View Full Version : Ginekolozi - opći topic
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Shimamoto
06.11.2007., 13:47
Bok,
samo da pitam zna li netko nesto vise o HPV infekciji stanicama visokog rizika.Znam da nema lijeka ali savjet nekoga tko je to prosao bi mi dobro dosao.Sve me to skupa iznenadilo pa sam sad u panici.
Hvala puno.:(
kleica_ri
06.11.2007., 13:52
znala sam kakav je to zahvat i sve, ali ove slike...
uzas. stvarno tuzno.
http://www.sandrodiremigio.com/blog/aborto_foto.htm
:horor::horor::horor::horor::horor::horor:
STRAVA!
Ivanicapeca
06.11.2007., 15:22
Ne,pila sam ih davno nekih dvije godine isključivo radi kontracepcije.Onda ih nisam pila par godina,a pošto me moj pametni ginić(a ja još pametnija) nije nikad slao na UZV nisam ni znala da imam kakvu cistu.Bila sam privatno prije 9 mjeseci na UZV i pa od tada pijem Yasmin.Cista se za to vrijeme smanjila neznatno ali ne raste.Sad idem na op. pa ću poslije vidjeti.Išla bi odmah na bebača,a ako ne ide....vratit ću se neko vrijeme opet na pil,da mi se ne vrati
Odi ti na bebu, samo imaj strpljenja, nakon pilsa je ponekad potreban period "čišćenja" i hormonalnog balansiranja. Naravno, cijelo to vrijeme budi pod liječničkim nadzorom i pij čajeve ovdje navedene.
bok svima!
zanima me ima li tko od vas iskustva s poliklinikom Hilarus i dr:Sandrom Markovic-Latkovic?
Do sada sam bila kod Martonica,ali one cesto znaju biti malo konfuzne i neodredjene.i skupe.Dr.Sandra ima malo tezu ruku (kod nje sam radila neke brisove),ali je vrlo jasna i jednostavna.
Danas moze gotovo bilo tko (citaj : tko ima love) otvoriti privatnu ordinaciju ,a to ne znaci da su strucni.Zato me zanima je li tko ima o kakvih iskustava s njom?
Zvjezdica86
06.11.2007., 16:33
ti milsis da pomazes tim slikicama??
Covjek je molio savjet, ne ono sto ce biti nakon zahvata...
Zasto se uvijek moraju naci neki zagrizeni antiabortisti koji u potpunosti uniste covjeka koji trazi neki glupi savjet ili bilo sta jer da zna sta uciniti i zeli sagledati nacin na koji drugi razmisljaju.
nebi postavio temu na ovom glupom forumu da vidi rjesenje u onome kako mu je sada...pa milsim....pa jel zaista ovakve slike pomazu?ko se uopce time bavi to traziti???:s :s
ej, kako to da se endo proširila? jesi bila na terapiji? jesi pokušala zatruditi :mig:
a eto...kod mene je neki agresivniji tip...bila sam 6 mj. na injekcijama zoladexa i čim sam nakon te treapije napravila UZV, već su se vidjela nova žarišta....a dok sam otišla na 2. operaciju 5 mjeseci nakon toga već mi se proširila do crijeva
nije ti tako kod svakoga, pa ne paničari unaprijed..znam žene koje čak nisu morale ni na operaciju, žene koje su rodile 2 djece bez problema itd.
nisam pokušavala zatrudnjeti, ali sad sam prošli mjesec prestala piti ab...odjednom mi se stanje jako pogoršalo, završila na hitnoj, ali s urotraktom...i sad već 2 tjedna traže kaj mi je, a pošto imam those days ne mrem kod gin. otići i vidjeti kaj se događa
a uz sve to, moja gin. otišla u mirovinu i sad moram tražiti nekog novog dobrog...:( :(
gnjavež
06.11.2007., 16:48
jel to tvoja slika?:confused: lijepo izgledas na njoj:rofl:
on topic: na abortus(legalni) nece moci bez pristanka roditelja
charlyse
06.11.2007., 18:06
Ajme užasa:cry:
Koji me vrag tjerao da ovo pogledam:(
Znam da nije lako savjetovati nekoga, a pogotovo poslušat pametan savjet. Ja bi vam savjetovala da dobro razmmislite, nikakvi abortusi "na crno", pa ne daj bože da ti se curi šta dogodi ili da nikad ne može ostat trudna.
Zašto ne razmislite o mogućnosti da se to dijete rodi, pogledaj ove slike, pa to je vaše dijete, vaša krv. Želiš li da ono završi na ovako grozan način??
Znam da se vama u tim godinama čini kao nešto strašno, velika odgovornost i totalni preokret u životu, ali abortus???
Od prijateljice sestrična je rodila sa 17 god. i ništa joj nije falilo. Završila je školu, naizlezila se i ima prekrasnog dječaka od 5 godina.
Razmislite dobro prije nego se definitivno odlučite na abortus!!
Scarllet O'Hara
06.11.2007., 18:17
Ovo je prestrasno.. :eek:
Ne daj Boze nikome da to mora napraviti.. U soku sam.. :(
Jel postoji opcija da se beba rodi pa da ju date na usvajanje? Ima puno parova koji bi sigurno zeljeli posvojiti bebu..
kisikana
06.11.2007., 18:18
Viđala sam daleko strašnije i ružnije stvari na hitnoj :kava:
omg ovo je horor
ludi razmislite dobro ti i draga kaj napraviti...
Girl_zg
06.11.2007., 18:32
Razmislite puno, prije nego se na išta odlučite!!!!! Nije toliko strašno imat bebu sa 17 god! Možda se čiti tada, al mislim da će joj poslije biti drago ako ne pobaci!!!! Ja se nebi nikada odlučila za pobačaj...Razmislite dobro, nemojte da kasnije požalite.Znam da je teško sa starcima, pogotovo njezinim, ali nebudu vas ubili jer je ona ostala trudna! Roditelji će vam pomoći, neće vas odbaciti. Roditelji su jedini koji će UVIJEK biti uz vas....Držite se..:top:
Ne moze bez pristanka roditelja i djeco moja trc'te roditeljima i to brzo.
Bila sam u slicnoj situaciji, samo sto sam bila starija (22). Moj iskren savijet je da popricate sa roditeljima i ma koliko to bilo tesko ili sramotno za vas dvoje to je jedini pravi nacin da rjesite svoj problem. Ipak roditelji kao roditelji nece se srditi na vas kada saznaju nego vam mogu pomoci pa bilo da odlucite zadrzati djete ili ne.
ma to kužim za one kaj planiraju ostat trudne al ima ovdje cura koje ne žele kako one kažu "kljukat" hormone zato jer to nije dobro, pa ok ne kažem da je zdravo al ak pod tim hormonima to sve skupa miruje ne razumijem zakaj to onda izbjegavat. Pa kad imaš gripu piješ antibiotike koji isto nisu zdravi ne
kad imaš gripu ne piješ antibiotike,jer kod gripe antibiotici ne pomažu...
A ab pil baš i ne pomažu,jer pomažu trenutno,a čim prestaneš piti estrogeni buknu,jer u ab pilsima ima puno estrogena...već sam pisala kako sam ja završila na stolu odmah nakon što sam ih prestala piti,i nisam imala vremena da probam zatrudniti...tako da imam još jedan jajnik kojemu ne želim isto što i ovome drugom kojeg više nemam...nije to baš sve tako kako se čini kad čitaš postove...ab pilule NIKAD više osim ne daj bože ako BAŠ budem morala...
USAnaCT
06.11.2007., 20:28
ja osobno nikad ne bi mogla imati abortus....ovdje gdje ja zivim ima opcija za kemijski pobacaj, on se mora napravit do 8 tjedna trudnoce, kod ginekologa se popije jedna tableta pa kod kuce jos 4, nekoliko sati nakon toga prokrvaris i to je to. Nekoliko dana nakon toga se ode na pregled da se ustanovi da je sve ok. Fetus je u prvih 8 tjedana samo loptica koja sadrzi celije i kromosome koji se razdvajaju, znaci nema forme bebe i nema potrebe za "normalan" abortus (struganje maternice, vakum ili kako to vec rade danas).
čuj, a kak se sad liječiš....?
naime, ja sam (kao što sam već napisala) prošli mjesec prestala uzimati ab baš zbog toga što bih htjela očistiti se malo i onda na trudnoću...ali osjećam se loše...kako nadomjestiti pilule?
Ajme užasa:cry:
Koji me vrag tjerao da ovo pogledam:(
Znam da nije lako savjetovati nekoga, a pogotovo poslušat pametan savjet. Ja bi vam savjetovala da dobro razmmislite, nikakvi abortusi "na crno", pa ne daj bože da ti se curi šta dogodi ili da nikad ne može ostat trudna.
Zašto ne razmislite o mogućnosti da se to dijete rodi, pogledaj ove slike, pa to je vaše dijete, vaša krv. Želiš li da ono završi na ovako grozan način??
Znam da se vama u tim godinama čini kao nešto strašno, velika odgovornost i totalni preokret u životu, ali abortus???
Od prijateljice sestrična je rodila sa 17 god. i ništa joj nije falilo. Završila je školu, naizlezila se i ima prekrasnog dječaka od 5 godina.
Razmislite dobro prije nego se definitivno odlučite na abortus!!
i sto je toj curi ostalo od zivota, rodila s 17, ostavila godine tinejderstva i zezancije radi djeteta.. moja frendica je abortirala sa 18 i nikakvih problema, nikad nije zazalila jer kako je i sama rekla dogodilo se i morala je to rijesiti...
čuj, a kak se sad liječiš....?
naime, ja sam (kao što sam već napisala) prošli mjesec prestala uzimati ab baš zbog toga što bih htjela očistiti se malo i onda na trudnoću...ali osjećam se loše...kako nadomjestiti pilule?
ja sam odmah poslije druge operacije odbila pilule, i počela tada,pogotovo,sad malo manje, paziti na ishranu,onda od nekog fitoapoterapeuta,ne sjećam se tačno koji je bio,ali dobar neki,uzela neke čajeve,medove koje mi je napravio prema dijagnozi, to uzela da pojačam imunitet i kao prevenciju...i onda ove čajeve što sam pročitala na forumu-marulju i vrkutu, i redovno,svakih mjesec-dva sam kod ginekologa,u slučaju da se vrati endometrioza,nedaj bože...mislim da je dobro i što sam izvadila taj jajnik,jer se na njemu uglavnom sve dešavalo...a pilule su pune estrogena, i nakon što prestaneš piti pilule,sad organizam treba sam sve da proizvodi što je bilo stopirano,naravno da će doći opet do nekog poremećaja...
ja vam preporucujem puno sporta na zraku, tipa planinarenje ili setnje uz more (ako ne mozete trcati).
i jogu, obavezno, ili trbusni ples.
Ma nemora znaciti da ce joj zivot propasti ako dobije bebu sa 17 godina. Mislim da i majcinstvo ima svojih lijepih strana...naravno djevojka sa 17 godina je jos nezrela licnost ali uz pomoc decka kao i uz pomoc roditelja mislim da to ne mora da bude kraj njenog zivota jer zivot nije samo u tinejdjerskoj dobi. Zivot se ne sastojim samo od izlazaka i druzenja sa frendovima iz skole....i to dojadi za koju godinu....tako da mislim da nista bitno nece propustiti....kada bude imala 25 godina recimo i bude u najboljim godinama tad ce njeno djete vec ici u skolu i imat ce manje brige oko njega i recimo tada se jos uvijek moze pobrinuti da prozivi nesto za sto misli da je propustila, recimo da zavrsi faks, da izlazi sa frendicama i sta vec zeli...nije kraj svijeta uz malo truda sve se da srediti.
ja vam preporucujem puno sporta na zraku, tipa planinarenje ili setnje uz more (ako ne mozete trcati).
i jogu, obavezno, ili trbusni ples.
kod mene se sport podrazumijeva :top:
ali ne joga-nju samo na kraju,10 min,sa strechingom u kombinaciji...pilates mi je taman
kod mene se sport podrazumijeva :top:
ali ne joga-nju samo na kraju,10 min,sa strechingom u kombinaciji...pilates mi je taman
joga je ok ti pomaze da osvijestis i prokrvis najproblematicniji dio tijela.
i inace, da si procistis energetske kanale i da se bolje osjecas u svom tijelu.
ja bih rekla da sve te pizdarije tipa endometrioza, ciste, miomi i nastaju zbog energetskih blokada u delikatnim dijelovima tijela.
RHCP_cura
06.11.2007., 20:57
Meni se nekak cini da su oni odlucili da ce napraviti abortus... I ne kuzim cemu sad svi ovi postovi kojima ih se uvjerava da je to pogrešno, a pogotovo ovaj bisercic sa slikama abortiranih beba :rolleyes:. On je tražio odgovor, i saznao da treba pristanak roditelja, ali vi i dalje morate razvlacit :kava:
i homeopatija pomaže... :top:
desetipedeset
06.11.2007., 21:06
preporučila bi profesora Podobnika, ne sam da je izvrstan stručnjak već je dobar čovjek. zaista posebna osoba. :top:
Zvjezdica86
06.11.2007., 21:15
pa to su oni koji nisu nikad bili u toj situaciji i neznaju o cem se radi...Najlakse je napisati...moja kolegica je to prosla, moja sestricna, moja teta...bla..bla...zadrzale su dijete i sve je super..
Jao, koje li naivnosti...Mrzim forume i teme kad covjek trazi pomoc a ostali seru kako je glupo raditi pobacaj...Koja normalna majka ce izlaziti sa kolegicama, a dijete ce sjediti kod kuce??..samo zato sto je rodila sa 17 godina i bojala se onoga sto se ovdje pise....
Nije valjda da nijedna cura nema ginekologa u zapadnom dijelu Zg-a?
zlocestoca
06.11.2007., 22:06
koliko zapadno te zanima? :zubo:
poliklinika vili, ilica 191, dr matijevic :top:
Hoce li iko ukloniti ovog fakina koji je pokazao/la ove slike i clipove. Ljudi moji, ovo su sve slike ODRASLIH fetusa i to nekoliko mjeseci. Legalni abortus se obavlja do 12.sedmice. U to vrijeme, "beba" je manja od graska odnosno manje teska od 100 gr. (mozete uporediti sa onom malom kesicom kafe) Nema formirane organe, nema cak ni svoj krvotok. Upravo je i granica postavljena u ono vrijeme kada se formira ODVOJENI krvotok kod dijeteta.
A ovo sto je pokazano, niko ne radi abortus koji je toliko poodmakao osim ako je prestalo da kuca srce. I molila bih moderatore da ovo uklone, ljudi se zaplasuju bez razloga pogotovo ako je stvarno vlasnik topica u situaciji koju opisuje i za koju trazi pomoc.
Sigurna sam da niti jednoj majci nije lako obaviti abortus koji je ovoliko poodmakao i da sigurno to ne rade ako ne moraju, odnosno ako je fetus, iz nekog razloga, prestao da se razvija.
Septembar
06.11.2007., 22:51
zato se ja nisam ni htjela jebat do 18te
na crno ni ne pomisljaj, jel ti bolje pretrpiti gnjev roditelja il da se cura se izlaze extra riziku. sterilitet, sepse, i ko zna sta jos
eleuthera
07.11.2007., 07:01
jel uopce beba moze biti ok ak se zatrudni pod pilulama? jer znam da se nekad pravi pauza prije trudnoce
Ne može. Pauza se radi da bi hormoni prestali djelovati.
Kod trudnože za vrijeme uzimanja pilula postoji jako velika šansa za oštećenje ploda i razne malformacije.
Sulejman Velicanstveni
07.11.2007., 07:38
Samo jedna obicna vagina od covjeka moze dozvolit da njegovo nerodjeno dijete bude ubijeno, a da on, kao otac i muskarac, ne poduzme nista da to sprijeci.
:bljak:
Zvjezdica86
07.11.2007., 07:54
Samo jedna obicna vagina od covjeka moze dozvolit da njegovo nerodjeno dijete bude ubijeno, a da on, kao otac i muskarac, ne poduzme nista da to sprijeci.
:bljak:
wow....:s :s
jos jedan pametan se naso...
Nevjerojatno. Ni jedna tema o abortusu ne može proći bez dežurnih moralizatora. :(
Sulejman Velicanstveni
07.11.2007., 08:04
:frajer: :mirko: :clint:
Zvjezdica86
07.11.2007., 08:05
Nevjerojatno. Ni jedna tema o abortusu ne može proći bez dežurnih moralizatora. :(
to je najjadnije od svega sto je tako jer uvijek neko postoji kojemu je zanimljivo citati gluposti koje pise jer mu je dosadno kod kuce, pa milsi da sranjima uljepsava zivot nekome tko je u problemu....
e to je za:( :( zalosno
Girl_zg
07.11.2007., 08:41
Meni se nekak cini da su oni odlucili da ce napraviti abortus... I ne kuzim cemu sad svi ovi postovi kojima ih se uvjerava da je to pogrešno, a pogotovo ovaj bisercic sa slikama abortiranih beba :rolleyes:. On je tražio odgovor, i saznao da treba pristanak roditelja, ali vi i dalje morate razvlacit :kava:
A meni se čini da oni niti neznaj kaj bi napralili!!! Jesu, odlučili su se da naprave abortus, ali iz straha da roditelji ne saznaju da je ona bila trudna. A mislim da su tu jako u krivu. Evo primjera...moju best frendicu je mama rodila s nepunih 17 godina i super im je. Mama joj je i školu završila i fax, i nauživala se s društvom i sve 5! I to je jedan on više slučajeva u kojima su svi presretni kaj nisu pobacili i imaju predivnu djecu!!
rejni_dej
07.11.2007., 09:40
a mislim da je najbolje da popriča sa roditeljima o tome. i ti i ona.
jer ipak ste koristili zaštitu. i niste bili neodgovorni kao većina kojima se to dogodi. a i roditelji su ipak roditelji sigurno će bit najveća podrška. glupo je to obavljat na crno i riskirat život ili neplodnost.
rejni_dej
07.11.2007., 09:41
A meni se čini da oni niti neznaj kaj bi napralili!!! Jesu, odlučili su se da naprave abortus, ali iz straha da roditelji ne saznaju da je ona bila trudna. A mislim da su tu jako u krivu. Evo primjera...moju best frendicu je mama rodila s nepunih 17 godina i super im je. Mama joj je i školu završila i fax, i nauživala se s društvom i sve 5! I to je jedan on više slučajeva u kojima su svi presretni kaj nisu pobacili i imaju predivnu djecu!!
pitanje je jer bi dijete bilo zdravo s obzirom na to da je pila tablete :rolleyes:
Samo da kratko iznesem svoje jučerašnje iskustvo..
Sve pohvale za Ginodermu, dr.Ljubojević.
Toplo preporučujem.
Girl_zg
07.11.2007., 11:14
pitanje je jer bi dijete bilo zdravo s obzirom na to da je pila tablete :rolleyes:
A čuj istina, misliš da nisam o tome razmišljala????? Ja bi možda i riskirala s time, nedaj Bože da se to dogodi njima ili bilo kome.
Ali definitivno mislim da trebaju s roditeljima razgovarat, kao što sam već i napisala.
Btw koliko dugo je ona trudna?????
preporučila bi profesora Podobnika, ne sam da je izvrstan stručnjak već je dobar čovjek. zaista posebna osoba. :top:
:top: :s :s ....najbolji....:s :s
Nije valjda da nijedna cura nema ginekologa u zapadnom dijelu Zg-a?
