom. Osim sto je MTV Adria namijenjen iskljucivo zemljama bivse Jugoslavije pa se mogao nazvati i MTV YU.
2revolution
01.09.2005., 20:26
Gilmor kaže:
Ne znam kakve veze ima ovaj post s politikom. Osim sto je MTV Adria namijenjen iskljucivo zemljama bivse Jugoslavije pa se mogao nazvati i MTV YU.
tjah... da :D
ali to ti je duža priča;) oko autorskih nemira
Gilmor kaže:
U drugoj rečenici odgovaraš sam sebi na pitanje: nažalost i ti vidiš u svemu što nema nacionalistički predznak jugoslaviju.
Adria MTV će konačno biti jedna TV postaja za mlade i one koji vole glazbu bez politizacije i sijanja nacionalne mržnje kao što se to kroz glazbu radi dosada (thompson, škoro)
LostCase
01.09.2005., 20:29
Maarco kaže:
Na programu se neće vrtiti spotovi narodnjaka, kao ni politiziranih turbo-folk izvođača poput Thompsona i Škore. :top:
Takvu odluku urednika adria MTV treba pozdraviti i pustiti da glazba bude glazba bez politizacije!
TBF (St)
Let 3 (Ri)
Siddharta (Lj)
Hladno Pivo (Zg)
The Hives (Fagersta, se)
gledanost 0,01 % :D
Maarco kaže:
Unažalost i ti vidiš u svemu što nema nacionalistički predznak jugoslaviju
Ne, uopce ovdje ne vidim politizaciju. Pa nisam ja ovdje otvorio ovu temu. Ovaj TV kanal je iskljucivo komercijalni kanal.
Inace, spominjes Skoru i Perkovica. Ma i oni to rade iskljucivo radi novaca...
LostCase kaže:
gledanost 0,01 % :D
Ne bi se slozio. Interes postoji.
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:31
Maarco kaže:
Na programu se neće vrtiti spotovi narodnjaka, kao ni politiziranih turbo-folk izvođača poput Thompsona i Škore. :top: Da se braća ne uvrijede.
kakve bi veze imala Svrbija, Makedonija, BiH (ako ćemo iskreno) sa Jadranom?
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:32
frch kaže:
kakve bi veze imala Svrbija, Makedonija, BiH (ako ćemo iskreno) sa Jadranom? "Viši interesi". :zubo:
LostCase
01.09.2005., 20:35
Gilmor kaže:
Ne bi se slozio. Interes postoji.
ma sigurno.......
LostCase kaže:
ma sigurno.......
A cujes, ima mladih ljudi i u urbanim sredinama.
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:37
Gilmor kaže:
urbanim :lol: :lol: :lol:
Kakav debil! :rolleyes:
Jalnuški Diletant kaže:
:lol: :lol: :lol:
Kakav debil! :rolleyes:
Pa gdje si prijatelju? :D
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:39
Gilmor kaže:
Pa gdje si prijatelju? :D U urbanoj sredini. :lol: :lol: :lol:
LostCase
01.09.2005., 20:40
Gilmor kaže:
A cujes, ima mladih ljudi i u urbanim sredinama.
Thompson i Skoro pak na turnejama okupe po 300 000 ljudi......
mladih ljudi.......
ovi urbani nemru napunit jednu jebenu dvoranu vec stalno otkazuju koncerte........
Evo ovi kaj izlaze u piranju slusaju to doma mozda............al sumnjam........pola ih je tam radi gledanja i pokazivanja...
Jalnuški Diletant kaže:
U urbanoj sredini. :lol: :lol: :lol:
Pod pojmom urbanost ne podrazumijeva se samo gradska sredina. Urbanost je prije svega pogled na svijet oko sebe.
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:41
Gilmor kaže:
Pod pojmom urbanost ne podrazumijeva se samo gradska sredina. Urbanost je prije svega pogled na svijet oko sebe. Slažem se.
Dakle debilizam.
Jalnuški Diletant kaže:
Slažem se.
Dakle debilizam.
Ponekad, ponekad...
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:43
Gilmor kaže:
Ponekad, ponekad... Najčešće ako ne i uvijek bez iznimke.
LostCase kaže:
Thompson i Skoro pak na turnejama okupe po 300 000 ljudi......
mladih ljudi.......
Znaš li ti koliko je 300.000 ljudi? Bijelo Dugme je jedva okupilo 35.000 ljudi :lol: a gdje bi Thompson deset puta više
Jalnuški Diletant kaže:
"Viši interesi". :zubo:
evo je.. i srbi i bosančerosui su zemlje Jadrana.. nisu srbende imali đaba onu krilaticu I svbija ima more preko crne gore..
sve u svemu još jedna idiotarija koja ovu zemlju uvlači u sivu dosadnu prosječnost... pri tome mislim općenito na MTV
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:46
Maarco kaže:
Znaš li ti koliko je 300.000 ljudi? Bijelo Dugme je jedva okupilo 35.000 ljudi :lol: a gdje bi Thompson deset puta više Naglasak, za nepismene poput tebe, na riječi "turnejama".
Maarco kaže:
Znaš li ti koliko je 300.000 ljudi? Bijelo Dugme je jedva okupilo 35.000 ljudi :lol: a gdje bi Thompson deset puta više
Thompson je toliko skupio u Čavoglavima a ni pravi koncert nije napravio
kosomoso
01.09.2005., 20:47
Sta Hrvati podrazumjevaju pod narodnjacima?
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:47
frch kaže:
evo je.. i srbi i bosančerosui su zemlje Jadrana.. nisu srbende imali đaba onu krilaticu I svbija ima more preko crne gore..
sve u svemu još jedna idiotarija koja ovu zemlju uvlači u sivu dosadnu prosječnost... pri tome mislim općenito na MTV Ma radi interesa će i Mongolija biti "Adriatic".
Maarco kaže:
TBF (St)
Let 3 (Ri)
Siddharta (Lj)
Hladno Pivo (Zg)
The Hives (Fagersta, se)
Da parafraziram onu Zaustavite Reuters.
ZAUSTAVITE MTV ADRIA!!!!!
Sad ćeš vidjeti kad krenu glasine da se iza svega kriju kriptojugoslaveni na čelu sa Sorošem! :eek: :eek:
:rofl: :rofl:
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:49
frch kaže:
Thompson je toliko skupio u Čavoglavima a ni pravi koncert nije napravio Thompson je u Čavoglavama (selu od 5 kuća Bogu iza nogu) skupio ne 35.000 ljudi nego je samo automobila bilo barem 50.000.
Pa ti računaj...
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:50
kosomoso kaže:
Sta Hrvati podrazumjevaju pod narodnjacima? Sve što miriše na Tursku.
Jalnuški Diletant kaže:
Ma radi interesa će i Mongolija biti "Adriatic". evo sad su im bili Sytem of Down... armenci:D :D :D
kosomoso
01.09.2005., 20:51
Jalnuški Diletant kaže:
Sve što miriše na Tursku.
Jel tu spada Thomson i Skoro?
2revolution
kosomoso kaže:
Sta Hrvati podrazumjevaju pod narodnjacima?
sve što zavija i kobre priziva a nije mate bulić :D
Jalnuški Diletant
walter kaže:
Sad ćeš vidjeti kad krenu glasine da se iza svega kriju kriptojugoslaveni A ne...
Makedonija, Bosna i Hercegovina, a o Srbiji da i ne govorima je čista "Adria".
Nema to veze s "Jugoslavenstvom", ma kakvi...
LostCase
01.09.2005., 20:52
kosomoso kaže:
Jel tu spada Thomson i Skoro?
ne...
kosomoso
01.09.2005., 20:52
Onaj ko slusa Thomsona i Skoru, siguran sam da slusa i Cecu, Milu Kitica...
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:53
kosomoso kaže:
Jel tu spada Thomson i Skoro? Thompson niti najmanje, ako si ga ikada u životu poslušao, ne miriše na Tursku.
Više na Van Halen, AC/DC i Deep Purple.
Eto izneneđenja za tebe, zar ne? :)
kosomoso kaže:
Jel tu spada Thomson i Skoro? gdje si ti tu čuo čirilicu odnosno tursku.. bizantinče :)
2revolution
01.09.2005., 20:53
kosomoso kaže:
Jel tu spada Thomson i Skoro? thompa je rocker s primjesom heavy metala :lol:
a što je škoro to samo dragi bog zna kako se to "pjevanje" naziva a nije tugaljiva recitacija :raspa:
Jalnuški Diletant kaže:
A ne...
Makedonija, Bosna i Hercegovina, a o Srbiji da i ne govorima je čista "Adria".
Nema to veze s "Jugoslavenstvom", ma kakvi...
A još kad krenu slike ubacivati u spotove, slike u mikrosekundama na kojima će pisati: Tito je zakon... Kad zavrte djeci glavom, ajoj!!! :eek: :eek: :eek: :eek:
Kad počne bratstvo i jedinstvo MTV gledatelja... E moj kume, a šta ćeš tek onda?!
Mislite će ljudi da si lud, a ti ćeš jedini ostati normalan. :D :D :D
kosomoso
01.09.2005., 20:54
LostCase kaže:
ne...
Jesi li siguran? Pa Thomson je cisti narodnjak. Izmjeni tekst, a neka melodija i nacin pjevanja ostanu isti, i pjesme ce biti prave narodnjacke.
LostCase
01.09.2005., 20:55
Uglavnom kad ona crncuga pjeva :
odvestu cu te u kendij shop, kendiiiiiiiiiiiij shop... to je urbano i umjetnicki vrijedno....
a kad Slavonske lole zapjevaju Sve je ona meni to je primitivno i ruralno i seljacki i totalno ne kuuuuuuuuuul........
kus ono............e.....
:bljak:
kosomoso kaže:
Onaj ko slusa Thomsona i Skoru, siguran sam da slusa i Cecu, Milu Kitica...
:top:
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:55
kosomoso kaže:
Onaj ko slusa Thomsona i Skoru, siguran sam da slusa i Cecu, Milu Kitica... Evo ja ću te demantirati.
Inače, tvoj upis je dokaz da nikada u životu nisi poslušao ništa niti od Thompsona niti od Škore.
Samo sereš bezveze.
2revolution kaže:
thompa je rocker s primjesom heavy metala :lol:
da, i pobrao je prilično dobre kritike u znalačkim krugovima pogotovo što se tiče čisto gitarističkih dionica :)
LostCase
01.09.2005., 20:56
kosomoso kaže:
Jesi li siguran? Pa Thomson je cisti narodnjak. Izmjeni tekst, a neka melodija i nacin pjevanja ostanu isti, i pjesme ce biti prave narodnjacke.
Jednostavno nije istina......ne seri.....
ajde daj jedan primjer.......
jedan narodnjak i jedan thompsonova?
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:56
2revolution kaže:
thompa je rocker s primjesom heavy metala Apsolutno točno! :top:
kosomoso
01.09.2005., 20:57
Jalnuški Diletant kaže:
Thompson niti najmanje, ako si ga ikada u životu poslušao, ne miriše na Tursku.
hahahah
Thomson je Van Halen, AC/DC...
hahhaha
Jes', jes'...
' Jel kupresko polje uzorano ....' :) Pravi AC/DC...
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 20:58
kosomoso kaže:
Jesi li siguran? Pa Thomson je cisti narodnjak. :lol: :lol: :lol:
Reče čovjek koji se, očigledno, naslušao Thompsona! :rofl:
Jalnuški Diletant kaže:
Thompson niti najmanje, ako si ga ikada u životu poslušao, ne miriše na Tursku.
Meni on najviše miriše na Gorana Bregovića..ali dozvoljavam..dotičnog sam zaobilazila u širokom luku..
Međutim..meni je to 'pastirski rock'
kosomoso kaže:
sad ti je kasno jer si već ispao glup.. ali ubuduće se malo pripremi za temu :w
np. Ramallah - kill a celebrity
kosomoso
Jalnuški Diletant kaže:
Evo ja ću te demantirati.
