View Full Version : Ginekolozi - opći topic
new member
10.07.2007., 17:47
Jel´zna netko možda kakav je dr. Darko Birtić, soc. gin. u domu zdravlja Borovje?
pčelica-maja
10.07.2007., 22:52
..znam da je glupop pitanje al jednostavno nigdje ne piše,a i "nova sam u ovome"..vaginalete treba gurnut što dublje? no međutim..meni klizi i isklizi van..jel to normalno? i prilikom umetanja ostjetim neku bol/peckanje..ne znam opisat točno..jel to isto na početku treba bit il?
jesu one mekanije il tvrđe..i da..gdje se moraju čuvat? piše do 15stupnjeva..jel ih moram u frižider stavit il?
:confused: :confused: :confused:
..znam da je glupop pitanje al jednostavno nigdje ne piše,a i "nova sam u ovome"..vaginalete treba gurnut što dublje? no međutim..meni klizi i isklizi van..jel to normalno? i prilikom umetanja ostjetim neku bol/peckanje..ne znam opisat točno..jel to isto na početku treba bit il?
jesu one mekanije il tvrđe..i da..gdje se moraju čuvat? piše do 15stupnjeva..jel ih moram u frižider stavit il?
čim dublje možeš gurni pa neće kliziti.
možda si inficirana ako te pecka ili su vaginalete pokvarene, pogledaj rok trajanja na kutijci.
mislim da se i preporuča da se čuvaju u frižderu, bar sam ja tako svoje, al sad nisam 100%:confused: :kiss:
pčelica-maja
10.07.2007., 23:24
čim dublje možeš gurni pa neće kliziti.
možda si inficirana ako te pecka ili su vaginalete pokvarene, pogledaj rok trajanja na kutijci.
mislim da se i preporuča da se čuvaju u frižderu, bar sam ja tako svoje, al sad nisam 100%:confused: :kiss:
jesam..kolko sam god mogla..a i morala sam prestat zbog "peckanja"
..mama ne zna..šta će reć kad vidi u frižideru..a i ne želim da zna :confused:
puno hvala
jesam..kolko sam god mogla..a i morala sam prestat zbog "peckanja"
..mama ne zna..šta će reć kad vidi u frižideru..a i ne želim da zna :confused:
puno hvala
nema na čemu zlato:kiss:
i u mene isto tako, pitam se kako da ne prestaje?:confused:
ja sam se narucila u gin... mrzim ic tamo, doktorica je ok ali sestra zato...zmaj. jbga, sto cu kad ne prolazi :flop:
ja sam ih drzala u ormaricu kupaoni ili sobi, nisam ni vidjela to da treba bit do 15 stupnjeva ali nisu se otopile ni nista
trebas gurnut sta dublje, zato su kanesten dobre jer imaju aplikator
Pas joj mater :hebemu:
Vratila se :hebemu:
pčelica-maja
11.07.2007., 11:57
ja sam ih drzala u ormaricu kupaoni ili sobi, nisam ni vidjela to da treba bit do 15 stupnjeva ali nisu se otopile ni nista
trebas gurnut sta dublje, zato su kanesten dobre jer imaju aplikator
jel moraju bit "tvrđe" il "mekše"? il postoje razl vrste?:confused:
gyno dactarin su nekako mekse mislim u obliku kapsule su ali bas koda je scvrsnuta krema a kanestenke su skroz tvrde ko tablete
pčelica-maja
13.07.2007., 19:11
nakon kolko dana se vide "rezultati"?
..i još nešto..navečer se stavi i prek noći se rastopi..ujutro se treba oprat il ak se opere nikakve koristi???:confused: :confused: :confused:
..na onom listiću niš ne piše..
kako mislis oprati?
pa mozes se tusirat normalno, neces ic sad neznam tusem ispirat vaginu ili nes :confused:
poboljsanje mozes vidjet vec od prve vaginalete
pčelica-maja
13.07.2007., 19:33
mislim isprati to šta se rastopilo..ne znam točno objansit
hm..ne znam jesu to sad moji živci..il stvarno nije baš bolje..
ne znam sta bi ti ispirala...
Kristina19
13.07.2007., 22:53
mislim isprati to šta se rastopilo..ne znam točno objansit
hm..ne znam jesu to sad moji živci..il stvarno nije baš bolje..
Pa to kaj se otopi izađe van...Zato ja stavim dnevni uložak tu večer kad i vaginaletu i onda to izađe van sljedeći dan tokom par sati. I to normalno istuširaš, nećeš takva hodat po svijetu. :D
Allexis
14.07.2007., 09:49
cure, zanima me dal je netko vadio hormone (FSH, LH i ANDROSTENDRON) na Rebru?
spremam se ovih dana tam, pa cisto ak imate neko iskustvo da podijelite s menom :)
bila tamo za sve spolne hormone....ides na endokrinološki laboratorij.....nalazi su mi bili gotovi za 2 tjedna.....meni je doktorica rekla da ništa ne jedem prije neg mi izvade krv....
Dakle, prije nekih dva tjedna, malo vise, dole me uzasno svrbilo i peklo dok sam piskila, iscjedak nije bio bas nesto jak. Vadila sam krv i mokracu i s te strane je sve bilo ok, nakon par dana se to smirilo a onda sam isla ginekologu (prije nisam mogla jer sam bila narucena) i nije vidio gljivice i PAPA test je bio uredan. Nakon toga sam dobila upalu grla i popila dvije kutije amoxila, i evo sada me opet pece i na dodir osjetim pogotov kad se brisem, iscjedak imam jer su mi plodni dani. U ljekarni ne daju bez recepta ni canesten ni plymicol. Kaj da sada radim, kod gin. mi se ne da opet ic davat novce, doktorica je na godisnjem, ja idem na more iduci tjedan....
bambi2891
18.07.2007., 12:20
Dakle, prije nekih dva tjedna, malo vise, dole me uzasno svrbilo i peklo dok sam piskila, iscjedak nije bio bas nesto jak. Vadila sam krv i mokracu i s te strane je sve bilo ok, nakon par dana se to smirilo a onda sam isla ginekologu (prije nisam mogla jer sam bila narucena) i nije vidio gljivice i PAPA test je bio uredan. Nakon toga sam dobila upalu grla i popila dvije kutije amoxila, i evo sada me opet pece i na dodir osjetim pogotov kad se brisem, iscjedak imam jer su mi plodni dani. U ljekarni ne daju bez recepta ni canesten ni plymicol. Kaj da sada radim, kod gin. mi se ne da opet ic davat novce, doktorica je na godisnjem, ja idem na more iduci tjedan....
plymicol daju bez problema u ljekarni bez recepta...baš čudo da ti ne daju ovako....pitaj u nekoj drugoj ljekarni, moraju ti dat. :zubo:
bambi2891
18.07.2007., 12:24
Moraš je ugurat što dublje... onda ti sigurno neće izać van.. sad uz canesten vaginalete dobiješ i aplikator... u to staviš vaginaletu, uguraš, i staviš. Puno je lakše nego prstima...
infra red
18.07.2007., 12:49
Samo je gurni što dublje, koliko ti kažiprst ide unutra. Geonistin se malo ovlaži vodom i definitivno nije sklizak.
Bilo koje da staviš, kad je spremiš duboko unutra, neće skliznut van, nema šanse.
brbljavica
19.07.2007., 14:07
Moje dvije frendice su išle tamo i nisu zadovoljne. Rekle su da je malo neljubazna + bilo je i glupih komentara.
Ali čula sam i da je jako stručna (treći izvor).
čitajući o ovoj dotičnoj dr-ici, moram komentirati. da je sve tako divna i krasna, i nije, a o njezinoj stručnosti bi se dalo raspravljati.
prva i najveća falinga - postavila me je na stol i otišla - telefonirati! ja sam u vrlo "ugodnom" položaju ostala 10 minuta, i to sa sestrom koju sam gledala kroz raširene noge, dok je ja nisam ljubazno zamolila da mi stane sa strane, ako mi već pravi društvo...
drugo, nakon samog pregleda ona meni, sve pet, ka curica... ali, nakon tjedana dana i urednog pape i urednog pregleda, kaže ona meni da dođem na kontrolu za 6 mjeseci. ja pitam pa zašto, a ona će na to: struka tako sugerira (je li i ona ta struka?). ja pitam, pa što ja to imam. pa znate, ovo-ono, naglašavam nalaz je uredan, ali takve stanice najčešće postanu displastične... mrnj-mrnj... (i to iznervirano). bla-bla...
da bi ja na kraju tražila second opinion i dobila. imam eritroplakiju. ništa posebno i ništa neobično.
cjeli mjesec se osjecam malaksalo,cesto mi je muka rano u jutro i kasno navece,boli me glava,prispava mi se vec u 21 h , ujutro sam kao pijana,grudi su mi napete,stomak napuhnut,ubi me zgaravica,gladna sam svaka 2-3 sata,razdrazljiva sam,place mi se bez razloga.Juce sam dobila mjesecnicu 6 dana ranije i za cjeli dan imala jednu malu tackicu prljavo roze-smeckaste boje,a mjesecnice su mi obicno tacne i jako obilne.Sta mi se desava?
Ivanicapeca
20.07.2007., 10:45
http://www.forum.hr/showthread.php?t=240739
Evo linkam, pošto se tu najviše takve publike nalazi :)
tak je! Meni je isto nekak draze da je zenska, jer iako postoji taj neki mit kak su muski najbolji ginekolozi (:confused: ), meni je nekak normalnije da te zenska pregledava, ipak ona zna "iz prve ruke" kak je to sve :D
Kak da se muski doktor uzivi u bolne menstruacije, pms i sve ostale drazi zenskog zivota ?? :D :D
Tako je! Jesi citala:
http://www.bracnevode.com/hr/muskarcigin.php
Ajde da se bacim u obranu muskih.
Prvi kod kojeg sam bila bio je privatnik (da razbijem tremu). Zvao se dr. Mladen Miljan i bio je fenomenalan-100 puta vise vjerujem muskima nego zenama. Tip je bio turbo obazriv i njezan jer je vidio da sam prvi put dosla. O njemu sve najbolje.
Poslje sam se prebacila kod doktora Shedida koji je legenda nad legendama. Jos sam kod njega. Vec 5 godina. Tip mi je cak davao uputnice za urologa, iako to ne radi, ali ja sam kod njega isla za svaku pizdariju koja bas i nije imala veze sa njim. Tip je inace indijac, i krvav do bola.
Evo, bas sam danas isla na papu, ja lezim, on kopa i pricamo o glupostima. To je doktor, ne znam cemu samo trema oko toga. Sto god ga pitam on odgovara, evo danas sam saznala da i dijete moze vuci hpv od mame kad ga je rodila i da se zadrzi u latentnom stanju a da niko ne zna.
Ne bi ga mjenjala za nikakvu zensku. Po meni nije bitno jel musko ili zensko, samo nek obavi posao kako spada- to je najbitnije. A to sto vam je bad skinut se, pa dobro su vam rekli, ak se mozes jebat, onda se mozes i skinut pred doktorom-to nema veze sa sramom nego sa zdravljem. Zdravlje je bitnije od srama jel?
No ako vas zanima zenski ginekolog, vi fine i pristojne jebacice, preporucujem dr. Puvacic, ona radi u suprotnoj smjeni od Shedida i kog zanima dam mu br. na pm. Frendica ide kod nje i super je zadovoljna.
Zbog ovakvih "slucajeva" je i nastao clanak na:
http://www.bracnevode.com/hr/muskarcigin.php
Mene zanima da li mogu na svoju ruku kupiti drugu "turu" canesten vaginaleta jer iako nemam vise iscjedak, uzasno me svrbi i crvena mi je koza dolje i pecka kad se brisem. Ili moram ici kod nekog drugog ginekologa jer je moja na godisnjem??
mozes kupit na svoju ruku
pitaju te u apoteki samo jesi vec koristila ili dal znas koristit ili eventualno ti objasni kako koristit
jel ide tko u studentsku ambulantu?
možete mi reći kakva su iskustva, ima li koji dobar ginekolog (ženske prednost), koliko se čeka, da li primaju nove pacijente itd.?
Allexis
24.07.2007., 00:05
jel ide tko u studentsku ambulantu?
možete mi reći kakva su iskustva, ima li koji dobar ginekolog (ženske prednost), koliko se čeka, da li primaju nove pacijente itd.?
u studentskoj poliklinici rade dr. Vesna Stepanić i dr. Zlatko Topalović....
za pregled se naručuje i dugo čeka (prosjek 2 mj.)......druga mogućnost: rezerviraj si cijeli dan sjedenja u čekaoni kako bi te ugurala između naručenih pregleda ....ali se zna dogoditi da te ni onda ne primi pa ti cijeli dan propadne (jer je sestra koja s njom radi užasno neorganizirana)....imaš na prethodnim stranicama dosta toga o Topaloviću i studentskoj poliklinici....o Stepanićki se još malo toga zna....
moje preporuke (ako imaš mogućnosti za to): odi kod privatnika i sve obaviš u jedan dan, svi nalazi gotovi u roku od tjedan dana....i slijedećih godinu dana si mirna....do idućeg pregleda.....
Ava Adore
24.07.2007., 00:07
Silva Babić iz Ginoderme je bila ovu subotu sa svojom mačkom u Kućnim ljubimcima, jel netko osim mene gledao? :zubo: :rofl:
sori na offtopicu :o
Silva Babić iz Ginoderme je bila ovu subotu sa svojom mačkom u Kućnim ljubimcima, jel netko osim mene gledao? :zubo: :rofl:
sori na offtopicu :o
Ne,:( na žalost.
Ha, znala sam da ima mačku. Vidjela sam negdje u ordinaciji sliku mace, ne mogu se sjetiti gdje točno.:misli:
By the way, mislim da je doktorica trenutno na godišnjem.
Ava Adore
24.07.2007., 10:01
Ja sam vidjela kod Ljubojevića na desktopu, mislila sam da je njegova :D Ili i on ima mašku :confused:
Vera Pavladoljska
24.07.2007., 11:48
Pohvala dr. Šparcu u Splitu. Odličan tip.
No, ja za svaki slučaj idem kod dr. Mimice danas, po drugo mišljenje, prate ga dobre refrence i prebukiran je, teško sam do njega i došla. Svi ga hvale, vidjet ćemo, napišem dojmove.