...dr podobnik...lovranska,kod remize....:top:
LostHeaven
07.11.2007., 13:49
najlakse je bit cistunac kad nisi u govnima.
onaj ko mi kaze da nikada ne bi pobacio- e ja mu ne vjerujem. jer svako ko se sa 17 naso u toj situaciji se zapitao. i sama sam uvijek tvrdila da ne bi NIKADA pobacila, al kad mi je kasnila 2 tjedna, bome sam se zabrinula i jedino sta mi je bilo na pameti je "pobacit cu, ak bude". na srecu, sve je bilo ok.
lako je pricat na primjerima drugih. i frendicu je mama rodila kad je imala 16,5god. al to ne znaci da su svi sposobni bit roditelji i da imaju zelju bit roditelji u tim godinama.
zato nemojte lazno moralizirat, ak vi niste bili u toj situaciji.
Zvjezdica86
07.11.2007., 14:37
najlakse je bit cistunac kad nisi u govnima.
onaj ko mi kaze da nikada ne bi pobacio- e ja mu ne vjerujem. jer svako ko se sa 17 naso u toj situaciji se zapitao. i sama sam uvijek tvrdila da ne bi NIKADA pobacila, al kad mi je kasnila 2 tjedna, bome sam se zabrinula i jedino sta mi je bilo na pameti je "pobacit cu, ak bude". na srecu, sve je bilo ok.
lako je pricat na primjerima drugih. i frendicu je mama rodila kad je imala 16,5god. al to ne znaci da su svi sposobni bit roditelji i da imaju zelju bit roditelji u tim godinama.
zato nemojte lazno moralizirat, ak vi niste bili u toj situaciji.
:top:
evo i ja kazem da uvijek bila protiv abortusa...nekako sam cudno gledala na to....al kad mi se dogodilo...boga mi...nije mi bilo svejedno...bilo je tu malo radosti jer ipak..nije mi dijete palo s neba...ali ipak je tu radost prosla onaj pogled u buducnost...
Nisu svi spremni biti roditelji sa 17 godina...nisam ni ja bila sa svojih 21..i nakon ovoga, nikog ne osudjujem....i kazem..najlakse je srat po onome koji je u problemu kad neznas ocem se radi i kako mu je...
Ako postoji dobra odluka zasto ce to uciniti, ako postoji taj neki pravi razlog...nece im biti zao....ni malo....
Najbitnije je ipak da pricaju sa roditeljima...
da li je netko bio kod ginekologice suzane bregovac bokić u prečkom?
Ivanicapeca pročitala sam negdje da si zbog operacije smršavila 5 kg u 4 dana. Ja bi valjda umrla da mi se to desi...:eek: :mad: :mad: i ovako sam kostur (168cm , 45kg). Tako da pokušavam pronaći raznorazne alternativne ljekove (isključivo prirodne čajeve ili preparate) ako je ikako moguće da ne idem na operaciju. Svašta sam ovdje pročitala i hvala puno curama koje su svoja iskustva podjelila ovdje sa nama. Mislim isprobati sve napisano samo da nemoram na operaciju.
:kiss:
Sutra idem na kontrolu da vidim što će mi reći. Držite fige. Imala sam prije 5 mjeseca cistu 3x4 cm i rekla je da ju moram operirati. CA125 mi je samo 50 i nije rasla između 2 pregleda. Pošto sam imala svadbu u to vrijeme rekla je da joj se javim na jesen i evo nekako skupih hrabrosti pa idem. Inaće u međuvremenu sam bila na nekoj kuri sa sokovima i stavljala sam par puta one bio flastere koji se kupe u apoteci i koji izvlaće toksine i sad nemam više bolne menstruacije. Tj. zadnjih 2-3 puta su bile ko da ih nemam.
Javim kako je bilo.
I još jedno pitanje...da li je koja od vas cure imala cistu na zubu. Meni su rekli da je to sve povezano. Prije jedno 6 godina sam operila cistu na zubu. Jel moguće da se sad preselila na jajnik? Da li operacija ima smisla ako se stalno vraća. Mora postojati način da se to nekako lijeći. Ne vjerujem da je ne izljećivo kako pišu.
Molim sve koji imaju neko pozitivno iskustvo sa prirodnim ljećenjem da ga podjele sa nama.
Hvala puuuno.!!:mig:
<preneseno s doktori.net>
Razlog mojeg obraćanja je medicinska sestra Slavica Breić iz doma zdravlja Jarun. Otkada sam se prijavila kod dr. Hrsak koja radi u domu zdravlja Jarun stalno sam nailazila na neprofesionalnost i neljubaznost sestre Slavice Breia. S obzirom da je teško naći ginekologa kod kojega jos ima slobodnih mjesta za prijavu, odlučila sam prijeći preko pakosti koje sam, kao mlađa pacijentica, redovito doživljavala kod sestre. Nedugo nakon prijave kod dr. Hrsak, moje nezadovoljstvo je kulminiralo i htjela sam se premjestiti kod drugog ginekologa, no sestra mi nije dopustila. Poslala me kod doktorice koja je ubrzo smirila situaciju. Nakon tog incidenta mislila sam da će sestra promijeniti svoje poašanje i uvesti bar dozu profesionalnosti, ali to se nije dogodilo. Naime, kako imam HPV visokog rizika i česte upale, po preporuci doktorice PAPA test redovito radim svaka 4 mjeseca. U 3. mjesecu ove godine sam radila zadnji i tom prilikom sam se kod sestre htjela naručiti za 7. mjesec kako mi je doktorica rekla. No, sestra me (po običaju) nije htjela naručiti već je rekla da samo jedan dan "došećem". Meni se to nije svidjelo jer mi se vea jednom dogodilo da mi je tako rekla, pa kada sam "došetala" ušla sam u pretrpanu ambulantu a reakcija sestre na moj dolazak bila je vrlo neugodna jer nisam bila naručena. No, kako sam imala obaveze na fakultetu, žurilo mi se i nisam se htjela upuštati u raspravu s njom. Tako nenaručena nisam opet htjela doživjeti neugodnosti pred punom ambulantom, pa nisam "došetala" već sam 17.7 nazvala ordinaciju s namjerom da se naručim. Osim redovitog PAPA testa koji sam trebala obaviti u 7. mjesecu, javio mi se neugodan iscjedak i bolovi u donjem dijelu trbuha što sam rekla sestri te ju zamolila za što raniji termin. No, ona mi je rekla da najranije mogu doai 31.8!!! Na moje negodovanje, rekla mi je neka slobodno dođem po svoj karton i poklopila slusalicu. Od šoka nisam znala što da napravim. Nešto kasnije sam ponovno nazvala i zatražila doktoricu Hrsak. No, sestra mi je nije dala i bez ikakvog objašnjenja opet poklopila slušalicu. Na tu neprofesionalnost i iznimnu neljubaznost, te u krajnjem slučaju po zdravlje ugrožavajuću situaciju, otišla sam u dom zdravlja po svoj karton. Naime, tog dana nisam bila jedina koja je odlučila premjestiti se kod drugog ginekologa. Sestra je opet bila iznimno neugodna a doktorica (čija su vrata od ordinacije bila otvorena) nije reagirala.
Pregled sam obavila privatno i za njega platila popriličnu svotu. Ali sam bar naišla na razumijevanje i ljubaznost koja je u slučaju bolesti pacijentu itekako važna.
Svjesna sam činjenice da su doktori preopterećeni, da imaju brojne pacijente i da je njima ( a pogotovo sestrama) vrlo teško. No ipak smatram da to nije opravdanje za krajnju neljubaznost i neprofesionalnost. Doktorica Hrsak je odličan ginekolog i vjerojatno je zbog toga preopterečena brojem pacijenata. No, zahvaljujući neprofesionalnosti sestre taj će se broj vjerojatno uskoro smanjiti.
Žalosno je da pored zdravstvenih tegoba pacijenti moraju jos trpiti i ispade medicinske sestre i svaki put s grčem odlaziti u medicinsku ustanovu.
ne zna da li kod te hvaljene doktorice još radi ta sestra? baš mi zvuči kao netko koga bi čovjek poželio upoznati...
BTW ispričavam se adminima ak ovo ulazi u ban material:ne zna:
Ivanicapeca pročitala sam negdje da si zbog operacije smršavila 5 kg u 4 dana. Ja bi valjda umrla da mi se to desi...:eek: :mad: :mad: i ovako sam kostur (168cm , 45kg). Tako da pokušavam pronaći raznorazne alternativne ljekove (isključivo prirodne čajeve ili preparate) ako je ikako moguće da ne idem na operaciju. Svašta sam ovdje pročitala i hvala puno curama koje su svoja iskustva podjelila ovdje sa nama. Mislim isprobati sve napisano samo da nemoram na operaciju.
Sutra idem na kontrolu da vidim što će mi reći. Držite fige. Imala sam prije 5 mjeseca cistu 3x4 cm i rekla je da ju moram operirati. CA125 mi je samo 50 i nije rasla između 2 pregleda. Pošto sam imala svadbu u to vrijeme rekla je da joj se javim na jesen i evo nekako skupih hrabrosti pa idem. Inaće u međuvremenu sam bila na nekoj kuri sa sokovima i stavljala sam par puta one bio flastere koji se kupe u apoteci i koji izvlaće toksine i sad nemam više bolne menstruacije. Tj. zadnjih 2-3 puta su bile ko da ih nemam.
Javim kako je bilo.
I još jedno pitanje...da li je koja od vas cure imala cistu na zubu. Meni su rekli da je to sve povezano. Prije jedno 6 godina sam operila cistu na zubu. Jel moguće da se sad preselila na jajnik? Da li operacija ima smisla ako se stalno vraća. Mora postojati način da se to nekako lijeći. Ne vjerujem da je ne izljećivo kako pišu.
Molim sve koji imaju neko pozitivno iskustvo sa prirodnim ljećenjem da ga podjele sa nama.
Ja imam isti problem kao i ti.50 kg s krevetom,oduvijek sam takva,ali to me ne sprečava da ne odem na operaciju.Pa oporavit ću se,ne budem umrla.Bitno ti je da ti je opće zdravstveno stanje u redu.
Što se tiče prirodnih lječenja,čula sam za TAHEBO čaj,pije se 1 l dnevno-kažu da pomaže,ja sam ga pila,pa nisam,trebaš biti uporan.To ti je kao za podizanje imuniteta.
a to sa zubom....moguće da je povezano....moj dragi ima neke flekice po bradi,otišao dermatologu,a ona ga uputila zubaru,kaže da je od zuba,čula sam puno primjera da neke boleštine poteknu od zuba,pojma nemam...
sretno ti!
macahana
08.11.2007., 09:13
Cao! Treba mi neki savjet - brzo:) Imala sam operaciju mioma na materici pocetkom godine, sve je dobro proslo, miom otklonjen - nalaz uredan! Na kontroli, tri mjeseca nakon operacije, ginekolog mi je utvdio (ponovo) pojavu 3 manja mioma na vanjskom dijelu materice,ali sa jajnicima je sve bilo uredu! Jucer sam bila na redovnoj kontroli (6 mjeseci od posljednje), kada mi je receno da su se miomi malo uvecali te da se pojavila cokoladna cista na jajniku (lijevom) i to 3x3 cm!! Prije svega, kako je moguce da za samo 6 mjeseci tolika cista stvori:), i sta sad da radim?? Ljekar je naglasio da je lijek trudnoca ili operacija.....Ali ja, optimista do kraja, se iskreno nadam da postoji i neki "laksi" put - neki preparat koji bi rast ciste i mioma zaustavio??? Imam 30 g.
Unaprijed hvala svima od srca!!!!
free IRelAnd
08.11.2007., 09:19
Mene pak zanima koliko vas se raznoraznim mjerama uspjelo riješit te napasti...
Koliko vam je vremena trebalo...?
..donata..
08.11.2007., 11:10
Par godina. I još je se nisam riješila. :flop:
Ivanicapeca
08.11.2007., 11:15
Javim kako je bilo.
Da, smršavila sam zato što su me izgladnjivali:rolleyes: i poslije operacije, jedan cijeli dan, dok mi dr. nije došao a ja se rasplakala, a on digo frku sestrama da koji im je neka mi daju normalno jest:p . Osim toga, bila sam dosta podbuhla jer mi je tijelo zadržavalo dosta vode, može biti da je uzrok bila cista. Vjerojatno je od te 4 kile 2 kile bila voda.
Nažalost, cistu ćeš morati operirati, a kasnije se pozabavi tom alternativom. Ona uopće nije bezazlena iako je benigna, jer tkivo može srasti i možeš ostati sterilna.
Nažalost, ja ne znam za skroz uspješna alternativna liječenja. Neke cure koje znam su održavale stanje prehranom i čajevima, ali im je opet kroz godinu dvije narasla nova cista. Jedina metoda koja pomaže su ti AB pilsi kod blažih slučajeva i što prije trudnoća.
Tvoj problem je po meni štitnjača i trebala bi se prije operacije pozabaviti s tim, da je počneš liječiti i da si digneš po tome malo kilažu. Štitnjača je isto tako svojim nepravilnim radom mogla utjecati na rad jajnika i razinu hormona, pa može biti da se zato napravila i cista. Tijelo je povezan mehanizam i treba ga tako globalno i sagledati. U tom smislu, i to na zubu ima veze sa svim.
Da, smršavila sam zato što su me izgladnjivali:rolleyes: i poslije operacije, jedan cijeli dan, dok mi dr. nije došao a ja se rasplakala, a on digo frku sestrama da koji im je neka mi daju normalno jest:p . Osim toga, bila sam dosta podbuhla jer mi je tijelo zadržavalo dosta vode, može biti da je uzrok bila cista. Vjerojatno je od te 4 kile 2 kile bila voda.
hm da..i mene su na drugoj operaciji izgladnjivali...nisam 82h ništa dobila...čak ni infuziju....mislila sam da ću riknuti....ali kod mene su to napravili, jer su tijekom operacije prčkali i po crijevima jer ih je endometrioza zahvatila
inače...curke, ja sam se zdebljala od operacije..i to dosta:(
inače...curke, ja sam se zdebljala od operacije..i to dosta:(
...dobra vijest za nas mršavice
Danas u 3 idem na pregled na Sv. Duh, kod dr. Habeka. Jučer sam bila kod svog ginekologa dr. Topalovića kojii mi je isto obavio pregled i rekao da je cista veličine 40-45 mm i da mu nije jasno kako su ovi izmjerili da je 69*49mm. Tek sad mi nije ništa jasno jer sam 29.10. bila na ovom pregledu gdje je izmjerena tolika cista. Kako je moguće da se kroz nekoliko dana toliko smanjila!? Dr. je bio jako ljut kad sam zatražila uputnicu za Sv.Duh jer kao ne vjerujem tome što on kaže, što mu to nisam rekla prije nego me pregledao pa me ne bi uopće pregledavao i tako, a sestra mu se pridružila.
Baš me zanima što će mi ovi danas reći. Znam da će me poslati da obavim C125 jer me i jučer moj ginekolog uputio da to obavim.
Prije par dana na sistematskom pregledu ginekolog mi je otkrio endometriotičnu cistu (čokoladna cista) veličine 69*49mm i rekao da moram na LPSC (laparaskopiju) jer je cista dosta velika i nema se što čekati. Uzet mi je i Papa test čiji će rezultati biti kroz 7-10 dana.Također mi je rekao da će se jajnik teško spasiti. Ostala sam skroz šokirana. Imam 28 godina, nisam rodila, makar sam zadnjih tjedana radila na tome. Menstruacije su mi dosad bile redovite i ništa pretjerano bolne.
Danas sam se naručila za drugo mišljenje kod dr. Latin (26.11.). Ne znam što da poduzmem u međuvremenu? Da pijem nekakve čajeve ili??? Ima li šanse da se moje ciste smanje, da izbjegnem LPSC? Kakva su vaša iskustva?
Da li je neka od vas čula za dr.Habeka na Sv. Duhu? Ako bude laparaskopije on bi je trebao izvesti.
free IRelAnd
08.11.2007., 12:18
Par godina. I još je se nisam riješila. :flop:
uff..jebada...možda sam prepesimista,al mi se čini da se nje teško riješit forever and ever...nikad ne znaš kad će opet buknut...
faking kontracepcijske pilule...mislim da su one sje.. :ne zna: stvar
Danas u 3 idem na pregled na Sv. Duh, kod dr. Habeka. Jučer sam bila kod svog ginekologa dr. Topalovića kojii mi je isto obavio pregled i rekao da je cista veličine 40-45 mm i da mu nije jasno kako su ovi izmjerili da je 69*49mm. Tek sad mi nije ništa jasno jer sam 29.10. bila na ovom pregledu gdje je izmjerena tolika cista. Kako je moguće da se kroz nekoliko dana toliko smanjila!? Dr. je bio jako ljut kad sam zatražila uputnicu za Sv.Duh jer kao ne vjerujem tome što on kaže, što mu to nisam rekla prije nego me pregledao pa me ne bi uopće pregledavao i tako, a sestra mu se pridružila.
Baš me zanima što će mi ovi danas reći. Znam da će me poslati da obavim C125 jer me i jučer moj ginekolog uputio da to obavim.
al mislim kak su ti doktori uvredljivi...pa da ne povjeruješ:eek: :(
...dobra vijest za nas mršavice
ma to ti je tak individualno...meni se sve poklopilo s nekim velikim privatnim promjenama, pa me sve to skupa pokopalo na području kilaže
Ivanicapeca
08.11.2007., 13:32
Ciste ti nisu pravilnog oblika, nego su više ko krumpir, pa promjer ovisi o kutu gledanja na UZV. Ne vjerujem da je toliko narasla, već da se radi o kutu gledanja.
Kako god bilo, to mora van:flop:
al mislim kak su ti doktori uvredljivi...pa da ne povjeruješ:eek: :(
prošla sam sličan put,2 mjeseca mi je trebalo da dođem do uputnice za Vinogradsku.Morala sam i mijenjati ginekologa jel mi nije htio dati uputnicu.
A ne daj Bože da zatražiš drugo mišljenje.....uvreda do neba,stvarno ne kužim
Hard Candy
08.11.2007., 16:11
Vratila mi se cista na desni jajnik, 4x4.5. Nakon mjesec i sitno od operacije, nisam stigla jos ni yasmine piti. Ne znam sto da kazam, sokirana sam jos..
Ivanicapeca
08.11.2007., 17:27
Vratila mi se cista na desni jajnik, 4x4.5. Nakon mjesec i sitno od operacije, nisam stigla jos ni yasmine piti. Ne znam sto da kazam, sokirana sam jos..
damn!:mad:
možda se da pilsima regulirati:( Joj draga, ako ikako možeš odmah na bebača, radi na tome
:( :kiss:
Joj draga kako mi je žao...:( :( toga se i ja bojim.:( Šta ako je cijela ta muka uzalud... Jel si ti imala endometriozu ili ciste neke druge vrste? (sory nisam sve uspjela pohvatati).
Ja sam danas bila kod gin. i rekla mi da je moja endometrioza nevezana za hormone???:confused: E sad zbilja niš ne kužim. Kako je to moguće? :confused: I da nema veze sa tim što sam imala cistu na zubu jer to nije cista nego endometri. Znam nisam doktor ali mi neke stvari ipak nisu jasne. Pitala sam i nju da li da napravim kontrolu hormona štitnjaće i ona me je pitala za neke simptome i kako ih nisam imala zaključila da netrebam ništa kontrolirati da je to svi sigurno ok.
