View Full Version : Ginekolozi - opći topic
venera_25
05.05.2003., 18:18
gdje u Zg. ima dobra zenska ginekologica,ali ne privatnica...
S obzirom da je riječ o velikom i šumovitom (:zubo:) topicu u kojemu svakodnevno kolaju preporuke, iskustva i informacije o ginekolozima iz svih gradova Lijepe naše, s vremenom je svaki grad dobio svoj topic o ginekolozima (well, barem ove dosad što ste otvorili) kako bi se lakše i brže dolazilo do potrebnih informacija, a ujedno i izgledalo preglednije. :cerek:
Kako se na ovom topicu u zadnje vrijeme uglavnom nalaze upiti/odgovori vezano za ZG područje, još jednom skrećemo pozornost da postoje dva topica o ZG-u i to za privatnike i preko HZZO-a, pa vas molimo da njih koristite.
S vremenom je ovaj topic dobio malo drugačije značenje: komentiramo općenito rad ginekologa, ginekološke ambulante, opremu itd. Ne trebamo nužno spominjati imena ovdje. Zato služe zasebni topici.
Hvala na razumijevanju i ugodno forumašenje ;)
Silvery
LaTiTeA
05.05.2003., 18:37
Ja sam bila jako zadovolja sa onom u Klaicevoj, dr. Sikanic-Dugic... treba ti uputnica...
višnja tadić, mašićeva, kvart maksimir...zena je apsolutni zakon:top:
ah sorry, privatnica je...ali vrijedi svake kune i prima kartice;)
north wind
06.05.2003., 11:45
Originally posted by Lola
ah sorry, privatnica je...ali vrijedi svake kune i prima kartice;)
Slažem se da je Višnja Tadić dobra :), a ima jedna jednako dobra ili možda još bilja u bonici Dubrava - dr. sc. Branka Potlaček. Možeš s uputnicom, a možeš i bez. Onda su ti cijene niže nego kod privatnika. :top:
PinkyBubble
06.05.2003., 11:49
Zašto mora bit žensko :eek:
Pozdrav od muške šovinističke svinje :D
nekak mi se ideja da mi frajer kopa po p, a nije mi decko ili muz, manje svida nego kad to radi zena. iako sam cula da cure vise vole ic muskim ginekolozima...hebi ga, nismo svi isti:cool:
Originally posted by Lola
nekak mi se ideja da mi frajer kopa po p, a nije mi decko ili muz, manje svida nego kad to radi zena. iako sam cula da cure vise vole ic muskim ginekolozima...hebi ga, nismo svi isti:cool:
tak je! Meni je isto nekak draze da je zenska, jer iako postoji taj neki mit kak su muski najbolji ginekolozi (:confused: ), meni je nekak normalnije da te zenska pregledava, ipak ona zna "iz prve ruke" kak je to sve :D
Kak da se muski doktor uzivi u bolne menstruacije, pms i sve ostale drazi zenskog zivota ?? :D :D
Brrrr, Tadić je majka mog prijatelja...svi su mi rekli da je žena odlična ali nekako ne mogu ići k njoj...onako, ne...brrr...
Što se Klaićeve tiče, nije li to samo za curice i srednjoškolke? Besides, kada sam bila tamo u SŠ zena (ima ih vise!) me tako izmesarila tak da Klaicevu ne bi nikome preporucila.
Dr.Bingula u Zeljeznickom domu (dom Zdravlja na Glavnom kolodvoru!). Cist pristojna zena. Fina. Nije privatnik.
north wind
06.05.2003., 13:09
Originally posted by kinara
tak je! Meni je isto nekak draze da je zenska, jer iako postoji taj neki mit kak su muski najbolji ginekolozi (:confused: ), meni je nekak normalnije da te zenska pregledava, ipak ona zna "iz prve ruke" kak je to sve :D
Kak da se muski doktor uzivi u bolne menstruacije, pms i sve ostale drazi zenskog zivota ?? :D :D
Slažem se. :top: Moje iskustvo s muškim ginekolozima je gore nego sa ženskim, barem što se tiče pažljivosti pri pregledu i poštovanja kao pacijentice. Muškarci su u načelu grublji i neljubazniji, a ima i pravih "mesara". Najviše mi idu na živce oni koji mi "popuju" i koji omalovažavaju žene i/ili ih verbalno ponižavaju, a takvih ima dosta. Premda mi je iskustvo sa ženskim ginekologinjama pozitivnije nego s muškima, moram priznati da sam i naišla i na jedan ženski izuzetak. Ta ne samo da me je vrijeđala i ponižavala nego me skoro krivo "izliječila" (privatnica), a ličila je na SS oficirušu. Da nije bilo jednog muškog ginekologa koji mi je tu pripomogao, tko zna kako bi me bila sjebala. :rolleyes:
mozda je ovo predrasuda, ali muskarac te na neki nacin mora gledati kao zensku osobu i njenu p..i ne bi ga poslije voljela srest npr. na kavi:D .. koliko god ih vidio, ipak...
jednom sam doduse bila kod zene koja mi je prilicno otresito rekla "budes se ti skinula il kaj?!".. osjecala sam se grozno.:(
Jedina razlika sto se mene tice izmedju muskog i zenskog ginekologa je da te zena razumije, dok frajer nemre. Ali evo ja sam bila i kod muskog i kod zenskog ginekologa i muski mi je bolji!
Originally posted by LaTiTeA
Ja sam bila jako zadovolja sa onom u Klaicevoj, dr. Sikanic-Dugic... treba ti uputnica... Eh.. i ja idem kod nje..... odlicna mi je teta... uspijem se opustit i nemam traume kasnije....
I da.. ona je za curice i srednjoškolke.. al ja sam nastavila ici kod nje..... mislim da mogu doci svi....
darin kaže:
Dr.Bingula u Zeljeznickom domu (dom Zdravlja na Glavnom kolodvoru!). Cist pristojna zena. Fina. Nije privatnik.
ja sam isto kod bingulice - i to na preporuku - al zadnji put, nedavno, kak je bila velika guzva doslovce me rijesila u nekoliko minuta. doduse, nisam bila narucena, vec uskocila zbog bolova. uglavnom, nisam uspjela niti jedno pitanje postavit do kraja jer me usred svakog prekinula. i nakraju sam imala samo recept u rukama i pojma ni o cemu.
ali danas smo slucajno na predavanju pricali sa ginekologicom iz dugava (juresa, dom zdravlja) koja nam je nevjerovatno strpljivo odovorala na sva moguca i nemoguca pitanja (koliko god nam se na pocetku cinilo da nam nema nist novog rec). moj prvi dojam je da je fenomenalna, tak da se selim kod nje.
i da, apropo bingule, od 6. mjeseca navodno ide u penziju
cure, treba mi ginic. dobar. dosta mi je nadridoktora koji deru stotke eura po pregledu, a nis mi ne vele. mislim, sad sam dobro, al moram na godisnji remont.:(
sori, zagreb, rvacka:rolleyes:
mudrica
28.05.2003., 15:30
pridružujem se potrazi.
ako još pride ima ugovor s fondom i nalazi se u zapadnom dijelu grada (zg), mojoj muci doći će kraj
Bingula ide u penziju??? A fu...k! Jedva sam se negdje primirila...........kaj sad???
Ja ne bi mogla ici kod muskog ginekologa pa da je jedini na svijetu. Jako puno puta sam cula za verbalna omalovazavanja i razne sovinisticke komentare. Jedan je moju frendicu kad je dosla po anti-bebi pilule oprao kaj si ona misli (zena imala 20-tak godine, nije bas bila dijete) i da ona treba doma radjat, a ne se prasit okolo. Ja mislim da bi ga ja osamarila. Stvarno.
asa kaže:
. Jedan je moju frendicu kad je dosla po anti-bebi pilule oprao kaj si ona misli (zena imala 20-tak godine, nije bas bila dijete) i da ona treba doma radjat, a ne se prasit okolo. Ja mislim da bi ga ja osamarila. Stvarno.
a meni je neki navodno cijenjeni ginekolog u domu zdravlja na
crnomercu na moje pitanje o pilulama odgovorio da mi to stvarno ne treba, jer kao nisam u braku pa se niti ne sexam toliko cesto...
:eek:
Pozdrav.Kad smo vec kod ginekologa moze li neka preporuka za Rijeku?Kod nas je situacija koma,prakticki nemas kome prenesti karton jer su svi prekrcani a nemam ideju kod koga da idem privatno.
Ovo sa kavicom i muškim ginićem... Dogodilo mi se... Isla sam u Klaicevu kod onog njihovog nadriliječnika (komentar na Papu koji mi je bio ekstra super bolan :rolleyes: je bio - ako nisi htjela na Papu, nisi se morala sheviti) :D . I nakon par dana sam otišla tamo sa frendicom, njoj je radio masu pretraga, i kad je izlazio iznenadio se što me vidi, i look mu je bio kao da si vizualizira moju pi... od dva dana prije :o :o :o
Ipak fingering ostavlja trajne bondage-s :D :D :D
matilda
29.05.2003., 02:25
dr. Topalovic u Studentskoj poliklinici!
je musko al tip je skroz ok.
mada ne znam dak prima nove pacijentice jer ja sam se jedva prebacila kod njega prije 3 g. i to prek veze!
mene je jedan muski ginic, necu pisat ime, jos uvijek me frka tipa da me ne nadje, pregledo prije sto godina. u studentskoj. imala sam osamnajst i to mi je bio prvi pregled. prvo me izvredjo da se znam ye*at, a ne znam se popest na stol, onda me pljesnuo po guzici kad sam bila gotova. a bio je tolko njezan da nisam mogla sjedit tjedan dana. kog zanima ime, javit cu na pm.
Rijeka, odi kod Rozalije Sokolic-Marusic. privatna je, ima ti ordinaciju negdje dolje kod konta (kak se to zove? fiumare?). vrhunska je. ja bila kod nje, inace ju znam cijeli zivot (stvarno), al nemrem ic kad sam iz zg-a,
Thx! imas li mozda njezin broj telefona?Narucim se jos danas.:s
Moše Albaharija 2, 344 026:w
evo, ja rijesila rijeku. nek mi neko pomogne s metropolom, pliiiiiz
Veeeliki ljubac:) .Idem na telefon iz ovih stopa pa ti javim kako sam se provela:D .
Bas si mi spasila dan,prijateljica mi je preorucila dr.Masovcica ali nekako mi se bas i ne ide muskom ginekologu,a nisam htjela izvlacit brojeve iz imenika ko da sam na lutriji.
Ma,sta da kazem thx:s
nema frke. znam kaj je to.
Sjedni na bus,dodji vidit papu i obavi sve sto trebas;)
vinova lozinka
30.05.2003., 22:06
Od mnogih sam čula da je dr.Franulović u Runjaninovoj (Dom zdravlja) super, muškarac je, oko 40 god., ako sam dobro zapamtila....samo ne znam prima li nove pacijentice?
fala. ma to je i s mojom sadasnjom problem. dobra je (stvarno) al je uzasna guzva pa sam nekad prije vani nego unutra. valjda je to tak kad su doktori dobri...
Dr. Ćurić. studentska.
Bila sam naručena u roku 7 dana od prijenosa kartona.
Sestra je starija ali anbilivabli divna osoba.
On također.
Djeluje mesarski ali je fakat pažljiv i užasno dobar.
Inace, cula sam da je od svih socijalnih studentska najbolja i najcisca.
fala, aj bum probala otic kod muskog. :)
Ja sam kod dr. Ćurića prijavljena preko socijalnog, ne pregledava me, ali mi se čini zaista jako dobar i pristupačan.
Jos uvijek trazimo ZENU ginekologa. Hvala!!!
Eh, imam socijalnog muškog ginekologa i privatnu žensku ginekologicu - znači od tražene kombinacije ništa.
Bercana
03.06.2003., 19:41
Ajde da se bacim u obranu muskih.
Prvi kod kojeg sam bila bio je privatnik (da razbijem tremu). Zvao se dr. Mladen Miljan i bio je fenomenalan-100 puta vise vjerujem muskima nego zenama. Tip je bio turbo obazriv i njezan jer je vidio da sam prvi put dosla. O njemu sve najbolje.