I mrzim ići kod doktora.:(
u studentskoj poliklinici rade dr. Vesna Stepanić i dr. Zlatko Topalović....
za pregled se naručuje i dugo čeka (prosjek 2 mj.)......druga mogućnost: rezerviraj si cijeli dan sjedenja u čekaoni kako bi te ugurala između naručenih pregleda ....ali se zna dogoditi da te ni onda ne primi pa ti cijeli dan propadne (jer je sestra koja s njom radi užasno neorganizirana)....imaš na prethodnim stranicama dosta toga o Topaloviću i studentskoj poliklinici....o Stepanićki se još malo toga zna....
moje preporuke (ako imaš mogućnosti za to): odi kod privatnika i sve obaviš u jedan dan, svi nalazi gotovi u roku od tjedan dana....i slijedećih godinu dana si mirna....do idućeg pregleda.....
ma meni se ne žuri, nije mi ništa hitno, jednostavno bi htjela otići na pregled jer još nisam bila :tuzni: imam 20.g. i znam da je krajnje vrijeme jer to stvarno dugo odgađam...
uglavnom, čula sam da je tamo dobro... da li možda netko zna još neku dobru ženu kod koje se ne čeka dugo?
nemam baš dobrih iskustava sa doktorima privatnicima, na žalost... :flop:
funkycow
25.07.2007., 10:47
ima jedna apoteka u staroj vlaškoj u zg u kojoj se može kupiti čista acidofilna kultura za vaginalnu upotrebu. dobije se 14 aplikatora i boca acidofilne kulture. dobro je uz to piti i acidofile u kapsulama ili isto čistu kulturu.
rezultati su genijalni!
isto tako dobre rezultate sam imala i sa običnim kapsulama ulja češnjaka koje se inače piju. aplikacija svaku drugu večer, smrdi ko kuga (navodno postoje i one koje ne smrde), ali vas riješava svih infekcija, pa tako i candide ;)
Pingvich
25.07.2007., 11:47
Mislim da ste mi pomogle više nego moja glupava ginekologica. Po njoj, meni nije ništa (iako mi svejedno da geonistin vaginalete - već 3x po dve kutije). Meni se to povuče i onda opet pojavi kad prestanem koristiti. Liječio se i dečko (i to za njega sam ju ja pitala da li bi se morao i partner liječiti). Više mi nema smisla ići kod nje, tražim novu ginekologicu (ali da ima ugovor sa hzzo, i da je iz Rijeke), a do onda kupujem plymicol (kremu) i probati ću nešto od vaših savjeta.
funkycow
25.07.2007., 11:53
čuj, nije možda ni ona kriva...
candide se teško riješiti.
ako imaš tak česte infekcije, mislim da bi trebala poraditi na obnavljanju flore + podići imunitet. onda ona miruje, tj. organizam ju drži pod kontrolom.
ne jedi slatko, pogotovo ne sladolede, i grožđa što manje... candida obožava šećer...
ste probale Betadine vaginalete?
mislim meni Canesten i Plymicol ne pomazu.
pomaze mi i Geonistin kojeg vise nema.
funkycow
25.07.2007., 14:45
betadine je na bazi joda i zapravo se koristi kod ranica ili jakih upala... nije bašbaš za gljivice.
sve ove antibiotske/antimikotske vaginalete nisu trajno rješenje.
gljivice će opet podivljati malo nakon prestanka th.
najbolje je poraditi na imunitetu.
kaj nije bolje putu 1 kapsulu acidofila dnevno od svako malo guranja vaginaleta?
KAPSULA acidofila? to postoji? di kako? ne volim ga pit/jest a kapsula bi bilo super :)
funkycow
25.07.2007., 23:39
imaš od twin laba...
pogledaj po biljnim ljekarnama.
twin lab uff su jako skupi? imala neke vitamine od njih, kostali ko sv. petar
funkycow
26.07.2007., 08:29
pa i nije twin lab tak skup. ne sjećam se kolko je to koštalo. kal je skup...
ja se isto sjecam da je twinlab skup.
a koliko su ti probiotici razliciti? meni su svojedobno preporucivali Acidosalus oralno + sa aplikatorima vaginalno - to su oni pripravni iz Vlaske ak znate.
sad mi je pak dermatologice preporucila Acidoverus, neki tekuci probiotik,a svojedobno sa pila od Vitalisa, u prahu.
svatko kaze, ovaj je dobar, ovaj ne, taj je najbolji za ovo, onaj za ono :confused:
talerni
26.07.2007., 12:55
bok! nova ovdje..
ugl, pocela sam citati pa sam procitala prve dvije str i ovu zadnju, govorim to da me ne ubijete ak je negdje bilo govora o ovome sto cu pitati (pa ak je bilo, uputite me da ne pisete ponovo).
ugl, dobila sam danas canesten i ja i decko, na 3 dana, pa me zanima jel mi to moramo bas istovremeno mazati, ondnosno, kak tocno to?
kolko puta dnevno u ta 3 dana, jel to sta pise uz mast, upotreba, nacin?
i zanima me sta u tih par dana sa sexom? nije pametno, susa, jel? :)
ti stavljas vaginalete jednom dnevno (navcer prije spavanja) on se maze par puta dnevno, iako nije na odmet da se i ti mazes (ali ako imate jednu kremu onda cete si ju morat posudjivat) jer vaginalete djeluje unutra a krema jos i izvana.
sex - apstinencija bolje iako je meni gin reko da nije nuzno, da moze on namazat se kremom pa onda sex i tako ti unese kremu unutra iako neznam kako to moze bit oke kad na kremi pise da nije za unutarnju uporabu ali eto savjeti gin i savjeti iz uputa uz proizvode su cesto razliciti. ali nije ti tako tesko tri dana apstinirat valjda.
talerni
26.07.2007., 14:56
ma nije al to je bas 3 dana na moru :)
al mislim da cemo to onda uzet tek nakon mora jer ja nisam to dobila zato sto me svrbi ili pece ili bilo sto, ja nemam nikakvih problema al gin je rekao da bolje da uzmemo (valjda on zna sta je vidio). to onda imam konstantno a buduci da mi do sada nije nista smetalo, a ne smeta ni sada, ni meni ni njemu, onda moze pricekati jos koji tjedan.
btw znaci meni je prepisao vaginalete, ne kremu? jer je on rekao da ce mi "dati kremu, i jednu za partnera" pa sam ja skuzila da je i jedno i drugo krema.. no nema veze, u svakom slucaju, hvala! :top:
mozes onda sacekat sa terapijom do poslje mora.
neznam sta ti je dao, ja sam te skuzila da ti je dao canesten kutiju u kojoj su 3 vaginalete i krema. ali moze se kupit i samo krema posebno. vidit ces sta ti je dao a i u uputa pise da se maze par puta dnevno tako da pogledaj i upute :)
funkycow
26.07.2007., 15:13
ja se isto sjecam da je twinlab skup.
a koliko su ti probiotici razliciti? meni su svojedobno preporucivali Acidosalus oralno + sa aplikatorima vaginalno - to su oni pripravni iz Vlaske ak znate.
sad mi je pak dermatologice preporucila Acidoverus, neki tekuci probiotik,a svojedobno sa pila od Vitalisa, u prahu.
svatko kaze, ovaj je dobar, ovaj ne, taj je najbolji za ovo, onaj za ono :confused:
ja sam i pila i aplicirala taj iz vlaške i super mi je. to je najbolja opcija ali je i najskuplja, pogotovo ako se pije.
kažem najbolja zato kaj je to gotova kultura, nije obrađivana, tj. u pilulama i sl.
kajaznam, osim toga i twinlaba nisam baš probala.
nekak mi i nije bed dat lovu za nekaj kaj je dobro. i vitamine koje pijem rađe platim (supradin ili kalov e vit. i b komplex) nego da pijem neko jeftino sranje koje nema efekta. a takvih je gomila na tržištu.
funnygirl33
26.07.2007., 15:17
Ono što je meni dosta pomoglo je, osim isključivo 100 % cottone, su higijenski sapuni koji imaju PH 4,5. Znači NE NEUTRALNI, NAJBOLJI I SLIČNI, a nikako ne oni s PH 5,5, da sad ne objašnjavam zašto.
Lactogyne kapsule, 70 kn, odlične!
Mislim da ti to dvoje mora pomoći!
Mrzim ginekologije koji kažu "to nije ništa" pa sam ja tako došla do teške upale endometrija i to do mjere blagog krvarenja! Koji kreteni!
To ti je vjerojatno krema canesten 3 s aplikatorima koju trebas aplicirat :zubo: 3 veceri za redom a mazat malo duze, 1 do 3 tjedna ja mislim. a decko bi se trebo mazat isto bar tjedan dana
talerni
26.07.2007., 17:10
ne znam iskreno, nisam jos podigla to a od njegovog rukopisa ne mogu razaznati tocno o cemu se radi :)
kazem, znam da mi je spominjao kreme i reko tri dana..a sad sta ce to biti..vidjet cemo :) nije nuzno ni da ce biti nesto duze buduci da nemamo problema ni on ni ja pa mi i nije jasno zasto mi je to dao..
Evo jučer sam bila kod dr Findri-Guštek u sesvetama,samo na konzultacijama.
Jako je simpa,ordinacija lijepa,čista,ima uzv,može se i preko hzzo ići što sam ja i odlučila.Sad ide na godišnji 3 tjedna a onda krećem na papu,uzv,i daljnje pretrage jer imam problema sa začećem.
eto....
Goth Angel
28.07.2007., 15:52
imam pitanjce: jel ginekologinja u DZ Trnje prima nove pacijente? hvala :)
Bok!
Jel netko od vas bio u poliklinici Cedar na Malesnici i kakva su vam iskustva?
Gorriot
07.08.2007., 09:44
Ono što je meni dosta pomoglo je, osim isključivo 100 % cottone, su higijenski sapuni koji imaju PH 4,5. Znači NE NEUTRALNI, NAJBOLJI I SLIČNI, a nikako ne oni s PH 5,5, da sad ne objašnjavam zašto.
Lactogyne kapsule, 70 kn, odlične!
Mislim da ti to dvoje mora pomoći!
Mrzim ginekologije koji kažu "to nije ništa" pa sam ja tako došla do teške upale endometrija i to do mjere blagog krvarenja! Koji kreteni!
Ja sam ih kupila jer sam 2 ture antibiotika prošla; Ceporex i Klavocin, a nije u apotekama bilo Geonestin vaginaleta.
Popila sam kutiju Latcogyna...piše u uputama da bi se bijelo pranje trebalo normalizirati za 2/4 tjedna. Kakva iskustva imaš s tim?
Ako mi se ne bude činilo u redu morati ću Geonestin.
funnygirl33
07.08.2007., 11:15
Ja sam koristila Geonestin i čini mi se da mi je to najviše pomoglo. Lactogyne je više ako stanje nije već došlo do kritične faze, ja sam popila kutiju preventivno i čini mi se da djeluje!
Promijenila sam i intimni sapun, što mislim da je JAKO JAKO JAKO BITNO tj. da je onaj s 4,5 PH-om. Takve je teže naći, ali ti su jedini dobri jer su kiselkasti, što je prirodno stanje rodnice (da ne ulaze bakterije i sl. ).
Pamučni veš, naravno.
Gorriot
07.08.2007., 11:37
Ja sam koristila Geonestin i čini mi se da mi je to najviše pomoglo. Lactogyne je više ako stanje nije već došlo do kritične faze, ja sam popila kutiju preventivno i čini mi se da djeluje!
Promijenila sam i intimni sapun, što mislim da je JAKO JAKO JAKO BITNO tj. da je onaj s 4,5 PH-om. Takve je teže naći, ali ti su jedini dobri jer su kiselkasti, što je prirodno stanje rodnice (da ne ulaze bakterije i sl. ).
Pamučni veš, naravno.
Ma i meni je Geonestin....koristiš 6 dana i sve je 5!
Ali ne znam jel ga ima ponovno u ljekarnama, jer je kao Pliva imala inventuru pa ga nije bilo.
plavusa
07.08.2007., 11:40
kolkko znam nema vise geonistina ali super vaginalete za vracanje rodnice
u ravnotezu (znate na kaj mislim ne :) ) su VAGISAN od dr.wolfa... jesu
malo skuplje (cca 85 kn) ali su jako dobre... naravno ne na svoju ruku uzimat
Taun We
07.08.2007., 11:43
Ja sam koristila Canesten kremu i vaginalete kad sam imala candidu. Otišlo je za 3 dana i sve pet. Otad manje nosim tangice i pijem jogurta kolko stignem.
Vratila mi se samo jednom kad sam pila neke antibiotike, inače drugo ništa.
POZDRAV SVIMA :)
Ja sam pila Klavocin 1g, 10 dana i još neke tablete, ne sjećam se, davno je bilo... a nisam htjela piti nikakve kontracepcijske pilule, ipak, pila sam Diane 35 nekih 3, 4 godine, i čim sam prestala piti operisala se...
Frogfish
09.08.2007., 10:55
Evo za one koje se pitaju ... Možete se prijaviti se kod ginekologa u mjestu različitom od vaseg prebivalista.
Na par mjesta sam procitala nagađanja da je to nemoguće i da po nekom zakonu to ne može, pa sam skoro sama sebi zakomplicirala zivot tako da to i ne pokusam napraviti. Onda sam ipak odlucila to sve solo provjeriti i isplatilo se unatoc mracnim slutnjama :)
Ja prijavljena u Cakovcu, i bez problema odabrala "socijalnu" ginekologicu u Zagrebu. Danas.
alice47
09.08.2007., 22:24
ima li koga tko mi moze odgovoriti sto sve ukljucuje pregled od 500 kn kod m.podobnika? tnx:)
joanna_69
10.08.2007., 07:04
ej!!
imam 18 godina i dogodilo mi se nekaj kaj se jos nije trebalo dogodit... ostala sam trudna.... puno sam citala po netu o abortusu i saznala bumo stvari koje su me zanimale.... odlucila sam se na abortus.... sad me zanima jedno... zivim u koprivnici, al neznam kak se to tu radi (makar predpostavljam da se svagde abortus isto radi) i neznam cijenu abortusa, a cula sam da se u varazdinu dosta jeftino moze abortus uradit i da su doktori jako susretljivi i pouzdani... pa me zanima dal moram otic kod svoje doktorice u koprivnici ako se odlucim na abortus u varazdinu...
Cuj...nebrem ti moralizirati....gadna situacija....frendu sam jedanput pomogel oko toga....danas dok pricamo mu je jako zal....prekinul sa curom nakon godinu dana nakon toga....budi sigurna da ti je to zadnja odluka....jer poslje nema kajanja....
Sad sam malo stariji i malo pametniji....sad sigurno nebi dal savjet da bilo ko ide na abortus...ali jezi ga sad...sve sto radis sebi radis...odluci sama...i svaka odluka koju doneses je ispravna...i moras stajati iza nje...ponavljam...posle nema kajanja....
:confused:
Violently happy
10.08.2007., 07:56
ej!!
imam 18 godina i dogodilo mi se nekaj kaj se jos nije trebalo dogodit... ostala sam trudna.... puno sam citala po netu o abortusu i saznala bumo stvari koje su me zanimale.... odlucila sam se na abortus.... sad me zanima jedno... zivim u koprivnici, al neznam kak se to tu radi (makar predpostavljam da se svagde abortus isto radi) i neznam cijenu abortusa, a cula sam da se u varazdinu dosta jeftino moze abortus uradit i da su doktori jako susretljivi i pouzdani... pa me zanima dal moram otic kod svoje doktorice u koprivnici ako se odlucim na abortus u varazdinu...
nekoć je bilo oko 1200kn,a sad stvarno ne znam..ali dobro se raspitaj prije nego ideš bilo gdje(ako je to tvoja konačna odluka)
a abortus se svugdje radi isto..nema posebne znanosti,ako ti radi neki doktor koji zna svoj posao,zahvat traje prilično kratko i ne bi trebalo biti nekih problema.
funkycow
10.08.2007., 08:20
razlika ti je samo u ponašanju sestara i doktora...
izaberi mjesto na kojem će se prema tebi ponašati ljudski, to ti je moja preporuka...
ne znam da li ti treba uputnica ili kaj. odi kod svog ginića i raspitaj se, to ti je najbolje...
Violently happy
10.08.2007., 08:54
razlika ti je samo u ponašanju sestara i doktora...
izaberi mjesto na kojem će se prema tebi ponašati ljudski, to ti je moja preporuka...
ne znam da li ti treba uputnica ili kaj. odi kod svog ginića i raspitaj se, to ti je najbolje...
i to je istina..
iako..zbog posla kojeg radim,prisustvovala sam pri izvođenju nekoliko abourtusa..nije baš svatko ni prestručan..obavit će to,ali puno šlampavije nego neki drugi
ciganche
10.08.2007., 08:55
a prije svega dobro razmisli, možda ti jednog dana bude žao, možda ne budeš mogla imati djece kad ih budeš htjela....svašta se može dogoditi pa ne bi bilo zgorega malo razmisliti o posljedicama a ne samo o trenutačnom raspoloženju....:o
a prije svega dobro razmisli, možda ti jednog dana bude žao, možda ne budeš mogla imati djece kad ih budeš htjela....svašta se može dogoditi pa ne bi bilo zgorega malo razmisliti o posljedicama a ne samo o trenutačnom raspoloženju....:o
Nismo u srednjem vjeku da se javljeju komplikacije takve prirode. Samo se treba obratiti stručnoj osobi.