Inače, tvoj upis je dokaz da nikada u životu nisi poslušao ništa niti od Thompsona niti od Škore.
Samo sereš bezveze.
Ma imam nasnimljeno pjesama od obojice. Ali to su narodnjaci.
2revolution
LostCase kaže:
a kad Slavonske lole zapjevaju Sve je ona meni to je primitivno i ruralno i seljacki i totalno ne kuuuuuuuuuul........
škorina "šumi šumi javore" ili oj oraje" su prekrasne ali fakat prekrasne pjesme
ali jebatga on hoće bit heavy metalac ko thompa :rolleyes: :D :D
LostCase
01.09.2005., 20:59
kosomoso kaže:
hahahah
Thomson je Van Halen, AC/DC...
hahhaha
Jes', jes'...
' Jel kupresko polje uzorano ....' :) Pravi AC/DC...
obrada hrvatske narodne pjesme sa podrucja kupresa...
kosomoso
01.09.2005., 21:00
Slusanje Thomsona i Skore je nacin, da se javno slusaju narodnjaci, a da te niko ne pogleda poprijeko:)
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 21:00
kosomoso kaže:
' Jel kupresko polje uzorano ....' :) Pravi AC/DC... Glupane.
To je narodna pjesma.
A sada, za domaću zadaću, obrati pažnju na način obrade.
Perkovic ima u svojoj karijeri primjese istocnjackog melosa, primjerice u pjesmici koja ide nesto kao: "Grkiiiinjooo znaaaaj, svemuuu je kraaaaj". Danas se njegov zvuk osuvremenio (da, heavy metal s kraja osamdesetih godina proslog stoljeca) i ono sto danas radi nije istocnjacki melos ali je jos uvijek jeftina zabava za siroke narodne mase.
Za razliku od Perkovica koji ima dusu, Skoro je proracunati obrtnik koji zaradjuje pjevajuci ono sto najvise ide.
Lagao bi kada bi rekao da ne slusam ni jednog ni drugog. Naime, prisiljen sam ih slusati jer njihovi obozavatelji smatraju da imaju svetu duznost slusati ih sto glasnije ne bi li ih i drugi culi.
lilla kaže:
Meni on najviše miriše na Gorana Bregovića..ali dozvoljavam..dotičnog sam zaobilazila u širokom luku..
čuj ja MP tompsona uopće ne slušam.. ali mi ide na ***** kad ljudi lažu :)
LostCase
01.09.2005., 21:01
2revolution kaže:
škorina "šumi šumi javore" ili oj oraje" su prekrasne ali fakat prekrasne pjesme
ali jebatga on hoće bit heavy metalac ko thompa :rolleyes: :D :D
ima ih jos dosta tamburaskih lijepih......
a ni meni nije jasno zasto ne radi to.....
na zadnjem albumu ni jedna tamburaska
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 21:01
kosomoso kaže:
Ma imam nasnimljeno pjesama od obojice. Ali to su narodnjaci. :rofl:
(Stručnjak)
kosomoso kaže:
Slusanje Thomsona i Skore je nacin, da se javno slusaju narodnjaci, a da te niko ne pogleda poprijeko:)
sebe srpsko smeće i hrvate ne stavljaj u isti koš :) jasno?
LostCase
01.09.2005., 21:03
Jalnuški Diletant kaže:
:rofl:
(Stručnjak)
je je..........i za pjesmu iza devet sela su govorili da je narodnjak......onda je netko skuzio da je to obrada abbe.....e onda su poceli kak je plagijator....
Jalnuški Diletant
01.09.2005., 21:05
LostCase kaže:
onda je netko skuzio da je to obrada abbe..... Ne netko, nego "stručnjaci"...
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Gilmor kaže:
Lagao bi kada bi rekao da ne slusam ni jednog ni drugog. Naime, prisiljen sam ih slusati jer njihovi obozavatelji smatraju da imaju svetu duznost slusati ih sto glasnije ne bi li ih i drugi culi.
:lol: :top:
LostCase kaže:
je je..........i za pjesmu iza devet sela su govorili da je narodnjak......onda je netko skuzio da je to obrada abbe.....e onda su poceli kak je plagijator.... :D :D
kosomoso
01.09.2005., 21:25
E pa stvarno ...Jebiga. :)
Thomson je cisti narodnjak. Slusao sam ja njega, dok nije snimio onu 'Jasenovac i Gradiska stara'...e onda je brate mili, pretjerao...I od tada ga ne slusam.
kosomoso
01.09.2005., 21:34
A jel za vas ovo narodnjak? Pa ovakvi su sad narodnjaci.
http://www.nostalgija.com/muzika/9431.php
nevermind
01.09.2005., 21:45
thompson narodnjak čisti.............
Ej, haj pjesme naše
Crne noći, bijeli putevi (jedna od najjačih narodnjačina njegovih)
Pijem dušo
Zašto si se okomila na me
Ostavio sam te draga (a saaaaaaaad mi je žaaaaoooooo)
..................
itd. itd. itd. (a ovo su samo neke s jednog albuma kojih sam se mogla sjetit, ko bi sve nabrajo...........)
p.s. - nek neko otvori temu 'thompson - narodnjak ili metalac', a ovu temu definitivno LOCK :W
p.s. 2 - neko je spominjo jadran, pa nek kupi kartu i pogleda koje su zemlje na jadranu i vidjeće da su sve zastupljene u ovom projektu na jadranu:rolleyes:
kosomoso
01.09.2005., 21:54
Ovo su fine pjesme. Nesto kao starogradska muzika.
http://www.nostalgija.com/muzika/11277.php
http://www.nostalgija.com/muzika/8011.php
Zrinska
01.09.2005., 22:05
lilla kaže:
Međutim..meni je to 'pastirski rock' Da,cobani prokleti:D
Nema tu razlike...Vuco ,Thompson,Skoro...
a i ovaj jadni Bulic...to su narodnjaci kao i npr.Joksimovic ili sl.
same thing
Maarco kaže:
Adria MTV će konačno biti jedna TV postaja za mlade i one koji vole glazbu bez politizacije i sijanja nacionalne mržnje kao što se to kroz glazbu radi dosada (thompson, škoro) :blabla: već imamo MTV! a ovo jest MTV-YU i ne pada mi na pamet da ga gledam. čisto iz principa.
nije riječ o širenju mržnje, već, da parafraziram Waltera, Srbija me ni najmanje ne zanima pa mi isto tako puca ku.rac za njene bendove. nek gude nekom drugom:Pop:
btw, koji kur.ac ima Srbija veze s Jadranom???????
Maarco kaže:
Adria MTV će konačno biti jedna TV postaja za mlade i one koji vole glazbu bez politizacije i sijanja nacionalne mržnje kao što se to kroz glazbu radi dosada (thompson, škoro) jea rajt :rolleyes: (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=110753)
poirot kaže:
jea rajt :rolleyes: (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=110753)
Nije povijest za idiote!
ovo nije namijenjeno Poirotu vec temi.
Upravo sam (22:40) uključio MTV, i tamo nema nikakve Adrie ili Adrije ili kako god se to zvalo!!? :confused:
A već sam bio premro od straha. :eek:
Jer svaka Tugoslavija, nama Srbima je bila uvaljena sa Zapada. :flop:
GoTo kaže:
Upravo sam (22:40) uključio MTV, i tamo nema nikakve Adrie ili Adrije ili kako god se to zvalo!!? :confused:
Ma vi onako vec sve imate: Umjesto CNN vam je BK TV, a umjesto MTV-a Pink :D
Još jedan MTV kojeg neću pratit. :o
Gilmor kaže:
Ma vi onako vec sve imate: Umjesto CNN vam je BK TV, a umjesto MTV-a Pink :D
I umesto BBC - B92; umesto Hallmark (ili TCM) tu je SINEMANIJA; Eurosport (ili DSF) je isto što i kanal SOS; umesto TV Romantica, ovde je TV Palma ...itd... :D :D
Sve u svemu, političari u Srbiji su ukapirali da su domaći TV kanali idealno sredstvo za potpunu kontrolu nad narodom. :(
GoTo kaže:
10.09. je datum u budućnosti ;)
Tito je zaista puno učinio za Srbe i Srbiju. Zahvaljujući njemu mogao si se besplatno školovati, a i cijepljen si. Budi mu zahvalan.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 00:49
kosomoso kaže:
Slusao sam ja njega, dok nije snimio onu 'Jasenovac i Gradiska stara'... Al' je snimio??? :eek: :eek: :eek:
Kad? Na kojem albumu? :klopa:
:D :D :D :D
Ajde, budalo, odlepršaj...
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 00:51
nevermind kaže:
p.s. 2 - neko je spominjo jadran, pa nek kupi kartu i pogleda koje su zemlje na jadranu i vidjeće da su sve zastupljene u ovom projektu na jadranu:rolleyes: Napose Makedonija i Srbija.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 00:53
GoTo kaže:
Jer svaka Tugoslavija, nama Srbima je bila uvaljena sa Zapada. :flop: Početak 10. rujna.
hr.Łipi
02.09.2005., 01:54
Gilmor kaže:
Any ring belling?
U sportu Goodyear, u glazbi MTV, ..
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 01:55
hr.Łipi kaže:
Any ring belling?
U sportu Goodyear, u glazbi MTV, .. ...na karti van EU...
hr.Łipi
02.09.2005., 01:57
Jalnuški Diletant kaže:
...na karti van EU...
Pa da.. karta van EU (http://www.eka1.hrvati-amac.com/image/zbalkan.jpg)
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 01:59
hr.Łipi kaže:
Pa da.. karta van EU (http://www.eka1.hrvati-amac.com/image/zbalkan.jpg) Ova (http://org.eea.eu.int/documents/MemberstatesMap/eea_members_map_large.gif) je puno bolja.
hr.Łipi
02.09.2005., 02:00
Jalnuški Diletant kaže:
Ova (http://org.eea.eu.int/documents/MemberstatesMap/eea_members_map_large.gif) je puno bolja.
Eto. Zar se nije često puta željelo biti "kao Švicarska"? :D :D
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 02:04
hr.Łipi kaže:
Eto. Zar se nije često puta željelo biti "kao Švicarska"? :D :D Ili Norveška.
(Malo su pogriješili boju na karti što se tiče te zemlje, ali jebiga... Nitko nije savršen.) :cool:
hr.Łipi
02.09.2005., 02:06
Jalnuški Diletant kaže:
Ili Norveška.
(Malo su pogriješili boju na karti što se tiče te zemlje, ali jebiga... Nitko nije savršen.) :cool:
Pa pogriješili su i sa Rumunjskom i Bugarskom.. i Turskom..
Pazi.. Turska.. :D
Baš me zanima kako bi izgledalo kad bi recimo ovi odustali od Gotovine i rekli "evo, možete u EU", a mi kažemo "Hvala. Ali znajte.. mi ne priznajemo Englesku državu". Bi li nam dozvolili ući?
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 02:08
hr.Łipi kaže:
Pa pogriješili su i sa Rumunjskom i Bugarskom.. i Turskom..
Pazi.. Turska.. :D Ma to je karta iz 2008. g.
hr.Łipi
02.09.2005., 02:13
Zanimljivo kako Ukrajina nije u planovima.. :)
Dakle EU će ih ipak na kraju (u 2008. godini) predati Rusima nek se s njima zajebavaju.. :kava:
Maarco kaže:
U drugoj rečenici odgovaraš sam sebi na pitanje: nažalost i ti vidiš u svemu što nema nacionalistički predznak jugoslaviju.
Adria MTV će konačno biti jedna TV postaja za mlade i one koji vole glazbu bez politizacije i sijanja nacionalne mržnje kao što se to kroz glazbu radi dosada (thompson, škoro)
:top: :top: :top:
dobro rečeno
hr.Łipi kaže:
Baš me zanima kako bi izgledalo kad bi recimo ovi odustali od Gotovine i rekli "evo, možete u EU", a mi kažemo "Hvala. Ali znajte.. mi ne priznajemo Englesku državu". Bi li nam dozvolili ući?