Poslje sam se prebacila kod doktora Shedida koji je legenda nad legendama. Jos sam kod njega. Vec 5 godina. Tip mi je cak davao uputnice za urologa, iako to ne radi, ali ja sam kod njega isla za svaku pizdariju koja bas i nije imala veze sa njim. Tip je inace indijac, i krvav do bola.
Evo, bas sam danas isla na papu, ja lezim, on kopa i pricamo o glupostima. To je doktor, ne znam cemu samo trema oko toga. Sto god ga pitam on odgovara, evo danas sam saznala da i dijete moze vuci hpv od mame kad ga je rodila i da se zadrzi u latentnom stanju a da niko ne zna.
Ne bi ga mjenjala za nikakvu zensku. Po meni nije bitno jel musko ili zensko, samo nek obavi posao kako spada- to je najbitnije. A to sto vam je bad skinut se, pa dobro su vam rekli, ak se mozes jebat, onda se mozes i skinut pred doktorom-to nema veze sa sramom nego sa zdravljem. Zdravlje je bitnije od srama jel?
No ako vas zanima zenski ginekolog, vi fine i pristojne jebacice, preporucujem dr. Puvacic, ona radi u suprotnoj smjeni od Shedida i kog zanima dam mu br. na pm. Frendica ide kod nje i super je zadovoljna.
Koje vrijedjanje od jedne "dame". I to samo zato što nekome drugom više odgovara ženski liječnik od muškog. Zbog licemjera kao ti ovu državu svi smatraju ksenofobičnom. Ubi se glupačo, da se prije pridružimo razvijenim civilizacijama.
Bercana
04.06.2003., 04:26
asa kaže:
Koje vrijedjanje od jedne "dame". I to samo zato što nekome drugom više odgovara ženski liječnik od muškog. Zbog licemjera kao ti ovu državu svi smatraju ksenofobičnom. Ubi se glupačo, da se prije pridružimo razvijenim civilizacijama.
Kao prvo, popusi mi na duge staze.
Zena koja ne kuzi salu nije zena. A sto se licemjerja tice, sreco, sta si ti kao pojedinac napravila da uljepsas ovu lijepu nasu? Ajd budi pametna negdje drugdje.
I ako zelis u razvijene civilizacije, poradi malo na sebi. :B
magdalena99
04.06.2003., 07:51
Bercana kaže:
A to sto vam je bad skinut se, pa dobro su vam rekli, ak se mozes jebat, onda se mozes i skinut pred doktorom-to nema veze sa sramom nego sa zdravljem. Zdravlje je bitnije od srama jel?
No ako vas zanima zenski ginekolog, vi fine i pristojne jebacice
ne radi se o tome je li netko "pristojna i fina jebacica", vec o dobrom ukusu.
prije svega, nema se sto meni itko obracati takvim rijecnikom, a posebno ne doktor ginekolog od kojeg se ocekuje ipak nekakav nivo komunikacije.
ja nisam rasplodna junica vec ljudsko bice i za njega se ja ne "jebem" vec imam spolne odnose. to je pod broj jedan.
a pod broj dva, ako zubar moze biti prostojan dok mi stavlja novu plombu, e onda to ocekujem i od ginekologa, pa bio on musko ili zensko.
to kako se neki (neki!! ne svi naravno) ginekolozi odnose prema svojim pacijenticama za svaku je osudu. da se meni tako nesto dogodilo, istog trena bih pokupila svoje stvari i otisla ravno kod ravnatelja institucije, pa taman me smatrali zadnjom kokoskom.
u danasnje vrijeme ima i drugih doktora, bogu hvala. ne moram se bas lijeciti kod zadnjeg primitivca i neodgojene seljacine.
Bercana
04.06.2003., 14:16
Pa nisam nista govorila na konto mesara, takvu gamad treba izbaciti iz prakse i jasno mi je o cemu pricas. Samo je po vasim pricama ispalo da su svi muski ginekolozi brutalni horor mesari sto i nije istina.
magdalena99
04.06.2003., 15:03
ako cura izricito trazi zenskog ginekologa, ne razumijem zasto bi to trebalo izazvati posprdni komentar. posebno ne od strane zenske osobe.
fakat mi nije jasno.
:flop: :flop:
Bercana
05.06.2003., 02:11
magdalena99 kaže:
ako cura izricito trazi zenskog ginekologa, ne razumijem zasto bi to trebalo izazvati posprdni komentar. posebno ne od strane zenske osobe.
fakat mi nije jasno.
:flop: :flop:
cekaj malo, jel ja to moram paziti kako pisem pred tobom? ko si ti?
jel trazila zenskog? je. jesam joj dala informaciju?-jesam.
Naglasak je bio samo na tome da nisu svi muski ginekolozi mesari.
a sto se tice posprdnih komentara.... pa kaj si ti ovdje dosla bonton uciti?
imam pravo na misljenje, ak ti se ne svidja, nemoj me citati.
PEACE:kiss: :w
magdalena99
05.06.2003., 07:46
imas prvo na misljenje. bas kao i ja.
ako ti se ne svidja, ne citaj i ne komentiraj.
north wind
05.06.2003., 11:00
Bercana kaže:
Prvi kod kojeg sam bila bio je privatnik (da razbijem tremu). Zvao se dr. Mladen Miljan i bio je fenomenalan-100 puta vise vjerujem muskima nego zenama. Tip je bio turbo obazriv i njezan jer je vidio da sam prvi put dosla. O njemu sve najbolje.
Poslje sam se prebacila kod doktora Shedida koji je legenda nad legendama. Jos sam kod njega. Vec 5 godina. Tip mi je cak davao uputnice za urologa, iako to ne radi, ali ja sam kod njega isla za svaku pizdariju koja bas i nije imala veze sa njim. Tip je inace indijac, i krvav do bola.
Evo, bas sam danas isla na papu, ja lezim, on kopa i pricamo o glupostima. To je doktor, ne znam cemu samo trema oko toga. Sto god ga pitam on odgovara, evo danas sam saznala da i dijete moze vuci hpv od mame kad ga je rodila i da se zadrzi u latentnom stanju a da niko ne zna.
Ne bi ga mjenjala za nikakvu zensku. Po meni nije bitno jel musko ili zensko, samo nek obavi posao kako spada- to je najbitnije. A to sto vam je bad skinut se, pa dobro su vam rekli, ak se mozes jebat, onda se mozes i skinut pred doktorom-to nema veze sa sramom nego sa zdravljem. Zdravlje je bitnije od srama jel?
No ako vas zanima zenski ginekolog, vi fine i pristojne jebacice, preporucujem dr. Puvacic, ona radi u suprotnoj smjeni od Shedida i kog zanima dam mu br. na pm. Frendica ide kod nje i super je zadovoljna.
A na temelju čega ti vjeruješ 100 puta više muškim nego ženskim ginekolozima, kad te žene nisu ni pregledavale, barem kako pišeš?:eek: Ne znam ni kako možeš biti tako sigurna u muške na temelju iskustva s dvojicom? :confused: Nemaš ih skime usporediti da bi mogla iznositi neke zaključke.
Ja sam slučajno bila kod dr. Shadida nekoliko puta, kad je mijenjao dr. Puvačić, kod koje imam karton i čini mi se kao prosječan muški ginekolog, ništa posebno. Ona je pažljivija, u svakom slučaju. Ako ti ideš kod ginekologa da bi "pričala o glupostima", to ti i nije neka preporuka za dotičnog. Za tako nešto ne trebaš ići ginekologu. :rolleyes:
Također ne mislim da nema dobrih muških ginekologa, ali mislim da ih je manje toliko pažljivih koliko su to žene ginekologinje te da neki od njih više "moraliziraju". Stručnih/nestručnih, naranvno, ima i jednih i drugih.
Btw, ja sam dosad obišla 5 žena i oko 10-ak muških. Od svih najradije biram dr. sc. Branku Potlaček (bolnica Dubrava), a od muških bi preporučila dr. M. Podobnika (bolnica Merkur), koj, inače, ima puno više smisla za humor, od recimo Shadida. :flop:
Meni je dr. Vesna Harni super, istina privatnica je ali vrijedi svake kune (a i nije nešto skupa!) Vodila je moju trudnoću i bila sam oduševljena! ima i web stranicu pa ako te zanima mislim da je www.poliklinika-harni.hr
nestvarna
10.06.2003., 10:40
I ja sam kod dr. Harni i o njoj i njenoj poliklinici sve samo najbolje.
I JA sam kod dr. Harni :)
Meni nije jasno kako to da ima toliko malo zena -ginekologa. Pa u cem je fora? Ako ima zena zubarki, kirurga, okulista, zakaj nema ginekologa???
Ja se stvarno ne mogu sjetiti ni jedne koja radi u domu zdravlja. Super mi je teta na Zvijezdi, Grujić-Koračin. Baš je simpa. Da nisam naletila na nju prvu mislim da bi bila jako istraumatizirana. Ovako.....žena je ne samo ginekolog neko i psiholog...dosta je skupa, ali vrijedi :):):):)
debelakrava
11.06.2003., 22:55
vidis, ja nisam bila zadovoljna s topalovicem...nekako mi nikad nije davao dovoljno informacija i bio mi je nekako presluzben...sad sam se prebacila kod nekog svog na jarunu. jos nisam bila pa neznam kakav je al mi je bar blize.
asa kaže:
Meni nije jasno kako to da ima toliko malo zena -ginekologa.
zato jer uglavnom mushke uhvati poriv za poslom koji ih po cijeli dan drzhi pred zhenskim vaginama... :rolleyes: :D :D
...dok ne shvate da kod ginekologa ne dolaze samo manekenke :rolleyes: :D :D
kiki-j-zg
12.06.2003., 09:42
Moja iskustva sa ženama ginekolozima nisu dobra ali uvijek se može naići na lošeg ginekologa bez obzira da li je žena ili muškarac.
Zadnjih 6 godina sam kod Dr. Husara na Trešnjvci. Čovjek je privatnik ali zaista vrijedi svake kune. Kada dođem k njemu znam da ima vremena za mene, sjednemo, popričamo o svemu što me zanima, ljubazan je i pažljiv.
Prošli put kada sam bila kod njega (prije nekih mjesec dana) razgovarali smo o HPV-u jer sam baš ovdje na forumu pročitala dosta kontradiktornih stvari o tom virusu i htjela sam detalje.
Isto tako, znala sam nekada samo nazvati telefonski i zatražiti savjet i uvijek je izdvojio barem 5-10 minuta da popričamo da ne zakazujem termin i dolazim samo radi jednog pitanja ili savjeta.
Zaista sam zadovoljna i preporučujem ga.
Tel: 01-3096-827, Tratinska 27.
lil one
12.06.2003., 19:22
ja sam kod dr. Latin it poliklinike VILI, i moram priznat da je žena odlična...:top:
cicamaca
03.10.2003., 02:19
Ovaj topic je otvoren s namjerom da sve forumašice koje su imale krasnih te i onih loših iskustava s ginekolozima to podjele s ostalima. Te isto tako topic je zamišljen kao nekakva preporuka, dakle preporučite svoje ginekologe i nezaboravite napisat koji grad i ime (mislim da to nebi trebao bit problem, ako se netko neslaže neka kaže).
Molim moderatore da ovo neprebacuju na zdravlje jer mislim da se ovdje okuplja puno više žena (dragih forumašica) koje mogu dat korisne preporuke i savjete.Hvala!
P.S. Sram me priznat al ja još nikad nisam bila u ginekologa:(
Evo, ja bum prva.
Nedavno sam se preselila u Melbourne i jos nisam bila kod ginekologa ovdje, a u Sydneyu sam obicno isla na Kliniku za obiteljsko planiranje u Fairfield. Izuzetno dobri i usluzni lijecnici.
I nemoj molim te da te cujem da jos nisi bila kod ginica. Ne znam koliko si stara, ali bez obzira trebala bi ici min svake 2 godine na generalni pregled.
cicamaca
03.10.2003., 03:28
Una67 kaže:
I nemoj molim te da te cujem da jos nisi bila kod ginica. Ne znam koliko si stara, ali bez obzira trebala bi ici min svake 2 godine na generalni pregled.
A kako izgleda generalni pregled tj. šta ti radi?
Popipa ti donji dio trbuha, napravi Pap Test ako ga nisi dugo (ili nikada) radila, pregleda te vaginalno.