Baš danas me zvala prijateljica i prića kako je nju njezina gin. konstantno otkantavala kako joj nije ništa a onda odjednom obznanila kako ima takvo stanje na grliću mat. da mora kontrolirati svaka 4 mjeseca jer može dobiti rak. :eek: :eek: A do tad je na sve nezine žalbe mahala rukom kao nije ti ništa. Cura ima 29g. I baš u to vrijeme njezina mama dobije isto rak grlića na svu sreću skuže na vrijeme i operira. Ne želim nikog a ni sebe plašitit i ponekad si mislim da sam luda što sve hoću provjeriti ali nemogu shvatiti kako doktori mogu tako nonšalantno govoriti "nije ti ništa" bez da provjere???:confused:
Uglavnom danas sam kupila sve moguće čajeve koje ste spominjali na ovom topicu i nekim i drugim o istoj temi, kupila sam i nonijuce i brusnicu i svašta još nešto pa sad krećem sa čiščenjem (detoksifikacijom) i svim mogućim načinima ali pripremat ću se za operaciju pa ako se do sljedećeg puta smanji onda ću ju odgoditi jer sad u 5 mjeseci je narasla jedva par mm pa nije hića da ju vadim.
:( ...užas... baš mi je žao
ja se tak bojim da će mi na pregledu opet naći nešto loše, jer mi je fakat loše...cijelo područje trbuha me boli, a jajnik osjećam non-stop...
body builderica
09.11.2007., 00:12
Jeli ima netko da ide kod doktora Refat El-Hajj u Laginjinoj?Navodno je jako dobar...hitno je
Bježite od njega glavom bez obzira. On je šarlatan, nestručan, koji će, ako mu se samo pruži prilika, od žena raditi zamorce i "liječiti" sve i svašta o čemu nema pojma... a ni slučajno vam neće dati uputnicu, recimo za nekog kliničara... Toplo svima preporučujem, izbjegavajte u širokom luku sve ginekologe iz Laginjine!!!
LostHeaven
09.11.2007., 00:17
Bok,
samo da pitam zna li netko nesto vise o HPV infekciji stanicama visokog rizika.Znam da nema lijeka ali savjet nekoga tko je to prosao bi mi dobro dosao.Sve me to skupa iznenadilo pa sam sad u panici.
Hvala puno.:(
Ginoderma (kod petrove crkve), dr.ljubojevic.
vrhunski strucnjak i dijagnosticar.:top: :top:
...baš mi je žao,ali pa šta je moguće da se cista tako brzo vrati i tako velika????Da nije možda vodena?
Drži se
..donata..
09.11.2007., 09:50
Ima tko iskustva s dr. Hrvojem Vrčićem u poliklinici Hilarus?
Hard Candy
09.11.2007., 10:18
Nadam se da je, ali.. sumnjam. Hvala cure :( :( :(
Ivanicapeca
09.11.2007., 10:22
Nadam se da je, ali.. sumnjam. Hvala cure :( :( :(
Pa dobro šta je reko ginić, kako izgleda? Jeli zatamnjena? Ja sam ti na prvom ultrazvuku imala pune jajnike cista i to i većih i manjih, a na kraju je to sve popucalo i ostala je ta jedna endometrična. Možda je od ovulacije, pa će nestati kad dobiš menzes. Odi opet nakon menzesa na UZV. Trebala bi nestati.
Hard Candy
09.11.2007., 10:24
Da narucio me je, a i on nije optimistican, al vidjet cemo. Ima vremena za tugovanje, zar ne.. Znam samo da na operaciju vise neidem, ocito nema smisla previse.. Ipak je to kronicna bolest.. Treba ju uklopiti u zivot.. nazalost..
Ivanicapeca
09.11.2007., 12:08
D Treba ju uklopiti u zivot.. nazalost..
Istina, ali tek kad sve izrodiš. Ja sam sebi uništila jetru s Ketonalima i muka mi je kad se sjetim da neću vječno moći biti na Yasminu:(
i ja vec pitah za Hilarus,ali za dr.Markovic.Bila sam u Hilarusu 2 puta raditi bris,i dr mi se cinila jako simpa,skupa sa sestrom.razmisljam da se prebacim k njima,ali buduci da ih nitko ne spominje....nisam sigurna.
Za dr.Vrcica sam negdje citala da je ostavio dojam strucnjaka i da je ok.
ali ja bih radje cula dojmove iz prve ruke....:confused:
da li je netko upoznat sa radom doktorice Milice Lojović-Tonković?
mila-mila
09.11.2007., 14:45
Već sam odinama kod dr. Vrčića i prezadovoljna sam. Dr. Marković mi je simpa ali kad nije ziher uvjek pita Vrčića
i ja vec pitah za Hilarus,ali za dr.Markovic.Bila sam u Hilarusu 2 puta raditi bris,i dr mi se cinila jako simpa,skupa sa sestrom.razmisljam da se prebacim k njima,ali buduci da ih nitko ne spominje....nisam sigurna.
Za dr.Vrcica sam negdje citala da je ostavio dojam strucnjaka i da je ok.
ali ja bih radje cula dojmove iz prve ruke....:confused:
ja sam bila kod vrcica na svom prvom pregledu i stvarno je jako jako dobar. pazljiv. sve objasni sto pitas. cak objasni i nesto sto ne pitas, npr. ja sam imala neku cistu i on je prije nego sto sam pitala rekao da se ne brinem da je bezopasna, kolike su joj dimenzije i sl.
znam da sam cekala na pregled oko 1 mj jer je tad bio na nekom putu. a za dr markovic ne znam, ali cim je u njegovom timu mislim da je zena dobra.
P.S. Mojoj poznanici je spasio trudnocu, preko nje sam i saznala za njega. Znam da je jako strucan u umjetnoj oplodnji, tako da ga zovu tata vrcic :)
hvala!!!!!!:jumping: :jumping:
..donata..
09.11.2007., 17:57
Joj, baš vam hvala. Ja sam se naručila kod njega. Imam policistične jajnike i neredovit ciklus. Nadam se da uz njegovu pomoć i pravu terapiju neću imati problema kod začeča.
nema na cemu. ne vjerujem da ces sa njim imati nikakavih problema. znam slucaj gdje je zena kod njega sa skroz nekako naopako maternicu i jajnike da je uspjela zatrudniti i zadrzati trudnocu..
ja sam stvarno prezadovoljna...
ajde pliz kad obavis pregled javi i svoje misljenje. mislim da ce nam biti isto :)
Allexis
09.11.2007., 20:03
evo što piše o njoj na ovom topicu....
Pozdrav svima!
Nakon što sam provela sate čitajući sve do sad napisano, imam potrebu svašta komentirat i podijeliti sa vama.
Unaprijed se ispričavam što će moj osvrt biti poduži.
Dakle, kao prvi, trenutno imam problema na ovom području (zbog čega sam se naravno i našla na ovom forumu), ali i imam neka iskustva za podijeliti.
Socijalni gin kod koje sam prijavljena je dr Tonković iz Laginjine. Kod nje idem negdje 2-3 godine i nisam zadovoljna (trenutno tražim zamjenu za prebacit se). Prvo malo o njoj jer je netko pitao. Standarno - gužve znaju biti strašne, a sestra je većinu vremena nadrk..., ona osobno radi mnoge propuste - što u razgovoru i prikupljanju i davanju informacija, što u neadekvatnom liječenju.
Studentica sam socijalnog rada, i nedavno sam bila na praksi kod dr Magdić u Petrovoj. Provela sam tjedan dana u njenoj ordinaciji i o njoj ugl sve pozitivno . I treće iskustvo je sa dr Marton. O svima je već bilo riječi, a ja tek sad nakon usporedbe vidim tko što radi krivo.
Za početak dr Tonković me nikad nije pitala ništa o partneru(ima), što sam kod Dr Magdić naučila da je osnovna stvar. To je moj prvi savjet - vaš ginekolog bi trebao znati barem da li imate stalnog partnera ili više njih. To je bitno zbog sljedećeg - u većini slučajeva kada vama nešto je, i za to dobijete terapiju (od bakterija na dalje) neophodno je da tu terapiju dobije i partner (istovremeno) - u protivnom dolazi do ping-pong infekcije.
Meni je dr. Tonković u dva navrata propisala terapiju bez objašnjenja zašto i o čemu se radi i naravno, partnera nije ni spomenula - zbog toga taj problem nismo ni riješili i sad su te sitne upalice dovele do cina.
Što se dr Marton tiče (riječ je o majci), ona mi je pokazala kako ugodan taj pregled može biti, ali i kako skup. Ona me s druge strane pitala o partneru i rekla da oboje moramo uzimati terapiju. No osim što nikad ne daje račun i naplaćuje ovisno o vremenu i raspoloženju (prijateljica i ja bile isti dan, radile iste stvari, jedna nakon druge i dobile različitu cijenu - jedna 500, dr 600 kn), neki dan me neugodno iznenadila svojim ponašanjem. Nakon pape i briseva i dijagnoze mrtvo hladno mi je rekla da me dečko vara. Nakon što sam je tri puta pitala da li može biti dr objašnjenje ona je rekla da ne. Tražila sam dr objašnjenja o dr doktora (jer sam u 100% monogamnoj vezi 4 ipo godine) i od tri različita doktora (2 ginekologa i 1 urologa) dobila informaciju da se sve te bakterije mogu samostalno razviti unutar organizma i da varanje ne mora biti uzrok (što je po Martonici jedino moguće). Stoga, drugi savjet - ništa ne uzimajte zdravo za gotovo - pogotovo ne takvu informaciju!
Opet malo o Tonkovićki - kad sam joj došla da mi da recepte za lijekove koje mi je dr Marton propisala (donijela sam joj i papu i briseve na uvid), ona je napravila sljedeće: umjesto 2 lijeka mi je dala recept za neki treći koji navodno pokriva ta dva, a za treći koji je Marton napisala dala 3 puta manju dozu. I rekla mi da taj streptokok koji imam dolazi iz ždrijela i da odem pregledati anginu. Zatim sam otišla dr opće prakse koja je na to umrla od smijeha uz komentar da kako to po njoj streptokok iz grla može doći do rodnice i da onaj lijek nije nikako zamjena za druga dva već drugi naziv za jedan od njih. Što su u ljekarni i potvrdili. Dakle toliko o Tonkovićkinom poznavanju lijekova.
Nastavak slijedi... ako previše pišem samo vičite...
Pozdrav!
jelena-85
09.11.2007., 21:43
Pročitala sam da je ulje čajevca dušu dalo za ubit gljivice..
Tako da ako nekog zanima neka malo prosurfa internetom..
Inače,ja sam gljivice redovito dobivala dok sam pila pilule..Otkad ih ne pijem,nema ni gljivica.. :mig:
imam istu situaciju. sad već prelazim na 4. tablete u nadi da mi se od ovih neće to događati. da li postoje neke koje ne uzrokuju candidu? hvala...
imam istu situaciju. sad već prelazim na 4. tablete u nadi da mi se od ovih neće to događati. da li postoje neke koje ne uzrokuju candidu? hvala...
pa koje si sve iskusala? a kandida je do estrogena ako se ne varam... :misli: citala sam to negdje tj stvar je samo u 1 sastojku pilula, ne i onom drugom
meni je canesten odlican.
vi koje uzimate pilule morate uzimati vise vitamina b.
Moje pitanje nije bas direktno vezano sa candidom, ali cini mi se da je ovdje najvise zena upoznato sa kremicama za nasu frendicu, jel.
Zanima me da li canesten, plymicol i njima slicne kreme sluze samo za rjesavanje flore i faune ili imaju i blagi analgetski ucinak? Da ne bi teoretizirala... zbog pilula se teze navlazim i unatoc tome kaj koristim lubrikant, dragi me je nakon pomalo divljeg sexa :p lagano iziritirao. Dakle, trenutno nemam gljivice, ali imam doma ove nase drage kremice. I sad, bojim se malo time mazati da mi flora kasnije ne bi postala otporna (kad se gljivice pojave, a pojavit ce se), a opet trenutno me to sve dolje tako nekako iritira i bolucka/pecka kao da me upravo razdjevicio :tuzni: Jel postoji nesto da malo ublazi iziritiranost?
mozda neki lubrikant?
meni je canesten odlican.
vi koje uzimate pilule morate uzimati vise vitamina b.
zasto vit B? nedostatak njega izaziva sta?
zasto vit B? nedostatak njega izaziva sta?
probleme sa zivcanim sustavom, depresije, razdrazljivost.
cure koje uzimaju pilule trose vise vitamina b i zato ga moraju vise uzimati.
jelena-85
10.11.2007., 10:14
uzimala sam triquilar, stediril m, cilest i sad prelazim na yasmin...i uzimam vitamin B...i lactogyn, i koristim kojekakve i kemije i prirodne preparate, i pijem jogurte...ma šta god oćeš...al gljivice su stalno tu...
jelena-85
10.11.2007., 10:17
Moje pitanje nije bas direktno vezano sa candidom, ali cini mi se da je ovdje najvise zena upoznato sa kremicama za nasu frendicu, jel.
Zanima me da li canesten, plymicol i njima slicne kreme sluze samo za rjesavanje flore i faune ili imaju i blagi analgetski ucinak? Da ne bi teoretizirala... zbog pilula se teze navlazim i unatoc tome kaj koristim lubrikant, dragi me je nakon pomalo divljeg sexa :p lagano iziritirao. Dakle, trenutno nemam gljivice, ali imam doma ove nase drage kremice. I sad, bojim se malo time mazati da mi flora kasnije ne bi postala otporna (kad se gljivice pojave, a pojavit ce se), a opet trenutno me to sve dolje tako nekako iritira i bolucka/pecka kao da me upravo razdjevicio :tuzni: Jel postoji nesto da malo ublazi iziritiranost?
možeš probati femigel gel..na bazi čajevca je i ne služi za liječenje već za održavanje flore...i ph...tak nešto...
uzimala sam triquilar, stediril m, cilest i sad prelazim na yasmin...i uzimam vitamin B...i lactogyn, i koristim kojekakve i kemije i prirodne preparate, i pijem jogurte...ma šta god oćeš...al gljivice su stalno tu...
da vidimo sta kaze dr. harni:
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_candida.asp
prehrana kod kandide:
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/stil/01_anticandida.asp
jelena-85
10.11.2007., 11:32
da sve sam to već pročitala i pokušala, kroz 5 god kolko se s time borim... jedino mi još preostaje da pričekam Yasminelle pilule da dođu na naše tržište jer su one još slabije od Yasmina pa ću onda vidjeti...jer sve ovo ja radim i koristim ali to sve jednostavno ne pomaže...kako sam dosta sitnije građe pretpostavljam da su mi sve doze estrogena u pilulama previsoke...zahvaljujem na trudu...:)
palchitza
11.11.2007., 17:13
I ja pijem Yasmine i imala sam prije mjesec dana slične simptome.Vjerovatno je podložnost gljivica veća nego kad ih ne piješ(slabljenje imuniteta...).
Nemaš razloga za brigu,jedna tura vaginaletama i sve super poslije.Nemaš razloga za brigu:)
išla sam u ljekarnu da bi kupila canesten i bila je jedna simpa ženska i tak smo malo popričale i rekla mi je da ne kupujem to. Jer stvar je u tome da mene ne svrbi ništa niti pecka, imam taj neki iscjedak, vjerojatno se ph promijenio zbog toga što pijem Yasmin. Htjela bi ići ginekologu, ali nisam se još prebacila niti znam gdje bi, jer kod privatnika ne mogu. I ja stvarno ne znam šta mi je. . . ne vjerujem da je candida ili nešto ako me ništa ne svrbi.:confused: :ne zna:
šla sam u ljekarnu da bi kupila canesten i bila je jedna simpa ženska i tak smo malo popričale i rekla mi je da ne kupujem to. Jer stvar je u tome da mene ne svrbi ništa niti pecka, imam taj neki iscjedak, vjerojatno se ph promijenio zbog toga što pijem Yasmin.
Nemoj stavljati canesten bez veze,jer gljivice se mogu naviknuti od preceste uporabe istog antifungicida i on nece vise biti toliko djelotvoran.Pijem Yasmin vec godinu i pol i takvih problema nisam imala.
Iscjedak (ako je ofarban) moze znaciti upalu i bakterijsku infekciju.Ako je bjelkast ili proziran,vjerojatno nije nis ozbiljno,ali svakako bi bilo dobro da ginekologa posjetis...ili bar nazoves i pitas.
Trebala bih ići u Petrovu napraviti Ca 125. Ne znam kakva je procedura tamo; treba li se naručiti, treba li biti natašte (pretpostavljam da ne), koliko se čeka nalaz, treba li se to obaviti u određenom dijelu ciklusa ??!! Ako je tko bio, bila bih zahvalna na odgovoru.
I jo samo nešto; radi li to samo u jutarnjim satima ili?
Hard Candy
12.11.2007., 11:59
Heh i ja bih trebala :) Ne treba se najaviti, dodje se ujutro, mislim da do pol 9 ili tako nesto i placa se nesto tipa 30 kn ako nisi oslobodjena participacije. Nalaz je za dva dana. Kolko se sjecam od prosle godine 12. mj.
Hard Candy
12.11.2007., 12:00
Imam tako cudnu situaciju, bila sam pocela krvariti i mislila ok evo menge te pocela piti Yasmine i sad nista?! Totalno mi ide na zivce sve to.. a moram piti dalje Yasmine sad ne mogu prestati sam tak.. Je li tko imao slicnu situaciju?
jel mi može tko reći kod kojeg ginekologa mi je najbolje otići (u Zg). ja sam studentica i nisam iz Zg, trenutno živim u SD S. Radić. Za privatnika baš i nemam love,a trebala bi otići (pvi put) pa neznam gdje imam ginekologa u blizini doma:ne zna:
Allexis
12.11.2007., 19:47
jel mi može tko reći kod kojeg ginekologa mi je najbolje otići (u Zg). ja sam studentica i nisam iz Zg, trenutno živim u SD S. Radić. Za privatnika baš i nemam love,a trebala bi otići (pvi put) pa neznam gdje imam ginekologa u blizini doma:ne zna:
ak si studentica, probaj u studentskoj poliklinici - Dom zdravlja Centar, Trg žrtava fašizma 10.......kod Vesne Stepanić sigurno ima mjesta...iako se dugo čeka na red.....
blizu ti je Marija Gregov - u domu zdravlja u Remetincu --> Remetinečki gaj 14.....za nju kažu da je dobra, a prije je radila u studentskoj poliklinici....
također su ti blizu:
DZ Prečko, Prečko 2, ginekologica Bokić Suzana....
Hršak Marija, Hrvoja Macanovića 2a (to je blizu tram. stanice Srednjaci, 3 stanice od tvog doma)
prolistaj topic, jer ovdje stvarno ima svega i sigurno ćeš naći ono što ti najbolje odgovara....nemoj samo gledati koliko je što blizu, već kakav je ginekolog, što je ipak najvažnije...pa nećeš na pregled svaki dan.....
zaboravih pitati da li se u studentskoj p. treba naručivati kod ginekologa
nasmijanonebo
13.11.2007., 11:30
<preneseno s doktori.net>
[]Razlog mojeg obraćanja je medicinska sestra Slavica Breić iz doma zdravlja Jarun. Otkada sam se prijavila kod dr. Hrsak koja radi u domu zdravlja Jarun stalno sam nailazila na neprofesionalnost i neljubaznost sestre Slavice Breia. S obzirom da je teško naći ginekologa kod kojega jos ima slobodnih mjesta za prijavu, odlučila sam prijeći preko pakosti koje sam, kao mlađa pacijentica, redovito doživljavala kod sestre. Nedugo nakon prijave kod dr. Hrsak, moje nezadovoljstvo je kulminiralo i htjela sam se premjestiti kod drugog ginekologa, no sestra mi nije dopustila. Poslala me kod doktorice koja je ubrzo smirila situaciju. Nakon tog incidenta mislila sam da će sestra promijeniti svoje poašanje i uvesti bar dozu profesionalnosti, ali to se nije dogodilo. Naime, kako imam HPV visokog rizika i česte upale, po preporuci doktorice PAPA test redovito radim svaka 4 mjeseca. U 3. mjesecu ove godine sam radila zadnji i tom prilikom sam se kod sestre htjela naručiti za 7. mjesec kako mi je doktorica rekla. No, sestra me (po običaju) nije htjela naručiti već je rekla da samo jedan dan "došećem". Meni se to nije svidjelo jer mi se vea jednom dogodilo da mi je tako rekla, pa kada sam "došetala" ušla sam u pretrpanu ambulantu a reakcija sestre na moj dolazak bila je vrlo neugodna jer nisam bila naručena. No, kako sam imala obaveze na fakultetu, žurilo mi se i nisam se htjela upuštati u raspravu s njom. Tako nenaručena nisam opet htjela Sestra je opet bila iznimno neugodna a doktorica (čija su vrata od ordinacije bila otvorena) nije reagirala.
