View Full Version : Ginekolozi - opći topic
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
[
20]
21
22
23
24
paaaa, ima cijena tamonegdje daleko iza, ali koliko sam skuzila po citanju ove teme, svi ti imaju tu negdje iste cijene.... pregled 200-300kn, ultrazvuk isto tako negdje, i papa test je tu negdje. znaci, oko 800tinjak+ kuna za kompletan pregled....plus, ako se dobro sjećam, mislim da dr. Tadić ima i neki popust za studentice(neznam da li je to jos uvijek akutalno). Osobno, nikad nisam bila kod nje.
ally mcbeal
03.01.2009., 16:04
kod privatnika je ipak bolji tretman....odvoje 40 min samo za tebe...istina, opeljuše te za lovu al mislim da svaka kuna vrijedi
Allexis
03.01.2009., 17:45
paaaa, ima cijena tamonegdje daleko iza, ali koliko sam skuzila po citanju ove teme, svi ti imaju tu negdje iste cijene.... pregled 200-300kn, ultrazvuk isto tako negdje, i papa test je tu negdje. znaci, oko 800tinjak+ kuna za kompletan pregled....plus, ako se dobro sjećam, mislim da dr. Tadić ima i neki popust za studentice(neznam da li je to jos uvijek akutalno). Osobno, nikad nisam bila kod nje.
u krivu si što se cijene tiče....nigdje nije pisala cifra od 800 kn za kompletni pregled....
evo cijena sa prethodnih stranica....valjda se nije ništa pretjerano promijenilo u zadnjih godinu dana....
pregled + papa test + ultrazvuk = kompletan pregled
dr. Kraljević 300 kn
dr. Tadić 400 kn (ima i popust za studente)
dr. Harni 450 kn
dr. Babić 500 kn
dr. Ljubojević 500 kn
dr. Mazalin 550 kn
dr. Latin 550-650 kn
dr. Kos 550-650 kn
dr. Marton 550-650 kn
dr. Mirić-Tešanić 600 kn
dr. Grujić-Koračin 600 kn
dr. Podobnik 600-700 kn
Allexis
03.01.2009., 17:54
CIJENE BRISEVA
poliklinika Eljuga
klamidija (PCR metoda) 250 kn
aerobi/anaerobi 250 kn
ureaplasma/mikoplasma 250 kn
uzimanje brisa 150 kn
HPV (PCR metoda) 350 kn + uzimanje brisa 50 kn
poliklinika Ginoderma
paket briseva --> klamidija, ureaplasma/mikoplasma, aerobi = 500 kn
ako se klamidija radi Hybrid Capture metodom onda je paket briseva 550 kn
HPV (Hybrid Capture metoda) 400 kn
poliklinika Harni
klamidija (imunokromatografski test) 250,00 kuna
klamidija (PCR metoda) 400 kn
aerobi 250 kn
HPV (PCR metoda) 500 kn
privatna ginekološka ordinacija Grujić
klamidija, aerobi, ureplasma/mikoplasma, HPV = oko 1000 kn
u krivu si što se cijene tiče....nigdje nije pisala cifra od 800 kn za kompletni pregled....
aaa, pardon, ja se nekaj malo preračunala...al kad sam ja pitala bila kod Harni, bilo bi oko 600injak kuna...a oni su kao "jeftiniji", kaj ja znam... pa da svi sve naplate po 250kn (papa, pregled i uzv) ispalo bi 750kn....eto... :9
dr. Tadić 400 kn (ima i popust za studente)
koliki je otprilike popust za studente? tnx
Allexis
04.01.2009., 18:52
to ne znam....znam samo da ima popust....najbolje nazvati pa pitati...
a izguglala sam da je 360kn sa popustom (bilo prije)
kikica11
05.01.2009., 11:01
Poštovanje,
Trevala bih ići na operaciji-korekcija mjehura i Emetov razdor. Naručena sam u Petrovoj kod dr. Aleksandra Dijakovića, pa me zanima ima li itko kakvo iskustvo s njim. Naime, postoje i drugi liječnici, poput Oreškovića, Zekana, za njih sam čula da su dobri, no o Dijakoviću ni riječi...
Hvala unaprijed!
Bokić svima!:) Jel zna mozda netko dal' dr.Raic iz Sarengradske prima nove pacijente?
pohane tikvice
06.01.2009., 19:00
wahid ima mjesta, jer nema ultrazvuk, pa nije navala.
divan je, sve radi, bez zabušavanja... a i sluša kaj ti oćeš
pričljiv je i simpatičan...uvijek nasmijan, sa smiješnim hrvatskim :zubo:
ako ti nije problem ultrazvuk, odi kod njega... jer nisam još čula da je netko nezadovoljan s njim :cerek:
i nema naručivanja, već dođeš kad ti paše, nekad prazna čekaona, nekad moraš pričekati po sata-sat (al ja tolko čekam i kod kvaternik-ledinski i kad se naručim :rolleyes: )
evo ja isto kod dr. wahida i nisam baš zadovoljna iako ga dosta ljudi hvali. on stvarno je simpatičan ali što mi to vrijedi kad me već 6 mjeseci nije uspio izlječiti. prvi put mi je postavio krivu dijagnozu "na slijepo" iako sam ga tražila da me pošalje na briseve, da bi mi kasnije davao lijekove koji mi isto nisu pomogli. sad sam na pauzi od antibiotika a kad sam ga pitala jel postoji neki prirodni pripravak ili tako nešto što mogu uzimati dok sam na pauzi rekao mi je da jedem voće i povrće :rolleyes: usto, wahid više ne želi davati recepte za yasmin jer "ne želi biti odgovoran ako se nekom nešto dogodi". međutim, velika prednost po mom mišljenju je što se može doći bilo kad i nema naručivanja
turbo chick
08.01.2009., 20:28
Moram potvrditi da sam i ja imala isto iskustvo sa dr. Davorin Lukendom. Prvi puta kada sam došla me blijedo gledao ,kao što ja hoću od njega i nije mi niti pregled napravio. Drugi put sam došla zbog bolova i napravio je samo pregled, bez papa-testa i bez uzv-a. Zaista je škrt na riječima i nije mi uopće s njime opušteno. Razmišljam čak da se ove godine remjestim drugdje iako sam kod njega tek 1godinu.
turbo chick
08.01.2009., 20:29
:mad:Moram potvrditi da sam i ja imala isto iskustvo sa dr. Davorin Lukendom. Prvi puta kada sam došla me blijedo gledao ,kao što ja hoću od njega i nije mi niti pregled napravio. Drugi put sam došla zbog bolova i napravio je samo pregled, bez papa-testa i bez uzv-a. Zaista je škrt na riječima i nije mi uopće s njime opušteno. Razmišljam čak da se ove godine remjestim drugdje iako sam kod njega tek 1godinu.:confused:
Cure,
ima kakav dobar privatna ginek. ordinacija na podrucju Šapnskog????
Prije sam isla ko Dr. Škvorca u Samobor, al on se tak probahatil, ceka se na pregled do mjeec dana....
mya_7920
10.01.2009., 20:23
Ajme meni. Pročitala sam pola ovog i sad sam očajna. Postoji li ijedna ginekologica koja radi preko HZZO-a na istočnom dijelu grada, a da nema toliko prigovora na nju? Inače idem kod dr. Harni ali sad imam neke probleme pa mi je to malo skup sport... Pomozite. :moli:
Kaj nitko nejde kod ginekologa na podrucju Španskog??
ribica0603
11.01.2009., 15:30
Kaj nitko nejde kod ginekologa na podrucju Španskog??
znam da ima jedan koji ima ordinaciju u Ivane Brlić Mažuranic, mislim na broj 49 ali nisam sigurna...:ne zna:
radi preko socijalnog za Dom zdravlja zapad...ali ne znam kako se zove,sorry...
*Whitney*
13.01.2009., 14:35
Jel bio netko od vas kod ginekologa u poliklinici Sunce? kakva su iskustva?
..jerry
13.01.2009., 14:40
dJizus!!:mad:
Jel iko ikad i kaaaaKo uspia dobit ordnaciju Dr. Bokić na telefon. Pa niko ziv da se javi.
"Nazovite za rezultat pape za mjesec dana blaa" .... jel to uopce moguce?? :rolleyes:
teeeeaa
13.01.2009., 15:00
Poštovanje,
Trevala bih ići na operaciji-korekcija mjehura i Emetov razdor. Naručena sam u Petrovoj kod dr. Aleksandra Dijakovića, pa me zanima ima li itko kakvo iskustvo s njim. Naime, postoje i drugi liječnici, poput Oreškovića, Zekana, za njih sam čula da su dobri, no o Dijakoviću ni riječi...
Hvala unaprijed!
a da,tamo je otišao:)?
radio je u domu zdravlja črnomerec,meni je vodio trudnoču i sve vezano uz gin probleme:s
hladan tip ali oni se svega nagledaju! imao je pregroznu med.sestru,nadam se da nije otišla s njime.:top:
teeeeaa
13.01.2009., 15:03
Cure,
ima kakav dobar privatna ginek. ordinacija na podrucju Šapnskog????
Prije sam isla ko Dr. Škvorca u Samobor, al on se tak probahatil, ceka se na pregled do mjeec dana....
ima,i.brlić mažuranić 46,poliklinika cedar!
ja sam tamo obavila krioterapiju
cuba libre
13.01.2009., 15:10
Jel iko ikad i kaaaaKo uspia dobit ordnaciju Dr. Bokić na telefon. Pa niko ziv da se javi.
"Nazovite za rezultat pape za mjesec dana blaa" .... jel to uopce moguce?? :rolleyes:
Joj, ni ja nikad dobit! Piše na vratima da za naruđbe treba zvat ujutro kad rade 8-8:30, a popdne kad rade 13-13:30. Probaj u tom vremenu. Pa valjda će se javit :top:.
cuba libre
13.01.2009., 15:11
Kak si zadovoljna doktorom?
teeeeaa
13.01.2009., 15:23
Kak si zadovoljna doktorom?
imaš dva doktora,jedan čija je klinika i drugi koji ti je kao na ispomoći,recimo to tako,radi u domu zdravlja a po potrebi i tamo.
zadovoljna sam:cerek:
cuba libre
13.01.2009., 15:27
Kod kojeg si ti bila, ak se smije znat...?
..jerry
13.01.2009., 15:34
Joj, ni ja nikad dobit! Piše na vratima da za naruđbe treba zvat ujutro kad rade 8-8:30, a popdne kad rade 13-13:30. Probaj u tom vremenu. Pa valjda će se javit :top:.
da, imaju tocne ure i za parne i neparne dane, al zasad mi to djabe!
ah bit ce valjda uspjeha :mig:
teeeeaa
13.01.2009., 15:35
Kod kojeg si ti bila, ak se smije znat...?
ivan sviben
*Whitney*
13.01.2009., 15:53
Imamo isti problem! ja sam već luda. prije dva mjeseca sam radila papu,zvala sam ih nakon mjesec dana i sestra mi je rekla da još nisu došli te da nazovem nakon praznika. i zoveć već neznam koliko dana,neznam koliko puta sam ih već zvala i ništa. ili je zauzeto ili se nitko ne javlja kad je linija slobodna. užas stvarno!!!
brunella
13.01.2009., 19:09
Jel tko zna za nekog dobrog ginekologa u centru, a da nije pretjerano skup...help:s
ribica0603
13.01.2009., 19:58
a da,tamo je otišao:)?
radio je u domu zdravlja črnomerec,meni je vodio trudnoču i sve vezano uz gin probleme:s
hladan tip ali oni se svega nagledaju! imao je pregroznu med.sestru,nadam se da nije otišla s njime.:top:
dijakovic je fantastican lijecnik...nije nesto pricljiv i djeluje malo nezainteresirano...ali jako puno zna i savrsen je dijagnosticar...svaka pohvala njemu...:top::top:
a sestra Marija je otisla u mirovinu...sad imamo novu,savrsenu sestru Miru...:D
super_sonic
13.01.2009., 23:15
imam jedno pitanje,pomalo administrativne prirode, ali mislim da bi netko mogao sigurno znati :)
prijateljica mi nije iz zg,ovdje studira, i sada bi htjela otići u Studentsku polikliniku na prvi ginekolološki pregled,po kontracepciju. budući da nije nigdje prijavljena, nema kartona nikakvog,kako ide procedura...? pretpostavljam da se mora prijaviti u hzzo prvo pa kod doktora tamo, iako je studentski...?
hvala unaprijed ; )
Allexis
14.01.2009., 01:29
studentska poliklinika je to bila nekad davno...sada je normalni dom zdravlja, i to DZ Centar....tamo postoje dr. opće prakse koji imaju pacijente koji nisu studenti i studente (još uvijek je zadržana podjela po fakultetima), imaju stomatologe, ginekologe, dermatologe....međutim, ne mora se prijaviti kod gin u studentsku, već može kod bilo kojed socijalnog gin koji prima nove pacijentice...bila sam prjavljena ko dr. Stepanić :flop: u studentskoj, ali mi nikako nije odgovarala pa sam se prebacila kod dr. Bokić u DZ Prečko....
što se prijave tiče, postupak je isti za dr. opće prakse, stomatologa i ginekologa:
kod odabranog liječnika koji prima nove pacijente otići po prijavni list, to kopirati još 2 x, odnijeti u HZZO (Jukićeva 12) i potvrditi...s potvrđenim prijavnim listom vratiti se kod odabranog doktora i otvoriti karton....to je sve...
@jerry, cuba libre, *Whitney* --> ja uvijek dobijem na telefon, zovem samo u ono vrijeme naznačeno na vratima...jer u drugo vrijeme se sestra ne javlja...
*Whitney*
14.01.2009., 10:46
@jerry, cuba libre, *Whitney* --> ja uvijek dobijem na telefon, zovem samo u ono vrijeme naznačeno na vratima...jer u drugo vrijeme se sestra ne javlja...
Zovem i ja u to vrijeme pa se ne javlja..zovem i van tog vremena pa se ni tad ne javlja....:mad:
lotus_flower
14.01.2009., 13:46
Ajme meni. Pročitala sam pola ovog i sad sam očajna. Postoji li ijedna ginekologica koja radi preko HZZO-a na istočnom dijelu grada, a da nema toliko prigovora na nju? Inače idem kod dr. Harni ali sad imam neke probleme pa mi je to malo skup sport... Pomozite. :moli:
Jel baš mora biti žena?
Ja sam kod dr. Zadra u domu zdravlja u Sesvetama, zaista je super! Ne bi nikad rekla da je socijalni gin - nije sad da te dočeka raširenih ruku i skače od sreće kad te vidi ali je zaista ljubazan, fin čovjek i objasni sve što te zanima.
Mogu ti poslati br na pp :mig:
Sposita
15.01.2009., 11:50
koliki je otprilike popust za studente? tnx
Danas sam zvala, isto sam studentica i žena mi je rekla da je pregled 130kn, ultrazvuk 150kn i papa test 250 ili 280kn, nisam dobro čula, ali uglavnom iznad 530 sigurno je, što je po meni isto dosta ako ćeš to sve raditi, mislila sam da je ipak to malo povoljnije.
teeeeaa
16.01.2009., 10:22
dijakovic je fantastican lijecnik...nije nesto pricljiv i djeluje malo nezainteresirano...ali jako puno zna i savrsen je dijagnosticar...svaka pohvala njemu...:top::top:
a sestra Marija je otisla u mirovinu...sad imamo novu,savrsenu sestru Miru...:D
sestra je odlična:top::s,s doktorom sam također jako zadovoljna,sve na svome mjestu:s:s:s:s
alo cure imam pitanjce jel zna netko za dr.Kovacevic Capan kakva je???:ziba:
Allexis
16.01.2009., 23:50
probaj pitati na topicu Rijeka ginekolozi....ovdje je 99 % postova o Zg ginekolozima....
takomlada
18.01.2009., 16:06
molim pomoć u pronalasku novog ginekologa?
ako može da je žensko i novom zg ili u blizini?
hvala
Hvala, to mi je blizu.
Kakva im je oprema, ultrazvuk?
Koliko kosta ako znas cijeli pregled?
Probala sam nac na intrenetu, al nemaju web stranicu
slatkica0402
19.01.2009., 14:19
Molim Vas da mi hitno odgovorite gdje mogu do četvrtka napraviti ultrazvuk jajnika... Može i privatno, samo da je sve ok... i pomogućnost odmah i br. telefona ako se treba naručiti..
Hvala
teeeeaa
19.01.2009., 15:25
Hvala, to mi je blizu.
Kakva im je oprema, ultrazvuk?
Koliko kosta ako znas cijeli pregled?
Probala sam nac na intrenetu, al nemaju web stranicu
oprema ko oprema,sve je novo a ja ti ne gledam na te stvari,meni je bitno da su ugodni i stručni. što se pregleda tiće,neznam koliko košta jer ja imam croat.dopun.osig i polica mi sve pokriva tak da neznam.
broj sam ti poslala na pp:cerek:
ja bih trebala kod ginekologa da mi prepise pilule, ne radi same zastite koliko zbog neredovitog ciklusa
koliko sam upratila u studentskoj ste preporucile Curica, Zudeninga i onog Topalovica. Je li i za taj pregled treba se puno unaprijed prijaviti?