Što je V.Britanija skrivila da bi joj se branio ulaz u EU? VB je država u kojoj postoji vladavina prava i ne miniraju se kuće manjina a krivci zatim nagrađuju predsjedničkim medaljama.
Petar Kružić
02.09.2005., 14:11
MTV is out.
Gotovo propalo.
banderas
02.09.2005., 15:29
MTV Adria je za sada ostao bez kabla :D
http://www.iskon.hr/glazba/page/2005/09/02/0063006.html
hr.Łipi
02.09.2005., 15:33
Maarco kaže:
Što je V.Britanija skrivila da bi joj se branio ulaz u EU? VB je država u kojoj postoji vladavina prava i ne miniraju se kuće manjina a krivci zatim nagrađuju predsjedničkim medaljama.
What the fuck..? :confused:
O čemu ti? Na kojim si drogama? Tko govori o zabrani V. Britaniji ulazak u EU? :confused:
lilla kaže:
thompson ne može "mirisati" na bregu jer thompson pjeva o politici, a brega o mjesecima, esmama, selmama i sličnim. uopće nije poanta da li je thomspon narodnjak ili nije, jer se kod njega najprije upamte riječi, a tek onda ideš razmišljati o umjetničkom dosegu određene pjesme.
Petar Kružić
02.09.2005., 15:36
pea_2101 kaže:
thompson ne može "mirisati" na bregu jer thompson pjeva o politici, a brega o mjesecima, esmama, selmama i sličnim. uopće nije poanta da li je thomspon narodnjak ili nije, jer se kod njega najprije upamte riječi, a tek onda ideš razmišljati o umjetničkom dosegu određene pjesme.
Thompson pjeva o društvu, ne o politici. To što je politika dio društva, druga je stvar.
Petar Kružić kaže:
Thompson pjeva o društvu, ne o politici. To što je politika dio društva, druga je stvar.
ne, zabunio si se. brega (npr.) pjeva o društvu, ovaj pjeva o politici - ili se barem bavi onim djelom društva koji se bavi politikom.
hr.Łipi
02.09.2005., 15:41
Zapravo Thompson ima tek nekih 30% društvenih pjesama, ostale sve ljubavne i romantične pjesme.
Ali naravno.. to jugoslavenski levičari (ovi ljevičari u Hrvatskoj) ne znaju, jer ih i ne zanima. Zanimaju ih one 2-3 pjesme za koje se hvataju godinama. :kava:
hr.Łipi kaže:
Zapravo Thompson ima tek nekih 30% društvenih pjesama, ostale sve ljubavne i romantične pjesme.
Jasenovac-Gradiška Stara je društvena pjesma? :kava:
hr.Łipi
02.09.2005., 15:54
Maarco kaže:
Jasenovac-Gradiška Stara je društvena pjesma? :kava:
Brankice.. To nije Thompsonov pjesma. :kava:
Petar Kružić
02.09.2005., 15:57
pea_2101 kaže:
ne, zabunio si se. brega (npr.) pjeva o društvu, ovaj pjeva o politici - ili se barem bavi onim djelom društva koji se bavi politikom.
"Brega" me ne zanima.
Thompson ne pjeva o politici.
hr.Łipi kaže:
Brankice.. To nije Thompsonov pjesma. :kava:
Je, Thompsonova je.Kao i Zapalit ću krajinu i slične "pjesme"
Petar Kružić kaže:
"Brega" me ne zanima.
Thompson ne pjeva o politici.
Točno. Thompson je ratni huškač i poticatelj međunacionalne mržnje, što se vidi iz njegovog dosadašnjeg rada.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 16:00
Maarco kaže:
Jasenovac-Gradiška Stara je društvena pjesma? :kava: S kojeg je to albuma?
Da ga odmah kupim i raspalim svakog 5. kolovoza. :D
Petar Kružić
02.09.2005., 16:02
Jalnuški Diletant kaže:
S kojeg je to albuma?
Da ga odmah kupim i raspalim svakog 5. kolovoza. :D
To je NARODNA. Ne "narodna".
;)
Maarco kaže:
... i pustiti da glazba bude glazba bez politizacije!
...
Ta ti sebi skačeš u usta naočigled.
Ako nekim bendovima a priori ne daješ da se prikazuju, onda je to teška politizacija.
Nisam čitao topic i nadam se da nisam prvi koji je ovo rekao :kava:
hr.Łipi
02.09.2005., 16:04
Maarco kaže:
Je, Thompsonova je.Kao i Zapalit ću krajinu i slične "pjesme"
:lol:
Koji kreten :kava:
A šta je tribalo.. pjevat "Od Vardara pa do Triglava" u vrijeme dok Hrvatima srbi (dakle tvoj narod) kolje rodjake, prijatelje, ..itd itd..?
Daj.. Brankice.. Zašamaraj se. :kava:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 16:05
hr.Łipi kaže:
Koji kreten :kava: Ima riječ koja preciznije opisuje dotičnu spodobu:
Brankec.
Petar Kružić
02.09.2005., 16:06
shipka kaže:
Ako nekim bendovima a priori ne daješ da se prikazuju, onda je to teška politizacija.
Nije to politizacija, to je DISKRIMINACIJA utemeljena na političkom šovinizmu.
MTV "adria" bez najprodavanijeg hrvatskog izvođaca, je kao MTV-NY bez Diddy-a.
Thompson je najjači pjevač u zamišljenoj balkanskoj "regiji," i zato mu nema mjesta na MTV "adria".
hr.Łipi
02.09.2005., 16:07
Petar Kružić kaže:
Thompson je najjači pjevač u zamišljenoj balkanskoj "regiji," i zato mu nema mjesta na MTV "adria".
Who gives a fuck bout Diddy? :D
LostCase
02.09.2005., 16:07
Petar Kružić kaže:
To je NARODNA. Ne "narodna".
;)
nije narodna nego ju je Josko Tomicic snimio.....
mozda su neki stihovi postojali i prije al cjela pjesma u tom obliku ne.
Petar Kružić
02.09.2005., 16:09
LostCase kaže:
nije narodna nego ju je Josko Tomicic snimio.....
mozda su neki stihovi postojali i prije al cjela pjesma u tom obliku ne.
Ne moraš mi govoriti o Jošku Tomičiću, jer mi je on bio susjed. On je tu pjesmu prvi SNIMIO i distributirao.
CIJELA pjesma je nastala u NARODU, prije nego se Tomičić rodio.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 16:10
Petar Kružić kaže:
Thompson je najjači pjevač u zamišljenoj balkanskoj "regiji," i zato mu nema mjesta na MTV "adria". E, pajdo, ovo se zove pun pogodak!
I tko ovo ne shvaća, ne shvaća da je tzv. "MTV Adria" čista politička tvorevina s točno određenim ciljem.
Ovim. (http://org.eea.eu.int/documents/MemberstatesMap/eea_members_map_large.gif)
hr.Łipi
02.09.2005., 16:11
Jalnuški Diletant kaže:
E, pajdo, ovo se zove pun pogodak!
I tko ovo ne shvaća, ne shvaća da je tzv. "Adiatic MTV" čista politička tvorevina s točno određenim ciljem.
Ovim. (http://org.eea.eu.int/documents/MemberstatesMap/eea_members_map_large.gif)
Pitam se ima li Schweiz MTV i na što im liči.. :kava: :zvrko:
shipka kaže:
Ne. Thompsonove pjesme su politizacija, što je on nedavno sam priznao. Thompson je rekao da koristi svoje pjesme za "više nacionalne ciljeve", a svi znamo u što se pretvaraju njegovi nastupi: u rulju odjevenu u crno koja pod ustaškim zastavama poziva na mržnju i rat sa podignutom rukom u zrak.
Škoro u svojoj pjesmi pjeva o "ljudima čudnog imena" itd...a zna se na što se to odnosi. To je sijanje međunacionalne mržnje.
Zašto bi takvi izvođači bili puštani na MTV-u? Iz istog razloga MTV ne prikazuje neonacističke bendove kakvih ima u Zapadnoj Europi, jer propagiraju nasilje, mržnju i rat.
Petar Kružić kaže:
Koliko nosača zvuka je prodao? Kladim se da ne znaš. Nije on nikakvi najjači izvođač.
hr.Łipi
02.09.2005., 16:14
Maarco kaže:
Ne. Thompsonove pjesme su poltizacija, što je on nedavno sam priznao. Thompson je rekao da koristi svoje pjesme za "više nacionalne ciljeve", a svi znamo u što se pretvaraju njegovi nastupi: u rulju odjevenu u crno koja pod ustaškim zastavama poziva na mržnju i rat sa podignutom rukom u zrak.
Škoro u svojoj pjesmi pjeva o "ljudima čudnog imena" itd...a zna se na što se to odnosi. To je sijanje međunacionalne mržnje.
Zašto bi takvi izvođači bili puštani na MTV-u? Iz istog razloga MTV ne prikazuje neonacističke bendove kakvih ima u Zapadnoj Europi, jer propagiraju nasilje, mržnju i rat.
A zašto onda MTV pušta Marilyn Mansona? :misli:
Daj.. zašamaraj se. :kava:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 16:14
hr.Łipi kaže:
Pitam se ima li Schweiz MTV i na što im liči.. :kava: :zvrko: Ili recimo Pirineji MTV...
hr.Łipi
02.09.2005., 16:16
Jalnuški Diletant kaže:
Ili recimo Pirineji MTV...
Pa oni su EU. Oni imaju MTV Europe (opće poznati MTV u Europi trenutno).. :zvrko:
Petar Kružić
02.09.2005., 16:17
Pitanje za vas dvojicu (Jalnuški i Lipi):
Zašto replicirate Brankecu? Zar ne znate da je Brankica rezultat mješanog braka iz najzabitjih mjesta Bosne?
Daj, ljudi.... stavite bolesnika na ignore.
hr.Łipi kaže:
Koji kreten :kava:
A šta je tribalo.. pjevat "Od Vardara pa do Triglava" u vrijeme dok Hrvatima srbi (dakle tvoj narod) kolje rodjake, prijatelje, ..itd itd..?
Daj.. Brankice.. Zašamaraj se. :kava:
Od Vardara pa do Triglava se isto neće puštati na hratskom MTV-u kao što se nikad nije ni puštalo, kao ni Thompson niti Škoro. Tome nema mjesta na današnjim civiliziranim TV postajama.
Vrijeđanje i brojenje krvnih zrnca upravo na najbolji način karakteriziraju onu skupinu ljudi koja sluša Thompsona. :kava:
hr.Łipi
02.09.2005., 16:18
Petar Kružić kaže:
Pitanje za vas dvojicu (Jalnuški i Lipi):
Zašto replicirate Brankecu? Zar ne znate da je Brankica rezultat mješanog braka iz najzabitjih mjesta Bosne?
Daj, ljudi.... stavite bolesnika na ignore.
Dosadno je. :kava:
I ako ništa drugo.. Brankica me danas svojim glupostima nasmijava.. barem malo.. ono.. uz smjeh kažeš "tjah :o"
Ajde da su rekli koji bendovi će se puštati i onda nabroje nekih dvadesetak. Ne, oni idu nabrajati što se neće puštati. Ako to nije balkanski mentalitet, ne znam što je :bljak:
I još idem na onaj koncert :bljak: Baš će biti veselo :bljak:
pea_2101 kaže:
Ma nemoj. A 'pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo' i stavljanje'lijepe naše' i 'tamo daleko' u istu pjesmu nema baš nikakve političke konotacije?? Brega DANAS ne pjeva SVOJE političke pjesme jer bi mu to smanjilo zaradu u nekoj od zemalja bivše Jug. ako ne i u svim. Tomson je čisti izbljuvak breginog 'stvaralaštva' ali tu, prije svega, mislim na glazbu.
