PDA

View Full Version : Ginekolozi - opći topic

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Elektra
31.08.2007., 23:09
@electra - nema na cemu

EleKtra, molit ću lijepo. :o

Lilit
01.09.2007., 00:04
sorkach :o

..donata..
01.09.2007., 09:30
Meni se i nakon diflucana vratila. Valjda sam beznadni slučaj.

sretnodijete
01.09.2007., 11:22
Meni se i nakon diflucana vratila. Valjda sam beznadni slučaj.

Nisi.Samo si osjetljivija,ili možda imaš ono što zovu sistemskom kandidijazom-kad ti se gljivica malo tvrdokornije uvuče u organizam(probavni trakt ,itd...pa samo jedna terapija nije dovoljna).Neke je žene drže pod kotrolom načinom ishrane(znaš ono-izbacit šećer,škrob,alkohol,kofein)....ima dosta toga na internetu o tome,samo treba malo dublje prokopati....

M.B.
01.09.2007., 13:42
imala sam je i sad sam sva lagano paranoićna da je ne dobim opet. mući me intimna higijena.

ja za intimnu higijenu koristim samo vodu. valjda sam malo staromodna po tom pitanju misleći da je čista voda najbolja, najzdravija... ali u posljednje vrijeme nekako mislim da to nije dovoljno i da bi možda ipak trebala koristiti i preparate s određenim pH.

šta vi mislite da je bolje, zdravije za vaginalnu floru (pogotovo ako je poremećena zbog candide)?:misli:

Taun We
01.09.2007., 13:49
Ja sam ju jednom imala prije kojih godinu dana ili više. Do sad se nije vratila i nadam se da ni neće. Pijem stalno jogurt i ne pijem (tolko) alkohol te manje nosim tangice...

Maslina
01.09.2007., 14:10
imala sam je i sad sam sva lagano paranoićna da je ne dobim opet. mući me intimna higijena.

ja za intimnu higijenu koristim samo vodu. valjda sam malo staromodna po tom pitanju misleći da je čista voda najbolja, najzdravija... ali u posljednje vrijeme nekako mislim da to nije dovoljno i da bi možda ipak trebala koristiti i preparate s određenim pH.

šta vi mislite da je bolje, zdravije za vaginalnu floru (pogotovo ako je poremećena zbog candide)?:misli:

Čarobna biljka zvana čajevac. U DM-u imaš gel za intimnu higijenu od dr. Mullera, 50 kn, idealan. Moju kandidu drži pod kontrolom.

Alopex
01.09.2007., 19:37
Danas sam dobila po prvi put neku kapsulu - Diflucan pa me zanima da li je netko već to koristio? Samo je jedna forumašica to spominjala, ali ništa konkretno.

Uz Candidu, imam i upalu mjehura tako da sam dobila i antibiotike i liječenje bi mi trebalo ići ovako: danas Diflucan, pa 3 dana antibiotici pa nakon toga još jedan Diflucan.

Ima netko iskustva s time? :)
pila sam ja diflucan, samo moja terapija je bila 1 tbl mjesečno, 4 mjeseca za redom. bilo mi je super odmah nakon prve tabletice i držalo je mjesec dana nakon zadnje. nakon toga se đubre opet vratilo :mad: i na preporuku sam pila beta glukan i mogu samo reći :s
vrijedi svake kune. od onda nemam problema, nekih 3/4 mjeseca. to je u mom računanju vremena jako puno :zubo: a čak sam i tange opet počela nositi :)

klik na info (http://www.zdravljeizivot.com/hrv/index.php?k=saznajte&s=sto_je_beta-13_d_glucan)

Elektra
01.09.2007., 19:40
klik na info (http://www.zdravljeizivot.com/hrv/index.php?k=saznajte&s=sto_je_beta-13_d_glucan)

Koliko dođe i kako se to točno koristi?

Alopex
02.09.2007., 12:35
320 kuna. ima u većini apoteka, imaš jaču i slabiju verziju. pila sam slabiju (ona jača se preporuča za vrijeme kemoterapije i slično)
svako jutro dvije kapsule, nakon toga pola sata ništa ne jesti
i za nekih 3-5 dana gotovo. prošlo sve :)

Elektra
02.09.2007., 14:13
320 kuna. ima u većini apoteka, imaš jaču i slabiju verziju. pila sam slabiju (ona jača se preporuča za vrijeme kemoterapije i slično)
svako jutro dvije kapsule, nakon toga pola sata ništa ne jesti
i za nekih 3-5 dana gotovo. prošlo sve :)

I to se pije jedno pakovanje ili kako? Ako sam dobro skužila, to ne piješ stalno? :)

third eye
02.09.2007., 18:57
brijem da imam candidu.imam sve moguće simptome a i dijabetes....i svaki put prije mnge me jebe do daske.pta vi mislite jelda da je a?

Lilit
02.09.2007., 19:00
ako ti ju gin jos nikad nije dijagnosticirao onda je bolje da ti za prvi put on postavi dijagnozu a onda kasnije ako se (ne daj boze) bude opet javila mozes sama nastupit :mig:

electric_barbarella
03.09.2007., 10:15
jel ijedna od vas ikada uspjela uvjeriti dragoga da se i on mora lijeciti jer gljivicne infekcije se uglavnom prenose sa muskaraca na zene!
ili ste imali slucaj kao i ja:evo ti gljivicna infekcija a ja sada odoh!
ti pizda strinina!

Lilit
03.09.2007., 12:20
jel ijedna od vas ikada uspjela uvjeriti dragoga da se i on mora lijeciti jer gljivicne infekcije se uglavnom prenose sa muskaraca na zene!

da... koristio je iako je u prvi put tvrdio da njemu nista nije i da koristi kremu samo radi mene ("mira u kuci") a drugi put je uvidio da ima i on mali problem pa je koristio i radi sebe i mene

Lavica-88
03.09.2007., 17:13
Tek sam nedavno počela piti kontracepcijske pilule, je li jako rizično ako je nakon dva tjedna uzimanja partner svršio u mene, ili pilule počinju djelovati odmah, s prvim uzimanjem?

darkNess(ie)
03.09.2007., 20:16
Tek sam nedavno počela piti kontracepcijske pilule, je li jako rizično ako je nakon dva tjedna uzimanja partner svršio u mene, ili pilule počinju djelovati odmah, s prvim uzimanjem?

pise u uputi da zastita pocinje odmah, al sam ja dodatno pitala ginekologinju i isto mi je rekla da zastita odmah pocinje... tak da se ne moras brinuti

theahr
05.09.2007., 15:14
Imam komadić lijevog jajnika i cijeli desni. Prije operacije su mi rekli da će mi morati izvaditi jajovode, jer su vjerojatno zakrčeni i nemaju nikakvu funkciju, ali kad su me otvorili skužili su da su nekim čudom prohodni. Sreća u nesreći :)

Tiambia
05.09.2007., 15:19
Drage cure!

Ja sam vam endometriozu prvi puta dobila u 21. godini. Bila je 4x6 cm te su mi ju morali odstraniti laserski. To je bio jedan vrlo jednostavan zahvat od kojeg sam se oporavila za tjedan dana. Nakon toga sam stavljena na hormonsku terapiju (Stediril D), međutim, recidiv se desio već šest mjeseci nakon operacije. Nije tkivo bilo veliko, ali je bilo tu. Nakon godinu i pol terapije, odlučila sam pokušati dobiti bebu. I to nije baš išlo, a ja sam malo predugo bila "suha" tj. bez ikakve terapije. I tu kreće moja kalvarija. Naime, ispod malog ožiljka od operacije stvorila se kvrga koja je svakog dana bila sve veća. Da ne duljim, na kraju sam tu kvrgu morala punktirati i nakon što su došli nalazi punkcije nitko živ nije znao šta je to. Bilo je ovakvih teorija: urasla dlaka, karcinom ovarija (Ca 125 mi je bio 98, a normalno je 35 - tumorski marker), nešto s limfama... Uglavnom, svi su se složili da je nešto što mora riješiti vaskularni kirurg, jer mi je smješteno u preponi između vene i arterije i blokira mi desnu nogu. Ta cijela dijagnostika je trajala 2 mjeseca i ja više nisam uopce mogla samostalno hodati. Paralelno sa svim tim sranjima, sam saznala da imam endometrije i po desnom i lijevom jajniku te da moram na klasičnu ginekološku operaciju, ali poslije ove prve kod vaskularca kad ustanove šta mi je!
I tako ja prvo operirana kod vaskularca i kad tamo iznenađenje. Sve to što mi se nastanilo u preponi, na stijenkama crijeva i izbilo u jednu veliku kvrgu je bila ENDOMETRIOZA :s :s :s !!! Operacija je bila užasna, bolna i još me čekala jedna i to još veća! Onda je došla nakon tri mjeseca i ta druga; sve mi je billo zahvačeno - oba jajnika, jajovodi, čak se zavukla i u jajnik! Razrezali me od kuka do kuka, strašno!!! Ali eto, preživjela! Sada sam u izazvanoj menopauzi; tri puta dnevno pijem proveru, kao nemam mengu, ali svaki dan već tri mjeseca krvarim pomalo. Bila sam na pregledu i terapija super djeluje:) :) :)
Ali, drage moje, šta dalje?! 28 mi je godina, u menopauzi sam, jeste u privremenoj, ali bez terapije ne smijem, jer se bojim da mi se opet ne desi sranje! A djeca...

j..te koje sranje!!!!! sad kad sam ovo pročitala još više sam se ustrtarila!! ja isto kao i ti želim bebu i pokušavat ću dok god ne uspijem u svom naumu. samo se nadam da mi se usput neće desiti ovako nešto. mislim, ovdje možeš pročitati takve grozne stvari da na kraju ne možeš više normalno funkcionirati nego si ufuravaš non-stop neka nova sranja u glavu!! a to je pogrešno, treba razmišljati pozitivno. svi smo mi različiti i svaki organizam drugačije reagira, na sreću ili nesreću, ali najvažnije od svega je vjerovati u ozdravljenje!

želim ti da ti se poboljša stanje i da uspiješ ostati trudna i da se sve polako normalizira ;)

simba
05.09.2007., 15:22
Imam komadić lijevog jajnika i cijeli desni. Prije operacije su mi rekli da će mi morati izvaditi jajovode, jer su vjerojatno zakrčeni i nemaju nikakvu funkciju, ali kad su me otvorili skužili su da su nekim čudom prohodni. Sreća u nesreći :)

koliko god glupo zvuči,,,,,super si prošla...

zanima me "jel rade"....jesi išla na UZV da vidiš jajašca :o

theahr
05.09.2007., 15:32
Ma prošla sam genijalno! Znate da ima cura kojima se endometrij raširi sve do pluća pa dobivaju mengu na usta :eek: :eek: :eek: I nije to neka glupa priča, već su mi to pričali endokrinolozi!!! E, ubila bi se.
Planiram sve pretrage vezane uz plodnost/neplodnost napraviti kad me izvade iz te menopauze.

simba
05.09.2007., 16:08
sretno....javi rezultate :kiss:

malo m
05.09.2007., 16:26
Imala sam endometriozu i laparaskopski je uklonila u siječnju 2004. Morali su ukloniti pola jednog jajnika koliko je endometrioza bila velika, ali sam bez problema nakon toga začela. Good news: menstruacije više nisu tako obilne niti tako bolne.:top:

amis
05.09.2007., 17:36
Drage cure!

Ja sam vam endometriozu prvi puta dobila u 21. godini. Bila je 4x6 cm te su mi ju morali odstraniti laserski. To je bio jedan vrlo jednostavan zahvat od kojeg sam se oporavila za tjedan dana. Nakon toga sam stavljena na hormonsku terapiju (Stediril D), međutim, recidiv se desio već šest mjeseci nakon operacije. Nije tkivo bilo veliko, ali je bilo tu. Nakon godinu i pol terapije, odlučila sam pokušati dobiti bebu. I to nije baš išlo, a ja sam malo predugo bila "suha" tj. bez ikakve terapije. I tu kreće moja kalvarija. Naime, ispod malog ožiljka od operacije stvorila se kvrga koja je svakog dana bila sve veća. Da ne duljim, na kraju sam tu kvrgu morala punktirati i nakon što su došli nalazi punkcije nitko živ nije znao šta je to. Bilo je ovakvih teorija: urasla dlaka, karcinom ovarija (Ca 125 mi je bio 98, a normalno je 35 - tumorski marker), nešto s limfama... Uglavnom, svi su se složili da je nešto što mora riješiti vaskularni kirurg, jer mi je smješteno u preponi između vene i arterije i blokira mi desnu nogu. Ta cijela dijagnostika je trajala 2 mjeseca i ja više nisam uopce mogla samostalno hodati. Paralelno sa svim tim sranjima, sam saznala da imam endometrije i po desnom i lijevom jajniku te da moram na klasičnu ginekološku operaciju, ali poslije ove prve kod vaskularca kad ustanove šta mi je!
I tako ja prvo operirana kod vaskularca i kad tamo iznenađenje. Sve to što mi se nastanilo u preponi, na stijenkama crijeva i izbilo u jednu veliku kvrgu je bila ENDOMETRIOZA :s :s :s !!! Operacija je bila užasna, bolna i još me čekala jedna i to još veća! Onda je došla nakon tri mjeseca i ta druga; sve mi je billo zahvačeno - oba jajnika, jajovodi, čak se zavukla i u jajnik! Razrezali me od kuka do kuka, strašno!!! Ali eto, preživjela! Sada sam u izazvanoj menopauzi; tri puta dnevno pijem proveru, kao nemam mengu, ali svaki dan već tri mjeseca krvarim pomalo. Bila sam na pregledu i terapija super djeluje:) :) :)
Ali, drage moje, šta dalje?! 28 mi je godina, u menopauzi sam, jeste u privremenoj, ali bez terapije ne smijem, jer se bojim da mi se opet ne desi sranje! A djeca...

drži se,želim ti sve najbolje...i to za djecu...je.. ga ,trebala bi probati a razumijem da te strah da sve ne krene ponovo,ali možeš probati samo ako se skineš s terapije...teška odluka

amis
05.09.2007., 18:09
uglavnom se dešava da onaj ko je odmah poslije operacije pokušao zanijeti i uspio je,(naravno,ako je i operacija u granici "normale",ono,ostao bar jedan jajnik...to mi je i ginić rekao,a što se duže čeka to je teže...ja nisam niti pokušavala za ove malo više od dvije godine i kako prolazi vrijeme iskreno,pomalo me strah...ne paničim,ali vjerovatno je ljudski nekad se malo uplašiti :confused: nije da konstantno razmišljam o tome,ali uvjek sam željela djecu i divila se trudnicama

ne znam šta sam ovim postom htjela, zapravo,čisto da iznesem trenutnu misao...zato smo valjda tu,da možemo iznijeti trenutna razmišljanja i osjećanja,a da te drugi ne osuđuju

hvala vam cure :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

drako
05.09.2007., 22:13
imala endometriozu u potrbušnici.godinu dana me šetali od doktora do doktora.na kraju završila na institutu za tumore(nalaz punkcije nije baš bio dobar)i tamo me operirali.izrezali "tumor" i dobar komad zdravog mišića.na kraju stigao nalaz-endometrioza.sad imam rupu na mjestu op.btw uzrok i posljedica-carski rez.suosjećam sa svima koji imaju sl probleme,jer su bolovi užasni

smajli30
06.09.2007., 07:41
imala endometriozu u potrbušnici.godinu dana me šetali od doktora do doktora.na kraju završila na institutu za tumore(nalaz punkcije nije baš bio dobar)i tamo me operirali.izrezali "tumor" i dobar komad zdravog mišića.na kraju stigao nalaz-endometrioza.sad imam rupu na mjestu op.btw uzrok i posljedica-carski rez.suosjećam sa svima koji imaju sl probleme,jer su bolovi užasni

