View Full Version : Eudyna krema
LadyInRed
04.05.2003., 12:25
Molim vas ako imate iskustva s ovom kremom, protiv akni i prištića, da mi napišete svoja iskustva. Imam napad na leđima i doktor mi je prepisao ovu kremu. Teško sam je nabavila, kod nas je uglavnom nema, i sad je stavljam tek 2 dana. Za sada ne primjećujem ništa, ali sam čula da je ova krema izvanredna. Molim svakog tko ima bilo kakvo iskustvo s ovom kremicom da mi to napiše:):) Hvala:)
Koji je sastav te kremice?
LadyInRed
05.05.2003., 11:20
Ovo će biti malo teže s obzirom da sam kremu naručila iz Austrije jer se kod nas gotovo uopće ne može nabaviti. Ovako ide sastav, ako ja to dobro vidim s obzirom da ne znam riječ njemačkog:o
50 mg Tretinoin (vitamin-a-saure)
koservierungsstoffe 130 mg Kaliumsorbat
100 mg Sorbinsaure sowie Wasser
Cera liquida
Sorbitol-Losung
i blabla sad neki manje važni podaci (po mojoj skromnoj procjeni;) )
Joj ovo grozno zvuči:o Mislim moje poznavanje njemačkog. Nadam se da ćeš uspjeti nešto prepoznati;) Kužim i ja da se radi o A vitaminu i znam da je krema noćna i ne smije se koža izlagati suncu dok se dobro ne ispere. Za sad je krema dobra, u ova 4 dana je pokazala dobre rezultate. Nadam se da će tako i ostati. Btw. čitala sam da je ta krema trenutno broj jedan na europskom tržištu jer je jako dobra, navodno a uspješno je zamijenila onu groznu kremu terapiju Roaccutanom za koju ljudi uopće nisu svjesni koliko je opasna i štetna.
Pa nisam ti ja bas neki poznavalac dermatologije, zanimalo me jer sam i sama donedavno imala paradu s licem.
Tretinoin je vrlo djelotvoran, javi rezultate. Trazi po netu Retin-A i Renova preparate - to ti je ista stvar, mozda nadjes vise podataka.
P.S. meni su jako pomogle maske ma bazi mrtvog mora od Balee. Stavljam svaka dva dana i dok ih stavljam lice mi je cisto. Cim napravim pauzu od 4-5 dana pocinju se pojavljivati akne.
Zar Balea isto ima maske na bazi blata iz nrtvog mora :confused:
Super shto si mi to rekla, idem danas odmah kupiti...chim je malo toplije, chelo mi postane pregadno :(
Ima: Balea - Totes meer maske
sa aloe verom, kamille i totes meer schlamm
I njihove su najbolje, ja sam probala valjda sve koje postoje na trzistu. Bas je pravo blato, a ne nekakva kozmeticka muckalica plave boje.
Sad sam uzela i Aldo Vandini pa cu vidjeti kakve su te.
Moja susjedica je kupila neznamchiju ali ta koshta 270 kuna :eek: ...mani bi srece puklo da toliko dam za dvatri prishta...
No Baleu sevec usudim kupiti :)
A i uvjerila sam se da su im proizvodi :top:
Sutra ochekujem prve rezultate :D
Ova Baleina kosta 7-8kn, imam je za 3 puta. Dobro smotam vrecicu i ne osushi se.
270kn...mozda je bilo zlata unutra :D
Josh malo dodam pa kupim novo chelo :D
LadyInRed
05.05.2003., 19:07
A ja mislila ti doktorica:D Ovako, ja imam problemčića s aknama oduvijek. Sad se proširilo na leđa. To su one sitne dosadne koje se i ne vide toliko ali ih se ne mogu riješiti godinama. Dugo nisam mogla naći lijek, sve sam probala. I onda shvatila da ću najmanje postići terapijom izvana tj. kremama i maskama. To je potrebno ali kao nadopuna lječenju. Akne treba liječiti. Meni je konačno pomogla kratkotrajna terapija tetraciklinima, 3 tjedna. U ta 3 tjedna koža mi je bila nevjerovatna!!! Nikad u životu tako lijep ten!! I nakon te terapije se opet stanje malo pokvarilo, ali nije više loše kao prije. Puno puno bolje. I sad moram nastaviti s tom kremom. I nakon samo 3-4 dana primjećujem poboljšanje.
