PDA

View Full Version : svašta novoga

fifa
16.09.2005., 10:29
kao što su neki upoznati da sam proteklih xy vremena imao problema sa potrošnjom i inaće gasom na svom Stalkeru, otišao sam na preporuku u servis u Sesvetama (ubijte me al sam zaboravio ime)...dečki mi sve lijepo sredili, zamijenili, dali stare dijelove i naplatili 600kn=ja i više nego zadovoljan, skuter mi je TAJ DAN išao brže i efikasnije, potrošnju još nisam mogao skužit,al sam natankao ful rezervoar i rekao ajde da to potrošim pa da zračunam...

slijedeće jutro vračam se doma od bolje polovice (oko 8) cesta malo vlažna, ja pospan, zamišljen...vozim se po Markuševcu (kvart-selo za one koje neznaju) iza auta, oboje vozimo 40-50km/h, rastrojanje 10ak metara....
100m od nas blagi desni zavoj, na rinzolu parkiran berlingo, možda kojih pol metra viri na cestu, taman da prođu 2 auta iz oba smijera...
frajer ispred mene doda gas, kak bi što prije prošao parkiranog berlinga, ja malo dodam gas (ko, ja ziher prolazim)...i.....frajer 10m od parkiranog auta skuži da iz suprotnog smijera dolazi cisterna, i tako zakoči sa obje noge, ono sa 50 na nulu...skužim ja njega, počnem kopmbinirano kočit prednja-zadnja, skoro uspio, kak je bila lagano sliska cesta, zaplesao mi zadnji kotač i vidim da padam na bok...
u tom trenu auto ispred mene je več mirno stajao, al vidim kak iz suprotnog smijera prolazi cisterna i već se vidim pod kotačima, stisnem prednju i svo težište prebacim u desnu stranu da odem makar u rinzol...nekoliko sekundi kasnije, promet stoji, ja kod rinzola (sva sreća nije ništa ozbiljnije bilo, imao kacigu, par ogrebotina i nateknuto koljeno), skuter kod cisterne, pukla prednja felga od udarca, nogar, bočni oklopi, kadica ispod sica i par plastika, vilica mi se činila uredu, bar se nadam....vozač ispred mene koji je po mom mišljenju sasvim neodgovorno i amaterski vozio, stajao je samo onoliko dugo da se uvjeri da sam živ,kad je vidio da sam ustao, frajer je samo nastavio dalje..neznam di je tim vozačima moral???

uz pomoć frenda dofuram skuter doma, kad skužim da mu negdje curi benga prek stražnje gume...i sad dolazi na red (ovog fakat mog dosad najdužeg posta) pitanje dana:

DA LI SE TO SVE ISPLATI POPRAVLJATI???

Skuter je skoro star 6 god., 12.500km, sve serijala, reg. god. dana, al kak sam se raspitivao samo dijelovi su oko 2000kn (bez vilice)....

onda kaj velite :rolleyes:

Hmmm
16.09.2005., 11:58
ne :) ovisi stari u chemu je problem , odnesi na procjenu neku...

Nitko ti ne može reći napamet , ali ako je samo rezervar , vjerovatno ti može to zavarit....

Eladio
16.09.2005., 13:28
ovisi..

nisam mehanicar, ali ako nemas para za drugi (novi ili polovan), onda ni nemas izbora vec popravit sto se popravit da..

mislim da se to da rijesit sve :cool:

salle007
16.09.2005., 21:49
Odi van nađi istog i dopeljaj si dijelove.... u njemačkoj češ naći cijeli motorić za soma kuna... i daš nekom kamionđiji za čevape da ti ga dopelja.... scootera tu godinu i tu štetu.... hebada je popravljarti kod nas....

VW_tuning
17.09.2005., 11:26
ako je kostur ok i vilice nisu krive popravi ga,ako ti se je nešto savilo nemoj se zajebavat ili ga napravi fušerski ;) i prodaj :D

fifa
19.09.2005., 11:21
VW_tuning kaže:
ako je kostur ok i vilice nisu krive popravi ga,ako ti se je nešto savilo nemoj se zajebavat ili ga napravi fušerski ;) i prodaj :D

brijem da je vilica ok, samo je otišla felga i guma, al mi nekak neugodno curi iz karburatora, baš ono kapa...tak da mora na neku procijenu...pas mater, zašto baš meni:rolleyes:

Headbanger
19.09.2005., 12:25
SHIT HAPPENS!!!

:bonk: :bonk: :headbang: :headbang:

Spinnaker
19.09.2005., 17:33
Tvoj skuter u dobrom stanju vrijedi nekih 5000 kn.
Pogledaj koliki su troskovi popravka,i znat ces isplati li se.

fifa
20.09.2005., 18:18
Spinnaker kaže:
Tvoj skuter u dobrom stanju vrijedi nekih 5000 kn.
Pogledaj koliki su troskovi popravka,i znat ces isplati li se.

imaš pravo... :D

žalosna informacija je....

nova vilica- 1500kn
nova felga- 1000kn
nova osovina- 200kn
mehaničar- 400kn

gušt kad ću ga razvalit maljem- NEPROCIJENJIVO

šalim se za ovo zadnje, al mi je danas frajer na servisu rekao da se baš i ne isplati popravljati...još mi je samo u kombinaciji da nađem negdje rabljene dijelove, pa ovim putem svi koji nešto znaju, molim vas kolege forumaši, javite se....:D