:kiss:

smajli30
06.09.2007., 07:49

Meni su spalili skoro cijeli lijevi jajnik. Endometriioza mi je zahvatila lijevi jajnik, jajovod, crijeva, na desnom jajniku sam imala isto neku cistu. Sve to su mi laparaskopski izvadili. Tek kad su me otvorili su vidjeli koliko je to uznapredovalo, ali me kirurg nije htio cijelu razrezati jer sam bila mlada pa je operacija trajala duže laparaskopijom. Draga, ja sam evo prije koja 2 tjedna bila u ZG u poliklinici na pregledu (sve sam curama napisala na forumu) i to baš u vrijeme ovulacije lijevog jajnika za koji su mi rekli da ga otpišem U ove malo više od 3 godine se potpuno regenerirao i normalno ovulira! Ne pijem nikakve hormone, sve održavam prirodno čajevima, aloe verama, shii take gljivama, ne jedem meso, smanjila sam drastično mlijeko i mliječne proizvode životinjskog porijekla, trudim se umjereno vježbati 1-2 puta tjedno da smanjim razinu estrogena i zdrava sam. Naravno imam one ožiljke i malo se bojim za vrijeme svake menstruacije da se endometrioza ne aktivira, ali hvala bogu, sve je zasad super. Sve čega se držim sam već napisala, pa možeš pročitati ostale moje postove. Ne koristim više ni obične uloške i tampone već one 100% pamučne koji ne sadrže dioksin koji uzrokuje poremećaje na ženskim organima. Bebu još ne planiram, nadam se sljedeće godine, a što me onda čeka, vidjet ćemo. Vjerujem da će sve biti dobro. Sva sam se naježila kad sam pročitala kroz što sve prolaziš, zbilja je strašno. Bila bih najsretnija da mi sve možete reči da ste dobro i da je najgore prošlo. Mi smo tu, pa ako ništa drugo, uvijek možeš dobiti razumijevanja i :kiss:

bucek
06.09.2007., 08:15
Evo bila sam prvi put kod Findri Guštek u Sesvetama.
UŽASNA je gužva,čekala sam 2 sata a nema naručivanja,nego kako dođeš:flop: .
Žena je simpa,pregled relativno podnošljiv,inače mi je kod druge 2 giničke znala ići malo krv nakon pregleda,ovaj put ništa:top: .
Papa nalaz je za mejsec dana.Jedino mi je glupo što mi nije htjela uzeti briseve,kao kad vidi kakva ja papa:rolleyes: ,a UZV je 100 kn.

amis
06.09.2007., 09:48
da, da bar možemo reći,ono,operacija prošla,izvadili sve nepotrebno,i to je to...a ustvari,svaki menzes,ako nije relativno normalan,pitaš se da nije krenulo,da opet ne krene...evo ja još ne znam šta mi je to puklo na crijevima,(pretpostavlja se na crijevima,jer je iza materice,i bukvalno su plivala u slobodnoj tečnosti) i za 2 mj opet na kontrolu...nadam se da nije ona,nego eto neka usputna glupost :D :D :D

amis
06.09.2007., 09:49

pridružujem se smajli30 :kiss: :)

amis
06.09.2007., 09:51
@ smajli30, tako mi je drago da ti se jajnik potpuno regenerirao i normalno ovulira :cerek: :cerek: :cerek:

theahr
06.09.2007., 10:20
Hvala Bogu da ovulira!!! Svi kazu da se treba odreči mesa, jer je puno hormona koji uvjetuju napredovanje endometrioze. Također i mliječnih proizvoda! Ma treba promijeniti način života općenito, treba vježbati ne dati se zaje.... i ne živcirati se. Lako je to reći... A šta su ti rekli za umjetnu oplodnju?

amis
06.09.2007., 10:46
kažu da ne treba jesti meso, mliječne proizvode...ali ja dok nisam jela meso, željezo i imunitet su mi bili skoro na nuli...a bez mliječnih proizvoda ne moooguuu :cry: :cry: :cry:

:D

theahr
06.09.2007., 11:43
Ma sve znam, to nije život kad se moraš odreci svega što voliš. Kao treba se prešaltati na makrobiotiku, ne nositi tange, tampone, već pamučne uloške od vate koji ti procure za dvije sekunde, "zdravo Marijo" gače...

amis
06.09.2007., 12:18
upravo to...

N0_NAME
06.09.2007., 13:53
Evo da vam se i ja pridružim. Endometriozu sam operirala na lijevom jajniku. Moj doktor mi je rekao da endometrioza ne može nestati, već da se može samo primiriti. Veličina ciste je bila 5*6 cm, i u roku od 3 dana sam bila u bolnici na pripremama za operaciju. Objasnio mi je da postoji mogućnost da pukne i da se sadržaj raspe po trbušnoj šupljini te uzrokovati sepsu, ili da se dogodi torzija (obrtanje) ciste, a posljedica toga je najčešće uklanjanje jajnika, pa je stoga najbolje operirati. Također mi je rekao da žene teže zatrudne ako imaju endom., pa je bolje da to uklonim.
Operacija je protekla OK. Dan prije sam primljena u bolnicu, ništa nisam smjela jesti + tablete za čišćenje, sutradan klistir, pa na operaciju. Operacija je bila u 10, a ja sam se probudila oko 3 i sjećam se da mi je bilo strašno hladno. Naredna 3 dana koliko sam ostala u bolnici samo sam spavala, ništa me nije bolilo, samo mi je taj plin pritisnuo pluća, pa me je strašno bolilo rame, ali baš strašno i to mi je prošlo nakon 7 dana.
Brzo sam se oporavila, mada osjećam da nemam snage kao prije. Brzo se umorim. Dr. mi je rekao da je to normalno, jer iako ja nemam vidljivu ranu da ona postoji unutra, i da se pazim, da se ne preforsiram, da ne dižem ništa teško.

Hannuma
06.09.2007., 13:56
Jel se endometrioza vidi na ultrazvuku?

Lilit
06.09.2007., 14:01
nasla sam ovo na nekom drugom topicu ali cu stavit tu, pa mozda se majchy javi

ja sam se s gljivicama mucila od kad sam pocela pit pilule
doktorica mi je dala diflucan na recept tableticu ,a ja sam si jos uzela te vaginalete
i kad mi je prosla terapija s tim vaginaletama uzela sam si vagisan (za obnavljanje ph) i nakon par dana doderlain med

sad je sve ok

diflucan moze i na recept i bez njege,genericki su ti zenafluk i fluconax,tak da ti je to isto ak ti ponude u ljekarni

kazes diflucan moze bez recepta? kako?
i te doderlain.. sta je to? kako to izgleda? guglala sam ali nisam nasla
jel ti vagisan pomogo?
vagisan mozda ne bi bilo lose koristit jednu, dvije prije menstruacije ili nakon nekog zesceg spolnog odnosa mozda...

N0_NAME
06.09.2007., 14:12
Sad kad čitam moj post, čini mi se kao da ga je pisalo dijete iz 3 osnovne. :confused: Razlog tomu je što istovremeno pokušavam raditi i pisati post, a baš mi ne ide.
Što se tiče prehrane polako izbacujem crveno meso i mlijeko kojeg i tako ne podnosim. Ja sam također čitala da bi trebalo izbaciti slatkiše, i sve što u sebi ima bijelo (mislim na bijeli kruh, šećer ...). Pojedem svaki dan malo tamne čokolade jer ne mogu bez slatkoga, kruh kupujem onaj zapakovani, ima ga u DM-u, najčešće od lana jer u sebi sadrži i omega 3. Nastojim jesti što više voća i povrća.
Natracare uloške koristim ima godinu dana i neusporedivo su mi bolji od allways i dr. Nema šanse da propuste, a ugodni su za nošenje.
Nastojim ne misliti na endometriozu i mogućnostda se ponovo vrati, ali kad me ponekad dolje zaboli na promjenu vremena ili kod ovulacije, umrem od straha i prvo što promislim, joj počelo je.
I još nešto, počela sam "raditi na bebi" :D , ali pst, nikom ni riječi, nitko ne zna osim mene i naravno mog mladića, jer ne želim poglede tipa jadnica, ako ne uspije.
Pozdrav do sutra

N0_NAME
06.09.2007., 14:17
Hana, endometrioza se vidi na ultrazvuku, ali se diagnosticira jedino nakon laparaskopije kada se tkivo pošalje na patologiju. Meni je moj gin. vidio prvo neku cistu koju smo pratili 3 -4 mjeseca da vidimo hoće li nestati. Kako se nije povlačila, on je rekao ovo mora van, a tek nakon operacije kad se došao nalaz s patologije potvrđeno je da je bila endometrioza.

Hannuma
06.09.2007., 14:21
Hana, endometrioza se vidi na ultrazvuku, ali se diagnosticira jedino nakon laparaskopije kada se tkivo pošalje na patologiju. Meni je moj gin. vidio prvo neku cistu koju smo pratili 3 -4 mjeseca da vidimo hoće li nestati. Kako se nije povlačila, on je rekao ovo mora van, a tek nakon operacije kad se došao nalaz s patologije potvrđeno je da je bila endometrioza.

Aha, ok...

Zanimalo me jer koliko sam čitala o endometriozi ona može bit uzročnik gadnih bolova prilikom ciklusa, a ja ih imam, nepodnošljive. Al nedavno bila na UZ i nije mi gin ništa vidio...osim nekih priraslica na lijevom jajniku koji mi ga drže slipljenog za maternicu, al kaže da nije niš opasnog..

Svejedno, sad mi je lakše...hvala ti!

Tiambia
06.09.2007., 14:38
Imala sam endometriozu i laparaskopski je uklonila u siječnju 2004. Morali su ukloniti pola jednog jajnika koliko je endometrioza bila velika, ali sam bez problema nakon toga začela. Good news: menstruacije više nisu tako obilne niti tako bolne.:top:

ciao! možeš li mi reći da li si bila na kakvoj terapiji nakon operacije i koliko vremena je prošlo, od operacije, dok nisi ostala trudna?
hvala:)

smajli30
06.09.2007., 14:54
@ smajli30, tako mi je drago da ti se jajnik potpuno regenerirao i normalno ovulira :cerek: :cerek: :cerek:

:kiss: Hvala puno!!!! Još ni ja ne mogu vjerovati! Vjerujem da je to i zbog prehrane i zbog vježbanja i zbog stava da sam zdrava i da će tako i ostati. Jednostavno si ne dozvoljavam nikakvu paniku. Mala nervoza za vrijeme menstruacije je normalna zbog brige da se ne vrati, ali nije taj strah toliko velik. :top:

Tiambia
06.09.2007., 14:57
Aha, ok...

Zanimalo me jer koliko sam čitala o endometriozi ona može bit uzročnik gadnih bolova prilikom ciklusa, a ja ih imam, nepodnošljive. Al nedavno bila na UZ i nije mi gin ništa vidio...osim nekih priraslica na lijevom jajniku koji mi ga drže slipljenog za maternicu, al kaže da nije niš opasnog..

Svejedno, sad mi je lakše...hvala ti!

evo dopustit ću si da te savjetujem: ja mislim da bi ti bilo pametno potražiti i drugo mišljelje, za svaki slučaj. bolovi tijekom menstrualnog ciklusa mogu a i ne moraju biti simptom endometrioze. Nemaš što izgubiti, a ako i je nešto, bolje da se toga riješiš na vrijeme;)

vjerojatno i nije ništa ali ipak bolje da znaš i da budeš sigurna, sretno:top:

Hannuma
06.09.2007., 14:59
evo dopustit ću si da te savjetujem: ja mislim da bi ti bilo pametno potražiti i drugo mišljelje, za svaki slučaj. bolovi tijekom menstrualnog ciklusa mogu a i ne moraju biti simptom endometrioze. Nemaš što izgubiti, a ako i je nešto, bolje da se toga riješiš na vrijeme;)

vjerojatno i nije ništa ali ipak bolje da znaš i da budeš sigurna, sretno:top:

Evo idem baš u srijedu na pregled i po kontracepciju radi bolova, pa će valjda još jednom pogledati sve skupa.

Hvala na savjetu.

smajli30
06.09.2007., 14:59
da, da bar možemo reći,ono,operacija prošla,izvadili sve nepotrebno,i to je to...a ustvari,svaki menzes,ako nije relativno normalan,pitaš se da nije krenulo,da opet ne krene...evo ja još ne znam šta mi je to puklo na crijevima,(pretpostavlja se na crijevima,jer je iza materice,i bukvalno su plivala u slobodnoj tečnosti) i za 2 mj opet na kontrolu...nadam se da nije ona,nego eto neka usputna glupost :D :D :D

Pa kad ti je to puklo??? Nemoj se odmah plašiti. Moguće je da nije endometrioza :kiss:

smajli30
06.09.2007., 15:02

I kod mene je bilo tako. U travnju 2004. su ustanovili tumorsku tvorevinu veličine mandarine, a tek u srpnju laparaskopijom su utvrdili 100% da je endometrioza. Isto sam morala čekati 3 menstruacije da vide dal će možda tvorevina sama nestati (moš misliti, isparit će u bezdan :D ).

smajli30
06.09.2007., 15:05
...
I još nešto, počela sam "raditi na bebi" :D , ali pst, nikom ni riječi, nitko ne zna osim mene i naravno mog mladića, jer ne želim poglede tipa jadnica, ako ne uspije.
Pozdrav do sutra
:top: Samo vi budite marljivi :D Opusti se, nemoj uopće misliti na endometriozu već u kojim tangama ćeš dragog dočekati u spavaćoj sobi i sigurna sam da će zdrava beba doći i prije nego se nadaš :cerek: :kiss:

smajli30
06.09.2007., 15:09
A što se tiče umjetne oplodnje nisam još ni pitala ništa jer mi zadnje 3 godine govore da sam zdrava, pa optimistički računam da ju neću trebati :zubo: Jedino što znam je da ne idem k doktoru jednog frenda jer je njega i ženu usrećio s TRI komada odjednom :eek: :p a to mi je ipak maaalčice puno :D

Tiambia
06.09.2007., 15:23
Evo idem baš u srijedu na pregled i po kontracepciju radi bolova, pa će valjda još jednom pogledati sve skupa.

Hvala na savjetu.

ok, i javi kako je bilo!a bit će sigurno:top:

p.s. ne znam baš koliko ti je pametno uzimati kontracepciju isključivo radi bolova!?!:rolleyes: mislim da ti je bolje da imaš normalan prirodni ciklus bez dodatnog bespotrebnog trpanja hormona u sebe!! mene užasno boli cijel tijelo (ne samo trbuh ili zdjelica) tijekom menstruacije (čak i nakon operacije endometrioze) i pomirila sam se stim da će tako biti do menopauze:rofl:

ipak je je to samo jedan ili dva dana u mjesecu, izdržat ću!!;)
ciaos:)

mighty_aphrodite
06.09.2007., 15:34
- suzila sam izbor na:

Romana Dmitrović - ako neko zna nek napiše koliko košta puni pregled, pliz
Silva Babić
Koliko se čeka kod njih?