Čobani prokleti..
hr.Łipi
02.09.2005., 16:19
Maarco kaže:
Od Vardara pa do Triglava se isto neće puštati na hratskom MTV-u kao što se nikad nije ni puštalo, kao ni Thompson niti Škoro. Tome nema mjesta na današnjim civiliziranim TV postajama.
Vrijeđanje i brojenje krvnih zrnca upravo na najbolji način karakteriziraju onu skupinu ljudi koja sluša Thompsona. :kava:
Ajde onda navedi što će se puštati na tom YU-MTV?
Možda ono sranje od Bijelog Dugmeta? :rofl:
hr.Łipi kaže:
A zašto onda MTV pušta Marilyn Mansona? :misli:
Zato jer je MM umjetnik koji kritizira fašizam i sve druge totalitarne tvorevine uključujući organiziranu religiju. Nisi shvatio?
:kava:
Pitam se hoće li večeras ponovno "ljubavni" pm-ovi po forumu kolati... :)
Petar Kružić
02.09.2005., 16:20
hr.Łipi kaže:
Dosadno je. :kava:
I ako ništa drugo.. Brankica me danas svojim glupostima nasmijava.. barem malo.. ono.. uz smjeh kažeš "tjah :o"
:D
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 16:21
Petar Kružić kaže:
Zar ne znate da je Brankica rezultat mješanog braka iz najzabitjih mjesta Bosne? Ja bih prije rekao da je rezultat incestuoznog braka iz najzabitijih dijelova Bosne.
Petar Kružić
02.09.2005., 16:22
crtica kaže:
Pitam se hoće li večeras ponovno "ljubavni" pm-ovi po forumu kolati... :)
Al' Petrač šalje "ljubavne" pm-ove Sanaderu?
:D:D
Petar Kružić
02.09.2005., 16:22
Jalnuški Diletant kaže:
Ja bih prije rekao da je rezultat incestuoznog braka iz najzabitijih dijelova Bosne.
:rofl: :top:
hr.Łipi
02.09.2005., 16:24
Jalnuški Diletant kaže:
iz najzabitijih dijelova Bosne.
Al nije od tamo i OrangeC? :misli: :D
robybaggio
02.09.2005., 18:22
Petar Kružić kaže:
Svašta. Ovakvu glupost dugo nisam pročitao. Tko je ikada pogledao minutu programa MTV-a i to bilo koje inačice znao bi da Thompsonu, Škori, Stavrosu, Magazinu i sličnima nema mjesta na toj televiziji. Postoji ta nevidljiva ruka koja radi selekciju za dobrobit gledatelja. Jesi li ikada vidio country na američkom MTV-u? Nisi, unatoč tome što su country pjevači najpopularniji i najprodavaniji glazbenici u pola SAD-a. MTV je program koji prezentira zabavnu glazbu orijentiranu mlađim generacijama. Vlasnici licence u tom okviru ne vide dugokosog kvazirockera koji se dere "u Zagori, na izvoru rijeke Čikoleeeeeeee" ili jaše na konju dok se ubacuju kadrovi Tuđmana na tvrđavi. Thompson ima svoju publiku koja ionako rijetko gleda MTV. Zato uopće ne vidim smisao ovog topica. To je kao da pitate zašto Cico Kranjčar nije pozvao Gordana Giričeka u nogometnu repku. :rolleyes:
Petar Kružić
02.09.2005., 18:41
robybaggio kaže:
Jesi li ikada vidio country na američkom MTV-u? Nisi, unatoč tome što su country pjevači najpopularniji i najprodavaniji glazbenici u pola SAD-a.
Jesam. Majmune jedan. :D
1:0 Za Bombera
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 18:43
robybaggio kaže:
Tko je ikada pogledao minutu programa MTV-a i to bilo koje inačice znao bi da Thompsonu, Škori, Stavrosu, Magazinu i sličnima nema mjesta na toj televiziji. Tko je ikada pogledao iti minutu i Thopsonova koncerta i MTV-a zna da sereš pizdarije.
Petar Kružić
02.09.2005., 18:46
Jalnuški Diletant kaže:
Tko je ikada pogledao iti minutu Thopsonova koncerta zna da sereš pizdarije.
Ma, pusti ga u *****. Samo idiot ne bi znao da je Thompson, što se tiče glazbe, produkcije, tehnike ili što ti ja znam - na vrhuncu.
NITKO u Hrvatskoj, a to odgovorno tvrdim, jer sam puno puta posjetio koncerte, recimo, svijetskih zvijezda, mu ne može vode dodati.
hr.Łipi
02.09.2005., 18:46
Inače..
Jurij Scholmayer je slovenski Židov. On je i potaknuo ideju za tom televizijom.. A s njim skupa radi neki Urban Schrott, također sumnjiv..
Inače taj Scholmayer je u Sloveniji upropastio nogometnu scenu.. pitam se zašto.. vjerojatno planski kako bi se "tražio spas u gumenoj ligi".. :kava:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 18:48
Petar Kružić kaže:
Ma, pusti ga u *****. Samo idiot ne bi znao da je Thompson, što se tiče glazbe, produkcije, tehnike ili što ti ja znam - na vrhuncu.
NITKO u Hrvatskoj, a to odgovorno tvrdim, jer sam puno puta posjetio koncerte, recimo, svijetskih zvijezda, mu ne može vode dodati. Ovo je živa istina.
2revolution
02.09.2005., 18:49
Petar Kružić kaže:
... je Thompson, što se tiče glazbe, produkcije, tehnike ili što ti ja znam - na vrhuncu.
NITKO u Hrvatskoj, a to odgovorno tvrdim, jer sam puno puta posjetio koncerte, recimo, svijetskih zvijezda,
mu ne može vode dodati.
:zubo:
hr.Łipi
02.09.2005., 18:52
2revolution kaže:
:zubo:
Navedi jednog umjetnika koji može tako dobar koncert napravit poput Thompsona?
Petar Kružić
02.09.2005., 18:55
Izgleda da je netko našu revolution opet istriska, pošto joj zub fali...
Ali doista, nitko ne može napraviti sveukupni show kao Thompson.
Najbitniji je SOUND. A u tome mu nitko ravan nije. Gotovo savršeno.
Jalnuški Diletant
hr.Łipi kaže:
Navedi jednog umjetnika koji može tako dobar koncert napravit poput Thompsona? Ali neka prije toga prvo pogleda thompsonov koncert.
2revolution
hr.Łipi kaže:
Navedi jednog umjetnika koji može tako dobar koncert napravit poput Thompsona? :D
gle, jedno je volit neku glazbu ili poštivat nečiji opus, ali ovo pretjerivanje je fakat smiješno:rolleyes:
hr.Łipi kaže:
Navedi jednog umjetnika koji može tako dobar koncert napravit poput Thompsona?
Znam ja : Škoro!!
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 18:56
Petar Kružić kaže:
Najbitniji je SOUND. A u tome mu nitko ravan nije. Gotovo savršeno. A i studijska izvedba mu je, što se produkcije tiče, daleko najjača u HR.
A i šire.
Dosta šire.
hr.Łipi
02.09.2005., 18:57
2revolution kaže:
gle, jedno je volit neku glazbu ili poštivat nečiji opus, ali ovo pretjerivanje je fakat smiješno:rolleyes:
Uvjeri me kako sam u krivu. Navedi samo jednog umjetnika.
2revolution
02.09.2005., 18:57
Petar Kružić kaže:
Izgleda da je netko našu revolution opet istriska, pošto joj zub fali...
Ali doista, nitko ne može napraviti sveukupni show kao Thompson.
Najbitniji je SOUND. A u tome mu nitko ravan nije. Gotovo savršeno.
a čuj ne živimo ti svi u svijetu di se nekog "triska" :o :rolleyes:
a SOUND? ....sound kažeš :lol:
:w :B
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 18:58
2revolution kaže:
:D Prvo pogledat koncert.
Ako oćeš, spržiti ću ti DVD i poslat na adresu stranke na tvoje ime.
Pogledaj pa pričaj.
2revolution
02.09.2005., 19:01
Jalnuški Diletant kaže:
Prvo pogledat koncert.
Ako oćeš, spržiti ću ti DVD i poslat na adresu stranke na tvoje ime.
Pogledaj pa pričaj. ma pogledala..slušala... :rolleyes: :rolleyes: :D jebiga thompson fanovi su svud kako neko reče:D
jdino nisam bila na ni jednom njegovom koncertu, ali mislim da..:D ... ne bih :o :o to psihički podnijela :cool:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 19:07
2revolution kaže:
ma pogledala..slušala... Jednostavno ti ne vjerujem.
2revolution
02.09.2005., 19:11
Jalnuški Diletant kaže:
Jednostavno ti ne vjerujem. pihm, znam i par pjesama!:D
a i sve tonske probe sam odlušala u DS prije 2 godine:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
robybaggio
02.09.2005., 19:19
Petar Kružić kaže:
Jesam. Majmune jedan. :D
1:0 Za Bombera
Vidio sam i ja, ali taj se pojavio samo zato jer je radio duet sa crnim reperom. 1:1 klonu jedan. :D
robybaggio
02.09.2005., 19:22
Petar Kružić kaže:
NITKO u Hrvatskoj, a to odgovorno tvrdim, jer sam puno puta posjetio koncerte, recimo, svijetskih zvijezda, mu ne može vode dodati.
Čudo jedno kako onda taj "najbolji svjetski glazbenik" ima spotove samo za šrotove od TV postaja poput Z1. Ja vas ne kužim. Thompson ne ide na MTV i to nitko niti ne postavlja kao neki problem. To čak ni nema veze sa tesktovima pjesama jer njegov cijeli stil jednostavno nije za MTV. Dao sam vam usporedbu gore sa Kranjčarom i Giričekom. Ne znam zaista oko čega se pjenite...:rolleyes:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 19:24
robybaggio kaže:
Čudo jedno kako onda taj "najbolji svjetski glazbenik" ima spotove samo za šrotove od TV postaja poput Z1. Ja vas ne kužim. Thompson ne ide na MTV i to nitko niti ne postavlja kao neki problem. To čak ni nema veze sa tesktovima pjesama jer njegov cijeli stil jednostavno nije za MTV. Dao sam vam usporedbu gore sa Kranjčarom i Giričekom. Ne znam zaista oko čega se pjenite...:rolleyes: Pogledaj koncert pa onda to izjavi.
Petar Kružić
02.09.2005., 19:24
robybaggio kaže:
Čudo jedno kako onda taj "najbolji svjetski glazbenik" ima spotove samo za šrotove od TV postaja poput Z1. Ja vas ne kužim. Thompson ne ide na MTV i to nitko niti ne postavlja kao neki problem. To čak ni nema veze sa tesktovima pjesama jer njegov cijeli stil jednostavno nije za MTV. Dao sam vam usporedbu gore sa Kranjčarom i Giričekom. Ne znam zaista oko čega se pjenite...:rolleyes:
Ti jednostavno nemaš pojma o čemu govoriš. Thompsonov SHOW je na nivou svjetskih Rock bendova, razumiš li ti to?
Ako to nije za MTV, onda ništa više nije za MTV.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 19:25
Petar Kružić kaže:
Ti jednostavno nemaš pojma o čemu govoriš. Očigledno.
robybaggio
02.09.2005., 19:33
Petar Kružić kaže:
Ti jednostavno nemaš pojma o čemu govoriš. Thompsonov SHOW je na nivou svjetskih Rock bendova, razumiš li ti to?
Ako to nije za MTV, onda ništa više nije za MTV.