Pregled sam obavila privatno i za njega platila popriličnu svotu. Ali sam bar naišla na razumijevanje i ljubaznost koja je u slučaju bolesti pacijentu itekako važna.
Svjesna sam činjenice da su doktori preopterećeni, da imaju brojne pacijente i da je njima ( a pogotovo sestrama) vrlo teško. No ipak smatram da to nije opravdanje za krajnju neljubaznost i neprofesionalnost. Doktorica Hrsak je odličan ginekolog i vjerojatno je zbog toga preopterečena brojem pacijenata. No, zahvaljujući neprofesionalnosti sestre taj će se broj vjerojatno uskoro smanjiti.
Žalosno je da pored zdravstvenih tegoba pacijenti moraju jos trpiti i ispade medicinske sestre i svaki put s grčem odlaziti u medicinsku ustanovu. [/SIZE][/FONT]
[]ne zna da li kod te hvaljene doktorice još radi ta sestra? baš mi zvuči kao netko koga bi čovjek poželio upoznati...[/SIZE][/FONT]
[ispričavam se adminima ak ovo ulazi u ban material:ne zna:
[/SIZE][/FONT]
Razumijem to, ja mijenjala i socijalne i privatne ginekologe..i svuda su te medicinske sestre problem (cak i kod privatnih:mad:
..cak i kad mi je bilo hitno (zdravstveni problem) ova kod socijalnog me nije htjela primiti..a inace hvale tog socijalnog,tj. prijavljena sam kod Šebe (socijalno) al ta sestra medicinska kod njega je katastrofa, bezobrazna, nece primiti iako je hitno itd itd itd (a i frendica mi rekla da se Šeba ljuti na nju zbog njenog ponasanja)..imate vi kakva iskustva s tom sestrom?i da li Šeba prima odmah ak je nesto hitno il se mora cekati (med.sestra meni uvijek govorila da dođem za mjesec dana na zakazani pregled a to mi bilo prekasno i uvijek otisla k privatnom)
Allexis
13.11.2007., 13:21
zaboravih pitati da li se u studentskoj p. treba naručivati kod ginekologa
kod ginekologa se uvijek naručuje.....ali prvo se tamo moraš prijaviti pa tek onda naručiti.....
btw. zaboravih napisati da je ovo u Macanovićevoj DZ Jarun-Gajevo
timonka
13.11.2007., 14:51
jel to privatni dr ili socijalni?
selim se uskoro u zapadni dio grada, pa da se prebacim...
sorry, kasno palim! nijesam bila u zg-u :)
hrsakica je prek socijalnog, opet bila kod nje na pregledu svaki put sam sve sretnija :cerek:
sweet_jane
13.11.2007., 22:53
jel neko možda zna za doktoricu Ledinski? ovo mi je prvi pregled a doktorica opce prakse mi je nju preporucila. hvala :)
jelena696
14.11.2007., 00:04
bok...prvi put sam ovdje !!
imala sam dosta problem sa jajnicima pa sam posjetila hrpu ginekologa, na kraju me operirao apsolutno predivni doktor Barišić.
čovjek je čovjek upravom smislu riječi, stalo mu do ljudi i da pomogne, ali je jako teško do njega doći :( jedino u poliklinici sunce...
U studentskoj sam bila kod Mirić-Tešanić i imam samo riječi hvale, žena je odlična
...ali dr.Stepanić...dovoljno je da vam kažem da je Petrova ne podnosi (provjerena informacija od sestara i doktora, ipak sam se s njima družila mjesec dana :))) ali ako možete kod drugog doktora izbjegavajte je :)
da li netko ima iskustva s ginekologom u Runjaninovoj (dr. Rački)
bok...prvi put sam ovdje !!
imala sam dosta problem sa jajnicima pa sam posjetila hrpu ginekologa, na kraju me operirao apsolutno predivni doktor Barišić.
čovjek je čovjek upravom smislu riječi, stalo mu do ljudi i da pomogne, ali je jako teško do njega doći :( jedino u poliklinici sunce...
U studentskoj sam bila kod Mirić-Tešanić i imam samo riječi hvale, žena je odlična
...ali dr.Stepanić...dovoljno je da vam kažem da je Petrova ne podnosi (provjerena informacija od sestara i doktora, ipak sam se s njima družila mjesec dana :))) ali ako možete kod drugog doktora izbjegavajte je :)
eeeee sad sam na mukama! u studentskoj sam već kojih 9 god. i fakat mi je sve jedno ko je ginekolog -mislim pa valjda zna uzet papa test kako treba! ma svake god. je drugi doktor pa me samo šaltaju! a na zadnjoj uputnici mi je Stepanić-ka napisala pregled +kolposkopija+biopsija i naručila sam se u Petrovu kod Dr. Kalafatića- nisam birala tako su me zapisale kod njega a pošto do sad nisam imala problema sve mi je novo! a frajer je obavio kolposkopiju a za biopsiju je rekao da nema potrebe! ma super! kome vjerovat? tom biopsijom mi je mogao skinut cin i svi happy! ima ko za komentirat? cin imam od 5 mjeseca i Stepanić-ka mi se učinila efikasna za sad!:eek: daj napiši na pm u čemu je problem s tom dr. ! thnxxxx
joanna_69
18.11.2007., 14:15
evo mene opet na mom topiku.... mislila sam da ga više nema.... evo prošlo je 3 mjeseca od abortusa i ok sam... doktori u vž su bili super i korektni...... tu pričate kak roditelji budu uvijek uz vas ak vam se tak nekaj dogodi.... moji bi bili uz mene i rekli da budu podržali mene kaj god napravila... a recimo ste gledali pred 2 tjedna onu emisiju provjereno??? jedna cura je zatrudnila i roditelji su ju istjerali iz kuće.... dali su joj da se natrag vrati al tak dugo dok ne završi školu i nađe posao, a onda može odselit.... a drugu je tata želio istjerat iz kuće pa se mama pobunila pa se tata odselio.... obadvije imaju 16 godina, a ni jedna nema kraj sebe oca tog djeteta..... tužno, ali istinito....
tweety00
18.11.2007., 15:25
pošto sam nova na ovome forumu onda ću ovak reći da imam 18 godina, do sad sam spavala samo s jednim dečkom. pa od kad sam krenula u te "vode" hihi onda sam se odlučila otić na kompletni pregled.
dobila sam frišku preporuku za dr. višnju tadić i ta preporuka je od jedne cure koja ima grozne probleme sa jajnicima. mislim da su najbolje preporuke od ljudi koji imaju problema jer njima je ipak najgore...
dr.racki prima nove pacijentice i ok je
filozofija
18.11.2007., 20:25
i ja se dvoumim oko pilula.uglavnom su svi ginekolozi za njih,dok neki specijalisti za srce i vene su protiv.pijem ih 4 mjeseca i pitanje je koliko jos.ne mogu planirat trudnocu a ne zelim se godinama kljukat hormonima.recite mi cure i zene di kupujete cajeve,vrkutu,marulju....?nisam iz zagreba ali dolazim uskoro pa zelim to kupit iako to ne ide s pilulama.zasad cu pricekat ali zelim znat di da ih nabavim. ana77 mozes li rec o kojem se doktoru radi?i ja sam bila u petrovoj pa me bas zanima.:p
hoću dugu kosu
18.11.2007., 23:03
[QUOTE=nusha;353830]
ali danas smo slucajno na predavanju pricali sa ginekologicom iz dugava (juresa, dom zdravlja) koja nam je nevjerovatno strpljivo odovorala na sva moguca i nemoguca pitanja (koliko god nam se na pocetku cinilo da nam nema nist novog rec). moj prvi dojam je da je fenomenalna, tak da se selim kod nje.
Kakva je žena? Zbilja bih morala kod ginekologice, nisam još NIAKD, NIKAD bila i strah me kako to sve izgleda... ?
Bitno da si ti ok. Pusti te pričice, ne zamaraj se tuđim pizdarijama. Pamet u glavu.:)
po meni je stvar pobačaja osobna stvar, i glupo mi je uopce o tome raspravljati i osudjivati..misljenje dat mozemo ali nemamo pravo osudjivati.na pitanje da li roditi sa cca 18.ili pobaciti utjecu brojni faktori kao sto su karakter osobe, financijska situacija, podrska okoline i slicno. postoje cure koje imaju podrsku i bogate roditelje i znaju sta zele- njima dijete nece biti toliki problem i teret, dok postoje cure koje dijetetu nebi ni dom mogle pruziti a kamo li sta drugo...pa je u tom slucaju bolje i pobaciti nego unistit zivot i djetetu i sebi.ali opet kazem to je osobna stvar i svako najbolje zna odlucit o svojoj sudbini
Ms_Manners
19.11.2007., 21:00
lost heaven kaže:
ja ti kažem da to ne bih nikad zbog sebe.
da na djetetu nađem neki jako gadan problem, razmislila bih dobro ima li mu smisla dati takav život jer sam previše takve djece vidjela.
sad mi kasni, i brine me samo što sam na lijekovima koje u trudnoći ni u ludilu ne smiju. da nema toga ni trena ne bih razmišljala.
jedna je frendica pobacila, kasnije je imala zdravu djecu, ali je uvijek govorila da joj to jedno ne izlazi iz glave, fali joj kad vidi ostale...
moja je majka rano rodila, i nije bilo planirano niti idealno, ali je kasnije oboljela, da nas nije imala tada, ne bi nikad.
žao mi je što je joanna uopće završila u takvoj situaciji, ali ipak se nadam da će joj to rješenje i dalje odgovarati, svatko ima pravo na svoje
hoću dugu kosu
19.11.2007., 21:53
[QUOTE=Fei;9667394]
sve je to ok, to ti traje 15-ak minuta i gotova stvar.
i probaj to shvatiti kao moja jedna frendica prije nekoliko godina, kao jedan običan pregled. to si je stavila u glavu i danas je ok, ima evo već dvoje djece.
Ima troje djece. Jedno mrtvo. It's a fact.
Ms Manners pametno zbori, naravno da je teško kasnije izbaciti iz glave JEDNO SAM DIJETE UBILA.
JOANNA, 0 grižnje savjesti ?
dalia666
19.11.2007., 23:25
[QUOTE=Fei;9667394]
i probaj to shvatiti kao moja jedna frendica prije nekoliko godina, kao jedan običan pregled. to si je stavila u glavu i danas je ok, ima evo već dvoje djece.
Ms Manners pametno zbori, naravno da je teško kasnije izbaciti iz glave JEDNO SAM DIJETE UBILA.
Da tesko je, nekima. To ovisi o osobi, karakteru, situaciji...
Zasto bi se netko s tim trebao muciti cijeli zivot?:rolleyes:
Da je rodila mozda bi unistila zivot i sebi i svom djetetu.
mislim da je dobro kombinirati aloa veru i propolis, te vitamine, pogledaj kod dr. harni.
LostHeaven
20.11.2007., 00:11
potencijalno dijete. tada to jos nije.
niko ne kaze da je pobacaj idealno rjesenje, al ak svome buducem dijetetu ne mogu pruzit ono sto zasluzuje, tada je moj izbor.
i nikakva griznja savjesti. vise bi se grizla da donesem dijete na svijet, kojem necu moc dat svu sebe (jer trenutno nisam ni u godinama, ni u mogucnosti da se dovedem u tu situaciju). roditelji bi me zasigurno podrzali da zadrzim dijete. decko bi takodjer. al JA cu bit mama tom dijetetu. ne oni. JA cu bit ta na koju ce sav taj "teret" past. decko moze otic, roditelji (baka i deda) ce i dalje bit tu, al sto ako ja necu moc nosit se s time da imam dijete? cu ga rodit i ostavit svojima da ga odgajaju? necu. necu ga ni rodit. jer je to moje pravo.
kad cu se osjecat spremno, postat cu mama. al tad cu bit ona mama u punom smislu.
nisam bas sklona zaljenju za svojim odlukama, tako da sumnjam da bi ikad pozalila. da li bi se povremeno zapitala kako bi bilo da sam rodila? vjerovatno da. al cinjenica da svojoj djeci mogu dat vise no sto sam tada mogla zasigurno bi me brzo vratila u stvarnost.
joj mene bi više bilo strah pobaciti nego roditi ...
bojim se da bi žalila cijeli život !!
moja savjest bi me pojela ..
al to je samo moje mišljenje ...
Iako ne zelim imati djecu, ali da ostanem trudna, ovak i ja razmisljam.
Ne znam da bi mogla zivjeti sa samom sobom da napravim abortus.
free IRelAnd
20.11.2007., 14:22
drage moje,imam još jedno pitanjce budući sam mlada i neiskusna...
da li se kandida može otkriti PAPA testom? jer,imam simptome,a nalaz uredan:confused:
joanna_69
20.11.2007., 15:05
[QUOTE=Fei;9667394]
oprosti zakaj bi imala grižnju savjesti ako sam napravila nekaj kaj sam ja tela napraviti... nie me niko na to silil.... mislim pa daj shvatite da ak neko odluči kaj hoće da se to nikog drugog ne tiče.... evo ako vas bash sad zanima rijetko kad se i sjetim da je čega i bilo... ovak mi nejde u školi di bi mi išlo da sam trudna.... mislim znam da bi imala i mamu i tatu kraj sebe koji bi mi pomogli, al ja imam neku viziju svog života di ja imam svoj dom svog muža i djete koje JA odgajam, a ne baka i deda.... mislim ja sebe najbolje poznam i najbolje znam kaj je ispravno napravit....
LostHeaven
20.11.2007., 15:24
oprosti zakaj bi imala grižnju savjesti ako sam napravila nekaj kaj sam ja tela napraviti... nie me niko na to silil.... mislim pa daj shvatite da ak neko odluči kaj hoće da se to nikog drugog ne tiče.... evo ako vas bash sad zanima rijetko kad se i sjetim da je čega i bilo... ovak mi nejde u školi di bi mi išlo da sam trudna.... mislim znam da bi imala i mamu i tatu kraj sebe koji bi mi pomogli, al ja imam neku viziju svog života di ja imam svoj dom svog muža i djete koje JA odgajam, a ne baka i deda.... mislim ja sebe najbolje poznam i najbolje znam kaj je ispravno napravit....
:top: svaka cast
candidu se otkrije vec "Na oko"
nisam sigurna dal na papi ali cak mislim da ne jer se papom ne testira to
tweety_00
20.11.2007., 21:49
i ja isto nikad nisam bila i isto me strah svega toga.
evo nešto za utjehu tebi, meni i svima koji se bojimo - jedna moja frendica je bila prvi put na pregledu i to kod muškog ginekologa. ona se naravno sva tresla, vjerojatno bila pred nesvjesticom hehe i doktor kad je skužio to joj je rekao: niš se ti ne brini, ja na dan vidim 15 ovakvih pipica tak da mi tvoja nije niš posebna :)
Ms_Manners
20.11.2007., 23:14
ne zamjeri, ti si još ipak mlada, i stvarno se nadam da se neće u budućnosti dogoditi nešto zbog čega bi promijenila mišljenje, ali ne možeš još znati, znat ćeš kad do tih svih stvari dođeš. samo to. ali eto, rekoh, nadam se da će sve i dalje biti ok, zbog tebe, doista.
sepiani
21.11.2007., 15:00
koliko zapadno te zanima? :zubo:
poliklinika vili, ilica 191, dr matijevic :top:
jel možeš napisati kolika je cijena standardnog pregleda? znači, pregled + obični uzv + papa. hvala :)
BeautifullyChaotic
21.11.2007., 19:18
koliko se ja sječam, u poliklinici vili je pregled negdje oko 400kn...
inače, ne znam je li tko imao iskustva s poliklinikom dr. Zora Profozić u blizini Palače Pravde?
i pitanjce, zna li tko dobrog socijalnog na potezu Dubrava- Sesvete-... inače nisam iz zg-a, a u mom gradiću postoji jedan socijalni kojeg podhitno moram promijeniti.
PRALINA
21.11.2007., 21:22
Koliko ja znam papa test služi da se otkrije rak grlića maternice, njime se ne mogu vidjeti bakterije,glivice i sl. Na njemu se može vidjeti jedino HPV jer je on jedan od mogučih uzročnika raka grlića maternice. Na jednostavnom ginekološkom pregledu dr. može po iscjetku vidjeti dal je candida ili ne.
Evil-Lyn
22.11.2007., 00:36
je li tko imao iskustva s poliklinikom dr. Zora Profozić u blizini Palače Pravde?
Išla sam tamo redovito-ginekolog im je odličan i kako imaju laboratorij-možeš kod njih vrlo elegantno obaviti veliku većinu pretraga-mislim da jedino krv šalju negdje drugdje.
U stvari ovako-ljudi koji tamo rade su stvarno :s , ali šefica/vlasnica je uvela neke promjene u cijenama usluga i sl. koje mi nikako nisu bile korektne-pogotovo ako si već višegodišnji pacijent-i to onaj koji silom prilika mora doći više puta godišnje. Svaki put kad bi došla- bilo je uvedeno neko novo plaćanje nečega što se ranije nije naplaćivalo i to mi se nikako nije svidjelo. :ne zna: Ali, što se stručnosti tiče- svakako preporučam-na prvom mjestu ginekologa-dr. D. Majnarića-čovjek mi je prva liga od doktora! Nemaju oni bitno drugačije cijene od ostalih privatnika-čak su neke stvari i jeftinije-promijenili su neke tipove testova koje koriste za briseve-ali mi nije npr. ok da kad sam već platila i briseve i uzv i papu(sve zajedno oko 1000-1100kn)-da mi onda još uvedu i naplaćivanje konzultacija kada dobijem nalaze ili da sljedeći puta kada dođem na kontrolne briseve mi odjednom naplaćuju ne samo briseve, nego i uzimanje briseva. Ok-da nemaju svoj lab. pa da ja tih 120-400-500-900 kn-ovisno o tome koje su mi briseve uzeli-ostavljam nekom drugom-ali ovako još 100kn više mi nije baš prihvatljivo, a ni opravdano-sve da ih i imam. Doktor i sestra stvarno nastoje biti maksimalno korektni :s -ali kako su tamo samo zaposlenici-nemaju baš puno manevarskog prostora. Žao mi je zbog toga svega, ali :mudri: .