Za njih dvije bile su isključivo pohvale pa se mislim otići kod jedne, iako mi nije baš blizu (Vrbik sam) ali bolje malo putovati nego ići kod nekog šarlatana.

Dosad sam bila kod Ćurića ali on je kompletno nezainteresiran i ne da mu se uopće odgovorit na pitanje, odmah te šibne van iz ordinacije, pa nemam više volje ići tamo.

Hard Candy
06.09.2007., 16:26
A i tablete protiv bolova mogu uskociti jedan dan :)
Iako, i meni se jako svidjaju blagodati Yasminea da bih se rado vratila.. (nema pms pristica, vece grudi, kontracepcija..)

N0_NAME
06.09.2007., 18:42
Ja sam davno prije pila kont. pilule i MRZILA SAM IH. Tad bi je bilo bitno da ne ostanem trudna, ali sam se zdebljala od njih jedno 10 kg, i dobila jaaako puno celulita. Jedan dan sam rekla dosta, i više nikad ih nisam pila. Jako dugo mi je trebalo da izgubim ta kila i celulit.
U knjizi žensko tijelo, ženska mudrost sam čitala da netom prije početka menstruacije žene počnu lučiti neki hormon (ima neki broj u sebi) koji uzrokuje bol. Problem je u tome da žene popiju analgetik tek onda kad ih počne jako boliti, umjesto da ga popiju prije nego što započne bol, jer analgetici (zapamtila sam Voltaren i Ibuprofen) blokiraju lučenje tog hormona. Nema smisla piti analgetik kad već počne boliti jer je taj hormon već u krvi.

Hard Candy
06.09.2007., 22:17
Ja sam mislila da bol uzrokuje grcenje maternice i ljustenje koje dovodi do menstruacije...

amis
06.09.2007., 23:35
Natracare uloške koristim ima godinu dana i neusporedivo su mi bolji od allways i dr. Nema šanse da propuste, a ugodni su za nošenje.
Nastojim ne misliti na endometriozu i mogućnostda se ponovo vrati, ali kad me ponekad dolje zaboli na promjenu vremena ili kod ovulacije, umrem od straha i prvo što promislim, joj počelo je.
Pozdrav do sutra

žao mi je zbog endometrioze,ali je divno da radiš na bebici :cerek: :cerek: uspjeće,uspjeće abd (ako bog da) :cerek: :cerek: :kiss: :kiss:
a ako te neko tako pogleda,samo reci,skupićemo se mi endometrijašice i :tuctuc:

a gdje kupuješ te uloške :)

amis
06.09.2007., 23:39
:kiss: Hvala puno!!!! Još ni ja ne mogu vjerovati! Vjerujem da je to i zbog prehrane i zbog vježbanja i zbog stava da sam zdrava i da će tako i ostati. Jednostavno si ne dozvoljavam nikakvu paniku. Mala nervoza za vrijeme menstruacije je normalna zbog brige da se ne vrati, ali nije taj strah toliko velik. :top:

samo tako :top: koji god razlog da je za njegovo ponovno funkcionisanje,neka je bitno je samo da ovulira :cerek: :cerek:

ja svoj jajnik nekad mazim, i tepam mu,tipa, nema veze što boliš,samo ti meni radi,dok boliš znači da radiš... :D rekla bih da je to bolesno,ali nije :o :)

amis
06.09.2007., 23:44
Pa kad ti je to puklo??? Nemoj se odmah plašiti. Moguće je da nije endometrioza :kiss:

ima već preko 20 dana,tako je boljelo, i dva dana sam bila bolesna,slaba,nikakva,preležala ih, a još neko vrijeme isto pod bolovima... onda nekih 7,8 dana poslije bila na kontroli, i vidjeli puno tečnosti, a dobar dio nje se još i resorbovao u međuvremenu...uglavnom, ne plašim se previše,jer mi je jajnik bio čist taj dan a i ja se nekako nadam da je to bila obična folikularna ili kakva već cista :) :) ali da kažem da me nije uplašilo,posebno tih dana,slagala bih...ipak je još jedan ostao :cerek: :cerek:

amis
06.09.2007., 23:48
p.s. ne znam baš koliko ti je pametno uzimati kontracepciju isključivo radi bolova!?!:rolleyes: mislim da ti je bolje da imaš normalan prirodni ciklus bez dodatnog bespotrebnog trpanja hormona u sebe!! mene užasno boli cijel tijelo (ne samo trbuh ili zdjelica) tijekom menstruacije (čak i nakon operacije endometrioze) i pomirila sam se stim da će tako biti do menopauze:rofl:

ipak je je to samo jedan ili dva dana u mjesecu, izdržat ću!!;)
ciaos:)

:top: :top: djelim mišljenje, hormone radi bolova :flop:

amis
06.09.2007., 23:52
Nema smisla piti analgetik kad već počne boliti jer je taj hormon već u krvi.

Ali ja baš i ne znam kad će me zaboliti...jedino da popijem 3,4 dana prije menzesa,ali je to onda dugo,a zna mi nekad dan, dva prije biti gore nego sve skupa...ma svaki put drugačije pa ga ne mogu skontati :confused: :(

lala
07.09.2007., 01:48
Hana, endometrioza se vidi na ultrazvuku, ali se diagnosticira jedino nakon laparaskopije kada se tkivo pošalje na patologiju. .

Pitanje: ako su ti oba jajnika okružena cistama, jedna do druge, PCOS-može li se na UZV uopće naslutiti endometrioza?
(Zanima me može li takvo stanje prikriti e? Znam da treba laparaskopija, ali recimo da postoje i drugi simptomi, koji bi se mogli moješato s PCOS-om)
tnx

-katrin-
07.09.2007., 09:01
Dr. Šeba u Švarcovoj. :top: Moraš platiti 100 kuna, ali dr je super, a to je u pola cijene nego kod privatnika ili u bolnici bez uputnice.

jel dr. šeba prima nove pacijente? koliko se ceka kod njega (na pregled, na nalaze itd...)?

Tia Dalma
07.09.2007., 09:53
evo ja bila kod Topalovića. uspila se naručiti :)
međutim, čekaonica je bila puna kokoša koje se prave blesave i svaki put dolaze na blef i čekaju da ih se primi.
ljute me takve stvari :mad: sestra ih opere, ali ipak ih primi.
ja sam čekala oko sat vremena ;)
nije on meni loš ko doktor. jedino mi smeta ta užasna i vječna gužva i to idiotsko naručivanje 01 u mjesecu. ali eto, fala Bogu, pa je jednom godišnje

amis
07.09.2007., 10:03
Pitanje: ako su ti oba jajnika okružena cistama, jedna do druge, PCOS-može li se na UZV uopće naslutiti endometrioza?
(Zanima me može li takvo stanje prikriti e? Znam da treba laparaskopija, ali recimo da postoje i drugi simptomi, koji bi se mogli moješato s PCOS-om)
tnx

meni ginić uvijek razlikuje cistu i cistu koja je sumnjiv...imala sam i prije operacije, a i sad s vremena na vrijeme ciste,kad ginić kaže imaš cistu te veličine,evo još jedna do nje, ništa ona će pući, ali kad je bila ova sumniva,nije bilo priče,odmah je rekao ovo se treba ukloniti, i doveo drugog gin(koji me operisao) da pogleda i da drugo mišljenje... :cerek: Volim svoja dva ginića :cerek:

mislim da se daju razlikovati,po sadržaju ciste je i slika drugačija na UZ,ja gledala :D ali ti ne može reći,ovo je endometrioza,nego,kako je meni rekao,sumnjiva , a tek kad dobiješ patološki nalaz,znaš šta je. Moj ginić ih je tonu operisao,i čim sam se probudila rekao je da je endom. 99 %, što je i bilo

nadam se da kod tebe to nije slučaj :kiss: :kiss: da će se jajnici očistiti od cisti,i biti normalan do kraja života :kiss:

amis
07.09.2007., 10:07
a simtomi su različiti, neko ih uopće nema a neko "umire" od bolova,mućnina,povraćanja za vrijeme pms-a i menge...

Evil-Lyn
07.09.2007., 10:12
jel dr. šeba prima nove pacijente? koliko se ceka kod njega (na pregled, na nalaze itd...)?

Ne znam jel prima nove pacijente. Pošaljem ti broj telefona na pp ako želiš? pa pitaj. ;)
Naručuje se na preglede-a teoretski se može doći na red u roku od tjedan dana. Ako je nešto hitno uvijek možeš doći, ubacit će te negdje.
A nalazi su klasika-koliko treba laboratorijima da nešto obrade.

theahr
07.09.2007., 11:28
Meni je prvi znak endometrioze bio stravičan umor te još jače krvarenje nego inače. Općenito, organizam ti se dosta promijeni. Ja imam taj zadnji stupanj endometrioze i to su onda razni simptomi: razne upale po tijelu (bradavice su mi se upalile), kožne promjene, mršavljenje i kronični umor...:E

amis
07.09.2007., 12:28
Meni je prvi znak endometrioze bio stravičan umor te još jače krvarenje nego inače. Općenito, organizam ti se dosta promijeni. Ja imam taj zadnji stupanj endometrioze i to su onda razni simptomi: razne upale po tijelu (bradavice su mi se upalile), kožne promjene, mršavljenje i kronični umor...:E

e da ,na to sam zaboravila...koža mi je takođe postala kritična, i imala sam po nogama dvije godine takve folikulitise da sam peniciline primala, a smirilo se nakon vađenja jajnika,samo što mi se fleke teško povlače,ne mogu ništa kratko nositi.Lice mi je nekad bilo čisto, kao bebino, a od tad se patim,ali relativno držim pod kontrolom...željezo mi je bilo prenisko,imunitet na nuli...ma sve povlači jedno drugo...

amis
07.09.2007., 12:29
da, a krvarenje mi je uvijek bilo 10, 11 dana,preobilno i užasno bolno,i prije endometrioze

N0_NAME
07.09.2007., 12:58
Ali ja baš i ne znam kad će me zaboliti...jedino da popijem 3,4 dana prije menzesa,ali je to onda dugo,a zna mi nekad dan, dva prije biti gore nego sve skupa...ma svaki put drugačije pa ga ne mogu skontati :confused: :(
meni menzes dolazi uvijek točno, svakih 26 dana, pa kad počne boliti ja znam što je

N0_NAME
07.09.2007., 13:01
tnx
Nisam sigurna, ali mislim da se endometrioza može diagnosticirati 100% samo kad se tkivo pošalje na patologiju. Laparaskopijom se izvadi to tkivo. Ginek. može jedino predpostaviti da li se radi o endometriozi ili o nečem drugom.

N0_NAME
07.09.2007., 13:14
I meni se ten jako pogoršao. Inače imam lice ko bebino, no u jednom trenutku su mi se počeli pojavljivati nekakavi lišajevi s obje strane lica (blizu bradi), a i koža mi je bila puna sitnih prištića koje ni kozmetičarka nije mogla iscjediti. Također mi je lice bilo stalno suho. Prvo sam mislila da je uzrok tomu krema, pa sam kupovala razne kreme. Nakon nekog vremena prešla sam na prirodnu kozmetiku, koju bi svakom preporučila, a osobito curama s endometriozom.
Jedna prijateljica mi je rekla da je ona čitala kako je lice ustvari odraz našeg zdravlja, i da prištići u području brade ukazuju na ginekološke probleme. Tako sam ja ustvari i krenula po doktorima.
Ako nekog zanima više o prirodnoj kometici, mogu poslati linkove na druge pdf gdje se raspravljalo o tome. Također, upozoravam meni kometika dr. Hauscke nije odgovarala jer ima previše eteričnih ulja u sebi i prejaka mi je.
Ja koristim bazno ulje jojobu + hidrolat od rimske kamilice. Jojoba uravnotežuje sebum, a kamilica smiruje upale.
Natracare uloške kupujem u Bio & Bio, nisu puno skuplji (mislim da onaj paketić dode 20-tak kn), ali je kvaliteta neusporediva.

mousse od čokolade
07.09.2007., 20:07
vidim da je puno cura imalo sličan problem, pa imam par pitanja.

imala sam eserihiju prije 4 godine. popila kuru antibiotika, i nakon toga mi je bilo ok. pitala sam doktoricu da li trebam ponoviti nalaz urinokulture da se vidi da li sam izliječena, a ona je rekla da ne treba. :confused: kao, ako nemam nikakvih problema niti simptoma, onda je ok. ??

da li ste vi radile urinokulturu dok nije pokazalo da nema bakterije?
da li je nekom bilo ok, a urinokultura pokazuje prisustvo bakterije?
pitam jer mi nije jasno da sam ja s 2 tjedna antibiotika uništila beštiju, a svi govore da je se teško riiješiti.

i da, kod gljivica (candida) mi nisu pomagale nikakve vaginalete, nego posebna prehrana (puuuuno acidofila između ostalog)

obavezno urinokulturu...
ja i dan danas jednom godisnje radim pretrage urina.. a nakon sto se eserihija povukla.. radili su mi pretrage iducih par mjeseci, da se djubre ne vrati..jer se prije svaki put nakon prestanka (ili dugog uzimanja) antibiotika, eserihija vratila...
svakako odi na urinokulturi..ak ti doktorica neda uputnicu, odes i platis..ne kosta puno.

majchy_m
07.09.2007., 20:35
diflucan moze bez recepta...al ti kosta oko 200 kn
genericki lijekovi su svi sa flukonazolom...npr zenafluk od plive i fluconax( mislim da se tak zove)

doderlainove bakterije su bakterije koje prirodno nastanjuju vaginu...kad dodje do candide znaci da ih nema....dakle treba ih nastanjit,a da bi to bilo moguce potrebno je obnoviti ph rodnice koji je kiselkast
evo tu o doderlainu http://www.google.hr/search?hl=hr&q=D%C3%B6derlein+&meta=
dosla sam samo na brzaka pa cu sutra biti temeljitija

vagisan ja koristim ko prevenciju
bas kao sto si rekla prije men,i poslije sexa

majchy_m
07.09.2007., 20:36
i pise se d o-umlautderlein med-->naziv vaginaleta

darkNess(ie)
07.09.2007., 21:47
- suzila sam izbor na:

Silva Babić
Koliko se čeka kod njih?

Za njih dvije bile su isključivo pohvale pa se mislim otići kod jedne, iako mi nije baš blizu (Vrbik sam) ali bolje malo putovati nego ići kod nekog šarlatana.

Dosad sam bila kod Ćurića ali on je kompletno nezainteresiran i ne da mu se uopće odgovorit na pitanje, odmah te šibne van iz ordinacije, pa nemam više volje ići tamo.

cekas 2-4 dana, nekad i krace
pregled, uzv i papa je 400 ili 450

darkNess(ie)
07.09.2007., 21:51
diflucan moze bez recepta...al ti kosta oko 200 kn

koliko kapsula?
ja sam jednu platila 40-ak kn.
imala sam samo onaj papir od privatne ginekologinje na kojoj je napisano ime lijeka i njezin zig, dakle to nije pravi recept.

gejzirica
08.09.2007., 00:47
jel se može kupiti samo jedna canesten vaginaleta??