Nismo u srednjem vjeku da se javljeju komplikacije takve prirode. Samo se treba obratiti stručnoj osobi.
Uvijek postoji mogućnost komplikacije....:mad:
tvitica
10.08.2007., 09:46
joj mene bi više bilo strah pobaciti nego roditi ...
bojim se da bi žalila cijeli život !!
moja savjest bi me pojela ..
al to je samo moje mišljenje ...
Violently happy
10.08.2007., 09:46
Uvijek postoji mogućnost komplikacije....:mad:
postoji i mogućnost da ti se sad avion sruši na glavu..to je evidentno
Violently happy
10.08.2007., 09:48
nadam se da se ovo neće pretvoriti u pro-chioce vs. pro-life diskusiju..
ne vjerujem da cura sad treba moralnu prodiku..dovoljno joj je bed i ovako:flop:
tvitica
10.08.2007., 10:00
nadam se da se ovo neće pretvoriti u pro-chioce vs. pro-life diskusiju..
ne vjerujem da cura sad treba moralnu prodiku..dovoljno joj je bed i ovako:flop:
znam da joj j bed al svatko ima pravo izrazit svoje mišljenje kada ga je vec ona javno zatrazila odluka je i ovako i onako samo na njoj ...
Sama zna što je za nju najbolje i u kakvoj se sitvaciji nalazi i s kakvom je osobom ostala trudna ...
mene jedino zanima što kaže otac toga djeteta ?
Ali ona je već odlučila i samo traži preporuke kod koga to obaviti, a ne vaša pusta predavanja o moralu i svajesti.
I ne daj Bože da djeca rađaju djecu.
new member
10.08.2007., 10:39
izrazit svoje mišljenje kada ga je vec ona javno zatrazila
nije tražila mišljenje, nego konkretnu informaciju. Zašto na ovom forumu uglavnom imaju potrebu postat oni koji nemaju kaj konkretno za reći, nego samo solit pamet :mad:
tebe bi stvarno to najmanje trebalo zanimat :flop:
dal moram otic kod svoje doktorice u koprivnici
odi kod svog socijalnog ginića jer bi trebala izvadit krv prije da ti odrede krvnu grupu, ako si Rh - morat ćeš poslije abortusa dobiti onaj serum, a to nije baš za zezanciju. A kad već odeš doktoru, on će te najbolje uputiti gdje i kako. :w
pakleni_patuljak
10.08.2007., 10:41
znam da joj j bed al svatko ima pravo izrazit svoje mišljenje kada ga je vec ona javno zatrazila odluka je i ovako i onako samo na njoj ...
Sama zna što je za nju najbolje i u kakvoj se sitvaciji nalazi i s kakvom je osobom ostala trudna ...
a šta te boli tuki!?
jebote, ne zabadaj nos tamo di mu nije mjesto!
cura traži savjet gdje i kako, a ne moralne prodike!
to može imat i doma...
tvitica
10.08.2007., 10:42
Ali ona je već odlučila i samo traži preporuke kod koga to obaviti, a ne vaša pusta predavanja o moralu i svajesti.
I ne daj Bože da djeca rađaju djecu.
Ja sam samo iznesla svoje mišljenje..
i znam puno mladih osoba koji su u njenim godinama dobili dijete i odlicni su roditelji , a opet znam i one koji su rodili u njezinim godinama i ostavili dijecu na brigu drugima ..
znaci ova tvoja zadnja recenica je jako relativna ...
sve ovisi od osobe do osobe!!
tvitica
10.08.2007., 10:45
a što se tice cure i njezinog abortusa to nije moj problem i stavrno mislim da svatko ima pravo da upravlja svojim životom kako hoce i nisam joj krenila držati prodike ...
funkycow
10.08.2007., 10:47
nije tražila mišljenje, nego konkretnu informaciju. Zašto na ovom forumu uglavnom imaju potrebu postat oni koji nemaju kaj konkretno za reći, nego samo solit pamet :mad:
tebe bi stvarno to najmanje trebalo zanimat :flop:
odi kod svog socijalnog ginića jer bi trebala izvadit krv prije da ti odrede krvnu grupu, ako si Rh - morat ćeš poslije abortusa dobiti onaj serum, a to nije baš za zezanciju. A kad već odeš doktoru, on će te najbolje uputiti gdje i kako. :w
serum se dobiva prije ab, ne poslije. na određivanje rh faktora nekada i ne šalju cure, tako da si to ooobavezno obavi!
tutchckica
10.08.2007., 10:59
joanna, teško da ćeš ovdje nać neki koristan savjet, vidiš da se odmah pretvara u pro/kontra sranje, pokušala sam pronaći neki linkić od prethodnik threadova na ovu temu ali su svi uglavnom rasprave treba/ne treba abortirat koje se nastavljaju godinama nakon što ih autor i zaboravi.
uzmi telefon u ruke, posjeti par liječnika i riješi stvar. ne možeš ovakvu stvar rješavat po forumima, niti se povodit za svakojakim mišljenjima koja ćeš ovdje sigurno čut.
ako imaš koga u zg, možda bi bilo bolje da to uradiš tamo nego u koprivnici.
KC Merkur http://www.kb-merkur.hr/
sveti duh http://www.obsd.hr/
ej!!
...srećo,odluka je samo na tebi...ovdje odgovora nema...ja sam svoju prvu kćer rodila sa jedva navršenih 18,u četvrtom srednje....nikad nisam požalila...i opet bih uradila isto...:kiss:
ma rekla sam ja doktoru cilu priču,ali on mi je na to rekao da više šetam i da ne pušim.:) izgleda da se oni baš ne zamaraju s tim problemom. zatim sam tražila savjet od drugog doktora koji je rekao da ab pilule UOPĆE nemogu djelovat na vene i trombozu, dok u nuspojavama lipo piše koliko je to opasno.:flop: vidit ću kako će bit za koje vrime.
AB pilule su inače najgora stvar koja može da se pije, to je samo jedna od nus pojava ...Uglavnom, oni koji su završili Farmaciju nikad to ne bi unijeli u svoj organizam, ukoliko baš ne moraju :mad:
Ali eto, nekad su baš potrebne :(
znam da joj j bed al svatko ima pravo izrazit svoje mišljenje kada ga je vec ona javno zatrazila odluka je i ovako i onako samo na njoj ...nije zatražila ničije mišljenje o tome dal da abortira ili ne. odlučila je. postavila konkretna pitanja. i mislim da bi bilo najbolje da svi koji ne znaju odgovor na ta konkretna pitanja odjebu s topika.
lijepo dobro razmisli da li imaš neku stariju frendicu ili neku tetu ili neku ženu koja zaslužuje tvoje povjerenje i zamoli je za razgovor.
onda će ti ona pomoći i uputiti te gdje i kako, nemoj samo biti sama u svemu tome.
sve je to ok, to ti traje 15-ak minuta i gotova stvar.
i probaj to shvatiti kao moja jedna frendica prije nekoliko godina, kao jedan običan pregled. to si je stavila u glavu i danas je ok, ima evo već dvoje djece.
nadam se da će sve biti ok i da imaš nekoga blizu da ti pomogne.
ljubičica.split
10.08.2007., 12:47
gotova stvar?!?
ako vec ne zelis to dijete, izdrzi malo pa ga daj na posvajanje.
ne trebas ga ubit jer ono nije krivo. ono treba zivot, i ima pravo na njega, kao i ti sta si ga dobila.
razmisli malo, ipak ti je 18.
Violently happy
10.08.2007., 13:05
gotova stvar?!?
ne trebas ga ubit jer ono nije krivo. ono treba zivot, i ima pravo na njega, kao i ti sta si ga dobila.
fakat,jel se vi dušebrižnici ne možete suzdržat od moraliziranja??znam,sodoma i gomora,kuda ide ovaj svijet..:blabla: ko TV propovjednici ste!!:mad:
cura je pitala konkretnu stvar..ne mora slušati baljezganje iz sunday school..:flop:
ja bih za ovakve postove banala.
new member
10.08.2007., 13:20
serum se dobiva prije ab, ne poslije.
ja bih ipak rekla poslije, bar je moje iskustvo takvo. Naravno minutu poslije, a ne nakon 2 mjeseca... isto tako se serum daje nakon poroda, a ne prije. Jedina je razlika što ga nakon poroda dobiješ "pod normalno" dok kod ab. moraš sam o tome vodit brigu - sam ga kupit i dofurat.
Ali, da ne bi sad razglabali o tome i išli previše offtopic, bitno je da se zadržimo na ovome:
tako da si to ooobavezno obavi! ;)
tutchckica
10.08.2007., 13:31
ja bih za ovakve postove banala.
:top: il pobrisat ko offtopic.
i prijateljski uputit na religiju.
ima li ikog :kuckuc:
Kad već moraš ići, ne idi sama, nek neko bude s tobom. Osim toga, vjerojatno će ti prepisati i neke antibiotike i lijekove protiv krvarenja pa će trebati skočiti i u ljekarnu.
postoji i mogućnost da ti se sad avion sruši na glavu..to je evidentno
da sve je moguce...ali kolko se aviona srusi (statisticki gledano) i kolko cura ima posle komplikacija(statisticki gledano)
uostalom...i bolje da ne pametujemo...njezina stvar
Violently happy
10.08.2007., 13:51
da sve je moguce...ali kolko se aviona srusi (statisticki gledano) i kolko cura ima posle komplikacija(statisticki gledano)
uostalom...i bolje da ne pametujemo...njezina stvar
yep...dobit ćemo ban..;)
funkycow
10.08.2007., 14:03
ja bih ipak rekla poslije, bar je moje iskustvo takvo. Naravno minutu poslije, a ne nakon 2 mjeseca... isto tako se serum daje nakon poroda, a ne prije. Jedina je razlika što ga nakon poroda dobiješ "pod normalno" dok kod ab. moraš sam o tome vodit brigu - sam ga kupit i dofurat.
Ali, da ne bi sad razglabali o tome i išli previše offtopic, bitno je da se zadržimo na ovome:
;)
kajaznam, ja sam dobila prije... možda to i nije tak bitno. možda je sam bitno da se dobije u nekom razumnom roku...
Martin@
10.08.2007., 14:36
Dajte, fakat prestanite moralizirat. Istina, cura je valjda razmislila i zna kaj hoće, kaj neće.
tutchckica
10.08.2007., 15:26
yep...dobit ćemo ban..;)
nećemo, misliš da netko gleda ovaj thread:rolleyes:
:D :D
wondergirl21
10.08.2007., 16:08
nije zatražila ničije mišljenje o tome dal da abortira ili ne. odlučila je. postavila konkretna pitanja. i mislim da bi bilo najbolje da svi koji ne znaju odgovor na ta konkretna pitanja odjebu s topika.
tocno tako. lako je moralizirati kad joj niste u kozi. abortus je stvar izbora, zato i jest legalan. ni meni se pomisao na to ne svida, ali kolike zene su si upropastile buducnost time sto su premlade rodile...
wondergirl21
10.08.2007., 16:10
fakat,jel se vi dušebrižnici ne možete suzdržat od moraliziranja??znam,sodoma i gomora,kuda ide ovaj svijet..:blabla: ko TV propovjednici ste!!:mad:
cura je pitala konkretnu stvar..ne mora slušati baljezganje iz sunday school..:flop:
na svakoj temi ima dusebriznika, s tim se jednostavno moramo pomiriti
Dexter_ml
10.08.2007., 16:56
Evo i mene...Sorry sto sam se odmakla od teme ali...Moja najbolja frendica je ostala trudna sa 18 g, taman je pocela ici u 4 razred srednje. Decko je bio mladji od nje godinu dana. Kad je to saznala, oboje su se odlucili da je najbolje da abortira-kao "njihovi roditelji su koma, kako ce oni to, premladi su..." Ja sam je pokusavala odgovorit ali ona je bila odlucila... Medjutim, kad je otisla ponovo na pregled, gin joj je rekla da je vec prekasno za pobacaj - u biti frendica je namjerno odugovlacila jer koliko god joj se to cinilo najpametnijim i najrealnijim rjesenjem i da ne zeli to dijete, ipak ga je zeljela... Danas su sretno ozenjeni ( ja bila kuma :D ) ali sto je najbitnije od svega ima prekrasnog sina od 4 godine, sve i da nije ostala sa deckom. Kad joj danas spomenem kakvu je glupost htjela napravit, ona se ne zeli toga uopce ni sjecat, obozava svog malog i ne moze ni zamisliti da ga nema u svom zivotu...
I nije joj zivot stao samo zato sto je rodila - i dalje ima iste prijatelje, izadje vikendom van, uziva u zivotu koji je sad jos bogatiji.:top:
Eto...Zao mi je ako nisi dobila odgovor kakav si htjela i znam da ce me sada neki napasti.. Samo sam ti htjela savjetovati da jos jednom dobro razmislis o svemu, ipak je to TVOJE DIJETE a ne neko stene s ulice.
Nemoj se bojati :kiss:
mala bez morala
10.08.2007., 17:01
joj mene bi više bilo strah pobaciti nego roditi ...
bojim se da bi žalila cijeli život !!
moja savjest bi me pojela ..
al to je samo moje mišljenje ...
slažem se
odi u Zg. na Sv.Duh.
najljubaznije osoblje,nitko te ne gleda ispod oka,ne soli ti pamet,ne odgovarate od odluke,i stvarno su stručni.
cijena je oko 2000 kn.
naravno postoji mogućnost infekcije ili prejakog krvarenja pa ti u 90% slučajeva dr.prepiše neke ljekove koje neidu na recept,pa i to moraš kupiti.
i naravno abić ti ne rade poslje 12 tjedna.
kad sam bila na ginekologiji u Merkuru radi nekog tumorčića stavili su me u prostoriju s curama koje su radile abortus, pa evo čega se sjećam... cijena ovisi o anesteziji (1200-1600 kn) ovisno o tome dal želiš da te uspavaju ili si budna, al ne osjetiš (navodno, al cure s kojima sam pričala kažu da su ipak nešto osjetile). sam zahvat traje desetak minuta, al moraš ostat u bolnici još dva sata (tokom kojih ne smiješ ništa pit ni jest) jer si omamljena od anestezije, pa je to njima osiguranje da se nešto ne dogodi... na kraju ti daju popis antibiotika koje moraš kupit i pit i to je ja mislim to.
Violently happy
10.08.2007., 18:30
o kakvom serumu pričate?
aha.. kuzim na sta mislite.Vjerojatno na Rhogam injekcije..da,da,daje se 72 sata nakon poroda(ili abortusa),ako je zena Rh negativna
joanna_69
10.08.2007., 18:46
ej!!
no pa zanima me dal sam gdi u poruci napisala da trazim da me odgovorite od abortusa... da mi drzite moralne prodike i da pametujete... ocito da sam definitivno odlucila kad sam napisala da sam se raspitala o svemu za pobacaj i jos me samo zanimalo ovo za obavljanje abortusa negdje drugdje a ne kod mog ginica... mene briga za druge vase frendice koje su rodile i sad imaju predivnu djecu... ovo sam ja... i ja znam u kakvoj se situaciji nalazim i znam da necu to dijete... i naravno za gospodicnu koju zanima kaj moj decko veli na taj abortus.... skupa smo donesli takvu odluku... budem imala bebu dok budem psihicki i fizicki spremna na nju...(i nemojte sad pisat da mozda nebum mogla imat bebu, jer ste ko papagaji s tim)... i mislila sam da mi bude odgovoril bar netko ko je bil u ovoj situaciji, al nemam srece...
AFRODITA69
10.08.2007., 18:46
Cuj...nebrem ti moralizirati....gadna situacija....frendu sam jedanput pomogel oko toga....danas dok pricamo mu je jako zal....prekinul sa curom nakon godinu dana nakon toga....budi sigurna da ti je to zadnja odluka....jer poslje nema kajanja....