Thompsonov show se razlikuje od showa recimo (ajmo napamet) Beyonce, Eminema, U2, Hivesa, Shakira i ostalih. Razlika je u tome da ovi izgledaju dobro i bez publike (čitaj: na spotovima) dok Thompson ne postoji bez mase u publici. Navedeni mogu biti popularni bilo gdje dok Thompson može biti popularan samo kod nas ili kod Hrvata u inozemstvu. Pošto je ovo MTV Adria, a ne MTV Croatia iako ni tamo ne bi bio puštan) nema šanse da takvo nešto prođe tamo. Isto vrijedi i za slovenske kvazijodlere i srpske narodnjake. Traži se glazba koja će biti popularna među mladima u svim državama u koje će signal ići.
Vidio sam koncert iz Splita i da nije 40 tisuća čobana na tribinama ne bih znao dati razliku između Thompsona i recimo Siniše Vuce. S time da je Vuco čak i duhovit za razliku od Marka pa i može SAM stvoriti neki show.
Petar Kružić
02.09.2005., 19:39
robybaggio kaže:
Thompsonov show se razlikuje od showa recimo (ajmo napamet) Beyonce, Eminema, U2, Hivesa, Shakira i ostalih. Razlika je u tome da ovi izgledaju dobro i bez publike (čitaj: na spotovima) dok Thompson ne postoji bez mase u publici. Navedeni mogu biti popularni bilo gdje dok Thompson može biti popularan samo kod nas ili kod Hrvata u inozemstvu. Pošto je ovo MTV Adria, a ne MTV Croatia iako ni tamo ne bi bio puštan) nema šanse da takvo nešto prođe tamo. Isto vrijedi i za slovenske kvazijodlere i srpske narodnjake. Traži se glazba koja će biti popularna među mladima u svim državama u koje će signal ići.
Vidio sam koncert iz Splita i da nije 40 tisuća čobana na tribinama ne bih znao dati razliku između Thompsona i recimo Siniše Vuce. S time da je Vuco čak i duhovit za razliku od Marka pa i može SAM stvoriti neki show.
Razlika je u tome što je Thompsonova popularnost ograničena zbog JEZIKA. On pjeva HRVATSKIM, tako da ima određenu publiku.
Sve izvođače koje si naveo, pjevaju na ENGLESKI. Good Morning, Vietnam. To je svijetski jezik. :bonk:
A koja glazba će biti popularna među mladima u svim BALKANSKIM državama? I koji kriterij to određuje?
Petar Kružić
02.09.2005., 19:40
robybaggio kaže:
Thompson je vjerojatno platio te "čobane" da mu posjete koncert, je li, "čobane?!"
robybaggio
02.09.2005., 19:45
Petar Kružić kaže:
Razlike je u tome što je Thompsonova popularnost ograničena zbog JEZIKA. On pjeva HRVATSKIM, tako da ima određenu publiku.
Sve izvođače koje si naveo, pjevaju na ENGLESKI. Good Morning, Vietnam. To je svijetski jezik. :bonk:
A koja glazba će biti popularna među mladima u svim BALKANSKIM državama? I koji kriterij to ođređuje?
Nevidljiva ruka koju sam već spomenuo. Zna se što ide na MTV, a što ne ide. A Thompsona jako dobro mogu razumjeti u svim državama u kojima ide ovaj MTV, nije to razlog i to dobro znaš. :D
Engleski nije jedini razlog. Današnji MTV puno toga polaže i na izgled i image izvođača. To je razlog zbog kojega recimo Shakira prolazi unatoč tome što pjeva na španjolskome. danas se na MTV-u traže guze i sise, a ne zastave i nacionalizam. To ne prolazi za nikoga osim za možda Madonnu, ali mislim...usporediti Madonnu i Thompsona je smiješno. :rolleyes:
robybaggio kaže:
Postoji ta nevidljiva ruka koja radi selekciju za dobrobit gledatelja. LOLČINA dobrobit gledatelja:vidiga: - samo profit je bitan!
robybaggio kaže:
Jesi li ikada vidio country na američkom MTV-u? Nisi, unatoč tome što su country pjevači najpopularniji i najprodavaniji glazbenici u pola SAD-a. Dixie Chicks, Shania Twain...:rolleyes: :rolleyes:
robybaggio
02.09.2005., 19:47
Petar Kružić kaže:
Thompson je vjerojatno platio te "čobane" da mu posjete koncert, je li, "čobane?!"
Tko kaže da ih je platio? To nije tema o kojoj pričamo.
Maarco kaže:
Zato jer je MM umjetnik koji kritizira fašizam i sve druge totalitarne tvorevine uključujući organiziranu religiju. Nisi shvatio?
:kava: ne, on se skriva iza toga jer je ok napadati Crkvu i katolike... zakaj ne divani o ostalim religijama? ujer bi onda ispao politički nekorektna pičkica:flop: proračunat je on i zapravo veliki igrač na sigurno, debil:flop:
robybaggio
02.09.2005., 19:48
poirot kaže:
LOLČINA dobrobit gledatelja:vidiga: - samo profit je bitan!
Dixie Chicks, Shania Twain...:rolleyes: :rolleyes:
Shania Twain tek kada je prešla u pop vode. Ako je ona danas country pjevačica, ja sam Mirko Fodor.
Petar Kružić
02.09.2005., 19:51
robybaggio kaže:
Nevidljiva ruka koju sam već spomenuo. Zna se što ide na MTV, a što ne ide. A Thompsona jako dobro mogu razumjeti u svim državama u kojima ide ovaj MTV, nije to razlog i to dobro znaš. :D
Engleski nije jedini razlog. Današnji MTV puno toga polaže i na izgled i image izvođača. To je razlog zbog kojega recimo Shakira prolazi unatoč tome što pjeva na španjolskome. danas se na MTV-u traže guze i sise, a ne zastave i nacionalizam. To ne prolazi za nikoga osim za možda Madonnu, ali mislim...usporediti Madonnu i Thompsona je smiješno. :rolleyes:
Kraj rasprave...
Thompson je trenutno najpopularniji u Hrvatskoj među mladih ljudi, i MTV diskriminira njega i tu publiku.
A mi smo već obrazložili zašto Thompsonu nema mjesta na REGIONALNOM MTV-u.
TBF šalje izrazite društvene i političke poruke svojim pjesmama, pa za njih neće biti problema, je li tako? Naravno.
Na Američkom MTV također puštaju spotove izvođača s izrazitim političkim i društvenim porukama, ali i oni su, naravno, na "pravoj" strani političkog spektra.
Možeš srat odavde do Slovenije, ali molim te, ne pravi se glup. Kada glup nisi.
Čobane.
Ok, baggio, onda opet ostaju Dixie Chicks:D :D
robybaggio
02.09.2005., 19:54
Petar Kružić kaže:
Kada glup nisi.
:s :s :s
Prika, ti ne kužiš da si u ovoj raspravi gubitnik od starta - Thompsona neće biti na MTV-u i to ni ja niti ne možemo promijeniti. Već sam ti rekao da je ovo što pišemo besmisleno. :s
robybaggio
02.09.2005., 19:55
poirot kaže:
Ok, baggio, onda opet ostaju Dixie Chicks:D :D
Ne čuju se više od kada su se takle Busha na nagradama. Kažem vam - nevidljiva ruka...:E
pa da, ne razmišljate djeco, već samo buljite u sise i guzice i kupujte shitty proizvode naših sponzora:flop: :flop:
robybaggio
02.09.2005., 20:01
poirot kaže:
pa da, ne razmišljate djeco, već samo buljite u sise i guzice i kupujte shitty proizvode naših sponzora:flop: :flop:
U guzice gledam, ali proizvode ne kupujem. Reklamiraju motorolu 24 sata dnevno, ali ja imam SE. :lol:
hr.Łipi kaže:
Ali naravno.. to jugoslavenski levičari (ovi ljevičari u Hrvatskoj) ne znaju, jer ih i ne zanima. Zanimaju ih one 2-3 pjesme za koje se hvataju godinama. :kava:
of course. ako kojim slučajem ne slušaš thompsona, odmah si jugo-nostalgičar, levičar i slično. :rolleyes:
moja satelitska ni ne radi:lol:
LostCase
02.09.2005., 20:04
robybaggio kaže:
:s :s :s
Prika, ti ne kužiš da si u ovoj raspravi gubitnik od starta - Thompsona neće biti na MTV-u i to ni ja niti ne možemo promijeniti. Već sam ti rekao da je ovo što pišemo besmisleno. :s
mozda promjeni cinjenica da ih nece gledat 0,1 posto stanovnistva...
fala bogu nemam satelitsku pa na to necu nabasat sranje :)
Maarco kaže:
Ne. Thompsonove pjesme su politizacija, što je on nedavno sam priznao. Thompson je rekao da koristi svoje pjesme za "više nacionalne ciljeve", a svi znamo u što se pretvaraju njegovi nastupi: u rulju odjevenu u crno koja pod ustaškim zastavama poziva na mržnju i rat sa podignutom rukom u zrak.
:top: :top: još jednom, well said.
robybaggio
02.09.2005., 20:08
LostCase kaže:
mozda promjeni cinjenica da ih nece gledat 0,1 posto stanovnistva...
fala bogu nemam satelitsku pa na to necu nabasat sranje :)
Da...to rekoše i za RTL, NOVU i ostale kanale. Ja sam danas gledao taj MTV. Lošiji je od onoga koji su mi ukinuli, ali daleko bolji od njemačkog. Mislim...još nisu počeli puštati naše stvari, ali toga i tako neće biti previše. A i bolje je da ne bude jer nemamo neke dobre glazbenike. :D
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:09
robybaggio kaže:
Shania Twain tek kada je prešla u pop vode. Ako je ona danas country pjevačica, ja sam Mirko Fodor. Marko Perković je prešao u hard-rock vode. Ako je ona danas narodnjak, ja sam Drago Celizić.
robybaggio
02.09.2005., 20:18
Jalnuški Diletant kaže:
Marko Perković je prešao u hard-rock vode. Ako je ona danas narodnjak, ja sam Drago Celizić.
Od kada to? Mora da postoji neki drugi Thompson. :rolleyes:
Drago, drago mi je. :rolleyes:
Petar Kružić kaže:
Kraj rasprave...
Thompson je trenutno najpopularniji u Hrvatskoj među mladih ljudi, i MTV diskriminira njega i tu publiku.
A mi smo već obrazložili zašto Thompsonu nema mjesta na REGIONALNOM MTV-u.
TBF šalje izrazite društvene i političke poruke svojim pjesmama, pa za njih neće biti problema, je li tako? Naravno.
Na Američkom MTV također puštaju spotove izvođača s izrazitim političkim i društvenim porukama, ali i oni su, naravno, na "pravoj" strani političkog spektra.
Možeš srat odavde do Slovenije, ali molim te, ne pravi se glup. Kada glup nisi.
Čobane.
ma danas se ne prodaje nacionalizam, kako to ne možete shvatit? mtv je američki proizvod, proizvod koji slušaju (tj. gledaju) mladi diljem svijeta, a u svijetu mladi u 20-tima nisu zaokupljeni nacionalizmom. to je samo ovdje na balkanu. i normalno je da na mtv-u nema thompsona, isto kao što je normalno da (kao što je već netko rekao) cico ne zove giričeka u reprezentaciju. to su činjenice, nikakva diskriminacija. zamislite si samo, kako bi se osjećao jedan običan srbin da čuje thompsona na televiziji koja obuhvaća i njegovu državu?
Uvredu za kraj, koji nekikoriste kad im ponestane argumenata, ja ću preskočiti.
Jalnuški Diletant kaže:
Marko Perković je prešao u hard-rock vode. Ako je ona danas narodnjak, ja sam Drago Celizić.
da hard rock... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:22
robybaggio kaže:
Od kada to? Mora da postoji neki drugi Thompson. :rolleyes:
Drago, drago mi je. :rolleyes: Vidi prijatelju...
Glupo je raspravljati s tobom jer je više nego očigledno da nemaš pojma o čemu pričaš.
Za domaću zadaću poslušati album "E moj narode", "Sve najbolje" i pogledati DVD "Koncert u Poljudu".