Usput, maske i slične stvari pomažu samo trenutno. Rješenje za taj dan. Ali kad već pričamo o maskama, ja sam probala gotovo sve što se nudi na tržištu, čak sam i čistu glinu stavljala na lice. Najbolje do sada što sam probala je definitivno Lancaster maska, iz zelene linije Skin Pure. Košta doduše 180 kuna ali je vrlo isplativa jer traje gotovo 8-10 mjeseci. Bar meni. A stavljam je 2 puta na tjedan. Ima je puno i stvarno traje. Također, vrlo jeftina, od Nivee ona novija kremica, više nekakva emulzija, za suzbijanje sjaja, tj. lučenja sebuma. Meni jako odgovara. Košta oko 25-30 kuna.
Moje lice je suho, a imala sam akne. Sad su nestale, pojavi se pokoja prije menge i oko ovulacije. Ali to je super prema onom prije.
Mislim da nije samo zbog blata vec se nesto i sredilo s mojim hormonima. Terapiju medikamentima nisam htjela ni za zivu glavu jer stanje nije bilo toliko ozbiljno da bi prednosti tableta bile vece od rizika. Sutra imam jedan grozan ispit i to se u zadnja dva dana vidi na mojoj kozi, izletila su dva mala pristica. Isplati se, samo da ga prodjem :D
Koji je sastav Lancaster maske?
Vecina maski i krema protiv akni mi je pogorsavala stanje jer su bile preagresivne. Treba naci prave proizvode. Meni pase sve na bazi mora, a najvise kupanje u njemu :)
Nisam doktorica, boze sacuvaj...Moje podrucje su kostano-misicni poremecaji.
lahor kaže:
Ima: Balea - Totes meer maske
sa aloe verom, kamille i totes meer schlamm
Lahor, nemam rijechi da ti zahvalim :top:
Sinoc sam ju stavila...bome odmah sam primjetila da djeluje - pecka, stezhe...jest da gadno izgleda - chak je i pas pod kadu pobjegao, ali kozha je poslije 15 % u boljem stanju.
Sutra idem kupit neko maxi pakiranje i probat nagovorit Juniora da ga namazhem...ako mu obecam da smije takav ici u shkolu, vjerovatno ce pristati :D
Nazalost, nema maxi pakiranja. A i zasushilo bi se.
Ja cu je danas staviti. Prva liga je. Al da je gadna - imas pravo :D Decko mi se sklanja s puta kad takva namazana brijem po stanu :D
blondie_30
06.05.2003., 16:50
Eudyna - ja imam gel - meni je :top: ali ja nemam bas previse pristica (koristim ga za one hormonalne - jednom mjesecno) - mislim da ne bi trebalo biti problema - ako pretjeras isusi kozu pa se pocne perutati (ali ako STVARNO pretjeras). Meni je OK, kad se pojavi nakaza, navecer je namazem i do ujutro nema nista...
LadyInRed
06.05.2003., 18:09
Ja korisitim tek 4 dana, samo navečer, namažem na dijelove na kojima su prištići, i dosta mi se koža peruta. Pogriješila sam jer sam stavila malo oko nosa i sad to izgleda kao da sam imala gripu 30 dana:( Malo je bed zato treba paziti, dosta isušuje ako se stavlja na više od samo jednog prištića, zapravo se koža lagano ljušti i stvarno ne treba pretjerivati. Ali da je djelotvorna je:top:
Sila necista
07.05.2003., 20:40
LadyInRed kaže:
Molim vas ako imate iskustva s ovom kremom, protiv akni i prištića, da mi napišete svoja iskustva. Imam napad na leđima i doktor mi je prepisao ovu kremu. Teško sam je nabavila, kod nas je uglavnom nema, i sad je stavljam tek 2 dana. Za sada ne primjećujem ništa, ali sam čula da je ova krema izvanredna. Molim svakog tko ima bilo kakvo iskustvo s ovom kremicom da mi to napiše:):) Hvala:)
Molim te, gdje si je nabavila i koliko košta?
LadyInRed
07.05.2003., 20:49
20 g, 5 eura, iz Austrije. Kod nas se može naručiti u ljekarni, čekati dugo i košta preko 100 kuna.
Sila necista
08.05.2003., 15:37
Hvala!!!! :)
girly22
02.10.2009., 10:50
vidim temu nitko nije dirao godinama.....:eek:
Jel netko trenutno koristi eudyna kremu? Ja već skoro mjesec dana zbog akni...stanje je puno bolje, al čitam u uputama da kao između 6-8 tjedna korištenja može doći do nekakvog pogoršanja?! :rolleyes: i do kad smijem koristit tu kremu jel moram radit kakve pauze?? :ne zna:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.