Eto.
ja sam izuzetno zadovoljna svojom doktoricom tu u Zagrebu. Dr. Vesna Harni, žena je prekrasna, u toku, otvorena, može je se dobit na mobitel, mail, ima svoju internet stranicu... Poliklinika Harni (http://www.poliklinika-harni.hr)
Stvarno sam zadovoljna i od kd sam od nje uopće mi nije problem ići na kontrole, prije je to bilo svake prijestupne, kod nje 2 puta godišnje. Ona mi je vodila i trudnoću i velikim dijelom zbog njenog pristupa trudnoća mi je bila predivan dio života. Preporučam je u svakom slučaju! (a možete ići i Broncu! :zubo: )
kad sam pri lovi onda idem kod privatnog - i prvi put sam bila kod njega...i sve za pet...
nedostatak: užasno je skup, ali zato i nabolji u gradu:)
zadnjih dva puta ove godine sam išla kod soc., o njoj ne bih duljila, žena je užasna...bila je u veljači o.g. i tema o njoj...proglasila me trudnom, a nije me niti pregledala kako spada:rolleyes:
uglavnom soc. mjenjam u prosincu kada imamo pravo promjeniti liječnika, u lipnju nisam stigla...jedva čekam:D
Moja soc.ginekologinja je katastrofa od žene. Zato se vjerojatno i svađam sama sa sobom kad trebam ići. Radije izmuzem novce od muža i idem privatnoj koja je super. Kod ove soc. se pravo nisam ni legla a kamoli raširila noge , a ona je već postavila dijagnozu neke upale i rekla " ma to je sigurno to!" , dala mi neke tablete i mrš van. Zar je to odnos doktorice i pacijenta?
A da ne govorim kako kopa po meni kao da sam auto. Užas :horor:
Moj ginekolog je prestao raditi pa su mi karton premjestili kod tipa koji ga inače mijenja. I sad ja dođem, u utorak na standardni pregled a i pila sam Dijane napravila sam pauzu i htjela sam uputnicu za vađenje krvi. Kaže meni tip: kaj će vam uputnica, pa ne rade Diane ništa u organizumu, prosim Vas lepo...i nije i dao uputnicu :confused:
sad moram kod liječnika opće prakse tražit uputnicu za pregled krvne slike.
A jeste pročitali ovaj užas...
http://www.vecernji-list.hr/2003/10/02/Pages/trudnicu.html
ja rađe dam godišnje 400 kn kod privatnika za kompletni pregled ( pregled, PAPA i pregled vaginalnim uzv) nego da idem svom ginekologu preko soc. da me raskasapi na onom odvratnom stolu.
soks kaže:
A jeste pročitali ovaj užas...
http://www.vecernji-list.hr/2003/10/02/Pages/trudnicu.html
ma nemam riječi, ma užas...kreten jedan, još joj se usudio ući u sobu i tražiti knjižicu:mad:
ma ja bi njega pred komisiju pa na sud i iza rešetaka i oduzela mu radnu dozvolu, pa nek ostatak života "porađa" svoj moral i nesavijesnost:Snajper:
ma bolje da šutim...ova priča je toliko grozna da groznija ne može biti...
i sada ti ostani trudan...ma..:bljak:
btw. moja poznanica je svoju djecu išla roditi u Italiju i zamislite od troje djece samo je prvo dobilo žuticu, to djete je rođeno u Hr. bolnici.
talijani su joj objasnili da je to stvar prljavih bolnica i nikakvih uvjeta kod nas, da je na zapadu rijedak slučaj žutice u beba.
vjerujem im
Ne znam o kakvoj je zhutici rijech kod bebe te tvoje poznanice, ali fizioloshka zhutica dosta je chesta pojava kod novorodjenchadi. I ne uvjetuju je higijenski uvjeti.
magic kaže:
Ne znam o kakvoj je zhutici rijech kod bebe te tvoje poznanice, ali fizioloshka zhutica dosta je chesta pojava kod novorodjenchadi. I ne uvjetuju je higijenski uvjeti.
Njoj su kod oba poroda talijani tvrdili suprotno, ona je inače sve troje djece rodila carskim rezom - pretpostavljam zato
Rodila sam troje djece u Hrvatskoj, niti jedno nije dobilo žuticu.
i ja sam rodila carskim rezom pa mi Kikenzi nije dobio žuticu. Osim toga, žutica nema veze s higijenskim uvjetima. Novorođenačka žutica nastaje zato jer bebina jetra još nije dovoljno zrela da preradi sav bilirubin pa se on nakuplja i taj višak putem krvi odlazi i u kožu i bjeloočnice koje zato poprime žućkastu boju. Žutica je češća i izraženija kod prijevremeno rođene djece.
Što se tiče rodilišta u Petrovoj ( odjel nakon carskog za mame i bebe) higijenski uvjeti su :top:
:confused:
znači talijani su:flop:
btw. ta poznanica je med. sestra, pa sam njezinu priču uzela "zdravo za gotovo"
ali još ne mogu vjerovati da se onakve crne priče JOŠ događaju kod nas:eek:
hebate, kao da živimo u srednjem vijeku:flop:
Odlazak ginekologu obicno me preplavi osjecajem neizmjerne ljepote... :rolleyes:
Nemam kaj "ljepog" napisat... nema mi goreg od ic tam, odvratan pregled u svakom pogledu... izbjegavam u sirokom luku, osim kad moram :mad:
kikica, nemoj toliko hvaliti dr Harni, već je ionako prevelika gužva :D ;)
A ja sam bas bacila oko na Dr Harni... Jos nikad nisam isla kod ginekologa, sram me je reci...
Koliko kod nje kosta pregled?
imam zakon privatnog ginekologa..u horvacanskoj!
slusa te...objasni sve sam..ne trebas ga stalno zapitkivat razna pitanja..nije neugodan..i nije sirovina...
ne bih nikada isla kod zenske ginekologinje; nekako se ne bih osjecala ugodno....:)))
Navi kaže:
A ja sam bas bacila oko na Dr Harni... Jos nikad nisam isla kod ginekologa, sram me je reci...
Pregled sa ultrazvukom + PAPA test 450 (ili 400 ?) Kn
Navi kaže:
400 kn. i stvarno je super doktorica. a to je jako važno,pogotovo ako ti je prvi pregled uopće.
super zadovoljna svojom tetom doktorom. Osims to je ljecnica i covjek je sa srcem - a to mi je od ljecnika jako vazno.
O svemu se moze s njom popricati. Brine da mi se naprave svi potrebni pregledi i sama ih predlaze.
Ne idem privatno. Nema ovdje ljecnika privatnika. Tj ovo jest njena privatna mini klinika - zena radi u ginekoloskoj ordinciji svega 4 sata dnevno ostalo je u operacijskoj sali i slovi za jednu od boljih u gradu.
Ali prima pacijente normalno osigurane preko drzavnog zdrastvenog osiguranja.
Septembar
03.10.2003., 20:37
ja sam u swediji, i tu su u principu svi ginekolozi "privatni", ali ipak drzava subvencionra tu njegu, tak da se placa samo participacija
cicamaca
03.10.2003., 21:58
A što je s imenima cure tj. taj liječnik mi je divan radi tu i tu, ovaj mi je grozan radi tu i tu.......:)
Dr Curic u studentskoj je divan!!! :cerek: Ozbiljno, stvarno je okej tip. Pazljiv, strpljiv, mozes ga ispitati takve idiotarije (ko ja recimo...:rolleyes: :D) i na sve ce ti odgovoriti.
Samo jedan uzasan minus - papa se ceka ocajno dugo, tako da radi toga definitivno se isplati privatnik. Cekala sam papu 4 mjeseca. :eek: Daj zamisli...to mozes vec i umrjet dok ti ne dodju nalazi...:D
Prvi put sam isla ginekologu u studentsku polikliniku u Zagrebu, neki stari tip i bio je skroz super. Onda sam se prebacila socijalnom i tam nisam bila nikada jer sam tri puta dobila Candidu, a njima to kao nije hitno pa bih dosla na red za 2 tjedna. Ja si ne mogu zamisliti kak bi ja to tak dugo izdrzala, pa sam svaki put otisla nekom privatniku! :mad:
Jednom kod dr. Podobnika, ordinacija mu je u Lovranskoj 8, blizu Remize i jednom kod dr. Jelekovica u Horvacanskoj 120/I i obojica su fakat super. Prvi je vise onak veseljak,no sve ti objasni i pokaze,a Jelenkovic je onako full smiren, opusten, ma zakon su!:)
No jednom sam bila kod zenske na pregledu, isto privatnica. Gori pregled nisam mogla ni zamisliti. Zena je privatnica, jos kao neki specijalist za pregled djece, a mene je tak pregledala da to nikad necu zaboraviti. Nabila ruku kao da sam krava, mene uzasno boli, ona vice da se opustim i dalje kopa!:hebemu: Zovem je silovateljica, a ona je inace dr. Vignjevic, ima ordinaciju blizuZapadnog kolodvora. Zao mi je kaj joj radim negativnu reklamu, no zasluzila je jer sam cula slicno iskustvo od jedne cure!:Snajper:
Winona kaže:
Ne idem privatno. Nema ovdje ljecnika privatnika. Tj ovo jest njena privatna mini klinika - zena radi u ginekoloskoj ordinciji svega 4 sata dnevno ostalo je u operacijskoj sali i slovi za jednu od boljih u gradu.
Ali prima pacijente normalno osigurane preko drzavnog zdrastvenog osiguranja.
Ajde Winona, objasni mi sta si ovdi napisala???
-Ne idem privatno???
-Nema ovdje ljecnika privatnika???
-Tj. ovo je njena privatna klinika???
Gospon Pes
04.10.2003., 15:50
Napisala ti je da bili ovdje lijecnici privatni ili ne, primaju te na karticu tvog zdravstvenog osiguranja, ne placas ih iz vlastitog dzepa kao u HR. ;)
Gospon Pes kaže:
Napisala ti je da bili ovdje lijecnici privatni ili ne, primaju te na karticu tvog zdravstvenog osiguranja, ne placas ih iz vlastitog dzepa kao u HR. ;)
Istina vecina, ali nije i pravilo!!!
Ja osobno idem kod privatnog ginekologa, sto znaci privatno osigurani ili kes!!
Nikakvo drugo zdrastveno osiguranje !!!
Winonu nisam skuzila, jer se krivo izrazila....ispricavam se!
Gospon Pes
04.10.2003., 16:15
Zivis u Njemackoj?
Nisam nikad cula za lijecnika koji te NE prima na normalno zdravstveno osiguranje, vec samo na privatno ili cash. :confused:
Znam da neke specijalne stvari trebas platiti ili biti privatno osiguran (navlake za zube, proteze, bolje naocale, jednokrevetna soba u bolnici itd.), ali normalne lijecnicke usluge?
Prvi glas... :misli:
SunGöttin
04.10.2003., 16:19
darin kaže:
Dr Curic u studentskoj je divan!!! :cerek: Ozbiljno, stvarno je okej tip. Pazljiv, strpljiv, mozes ga ispitati takve idiotarije
ja sam kog Harni, i jako sam zadovoljna-najbolje do sada.
kod Curica nisam bila ali sam od frendice cula sve najbolje.
moj bivsi ginekolog je vrh kretenizma- Nizetic, a usto i privatnik- nije mi htio napisati recept (???) za Candidu, nego nek ja lijepo ispirem vaginu sa jabucnim octom. Nakon 2 mjeseca mucenja, kad sam dosla do njega molit, doslovno za kremu i vaginalete- tip mi kaze da je to zato jer mi se momak sevi okolo! AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! kreten... uglavnom, vise me nije vidio...
cure, dalje od Nizetica!
cicamaca
04.10.2003., 16:25
Ma kako je on molim te zaključio da se tebi momak jebe okolo?? (koji bezobrazluk)
Studentica
04.10.2003., 16:37
e ovako ja idem u studentsku kod dr Zudeniga...super je, prije pilula me poslao na vadjenje krvi..ali nista od UZV-a, malo vremena, zuri mu se..sestra je grozna..nazvala sam ju jedan put da pitam doktora nesto za pilule, a ona meni nesto isla srati kao ne moze meni doktor to preko telefona, ona ce meni reci i objasniti...a ja studiram medicinu i znam vise od nje, ali ona mi koja nije kompetentna za to isla soliti pamet...a ja sam samo htjela pitati doktora na telefon..
samo da vam jos nesto kazem...ne mora i naljubazniji doktor biti najbolji dijagnosticar...
eto pa razmislite o tome..