Poluplave okice
22.11.2007., 08:17
pozdrav cure/zene :)
narucena sam danas u pola 5 kod dr. Tadic i sad nes prckam po netu i vidim kako ona cetvrtkom radi ujutro. e sad jesam li ja slucajno krivo cula preko mobitela ili je to stara informacija?
hvala
free IRelAnd
22.11.2007., 11:59
Thanx,cure,zlatne ste :top:
Allexis
22.11.2007., 13:06
jel netko ima iskustva sa Stepanićkom u davanju uputnica....naime, nisam tamo bila otkad je Mirić-Tešanić otišla pa me zanima dal je sve po starom i jel još ima ona kutija samo za uputnice pa se ne moram naručivati već će mi ona između naručenih pacijentica samo napisati što mi treba, il se što promijenilo?
btw. imam informaciju da Stepanićka radi: parni --> ujutro, neparni --> popodne, a nemam broj telefona da provjerim, pa ak netko ima dr. informaciju, da ne odem sutra bezveze.....tnx
prvi post i odmah pomoć :)
ima netko iskustva sa dr. topalovićem i uputnicama. planiram trudnoću (jednu sam već odradila i kod njega sam došla pred kraj kad su mi trebale uputnice za trudničku ambulantu) i kod ginića idem privatno a od topalovića bi mi trebale samo uputnice. da li netko zna kakav je on po tom pitanju? ne bi da me gleda ni niš. prije 6 mjeseci sam imala bligthed owum kojeg su mi dijagnosticirali u polikliniki vili, išla sam kod topalovića po uputnicu za bolnicu ali me i on htio pogledati 8kod ovakvih slučajevima mi je to ok) ali ne bi htjela da me u trudnoći on još zeza. zna li netko da li on daje uputnice bez problema ? :confused:
da li su ti samo probušili tri rupice ili su ti baš napravili rez po trbuhu?
4 reza od 1-1,5cm
Tiambia
22.11.2007., 15:57
4 reza od 1-1,5cm
a kako ti to sada izgleda? mislim, nisu ti napravili jedan veliki rez pa pretpostavljam da su ti to laparoskopski obavili. jer ja sam već imala jednu laparoskopsku operaciju i ostala su mi samo tri mala ožiljka: jedan kod pupka i dva dolje iznad jajnika
tel. br. Studentske gink.
dr. Stepanić - 4603643
možeš doć kad god, ovisi samo o gužvi,ona pokupi zdrav. iskaznice po redu pa proziva i pita zašto si došla ako nisi naručena
lana135
22.11.2007., 21:32
Vidim da se puno hvali dr Tadić, a koliko otprilike naplaćuje pregled?
I ako netko zna kakvi su u studentskoj poliklonici, preporučujete ili ne?
Meni treba netko ko će bit ljubazan i ne derat se na mene i pametovat mi što nešto odgađam već jaaaaako dugo, a još studiram medicinu pa bi trebala bit pametnija, sve u svemu i tako me sram što tolko odgađam i ne želim još da mi netko drži predavanja pa ako imate preporučit nekog finog i stručnog stvarno bi bila zahvalna.
zlocestoca
22.11.2007., 22:12
jel možeš napisati kolika je cijena standardnog pregleda? znači, pregled + obični uzv + papa. hvala :)
400 Kn
molim :)
vichyevka
23.11.2007., 11:37
procitala sam kritike na dr.Tonkovic ali ja na srecu nisam u toj grupi. u 1mjesecu sam 1.put bila kod ginekologa(kod eljuge). napravljen mi je papa a kad sam pitala za uzv dr. mi je rekla da mi ga ne treba radit... ali s obzirom da mi je to sve malo izgledalo aljkavo i brzinski napravljeno u 9.mj sam otisla kod dr.tonkovic(par poznanika mi je preporucilo).njena sestra mi je bila sasvim ok a dr. super. samo uzimanje anamneze je po meni bilo doste temeljito(istina niije me pitala nista za partnera tj samo je pitala da li imam stalnog partnera i koliko dugo) i nakon toga mi je odmah napravila uzv(cak je bila iznenađena da ga nisam kod prvog ginekologa napravila). dijagnosticirala mi je policisticne jajnike i poslala kod endokrinologa(jednog od najboljih u zg). i jako puno njenih pacijenata(sto privatnih sto ne privatnih) su mi isto rekli da je dosta temeljita. a o prici njenog ne razumjevanja u lijekove ne bih voljela ulaziti ali se ne bih ni s njom slozila.
timonka
23.11.2007., 13:56
[QUOTE=hoću dugu kosu;11337180][QUOTE=nusha;353830]
ali danas smo slucajno na predavanju pricali sa ginekologicom iz dugava (juresa, dom zdravlja) koja nam je nevjerovatno strpljivo odovorala na sva moguca i nemoguca pitanja (koliko god nam se na pocetku cinilo da nam nema nist novog rec). moj prvi dojam je da je fenomenalna, tak da se selim kod nje.
pa sta nije dr. juresa doktorica skolske medicine!?
Poluplave okice
24.11.2007., 19:36
Vidim da se puno hvali dr Tadić, a koliko otprilike naplaćuje pregled?
I ako netko zna kakvi su u studentskoj poliklonici, preporučujete ili ne?
Meni treba netko ko će bit ljubazan i ne derat se na mene i pametovat mi što nešto odgađam već jaaaaako dugo, a još studiram medicinu pa bi trebala bit pametnija, sve u svemu i tako me sram što tolko odgađam i ne želim još da mi netko drži predavanja pa ako imate preporučit nekog finog i stručnog stvarno bi bila zahvalna.
hehe i ja odgadjam nesto jako dugo :rofl: idem dr.tadic u utorak pa ti nakon toga recem dojmove, uglavnom su svi zadovoljni s njom. pregled dakle papa i ultrazvuk oko 280kn ja mislim..nakon utorka ti pm posaljem :mig:
znači ti uopće nisi uzimala nikakve lijekove nakon operacije???
Jesam neke jake jake antibiotike, 2 vrste ja mislim i ništa više...negdje sam napisala naziv antibiotika u prethodnim postovima...ali ove druge nisam , ab pil sam sama odbila,kad su ih spomenuli kao mogućnost...
Bok curke! zanima me da li je koja bila kod dr. Šebe u Švarcovoj? I kakva su vam iskustva. On je socijalni ginekolog.
tweety00
25.11.2007., 23:50
hehe i ja odgadjam nesto jako dugo :rofl: idem dr.tadic u utorak pa ti nakon toga recem dojmove, uglavnom su svi zadovoljni s njom. pregled dakle papa i ultrazvuk oko 280kn ja mislim..nakon utorka ti pm posaljem :mig:
jel bi bio problem da i meni javiš kako je bilo (dal je bila gruba, dal je odg na sva moguća pitanja, kolko si platila i tak)? jer ja planiram vrlo uskoro kod nje otići pa me to zbilja zanima jer me malo strah svega, mislim da će bit najgore kad ću se morat skinut :brukica:
BigBlju
26.11.2007., 13:36
Drage cure,
zadnji ginić kod kojeg sam bila prijavljena preko HZZO-a je davnih dana otišao u mirovinu. U međuvremenu sam preglede obavljala kod privatnih ginekologa. Obzirom da se bliži kraj godine, trebala bih se prijaviti kod nekog novog...
Iduće godine (nadam se...) planiram i trudnoću, pa bi mi bilo super kad našla OK doktora u Samoboru.
Ima li kakvih preporuka???
Vidim da su tamo dr. Jadranka Kobaš i još dr. Miroslav Šmigovec.
Heeeeelp!!!
otocanka
26.11.2007., 13:50
Ima li kakvih preporuka???
Vidim da su tamo dr. Jadranka Kobaš i još dr. Miroslav Šmigovec.
Dr.Šmigovec :top:
deep in the sun
26.11.2007., 20:57
Bok curke! zanima me da li je koja bila kod dr. Šebe u Švarcovoj? I kakva su vam iskustva. On je socijalni ginekolog.
ne znam kakav je, ali znam da ne prima nove pacijentice
ali prima dr. mirko pačak, u istom domu zdravlja - jel zna tko kakav je taj?
i ima li tko info o novim socijalcima u laginjinoj (jedan došao umjesto tonkovićke)? nisam zapamtila prezimena, fuad, el-refid, ovako nešto..
tnx
anja1808
26.11.2007., 21:20
jedno pitanje-mozda bedasto... da li je candida povezana s izostankom menstruacije ?! nekak mi se cini da mi dosada je bila, al me zanima i drukcije misljenje..hvala
ne bi smjela bit barem koliko ja znam jedino sta se kandida cesto javi nakon menstruacije ili cak prije uglavnom oko nje (sklonije smo infekcijama valjda)
Poluplave okice
27.11.2007., 09:56
jel bi bio problem da i meni javiš kako je bilo (dal je bila gruba, dal je odg na sva moguća pitanja, kolko si platila i tak)? jer ja planiram vrlo uskoro kod nje otići pa me to zbilja zanima jer me malo strah svega, mislim da će bit najgore kad ću se morat skinut :brukica:
hehe javim, nema problema :kiss: nadam se da ce biti okej danas, jer sam fakat cula sam dobre stvari o njoj.
ej curke! zanima me da li je netko od vas bio i na 3. operaciji? naime, većina je bila na dvije i zanima me da li se stanje nakon toga smirilo ili?
ja planiram obići par doktora i posavjetovati se. želim i druga mišljenja, u nadi da neću morati ponovo na operacijski stol:eek:
Nadam se da neću na treću operaciju, osim ako nije riječ o Carskom rezu :D
twiggy141
27.11.2007., 11:03
Koliko ja znam papa test služi da se otkrije rak grlića maternice, njime se ne mogu vidjeti bakterije,glivice i sl. Na njemu se može vidjeti jedino HPV jer je on jedan od mogučih uzročnika raka grlića maternice. Na jednostavnom ginekološkom pregledu dr. može po iscjetku vidjeti dal je candida ili ne.
Papa test služi da se otkriju promjene na grliću maternice, a ne hpv. I hpv nije jedan od mogućih uzročnika jer je nađen u 98% slučajeva, dakle gotovo jedini uzročnik. Bakterije se i te kako mogu vidjet, npr. gardnerella i trihomonas. Tipizacija je test kojim se otkriva hpv. Nemoj širit dezinformacije i zbunjivat cure. Uostalom promjene na papi nisu uzrokovane samo hpv-om nego mogu biti upravo uzrok bakterije.
twiggy141
27.11.2007., 11:06
Cure, za candidu pomažu tablete Lactogyn jer uravnotežuju floru pa probajte i s tim. Koštaju oko 70 kn u ljekarnama.
free IRelAnd
27.11.2007., 12:55
Cure, za candidu pomažu tablete Lactogyn jer uravnotežuju floru pa probajte i s tim. Koštaju oko 70 kn u ljekarnama.
jep,kupila sam ih i dosad popila pola table.
piše da se rezultati osjete za nekoliko tjedana od početka uzimanja,pa ćemo vidjet...
mene samo živcira taj neozbiljni pristup ginekologa: odi ti lepo doma,PAPA ti je u redu...:zmaj:
probat ću sama to zaliječit,a ak ne uspije, kalašnjikovom mu doć u ordinaciju...
twiggy141
27.11.2007., 13:46
jedno pitanje-mozda bedasto... da li je candida povezana s izostankom menstruacije ?! nekak mi se cini da mi dosada je bila, al me zanima i drukcije misljenje..hvala
Nema nikakve poveznice, apsolutno. Povezana je sa stresom, sa pretjeranim konzumiranjem slatkog, sa poremećenom florom, uzimanjem antibiotika...
Poluplave okice
27.11.2007., 21:19
dakle bila danas kod tadic i zena me odusevila..ne zna se tko je bolji, ona ili med sestra.. odlicne su..svakako preporucam!
probano, ne pomaze nista, to je gljivetina koju kad dobijes nemozes samo tako otjerati, a uostalom dok god se koriste kontracepciske pilule gljive ostaju....:( :( :( :( :( :( :(
Scarllet O'Hara
27.11.2007., 21:51
Ne mogu sad sve citati, ali imam i ja ceto problema s candidom i to uspjesno rjesavam obicnim acidofilom.
Pokusavam svaki dan pojesti barem jedan ako ne i viise.
Ne znam da li ste o tome raspravljale ali pokusajte. A ako vec imate infekciju stavite ga na tampon i u rodnicu preko noci. Meni pokazuje super rezultate.
Kad prestanem konzumirati acidofil uglavnom kroz koji tjedan opet ju dobijem, a dok ga jedem sve bude ok i prode i po 6 mjeseci bez nje.
kleopatra_7
27.11.2007., 22:22
dakle bila danas kod tadic i zena me odusevila..ne zna se tko je bolji, ona ili med sestra.. odlicne su..svakako preporucam!
daj molim te reci mi gdje se nalazi ta dr. tadić i kako se prijavim kod nje? nemam ginekologa..zapravo nikad nisam ni bila,pa me frka. dovoljno da ponesem zdravstvenu ili?
koliko će me koštat kod nje taj pregled.
hvala, hvala, hvala :)
twiggy141
27.11.2007., 22:34
probano, ne pomaze nista, to je gljivetina koju kad dobijes nemozes samo tako otjerati, a uostalom dok god se koriste kontracepciske pilule gljive ostaju....:( :( :( :( :( :( :(
Pa to baš i nije istina. Kad sam pila pilule nisam ih nikad imala. Većinom mi se pojave od stresa i neispavanosti ili prije nekog ispita na faksu od živciranja. U zadnjih 6 godina imala sam ih dva puta, a to samo zato jer jako pazim da pijem puno jogurta i ne pretrpavam se sa slatkim. Javljaju se i kod ljudi s dijabetesom pa bi trebalo provjerit razinu šećera u krvi ako se one često javljaju.
twiggy141
27.11.2007., 22:35
Ne mogu sad sve citati, ali imam i ja ceto problema s candidom i to uspjesno rjesavam obicnim acidofilom.
Pokusavam svaki dan pojesti barem jedan ako ne i viise.
Ne znam da li ste o tome raspravljale ali pokusajte. A ako vec imate infekciju stavite ga na tampon i u rodnicu preko noci. Meni pokazuje super rezultate.
Kad prestanem konzumirati acidofil uglavnom kroz koji tjedan opet ju dobijem, a dok ga jedem sve bude ok i prode i po 6 mjeseci bez nje.
Ovo preporučuju i ginekolozi i fakat pomaže.
snjavi76 nisam nazalost cula za tu doktoricu, nadam se da ces dogovoriti op!!! :) misko - vrati nam se brzo :D
jucer sam radila ca 125, i ispalo je 46 :D to je za mene super, inace je bio izmdju 500 i 700 :)
amis, nisam jos bila kod gin, nikako da dobijem mengu kak se spada, mislim da ni necu s obzirom da sam pocela piti tablete :(
Bok,
ne znam možda sam malo zakasnila sa preporukom za operaciju ali vrijedi probati. Ja sam prije tri tjedana bila na operaciji endometrioze i to privarno(iako imam zdravstveno osiguranje). Moja preporuka je poliklinika Cito, operacija se izvodi u privarnoj bolnici Salus (kat ispod). Mene je operirao Dr. Šparac za kojeg mogu reći sve najbolje i koji vrhunski stručnjak. Sve informacije su na www.cito.hr. Eto, sretno...
Bok,
ne znam možda sam malo zakasnila sa preporukom za operaciju ali vrijedi probati. Ja sam prije tri tjedana bila na operaciji endometrioze i to privarno(iako imam zdravstveno osiguranje). Moja preporuka je poliklinika Cito, operacija se izvodi u privarnoj bolnici Salus (kat ispod). Mene je operirao Dr. Šparac za kojeg mogu reći sve najbolje i koji vrhunski stručnjak. Sve informacije su na www.cito.hr. Eto, sretno...
Ovo je inače bio info za jednu curu tu sa foruma (forum od 15.11.) koja pitala tko privatno operira. Pa ne znam kako je dospijelo na današnji forum :-) Svejedno, nadam se da će vidjeti ovaj moj info...
pozdrav
tweety00
27.11.2007., 23:16
mogu ti reći da si me malo ohrabrila da ubrzam postupak odlaska tamo. u početku sam se dvoumila jer je to privatno, al nije da idem svaki dan na taj pregled pa mislim da se isplati pljunut tolko para kolko već treba. nije da sad mislim najgore ovima iz doma zdravlja nego sam čula da većina nije baš nešto što se tiče odgovaranja na pitanja i nježnosti :D
a daj pliz reci kolko se otprilike kreće cijena tih pregleda?
ja idem u polikliniku bates kod doktora kune. meni je on odličan! nježan i pažljiv i pristupačan kao osoba. pregled i nije tako jako skup kad se uzme u obzir da tamo idem jednom godišnje.
rezultati papa testa budu za tjedan dana, dođe se kod njih opet i kuna me opet primio na 5 minuta da mi kaže kakvi su rezultati, jel potrebna terpaija i sl.
preporučam!!!!:top:
inače, ovaj gore spomenuti dr. matijević, jel on radio prije, ili još uvijek radi, na sv. duhu? onak, ćelav tip?
Jel netko zna gdje se preselio Dr. Čurić?
niakako da dođem do broja ili adrese?
ja idem u polikliniku bates kod doktora kune. meni je on odličan! nježan i pažljiv i pristupačan kao osoba. pregled i nije tako jako skup kad se uzme u obzir da tamo idem jednom godišnje.
rezultati papa testa budu za tjedan dana, dođe se kod njih opet i kuna me opet primio na 5 minuta da mi kaže kakvi su rezultati, jel potrebna terpaija i sl.
preporučam!!!!:top:
inače, ovaj gore spomenuti dr. matijević, jel on radio prije, ili još uvijek radi, na sv. duhu? onak, ćelav tip?
reina, jel dr. kuna radi i u vinogradskoj? meni ja ne porodu tamo bio neki doktor ali ne znam ime (pretpostavljam kuna), super je bio :s , ful me opustio i imala sam skroz povjerenje u njega. sjećam se da je bio jaaakooo zgodan :D
Da li se uputnica mora podignuti osobno ili je može podignuti i netko drugi?
Poluplave okice
28.11.2007., 11:33
@tweety00 i kleopatra_7 imate pm :mig:
Prije par dana bila sam kod dr. Višnje Latin vezano uz čokoladnu cistu koja mi je pronađena prije mjesec dana na sistematskom kad mi je bilo rečeno da trebam na laparaskopiju. Dr. Latin na color doplleru mi nije vidila nikakvu cistu već samo nekakve ostatke tj. tragove ciste i rekla da ne preporuča laparaskopiju već trudnoću što prije. Savjetovala mi je da prije napravim još briseve na bakterije i ako u roku 2 mj. ne zatrudnim da poet dođem na pregled. U peak idem kod dr. Habeka na Sv.Duh i baš me zanima što će mi on reći. Iskreno se nadam da će i on ponoviti ovo što mi je doktorica rekla.
A za uputnicu pitam zato što sam prošli put kod svog ginekologa imala neugodnosti kad sam pitala da mi da uputnicu za dr. Habeka jer sam time omalovažila njegajer idem po drugo mišljenje pa bi sad poslala svoju sestru da to obavi jer stvarno nemam želuca za takve stvari.
Prije par dana bila sam kod dr. Višnje Latin vezano uz čokoladnu cistu koja mi je pronađena prije mjesec dana na sistematskom kad mi je bilo rečeno da trebam na laparaskopiju. Dr. Latin na color doplleru mi nije vidila nikakvu cistu već samo nekakve ostatke tj. tragove ciste i rekla da ne preporuča laparaskopiju već trudnoću što prije. Savjetovala mi je da prije napravim još briseve na bakterije i ako u roku 2 mj. ne zatrudnim da poet dođem na pregled. U peak idem kod dr. Habeka na Sv.Duh i baš me zanima što će mi on reći. Iskreno se nadam da će i on ponoviti ovo što mi je doktorica rekla.