Sad sam malo stariji i malo pametniji....sad sigurno nebi dal savjet da bilo ko ide na abortus...ali jezi ga sad...sve sto radis sebi radis...odluci sama...i svaka odluka koju doneses je ispravna...i moras stajati iza nje...ponavljam...posle nema kajanja....
:confused:
imas praf.
mora znati sve tocno.bez kljucanja drugih sa strane.posve sama moras odluciti dali zelis ili ne.a najmanje slusaj decka ili oca djeteta.on-danas je-sutra nije.ja sam imala dva ab-a ali zato jer sam ja tako htjela.bila sam na cistu sama sa sobom i danas ne zalim na odluci.isto tako sam rodila dvoje djece jer sam ja to htjela iako sam imala 'nakljucavanja' sa strane drugih..oca djeteta nisam nikada slusala..i tako danas nismo skupa,niti on pita za djecu.;)
a ja sam i dalje sretna jer sam odlucila imati moje dvije curke i jer mi je zivot bez obzira na tuda trabunjanja ovdje 'zaokruzen'.tako da je to na tebi i samo tebi.pa makar se morala odreci nekih dragih ljudi ili bilo cega drugoga.
kaj se ab-a tice-ovako-ako je ispod 12 tjedni i ako je uz narkozu-onda nemas pojma da si ga imala.ako je na zivo ili lokalnu onda su to bolovi koje je tesko lijepo opisati.a to valjda znas.ja se nadam da u hr ovih dana rade ab sa narkozom kao u svijetu(ili bar kod mene)pa se raspitaj.opet-sto je dalje,to je mogucnost narkoze manja i bolovi veci..i naravno uvjek postoji rizik da nikada vise neces moci imati babu..zvuci ruzno ali istinito-ja znam dvoje kojima se to desilo.
eto...jos o ab-u posluhni,ali odluka je na tebi ne na forumasima koji te ne poznaju,koji ce reci bilo sto samo da kazu..ili opcenito ikome osim tebe.ma koliko i cega te kostalo.:)
AFRODITA69
10.08.2007., 18:49
o kakvom serumu pričate?
rogham.da sa sljedecim djetetom nebi imala problema.ja sam isto dobila 3 puta.zbog rh faktora.to ti ovdje daju odma,bez da te nesto extra kosta ako si odredeni faktor..ali prvo ti moraju krv izvaditi da vide trebas li.
Violently happy
10.08.2007., 18:52
rogham.da sa sljedecim djetetom nebi imala problema.ja sam isto dobila 3 puta.zbog rh faktora.to ti ovdje daju odma,bez da te nesto extra kosta ako si odredeni faktor..ali prvo ti moraju krv izvaditi da vide trebas li.
ma da..sjetila sam se..zbog fetalne eritroblastoze.
AFRODITA69
10.08.2007., 18:57
MA MOZE BITI raznih stvari-do 100% retardacije.sta god da je-grozno je.ipak ,dijete nije macka da ju bacis ako ti se ne dopada..a ja sam imala prilike vidjeti koje su to muke roditeljske kad se nekaj tak desi..naime od frendice jedne starci su imali drugo dijete kada jos nije bilo roghama(60-ih) ali im je doktor objasnio rizik..mislim,uzasna muka.bas iz tog razloga sam ja jedinica..moji nikada nisu htjeli reskirati.ali samo god kasnije mog rodenja je izasel rogham..a onda je bilo prekasno,jer njega trebas primiti tik nakon poroda ili pobacaja ili ab-a.
WIcked85
10.08.2007., 19:00
:kiss: ako si odlucila, obavi to, ali ne idi sama. definitivno preporucam zagreb!!! ne idi sama!!!!!!!!!!! imam sestru tvojih godina i kad samo pomislim da se ona nade u takvoj situaciji, htjela bih biti uz nju,da ne bude sama.
you are in my minds:kiss:
fashiongirl
10.08.2007., 19:08
cura najbolje zna zasto se odlucila na abortus
svako donosi svoje odluke i kasnije zivi sa posljedicama ili uspjesima od njih
pa ce tako i ona
claudine
10.08.2007., 19:12
gotova stvar?!?
stvarno si tuka, znaš li ti koliko siročadi ima u hrvatskoj i kako je teško posvojit dijete?! ajd ne seri i dobro ti je srećica rekla, ne moraliziraj!
btw. hvala svim tetama na informacijama!
wondergirl21
10.08.2007., 19:13
no pa zanima me dal sam gdi u poruci napisala da trazim da me odgovorite od abortusa... da mi drzite moralne prodike i da pametujete... ocito da sam definitivno odlucila kad sam napisala da sam se raspitala o svemu za pobacaj i jos me samo zanimalo ovo za obavljanje abortusa negdje drugdje a ne kod mog ginica... mene briga za druge vase frendice koje su rodile i sad imaju predivnu djecu... ovo sam ja... i ja znam u kakvoj se situaciji nalazim i znam da necu to dijete... i naravno za gospodicnu koju zanima kaj moj decko veli na taj abortus.... skupa smo donesli takvu odluku... budem imala bebu dok budem psihicki i fizicki spremna na nju...(i nemojte sad pisat da mozda nebum mogla imat bebu, jer ste ko papagaji s tim)... i mislila sam da mi bude odgovoril bar netko ko je bil u ovoj situaciji, al nemam srece...
a gle forum ti je pun dusebriznika. ja kuzim da si ti premlada za bebu, a beba je velika odgovornost za cijeli zivot. naravno da si razmislila i odlucila sto je najbolje za tebe. najbolje da to obavis u zagrebu, nije ti daleko, a vjerujem da su tamo najstrucniji
wondergirl21
10.08.2007., 19:14
stvarno si tuka, znaš li ti koliko siročadi ima u hrvatskoj i kako je teško posvojit dijete?! ajd ne seri i dobro ti je srećica rekla, ne moraliziraj!
btw. hvala svim tetama na informacijama!
da, koliko djece ima po sirotistima, mislite da je njima lijepo? ili mlade cedomorke, zar ne bi bilo bolje da su abortirale nego ubile male bebe? itd
Violently happy
10.08.2007., 19:19
MA MOZE BITI raznih stvari-do 100% retardacije.sta god da je-grozno je.ipak ,dijete nije macka da ju bacis ako ti se ne dopada..a ja sam imala prilike vidjeti koje su to muke roditeljske kad se nekaj tak desi..naime od frendice jedne starci su imali drugo dijete kada jos nije bilo roghama(60-ih) ali im je doktor objasnio rizik..mislim,uzasna muka.bas iz tog razloga sam ja jedinica..moji nikada nisu htjeli reskirati.ali samo god kasnije mog rodenja je izasel rogham..a onda je bilo prekasno,jer njega trebas primiti tik nakon poroda ili pobacaja ili ab-a.
da,ali se taj proces unistavanja djetetovih eritrocita zove fetalna eritroblastoza..i nakon toga se kaci sve i svasta.
a ontopik:
najbolje ti je da odes kod doktora opce prakse ili svog redovnog ginekologa da napravis sve pretrage(kao sto je vec netko napomenuo),a AB mozes obaviti gdje hoces,ionako se placa,pa je svejedno,ako zelis u Varazdin,idi u Varazdin(ako si cula dobre stvari o toj bolnici tamo)
evo moja frendica je napravila AB kad je imala godina kao i ti..nista posebno,otisla kod ginica,on je napravio pretrage i AB(jer je radio i u lokalnoj bolnici na porodima i abortusima).Napravila je to u lokalnoj anesteziji,kaze da ju nije nista bolilo,bilo je gotovo za oko 15-ak minuta,i za 4 sata je bila kod kuce,malo je morala mirovati i piti antibiotik.
sve ostalo sto sam vidjela je bilo dok sam bila na praksi u Vinogradskoj,ali ne bih ti preporucila da ides tamo..nisu bas najljubazniji:flop:
AFRODITA69
10.08.2007., 19:46
da,ali se taj proces unistavanja djetetovih eritrocita zove fetalna eritroblastoza..i nakon toga se kaci sve i svasta.
a ontopik:
najbolje ti je da odes kod doktora opce prakse ili svog redovnog ginekologa da napravis sve pretrage(kao sto je vec netko napomenuo),a AB mozes obaviti gdje hoces,ionako se placa,pa je svejedno,ako zelis u Varazdin,idi u Varazdin(ako si cula dobre stvari o toj bolnici tamo)
evo moja frendica je napravila AB kad je imala godina kao i ti..nista posebno,otisla kod ginica,on je napravio pretrage i AB(jer je radio i u lokalnoj bolnici na porodima i abortusima).Napravila je to u lokalnoj anesteziji,kaze da ju nije nista bolilo,bilo je gotovo za oko 15-ak minuta,i za 4 sata je bila kod kuce,malo je morala mirovati i piti antibiotik.
sve ostalo sto sam vidjela je bilo dok sam bila na praksi u Vinogradskoj,ali ne bih ti preporucila da ides tamo..nisu bas najljubazniji:flop:
da,znam..ali samo kazem sta sve snasa rizik..ja sam med sestra inace!;)doduse zavrsila sam faks vani i prakse..i 10 god staza u struci..nagledah se svega.
Violently happy
10.08.2007., 19:50
da,znam..ali samo kazem sta sve snasa rizik..ja sam med sestra inace!;)doduse zavrsila sam faks vani i prakse..i 10 god staza u struci..nagledah se svega.
ej pa di si kolegice?;)
ma to je koma,moja frendica,inace zivi u njemackoj..nisu joj dali Rhogam(uopce ne znam kako se to tamo moglo desiti,takav propust:eek: ) kod druge trudnoce i rodila je sina sa deformacijom ruke..ne moze se 100% dokazati da je od toga,ali pretpostavljaju:flop:
AFRODITA69
10.08.2007., 19:58
svasta se desava po tim bolnicama..iskreno,jedna stvar koja me uvjek odvrati od dolaska u hr za stalno,je zdravstvo.kako god da je..nije to jos tolko razvijeno kao ovdje.recimo,moja kcer se rodila sa 5 i pol mjeseci i kao sto svi kazu,da je to bilo u zg-nebi je bilo.zbilja,cula sam i vidla od nasih cura/zena koje su radale doma da je to ipak jos malo nerazvijeno prema ovome vani.a imam i jednu domacu med.sestru koja eto sada radi u usa pa mi kaze kak je to prema doma.tako das e ne cudim da ti zaborave dati rhogam ili drugo..desi se i ovdje ali nekak imam tu vise povjerenja.
AFRODITA69
10.08.2007., 20:04
recimo,citam tu da se ab kod nas radi samo do 12 tjedna..nije mi to jasno.a sta ako je preko???
u usa je granica za ab(bar u drzavama u kojima sam ja radila u zdravstvu) do 26 tjedna..s time da znaas kak to ide ako je preko 20-og tjedna i da fakat moras biti lud da se bez velikog razloga odlucis na tak nekaj..ali 12 tjedni mi je malo prekratak raspon.ja sam svoje ab-e imala rel na samom pocetku-dakle 9-10 tjedan..jer ne daju ti odma..8-10 tjedni je idealno zapravo..i naravno sa narkozom potpunom..a to je najbitnije.
Violently happy
10.08.2007., 20:12
recimo,citam tu da se ab kod nas radi samo do 12 tjedna..nije mi to jasno.a sta ako je preko???
u usa je granica za ab(bar u drzavama u kojima sam ja radila u zdravstvu) do 26 tjedna..s time da znaas kak to ide ako je preko 20-og tjedna i da fakat moras biti lud da se bez velikog razloga odlucis na tak nekaj..ali 12 tjedni mi je malo prekratak raspon.ja sam svoje ab-e imala rel na samom pocetku-dakle 9-10 tjedan..jer ne daju ti odma..8-10 tjedni je idealno zapravo..i naravno sa narkozom potpunom..a to je najbitnije.
a cuj..mozes birati zelis li totalnu ili lokalnu..cula sam svasta,moja mama je npr. napravila AB u opcoj anesteziji i rekla je da je znala,da ne bi niposto..bilo joj muka,povracala,dva dana joj bilo lose..a za tako kratak zahvat..ne znam,svatko drugacije reagira na razlicite vrste anestezija
btw,a gdje ti zivis u usa?(evo obecajem da necu vise offtopičit,ovo je zadnje;))
a gle forum ti je pun dusebriznika. ja kuzim da si ti premlada za bebu,
iskreno me baš briga ako se netko odlučio na abortus,njegova privatna stvar.
ali ako je premlada za bebu,definitivno je i premlada za sex.pogotovo sex bez zaštite sa kojom ti se desi ovakvo sranje,a da ne pričam o spolnim boleštinama.
super je kak se ekipa posexa sam tak,a poslje lupaju glavom od zid.
i nije mi cure uopće žao.
ali ako je premlada za bebu,definitivno je i premlada za sex.pogotovo sex bez zaštite sa kojom ti se desi ovakvo sranje,a da ne pričam o spolnim boleštinama.
Onda bi po tvom puno njih bilo nevino do braka. Hm....
I otkud ti znaš da se ona poševila bez zaštite?
pivka to je super šta kažeš ali totalno nestvarno........curi se dogodilo ono šta se može dogoditi svima a netko je premlad za bebu i u tridesetima a sex mu skroz dobro ide:p
lilly53
11.08.2007., 22:56
:top: ako samo ti njima reci. Pa sto ne odes kod svoje doktorke i lepo je pitas da li ja to mogu da uradim u Varazdinu??
lilly53
11.08.2007., 22:57
a ti si joj, cenim, drzala svecu dok se sexala??
i devojka nije trazila sazaljenje...
Markoleo
12.08.2007., 00:49
ej!!
ali ne kuzim neke stvari.
ako se svima lijepo jebati, a bez odgovornosti onda neka ti snose i posljedice.
a to sto bjezis od stvarnosti, ne vodi nicemu.
po meni abortus je ubojstvo.
abortus nema opravdanja, osim u dvije situacije.
ako se svima lijepo jebati, a bez odgovornosti onda neka ti snose i posljedice.pa snosi posljedice. nije da ima izbora, ne može reći "ovo dijete nije moje a i ako je baš me briga, nek se netko drugi nosi s tim".
po meni abortus je ubojstvo.zašto misliš da je nju briga što ti misliš o abortusu? :)
wondergirl21
12.08.2007., 02:19
ma znaaam, al jebiga sad je kasno, nema smisla vise drzat prodike, trudna je! vjerujem da joj je sad sve to sta kazes jasno, al sad je kasno!
ja sam nakon 1. operacije dobila injekcije zoladexa na 6 mjeseci kojima sam kao bila u stanju sličnom menopauzi i koje su mi trebale zaustaviti stvaranje novih cisti...no nakon tih 6 mj. opet se pojavila i to u još u agresivnijem obliku...nakon godinu dana 2. put operirana..od tada samo na cilestu...u zadnje vrijeme se opet loše osjećam, pa ću uskoro opet na pretrage:cry:
Žao mi je, nadam se da nećeš ići više na poeracije...
a imaš li djece, mislim zbog tog umjetnog dovođenja u stanje menopauze, meni moj dr nije htio ništa takvo napraviti, jer još nisam rađala...
Sretno na pretragama,nadam se da se nikad više neće vratiti
:kiss:
Gorriot
12.08.2007., 12:01
gotova stvar?!?
