View Full Version : Papirići za lice
plava_medena
11.09.2005., 23:26
Gdje se mogu kupiti oni papirići za upijanje viška sebuma tijekom dana ako tko zna?
Lali Puna
12.09.2005., 11:07
imaš ih od arte decoa, dakle pogledaj u parfumerijama koje drže art deco
u zagrebu - muller na trgu
al ti papirići niš ne valjaju, ja sam ih bacila
Shiseido i Clinique imaju te papiriće - nije da ništa ne valjaju ali su preskupi:flop: Bili su super Oriflame papirići za samo 50 kunića ali više ih nema:(
pardoniraj, cliniqueovi su odlični. valjaju. ja ih imam. sto kuna su. osim što kupe, ostavljaju za sobom lagani sloj pudera/praha i time spriječava nakupinu novih naslaga masnoće.
papirici? kak se to koristi? i zac?
chrissy
13.09.2005., 16:19
To je ono kaj nalijepiš na nos pa kao izvlače van mitesere, ili? :confused:
Uglavnom, i ja sam ih bacila, niškoristi... isto ko da sam običan komad papira na nos stavila... :rolleyes:
neeeeeeeeee. nije to to
to su vam papirići veličine dlana. i, pomoću njega pokupiš masnoću koja se stvorila, uglavnom na T zoni
ezra kaže:
neeeeeeeeee. nije to to
to su vam papirići veličine dlana. i, pomoću njega pokupiš masnoću koja se stvorila, uglavnom na T zoni
tako sam i shvatila
ali zasto su za to posebni papirici? tj od cega su? da se to nemoze napravit s papirnatom maramicom?
mene su ucili da kad imas puder na licu i nakon nekog vremena svejedno pocnes "sjajit" onda ne stvaljas novi sloj pudera bez da prije maramicom ne upijes masnocu s lica
da, to je to. ma, radi se od ne znam ni ja čega. ali potpuno je drugačije od maramice. nježnije je, ima taj sloj praha (kao puder) i sve pokupi. više se ne sjajiš :D . odlično je i praktično
vidis, vidis, to bi i meni trebalo.:ceka:
ali nekak mi je to prevec para za obicne papirice.
ma znam...100 kn....ali imaš 100 komada i znaš kako ti dobro dođu kad si u frci. a i kad nisi....držiš u torbi. ma, meni su baš dobro došli, pogotovo po ljeti sad. a i zimi...nakon 8 sati posla
ezra kaže:
ma znam...100 kn....ali imaš 100 komada i znaš kako ti dobro dođu kad si u frci. a i kad nisi....držiš u torbi. ma, meni su baš dobro došli, pogotovo po ljeti sad. a i zimi...nakon 8 sati posla
a cek to su te neke fensy sta ne postoji ista stvar od recimo balee ili tako neke manje high marke?
postoje. imaš i od balee, imaš od avona i štatigajaznamštasvene.
ALI, znam da su ove bolje jer je razlika u mekoći tih listića i tom sloju pudera što ostavlja za sobom. radije ću dati koju kunu više i imati kako treba nego manje i imat sranje.
a kak se to zove? da potrazim neke jeftine - cisto za probu :D
a ono..za probu :D uzmi od avona. listići za skupljanje viška masnoće s lica. to se tako traži...ono, to ja kažem.
jel može s rizlama to?
