PDA

View Full Version : Ginekolozi - opći topic

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24]

Sigurna
01.03.2011., 20:31
ovako,čula sam da svaka žena jenom godišnje ima pravo na tu uputnicu,pa čak i kod privat ginekologa. kako i gdje?
di se podiže ta uputnica? kod doktora opće prakse? na koje sve preglede imam pravo? samo papa test?

Ne bih rekla. Jer kod privat se uvijek plaća neki dio cijene, čak i kad ima sklopljen ugovor sa HZZO-om. Besplatan je jedino pregled, sve drugo se plaća u nekom razmjernom dijelu - cca 100kn PAPA i cca 150kn UZV, i sl....Ako njegovi pacijenti plaćaju, ne može netko ko nije pacijent upasti besplatno, čisto sumnjam. Niit privatnik uzima bilo kakve uputnice liječnika opće prakse.

To kaj ti pričaš se odnosi na ginekologe u bolnici.

Sashica
01.03.2011., 21:25
Može li mi tko reći gdje u Zagrebu mogu naći ginekologa kod kojeg mogu ići preko zdravstvenog/dopunskog osiguranja? Trebam otići samo na pregled i prvi mi je put tako da nisam baš upućena u sve to, a kod privatnika previše košta... Kako to funkcionira preko dopunskog/zdravstvenog?

Moraš naći nekog ginekologa u nekom Domu zdravlja koji prima pacijente. Ne znam kog bih ti preporučila, moja ginekologica ne prima. Probaj pitati na temi Zagreb ginekolozi (http://www.forum.hr/showthread.php?t=384586&page=41#post32071930).

Glede prvog pregleda imaš temu Prvi put kod ginekologa (http://www.forum.hr/showthread.php?t=140399&page=13) :)

ovako,čula sam da svaka žena jenom godišnje ima pravo na tu uputnicu,pa čak i kod privat ginekologa. kako i gdje?
di se podiže ta uputnica? kod doktora opće prakse? na koje sve preglede imam pravo? samo papa test?

Moram priznati da nisam čula za to. Znam da neke preglede možeš obaviti kod privatnika s uputnicom HZZO-a, npr. ja sam išla na UZV dojke u privatnu polikliniku preko uputnice HZZO-a, ali za ginekologe to nisam čula :ne zna:

Sigurna
01.03.2011., 21:39
Moram priznati da nisam čula za to. Znam da neke preglede možeš obaviti kod privatnika s uputnicom HZZO-a, npr. ja sam išla na UZV dojke u privatnu polikliniku preko uputnice HZZO-a, ali za ginekologe to nisam čula :ne zna:

Ja pokušavam kod ovoga koristiti zdrav razum - kad bi se moglo na uputnicu i onda da se ne plaća PAPA, UZV, što li...kod privatnika....pa sve bi to radile 1x godišnje. Zašto bi plaćale ako mogu ovako....Ne vjerujem, mislim da je to moguće jedino kod onih u bolnici, i to onda ko za svaki drugi pregled - naručuje se mjesecima prije. Mislim da liječnik opće prakse ne daje uputnice za ginekologa, to je nekad bilo, kad privatni ginekolozi još nisu postojali.

No, da i može, ja idem kod istog već 10 godina, a kod onih u bolnici znam da čekaju po cijeli dan da bi došle na red, ne, hvala...tih 250kn za PAPU i UZV kroz godinu spiskam i na gluposti, mogu i za ovo izdvojiti. A i bolnički ginići, kod mene barem su.....trenutno u pritvoru :).
E sad, kad bi mogla tom svojem na uputnicu 1x godišnje, a ne da plaćam...hm, pa od čega bi profitirao taj privatnik?

HZZO financira kod privatnika samo pregled, sve ostalo samo subvencionira. I to ako ima ugovor sa HZZO-om.
I to na nikakvu uputnicu, dođeš i otvoriš si karton, ako upisuje nove pacijente, ako ne, bolnički te mora primiti.

mel777
03.03.2011., 09:56
Jel zna netko kakva je dr Bokić s komplikacijama (može li se ili komplicira :))?

Lecos
17.03.2011., 20:02
ima li tko iskustva s poliklinikom Harni?planiram ici kod njih na pregled.i ako netko zna koliko se otprilike čeka na rezultate pape testa?

minory
18.03.2011., 16:14
ima li tko iskustva s poliklinikom Harni?planiram ici kod njih na pregled.i ako netko zna koliko se otprilike čeka na rezultate pape testa?

papa test se čeka par dana, za samo pregled su ok

minory
18.03.2011., 16:17
Imaš u Novoj cesti dvije ambulante, doktorica koja ne prima a za doktora ne znam.
Imaš i na srednjacima, ali nega nikako ne bih preporučila. On je jedan od rijetkih koji u ambulanti nema apsolutno nikog kad dodješ tamo. Bilo bi dobro znat kad će u pemziju, pa se prebaciti kad ga zamijeni netko mlađi :zubo:

doktor prima, ali bježi glavom bez obzira...

Allexis
19.03.2011., 11:53
u poliklinici eljuga do kraja godine popust na ginekološki pregled

pregled + papa test + ultrazvuk = 300 kn

pregled + ultrazvuk = 250 kn

ginekolozi --> prof. dr. Goran Grubišić, dr. Marija Hršak i mr. sci. Renata Obrad-Sabljak

btw. Iva --> ako misliš na jozu ezgetu --> bježi što dalje :eek:

_November_rain_
19.03.2011., 12:35
Poliklinika Hilarius ( bila tamo radi endometrioze i mogu samo toplo preporučiti) :top:
Pregled, Papa i UZV 550 kn

Dr. Husar isto tako nekako oko 500 kn

Poliklinika Harni ( tamo radi HPV ) Dr. Nataša Šemnički :top:
Pregled, Papa, UZV 550 kn

gLVgospodična
21.03.2011., 15:39

ginekolozi --> prof. dr. Goran Grubišić, dr. Marija Hršak i mr. sci. Renata Obrad-Sabljak

btw. Iva --> ako misliš na jozu ezgetu --> bježi što dalje :eek:

zna li netko kakve su te dvije doktorice?

meg06
21.03.2011., 17:00
doktor prima, ali bježi glavom bez obzira...

U Novoj cesti su oboje koma.....ja sam kod tog doktora, bila svega par puta i sad tražim dalje, tip je užasan, gori je od mesara :(

a žena je isto priča za sebe, moja seka kad je došla k njoj i rekla da je trudna ova je pogledala i rekla ma niste trudi i dala joj tablete za izazivanje menstruacije i nek dođe opet za koji dan. i kad je došla opet na pregled ova rekla ma joj pa ipak ste trudni. beba je kasnije umrla - nije joj proradilo srce.....i tko sad može potvrditi da to nije zbog tih tableta? ni doktorica to nije mogla isključiti.....po meni je to neoprostivi nemar...

Allexis
22.03.2011., 16:11

zna li netko kakve su te dvije doktorice?

probaj pogledati na temi HZZO-ginekolozi, jer su prošle godine sigurno to bile...
Marija Hršak je bila u DZ Jarun-Gajevo, Renata Obrad-Sabljak na Črnomercu...
za ovu godinu ne znam, jer neki istovremeno rade i u domovima zdravlja i privatno....

vetica
01.04.2011., 16:05
Zna li netko gdje sada radi dr Romana Dmitrović sa Svetog Duha? Zena je super, bavi se neplodnoscu, bila sam kod nje pred 2 g, otisla je u Ameriku, vratila se i sad ne znam di je!!

Za sve zaineresirane-doktorica više nije na IVF-u nego na klinici Beta Plus, bila sam neki dan.
Ono što su me drugi navlačili godinu dana, ona je dijagnosticirala u jednom pregledu od 15 minuta.
Imam Baslerovu privatnu policu zdr.osiguranja, pa ne trebam plaćati ništa...70-tak kn mjesečno je jeftinije nego davati zdravlje bilo kome u ruke

mandy21
01.04.2011., 16:50
drage moje ne znam kako danas stojite s ginekologom...ja sam zaista pre-sretna s doktorom Strahimirom Banovićem..... uvijek ljubazan, dostupan, naručiti se možete i preko telefona, čak i savjetovati se...vrlo ugodan čovjek...sestra i ja idemo kod njega i prezadovoljne smo, prisustvovao je i mom porodu....pa evo moje tople preporuke ako će to kome pomoći....ambulanta se nalazi na Srednjacima Trešnjavka Jug.
mandy21

minory
02.04.2011., 10:44
drage moje ne znam kako danas stojite s ginekologom...ja sam zaista pre-sretna s doktorom Strahimirom Banovićem..... uvijek ljubazan, dostupan, naručiti se možete i preko telefona, čak i savjetovati se...vrlo ugodan čovjek...sestra i ja idemo kod njega i prezadovoljne smo, prisustvovao je i mom porodu....pa evo moje tople preporuke ako će to kome pomoći....ambulanta se nalazi na Srednjacima Trešnjavka Jug.
mandy21

da li nam se je to Stahimir logirao?? Manjak pacijenata i glavarine navuku čovjeka i na forum... Taj čovjek ima fakat malo pacijenata, razlog je očit...

mom2be
02.04.2011., 10:48
da li nam se je to Stahimir logirao?? Manjak pacijenata i glavarine navuku čovjeka i na forum... Taj čovjek ima fakat malo pacijenata, razlog je očit...

:rofl: :rofl:

evo doktore strahimir (ili mandy :zubo:) ako ste voljni po potrebi samo izdavati uputnice i recepte u trudnoci ili u slucaju potrebne hospitalizacije i sl ja prelazim k vama :), posaljite PP

trazim primarnog ginica samo za papirologiju pa ako netko zna nekog normalnog u zg molim preporuku

edit: micanje linka na facebook profil

minory
02.04.2011., 19:34
:rofl: :rofl:

evo doktore strahimir (ili mandy :zubo:) ako ste voljni po potrebi samo izdavati uputnice i recepte u trudnoci ili u slucaju potrebne hospitalizacije i sl ja prelazim k vama :), posaljite PP

trazim primarnog ginica samo za papirologiju pa ako netko zna nekog normalnog u zg molim preporuku

edit: jel to ovaj? :D micanje linka na facebook profil

prelazim odmah i ja!!! :top:

Nightmare.
04.04.2011., 18:57
Nemam pojma gdje da pišem, ali treba mi pomoć. Imala sam spolni odnos (prvi put) prošli tjedan, i ovaj vikend i u petak i u subotu. Danas kad sam išla na wc me jako peklo dok sam pišala, i išlo mi je malo krvi. Svaki put danas. Otišla sam ginekologu (prvi put, upisala se, bez znanja mame). Rekao mi je da je sve čisto, samo iziritirano kao i dao mi vaginalete. Ali nema upala, bla bla. Zapravo mi ništa točno nije rekao. Pa me zanima dali mogu ja s kaduljom ispirat dolje pa probat nekako da se to makne šta god da je, iziritirano očito, da izbjegnem te vaginalete. Prvenstveno, ne želim da mi mama sazna. Kad smo kod tog, kad sam se upisala kod njih, pitala sam dal će mama znat, rekao je da neće mama saznat, da oni šalju to da sam se upisala na socijalno, i njima se to vraća. Ne želim uzimati te vaginalete, i nemam pojma što da radim. Sva sam isprepadana i zbilja trebam pomoć. :( Hvala unaprijed na svim odgovorima!

p.s- ovo je nick od sestrične, pa zanemarite njene prijašnje postove, ovo mi je hitno pa se nisam htjela sama odmah registrirati!