Bila sam kod ginekologa, ali nemam svog u Zg
gdje je studentska poliklinika?
hvala puno
Allexis
19.01.2009., 19:45
ova tema je dosta stara, na aktualnoj sam baš pisala o tome --> http://www.forum.hr/showpost.php?p=18166577&postcount=4650
u studentskoj sada radi Topalović i Stepanićka....to je DZ centar, nalazi se kod džamije tj. trg žrtava fašizma, odmah pored stud. doma Moše
Allexis
19.01.2009., 19:50
Molim Vas da mi hitno odgovorite gdje mogu do četvrtka napraviti ultrazvuk jajnika... Može i privatno, samo da je sve ok... i pomogućnost odmah i br. telefona ako se treba naručiti..
Hvala
kod HZZO ginekologa definitivno nećeš doći na red tako brzo, osim ako nije nešto hitno....
probaj privatno kod dr. Babić Silve, poliklinika Ginoderma --> http://ginoderma.hr/
Studentica
19.01.2009., 20:23
dr. Stepanic i dr. Topalovic su jedni od najboljih ginekologa i za kojeg se god odlucis, dobra je odluka...
Ja idem kod dr Stepanic. Malo je hladna kao osoba, ali je izvrsna kao lijecnik
takomlada
19.01.2009., 22:21
molim pomoć u pronalasku novog ginekologa?
ako može da je žensko i novom zg ili u blizini?
hvala
enibadi?
mishamu
22.01.2009., 07:12
jel ima netko preporuku za Osijek?
:Server:
Allexis
22.01.2009., 12:33
ima ovdje nešto o osječkim gin --> Privatni ginekolozi Osijek --> http://www.forum.hr/showthread.php?t=347116
kiddo1989
22.01.2009., 19:05
cure se tko sjeća cijene ultrazvuka u poliklinici vili, ja sam zaboravila, a sad su već zatvorili, pa daj ako se netko može sjetiti, prilično mi je hitno.....
dagnjica
22.01.2009., 20:20
Hm, sad sam nešto pročitala ovdje na topicu što me zbunilo, zar je moguće da ako imaš dopunsko zdravstevno osiguranje kao student da je besplatan pregled kod privatnika? dakle sa onom posebnom zdravstvenom?
Ili ako nije, da je riječ o nekom popustu?
Hvala puno
Allexis
22.01.2009., 20:29
mislim da nije ništa od toga....eventualno ako HZZO dopunsko osiguranje ima ugovor s nekom privatnom poliklinikom kao što imaju i druga privatna osiguranja...onda to ide preko njih....ali mislim da HZZO to nema, ili barem ne još....ja idem privatno kod gin i uvijek plaćam punu cijenu....nikada nije bio popust na studente....znam da oni inače imaju ugovor s nekim privatnim osiguranjem....
dosada je jedino imala dr. Tadić popust za studente....iako je netko napisao da su nove cijene i s popustom visoke....
dagnjica
22.01.2009., 22:19
Hvala ti puno, skoro sam upala u lijepu zabludu, ali bolje da znam na čemu sam :)
*ferrera*
23.01.2009., 17:38
jel zna netko mozda tko radi od ginekologa u studentskoj trenutno,odnosno u dz centar??
ima netko iskustva?
i za dr.bokic u preckom...dali prima nove pacijente?
hvala
Allexis
23.01.2009., 18:02
dz centar --> stepanićka i topalović
bokićka prima nove
century2009
24.01.2009., 00:22
bila sam na vađenju mokrace, i zanima me sta znace rezultati, jer doktorci mogu tek za tjedan dana
izgled mutan
glukoza 0
bilirubin 0
acet. tvari 0
spec. tež 1.030
eritrociti 1
reakcija 5.0
proteini trag
urobilinog. Norm.
nitriti 0
leukociti 75 Leu/ul
SEDIMENT uvidnom polju:
leukocita 10-15
eritrocita 6-12
stanice ep. dosta plocastih
bakterija dosta
cilindri /
soli /
sluzi dosta
Zanima me da li mogu biti trudna posto mi mjesecnica kasni..?
Privatna gin. me salje vaditi hormone. Jel zna netko da li bas moram po uputnicu svojoj soc. gin. ili mi je moze dati i doktor opce prakse?
ja bih trebala kod ginekologa da mi prepise pilule, ne radi same zastite koliko zbog neredovitog ciklusa
koliko sam upratila u studentskoj ste preporucile Curica, Zudeninga i onog Topalovica. Je li i za taj pregled treba se puno unaprijed prijaviti?
Bila sam kod ginekologa, ali nemam svog u Zg
gdje je studentska poliklinika?
hvala puno
Ajme, ni slucajno kod zudeniga. Tip je teza katastrofa!
Allexis
24.01.2009., 19:23
neki doktori opće prakse žele dati uputnuicu, neki ne žele....meni moja nije htjela ni čuti, već je rekla da idem kod gin po uputnicu...
@century2009 --> imaš temu Laboratorijski nalazi - mišljenja --> http://www.forum.hr/showthread.php?t=361501&page=14
neki doktori opće prakse žele dati uputnuicu, neki ne žele....meni moja nije htjela ni čuti, već je rekla da idem kod gin po uputnicu...
A o cemu to ovisi? :rolleyes: Mislim, zar mi moze uskratiti uputnicu? Ok, to sto ja placam privatnog gina je moj problem, ali kad mi od place uzimaju za zdravstveno i kad placam dopunsko onda valjda mogu dobit neku bijednu uputnicu za vadjenje krvi, ili..? Boze, ova nasa drzava je prejadna.
Allexis
24.01.2009., 19:36
HZZO ne da doktorima opće prakse da pišu uputnice za ginekološke pretrage, već to mogu samo ginekolozi....al neki doktori znaju i popustiti pa ti napisati...moj prijašnji dr. mi je to radio, nova dr. se drži propisa i neće...tako da mi nije dala uputnicu niti za spolne hormone niti za kontrolu krvi zbog pilula....za sve me poslala kod gin...
HZZO ne da doktorima opće prakse da pišu uputnice za ginekološke pretrage, već to mogu samo ginekolozi....al neki doktori znaju i popustiti pa ti napisati...moj prijašnji dr. mi je to radio, nova dr. se drži propisa i neće...tako da mi nije dala uputnicu niti za spolne hormone niti za kontrolu krvi zbog pilula....za sve me poslala kod gin...
Tnx na odgovoru, iako sam sad bas :mad:
Allexis
24.01.2009., 19:48
probaj pitati svoju dr, možda uspiješ i dobiti....sve ovisi o njenoj dobroj volji...
probaj pitati svoju dr, možda uspiješ i dobiti....sve ovisi o njenoj dobroj volji...
Ma problem je u tome sto mi uputnica treba u ponedjeljak, ginica radi ujutro a doktorica popodne. Tako da ako mi doktorica o.p. popodne ne da uputnicu ne mogu je vise dobiti ni od ginice. Nista, morat cu ujutro izaci s posla. Sefica ce biti odusevljena..:mad::mad:
*ferrera*
25.01.2009., 16:09
dz centar --> stepanićka i topalović
bokićka prima nove
hvala ti...dali znas jos mozda kakvi su ti u dz centar...kod zenske bi isla,jer postoje mozda vec neki postovi,misljenja o dr.stepanic?
cula sam da je dobro u taj dom zdravlja ici i zbog tog sto imaju svoj laboratorij pa se manje ceka na nalaze,jel to tocno?
Allexis
25.01.2009., 19:55
ja sam bila kod stepanićke i preselila kod bokićke...nikako mi nije odgovarala...
u svakom DZ imaš laboratorij...meni nalazi u Prečkom uvijek budu gotovi slijedeći dan...
Pozdrav svima. Imam problem sa sestrom koja ima samo 17 godina: problem je poceo pre oko godinu dana; pojavilo joj se malo crvenilo na desnoj dojci koje je kasnije primeceno kao mali cvoric poput zrna pirinca blizu bradavice.Bila je kod doktora i davali su joj da maze neku mast, ta mast joj nije pomogla, tako da joj nije davalo volju za daljim istrazivanjem (sta je to i sta ga je izazvalo). To je tako sedelo nekoliko meseci, i pre neki dan je osetila bol. otisla je kod lekara opste prakse koji je istisnuo gnoj i rekao da je obicna cista. Davajuci joj uput radiologu. Posle pregleda na ultra zvuku radiolog je pronasao "Desni rezanj stitaste zlezde sa izoehogenim nadusom ka gornjem polu, promera 4,75mm x 3,70mm, ali se ne moze ukljuciti i uvecana paratireoidna zlezda." Poslao je kod ginekologa i ginekolog joj rekao da uradi analize hormona. problem je u ovome svi hormoni su u granici normale, samo prolaktin je povisen i iznosi 852,2, ?? sta znaci kada je taj hormon povisen, i kakvo je vase misljenje o svemu ovome? zaboravio sam da pitam posto joj je radiolog rekao da tumor nije, pa me interesuje i to da li tumor moze da se vidi preko ultrazvuka????
unapred hvala
sanjuška67
26.01.2009., 07:15
Ja sam se nedavno prijavila kod dr. Wahida na Krugama. Nisam još bila kod njega . U 12. mjesecu imala sam nekih problema i bila sam kod privatnika, trebala bih napraviti briseve. Zanima me da li Wahid daje uputnice za briseve, ja bih išla kod privatnika kod kojeg sam obavila pregled, ali mi treba uputnica za bris.
DI LADY
26.01.2009., 09:40
dali netko zna ako menstuacija dode,i jako je tamna,skoro crna i nista nejde....sta to je....dobila sam takvu i prestala sam curiti nakon 2 dana...ima li tko pojma.....
hvala na razumjevanju....
Ms Marvel
26.01.2009., 12:48
Pročitala sam barem 150 stranica od ovih 188 i opet imam pitanja...
Muku mučim već neko vrijeme s traženjem odgovarajuće ginekologinje u Zagrebu.
.
Prije godinu dana bila sam u Suncu kod dr. Vidović Gajger zbog sumnje na policistične jajnike (još od puberteta: akne, vječiti problemi s ciklusom, sestra ima PCOS...) i ona je rekla da su jajnici u redu, da je jedan granično mikrocističan i prepisala mi Yasmin. Obavila sam testove za zgrušavanje i jetrene probe, ali ne i razine hormona. Ja sam, naravno bila sretna kad je rekla da nisu policistični. Ali... prije nekoliko mjeseci postavila sam pitanje dr. Zori Profuzić na jednom forumu i ona mi je - ni 5 ni 6 - rekla da imam sindrom policističnih koji se vidi na više načina i da se moram hitno pozabaviti time ako hoću jednom imati djecu. (Ona je skupa, inače bih otišla tamo.) Onda sam iščitala sve što sam našla o tome i sad ispada da je Gajger malo prenaglila (iako jest bila stvarno draga i pristupačna na pregledu) - tako da je sad više ne preporučujem.
U četvrtak idem na ultrazvuk kod Višnje Tadić, prvi put idem kod nje, rekla je sestra da je cijena 220kn (studentica sam). Idem provjeriti još jednom što ona kaže i nadam se da će me poslati na sve potrebne pretrage i konačno razriješiti moja pitanja.
Mislim da ću se probati upisati kod dr. Suzane Bokić da imam nekog preko socijalnog. Nadam se da može 10 minuta porazgovarati sa mnom ako je imam što pitati...
Zna li netko slučajno jesu ove dvije dobre što se tiče PCOS-a?
Pročitala sam barem 150 stranica od ovih 188 i opet imam pitanja...
Muku mučim već neko vrijeme s traženjem odgovarajuće ginekologinje u Zagrebu.
.
Prije godinu dana bila sam u Suncu kod dr. Vidović Gajger zbog sumnje na policistične jajnike (još od puberteta: akne, vječiti problemi s ciklusom, sestra ima PCOS...) i ona je rekla da su jajnici u redu, da je jedan granično mikrocističan i prepisala mi Yasmin. Obavila sam testove za zgrušavanje i jetrene probe, ali ne i razine hormona. Ja sam, naravno bila sretna kad je rekla da nisu policistični. Ali... prije nekoliko mjeseci postavila sam pitanje dr. Zori Profuzić na jednom forumu i ona mi je - ni 5 ni 6 - rekla da imam sindrom policističnih koji se vidi na više načina i da se moram hitno pozabaviti time ako hoću jednom imati djecu. (Ona je skupa, inače bih otišla tamo.) Onda sam iščitala sve što sam našla o tome i sad ispada da je Gajger malo prenaglila (iako jest bila stvarno draga i pristupačna na pregledu) - tako da je sad više ne preporučujem.
U četvrtak idem na ultrazvuk kod Višnje Tadić, prvi put idem kod nje, rekla je sestra da je cijena 220kn (studentica sam). Idem provjeriti još jednom što ona kaže i nadam se da će me poslati na sve potrebne pretrage i konačno razriješiti moja pitanja.
Mislim da ću se probati upisati kod dr. Suzane Bokić da imam nekog preko socijalnog. Nadam se da može 10 minuta porazgovarati sa mnom ako je imam što pitati...
Zna li netko slučajno jesu ove dvije dobre što se tiče PCOS-a?
Za visnju tadic ti iz vise pouzdanih izvora znam da su ljudi odusevljeni njome, jedna od tih mojih frendica ima pcos i super je zadovoljna. Navodno je pristupacna, temeljita i vrlo strucna (sto nazalost mnogi nisu). Za ovu drugu ti ne bi znala.
Ms Marvel
27.01.2009., 12:19
Za visnju tadic ti iz vise pouzdanih izvora znam da su ljudi odusevljeni njome, jedna od tih mojih frendica ima pcos i super je zadovoljna. Navodno je pristupacna, temeljita i vrlo strucna (sto nazalost mnogi nisu). Za ovu drugu ti ne bi znala.
Hvala ti, to me zanimalo :)
DI LADY
27.01.2009., 12:25
dali netko zna ako menstuacija dode,i jako je tamna,skoro crna i nista nejde....sta to je....dobila sam takvu i prestala sam curiti nakon 2 dana...ima li tko pojma.....
Ms Marvel
27.01.2009., 12:37
Najbolje ti je, pitati ginekologa, osobito ako se to ponovi, a ako ne možeš do njega, evo dva korisna linka pa možeš pitati na forumu gdje ti odgovore liječnici.
LINK 1 (http://www.zdravljeizivot.com/hrv/index.php?k=forum&s=forum)
LINK 2 (http://www.cybermed.hr/index.php/pbl/portal_za_pacijente/forumi_za_pacijente/specijalizacije/medicina/ginekologija_i_opstetricija)
eevenflow
27.01.2009., 19:36
Bok cure,
Moj je problem prilično jednostavan: preselila sam se u Zagreb i treba mi ginekolog.
Svejedno mi je je li muško ili žensko, samo da se da s njime/njom razgovarati...
Prije par godina sam bila kod doktorice Kovačević na trešnjevci, žena je skroz gruba i nepristojna, jedna od onih koji samo kažu "popijte ovo" bez da ti kaže što nije u redu...
Dakle, kvart u kojem bi htjela naći ginekologa je centar, ili možda Maksimir (Ravnice). Zvala sam dr. Šebu danas i više nemaju mjesta :(
Pomozite mi molim vas, moram na pregled i treba mi hitno novi recept za pilule a nemam se gdje javiti...
Edit: Zaboravila sam reći - imam i HPV, tj. imala sam ga prije 2 godine (čula sam da s vremenom može proći sam od sebe), nakon početnih simptoma (bradavice :( ) nisam više imala nikakvih simptoma (negdje sam pročitala da je takva vrsta HPV-a kod kojeg se javljaju bradavice bezopasna - je li to istina?), pa bi sad trebala napraviti tipizaciju ili što već, nisam sigurna.
Dakle, možda neki ginekolok koji je specijaliziran za to područje?
supher mali
27.01.2009., 23:39
Kako je ime abortus tablete koje se sastoje od dva konzumirnja. Tko zna malo vise o tom?
Jel se pokazala u praksi? Jel bolje to ili fizicki abortus? Koje su cijene?
Bog,cure.... Novasam na forumu i teksam se prikljucila tako da nisam stigla sve ni procitati, al me jako zanima... imam jedan problem stome muci skoro dve godine dobila sam sekret imam ga skoro svaki dan nekad jako povecan nekad malo manje i tako, pame zanima da li ima iko takav problem i kako izlazi sa njim na kraj kako se rijesiti tog sekreta, isla sam i kod ginekologa par puta i uvjek mi propisu neke vaginalne tablete. Ginekolog mije uze papa i kaze daje druga grupa sekreta. akomi moze neko pomoci neka pise unaprijed HVALA.....
*ferrera*
28.01.2009., 13:37
ja sam bila kod stepanićke i preselila kod bokićke...nikako mi nije odgovarala...
u svakom DZ imaš laboratorij...meni nalazi u Prečkom uvijek budu gotovi slijedeći dan...
znaci ne ceka se po mjesec dana na nalaz papa testa?
jer sam cula od dosta frendica da one znaju dugo cekat...doduse nisu u dz precko...
Allexis
28.01.2009., 14:25
nalazi papa testa i briseva se svugdje čekaju po mjesec dana ili duže....jer se to ne obavlja u laboratoriju u DZ (nijednom) već svi to šalju u zavod za javno zdravstvo....jedino kod privatnika bude za tjedan dana (kad mi je bilo hitno, privatno sam radila i papa test i briseve, ali je to sve dosta skupo)
za pretrage koje se rade u medicinsko-biokemijskom laboratoriju u DZ, nalazi uvijek budu gotovi za 1-2 dana....
endokrinološke pretrage npr. spolni hormoni, hormoni štitnjače i sl. se rade samo u endokrinološkom laboratoriju na Rebru, Vinogradskoj, Petrovoj (samo spolni), Vuk Vrhovcu....nalaze se čeka 1- 2 mjeseca, ovisi u kojoj bolnici radiš....