Lilit
08.09.2007., 01:20
prije je bilo za kupit sad vise nema kao ni geonistina
ali imas pakovanje od 3 koje imaju navodno isti ucinak ko sta je imala 1

Kristina19
08.09.2007., 13:51

Kaj će ti jedna? :confused: Kupiš pakovanje. Nije da ih ima 50 unutra pa da će ti bit previše. Ja kupim s vremena na vrijeme pa kad skužim da se nešto sprema, stavim npr pola vaginalete dva dana za redom i bude opet dobro.

Elektra
08.09.2007., 14:08

Čisto sumnjam pošto su pakirane po 3 komada + aplikator + krema.

Poluplave okice
08.09.2007., 14:19

tocno 3 komada plus aplikator i krema..

..donata..
08.09.2007., 15:13
Moguće je kupiti i samo 3 vaginalete. Koštaju oko 22 kn.

darkNess(ie)
08.09.2007., 15:20

imas i pakiranje 1 vaginaleta + aplikator+krema
ja nekidan kupila

majchy_m
08.09.2007., 20:27
koliko kapsula?
ja sam jednu platila 40-ak kn.
imala sam samo onaj papir od privatne ginekologinje na kojoj je napisano ime lijeka i njezin zig, dakle to nije pravi recept.

dvije al neka uber doza...meni je bilo muka

frendica je rjesavala gljivice na kozi s itracom...usput se riješila i candide

vivian
08.09.2007., 20:43

lani sam je ja kupila... ne znam ima li vise:o

Lilit
09.09.2007., 01:01
Kaj će ti jedna? :confused: Kupiš pakovanje. Nije da ih ima 50 unutra pa da će ti bit previše. Ja kupim s vremena na vrijeme pa kad skužim da se nešto sprema, stavim npr pola vaginalete dva dana za redom i bude opet dobro.

ta koja je pakirana ko jedna nije jednake "jacine" ko jedna iz onog pakovanja di su tri. tako da to je razlicito. meni je gin zadnji put reko da kupim taj 1 kanesten ali kako ga nije bilo niti u jednoj apoteci i rekli su da ga ne dobivaju vise onda mi reko da umjesto toga uzmem gynodactarin kojih je 7 u kutiji kao alternativu.

Kristina19
09.09.2007., 12:26
ta koja je pakirana ko jedna nije jednake "jacine" ko jedna iz onog pakovanja di su tri. tako da to je razlicito. meni je gin zadnji put reko da kupim taj 1 kanesten ali kako ga nije bilo niti u jednoj apoteci i rekli su da ga ne dobivaju vise onda mi reko da umjesto toga uzmem gynodactarin kojih je 7 u kutiji kao alternativu.

Znam da nije jednake jačine, ali imam filing da mi ta jedna ne bi spasila stvar. Ne znam, nisam nikad probala. Uvijek kupim tri pa ih imam neko vrijeme.

Ili kupim Plymicol, jeftinije mi je

Shuriken
10.09.2007., 12:38
Molim vas ako netko zna, gdje se točno preselio dr. Ćurić i da li je sad privatnik ili još socijalni?
Ja sam kod njega zapisana od prošle godine, međutim pojma nisam imala da se selio dok to nisam pročitala ovdje. Znači li to da su njegovi pacijenti prebačeni nekom drugom doktoru iz Studentske poliklinike ili što? :confused:
Zovem tamo, nitko se ne javlja, a njegov novi broj ne mogu naći jer u imeniku još piše onaj stari iz Studentske...

I što se njega tiče, meni je bio skroz ok i korektan, na prvom mom pregledu (u životu) bio je prilično pažljiv, dao mi je vremena da se opustim i dosta me smirio. Jest da je čovjek od malo riječi :D , kao što je ovdje netko već rekao, ali kad ga pitaš nešto što te zanima, potrudit će se odgovoriti. Nemam iskustva s nijednim drugim doktorom, ali po nekim postovima ovdje, čini mi se da sam prošla sasvim dobro ;)

marcella
10.09.2007., 21:23
Ja sam jako zadovoljna sa Poliklinikom Škvorc u Samoboru
Stručni,profesionalni i ljubazni.

Desiree
11.09.2007., 15:03
Znači li to da su njegovi pacijenti prebačeni nekom drugom doktoru iz Studentske poliklinike ili što? :confused: Da, prebaceni su automatski novom doktoru. Ti mozes traziti promjenu doktora zbog toga sto su te prebacili bez tvog znanja.

*ViToNkA*
15.09.2007., 12:46
drage cure da vas pitam za dr. lepusica da li je neka od vas imala osjecaj da je hoce sarmirat...i da li je stvarno takav kurvis ko sto se prica..javite mi na pm jer ja imam nekako cudno iskustvo a ne mogu bas tu pricat da se vidi...puno hvala...:kiss:

¤sunflower¤
16.09.2007., 15:05
evo ja bila kod Topalovića. uspila se naručiti :)
međutim, čekaonica je bila puna kokoša koje se prave blesave i svaki put dolaze na blef i čekaju da ih se primi.
ljute me takve stvari :mad: sestra ih opere, ali ipak ih primi.
ja sam čekala oko sat vremena ;)
nije on meni loš ko doktor. jedino mi smeta ta užasna i vječna gužva i to idiotsko naručivanje 01 u mjesecu. ali eto, fala Bogu, pa je jednom godišnje

i ništa poslje prvog? telefonom ili osobno? jel studentska prima sve studentice ili moram čekati neko vrijeme primanja novih pacijenata? nisam još nikako bila kod ginekologa pa ne znam proceduru... :o

darkNess(ie)
16.09.2007., 15:09
i ništa poslje prvog? telefonom ili osobno? jel studentska prima sve studentice ili moram čekati neko vrijeme primanja novih pacijenata? nisam još nikako bila kod ginekologa pa ne znam proceduru... :o

u studentskoj ces cekati i do 2 mj na pregled

Lilit
16.09.2007., 16:36
a jel probao neko vi-sense (http://coner.hr/ordinacije/?izdvojeno=44)?

Tia Dalma
17.09.2007., 08:31

da, prvog, telefonom.
a možeš kao i ove doći, malo pretrpit da te sestra naviče, sjest i čekati.
a što se tiče upisa novih to ti nemam pojma kako sad ide. ja sam kod njega već 10-tak godina.
frendica se upisivala ima 2 - 3 god. došla u čekaonicu, javila se sestri koja joj je ljubazno (čak :) ) objasnila što sve treba napraviti.
nazovi i provjeri to ti je najbolje ;)

tinany
18.09.2007., 20:30
hej ljudi! Pitanje- da li je netko bio kod dr.Damira Bagovića i kakvi su dojmovi? Zahvaljujem

*ViToNkA*
19.09.2007., 11:57
da li je netko bio kod gospona Tomica na salati..:)

felis23
19.09.2007., 14:09
što se tiče geonistina-jel nekom bilo dovoljno tri komada-jer toliko ih imam u kutiju, il se baš mora provest šestodnevna terapija?

Lilit
19.09.2007., 14:47
koliko ih je pakovanju toliko ti je jedna terapija, npr canestena je po 3 a gyno dactarina je 6 ili 7... ako ti nije dosta jedna kutija (skuzis sama) onda kupis jos....

Trinny
19.09.2007., 20:04
jel pokusao ko sa anticandida dijetom?
ako jeste,kako je prezivio?
sta se smije jesti osim: zelja,kupusa, zelja, zelene salate, brokula,krastavca,zelja!!!, jogurta LGG, ab kultura,limuna, zacinskog bilja (nije mi jasno kako se ovo jede al uskro cu da zvacem bosiljak), bistrih juha, grejpa i caja??? kao smije se umjereno crni kruh i krompir. smedja riza i riba.
ovo sam pokupila na sajtu poliklinike harni. i jos nekim slicnim.umrijecu od gladi.al bolje to nego od ovih upornih gljivica.
molim vas, ako neko zna sta jos se jede, neka napise namirnice tacno.sto vise njih.

Kakadu
19.09.2007., 21:57
Ovaj članak pronašla sam na netu pa malo virnite. Čini se da za nas jako dobre bile kapsule brokule, a i koješta drugo.

http://www.nultaterapija.com/estrogen.html

Lilit
19.09.2007., 22:17
tough cookie je bila na njoj i vise puta ja mislim, ako se ona ne javi ovdje pmaj joj :)

felis23
20.09.2007., 00:42
A ne znam...sad baš drito bit na djeti...ja dnevno everyday pojedem big terinu (zdjelu) salate, uz nju katkad u ikupusa, ločem jogurt za doručak i prije spavanja...ne zbog candide il djete, takve su mi životne navike...al kurac ipak je imam jela ne jela...
no eto stvar koja je definitivno zakon-sapun ph4 rules!

eruditio
20.09.2007., 09:27
mene zanima je li nekoj od vas privatnik pratio cijelu trudnocu?
Imala sam uzasno neugodna iskustva sa socijalcima i jednostavno ne zelim to ponoviti. Vec cetiri godine idem privatno dr. Tadic i stvarno mi je ok, al me zanima kak ide s placanjem privatniku u trudnoci, kad moras ici cesce. Nije bad sad jednom godisnje platiti 300tinjak kuna, al bas jednom mjesecno....
zaboravila sam ju to pitati na zadnjem pregledu, a trudnoca mi je uskoro u planu...

amis
20.09.2007., 09:36
Ovaj članak pronašla sam na netu pa malo virnite. Čini se da za nas jako dobre bile kapsule brokule, a i koješta drugo.

http://www.nultaterapija.com/estrogen.html

:top: sviđa mi se stranica :kiss:

..donata..
20.09.2007., 12:32
To i mene zanima. Isto planiram trudnoću.

Trinny
20.09.2007., 13:57
ja sam na ovom zelenisu (necu dugo jer nemam namjeru smrsati, nego otjerati candidu) i nekako mi je popustilo..
poduzela sam doduse sve mjere, i tablete i vaginalete i prehrana (ovisnik o cokoladi i tjestenini, tu je mozda moj problem).
ako vas dugo muci i ako ste sve probale,a ovo jos niste, pokusajte bar 7 dana..jest da malo rezim od gladi al simptomi se povlace..

eruditio
21.09.2007., 10:57
To i mene zanima. Isto planiram trudnoću.

onda cemo zajedno iscekivat, planirat, a mozda i saznamo to sto nas zanima.....

chatou
21.09.2007., 11:58
vodila sam trudnoću kod dr. tadić, išla sam jednom mj. najmanje i došlo bi me svaki put pregled i uzv 450 kn. tako da...nije jeftino. netko je pitao za dr.bagovića-bila sam jednom (baš me tadićka poslala) i bio je jako ugodan. mislim se čak da odsad idem k njemu (nema gužve), ali mi je malo predaleko...

..donata..
21.09.2007., 15:12
onda cemo zajedno iscekivat, planirat, a mozda i saznamo to sto nas zanima.....

:top:

Ja inače imam odlično iskustvo s dr. Latin, ali je stvarno preskupa, a posebno svaki mjesec. Socijalno idem kod dr. Topalovića i zadovoljna sam, ali me one gužve izluđuju. I još kad budem trudna, bit ću još razmaženija.

Ja krećem ovaj mjesec. Ti? Samo što imam PCOS, pa će mi vjerojatno (a nadam se da griješim) više trebati.

tinany
21.09.2007., 15:40
a gdje ima dr.bagović ordinaciju? i koliko se plaća kod njega papa i ultrazvuk? hvala

chatou
23.09.2007., 17:43
dr.bagović ima ordinaciju u dubravi, aleja tišine-prema miroševcu. ne znam za papu, meni je uzv i pregled (trudnički) 400, brisevi 150. nije bilo gužve, pa je imao dosta vremena za sva pitanja...

dana69
23.09.2007., 19:35
Da, prebaceni su automatski novom doktoru. Ti mozes traziti promjenu doktora zbog toga sto su te prebacili bez tvog znanja.

Nisu prebaceni novom doktoru, vec su svi pacijenti koji su kod dr.curica prebaceni kod njega u novu ordinaciju...dakle svi koji su bili kod dr. curica, njihovi kartoni su i dalje kod njega

Desiree
23.09.2007., 19:46
Nisu prebaceni novom doktoru, vec su svi pacijenti koji su kod dr.curica prebaceni kod njega u novu ordinaciju...dakle svi koji su bili kod dr. curica, njihovi kartoni su i dalje kod njega
Jesi sigurna? Ja kad sam bila u takvoj situaciji me nisu prebacili na novo radno mjesto starog doktora, vec sam ostala na istom mjestu, a dobila novog doktora.

mici123
24.09.2007., 14:09
vodila sam trudnoću kod dr. maje gudelj, poliklinika harni.
pregled, uzv je bilo 400-500kn.
i sve briseve sam tamo radila, neki brisevi su po 500kn.
ja sam imala problematičnu trudnoću tak da su mi pregledi bili u razmaku mjesec dana, 2 tjedna, 5 dana, kako koji put zbog problema. mislim da ako je sve ok onda jednom mjesečno 8 mjeseci, a zadnji mjesec je češće a taj zadnji možete ići u bolnicu, pa na taj način upoznate dotore u bolnici prije poroda.

istina košta, ali ja bi poludila kod svoje socijalne gdje i trudnice čekaju po nekoliko sati, uzv se radi u bolnici, briseve si moraš sama nositi u rockfelerovu, nema vremena za pacijente pa nemozes popricati...

mozda i nije tako strašno kod socijalnog voditi trudnoću ako je trudnoća uredna. ja sam morala ležati nekoliko mjeseci i zbilja bi mi bio problem čekati na red i obilaziti bolnicu na uzv i sl.

kod socijalne sam išla samo po uputnicu za vađenje krvi i analizu urina, sve ostalo sam radila privatno

dana69
24.09.2007., 23:15
Jesi sigurna? Ja kad sam bila u takvoj situaciji me nisu prebacili na novo radno mjesto starog doktora, vec sam ostala na istom mjestu, a dobila novog doktora.

Jesam sigurna, jer sam ja bila kod dr.curica i otisla sam kad se preselio u mirogojsku kod njega po recept i tamo mi je bio karton...

amis
27.09.2007., 20:16
amis,
ja sam bila na laparatomiji (cijeli trbuh mi je rezan, nešto kao carski rez) i vjerovatno zbog toga nisam smjela ostati trudna.
Pretpostavljam da si ti bila na laparaskopiji, to su dva ili tri mala reza koja ne smetaju da se odmah ostane u drugom stanju.

i ja ;) 2 x u jednoj godini....jedan vodoravni rez, jedan okomiti, fale još dva da igram križić kružić :rofl:

theahr
28.09.2007., 10:18
amis,
ja sam bila na laparatomiji (cijeli trbuh mi je rezan, nešto kao carski rez) i vjerovatno zbog toga nisam smjela ostati trudna.
Pretpostavljam da si ti bila na laparaskopiji, to su dva ili tri mala reza koja ne smetaju da se odmah ostane u drugom stanju.