IMA LI TKO DA JE U STUDENSTKOM NASAO DOBROG GINICA?
I IMA LI TKO DA IDE KOD DR.VISNJE LATIN DA CUJEM NESTO O TOME?
HVALA
Ja sam kod dr. Ćurića u Studentskoj preko socijalnog, nije me nikad pregledavao ali mi je skroz simpatičan i stvarno ga se svašta može pitati
Gospon Pes kaže:
tocno tako, hvala Pesice.
Znaci klinika jest njena privatna ali ja k njoj idem na karticu mog zdrastvenog osiguranja.
Winonu nisam skuzila, jer se krivo izrazila....ispricavam se!
izrazila sam se tocno kako jest. Nisam ovdje cula za dokora koji radi za kes. Ne kazem da nema. Ali 99% ljudi nema potrebe takvo sto placati ako sú normalno osigurani
Sandra October
04.10.2003., 17:57
Zagreb - Frane Rušinović :top: :)
servisiram se kod njega godinama :D
ne dam nikom drugom da prtlja po mojoj ''maloj'' dok god on ne ode u penziju :D
Winona kaže:
izrazila sam se tocno kako jest. Nisam ovdje cula za dokora koji radi za kes. Ne kazem da nema. Ali 99% ljudi nema potrebe takvo sto placati ako sú normalno osigurani
a i suza se je drugacije izjasnila nego ti sad tumacis:
rekla je da ima lijecnika koji primaju iskljucivo ili " privat versichert" ili kesiraj!
i to stoji,tvrdim iz vlastitog iskustva:ima klinika koje primaju iskljucivo privatno osigurane pacijente (kur)
osteophatikinja nam je svoje usluge naplatila ( 4 tretmana) ; na njenoj vizitki i pise : nur privat vers.
vjerojatno postoje i ginici koji primaju iskljucivo privatno osugurane
Shtefitza
04.10.2003., 18:31
Ginekolozi...
prvo sam isla nekom obiteljskom ginekolugu... sto mi je pocelo ici na zivce... :D pa sam onda naisla na odlicnog ginekologa koji je otisao u privatnike i to je postao luksuzan sport, isprobala jednu neugodnu zenetinu koja me pregledavala jednom rukom, drugom rukom se domahivala sa specijalizantom kojeg mi nije niti predstavila dok se nonsalantno usetavao u ordinaciju, i odjednom pocela se dernjati na mene jesam li ja djevica da sam tako uska. (!??!! :eek: ) Ta me vise nije nikad vidjela, vratila sam se skupom i ugladjenom gosponu koji je sjedio u koznoj fotelji, ispred Murticevih grafika :rolleyes: . U medjuvremenu sam se iselila, idem kod odlicnog ginekologa, spada pod moje zdravstveno osiguranje, profesionalan i fin... bas ovih dana moram dogovoriti pregled.
Lisa kaže:
a i suza se je drugacije izjasnila nego ti sad tumacis:
rekla je da ima lijecnika koji primaju iskljucivo ili " privat versichert" ili kesiraj!
i to stoji,tvrdim iz vlastitog iskustva:ima klinika koje primaju iskljucivo privatno osigurane pacijente (kur)
osteophatikinja nam je svoje usluge naplatila ( 4 tretmana) ; na njenoj vizitki i pise : nur privat vers.
vjerojatno postoje i ginici koji primaju iskljucivo privatno osugurane
Cure mir, ja sam se ispricala jer nisam shvatila kako pise!!!:s
Istina je da ima onih koji rade samo privatno (i to ne samo ginekologa, vec i drugih doktora, cak ih ima i u Hr.), Ja osobno idem kod privatnog ginekologa i placam, zena prima samo privatne pacjente ili cistu lovu!!!
No ja sam zadovoljna, to je bitnije od cijene!!
Pitanje za vas koje ste u Njemackoj!
Treba mi dobar ginekolog na podrucju Münchena, dali netko moze pomoci???
(i to ne samo ginekologa, vec i drugih doktora, cak ih ima i u Hr.),
U Hrvatskoj i ima, to nikad nije ni bilo sporno. Zasto trazis preporuku kad pises da si sa sadasnjim ginekologom zadovoljna ?
Jedno prakticno pitanje - sto ti je jeftinije - placati ginekologa kesom ili se privatno osigurati ?
Zanima me jer se interesiram ( sad imam drzavno zdrastveno+ dodatno zdrastveno) prijeci na privatno osiguranje.
Ne radi mogucnosti posjeta odredjenim doktorima ( svi kod kojih sad do sad stigla, su me primili s osiguranjem koje imam) nego zbog zubara, bolnickog tretmana i par drugih stvari koje cine razliku. A koji se novim zakonom za drzavno osigurane znatno mjenjaju.
Winona kaže:
U Hrvatskoj i ima, to nikad nije ni bilo sporno. Zasto trazis preporuku kad pises da si sa sadasnjim ginekologom zadovoljna ?
Jedno prakticno pitanje - sto ti je jeftinije - placati ginekologa kesom ili se privatno osigurati ?
Zanima me jer se interesiram ( sad imam drzavno zdrastveno+ dodatno zdrastveno) prijeci na privatno osiguranje.
Ne radi mogucnosti posjeta odredjenim doktorima ( svi kod kojih sad do sad stigla, su me primili s osiguranjem koje imam) nego zbog zubara, bolnickog tretmana i par drugih stvari koje cine razliku. A koji se novim zakonom za drzavno osigurane znatno mjenjaju.
Trazim drugoga iz razloga sto se selim, treba mi cesto, a nemogu piciti 600 km do sadasnjeg.
A, sto je jeftinije ???
Zavisi koliko ti doktor uopce i treba???
Ako se privatno osiguras, onda pokrivas sve doktore, ne samo ginekologa!!! Koliko ti trebaju???
Meni osobno do prije godinu dana nikad doktor nije trebao, osim sto sam se cijepila kao dijete..., to znaci moje normalno osiguranje mi je bilo dovoljno, cak i pre!!!
No eto u zadnjih godinu dana mi je potreban ginekolog i sasvim slucajno s frendicom sam otisla privatnom, koji me odusevio!!!
Nakon dobivenog nalaza i racuna (koji me sokiro); otisla sam preko svog osiguranja drugome, koji me razocaro, pa treceme...
pa sam se lijepo vratila privatnom! Tako sam u ovih godinu dana posjetila ga 6 puta, to znaci da mi se ipak vise isplatilo nego privatno osiguranje, koje otprilike kosta oko 120 Eura mj.
No nadalje, ocekuje me OP, razmisljam da se privatno osiguram, no nisam pametna...
hvala na odgovoru, u zadnjoj recenici si spomenula bas to sto i mene zanima. Drzavno osiguranje je super dok nisi ozbiljno bolestan.
Ja sam dobila ponudu jedne privatne osiguravajuce kuce gdje su procjenili da bi me mjesecno osiguranje kod nis kostalo oko 350 €. Ja drzavno sad placam vise od 120 € - nekih 175 € ( odbija se od brutta, dakle raste proporcionalno placi) + 35 € mjesecno dodatno zdrastveno - koje onda zakljucis samo za stavke koje su tebi bitne, sve se moze birati.
Ja sam birala da mi je kod zubara sve s tim dodatnim pokriveno. No recimo kad si privatni pacijent ( vecina prijatelja tako osigurano) onda nema sto da praktikatni prckaju po tebi i takve stvari.
Winona kaže:
hvala na odgovoru, u zadnjoj recenici si spomenula bas to sto i mene zanima. Drzavno osiguranje je super dok nisi ozbiljno bolestan.
Ja sam dobila ponudu jedne privatne osiguravajuce kuce gdje su procjenili da bi me mjesecno osiguranje kod nis kostalo oko 350 €. Ja drzavno sad placam vise od 120 € ( odbija se od brutta, dakle raste proporcionalno placi) + 35 € mjesecno dodatno zdrastveno - koje onda zakljucis samo za stavke koje su tebi bitne, sve se moze birati.
Ja sam birala da mi je kod zubara sve s tim dodatnim pokriveno. No recimo kad si privatni pacijent ( vecina prijatelja tako osigurano) onda nema sto da praktikatni prckaju po tebi i takve stvari.
Mislim da se za 120 Eura mozes osigurati i privatno, nisam jos 100% sigurna, u svakom slucaju cu se morati raspitati.Sto se tice praktikanata, grozim se toga, nisam jos cula da prckaju po nekome, ali vjerovatno ima i takvih slucajeva....Proslu godinu mi je muz bio operiran, osiguran preko firme..., Boze sacuvaj trazili smo doktora ili sestru po bolnici, hrana, usluga ravne nuli, a nedugo poslje toga frend privatno osiguran zavrsi u bolnici, da vidis koji luxus, doktor na usluzi kad god zazvoni, poslje OP dobio najbolju reha...
Iz tih razloga razmisljam o privatnom, barem dok ne prodem OP!!!
Mislim da kod nekih osiguranja imas obiteljske pakete, ako uzmes i zivotno osiguranje...ti i muz skupa trebalo bi biti isplativo!
Mislim da se za 120 Eura mozes osigurati i privatno
Zavisi. Za ovo nisam sigurna. Ovisno na temelju cega oni to odredjuju. Neku provizornu svotu ? Mene su pitali za brutto iznos place. Za obiteljske bolesti itd.
Inace bas zato da privatna osiguranja izbjegnu kratkorocne osiguranike i za to kratko razdoblje veliko troskove ( nisu ni oni bedasti) ima neko minimalno vrijeme koje moras kod njih ostati ne mozes odmah nakon operacije otkazati clanstvo.
Mislim da je neki minimalan rok 12 mjeseci ( na manje se ugovor ne zakljucuje) za zene je skuplje nego za muskarce dalje ovisi imas li Selbstbehalt ili ne da li zelis Krankentagegeld i u kojoj visini.
Ovdje si mozes okvirno izracunati koliko bi te doslo ( ja sam upisala da ne zelim Selbsbehalt i da zelim Krankentagegeld minimalno 70 € dnevno ( puno manje nego placa) i ispalo me mjesecno 430 €
sorry evo link (http://www.wechselnsiejetzt.de/05_00/05_02/05_02_tarifKlassik.htm)
e da kad si Beamte onda placas manje od 50% te svote, ostalo placa tvoj poslodavac - tj. drzava. Zato je vecina mojih kolega privatno osigurana.
Evo ja malo kopala po privatnim osiguranjima...., na tvome linku mene bi doslo 230,44 Eura mj....., na Agent.net izracunali mi 199,00 mj., a Gother nam nudi familien paket, znaci za mene i muza, vec od 330 Eura mj.A nasla sam podatak da je prosjecno privatno osiguranje za m/w od 30 g. starosti 120 Eura.
No jos cu viditi, imam vremena, nije mi hitno, OP me ceka negdi u 2 ili 3 mj, mozda i kasnije...
Svashta ste vi tu lijepo napisale, no zanimljivo kako niti jedna nije reagirala na to shto je cicamaca napisala da NIKAD NIJE BILA KOD GINEKOLOGA.
Gospon Pes
04.10.2003., 22:41
A koliko je cicamaci godina?
Da ti pravo kazem, JA bih trebala kao biti ozbiljna, ali kod ginekologa idem samo ako nesto trebam. Bila sam prije odmora, a prije toga zadnji put 97. :D
Kaj mislis da cu ja nekog tjerati? Ja bum joj rekla da i ne ide ak je nis ne boli ili ne treba tablete... :D
Koliko znam, cicamaca pishe da radi i da zhivi s dragim.
Dakle - bar je punoljetna i najvjerovatnije spolno opci s tim chovjekom. Po meni dovoljan razlog da se ide ginekologu. Po vama ne?
Gospon Pes kaže:
Ja bum joj rekla da i ne ide ak je nis ne boli ili ne treba tablete... :D
Jebiga, trudnoca je najmanje strashna stvar koja se mozhe zheni dogoditi ako se redovno ne pregledava :rolleyes:
magic kaže:
i najvjerovatnije spolno opci s tim chovjekom.