sori, nisam mogla odoljet :)
kufercic
19.09.2005., 04:34
Imala sam ja to cudo od oriflejma. Koštali su kojih 40 kn. Bacenih 40 kn. Iste rezultate sam postizala s wc papirom. I to ne onom u roli nego onim najjeftinijim rozim u listicima. :o
@ imoen- Ti papirici i izgledaju ko rizla i sigurna sam da i rizla može poslužiti kao skupljac sebuma. :D
Pink Lemon
19.09.2005., 10:32
ma to sigurno i jesu rizle, samo su gore naštampali shiseido! :B
kad ti usfali rizli, uzmes papirice i pusis frulu s potpisom.:rofl:
kufercic kaže:
Imala sam ja to cudo od oriflejma. Koštali su kojih 40 kn. Bacenih 40 kn. Iste rezultate sam postizala s wc papirom. I to ne onom u roli nego onim najjeftinijim rozim u listicima. :o
@ imoen- Ti papirici i izgledaju ko rizla i sigurna sam da i rizla može poslužiti kao skupljac sebuma. :D
zato je cijelu oriflejm kolekciju isto mozes bacit u smece :D
ali moja pretpostavka je da bi shiseido trebali biti najbolji.. znaju japanci sto sa sjajnom facom :headbang:
Lice mi se prilicno brzo pocne mastiti i sjajiti, iako imam normalnu kozu, i to sto god na njega stavila (matirajuce kreme, puderi u prahu i sl.). Od frendice sam cula za papirice koji matiraju lice - izgledaju k'o onaj tanki paus-papir, ili kao papir za pecenje, samo se prislone na sjajna mjesta na licu (moze i preko sminke) i trenutacno upijaju masnocu i matiraju lice i to mi je totalno otkrice i spas za moju bljestecu facu:zubo: Uglavnom, ona ima neke skupe (Chanel ili sl.), na sto mi se ne da bacati novce, a prije cca 2 mj. sam u ljubljanskom Muelleru slucajno naisla na neke turbo jeftine - kutijica od 100 kom kostala je mislim 15 kn i super su. Sad se, naravno, lupam po glavi sto ih nisam kupila vise. :tuzni: Zaliha mi je pri kraju, a kod nas nisam vidjela neke toliko jeftine. Inace, mislim da je to neka Muellerova robna marka, zove se Essence (tipa DM-ova Balea, Alverede, S-he), no kod nas je nisam vidjela. Jel' ima netko spoznaja gdje bi se mogli u Zg naci takvi papirici po razumnoj cijeni?:confused:
mislim da ti papirici imaju isti efekt kao i obicna maramica. :kava:
Samantha
16.02.2006., 11:29
mislim da ti papirici imaju isti efekt kao i obicna maramica. :kava:
nemaju.imam shiseido pureness.imaju kao prah u sebi.
nemaju.imam shiseido pureness.imaju kao prah u sebi.
Nemaju efekt maramice, bas su nekako drugaciji, puno bolje upijaju i ne brisu sminku, i stvarno su nekako prasinasti, a glatki. Mene najvise podsjecaju na papir za pecenje kolaca, a kad ih prislonis na masni dio lica, toliko upiju masnocu da na tom dijelu papiric postane proziran, slicno kao kad na papiru za pecenje peces kolace pa papir ispod samog kolaca upije masnocu. Ne znam kako bih to bolje opisala.:zvrko: S maramicom definitivno ne mozes postici taj efekt. Vec sam pomisljala, ako ne nadjem neke cjenovno pristupacne papirice, stvarno pokusati s papirom za kolace:zubo:jer mi je to postalo stvarno od zivotne vaznosti, faca mi se zbilja nemoguce sjaji:(
vidis, zanimljivo. jos jedna stvarcica na koju bi mogla potrositi lovu. :zubo:
Lali Puna
16.02.2006., 12:36
art deco je to imao, ne znam ima li još
ima u limoniju, mislim da je oko 100 kn
Tnx, bacit cu oko, mozda ih i kupim, ali sljedeci put kad nabasam na ova 100kom/15 kn, kupit cu cijeli kamion... Bila sam :bonk: sto ih nisam kupila onda u Ljubljani...
icegirl78
18.02.2006., 16:13
Imao ih je i oriflame, u kolekciji za problematičnu kožu.
Već dugo nisam vidjela njihov katalog pa ne znam proizvode li ih još,
znam samo da su bili dosta povoljni.
koliko kostaju ti od art decoa?
nego velite maramice nemaju isti efekt, a papir za pecenje :p :misli:
koliko kostaju ti od art decoa?
nego velite maramice nemaju isti efekt, a papir za pecenje :p :misli:
Da. Naime, ti papirici su - bas kao i papir za pecenje - nekako vostani. Npr. kad stavis na facu kao sto je moja obicnu maramicu, ona se zalijepi pa je onda u komadicima cupkas s face skupa sa sminkom, sto s ovim papiricima nije slucaj. I rezultat je vidljivo drugaciji, oni puno bolje upiju masnocu s lica i dugotrajnije ga matiraju, a tupkajuci maramicom po licu ne uspijem toliko skinuti masnocu, uvijek mi ostaje neki sjajni film na povrsini, a stovise, imam dojam da mi se koza jos vise iziritira i pocne jace luciti sebum. A valjda postoji i neki analogan razlog zasto se kolaci peku na papiru za pecenje, a ne na papiru za npr. kopiranje ili papiru iz biljeznice ili :) na papirnatoj maramici.