Meni se prvi puta nakon laparoskopije vrlo brzo pojavila cista! Onda sam počela piti Stediril D (to je kontraceptiv). Pila sam ga dvije godine, ali sam onda prestala da pokušam ostati trudna. Tako sam se održavala 4 godine i onda se desilo totalno sranje. Znači, sve ono što sam vam već prije napisala; endometrioza na oba jajnika, u preponi, po crijevima... Eto sad sam na trostrukoj dozi Provere i u menopauzi! Spotting svaki dan i tako već 4 i pol mjeseca!!!:eek: :eek: :eek:

Hard Candy
28.09.2007., 10:21
amis :) :kiss:

Kakadu
28.09.2007., 12:02
meni ginić rekao da mogu raditi na trudnoći čim izađem iz bolnice,ništa mi nije spominjao da čekam,samo što još nemam uslove za trudnoću :( ...a i ja imam iskustvo da mi se cista vratila odmah poslije ab pil,čim sam prestala piti,završila sam na stolu u roku mjesec , zato ih poslije operacije nisam htjela uzeti...još su mi rekli da je to možda i logično, jer kad prestaneš piti naglo se poveća produkcija hormona,koja je do tad bila stopirana ab pilulama, i eto endometrioze... naravno-ne kod sviju,ali očito tebi tako reaguje organizam :(

Da, i ja sam čitala da ab pilule nisu najbolje rješenje jer su pune estrogena, a endometrioza nastaje zbog viška estrogena pa kad žene prestanu s ab pilulama, cista naglo bukne.

amis
28.09.2007., 12:20
amis :) :kiss:

:grli:

amis
28.09.2007., 12:23
Da, i ja sam čitala da ab pilule nisu najbolje rješenje jer su pune estrogena, a endometrioza nastaje zbog viška estrogena pa kad žene prestanu s ab pilulama, cista naglo bukne.

:E ab pils, ali ,nekako mi je to i logično :confused:

pajasamto1
29.09.2007., 15:20
Ja moram pitat kako su vama to doktori ustanovili da imate endometriosu?
Ja imam sve ovo sta ste pisali, bolove i cak crijeva bole. Ali ja idem u doktora i pitam sta je to. Kazu nista se ne vidi.
I onda sam isto citala po netu i vidila da ti moji simptomi se slazu sa toj bolesti.
I idem u doktora i kaze mi pa ne mogu ja to vidit jel vi imate endometriosu, to vam je malesno kako cu ja to vidit.
Mozete li mi molim vas ispricat kako vam je to doktor vidio da je endometriosa. jel to on ultraschall radio ili kako??
Ja mislim da moram to oabvezno rjesit. Stvarno je ozbiljno.

Kakadu
29.09.2007., 16:11
Moja je cista bila 3,5 cm kad ju je ginekologinja prvi put vidjela na ultrazvuku. Ona je bila prilično sigurna da je u pitanju endometrioza, ali 100% se može potvrditi samo laparaskopijom.

Možda se neke skroz male milimetarske cistice ni ne mogu vidjeti na ultrazvuku.

Ivanicapeca
29.09.2007., 19:18
Ja imam sve ovo sta ste pisali, bolove i cak crijeva bole. Ali ja idem u doktora i pitam sta je to. Kazu nista se ne vidi.
I onda sam isto citala po netu i vidila da ti moji simptomi se slazu sa toj bolesti.
I idem u doktora i kaze mi pa ne mogu ja to vidit jel vi imate endometriosu, to vam je malesno kako cu ja to vidit.
Mozete li mi molim vas ispricat kako vam je to doktor vidio da je endometriosa. jel to on ultraschall radio ili kako??

Imaš detaljno opisano, od moje malenkosti, kako se stvar dijagnosticira:
Bolni odnosi, tj. kad te negdje "pogodi" padaš u trans od boli.
Ustvari, ima jako puno žena koje nemaju nikakve simptome, a da su bolesne shvate tek kad krenu na bebicu i ne mogu nikako zanjeti zbog deformacija od endometrioze.
Jedini način da se ona dijagnosticira sa 100% sigurnosti je laparoskopija na koju se ide ukoliko postoji osnovana sumnja da se radi o endometriozi.
Osnovana sumnja se može dobiti iz nalaza UZV color doplera na kojoj se vidi zatamnjenja cistična tvorba prokrvljenih stjenki koja nije nestala i stoji tu već neko vrijeme, zatim se upućuje na pretragu tumorskog markera iz krvi Ca-125 koji može biti dosta povišen kod endometrioze. Taj marker nije baš najsigurnije dijagnostičko sredstvo, već se uzima kao pomoćno.
Dakle, ako obje pretrage ukazuju na endometriozu, upućuje se na laparoskopsku operaciju gdje se odstranjuje tkivo i šalje na patohistološku analizu tzv.PHD i tek kad se dobije taj nalaz, liječnik službeno može potvrditi da se radi o endometriozi, iako oni već na samoj operaciji odokativno po izgledu prepoznaju o čemu se radi.
Daljnji tijek terapije se određuje o stupnju zahvaćenosti tkiva i intenzitetu bolesti te godinama žene što je posve individualno.
Dakle, trebam li još napomenut važnost redovitih ginekoloških pregleda koji danas uključuju i obavezan pregled UZV.

filozofija
29.09.2007., 21:06
ja nisam imala nikakvih simptoma,ali je doktor na uzv-u posumnjao na endometriozu (veličina 5 cm),i odma mi predložio operaciju.možeš mislit kako sam bila šokirana!i imao je pravo.

simba
30.09.2007., 01:08
ja nisam imala nikakvih simptoma,ali je doktor na uzv-u posumnjao na endometriozu (veličina 5 cm),i odma mi predložio operaciju.možeš mislit kako sam bila šokirana!i imao je pravo.

potpisujem,,,,samo je moja bila 7 cm

pajasamto1
30.09.2007., 16:27
Hvala Ivanicapeca :-)

Ali vidi ovu stvar. Onda ipak ja tribam minjat doktora. Meni samo napravili ultraschall i dali neke hormone pa se ti slikaj sa bolovima.
Znaci da triba ipak dalje gledat ako zenu boli iako doktor ne ustavi nesto na "normalnom" pregledu. To mi je bilo glavno pitanje, jel ima nesto po cemu se to vidi na normalnom pregledu.

Natch
30.09.2007., 16:29
vidi se i na papa testu.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/07papa.asp

pajasamto1
30.09.2007., 16:34
sta je to? Mos objasnit?

Ivanicapeca
30.09.2007., 20:25
Da i mene interesira to isto, prvi glas mi je da se nekako može vidjeti na papi.:confused:

@pajasamto1

"Normalni pregled" danas podrazumijeva pregled UZV upravo zbog toga što se neke stvari, kao što je endometrioza teško može na opip skužiti. Kad je moja ginička locirala na UZV cistu, uspjela je čak napipati prstima i objasnila mi da je pod prstom poput manje mandarine. Do tog pregleda UZV nikad nije ništa prije napipala, ali sad je znala pod kojim kutem i gdje mora pritisnuti da je napipa. Tehnički se na opip može samo zaključiti da postoji neka izraslina, ipak je potreban UZV da se donekle vidi o čemu se zapravo radi.

amis
30.09.2007., 21:08
PAPA test ili citološka analiza vrste, izgleda i abnormalnosti stanica vrata maternice se sastoji u uzimanju obriska vrata maternice - sa http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/07papa.asp

e sad ,kako se može endometrioza vidjeti na papa testu :confused: pogotovo ako je end na jajniku...

i mene interesuje

Hard Candy
30.09.2007., 21:24
Pa cim postoje neke promjene u PAPA testu najbolje je otici pregledati se ultrazvucno.. Neki ginekolozi ne rade odmah ultrazvuk pa je najbolje malo pretjerati s "bolovima" itd. kako bi ih ipak naveli da vam naprave ultrazvuk.. Meni nisu vidjeli cistu 5 cm.. tak da.. dignite slobodno malo paniku :) :)

amis
30.09.2007., 21:31
meni je papa uvijek bio uredan (hvala bogu) da je bilo po tome, ne bih ni znala da imam endometriozu....

morze
01.10.2007., 17:40
pozz svima!
molila bih vas za savjet: naime, prije 5 godina s nepunoljetnih 16 bila sam na jednom pregledu kod ginekologa u vinogradskoj preko uputnice. poslje toga više nikako jer nisam imala nikakvih problema. sada imam 21 god i željela bih se prijaviti kod nekog socijalnog ginekologa i ne znam ima li na tu moju prijavu ikakav utjcaj ovaj događaj od praprije? znači li to što sam još nekada davno imala taj pregled kod nekog doktora kojem više ne znam ni ime da ja imam karton koji moram negdje prenositi i sl? što bi bilo kada bih došla kod novog ginekologa i rekla da nemam karton (kad stvarno ne znam imam li i kod koga)? bi li to bio neki problem? :confused:
ako nešto znate o tim kartonima molim vas rasvijetlite mi to... hvala! :)

mici123
01.10.2007., 20:12
morze, odeš kod socijalnog ginekologa po tvom izboru i pitaš da li prima nove pacijente. ako da, onda ispuniš neki formular, na formularu ime starog doktora ostaviš prazno. to je sve, oni će sve dalje raditi

ja sam tako prvi puta došla kod gina, ispunila formular...
nakon nekog vremena, rekla mi moja soc.gin. da sam ja već bila prijavljena kog dr.nikadčula i da je stigao moj stari karton. :eek: naime, neki ginekolog si je mene stavio da sam njegova pacijentica čim sam navršila 18 godina, BEZ MOG ZNANJA !!! :mad:
tako da to da li imaš negdje karton nema veze, oni će po tvom JMBG-u ionako provjeriti.

morze
01.10.2007., 23:31
puno ti hvala mici! :kiss:

super_sonic
01.10.2007., 23:43
imam jedno pitanje,nevezano uz preporuku ginekologa,ali nisam znala gdje da ga stavim.ako netko zna,neka odgovori: dobila sam danas mengu,opet,a zadnju sam imala prije 10-15 dana,tu negdje... to mi se nikad prije dogodilo,što bi to moglo biti? inače,djevica sam...

Splenda
01.10.2007., 23:54
imam jedno pitanje,nevezano uz preporuku ginekologa,ali nisam znala gdje da ga stavim.ako netko zna,neka odgovori: dobila sam danas mengu,opet,a zadnju sam imala prije 10-15 dana,tu negdje... to mi se nikad prije dogodilo,što bi to moglo biti? inače,djevica sam...

to se i meni dogodilo dok sam bila u iznimno stresnom razdoblju. ne brini, nije nikaj. :)

smajli30
03.10.2007., 08:04

Da, meni je s ultrazvukom ustanovljeno da imam tumorsku tvorevinu veličine mandarine. Nisu odmah znali da je endometrioza, već su tek nakon laparaskopije znali da se o njoj radi. Uglavnom se vidi nekakva izraslina u utrobi, a nekad se ni ne vidi, pa te baš moraju otvoriti da bi ustanovili o čemu se radi. Ja sam imala strašne bolove, jaka krvarenja, ugruške... i to godinama. Išla sam redovno na preglede pa su mi samo govorili da imam neku cistu koja nije opasna, a na kraju je ispalo malo drukčije. Inzistiraj na što temeljitijim pregledima i nemoj to pustiti. Ako ne daj Bože što imaš da ti nađu što prije. Sretno!!!

amis
03.10.2007., 14:22
pokušala sam ubaciti u svoju standardnu ishranu barem jednom sedmično i soju-soja odreske... i moram priznati da mi baš ne ide :cry: :cry:

imate neki savjet :rolleyes: :D

Lavica-88
04.10.2007., 14:34
Hey, jel imao tko problema da nakon korištenja Trinovuma nije mogao ostati trudan, ili su se javile komplikacije?

filozofija
04.10.2007., 15:55
i ja nekad pojedem odreske od soje, iako mi nisu nešto.ali imaš recepata kako ih pripremit sa soja umakom i onda su dosta ukusniji.bitno je da s njima jedeš povrće ili krumpire pa se taj okus neutralizira. :mig:

amis
04.10.2007., 19:37
i ja nekad pojedem odreske od soje, iako mi nisu nešto.ali imaš recepata kako ih pripremit sa soja umakom i onda su dosta ukusniji.bitno je da s njima jedeš povrće ili krumpire pa se taj okus neutralizira. :mig:

:kiss: hvala

ako imaš neki recept,pliiiiz pošalji :)

soja odrezak mi još i nije loš, ali oni komadići...kao da su pravljeni od nečeg drugog :ne zna:

Kakadu
04.10.2007., 19:54
Meni je soja super, ja sam odreske prije znala pohati, pa još s topljenim sirom u sredini..mljac!
Sad izbjegavam sir, trebala bih i jaja, ali ipak ih poham.

amis
04.10.2007., 20:23
joj,znam da ne treba jesti ni jaja, ni sir,tj mliječne proizvode, ali onda nemam šta jesti kad sve izbacim...trudim se sve umjereno

bilo bi dobro dobiti koji recept, probaću pohat,je li klasično,brašno,jaja...:D ??

Kakadu
04.10.2007., 20:33
Da, brašno, jaja, krušne mrvice. Ali najbolje je kad staviš šnjitu sira koji se topi između dva medaljona pa onda pohaš.

amis
04.10.2007., 20:35
Da, brašno, jaja, krušne mrvice. Ali najbolje je kad staviš šnjitu sira koji se topi između dva medaljona pa onda pohaš.

već mi ide voda na usta :klopa:

crna mare
04.10.2007., 22:52
POMOĆ MOLIM
kako se zove ginekolog koji radi na krugama, navodno neki muhamed...cure pričaju da je dobar...ima li koja broj...trebam hitno promijenit ginekologa...imala sam ženu, bila je dobra ali je imala previše posla...uvijek bi čekala po 2-3 sata na red...pomozite hitno je...

Monica.
05.10.2007., 09:27
Hey, jel imao tko problema da nakon korištenja Trinovuma nije mogao ostati trudan, ili su se javile komplikacije?

Ne, ostala sam trudna nakon tri mjeseca pauze, danas mi dijete ima 5 godina, sve je bilo ok.:mig:
I inače, meni je taj prastari Trinovum bio izvrsna pilula, nikakve nus pojave nisam imala, iako znam da niti jednoj mojoj frendici nisu odgovarale (probojna krvarenja, neredovita krvarenja, debljanje, i sl.)

Zara76
05.10.2007., 13:44
Imam pitanje za vas kod koga su odstranjene ciste.
Da li ponekad osjecate bol u predjelu jajnika ?Kod mene ima dana pojavi se neka tupa bol ,nista strasno ali kao da mi se javi da je tu :-))) a ima dana kada nista ne osjecam.
Ja uvijek pomislim da imam opet cistu , odem na pregled ali uzv nista ne pokazuje.

filozofija
05.10.2007., 13:47
kod mene je ista stvar.operirana sam u 5 mjesecu,i od tad sam nekoliko puta osjetila tupu bol na jajniku s kojeg mi je dignuta cista.čini mi se da to ima veze kad mi je hladno, ili se ne odjenem toplo.valjda to nije ništa strašno.i meni je uzv pokazao da je sve čisto.:)

Lavica-88
05.10.2007., 16:27
Ma pročitala sam negdje da se mogu javit problemi nakon Trinovuma,upravo zato jer sadrže najveću dozu hormona,a i dečko mi je malo skeptičan prema pilulama, pa me zanimaju iskustva iz prve ruke!