Pa i ne baš, koliko se sječam:D
Gospon Pes
04.10.2003., 22:54
magic kaže:
Po meni dovoljan razlog da se ide ginekologu. Po vama ne?
Kaj da ti velim...
Meni je jedini razlog za otici doktoru neka tegoba. :D
Tj., ja pretezno ne idem dok me k njemu ne odnesu... :D
Jebiga, ja sam panicar.
Osim toga u doktore nemam povjerenja.
Winona kaže:
e da kad si Beamte onda placas manje od 50% te svote,
Ja bih ipak prije provjerila kod Penelope :no: :D
Gospon Pes kaže:
Osim toga u doktore nemam povjerenja.
Ni ja.
Ali josh nisam uvjezhbala sama sebi uzeti razmaz za papu a i nemam mikroskop...kad usavrshim, zovem te na porinuce :D
Gospon Pes
04.10.2003., 23:09
magic kaže:
a i nemam mikroskop...
Ima luca, valjda bi skuzila ima li kakvih bestija... :D A ono prvo...ostruzi s dragoga nakon seksa. :D
Valjda se ne bu previse razvodnilo... :jumping:
Nashu lucu beshtijice kad ugledaju sve se u nju pozaljubljuju pa mutiraju ....nikakve koristi od njenog pregleda :D
SunGöttin
05.10.2003., 10:01
cicamaca kaže:
Ma kako je on molim te zaključio da se tebi momak jebe okolo?? (koji bezobrazluk)
valjda zato jer se nisam izljecila namakanjem u jabucni ocat ... neznam cemu sluze canesteni i vaginalete onda:confused:
kreten, kazem ti maco..
SuzA kaže:
Evo ja malo kopala po privatnim osiguranjima...., na tvome linku mene bi doslo 230,44 Eura mj....., na Agent.net izracunali mi 199,00 mj., a Gother nam nudi familien paket, znaci za mene i muza, vec od 330 Eura mj.A nasla sam podatak da je prosjecno privatno osiguranje za m/w od 30 g. starosti 120 Eura.
No jos cu viditi, imam vremena, nije mi hitno, OP me ceka negdi u 2 ili 3 mj, mozda i kasnije...
hvala :top:
cool baby
06.10.2003., 09:40
ja jos nikad nisam bila kod ginekologa!
cool baby
06.10.2003., 09:42
preporucite mi nekog dobrog u rijeci :D
mala kikica kaže:
ja sam izuzetno zadovoljna svojom doktoricom tu u Zagrebu. Dr. Vesna Harni, žena je prekrasna, u toku, otvorena, može je se dobit na mobitel, mail, ima svoju internet stranicu... Poliklinika Harni (http://www.poliklinika-harni.hr)
Stvarno sam zadovoljna i od kd sam od nje uopće mi nije problem ići na kontrole, prije je to bilo svake prijestupne, kod nje 2 puta godišnje. Ona mi je vodila i trudnoću i velikim dijelom zbog njenog pristupa trudnoća mi je bila predivan dio života. Preporučam je u svakom slučaju! (a možete ići i Broncu! :zubo: )
nisko, nisko
ali svako ima pravo na misljenje
soks kaže:
Moj ginekolog je prestao raditi pa su mi karton premjestili kod tipa koji ga inače mijenja. I sad ja dođem, u utorak na standardni pregled a i pila sam Dijane napravila sam pauzu i htjela sam uputnicu za vađenje krvi. Kaže meni tip: kaj će vam uputnica, pa ne rade Diane ništa u organizumu, prosim Vas lepo...i nije i dao uputnicu :confused:
sad moram kod liječnika opće prakse tražit uputnicu za pregled krvne slike.
zasto ti treba pregled krvne slike?
to vec davno nije u modi
magic kaže:
tako je.
cool baby kaže:
preporucite mi nekog dobrog u rijeci :D
dr. Mlinaric (mislim da se zove Davor)
bila kod njega sve dok se nisam preselila u D i samo rijeci pohvaleo njemu
U Čakovcu postoje dva čisto privatna ginekologa - imaju svoje privatne ordinacije, a oba dva rade preko zdravstvenog osiguranja. Ja idem kod dr. Varge i super sam zadovoljna, jedini nedostatak je što se papa-test i UZV plaćaju (oko 100 kn) i sestra mu je često na lijevu nogu i puši u čekaonici (btw, to mu je žena)
Svi ostali doktori rade u bolnici, ali barem polovica njih radi preglede i privatno za keš.
splicanka
09.10.2003., 04:47
Moram priznati da sva losa iskustva sam imala sa ginekologicama. Ne znam, jednostavno su ili mesarke ili rade ko na pokretnoj traci i misle da su najpametnije. Prvo sam posjetila jednu u ZG, mislim da se poliklinika zvala Bates. Zena ko da radi u rudniku, posli me bolilo, ajme majko! I jos je bila computer iliterate: pisala je nalaz na kompjuteru, falila jednu rijec, i umjesto da upotrijebi Delete ili backspace, ona lipo otvorila novi document i sve iz pocetka.
Druga zenska, jedna blizu San Francisca, imala sam CIN I, pa II, ona digla cilu frku da vjerojatno imam cancer. Ja se prestravila. Kad su nalazi pokazali da nije rak, ona me ni nonsalantno "Sve je ok, vidimo se za godinu dana" A ono sta me isprepadala, to nikom nista. Odma sam je prominila.
Sada dobra iskustva: ginekolog u Dubrovniku (zaboravila sam ime, ali svi ga znaju, ordinacija mu je kraj kolodvora), fenomenalan i nikada ugodniji pregled nisam imala. Drugi ginic jedan u SF, iranac, stalno radi neke eksperimente, cak je i neke nove procedure i aparate patentirao.
Velika je pogreska ne ici na redovne ginekoloske preglede i PAP test (dakle, jednom godisnje) jer se vecina bolesti (kao npr. rak grlica maternice) moze sprijeciti i izlijeciti ranom detekcijom.
Drage moje, sve mi radije sirimo noge pred nasim dragim deckima, ali kaj se zdravlja tice.....
istina je to, Una67, ali mislim da je to velikim dijelom povezano s vrlo lošim i bolnim iskustvima kod ginekologa. Mene se prije trebalo tjerati ginekologu jer sam se užasavala pregleda. otkad sam kod dr. Harni išla sam redovito jednom godišnje. Kad mi je frendici dijagnoziran rak grlića maternice i to u uznapredovaloj fazi, ja sam kod ginekologa svakih 6 mjeseci.
splicanka
09.10.2003., 21:38
Una67 skroz si u pravu. Cesto cujem cak i od frendica "Ajme meni je groza ici u ginica...", a onda kad ispadne nesto lose ide skroz druga prica "Ajme meni, sta prije nisam isla...". Cure samo razmislite koliko ih vide dnevno, jedna vise im apsolutno nista nece znaciti.
e ja sam na novom zelandu i fala bogu mi je pregled preko osiguranja, jer idem privatno kad su tamo najbolji :)
sto se tice koliko da se ide - ja nazalost bi morala svakih sest mjeseci, ali idem jednom godisnje...nije da je zbog doktora, ili pregleda, ali stvarno kad se sjetim i napravim vrijeme...uf...
mimi2003
09.10.2003., 23:48
Ja idem u Studensku polikliniku, prvosam išla kod neke kakati gospođe ,, ali ginekologica je bila:flop: ,trebala je ići u veterinare
krave pregledavati...
...onda sam ihrom slučaja dospjela kod muškog prvi put, DR.Topalović i on mi je super, vodio mi je i prvu i drugu trudnoću, a za drugu me poslao na preglede u Petrovu da me nebi maltretrali i mučili kao prvi put i sve je prošlo ok.Sve što ga pitam objasni bez problema i više nego što treba, i kada ga zovem na telefon direkt na njegov broj sve mi uvijek kaže, za sada samo riječi pohvale:top: :top:
kristina klos
14.10.2003., 22:11
Imam jedno jako loše iskustvo sa dr Jasenkom Grujić- Koračin. Prije nekoliko godina, dok sam bila na drugoj godini faksa, kasnila mi je menstruacija. Otišla sam u bivše savjetovalište u Klaićevoj i ona me primila. Nikad neću zaboravit onu njenu hladnu facu i isto takav pregled. Jedino što mi je rekla bilo je - TRUDNI STE. S obzirom da sam znala da je odnos bio u danima koji su bili jako daleko od plodnih, nisam mogla vjerovati. Njena sljedeća rečenica bila je:hoćete li zadržati dijete ??? A ja ono, NE, iz prve. Nije me ništa pitala,samo je rekla da se javim sestri da će mi ona dati upute. Kako sam se osjećala dok sam izlazila iz ordinacije znam samo ja. Ponašala se kao da sam joj rekla da sam bila na tulumu na kojem sam spavala s deset dečki i da sam došla vidjet dal sam trudna. Na sreću, sestra je vidla da sam u komi i malo me utješila, da se i abortus preživi, da ćesve bit OK. Hvala joj, ma kako se zvala. Neznam kako sam uopće uspjela doći doma, hodala sam po gradu ko da me neko premlatio. Ako je itko slično proživljavao, zna kakav je to osjećaj. Dan poslije otišla sam u Merkur. Napravili su test na trudnoću, što njoj kao velikom stručnjaku uopće nije bilo potrebno, i gle čuda, bio je negativan. Nakon toga su napravili niz pregleda, počela sam krvariti i ostavili su me u bolnici. Da ne duljim, nisam bila trudna, a menstruacija je izostala zbog hormonalnog poremećaja. Očistili su mi maternicu i sve je bilo OK. Ne kažem da ona nije mogla pogriješiti,ali LJUDSKOST je ono čega ona nije imala. Ja sam onda imala samo dvadeset godina, moj svijet se srušio i dobro da nisam napravila nekakvu glupost. I danas je sesjećam s gađenjem.
Sad idem ginekologu u kojeg imam potpuno povjerenje i preporučujem ga svakom, naročito mladim curama koje još nemaju puno iskustva i mogu naletiti na razne kretene ili kretenuše kaošto sam nekad i ja. dr Lepušić (http://www.inet.hr/~polilep) :top:
Bunneh kaže:
e ja sam na novom zelandu i fala bogu mi je pregled preko osiguranja, jer idem privatno kad su tamo najbolji :)
sto se tice koliko da se ide - ja nazalost bi morala svakih sest mjeseci, ali idem jednom godisnje...nije da je zbog doktora, ili pregleda, ali stvarno kad se sjetim i napravim vrijeme...uf...
kako to mislis najbolji samo u privatnoj praksi?
pa isti doktori rade u drzavnoj i privatnoj praksi na NZ i Aus.
takav je tamo sistem.
Patagonija
15.10.2003., 13:21
kristina klos kaže:
Imam jedno jako loše iskustvo sa dr Jasenkom Grujić- Koračin. Prije nekoliko godina, dok sam bila na drugoj godini faksa, kasnila mi je menstruacija. Otišla sam u bivše savjetovalište u Klaićevoj i ona me primila. Nikad neću zaboravit onu njenu hladnu facu i isto takav pregled. :eek: Jesi sigurna da se radilo o njoj?? Mislim, ja idem kod nje na Zvijezdu (sad je privatnica) i prezadovoljna sam.. Imala sam isto svakakvih iskustava prije nje i baš mi je bilo bitno naći ginekologa s kojim mogu normalno popričati o svemu što me zanima, a ne nekog ko će me iskipati van po kratkom postupku.. I eto, našla nju, idem joj već par godina i sve je super. Jako je strpljiva (što se tiče odgovaranja na sva moja, često tlačiteljska:D pitanja) i stvarno nije uopće gruba.. Ja ju, inače, hvalim di god stignem i tvoje me iskustvo totalno iznenadilo :( Očistili su mi maternicu i sve je bilo OK. Nisam skužila kaj se tebi točno dogodilo?
kristina klos
15.10.2003., 21:44
[QUOTE]Patagonija kaže:
[B]:eek: Jesi sigurna da se radilo o njoj??
100 % sam sigurna.