Ma koji kurac ženi popujete i savjetujete? Je vas pitala za MIŠLJENJE ili konkretnu INFORMACIJU....
bla bla...ja sam svoje rodila...bla bla napravi kako oćeš ali ja bi ovako....bla bla....ako nemate konkretnu informaciju ne tlačite ju,,
Mala raspitaj se za Vinogradsku...
suncica79
12.08.2007., 12:14
Bok,
upisala sam se na forum samo da ti dam odgovovor na pitanje. Ja sam ostala trudna s 19 godina, u krivom trenutku i s krivom osobom. Tek sam se bila upisala na faks, bez para, bez posla, daleko od kuce, s momkom s kojim sam bila 5 mjeseci, i koji me nakon sto je saznao za trudnocu ostavio (po muskom obicaju). Odlucila sam se za pobacaj, jer mi se cinilo da nema drugog izlaza. Samo da napomenem da sam znala da sam trudna i prije nego sam napravila test jer sam imala mucnine od prvog dana, i povracala sam stalno. Smrsavila sam jedno 5 kila u mjesec dana. Da ne duljim, otisla sam kuci, ispricala mami sta mi se dogodilo, i otisla na abortus. E zbog ovoga ti pisem. Ja sam otisla u privatnika jer sam mislila da je tako bolje a ustvari.....abortus bez ikakve anestezije i bez one injekcije za antitijela o kojoj se vec pricalo, iako sam ga upozorila vise puta da sam rh negativna. Takvu bol nisam u zivotu osjetila. Tako da ti je moj savjet da ako hoces napravit abortus ides u BOLNICU i da ti ne pada na pamet ici kod kakvog privatnika kao sto sam ja napravila. Ok, proslo je i to, nikada, ali stvarno NIKADA nisam pozalila, jer sam mjesec dana nakon toga upoznala svog sadasnjes supruga, imam dobar posao i sve mi je ok u zivotu. A znam dosta cura koje su rodile sa 18, 19 god. i neka mi niko ne prica o tome da im je zabavno u zivotu, pogotovo onima koje nemaju partnera pored sebe. Nisam rekla da se to sve meni desilo davne '98 godine.
A sto se tice gluposti da ces imati komplikacija i neces moci imati djece..... ja sam trenutno trudna iz prvog pokusaja i sve je u najboljem redu. Nemam ni mucnine, sve jedem i sve je ok (kaze gin. da je zato jer je trudnoca planirana i dijete zeljeno). Suprug zna i za moj abortus, jer se toga nikad nisam sramila. Srecom nemam problema ni sa antitijelima jer sam bila odlucila da budem li imala ikakvih problema da cu tuzit onog ginica kod kojeg sam radila abortus.
Eto, toliko od mene, znaci idi u bolnicu i ne razmisljaj vise o tome u buducnosti. Djecu ces imati kad TI odlucis, i prije svega kad TI BUDES SPREMNA.
Violently happy
12.08.2007., 12:50
Mala raspitaj se za Vinogradsku...
uh..nikako Vinogradska!!!!bila sam tamo na praksi nekih mjesec dana i bilo je prestrašno..neljubazno osoblje,abortusi se rade kao po traci..samo što ne vikne "Slijedeća!!" kad završi,plus jedan doktor se tako derao na jednu curu kojoj je radio abortus da sam ga poželjela odalamit preko gubice!!:mad: :mad:
Coco Vanilla
12.08.2007., 13:07
uh..nikako Vinogradska!!!!bila sam tamo na praksi nekih mjesec dana i bilo je prestrašno..neljubazno osoblje,abortusi se rade kao po traci..samo što ne vikne "Slijedeća!!" kad završi,plus jedan doktor se tako derao na jednu curu kojoj je radio abortus da sam ga poželjela odalamit preko gubice!!:mad: :mad:
To nije slučaj samo tamo.. Takve djevojke nisu baš najljepše tretirane po bolnicama..
Violently happy
12.08.2007., 14:59
To nije slučaj samo tamo.. Takve djevojke nisu baš najljepše tretirane po bolnicama..
sve ovisi od doktora do doktora..najbolji su mi oni što se pozivaju na prigovor savjesti i neke "krščanske" fore..a ipak to rade jer je dobra lova,i onda se iživljavaju na jadnim curama...koji licemjeri:flop:
znam da je post stari ali imam potrebu podijeliti svoje iskustvo. Potpuno suprotno od gore citiranog. Prvi pregled u životu nakon čega sam se osjećala prestrašno. nakon godinu dana trebao mi je karton za prebaciti se zajedno sa papa testom i gle čudna li čuda nemaju niti jedno niti drugo. Toliko o tome.
potpuno sam zaboravila da sam ovo napisala i javiti se da samu sebe opovrgnem.
nakon toga se sestra promijenila i imala sam nekoliko uzasno neugodnih epizoda a tog ljeta sam papu cekala od 5. do 9 mjeseca :rolleyes:
otisla sam privatniku a Curica zadrzala kao socialnog lijecnika cisto da negdje budem prijavljena. on kao lijecnik mi je bio ok i nista protiv njega.
edit: doznala sam da se curic preselio i kartone uzeo sa sobom pa ako netko ima konkretne detalje neka ih napise :)
-katrin-
14.08.2007., 12:54
samo da podijelim svoje iskustvo (razocaranje), mozda nekome dobro dodje.. do sada sam isla privatno kod ginekologa, ali cijelo vrijeme sam prijavljena i kod dr preko socijalnog, ali nisam bila kod nje jer sam bila strasno nezadovoljna njenim pristupom... i odlucila sam otici ponovo, cisto da joj dam drugu sansu, ali neeeeeeeeeeee vise nikad, zena je UZASNA!!!!! radi se o dr. sandri kovacevic iz doma zdravlja zeljeznicar.. izuzetno neljubazna, nepristupacna, nesusretljiva i sve ne ne ne ne doktorica, uzas!!!!
a gdje bi se moglo u slavoniji? hm.. aj ak netko ima iskustva tu.. :D
Leantra
14.08.2007., 14:31
samo da podijelim svoje iskustvo (razocaranje), mozda nekome dobro dodje.. do sada sam isla privatno kod ginekologa, ali cijelo vrijeme sam prijavljena i kod dr preko socijalnog, ali nisam bila kod nje jer sam bila strasno nezadovoljna njenim pristupom... i odlucila sam otici ponovo, cisto da joj dam drugu sansu, ali neeeeeeeeeeee vise nikad, zena je UZASNA!!!!! radi se o dr. sandri kovacevic iz doma zdravlja zeljeznicar.. izuzetno neljubazna, nepristupacna, nesusretljiva i sve ne ne ne ne doktorica, uzas!!!!
Ja sam kod nje također, no nemam tako loše iskustvo. Kad sam bila na svom prvom-prvom pregledu kod nje bila je dosta strpljiva dok me pokušala opustiti, no ima svojih mušica. No zato mi je sestra skroz ok, a pogotovo brzina kojom dodjem na red i kada je gužva (a uvijek je). Jedino mi se ne svidjaju te njene mušice. Jednom sam došla zbog nekakvog svrbeža i peckanja, a žena me upita da li se uz pilule štitim još kondomima, kažem ja da ne, što će mi onda pilule (a imam dugogodišnjeg partnera), a ona na mene osula paljbu kako muškom rodu ne treba vjerovati, zar ja stvarno mislim da je on meni vjeran i takve neke nebuloze...ostala sam:eek: paf. No drugi put je bila dobre volje, valjda joj bio pms il neš. :o
-katrin-
15.08.2007., 11:30
e tocno to!!!!! to njezino izderavanje i sl. i to iz totalno neutemeljenih razloga.. sta ona zna tko sam ja i kakav je moj partner!!??? mislim helloooooooo!!! ako je ona isfrustrirana, porijedjena i sl. ne moram ja zbog toga ispastati.. ja sam do sada bila 3 puta kod nje i svaki put je ista.. ne dozvoljava da ju se ista pita bez da otresito odgovori, nista ne objasni kako spada itd itd.. slazem se za sestru i brzinu, ali sta mi (nam) sve to vrijedi kad je doktorica takva kakva je.. strasno.. svaki put (ta 3 koliko sam bila) sam izasla od tamo na rubu suzu pa zar meni to treba!!!??
jel ide netko u Poliklliniku Vili kod Visnje Latin? kakva je? kakve su cijene?
Frendica mi je sad pod zadnje nahvalila doktoricu Latin ali cijena je prevelika-650 kn za pregled i papu:eek: .A ja imam problema sa začećem,hormonima,jajnicima...tako da ću ići dosta doktorima i to če me onda koštati previše.A i socijalku moram promjeniti i više ne znam gdje ići!
Što napraviti?
ok, nasla sam post :eek: i meni se cini da je to malo puno :o jos ako uz to radis i ultrazvuk koji je 350 taman tisucica :zubo:
i tako, čitajući ovaj topic, odlučila uvrstiti na listu samo one ginekologice koje su imale same pohvale (i to od strane više forumašica)....prema svemu pročitanom, nekak mi lista ovak izgleda:
privatnice:
1. Silva Babić (poliklinika Ginoderma)
2. Danka Mirić-Tešanić (privatna ginekološka ordinacija Grujić)
3. Višnja Latin (poliklinika Vili)
4. Vesna Harni (poliklinika Harni)
5. Tihana Mazalin (poliklinika Eljuga)
6. Maja Gudelj (poliklinika Harni)
7. Jasenka Grujić-Koračin (privatna ginekološka ordinacija Grujić)
8. Ulla Marton (poliklinika Marton)
da li je ona najskuplja s liste ovih nabrojanih ili su primjerice ove prve dvije sukladno tome i skuplje?
felis23
15.08.2007., 17:56
Zeznuta situacija...kao mlađa uvijek sam čvrsto razmišljala da bih pobacila ako bi se našla u takvoj situaciji...no kako su godine išle mijenjalo se i moje mišljenje...danas ima 24, i eto smatram da se nitko nema pravo igrat Boga, dijete nije kraj svijeta mada ti možda utim godinama tako djeluje, to je život, to je polovica tebe i kako god da ti je teško to je ono što će uvijek biti uz tebe...ma neću srat, ne znam za cijenu, al možda eto i nemoj gledat da prođeš što jeftinije već što bolje....al opet u tebi je život koji ćeš oduzeti a nemaš prava na to.
a ti si joj, cenim, drzala svecu dok se sexala??
i devojka nije trazila sazaljenje...
a šta ste odmah graknule na mene?
naravno da je ne žalim.sretna sam što se to meni nije desilo,a moglo je.
ali isto tako kao što sad traži savjet gdje i kako pobaciti mogla je tražiti savjet gdje i kako se zaštititi.
pa pobogu ima 18 godina!
i nadajmo se da će joj ovo biti prvi i posljedni abortus.ne zbog moraliziranja i zadiranja u njezino buduće psiho stanje.
i bolje da joj je netko držao svijeću dok se sexala.
a kako ti znaš da se ona nije štitila, ako joj nisi držala svijeću?
a šta ste odmah graknule na mene?
naravno da je ne žalim.sretna sam što se to meni nije desilo,a moglo je.
ali isto tako kao što sad traži savjet gdje i kako pobaciti mogla je tražiti savjet gdje i kako se zaštititi.
pa pobogu ima 18 godina!
i nadajmo se da će joj ovo biti prvi i posljedni abortus.ne zbog moraliziranja i zadiranja u njezino buduće psiho stanje.
slažem se! nije trebala očekivati da nitko neće komentirati i moralizirati! ...doći će za 2 mjeseca,ej opet sam trudna kamo da sad idem?! :flop:
:eek: mislim..ne dogodi se trudnoća ako pazis!
aurora-s
15.08.2007., 22:57
Ljudi nemojte cjepit curu. ako je 100 % sigurna u svoju odluku, posavjetujte je s adresom dobrog doktora.
Ja osobno nisam nikad bila za pobačaj, ali mi je prijateljica bila u groznoj situaciji u kojoj nije imala izbora, i to mi je promijenilo stav. Uglavnom išla je kod jednog privatnika koji se izdera na nju, neki psihopat, stan mu je ordinacija. u bolnici su isto bili nikakvi uvjeti. na kraju je išla privatno, u poznatu ordinaciju, dobila lokalnu,osoblje je bilo ljubazno, i kaže da je nije tako strašno boljelo, više momentalno. sve je završilo ok, a platila je mislim oko 1500kn.
Nikog ne treba osuđivat, svatko jednom u životu napravi malo veće sranje.. ali sigurno ga neće ponovit..
joanna_69
15.08.2007., 23:18
kakva sam ja to djevojka.... takva.... nisam zarazno bolesna.... takve djevojke su iste ko i sve druge djevojke....
joanna_69
15.08.2007., 23:21
budem tebe zvala pivka iduci put dok se budem sexala
4846 060/061 je br od poliklinike Vili.Cijena se ne sjećam. Tko ne zna : preselili su se u Črnomerec, blizu instituta za tumore. Ja sam tam išla kod dr Grljušića, stari doktor koji je davnih godina rekao da on ne bu delal na s nekakvim Kurjakom koji pojma nema pa je presel u Zurich i tam je bar po zadnjim informac. ubrzo postao ravnatelj ginekeologije ( to nešto govori), ja sam super zadovoljna . On dolazi jednu subotu mjesečno pa se treba pravovremeno naručiti. Za nekakve problemčiće sa začećima i sl. Grljušić je preporučio dr. Radončića. Tip je isto super i ne bih se složila da su ženski gin. bolji,bolje razumiju bla bla....s Radončićem možeš razgovarati bolje neg s frendicom. Toplo ih preporučam.
wondergirl21
16.08.2007., 03:56
kakva sam ja to djevojka.... takva.... nisam zarazno bolesna.... takve djevojke su iste ko i sve druge djevojke....
naravno, btw kak si? jesi saznala gdje, kako itd? :kiss:
Violently happy
16.08.2007., 08:00
Uopće se nemoj obazirati na lažne licemjere..svi oni imaju i previše sranja u životu,napravili su svakakve greške(ili oni možda nisu ljudi)i još uvijek mogu osuđivati druge.:flop:
nadam se da si između svega ovog smeća ipak dobila i neke korisne informacije.Sretno!
joanna_69
16.08.2007., 08:10
naravno, btw kak si? jesi saznala gdje, kako itd? :kiss:
pa 90% da cu ic u varazdin... nabavila sam imena nekih doktora i njihove kontakte... jos imam vremena razmislit di cu ic jer mogu ic tek 23.8. :kiss:
ok, nasla sam post :eek: i meni se cini da je to malo puno :o jos ako uz to radis i ultrazvuk koji je 350 taman tisucica :zubo:
Vaginalni ultrazvuk je rijetko gdje preko 100 kn..ako vam nije jasno sto placate kod privatnika , slobodno pitajte- uostalom oni su pruzatelji usluga i trebali bi izdati specificirani racun..
I ne, ona lista ne odgovara cjenovnom rangu- moja sestra ide kod Babicke pa pregled, papu i UZV placa 400 kn-pregled 100, UZV 100, bris 200..
Hannuma
16.08.2007., 10:14
Ma neslušaj ove kokoške...najdraže im je pametovat!
drž se!:kiss:
funkycow
16.08.2007., 11:15
Bok,
upisala sam se na forum samo da ti dam odgovovor na pitanje. Ja sam ostala trudna s 19 godina, u krivom trenutku i s krivom osobom. Tek sam se bila upisala na faks, bez para, bez posla, daleko od kuce, s momkom s kojim sam bila 5 mjeseci, i koji me nakon sto je saznao za trudnocu ostavio (po muskom obicaju). Odlucila sam se za pobacaj, jer mi se cinilo da nema drugog izlaza. Samo da napomenem da sam znala da sam trudna i prije nego sam napravila test jer sam imala mucnine od prvog dana, i povracala sam stalno. Smrsavila sam jedno 5 kila u mjesec dana. Da ne duljim, otisla sam kuci, ispricala mami sta mi se dogodilo, i otisla na abortus. E zbog ovoga ti pisem. Ja sam otisla u privatnika jer sam mislila da je tako bolje a ustvari.....abortus bez ikakve anestezije i bez one injekcije za antitijela o kojoj se vec pricalo, iako sam ga upozorila vise puta da sam rh negativna. Takvu bol nisam u zivotu osjetila. Tako da ti je moj savjet da ako hoces napravit abortus ides u BOLNICU i da ti ne pada na pamet ici kod kakvog privatnika kao sto sam ja napravila. Ok, proslo je i to, nikada, ali stvarno NIKADA nisam pozalila, jer sam mjesec dana nakon toga upoznala svog sadasnjes supruga, imam dobar posao i sve mi je ok u zivotu. A znam dosta cura koje su rodile sa 18, 19 god. i neka mi niko ne prica o tome da im je zabavno u zivotu, pogotovo onima koje nemaju partnera pored sebe. Nisam rekla da se to sve meni desilo davne '98 godine.