Ivanicapeca
05.10.2007., 18:47
Mene ponekad dečko "pogodi" da mi se smrači pred očima. Ipak su to ožiljci.

amis
05.10.2007., 22:12
ma svaki dan me boli,žiga ili šta već,ovaj jedan jajnik, pogotovo u pms-u i za vrijeme ovulacije-ali neka,bar znam da funkcioniše :cerek: , a i cesto imam osjecaj da me "boli jajnik" kojeg nemam-vjerovatno priraslice...

samo mom ginekologu nije drago, jer me svaki mjesec uplaše bolovi i trčim na UZ -on će poludjeti :rofl: :rofl: :rofl: ali ovaj mjesec neću ići, popila sam po jedan brufen prekjučer,jučer, još jedan večeras, i evo nemam bolove , a sutra trebam dobiti :) čak sam i manje nervorzna :)

MeDiOkRiTeT
07.10.2007., 21:28
Drage moje curke, pročešljala sam cijeli topic, ali nisam našla ono što me zanimalo. Možete li preporučiti nekog ginekologa s područja Špansko-Prečko-Vrbani-Jarun... negdje u tom dijelu grada, da se može ići preko socijalnog? Trenutno sam u DZ Špansko i nisam baš zadovoljna, a preskupo mi je uvijek ić privat... THNX unaprijed :)

dreamer~dreams
08.10.2007., 02:01
POMOĆ MOLIM
kako se zove ginekolog koji radi na krugama, navodno neki muhamed...cure pričaju da je dobar...ima li koja broj...trebam hitno promijenit ginekologa...imala sam ženu, bila je dobra ali je imala previše posla...uvijek bi čekala po 2-3 sata na red...pomozite hitno je...

dr. Wahid, DZ Trnje, Kruge 44 :)

btw, jel zna neka od vas da li dr Wahid ima ultrazvuk?

dreamer~dreams
08.10.2007., 02:05
ako je točno ovo što sam našla na netu, broj od dr wahida ti je 6115-196, a radi neparne ujutro, parne popodne

i izgleda da ima uzv

ako netko može potvrditi to za uzv bila bih jako zahvalna :)

Dvojba
08.10.2007., 15:25
Cure i žene, pozdrav!
Eto, meni prošli tjedan na ultrazvuku našli miom ( 4 cm). Imam užasno obilne
mjesečnice koje me iscrpe da tjedan dana hodam četveronoške. Ginić predlaže operaciju. Još čekam nalaze PAPA testa, a krvni nalazi pokazuju uredno željezo, ali zato povišenu koagulaciju.

Je li nekom od vas pomogao čaj od vrkute i marulje u smanjivanju mioma?
Ja ću sad u sebe trpati proizvode od soje zbog fitosterona koji se vežu za receptore i guraju od sebe estrogene koji "hrane" miom i endiometrij. Čovjek se za slamku lovi, ali mene jeza otići pod nož.

Srdačan pozdrav!

misko
09.10.2007., 12:22
- suzila sam izbor na:

Silva Babić
Koliko se čeka kod njih?

Baš me zaintegrirala tvoja izjava:"odmah te šibne van iz ordinacija".Sad čuj moja iskustva.Godinama sam išla kod istog socijalnog ginića.Bio je uvijek raspoložen za priču,uvijek otkačen,susretljiv...Išla bi k njemu jedanput godišnje,pregled,papa test.Dok nisam početkom godine otišla privatnome,eto kao nikad nisam bila na ultrazvuku,a namjeravam skoro na bebu,pa da napravim kompletne pretrage.Kad ono ciste,endometrioza.....Kaže privatnik da se javim svom ginekologu da mi napiše uputnicu za Vinogradsku.Ja jadna dođem,on me doslovno istjera van i "rengenskim snimkom preko očiju"mi dijagnosticira da mi nije ništa.Ja se nisam dala nego sam potražila i druga mišljenja.Dijagnoza je ista-ciste su tu,sumnja na endometriozu također.Socijalnog ginekologa sam promijenila i našla drugog.Misla da ću opet završiti isto.Čovjek me primio,pregled,papa i ultrazvuk su trajali doslovno 3 minute,prije sam bila vani nego unutra.Ali,čovjek je stručan,dijagnozu mi je odmah postavio)bez da sam mu išta spominjala) i istog trena napisao uputnicu za Vinogradsku.Pouka ti je da ne mora biti pričljiv i ne mora te satima držati u ordinaciji,da bi bio dobar.Jel nekad su ti pričljivci najveći šarlatani.Najbolja je kombinacija da imaš i privatnog i socijalnog.Sretno

Tiambia
09.10.2007., 14:03
ma svaki dan me boli,žiga ili šta već,ovaj jedan jajnik, pogotovo u pms-u i za vrijeme ovulacije-ali neka,bar znam da funkcioniše :cerek: , a i cesto imam osjecaj da me "boli jajnik" kojeg nemam-vjerovatno priraslice...

samo mom ginekologu nije drago, jer me svaki mjesec uplaše bolovi i trčim na UZ -on će poludjeti :rofl: :rofl: :rofl: ali ovaj mjesec neću ići, popila sam po jedan brufen prekjučer,jučer, još jedan večeras, i evo nemam bolove , a sutra trebam dobiti :) čak sam i manje nervorzna :)

takodjer! - i mene bole još uvijek jajnici, iako sam operirala cistu prije skoro godinu dana (ali su mi opet izrasle, nažalost). jednom sam bila na pregledu, nekoliko mjeseci nakon operacije, i bila sam uvjerena da mi je cista ogromna - boljelo me kad bi htjela sjesti, kad bi ustajala, kad bi skakala i slično, ali na kraju je to bila samo vodena cista preko jajnika koja je za par dana sama od sebe pukla i sve ok :)

ali nemoj da ti bude neogodno ići kod doktora - nikada! oni zato i postoje! bolje provjeravati češće nego rjeđe:top:
ciaos

mighty_aphrodite
09.10.2007., 14:15
ma ne bih se složila. Ne mora on ili ona brbljati ali očekujem da mi bez požurivanja odgovori na pitanje/a (jer me nije briga šta je on to sve već čuo milijun puta ili šta ljudi čekaju). Imaju 50% ljudi više nego što bi trebalo pa normalno da se ništa ne stiže. Ma nisam se osjećala ugodno tamo. Uostalom zaboravio je uočiti da sam prehodala upalu jajnika, što je ova druga doktorica odmah skužila.
Meni treba dobar omjer pristojnosti i ljubaznosti i stručnosti, jer ako je netko stručan a bezobrazan ne idem više tamo :ne zna: možda sam brijačica, ali eto.

Ava Adore
09.10.2007., 14:21
A meni je uočio upalu jajnika za koju mi ginekologica prije nije rekla :D

mighty_aphrodite
09.10.2007., 14:27
eto vidiš :rofl: :rofl:

nema nam druge nego kružni đir po ginekolozima, ako koji šta propusti :p

misko
09.10.2007., 14:54
eto vidiš :rofl: :rofl:

nema nam druge nego kružni đir po ginekolozima, ako koji šta propusti :p

ma treba samo tražiti jel ginekologa bar ima,pa koji ti odgovara ostati kod njega.Neka će za jednog reći da je super druga će izaći s nekim negativnim iskustvom.Slažem se,treba se osjećati ugodno i da pri tom imaš povjerenja u njega.I kad ti nešto i nađu tražiti više mišljenja.Isrpljujuće,ali kad ti je zdravlje u pitanju moraš.Ja se spremam na laparoskopiju i odlučila sam se za doktora Kraljevića.Čula sam samo pohvale za njega,nisam čula ništa negativno.
Ima li koja kakvih iskustava s operacije kod njega??

filozofija
11.10.2007., 11:15
cure, ako ste odlučile ne jest meso (kao ja :p ), ima dosta vegetarijanskih recepata na www.coolinarika.com/recept, jer ipak mi ponestaje ideja :mig:

Kakadu
11.10.2007., 12:09
Ja nikad nisam ni bila neki veliki ljubitelj mesa, a sad tu i tamo pojedem komadić piletine.
Jučer sam za večeru radila kinesku hranu: povrće i indijski oraščići poprženi u woku na jakoj vatri s kineskim umakom od soje i češnjaka (koji nije baš previše zdrav, ali je super). Dečku sam to pomiješala s poprženim komadićima svinjetine, a sebi sa sojinim komadićima.
On mi se najprije rugao, ali (koje li ironije) njegovo meso je bilo staro i žilavo pa je počeo krasti komadiće soje s mog tanjura, a na kraju rekao: "Možda sam i ja trebao jesti to tvoje". :lol:

Budući da je ženama s endometriozom jako dobra brokula, ja prilažem svoj recept za krem juhu od brokule. Trebate imati štapni mikser.
Na (maslinovu) ulju propirjate luk i češnjak, dodate izrezanu brokulu, još malo propirjate, dodate par žličica brašna rastopljenih u malo mlake vode, nekoliko puta promiješate, ulijete dosta vode i pustite da se kuha. Kad se brokula skuha, izmiješate štapnim mikserom da se komadi posve usitne, dodate sol, papar, peršin i to je to.
Mi oboje obožavamo krem juhe od povrća, možete ih po istom recepru praviti i od cvjetače, šparoga, šampinjona, samo kod takvih "bijelih" juha na kraju dodate malo vrhja za kuhanje. Dobar tek!

amis
11.10.2007., 13:30
:top: hvala na savjetima i receptima

Evil-Lyn
12.10.2007., 15:00
.Ja se spremam na laparoskopiju i odlučila sam se za doktora Kraljevića.Čula sam samo pohvale za njega,nisam čula ništa negativno.
Ima li koja kakvih iskustava s operacije kod njega??

Ja sam bila na laparoskopiji kod njega. Sve super-od odnosa prema pacijentu-normalan, pristupačan,sve objasni, redovito te obiđe na odjelu ujutro i popodne da vidi kako si -pa naravno do onog stručnog dijela-ugodan pregled i puno radi laparoskopije tako da je tu stvarno doma. :s Ožiljci minimalni. :)

Upoznala sam ga tek kad sam došla u bolnicu-i sad idem i dalje k njemu. Baš imam povjerenja u čovjeka. :top: Preporučam i doktora i bolnicu!

misko
12.10.2007., 15:50
Ja sam bila na laparoskopiji kod njega. Sve super-od odnosa prema pacijentu-normalan, pristupačan,sve objasni, redovito te obiđe na odjelu ujutro i popodne da vidi kako si -pa naravno do onog stručnog dijela-ugodan pregled i puno radi laparoskopije tako da je tu stvarno doma. :s Ožiljci minimalni. :)

Upoznala sam ga tek kad sam došla u bolnicu-i sad idem i dalje k njemu. Baš imam povjerenja u čovjeka. :top: Preporučam i doktora i bolnicu!

A baš mi je drago da čujem toliko pozitivnih iskustava i za bolnicu i za njega.Malo mi je bed jel nikad nisam bila na nikakvoj operaciji,na nikakvom liječenju,tak da mi je olakšanje kad čujem koju dobru stvar da me malo utješi.:top:
A kak je tebi nakon laparoskopije,jel ti se šta vratilo od cista(ako je bila cista) ili je dalje sve ok?

Evil-Lyn
12.10.2007., 22:23
A kak je tebi nakon laparoskopije,jel ti se šta vratilo od cista(ako je bila cista) ili je dalje sve ok?

Oporavak je bio brz i bez problema, a bila sam već 2-3 puta na uzv kontroli i ništa se nije vratilo (u pitanju su bile dermoidna cista u desnom jajniku i cistice po jajovodima).
Neću ti govoriti da se ne brineš jer je to normalno-ali stvarno su ljudi tamo ljubazni, brinu se-ako vide da nešto trebaš odmah dođu, ne trebaš ih moliti-tu mislim na sestre, i dr-i su ok-rijetko ćeš na ginekologiji 1 naići na nekoga tko nosom grebe po nebu-baš su svi bili normalni, dragi i pristupačni-i nema nikakvih forsiranja niti brzine kao u nekim drugim bolnicama-jedan dan za pripremu, drugi dan operacija nakon koje si u intenzivnoj njezi na odjelu do sljedećeg jutra i onda te zadrže još koji dan dok nisu sigurni da je sve ok i da si fit za izlazak iz bolnice-vađenje konaca je 8. dan od lsc.-ako nisi iz Zg uglavnom ostaješ u bolnici do vađenja konaca, a ako jesi puste te doma pa dođeš taj 8. da ti izvade konce. Ja sam stvarno bila prezadovoljna cjelokupnim tretmanom-i sestara i doktora-na SD-u npr. doktora vidiš možda još 1-2 puta nakon operacije, a Kraljević te provjeri i ujutro i popodne svaki dan. Ne mogu to sad reći za sve doktore u toj bolnici, ali on ima taj običaj kad su njegove pacijentice u pitanju :mig:
Ako te još bilo što zanima...:mig:

mousse od čokolade
14.10.2007., 13:30
kolko ono dodje kod nje pregled + papa ? za studentice...

skroz sam zaboravila :confused:

filozofija
14.10.2007., 16:11
cure, jeli neko od vas čitao "žensko tijelo,ženska mudrost"? doktorica koja je autor te knjige tvrdi da je endometrioza (kao i većina bolesti) povezana sa našom psihom i načinom razmišljanja.da ustvari živimo život a želimo i osjećamo nešto drugo, da ne slušamo naše tijelo i žensku intuiciju.da smo duboko u sebi potisli naše osjećaje i probleme i da onda naše tijelo reagira na način na koji reagira.što mislite o tome?počela sam malo razmišljat o sebi i mislim da tu ima istine.svi govorimo da imamo tu cistu i da se nezna razlog njenog nastanka, ali da li je stvarno točno to što autorica tvrdi?da li se možemo suočit same sa sobom i priznat naše strahove i izrazit svoje osjećaje?zanima me što ćete reć o tome?