A što se tiče njene ljubaznosti o kojoj Ti govoriš, i jedna moja kolegica s posla ide isto kod nje privatno i zadovoljna je, pa očito gospođa zna biti ljubazna, naravno ako je pregled koji se plaća privatno. :rigo:
Hvala Bogu, moj ginekolog je jednako ljubazan i prema curama koje mu dođu prek socijalnog u ordinaciju u Vinogradskoj bolnici.:)
margareta
16.10.2003., 08:36
Bok svima!
Citam vase postove i uglavnom mi je sve poznato, nesto iz vlastitog iskustva, nesto iz prica prijateljica i poznanica.
Kristina, nekako mi je poznato to ime dr.Lepušić, ali ne mogu se sjetiti tko mi ga je preporucio.Jel to mlađi ili stariji dr? Gdje je prije radio?
pozdrav, M
Crow Jane
16.10.2003., 09:35
mala kikica kaže:
ja rađe dam godišnje 400 kn kod privatnika za kompletni pregled ( pregled, PAPA i pregled vaginalnim uzv) nego da idem svom ginekologu preko soc. da me raskasapi na onom odvratnom stolu.
Ja također. Nakon odvratnog iskustva kod ginekologa Studentskog Centra, tam u onoj klinici prek puta Džamije! :eek: :rigo:
Kao prvo ~ raskrečenih nogu ležiš prema otvorenom prozoru :eek: , kao drugo, baba je bila odvratna muškobanja, koja mi je gurnula ono železo nutra kaj sam vidjela sve zvijezde + kad je vadila, uštipnula me s tim, tak da mi je išla krv i još dandanas imam ožiljak, koji me tu i tam zna peći! :eek:
I kao vrhunac - analni pregled! :eek: :rolleyes:
To mi je bila prva posjeta ginekologu, i ujedno mi je zgadilo tak da sam se tek prošle godine usudila prvi put nakon 5 godina :rolleyes: - i to kod privatnika u Kc, super :top: niš nisam ni osjetila + dobiš fino ultrazvukić u boji, odmah si na redu, i pljuneš 300 kn. :cool:
maristella69
16.10.2003., 11:30
Vrano, pa zaboga gdje nađe tu kravu u Stud. Centru?! Ima ti jedan jako dobar ginić tamo, no ti si se već usrećila, vidim!
A taj *** mi je odmah zasjajio u memoriji!! :) :D
Mojoj atraktivnoj sekici se prije 8 godina, kada je još radio u nekom domu zdravlja, vjerovali ili ne - upucavao!! Mislim da su se par puta čuli, a vidjeli - ne bih znala reći!! Uglavnom, veliki je kurviš i brzo se o'ladi od ženske.
No, to nema veze s njegovim stručnim kvalifikacijama, to je onako 'usput'..
Ta svi u bijelim kutama su kurviši. Ovo 'svi' ne treba doslovno shvatiti.;)
margareta
16.10.2003., 13:57
e....sjetih se tko mi ga je preporucio i bas cu pitat jel takav sarmer (ili kurvis, kao sto kazete)!
Eh...sad ne znam da li da odem kod njega!
Imam preporuke za jos dva.
pozdrav, M
Mislim da nije baš u redu pisati javno ovakve stvari o ljudima.
kristina klos
16.10.2003., 22:53
maristella69 kaže:
[B]Vrano, pa zaboga gdje nađe tu kravu u Stud. Centru?! Ima ti jedan jako dobar ginić tamo, no ti si se već usrećila, vidim!
A taj *** mi je odmah zasjajio u memoriji!! :) :D
Mojoj atraktivnoj sekici se prije 8 godina, kada je još radio u nekom domu zdravlja, vjerovali ili ne - upucavao!! Mislim da su se par puta čuli, a vidjeli - ne bih znala reći!!
Opaaaa, a ta tvoja sekica se voli čuti sa starijim muškarcima,štoviše, možda i viđati??!! I to još s ginekologom. Perverzno. A i *** mi se uopće takav ne čini ...
kristina klos
16.10.2003., 23:09
Margareta,
imaš pm !!!;)
margareta
17.10.2003., 08:08
Kristina, hvala na savjetu, tako sam i ja sve cula sto si mi ti napisala, pa si mi olaksala izbor!
pozdrav, M
maristella69
17.10.2003., 10:12
Moja seka voli starije a bome i oni nju! :D
Možda se tip ipak smirio. Bolje.
Btw, zašto vam je perverzno to što je ginić, pa ja sam sa svojim nekad davno izlazila?! Onda se nismo čuli 100 godina, ja sam počela sa trudnoćama i bilo mi je sasvim normalno da se potrudim opet ga pronaći. Zahvaljujući njemu, imala sam posve bezbrižne trudnoće i nikome se ne čini perverzno to što smo nekada bili u drugačijim odnosima. Oboje smo ok jedan prema drugome ali da tu postoje 'iskrice' - NO WAY! On je zaista vrlo profesionalan liječnik i dobar čovjek a ja nisam neka blesava klinka.
Meni je daleko perverznije sve više uočavati jednu degeneričnu tendenciju među mladim curama, a to je da im se baš ludo sviđaju oženjeni muškarci!! E, to je već bolest društva, a ne činjenica da me sad pregledava netko tko me nekad ljubio.
cicamaca
19.10.2003., 01:44
neželim bit bezobrazna ali owo nije tema Koji ginekolog se bolje jebe......stoga was lijepo molim da nastavite i dalje pisat preporuke.....narawno zna se o čemu
margareta
24.10.2003., 14:02
Bok!
Dobila sam preporuku za doktoricu Marton, koja ima privatnu ordinaciju u Hebrangovoj. Narucit cu se pa sto bude.....
pozdrav
Zene moje,imam bolove dolje,danas mi je bolje,ali opet sam se zabrigala jer imam neki smedi iscjedak,cudan,nikad prije nisam imala takav,to mi se dogodilo 2-3 puta danas.
I zovem svoju doktoricu,i objasnila joj sve,a ona kaze da je to sigurno kakva upalica i da dodem u drugu srijedu jer ovu nedjelju su na godisnjem...:rolleyes: :confused: :confused:
mislim svasta...ja odoh sutra drugoj!
Pozdrav!
Posto iducih nekoliko dana nemam prilike otici kod svog ginekologa, molim vas da mi date neki savjet za prvu pomoc.
Sama sam trazila nesto na internetu i simptomi koji mi se javljaju zadnjih cca. 2 dana su mi u dlaku jednaki onima koje cu nesto nize iskopirati. Nazalost trenutno zaista ne mogu kod ginekologa, a sve sto vas molim je da mi date neki savjet kako si olaksati tih nekoliko dana do posjeta lijecniku.
Ima li neko sredstvo koje se moze nabaviti u ljekarni bez recepta za ispiranje ili mazanje, poput caja ili nesto slicno, sto bi moglo ublaziti simptome?
Opet, bojim se uzimati bilo sto na vlastitu ruku bez ginekologa, pa vas molim da mi preporucite nesto blago tek toliko da izdrzim jos nekoliko dana :)
Ovdje je kopija s interneta opisa koje sam pronasla.
Infekcija rodnice Candidom naziva se još vaginalna kandidoza ili kandidijaza te vaginalna monilijaza.
Simptomi
Gljivična infekcija očituje se neugodnim svrbežom spolovila uz pojačan iscjedak koji je bjelkaste boje, gust, sirast i specifičnog slatkastog mirisa. Rodnica i stidnica su crvene, nadražene, natečene i bolne. Na stidnici se mogu naći napukline sluznice. Svi se ovi simptomi pogoršavaju ako se provodi učestalo češanje. Spolni odnos može biti bolan. Za vrijeme mokrenja se javlja peckanje ili žarenje jer mokraća nadražuje oštećenu površinu stidnice. Infekcija rodnice Candidom naziva se još vaginalna kandidoza ili kandidijaza te vaginalna monilijaza. link (http://www.medicina.hr/clanci/gljivicne_infekcije_zenskih_spolnih_organa.htm)
Bit cu vam zahvalna.
P.S. Nisam ovaj post stavila na zdravlje iz samo jednog razloga - tamo sam prekopala zadnjih 10 stranica i nisam nasla nista slicno, a i na teme se tamo slabije odgovara.
katarina l
19.12.2003., 07:36
probaj u ljekarni kupiti kremu plimicol ili canasten i vaginalete ne znam kako se zovu. mislim da to možeš dobiti bez recepta. za pranje si kupi hygieu imaš je u dm-u.
u ljekarni mozes kupiti komplet canesten kremu i vaginalete.sada to tako pakuju.
Probaj ispirati kamilicom ili stavljati obloge od kamilice. Ne znam zasto, ali meni je teta u apoteki rekla da je to bolje od raznih acidi borici i ostale kemije. I sto prije doktoru naravno.
Nistatin krema i Geonistin vaginalete.
Hvala na odgovorima.
Ali kako sam ja do sad od doktora uvijek dobivala samo :Sve je u najboljem redu, mozete ici.", zaista nemam pojma o cemu pisete, i strah me uzimati nesto sto ne znam sta je.
Ono sto sam ja postala, je bilo samo radi simptoma, dal je ona dijagnoza tocna to ce reci ginekolog.
Spominjete :
- krema plimicol ili canesten
- vaginalete
- hygiea
- komplet canesten i vaginalete
- kamilica
- nistastin krema
- geonistin vaginalete
Od svega toga znam jedino sto su hygiea i kamilica. Za drugo sam cula, ali ne znam kada se i zasto koristi, i smije li se to uopce koristiti ako ne znate tocno sto vam je?
Mislila sam ispirati kamilicom, ali onda sam procitala ovo "ne prati spolovilo niti rodnicu kupkama".
Ne mogu kod doktora jos par dana, ono za sto znam pise da ne smijem koristiti, a ovo sto vi pisete(Canesten, vaginalete?) ne znam sto je :(
moj prijedlog ti je da to pitanje postaviš na forumu na stranici dr. Harni, odn. TU (http://www.poliklinika-harni.hr/cgi-bin/forum/)
violent_femmes9
19.12.2003., 10:32
Kupke se ne preporucuju, jer kod infekcije gljivicom Candida Albicans, vlaznost potpomaze njeno bujanje, jel
Candida nije nista strashno, kod velikog postotka ljudi postoji vec u zdravoj flori sluznice, no problem je kad postane patogena, tj. kad se pocne razmnozavati ko blesava. Ono sto trigerira to bujanje moze biti kura antibiotika (koji pobiju sve zivo u vec spomenutoj flori pa sluznica nema prirodnu zastitu), narusen imunitet, cak i secerna bolest (glukoza u urinu jako fino hrani razne zivine okolo).
Canesten krema ti je fungicid, dakle ubija gljivice, i moze se dobiti u ljekarni bez recepta. Po sastavu je klortrimazol, ako ti to nesto znaci, i ne znam sto bi se moralo dogoditi pa da ti naskodi. Vazno je da odrzavas sluznicu suhom, namazes je 2-3 dnevno tankim slojem Canestena, i za tjedan dana, mozda i ranije, si kao nova. Jedino ako si nedajboze bolesna (npr. neki problemi s metabolizmom ili imunitetom), onda takvo lokalno lijecenje samo ublazava simpotome. Kamilica ti moze pomoci kod ublazavanja iziritiranosti sluznice, ali nece pobiti gljivice. Pazi sto jedes: ne previse slatkog, dovoljno tekucine ali ne slatke napitke, cak ni prirodne sokove (to samo privremeno), pij jogurt ako mozes.
Nisam lijecnik, no svi ovi savjeti su vec provjereni. Inace, ne moras ici ginekologu za ovakve probleme, odi lijecniku opce prakse, dobit ces pravi savjet i terapiju (ukoliko je fakat Candida).
praktički nema žene koja nije prošla te prošla…. Nije to ništa strašno niti opasno i svi savjeti (gore navedeni) su ti zbilja dobri
ali evo ti još jedan: u slučaju da si osjetljiva, moj je prijedlog da u ovim danima izbjegavaš raznorazne intimne sapune i pereš se čistom vodom…. (sapuni znaju potencirati iritaciju i svrbež)
znam da kod nekih od tih boleština mora i partner uzeti kremu...jer je moguće da ti ju je on prenio
ne znam jel i za candidu...