Lali Puna
19.02.2006., 16:44
ma, men' ti to sve ima isti efekt. spešl papirići, maramica ili toalet papir - uvijek se nakon nekog vremena sjajim. tak da sam ih ja kupila jednom i nikad više.
debelakrava
19.02.2006., 16:46
Ima i Chanel - oko 150 kn
ma, men' ti to sve ima isti efekt. spešl papirići, maramica ili toalet papir - uvijek se nakon nekog vremena sjajim. tak da sam ih ja kupila jednom i nikad više.
ne mogu oni sprijeciti da se sjajis... ali kad se vec pocnes sjajiti najbolje uklone taj sjaj
ja ako pokusam lice brisati maramicom ostane trag i skine mi malo pudera :flop:
meni se obične maramice ne zalijepe toliko da ih moram "čupkati" s lica :eek:
no valjda nemam toliko masnu kožu :zubo:
meni se obične maramice ne zalijepe toliko da ih moram "čupkati" s lica :eek:
no valjda nemam toliko masnu kožu :zubo:
Mozda ja imam turbo masnu kozu, a moze biti i da koristim nekvalitetne obicne maramice:zubo:
Shtefitza
22.02.2006., 07:22
Imam neke kineske s rizinim puderom (brasnom? :eek: :eek: ). S jedne strane je puder, s druge strane samo taj upijajuci papir. Preporucaju i jednu i drugu stranu. Ovisno da li zelis samo pokupiti masnocu ili prepudrati se.
Mislim da sam te kineske/azijatske vidjela na Sephorinom webu, ali daleko je Sephora...:(
kikibela
06.03.2006., 08:39
ima!!! u petak vidjela u Nami na Kvatriću štand Art-decoa papirići koštaju 52 kune a najbolji su, imala sam ih nekad davno i sad ih odmah kupila super su za popravit puder tijekom dana a traju li ga traju duuugo
milenija
23.08.2007., 18:37
E i ja sam mislila da može sa maramicom. Ne može. Prvo ti skida šminku, drugo pokupi masnoću na pola sata. Papirići (koristim clinique, nisam druge probala) su super stvar jer izgledas kao da si se ponovo nasminkala i treba ih koristiti samo jednom. Jesu skupi, ali je pametno ulaganje
super_sonic
23.08.2007., 19:16
ima i bourjoris te papiriće,mislim da su oko 40-50 kn.dobri su,fakat mi se t-zona više ne sjaji toliko ;)
extreme
23.08.2007., 21:25
postoje. imaš i od balee, imaš od avona i štatigajaznamštasvene.
.
nisam vidjela da balea to ima... jesi sigurna? koja je cijena?
Iako mi baš nije jasno kako funkcioniraju bit tih papirića je da matiraju T-zonu (ili gdje se već sjajiš), ali tako da ti ne skinu puder koji već imaš, nego samo povuku masnoću i ostave kao tanak sloj pudera u prahu. Ako prisloniš maramicu da pokupiš masnoću na njoj ostaje trag pudera/podloge, a na ovome ne. Ja imam od ArtDecoa i ok su.