Allexis
07.04.2011., 01:31
mandy21

čak se danas i soc. ginekolozi reklamiraju :rofl::lol::rofl:

o strahimiru i ezgeti sam čula samo horor priče :eek:

ancy18
22.04.2011., 22:54
prosleo ljeto s obzirom da mi je bilo hitno i da jos nisam imala ginekologa a bio je 8. mjesec,znaci ljeto kad ih je vecina na godisnjem i rijetko ko prima nove pacijente bla bla,znaci odem kod gin.Inge Matezović i zena kaze da primaju nove ali da paralelno dok je ljeto i dok ima svoje pacijente,rijesava i od drugih gin i kaze da me zato nece moc tako brzo narucit...pomislim jao sad kad me naruci za 2 mjeseca..kad ono naruci me za 3 tjedna...i ugl meni osobno zenska je odlicna,mozda nije najpricljivija osoba al ce popricat ako kazes sto te muci...odlicna mi je i ona i sestra :) pa eto preporucujem! :))

zumzička
25.04.2011., 21:04
Da li mi netko može preporuciti ginekologa u Suncu (Trnje)?
Uzela sam njihovo dodatno zdravstveno osiguranje, pa bih htjela odmah kod sistematskog odabrati onoga kod kojega ću dalje ići (nadam se da će sve biti ok i da ćemo se vidjeti na redovnim kontrolama :) )

Željela bih nekoga tko će objasniti, reći ukoliko problem postoji i dati dobar savjet, mišljenj...kako nešto riješiti.

(bitno mi je i zbog problema s štitnjačom.

Silvery
25.04.2011., 23:08
Molila bih da ovaj topic bude zaista OPĆI topic o ginekolozima, radu, iskustvima itd. - neovisno o kojem se gradu radi. Što se tiče isključivo preporuka (najčešće je to na ovom topicu za Zagreb) radije to postajte na topicima: Zagreb - privatni ginekolozi i Zagreb - HZZO ginekolozi (imate linkove u listi tema). Isto tako važi i za druge gradove. Hvala ;)
:rofl:
....
edit: edit: jel to ovaj? ********
Moja greška što sam tek sada primjetila ovaj link. Događa se. :tuzni:
Molim vas, nemojte stavljati ničije facebook profile na forum, pogotovo ne ovdje. Za to frcaju kartoni, a ponekad i banovi. Hvala na razumijevanju.

ines_zg
26.04.2011., 17:09
Imam jako loša iskustva s Dr.Stepanić iz ginekološke ordinacije u studentskoj poliklinici (Dom zdravlja Centar).Ja toj ženi nisam nikad ništa rekla,niti bila neljubazna.Ne razumijem zašto je uvijek prema meni odvratna,neljubazna,bezobrazna,dere se kad ju molim da mi nešto ponovi.UŽAS.Svaki put od nje odem doma u suzama,a da ni sama ne razumijem što je toj ženi.Što sam joj ja skrivila?Vidim da nisam jedina...Čudi me što je prema nekima izrazito ljubazna i strpljiva.Je li to ista doktorica?
Ili ima bipolarni poremećaj.Prije to.

annic
27.04.2011., 21:32
bok cure..imam jedno pitanje pa ako netko možda zan...dal je moguće da kod svoje privatnice samo dobijem recept za pile bez pregleda??Svoj sam zagubila,a trebam mi za ovaj mjesec

Kelj
29.04.2011., 19:31
ja sam inače bez problema dolazila, i to samo do sestre, po te receptiće.

maniakalna Zvjer
04.05.2011., 13:22
Znate li koliko kosta pregled kod dr. Babic u Trnskom? Iskustva?

meni je dobra, 500kn :)

lady.lana
04.05.2011., 22:06
ja sam kod inge matezovic...dosad najbolja,ali ima velike guzve pa me jedino zbog tog nervira :D

karolinaxf
07.05.2011., 23:13
molim iskustva s dr. Strahimirom Banovićem iz srednjaka
i ako znate informacij da li prima nove pacijente

hvala

anđelina balerina
26.05.2011., 11:38
ima li tko iskustva s poliklinikom zahi? nema baš puno komentara po forumima, pa me zanima jel bio tko i kakvi su dojmovi? zahvaljujem :)

BezNadimka
26.05.2011., 12:36
bok cure, moze mala pomoc :)
inace pijem pilule (yaz) i recept treba svakih pola godina novi, radim sve i svakve pretrage kod svog ginekologa pa neznam sta je konkretno od toga bas za pilule. papu i ultrazvuk sam napravila u veljaci. ja bi otisla po novi recept za pilule kod privatnog ginekolga jer mi se neda toliko cekati. koliko bi me to kostalo otprilike? koje preglede/pretrage trebam kod njega napraviti za recept? :)

Allexis
26.05.2011., 23:57
molim iskustva s dr. Strahimirom Banovićem iz srednjaka
i ako znate informacij da li prima nove pacijente

hvala

pogledaj na stranici HZZO-a --> taj čovjek ima 3-4 x manje pacijentica od ostalih...razlog je više nego očit...davno se pisalo o njemu i to vrlo negativno...živim na jarunu i srednjaci su mi 10 min od stana...al svi iz kvarta su mi rekli da ga izbjegavam u širokom luku...

Katzen
01.06.2011., 19:25
Dali neko nešto zna privatno o Gordanu Račkom? Zanima me jel slobodan i kolko ima godina ?

Kelj
01.06.2011., 21:07
bok cure, moze mala pomoc :)
inace pijem pilule (yaz) i recept treba svakih pola godina novi, radim sve i svakve pretrage kod svog ginekologa pa neznam sta je konkretno od toga bas za pilule. papu i ultrazvuk sam napravila u veljaci. ja bi otisla po novi recept za pilule kod privatnog ginekolga jer mi se neda toliko cekati. koliko bi me to kostalo otprilike? koje preglede/pretrage trebam kod njega napraviti za recept? :)

po meni je super što te tvoj ginekolog šalje na raznorazne pretrage, pilule nisu sam tak za igrat se :/ kak misliš da ti je dugo do recepta čekati? zar si izgubila stari il kaj? pa to možeš tražiti ginekologa da ti novi izda, u čem je fora?

biblioteka2011
03.06.2011., 20:43
Bok cure, jel netko zna gdje dr. Bokić ordinira privatno tj. sestra mi je rekla da radi i privano, ali nisam uspjela shvatiti na kojoj adresi. Jel netko zna?

Lolitaa
06.06.2011., 22:31
Da li zna netko dobru ginekologinju u Zg-u ili Zaprešiću, HZZO, da prima bez uputnice? Da li postoji takva? Za prvi pregled. Hvala , hitno je :D

Lolitaa
08.06.2011., 10:42
Ima li netko iskustva sa dr. Ekert Milenom ili dr. Medjedović Marčinko Vesnom?? Lagano ludim :bang:

SweetHeart
09.06.2011., 17:10
Je li normalno da sestra odlučuje dati Duphastone bez ikakvog konzultiranja s doktoricom? Štoviše, sestra inzistira na tome? :ne zna:

cuba libre
09.06.2011., 20:49
Bok cure, jel netko zna gdje dr. Bokić ordinira privatno tj. sestra mi je rekla da radi i privano, ali nisam uspjela shvatiti na kojoj adresi. Jel netko zna?

Poliklinika Pintarić na Malešnici.

Sashica
09.06.2011., 21:00
Je li normalno da sestra odlučuje dati Duphastone bez ikakvog konzultiranja s doktoricom? Štoviše, sestra inzistira na tome? :ne zna:

Kako to misliš? Ti si došla na pregled, a sestra ti je propisala terapiju, bez da te pregledao liječnik? :confused:

arabela
10.06.2011., 21:43

ooooo jbte koja je ta daj broj covjece ,djeli sakom i kapom duph... :rofl: meni ga nedaju ni uz moljakanje od pol ćuke ...:ban:

sparina123
10.06.2011., 23:07
Poliklinika Pintarić na Malešnici.

kaj nije dr Bokić u DZ prečko, ja kod pintarića znam jedino za prim stilinovića :confused:

Tommygun
11.06.2011., 21:18
Mogu li ginekolozi staviti oglas na vrata da ne primaju nikoga ispod 18 godine? Ima li gine... za srednjoškolke (16-17)? Znate li nekog u Zadru koji liječi i srednjoškolke?

Silvery
11.06.2011., 21:34
Kako misliš da ginekolozi ne primaju nikod ispod 18? :confused:
Idu najnormalnije i srednjoškolke.

Dumber
15.06.2011., 13:37
Mogu li ginekolozi staviti oglas na vrata da ne primaju nikoga ispod 18 godine? Ima li gine... za srednjoškolke (16-17)? Znate li nekog u Zadru koji liječi i srednjoškolke?

Ja sam sa 17 išla normalno kod dr. Mitrović. Kad smo već kod Zadra, da i u ovoj temi pitam, ako netko zna da ima slobodno kod nekog socijalnog ginekologa, treba mi zbog uputnica.

Koji su uopće socijalni ginekolozi u Zadru?

leeloo27
15.06.2011., 14:20
Malo su se promjenila pravila na ovoj temi. Molim vas da prije postanja prvo pročitate prvi post ove teme. Hvala!

anci25
13.07.2011., 14:45
da li netko zna je li možda dr.martina zigmund na godišnjem,ili tko je već trenutno u borovju? pokušavam ih nazvat nitko mi se ne javlja a hitno mi je, pa ne znam da li su na godišnjem ili im se samo neda javiti. :rolleyes:

leeloo27
13.07.2011., 16:19
I opet ne čitamo pravila. Još fino u postu iznad piše da su se promjenila pravila i da se čita prvo 1. post a onda tek piše na ovoj temi. I još sam vam u naslov napisala da obavezno pročitate 1. post da ne bude nismo znale, al džabe meni.

senadash
16.07.2011., 13:58
trebaju mi informacije o privatnoj poliklinici iVf i dr.simunicu!
jel mi moze neko reci svoja iskustva u toj klinici i koliko kostaju pregledi? sumnjam na PCOS pa mi preporucuju dr,simunica a ja pojma nemam o njemu!

leeloo27
16.08.2011., 14:15
Curke drage, imam jedno pitanje. Jel vama ginovi na pregledu prepipaju i dojke? Čula sam da to neki rade, meni ovaj moj nije nikada.
Ne znam koliko je to uobičajna praksa kod nas, al mislim da ne bi bilo loše da to malo češće rade.

misterijazivota
16.08.2011., 15:55
To mi se dogodilo samo jednom u Suncu,u sklopu sistematskog. Inače nikad!

leeloo27
16.08.2011., 16:31
Mislim da bi oni to na zahtjev bez problema napravili, ne znam zašto im to nije odmah u sklopu ginekološkog pregleda. Jebiga ponekad oni mogu bolje nego mi skontati kvržicu, naročito ako je na nekom malo nezgodnijem mjestu.

Sashica
16.08.2011., 22:45
Curke drage, imam jedno pitanje. Jel vama ginovi na pregledu prepipaju i dojke? Čula sam da to neki rade, meni ovaj moj nije nikada.
Ne znam koliko je to uobičajna praksa kod nas, al mislim da ne bi bilo loše da to malo češće rade.

Nikada, mislim da to niti nisu dužni napraviti, bar koliko ja znam. :ne zna: Za pregled grudi (i UZV) se uvijek naručim u bolnicu, a jednom sam i obavila u sklopu sistematskog.

Allexis
17.08.2011., 00:18
ne znam jel smijem ovo tu staviti --> obrisan link

al me zanima jel to onaj dr. kraljević iz vinogradske ili sv. duha (zaboravih koja bolnica) kojeg su svi hvalili tu na forumu....jer bih u tom slučaju uzela kupon....

tnx :)

Dakle, kako sam ti rekla i na onoj drugoj temi, nisu dozvoljeni linkovi na profitne stranice. Mogla si samo navesti da si našla ponudu za ordinaciju dr. Zdenka Kraljevića na Vrbanima i pitati cure za savjet. Sashica

leeloo27
17.08.2011., 09:27
Nikada, mislim da to niti nisu dužni napraviti, bar koliko ja znam. :ne zna: Za pregled grudi (i UZV) se uvijek naručim u bolnicu, a jednom sam i obavila u sklopu sistematskog.