A sto se tice gluposti da ces imati komplikacija i neces moci imati djece..... ja sam trenutno trudna iz prvog pokusaja i sve je u najboljem redu. Nemam ni mucnine, sve jedem i sve je ok (kaze gin. da je zato jer je trudnoca planirana i dijete zeljeno). Suprug zna i za moj abortus, jer se toga nikad nisam sramila. Srecom nemam problema ni sa antitijelima jer sam bila odlucila da budem li imala ikakvih problema da cu tuzit onog ginica kod kojeg sam radila abortus.
Eto, toliko od mene, znaci idi u bolnicu i ne razmisljaj vise o tome u buducnosti. Djecu ces imati kad TI odlucis, i prije svega kad TI BUDES SPREMNA.
nisam imala pojma da privatnik uopće smije raditi ab....
ja sam sa 19 godina ostala t i to sa prezićem koji očigledno nije bio dovoljna zaštita. makar sam do tada tvrdila da nikad nebum išla na ab, ipak sam se sva van sebe našla na svetom duhu na pregledu gdje mi je doktor onakvoj zbunjenoj odmah zakazao termin za ab. uredno sam obavila krvnu grupu, a on me dobio na foru i rekao da se prijavim za idući dan ali da ne dođem, a u biti sam dobila njegov ''termin'' par dana kasnije... tako da sam zapravo išla na crno, tj. lova je išla njemu i sestri na ruke. na to bi trebalo paziti... srećom, nisam imala nikakve komplikacije...
Violently happy
16.08.2007., 11:50
nisam imala pojma da privatnik uopće smije raditi ab....
Može,ako ima ugovor s nekom bolnicom da to tamo radi,kao što privatnici rade i porode,također u bolnici s kojom imaju sklopljen ugovor
wondergirl21
16.08.2007., 14:11
pa 90% da cu ic u varazdin... nabavila sam imena nekih doktora i njihove kontakte... jos imam vremena razmislit di cu ic jer mogu ic tek 23.8. :kiss:
e super, stignes si dobro razmislit kud ces, sretno! sve bude ok :kiss:
pchela_mala
16.08.2007., 14:14
ponukana onom listom krenula se ja naručit u polikliniku harni.
nazvala, naručila se i ženska mi rekla - doktorica boras.
sad sam skužila da nije s liste.
iskustva? stignem još otkazat, imam tjedan dana....
cure bok,
evo i ja se javljam sa svojim iskustvom.
Borim se sa endometriozom već punih 10 godina:E
I ukratko, još je tu.
Nakon dvije laparatomije i odstranjena jednog jajnika i jajovoda, opet borba za drugi jajnik.
Jednostavno, ne da se beštija.
Na kraju je dr. rekao da pijem antibebi sve dok ne poželim bebu.
Probala sam piti čaj vrkuta i marulja i mogu reći, ako ništa drugo, bar više nemam bolne menzese.
Zanima me da li neko od vas ima problema sa spottingom?
Meni se uglavnom iza menzesa pojavljuje smećkasti iscjedak koji ponekad traje i sve do nove menstruacije. Pitala sam dr. za to, ali on je konstatirao da je to od endometrioze i nije mi dao nikakav lijek za to:confused:
Pošto to već traje par godina (pa čak i dok pijem antibebi) pomalo sam zbunjenja.
ne mogu ti pomoći,,,,,ali tako se užasavam ovakvih priča:mad: . Jesi li bila na pilulama nakon svake od tih operacija?
jesili pokušavala raditi bebu :o ..
evo da ti i ja kažem sretno,drž se,i ne daj da te kojekakve kokoške i licemjerke bacaju u neke depresije zbog tvoje odluke
zapamti da je ispravna odluka koju ti doneseš,kakva god bila :kiss:
ne mogu ti pomoći,,,,,ali tako se užasavam ovakvih priča:mad: . Jesi li bila na pilulama nakon svake od tih operacija?
jesili pokušavala raditi bebu :o ..
Simba vjerovatno si pitanje meni uputila:top:
Ne moraš se bojati, svatko od nas ima drugačiju priču. Moja je malo teža, ali navikneš se živjeti s tim.
Poslije operacija obavezno antibebi ili čak nešto jače npr. Danazol ili Zoladex.
One te stave u "fazu mirovanja" pa cista ne raste.
Međutim,
meni je to sve dosadilo. Stalno začarani krug.
Probali smo raditi bebu, ali za sad još ne ide:mad:
Tko zna, možda jednom i upali:cool:
Uglavnom se s tim više ne opterećujem jer se ovako bolje osjećam.
Prestala sam piti antibebi, pijem čajeve i trudimo se;)
Jedino što se stalno kontroliram da cista ne bi previše narasla.
Upravo bih trebala ovaj ili slijedeći mjesec na kontrolu da vidimo kaj se događa.
TajanstvenaZg
16.08.2007., 17:50
Hay ženice!!!!!Meni je naj ginekolog DR.ŠEBA KOJI SE NALAZI U DOMU ZDRAVLJA ŠVARCOVA.Vodio mi je cijelu trudnoću,a i nježan je i uvijek ima razumjevanja.Muški su bolji nego žene....
Zeznuta situacija...kao mlađa uvijek sam čvrsto razmišljala da bih pobacila ako bi se našla u takvoj situaciji...no kako su godine išle mijenjalo se i moje mišljenje...danas ima 24, i eto smatram da se nitko nema pravo igrat Boga, dijete nije kraj svijeta mada ti možda utim godinama tako djeluje, to je život, to je polovica tebe i kako god da ti je teško to je ono što će uvijek biti uz tebe...ma neću srat, ne znam za cijenu, al možda eto i nemoj gledat da prođeš što jeftinije već što bolje....al opet u tebi je život koji ćeš oduzeti a nemaš prava na to.
I....nebulozama nikad kraja.:rolleyes:
Hard Candy
16.08.2007., 18:53
Drzimo ti fige :)
Tihi-vz
16.08.2007., 20:17
neću te napadat, iako sam protiv pobačaja i ja ga nikad nebi napravila. iz varaždina sam, imam poznanicu koja je to napravila i košta oko 1000kn. mogu se raspitat...
javi se na PM...
filozofija
17.08.2007., 06:56
zara51, možeš li nam reć di si kupila čajeve vrkutu i marulju i kako se količinski piju?
zara51, možeš li nam reć di si kupila čajeve vrkutu i marulju i kako se količinski piju?
Cure, pretpostavljam da tih čajeva ima u svakoj biljnoj apoteci. Ja sam ih kupila u Zagrebu, u biljnoj apoteci preko puta Pedagoške akademije, od Subana.
Ja sam ih pila na način da sam zakuhala litru vode i u nju štavila 6 žličica vrkute i 4 žličice marulje. Pustila 15 min poklopljeno da odstoji i onda procijedila. Napomena, marulju ne treba piti za vrijeme menzesa budući može pojačati krvarenje (tak sam negdje pročitala, pa sam se toga i držala).
Tu kombinaciju piti 3 mjeseca pa napraviti pauzu od mjesec dana. Onda se može ponoviti.
JOŠ NEŠTO JAKO BITNO: tko pije bilo kakve hormone ne bi smio piti te čajeve budući ti čajevi utječu na regulaciju hormona, pa bi mogli neutralizirati djelovanje bilo kojih tableta kojima se utječe na hormone. Zato sam ja prije tih čajeva prestala piti antibebi.
Hard Candy hvala na dobrim željama!:kiss:
Vaginalni ultrazvuk je rijetko gdje preko 100 kn..ako vam nije jasno sto placate kod privatnika , slobodno pitajte- uostalom oni su pruzatelji usluga i trebali bi izdati specificirani racun..
I ne, ona lista ne odgovara cjenovnom rangu- moja sestra ide kod Babicke pa pregled, papu i UZV placa 400 kn-pregled 100, UZV 100, bris 200..
U poliklinici Vili vaginalni ultrazvuk je 350 kuna (color doppler 500), zvala sam u utorak da ih pitam.
Moj gin. ultrazvuk naplacuje oko 150-200 kn (ne sjecam se tocno) a vag.uzv u Vinogradskoj ukoliko dodjes bez uputnice je 150...naravno da uvijek i svudgje dobijes racun.
Cure, pretpostavljam da tih čajeva ima u svakoj biljnoj apoteci. Ja sam ih kupila u Zagrebu, u biljnoj apoteci preko puta Pedagoške akademije, od Subana.
Ja sam ih pila na način da sam zakuhala litru vode i u nju štavila 6 žličica vrkute i 4 žličice marulje. Pustila 15 min poklopljeno da odstoji i onda procijedila. Napomena, marulju ne treba piti za vrijeme menzesa budući može pojačati krvarenje (tak sam negdje pročitala, pa sam se toga i držala).
Tu kombinaciju piti 3 mjeseca pa napraviti pauzu od mjesec dana. Onda se može ponoviti.
Hard Candy hvala na dobrim željama!:kiss:
ja sam čitala da se ne pije ni poslije ovulacije,jer može poremetiti menzes, a ni za vrijeme menzesa...
JOŠ NEŠTO JAKO BITNO: tko pije bilo kakve hormone ne bi smio piti te čajeve budući ti čajevi utječu na regulaciju hormona, pa bi mogli neutralizirati djelovanje bilo kojih tableta kojima se utječe na hormone. Zato sam ja prije tih čajeva prestala piti antibebi.
hvala na informaciji,:five: nisam znala - je li vrijedi i za hormone za štitnu,da pitam, obzirom da piše ˝tko pije bilo kakve hormone˝ ?
hvala :kiss:
ja sam čitala da se ne pije ni poslije ovulacije,jer može poremetiti menzes, a ni za vrijeme menzesa...
hvala na informaciji,:five: nisam znala - je li vrijedi i za hormone za štitnu,da pitam, obzirom da piše ˝tko pije bilo kakve hormone˝ ?
hvala :kiss:
Amis, marulja se može piti od prestanka menzesa pa do ponovnog ciklusa.
Mislila sam na spolne hormone tj. ako se piju nekakvi lijekovi koji spriječavaju ovulaciju ili čak pojačavaju ovulaciju npr. Klomifen, onda se ne bi trebalo kombinirati s čajevima.
Za štitnu žlijezdu fakat ne znam :confused:
Odi na stranicu www.suban.hr pa postavi njima pitanje, obzirom da oni prodaju te čajeve trebali bi znati i odgovor.:D
studentica21
18.08.2007., 00:40
ja sam sa 19 godina ostala t i to sa prezićem koji očigledno nije bio dovoljna zaštita.
pročitala sam:"...i to sa penzićem koji očigledno nije bio dovoljna zaštita"
:D
Dr.Phil
18.08.2007., 01:42
Ja sam protiv toga ali tvoja odluka osoba ima pravo na svoju slobodu
wondergirl21
18.08.2007., 03:28
looool
funkycow
18.08.2007., 07:48
phahahaha...
bljak :eek: :rofl:
a kako ti znaš da se ona nije štitila, ako joj nisi držala svijeću?
nažalost nisam voajerka,zalomi se sex u 3 tu i tamo.ali ovoj curi svijeću držala nisam.sa čim se zaštitila?sa puknutim kondomom.i dok se ona prepucava po forumu sa nama proći će joj onih 12 tjedana pa stvarno neće nigdje abortirati.
uopće ne moraliziram ovoj curi,jer stvarno nisam protiv abortusa.samo se nadam da joj se neće desiti kao onoj koki u engleskoj koja je prošla godine imala 6 abortusa :eek: ,a ima tek 18g.
joanna_69
18.08.2007., 22:42
nažalost nisam voajerka,zalomi se sex u 3 tu i tamo.ali ovoj curi svijeću držala nisam.sa čim se zaštitila?sa puknutim kondomom.i dok se ona prepucava po forumu sa nama proći će joj onih 12 tjedana pa stvarno neće nigdje abortirati.
uopće ne moraliziram ovoj curi,jer stvarno nisam protiv abortusa.samo se nadam da joj se neće desiti kao onoj koki u engleskoj koja je prošla godine imala 6 abortusa :eek: ,a ima tek 18g.
ja ih budem imala 7.... ustvari ovo mi je sad prvi... i onda mjesec dana se poslje nesmem sexat... onda vec pocetak 10 mjeseca dok bi mogla zatrudnit opet.... i onda opet abortus... a fak nemrem ga imat 7 put do kraja godine... mislim da se tebi desilo tak nekaj nebi srala... al naravno ti si sigurno nepogrijesiva kad ostavljas takve komentare na forumu.... ti si savresena... ima moj respekt :s ... znam da glupo zvuci ovaj komentar, al nemres sad ti pricat kak mi se bu to stalno dogadalo jer sam neodgovorna... ne poznas me...
nephthys
18.08.2007., 22:56
joanna, znam da je malo teško, upadaju u oči, al daj ih ignoriraj. valjda se sve te tete osjećaju bolje kad tako pljuju po drugima, bez nekih argumenata.
ne znam, zašto vi sve tu skačete na curu ko da se troši bez ikakve zaštite, kad to uopće ne znate? pa može mi se dogoditi da ostanem trudna i na piluli uz kondom!
jo, nadam se da će sve proći dobro, i da ćeš naći dobrog doktora koji će te tretirati ko čovjeka :top:
p.s- i ja sam pročitala "s penzićem" :rofl:
ptica_dodo7
20.08.2007., 12:26
Zanima me cijena rutinskog pregleda kod nje. Bilo je o njoj govora i postavljeno je ovo pitanje ali nema odgovora. Pa vas molim, hitno mi je!
Hvala
Lavica-88
22.08.2007., 11:05
Ima tko iskustva s kontracepcijskim pilulama Trinovum? i dobrih i loših?
Dobila sam ih prošli tjedan, i ginekologica mi je napomenula da sadrže veliku dozu hormona te me uputila na vađenje krvi da vidi kak budem ih prihvatila, no moj partner je dosta skeptičan prema pilulama. Je li moguće da kasnije imaju negativnih utjecaja na začeće ?
marelica_
22.08.2007., 12:24
zna li mozda netko da li se u ljekarni mogu kupiti vaginalete bez recepta? Mislim da imam simptome a ne da mi se cekat 200 godina da me ginekologica primi, hvala
Kristina19
22.08.2007., 12:27
zna li mozda netko da li se u ljekarni mogu kupiti vaginalete bez recepta? Mislim da imam simptome a ne da mi se cekat 200 godina da me ginekologica primi, hvala
Kakve vaginalete? Ja sam kupovala Plimicol i Canesten bez frke :D
Ivanicapeca
22.08.2007., 12:31
Znam da ti se neda, ali vjeruj mi zbog tog "neda mi se" možeš dolje napraviti takvo sranje da će ti se čekanje u čekaoni činiti kasnije najmanjim problemom.
Ja sam tak jednom kupila na svoju ruku Geonistin jer sam mislila da imam gljivice:rolleyes: pa se stvar dodatno zakomplicirala, jer nije bio to problem. Uglavnom, više neću nikad :zubo:
marelica_
22.08.2007., 12:39
hvala
a bila sam nedavno i sve je bilo u redu, sad sam po simptomima skuzila da je vjerovatno neka gljivica pa reko da ne ne idem tamo pa da probamo laksim putem :)
darkNess(ie)
22.08.2007., 17:50
helou
jel znate mozda koliko kod privatnika dodje bris na gljivice (candidu)?
dakle ne na klamidiju i sve ono sto se salje u laboratorij, nego samo bris koji odmah pogleda pod mikroskopom?