Electra8472
24.08.2007., 12:36
ima i bourjoris te papiriće,mislim da su oko 40-50 kn.dobri su,fakat mi se t-zona više ne sjaji toliko ;)
i ja kupila te danas u Kozma. vidit cemo kakvi su.
extreme
24.08.2007., 12:38
i ja kupila te danas u Kozma. vidit cemo kakvi su.
javi ovamo kad ih isprobaš...
super_sonic
24.08.2007., 15:16
danas sam u bipi kupila te papiriće za 9,99 kn,njihova marka bpretty !! plava je ambalaža,a stoje u onom redu sa lorealom i max factorom,na štandu,najdonja polica.još nisam probala,javim kasnije kakvi su :top:
extreme
24.08.2007., 21:09
danas sam u bipi kupila te papiriće za 9,99 kn,njihova marka bpretty !! plava je ambalaža,a stoje u onom redu sa lorealom i max factorom,na štandu,najdonja polica.još nisam probala,javim kasnije kakvi su :top:
a di si ih kupila? dm??
nikad vidjela tu marku??
super_sonic
25.08.2007., 10:39
u bipi,to ti je nova drogerija u zg-u,u ilici .probala sam ih,nije loše,ali oni bourjoris su bolji :zubo:
extreme
25.08.2007., 23:49
u bipi,to ti je nova drogerija u zg-u,u ilici .probala sam ih,nije loše,ali oni bourjoris su bolji :zubo:
nema bipe u rijeci...:mad:
al probat ću onda te od bourjoris...
Skittle
02.01.2008., 09:42
Prije nekoliko godina u Londonu sam kupila Clean&Clear listiće koji se stave na kožu (nos, čelo, brada) i upiju svu masnoću. Bila sam oduševljena i mislila da ću bez problema iste naći u Hrv.:rofl: Naravno, zeznula sam se. Da li itko zna ima li toga, ili barem nečeg sličnoga, kod nas?:s
P.S. To nije "biore", tj-ne uklanja mrtve stanice i nečistoću, nego upija suvišnu masnoću.
Prije nekoliko godina u Londonu sam kupila Clean&Clear listiće koji se stave na kožu (nos, čelo, brada) i upiju svu masnoću. Bila sam oduševljena i mislila da ću bez problema iste naći u Hrv.:rofl: Naravno, zeznula sam se. Da li itko zna ima li toga, ili barem nečeg sličnoga, kod nas?:s
P.S. To nije "biore", tj-ne uklanja mrtve stanice i nečistoću, nego upija suvišnu masnoću.
Imaš Sephorine listiće za upijanje viška sebuma u Sephori :), a imaš i u Cosmu od neke druge marke...
Skittle
02.01.2008., 10:18
Thnx
Ako mislis na oil blotting papers, imas od shiseida, clinique, artdeco...
patientia
03.01.2008., 23:00
Bourjois, Essence...
mac-ovi su savrseni... stvarno vrh, ako si ih mozes nabaviti :top:
Skittle
04.01.2008., 13:00
Ja ne želim da mi taj papirić ostavi sloj pudera, mislim da bi mi to dodatno začepilo pore, ja se samo hoću riješiti viška sebuma. Da li Cliniqueov sadrži puder ili ne?
mayabela
04.01.2008., 17:59
clinique nemaju pudera i dosta su dobri, mada su meni ipak bili najbolji "clean&clear"
kod nas ih nema, kupovala sam ih u italiji, a sad ih više ni tamo nema
Skittle
08.01.2008., 13:37
Probala Burjois. Sranje. Vratite nam clean&clear! :mama:
LadyStardust
10.01.2008., 19:05
Hehe, i ja sam te kupila eto tak da probam u čemu je trik s tim papirićima..
Fakat pokupe samo masnoću a puder ostaje, kako-to mi je misterija :D
Dior, Chanel, Lancome imaju te papiriće... ali nisam sigurna da ih ima i kod nas... nisam to nikad tražila, pa ne znam :D
Ovi na slici su ti od Chanela...
http://m.gmgrd.co.uk/res/929.$plit/C_71_Articles_169017_BodyWeb_Detail_0_Image.jpg
ajme tek sad vidim koliko već ima odgovora... zašto se meni učinilo da nema ni jedan :misli: :o
U kojoj bipi u Zg ima za kupiti bpretty papirića za matiranje lica?:)
Ako nema više tih, predložite mi neku dobru alternativu, povoljnu:)
povoljna alternativa essence papirici - ima ih u mulleru
povoljna alternativa essence papirici - ima ih u mulleru
Bila danas, al su imali 2 paketa, otvarana i prašnjava :(
Ima li ih u nekom dm-u? :)
za zagreb neznam sori :( valjda ce se neko javit....
znam da moj konzum sa kozmetikom ima tih papirica
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.