Ovoj jednoj curi gin svaki puta na pregledu prepipa i grudi. :ne zna:

Sashica
17.08.2011., 12:26
Ne znam zaista, meni moja gin nije nikada, a nisam dosad niti pomislila da bi trebala :ne zna:

leeloo27
17.08.2011., 12:54
A možda se ženska jednostavno sviđa ginu pa je ovaj voli prepipavati. :rofl:

Al mislim da je vani to normalna praksa, barem u americi. :ne zna:

Shadawing
21.09.2011., 17:50
Možda je bilo već pitanje, ali tema ima preveć stranica :eek:

Dakle, kako se prijaviti kod ginekologa? Što mi sve treba? Prvi put idem i to kod dr Zadra u Sesvetama.

(i sryte ako je glupo pitanje)

LadyMA
22.09.2011., 12:29
Tajana Klepac Pulanić je ODLIČNA! Razgovorljiva i uslužna. Ništa ne žuri, sve objašnjava i nije joj žao ugovoriti nove preglede. Super! ;)

svesami
23.09.2011., 11:57
Evo samo da i ovdje javim jer su curke pitale- dr. Sanja Boras Slivar nije više u Harni, od 3. 10. je u Medicinskom centru Kuna-Perić! :)
Ja sam vjerni fan, najbolja je!

evelyn
28.09.2011., 12:50
Evo danas saznala da Dr.Šemnički više neće raditi u poliklinici Harni:(,kod nje sam već duže vrijeme odlazila...jel zna netko možda gdje će dotična dr.raditi.javili su mi da je na godišnjem i da neće više raditi u poliklinici...ništa drugo nisu rekli ili ne znaju

Lolitaa
28.09.2011., 22:06
Jel zna netko kad se vraća dr. Mađor Božinović Antonela s porodiljnog??

*RE*
30.09.2011., 15:52
Evo danas saznala da Dr.Šemnički više neće raditi u poliklinici Harni:(,kod nje sam već duže vrijeme odlazila...jel zna netko možda gdje će dotična dr.raditi.javili su mi da je na godišnjem i da neće više raditi u poliklinici...ništa drugo nisu rekli ili ne znaju

dr. šemnički od 3. 10 radi u Medicinskom centru Kuna-Perić
imaš više na temi o privatnim gin. u zg

Giulia Farnese
01.10.2011., 15:21
koliko trebam platit državnom ginekologu ako želim rezultate pape za tjedan dana a ne za 3 miseca kako je uobičajeno?

ShadeofPale
13.10.2011., 18:56
sve pohvale za dr. belak na tresnjevci, strucna, ljubazna, sve detaljno objasni. dugo nisam mogla nac ginekologicu kod koje bi se koliko toliko ugodno osjecala ali evo..to je ona. i za trudnice ima jos jednog doktora koji po potrebi daje strucno misljenje.

ajetam
13.10.2011., 19:13
meni bi trebao savjet za mamu ima 45 godina i danas ja bila na vulvoskopiji ,nalaz je :na stražnjoj komisuri otočoći acido-bijelog epitela . mora napraviti biopsiju i phd da li netko ima za preporuciti ordinaciju ili bas ginekologa za taj zahvat . .. hvala

0merta
14.10.2011., 00:31
A dr. Alan Šerman ?? Moja gin. mi je dala uputnicu da odem kod njega na Sv. Duh. On je tamo samo srijedom ili ?? Kakav je ?

leeloo27
14.10.2011., 00:39
Ljudi ajd molim vas prije nego što počenete ovdje pisati pročitajte prvi post. Ova tema je namjenjena komentiranju općenito sve vezano za ginekologe, ambulante i sl. a za ostalo imate pojedinaćne topike za svaki grad pa tamo raspravljajte o konkretnim ginekolozima.

Luuu.
16.10.2011., 16:06
Mama me planira voditi ginekologu. I poznaje tog ginekologa, prijatelji su. Nisam djevica, a ona misli da jesam. Kako spriječiti da sazna? Hitno je!

zany
16.10.2011., 16:09
Ginekolog je obvezan čuvati liječničku tajnu, dakle reci mu da ne želiš da tvoja majka zna, a ona ne bi smjela biti prisutna u ordinaciji za vrijeme pregleda. Čak i ako dok je tvoja majka prisutna kažeš da si djevica, kad ste nasamo možeš ginekologu reći istinu bez ikakvog ustručavanja. On nije tamo da te osuđuje već da te liječi. No, ne bi bilo zgorega razmisliti i o tome da kažeš majci da nisi više djevica, pa nije to kraj svijeta, a mama će uvijek biti tamo za tebe, naporno je lagati, puno napornije nego da kažeš istinu. Što je najgore što se može desiti? :)

Luuu.
16.10.2011., 16:11
Ginekolog je obvezan čuvati liječničku tajnu, dakle reci mu da ne želiš da tvoja majka zna, a ona ne bi smjela biti prisutna u ordinaciji za vrijeme pregleda. Čak i ako dok je tvoja majka prisutna kažeš da si djevica, kad ste nasamo možeš ginekologu reći istinu bez ikakvog ustručavanja. On nije tamo da te osuđuje već da te liječi. No, ne bi bilo zgorega razmisliti i o tome da kažeš majci da nisi više djevica, pa nije to kraj svijeta, a mama će uvijek biti tamo za tebe, naporno je lagati, puno napornije nego da kažeš istinu. Što je najgore što se može desiti? :)

Neće dobro reagirati. Uostalom, prijatelji su. Ako i uđe unutra i kažem da sam djevica, šta će on?! Pa vidi čovjek da nisam :rolleyes:

zany
16.10.2011., 16:13
On to vidi tek za vrijeme samog pregleda, kad tvoja majka nikako ne smije biti unutar ordinacije po pravilima lječničke struke. A i ti slobodno možeš reći da ti je neugodno da mama bude unutra da želiš biti sama. Nikad kad sam ja bila u ginekološkoj ordinaciji na praksi roditelji nisu mogli biti s djecom za vrijeme pregleda.

Luuu.
16.10.2011., 16:22
On to vidi tek za vrijeme samog pregleda, kad tvoja majka nikako ne smije biti unutar ordinacije po pravilima lječničke struke. A i ti slobodno možeš reći da ti je neugodno da mama bude unutra da želiš biti sama. Nikad kad sam ja bila u ginekološkoj ordinaciji na praksi roditelji nisu mogli biti s djecom za vrijeme pregleda.

Da, al šta će on njoj reć?! Pa vidi da nisam djevica :rolleyes:

zany
16.10.2011., 16:32
Ja ne znam kako da ovo jasnije kazem, vec sam ti objasnila da je on OBVEZAN cuvati lijecnicku tajnu. Dakle po definiciji ne smije nista rec tvojoj mami, al s obzirom na to da zivimo u hrvatskoj to po definiciji nekad zakaze, pa mu lijepo reci da NE ZELIS da tvojoj mami kaze da nisi djevica, i rjeseno.

DubFx
26.10.2011., 10:45
Pozdrav.

Zanima me da li ja kod privatnog ginekologa mogu otići po recept za kontracepcijske?

Imam loša iskustva sa gin.preko socijalnog tako da sam zadnjih par puta išla kod privatnika- skuplje je, ali hajde, barem nemam sranja.

No od privatnika nisam još tražila recept pa me zanima jel mogu oni dati i recept? Isto obavim sve pretrage? Jel' cijena ono u nebesima ili je prihvatljiva?

HVala unaprijed:)

Allexis
26.10.2011., 12:50
meni moja privatna normalno da recept...pretrage obavim preko HZZO-a...

El Miedo
27.10.2011., 20:31
Evo vi koje ste rodile kakva su vasa iskustva s ginovima dok ste rađale

ako je ovo vec bilo onda nista.. neda mi se citati sve ove stranice. . . .

mandy
28.10.2011., 11:33
Što te konkretno zanima?

InnaMallena
01.11.2011., 03:32
Imam jedno pitanje, nadam se da nisam fulala temu. :D
Naime, moj trenutni ginić je super. Međutim, zadnji put kad sam bila (prije jedno pola godine) sam ga tražila pilule, na šta mi je rekao da nema problema, da će mi ih propisat nakon uobičajenih pregleda, jel. I tu se onda javio problemčić. Naime, rekao mi je da ultrazvuk odem obavit negdje drugdje jer se eto kod njih baš pokvario i neće bit dostupan neko vrijeme. I ja jadna, zatrpana svakojakim obvezama, a što i zbog lijenosti, nisam se iz dana u dan stigla nigdje naručit. I sad sam došla do tog da je prošlo već pola godine otkad sam zadnji put kontaktirala ginekologa (samo da provjerim kakvi su mi nalazi papa testa - uredni su bili, al mi je rekao da dođem do ordinacije da mi da te nalaze pismeno, na šta sam ja rekla da budem došla kroz par dana i naravno nisam otišla.) Problem je, dakle, u tom da je meni neugodno sad se javit jer me opet uhvatila želja za pilulama (koja je u međuvremenu splasnula bila :kava: pa me zanima koja je procedura kod prelaska novom ginekologu? Samo odem i pokupim karton kod starog ili? Uputite me. :s A i drugi razlog za eventualni prelazak drugom doktoru je što sam čula da još nije popravio ultrazvuk, a neda mi se baš naokolo po zgu hodat ako sve preglede mogu obavit na jednom mjestu!

Nadam se da me bar malo razumijete.. Baš mi je neugodno nazvat i naručit se za pregled pa da mi kaže zašto nisi došla po nalaze od prije. Iako sam čak razmišljala i da lažem da sam bila pola godine van države. :lol:
Mama mi je na sve ovo rekla da pretjerujem i da mi ni najmanje neće zamjerit što nisam došla po te nalaze. Šta vi mislite?
Imam 20 godina i tek sam tri godine u ovom svemu pa ne znam kako bih se postavila. :ne zna:

treehill03
01.11.2011., 10:32
mene isto interesira koja je procedura prijave kod socijalnog ginekologa. Do sad sam imala privatnike i sva sreća samo sam trebala godišnji pregled al sad me kopka da se samo pribilježim kod socijalnog. Može me neko uputiti?

blue-bird
01.11.2011., 15:09
Imam jedno pitanje, nadam se da nisam fulala temu. :D
Naime, moj trenutni ginić je super. Međutim, zadnji put kad sam bila (prije jedno pola godine) sam ga tražila pilule, na šta mi je rekao da nema problema, da će mi ih propisat nakon uobičajenih pregleda, jel. I tu se onda javio problemčić. Naime, rekao mi je da ultrazvuk odem obavit negdje drugdje jer se eto kod njih baš pokvario i neće bit dostupan neko vrijeme. I ja jadna, zatrpana svakojakim obvezama, a što i zbog lijenosti, nisam se iz dana u dan stigla nigdje naručit. I sad sam došla do tog da je prošlo već pola godine otkad sam zadnji put kontaktirala ginekologa (samo da provjerim kakvi su mi nalazi papa testa - uredni su bili, al mi je rekao da dođem do ordinacije da mi da te nalaze pismeno, na šta sam ja rekla da budem došla kroz par dana i naravno nisam otišla.) Problem je, dakle, u tom da je meni neugodno sad se javit jer me opet uhvatila želja za pilulama (koja je u međuvremenu splasnula bila :kava: pa me zanima koja je procedura kod prelaska novom ginekologu? Samo odem i pokupim karton kod starog ili? Uputite me. :s A i drugi razlog za eventualni prelazak drugom doktoru je što sam čula da još nije popravio ultrazvuk, a neda mi se baš naokolo po zgu hodat ako sve preglede mogu obavit na jednom mjestu!