A za uputnicu pitam zato što sam prošli put kod svog ginekologa imala neugodnosti kad sam pitala da mi da uputnicu za dr. Habeka jer sam time omalovažila njegajer idem po drugo mišljenje pa bi sad poslala svoju sestru da to obavi jer stvarno nemam želuca za takve stvari.
uzmi uputnicu od doktora opće prakse, oni zapravo i daju uputnice.
uzmi uputnicu od doktora opće prakse, oni zapravo i daju uputnice.
za sve vezano uz ginekologiju samo ginekolog daje uputnice:rolleyes:
Evil-Lyn
28.11.2007., 14:39
reina, jel dr. kuna radi i u vinogradskoj? meni ja ne porodu tamo bio neki doktor ali ne znam ime (pretpostavljam kuna), super je bio :s , ful me opustio i imala sam skroz povjerenje u njega. sjećam se da je bio jaaakooo zgodan :D
Kuna radi u Vinogradskoj. Nisam ja išla k njemu, ali kako sam ležala tamo na odjelu dolazio je u vizite! Dobar čovjek! :mig:
BeautifullyChaotic
28.11.2007., 19:19
Ja sad imam jedno glupo pitanje i onda još jedno. Naime, prijavljena sam kod socijalnog ginekologa u svom gradu, mama me prijavila još u srednjoj školi ali imam fobiju od njega i jednostavno ne mogu k njemu i nikad i nisam bila. Prije 4 godine sam si priuštila privatnika, ali trenutno za to nemam novaca pa mi pothitno treba socijalni ginekolog koji trenutno prima nove pacijentice. Inače nisam iz Zg-a ali sam blizu, pa ne znam mogu li se u Zg-u prijaviti kod socijalnog? Već 4 godine nisam obavila pregled, unatoč problemima koje sam tad imala, da ne spominjem papa test i sve ostalo. I zna li itko dobrog socijalnog oko centra ili u istočnom dijelu grada?
za sve vezano uz ginekologiju samo ginekolog daje uputnice:rolleyes:
Daaa :confused: pojma nemam...imam sreće da imam super ginekologa i baš mu vjerujem , na poziv mu odem kad me zaboli...samo kaže dođi, radim tad i tad :D
pa da - ili je blaži oblik ili čekaju nalaze. u svakom slučaju bit će to OK:top: , ali ja bih se na tvom mjestu najprije savjetovala s još kojim liječnikom (ako ti daju hormonsku terapiju), a pogotovo ako planiraš trudnoću, jer u tom slučaju mislim da ne bi bilo poželjno kljukati se hormonima:confused:
sretno!:)
Super,nije mi juče prepisao nikakve hormone.nalaz je potvrdio endo,ali on je protiv kljukanja hormonima(za sada).Kaže-od slijedećeg ciklusa - trudnoća.Ja sam sad sva optimistična i imam feeling da ću zatrudniti odmah,ali šta ako sve krene krivo....pa neće i neće,onda mi hormoni ne ginu.ma joj neću tako crno,samo pozitivno.:top:
Super,nije mi juče prepisao nikakve hormone.nalaz je potvrdio endo,ali on je protiv kljukanja hormonima(za sada).Kaže-od slijedećeg ciklusa - trudnoća.Ja sam sad sva optimistična i imam feeling da ću zatrudniti odmah,ali šta ako sve krene krivo....pa neće i neće,onda mi hormoni ne ginu.ma joj neću tako crno,samo pozitivno.:top:
naravno da ćeš zatrudniti :cerek: vrlo vrlo brzo, vidjećeš...ali nam javi sretnu vijest :D važi? i nemoj nas onda zaboraviti :kiss:
A jesi li dobila neke druge lijekove, antibiotike ili nešto, ne hormone??? Je li iko dobio neke druge lijekove?
[QUOTE=Evil-Lyn;11505699]Kuna radi u Vinogradskoj. Nisam ja išla k njemu, ali kako sam ležala tamo na odjelu dolazio je u vizite! Dobar čovjek! :mig:[/QUOTE
Doktor Kuna će biti voditelj odjela za umjetnu oplodnju u Vinogradskoj.Mislim da će se odjel tek formirati.Tako sam čula od jedne koja se s njim privatno poznaje.A inače tip je ful otkačen.Ja sam mu se znala tak smijati sad kad sam ležala u bolnici,da sam mislila da će mi šavovi popucati:D
Lavica-88
29.11.2007., 10:04
Jel mi može netko reć koliko otprilike koštaju kontracepcijske pilule ako ih kupuješ u ljekarni, Diane ili Yasmin npr.
Sad pijem Trinovume, i dobri su mi,nemam nekih negativnih posljedica, ali mi je gnjavaža za recept sjediti po dva, tri sata u čekaonici...
machkala
29.11.2007., 10:06
Jel mi može netko reć koliko otprilike koštaju kontracepcijske pilule ako ih kupuješ u ljekarni, Diane ili Yasmin npr.
Sad pijem Trinovume, i dobri su mi,nemam nekih negativnih posljedica, ali mi je gnjavaža za recept sjediti po dva, tri sata u čekaonici...
Mislim da sam čula da su Diane oko 100 kn...
naravno da ćeš zatrudniti :cerek: vrlo vrlo brzo, vidjećeš...ali nam javi sretnu vijest :D važi? i nemoj nas onda zaboraviti :kiss:
A jesi li dobila neke druge lijekove, antibiotike ili nešto, ne hormone??? Je li iko dobio neke druge lijekove?
Antibiotike sam dobivala u bolnici poslije operacije.A sad kakve,nemam pojma,davali su mi 2 dana po dva puta kroz ono čudo na žili.
Naravno da vas neću zaboraviti,kako ste vi meni podrška bili,biti ću i ja vama:top:
Drage moje
evo napokon pročitah cijeli ovaj topic i hvala svim curama koje su svoje iskustvo ovdje podjelile. Ja sam isto jedna o tih "sretnica". Naručili su me u prvom mjesecu za operaciju endometrioze na lijevom jajniku ali ja trenutno pokušavam sve moguće što se tiće prirodnih načina lječenja. Pijem razne čajeve (ovisno o ciklusu) jedem puno svježeg voća i povrća, pijem neke tinkture, pijem i zelenu glinu i ne jedem ni mljeko ni jaja ni mlječne proizvode (vegeterijanac sam od rođenja ali to neznači da sam baš zdravo jela - prženo, sirevi, tjestenina i ostala nezdrava hrana je otprilike sve što jedem zadnjih 10god :mad: a o količini stresa i vanjskih otrova kojima sam bila zložena da ni nepričam) pa sam sad odlučila malo stvari dovesti u red.:rofl: Na poslu zatražih drugo radno mjesto (nema više stresa, smrada, buke...) i bacam se na brokulice :D
U utorak idem i kod doktorice Pokupec (http://www.cursor.hr/pa.nsf/stranice/biljekbotana-zg) koja mi je rekla da uspješno ljeći i endo sa čajevima. Jedna draga cura sa fruma mi je preporučila jer se ona isto tako spasila od operacije (Hvala drag velika :kiss:)
Za sad su mi svi doktori prčali o tome kako se endo mora vaditi laparoskopski i da se nemože prirodno izlječiti ali ja vjerujem da mora postojati način da može pogotovo ako se endo vraća onda operacija sigurno nije riješenje. Treba naći uzork i riješiti ga. Htjela bi i čim prije ostati trudna pa i na tom planirmao poraditi.:D
Ako se bude smanjivao onda ću odgoditi opeaciju. Da li netko zna koliko košta operacija u ovoj privatnoj poliklinici (http://www.cursor.hr/pa.nsf/stranice/biljekbotana-zg)? Nekako me onaj doktor u Petrovoj od zadnji put toliko šokirao da bi ako već moram a ako nije skupo otišla rađe privatno na op.:rofl:
pusa :kiss:
Tiambia
29.11.2007., 12:50
e superiška! barem si naišla na dobrog liječnika!:top:
budi i dalje optimistična i sretno s bebačem!!:)
ginekologica mi danas rekla tj. spljuvala me kad sam je pitala za te čajeve. Rekla je da bi već neko od tih travara dobio nobelovu nagradu da se ona putem toga može izlječit.
Da da ti doktori mi nekad zbilja idu na živce. A ta tvoja je zbilja neljubazna ako te tako otpilila. Čak i jako poznata
dr. Harni (http://www.poliklinika-harni.hr/teme/stil/01_endometrioza.asp)piše o alternativnim mogučnostima i važnosti prehrane a ne odbacuje ih kao glupe.
Naravno da ništa nije savršeno a pogotovo mi ljudi i svaki je drugačiji i svako ima tjelo i imunitet u drugačijem stanju - pa kao što ne pašu svima sve tablete tako ne pašu ni svima sve biljke ali su barem prirodne a ne sintetičke kao svi ti ljekovi.
Zapravo najviše ne želim na laparoskopiju jer ništa ne rješava pogotovo ako se endo. vraća i zato jer te kljukaju svim mogučim tableticama i antibioticima prije i poslje operacije koji onda ljepo truju tvoje tjelo. Pa ako postoj i najmanja nada u čajevima prehrani ili nečem prirodnom onda je to moj put. Inače sam se tako riješila i kandide.:top:
A i jedna cura sa ovog foruma mi je rekla da je izlječila endo. sa čajevima i podizanjem imuniteta i meni je to dovoljno da i ja probam.
Ali opet svako bira što mu je draže. Meni je draže prirodno ako je ikako moguće. Ako ne ne bežim od nužnog ali to ipak ostavljam za kraj.
Svakako javim rezultate. :mig:
petraa07
29.11.2007., 14:01
Ginoderma (kod petrove crkve), dr.ljubojevic.
vrhunski strucnjak i dijagnosticar.:top: :top:
:top: meni je on riješio cin 2, jako sam bila zadovoljna s njim.....
Tiambia
29.11.2007., 14:12
Da da ti doktori mi nekad zbilja idu na živce. A ta tvoja je zbilja neljubazna ako te tako otpilila. Čak i jako poznata dr. Harni (http://www.poliklinika-harni.hr/teme/neplodn/06_alteracija.asp)piše o alternativnim mogučnostima i ne odbacuje ih kao glupe.
Naravno da ništa nije savršeno a pogotovo mi ljudi i svaki je drugačiji pa kao što ne pašu svima sve tablete tako ne pašu ni svima sve biljke ali su barem prirodne a ne sintetiče kao svi ti ljekovi. Zapravo najviše ne želim na laparoskopiju jer ništa ne rješava pogotovo ako se endo. vraća i zato jer te kljukaju svim mogučim tableticama i antibioticima prije i poslje operacije koji onda ljepo truju tvoje tjelo.
Pa ako postoj i najmanja nada u čajevima prehrani ili nečem prirodnom onda je to moj put. Inače sam se tako riješila i kandide.:top:
A i jedna cura sa ovog foruma mi je rekla da je izlječila endo. sa čajevima i podizanjem imuniteta i meni je to dovoljno da i ja probam.
Ali opet svako bira što mu je draže. Meni je draže prirodno ako je ikako moguće. Svakako javim rezultate. :mig:
žao mi je što te muče isti problemi kao i svih nas na ovom forumu, ali mi je drago da si podijelila iskustvo s nama. i ja mislim da bi trebao postojati neki prirodni način izliječenja. ali treba biti uporan i truditi se, a ja nekad ne mogu izdržati a da ne posegnem za čokoladom ili nečim drugim što mi se u tom trenutku jede:D
ali, barem idem tri puta tjedno na aerobic pa mi je lakše:cerek:
Danas sam bila naručena za gin. pregled u studentskoj i nije mi obavila pregled jer mi nije sredina ciklusa (nije oko ovulacije, nego sam pred mengu cc 5-7dana). Čekala sam bezveze, i opet me naručila za drugi mjesec... ne mogu vjerovati. Svih ovih godina nikad nisam čula da se ne vrši pregled pred mengu, nego da mora biti oko ovulacije. Mislim :rolleyes: , pa nemam sad mengu, to bi mi bilo apsolutno razumljivo, tj. sama bih otkazala pregled da sam promenstruirala...
Baš sam revoltirana, jer sam bezveze čekala. I to mi je rekla kad sam došla već na red... A i termin sam dobila početkom mjeseca, još me sestra pitala kad je zadnja menga...
Ima li još tko takvih iskustava?? Nemrem vjerovati... :eek: :rolleyes: :( :mad:
Hm...malo je čudno, ali ako je rutinski pregled bolje je da dođeš u vrijeme ovulacije, da doktor vidi da li ju imaš uopće, broj stanica, veličinu i tako to.
Nije to loše, samo šteta kaj ti nije rekla kad si se naručivala:)
Drage moje
evo napokon pročitah cijeli ovaj topic i hvala svim curama koje su svoje iskustvo ovdje podjelile. Ja sam isto jedna o tih "sretnica". Naručili su me u prvom mjesecu za operaciju endometrioze na lijevom jajniku ali ja trenutno pokušavam sve moguće što se tiće prirodnih načina lječenja. Pijem razne čajeve (ovisno o ciklusu) jedem puno svježeg voća i povrća, pijem neke tinkture, pijem i zelenu glinu i ne jedem ni mljeko ni jaja ni mlječne proizvode (vegeterijanac sam od rođenja ali to neznači da sam baš zdravo jela - prženo, sirevi, tjestenina i ostala nezdrava hrana je otprilike sve što jedem zadnjih 10god :mad: a o količini stresa i vanjskih otrova kojima sam bila zložena da ni nepričam) pa sam sad odlučila malo stvari dovesti u red.:rofl: Na poslu zatražih drugo radno mjesto (nema više stresa, smrada, buke...) i bacam se na brokulice :D
U utorak idem i kod doktorice Pokupec (http://www.cursor.hr/pa.nsf/stranice/biljekbotana-zg) koja mi je rekla da uspješno ljeći i endo sa čajevima. Jedna draga cura sa fruma mi je preporučila jer se ona isto tako spasila od operacije (Hvala drag velika :kiss:)
Za sad su mi svi doktori prčali o tome kako se endo mora vaditi laparoskopski i da se nemože prirodno izlječiti ali ja vjerujem da mora postojati način da može pogotovo ako se endo vraća onda operacija sigurno nije riješenje. Treba naći uzork i riješiti ga. Htjela bi i čim prije ostati trudna pa i na tom planirmao poraditi.:D
Ako se bude smanjivao onda ću odgoditi opeaciju. Da li netko zna koliko košta operacija u ovoj privatnoj poliklinici (http://www.cursor.hr/pa.nsf/stranice/biljekbotana-zg)? Nekako me onaj doktor u Petrovoj od zadnji put toliko šokirao da bi ako već moram a ako nije skupo otišla rađe privatno na op.:rofl:
pusa :kiss:
Bok,
ja sam prije tri tjedna operirala endometriozu privatno u poliklinici Citu, o doktoru i osoblju mogu reće sve najbolje. Tamo je cijena 7000 hrk (nadam se da mogu ovako javno). Pa mislim da je svuda ta cijena tu negdje. Šta da kažem, mislim da mi je to bila super odluka. Operacija je bila dosta složena, pa pitanje koliko bi se netkom htjelo zezati sa tim laproskopski i kako bi prošlo tj. dal bi išta spasila. Ne sumnjam da su doktori po državnim bolnicama dobri (i mene je operirao doktor koje radio i sad povremeno radi u jednoj našoj drž. bolnici), al mislim da su oni prepoterećini i da si im kao na traci i trebaš čekati dugo da bi došao kod nekog dobrog na red (osim naravno ako nemaš neku vezicu). Ovisi o kakvoj operaciji se radi naravno. Da sam išla operirati slijepo crijevo ne bi sigurno pomišljala da negdje platim. Ja sam inače odustala od Petrove već kad sam došla tamo na ultrazvuk u onaj podrum i doživjela razočarenje. Sretno...
Ovako, imam 18 godina, bila sam s deckom nekih 9 mjeseci i posevili smo se dan prije nego smo prekinuli.
I sad sam 99% sigurna da sam trudna nekih 6 tjedana!!! :( Sutra cu napraviti test ali vec znam sto ce reci.
Izbezumljena sam, nisam ni pomisljala da bi mi se to moglo dogoditi. I sad nemam pojma sto da napravim, prije sam bila apsolutno protiv pobacaja ali u ovoj situaciji mi se cini kao jedino rjesenje ali razmisljam i o negativnim posljedicama.
Ako bih ipak odlucila roditi starci bi bili uz mene sigurno nakon pocetnog soka, isto tako financijski osigurana a ni faks nebi trpio.
Ali jos sam preeeemlada za dijete, prenezrela i prenestabilna i apsolutno nisam spremna biti majka a i dijete bi mi predstavljalo teret u ovom razdoblju zivota.
Stvarno neznam sto da radim:ne zna:
Molim za savjet!!!!!!!!!
AFRODITA69
29.11.2007., 22:29
tesko da ce ti itko od nas dati savjet ovde..to moras sama odluciti,bez mame,tate,bivseg ili kozna koga desetog.sama samcata.to ti kazem iz iskustva.kad nisam bila spremna,ja sam pobacila.mada sam slusala razne price i razne savjete.ni malo mi nije krivo danas jer danas imam dvoje slatke djecice.ni za njih nisam trazila savjete,jer osjecala sam se spremnijom.
RHCP_cura
29.11.2007., 22:32
Nemam ti kaj pametno savjetovati, niti nitko drugi neće moći dok sama ne odlučiš. Onda će ti drugi moći dati neke konkretnije savjete.
Očekuj hrpu postova koji će ti govoriti da je abortus ubojstvo i lallalablablabla... jer tvoj naslov to traži na neki naćin :mig:
Porazgovaraj sa starcima i možda nekom stručnom osobom i probaj sama vidjeti što je bolje za tebe i tvoj život. Ti ćeš ga živjeti, a ne mi kokoši sa Ženskog kutka
Sretno, nadam se da ti neće biti žao kakvu god odluku donjela
Da se i ja uključim glede čajeva i ostalog. Ja sam se odlučiloa, nakon šta sam saznala da imam endo, za operaciju, jer je kod mene bila dosta zaj.. situacija (spojeni jajnici i lijevi sa cistom od cca 5 cm spojen za maternicu, na desnom cista žuto tijelo 5 cm, iako su do operacije mislili da je i na desnom endo cista), sve to učinila endometrioza, dakle napravila totalnu degeneraciju mojih reporod. organa, ne možeš vjerovat da postoji takvo što.. Pa eto mene je jednostavno situacija natjerala da to što prije probam riješiti kirrurški, iako cijelo vrijeme tj. prije i sad poslije operacije (zadnjih mj. i pol) sam na čajevima i pokušavam pazit što jedem i unositi što više voća i povrća. Super stvar je blender i s njim priprema friškog voća i povrća (smoothi napitci), to definitivno diže imunitet zajedno sa vitaminskim dodatcima prehrani. Moja frendica je tako izliječila HPV. Iako moram sad 6 mj. na terapiju Zoladex-om (umjetni klimaks), mislim da takvim boljim načinom života mogu nakon terapije barem usporiti povratak cisti. Inače moj život je prije spoznaje da bolujem od endo bio pun stresa na nposlu i čest nebrige o onome što jedem (osim vikendima :-)), konzumacija alkohola, pušenje i tak. Tako da, kad pogledam unatrag, me i ne čudi da sam obolila od nečeg što je možda i genetski predodređeno...Sve u svemu mišljenja sam da čajevi i briga o prehrani mogu sigurno pomoć prije nego odmoć
ja se iskreno nadam da sad nečeš doživjeti javni linč!!!!
nitko od nas ti neće moći reći što da napraviš, to češ ipak morati sama odlučiti..
ja sam imala 18 kad sam odlučila pobaciti i drago mi je da jesam, jer danas ni to dijete, ni ja ne bi imali normalan život..a opet ako smatraš da imaš dobre uvjete za to, onda ni godine ni ništa drugo nije važno, osim tebe i tog djeteta..
nemoj slušati druge...pogotvo ne sa foruma..:grli: :grli:
Puno vam hvala cure :grli: :kiss: !! Sad se osjecam puno mirnije i manje usamljena. Nego recite mi ako se ipak odlucim na pobacaj, koliko otprilike traje oporavak?
joanna_69
29.11.2007., 22:58
ej!!
i ja sam pred 4 mjeseca imala pobačaj, al dečko je bil ful uz mene i straci su podržavali moju odluku...... isto tak smatram da sam nezrela za djete.... i znam da bi mi škola trpila i da jednostavno to nebi bil život kakav sam ja zamišljala... tak da najbolje da ti sama odlućiš kaj hoćeš, a ne da tražiš savjetu od nas neznanaca... ipak je to tvoje tielo..... sretno!!! :mig: :mig:
i da btw. fizički oporavak ti traje 10-15 dana.... a psihički.... kod mene ga nije bilo jer je to bilo ono kaj sam ja tela, niko me nije tjeraj, nisam imala nikakve traume....