Kristina19
22.08.2007., 22:15
helou
jel znate mozda koliko kod privatnika dodje bris na gljivice (candidu)?
dakle ne na klamidiju i sve ono sto se salje u laboratorij, nego samo bris koji odmah pogleda pod mikroskopom?
To spada u pregled a mislim da ti pregled nije više od 150 kuna. Nemre bit kad je pregled + UVZ + papa oko 400-500kn, kako gdje
Allexis
22.08.2007., 22:15
prije 2 i po mj. imala sam upalu mjehura (1. put mi se to dogodilo) i doktor mi je dao antibiotike koje sam pila 2 tjedna, bez da mi je napravio urinokulturu.....nakon tog sam ja dobila candidu (za što uopće nisam znala da se može dooditi nakon antibiotika), pa sam misleći da mi se vratila upala mjehura kupila u ljekarni novo pakiranje antiobiotika za još 2 tjedna (što je naravno pogoršalo stanje)...tek nakon mjesec dana antibiotika sam otišla kod ginekologice i rezultat je bila candida.....dala mi je canesten vaginalete i kremu, pa je papa test nakon toga bio ok....medutim, 10 dana nakon toga se upala mjehura opet vratila, i ja opet na tabletama (sinersul)......ovaj mi je put napravio urinokulturu: rezultat je escherichia coli....nije mi ništa za to dao već je rekao da pijem puno čaja i da ću ponovo napraviti urinokulturu za 3 tjedna....novi rezultati stigli jučer i opet isto....doktor kaže da dugo treba da se ta bakterija makne, ali mi nije dao nikakvu terapiju.....što sad? jel jedino rješenje piti čaj i svako malo napraviti test or? btw. jel tu samo može pomoći doktor ili se može i kod ginekologa :confused:
Ava Adore
22.08.2007., 22:58
Možda je mala koncentracija pa ti nije ništa dao :confused: Tj. ne znam kako točno da se izrazim, piše ti u nalazima onaj broj... nešto :zubo:
Meni je bila velika pa sam pila svašta za to, trebalo je stvarno dugo da prođe :rolleyes:
Mary Cas
22.08.2007., 23:58
Možda je mala koncentracija pa ti nije ništa dao :confused: Tj. ne znam kako točno da se izrazim, piše ti u nalazima onaj broj... nešto :zubo:
Meni je bila velika pa sam pila svašta za to, trebalo je stvarno dugo da prođe :rolleyes:
10 na 5.
ja popila 12 tjedana antibiotika litre i litre čaja da bi se riješila te gadosti, ali meni se bila popela do bubrega.. i isto su me tak gljivetine napale 2 puta.. u ovom slučaju ti ginekolog moze samo gljivicama liječit, urinarni trakt je briga doktora opće prakse/urologa... a da ti nije dao terapiju ne mogu vjerovati!!!:eek: :eek: :eek: e.coli može, ako se ne liječi, uzrokovat gore stvari od upale mjehura:flop:
:rock: Hvala puno!!!! Tebi želim najprije skori susret s muškarcem tvog života i zaista se nadam da ćemo uskoro jedne drugima pisati o jutarnjim mučninama :bljak:
:kiss: puno hvala na lijepim željama :grli:
Ivanicapeca
23.08.2007., 11:28
prije 2 i po mj. imala sam upalu mjehura (1. put mi se to dogodilo) i doktor mi je dao antibiotike koje sam pila 2 tjedna, bez da mi je napravio urinokulturu.....nakon tog sam ja dobila candidu (za što uopće nisam znala da se može dooditi nakon antibiotika), pa sam misleći da mi se vratila upala mjehura kupila u ljekarni novo pakiranje antiobiotika za još 2 tjedna (što je naravno pogoršalo stanje)...tek nakon mjesec dana antibiotika sam otišla kod ginekologice i rezultat je bila candida.....dala mi je canesten vaginalete i kremu, pa je papa test nakon toga bio ok....medutim, 10 dana nakon toga se upala mjehura opet vratila, i ja opet na tabletama (sinersul)......ovaj mi je put napravio urinokulturu: rezultat je escherichia coli....nije mi ništa za to dao već je rekao da pijem puno čaja i da ću ponovo napraviti urinokulturu za 3 tjedna....novi rezultati stigli jučer i opet isto....doktor kaže da dugo treba da se ta bakterija makne, ali mi nije dao nikakvu terapiju.....što sad? jel jedino rješenje piti čaj i svako malo napraviti test or? btw. jel tu samo može pomoći doktor ili se može i kod ginekologa :confused:
O Isuse Kriste debila:rolleyes:
Ovak, šema ti je da se pije prvo antibiotik, onda se pije kutija Ninura (uroseptik) 2x2 kapsule, a onda se Ninur pije još 6 mj. jedna kapsula dnevno da se the bitch iskorijeni, jer tebi se izgleda lijepo ugnijezdila.
Odi kod njega i traži da ti da Ninur dok ti se bakterija na proširi tijelom:mad: Što se tiče antibiotika, odguslala si svoje overdose, tako da mislim da nećeš moći još jednu dozu primiti. Inače za ubuduće, dok piješ antibiotik, moraš se oblokavati tekućinom jer ti inače neće biti nikakvog dugotrajnijeg efekta što se tiče e. coli.
Bitno je da se doslovno oblokavaš Uvinom ili čajem od brusnica. Nikako jedno i drugo jer se pobijaju međusobno. Ako si na Uvinu izbjegavaj sve kiselo, jer je Uvin lužnat (brusnica je kisela). Jako je bitno da se izmokravaju novo nastale bakterije i da ne stvaraju nove kolonije koje će se pritajiti, pa opet aktivirati kad im se pošlihtaju uvjeti.
Za gljivice traži Difulcan, to ti je samo jedna bomba kapsula. Nakon toga počni piti Lactogyn, probiotik u kapsulama. Super održava stanje dolje, posebno kad si na antibioticima, samo moraš paziti kak se onda pije. Piše ti u uputama. Svakako si ga nabavi.
P.S. možda ćeš imati problema naći Ninur, jer je Belupo izgleda ostao bez supstanici za proizvodnju. Ako si u zg. bilo ga je u zalihama u Dugavama u apoteci u njihovom domu zdravlja.
E da, nema ti sexa bar mjesec dana i dok ne riješiš gljivice. Ak imaš komada i on se mora liječiti od gljivica jer će ti ih samo ponovo prenijeti.:flop:
Znam kak ti je:o
mousse od čokolade
23.08.2007., 11:32
eserihiju coli furala 6 godina - niti jedan antibiotik nije pomogao.. zlo mi dode kad se sjetim tog razdoblja i neizdrzivog pecenja pri svakom mokrenju.
sto me izljecilo? mozete misliti da su bapske price..ali acidofil. svaki dan jedan - do dva. i nakon nekoliko mjeseci jedenja, eserihija je bila proslost. acidofil u sebi sadrzi bakteriju (nemojte me sad.. ne znam kak se zove :zubo:) koja odrzava zdravlje urinarnog trakta..
nije ti na odmet ni brusnica u bilo kojem obliku ;)
prvi i zadnji put da me izljecila priroda. jej.
p.s. meni ni uvin nije pomogao.
- a acidofil nam je savjetovao sam fattorini u klaicevoj...
darkNess(ie)
23.08.2007., 12:27
To spada u pregled a mislim da ti pregled nije više od 150 kuna. Nemre bit kad je pregled + UVZ + papa oko 400-500kn, kako gdje
a ja ne idem na pregled neg na terapiju ektopije pa bi htjela i ovo napraviti.
Al dobro, nema veze, tak i tak danas idem pa cu znati.
Bok cure, htjela bi se narucit u polikl. Vili tamo negdje oko 10.09. ( nakon menge ) . Po postevima sam shvatila da su svi ok ali bi bilo super da mi javite tko je najbolji za vodjenje trudnoce osim dr.Latin jer se za nju vjerojatno dugo ceka.
Ima tko iskustva s kontracepcijskim pilulama Trinovum? i dobrih i loših?
Dobila sam ih prošli tjedan, i ginekologica mi je napomenula da sadrže veliku dozu hormona te me uputila na vađenje krvi da vidi kak budem ih prihvatila, no moj partner je dosta skeptičan prema pilulama. Je li moguće da kasnije imaju negativnih utjecaja na začeće ?
Ja sam koristila Trinovum i moje iskustvo s njima je odlicno. To su tzv. triciklicne pilule, sto znaci da sadrze razlicitu kombinaciju hormona, kroz tri faze i na taj nacin ustvari oponasaju prirodan ciklus. Tako npr. u trecoj fazi sadrze povecanu dozu progesterona... Tako nekako sam to ja razumjela.
U svakom slucaju jedino s tim pilulama nisam imala probojno krvarenje i ciklus mi je bio savrsen na 28 dana.
Balkanka
26.08.2007., 11:09
počela sam čitati postove od prve stranice i shvatila kako mnoge cure rađe ide kod ginekologice jer ih ona kao bolje shvaća a da ginekolozi omalovažavaju pacijantice...sa svim curama sa kojima sam pričala o ginekolozima, sve su bile kod žene i sve su se jako žalile..razlog: bile su grube, nesusretljive i prave mesarke...ja imam ginekologa koj nije privatnik..bila sam samo jednom na pregledu i sve mi je pojasnio i bio je jako strpljiv..sve mi je objasnio i bio je susretljiv...uskoro se spremam otići po pilule...kod žene se nemogu zamisliti...
Bok cure, htjela bi se narucit u polikl. Vili tamo negdje oko 10.09. ( nakon menge ) . Po postevima sam shvatila da su svi ok ali bi bilo super da mi javite tko je najbolji za vodjenje trudnoce osim dr.Latin jer se za nju vjerojatno dugo ceka.
ja već godinama idem kod dr. Marton... i moja majka i šogorica (kojoj su dr. Marton vodile dvije trudnoće, i to podosta komplicirane)
sve smo zbilja jako zadovoljne i nema problema sa čekanjem. :D
sve ostale informacije na PM.
eni kveščnz? :zubo:
acidofil u sebi sadrzi bakteriju (nemojte me sad.. ne znam kak se zove :zubo:) koja odrzava zdravlje urinarnog trakta..
laktobacili. :kiss:
Tweety4c
26.08.2007., 15:31
Imate li kakvih iskustava sa dr.Tanjicom Pavlek? Vidjela sam da ju neke cure ovdje hvale pa me zanima ima li jos netko... i znate li mozda prima li nove pacijente?
Hvala ti k-bass, ali si me i malo zbunila jer na net stranici poliklinike ( u imenima dr-a za specijalisticke preglede ) se nigdje ne spominje ine tog dr-a ili dr-ice, pa da ne ispadne ?? kad nazovem tamo. Inace ja planiram trudnocu pa bi htjela vec i prije krenuti s nekim dobrim.
Sorry ak sam malo zbunjena!
sara0805
26.08.2007., 21:10
Zanima me je li netko od vas pio tablete kojima se odgodi menzis ili izazove ranije i kako to funkcionira. Idem na putovanje, a baš tada trebam dobit, a imam užasne bolove prva tri sata i nemogu stajat, nego povraćam i uglavnom umirem, a to baš i nebi bilo dobro :mad:
plavushaa
27.08.2007., 10:50
ja jos uvijek nemam ginekologa.. kak to ide? kaj nazovem nekog i pitam il kaj
plavushaa
27.08.2007., 11:08
covjece ja imam 23, nisam dijete a razmisljam o abortusu.. jebiga nisam spremna i nemogu
Ava Adore
27.08.2007., 11:27
ubit ću se :rolleyes:
Dajte mi recite što je s tim Rh faktorom?Mislim,zašto se događaju takve deformacije ako žena ne dobije serum??
Kakve deformacije :confused: Anti-D se daje kad je žena Rh-negativna jer ima šanse da začeto dijete bude Rh pozitivno i tijelo žene plod prepoznaje kao strano tijelo i dolazi do pobačaja al ne znam dal se kakve deformacije događaju.
Ukratko.
Joanna 69 daj javi kak je sve prošlp, može i na PM
Koliko znam ne dolazi do deformacija, ali dolazi do fetalne eritroblastoze (hemolitička anemija) ili do fetalnog hidropsa (generalizirana oteklina fetusa koja završava pobačajem ili djete se rodi mrtvo).
Balkanka
27.08.2007., 20:14
gotova stvar?!?
znači, bolje je da dijete odraste u domu i da cijeli život pati jer misli da ga majka nije voljela, jel?:rolleyes:
Balkanka
27.08.2007., 20:22
ma da..sjetila sam se..zbog fetalne eritroblastoze.
znam da nije on topic ali jel to svaka trudnica dobivai zašto? ili je to samo kod abortusa?
znam da nije on topic ali jel to svaka trudnica dobivai zašto? ili je to samo kod abortusa?
Ne, ne dobiva to svaka trudnica, nego ona koja je Rh negativna.
mici123
28.08.2007., 08:18
eserihiju coli furala 6 godina - niti jedan antibiotik nije pomogao.. zlo mi dode kad se sjetim tog razdoblja i neizdrzivog pecenja pri svakom mokrenju.
sto me izljecilo? mozete misliti da su bapske price..ali acidofil. ......
vidim da je puno cura imalo sličan problem, pa imam par pitanja.
imala sam eserihiju prije 4 godine. popila kuru antibiotika, i nakon toga mi je bilo ok. pitala sam doktoricu da li trebam ponoviti nalaz urinokulture da se vidi da li sam izliječena, a ona je rekla da ne treba. :confused: kao, ako nemam nikakvih problema niti simptoma, onda je ok. ??
da li ste vi radile urinokulturu dok nije pokazalo da nema bakterije?
da li je nekom bilo ok, a urinokultura pokazuje prisustvo bakterije?
pitam jer mi nije jasno da sam ja s 2 tjedna antibiotika uništila beštiju, a svi govore da je se teško riiješiti.
i da, kod gljivica (candida) mi nisu pomagale nikakve vaginalete, nego posebna prehrana (puuuuno acidofila između ostalog)
Ivanicapeca
28.08.2007., 09:29
vidim da je puno cura imalo sličan problem, pa imam par pitanja.
imala sam eserihiju prije 4 godine. popila kuru antibiotika, i nakon toga mi je bilo ok. pitala sam doktoricu da li trebam ponoviti nalaz urinokulture da se vidi da li sam izliječena, a ona je rekla da ne treba. :confused: kao, ako nemam nikakvih problema niti simptoma, onda je ok. ??
da li ste vi radile urinokulturu dok nije pokazalo da nema bakterije?
da li je nekom bilo ok, a urinokultura pokazuje prisustvo bakterije?
pitam jer mi nije jasno da sam ja s 2 tjedna antibiotika uništila beštiju, a svi govore da je se teško riiješiti.
i da, kod gljivica (candida) mi nisu pomagale nikakve vaginalete, nego posebna prehrana (puuuuno acidofila između ostalog)
U principu bi trebalo ponoviti urinokulturu. Pretpostavljam da ti je dr. napravila običnu pretragu urina i da nije bilo nikakvih bakterija u vidnom polju pa je pretpostavila da nema ni e.coli ni potrebe za urinokulturom.
Moguće je da nemaš tegoba i da imaš e.coli. Trebala bi ponoviti urinokulturu svakih nekoliko mj. da se stvar drži pod kontrolom. Ako je mokraća sterilna godinu dana, mislim da je stvar riješena. Isto me čudi da ti nije dala i neki uroseptik da odpiješ bar kutiju poslije antibiotika, tipa Ninur.
Ubuduće kada ćeš ponovo piti neki antibiotik, preventivno pij i Lactogyn kapsule. To ti je probiotik za održavanje flore. Mislim da se za vrijeme terapije antibioticima piju 2x1. Acedofil je isto super.