Nakon toga se javi pa ćeš vidjeti da se više nećeš sramotiti.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:23
pea_2101 kaže:
da hard rock... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Isto vrijedi i za tebe. Jalnuški Diletant kaže:
Vidi prijatelju...
Glupo je raspravljati s tobom jer je više nego očigledno da nemaš pojma o čemu pričaš.
Za domaću zadaću poslušati album "E moj narode", "Sve najbole" i pogledati DVD "Koncert u Poljudu".
Nakon toga se javi pa ćeš vidjeti da se više nećeš sramotiti.
robybaggio
02.09.2005., 20:24
Na moju žalost sve sam te albume preslušao i više puta, a koncert sam vidio na televiziji. I nakon svega se pitam zašto bi itko mlađi od 35 slušao takav šrot od glazbe.
LostCase
02.09.2005., 20:26
robybaggio kaže:
Da...to rekoše i za RTL, NOVU i ostale kanale. Ja sam danas gledao taj MTV. Lošiji je od onoga koji su mi ukinuli, ali daleko bolji od njemačkog. Mislim...još nisu počeli puštati naše stvari, ali toga i tako neće biti previše. A i bolje je da ne bude jer nemamo neke dobre glazbenike. :D
:))
A gle..recimo dodje jedan glazbenik...urabni...u Zagreb...jednom u 10 godina......i ne uspije napunit dvoranu...Zasto....zato kaj nema dosta obozavatelja...
Kus...mi Hrvati smo cobani i slusamo cobane ..i zabavljamo se pritom ...a ti mos do sutra pricat kak smo seljacine i bla bla bla.....To cak i pali djelomicno na klince od 12 godina pa se oni furaju na to kak ne slusaju domace uopce.... al onda odrastu, skuze kaj im vise pase i tak to.... imam ja jednog frenda kaj je do 8 razreda bio neki panker a danas samo narodnjake slusa :D
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:27
robybaggio kaže:
Na moju žalost sve sam te albume preslušao i više puta, a koncert sam vidio na televiziji. I nakon svega se pitam zašto bi itko mlađi od 35 slušao takav šrot od glazbe. U tom slučaju postoji samo jedno objašnjenje:
A) Bezočno i zlonamjerno lažeš.
Iako ne shvaćam taj tvoj postupak. Ta svima je itekako dostupno.
Reći za, recimo, nastup na Poljudu da je narodnjak može samo osoma koja:
a) apsolutno ne zna što je narodnjak
b) nije nikada vidjela taj nastup
c) zlonamjerni lažljivac
Četvrte nema.
Pa ti odaberi što si.
robybaggio kaže:
Na moju žalost sve sam te albume preslušao i više puta, a koncert sam vidio na televiziji. I nakon svega se pitam zašto bi itko mlađi od 35 slušao takav šrot od glazbe.
upravo sam to htjela napisati. u današnje je vrijeme nemoguće ne čuti thompsona, jer, kao što je netko već napisao, njegovi poklonici očito slabo čuju pa nabiju tu muziku na sav glas. ali poanta svega je da thompson nije tako velik glazbenik zbog muzike kao takve, nego zbog riječi. got it? treba na ruski? engleski? talijanski? srpski? njemački? dalje ne znam.
hr.Łipi
02.09.2005., 20:29
pea_2101 kaže:
of course. ako kojim slučajem ne slušaš thompsona, odmah si jugo-nostalgičar, levičar i slično. :rolleyes:
To je tvoja pretpostavka, ne moja.
Čudi me kako svi ljevičari odmah dobiju asocijaciju "ako ne slušam thompsona, jugonostalgičar sam". Unutarnji strah?
hr.Łipi
02.09.2005., 20:30
pea_2101 kaže:
ma danas se ne prodaje nacionalizam, kako to ne možete shvatit? mtv je američki proizvod, proizvod koji slušaju (tj. gledaju) mladi diljem svijeta, a u svijetu mladi u 20-tima nisu zaokupljeni nacionalizmom. to je samo ovdje na balkanu. i normalno je da na mtv-u nema thompsona, isto kao što je normalno da (kao što je već netko rekao) cico ne zove giričeka u reprezentaciju. to su činjenice, nikakva diskriminacija. zamislite si samo, kako bi se osjećao jedan običan srbin da čuje thompsona na televiziji koja obuhvaća i njegovu državu?
Uvredu za kraj, koji nekikoriste kad im ponestane argumenata, ja ću preskočiti.
Ja jedino šta na MTV gledam jest onaj Boling point.
robybaggio
02.09.2005., 20:32
Jalnuški Diletant kaže:
U tom slučaju postoji samo jedno objašnjenje:
A) Bezočno i zlonamjerno lažeš.
Iako ne shvaćam taj tvoj postupak. Ta svima je itekako dostupno.
Reći za, recimo, nastup na Poljudu da je narodnjak može samo osoma koja:
a) apsolutno ne zna što je narodnjak
b) nije nikada vidjela taj nastup
c) zlonamjerni lažljivac
Četvrte nema.
Pa ti odaberi što si.
Ne sjećam se da sam rekao da je narodnjak, ne znam za što me optužuješ. Ja ti samo trubim da je to šrot od glazbe sa popratnim šrot imidžem koji nema mjesta na MTV-u.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:32
pea_2101 kaže:
upravo sam to htjela napisati. u današnje je vrijeme nemoguće ne čuti thompsona, jer, kao što je netko već napisao, njegovi poklonici očito slabo čuju pa nabiju tu muziku na sav glas. ali poanta svega je da thompson nije tako velik glazbenik zbog muzike kao takve, nego zbog riječi. got it? treba na ruski? engleski? talijanski? srpski? njemački? dalje ne znam. Ženo ti jednostavno lažeš.
Ajde reci za pjesme "Vjetre s Dinare", "E moj narode", "Geni kameni", "Ne varaj me", "Necu izdat ja", "Radost s visina", "Reci brate moj", "Lijepa li si", "Iza devet sela"... da su narodnjaci.
Ajde reci samo da znam s kim imam posla...
Ajde molim te...
Pa kad mi kažeš da jesu, onda mi pojasni po čemu su te pjesme narodnjaci?
hr.Łipi kaže:
To je tvoja pretpostavka, ne moja.
Čudi me kako svi ljevičari odmah dobiju asocijaciju "ako ne slušam thompsona, jugonostalgičar sam". Unutarnji strah?
pa to si ti sam napisao, da ovi "jugoslavenski levičari" blablabla...
je, unutarnji strah, jer sam desetljećima živjela u jugoslaviji i ful znam kako je tamo. odmah sve okrećete na politiku, ne mogu vjerovati.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:33
robybaggio kaže:
Ne sjećam se da sam rekao da je narodnjak, ne znam za što me optužuješ. Ja ti samo trubim da je to šrot od glazbe sa popratnim šrot imidžem koji nema mjesta na MTV-u. To se kaže u kulturnim zemljama "meni se ne sviđa" i svi zadovoljni.
hr.Łipi
02.09.2005., 20:33
pea_2101 kaže:
pa to si ti sam napisao, da ovi "jugoslavenski levičari" blablabla...
je, unutarnji strah, jer sam desetljećima živjela u jugoslaviji i ful znam kako je tamo. odmah sve okrećete na politiku, ne mogu vjerovati.
Dobro.. još jednom pitam..
I di sam ja spominjao jugonostalgiju?
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:34
pea_2101 kaže:
jer sam desetljećima živjela u jugoslaviji Kojim desetljećima? :rofl:
Ima biti da smo na pragu "konačnog rješenja".
Jalnuški Diletant kaže:
Ženo ti jednostavno lažeš.
Ajde reci za pjesme "Vjetre s Dinare", "E moj narode", "Geni kameni", "Ne varaj me", "Necu izdat ja", "Radost s visina", "Reci brate moj", "Lijepa li si", "Iza devet sela"... da su narodnjaci.
Ajde molim te...
Pa kad mi kažeš da jesu, onda mi pojasni po čemu su te pjesme narodnjaci?
jesi li ti uopće pročitao moj post, ili si mi odmah odlučio kontrirat, čim si vidio da sam ja nešto napisala?
pa jasno sam napisala da je POANTA U RJEČIMA, A NE MUZICI!!! :rolleyes: :rolleyes: đizs, pa dajte barem pročitajte što sam napisala, pa me onda vrijeđajte... :bljak:
Katatonični Dabar
02.09.2005., 20:35
Jalnuški Diletant kaže:
to su narodnjaci
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:36
pea_2101 kaže:
pa jasno sam napisala da je POANTA U RJEČIMA, A NE MUZICI!!! Kojim riječima?
Jalnuški Diletant kaže:
Kojim desetljećima? :rofl:
Ima biti da smo na pragu "konačnog rješenja".
hellouuu?!? ikad čuo za ironiju?!!? ili si mi opet odlučio kontrirat bez da si shvatio point posta? :rolleyes: :rolleyes:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:37
Katatonični_Dabar kaže:
to su narodnjaci Jalnuški Diletant kaže:
Ženo ti jednostavno lažeš.
Ajde molim te...
Pa kad mi kažeš da jesu, onda mi pojasni po čemu su te pjesme narodnjaci? Jalnuški Diletant kaže:
Pa kad mi kažeš da jesu, onda mi pojasni po čemu su te pjesme narodnjaci? Čekam.
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:37
pea_2101 kaže:
hellouuu?!? ikad čuo za ironiju?!!? Jesi li ti?
hr.Łipi
02.09.2005., 20:38
Razumiš Jalnuš..
Kad ti jedni blesavi heavy-metalci poput Slipknot pjevaju "fuck it all, fuck this world, fuck everything that you stand for.." onda je to kul jer je to "in", yea.. heavy metal.. rules.. super.. wow.. cool
a onda kad jedan iskoristi hard-rock sa tekstom "tuče thompson, kalašnjikov a i zbrojevka, baci bombu goni srbe preko izvora" (lektorirano malo), onda je to najveće sranje jer propagira netrpeljivost, nacionalizam (a zapravo u nacionalizmu kao što znamo nema ničeg lošeg..), netolerantnost, zaostalost, .. bla bla.
I to obično govore ovi jugoslavenski šupci, pederske i lezbijske udruge i ostali njima slični.
Jalnuški Diletant kaže:
Kojim riječima?
jel ti to mene za**bavaš? ma daj, stvarno me d**aš u zdrav mozak...
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:38
pea_2101 kaže:
jel ti to mene za**bavaš? ma daj, stvarno me d**aš u zdrav mozak... Čitaj mi s usana:
KOJIM RIJEČIMA?
2revolution
02.09.2005., 20:39
evo, kak svaka prava kućanica spravih večeru, pa da se vratim na ovu ljupku rasrpavicu :raspa:
daklem, iz nepoznatih razloga ova se temica pretovrila u hvalospjeve nekakvom trećerazrednom pjevaču čija se "popularnost" sastoji od obožavanja određene skupine u društvu njegovih tekstova. s glazbene strane, jasno da je to miš maš šrot, slažem se
od početka njegove "karijere", kad je izazivao samilost svake bolje stomatološke ordinacije preko uspješnica tipa "zmija me za srce ugrizla" - u kojoj je dočarao zvuk opstipacije uz glazbenu pratnju, odjednom se taj momak iz dalmatinske zagore prometnuo u vrhunskog idola onog dijela pučanstva koje sebe pronalazi u tekstovima koje je priju koju godinu odjednom počeo - opjevavati.
i to je to.
ništa tu nije meni sporno, nek ga sluša tko hoće i hodočasti njegove koncerte, te glazbeno umjetničke hepeninge:D
ali mislim da ni njemu samom ovakve pošalice tipa "vrhunski sound" i kaj ti ja znam - ne čine ugodnima >> ako je imalo realan čovjek
on svoje domoljublje odlično marketinški tretira i vrednuje, a glazbeno su od njega savršeniji- to je bar jasno - mnogi, da sad ne nabrajam nikog
k tome, i sociološki gledajuć, pojava MPT upravo zorno prikazuje kaj nam se i inače događa sa društvom. :o
tojest - dogodilo se...