Desdemona
28.01.2009., 16:47
što je potrebno napraviti prije 1.odlaska ginekologu? samo ugovoriti termin ili? uskoro planiram ići, a bed mi pitati mamu :rolleyes:
hvala
Allexis
28.01.2009., 16:53
ako želiš preko HZZO-a, onda prvo trebaš naći ginekologa koji prima nove pacijentice i prijaviti se kod njega...znači, prvo odeš tamo, uzmeš prijavni list kod sestre, to kopiraš 2 x i odeš sa ta 3 primjerka u HZZO u jukićevu 12....sa tako potvrđenim prijavnim listom odeš nazad kod ginekologa da ti sestra otvori karton i da se naručiš za pregled....obično se čeka 1- 2 mjeseca....
ako želiš privatno, onda samo nazoveš ginekologa kod kojeg se želiš naručiti i dogovoriš termin...obično je pregled u roku tjedan dana...
curke jel ima koja probleme sa seretom nekami javi kako izlazi na kraj sa tim, vec sam danas pisala o tome
Desdemona
28.01.2009., 18:36
hvala, allexis! :D
molim vas ako itko zna nesto o poliklinici zahi zamolila bih vas da mi napisete.. MOLIM VAS.. u petak sam narucena tamo (jer kod socijalca sam tek za 3 mj narucena :( tako da vas molim ako itko zna ista o njima nek napise.. hvala :)
supher mali
28.01.2009., 21:57
supher mali, neka ode ginekologu!
evo recimo isla je
samosto je usla 50kn, test trudnoce 300kn i da trudna je? kao i svaki pametan ginekolog (nezakonitim stvariam se ne bavi) ce kazati a dalje moze to i to...
di naci mjesto za abortus da je pouzdano i da ne kosta ispod 15 000kn?
zast ne postoji ovakav topik
DI LADY
29.01.2009., 11:04
moj doktor ima
ultrazvuk-80kn.trudnice-70kn
bris-50kn.
a za pobacaj znam frendica je isla....1500kn...s antibioticima,a nije njegov pacijent
Anđel zvan Dora
29.01.2009., 14:47
Pozdrav svima! Naime do sada nikada nisam bila kod ginekologa, jednostavno mi je bio nekakav bed. Mama me nagovarala da odem njenom ginekologu(privatnom), al jednostavno sam stalno odgađala, a ona je rekla kad ću biti spremna da ću onda ići. E sad, menstruacija mi kasni već 47 dana, radila sam test, pozitivan je, a ginekologa nemam. Zadržat ćemo bebu, to uopće nema pogovora. Nego sad meni treba da mi netko preporuči jako dobru ginekologicu a da nije privatnica područje sesvete, ili okolica....i kad se neide privatnicima koliko se šta plaća. Unaprijed tnx.
Pozdrav svima! Naime do sada nikada nisam bila kod ginekologa, jednostavno mi je bio nekakav bed. Mama me nagovarala da odem njenom ginekologu(privatnom), al jednostavno sam stalno odgađala, a ona je rekla kad ću biti spremna da ću onda ići. E sad, menstruacija mi kasni već 47 dana, radila sam test, pozitivan je, a ginekologa nemam. Zadržat ćemo bebu, to uopće nema pogovora. Nego sad meni treba da mi netko preporuči jako dobru ginekologicu a da nije privatnica područje sesvete, ili okolica....i kad se neide privatnicima koliko se šta plaća. Unaprijed tnx.
:eek::eek::eek: Bez uvrede, ali ne mogu vjerovati!!
Ms Marvel
29.01.2009., 19:27
Evo ja dodajem još jednu preporuku za Višnju Tadić, za buduće duše u potrazi za ginekologom :)
Danas sam bila na ultrazvuku i zadovoljna sam jer mi je pojasnila sve što me zanimalo. Sve je bilo nekako opušteno. Vjerojatno je mislila da sam ja malo uplašena jer sam inače blijeda u licu - pa sam imala osjećaj da bi mi mogla početi tepati :D
supher mali
30.01.2009., 02:40
moj doktor ima
ultrazvuk-80kn.trudnice-70kn
bris-50kn.
a za pobacaj znam frendica je isla....1500kn...s antibioticima,a nije njegov pacijent
pa ako je ovako, onda to i nije neki problem? koliko ja znam svi bruje o problemu?
aj daj vise o tom... ajde i ostali
Allexis
30.01.2009., 12:24
najboje je da cura ode u bolnicu, uzme anesteziju i riješen problem....mislim da je u vinogradskoj oko 2200 kn...ne znam kako takve stvari možete olako shvaćati....jel uopće znate kakve sve komplikacije mogu nastati ako to obavi netko nestručan ili do kada se uopće ima pravo napraviti pobačaj...
:eek::eek::eek: Bez uvrede, ali ne mogu vjerovati!!
A sto se ti iscudjavas??pa mozda je cura jako mlada:rolleyes:
Anđel zvan Dora
30.01.2009., 13:03
Pa nisam baš jakooo mlada, i neka balavica ali nebi to pitala ovdje da sam znala da će se osuđivati!!!
Allexis
30.01.2009., 13:08
i kad se neide privatnicima koliko se šta plaća.
ako imaš dopunsko, nećeš ništa plaćati...ako nemaš, puno toga se plaća...
A sto se ti iscudjavas??pa mozda je cura jako mlada:rolleyes:
Pa oprosti, rekoh, bez uvrede, ali s obzirom da je trudna i da "bez pogovora" misli roditi, zakljucujem da nije bas tako jako mlada. Zaista se ispricavam ali mi je nepojmljivo da netko ne ide na redovite kontrole ginekologu, zubaru...
Ali to sam samo ja...:kava:
supher mali
30.01.2009., 23:04
najboje je da cura ode u bolnicu, uzme anesteziju i riješen problem....mislim da je u vinogradskoj oko 2200 kn...ne znam kako takve stvari možete olako shvaćati....jel uopće znate kakve sve komplikacije mogu nastati ako to obavi netko nestručan ili do kada se uopće ima pravo napraviti pobačaj...
sto ako ne zeli da okolina sazna?
Allexis
31.01.2009., 16:54
mnogima se upravo zbog toga da okolina ne sazna može dogoditi ovo što je prije par dana bilo u puli --> http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/3225191/index.do
pobačaj nije bezazlen...s time se ne treba igrati, već obaviti kod nekog tko je za to stručan...ako ne želi da okolina sazna, možda može obaviti i u nekom drugom mjestu u bolnici...
supher mali
31.01.2009., 18:44
ako je maloljetna? sto u vecini slucajeva je
bisnis tata nesmije da sazna da njezina hiper aktivna dobrica se okolo..
i one imaju tu potrebu izgleda. a problem treba rijesiti
Allexis
31.01.2009., 20:06
onda sretno u potrazi za privatnikom koji je ovlašten i stručan u obavljanju tih stvari...jer bolnice uvijek traže osobnu i dopuštenje roditelja/skrbnika kada se radi o maloljetnicama.....
btw. nadam se da znate da je pobačaj dopušten do 10. tjedna....nakon toga je teže naći i privatnika koji će to obaviti...
supher mali
31.01.2009., 20:40
to ti ja i pricam. ovaj slucaj nije nov? cemu ga uopce zataskavati...
pomozite malim ludim glavama... kad su se vec uvukli u probleme
frxxi24
01.02.2009., 02:16
hello...znam da će vam svima skočit kosa na glavi kad ovo pročitate:(
imam 24, neodgovorna sam odrasla osoba. spolno aktivna, ali još nisam bila kod ginekologa. zašto? strah... i neodgovornost...i ne znam... od početka života po bolnicama i doktorima i jednostavno ih ne volim i bojim se...a ginekološki pregled...čula sam svakakvih priča o tom, pa se još više uplaših... uglavnom, pišem jer mi došlo iz ...... u glavu, pa bi trebalo i to obavit... i zamolila bi one koji me neće jako osuđivat da mi preporuče neku ginekologicu u zg koja me neće zaklat kad joj dođem s ovom pričom (hzzo po mogućnosti)...
nemojte me molim vas osuđivat, dovoljno mi je ovo što imam u glavi, pomozite!!!please!!!:tuzni:
unaprijed puno puno hvala
DI LADY
01.02.2009., 14:22
gle,pregled je malo neugodan,ali ako je doktor ok nemas neke neugodnosti....dok on prica s tobom,malo te zaokupi i ti prakticki zaboravis da netko cacka po tebi.....stisni zube i prodi...mmislim da bi ti bilo vrijeme....
a sta je tice abortusa,mislim da ovisi o doktoru,hoce li ga napraviti....oni znaju najbolje.....
Allexis
01.02.2009., 14:54
hello...znam da će vam svima skočit kosa na glavi kad ovo pročitate:(
imam 24, neodgovorna sam odrasla osoba. spolno aktivna, ali još nisam bila kod ginekologa. zašto? strah... i neodgovornost...i ne znam... od početka života po bolnicama i doktorima i jednostavno ih ne volim i bojim se...a ginekološki pregled...čula sam svakakvih priča o tom, pa se još više uplaših... uglavnom, pišem jer mi došlo iz ...... u glavu, pa bi trebalo i to obavit... i zamolila bi one koji me neće jako osuđivat da mi preporuče neku ginekologicu u zg koja me neće zaklat kad joj dođem s ovom pričom (hzzo po mogućnosti)...
nemojte me molim vas osuđivat, dovoljno mi je ovo što imam u glavi, pomozite!!!please!!!:tuzni:
unaprijed puno puno hvala
meni pregled nikad nije ni najmanje bio neugodan...sve ovisi kod kakvog ginekologa/ginekologice budeš išla.....što se preporuke tiče, preko HZZO mogu preporučiti Suzanu Bokić u DZ Prečko...privatno imaš puno dobrih ginekologa poput Silve Babić (poliklinika Ginoderme), Višnje Tadić, Danke Mirić Tešanić, Tihane Mazalin (poliklinika Eljuga)....
frxxi24
01.02.2009., 17:29
hvala vam!!!!!
:s:s:s:s:s:s
znam da mi je vrijeme ...
budem ovih dana...
čim skupim još tu mrvu hrabrosti...hehe...
pusa!
:mig:
supher mali
01.02.2009., 19:12
meni pregled nikad nije ni najmanje bio neugodan...sve ovisi kod kakvog ginekologa/ginekologice budeš išla.....što se preporuke tiče, preko HZZO mogu preporučiti Suzanu Bokić u DZ Prečko...privatno imaš puno dobrih ginekologa poput Silve Babić (poliklinika Ginoderme), Višnje Tadić, Danke Mirić Tešanić, Tihane Mazalin (poliklinika Eljuga)....
joj blago tim privatnim ordinacija.. sta rade s novcima?
amo svi u ginekologa
sumaStriborova
02.02.2009., 18:53
Trnje, drugi kolega Wahidu, Dr.Chedid, Jean.
meni dobar, njegova med.sestra Dubravka je cool žena.
on je isto cool. ne preserava se ,ne pravi se najpametniji na svijetu, sasluša te, normalan tip. možda malo otkvačen, ali to je možda subjektivan doživljaj.
ali dugo sam papu čekala kod njih, ali ne njihovom krivnjom, već je nekakav kurcšlus bio u laboratoriju.
vječna gužva...
Bila sam u užasnim bolovima i otišla na pregled. Rekao mi je da su mi jajnici otečeni (boljeli su me na dodir kod pregleda) i napravio ultrazvuk. Uglavnom, rekao mi je da se radi o upali i rekao da se vratim za mjesec dana. Pitala sam ga što da radim do tada jer sam bila u užasnim bolovima. Slegnuo je ramenima i rekao da mi može dati samo lijek širokog spektra, a to ne želi.
Nakon 3 tjedna (opet užasnih trbušnih bolova) sam nazvala i sestra mi je rekla da odmah dođem jer imam jaku upalu (ma nemoj).
Ovaj put sam dobila taj lijek "širokog spektra".
Sve to mogu progutati, ajde, radi se o njegovoj procjeni kao doktor.
Što me je stvarno uznemirilo je što su rezultati došli veći nakon 2 tjedna (pitala sam kada su stigli). Zašto me nisu nazvali? Ili, ako su stvarno toliko pretrpani, mogli su mi reći da probam ranije nazvati.
I doktor i sestra su rekli da nazovem nakon barem mjesec dana. Meni je bilo baš najgore ta 2 tjedna poslije pregleda, a rezultati su već čekali.
Dojam koji ovo ostavlja na mene je traljav i neodgovoran, a najgore - moglo se izbjeći jednostavnim pozivom.
Ms Marvel
03.02.2009., 00:35
Zna li netko prima li dr. Gordan Rački u Runjaninovoj nove pacijente? Treba mi uputnica za krvne pretrage prije Yasmina jer sam bila kod privatne ginekologinje (čujem da on ne pravi probleme). Ona mi je rekla da pitam doktoricu opće prakse - no ta me je danas jako neugodno otpilila.
Zapravo sam već dobila i recept za pilule, ali hoću ovo obaviti da sam mirna...
nana_22
03.02.2009., 11:37
Ne znam dal prima, ima užasnu gužvu u zadnje vrijeme.
Broj telefona ti je 4897-685, iako ti preporučujem da se prošetaš do tamo.
Parne datume radi ujutro, a neparne popodne.
maldenka
04.02.2009., 12:10
bok žene jeli neka od vas bila u ivf poliklinici u zagrebu i ako je kod koga?
ja idem sutra pa< me zanimaju iskustvba kisskiss
ŽutiKaputich
07.02.2009., 02:01
znam da je bilo vjerojatno milijardu ipo ovakvih pitanja...
da li roditelji trebaju ići kod ginekologa a ko je kćer maloljetna? da li oni uopće trebaju znati?
koliko to košta? koji su bolji?
kolko je ljudi tamo u prostoriji? kolko to traje?
Molim vas ako netko ima koju informaciju o dr iz petrove,Dijaković i Grgić?
freeland44
08.02.2009., 20:34
Nemaš se ćega bojati, i Dijaković i Grgić su mrak doktori, kao i Vujić! Ovo ti je iz prve ruke, pred 15 dana vratila iz Petrove. Bojala se prije operacije svega, pogotovo nedostatka ljekova, higijenskih uvjeta, ali sve je bilo za pet. U svakoj sobi odvojeno Wc sa umivaonikom i posebno tuš s umivaonikom. A doktor veli, vi ste u bolnici i nesmije da vas ništa boli, ako što trebate samo tražite!!!! Gin.I na drugom katu ima super sestre, tople,mile, sve za šalu kada ti je do šale!!!!
marie091
08.02.2009., 21:48
pozz svima!Tko mi može prepuručiti dobru ginekologinju u Zagrebu (preko HZZO-a)?Unaprijed hvala!:)
Nemaš se ćega bojati, i Dijaković i Grgić su mrak doktori, kao i Vujić! Ovo ti je iz prve ruke, pred 15 dana vratila iz Petrove. Bojala se prije operacije svega, pogotovo nedostatka ljekova, higijenskih uvjeta, ali sve je bilo za pet. U svakoj sobi odvojeno Wc sa umivaonikom i posebno tuš s umivaonikom. A doktor veli, vi ste u bolnici i nesmije da vas ništa boli, ako što trebate samo tražite!!!! Gin.I na drugom katu ima super sestre, tople,mile, sve za šalu kada ti je do šale!!!!
Što si ti operirala?
teeeeaa
09.02.2009., 15:21
Molim vas ako netko ima koju informaciju o dr iz petrove,Dijaković i Grgić?
anila,dijaković ti je super,prije je radio u jednom domu zdravlja a sad je u petrovoj! meni je vodio trudnoću,ma za pet je:top:
k njemu ideš riješit naš problemčić?
još malo i sve bude ok:rofl:
a cap ne bon
09.02.2009., 23:08
uh, čitam ovaj ogroman, ali odličan topic od početka. uglavnom su na početku komentari o kvaliteti ginekologa, slijedeće stranice treba pročitat da bi se vidjelo ko je gdje otišao, koje su cijene, ima i dobrih savjeta o liječenju, ali tamo negdje između 100 i 140 stranice (dakle ima tome i godina dana!) razvila se potpuno zasebna rasprava o abortusu. pa zar nema tu neki moderator pa da čitavu tu raspravu preseli u zasebni topic??? ovo nema smisla :ne zna:
Allexis
10.02.2009., 14:41
prošle godine je ova tema još uvijek bila na žk, kao i većina tema sa ženskog zdravlja, jer je ovaj podforum tek prošle godine napravljen....dotada se sve vezano za ženske probleme npr. pilule, abortusi, endometrioza i sl. trpalo u ginekologe...zato je sve ovdje tako izmiješano i potpuno nepregledno....trebao bi se topic rasčistiti, ali to je stvarno puno posla...
a cap ne bon
10.02.2009., 23:51
ma razgovori o endometriozi, pilulama, pa i o medicinskom aspektu abortusa, sve je to ok u ovom topicu jer se odnosi na ginekološke probleme. samo ta rasprava o abortusu (doslovno se može izdvojiti tih navedenih 40-tak strana) ne spada ovdje budući da je problem postavljen ne kao ginekološki već moralni, religijski, sociološki.... u svakom slučaju neodgovarajuće za ovaj topic...
caooo
trebala bi izabrati ginekologa u Karlovcu pa ako neko ima preporuku bila bi zahvalna.
inace duze vrijeme borim bitku sa vaginizmom, mislim da sam napredovala u tom smislu u zadnje vrijeme al jos uvijek imam strah od ginekologa buduci da sam prije godinu i pol imala ruzno iskustvo, naime doktorica me je posjekla prilikom pregleda uopce ne registrirajuci to sto sam joj rekla da mislim da imam vaginizam. vjerovatno nije znala o cemu govorim, zalosno je al eto :(
poslije toga sam otisla gin. u zagreb koji je uspio napravit pregled, to je bilo mucenje, ali bila sam mu do neba zahvalna sto je uspio iako sam bila malo razocarana sto ni on nije znao nista o vaginizmu nego je samo ponavljao opusti se i koristi lubrikant. zalosno je da sam terapiju nasla na internetu i da postoji jos od 84. godine u svijetu a da nasi ginekolozi ne znaju nista o tome.
ne nadam se da cu naci doktora koji je upoznat s vaginizmom al bar nekog ko me nece gledati ko da sam neko cudoviste, vec da ce me pokusati sa strpljenjem pregledati i ne osudjivati jer zaista nisam kriva za ovo stanje.
eto curke ako ko ima neku preporuku za ginekologa u Karlovcu a takodje ako neko ima iskustva sa vaginizmom a uspio je naci doktora (moze i Zagreb) molila bi za savjet :)
Poluplave okice
11.02.2009., 14:12
nemam iskustva s vaginizmom ali znam za dobre ginekologe. iz osobnog iskustva znam da je dr. Tadić u zagrebu odlicna ginekologica, opusti te razgovorom, uvijek vesela, njezan pregled...
a u karlovcu sam cula da je mladji dr. Lončar odličan, ne mogu reci iz svog iskustva, ali znam po frendicama koje su isle kod njega i vodile kod njega trudnocu pa te on moze eventualno poslati u zg kod nekog strucnijeg po tom pitanju.
sretno :mig:
calista25
11.02.2009., 16:11
Bok svima, imam pitanje za cure iz Zagreba..