Hard Candy
14.10.2007., 17:38
Ja cu ti reci da mi to ne zvuci nemoguce, no ne postoje li teorije kako su zapravo sve bolesti koje se manifestiraju fizicki uzrokovane nestabilnoscu duha i psihe pa tako tijelo samo se unistava, ali moze i izlijeciti. Inace, ova teorija o potiskivanju se cini i kod mene moguca..

misko
14.10.2007., 19:51
Oporavak je bio brz i bez problema, a bila sam već 2-3 puta na uzv kontroli i ništa se nije vratilo (u pitanju su bile dermoidna cista u desnom jajniku i cistice po jajovodima).
Neću ti govoriti da se ne brineš jer je to normalno-ali stvarno su ljudi tamo ljubazni, brinu se-ako vide da nešto trebaš odmah dođu, ne trebaš ih moliti-tu mislim na sestre, i dr-i su ok-rijetko ćeš na ginekologiji 1 naići na nekoga tko nosom grebe po nebu-baš su svi bili normalni, dragi i pristupačni-i nema nikakvih forsiranja niti brzine kao u nekim drugim bolnicama-jedan dan za pripremu, drugi dan operacija nakon koje si u intenzivnoj njezi na odjelu do sljedećeg jutra i onda te zadrže još koji dan dok nisu sigurni da je sve ok i da si fit za izlazak iz bolnice-vađenje konaca je 8. dan od lsc.-ako nisi iz Zg uglavnom ostaješ u bolnici do vađenja konaca, a ako jesi puste te doma pa dođeš taj 8. da ti izvade konce. Ja sam stvarno bila prezadovoljna cjelokupnim tretmanom-i sestara i doktora-na SD-u npr. doktora vidiš možda još 1-2 puta nakon operacije, a Kraljević te provjeri i ujutro i popodne svaki dan. Ne mogu to sad reći za sve doktore u toj bolnici, ali on ima taj običaj kad su njegove pacijentice u pitanju :mig:
Ako te još bilo što zanima...:mig:

Hvala na informacijama.Ma svašta me još zanima,ali većinu znam,ak se sjetiš još nečeg bitnog javi.Ja idem zbog endometrioze,cista hvala Bogu na samo jednom jajniku,ali tko zna koliko ima tih glupih priraslica.Ali ajde,riješim to i odmah na dijete.Moj dan D je negdje za tri tjedna,javim se,drži fige.:top: A da li dalje ideš kod Kraljevića privatno ili u ambulantu u bolnicu?Koliko vidim u bolnici je uvijek većinom gužva,pa čekaš,nema naručivanja,dođeš i čekaš,pa ako mu još uleti kakva hitna operacija,ajme...

Ja bi svim curama sa foruma koje traže socijalnog ginekologa na Trešnjevci preporučila Jozu Ezgetu,sa Nove ceste.Tip je skroz ok.:top:

Evil-Lyn
14.10.2007., 20:53
Hvala na informacijama.Ma svašta me još zanima,ali većinu znam,ak se sjetiš još nečeg bitnog javi.Ja idem zbog endometrioze,cista hvala Bogu na samo jednom jajniku,ali tko zna koliko ima tih glupih priraslica.Ali ajde,riješim to i odmah na dijete.Moj dan D je negdje za tri tjedna,javim se,drži fige.:top: A da li dalje ideš kod Kraljevića privatno ili u ambulantu u bolnicu?Koliko vidim u bolnici je uvijek većinom gužva,pa čekaš,nema naručivanja,dođeš i čekaš,pa ako mu još uleti kakva hitna operacija,ajme...

Kraljević ima privatnu ord. u Vrbanima-pa sad idem tamo. Inače cure/žene koje operira naručuje na vađenje konaca/kontrole uglavnom kad je dežuran tamo negdje kasnije popodne-tako da se manje čeka-naravno ako nije neka gužva na odjelu ili u rađaoni. :mig:
Navijam da sve prođe kako treba i da se što brže oporaviš! :top:

:)InfectedMushroom(:
14.10.2007., 21:49
Ginekolog :
1. daje recept za kontracepcijske koje onda besplatno dobiješ u ljekarni
2. daje recept pa kontracepcijske koje platiš i dobiješ u ljekarni
3. daje samo preporuku koje kontracepcijske kupiti/koristiti :confused: :confused: :confused: :confused:

Evil-Lyn
14.10.2007., 22:11
Ginekolog :
1. daje recept za kontracepcijske koje onda besplatno dobiješ u ljekarni
2. daje recept pa kontracepcijske koje platiš i dobiješ u ljekarni
3. daje samo preporuku koje kontracepcijske kupiti/koristiti :confused: :confused: :confused: :confused:

1. i 2. ovisno o tome jesu li pilule neka vrsta terapije ili ćeš ih prvenstveno koristiti za kontracepciju.
A koje ćeš pilule koristiti isto odlučuje gin. nakon razgovora s tobom i napravljenih pretraga. Inače ih ne možeš dobiti u ljekarni bez recepta-osim ako nemaš neku "svoju" magistru! :) Ali ti to ne bi preporučila.

eta
16.10.2007., 10:24
zanima me da li je netko nedavno bio kod nives šikanić-dugić i kakva je iskustva imao... koliko dugo se ceka na pregled?

Lavica-88
16.10.2007., 16:53
Ako netko treba ginekologa u Varaždinu, a da je preko socijalnog, preporučam doktoricu Tamaru Vrčić.
Bila sam kod nje na prvom pregledu i full mi se dopala, ljubazna je i strpljiva!

daly1987
16.10.2007., 18:15
Jel zna netko nekog dobrog ginekologa u Osijeku, preko socijalnog?

blondie27
16.10.2007., 19:03
Evo pokušavam sve ovo pročitati ,ali odstala sam pa ću vas pitati.Studentica sam tu u Zagrebu i trebala na pregled kod ginekologa prvi put.Htjela bi uzeti kontracepcijske pilule.Možete bi preporučiti neko preko socijalnoga,ja bi radije ženu.Nemam baš love za privatnika.

Lavica-88
17.10.2007., 17:20
Jučer mi se javio neki čudni iscjedak, bjelsast je i sirast, i osjećam neko neugodno peckanje. jel zna netko što može biti uzrok tome i dal se u ljekarni može kupiti kakva krema ili mast?:ne zna:

Tigrica
17.10.2007., 17:28
Jel zna netko nekog dobrog ginekologa u Osijeku, preko socijalnog?

hm, ne znam sto bi ti rekla, ako hoces nekog kod kojeg ces biti odmah na redu bez cekanja, odi kod gin u Retfalu...a jel mora biti zena?

Kristina19
17.10.2007., 19:09
Jučer mi se javio neki čudni iscjedak, bjelsast je i sirast, i osjećam neko neugodno peckanje. jel zna netko što može biti uzrok tome i dal se u ljekarni može kupiti kakva krema ili mast?:ne zna:

To su ti gljivice. Možeš kupiti kremu i vaginalete ali jednostavnije ti otići do ginića, možda te neće ni pregledat ako mu kažeš nuspojave, odmah ti da recept i dobiješ besplatno.
Inače možeš kupit na svoju ruku Canesten vaginalete i kremu (3 vaginalete + krema oko 50kn). Ili Plimicol. Ista stvar. Pitaj u ljekarni

Kristina19
17.10.2007., 19:10

To su ti gljivice. Možeš kupiti kremu i vaginalete ali jednostavnije ti otići do ginića, možda te neće ni pregledat ako mu kažeš nuspojave, odmah ti da recept i dobiješ besplatno.
Inače možeš kupit na svoju ruku Canesten vaginalete i kremu (3 vaginalete + krema oko 50kn). Ili Plimicol. Ista stvar. Pitaj u ljekarni

eruditio
17.10.2007., 21:15
kolko ono dodje kod nje pregled + papa ? za studentice...

skroz sam zaboravila :confused:

ako se ja dobro sjecam, u moje studentsko vrijeme je to bilo oko 270kn

misko
18.10.2007., 08:20

Ako češ ići giniću traži da ti prepiše BETADINE vaginalete.Dosta su učinkovite,ali mislim da ih ne možeš dobiti bez recepta.:mig:

BlackMagicWoman
18.10.2007., 23:12
Ponavljala ja opet briseve i ovaj put imam povećan broj streptokoka u brisu cerviksa. E sad, zanima me mišljenje vas koje ste se možda ''susrele'' sa ovom bakterijom..Što vam je kao uzrok za njen nastanak naveo liječnik/ca ?
Moj ginekolog mi je rekao da je uzrok oslabljen imunitet (u što sam i sama uvjerena).Ta se bakterija kao normalno nalazi ''dolje'', al zbog gore navedenog množi se. Što mi je bilo i logično..
I onda odem kod svoje doktorice opće prakse radi nekih uputnica, da bi se ona na to sve nasmijala i pitala me ironično: ''Ne znaš da se streptokok dobija od oralnog sexa?'' A ja je gledala u čudu, zapela mi knedla u grlu,prvi put čula tako nešto...Još taj njen pristup ko da sam klinka koja se .... s kim god stigne
Jel istina da se dobija od oralnog sexa? :confused:
Imam jednog jedinog partnera već 3 god.

Mary Cas
19.10.2007., 13:25
Ja sam ga na nek foru dobila dok sam bila djevica i bez dečka...

To da se streptokok normalno nalazi tamo prvi put čujem. Bakterija koja, ako se ne liječi, a aktivna je, može puno sranja napravit pa i zatajenje srčanog mišića uzorkovat, da normalno živi negdje u tijelu? Krasno..

Da, mogla si ga dobit oralnim seksom ak ti je dečko možda kliconoša (nema simptoma, a ima ga u ustima/nosu/wherever), ali nisi morala (moj primjer).

Mary Cas
19.10.2007., 13:27
Evo pokušavam sve ovo pročitati ,ali odstala sam pa ću vas pitati.Studentica sam tu u Zagrebu i trebala na pregled kod ginekologa prvi put.Htjela bi uzeti kontracepcijske pilule.Možete bi preporučiti neko preko socijalnoga,ja bi radije ženu.Nemam baš love za privatnika.

Isti slučaj... Ne podnosim svoju ginekologicu, a sve tu navedene koje su na dobrom glasu su prenatrpane. Help :(

P.S. Zna li možda netko je li se ili kad se dr. Ujević (DZ Siget, navodno je ok) vraća s porodiljskog i prima li nove pacijente. :confused:

Rosary
21.10.2007., 01:21
..a i bila sam na antibioticima..jel ima to kakve veze?

pa normalno da ima. zar to ne znaš? mnogim ženama se gotovo uvijek nakon što uzimaju antibiotike pojavi candida.

palchitza
21.10.2007., 14:50
Ja isto imam nekakav čudan iscjedak neko vrijeme. . .Ali me ne pecka ništa. Nekakav je sirast. Zato bi htjela ići ginekologu,pa me zanima gdje u Zg ima dobar ginić, a da nije privatnik? Jer sad studiram u Zg, a inače sam iz Kc. I da li se mogu prebaciti? Kak da to izvedem?

palchitza
21.10.2007., 14:58
Zabrinjava me to. Nisam prije imala takvih problema, a negdje sam našla neku temu, da to ima veze s kontracepcijom, ja npr. pijem Yasmin pa mislim možda mi je zbog toga, jer kao od kontracepcije dolazi do slabljenja imuniteta ... Znači, te Canesten vaginalete mogu kupiti tak, bez recepta? Možda se kod mene radi o nekoj infekciji .:confused: :(

RHCP_cura
21.10.2007., 15:08
Ginekologica mi je prepisala canesten (dobila sam jednu tabletu i aplikator) jer je tjekom pregleda vidjela da imam gljivice. Ja sam doduse imala iscjedak, ali ne neki nenormalni i nisam se time previse zamarala, nije me niti peckalo, ma nista... Ali nije mi nista dala za decka. Kad sam je pitala mora li i on nesto koristiti (jer je nesto najlogicnije da mora) ona je rekla da ce se to sve srediti :confused:

Uglavnom, dogovorili smo se da neće biti sexa dok ne dobijemo neke odgovore, dakle, kaj mislite, bi li bilo dobro da kupimo još jedan pak canestena (tabletu) za mene i kremu za njega? Ili da samo kupimo njemu kremu? Kazem, ja nisam niti imala neke simptome pa je mozda infekcija bila mala i ova jedna tab ju je iskorjenila?

Coco Vanilla
21.10.2007., 15:26
Pročitala sam da je ulje čajevca dušu dalo za ubit gljivice..
Tako da ako nekog zanima neka malo prosurfa internetom..
Inače,ja sam gljivice redovito dobivala dok sam pila pilule..Otkad ih ne pijem,nema ni gljivica.. :mig:

vivian
21.10.2007., 21:17
Ginekologica mi je prepisala canesten (dobila sam jednu tabletu i aplikator) jer je tjekom pregleda vidjela da imam gljivice. Ja sam doduse imala iscjedak, ali ne neki nenormalni i nisam se time previse zamarala, nije me niti peckalo, ma nista... Ali nije mi nista dala za decka. Kad sam je pitala mora li i on nesto koristiti (jer je nesto najlogicnije da mora) ona je rekla da ce se to sve srediti :confused:

Uglavnom, dogovorili smo se da neće biti sexa dok ne dobijemo neke odgovore, dakle, kaj mislite, bi li bilo dobro da kupimo još jedan pak canestena (tabletu) za mene i kremu za njega? Ili da samo kupimo njemu kremu? Kazem, ja nisam niti imala neke simptome pa je mozda infekcija bila mala i ova jedna tab ju je iskorjenila?

kupite mu canesten kremu za svaki slucaj pa nek se maze 2x dnevno par dana, da ne bi doslo do ponovne infekcije

Hard Candy
21.10.2007., 21:24
Seks ne, al za porod nisam sigurna ;)

kišica
22.10.2007., 09:38
jel zna tko da li dr.bagović ima ugovor sa HZZO-m?
ili bilo koji drugi gin u okolici maksimira sa ugovorom?

PaRiŽanKa
22.10.2007., 09:39
Jutro dame.

zanima me gdje ordinira ta doktorica Babić? Jel privatna? Jel stvarno tak super super kak se prica? Pun mi je kufer isfrustriranih socijalnih... nisam se susrela sa jednim ili jednom normalnom, a koja radi preko HZZO-a...

Harni? Koje su cijene?

hvala puno!

misko
22.10.2007., 11:25
Zabrinjava me to. Nisam prije imala takvih problema, a negdje sam našla neku temu, da to ima veze s kontracepcijom, ja npr. pijem Yasmin pa mislim možda mi je zbog toga, jer kao od kontracepcije dolazi do slabljenja imuniteta ... Znači, te Canesten vaginalete mogu kupiti tak, bez recepta? Možda se kod mene radi o nekoj infekciji .:confused: :(

I ja pijem Yasmine i imala sam prije mjesec dana slične simptome.Vjerovatno je podložnost gljivica veća nego kad ih ne piješ(slabljenje imuniteta...).
Nemaš razloga za brigu,jedna tura vaginaletama i sve super poslije.Nemaš razloga za brigu:)

Allexis
22.10.2007., 20:10
Jutro dame.

zanima me gdje ordinira ta doktorica Babić? Jel privatna? Jel stvarno tak super super kak se prica? Pun mi je kufer isfrustriranih socijalnih... nisam se susrela sa jednim ili jednom normalnom, a koja radi preko HZZO-a...

Harni? Koje su cijene?

hvala puno!

dr. Babić, poliklinika Ginoderma (privatna) --> kompletan pregled 400 kn..... na prethodnim str. ima puno o njoj....
http://www.ginoderma.hr/

dr. Harni --> kompletan pregled 450 kn

waitapu
23.10.2007., 11:42
Moje pitanje nije bas direktno vezano sa candidom, ali cini mi se da je ovdje najvise zena upoznato sa kremicama za nasu frendicu, jel.

Zanima me da li canesten, plymicol i njima slicne kreme sluze samo za rjesavanje flore i faune ili imaju i blagi analgetski ucinak? Da ne bi teoretizirala... zbog pilula se teze navlazim i unatoc tome kaj koristim lubrikant, dragi me je nakon pomalo divljeg sexa :p lagano iziritirao. Dakle, trenutno nemam gljivice, ali imam doma ove nase drage kremice. I sad, bojim se malo time mazati da mi flora kasnije ne bi postala otporna (kad se gljivice pojave, a pojavit ce se), a opet trenutno me to sve dolje tako nekako iritira i bolucka/pecka kao da me upravo razdjevicio :tuzni: Jel postoji nesto da malo ublazi iziritiranost?

blondie27
23.10.2007., 13:41
Jeli ima netko da ide kod doktora Refat El-Hajj u Laginjinoj?Navodno je jako dobar...hitno je

Žumberak
23.10.2007., 14:22
Jeli ima netko da ide kod doktora Refat El-Hajj u Laginjinoj?Navodno je jako dobar...hitno je

Ja sam išla i bio mi je katastrofa.