:gitara: :moli: :cool: :Pop:
hr.Łipi kaže:
Razumiš Jalnuš..
Kad ti jedni blesavi heavy-metalci poput Slipknot pjevaju "fuck it all, fuck this world, fuck everything that you stand for.." onda je to kul jer je to "in", yea.. heavy metal.. rules.. super.. wow.. cool
a onda kad jedan iskoristi hard-rock sa tekstom "tuče thompson, kalašnjikov a i zbrojevka, baci bombu goni srbe preko izvora" (lektorirano malo), onda je to najveće sranje jer propagira netrpeljivost, nacionalizam (a zapravo u nacionalizmu kao što znamo nema ničeg lošeg..), netolerantnost, zaostalost, .. bla bla.
I to obično govore ovi jugoslavenski šupci, pederske i lezbijske udruge i ostali njima slični.
first of all, ja nisam niti jugoslavenka, niti gay, lezba ili "nešto njima slično", a to govorim.
moving on. nacionalizam je loša pojava. želiš znati zašto? otvori novi topic, ovdje se priča o mtv adriji.
a ti očito ne shvaćaš koji je point slipknota, zato to i pišeš. želiš znati koji je point slipknota? otvori novi topic, ovdje se priča o mtv adriji. :D
Katatonični_Dabar kaže:
to su narodnjaci al nije turbofolk:raspa:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:42
2revolution kaže:
evo, kak svaka prava kućanica spravih večeru, pa da se vratim na ovu ljupku rasrpavicu :raspa:
daklem, iz nepoznatih razloga ova se temica pretovrila u hvalospjeve nekakvom trećerazrednom pjevaču čija se "popularnost" sastoji od obožavanja određene skupine u društvu njegovih tekstova. s glazbene strane, jasno da je to miš maš šrot, slažem se
od početka njegove "karijere", kad je izazivao samilost svake bolje stomatološke ordinacije preko uspješnica tipa "zmija me za srce ugrizla" - u kojoj je dočarao zvuk opstipacije uz glazbenu pratnju, odjednom se taj momak iz dalmatinske zagore prometnuo u vrhunskog idola onog dijela pučanstva koje sebe pronalazi u tekstovima koje je priju koju godinu odjednom počeo - opjevavati.
i to je to.
ništa tu nije meni sporno, nek ga sluša tko hoće i hodočasti njegove koncerte, te glazbeno umjetničke hepeninge:D
ali mislim da ni njemu samom ovakve pošalice tipa "vrhunski sound" i kaj ti ja znam - ne čine ugodnima >> ako je imalo realan čovjek
on svoje domoljublje odlično marketinški tretira i vrednuje, a glazbeno su od njega savršeniji- to je bar jasno - mnogi, da sad ne nabrajam nikog
k tome, i sociološki gledajuć, pojava MPT upravo zorno prikazuje kaj nam se i inače događa sa društvom. :o
tojest - dogodilo se...
:gitara: :moli: :pop: :cool: :D Revka ne seri i ne vraćaj temu na početak.
Tvoje nebuloze smo već raspravili.
Idemo dalje.
Imaš li štogod novoga za reći?
hr.Łipi
02.09.2005., 20:43
2revolution kaže:
a glazbeno su od njega savršeniji- to je bar jasno - mnogi, da sad ne nabrajam nikog
tojest - dogodilo se...
:gitara: :moli: :pop: :cool: :D
Pa daj nabroji BAREM JEDNOG hrvatskog izvodjača u rangu rocka koji ima bolji sound.
Odraz društva? Slovenski Pankrti, Kud Idijoti, Azra, .. ma sve je to odraz jednog lijepog složenog i čistog društva bio nekad, jel? :)
Jalnuški Diletant kaže:
Čitaj mi s usana:
KOJIM RIJEČIMA?
totalno sam iznad ovog prepucavanja o stvarima koje svatko ovdje zna.
Katatonični Dabar
02.09.2005., 20:45
Jalnuški Diletant kaže:
Čekam.
kad ja svojoj babi pustim thompsona ona baci štap, skoči iz kolica na noge i počne hairbangat kosom gore-dolje, u ritmu bas gitare
kad joj pustim pipse samo se glupo kesi i pravi se gluha
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:46
pea_2101 kaže:
nacionalizam je loša pojava. želiš znati zašto? otvori novi topic, Zašto?
Nacionalizam (njemački Nationalismus<francuski nationalisme), ideja i politički pokret u modernoj epohi koji naglašava jedinstvo nacije, njezinih interesa, prava ili političkih ciljeva, razumijevanje zajedničke prošlosti, te odnosa prema drugim nacijama ili državama, odnosno njezin kolektivni identitet.
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=104932
:)
pea_2101 kaže:
moving on. nacionalizam je loša pojava. šovinizam je loša pojava, nacionalizam nije. koja tuka, čuje par puta na telki Maaaaajku-Baaaajku i TBF o nacionalizmu i odmah k'o papagaj ponavlja. nauči razliku između nacionalizma i šovinizma pa se onda javi:W
LostCase
2revolution kaže:
i to je to.
tojest - dogodilo se...
:gitara: :moli: :cool: :Pop:
neda mi se argumente pisat opce....mislim....obozavat belo dugme a za Thompsona pricat da je seljacina.....
Zrncologija tu daje prave odgovore....
daj odi pusi ***** glupaco :B
2revolution
Jalnuški Diletant kaže:
Revka ne seri i ne vraćaj temu na početak.
Tvoje nebuloze smo već raspravili.
Idemo dalje.
Imaš li štogod novoga za reći? tema nije MPT
:B
on ostaje u nacionalnom toru:B skup sa svojim stadom
a MTV ADRIA ide dalje, mladi će si pružati ručice, komunicirati, širiti bratstvo i jedinstvo i tko zna kakav se sve bauk iz tog izrodi...
:B :tulum:
hr.Łipi
pea_2101 kaže:
first of all, ja nisam niti jugoslavenka, niti gay, lezba ili "nešto njima slično", a to govorim.
moving on. nacionalizam je loša pojava. želiš znati zašto? otvori novi topic, ovdje se priča o mtv adriji.
a ti očito ne shvaćaš koji je point slipknota, zato to i pišeš. želiš znati koji je point slipknota? otvori novi topic, ovdje se priča o mtv adriji. :D
Još jedna u nizu koja ne znači što NACIONALIZAM znači.
Pa ponovimo malo školu
Za vas koji ne znate što je nacionalizam..
Mala internet-škola: nacija, nacionalizam i narod
Evo izašao sedmi svezak Hrvatske opće enciklopedije, pa listajući ga naiđoh na ovo:
Nacija (latinski natio: rod, pleme, narod), društvena zajednica koja se temelji na:
a) uvjerenju svojih članova u zajedničko podrijetlo i sudbinu u prošlosti;
b) posebnost jezika, religije, običaja i niza simboličkih sredstava za obilježavanje kolektivne pripadnosti (himne, zastave, grbovi, spomenici, proslave);
c) osjećaja zajedničke solidarnosti, ponosa i društvene jednakosti;
d) politička organiziranost u rasponu od pokreta za zaštitu kulturne posebnosti do državne samostalnosti.
(I dalje još dobra 4 stupca ilitiga 2 stranice!!!
To je za enciklopedijsku formu jaaako puno.)
Pa zatim ponukan time pogledah i što piše pod "nacionalizam".
Nacionalizam (njemački Nationalismus<francuski nationalisme), ideja i politički pokret u modernoj epohi koji naglašava jedinstvo nacije, njezinih interesa, prava ili političkih ciljeva, razumijevanje zajedničke prošlosti, te odnosa prema drugim nacijama ili državama, odnosno njezin kolektivni identitet.
(Pa još 2 stupca ilitiga jednu stranicu, što je za enciklopedijsku formu jaaako puno. )
Rekoh ja sebi, logično, 'ajde idem pogledati što onda piše pod pojmom "narod", kad tamo:
Narod 1. (Pod br. 1 piše nešto u stilu kao skupina ljudi nižeg ekonomskog položaja ilitiga PUK, ali nije sad bitno, jer nije to smisao pojma koji sam tražio, nego je za ovu temu bitno što piše pod 2, a pod 2 piše: )
Narod 2. Zajednica ljudi koja povijesno predhodi oblikovanju nacije, članovi koje su svjesni svojega zajedništva i u tom smislu povezani osjećajem međusobne pripadnosti i privrženosti. Za takvu je zajednicu svojstven zajednički teritorij, s kojim se njezini pripadnici u potpunosti poistovjećuju, te određeno jezično zajedništvo, tradicijska kultura, vjednote, težnje, ambicije i sl.
Starija etnološka i sociokulturna antropološka teorijska usmjerenja tretirala su narod kao statičku socijalnu i kulturnu kategoriju u kojoj se zajedništvo ostvarivalo ISKLJUČIVO uz pomoć objektivnog kulturnog sadržaja.
(Pa još jedno 20-ak redaka o tome.)
Zanimljivo, je l' da? :)
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=104932
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:47
pea_2101 kaže:
totalno sam iznad ovog prepucavanja o stvarima koje svatko ovdje zna. Ja bih ipak cijenio, a vjerujem i svi ostali koji ne znaju i ne mogu čitati tvoje misli, da nam ako radi ničega, a ono radi daljnje rasprave kažeš o kojim se riječima radi?
2revolution kaže:
tojest - dogodilo se... dogodilo nam se i devedestih 'bit će mesa klat ćemo Hrvate' :raspa:
2revolution
02.09.2005., 20:47
LostCase kaže:
neda mi se argumente pisat opce....mislim....obozavat belo dugme a za Thompsona pricat da je seljacina.....
Zrncologija tu daje prave odgovore....
daj odi pusi ***** glupaco :B ja nisma obožavateljica belog puceta :nono:
nekaj si se zajebal:o :D - momak simpatičnog izražaja
2revolution
02.09.2005., 20:49
Katatonični_Dabar kaže:
kad ja svojoj babi pustim thompsona ona baci štap, skoči iz kolica na noge i počne hairbangat kosom gore-dolje, u ritmu bas gitare
kad joj pustim pipse samo se glupo kesi i pravi se gluha :D :D :D :top:
hr.Łipi
02.09.2005., 20:49
2revolution kaže:
a MTV ADRIA ide dalje, mladi će si pružati ručice, komunicirati, širiti bratstvo i jedinstvo i tko zna kakav se sve bauk iz tog izrodi...
Još jedan krvavi rat :(
ali to kao da tebi i tebi sličnima paše?
poirot kaže:
šovinizam je loša pojava, nacionalizam nije. koja tuka, čuje par puta na telki Maaaaajku-Baaaajku i TBF o nacionalizmu i odmah k'o papagaj ponavlja. nauči razliku između nacionalizma i šovinizma pa se onda javi:W
ma daj, pa zar ti se ja činim kao osoba koja će ponavljati kao papagaj? ;)
think again. previše sam toga u životu prošla, i previše sam ljudi upoznala, da bih ponavljala kao papagajk za nekim. to me više podsjeća na thompsona. u stilu "to su pjevali naši očevi, pa ću i ja". briga ti mene šta misli moj stari, moj nonno, tbf, edo maajka, bijelo dugme manson.......... ja ću podržati nekog ako mi se njegovo mišljenje sviđa, ali ponavljati kao papagaj.... yeah, right.