Treba mi pothitno gonekolog preko HZZO-a jer mi treba uputnica za kliniku. Idem inače kod privatnika koji mi je super, ali na zalost oni ne daju uputnice.
Da li znate nekog dobrog ginekologa na podrucju centra koji bi mogao primati nove pacijente??
Puno hvala!!!
a cap ne bon
11.02.2009., 21:21
od frendice koja je odavno prijavljena kod dr Bokić čula sam da je dr dugo bila na bolovanju pa da je vjerojatno zato sada kod nje gužva i dugo se čeka. jer gledajući link sa popisom ginekologa i brojem kod njih prijavljenih pacijenata izgleda da ona ima "tek" 4-5 tisuca pacijenata, a neki ovdje navedeni kao dobri, imaju i po 7-8 tisuca.
Zna li netko kad radi dr Šeba (ujutro-parni/neparni)? Pokušala bih smilovat sestru da me primi..
Allexis
12.02.2009., 01:27
nisam znala da je bila na bolovanju....još mi je bilo čudno da se kod nje čeka isto kao i kod stepanićke koja ima duplo više prijavljenih...jer kad sam prvi put bila kod bokićke, došla sam na red za 3 tjedna, pa me ovo novo čekanje od 2 mjeseca neugodno iznenadilo...
studentica_ivon
14.02.2009., 00:45
da li netko zna neku dobru ginekologinju u osijeku kod koje se ne ceka dugo i koja bi primila ako je hitno?hvala
micamacazg
16.02.2009., 14:23
Zna li netko kad radi dr Šeba (ujutro-parni/neparni)? Pokušala bih smilovat sestru da me primi..
upravo se pokušavam prebacit od njega tak da neam baš lijepih iskustva tamo :ne zna:
Nova_Mala
16.02.2009., 19:28
Bok svima, imam pitanje za cure iz Zagreba..
Treba mi pothitno gonekolog preko HZZO-a jer mi treba uputnica za kliniku. Idem inače kod privatnika koji mi je super, ali na zalost oni ne daju uputnice.
Da li znate nekog dobrog ginekologa na podrucju centra koji bi mogao primati nove pacijente??
Puno hvala!!!
Ako ti nije daleko u Trnju ti prima dr. Wahid, ja sam se danas prijavila jer sam vidjela tu na forumu da ga dosta cura hvali, ali ne znam kako će ti samo tako dati uputnicu jer ja kad sam sestri rekla da inače imam privatnog doktora i da bi od njega trebala samo uputnice, rekla je da mi ne mogu davati uputnice na preporuke privatnog ginekologa.:eek: Sad ću probati izmisliti da imam neke probleme pa da bi htjela pregled (inače trebaju mi uputnice za microplazmu, ureaplazmu i dr.)
Partnerica cesto nakon sex-a ( cak i ako je samo oralni ) dobiva
grceve u donjem dijelu trbuha, povremenu nadutost i svrab.
Redovito je kod ginekologa, to prodje za 5-6 dana vaginaleta isl.
I ponovi se.
Samo jednom u proteklih 10-ak puta, zamijetio sam na kozi svog
pubisa nekakve crvene pristeve, kao bradavice.
Ja sam radio test sperme, bris nosa, grla, urina,
krvi, stolice, kao i ona i svi su nalazi uredni.
Sto jos mogu pregledati ili preventivno djelovati da se to ne desava
stalno. Imam li neke gljivice na jeziku mozda ?
Trebam li uraditi neke posebne testove na spolno prenosive bolesti ?
Anđel zvan Dora
17.02.2009., 14:39
Eto, našla sam ginekologicu po preporuki, dr. Dragana Ljubojevic Grgec, Ginoderma. Pa me zanima jel ima ko iskustva kod nje? Sutra idem prvi puta.....:))
Jel ima netko preporuku za ginekologa u runjaninovoj? Cula sam da je dobra dr. matezovic pa bi htjela cuti i vase misljenje...
studentica_budalica
17.02.2009., 16:35
Jel ima neko iskustva s poliklinikom fenix u dobojskoj ulici u zagrebu?
srednjivijek
18.02.2009., 10:38
nisam čitala sve što piše na topicu jednstavno ne stignem. tražim dobrog ginekologa/icu preko socijalnog u zapadom djelu zagreba. tko može vodit trudnoću, izdavat uputnice, ima ultrazvuk i sve što treba... čula sam da je luketin u malešnici loš i nepristupačan, pa mi je ostala suzana bokić u prečkom... iskustva ili prijedlozi?
malapcelica
18.02.2009., 12:10
Molim preporuke za ginekologa koji ima ugovor sa HZZO, a koji trenutno prima pacijentice.
Dobila sam preporuku za ginekologa u DZ Zapad Malesnica, dr. Davorin Lukenda, da li netko ima iskustva s dr, kakav je?
Dobila sam za jos niz drugih ginekologa preporuke, ali ne biste vjerovali da su puni.
srednjivijek
18.02.2009., 12:51
Molim preporuke za ginekologa koji ima ugovor sa HZZO, a koji trenutno prima pacijentice.
Dobila sam preporuku za ginekologa u DZ Zapad Malesnica, dr. Davorin Lukenda, da li netko ima iskustva s dr, kakav je?
Dobila sam za jos niz drugih ginekologa preporuke, ali ne biste vjerovali da su puni.
vidiš kako su mišljenja kontradiktorna... ja sam za luketina pročitala da je jako nepristupačan, da moraš izvlačit rječi iz njega, da je ženama muka kad se sjete da moraju ić k njemu... ne znam meni bi isto pasao po lokaciji al ni sama nisam pametna. a koji su puni? da ih mogu elimnirat...
ribica0603
18.02.2009., 12:57
malapcelica i srednjivijek...
ajde vi provjerite kako se taj doktor uopce zove...jedna prica da se zove LUKENDA, a druga LUKETIN....jel to ista osoba!? :ne zna:
srednjivijek
18.02.2009., 13:14
malapcelica i srednjivijek...
ajde vi provjerite kako se taj doktor uopce zove...jedna prica da se zove LUKENDA, a druga LUKETIN....jel to ista osoba!? :ne zna:
pardon, ovaj o kojem ja pričam je lukeda...isprikaaa
paperboy
19.02.2009., 15:47
Imam jedno pitanje. Ako imas otvoreni karton kod socijalnog ginekologa jel se moze bez problema otvorit jos jedan kod privatnog tak da ih se moze kombinirati i bez da te trazi neke potvrde od socijalnog da mu se donese il tak nekaj?
Imam jedno pitanje. Ako imas otvoreni karton kod socijalnog ginekologa jel se moze bez problema otvorit jos jedan kod privatnog tak da ih se moze kombinirati i bez da te trazi neke potvrde od socijalnog da mu se donese il tak nekaj?
Naravno! To svi rade! :top:
bubicaa
20.02.2009., 07:28
evo i mene s pitanje - prije 2 tjedna sam kod svog ginekologa bila na pregledu i radila papa test.
sad sam dobila raspored sistematskih u firmi, i krajem 3.mjeseca sam na redu. a među pregledima je i ginekološki+papa test?
jel ja njima mogu reći da sam papu radila nedavno, pa oni to neće napraviti? ili svejedno rade? mislim, glupo mi raditi pretragu koja se radi 1 godišnje dva puta u nešto više od mjesec dana :ne zna:
leptirica 2
20.02.2009., 07:36
evo i mene s pitanje - prije 2 tjedna sam kod svog ginekologa bila na pregledu i radila papa test.
sad sam dobila raspored sistematskih u firmi, i krajem 3.mjeseca sam na redu. a među pregledima je i ginekološki+papa test?
jel ja njima mogu reći da sam papu radila nedavno, pa oni to neće napraviti? ili svejedno rade? mislim, glupo mi raditi pretragu koja se radi 1 godišnje dva puta u nešto više od mjesec dana :ne zna:
Svakako im reci, ne vjerujem da će ti opet raditi jer kao što kažeš nema smisla i oni to znaju-samo im moraš napomenuti i nebudu ti ga radili:mig:
bubicaa
20.02.2009., 07:40
hvala na brzom odgovoru
ovo mi prvi "poslovni" sistematski u životu pa kad sam vidjela čega sve ima :zvrko: :D
sad samo trebam nazvati svog doktora da čujem rezultate pape :raspa: (a valjda bi oni zvali da je nešto loše)...
leptirica 2
20.02.2009., 07:49
hvala na brzom odgovoru
ovo mi prvi "poslovni" sistematski u životu pa kad sam vidjela čega sve ima :zvrko: :D
sad samo trebam nazvati svog doktora da čujem rezultate pape :raspa: (a valjda bi oni zvali da je nešto loše)...Neki i ne zovu-ovisi od doktora a nažlost ima i takvih:rolleyes:najbolje da sama nazoveš,da pitaš...kod nas gdje ja idem papa se čeka negdje oko mjesec dana:kava:
bubicaa
20.02.2009., 07:58
ma znam da trebam zvati, i budem .rekli su da zovem za 2 tjedna (to je bila srijeda), ali budući da je uvijek gužva i kasne, zvat ću ih idući tjedan u pon ili ut...
uglavnom, pregled mi je u martićevoj, kakvi su tamo ginekolozi? :zubo: šteta što to ne mogu obaviti kod svog...
lollatutu
03.03.2009., 12:16
Ne kužim kako se studentski popust regulira?
Jel dovoljno da donesem index ili šta?
p.s. idem prvi puta kod dr.Tadić (bila sam već kod ginekologa, nije mi prvi puta kod ginekologa, nego kod dr.Tadić da ne bi bilo iščuđavanja)
Nessych
03.03.2009., 13:41
ja sam na sistematskom na koji nas je slala firma rekla da ne želim na ginekološki jer sam bila kod svoje doktorice i nisam morala ponavljati pregled..... vjerovatno ti neće raditi probleme, nas su svih pitali da li želimo na ginekološki ili ne.
mousse od čokolade
03.03.2009., 22:11
dajte, ljudi, zaboravila sam od prošle godine kolko je kod Tadićke pregled za studente? 200 i kolko?
Ili je netko možda bio nedavno pa zna neku frišku cijenu?
Fala :)
lollatutu
03.03.2009., 23:51
Ej, jel mi možeš odgovorit, pošto ideš kod dr.Tadić kako se sređuje taj popust?
Jel dovoljan index ili trebam ono neko čudo ići vadit u Jukićevu?:ne zna:
mousse od čokolade
04.03.2009., 00:12
ma niš ne trebaš vadit.. meni će ovo bit treća godina za redom da idem tamo na pregled - i samo te pita dal si na faksu ili ne. vjeruju ti na riječ, bez brige.. :) ako te slučajno ne pita, napomeni to sama.. al sigurna sam da će te dr. Tadić to pitati na uvodnom razgovoru.
Nego, kad ti ideš tam? ja idem krajem iduceg tjedna..pa ak ideš prije, mi mozes javiti kolko je kostao pregled? Ako vec netko drugi ne bude odgovorio na moje pitanje.. :)
lollatutu
04.03.2009., 00:29
Ja idem u petak:ne zna:
Ok, javit ću ti;)
Poluplave okice
06.03.2009., 15:38
ja sam bila prije mjesec dana kod dr tadic i imala sam pregled i uzv bez pape i platila mislim 300kn, znam da nije bilo manje, mozda 350. sjecam se da sam prosle godine kad sam bila kod nje, obavila pregled, papu i uzv i platila sve 500kn. studentica sam.
lollatutu
06.03.2009., 19:17
yep, 500;)
Pucca&Garu
07.03.2009., 01:40
Pozdrav, cure :)
Imam jedno pitanjce ako netko zna slučajno... dosad sam išla u privatnog ginekologa, ali pogoršanjem zdravlja sam si morala hitno nać socijalnog ginekologa jer si ipak ne mogu priuštit da svaki običan pregled plaćam po par stotina kn...a kamoli pretrage... i s obzirom da živim u sigetu, odjurila sam u dom zdravlja i prijavila se kod prve slobodne, a to je dr. Antonela Mađor-Božinović. Međutim, ona je na porodiljnom već neko vrijeme, a zamjenjuje je krajnje iritantni ginekolog koji je valjda stariji i od mog djeda... pa ako itko zna kad se vraća dr. Antonela, pls javite... jer ću s ovim poludit :mad:
mousse od čokolade
08.03.2009., 01:47
yep, 500;)
tnx..ja uzv bas i ne radim..pa je meni zato jeftinije bilo..
drage djevojke i žene, molim vas za pomoć.
imam 22 godine i nikad dosad nisam bila kod ginekologa (znam, nije baš pohvalno od mene)
čitajući vaše postove po forumima, vidim da najviše hvalite dr. Silvu Babić iz ordinacije Ginoderma u Vlaškoj, dr. Mirić - Tešanić koja ordinira kod Gupčeve zvijezde a neki od vas koliko sad vidim, hvale i dr. Višnju Tadić za koju je par djevojaka spomenulo kako studentima daje popust. Ja sam studentica pa bi mi bilo kakav popust dobro došao.
molila bih ako itko od vas ima bilo s kojom od njih 3 iskustva, ili zna nekog s iskustvom ili je samo što čuo o njima, da mi napiše. Sutra bih zvala i vjerovatno ovaj tjedan otišla k nekoj od njih pa bi mi svaki savjet dobro došao.
nadalje, htjela bih napraviti običan pregled, PAPA test i test za trudnoću. Ako mi itko od vas može reći koliko bi me to troje otprilike došlo para.
budući da sam jako slabo educirana, za kraj bih zamoljela da mi netko čisto laički napiše i objasni što je to zapravo PAPA test? Da li je to test kojim se otkrivaju eventualne nepravilnosti, poremećaji tipa cista, tumor,... na spolnim organima?
znam, malo je post poduži ali bila bih vam uistinu zahvalna na bilo kakvoj informaciji jer mi je sve ovo uistinu novo i iskreno, malo sam preplašena.
unaprijed zahvaljujem :)
PAPA TEST
Papa test je test probiranja (screening test) kojim se uzima obrisak rodničkog dijela vrata maternice, rodnice i kanala vrata maternice, a služi za otkrivanje upale, uzročnika infekcije, abnormalnosti stanica i zloćudnih promjena. Test se još naziva i VCE obrisak (vagina-cervix-endometrij).
Izvođenje testa
Papa test se izvodi jednostavno, brzo i bezbolno. Dok žena leži na ginekološkom stolu, liječnik u rodnicu uvodi speculum. Test se sastoji u uzimanju obriska unutarnjih genitalnih organa: drvenom špatulom se uzima obrisak blagim struganjem sa stražnjeg svoda rodnice kao i rodničkog dijela vrata maternice, a pomoću drvenog štapića omotanog vatom iz kanala vrata maternice. Obrisak sa špatule i štapića razmaže se na predmetno stakalce i nakon toga uroni u alkohol radi fiksiranja stanica. Nakon toga se u citološkom laboratoriju (laboratoriju za stanice) obavlja specijalno bojanje uzorka te se obojani uzorak na stakalcu promatra pod mikroskopom i traže se abnormalnosti stanica.
Tko se testira
Papa test radi se ženama koje nemaju simptoma karcinoma niti nalaze koje ukazuju na njegovo postojanje. Test se preporučuje ženama koje su seksualno aktivne ili su dosegle dob od 18 godina. Ukoliko se PAPA kontrola obavlja jednom godišnje smanjuje se rizik umiranja od raka vrata maternice za 90 posto. Optimalna je PAPA-kontrola na 6 mjeseci, obavezna jednom godišnje.
Kada je najbolje vrijeme za test?