Nadam se da me bar malo razumijete.. Baš mi je neugodno nazvat i naručit se za pregled pa da mi kaže zašto nisi došla po nalaze od prije. Iako sam čak razmišljala i da lažem da sam bila pola godine van države. :lol:
Mama mi je na sve ovo rekla da pretjerujem i da mi ni najmanje neće zamjerit što nisam došla po te nalaze. Šta vi mislite?
Imam 20 godina i tek sam tri godine u ovom svemu pa ne znam kako bih se postavila. :ne zna:

Hm, koliko se ja sjećam, ja sam samo otišla i pokupila karton.. Ja sam mijenjala doktoricu opće prakse kako sam otišla u Zg studirati, al dođe na isto. I u nove doktorice sam se otišla upisat,dala joj karton, ona meni one papire za upis koje sam odnijela potvrdit na HZZO i vratila ih nazad.. I to je to..
Ako ti je ginekolog stvarno super i htjela bi ga promijeniti jer mu aparat ne radi, radije nemoj, jer će to popravit sigurno uskoro, barem bi morao jer mu je to nužno za posao, a ionako svakih 6 mj moraš raditi te pretrage dok piješ tablete.. U to vrijeme će ga sigurno popraviti :).
A šta se tiče papa testa, ja isto nisam neko vrijeme došla po nalaze jer jednostavno nisam imala vremena i kada sam se konačno pojavila, samo mi je med. sestra rekla da je sve u redu i to je to.. A i da nije bilo, odmah bi me i nazvali. I spremila je to u karton, jer meni to ni ne treba, a neće to ni tebi trebati, tako da nije to sad nešto šta si nužno trebala pokupiti, ne treba ti biti neugodno, a i možda je i zaboravio jer ima puno pacijenta :).

InnaMallena
01.11.2011., 16:41
E hvala ti. Onda ću najnormalnije nazvat i naručit se. Budem malo i pretrpila ako mi počnu čitat bukvicu. :rofl:

wolfinast
01.11.2011., 18:47
haj, dobro je napisati i nešto o lošem iskustvu..možda će se još neke cure prepoznati a za neke će bit upozorenje.
Kada sam saznala da imam HPV i CIN1 obratila sam se u ginekološku ordinaciju Ljubojević-Grgec u Vlaškoj. Išla sam na blef. Iako se radilo tek o CIN1 dr. Ljubojević mi je obavljala proces uzimanja tkiva (zaboravila sam naziv postupka) nakon kojega ne bi trebalo imati odnose sljedećih mjesec dana jer se radi o otvorenoj rani.
Svaki pregled (to je trajalo pola godine) nije ulijevao optimizam i svaki pregled mi je počeo padati sve teže. Osjećala sam kao da se radi o teškoj bolesti a ne HPV i CIN1. Razgovarala sam s priajteljicom (šteta, šta je već prošlo dobrih 5 mjeseci) i čudila se zašto prolazim kroz te zahvate. Savjtovala mi je da potražim drugo mišljenje. To sam i napravila jer mi CIN i HPV više nisu narušavali fizičko zdravlje već i psihičko. Postajala sam razdražljiva, nisam se više smijala, nakon svakog pregleda sam ronila rijeku suza. Ginekolog kojeg sam posjetila se čudio i nije razumio zašto mi je ginekologica radila te zahvate. Jačala sam imunitet i imala ginekologa koji je imao optimističniji pogled na moje stanje. Nakon tri mjeseca HPV i CIN1 su se povukli.
Trebalo je još neko vrijeme da izađem iz 'tupila' u koje sam upala nakon nekoliko zahvata kroz koje sam prošla u tih 5 mjeseci.

antiša84
02.11.2011., 11:08
molim pametnu dušicu koja se razumije u zdravstveni sustav i kartone da mi odgovori je li istina da kad ja doktoru ginekologu velim odoh ja od vas drugom doktoru da ne mogu dobiti karton sve dok se ne prijavim kod novog ginekologa?
nekak sam postala zločesta i ne želim da on dobiva novčeke za mene dok ja tražim ginekologa koji prima nove pacijente?

morethanwords
02.11.2011., 11:21
Nisam ni sigurna da sam na dobroj temi, ali eto...
imam 23 godine i nikad nisam bila kod ginekologa. Tj. situacija je iznimno komplicirana. Sa 13 godina sam bila silovana i nakon toga sam bila kod ginekologa i cijela ta situacija mi je bila toliko traumatična da me pri samom spomenu na ginekologa još danas obljeva hladan znoj. I sad sa svoje 23 godine, svjesna sam da trebam otići ginekologu, jer ne mogu ovako dovijeka...međutim, brine me tisuću stvari. Prvo i najgore mi je što će me sigurno pitati jesam li djevica. Ja nisam još spavala s dečkom nakon što mi se to dogodilo, međutim ne znam što da joj kažem. Djevica nisam...a opet ako kažem da nisam, krenut će me ispitivat o partneru...i onda se jedino mogu rasplakati:( Ne znam dal bi trebala jednostavno reći ginekologu što mi se dogodilo, ali jednostavno ne znam ni kako bih to izvela. Nije da baš to govorim svakoj osobi koju sretnem ( ovo zvuči malo čudno, budući da pišem o tome na forumu, ali tu znam da me nitko ne poznaje, pa mi je nekako lakše)... ugl. poanta priče je da ne znam kome da idem, kako da se ponašam i što da kažem... znam da mi nitko ne može pomoći, jer ne može nitko otići umjesto mene, međutim imate li kakav pametan prijedlog?! hvala

Sashica
02.11.2011., 11:56
imam 23 godine i nikad nisam bila kod ginekologa. Tj. situacija je iznimno komplicirana. Sa 13 godina sam bila silovana i nakon toga sam bila kod ginekologa i cijela ta situacija mi je bila toliko traumatična da me pri samom spomenu na ginekologa još danas obljeva hladan znoj. I sad sa svoje 23 godine, svjesna sam da trebam otići ginekologu, jer ne mogu ovako dovijeka...međutim, brine me tisuću stvari. Prvo i najgore mi je što će me sigurno pitati jesam li djevica. Ja nisam još spavala s dečkom nakon što mi se to dogodilo, međutim ne znam što da joj kažem. Djevica nisam...a opet ako kažem da nisam, krenut će me ispitivat o partneru...i onda se jedino mogu rasplakati:( Ne znam dal bi trebala jednostavno reći ginekologu što mi se dogodilo, ali jednostavno ne znam ni kako bih to izvela. Nije da baš to govorim svakoj osobi koju sretnem ( ovo zvuči malo čudno, budući da pišem o tome na forumu, ali tu znam da me nitko ne poznaje, pa mi je nekako lakše)... ugl. poanta priče je da ne znam kome da idem, kako da se ponašam i što da kažem... znam da mi nitko ne može pomoći, jer ne može nitko otići umjesto mene, međutim imate li kakav pametan prijedlog?! hvala

Jako mi je žao zbog toga što ti se dogodilo. :grli:

Što se tiče pregleda, razlog zašto ginekolog ispituje jesi li djevica je zato da 1) zna kako će obaviti pregled (vaginalno ili rektalno), 2) zato da te može savjetovati o kontracepciji, obaviti eventualno briseve i papu. S obzirom da je važno da dobiješ punu uslugu od svog ginekologa i maksimalno zaštitiš svoje zdravlje, bitno je da mu kažeš da nisi djevica. Ako ti je teško reći što se dogodilo, možeš samo reći da nisi djevica, ali da trenutno nemaš seksualnog partnera. S druge strane, čak i da kažeš što se dogodilo, ako ti pritom bude teško i rasplačeš se, nema te čega biti sram, sve je to normalno, sigurna sam da te ginekolog/ica neće smatrati čudnom što plačeš.

Ne želim uspoređivati traume, ali primjerice, kad sam zadnji put bila kod ginekologa, jedna cura je izašla plačući van, a moja gin ju je tješila ''drži se, biti će sve u redu''. Mi ne znamo o čemu se radilo, možda je izgubila bebu, možda je nešto drugo u pitanju, ali nitko u čekaonici ju nije čudno gledao, niti se iščuđavao, niti zapitkivao.

Inače, imaš i temu Prvi put kod ginekologa (http://www.forum.hr/showthread.php?t=140399) pa možeš i tamo pročitati iskustva o prvom pregledu.

InnaMallena
02.11.2011., 12:07

Dušo, nemoj se ništa brinut. Ginekolozi su ljudi, nit će ti se smijat, nit će te čudno gledat. Ukoliko ti stvarno dođe da se rasplačeš, samo daj. Štoviše, ja znam da bih se ja u tvojoj situaciji sigurno rasplakala jer bi bila pod nekakvim pritiskom. S jedne strane čak mislim, pošto si spomenula da se groziš na sam spomen ginekologa i da ti je i prvi odlazak u djetinjstvu k njemu bio traumatičan, da je možda i bolje da spomeneš što se desilo jer će onda doktor bit iznimno pažljiv i nježan prilikom pregleda, a vjerujem da neće izostat ni riječi utjehe. :)

morethanwords
Jako mi je žao zbog toga što ti se dogodilo. :grli:

Što se tiče pregleda, razlog zašto ginekolog ispituje jesi li djevica je zato da 1) zna kako će obaviti pregled (vaginalno ili rektalno), 2) zato da te može savjetovati o kontracepciji, obaviti eventualno briseve i papu. S obzirom da je važno da dobiješ punu uslugu od svog ginekologa i maksimalno zaštitiš svoje zdravlje, bitno je da mu kažeš da nisi djevica. Ako ti je teško reći što se dogodilo, možeš samo reći da nisi djevica, ali da trenutno nemaš seksualnog partnera. S druge strane, čak i da kažeš što se dogodilo, ako ti pritom bude teško i rasplačeš se, nema te čega biti sram, sve je to normalno, sigurna sam da te ginekolog/ica neće smatrati čudnom što plačeš.

Ne želim uspoređivati traume, ali primjerice, kad sam zadnji put bila kod ginekologa, jedna cura je izašla plačući van, a moja gin ju je tješila ''drži se, biti će sve u redu''. Mi ne znamo o čemu se radilo, možda je izgubila bebu, možda je nešto drugo u pitanju, ali nitko u čekaonici ju nije čudno gledao, niti se iščuđavao, niti zapitkivao.

Inače, imaš i temu Prvi put kod ginekologa (http://www.forum.hr/showthread.php?t=140399) pa možeš i tamo pročitati iskustva o prvom pregledu.

hvala:) čitala sam ja i tu temu...bitno mi je da se psihički pripremim na sve to...ono što bi mi možda najviše odgovaralo je da idem nekoj dobroj privatnoj ginekologici i jednostavno joj u onom uvodnom razgovoru kažem sve što se dogodilo. Iako znam da ću se glupo osjećati kad vidim nekoga prvi puta i odmah mu idem s tom pričom, ali mislim da će to biti najbolje. Ako ništa drugo, žena će vjerojatno biti pažljivija i dati mi malo više vremena da se opustim...

antiša84

bila sam kod troje ginekologa i ni jedan nije ispitivao ništa o partneru. znači, jeste li imali spolne odnose, jesam, i kraj priče. mislim da je to najbezbolniji način.

morethanwords
02.11.2011., 12:13
Dušo, nemoj se ništa brinut. Ginekolozi su ljudi, nit će ti se smijat, nit će te čudno gledat. Ukoliko ti stvarno dođe da se rasplačeš, samo daj. Štoviše, ja znam da bih se ja u tvojoj situaciji sigurno rasplakala jer bi bila pod nekakvim pritiskom. S jedne strane čak mislim, pošto si spomenula da se groziš na sam spomen ginekologa i da ti je i prvi odlazak u djetinjstvu k njemu bio traumatičan, da je možda i bolje da spomeneš što se desilo jer će onda doktor bit iznimno pažljiv i nježan prilikom pregleda, a vjerujem da neće izostat ni riječi utjehe. :)

Tako sam i ja počela razmišljati...

i znam da će vjerojatno sve proći u redu, i da su ginekolozi (nažalost) upoznati sa sličnim slučajevima...međutim jedna stvar je u teoriji sve si to lijepo posložiti, a sasvim druga otići do ginekologa i neizbježno otvoriti stare rane...

Sashica
02.11.2011., 12:14
hvala:) čitala sam ja i tu temu...bitno mi je da se psihički pripremim na sve to...ono što bi mi možda najviše odgovaralo je da idem nekoj dobroj privatnoj ginekologici i jednostavno joj u onom uvodnom razgovoru kažem sve što se dogodilo. Iako znam da ću se glupo osjećati kad vidim nekoga prvi puta i odmah mu idem s tom pričom, ali mislim da će to biti najbolje. Ako ništa drugo, žena će vjerojatno biti pažljivija i dati mi malo više vremena da se opustim...