Tsunade
28.08.2007., 12:19
Ej cure, izgubila sam onaj papirić iz Cilesta, pa ne znam kad se pije prva pilula nakon pauze :o Zadnju sam popila u petak, kad moram otvoriti novi paket, neka mi netko kaže, plizzzz :)
Za curke koje su imale operaciju: Nakon koliko vremena ste nastavile sa seksualnim odnosima?
meni rekao ginić, čim izađeš iz bolnice počni raditi na djetetu :) pa pretpostavljam da smiješ odmah...
ali ti ipak najbolje znaš kako se osjećaš, pa slušaj svoje tjelo :)
:kiss:
Hard Candy
28.08.2007., 12:23
Nakon 2 mjeseca mislim da ti se ništa više ne može dogoditi ako ti rane normalno zacjeljuju.
:eek:
Ej cure, izgubila sam onaj papirić iz Cilesta, pa ne znam kad se pije prva pilula nakon pauze :o Zadnju sam popila u petak, kad moram otvoriti novi paket, neka mi netko kaže, plizzzz :)
:( na žalost, ne znam ništa o Cilest-u
Hard Candy
28.08.2007., 12:25
meni rekao ginić, čim izađeš iz bolnice počni raditi na djetetu :) pa pretpostavljam da smiješ odmah...
ali ti ipak najbolje znaš kako se osjećaš, pa slušaj svoje tjelo :)
Hvala .. Huh, skoro me herc :D:kiss:
:eek:
:rofl: :rofl: :rofl: šta , predugo ili premalo vremena :D
Hvala .. Huh, skoro me herc :D:kiss:
ah dobila sam odgovor :rofl: :D
osmi dan od zadnje tablete, znači u subotu next
baby doll
28.08.2007., 12:33
Imam jedno pitanjce za cure koje su išle ili još uvijek idu u polikliniku Harni. Htjela bih otići tamo, ali hitno, do kraja ovog tjedna. Kakva su vaša iskustva s naručivanjem, mislim za koliko unaprijed se može naručiti s obzirom da su one vrlo "popularne"? Jer ako se ne mogu naručiti za dva-tri dana, trenutno mi to ne paše pa ću ići negdje drugdje. Molim vas, pomagajte!
Ivanicapeca
28.08.2007., 12:40
osmi dan od zadnje tablete, znači u subotu next
a ne sedmi?
mama Dalton
28.08.2007., 12:49
ja jos uvijek nemam ginekologa.. kak to ide? kaj nazovem nekog i pitam il kaj
Plavusho, sram te bilo. Zezaš se sa zdravljem. :nono:
Ak misliš ići privatno, odluči gdje, nazovi, naruči se za pregled i papu ili štogod (misli da ti je to sad cca 300 kn=.
Z državne nisam ziher, no vjerovatno se isto tako treba dogovoriti dosta unaprijed, prijavizti se na HZZO...
No samo kreni već jednom!!
mama Dalton
28.08.2007., 13:02
Kakve deformacije :confused: Anti-D se daje kad je žena Rh-negativna jer ima šanse da začeto dijete bude Rh pozitivno i tijelo žene plod prepoznaje kao strano tijelo i dolazi do pobačaja al ne znam dal se kakve deformacije događaju.
Ukratko.
Joanna 69 daj javi kak je sve prošlp, može i na PM
Evo, baš zato. JA sam Rh negativna, i tako su mi to protumačili kod vođenja trudnoće. Inače, rhogam se treba dobiti u roku od 72 sata nakon poroda/pobačaja.
I još jedno iskustvo - moja je jedna trudnoća (nažalost) završila kiretažom. U Petrovoj, pod lokalnom anestezijom. Nije me niša boljelo ni tijekom ni nakon toga. Poslije odležiš oko 4 sata u bolnici da se uvjere da je sve ok. I - nisam trebala sama nabavljati rhogam, dobila sam ga tamo I sve je bilo preko uputnine i besplatno.
a ne sedmi?
pauza traje sedam dana i osmi se uzima tableta
Ivanicapeca
28.08.2007., 20:08
pauza traje sedam dana i osmi se uzima tableta
Jebote, ja sam tek sad skužila da sam cijelo ovo vrijeme pila pilse 7 dan, tj. nakon tjedan dana:rolleyes: Koja zabluda:zubo:
:brukica:
Ivanicapeca
28.08.2007., 20:20
Plavusho, sram te bilo. Zezaš se sa zdravljem. :nono:
Ak misliš ići privatno, odluči gdje, nazovi, naruči se za pregled i papu ili štogod (misli da ti je to sad cca 300 kn=.
Z državne nisam ziher, no vjerovatno se isto tako treba dogovoriti dosta unaprijed, prijavizti se na HZZO...
No samo kreni već jednom!!
Odeš do bilo kojeg ginekologa koji ima ugovor sa HZZO i pitaš dali primaju još novih pacijentica. Neki su pretrpani, a neki imaju još mjesta.
Zanima me je li netko od vas pio tablete kojima se odgodi menzis ili izazove ranije i kako to funkcionira. Idem na putovanje, a baš tada trebam dobit, a imam užasne bolove prva tri sata i nemogu stajat, nego povraćam i uglavnom umirem, a to baš i nebi bilo dobro :mad:
dakle...
1) ako piješ kontracepciju, samo nastavi pit sljedeću kutiju bez pauze... (nije zdravo) ili prekini prvu ranije ak želiš dobit... (isto nije najzdravije, al bolja solucija)
2) postoje tablete za izazivanje menge, i trebaš na to mislit bar 7 dana ranije (piju se u prosjeku 3-5 dana). ovo, u slućaju redovite menge, je iznimno nezdravo...
al, svejedno je bolje otić kod ginekologa... i vidjet, ak se baš mora...:cool:
filozofija
29.08.2007., 06:14
kad smo već kod tableta,moj ginekolog je rekao da počnem pit tablete peti dan otkad mi dođe menzes?! inače se piju od prvog dana koliko sam skužila, pa neznam zašto je to meni tako rekao.a i nije mi ništa rekao da ih ne prekidam pit.jer neke od vas kažu da bi tablete trebalo pit bez ikakve pauze. :confused:
Jebote, ja sam tek sad skužila da sam cijelo ovo vrijeme pila pilse 7 dan, tj. nakon tjedan dana:rolleyes: Koja zabluda:zubo:
:brukica:
a još ih piješ?
smajli30
29.08.2007., 11:05
O uzimanju kontracepcije:
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/03_kontrac_tab.asp
Ivanicapeca
29.08.2007., 11:44
a još ih piješ?
Pijem yasmin
Pitala sam odmah jutros ginićku, kaže da nije bed:D
Evil-Lyn
29.08.2007., 14:13
Pročitala sam nekoliko postova gdje su se cure raspitivale o ginu na području Vrbana ili Jaruna. :D Ali i za sve ostale...
U Vrbanima-dr.Zdenko Kraljević, Vrbani III, Kutnjački put 9., 3874004-vrlo stručan, ugodan, normalan čovjek-samo pohvale za njega. I još mu je veliki plus što radi i u Vinogradskoj bolnici pa ako zatreba kakav operativni zahvat ili kompliciranija pretraga-sve napravi. Radio mi je laparoskopiju pa znam i stvarno-sve 5. :frajer:
Mama ide dr. Jelekoviću na Jarunu, Horvaćanska cesta preko puta one crkve i jako je zadovoljna...a valjda mama zna! :zubo:
I jedan i drugi su privatnici, ali vrijede svake kune-a kako sam isprobala i neke druge poliklinike i ord.-to su vrlo prihvatljive kune! :top:
sanja_volim orhideje
29.08.2007., 14:27
Jel netko zna dal dr. Silva Babić inzistira na vadjenju krvi prije nego da recept za pilule? Pitam jer sam vadila krv prosle god u 5. mj i sad mi se ne da opet....
darkNess(ie)
29.08.2007., 14:49
Jel netko zna dal dr. Silva Babić inzistira na vadjenju krvi prije nego da recept za pilule? Pitam jer sam vadila krv prosle god u 5. mj i sad mi se ne da opet....
Nece ti dati bez nalaza krvi, pa mora vidjeti u kakvom ti je stanju jetra. A to sto si vadila krv prije vise od godinu dana ti nist ne znaci.
A vadjenje krvi obavis ujutro i mirna si.
sanja_volim orhideje
29.08.2007., 15:23
Nece ti dati bez nalaza krvi, pa mora vidjeti u kakvom ti je stanju jetra. A to sto si vadila krv prije vise od godinu dana ti nist ne znaci.
A vadjenje krvi obavis ujutro i mirna si.
Je, je, da je tako lako....imam nizak tlak i onda sam u banani iducih 2 dana, a da ne kazem koliko mi treninga propadne jer me obicno ruka boli par dana...
A nist, morat cu to isplanirati nekako....
sara0805
29.08.2007., 18:42
dakle...
1) ako piješ kontracepciju, samo nastavi pit sljedeću kutiju bez pauze... (nije zdravo) ili prekini prvu ranije ak želiš dobit... (isto nije najzdravije, al bolja solucija)
2) postoje tablete za izazivanje menge, i trebaš na to mislit bar 7 dana ranije (piju se u prosjeku 3-5 dana). ovo, u slućaju redovite menge, je iznimno nezdravo...
al, svejedno je bolje otić kod ginekologa... i vidjet, ak se baš mora...:cool:
A si ti to probala? Znam da je to loše, ali neznam šta da radim valjda za jedan put neće biti niš strašno, ali svejedno idem ginekologu, baš sam se naručila.
dreamer~dreams
29.08.2007., 22:08
znate li dobrog socijalnog ginekologa koji ima i uzv, da se ne mora na uzv ići na neko treće mjesto?
hvala
A si ti to probala? Znam da je to loše, ali neznam šta da radim valjda za jedan put neće biti niš strašno, ali svejedno idem ginekologu, baš sam se naručila.
probala sam prekinut kontracepciju ranije (jer sam završila na operaciji), pa mi je i došla ranije onoliko dana kolko tableta nisam popila...
a kak imam bed da dobijem mengu 3 puta godišnje ak nisam na tabletama, izazivala sam ju sa dabrostronom... i još jednom sa nečim... jer sam trebala počet pit yasmin, a menge nije bilo 5-6 mjeseci...
dakle, sve to igra... najbezbolnija solucija ti je ak već uzimaš kontracepciju, pa kombinirat...
e, obzirom da mi je frendica jedna od tih koja pada u nesvjest, riga i nesposobna je disat kad ima mengu, mogu ti savjetovat tablete protiv boli. jer, suština problema nije u mengi, nego u boli. takvim osobama pozli i na najmaanju glavobolju. naprosto, nizak prag tolerancije bolova. ak se prepoznaješ u tome, samo se dobro ušlagiraj neofenom ili sl i sve bu ok... :D
Evil-Lyn
30.08.2007., 13:02
znate li dobrog socijalnog ginekologa koji ima i uzv, da se ne mora na uzv ići na neko treće mjesto?
hvala
Dr. Šeba u Švarcovoj. :top: Moraš platiti 100 kuna, ali dr je super, a to je u pola cijene nego kod privatnika ili u bolnici bez uputnice.
Elektra
31.08.2007., 16:29
Danas sam dobila po prvi put neku kapsulu - Diflucan pa me zanima da li je netko već to koristio? Samo je jedna forumašica to spominjala, ali ništa konkretno.
Uz Candidu, imam i upalu mjehura tako da sam dobila i antibiotike i liječenje bi mi trebalo ići ovako: danas Diflucan, pa 3 dana antibiotici pa nakon toga još jedan Diflucan.
Ima netko iskustva s time? :)
eeennniii
31.08.2007., 17:14
mene nesto pecka i smeta, nije strasno, al smeta mi. bila sam kod dr-a i dala uzorak mokrace i sve je ok. nemam iscjedak. narucila sam se kod ginekologa, al moze me primit tek za mjesec dana!!!! sta da radim da peckanje prestane?
diflucan i jos neki drugi slicni dobijes kad ti se kandida ponavlja pa se ne da rijesit s vaginaletama samo... mislim da je vise od jedne cure spominjalo to tu hmm.. koliko sam ja upucena diflucan je jaci "ljecnik" od vaginaleta :mig:
Elektra
31.08.2007., 22:02
diflucan i jos neki drugi slicni dobijes kad ti se kandida ponavlja pa se ne da rijesit s vaginaletama samo... mislim da je vise od jedne cure spominjalo to tu hmm.. koliko sam ja upucena diflucan je jaci "ljecnik" od vaginaleta :mig:
Znam da je Diflucan i prelistala sam cijelu temu ali nisam našla ništa konkretije od toga da je Diflucan jači. :)
hmm neznam... ajd uguglat cu malo pa javim ako sta nadjem :)
evo jedan post link (http://www.forum.hr/showpost.php?p=727249&postcount=631) sa topica ovog (http://www.forum.hr/showthread.php?t=11552&page=26)
a evo nasla i ovo
"Flukonazol je generičko (sastav lijeka), a Diflucan je tvorničko ime za isti proizvod." dakle to je isto a ja mislila da je to razlicito :bonk:
i evo ga nasla nesto, na polikliniki harni
Diflucan je antifungicidni lijek koji prije svega sanira crijevo, koje je u biti izvor infekcije kod ponavljanje kandidijaze, tako da ima mjesto u lijecenju gljivicnih infekcija koje se ponavljaju. Inace, kod ponavljanih gljivicnih infekcija prije svega morate obratiti pozornost na prehranu:
link (http://www.poliklinika-harni.hr/teme/stil/01_anticandida.asp)
Lukanika
31.08.2007., 22:37
Mojas prijateljica je dugo vremena vukla candidu i nakon 1 Diflucana nikad vise se nije vratila.Ja trenutno imam simptome,u ljekarni mi dalo Plymicol kremu a Geonestina nema pa sto bi mogla uzeti umjesto njega
Elektra
31.08.2007., 22:38
evo jedan post link (http://www.forum.hr/showpost.php?p=727249&postcount=631) sa topica ovog (http://www.forum.hr/showthread.php?t=11552&page=26)
a evo nasla i ovo
"Flukonazol je generičko (sastav lijeka), a Diflucan je tvorničko ime za isti proizvod." dakle to je isto a ja mislila da je to razlicito :bonk:
i evo ga nasla nesto, na polikliniki harni
Diflucan je antifungicidni lijek koji prije svega sanira crijevo, koje je u biti izvor infekcije kod ponavljanje kandidijaze, tako da ima mjesto u lijecenju gljivicnih infekcija koje se ponavljaju. Inace, kod ponavljanih gljivicnih infekcija prije svega morate obratiti pozornost na prehranu:
link (http://www.poliklinika-harni.hr/teme/stil/01_anticandida.asp)
Hvala na trudu :grli: :kiss:
@electra - nema na cemu
@lukanika - meni teta u ljekarni rekla da nema niceg slicnog medazolu (koji koliko sam skuzila ljeci i kandidu i neke bakterije) a i ja sam citala da se curama kojima se ponavljala nakon diflucana vise nije vratila ali meni moj gin nije prepisao diflucan a bez recepta se briem nemoze kupit
darkNess(ie)
31.08.2007., 22:49
Danas sam dobila po prvi put neku kapsulu - Diflucan pa me zanima da li je netko već to koristio? Samo je jedna forumašica to spominjala, ali ništa konkretno.
Uz Candidu, imam i upalu mjehura tako da sam dobila i antibiotike i liječenje bi mi trebalo ići ovako: danas Diflucan, pa 3 dana antibiotici pa nakon toga još jedan Diflucan.
Ima netko iskustva s time? :)
ja sam ju koristila, ali samo jednu jer sam imala candide u mjehuru zbog preceste uporabe antibiotika...
popijes tu kapsulu i ispiškiš candidu - tak mi je rekla ginekologinja
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.