Test se provodi kada žena nema menstruaciju, najbolje je 10-20 dana nakon prvog dana zadnje menstruacije, dakle oko sredine ciklusa. Otprilike dva dana prije Papa testa žena treba izbjegavati tuširanje rodnice ili umetanje vaginalnih lijekova, spermicidnih pjena, krema ili želea (osim po preporuci liječnika). To je potrebno jer navedeni postupci mogu isprati ili sakriti promijenjene stanice.
Točnost Papa testa
Točnost PAPA testa je oko 75 do 80 posto, u kombinaciji s drugim metodama (kolposkopija i histologija) točnost raste do 95 posto.
Ostatak clanka (http://www.medicina.hr/clanci/papa_test.htm)
Test za trudnocu mozes i sama obavit kuci, nije bas komplicirano.
Allexis
10.03.2009., 11:34
čitajući vaše postove po forumima, vidim da najviše hvalite dr. Silvu Babić iz ordinacije Ginoderma u Vlaškoj, dr. Mirić - Tešanić koja ordinira kod Gupčeve zvijezde a neki od vas koliko sad vidim, hvale i dr. Višnju Tadić za koju je par djevojaka spomenulo kako studentima daje popust. Ja sam studentica pa bi mi bilo kakav popust dobro došao.
molila bih ako itko od vas ima bilo s kojom od njih 3 iskustva, ili zna nekog s iskustvom ili je samo što čuo o njima, da mi napiše. Sutra bih zvala i vjerovatno ovaj tjedan otišla k nekoj od njih pa bi mi svaki savjet dobro došao.
nadalje, htjela bih napraviti običan pregled, PAPA test i test za trudnoću. Ako mi itko od vas može reći koliko bi me to troje otprilike došlo para.
kod Silve Babić idu moja sestra i frendice i dr. je jako draga, popriča s tobom prije pregleda, ima uvijek vremena kad ti nešto zatreba....one su zadovoljne svojim izborom...kod nje je pregled + papa test + uzv = 500 kn....evo linka --> http://www.ginoderma.hr/
na uzv može vidjeti jesi li trudna ili ne, a i uvijek se preporučuje da ti pogleda jajnike i maternicu uzv na 1. pregledu....također možeš doma napraviti test za trudnoću...
dr. Danka Mirić-Tešanić je moja bivša soc. gin...samo riječi pohvale imam za nju....pregled + papa test + uzv = 600 kn....evo linka --> http://www.ginekologija-grujic.hr/hrv/index.asp
kod dr. Višnje Tadić je pregled + papa test + uzv = 500 kn....ne znam nikoga tko ide tamo...već ovdje na forumu je preporučuju....
btw. mislim da s njima rade i dr. gin, pa baš njih moraš tražiti kod naručivanja, da te ne bi stavili kod nekog drugog
hvala ti allexis, ja sam se već dogovorila s dr. mirić tešanić, pregled mi je preksutra. ja sam htjela samo pregled i PAPU ali pošto mi je prvi put, sama mi je preporučila da uzmem i uzv, a razlika u cijeni je neznatna. samo pregled i PAPA 550 kn, a s uzv-om 600kn.
test za t. je obavljen, nasreću negativan.
nadam se najboljem :)
waitapu
11.03.2009., 18:52
Postovane,
Vidjela sam da se spominje, pa me zanima zna li mozda neka kako se zove dr. Dumančić iz doma zdravlja Dubrava? Moram popuniti upitnik jedan, a nikako da ga se sjetim...
Inace, i ja sam bila kod njega neko vrijeme i od srca ga preporucujem!!! Ne samo sto je on voljan odgovarati na sva nebulozna pitanja i otklanjati strahove nego je i sestra (barem bila dok sam ja isla) fenomenalna!
P.S. Tko nikada nije bio kod ginekologa, za prvi put otici kod njega je odlicno jer je stvarno i njezan i zna te toliko zbuniti/zapricati da zaboravis sta radi i gdje su mu ruke :D
studentica_budalica
11.03.2009., 21:53
Danas sam bila u poliklinici Fenix na Tresnjevci kod dr.Dubovečak-a i bio mi je preeeesuper. Odličan doktor.Odgovorio je na svako moje pitanje i vidi se da mu je stalo do pacijenata,i da nas se ne zeli samo rijesit. Pregled + UZV + PAPA = 450 kuna, al je vrijedilo svake kune! Nikad ugodniji ultrazvuk
očajnaaluda
12.03.2009., 12:10
need help...znači trebam ginekologa...a neznam di ni kako..neam para tak da moram kod socijalnog...može mi neko preporučit nekog? i kak se to prijavi kod njih nazovem prvo il dođem na vrata i kucam? :ne zna: i btw u dubravi sam..pa ak znate nekog možda tu u domu zdravlja? i di je točno na katu il dolje , danas sam bila i čitam po vratima al niš ne kužim ko da svugdje piše dr opće praxe...:rofl: very sam zbunjena a pod hitno mi trebaju pretrage...
CIJENE BRISEVA
poliklinika Eljuga
klamidija (PCR metoda) 250 kn
aerobi/anaerobi 250 kn
uzimanje brisa 150 kn
HPV (PCR metoda) 350 kn + uzimanje brisa 50 kn
poliklinika Ginoderma
paket briseva --> klamidija, ureaplasma/mikoplasma, aerobi = 500 kn
ako se klamidija radi Hybrid Capture metodom onda je paket briseva 550 kn
HPV (Hybrid Capture metoda) 400 kn
poliklinika Harni
klamidija (imunokromatografski test) 250,00 kuna
klamidija (PCR metoda) 400 kn
aerobi 250 kn
HPV (PCR metoda) 500 kn
privatna ginekološka ordinacija Grujić
klamidija, aerobi, ureplasma/mikoplasma, HPV = oko 1000 kn
sestra kod moje privatne ginekologice mi je savjetovala da donesem "crvenu uputnicu" za briseve za Mirogojsku.
Moja doktorica je lijepo meni uzela te briseve (sto sam platila 180 kn) i poslala ih skupa sa uputnicom u Mirogojsku gdje su napravili analizu. Nakon dva dana ja sam nazvala Mirogojsku provjeriti jesu li gotovi i sljedeci dan otisla po njih.
Tako da ove vrtoglave cifre od 500, 600, 1000 kn mozete zaboraviti!
Sve to dobijete za 180 kn kod svog privatnog ginekologa (ili ako ga nemate lijepo nazovete privat ordinacije i pitate da li to tako rade).
Eto nadam se da sam kojoj od vas pomogla!
Ja ti idem vec dugo u polikliniku Sunce.
PREZADOVOLJNA SAM!
Do sada sam bila kod dvije doktorice, dr. Lučić i dr. Dragun.
Krasne su, strpljive, imaju odgovore na sva pitanja, pregledi niti malo neugodni (barem meni)...svakako za pohvaliti!
Allexis
12.03.2009., 13:48
sestra kod moje privatne ginekologice mi je savjetovala da donesem "crvenu uputnicu" za briseve za Mirogojsku.
Moja doktorica je lijepo meni uzela te briseve (sto sam platila 180 kn) i poslala ih skupa sa uputnicom u Mirogojsku gdje su napravili analizu. Nakon dva dana ja sam nazvala Mirogojsku provjeriti jesu li gotovi i sljedeci dan otisla po njih.
Sve to dobijete za 180 kn kod svog privatnog ginekologa (ili ako ga nemate lijepo nazovete privat ordinacije i pitate da li to tako rade).
sve je to ok kada bi soc. gin htio dati tu uputnicu...al kod nas HZZO ginekolozi nisu darežljivi u davanju uputnica za briseve....naprotiv, na tome jako štede :flop:
Pozdrav! Da li netko zna kakva je ginekologinja u DZ na Trgu Žrtava Fašizma? I gdje bih se mogla upisati , a da nije privatno?
sanjuška67
12.03.2009., 14:39
Pa ako ti soc. ginekolog da uputnicu onda kod njega možeš i napraviti briseve, zašto opet ići privatniku i plaćati uzimanje brisa ako ti tvoj ginekolog to napravi besplatno???:confused:
Jutros sam bila na privatnom pregledu kod dr. Mirić- Tešanić. Uglavnom, ispostavilo se da moram na vađenje briseva. E sad, za to mi obavezno treba uputnica mog socijalnog ginekologa kojeg ja nemam tako da se obavezno ovih dana trebam kod nekog upisati. Zna li itko od vas ginekologa, po mogućnosti da je žensko ali nije uvjet, koji trenutno prima pacijente a da je ok? Dio grada mi nije bitan, mada sam ja u centru, nije ni uvjet da je žensko pa čak ne mora biti ni ekstra super. Glavno da je ok,pristupačan i s tim uputnicama ne stvara probleme ko što je Allexis rekla.
Unaprijed zahvaljujem :)
E da, da li se ti brisevi plaćaju neovisno što ih vadi hzzo.ov ginekolog? Dr. Mirić je spomenula neku cifru od 200kn, a kod nje to inače stoji 600kn koje bi ja rado dala ali ih nemam trenutno.:p
Pa ako ti soc. ginekolog da uputnicu onda kod njega možeš i napraviti briseve, zašto opet ići privatniku i plaćati uzimanje brisa ako ti tvoj ginekolog to napravi besplatno???:confused:
Kod mene je bio problem to sto moje ginekologica kad sam dosla da mi uzme briseve je to isto odbila...tim rijecima i jos je dodala da sam briseve uzimala prosle godine u 4. mjesecu i da mi ne moze u godinu dana uzeti briseve dva puta (citiram:"to je preskupo", brisevi su mi ponovno trebali ove godine u 2. mjesecu). Poludila sam jer na isplatnoj listi moje place stoji da svaki mjesec za zdravstveno odlazi nesto preko 2000 kn od moje place!
Naime, ja sam sretna trudnica i uobicajeno je da se na pocetku trudnoce uzimaju brisevi kako ne bi doslo do kasnijih komplikacija (neke bakerije mogu u kasnijo trudnoci uzrokovati spontane pobacaje).
Nakon tog nemilog dogadjaja otisla sam ponovno k njoj neka mi onda da uputnicu koju mi je napisala bez ikakvog komentara i problema.
Ne znam jel to pali kod svakog lijecnika koji je preko socijalnog ali kod ove moje je upalilo. Probajte, nista vas ne kosta...mozete samo usparati :)
Jutros sam bila na privatnom pregledu kod dr. Mirić- Tešanić. Uglavnom, ispostavilo se da moram na vađenje briseva. E sad, za to mi obavezno treba uputnica mog socijalnog ginekologa kojeg ja nemam tako da se obavezno ovih dana trebam kod nekog upisati. Zna li itko od vas ginekologa, po mogućnosti da je žensko ali nije uvjet, koji trenutno prima pacijente a da je ok? Dio grada mi nije bitan, mada sam ja u centru, nije ni uvjet da je žensko pa čak ne mora biti ni ekstra super. Glavno da je ok,pristupačan i s tim uputnicama ne stvara probleme ko što je Allexis rekla.
E da, da li se ti brisevi plaćaju neovisno što ih vadi hzzo.ov ginekolog? Dr. Mirić je spomenula neku cifru od 200kn, a kod nje to inače stoji 600kn koje bi ja rado dala ali ih nemam trenutno.:p
Brisevi kod socijalnog ginekologa se ne naplacuju. Ja kod svoje nisam nista platila (jedino 10 kn za dostavu jer nisam sama zeljela to nositi na Mirogojsku)
Ja sam pred 10 dana radile briseve kod svoje privatne ginice koja je inace besramno skupa. Sa crvenom uputnicom od soc. ginice sam sve skupa platila 50 kn tako da mi se cini da su te malo preveslali s tih 180 kn. :mig:
Kad imas soc. uputnicu, na konju si. Mi smo pisale o tome da je tu uputnicu jako tesko dobiti jer ginici ne smatraju briseve neophodnom pretragom. :rolleyes:
Allexis
12.03.2009., 20:54
Zna li itko od vas ginekologa, po mogućnosti da je žensko ali nije uvjet, koji trenutno prima pacijente a da je ok? Dio grada mi nije bitan, mada sam ja u centru, nije ni uvjet da je žensko pa čak ne mora biti ni ekstra super. Glavno da je ok,pristupačan i s tim uputnicama ne stvara probleme ko što je Allexis rekla.
ako ti ih vadi soc.gin, onda se ništa ne plaća...ako sa uputnicom ideš privatniku, pa ih on vadi, plaća se, ovisi kako kod koga...kod moje 50 kn po brisu...
sad je problem naći HZZO gin koji će ti htjeti dati uputnicu za briseve...pogotovo sada nakon ove reforme jako šparaju...probaj pitati na temi "4 ciljana gin brisa" koji ginekolog ne pravi probleme i redovito daje uputnice za briseve kada god zatražiš...
Allexis
12.03.2009., 20:56
Pozdrav! Da li netko zna kakva je ginekologinja u DZ na Trgu Žrtava Fašizma? I gdje bih se mogla upisati , a da nije privatno?
u tom DZ radi Vesna Stepanić....bilo je dosta riječi o njoj ovdje na forumu....moja iskustva su negativna pa sam se prebacila kod dr. gin...
bumbara100
13.03.2009., 00:32
tek sam se sad ukljucila u ovu temu bas sa namjerom da kazem da sam nedavno bila u suncu kod doktorice jurkovic i bilo mi je uzasno, zena je hladna, skrta na rijecima, nekomunikativna (bar ja sa njom nisam imala osjecaj da mogu razgovarat i bez relacije pitanj-odgovor, mislim na to da na je na svako moje pitanje dala sturi odgovor), bilo mi je zao 600 kn koliko sam platila pregled, papu i ultrazvuk, nije mi dojke pregledala sto moj socijalni ginekolog redovito radi.
mislim da je najgore od svega kad dodes kod doktora kojeg jos i dobro placas (600 kn mislim da je previse) i nemas osjecaj da mozes razgovarat opusteno o stvarima zbog kojih si i dosao.
kod nje nikad vise
bumbara100
13.03.2009., 01:08
razmisljam da se prebacim kod dr. Gordana Račkog u Runjaninovoj, jel ima netko nedavna iskustva s njim, kakav je, kolkiko se ceka na pregled, testove, da li se moze brzo doc na red ako je stvarno hitno, kakav je kao osoba/lijecnik ( mislim da je topal, ugodan, komunikativan...)
hvala
očajnaaluda
13.03.2009., 01:26
preporuka za socijalnog ginića u dubravi? pliiz treba mi hitno :s
nana_22
13.03.2009., 10:02
razmisljam da se prebacim kod dr. Gordana Račkog u Runjaninovoj, jel ima netko nedavna iskustva s njim, kakav je, kolkiko se ceka na pregled, testove, da li se moze brzo doc na red ako je stvarno hitno, kakav je kao osoba/lijecnik ( mislim da je topal, ugodan, komunikativan...)
hvala
Ja sam kod njega.
Ok je kao doktor, može se pričat normalno s njim, napraviti će briseve, ima ultrazvuk.
Ali užasno dugo se čeka na pregled u zadnje vrijeme :flop:
Ako je hitno, primiti će te isti dan.
Ja sam pred 10 dana radile briseve kod svoje privatne ginice koja je inace besramno skupa. Sa crvenom uputnicom od soc. ginice sam sve skupa platila 50 kn tako da mi se cini da su te malo preveslali s tih 180 kn. :mig:
Kad imas soc. uputnicu, na konju si. Mi smo pisale o tome da je tu uputnicu jako tesko dobiti jer ginici ne smatraju briseve neophodnom pretragom. :rolleyes:
To je vjerojatno ista stvar kao i sa svim ostalim cijenama. U mom slucaju UZV je 150 kn dok (kako citam postove ) kod drugih privat ginekologa cijene su i duplo vise (ocito i kod tvoje ginekologice kad kazes da je besramno skupa).
Ali užasno dugo se čeka na pregled u zadnje vrijeme :flop:
to sam i ja cula za njega,nesto oko 2 mjeseca:rolleyes:
*jezebel*
13.03.2009., 17:13
sorry ako se vec spominjalo, ali ne znam naci. zanima me...
...sto to zapravo znaci kad neki privatnik primi pacijenta i na uputnicu? znaci li to da mu pacijent plati dio cijene pregleda, a dio snosi hzzo, ili...? i ako da, koji postotak od njegove standardne cijene pretrage uzima odredjeni lijecnik ukoliko se donese uputnica? gube li ovi koji tako primaju uputnice, zaradjuju li bolje ili im pak sve dodje na isto, odnosno primaju li takve pacijente s negodovanjem (kao sto, recimo, neki negoduju ako k njima ides samo zbog uputnice) ili ne? kakva su cekanja? jednako duga kao kad se ide na uputnicu na mjesta na kojima ne placas nista ili ipak nesto kraca?
takodjer (ujedno i manje vazno), vrsi li se ta praksa i u odredjenim privatnim poliklinikama ili uglavnom/iskljucivo u privatnim ordinacijama?
puno vam hvala!
nana_22
13.03.2009., 19:09
to sam i ja cula za njega,nesto oko 2 mjeseca:rolleyes:
Da, otprilike tako.
Iako prije godinu dana se čekalo max tri tjedna, tako da mi je ovo sada zbilja koma.
Allexis
13.03.2009., 19:44
sorry ako se vec spominjalo, ali ne znam naci. zanima me...