Mislim da je dobra ideja da prvi pregled obaviš negdje privatno, kod ženske ginekologice ako ti je tako lakše. Ne znam iz kojeg si grada, ali imaš teme o ginekolozima po gradovima pa možeš tražiti tamo preporuke. Ako si iz Zagreba, preporučam dr. Harni, ona je baš onako smirena i ljubazna :)

S druge strane, ako ćeš raditi briseve i UZV i papu sve kod privatnika, to bi te moglo poprilično koštati. Dakle, ipak bi trebala naći neku socijalnu ginekologicu kod koje ćeš inače obavljati daljnje preglede.

I nećeš se osjećati glupo kad nekog vidiš prvi puta i govoriš mu intimne stvari, ginekolozima je to posve normalno i neće te čudno gledati, ne brini :kiss:

something
02.11.2011., 12:16

Ja ću ti samo preporučiti dr. Martinu Žigmund iz doma zdravlja Borovje. Žena je mlada, strpljiva i puna razumijevanja. Ugodno je razgovarati s njom i nemam prigovora ni na pregled. A prije mjesec dana mi je rekla da će do daljnjeg primati nove pacijente. Tako da samo odi do njih i reci da se želiš prebaciti, a kad obaviš proceduru premještanja sestra će te naručiti za pregled. I budi bez brige :)

tipitap
10.11.2011., 11:06
Do sad nisam bila kod ginekologa, osim na hitnoj par puta, al to ne racunam. :/
Pojavio se problem s spolnim hormonima, koji su mi totalno zdrmani i sve je ocitije da cu trebat krenut s hormonalnom terapijom. Iskreno toga me pomalo i strah, zbog svih onih afera i smrtnih slucajeva koje su izazvale razlicite hormonalne tablete, pa bi vas zamolila za preporuku nekog dobrog ginekologa u Zagrebu, svejedno mi je dal je privatnik ili ne, kao i spol, bitno mi je samo da mi se nece smijat kad mu spomenem da me strah terapije, i da hormonalnu terapiju shvaca ozbiljno i zahtjeva sve pretrage koje je potrebno obavit.

rossi79
10.11.2011., 15:42
Do sad nisam bila kod ginekologa, osim na hitnoj par puta, al to ne racunam. :/
Pojavio se problem s spolnim hormonima, koji su mi totalno zdrmani i sve je ocitije da cu trebat krenut s hormonalnom terapijom. Iskreno toga me pomalo i strah, zbog svih onih afera i smrtnih slucajeva koje su izazvale razlicite hormonalne tablete, pa bi vas zamolila za preporuku nekog dobrog ginekologa u Zagrebu, svejedno mi je dal je privatnik ili ne, kao i spol, bitno mi je samo da mi se nece smijat kad mu spomenem da me strah terapije, i da hormonalnu terapiju shvaca ozbiljno i zahtjeva sve pretrage koje je potrebno obavit.

ja ti mogu preporučiti dr. Ullu Marton, privatnik je, ali fenomenalan stručnjak s nevjerojatnim ljudskim pristupom.
http://www.ginekologija-marton.hr/

tipitap
11.11.2011., 14:35
ja ti mogu preporučiti dr. Ullu Marton, privatnik je, ali fenomenalan stručnjak s nevjerojatnim ljudskim pristupom.
http://www.ginekologija-marton.hr/

puno hvala! malo sam proucavala po internetu i stvarno nisam nasla negativna iskustva s njom. Narucit cu se, pa cemo vidjet. :mig:

Sashica
11.11.2011., 20:41
Forthe, izdvojila sam ti post u posebnu temu. :)

Forthe
11.11.2011., 21:42
OK, sad se bolje ističem. :cerek:

popthebubbles
14.11.2011., 04:00
Drage žene, imam par pitanja.

Imam 22 godine, imala sam nekoliko seksualnih partnera dosad, i nikad nisam bila kod ginekologa :confused: , za sve ću okriviti svoje roditelje, pogotovo majku koja nikad sa mnom nije pričala o tome, a ja još manje razmišljala. :mad:

Sad kad sam se malo opametila - fakat želim otići, stvarno mi je vrijeme.
Stoga, možete li mi, molim vas, reći kako izgleda prvi pregled?
Što bih trebala ponijeti za obući? Je li se depilirate prije posjeta ili vam je tako svejedno?:D
I, pošto imam dečka već godinu dana, željela bih da se ostavimo kondoma te prijeći na pilule, pa me zanima na koji način ih dobijem? Treba se vaditi krv ili nešto?
1 kutija se pije za jedan mjesec, hm? Jel to znači da ću morati svaki mjesec ići kod ginekologa po recept za pilule ili?

I da, znate li kojeg slobodnog ginekologa (po mogućnosti žensko) iz Osijeka a da prima nove pacijentice?

Oprostite na možda glupim pitanjima, ja stvarno ne znam. :rolleyes:

Puno hvala!

*Može i odgovor na PM. :D

leeloo27
14.11.2011., 10:58
Koliko sam ja upućena, mislim da su ti sve ženske prebukirane. Al budući da ide kraj godine i da je to uglavnom vrijeme kad primaju nove pacijente, ne znam, probaj zivkati okolo pa se raspitivati jel ima mjesta.

Ja sam čula za onu na Jugu, mislim da se preziva Jakobović da je dobra ali mislim da ti je i ona u zadnje vrijeme popunjena do grla.

Inače imaš ovdje temu o prvom odlasku kod gina: Prvi put kod ginekologa (http://www.forum.hr/showthread.php?t=140399), pa si škicni i priupitaj tamo ako te nešto zanima.

Tomislav1968
29.11.2011., 05:00
neuglednog izgleda????o čemu ti pričaš???:confused: tebi se nije desilo na poslu da se zaprljaš s nečim a nemaš drugu uniformu ili šta već nosiš???MA KAKVI PRIJENOSNICI BAKTERIJA?????????????JEL TI IMAŠ IMALO POJMA O ČEMU PRIČAŠ????????pa ne operira čovjek tamo da bi morao imati sve sterilno,a ne protiv onih u bolnici nemaš ništa koji u životu nisu obukli uniformu??????ne pričaj gluposti!!!to nije istina da provede u ordinaciji sat,dva-tako je možda bilo na početku kad je imao jako malo pacijenata jer šta bi radio tamo cijeli dan a dođe 1 žena???nemaš ti pojma šta znači kodeks ponašanja niti si ikada čuo za njega,jer da jesi nebi takve smiješne stvari govorio!!!primitivan si ti koji nemaš hrabrosti čovjeku reći šta misliš,nego si se tu našao pametovati i srati o drugima.maltretiranje???? to je jedini dr.kod kojeg sam ja doživila da će te primiti radi nekakve male upalice bez najave,malo pročitaj šta su ostale napisale pa mi reci dali je ijednu od njih dr primio bez mjesec dana čekanja???????kod dr kod kojih se naručuje-SVUGDJE,ALI SVUGDJE se na pregled čeka po mjesec,mjesec i pol a kod njega 2,3 dana,koji od njih bi te primio ranije da ti je nešto hitno????NIJEDAN!!imam iskustva s tim pa znam šta pričam.kako ti znaš kakav je on?????jesi bio s njim više od 1 min pa da možeš po tome zaključiti kakav je tko čovjek????????????vidio si ga u prolazu dok je ulazio u ordinaciju-i tu si odmah pročitao da je bahat,bezobrazan neetičan????????spusti se na zemlju i ne pričaj stvari od kojih ti se čovjek može samo smijati.ma u kojem svijetu ti živiš??kakva misterija???šta pričaš?????kako te samo nije sram????neznaš čovjeka a tako govoriti o njemu.....tko bi ga štitio????mi pacijenti!!!samo ti jedan muški koji ga je vidio u prolazu imaš nešto protiv njega,tko tebe pita???jel tebe pregledao pa da znaš kakav je doktor?????uostalom ako ne paše tvojoj curi-NEK UZME KARTON I PROMIJENI DOKTORA!!!!pa će vidjeti kako je kod drugih....pozdrav
Meni je ovaj doktor kada ga i dan danas ugledam vrlo neugledan ,ne samo kao doktor,nego kao i čovjek.Da,naravno gđo da bi doktor ginekolog -sav-trebao biti sterilan ipak se radi o osjetljivome području i naravno o ženama kojima je bitno intimno zdravlje.Pa vas ja pitam gđo m1710 što se te vi uspjenili ovoliko na dokazanu istinitu navedenu činjenicu.Da li ste Vi proveli sa doktorom neko vrijeme pa znate kakav je on,možda ste si intimno vrlo dobri ?I,da naravno,istina je da doktora u ordinaciji nikada nije bilo ,znao sam čekati sa ženom jako dugo u čekaonici,a onda doktor sav smrdeći na cigarete:503: ,zmazane kute kao da je klao ali pečene svinje:504:,iskolačenih očiju:eek:,nenaspavan:(,zmazanih cipela,trči kao vol niz stepenice:504: (gore se nalazi ord.obiteljske med i stomatološka ordinacija)da bi mrmljajući pozdravio i obječke skupljao kutu na kojoj mislim da gumbiju niti nema :503:.
Uvijek kada smo zvali telefonom javljala se sestrica koja je uvijek odobravala doktorov izostanak,ali eto,jadnica nije kriva,ne zna kako se okreće lova na lagan način,ona svoj dinar krvavo stiče slušajući kao i svi ostali.Pa,eto naravno da je doktor kršio kodeks pravilnoga ponašanja službe ali tada ,sada to nije nikome važno,izgalamio se gdin 44 i gđa m1710 i što sada imamo od toga.Samo istinu koja kao i sve kad tad dođu na naplatu,to Vam se gđa m1710 zove kao nešto,zaboravljeni slučaj,svi mi gledamo tv pa znamo kako to ide.No,doktor u veselju radi na tri lokacije,nadamo se da čist,jer uzorak bakterije mogao bi prouzročiti čitav niz virusa.No,sve to da ostavimo sada na stranu,zašto doktor ,evo čitamo,više puta isto,nije bio na svome radnome mjestu,što je radio gore u stomatološkoj ordinaciji ,nije vrag da je popravljao jedan zub dvije godine,eto ,zvuči smiješno,ali kako se stigao toliko zamazati a ipak je u domu zdravlja.Da,i tko je tada odobravao takva radna mjesta ,on mi je trenutno najinteresantniji.Lijep pozdrav

Sashica
29.11.2011., 09:26
....Pa vas ja pitam gđo m1710 što se te vi uspjenili ovoliko na dokazanu istinitu navedenu činjenicu.Da li ste Vi proveli sa doktorom neko vrijeme pa znate kakav je on,možda ste si intimno vrlo dobri ?....

Tomislave, odgovaraš na prastari post i to forumašici koja više niti ne piše na forumu. Imaš pravo iznijeti svoje mišljenje o određenom ginekologu, ali molim te da se suzdržiš od ovakvih provokacija (pročitaj pravila (http://www.forum.hr/showthread.php?t=34900)). Hvala.

DaniNovak
30.11.2011., 10:58
Pomalo sam zgrožen ovom temom, jer vidim da ljudi ovo uveliko koriste (skriveni iza svojih nickova) da govore ružne a neprovjerene stvari o doktorima, a mnogi od njih jako dobro rade svoj posao. Moja cura ima ginekologa privatnika (dr. Mamuzić u Varaždinu) koji joj je jako pomogao, dakako da je naplatio, ali ništa skuplje nego drugi privatnici. Osim toga, dajte malo mučnite glavom i shvatite da privatnik mora platit i poreze i režije i medicinsku sestru i milijun drugih dadžbina državi itd. i sve to od vaših 300-500 kuna. I još za tu lovu ima odgovornost za vaše zdravlje. Pa kak vam nije neugodno toliko pljuvat po ljudima koji su, na kraju krajeva, viskoškolovani i koji vam spašavaju zdravlje i život? Ako ste tako pametni, ajde se sami izliječite od tih bolesti.