Uzimala sam hormonalnu kontracepciju (on mi prepisao) i imala sam puno nuspojava, no kad god bih mu se potužila on bi rekao da je to sve normalno, da se moram naviknuti :rolleyes:. I tako sam nešto više od godinu dana svaki mjesec 2 tjedna krvarila jer je to "normalno" :flop:.

HappyGirl
23.10.2007., 15:08
pozdrav svima, uskoro se selim u Rijeku (iz Slavonije), pa me zanima kojeg ginekologa biste mi preporučile ali da nebude privatnik. do sada sam imala uvijek ženske gin, pa ako može koja preporuka za ženu. i

funnygirl33
23.10.2007., 15:15
a premaz ranice (ektopije) je 100 kn (al to boli :mad: )

Zašto se to radi? Jel to neka preventiva ili isto test?

blondie27
23.10.2007., 15:21
hej cure,već sam pitala ali pitat ću ponovno jel mi možete preporučiti nekog ginekologaa da nije privatno,jedino san čula za ovoga El-Hajj u laginjinoj,please hitno je

funnygirl33
23.10.2007., 15:31
Jel ima tko kakav komentar za onu novu tetu u Studentskoj, Vesnu Stipčević ili tako nekako?

maza1
23.10.2007., 19:18
idem kod dr.joze ezgete na trešnjevci.
nisam baš zadovoljna njime, jer je totalno konzervativan. želim ostati trudna i kaj god da ga pitam, dal trebam piti folnu kiselinu, dal da radim bakteriološke testove prije trudnoće, za sve kaže ništa ne treba sve ok. folnu piju žene koje imajub jaka krvarenja. svugdje čitam da se pije folna, a on sada kaže da ne treba.
jel mi tko može preporučiti dobrog ginekologa u zaprešiću, zapadni dio grada zgb ili centar zgb da je normalan i šalje na pretrage bez da pretjerano filozofira.

Allexis
23.10.2007., 19:23
pozdrav svima, uskoro se selim u Rijeku (iz Slavonije), pa me zanima kojeg ginekologa biste mi preporučile ali da nebude privatnik. do sada sam imala uvijek ženske gin, pa ako može koja preporuka za ženu. i

imas ovdje na forumu topic Rijeka ginekolozi - preporuke.....

http://www.forum.hr/showthread.php?t=219820

GothicRomance
23.10.2007., 21:25
nisam baš zadovoljna njime, jer je totalno konzervativan. želim ostati trudna i kaj god da ga pitam, dal trebam piti folnu kiselinu, dal da radim bakteriološke testove prije trudnoće, za sve kaže ništa ne treba sve ok. folnu piju žene koje imajub jaka krvarenja. svugdje čitam da se pije folna, a on sada kaže da ne treba.
jel mi tko može preporučiti dobrog ginekologa u zaprešiću, zapadni dio grada zgb ili centar zgb da je normalan i šalje na pretrage bez da pretjerano filozofira.

ja bih ti preporucila svoju ginekologicu, al ona je u maksimiru pa ne znam da li ti to bas odgovara :ne zna: . privatnik je i ja sam super zadovoljna s njom jer stvarno mogu o svemu otvoreno razgovarat i pomoci ce uvijek kolko god moze. radi u poliklinici eljuga pa ak te zanima proguglaj malo ili mi se javi na privat pa cu ti dat kontakt broj.

HappyGirl
24.10.2007., 00:02
Allexis hvala :top:

sanjuška67
24.10.2007., 11:26
Jel netko ima preporuku za ginića u DZ Siget ili Dugave i da li se uopće mogu prijaviti novi pacijenti? Hitno je

čudo
24.10.2007., 16:03
u dz dugave imaš dr. marčetu- izvrstan doktor:top:

La Isla
24.10.2007., 17:40
evo sad dva pitanja, jedno gluplje od drugog (plava sam):
1. moze li se candida prenijeti na partnera (muskog :zubo:)
2. cak i ako se koristi kondom?

jolf
24.10.2007., 19:56
evo sad dva pitanja, jedno gluplje od drugog (plava sam):
1. moze li se candida prenijeti na partnera (muskog :zubo:)
2. cak i ako se koristi kondom?

mozes dobit na bezbroj nacina, cak mi je ginic reko da se mogu dobit, sexom naravno bez kondoma, ali i ako prakticirate oralac a imate karijese...:confused:

palchitza
27.10.2007., 17:08
i mene zanima di u zg ima dobar ginekolog, a da nije privatnik, jer stvarno nemam para za to. trebala bi se prebacit iz kc u zg.

me in honey
31.10.2007., 11:52
dr. Babić, poliklinika Ginoderma (privatna) --> kompletan pregled 400 kn..... na prethodnim str. ima puno o njoj....
http://www.ginoderma.hr/

ja sam bila pred dva tjedna, baš po preporuci cura s ovog topica, i imam samo pohvale za doktoricu babić :top:

eruditio
31.10.2007., 16:56
koliko je došao pregled?

btw, jel treba uputnica za pregled kod socijalnog?

ne treba ti ni zdravstvena iskaznica ni osiguranje, a kamoli uputnica:top:

Lali Puna
31.10.2007., 18:54
ne treba ti ni zdravstvena iskaznica ni osiguranje, a kamoli uputnica:top:

ma treba zdravstvena i osiguranje za pregled kod socijalnog gina. kod privatnog ne. uputnica ne treba za socijalnog.

Sopor
01.11.2007., 10:20
Ula Marton, Hebrangova! Zna li netko kakva je? Iskustva? Privatnica je. Treba mi hitnije, a ne mogu nikako dobiti ovu Stepanić, koja mi je socijalna...

Jel' bolja Stepanić na studentskoj ili Matezović u Runjaninovoj?

dama19
01.11.2007., 12:38
Ula Marton, Hebrangova! Zna li netko kakva je? Iskustva? Privatnica je. Treba mi hitnije, a ne mogu nikako dobiti ovu Stepanić, koja mi je socijalna...

Jel' bolja Stepanić na studentskoj ili Matezović u Runjaninovoj?

Ja sam kod nje zadnje tri godine i zadovoljna sam , meni je super! Baš se spremam otići do nje na pregled sljedeći tjedan.

LostHeaven
01.11.2007., 13:49
ginoderma, dr.ljubojevic.
ova zenska koja radi s njime nije ni upola strucna ko on, iako ju je on ucio svemu.

zbog povijeti bolesti kod mame (rak grlica maternice) idem k njemu.
operirao ju je na vrijeme i sad je sve u redu. fenomenalni je dijagnosticar i pravi profic. :top:

Sopor
02.11.2007., 15:33
Thnx dama. :)

Aha, zaboravih, jel skupa? Trebam samo pregled i papu i par pitanja...

mama Dalton
02.11.2007., 15:44

Dr. Relja u Supernovi, Savska. Vodila sam kod njega dvije trudnoće (i jedan blighted ovum prije njih, nažalost), super je, ugoda, dobar dijagostičar, prekrasne komunikacije s pacijenti(ca)ma, o svemu ima vremena porazgovarat... Zaista za preporučit od srca.

timonka
02.11.2007., 21:09
dr. Hrsak na Jarunu, dosla do nje preko frendice i skroz sam zadovoljna. malo pomalo vidim da joj dolazi pola zapadnog dijela zagreba. zenska je kul, bas se lijepo pobrine za tebe, a i med. sestra je fora. u svakom slucaju, toplo preporucujem.

plavka
03.11.2007., 01:55
Jel ima tko kakav komentar za onu novu tetu u Studentskoj, Vesnu Stipčević ili tako nekako?

Vesna Stepanić- meni je ok, nisam neka mimoza ,naručim se, dodjem , obavim pregled i to je to šta je pitam trudi se objasnit a je da su sestre u banani ali šta češ!

plavka
03.11.2007., 01:58
Je li neko bio kod DR. Kalafatića u PETROVOJ? bilo kakva info dobrodošla! thnxxxxxxxxxxxx

Kinky
03.11.2007., 07:16
dr. Hrsak na Jarunu, dosla do nje preko frendice i skroz sam zadovoljna. malo pomalo vidim da joj dolazi pola zapadnog dijela zagreba. zenska je kul, bas se lijepo pobrine za tebe, a i med. sestra je fora. u svakom slucaju, toplo preporucujem.

jel to privatni dr ili socijalni?
selim se uskoro u zapadni dio grada, pa da se prebacim...

misko
03.11.2007., 08:48
A gdje ides na OP?

u Vinogradsku.Čula sam same pohvale vezene uz njih pa se s te strane osjećam sigurna.

dama19
03.11.2007., 13:28
Thnx dama. :)

Aha, zaboravih, jel skupa? Trebam samo pregled i papu i par pitanja...

Pregled i papa su ti kod nje 400 kn! Ultrazvuk isto tako ..

yazzy
04.11.2007., 19:44
Pozdrav svima od nove cure na forumu:) ! Zanima me jel ima tko iskustva sa ginekolozima u DZ Prečko ? Unaprijed hvala na odgovorima!

danči
04.11.2007., 23:15
Je li neko bio kod DR. Kalafatića u PETROVOJ? bilo kakva info dobrodošla! thnxxxxxxxxxxxx

frendica je rodila kod njega, imala je dogovoreni carski rez i znam da je bila zadovoljna.

račica
05.11.2007., 09:21
Mene zanima dal netko ima iskustva s liječenjem policističnih jajnika kod docentice Nade Smiljan u KBC-u Rijeka?

bronco
05.11.2007., 11:54
Mene zanima dal netko ima iskustva s liječenjem policističnih jajnika kod docentice Nade Smiljan u KBC-u Rijeka?

PCOS se ne lijece. Ako imas problema sa neplodnosti ili aknama onda se moze pomoci. Inace regulacija tjelesne tezine s pravilnom ishranom i tjelesnom aktivnosti je sve sto ti treba. Sretno

Allexis
05.11.2007., 14:25

više informacija o ginekolozima u rijeci naći ćeš ovdje na forumu, ali pod topicom Rijeka - ginekolozi.....

http://www.forum.hr/showthread.php?t=219820

račica
05.11.2007., 14:33
ma čitala sam to Rijeka-ginekolozi, ali je nitko ne spominje. Zanima me dal itko ima bilo kakva iskustva s dotičnom doktoricom. bila sam kod nje na pregledu, čini mi se ok, ali do sada imam svakojaka iskustva s ginekolozima (uglavnom ne jako dobra) koja su me koštala već dosta uzaludnog vremena, novaca, a o živcima da i ne govorim...

jedan_ludi
05.11.2007., 23:36
Ovako, meni i mojoj djevojci se dogodio veliki peh. Ona je pila tablete, dobila prvu menstruaciju nakon njih, redovito ih uzimala, ali ipak - ostala trudna. Sada, zeljeli bi da to ostane medu nama, tj. da ne saznaju bliznji i roditelji, no ona nije punoljetna, tj. ima 17 godina. Sada, da li znate, je li moguce napraviti to sa 17 godina bez pristanka roditelja, ili laicki receno "na crno". U obzir dolazi hrvatski jug, od Prevlake do Zadra, Hercegovina i nasa metropola-Zagreb. Sve informacije, savjeti, preporuke itd. su dobro dosle. Unaprijed zahvaljujem.

nisamlu
05.11.2007., 23:41
Ovako, meni i mojoj djevojci se dogodio veliki peh. Ona je pila tablete, dobila prvu menstruaciju nakon njih, redovito ih uzimala, ali ipak - ostala trudna. Sada, zeljeli bi da to ostane medu nama, tj. da ne saznaju bliznji i roditelji, no ona nije punoljetna, tj. ima 17 godina. Sada, da li znate, je li moguce napraviti to sa 17 godina bez pristanka roditelja, ili laicki receno "na crno". U obzir dolazi hrvatski jug, od Prevlake do Zadra, Hercegovina i nasa metropola-Zagreb. Sve informacije, savjeti, preporuke itd. su dobro dosle. Unaprijed zahvaljujem.

u srbiji moze i sa 15 a kod nekih mesara moze i sa 12,13 :rigo:

Barbi:)
05.11.2007., 23:41
jedan ludi & nisam luda :confused: :lol: :lol:

nisamlu
06.11.2007., 00:07
hahahha tek sad vidim kakav mu je nick :rolleyes:

jedan_ludi
06.11.2007., 01:02
Ovakvi postovi nikako ne pomazu. Molio bih ozbiljnost, jer i situacija ozbiljna. Hvala

Zvjezdica86
06.11.2007., 07:35
Ovakvi postovi nikako ne pomazu. Molio bih ozbiljnost, jer i situacija ozbiljna. Hvala

Evo...ja sam isto jedna od onih iz koje se vecinom ismijavalo na forumu radi postavljene teme....jer sam bila isto u toj situaciji prije nekoliko dana....
Samo da ti kazem....ovaj forum ti nimalo nece pomoco...naprotiv...samo odmoci i napraviti te budalom, i tebe i tvoju situaciju....
Kao sto sam vec napisala, prosla sam ovu situaciju zajedno sa deckom i nije nimalo ugodna...
Pa da ne duljim...samo ti zelim reci da ces vjerojatno morati dobiti pristanak roditelja...odnosno...potpis...
Ja imam 21 god ali sam ipak morala dati osobne podatke od roditelja, brojeve telefona, kucni i privatni....neznam iz kojeg razloga...valjda ako se nesto zakomplicira...i zato vjerujem da abortus ima veze sa maloljetnosti....
I svakako u pratnji treba biti punoljetna osoba....
Zelim vam svu srecu, jer ovo kroz sta cete proci nece biti nimalo ugodno....najmanje za nju...
Pozdrav....

*zvoncica*
06.11.2007., 11:17
ni slucajno nemojte to raditi "na crno" ,nije to bas bezazlen zahvat.najbolje da se savjetuje sa ginekologom i to obavi u bolnici kako treba
a s obzirom da je maloljetna obavezno ce trebati suglasnost roditelj,jer bez toga joj u niti jednoj bolnici nece htjeti napraviti abortus

kuštrava
06.11.2007., 12:50
Najbolje nazovite bolnicu i pitajte šta je sve potrebno i nikako nemojte raditi na crno!!!

kleica_ri
06.11.2007., 13:25

šta si lud? "na crno". aj se najprije potrudi pročitati ili pitati nekog kakav je to postupak i što se sve može dogoditi tvojo dragoj.... pogotovo ako nije obavljeno kod stručnjaka. da se mesari tebe ne bi tako razmišljal
tek toliko

zlatna
06.11.2007., 13:29
jel uopce beba moze biti ok ak se zatrudni pod pilulama? jer znam da se nekad pravi pauza prije trudnoce

bolje ovo stavi na podforum trudnoca a ne tu .. jer tu nema pomoci za tebe :kava:

ljubičica.split
06.11.2007., 13:43
http://www.sandrodiremigio.com/blog/aborto_foto.htm