...sto to zapravo znaci kad neki privatnik primi pacijenta i na uputnicu?
koliko sam ja u to upućena, privatnici uzimaju na uputnicu ako želiš kod njih briseve, pa ti onda naplate samo uzimanje brisa....kod nekih sama nosiš bris, kod nekih privatnicidostavljaju, ali to i platiš...iako sve dođe puno manje nego da uzimaš na uputnicu...kod moje 50 kn uzimanje brisa....
također neke poliklinike poput nemetove i medikola primaju na uputnicu (govorilo se o ultrazvuku, mamografiji, i drugim pretragama, treba točno zvati poliklinike pa vidjeti što ide na uputnicu)....čeka se oko 2 tjedna....ako ideš na uputnicu, HZZO to u potpunosti pokriva...
zna li netko kojeg ginekologa koji sad prima pacijente? preko hzzo?
tnx
zna li itko od vas koliko zapravo adresa igra ulogu na hzzo-u?
znam, malo čudno pitanje...
naime, nakon pregleda kod privatnice, dobila sam uputu da vadim briseve za koje mi treba uputnica socijalnog ginekologa kojeg ja nemam. danas sam se prijavila kod jednog ginića preko veze ali moram na hzzo to potvrditi. studentica sam, ovdje u zagrebu nemam ni prebivalište pa čak ni boravišnu dozvolu. nisam u domu, živim privatno. na osobnoj mi piše moja stalna adresa (šibenik). ako itko od vas zna, da li to igra ikakvu ulogu kad se prijavljuje na zavodu?
tnx.
Allexis
16.03.2009., 13:29
adresa nema nikakve veze....
na formularu napišeš svoju adresu u zg, bez obzira što nemaš prijavljeno boravište....to ti nitko ne provjerava tj. za te stvari nitko te nikad ne pita da sa sobom doneseš boravišni list.....ovi u domu ga ni ne dobiju, iako su prijavljeni....tako da nemaš brige...samo odi u jukićevu 12 u HZZO i prijavi se kako bi mogla po uputnicu....i sa sobom uvijek nosi zdravstvenu i karticu za oslobođenje od participacije/ karticu dopunskog (što god imaš od tog dvoje)
adresa nema nikakve veze....
na formularu napišeš svoju adresu u zg, bez obzira što nemaš prijavljeno boravište....to ti nitko ne provjerava tj. za te stvari nitko te nikad ne pita da sa sobom doneseš boravišni list.....ovi u domu ga ni ne dobiju, iako su prijavljeni....tako da nemaš brige...samo odi u jukićevu 12 u HZZO i prijavi se kako bi mogla po uputnicu....i sa sobom uvijek nosi zdravstvenu i karticu za oslobođenje od participacije/ karticu dopunskog (što god imaš od tog dvoje)
e allexis, fakat ti fala na svim odgovorima, puno mi je sve to pomoglo :)
večer,ovak,da vas pitam..iam cinII i hpv,rađena tipizacija(jedan visokorizični i jedan niskorizični tip)pa sam bila na onom spaljivanju..i onda nakon toga zatrudnila,i sad mi privatnik rekao da se stanje pogoršalo i da treba sve ispočetka,a moj soc ginić mi je samo utrapio vaginalete i veli to je to :confused:
i kaj sad???
dan-zena
16.03.2009., 21:22
večer,ovak,da vas pitam..iam cinII i hpv,rađena tipizacija(jedan visokorizični i jedan niskorizični tip)pa sam bila na onom spaljivanju..i onda nakon toga zatrudnila,i sad mi privatnik rekao da se stanje pogoršalo i da treba sve ispočetka,a moj soc ginić mi je samo utrapio vaginalete i veli to je to :confused:
i kaj sad???
Kakve vaginalete:eek: Imaš li upalu? Ne smiju se baš sve vaginalete koristiti u trudnoći, samo Geonistin koliko ja znam. I ja imam Cin 2, obavila sam kolposkopiju i biopsiju. S obzirom na trudnoću biopsija ne dolazi u obzir. Imaš temu Cin123 i Hpv na ovom forumu, prebaci se tamo, cure su dobro upućene a mislim da ima i jedna cura koja je bila u sličnoj situaciji kao i ti.
aeiou_88
17.03.2009., 14:36
pozdrav svima... jel mi može itko reći koliko košta biopsija kod privatnika (i preporučit nekog) te koliko se čekaju nalazi??
pošto već gubim strpljenje po petrovoj gdje sam nalaz za hpv i brisove čekala mjesec i pol!!! i ne da mi se sad još toliko čekat i nalaz biopsije... please ako je tko informiran i radio to negdje neka mi odgovori... pozz :)
Allexis
17.03.2009., 20:09
probaj u ginodermi --> http://www.ginoderma.hr/
oni su stručnjaci za HPV
prolaznica-
18.03.2009., 10:36
Da li netko ima broj telefona od Dr. Leko u Osijeku da bi mi ga mogao dati? Zahvaljujem
BeautifullyChaotic
18.03.2009., 18:54
Nadam se da postam na pravo mjesto, tražila sam po forumu ali nigdje nisam našla da se spominje...Eto, danas zovem ginekologinju kod koje sam se "prebacila" oko Božića... tad je rekla da će početi raditi preko ugovora s hzzo-om u 1.mjesecu. Zovem u siječnju, kaže, počinje od veljače. Zovem danas, jer nemam novaca za privatnika, a bolovi me ubijaju, i kaže žena da im hzzo još nije dao ugovor, ne znaju što će i kad, neka nazovem za 2.tjedna. Ili platim privatno. Ili neka odem kod starog ginekologa, jer mi je karton još uvijek tamo. I ajde, nazovem ja starog ginekologa, koji mi dao divne vijesti. Ni on više ne smije raditi, tj. hzzo više ne daje privatnicima ugovore, već osniva timove po domovima zdravlja, a svi ostali ginekolozi se plaćaju. Meni više ništa nije jasno... nikakve obavijesti nigdje, nitko ništa ne zna... za poludjeti. Zna li netko nešto više?
trebala bi malu pomoć,tj.informaciju... zna možda netko da li u studentskoj poliklinici ginekolozi primaju pacijente iako nisu kod njih prijavljeni? tj.da li se može na pregled kod njih bez prebacivanja kartona?
Bok svima!
Uglavnom, 16 mi je, i imam stalnog dečka već dulje vrijeme i planiramo sex (i da znam da sam mlada, ali to je nešto što želim i mislim da sam spremna na to, bez brige nitko me ne prisiljava il sl., hoću to prvenstveno za sebe =) a ne da njemu udovoljim)...znam da bih trebala ginekologu ili prije ili neposredno nakon odnosa. Htjela bih da mi preporučite nekog tko me neće osuđivati/čudno gledati itd., socijalnog jer za privatnika nemam para... I da mi objasnite ak može kak funkcionira to, odem kod liječnika opće prakse i tražim uputnicu, a kaj s kartonom? Lokacija: Zagreb.
Allexis
19.03.2009., 18:20
trebala bi malu pomoć,tj.informaciju... zna možda netko da li u studentskoj poliklinici ginekolozi primaju pacijente iako nisu kod njih prijavljeni? tj.da li se može na pregled kod njih bez prebacivanja kartona?
ne :kava:
studenti koji se ne prijave u zg kod dr. opće prakse, stomatologa i ginekologa, imaju pravo u zg samo na hitnu medicinsku pomoć
Htjela bih da mi preporučite nekog tko me neće osuđivati/čudno gledati itd., socijalnog jer za privatnika nemam para... I da mi objasnite ak može kak funkcionira to, odem kod liječnika opće prakse i tražim uputnicu, a kaj s kartonom? Lokacija: Zagreb.
odeš kod dr. opće prakse i uzmeš uputnicu za ginekologa u klaićevoj bolnici....preporuke tamo za ginekologicu nives šikanić-dugić.....odlična je...to je to...
btw. u klaićevu možeš do 18. godine....
zvjezdica28
20.03.2009., 20:01
trebam ginekologa pod hitno može i onaj koji radi preko socijalnog ili privatnog jer moja ginekologica je ok i sve 5 samo kaj trebam čekat 2 mj da bi se naručila...a imam neke probleme..
naime ako neko zna nek pomaže...prilikom spolnog odnosa mene peče unutra čak sam i krv primjetila...tnx
nana_22
20.03.2009., 20:05
A da odeš do ginekologice i kažeš da je hitno? Pa svi ginekolozi primaju hitne slučajeve.
I btw imaš već temu --> link (http://forum.hr/showthread.php?t=11333&page=193)
zvjezdica28
20.03.2009., 20:19
hej ekipo...i ja trebam ginekologa...trebam nekog ko radi preko socijalnog jer moga ginekologica je ok ali kod nje je konstantno gužva i naručuje tek za 2 mj a mene pecka prilikom spolnog odnosa...
:)
zvjezdica28
20.03.2009., 20:20
e da ja sam u novom zagrebu pa ako znate nekog dobrog tu u mojoj blizini
tnx
Veliki,veliki + za dr.Dijakovića i Dr.Grgića iz Petrove....
Stvarno su ok....Dijaković malo oštriji,ali Grgić++++:top:
zvjezdica28
22.03.2009., 17:41
Evo ja dodajem još jednu preporuku za Višnju Tadić, za buduće duše u potrazi za ginekologom :)
Danas sam bila na ultrazvuku i zadovoljna sam jer mi je pojasnila sve što me zanimalo. Sve je bilo nekako opušteno. Vjerojatno je mislila da sam ja malo uplašena jer sam inače blijeda u licu - pa sam imala osjećaj da bi mi mogla početi tepati :D
pitanje???ona je privatni ginekoglog ili radi preko hzzz???ak je privatnik kolko je pregled i di se nalazi njena ordinacija???hvala
zvjezdica28
22.03.2009., 17:58
Bruno Vuletić ti je izvrstan, jako ljubazan, strpljiv i detaljan...sestra Svjetlana je isto ok...on je muško ali je jako nježan na pregledu, i kad radi i papu i briseve i uzv
sorry a dali možda znaš da li prima pacijente i kad radi???
kolko sam skužila on je u dz siget i ima uzv??tnx
pitanje???ona je privatni ginekoglog ili radi preko hzzz???ak je privatnik kolko je pregled i di se nalazi njena ordinacija???hvala
Ona je privatnica, negdje kod maksimirske, mislim 1 stanicu od kvatrica. :misli: Ne znam koliko je pregled jer ne idem k njoj.
zvjezdica28
22.03.2009., 21:29
Ona je privatnica, negdje kod maksimirske, mislim 1 stanicu od kvatrica. :misli: Ne znam koliko je pregled jer ne idem k njoj.
tnx:):)
**FoXyLaDy**
24.03.2009., 22:57
ej može mi netko pojasniti...
studentica sam, nova u zagrebu i trebam hitno ginekologa ( pregled i briseve .
sad mi nije jasno kud prije?
trebam se najprije prijaviti kod doktora opće prakse, uzet uputnicu za ginekologa (ne privatnog) i naći ginekologa?
mogu li u dz kod ginekologa bez uputnice?
tražim li uputnice za pregled i briseve?
i na kraju znate li nekoga kod koga mogu što prije doći na red a da je žensko i da je ok???
hvala unaprijed!
Ne trebaš ići kod doktora opće prakse, imaš pravo izabrati ginekologa koji ima ugovor s HZZO-om, obično u domu zdravlja. Samo dođeš, kažeš da bi htjela biti kod tog ginekologa i to ti je to, odmah ti otvore karton.
Za briseve će ti dati uputnice tek ako ti nešto ne štima s PAPA testom. Dođi najprije na PAPA i pregled pa ćeš vidjeti dalje.
Studentice idu kod ginekologa na Trgu žrtava fašizma (kod "Džamije"), mislim da je tamo dr. Topalović, a ne znam ima li tamo kakva ginekologica.
Jenna X
25.03.2009., 20:33
zanima me ide li tko dr. tihani mazalin u polikliniku eljuga.
naime, ja u polikliniku eljuga idem godinama na uzv dojki i doktorica eljuga mi je zakon, fantastična žena, a sad bih trebala novog ginekologa i mislim si da i to idem obavljati tamo. :confused:
zanimaju me, dakle, iskustva s dr. tihanom mazalin, ovdje sam do sad vidjela da je na jednom jestu hvale, a na drugom kude (odnosi se na to kad je još davno radila u studentskoj poliklinici), pa me zanima ima li tko novijih iskustava s njom.
**FoXyLaDy**
25.03.2009., 21:18
Ne trebaš ići kod doktora opće prakse, imaš pravo izabrati ginekologa koji ima ugovor s HZZO-om, obično u domu zdravlja. Samo dođeš, kažeš da bi htjela biti kod tog ginekologa i to ti je to, odmah ti otvore karton.
Za briseve će ti dati uputnice tek ako ti nešto ne štima s PAPA testom. Dođi najprije na PAPA i pregled pa ćeš vidjeti dalje.
Studentice idu kod ginekologa na Trgu žrtava fašizma (kod "Džamije"), mislim da je tamo dr. Topalović, a ne znam ima li tamo kakva ginekologica.
hvala ti puno... sve mi je to novo :(
e dal se moram prije naručiti kod toga doktora? za koliko otprilike bude pregled?
jel ima mjesta kod njega? jel plaćam što?
marcipanka
26.03.2009., 07:10
hvala ti puno... sve mi je to novo :(
e dal se moram prije naručiti kod toga doktora? za koliko otprilike bude pregled?
jel ima mjesta kod njega? jel plaćam što?
koliko ja znam topalovićeva sestra naručuje prvog u mjesecu, termini ti se jako brzo popune i onda ili čekaš na novi mjesec ili dođeš jedan dan ko padobranac:D pa sjediš tamo i čekaš da netko ne dođe ili da se stvori neka vremenska rupa da te pregleda.
ne znam jel ima mjesta kod njega. on je full razvikan i popularan. ne znam zašto, meni je jednom bio na zamjeni (tada sam bila prijavljena tamo, ali kod drugog doktora) i nije me impresionirao. 2 moje frendice su bile izrazito nezadovoljne s njim (ima jako puno pacijntica pa ti ne posveti puno vremena) pa su otišle drugdje.
osim toga radi privatno, piše za zdravstvene časopise(u "viti" redovno)...
kod njega ti je ko na pokretnoj traci... ono, uđeš u čekaonu, a tamo sjedi 10-tak žena:eek:
meni je to katastrofa... ako nemaš nekih trajnih problema, bolje je platiti pregled privatno pa si mirna idućih godinu dana.
Mireille
26.03.2009., 14:08
pozdrav svima,
moje je pitanje sljedece: dr. Doko u Dugavama, kakav je? vasa iskustva? primjedbe? bilo sta?
ja sam tu relativno friška i procitala sam par strana ovog topica, cak sam nasla i onu listu dr. privatnih i socijalnih, muskih i zenskih... vidla sam da dr. Doko ima 4 + i jedan x, al ne znam da li sam ziher sta to znaci... :)))))
uglavnom, trebam socijalnog doktora/icu jer privatnog imam kod kojeg se lijecim, al trebam i socijalnog zbog uputnica i recepta... zanima me uglavnom novi zagreb jer mi je to blizu!
i svima unapred hvala
sanjuška67
27.03.2009., 11:25
U kojoj bolnici se može napraviti vaginalni ultrazvuk i kolko se čeka, naime moj gin. socijalni nema ultrazvuk. Ili gdje je dobro privatno napraviti uzv?
brunella
27.03.2009., 11:33
Zanima me dali netko ima iskustva sa doktoricom Jasenkom Grujic-privatna ambulanta, narucila bi se al tako mrzim ici ginekologu, pomoc!!!
brunella
28.03.2009., 19:31
Zvala sam u ordinaciju, neznam kako cu proci...novci mi nisu bitni jer se na velike gluposti trosi, a na zdravlje se ne misli. Sve u svemu moj prvi dojam je bio dobar doktorica mi je odgovorila preko maila, al kad sam nazvala i javila se sestra meni se pomracilo...ja sam stvarno jedna ljubazna i strpljiva osoba i fino se predstavim kazem da zovem ranije 10 dana da se na vrijeme narucim, i samo zbog razloga jer zelim biti prva ujutro jer cu zgibati sa posla ona meni oholo nekako, bezobrazno...dok sam cekala da mi provjeri dali ima slobodno vjerujte mi zamalo sam poklopila, ma mislim si za moje novce ces ti mene od samog starta hebati a u takvom sam strahu od ginekologa da bi radije cijeli dan kopala...ajde nekako smo se mi uspjele dogovoriti vjerovatno ju je umirio moj jos uvijek smireni glas...ma vidjet cu kaj bude, sve u svemu javim svima svoje dozivljaje!
Monica.
28.03.2009., 19:36
U kojoj bolnici se može napraviti vaginalni ultrazvuk i kolko se čeka, naime moj gin. socijalni nema ultrazvuk. Ili gdje je dobro privatno napraviti uzv?
Godinama idem kod prof.Latin u polikliniku Vili gdje možeš napraviti vaginalni ultrazvuk.
Allexis
29.03.2009., 00:04
trebam se najprije prijaviti kod doktora opće prakse, uzet uputnicu za ginekologa (ne privatnog) i naći ginekologa?
i na kraju znate li nekoga kod koga mogu što prije doći na red a da je žensko i da je ok???
hvala unaprijed!
trebaš se prijaviti kod ginekologa kod kojeg ima mjesta i uzeti kod njega prijavni lit....s prijavnim listom otići u HZZO u jukićevu 12 i tako potvrđeno vratiti nazad ginekologu da ti otvori karton...nemoj u studentsku, ginekoozi su tamo grozni....probaj kod nekog drugog...ja sam otišla od tamo i premjestila se kod dr. Suzane Bokić u DZ Prečko....kod dr. opće prakse sam u studentskoj...oni su ok...svaki fax tamo ima svog doktora pa se možeš prema tome prijaviti...