N0_NAME
29.11.2007., 23:00
Pozdrav svima,
i ja sam operirala endom. u 7. mj. Danas sam bila na kontroli, i dr. je rekao da je presretan jer su se moji jajnici toliko dobro oporavili da se na njima uopće ne vide tragovi od operacije. Za sad nema ni endometrioze. Rekao mi je da endometrioza izgleda kao da si prolio kiselinu u stomku, i da ju je jako teško povaditi.
Ne smijete puno misliti na bolest. Ako se ima vratiti - vratit će se. Ja nastojim uopće ne misliti na endo. Vodim se mišlju da ako o nečemu puno mislim, npr. boli me glava, glava će me početi boliti.
Nadam se da ću uskoro ostati trudna, već 2 mjeseca radimo na tome, sad sam počela mjeriti bazalnu temperaturu i folikulometriju pa ćemo vidjeti, kako moji jajnici rade. Cure držite se, glavu gore i ne mislite puno na bolest.
black_marina
29.11.2007., 23:02
ja ti mogu jedino reć što bi ja napravila.....ja iman 19 god i razgovarala sam s dečkom o tome što bi bilo kad bi bilo.....nebi uopće razmišljala o pobačaju jer je ro dijete i dio mene,nebi se udavala,al bi ''natjerala'' dečka da ga prizna....e sad ako pobaciš, postoji mogućnost da više nikad ne zatrudniš....al nije lako samohranim majkama....znam jednu curu koja je rodila sa 17 godina radi u kafiću i studira kaže da je ponekad teško jer nije baš financijski potkovana,a i dadilje dosta dođu.....
uglavnom........što ćeš napravit.......to moraš sama odlučit jer svako od nas na forumu će ti reć drugu priču,ali znam kako ti je i ja san mislila da sam trudna i bilo me je užasno strah i imala san osjećaj da nisam spremna,al eto ispostavilo je da je test negativan....
milas_lacrymosa
29.11.2007., 23:26
iako sam ja apsolutno protiv pobačaja, ne mogu ti reći što da radiš... ta odluka je na tebi. jedino što ti savjetujem je da DOBRO razmisliš prije nego što se na nešto odlučiš...
cacadoo look
30.11.2007., 00:50
Ovako, imam 18 godina, bila sam s deckom nekih 9 mjeseci i posevili smo se dan prije nego smo prekinuli.
I sad sam 99% sigurna da sam trudna nekih 6 tjedana!!! :( Sutra cu napraviti test ali vec znam sto ce reci.
Izbezumljena sam, nisam ni pomisljala da bi mi se to moglo dogoditi. I sad nemam pojma sto da napravim, prije sam bila apsolutno protiv pobacaja ali u ovoj situaciji mi se cini kao jedino rjesenje ali razmisljam i o negativnim posljedicama.
Ako bih ipak odlucila roditi starci bi bili uz mene sigurno nakon pocetnog soka, isto tako financijski osigurana a ni faks nebi trpio.
Ali jos sam preeeemlada za dijete, prenezrela i prenestabilna i apsolutno nisam spremna biti majka a i dijete bi mi predstavljalo teret u ovom razdoblju zivota.
Stvarno neznam sto da radim:ne zna:
Molim za savjet!!!!!!!!!
Draga moja, sad bi ti mi mogle dati hrpetinu argumenata zašto pobacit, kao i hrpetinu argumenata zašto ne. Prvo i osnovno je da razmisliš, shvatiš kako se osjećaš, jer kakva god odluka bila, bit će tvoja. Osobno mislim da je važna jedna stvar. Bez obzira što odlučila i bez obzira koliko si mlada, nikad, ali nikad u životu nemoj si predbacivati "e da sam onda drugačije". Odluka koju doneseš sada je najispravnija i najpametnija za tebe. Možda i nije odgovor koji si očekivala, nisam nabrajala predivne čari majčinstva niti grozote samohranih majki. Ionako argumenti djeluju svakako, ovisno iz čije perspektive ih gledaš. Možemo mi ti sad nabrajati svoja iskustva, ali osim malo utjehe, to ti neće pomoći, vjeruj mi. Ovo riješi sama, ionako ćeš se u životu još bezbroj puta naći u situaciji u kojoj ćeš morati odlučivati. Neka ovo bude prva, ali tvoja odluka. Nećeš pogriješiti. Drž se!
Vasilisa
30.11.2007., 00:53
Najpouzdaniji fidbek dobiješ anketicom.
Vrlo praktično.
Cure stvarno ste super!!! :top: Hvala sto ste podjelile svoja iskustva i sto me ne osudujete :kiss: :trio: :cheer: bas mi je to trebalo. Evo jos nemogu spavat, uzbudena sam ali bez ikakvih negativnih emocija :) Kad sam skuzila sto se dogada u mom tijelu prvo sam pomislila na pobacaj i razmotrila tu opciju a onda skuzila da postoji jos jedna :D , da zadrzim bebicu! :cerek: I moram vam priznat da mi se svida ta ideja. Sve mi je toplo oko srca kad pomislim na to i automatski mi osmjeh dolazi na lice :D Ne smeta me uopce sto nemam dragog, nakon malo razmisljanja ne smeta mi cak niti to sto sam mlada, ma cim pomislim na bebicu nis mi vis ne smeta :D Ali vidjet cu jos, treba jos sutra test napravit, pricat s bliznjima, doobrooo razmislit i odlucit.
Tnx jos jednom!:mig:
MAYYALES
30.11.2007., 09:03
Za mene je pobačaj ubojstvo,a mislim da nitko nema pravo nikome oduzeti pravo na život i svatko mora snositi odgovornost za svoje postupke.Ja osobno ne bi mogla živjeti sa činjenicom da sam ubila svoje dijete.Užas! A još me više užasavaju ovi postovi u kojima cure tako hladnokrvno govore, a čuj pobacila i nije mi žao.
Isuse,kaj vi nosite na mjestu gdje bi vam trebalo biti srce??To je život!!To je dijete!! :flop:
Partfiš
30.11.2007., 09:10
Za mene je pobačaj ubojstvo,a mislim da nitko nema pravo nikome oduzeti pravo na život i svatko mora snositi odgovornost za svoje postupke.Ja osobno ne bi mogla živjeti sa činjenicom da sam ubila svoje dijete.Užas! A još me više užasavaju ovi postovi u kojima cure tako hladnokrvno govore, a čuj pobacila i nije mi žao.
Isuse,kaj vi nosite na mjestu gdje bi vam trebalo biti srce??To je život!!To je dijete!! :flop:
:rolleyes: Welcome to the 21 century....:kava:
Ne pravdam pobačaj, no nije li jedanko tako nehumano roditi dijete i ostaviti ga, ili biti loš roditelj pa da dijete cijeli život pati? Misliš da to neka žena napravi "iz fore"? Po meni, dijete bi se trebalo rađati iz ljubavi, a ne iz slučajnosti. Ne mislim pod tim da svaka slučajna trudnoća treba završiti pobačajem, ali da žena treba imati mogućnost izbora, to svakako.
Hm...malo je čudno, ali ako je rutinski pregled bolje je da dođeš u vrijeme ovulacije, da doktor vidi da li ju imaš uopće, broj stanica, veličinu i tako to.
Nije to loše, samo šteta kaj ti nije rekla kad si se naručivala:)
ma mene je to iznenadilo kad sam nedavno bila na sistematskom koji je uključio i ginekološki,pa se žena premišljala bi li me primila ili ne.
Koliko ja znam nije isto raditi UZV i Papa,Papu je najbolje raditi odmah iza menge,a u UZV za vrijeme ovulacije.Ali da te ginekolog vrati to su mi gluposti,može ti na pregledu sugerirati da je bolje doći u drugo vrijeme,ali prvo nek te pregleda.
MAYYALES
30.11.2007., 10:05
:rolleyes: Welcome to the 21 century....:kava:
A u 21 st.je ubojstvo dopušteno? Ideš!!!Eliminacija djeteta (naziv adekvatan 21 st valjda ) i ubojstvo nevinog čovjeka ima istu težinu u 15 st i u 29 st. kakve su to gluposti!! Pto će nam još postati "normalno"? Ubiti roditelje jer su stari i onemočali,a nama oduzimaju vrijeme i snagu koju bi mogli potrošiti na sebe i svoju obitelj?
Pa da, mi smo u 21 st!!!:flop:
MAYYALES
30.11.2007., 10:08
Ne pravdam pobačaj, no nije li jedanko tako nehumano roditi dijete i ostaviti ga, ili biti loš roditelj pa da dijete cijeli život pati? Misliš da to neka žena napravi "iz fore"? Po meni, dijete bi se trebalo rađati iz ljubavi, a ne iz slučajnosti. Ne mislim pod tim da svaka slučajna trudnoća treba završiti pobačajem, ali da žena treba imati mogućnost izbora, to svakako.
Pa žena ima mogučnost izbora. Kontracepcija!!!!!!!!!!Zar to nije dovoljno širok izbor??? Ne podupirem ostavljanje djeteta, nego preuzimanje odgovornosti za svoje postupke. Ako se može ševiti, e pa,onda treba i biti svjesna da to nije uvijek bez posljedica.
Ma,ljudi su kukavice i slabići koji nisu naučeni preuzeti odgovornost za svoja djela,a igrali bi se velikih.Mislim da dotična,a i oni koji t bez osjećaja zagovaraju pobačaj, ne bi bili presretni da je njihova majka njih "eliminirala",da ne kažem ubila,jer mi smo ipak civilizirani ljudi,jel?
cacadoo look
30.11.2007., 10:18
Pa žena ima mogučnost izbora. Kontracepcija!!!!!!!!!!Zar to nije dovoljno širok izbor??? Ne podupirem ostavljanje djeteta, nego preuzimanje odgovornosti za svoje postupke. Ako se može ševiti, e pa,onda treba i biti svjesna da to nije uvijek bez posljedica.
Ma,ljudi su kukavice i slabići koji nisu naučeni preuzeti odgovornost za svoja djela,a igrali bi se velikih.Mislim da dotična,a i oni koji t bez osjećaja zagovaraju pobačaj, ne bi bili presretni da je njihova majka njih "eliminirala",da ne kažem ubila,jer mi smo ipak civilizirani ljudi,jel?
Bi li ti ostavila dijete da te npr. siluje čovjek koji je već silovao 20-tak žena, uz to je serijski ubojica i recimo ubio ti je roditelje? Uz to je toliko odvratno debel, zmazan, nema zubi i ima odurnu masnu kosu. Ponavljam, silovao te! Ostala si trudna...geni takvog čovjeka idu dalje. Bi li možda barem razmislila prije tako kategoričkog stava? Ovo je samo odgovor na tvoje "ako se može ševiti, e pa, onda treba i biti svjesna da to nije uvijek bez posljedica". Ne sudi drugima. Nemaš to pravo.
Još bi pisala, al moram ići.
MAYYALES
30.11.2007., 10:44
Bi li ti ostavila dijete da te npr. siluje čovjek koji je već silovao 20-tak žena, uz to je serijski ubojica i recimo ubio ti je roditelje? Uz to je toliko odvratno debel, zmazan, nema zubi i ima odurnu masnu kosu. Ponavljam, silovao te! Ostala si trudna...geni takvog čovjeka idu dalje. Bi li možda barem razmislila prije tako kategoričkog stava? Ovo je samo odgovor na tvoje "ako se može ševiti, e pa, onda treba i biti svjesna da to nije uvijek bez posljedica". Ne sudi drugima. Nemaš to pravo.
Još bi pisala, al moram ići.
Pa mi ne pričamo o toj ekstremnoj situaciji niti moji stavovi,napisani ovdje,obuhvačaju moje kompletno mišljenje o temi pobačaja. Ovdje pričamo o curici koja se igra odrasle žene,svojevoljno spava sa dečkom i nakon toga se želi riješiti posljedice svog svjesnog čina. Po Bogu kako to možeš uspoređivati sa silovanjem,ženo? Generaliziraš stvari! I ja osobno, ševu ne stavljam u isti rang sa okrutnim silovanjem.Zbilja pretjeruješ!
black_marina
30.11.2007., 10:53
eleora, drago mi je da si razmotrila i drugu stranu.......vjeruj mi znam taj osjećaj- postaješ majka imat ćeš svoje dijete.......al moraš jako dobro razmislit.....btw.ako želiš imat dijete neznači da se moraš udat.....:mig:
Bok,
Da sam išla operirati slijepo crijevo ne bi sigurno pomišljala da negdje platim.
da si operisala slijepo crijevo ne bi imala vremena razmišljati o privatniku, niti bi bila sposobna od bolova...a još ne daj bože da pukne ili da je nešto puklo :mig:
Meni je na prvoj operaciji pukla cista (endom) + hronična upala slijepog crijeva+unutrašnje krvarenje, kad je to zaboljelo nosili su me do hitne, a ne da sam mogla razmišljati o privatniku :rolleyes:
pa te operacije crvuljka su rutinske, ali u zadnje vrijeme toliko rutinske da sve češće čujem da doktori zaboravljaju štogod u utrobi i zašiju te...pa kome skontaju na vrijeme spase ga, a kome ne ...zato, i za slijepo crijevo privatniku :top:
Moja frendica je tako izliječila HPV. Iako moram sad 6 mj. na terapiju Zoladex-om (umjetni klimaks), mislim da takvim boljim načinom života mogu nakon terapije barem usporiti povratak cisti.
Je li baš moraš uzeti Zoladex, jesi li rađala ???
Ne smijete puno misliti na bolest. Ako se ima vratiti - vratit će se. Ja nastojim uopće ne misliti na endo. Vodim se mišlju da ako o nečemu puno mislim, npr. boli me glava, glava će me početi boliti.
Nadam se da ću uskoro ostati trudna, već 2 mjeseca radimo na tome, sad sam počela mjeriti bazalnu temperaturu i folikulometriju pa ćemo vidjeti, kako moji jajnici rade. Cure držite se, glavu gore i ne mislite puno na bolest.
Da , ali ti bar radiš na trudnoći :cerek: tako je malo lakše ne misliti....
Sretno s trudnoćom, da nam već sljedeći mjesec javiš sretnu vijest :cerek: :cerek: :)
Monica.
30.11.2007., 11:45
Ako se može ševiti, e pa,onda treba i biti svjesna da to nije uvijek bez posljedica.
Upravo tako, nekome je posljedica nesavjesnog seksa roditi neželjeno dijete i potom uništiti život sebi, njemu, nekom će to dijete ipak biti dar s neba, a nekome abortus....
Ma da, ajmo zabraniti pobačaj, pa nek žene krvare po mesarskim stolovima, otkada je svijeta pobačaja je bilo i bit će ih.
Slažem se da je potrebna edukacija o kontacepciji, i da bi svi htjeli što manje pobačaja, ali postoje životne okolnosti kad je uistinu bolje da djevojka pobaci, a vjeruj mi, niti jedna normala žena pobačaj neće doživjeti kao nešto bezazleno.
black_marina
30.11.2007., 11:57
da trebala bi bit edukacija o kontracepciji,al evo ti mog slučaja.........ja imam problema s jetrom ,doktorica mi je rekla da nesmijem pit nikakve pilule i da nema potrebe da odlazim ginekologu.....nedavno nam je pukao kondom.....i normalno otišla sam na hitnu da bi mi tamo doktor reko da šta ja mislim pa nije zatrudnit samo tako- to ti je više kao lutrija.......u ljekarni kad sam tražila da mi daju pilule......rekla mi je da sam na zaštitu morala mislit prije,a ne sad....na kraju sam morala otić u rijeku kod ginekologa koji mi je bez problema dao pilule......mislim da su tu i specializirani ljudi malo krivi......ljekarnici i doktori na hitnoj - odkud im pravo mene optuživat i osuđivat.......
al moram priznat da sam ostala trudna zadržala bi dijete.....i molim sve cure da sa svojim dečkima ozbiljno porazgovaraju o tome.......da barem znaju što ih čeka ako osvoje jackpot....
MAYYALES
30.11.2007., 12:05
da trebala bi bit edukacija o kontracepciji,al evo ti mog slučaja.........ja imam problema s jetrom ,doktorica mi je rekla da nesmijem pit nikakve pilule i da nema potrebe da odlazim ginekologu.....nedavno nam je pukao kondom.....i normalno otišla sam na hitnu da bi mi tamo doktor reko da šta ja mislim pa nije zatrudnit samo tako- to ti je više kao lutrija.......u ljekarni kad sam tražila da mi daju pilule......rekla mi je da sam na zaštitu morala mislit prije,a ne sad....na kraju sam morala otić u rijeku kod ginekologa koji mi je bez problema dao pilule......mislim da su tu i specializirani ljudi malo krivi......ljekarnici i doktori na hitnoj - odkud im pravo mene optuživat i osuđivat.......
al moram priznat da sam ostala trudna zadržala bi dijete.....i molim sve cure da sa svojim dečkima ozbiljno porazgovaraju o tome.......da barem znaju što ih čeka ako osvoje jackpot....
Jesi išla kod privatnog ginekologa? Meni su nekako draži.To je subjektivno mišljenje jer ima lovu ostavljaš,pa moraju biti ljubazniji,a i mislim da se više trude, ma da ni to nije pravilo.
Jučer sam gledala emisiju gdje cure same bez konzultacije sa dr.kupuju i piju tablete,što ne držim pretjerano inteligentnim.Al da,slažem se da treba razgovarati sa partnerom,a i nekako mi se čini da majka cure koja počinje seksualni život igra veliku ulogu sa savjetima.
black_marina
30.11.2007., 12:09
ne išla sam na kantridu.......gdje su svi bili ljubazni.....:top:
da i mame imaju ulogu,al evo moja je meni priznala da je nju sram o tome razgovarat sa mnom te da smatra da nije potrebno,al eto kako se ljudi mogu prevarit........
Da , ali ti bar radiš na trudnoći :cerek: tako je malo lakše ne misliti....