Silvery
30.11.2011., 15:59
Svatko, ali baš svatko IMA PRAVO iznijeti svoje iskustvo, opisati ga ako treba do zadnjeg detalja i ima posve pravo napisati što misli o ginekologu bilo da se krije iza nicka (što je apsolutno normalno na forumima) bilo pravim imenom i prezimenom. Ovo je forum - anonimnost i konstruktivna rasprava, a ovo je podforum i tema gdje je itekako poželjno napisati kakav je kome ginekolog pa makar ih smetale nečije loše kritike.

I sve je to najnormalnije dokle god se ne upotrebljavaju uvredljive riječi i kad to postaje kleveta.

Kad smo već kod zgražavanja... ono što je mene zgrozilo kod ove teme jest javljanje nekoliko ginekologa koji su, vjerojatno guglajući sebi ime pa tako našli ovu temu, tražili da se brišu postovi iz 2008., 2009. 2010. godine jer je netko iznio loše mišljenje o njima na račun ružnog iskustva.

Poruka svima koji ne misle ostavljati preporuke/iskustva/info itd. da zaobiđu ovu temu i poštede forumašice popovanja kakvo je stanje u zdravstvu i kako posluju privatnici. Ni vi ne znate kako je forumašicama, tj. pacijentima, kakav je njihov život, džep, s čime se sve bore i ostalo.

To bi bilo to, a sad molim ON TOPIC.

Sashica
30.11.2011., 19:51
Osim toga, dajte malo mučnite glavom i shvatite da privatnik mora platit i poreze i režije i medicinsku sestru i milijun drugih dadžbina državi itd. i sve to od vaših 300-500 kuna. I još za tu lovu ima odgovornost za vaše zdravlje.

Neka neki ginekolozi (oni neodgovorni) malo mućnu glavom i shvate da neka žena teško radi za svoju plaću, mora platiti račune, režije, vrtić djeci, kupit knjige za školu i milijun drugih dadžbina i sve to od svoje bijedne plaće. I još mora izdvojiti 300-500 kn za pregled koji kod nekih ginekologa bude bačen novac. Ovakve teme i služe tome da barem sazna koji ginekolog je vrijedan toga da kod njega obavi pregled.

Pomalo sam zgrožen ovom temom, jer vidim da ljudi ovo uveliko koriste (skriveni iza svojih nickova) da govore ružne a neprovjerene stvari o doktorima, a mnogi od njih jako dobro rade svoj posao.

Nisu neprovjerene, nego temeljene na vlastitom iskustvu.

Da, mnogi jako dobro rade svoj posao, ali nažalost ima dosta onih koji loše rade svoj posao. :amen:

Bila sam prošle godine na pregledu (došla sam po tzv. drugo mišljenje) kod jednog poznatog i priznatog ginekologa u Zagrebu. Pregled sam obavila privatno u njegovoj ordinaciji. Nakon što je obavio UZV, rekao mi je da nema ništa na jajnicima, da su oba jajnika bez cisti, iako sam mu ja rekla da osjećam bolove na desnom jajniku i imala nalaz s UZV-a na Svetom duhu, on je rekao da ciste nema, a da je doktorica koja mi je radila UZV na Sv.Duhu mlada i neiskusna pa je krivo vidjela. Također, iako sam ga htjela pitati još nešto vezano uz bakterije na cerviksu, on mi je rekao da nema vremena, da šta ja mislim da će on sad meni odgovarati na pitanja, ako me to zanima, neka se naručim za novi pregled :rolleyes: Taj pregled sam platila 700 kn! UZV 300kn + konzultacije 400 kn. Bezobrazno su mi naplatili konzultacije, iako nije sa mnom htio razgovarati o bakterijama! Za njega su konzultacije bile to što mi je ''komentirao nalaz UZV-a''. A nego što je trebao nego komentirati, pa meni to spada pod samu cijenu UZV-a, šta bi inače samo napravio UZV, ne bi mi rekao ništa što vidi na ekranu? :rolleyes: Dakle, ne samo da sam tako bezobrazno skupo platila pregled, nego je pregled bio uzaludan, jer je rekao da nemam cistu, a imala sam ju i jer mi nije htio odgovoriti na pitanje o bakterijama, a naplatio mi je konzultacije. Naravno, račun nisam dobila. Sramota!

Nakon tog pregleda nisam imala mira, bolove sam i dalje osjećala, stoga sam napravila još jedan UZV, ovaj put kod dr. Harni. Naravno da je odmah vidjela cistu, isprintala mi njenu sliku i dimenzije. Moram li reći da sam kod nje platila samo UZV, a konzultacije su bile besplatne, žena mi je odgovorila na sva moja pitanja i savjetovala me što da napravim. I još k tome dala mi račun. :top:

Ovim neodgovornim ginekolozima bi pametnije bilo da svoje vrijeme troše na daljnju edukaciju kako biti dobar ginekolog i možda da ponove kako dobro očitati UZV, umjesto da ga troše na surfanje po raznim forumima u potrazi za lošim komentarima jer ih ti komentari smetaju i onemogućavaju da još kojoj naivnoj ženi izbiju zadnju kunu iz novčanika na uzaludan pregled. :kava:

violetta
04.12.2011., 00:33
e sorkač al ak bi mi tko mogao što prije odg koja je procedura s ginekologom ak se ide na hitnu? di ima da nedjeljom radi? jel treba uputnica? koliko se u prosjeku čeka?
i najbitnije koji sve pregledi su uključeni i jel primaju ako ja do sada nemam prijavljenog ginekologa?
naime došlo je do manjeg problema, i sutra bih trebala otići; pošto nemam svog doktora zanima me točno procedura

Mrs. Pringles
04.12.2011., 01:23
e sorkač al ak bi mi tko mogao što prije odg koja je procedura s ginekologom ak se ide na hitnu? di ima da nedjeljom radi? jel treba uputnica? koliko se u prosjeku čeka?
i najbitnije koji sve pregledi su uključeni i jel primaju ako ja do sada nemam prijavljenog ginekologa?
naime došlo je do manjeg problema, i sutra bih trebala otići; pošto nemam svog doktora zanima me točno procedura
Na hitnu ideš prema mjestu stanovanja, pogledaj si ovdje pod 'Ginekologija i porodi' gdje točno spadaš.
http://www.somadollara.com/karta-zagreba/dezurne-bolnice-i-ljekarne
Ideš bez uputnice. Na redu si ovisno o tome kolika im je gužva i koliko si hitan slučaj, znači čekanje od par minuta pa na više. Primaju i ako nemaš svog ginekologa.
Nije mi jasno pitanje- koji sve pregledi su uključeni? Na hitnoj ti naprave ono što je potrebno da se za prvu ruku sanira hitno stanje zbog kojeg si došla i upute te dalje (ako je potrebno).

violetta
04.12.2011., 05:28
Nije mi jasno pitanje- koji sve pregledi su uključeni? Na hitnoj ti naprave ono što je potrebno da se za prvu ruku sanira hitno stanje zbog kojeg si došla i upute te dalje (ako je potrebno).

aha ok thx :)
pitanje se odnosilo više na situaciju tipa ne znam, da znam da se neki pregledi plaćaju, a s obzirom na stanje kod nas, da im je lakše jednostavno reći npr mi nemamo to i to, naručite se kod svog doktora. no, u neku ruku i nebitno zapravo

Sashica
04.12.2011., 22:05
aha ok thx :)
pitanje se odnosilo više na situaciju tipa ne znam, da znam da se neki pregledi plaćaju, a s obzirom na stanje kod nas, da im je lakše jednostavno reći npr mi nemamo to i to, naručite se kod svog doktora. no, u neku ruku i nebitno zapravo

Moram priznati da mi nije jasno što točno pitaš. :misli:I kako unaprijed planiraš danas odlazak na hitnu? Na hitnoj će napraviti samo ono najnužnije što je u tom trenu potrebno, primjerice, ako imaš jake bolove, vjerojatno će napraviti UZV i palpatorni pregled te procijeniti je li potrebna hospitalizacija. Neće ti sigurno raditi preglede/pretrage koji nemaju veze s hitnim stanjem (npr. papa test) ako to pitaš.

Kad sam ja imala napadaj užasnih bolova (imala sam torziju ciste), pregledali su me ultrazvučno, dali injekciju protiv bolova i poslali me kući. Drugi put kad mi se isto ponovilo, procijenili su da je stanje ozbiljnije, zadržali me u bolnici i nakon 3 dana operirali (imala sam rupturu ciste).

violetta
04.12.2011., 23:05
ma da o tome se radilo..nije mi bilo zgodno ići na hitnu isti dan, pa sam išla danas pošto nitko drugi ne radi, jel a stanje se nije popravilo..pa reko da znam na kaj da se pripremin..
eniveeej thx pomoglo je ;)

Perica79
06.12.2011., 14:33

Ma, ne moraš nikom o tome pričati s kim se ne osjećaš ugodno dok pričaš o tome. Jedino ako ti ginekologica ulijeva povjerenje da možeš s njim/njom popričati o tome.

REci joj da si imala 1 seksualni odnos, ali o kojem ti je neugodno pričati, jer ti se desilo nešto loše. Nije da joj moraš nadugo i naširoko pričati što se desilo, jer te ne pozna, a i ima svakakvih ljudi koji te mogu još jače povrijediti!

morethanwords
06.12.2011., 21:37
Ma, ne moraš nikom o tome pričati s kim se ne osjećaš ugodno dok pričaš o tome. Jedino ako ti ginekologica ulijeva povjerenje da možeš s njim/njom popričati o tome.

REci joj da si imala 1 seksualni odnos, ali o kojem ti je neugodno pričati, jer ti se desilo nešto loše. Nije da joj moraš nadugo i naširoko pričati što se desilo, jer te ne pozna, a i ima svakakvih ljudi koji te mogu još jače povrijediti!

inače, sutra ujutro mi je pregled. Nemam nikakav plan, sve ovisi o tome kakva će ginekologica biti, i kakva će pitanja postavljati. Nikako nisam ni mislila ulazit u detalje, ako će biti potrebno reći ću samo taj dio da sam već bila kod ginekologa zbog toga i toga i točka. Mislim da joj više informacija ni ne treba. Iskreno....već mi je sad pomalo muka, iako znam da mi ne treba biti. Ali teško mi je objasniti osjećaj...

lujka_x
27.12.2011., 17:56
I onda sam otisla drugom ginekologu(dr. Butorac-inace ginekoloski kirurg) koji je i sam kao i mnogi drugi-ne zelim imenovati bas sve,rekao da je cuo stvarno svasta o toj Koracinki...A bogami je rekao i da stvar nije onakvom kakvu ju je ona prikazala,jer kako je i sam rekao-nismo vise u srednjem vijeku...Pa si vi procitajte izmedu redova...:mig:Taj doktor je mladi i ispalo je da mi Koracinaka uopce nije dala sve potrebne informacije...U prijevodu-odavno je prestala pratiti napredak u medicini,a mladim curama preporucuje samo Yasmin i to ko luda iako sam joj se vec nakon godinu i pol pocela zaliti na njega...
Kad joj dodete u ordinaciju jedino sto je njoj bitno je povjesati na zid diplome iz srednjeg vijeka,krasiti se bolesnim nadosranim purgerajstvom(da ne bi bilo zabune-i ja sam iz Zg,ali svi purgeri na koje sam dosada "naletila" su bili cisti idioti),i isfuravati se na idiotski elitizam...Zena koja u privatnu ordinaciju s kratkim radnim vremenom "obradi" oko 20 pacijentica NE MOZE DOBRO RADITI!!!!!
Osim ako se zelite osijecati kao jedna od zena na "pokretnoj traci"-u tom slucaju ju "svakako preporucam" :flop:
Bit cete kod nje oko pola sata-od toga oduzmite 10 min dok se presvucete,jos jedno 5 minuta da se ona usuglasi sa komp tehnologijom,10 min za pregled s PAPA-testom i UZV i vec ste katapultirani van...Ona doslovno nakon svega sjedne,usuti,gleda vas i ceka da odete...
Moja preporuka...zaboravite doktore koje je vrijeme pregazilo...:top:

ovo i nije točno...i ja sam o njoj puno čula, ali sve pozitivno pa sam ju odabrala. grujić itekako zna što radi, ne brza, posveti i vremena, sve objasni, maksimalno se angažira, što god pitaš odgovori normalno i jasno. to je stručnjak, a što se tiče tog butorca..nadam se da se ovdje ne misli na onog iz vinogradske...ako da, bože moj...dobro sam i prošla. problem je počeo kada sam im došla i vidjeli tko mi je ginekolog i ćao mala. niti pričaju, niti čitaju nalaz, pregled u 20 sec, potpuno krive dijagnoze i tako tjednima. na kraju sam završila na operaciji i naravno - ginekologica je dobro postavila dijagnozu, a ekipa snova iz vinogradske se može doista sramiti. nadam se da su nešto naučili iz mog slučaja - manje bahatosti, uvažavanje kolega, komunikacija, bez brzanja...sve u svemu: obje noge na zemlju jer će doista nekome doći glave.