@Jenna X --> meni je dr. Mazalin odlična :top:
@brunella --> kod grujićke radi moja bivša socijalka koju mogu samo pohvaliti dalje preporuiti --> dr. Danka Mirić-Tešanić :top:
Jenna X
29.03.2009., 21:38
Sve u svemu moj prvi dojam je bio dobar doktorica mi je odgovorila preko maila, al kad sam nazvala i javila se sestra meni se pomracilo...ja sam stvarno jedna ljubazna i strpljiva osoba i fino se predstavim kazem da zovem ranije 10 dana da se na vrijeme narucim, i samo zbog razloga jer zelim biti prva ujutro jer cu zgibati sa posla ona meni oholo nekako, bezobrazno...dok sam cekala da mi provjeri dali ima slobodno vjerujte mi zamalo sam poklopila, ma mislim si za moje novce ces ti mene od samog starta hebati a u takvom sam strahu od ginekologa da bi radije cijeli dan kopala...
i meni je to grozno kad naiđeš na koma medicinsku sestru, u stanju sam totalno "pokisnuti" zbog toga.
mogu samo reći da su u poliklinici eljuga prva liga :top:, kulturne, ljubazne, smirujuće, drage i uslužne... ma svjetske - onako kako bi to trebalo biti (ali na žalost uglavnom nije) i kako to svi priželjkujemo kad su zdravstvene stvari u pitanju i kad nas je još k tome malo frka...
tamo godinama obavljam uzv dojki, a sad ću vjerojatno i ginekologu. kad god sam zvala i nešto trebala, naručivala se, ponekad zatražila i da mi malo objasne nešto preko telefona, žene su bile fantastične. stvarno sve pohvale za njih... :s lijepo je kad možeš u nekog imati povjerenja, kad naiđeš na profesionalni, ali i ljudski i topli odnos. to ti je kao melem na ranu, a na žalost rijetko doživimo.
Loknica
30.03.2009., 15:24
imam pitanje kakve su preporuke za dr. Snježanu Belak, ako je netko bio kod nje, evo ja sam napokon odlučila otići kod ginekologa i naručila sam se kod nje, pa me samo zanima kakva je... hvala :mig:
pace pacic
30.03.2009., 23:16
zanima me ide li tko dr. tihani mazalin u polikliniku eljuga.zanimaju me, dakle, iskustva s dr. tihanom mazalin, ovdje sam do sad vidjela da je na jednom jestu hvale, a na drugom kude (odnosi se na to kad je još davno radila u studentskoj poliklinici), pa me zanima ima li tko novijih iskustava s njom.
ja sam ti kod mazalinke vec dugo i u zadnje vrijeme je pprosla samnom dosta sranja i zena je legenda!!!! draga, objasni ti sve, sestre koje tamo rade imam potrebu grliti i ljubiti :cerek:
ma divota
Jenna X
31.03.2009., 00:09
ja sam ti kod mazalinke vec dugo i u zadnje vrijeme je pprosla samnom dosta sranja i zena je legenda!!!! draga, objasni ti sve, sestre koje tamo rade imam potrebu grliti i ljubiti :cerek:
ma divota
puno ti hvala, jako me razveselio tvoj odgovor. :)
ići ću k njoj.
da, i sestre su im stvarno super, to sam već napisala. :top:
nia2709
31.03.2009., 11:59
Quote:
mamaleona kaže:
Ima li netko kakav komentar na ginekologa Čolak Z. iz Španskog?
I tko mi može preporučiti nekog drugog u zapadnom dijelu Zagreba(Vrapče, Špansko, Malešnica,...)
Hvala!!!
Čolaka definitivno izbjegavati. Njemu nikako ne vjerujem. Bila sam i prebacila se. Nalazi su mi bili strašno loši. Nakon toga otišla sam kod 2 privatnika i skroz druga priča. A kad uđeš kod njega prva mu je rečenica: Ako platite toliko i toliko nalazi su gotovi za 2-3 dana, ako ne za mjesec-dva. A i čula sam puno loših iskustava vezanih uz njega. Bitno mu je samo naplatiti pregled.
Pozz ekipi!
Oduvijek sam kod njega sve plaćala, ultrazvuk, papa test, "prirodne lijekove" i sl.(preko zdravstvenog išla), a onda sam ostala bez posla i za zadnji nalaz papa testa sam čekala normalnu proceduru od mjesec dana. U slijedećih tri mjeseca nakon tog papa testa bila sam kod njega još 3 puta (pregled, ultrazvuk i donosila nalaze briseva) jer smo u postupku zatrudnjivanja. Sve je bilo "u redu". Šest mjeseci od nalaza tog papa testa, došla sam po svoj karton jer sam našla novog ginekologa koji mi je bliže i nema toliko pacijentica. Uglavnom, sestra mi je tad rekla da su me očekivali jer mi je nalaz papa testa loš, odnosno imam CIN II, te da je držala moj karton "ispod stola", šta god da to značilo. ALI ŠEST MJESECI!!! Btw, ovo nije jedan jedini "propust", i moje 2 frendice i šogorica su donedavno bile kod njega...
Sad sam kod novog, rađeni su brisevi (nemam HPV), rađen je još jedan papa, kroz par dana će biti nalazi... samo se mogu nadati da je ok... A u međuvremenu sam se i informirala šta je uopće CIN, tako da ćemo vidjeti nakon nalaza da li ću trebati kolposkopiju ili ne...
Inače, nisam pobornik ovakvih tekstova, ali ukoliko ikome pomogne bit će mi drago... cure, tražite nalaze na uvid, čitajte ih, tražite da vam objasne, informirajte se...
pozzz
BeautifullyChaotic
31.03.2009., 13:27
Ja sam nalaz svog papa testa čekala tri mjeseca, a mama ga čeka od 10.mj. i još ne dolazi...
nia2709
31.03.2009., 13:45
po datumu s pape - urađen je za 3 tjedna... e sad... jeli citolog poslao na vrijeme, ili nije, koliko su ga ovi držali kod sebe... ? neznam :ne zna:
Pozz ekipi!
Oduvijek sam kod njega sve plaćala, ultrazvuk, papa test, "prirodne lijekove" i sl.(preko zdravstvenog išla), a onda sam ostala bez posla i za zadnji nalaz papa testa sam čekala normalnu proceduru od mjesec dana. U slijedećih tri mjeseca nakon tog papa testa bila sam kod njega još 3 puta (pregled, ultrazvuk i donosila nalaze briseva) jer smo u postupku zatrudnjivanja. Sve je bilo "u redu". Šest mjeseci od nalaza tog papa testa, došla sam po svoj karton jer sam našla novog ginekologa koji mi je bliže i nema toliko pacijentica. Uglavnom, sestra mi je tad rekla da su me očekivali jer mi je nalaz papa testa loš, odnosno imam CIN II, te da je držala moj karton "ispod stola", šta god da to značilo. ALI ŠEST MJESECI!!! Btw, ovo nije jedan jedini "propust", i moje 2 frendice i šogorica su donedavno bile kod njega...
Sad sam kod novog, rađeni su brisevi (nemam HPV), rađen je još jedan papa, kroz par dana će biti nalazi... samo se mogu nadati da je ok... A u međuvremenu sam se i informirala šta je uopće CIN, tako da ćemo vidjeti nakon nalaza da li ću trebati kolposkopiju ili ne...
Inače, nisam pobornik ovakvih tekstova, ali ukoliko ikome pomogne bit će mi drago... cure, tražite nalaze na uvid, čitajte ih, tražite da vam objasne, informirajte se...
pozzz
Kod Ćolaka sam bila ja.NIKAD VISE!
Preko preporuke :flop:
Frendici je otkrio isto cin2 i hpv,i uvjeravao je kako ce oni to lijeciti nekim kremama,naplacivao joj svaki posjet 50 kn,jednom tjedno(kao zbog mazanja),i tako dva mjeseca,
Nakon toga je ponovio papu,a nalaz je bio jos gori.
Opet joj tvrdio kako ce sve on to rijesiti,sve dok joj na zadnjem pregledu nije rekao : kako imate lijepu *ičkicu,bas ono lijepu :eek::eek::eek:
Ona je pobjegla,i otisla privatniku.Kad je privatnik vidio nazivkreme kojom ju je on mazao,prekrizio se i rekao joj da je to obicna krema protiv nekakve upale,ia da se cin i hpv ne lijeci nikakvim kremama.Sad ima cin3 zbog cekanja,i morat ce na operaciju maternice.
Meni je govorio da je papa uredan a sestra me zvala da imam upalu(bila sam trudna) da isti papa test.
A da ne govorim o tome kako mi je rekao da mi nece vodit trudnocu ako ne budem vjerovala u boga(naime,rekao mi je kad sam ostala trudna,da se molim bogu da bude sve u redu,na sto sam ja rekla da ne vjerujem u boga)
Tako da ĆOLAK - :flop::flop::flop:
infra red
31.03.2009., 14:11
pozdrav svima,
moje je pitanje sljedece: dr. Doko u Dugavama, kakav je? vasa iskustva? primjedbe? bilo sta?
ja sam tu relativno friška i procitala sam par strana ovog topica, cak sam nasla i onu listu dr. privatnih i socijalnih, muskih i zenskih... vidla sam da dr. Doko ima 4 + i jedan x, al ne znam da li sam ziher sta to znaci... :)))))
uglavnom, trebam socijalnog doktora/icu jer privatnog imam kod kojeg se lijecim, al trebam i socijalnog zbog uputnica i recepta... zanima me uglavnom novi zagreb jer mi je to blizu!
i svima unapred hvala
Pa zapravo ne znam sto da ti kazem. Ja sam isla kod njega i bio mi je ok. On ti je onako stara skola, ne prica puno. Ja nisam imala nikakvih problema. Par puta isla na papu, jednom me nesto jajnik probadao pa me poslao na ultrazvuk i gljivice. Bio je ok.
Uglavnom, ako nemas gin problema on ti je sasvim ok. E sad, koliko je temeljit ako imas problema, to ti ne znam.
Poluplave okice
31.03.2009., 14:31
djelomicno ti je odgovoreno pa da ti i ja odgovorim :) isto ti preporucujem dr tadic, ja sam kod nje vec cetiri puta bila i odlicna je zena, samo eto nazalost privatnik je. cijena uzv + papa +pregled ti je 500kn ako si student.
djelomicno ti je odgovoreno pa da ti i ja odgovorim :) isto ti preporucujem dr tadic, ja sam kod nje vec cetiri puta bila i odlicna je zena, samo eto nazalost privatnik je. cijena uzv + papa +pregled ti je 500kn ako si student.
a ako nisi student?
Poluplave okice
31.03.2009., 14:44
a ako nisi student?
ne znam... nazovi pa pitaj. :mig: i u principu i ne provjerava da si student (ne trazi indeks i sl), pa ako izgledas mladje... :D
*jezebel*
31.03.2009., 19:02
ima li vecina (socijalnih) ginekologa u ponudi i onu plasticnu spravicu za sirenje (ne znam kak' se zove) ukoliko ne zelite pregled s metalnom koja nije za jednokratnu upotrebu?
takodjer, kolika je cijena ako zatrazite tu plasticnu, odnosno jednokratnu?
zahvaljujem!
ima li vecina (socijalnih) ginekologa u ponudi i onu plasticnu spravicu za sirenje (ne znam kak' se zove) ukoliko ne zelite pregled s metalnom koja nije za jednokratnu upotrebu?
takodjer, kolika je cijena ako zatrazite tu plasticnu, odnosno jednokratnu?
zahvaljujem!
Ja sam ih vidjela samo kod svoje privatne ginice, ali ona vise uopce ne koristi metalne, nego samo te plasticne koje su puno ugodnije od metalnih jer nisu tako velike i hladne (brrrrr). Mislim da to nitko ne bi trebao dodatno naplacivati. :ne zna:
hvala unaprijed!
Pošto sam ja isto nova u Zgu, studentica i trebalo mi je isto što i tebi, sad ću ti reći što garant možeš dobro napraviti i uspjet ćeš.
Ovako: na Trgu žrtava fašizma, u studentskoj klinici, imaš na drugom katu ginekologinju Vesnu Stepanić (Topalović više ne prima, samo Stepanić).
Sestri reci da bi se prebacila i prijavila kod njih (ako nećeš sve prebacivati, samo traži pregled). Ako ćeš se prebaciti, dobit ćeš papir koji moraš kopirati još dva puta i ispuniti ih i sa sva tri otići u Klovićevu ovjeriti ih. Kad to napraviš (odmah isti dan), dođeš joj ponovno i napravit će ti karton, naručiti te i gotovo! Na pregled ćeš doći s obzirom na tvoju zadnju menstruaciju jer tako gledaju.
Ženske su dobre i relativno je sve brzo. Sretno! :mig:
Ja sam neko vrijeme kod dr. Chedida na Krugama. Sad bih htjela napraviti briseve, vaginalni uzv pa me zanima je li to moguce napraviti kod njega- ako netko zna, i koliko se cekaju nalazi.
Kakva su vam iskustva s ovim ginom?
Pozdrav svima!
Unaprid se ispričavam ako pitam neko slično ili isto pitanje, ali što ću kad moram :rolleyes: dobro dobro pročitala sam do 112 stranice i nemogu više čitam već3 sata :p
Ovako zanima me kako je na prvom pregledu za djevice i NE djevice?? e da i zanima me šta mislite o nekoj Dr Borić u DZ Prečko 2? čula sam od doktorice jedne daje kao izvrsna i mlada doktorica i bla bla? al ipak bolje pitati tu di je hrpa vas iskusnih :confused:
Eto toliko od mene
Hvala vam :top:
*jezebel*
02.04.2009., 22:07
Pozdrav svima!
Unaprid se ispričavam ako pitam neko slično ili isto pitanje, ali što ću kad moram :rolleyes: dobro dobro pročitala sam do 112 stranice i nemogu više čitam već3 sata :p
Ovako zanima me kako je na prvom pregledu za djevice i NE djevice?? e da i zanima me šta mislite o nekoj Dr Borić u DZ Prečko 2? čula sam od doktorice jedne daje kao izvrsna i mlada doktorica i bla bla? al ipak bolje pitati tu di je hrpa vas iskusnih :confused:
Eto toliko od mene
Hvala vam :top:
kao djevica sam samo obavila razgovor s lijecnicom, transabdominalni ultrazvuk (njega radis na pun, ali fakat pun mjehur) i, s obzirom na indikacije, dobila uputnicu i menstrualni kalendarcic. :cerek:
nakon gubitka nevinosti te ginekolog najprije pregleda prstima, a zatim slijedi transvaginalni ultrazvuk (toga se ne boj, nije debeo, a na njega se obavezno stavi kondom i lubrikant. mjehur treba biti ispraznjen.). preporucljivo je obaviti i prvi papa test. o papi mozes dodatno proguglati, nista strasno. nakon sto ti stavi onu spravicu za sirenje (ne znam kak' se to zove :brukica:), uzme ti uzorak stapicem, moze biti mozda malo neugodno, ali ne bih mogla reci da je bas bolno. papa test ne radis za vrijeme mjesecnice, tako da valja tempirati preglede. takodjer par dana prije pape ne stavljas u rodnicu nikakve kemikalije ili tampone. dan prije nije preporucljivo imati spolni odnos ne bi li se postigli sto realniji rezultati testa.
i ne, nista ti nece gurati u guzu.
kao djevica sam samo obavila razgovor s lijecnicom, transabdominalni ultrazvuk (njega radis na pun, ali fakat pun mjehur) i, s obzirom na indikacije, dobila uputnicu i menstrualni kalendarcic. :cerek:
nakon gubitka nevinosti te ginekolog najprije pregleda prstima, a zatim slijedi transvaginalni ultrazvuk (toga se ne boj, nije debeo, a na njega se obavezno stavi kondom i lubrikant. mjehur treba biti ispraznjen.). preporucljivo je obaviti i prvi papa test. o papi mozes dodatno proguglati, nista strasno. nakon sto ti stavi onu spravicu za sirenje (ne znam kak' se to zove :brukica:), uzme ti uzorak stapicem, moze biti mozda malo neugodno, ali ne bih mogla reci da je bas bolno. papa test ne radis za vrijeme mjesecnice, tako da valja tempirati preglede. takodjer par dana prije pape ne stavljas u rodnicu nikakve kemikalije ili tampone. dan prije nije preporucljivo imati spolni odnos ne bi li se postigli sto realniji rezultati testa.
i ne, nista ti nece gurati u guzu.
Hvala ti jezebel na odgovoru puno mije pomoglo bar nešto je bitno znati.
Bila sam več na ultrazvuku pa mislim da je to to o čemu pričaš hmm samo neznam što je transabdomalni?? al dobro nije to ništa strašno.