Sretno s trudnoćom, da nam već sljedeći mjesec javiš sretnu vijest :cerek: :cerek: :)
gle kužim da si imala i imaš komplikacija s endometriozom al oprosti ja mislim da si ti previše prokupirana s tim , a to fakat nije dobro. Daj usmjeri svoju pažnju na nešto pozitivnije, pa kolko ima ljudi koji imaju puno gore bolesti pa ih baš ta pozitiva izvuče iz sranja
philemon
30.11.2007., 12:21
Yasmin ti kostaju 85-90 kn, ovisno o ljekarni.:D
RHCP_cura
30.11.2007., 12:57
majka cure koja počinje seksualni život igra veliku ulogu sa savjetima.
istina... al ja sam jako puno drugacija od svoje majke po tom pitanju... Ona je prije 7 godina pobacila i od tada je neprepoznatljiva... jedan krivi pogled i salje te u 3milepickematerine
Ja sam za izbor... da mi se dogodi "jackpot" neznam niti sama sto bih... ozbiljno bih sa deckom porazgovarala, ionako smo vec "rezervirani" jedno za drugo, ali nemamo zavrsene faxove, nemamo primanja... ja tom djetetu nebih imala nista za pruziti (al zato pijem antibejbi), a mamu nebih puno pitala jer je ona meni, kad sam zapocela seksualni zivot, rekla "Jebem li ti isusa boga, ja cu te prvo zatuc a onda te vodit a pobacaj kaj god ti rekla"... Ko prvo, ispricavam se na rijecniku, i kao drugo, ne mozemo niti svi racunati na roditelje :(
edit: ovo zatuc nije doslovno mislila, da nebi bilo krivo shvaceno, ali ostalo je bilo ozbiljno
Iako moram sad 6 mj. na terapiju Zoladex-om (umjetni klimaks), mislim da takvim boljim načinom života mogu nakon terapije barem usporiti povratak cisti.
ja sam ti bila na zoladexu 6 mj. i vjeruj mi...nije mi ništa usporio, jer čim sam išla na UZV nakon završene terapije, već su se opet vidjela žarišta...a samo 5 mj. nakon završene terapije na drugoj operaciji su mi otkrili da se proširila doslovce posvuda... osim reproduktivnih organa, zahvatila i crijeva....:rolleyes:
ne kažem da tebi neće usporiti, ali davati 1000kn mjesečno i kljukati se s takvim hormonima i stavljati svoje tijelo u neprirodnu fazu...da mi danas netko to kaže, odbila bih
i iskreno, mislim da time što toliko mijenjaš svoj način života i prehrane možeš više utjecati na usporavanje endo. nego sa zoladexom
little_devil
30.11.2007., 13:27
da, da, bas me zanima koliko bi ovih moralistica stvarno zadrzalo dijete da se nadju u takvoj situaciji....
ja sam prije nekih godinu dana, s 23 godine pomislila da sam trudna - jedino sto mi je proslo glavom bilo je - ne zelim i ne mogu jos roditi.... dijete ne dolazi u obzir.. drugi dan sam otisla po pilule...
pobacaj je strasna stvar ali nikad nikad ne mozes znati sto ces osjecati i koju odluku ces donijeti dok se ne nadjes u takvoj situaciji
Tiambia
30.11.2007., 13:38
ja sam ti bila na zoladexu 6 mj. i vjeruj mi...nije mi ništa usporio, jer čim sam išla na UZV nakon završene terapije, već su se opet vidjela žarišta...a samo 5 mj. nakon završene terapije na drugoj operaciji su mi otkrili da se proširila doslovce posvuda... osim reproduktivnih organa, zahvatila i crijeva....:rolleyes:
ne kažem da tebi neće usporiti, ali davati 1000kn mjesečno i kljukati se s takvim hormonima i stavljati svoje tijelo u neprirodnu fazu...da mi danas netko to kaže, odbila bih
i iskreno, mislim da time što toliko mijenjaš svoj način života i prehrane možeš više utjecati na usporavanje endo. nego sa zoladexom
u potpunosti se slažem s tobom! mislim da nije dobro uzimati hormone. iz vlastitog iskustva to govorim. i stoga, preporučam svima ad se najprije savjetuju s još nekim:top:
Moja prijateljica je pobacila i ne osuđujem ju. Ostala je trudna, dečko joj jer rekao da je među njima gotovo i otišao glavom bez obzira, ona bila na 1. godini faxa, bez primanja, bez mogućnosti da sama podiže dijete. Mislim da ju ne treba kamenovati, jer cura je realno uvidjela da djetetu neće ništa moći pružiti, a nije mogla roditi i ostaviti dijete. Netko će reći da je sebična, da je mogla ostaviti fax i mogla ići raditi, ali niti je tako lako zaposliti se kao samohrana majka bez stručne spreme, niti je lako sama podizati dijete. A da ne pričam o majkama koje rode "jer je to jedini ispravni put" i kasnije svoje frustracije i krivicu za nepreživjelu mladost iskaljuju na djeci. U obitelji imam takav primjer, daljnja rođaka je zatrudnjela i rodila, podizala dijete sama i svako malo curi predbaciju da je ona kriva za ovo, kriva za ono, u biti kriva za sve loše što se njoj događa (tako da jadna cura stječe dojam da bi mami bilo puno bolje da je nije ni rodila).
MAYYALES
30.11.2007., 13:53
Ma, nismo mi moralistice. Samo apeliramo da se treba zaštiti i ne dovest u tu situaciju da moraš birati između porođaja i pobačaja. To je sve. Prevencija!!!
little_devil
30.11.2007., 13:55
Ma, nismo mi moralistice. Samo apeliramo da se treba zaštiti i ne dovest u tu situaciju da moraš birati između porođaja i pobačaja. To je sve. Prevencija!!!
postoji mala vjerojatnost da ces zatvrudniti bez obzira na zastitu...
sto ako si takva pehistica?
inace, lijecnici kazu da su sanse male da zena zatrudni, da je to jack pot, da se valjda zvijezde na nebu moraju posloziti da se tako nesto dogodi...
a ti ljudi koji se u danasnje vrijeme dostupnosti informcija sexaju bez ikakve zastite, koji cak ne prakticiraju ni prekinuti snosaj, koji ne znaju sto su i kad su uopce plodni dani, e netko toliko glup... ne znam........
Možda onda ipak u školama ne bi bilo nadomet uvesti seksualni odgoj. Jer mnogo cura (pre)rano stupa u spolne odnose, nisu informirane, a ne mogu ni sve o tome s roditeljima razgovarati.
little_devil
30.11.2007., 14:04
Možda onda ipak u školama ne bi bilo nadomet uvesti seksualni odgoj. Jer mnogo cura (pre)rano stupa u spolne odnose, nisu informirane, a ne mogu ni sve o tome s roditeljima razgovarati.
i to mi je nevjerojatno, ja sam valjda s 12 godina i manje citala teen i ok i znala toliko stvari a u sexualni odnos nisam stupila do 18-e..
danas ima toliko casopisa za mlade, pricanje o sexu vise nije nikakv tabu...
jel su djeca sve gluplja ili sto? sexaju se od 14-e godine a ne znaju osnove spolnosti o kojima se govori na svakom koraku... mediji doslovno bombardiraju s tim temama...posebno casopisi za mlade....
uopce nemam nit razumijevanja nit opravdanja za takve ljude
Je li baš moraš uzeti Zoladex, jesi li rađala ???
Uh kod tebe se baš sve zakompliciralo. Slažem se, da me je tako bolilo otišla bi u prvu bolnicu. Kod mene je bio slučaj da nisam imala pojma da imam ciste a nikave posebne simptome, tu i tamo neka bolnija m. ali ništa više. Nisam rađala, pa mi je doktor koji me operirao baš zbog toga sugerirao Zoladex. Tokom operacije mu se nije baš dopalo što je našao unutra. Desni jajovod tj. jajovod od zdravog jajnika neprohodan tj. kako on kaže 'nije uspio dobiti odgovor od njega'. Pa je njegovo mišljenje da je to mikropriaslicama učinila endometrioza i da bi se sa Zoledex-om te mikropriraslice umirile i uništile, a onda bi probala sa trudnoćom. Kod mene je dosta bilo tih priraslica po zdjelici tj. endo je dosta uzela maha u tom djelu, nakon operac bila sam sva plava
:-(. Ne znam ako on tako misli a stručnjak je onda bi krenula sa tim Zoladex-om. Nadam se da mi neće uzrokovat prevelike probleme.
Hvala na infu, i ja sam u nedoumici glede tog Zoladex-a. Imam 29 g. i nikad nisam uzimala u životu nikave hormone tj. sasvim dobro sam funkcionirala bez njih, redovne m., normala kilaža (možda sad fali par kila :-)), krv. slika ok itd. Jedino mi je zajeb napravila ta endometrioza i to sam otkrila sasvim slučajno na sistematskom pregledu gdje je umalo, da nije bilo toga, falilo da me proglase skor zdravom osobom. U svom prethodno infu sam napisala razlog zašto mi je preporučen Zoladex (začepljen jajovodm desnog jajnika). Ne znam, mislim da ako krenem s tim, probat ću ići na UZV što češće i ako vidim da se žarišta vraćaju već nakon mjesec dva prekinut ću s tim pa šta bude. Stvarno me zaprepašćuje činjenica da je moguće da i pored tako jakog sredstva gdje se jajnici stave u mirovanje endo opet napada..To samo potvrđuje da se danas uopće ne zna što potiče tu bolest, jajnici maternica ili nešto treće
Pozdrav svima,
i ja sam operirala endom. u 7. mj. Danas sam bila na kontroli, i dr. je rekao da je presretan jer su se moji jajnici toliko dobro oporavili da se na njima uopće ne vide tragovi od operacije. Za sad nema ni endometrioze. Rekao mi je da endometrioza izgleda kao da si prolio kiselinu u stomku, i da ju je jako teško povaditi.
Baš super :-) Lijepo čuti da postoji netko kome je uspjela operacija u smislu da se endo više nije vratila...
MAYYALES
30.11.2007., 14:54
i to mi je nevjerojatno, ja sam valjda s 12 godina i manje citala teen i ok i znala toliko stvari a u sexualni odnos nisam stupila do 18-e..
danas ima toliko casopisa za mlade, pricanje o sexu vise nije nikakv tabu...
jel su djeca sve gluplja ili sto? sexaju se od 14-e godine a ne znaju osnove spolnosti o kojima se govori na svakom koraku... mediji doslovno bombardiraju s tim temama...posebno casopisi za mlade....
uopce nemam nit razumijevanja nit opravdanja za takve ljude
:top: Pa vjerojatno misle "pa neće se meni baš dogoditi". Mislim da to rade,a da uopće nisu svjesni da tim činom mgu stvoriti novi život, djete jer su i sami djeca,pa im ni opcija pobačaj nije preteška odluka.
little_devil
30.11.2007., 14:56
:top: Pa vjerojatno misle "pa neće se meni baš dogoditi". Mislim da to rade,a da uopće nisu svjesni da tim činom mgu stvoriti novi život, djete jer su i sami djeca,pa im ni opcija pobačaj nije preteška odluka.
sto mi je nevjerojatno jer nas toliko tlace spolnim bolestima i trudnocom da civjek gubi zelju za sexom...
ma mene je to iznenadilo kad sam nedavno bila na sistematskom koji je uključio i ginekološki,pa se žena premišljala bi li me primila ili ne.
Koliko ja znam nije isto raditi UZV i Papa,Papu je najbolje raditi odmah iza menge,a u UZV za vrijeme ovulacije.Ali da te ginekolog vrati to su mi gluposti,može ti na pregledu sugerirati da je bolje doći u drugo vrijeme,ali prvo nek te pregleda.
Da, jel' da. Pa mogla je obaviti pregled, a drugi put papu i kvit. Vuk sit i ovca čitava... :ne zna: :D
cacadoo look
30.11.2007., 15:13
Pa mi ne pričamo o toj ekstremnoj situaciji niti moji stavovi,napisani ovdje,obuhvačaju moje kompletno mišljenje o temi pobačaja. Ovdje pričamo o curici koja se igra odrasle žene,svojevoljno spava sa dečkom i nakon toga se želi riješiti posljedice svog svjesnog čina. Po Bogu kako to možeš uspoređivati sa silovanjem,ženo? Generaliziraš stvari! I ja osobno, ševu ne stavljam u isti rang sa okrutnim silovanjem.Zbilja pretjeruješ!
Samo sam postavila pitanje, jer je tvoj stav vrlo kategoričan i jasan. Da se razumijemo, nisam ni ja za to da se žene olako odriču bebice, AB je u svakom slučaju lakše napravit nego uzdržavati i odgajati. Slažem se u potpunosti da je to, u nekim varijantama, linija manjeg otpora. Ali, pobogu, previše je situacija u kojima neželjena djeca završavaju kojekuda (muka mi je od same pomisli na bačenu - a događa se, na žalost, na ostavljenu, mučenu, traumatiziranu, istučenu, psihički ugnjetavanu djecu) i u tom kontekstu mislim bez obzira na sve, da je korektnije učinit ovo drugo. Ovo je inače tema na kojoj se lome mnoga koplja, koliko žena, toliko i različitih priča i opravdanja. Osobno me smeta osuda takvih žena, jer to im u tom trenutku zasigurno najmanje treba. U slučaju djevojke koja je započela ovu temu, mislim da i nije curica koja se igra odrasle žene (i gospođe od 40 ostaju trudne, zar ne?) zato jer se poševila, nego naprosto djevojka koja je ostala zatečena trudnoćom. Kao i svaka žena, bez obzira na dob, ako joj se trudnoća dogodi neplanirano i iznenada. U njenoj priči, obzirom na okolnosti koje je navela, slažem se da bi zadržavanje bebice bila ispravnija odluka. To kažem tebi. Ne njoj. Ona mora odlučiti sama.
little_devil
30.11.2007., 15:24
U njenoj priči, obzirom na okolnosti koje je navela, slažem se da bi zadržavanje bebice bila ispravnija odluka. To kažem tebi. Ne njoj. Ona mora odlučiti sama.
sto to znaci? da bi zena ukoliko ima primjerice 25 godina, novi posao pred sobom i imucne roditelje trebala roditi? nema ovdje ispravne odluke... zena u toj situaciji osjeti sto zeli i sto je ispravno... nema prave i krive odluke..
kriva odluka je roditi a ne moci prehraniti dijete, to je kriva odluka
osobno, da imam malu placu i da mi suprug ima malu placu, da spajamo kraj s krajem i da djetetu ne mozemo priustiti najbolje obrazovanje, razne tecajeve i sve sto pozeli u smislu nekih aktivnosti, sporta itd... nikad ne bi rodila jer to dijete u velikom postotku automatski osudjujem na isti takav zivot
Kad sam skuzila sto se dogada u mom tijelu prvo sam pomislila na pobacaj i razmotrila tu opciju a onda skuzila da postoji jos jedna :D , da zadrzim bebicu! :cerek: I moram vam priznat da mi se svida ta ideja. Sve mi je toplo oko srca kad pomislim na to i automatski mi osmjeh dolazi na lice...
baš mi je drago..ja se nadam da ćeš zadržati bebicu i biti jedna dobra majka,sa sretnom bebicom..:cerek: :cerek: :cerek:
cacadoo look
30.11.2007., 15:31
sto to znaci? da bi zena ukoliko ima primjerice 25 godina, novi posao pred sobom i imucne roditelje trebala roditi? nema ovdje ispravne odluke... zena u toj situaciji osjeti sto zeli i sto je ispravno... nema prave i krive odluke..
kriva odluka je roditi a ne moci prehraniti dijete, to je kriva odluka
Znači postoje krive odluke...red iznad pišeš da nema krive odluke...daj se odluči.
Uostalom, napisala sam čitajući njezin post koji kaže da joj se sviđa ideja zadržati dijete. U tom kontekstu je ispravnija odluka.
little_devil
30.11.2007., 15:40
Znači ima krive odluke...red iznad pišeš da nema krive odluke...daj se odluči.
Uostalom, napisala sam čitajući njezin post koji kaže da joj se sviđa ideja zadržati dijete. U tom kontekstu je ispravnija odluka.
sto se tice tog nerodjenog djeteta bolje je za njega da se ne rodi nego da zavrsi u domu ili bude maltretirano od strane roditelja i gladno... mozda se ljudima ideja doma cini dobrim rjesenjem ali tko je bio makar jednom i vidio tu djecu.... ma, bolje da ne pricam
a sto se tice cure :) ..i meni je drago sto joj je toplo ok srca :)
cacadoo look
30.11.2007., 15:45
sto se tice tog nerodjenog djeteta bolje je za njega da se ne rodi nego da zavrsi u domu ili bude maltretirano od strane roditelja i gladno... mozda se ljudima ideja doma cini dobrim rjesenjem ali tko je bio makar jednom i vidio tu djecu.... ma, bolje da ne pricam
To sam napisala prije, nisi pročitala, slažem se s tim.
Tiambia
30.11.2007., 15:50
Pozdrav svima,
da li je moguće da ti se nije vratila?:eek: zar nisi uzimala nikakve lijekove (hormone)? stvarno mi je drago da ti je stanje super jer do sada nisam skroz vjerovala da je to moguće. ipak se većini nakon operacije vratila, što nakon prestanka uzimanja lijekova, što bez toga.
napiši molim te da li si uzimala hormone ili ne?
hvala:)
Tiambia
30.11.2007., 15:58
Stvarno me zaprepašćuje činjenica da je moguće da i pored tako jakog sredstva gdje se jajnici stave u mirovanje endo opet napada..To samo potvrđuje da se danas uopće ne zna što potiče tu bolest, jajnici maternica ili nešto treće
ja sam nakon operacije šest mjeseci uzimala hormone (Danazol), trebalo je 4 mjeseca da prošljakaju; žarišta su i dalje bila prisutna (oko 2 x 2,5 cm), a kada sam prestala uzimati terapiju, jer sam htjela trudnoću, počela su rasti još više i sada sam na 2,75 x 3 cm otprilike:(
ne mogu znati što je najbolje rješenje, ali znam da bi mi bilo draže da sam se na vrijeme savjetovala i poslušala više mišljenja, a da ne govorim da nisam trebala trovati se hormonima:confused:
sretno:top:
:grli:
Sretna djevojka :)
30.11.2007., 16:00
Smatram da svaka žena mora imati pravo izbora!!
Davno, bilo mi je cca 15, gledala sam jedan film. Radilo se o 3 različite žene.
Mislim da je prva radnja bila u 60-tima, 70-tima. Tada pobačaj nije bio dopušten. Prvo si je gurala ogromne igle u vaginu, udarala se u trbuh i činila sve što su joj savjetovali da bi od toga mogla pobacit. Kad ništa nije upalilo žena je pozvala čovjeka na crno, i za masne novce pojavio se na njenim vratima i obavio pobačaj. Nestrućno, bez ikakvih ljekova, u nehigijenskim uvjetima(na njenom kuhinjskom stolu). I nestao. Žena je iskrvarila i umrla.
Druga radnja, starija žena je ostala trudna.Imala je već 2-3 djece, razmišljala je da pobaci, ali je ipak odlučila zadržati djete.
I treća radnja. U današnje vrijeme. Cura ostala trudna. Nije imala ničiju podršku i odlučila pobacit. Došla je kod doktorice i dok joj je obavljala pobačaj pitala ju je zašto to čini(cura je očito imala grižnju savjesti-ali osječala da nema izbora). A doktorica joj je rekla: "Zato jer znam kako se to radilo prije" (ti je dovoljno podsjetiti se na prvu priću).
Abortusa će uvijek biti. Uvijek će biti ljudi koji su toliko protiv abortusa da bi ubili onoga koji ih radi ni ne sluteći da bi, da se to njima desilo sa 15 godina učinili istu stvar.
Ja sam isto u načelu protiv abortusa, ali kada mi je sa 17 kasnila menga, prvo što mi je palo na pamet bilo je upravo-abortus.
Svaka žena ima pravo odlućiti što će i kako će sa svojim tjelom. Moj savjet je jedino to da razgovara sa ljudima kojima vjeruje i uz njigovu pomoć donese odluku. Ali na kraju krajeva, žena mora slušati svoje srce i odluku donjeti sama.
Svi vi koji ste rekli, pobaci sada-za par godina nečeš moći imati djece, zapitajte se koliko samo ima neplodnih parova, a nikad nisu bili ni blizu ab.
Bitno je to da se svakoj ženi omogući pravo da učini ab, u najbolim mogučim uvjetima i da joj se ne otežava sa nametanjem svojih stavova.
Sve djevojke koje su učinile abortus i znaju da je to za njih prava odluka, učinile su pravu stvar, isto tako, svaka žena koja je odlučila zadržati djete i zna da je to za nju najbolja odluka učinila je pravu stvar.
Zato molim sve one koji se nisu nikada našli u takvoj situaciji, a misle ovdje ljudima soliti pamet, neka se suzdrže od toga. Jer, ni jedna osoba nema isto razmišljanje, a bilo bi jako, jako fer od vas da poštujete tuđe mišljenje.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.