Uzmi Canesten vaginalete i kremu dode ti sve skupa oko 29 kuna ako se ne varam :o
Clea kaže:
znam da kod nekih od tih boleština mora i partner uzeti kremu...jer je moguće da ti ju je on prenio
ne znam jel i za candidu...
je je, i kod candide se i partner istovremeno mora mazati kremom :o
AFRODITA69
21.12.2003., 00:49
to ti je kao gljivice,i samo se trosi antibiotik..nenoj se zezati jer mozes ostati sterilna,i nikako ne drzati vlazno!!!!!!!!!!!mislim na ispiranje i sl.jer to jos pogoduje gljivicama.monistat neznam dal bi pomogel,kao ni nistatin jer jevazan ANTIBIOTIK!!!!!!!!!!!!!!!!
zato zeno-pravac kod ginekologa!
Afrodita, o čemu ti to? Candida i jesu gljivice, a antibiotik je jedan od najčešćih uzroka da ih žena i dobije. Peporučam ti da pročitaš više o tome na ovom linku. (http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_candida.asp)
violent_femmes9
21.12.2003., 09:35
Afrodita, wtf :confused: Candida JEST gljivica, pijenje antibiotika vrlo cesto upravo IZAZOVE pretjerano bujanje gljivica, jer antibiotici pobiju ZDRAVU FLORU rodnice, i ostave je bez zastite. Antibiotici ne ubijaju gljivice.
putnica kroz vrijeme
21.12.2003., 10:19
Na dnevni ulozak, koji moras mijenjati cesto, svakih nekoliko stai kapni do 7 kapljica cistog etericnog ulja od lavande koju mozes kupiti na trgu u ducanu koji se, mislim, zove saxo (preko puta kavane Dubrovnik). Smirit ce simptome, definitivno nece izlijeciti candidu (ako je imas), ali lavanda djeluje preventivno. Kad se "sredis" klasicnom medicinom, lavanda neka ti bude za odrzavanje i preventivu. Vjeruj, provjereno, sestra mi je mr.ph i zavrseni aromaterapeut, a probala sam po sistemu vlastite koze.
sretno;)
AFRODITA69
21.12.2003., 17:30
cure,mozda neznate da sam to imala u trudnoci pa znam kaj mi je doktor rekel...to je vrsta koju sve zene imaju,kod nekih se odrazi kod nekih ne..ali uglavnom sve pice imaju candidu.sa tim smo rodene.nekad se nikad ne odrazi,nekad je potaknuta sa gljivicnim kurcem a nekad se pojavi u trudnoci,zbog razlike u ph i ostalih hormonalnih pizdarija koji su za vrjeme trudnoce drugaciji.on mi je dao mast-nistatin,medutim rekao mi je da ce me staviti na antibiotik,jer on ubija tu vrstu.e sad,reko mi je i to da kod nekih zena,koje su to vec imale,tracale sa mastima ili bile na tabletama bilo koje vrste,opcenito-antibiotik nebu nista napravio,a kod nekih koje nisu nikad imale to(ja nisam ni prije ni posle)antibiotik je najbolje sredstvo da se ona unisti.ja sam uzimala antibiotik 3 dana,i to je otislo.neznam kak je u vasim zemljama,ovde kod mene se-narocito u trudnoci kad se to pojavi,koristi antibiotik zbog toga jer je jako opasno za djete u prvih 20 tjedana.a isto tako postoji antiobiotik za obicne gljivice koje muce zenski rod...umjesto masti..koji brze radi i pije se,ne mece se u picu ko oni uobicajeni.mozda vi to neznate ali tak je meni bilo objasnjeno,i jako dobro se sjecam jer mi je to bilo uzasno....
hvala bogu-nikad inace nisam do tad ni posle imala slican problem...i nedaj boze da imam.
Zhao mi je Afrodiita shto cu ovo napisati, ali ti ili nemash blagoga pojma shto su antibiotici ili nemash pojma od chega si bolovala.
AFRODITA69 kaže:
cure,mozda neznate da sam to imala u trudnoci
u pravu si, Afrodita, neznamo kaj si imala u trudnoći ali meni se čini da ni ti sama to ne znaš... :rolleyes:
Mogu samo pretpostavljati da si imala klamidiju, ona se liječi antibioticima. Pročitaj tu pa usporedi klamidiju (http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_klamid.asp) i kandidu (http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ginteme/01_candida.asp) . Pazi, ne tvrdim da si imala išta od toga, ali kao što je magic rekla, ili nemaš pojma kaj si imala il neznaš kaj je antibiotik. A čini mi se da si po struci medicinska sestra... :rolleyes:
AFRODITA69
21.12.2003., 23:50
zeno,koji ti je *****?pa klamidija je teska spolno prenosiva bolest,i hvala bogu takvih stvari nikad nisam imala..a trudnocu bi trebala prekinuti zbog klamidije jer ugrozava djete.drugo-ja znam kaj sam imala,i znam kak je bilo tretirano.mozda sam ja dobila antibiotic,da sto prije prode,jer kako velim nijedna od neredovitih tjelesnih stanja u trudnoci nisu dobrodosla zbog ploda.a osim toga ipak imam diplomu za nurse i radila sam u klinici 5 god.mislim-kako opce mozes ponuditi takve dvije razlicite stvari-klamidija i kandida?!mislim:rolleyes: al nema veze...uopce glupaca koja pita nas kokosi umjesto da ode do doktora,ipak se radi o njenoj picki!
AFRODITA69
21.12.2003., 23:51
magic,kad bus sa odlicnim ili ti 4.0 zavrsila skolu da budes med.sestra i radila sa antibioticima onda mi se javi!
Afrodita bilo bi najlakse da nam napises sta si imala kad saznas :W
AFRODITA69
22.12.2003., 00:03
candida vulgaris:W
AFRODITA69 kaže:
candida vulgaris:W
:lux:
AFRODITA69
22.12.2003., 00:12
fala bogu,to sam cekala............:top: jer mis e fakat ne visi na tome sad danima.
i allysa-kaj ti opce znas kak ghetto zgleda?
AFRODITA69 kaže:
magic,kad bus sa odlicnim ili ti 4.0 zavrsila skolu da budes med.sestra i radila sa antibioticima onda mi se javi!
Medicinska sestra :confused:
A ja mislila da si make up artist :cool:
AFRODITA69 kaže:
i allysa-kaj ti opce znas kak ghetto zgleda? [/B]
JA znam kako izgleda a ti?
Kandidijaza se ne lijechi antibioticima i gotovo.
A ti mozhesh biti i lijechnica al nemash pojma ili se ne znash izraziti.
AFRODITA69 kaže:
magic,kad bus sa odlicnim ili ti 4.0 zavrsila skolu...
Odkad je 4,0 odlichan uspjeh :confused::D
AFRODITA69
22.12.2003., 00:29
magic,do sad si vec mogla znati da sam zavrsila college ovdje za nursing,i tam sam cak na poslu upoznala mog decka,ali nikad nisam voljela taj posel..zbog jebene uniforme!i radnog vremena.ovo sada volim puno vise,a i mogu biti zrihtana.a placa je ista!
AFRODITA69
22.12.2003., 00:31
magic-u usa nema odlican,vrlo dobar i sl.ima 4.0-sto je outstanding,kao odlican kod nas.
alisa-kaj iz filmova ili si bas provadala vrjeme tamo?
Afrodita , zasto bi cura koja pita za savjet trebala bit glupaca?? :confused:
tegla kaže:
Pozdrav!
Posto iducih nekoliko dana nemam prilike otici kod svog ginekologa, molim vas da mi date neki savjet za prvu pomoc.
Sama sam trazila nesto na internetu i simptomi koji mi se javljaju zadnjih cca. 2 dana su mi u dlaku jednaki onima koje cu nesto nize iskopirati. Nazalost trenutno zaista ne mogu kod ginekologa, a sve sto vas molim je da mi date neki savjet kako si olaksati tih nekoliko dana do posjeta lijecniku.
Ima li neko sredstvo koje se moze nabaviti u ljekarni bez recepta za ispiranje ili mazanje, poput caja ili nesto slicno, sto bi moglo ublaziti simptome?
Opet, bojim se uzimati bilo sto na vlastitu ruku bez ginekologa, pa vas molim da mi preporucite nesto blago tek toliko da izdrzim jos nekoliko dana :)
[
Niisam citala ranije, mozda je netko i odgovorio, ali nije na stetujos jednom reci:
Kandida je obicno prisutna u nasem tijelu ali "pobjesni" kad nam
je organizam malcice slabiji ili neotporniji, ili poslije upotrebe antibiotika ili vesa od neprirodnog materijala.
Mislim da je lijek izbora geonistin ali se nazalost ne moze dobiti na lijecnicki recept.
Imala sam ovaj problem prije par godina, u Londonu mi je doktorica rekla da nosim puno hlace i da moram nosit suknju i vjetrit se ( da upravo je to rekla )...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Muke sam mucila sve dok mi mama nije dobacila taj geonistin.. od tad nikad vise nikakav problem..
Uz to moja baka je uvijek savjetovala ispiranje kamilicom a malo sode bikarbone u kamilici pa poslije ispiranja namazat kanestenom ne bi skodilo i moglo bi tu iritacijumalo malo smirit.
AFRODITA69 kaže:
magic-u usa nema odlican,vrlo dobar i sl.ima 4.0-sto je outstanding,kao odlican kod nas.
alisa-kaj iz filmova ili si bas provadala vrjeme tamo?
Da :o
AFRODITA69
22.12.2003., 00:41
oona-hvala..sto si napisala djelomice istu stvar.moj doktor je meni dao antibiotic,koji sam pila 10 dana.i to samo zbog trudnoce.inace ima krema ima krema i tablete koje se stave u vaginu,a ima sad evo i 3 dana tablete koje pijes ,ali samo preko recepta.
alisa-bogme i ja isto..navisela se tamo u od njegove stare kuci dok ju nije prodala..sve prvo se bas tam desilo:o ;)
a koji ghetto je bio?mislim unutar kog grada?
Candida se ne lijeci antibioticima. Ama bas nikad.
AFRODITA69 kaže:
zeno,koji ti je *****?pa klamidija je teska spolno prenosiva bolest,i hvala bogu takvih stvari nikad nisam imala..a trudnocu bi trebala prekinuti zbog klamidije jer ugrozava djete.drugo-ja znam kaj sam imala,i znam kak je bilo tretirano.mozda sam ja dobila antibiotic,da sto prije prode,jer kako velim nijedna od neredovitih tjelesnih stanja u trudnoci nisu dobrodosla zbog ploda.a osim toga ipak imam diplomu za nurse i radila sam u klinici 5 god.mislim-kako opce mozes ponuditi takve dvije razlicite stvari-klamidija i kandida?!mislim:rolleyes: al nema veze...uopce glupaca koja pita nas kokosi umjesto da ode do doktora,ipak se radi o njenoj picki!
afrodita 69, kaj ti stvarno radis negdje s ljudima i ljekovima? opisi tipa 'to je nesto kao gljiva, ali ne jer to moras antibioticima' je jako slikovit. :confused:
ne bih htjela sad biti gruba, ali zena je lijepo rekla da NE MOZE do doktora pa sad da ju bas nazivas glupacom mozda i nije na mjestu, ali, ocigledno na tecaju za nurses znaju kako prici pacijentu...:rolleyes:
antibiotici koje ti spominjes su polienski antibiotici koje su drage forumasice vec spomenule, tipa nistatin. I za to stvarno treba doktorov potpis. Za canesten ili plymicol, stvarno ne treba. Dapace, doktor kojem sam isla mi je dao trajni recept za plymicol vaginalete i rekao da stavim kad me svrbi... naime, i stres podstice rast candide. Dakle, za prvu pomoc u apotekicu i spasavaj se od svraba, a doktoru cim uzmognes...
tegla:w , drzi se, kandida je naporna, ali se lijeci... za pocetak jedi ogromne kolicine ABkulture, acedofila i bilo cega na cemu pise acidofilus. zvuci prejednostavno, ali fakat pali... i pranje medicinskim intimnim sapunom (dercom femme je zakon!) je ok, ali nista unutra!
svima ostalima,
dobar vecer, nova ovdje... i nisam mislila tako upasti, ali me plase medicinski radnici...:)
AFRODITA69
22.12.2003., 00:47
po cemu je ghetto?po broju nigera ili po cemu ga tak zoves?ja zivim u bronxu,recimo-vecina bronxa je ghetto..zbog nigera i projectsa.ili ti zoves svoje mjesto ghetto...a ja misla evo jos jedne nigerice!;)
A po puno toga je ghetto, uvijek se zezam da sam u ghettu samo sta ja ne zivim u NY ali nemojmo sad vise jer idemo offtopic ;)
AFRODITA69 kaže:
oona-hvala..sto si napisala djelomice istu stvar.moj doktor je meni dao antibiotic,koji sam pila 10 dana.i to samo zbog trudnoce.inace ima krema ima krema i tablete koje se stave u vaginu,a ima sad evo i 3 dana tablete koje pijes ,ali samo preko recepta.
alisa-bogme i ja isto..navisela se tamo u od njegove stare kuci dok ju nije prodala..sve prvo se bas tam desilo:o ;)
a koji ghetto je bio?mislim unutar kog grada?