Papa test nisam radia nikad pa nadam se da ni to nije tako strašno al navodno da te na prvompregledu ništa ne pregledava bar tako mi reče doktorica :) eto ako imaš još što za mene samo piši može i na pp
thx:mig:
*jezebel*
02.04.2009., 22:34
transabdominalno = prek' stomaka. dakle, namaze ti trbuh gelom i snima k'o trudnicama na televiziji dok se tebi poprilicno piski. :)
to ti je to, nema neke mudrosti, pogotovo ak' je sve ok i ak' je prvi pregled. za ostatak citaj, guglaj i, ak' ne nadjes, postavljaj pitanja. :)
transabdominalno = prek' stomaka. dakle, namaze ti trbuh gelom i snima k'o trudnicama na televiziji dok se tebi poprilicno piski. :)
to ti je to, nema neke mudrosti, pogotovo ak' je sve ok i ak' je prvi pregled. za ostatak citaj, guglaj i, ak' ne nadjes, postavljaj pitanja. :)
thx opet :)
sam me zbunjuješ pa to sam več radila i stišću te ko pajceka al mi senije piškilo hehe valjda je to jedina razlika :mig:
e da i zanima me šta mislite o nekoj Dr Borić u DZ Prečko 2? čula sam od doktorice jedne daje kao izvrsna i mlada doktorica i bla bla? al ipak bolje pitati tu di je hrpa vas iskusnih:confused:
prolaznica-
03.04.2009., 10:09
Ja sam bila kod Dr. Glavaš pa me ženska tako odpilila. " Niste moj pacijent i ne primam pacijente"! Iako sam joj uporno objašnjavala da sam njezin pacijent jer već jako dugo idem kod nje, na to mi je samo odgovorila da provjerim tko mi je ginekolog i odem tamo.
Dr. Galović- pokušavam je dobiti na telefon ali uzalud, kontam da im je jako teško dignuti slušalicu ili im je to samo odjeb jer ne primaju pacijente.
Odem kod Dr. Leko i naručim se na pregled 7.4, sve super, konačno sam pomislila da sam si nasla ginekologinju, kad ono prije par minuta zove me sestra Dr. Leko da mi kaže da ne mogu pristupiti pregledu i da ne mogu postati njezin pacijent bez boravišne prijave pošto nisam iz Osiječko-Baranjske županije. Kao gospođo vi se ne možete nigdje prijaviti kao nečiji pacijent dok ne prijavite boravište U Osijeku.
Pa mislim kakve su to gluposti? Znam pun kurac žena-cura koji su se prijavili kod ginekologa bez ikakvih problema iako nisu iz ove županije i nemaju boravišnu prijavu. Da li tko što zna o tome?
Pohvalila bi Dr.Laušin na ljubaznosti te stručnosti.
malapravnica
03.04.2009., 10:27
Ja sam bila kod Dr. Glavaš pa me ženska tako odpilila. " Niste moj pacijent i ne primam pacijente"! Iako sam joj uporno objašnjavala da sam njezin pacijent jer već jako dugo idem kod nje, na to mi je samo odgovorila da provjerim tko mi je ginekolog i odem tamo.
Dr. Galović- pokušavam je dobiti na telefon ali uzalud, kontam da im je jako teško dignuti slušalicu ili im je to samo odjeb jer ne primaju pacijente.
Odem kod Dr. Leko i naručim se na pregled 7.4, sve super, konačno sam pomislila da sam si nasla ginekologinju, kad ono prije par minuta zove me sestra Dr. Leko da mi kaže da ne mogu pristupiti pregledu i da ne mogu postati njezin pacijent bez boravišne prijave pošto nisam iz Osiječko-Baranjske županije. Kao gospođo vi se ne možete nigdje prijaviti kao nečiji pacijent dok ne prijavite boravište U Osijeku.
Pa mislim kakve su to gluposti? Znam pun kurac žena-cura koji su se prijavili kod ginekologa bez ikakvih problema iako nisu iz ove županije i nemaju boravišnu prijavu. Da li tko što zna o tome?
galovićka ti se ne javlja na telefon, pod izlikom sestre da ona eto to ne stigne, tako da ako bilošto trebaš moraš otići tamo i riješavat na licu mjesta, a da prima pacijente, prima. leko nebi preporučila, jer stupanj privatnosti je..hm..takoreći nema ga! užas! osima ako ti nije problem da cijela čekaonica zna šta ti je, šta trebaš i sve vezano uz tvoje INTIMNE probleme!:flop:
laušinka je super, ali brate i košta..osjetila na svojoj koži.. očito bez love ne smiješ ni pomisliti na normalne uvijete liječenja!:rolleyes:
ne znam ništa za tu boravišnu prijavu..:ne zna:
prolaznica-
03.04.2009., 10:33
galovićka ti se ne javlja na telefon, pod izlikom sestre da ona eto to ne stigne, tako da ako bilošto trebaš moraš otići tamo i riješavat na licu mjesta, a da prima pacijente, prima. leko nebi preporučila, jer stupanj privatnosti je..hm..takoreći nema ga! užas! osima ako ti nije problem da cijela čekaonica zna šta ti je, šta trebaš i sve vezano uz tvoje INTIMNE probleme!:flop:
laušinka je super, ali brate i košta..osjetila na svojoj koži.. očito bez love ne smiješ ni pomisliti na normalne uvijete liječenja!:rolleyes:
ne znam ništa za tu boravišnu prijavu..:ne zna:
Ma ne znam što bi uopće rekla... jbte u tolikom gradu trudnica ne može naći ginekologa. Većina ne prima, druga večina odma odjebe jer nisi njihov pacijent, treća večina neće da priča uopće stobom jer nisi iz te županije. Pa jebemu ko je tu lud?! Totalno nekulturno i bezobrazno. Iskreno nemam baš para da idućih 6 mj idem kod privatnika, što je sasvim logično. A tek da ne pričam o tome da se ne mogu poroditi u Os bolnici jer nisam iz te županije. Kakve su to gluposti i kakve su to komplikacije da te samo odjebu... a mi im dajemo plaću!
*jezebel*
03.04.2009., 10:38
de nemoooooj :eek:! nisam imala pojma da se to ne moze ako nemas prijavljeno boraviste. ako je tako, onda ja necu moci u zg-u tako lako. a kad sam jucer razgovarala sa sestrom u ambulanti, nije mi nista rekla za te boravisne prijave, a vidjela je odakle sam.
da, lausinku apsolutno svi hvale. jos im je to i femili biznis, a takvi se u principu vise trude i puno su ugodniji od tamo nekih velikih poliklinika. da jos uvijek stanujem u osijeku i da idem privatno, definitivno bih otisla k njoj. :)
meni je glavasica bila stvarno ok i ugodna (sestra kako kada :D), i nikad me nije neugodno zbrzala, ali bila sam kod nje svega nekoliko puta. nije da mi je bas ono super, ali kad cujem neke druge price, onda se ne mogu bas jako pozaliti, zena nije ekstrem. ne znam kakva je ako imas fakat problema ili kol'ko mijenja raspolozenja :D. al' ovo je stvarno bezobrazno, jbg ako si njen pacijent, onda je ona trebala to provjerit' jer ocito kod nje nesto ne stima. jos sam uvijek prijavljena kod nje, znam da cu cekati manje od cetiri mjeseca kol'ko mi je receno kod rackog u zagrebu za kojeg sam mislila da cu uspjeti i za kojeg cujem da je jedan od normalnijih, al' jednostavno mi se ne da ic' kod glavasice jer mi je daleko, a ni oni se bas ne javljaju na telefon, znala sam crknut' od muke dok ih ne dobijem.
sto se tice ovog s parama, uistinu je zalosno da moras imati jebenu srecu da bi naletio na nekog socijalnog kod kojeg ces se osjecati kao covjek, a ne k'o neki jadnicak u logoru. a i ta sreca u principu nikad ne traje dugo. nije nikome lako hodat' 'amo-tamo, al' mi koji tesko platimo privatnika, ili ga uopce ne mozemo platiti, cemo se prije razboljeti od cekanja i kesiranja nego od onoga zbog cega zapravo trebamo lijecnika. :rofl: :(
malapravnica
03.04.2009., 10:41
Ma ne znam što bi uopće rekla... jbte u tolikom gradu trudnica ne može naći ginekologa. Većina ne prima, druga večina odma odjebe jer nisi njihov pacijent, treća večina neće da priča uopće stobom jer nisi iz te županije. Pa jebemu ko je tu lud?! Totalno nekulturno i bezobrazno. Iskreno nemam baš para da idućih 6 mj idem kod privatnika, što je sasvim logično. A tek da ne pričam o tome da se ne mogu poroditi u Os bolnici jer nisam iz te županije. Kakve su to gluposti i kakve su to komplikacije da te samo odjebu... a mi im dajemo plaću!
evo, sad sam baš se čula sa frendicom, probaj otići kod galovićke, nju je primila, a nije iz naše županije! danas je išla po papire tamo, popunila i uzela da ih nosi u hzzo!
radno vrijeme ti je pon,sri,pet 7-13, ut,čet 13-19
sretno!
prolaznica-
03.04.2009., 11:04
de nemoooooj :eek:! nisam imala pojma da se to ne moze ako nemas prijavljeno boraviste. ako je tako, onda ja necu moci u zg-u tako lako. a kad sam jucer razgovarala sa sestrom u ambulanti, nije mi nista rekla za te boravisne prijave, a vidjela je odakle sam.
da, lausinku apsolutno svi hvale. jos im je to i femili biznis, a takvi se u principu vise trude i puno su ugodniji od tamo nekih velikih poliklinika. da jos uvijek stanujem u osijeku i da idem privatno, definitivno bih otisla k njoj. :)
meni je glavasica bila stvarno ok i ugodna (sestra kako kada :D), i nikad me nije neugodno zbrzala, ali bila sam kod nje svega nekoliko puta. nije da mi je bas ono super, ali kad cujem neke druge price, onda se ne mogu bas jako pozaliti, zena nije ekstrem. ne znam kakva je ako imas fakat problema ili kol'ko mijenja raspolozenja :D. al' ovo je stvarno bezobrazno, jbg ako si njen pacijent, onda je ona trebala to provjerit' jer ocito kod nje nesto ne stima. jos sam uvijek prijavljena kod nje, znam da cu cekati manje od cetiri mjeseca kol'ko mi je receno kod rackog u zagrebu za kojeg sam mislila da cu uspjeti i za kojeg cujem da je jedan od normalnijih, al' jednostavno mi se ne da ic' kod glavasice jer mi je daleko, a ni oni se bas ne javljaju na telefon, znala sam crknut' od muke dok ih ne dobijem.
sto se tice ovog s parama, uistinu je zalosno da moras imati jebenu srecu da bi naletio na nekog socijalnog kod kojeg ces se osjecati kao covjek, a ne k'o neki jadnicak u logoru. a i ta sreca u principu nikad ne traje dugo. nije nikome lako hodat' 'amo-tamo, al' mi koji tesko platimo privatnika, ili ga uopce ne mozemo platiti, cemo se prije razboljeti od cekanja i kesiranja nego od onoga zbog cega zapravo trebamo lijecnika. :rofl: :(
Ozbiljno ti kažem, ne znam kako je kod vas u Zg, ali kod nas trenutno za liječnika opće prakse, za zubara, za ginekologa, za stomatologa... ma za sv treba boravišna prijava.
tindlbel
03.04.2009., 11:19
bok svima,postavila sam pitanje već na par tema al nikako do odgovora,jel zna netko šta znače one oznake kod mjerenja tlaka u ginekologiji
PR 16/8, primjer
hvala!!!
nana_22
03.04.2009., 12:19
Većina mojih frendica nema prijavljeno boravište u zg, a imaju tu i ginekologa i doktora opće prakse.
Pa i kad nosiš onu prijavu za promjenu doktora u Jukićevu, ne trebaš nositi potvrdu o boravištu/prebivalištu.
Oprosti, ali gdje si bila do sad? Malo mi je cudno da trudnica trazi ginekologa. :ne zna: Ako boravis u osijeku, onda je logicno da tu prijavis boraviste i rijesis sve probleme. Nisi mi bas jasna, moram priznati...
Allexis
04.04.2009., 22:23
e da i zanima me šta mislite o nekoj Dr Borić u DZ Prečko 2? čula sam od doktorice jedne daje kao izvrsna i mlada doktorica i bla bla? al ipak bolje pitati tu di je hrpa vas iskusnih:confused:
dr. Suzana Bokić je u Prečkom....meni je dobra, išla sam na redovni pregled prije 2 mjeseca.....napravila mi uzv i papa test....rezultati su za mjesec dana....mlada je, pričljiva, objašnjava kod pregleda....ja sam zadovoljna....jedino što se dugo čeka na pregled....al kad mi je hitno, imam privatnu gin kod koje onda idem....s obje sam zadovoljna, a Bokićka još uvijek prima nove pacijentice...+ ako ti je hitno, sestra te zna ubaciti ako dođeš tamo nenaručeno...za recepte uvijek dođeš nenaručeno pa te ubaci između 2 pregleda...
@frupy --> ako je ona npr. podstanar, rijetki vlasnici stanova žele podstanare prijaviti....pa je to možda problem....pogotovo ako nemaš neke prijatelje u tom gradu kod kojih se možeš prijaviti....znam puno njih koji u zg iz tog razloga nisu prijavljeni, a ovdje su već par godina...jedino što u zg nitko oko toga ne radi problem...
@frupy --> ako je ona npr. podstanar, rijetki vlasnici stanova žele podstanare prijaviti....pa je to možda problem....pogotovo ako nemaš neke prijatelje u tom gradu kod kojih se možeš prijaviti....znam puno njih koji u zg iz tog razloga nisu prijavljeni, a ovdje su već par godina...jedino što u zg nitko oko toga ne radi problem...
Ma dobro, znam i ja mnoge ljude koje gazde ne zele prijaviti, ali zena je trudna, pobogu! :rolleyes:
Zar ce sad mirno neprijavljena sjediti u unajmljenom stanu i cekati porod? To sve mi se cini prilicno neodgovorno.. Ili neka promijeni gazdu ili neka vodi trudnocu kod dosadasnjeg ginekologa (ako ga uopce ima) u mjestu prebivalista. Treca opcija je da plati privatnika. Cetvrte nema. Bas su mi ruzno zazvucali njezini postovi prepuni psovki i gorcine, sasula je drvlje i kamenje na doktore, a zapravo je totalno u krivu. :kava:
morska_ribica
06.04.2009., 11:30
Postala sam na temi Ginekolozi hzzo zg pa ću i ovdje:
Podjelila bih s vama svoje iskustvo,tj. nezadovoljstvo s dr. Vesnom Stepanić.
Doktorica se nehumano i potpuno neprofesionalno ponaša prema svojim pacijentima. Jako je drska, bezobrazna i ne ljubazna, što bih i mogla zanemariti, da se barem donekle potrudi učiniti onaj minimum koji svaki pacijent zaslužuje, a to je barem reći i objasniti u kratkim crtama dijagnozu i terapiju.
Zadnji primjer koji sam kod nje doživjela:
Došla sam s nalazima na kojima je pisala moja dijagnoza. Doktorica je samo pretipkavala podatke u kompjuter, ne pogledavši me pri tom ni jednom. Vezano za moju dijagnozu mi ništa nije rekla ni objasnila, a na mojih nekoliko direktnih pitanja vezanih uz terapiju je reagirala jako drsko, izderavši se na mene i ne objasnivši mi ono što sam je pitala. Ja, kao pacijent, zaslužujem sva objašnjenja vezana uz moju bolest i terapiju:
Pravo na obaviještenost
Članak 8.
Pacijent ima pravo na potpunu obaviještenost o:
– svome zdravstvenom stanju, uključujući medicinsku pro¬cjenu rezultata i ishoda određenoga dijagnostičkog ili terapijskog postupka
Ja nisam studirala medicinu da bih odmah znala o čemu se radi i kako se što liječi. Zašto bi pacijenti bili prepušteni kopanju po internetu, istraživanju medicinskih članaka i samostalnom određivanju terapije. Za to bi se trebali pobriniti liječnici. Ipak je to dio njihova posla.
S obzirom da sam jako nezadovoljna njenim ponašanjem, odlučila sam se za daljnje liječenje kod privatnika. Nazvala sam sestru da cu doci kopirati svoje nalaze, na što svaki pacijent po zakonu ima potpuno pravo.
Pravo na pristup medicinskoj dokumentaciji
Članak 23.
Pacijent ima pravo na pristup cjelokupnoj medicinskoj dokumentaciji koja se odnosi na dijagnostiku i liječenje njegove bolesti.
Pacijent ima pravo o svome trošku zahtijevati presliku medicinske dokumentacije iz stavka 1. ovoga članka.
Kad sam došla tamo, sestra mi je prenijela poruku od dr. Stepanić da me „moli“ da promjenim liječnika.
Takav postupak ne samo da je ne etičan i nedoličan za jednog liječnika, nego i pokazuje o kakvoj se osobi radi. Ja nisam, a niti itko od vas, kriva što je netko ne zadovoljan i frustriran svojim poslom. Mene to ne zanima. Ja hoću da moj liječnik svoj posao odradi kako treba, sviđalo se to njemu ili ne jer je to njegova dužnost i jer je za to plaćen. Žao mi je što moj novac za zdravstveno odlazi takvim ljudima kao što je dotična doktorica. I najmanje što mogu učinit je barem izabrati doktora koji je prije svega čovjek i koji zna kako se prema pacijentu ponašati. Zato pozivam i vas, ako niste zadovoljni svojim liječnicima, bilo da se radi o dr. Stepanić ili nekom drugom, da učinite isto. Svako ima pravo na zdravstvenu zaštitu i da se pri tom prema njemu odnose korektno. Ako to ne dobivate, mjenjajte liječnika.
prolaznica-
06.04.2009., 11:33
Oprosti, ali gdje si bila do sad? Malo mi je cudno da trudnica trazi ginekologa. :ne zna: Ako boravis u osijeku, onda je logicno da tu prijavis boraviste i rijesis sve probleme. Nisi mi bas jasna, moram priznati...
Pa ta ti logikla ne drži vodu. Podstanar sam i gazda me ne želi prijaviti, i šta sad? Nit sam jedina koja nema boravište a niti zadnja.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.