LostCase
02.09.2005., 20:50
2revolution kaže:
ja nisma obožavateljica belog puceta :nono:
nekaj si se zajebal:o :D - momak simpatičnog izražaja
kolko se meni cini jesi :)
jesi bila na koncertu? :D
i slusas Harisa Dinovica.........cobanko.... odi tamo u bosnu cuvaj ovce :B
hr.Łipi
pea_2101 kaže:
ma daj, pa zar ti se ja činim kao osoba koja će ponavljati kao papagaj? ;)
think again. previše sam toga u životu prošla, i previše sam ljudi upoznala, da bih ponavljala kao papagajk za nekim. to me više podsjeća na thompsona. u stilu "to su pjevali naši očevi, pa ću i ja". briga ti mene šta misli moj stari, moj nonno, tbf, edo maajka, bijelo dugme manson.......... ja ću podržati nekog ako mi se njegovo mišljenje sviđa, ali ponavljati kao papagaj.... yeah, right.
Ali zašto ponavljaš onda da je nacionalizam loša stvar? :kava:
Jalnuški Diletant
2revolution kaže:
tema nije MPT
:B
on ostaje u nacionalnom toru:B skup sa svojim stadom Zar ga jedino to priječi da nastupi na MTV-u?
A di je upoznavanje drugih kultura i etnosa?
Što je s Bruceom Springsteenom, Blurom, Sidarthom...
Bratstvom i je dinstvom različitih?
Gdje je sve jedno i isto i nema se što bratiti i ujedinjavati, zar ne?
SusFerox
hr.Łipi kaže:
Pa daj nabroji BAREM JEDNOG hrvatskog izvodjača u rangu rocka koji ima bolji sound.
(...)
Damir Šimić - Shime :D
Let3
Drago Mlinarec
SF
2revolution kaže:
:D :D :D :D :D
I Bijelo Dugme i Thompson su narodnjaci jer koriste elemante narodne glazbe u svojim pjesmama, dapače potpuno se baziraju na elementima narodne glazbe. e sad što netko ne zna razliku između izvorne narodne glazbe, narodne glazbe za mase i turbo folka je njegov problem:W
hr.Łipi
02.09.2005., 20:51
LostCase kaže:
i slusas Harisa Dinovica.........cobanko.... odi tamo u bosnu cuvaj ovce :B
Ne seri.. kakav Haris. Ona čeka sad koncert Novih Fosila :gitara:
:rofl: :rofl: :lol: :D
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:51
hr.Łipi kaže:
Ali zašto ponavljaš onda da je nacionalizam loša stvar? :kava: Zavist.
2revolution
02.09.2005., 20:52
hr.Łipi kaže:
Još jedan krvavi rat :(
ali to kao da tebi i tebi sličnima paše? evo ga!! TO JE TO! MTV Adria širi novi rat a MPT - gandijevsku miroljubivost i pobožnost!
yeaahhh :tulum: :tulum:
:Pop: :gitara:
Katatonični Dabar
02.09.2005., 20:53
hr.Łipi kaže:
Još jedna u nizu koja ne znači što NACIONALIZAM znači.
Pa ponovimo malo školu
Za vas koji ne znate što je nacionalizam..
"Nacionalizam je infantilna bolest, to su boginje čovječanstva"
Albert Einstein
"Nacionalizam je oblik incesta..."
Erich Fromm
"Nacionalizam je glad za moći, uprljana samozavaravanjem."
George Orwell
hr.Łipi
SusFerox kaže:
Damir Šimić - Shime :D
Let3
Drago Mlinarec
SF
Nisam pitao tko ima bolji sarkazam u pjesmama, već kvalitetu zvuka.
Inače najkvalitetniji zvuk u Hrvatskoj ima Gibonni, ali.. on nije rock.
Jalnuški Diletant
pea_2101 kaže:
totalno sam iznad ovog prepucavanja o stvarima koje svatko ovdje zna. Ja bih ipak cijenio, a vjerujem i svi ostali koji ne znaju i ne mogu čitati tvoje misli, da nam ako radi ničega, a ono radi daljnje rasprave kažeš o kojim se riječima radi?
Čekam te mala.
Dajem ti priliku da se iskažeš da ne ispadne da sereš bez veze.
2revolution
02.09.2005., 20:54
LostCase kaže:
i slusas Harisa Dinovica.........cobanko.... odi tamo u bosnu cuvaj ovce :B nisam bila na koncertu, kaj ti je?:D
a ne slušam nikakvog džinovića nego SAR E ROMA ..seljačino :B :B
makar je džinović u usporedbi s ovim predmetom obožavanja tu > TZAR :cool: :D
2revolution kaže:
:B :tulum: neće ići:D naime, na tvoju žalost, većina mladih u Hrvatskoj dobro zna tko nam je što, kako i zašto napravio. Možda će i slušati srpske bendove al bratstva i jedinstva više neće biti:W
LostCase
02.09.2005., 20:55
2revolution kaže:
nisam bila na koncertu, kaj ti je?:D
a ne slušam nikakvog džinovića nego SAR E ROMA ..seljačino :B :B
makar je džinović u usporedbi s ovim predmetom obožavanja tu > TZAR :cool: :D
skinuo sam po tvojoj preporuci pjesmice od tih...i uglavnom..........isto je to ko i kasniji njegov rad , sam nis ne razmem kaj peva :)
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:55
Katatonični_Dabar kaže:
"Nacionalizam je infantilna bolest, to su boginje čovječanstva"
Albert Einstein
Erich Fromm
"Nacionalizam je glad za moći, uprljana samozavaravanjem."
George Orwell Ja najvolin kad debilčić citira Lekisikon aforizama tiskan za "apsolutne slobode u komunističkoj Jugoslaviji".
Još jednom definicija (a ne ničije mišljenje pa bilo to i Einsteinovo ili Frommovo ili Orwelovo) samo za tebe:
hr.Łipi kaže:
Ali zašto ponavljaš onda da je nacionalizam loša stvar? :kava:
upravo napisah mali milijun razloga zašto je nacionalizam loša stvar, pa se zamislim i shvatim da se nema smisla bosti s rogatima i da vi nikada nećete shvatiti neke stvari. pa vam odlučih napisati:
jer je to moje mišljenje! :D :D :D
a sad idem se spremat, idem ja na puuuutttt, u daleke zemlje gdje nacionalizam ne igra nikakvu ulogu (ali vratit ću se ja, čim se spremim) :D :D
2revolution
02.09.2005., 20:56
Katatonični_Dabar kaže:
Erich Fromm
dobar dobar :D :top:
SusFerox
hr.Łipi kaže:
Inače najkvalitetniji zvuk u Hrvatskoj ima Gibonni, ali.. on nije rock.
Odgovorio sam na postavljeno pitanje - tko ima bolji zvuk.
Razumijem da se ne slažeš (Bože moj, različiti su nam ukusi), al' ne razumijem zbog čega misliš da ja nisam razumio postavljeno pitanje...
SF
hr.Łipi
2revolution kaže:
evo ga!! TO JE TO! MTV Adria širi novi rat a MPT - gandijevsku miroljubivost i pobožnost!
yeaahhh :tulum: :tulum:
:Pop: :gitara:
Ti si preglupa da shvatiš. Nije sporno, da će ljudi to slušati. Ali MTV će uporno umjetno nametati neke svoje stavove kroz program tipa "bratstvo i jedinstvo" ovo ono.. možda u prvih nekoliko godina ljudi i popuše priču "otvorene televizije za mlade"..
slična stvar kao sa emisijom "to sam ja", onaj reality show iz Skopja.. nemali put su se nacionalno vrijeđali i vjerujem kad ne bi bilo osiguranja potukli bi se, ako ne i poklali..
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:57
2revolution kaže:
dobar dobar :D :top: Revka, postoji MIŠLJENJE i postoji DEFINICIJA.
hr.Łipi kaže:
The Bambi Molesters:D
hr.Łipi
02.09.2005., 20:58
SusFerox kaže:
Odgovorio sam na postavljeno pitanje - tko ima bolji zvuk.
Razumijem da se ne slažeš (Bože moj, različiti su nam ukusi), al' ne razumijem zbog čega misliš da ja nisam razumio postavljeno pitanje...
SF
Onda ti je jako loš glazbeni ukus.
No dobro.. nisam sad ja striktno slušatelj Thompsona. Moj glazbeni ukus je u drugom smjeru, ali Thompsona za zvuk mogu pohvaliti..
hr.Łipi kaže:
Inače najkvalitetniji zvuk u Hrvatskoj ima Gibonni, ali.. on nije rock. Daj mi objasni što znači kvalitetan zvuk, molio bih :D :bang: :D Kao, dobro snimljen nosač zvuka? Dobar zvučni razglas?
Je li to u hirearhiji ispod ili iznad ritmova, harmonija i rima?
hr.Łipi
02.09.2005., 20:58
pea_2101 kaže:
upravo napisah mali milijun razloga zašto je nacionalizam loša stvar, pa se zamislim i shvatim da se nema smisla bosti s rogatima i da vi nikada nećete shvatiti neke stvari. pa vam odlučih napisati:
jer je to moje mišljenje! :D :D :D
a sad idem se spremat, idem ja na puuuutttt, u daleke zemlje gdje nacionalizam ne igra nikakvu ulogu (ali vratit ću se ja, čim se spremim) :D :D
Ajde ti nama definiraj što u hrvatskom rječniku znači NACIONALIZAM, ali po tvoje..
Čekam :ceka:
Jalnuški Diletant
02.09.2005., 20:59
pea_2101 kaže:
upravo napisah mali milijun razloga zašto je nacionalizam loša stvar, Deder, izdvoji nam iz DEFINICIJE što se tebi, zlato, ne sviđa:
SusFerox
02.09.2005., 20:59
hr.Łipi kaže:
Onda ti je jako loš glazbeni ukus.
No dobro.. nisam sad ja striktno slušatelj Thompsona. Moj glazbeni ukus je u drugom smjeru, ali Thompsona za zvuk mogu pohvaliti..
Je l' znaš uopće tko je Shime?
SF
2revolution
02.09.2005., 21:00
hr.Łipi kaže:
Ti si preglupa da shvatiš. Nije sporno, da će ljudi to slušati. Ali MTV će uporno umjetno nametati neke svoje stavove kroz program tipa "bratstvo i jedinstvo" ovo ono.. možda u prvih nekoliko godina ljudi i popuše priču "otvorene televizije za mlade"..
slična stvar kao sa emisijom "to sam ja", onaj reality show iz Skopja.. nemali put su se nacionalno vrijeđali i vjerujem kad ne bi bilo osiguranja potukli bi se, ako ne i poklali.. ja sam preglupa?:D :D
a koji ***** si onda ti jebote:rolleyes: :D inače, :raspa: to sam NAMJERNO spomenula bratstvo jedinstvo jer znam da se tresete na spomen toga i vjerojatno u s vojim simplificiranim glavama tak i vidite sve ovo zato ste i posegnuli za koprenom zvanom MPT :D :B :B
hr.Łipi
02.09.2005., 21:01
2revolution kaže:
ja sam preglupa?:D :D
a koji ***** si onda ti jebote:rolleyes: :D inače, :raspa: to sam NAMJERNO spomenula bratstvo jedinstvo jer znam da se tresete na spomen toga i vjerojatno u s vojim simplificiranim glavama tak i vidite sve ovo zato ste i posegnuli za koprenom zvanom MPT :D :B :B
Ja se ne tresem. Ja bi najsretniji bio kad bi postajalo pravo bratstvo i jedinstvo. :kava:
Katatonični Dabar
02.09.2005., 21:01
Jalnuški Diletant kaže:
Ja najvolin kad debilčić citira Lekisikon aforizama tiskan za "apsolutne slobode u komunističkoj Jugoslaviji".
Još jednom definicija (a ne ničije mišljenje pa bilo to i Einsteinovo ili Frommovo ili Orwelovo) samo za tebe:
ova mi je super :) :
"Nije lako razumjeti kako nacionalizam može preživjeti tako dugo kada su ljudi vidjeli ovu Zemlju iz prave perspektive; mala plava kugla usred mora zvijezda."
Arthur C. Clarke (debilčić broj 4 - uz Einsteina, Orwella i Fromma)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.