El Gato Félix
31.12.2011., 10:15
tina989 i Mariela, postovi su vam prebačeni na ovu temu (http://www.forum.hr/showthread.php?t=384586&page=64).

Molim sve forumašice da pročitaju uvodni post i da preporuke za pojedine ginekologe traže na odgovarajućim temama, a ne ovdje. Također vas molim da ne ponavljate jedno te isti post (u svezi traženja preporuke za određenog ginekologa) na više tema.

Zahvaljujem na razumijevanju.

zaljubljena8
07.01.2012., 23:58
ovako imam neke bolove tj pritiske u donjem dijelu trbuha i mama me salje ginekologu..mene je strah tog pregleda...zanima me kako se radi pregled curama koje su djevice..ja nisam sigurna da li sam djevica naime ja i decko smo probali se sexati i zaboravili na sve da se ja bojim toga i on je usao u mene neznam jel usao u mene i da li sam jos nevina jer nije bilo nikakve krvi poslije..da li se pregledom moze ustanoviti da li sam nevina ili ne...ja i decko prakticiramo analni sex zanima me da li ce ginekolog to skuziti i da li mu to treba reci...i sto se sve ispituje na tom pregledu...kako to izgleda.

Sashica
08.01.2012., 11:17
ovako imam neke bolove tj pritiske u donjem dijelu trbuha i mama me salje ginekologu..mene je strah tog pregleda...zanima me kako se radi pregled curama koje su djevice..ja nisam sigurna da li sam djevica naime ja i decko smo probali se sexati i zaboravili na sve da se ja bojim toga i on je usao u mene neznam jel usao u mene i da li sam jos nevina jer nije bilo nikakve krvi poslije..da li se pregledom moze ustanoviti da li sam nevina ili ne...ja i decko prakticiramo analni sex zanima me da li ce ginekolog to skuziti i da li mu to treba reci...i sto se sve ispituje na tom pregledu...kako to izgleda.

Pogledaj malo i ovu temu (http://www.forum.hr/showthread.php?t=140399).

leeloo27
11.01.2012., 13:40
nebitna123 kad napišeš post u kojem nekoga ne nazivaš kravetinom i sličnim epitetima taj post ti neće biti obrisan. Ovakav riječnik nije dopušten na Zdravlju, sve se može fino napisati (i pozitivno i negativno) ali bez vrijeđanja.

a7x
11.01.2012., 18:57
trebala bih preporuku za ginekologa u Zagrebu, naime nemam zdrastveno osiguranje, a hitno moram na pregled...zanima me gdje bi me uopće primili bez zdrastvenog?

Inea
16.01.2012., 22:40
trebala bih preporuku za ginekologa u Zagrebu, naime nemam zdrastveno osiguranje, a hitno moram na pregled...zanima me gdje bi me uopće primili bez zdrastvenog?

kod bilo kojeg privatnika

ako još trebaš preporuku ja ti je dam

Breljanka
29.01.2012., 14:09
Pozdrav!
Mijenjam svog ginekologa iz Makarske na nekoga iz Omiša, da li netko mi može nekoga preporučiti?
Na web-stranici HZZO-a sam našla samo adrese: 1.Put Vrila 7B i 2.Punta bb
Hvala

Cinkocaga
30.01.2012., 11:29
ima li tko iskustva s dr. Škrablin? poliklinika je nedavno otvorena i relativno mi je blizu, bilo bi sjajno da je i dobra!
http://www.ginops.hr/

Ne znam da li si već dobila odgovor, no evo mog sada. Prof.Škrablin mi je vodila trudnoću i za nju imam samo riječi hvale. Stručna, umjerena, ne komplicira. Meni je kod liječnika bitno da zna razlučiti bitno od nebitnog, da zna prepoznati simptome i da zna kad treba sumnju dodatno provjeriti. Bitno mi je i da kad je sve ok, da te ne šeta bezveze po pretragama tek toliko reda radi. Kod nje sam dobila sve što sam tražila i kod nje idem i na redovne preglede.
Ona je inače godinama voditeljica odjela za patologiju trudnoće (to su ove problematične trudnoće) u Petrovoj.
Za prof.Škrablin zaista imam samo riječi hvale !

blacky77
01.04.2012., 17:12
Do sada nisam bila nikada upisana kod socijalnog ginekolog, uvijek sam bila kod privatnika. Sada bi se trebala upisati kod socijalnog zbog nekih uputnica i ostaloga. Zanima Me dali moram birati prema mjestu stanovanja,ima li to ikakve veze. Zapravo meni bi više odgovarao ginekolog iz druge županije. Imam prebivalište na jednoj adresi,ali doslovno živim na dvije lokacije, putujem vamo-tamo.

Daisy28
02.04.2012., 08:23
Možeš se upisati bilo gdje, neovisno o mjestu stanovanja.

MIGNONE
16.04.2012., 21:40
Ja ti ne bi preporucila Harni ako imas nekih vecih problema jer oni naprave iz muhe slona i posalju te na brdo pretraga koje masno naravno platis da bi ti na kraju sve poispadalo negativno, tako je bar meni bilo.

Slažem se sa tobom.Ja sam bila nekoliko godina kod njih,i sad imam osjećaj dasu mi cijelo vrijeme samo trpale hrpetinu pregleda i briseva,i prošle godine na zadnjem pregledu kod dr.Gudelj,došla sam napravit papu,i žena mi je pri pregledu hladno rekla da imam dvorogu maternicu i da prve tri trudnoće neću moći zadržati plod više od 5 mj,i tek nakon tri,ću vjerojatno uspijeti izgurati do 9-og mj.jer će se do tada maternica raširiti.Jedva sam došla do doma od šoka.Dva doktora u poliklinici Vili i dr.Zahi su rekli da je dijagnoza smiješna i da je sve 5 sa mnom.Koliko god dr.Gudelj bila dobra,ja joj nikad više ne bi otišla. :503:

GljivaLudara
11.06.2012., 21:08
Žene, postavljam isto pitanje već na 3. topicu jer sam očajna... Tražim privatnog ginekologa koji ima ugovor s HZZO-om... Ako to uopće postoji, znate, kao sa stomatolozima? :o

Ma ne mora ni imati veze sa HZZO-om, samo da je malo jeftiniji od prosječne cijene kod privatnika! Trebam napraviti i opći pregled i briseve, a 4 vrste briseva dođu ohoho...

Layleigh
13.06.2012., 18:27
Drage moje evo ja pred prvi posjet ginekologu... bed mi je i reć kolko mi je godina al eto malo mi je bilo bed malo strah al sad sam čvrsto odlučila da to obavim....

e pa stara me upisala kod banovića pa ima li tko iskustva s njim? nisam baš naišla na neke komentare ovdje...

Hvalaa :D

P.s. @ gljiva ludara: ako se ne varam da je baš banović takav - privatnik ali ima ugovor s hzzo-om

GljivaLudara
13.06.2012., 19:17
Drage moje evo ja pred prvi posjet ginekologu... bed mi je i reć kolko mi je godina al eto malo mi je bilo bed malo strah al sad sam čvrsto odlučila da to obavim....

e pa stara me upisala kod banovića pa ima li tko iskustva s njim? nisam baš naišla na neke komentare ovdje...

Hvalaa :D

P.s. @ gljiva ludara: ako se ne varam da je baš banović takav - privatnik ali ima ugovor s hzzo-om Hm, mišljenja o njemu su podvojena (http://najdoktor.com/grad-zagreb/formadoktor.php?id_doktora=983). Al niš se ne boj, vjerojatno je okej. Uvijek se negativna mišljenja pročuju jače od pozitivnih. :)

Meni ipak ne treba privatnik jer danas sam bila i uzela papire kod Tajane Klepac Pulanić. Jako je simpatična, jedino danas nisu baš bile organizirane pa je bila poprilična gužva. Ali sretna sam što sam uspjela, odlazila sam tamo već pet puta da bi svaki put poljubila vrata jer su ili spojile praznik s vikendom, ili sam fulala smjenu, ili ovo ili ono. :D Pokušat ću obaviti sve kod nje, ako ne uspijem tek tad idem privatniku.

twistedLollipop
18.06.2012., 14:49
Pozdrav.

Već godinama idem kod privatnog ginekologa na preglede i do sada nikakvih problema nije bilo.

Sada bih htjela početi piti kontracepcijske tablete i naravno, moram prvo obaviti pretrage. No moja ginekolginja mi je rekla da mi ona ne moze dati uputnice, da odem kod doktorice opće prakse. Dodjem kod nje, ona mi kaze da oni vise ne mogu izdavati "ginekoloske" recepte, da odem kod svog soc. ginekologa. A smijeh je sljedeći: kod svog soc.ginekologa ne idem već 5,6 godina, ne znam ni vise kako se zove ni nista,a kada sam doktorici opisala gdje je bio taj ginekolog ona mi je rekla da tam uopce vise nema nikoga, zgrada iseljenja.

i sto da ja sad radim? promjenila bih ginekologa soc. jer nikako nisam bila zadovoljna, no zanima me procedura: da li ja moram osobno ici po svoj karton ili? i gdje ja mogu saznati koji ginekolog prima pacijente?

da li postoji bilo koji nacin da ja pretrage koje moram napraviti napravim privatno? platit cu, nije problem, samo da li ikako mogu izbjeci soc.ginekologa?

hvala unaprijed

June177
18.06.2012., 15:46
Ne moras ici po karton, samo dođes na upis kod doktora koji prima pacijente.
Naravno da pretrage mozes obaviti privatno.

Sent from my E10i using Tapatalk

Storm13
06.07.2012., 11:39
Vidim da ima dosta različitih iskustava s dr. Koračin. Ja sam s njom imala samo dobra iskustva. Uvijek je bila ljubazna i profesionalna i ono što mi je izuzetno važno: uvijek objasni što radi i zašto to radi. Napravila mi je konizaciju nakon koje sam uspješno iznijela 2 trudnoće bez ikakvih problema.
I kod pregleda je izuzetno nježna, skoro ni ne osjetim kad me pregledava. Nije tip osobe koja će se upuštati u čavrljanje niti je posebno topla osoba i mogla bi se popraviti u tom pogledu, ali važnija mi je njena stručnost.
Imam i socijalnog ginekologa jer mi je preskupo bilo voditi trudnoće kod nje i plaćati svaki bris, ali jednom godišnje si priuštim pregled kod nje jer joj vjerujem.

I da, da ne idem kod nje išla bih kod dr. Ulle Marton jer sam iz prve ruke čula samo pozitivna iskustva o toj doktorici.

Esthelle
07.07.2012., 22:06
SOCIJALNI Ž
dr. SikanicxDugic ++ (u Klaicevoj, treba uputnica, zapravo je za djecu)
dr. Puvacic +/x
dr. kesab marina +
dr. Kos x (siget)
dr. dmitrovic ++ (prije siget, sada navodno na sv. duhu)
dr. Antonela Mađor – Bozinović +++xxxx (puno pacijentica ali i ona i sestra profesionalne i pažljive, nježna i temeljita, može se ostat u gaćicama i majici pa kasnije svuć.. DZ Novi Zagreb)
dr. marija gregov +/xx (studentski) – otišla???
dr. Magdić ++ (Petrova, Mandić?)
dr. Kovačević xx (dz Trešnjevka)
dr. Sandra Kovačević + (Željeznički dom, ne prima više pacijente)
dr Danka Mirić-Tešanić ++x (studentski, divna, pažljiva, temeljita, ali sestra Marina grozna. 4. kat)
Dr. Inge Matezović +/x (jedni fenomenalna, drugi odrješita.. gužva, naručuje ali se čeka i po 2 mjeseca.. 2005 – ostavila trudnicu da krvari.. Runjaninova)
dr. Renata Dragun +/x susretljiva, moreš ju i nazvat u krizi, 2005 htjela da pije antibiotike u trudnoći bez kontrole [DZ Prečko]

SOCIJALNI M
dr.Franulović +++ (u Runjaninovoj Dom zdravlja, izgleda da ne prima nove)
Dr. Mario Čurić ++++ (studentska, zajebant, na prvi pogled hladan, sestra super)
dr Shedid, shadid, chadid, chedid... +++/xx (trnje)
dr. Oskar Kirchbaum + (u domu zdravlja kod željeznickog kolodvora,ak još radi)
dr. Doko ++++/x (u Dugavama)
dr. Marčeta x (u Dugavama)
dr. Wahid +++++++ (trnje)
dr. Stanić x
dr. Šušac x
dr. Zlopaša + (petrova)
dr. Asad x (Vrapče)
dr. Ezgeta + (na Novoj cesti)
dr. Arap (sv. Duh)
Dr. Raić + (pregled 45 minuta, ko u privatnika, novi.. Šarengradska)
dr. Danijel Šebo + (iz doma zdravlja u Švarcovoj)
Dr. Sabljak + [DZ Crnomerec]
dr. Ratko Matijević + (Sv. Duh)

PRIVATNICI
dr. Višnja Tadić ++/xx (mašićeva, kvart maksimir)
dr. Mladen Miljan ++ (mačekov trg 3)
dr. Fistonić + (Preradovićeva)
dr. Tomić + (Voćarska) (Grižanska) -
Dr. Tihana Mazalin ++++ (Polikl. Eljuga, ugodan pregled, strpljiva, sve super)
dr. Grujić-Koračin ++++++/xxxxx (teta na Zvijezdi)
Dr. Husar +++/x (muško na Trešnjvci, tratinska 01x3096x827, Tratinska 27)
dr. Snjezana Belak x
dr. Latin +++++ (žena iz poliklinike VILI) >> dr. Kos +
dr. Harni ++ (žensko) >> dr. Gudelj Maja +++++++xx (dobra dok nisi bolesna, afera sa smrću djeteta) >> Šemnički ++ (ali spora)
dr. Jelekovic ++ (na jarunu)
dr. Snježana Škreblin Kučić x
dr. Klinc ++ (u samom centru kod trga bana j.)
dr. Ujević +/x (supernova na savskoj)
dr. Mato Tarle ++/x (Draškovićeva, odmah nasuprot ulaza u traumu)
dr. Đurić Predrag ++ (Zagreb, Draškovićeva 18, 4813 700)
dr. Marton ++/x (teta) x kriva dijagnoza tumora, jako loša (mama i kćer?)
dr. Konrad Nižetić xx (trešnjevka) zlostavljanje!
dr. Ljubojević ++- (Vlaška ulica, sve najbolje. Odmah na „ti“, grub.)
dr. Burić + (teta u Vinogradskoj)
dr. Jednriš-Škrljak x (Sunce)
dr. Dorić + (iz Virogene, susretljiva)
dr. Sanja Gršić Burić +x (Vinogradska, sve super, neljubazna)
dr. Karmen Dubreta + (u Poliklinici Nemetova)
dr. Višnja Latin +++ (poliklinika Vili)
dr. Višnja Tadić +- (u Mašićevoj, dobra dok ne oboliš a onda te isprepada)
dr. Romana Dmitrović ++++ (radi kod Višnje Tadić u Mašićevoj? Na IVF-u u Voćarskoj)
dr. Zrinka Maleš + (Mihanovićeva 37C, 358-808 otvorena i pristupačna)

MIŠANCIJA
dr. sc. Branka Potlaček + (u bolnici Dubrava , možeš s uputnicom, a možeš i bez,onda su ti cijene niže nego kod privatnika)
dr. M. Podobnik ++++xxxxxx (bolnica Merkur, navodno ima i privat. paraksu na trešnjevci)
dr. Topalović ++++++/xxxxxxxxx (studentska, izgleda da ne prima nove, ima i privatnu praksu)
dr. Tanjica Pavlek + (u Domu zdravlja Pešenica,radi i privatno, ne prima nove)
Dr. Aleksandar Dijaković ++ prezadovoljna, radio i vani! [DZ Črnomerec ili privatno?]

IZVAN KATEGORIJE
dr. Snježana Belak (ima ordinaciju u Sokolgradskoj 5. Ponedjeljkom od 13 do 17h prima zene koje nemaju nikakvo zdravstveno osiguranje. pohvalno. eto, ako znate neku djevojku, zenu, da nema zdravstveno i zbog tog ne moze na preglede, prenesite ovu poruku)

NESVRSTANI:
dr. Davorin Lukenda + (jako pristupačan, Šubićeva)
Marija Zorić x (ne da joj se objašnjavat, tablete [DZ Novi Zagreb ili privatno?])
Dr. Dropulić x
Dr. Banović x (šarlatan)
dr. Brnčić (žena, oke, malo grublji pregled)

dr. Pačak u Domu zdravlja Maksimir – za uputnice i recepte?

Evo malo da update-am listu:

1.socijalni gin - dr. Ljiljana Kos: zaobiđite je u širokom luku ako vam je stalo do vlastitog reproduktivnog zdravlja
2.Snježana Belak - radi privatno, nemam ugodno iskustvo s njom
3.na popisu nema dr. Žigmundovac Klaić - nju svi hvale, al ja je eto ne mogu pohvaliti. Jedino što je veliki plus je što mi je posvetila dovoljno vremena u uvodnom razgovoru, međutim kad je došlo do problema i komplikacija, rekla je da to više nije njena (ginekološka domena). Ne bih više nikad otišla kod nje.
4.dr. Dorić iz Virogene, isto jako susretljiva, međutim kad nemaš HPV, gljivice ili bakterije, ona ne zna što i kako dalje
5.dr. Schmidt - ne znam joj ni ime, jednom davno sam bila kod nje na pregledu (radila je kod Harni). To je za sada jedina ginekologinja koja je odmah sve skužila, ali nažalost mislim da je otišla u mirovinu još davnih dana.

Mene zanima jel se slabo spominje na ovom topicu - iskustva kod dr. Aleksandra Dijakovića. Gdje on radi?

zameomevjetar
09.07.2012., 09:40
pretpostavljam da su male šanse da mi netko odgovori, ali ide li itko kod dr. čukelja u sesvetama?
načula sam da je na bolovanju pa ne znam je istina? jel zna netko tko mu je zamjena?

micamaca30
16.07.2012., 11:54
Ja nisam imala ginekologa u Osijeku, pa sam čula da prima doktorica u Čepinu, otišla kod nje i super je, objasnila mi sve, nježna, pazljiva, ma sve 5!

laura lovrić
16.07.2012., 18:47
Da li netko od vas zna kada se ginekolog Ante Kujundzic iz doma zdravlja dugo selo vraca s godisnjeg? Ili gdje bi i kako to mogla saznat? (d.s mi nije bas pri ruci da navracam stalno) tnx!

sandra555
30.07.2012., 11:30
Zna li netko ima li u Velikoj Gorici ginekolog kod kojega mogu napraviti briseve a da ne moram sama nositi briseve na analizu na Zvijezdu i da ne moram sama ići tamo po nalaze?

yaya
06.08.2012., 09:15
Radi li dr Mladen Miljan, kako se narucuje kod njega, ima li uzv i koje su cjene, jel zna ko , molim vas?

Bernarda001
13.08.2012., 22:11
Drage cure pozdrav... evo tek sad sam se registrirala na forum, samo zbog toga kako bi vas pitala par pitanja. Danas sam bila kod ginekologa prvi puta na pregledu i sve je prošlo u redu. Neki su mi govorili kao da će mi biti nelagodno i svašta nešto, no meni ni u jednom trenutko nije bilo tako, dapače imala sam osjećaj kao da sam kod obiteljskog doktora koji mi pregledava krajnike. Pravo sam se začudila kad sam došla u ordinaciju, ginekolog je bio jako ljubazan i jako opušten što je najbitnije :) Prvo me je ispitao neke informacije, zatim sam se skinula i sjela za stol. Prvo mi je obavio papa test, a zatim i vaginalni ultrazvuk, kaže da je sve u redu što se tiče jajnika i maternice. Propisao mi je LACTOGYN gel, zbog suhoće. Eto sve je prošlo u redu. No mene sad zanima nešto, naime prije 10 dana sam imala ne zaštićeni odnos, a bili su mi plodni dani, dečko niti je svršio u mene niti išta. Zanima me dali bi se vidjelo danas šta na ultrazvuku da jesam trudna?! i da nakon izlaska iz ordinacije mi je počele blago krvarenje o čemu je riječ? Hvala

mimoza40
13.08.2012., 22:18
Nakon tako kratkog vremena od odnosa , ne bi se vidjela trudnoća na uzv.
Krvarenje nakon pregleda vjerojatno je uslijed male ranice kod uzimanja uzorka za Papa test.
Ništa zabrinjavajuće,osim ako potraje par dana, možeš nazvati liječnika .

Bernarda001
13.08.2012., 22:41
Hvala puno na brzom odgovoru... Krvarenje mi je već prestalo :) Iskreno nadam se da nisam trudna, šta mislite kolika je mogućnost da jesam?

i da ginekolog mi j rekao da mi je trenutno ovulacija

Akasha21
15.08.2012., 16:59
Može li mi tko preporučiti nekog dobrog socijalnog ginekologa u Sisku? Kakvi su u domu Zdravlja?

lea 1981
17.08.2012., 12:14
drage žene ja bi trebala imformaciju za ginekologa dr.vlahović u kb osijek. u ponedeljak vodim kćerku kod njega na pregled pa me zanima kakav je?

unique
17.08.2012., 12:31
Drage cure, jučer sam postavila ovo pitanje ali izgleda da sam nešto fulala...........nema ga.

Uglavnom, molim Vas informaciju o dr. Vlatki Tomić, u DZ Željezničara, došla je nakon dr Suade Hadžiselimović koja je btw bila fenomenalna, brižna i stručna..........teško da je itko može nadmašiti.

Hvala na odgovoru!

bela player
26.08.2012., 12:29
unique
Prema mojim informacijama, dr. Vlatka Tomić koja je došla umjesto dr Suade Hadžiselimović (genijalka i šteta što joj nisu dozvolili da još radi) je već na bolovanju (čuvanje trudnoće ili porodiljski). Mijenja je neki ginekolog, ne znam ime, ali sutra idem kod njega na pregled (imam neke komplikacije) pa javim dojmove. Sestra Vesna je rekla da je doktor dobar i jako temeljit.....

Sashica
31.08.2012., 15:58
Kako se na ovom topicu u zadnje vrijeme uglavnom nalaze upiti o preporukama, iskustvima i informacijama o ginekolozima iz raznih gradova HR, a za svaki veći grad postoji zasebni topic, radi preglednosti i bržeg dobivanja informacija molimo da upite postavljate na tim (odgovarajućim) topicima.

Stoga ovaj zaključavamo. Hvala na razumijevanju.