Pazi Afrodita, djelimicno si u pravu, nistatin je antibiotik ali to je polienski atibiotik.
Geonistin ( vaginalete) je dobra kombinacija jer lijeci infekciju bilo da je izazvana gljivicama ili bakterijama( KOMBINIRANA INFEKCIJA).
Tablete se daju samo u ozbiljnim slucajevima.
Obavezno procitati:
link (http://www.medicina.hr/clanci/gljivicne_infekcije_zenskih_spolnih_organa.htm)
AFRODITA69
22.12.2003., 00:55
prvo i bez izvinjenja-za mene je svaka picka glupaca koja ispitiva po forumima kak i sa cime da ljeci svoju bolest.bila to candida,ili nekaj deseto.kad je moje tjelo u pitanju onda cu otici kod ljecnika a necu ispitivati kvocke kaj da radim.jer da to napravim,i ja bi bila glupaca.izvini na direktnom odgovoru.drugo,da mi se radilo u bolnici onda bi i danas tam bila...to sam zavrsila jer su starci kao htjeli,a i ja sam se jedno vrjeme zainteresirala..pa kad sam vec spucala 2 god,onda sam odgulila jos dve tak da dobim diplomu...jer za make up se ne dobiva diploma-to je na srecu-ili ide ili nede.
trece-nistatin i monistat se kupuju over the counter.vaginalne tablete isto.antibiotic-3day tx samo po receptu.
i tu mislim da cu zavrsiti sa tom temom,jer bi se mogli naganjati do sutra.meni fala bogu,da pokucam o drvo,toga ne treba,a kad mi je trebalo prije 5 god...nestalo je kao da nikad nije ni postajalo.antibiotic je ucinio svoje.:w
Nikako ne mogu tako okarakterizirati osobu koja zeli cuti tudja iskustva i savjete glede zdravlja. Pogotovo ako to sve uzima cum grano sale jer se takve stvari ionako ne uzimaju zdravo za gotovo.
Cemu onda dijelit savjete o make up-u ..kad svaka od nas moze pitat tetu u parfumeriji..(reicmo u mulleru su uvijek sminkeri)
..glupo je tak gledat na to..mislim da savjet svakom dobro dodje..pogotovo ak netko jako brine oko neceg a drugi ga moze utjesit jer je proso kroz to..i naravno da treba ic ginicu ..
AFRODITA69
22.12.2003., 01:37
ok,ja ipak mislim da je make up nesto sasvim drugo,ili recepti ili neke gluposti te vrste.kad je rjec o zdravlju-onda sam najmirnija kad mi na to odgovori strucnjak.i jesam i ja sam bila glupaca i zato sad pusem na hladno.kad sam bila trudna sa manjom curicom,imala sam nekih problema,u stvari i nisu bili problemi,ali meni je nesto govorilo da bi moglo biti.u to vrjeme sam se stalno vrzmala po jednom velikom forumu za trudnice(americkom)i ispitivala da bi kao osjecala olaksanje.stvar je u tome da ono sto se dogadalo samnom,dogadalo i drugim zenama,koje su mi rekle da je to sve normalno.isla sam naravno na sve preglede i sve je bilo u redu..znaci-bilo je u redu,imala sam malo spottinga a i druge su ga imale i rekle nek ne brinem...da bi na kraju njihov spotting bio potpuno nesto drugo(visa/niza razina hormona)a moj znak placental abruptiona i jako ranom stadiju...pa se moja malecka rodila sa 6 mjeseci..............nije zavrsilo tragicno,iako nismo znali dal ce prezivjeti ili ne...ocito je i bogme se po njoj ne vidi da se rodila 3 mjeseca ranije(fala bogu!)ali imam jos slicnih prica gdje je zena sjebala zivot radi savjeta kad se radilo o zdravlju.
izvinite cure,ali jos uvjek mislim da je zdravlje i nase tjelo broj jedan...i o tome cu pitati onoga ko o tome zna...pica zna svrbiti i peci i sliniti zbog drugih stvari vrlo slicnim candidi..a da nije candida.
Ma gle, slazem se s tobom da uvijek treba potrazit pomoc kod strucnjaka ali ne slazem se s tim da kad se procita neciji savjet da se ne mora ic doktoru..
Alopex kaže:
svima ostalima,
dobar vecer, nova ovdje... i nisam mislila tako upasti, ali me plase medicinski radnici...:)
dobrodosla :)
i ne boj se
to je samo nasa afrodita, ona ne grize :D
Afrodita, mislim da si ti pobrkala pojmove, zato sam ti usporedila klamidiju i candidu. Naime, u prvom postu na ovom topicu opisala si da se od Candide ostaje neplodan što je krivo. Ukoliko se klamidija ne liječi ona kao uzrok ostavlja neprohodnost jajnika odn. neplodnost. Nakon toga si rekla da se Candida liječi antibioticima. I to je krivo (iako su i Nistatin i Geonistin vaginalete jedna vrsta antibiotika, ali ne ono što se u svakodnevnom životu smatra pod pojmom antibiotik), a kako to stoji za klamidiju zato sam izvukla ta 2 linka za usporedbu. Nisam ni rekla da si ti imala ijednu od ove dvije, OK?
Klamidiju nisam imala ni nemam, al znam da u HR svaka druga (!!) studentica boluje od nje. Nedavno sam bila duže razdoblje pod antibiotikom i pojavili su mi se simptomi Candide. Mailom sam odmah kontaktirala svoju dr. Harni koja mi je potvrdila da ukoliko sam pod antibioticima i imam te simptomme da nemoram ni dolaziti k njoj i prepisala mi je Nistatin mast i Geonistin vaginalete. Simptomi su se povukli isti dan a terapija je trajala 6 dana ukupno.
Što se tiče tvog prosjeka u školi- to mi ne znači ništa. Svi se mi tu možemo razbacivati nekim brojkama al to sa znanjem nema veze. I bilo bo dobro da i pročitaš linkove koje sam stavila tako da bi znala zbog čega sam baš to i usporedila.
violent_femmes9
22.12.2003., 14:54
Ona007 kaže:
nistatin je antibiotik ali to je polienski atibiotik.
Geonistin ( vaginalete) je dobra kombinacija jer lijeci infekciju bilo da je izazvana gljivicama ili bakterijama( KOMBINIRANA INFEKCIJA).
Sto je to polienski antibiotik?
jedino ne shvaćam kako neko 5 dana ne može otići kod doktora...dva dana ju već smeta, plus još par dana koje ne može otići
ne želim nikome soliti pamet, ali sad ti dolazi božić, za sve te pretrage ti treba laboratorij, ne radi se ne znam koliko dana, vikend je odmah nakon božića, možda ti ginekolog zatvara ordinaciju na tjedan dana...može ti proći i tjedan dana uza sve te gluposti oko laboratorija i božića dok ti uopće postave dijagnozu
eto, samo to...
ko zna što tebi je, i kako se to liječi....zato radije otiđi kod dotkora odmah
a valjda ima neka ljekarna u blizini, oni bi ti puno bolje znali preporučiti što da uzmeš za prvu ruku
ovaj puta se slažem s afroditom...
violent_femmes9
22.12.2003., 16:17
Cuj, moze otici lijecniku opce prakse, ali ona je bila uvjerena da za ovo mora ici ginekologu, koji joj jednostavno nije dostupan u svakom trenutku. Ako stvarno ima kandidijazu (sto je prilicno jednostavno prepoznati i laiku), sigurno ce joj pomoci neki od savjeta koje moze procitati na ovom topicu.
Uostalom, nije lijepo da je napadate za par pitanja, a zena se u medjuvremenu niit nije vise pojavila....
niko nije rekao da ne ide kod liječnika opće prakse...
osim toga, niko ju nije napao...to je dobronamjeran savjet...makar možda tako ne zvuči
osobno imam običaj ne davati nikakve savjete koji lijek da uzme jer to ponekad može više štetiti nego koristiti
AFRODITA69
22.12.2003., 16:57
klamidiju nisam imala,curo.nijednu spolnu bolest nisam u zivotu imala.i ne nisam pobrkala pojmove.mozda moj doktor nezna o cemu prica ali ja znam kaj sam imala.i napisala sam kaj sam imala,sad se vi zamarajte dalje sa cime zelite,jer mi se neda vise.studentice imaju klamidiju jer se jebu sa klamidioznim frajerima-to je opet velim teska skoro pa neizljeciva odvratna spolna bolest.moj frajer nije nikad imao spolne bolesti,a kolko se sjecam da sam pisala na jednom topiku da sam prije nego kaj sam mu dala pice pogledala u file i isao je na hiv test...ja jako pazim na sebe i svoju picku.a to u trudnoci je doslo zbog iste stvari kaj smo i ja i oona napisale.
i nema veze sa spolnoprenosivom bolesti,jer me doktor odma razuvjerio...da nebi slucajno napala frajera bez razloga.
tolko o meni.s moje strane.done deal.
violent_femmes9
22.12.2003., 17:00
Ona nije znala da za ovaj problem moze otici lijecniku opce prakse. Drugo, napisala sam iscrpan post koji se svodi na to da je najbolje da kupi Canesten kremu i primjenjuje je lokalno dok ne dodje do lijencika. Canesten je antimikotik sirokog spektra, nalazi se u slobodnoj prodaji, i ako joj ne bi pomogao, sigurno joj ne bi niti odmogao. Trece, Afrodita je upotrijebila vrlo ruzne rijeci, i mislim da to uopce nije bilo potrebno.
AFRODITA69 kaže:
klamidiju nisam imala.
jebate patak, pa ko ti je reko da si je imala? daj čitaj pa će ti biti jasno.
AFRODITA69 kaže:
pa klamidija je teska spolno prenosiva bolest,i hvala bogu takvih stvari nikad nisam imala..a trudnocu bi trebala prekinuti zbog klamidije jer ugrozava djete.
Joj Afrodita, ovo je tocno da je spolno prenosiva bolest i to ne laka, ali ovo o prekidu trudnoce je netocno. Supruga mog bratica ju je imala u trudnoci. Namucila se sa lijecenjem, ali rodila je zdravo dijete i nikada nije bilo ni govora o prekidu trudnoce. I samo da ponovim da nisam ni ja ovim postom htjela reci da si je ti imala.
U trudnoći se klamidija uspješno tretita antibiotikom Eritromicinom. A i Afroditina izjava da je klamidija skoro pa neizlječiva bolest je netočna jer se klamidija vrlo uspješno liječi antibiotikom. Afrodita je nije imala. Nisam ni ja. Al ja kad nešto tvrdim onda si malo o tome i pročitam. ;)
znate šta, ja mislim da ovakve rasprave nastaju bezveze...
afrodita ili xy nešto napiše, i onda svi žele dokazati da govori gluposti...
a osoba koja je postavila temu se ne javlja uopće...a mi se svi tu pokoljemo zbog nečega što uopće nije naš problem...
;) :D
AFRODITA69
22.12.2003., 21:44
bas tako clea...a poanta je da u svakoj zemlji drugacije tretiraju jednu te istu stvar..kod nas djeca kupuju cikove sa 2,3,5 god..u cali nikako do 21..a u ny..sa 16...u mojoj rudnickoj knjizi pise da klam.uzrokuje sljepocu kod djeteta...kao i candida pobacaj...tak je meni osobno rekao dr.goldsmith,i ojte krivite njega.za mene je ovaj topic gotov,a zena koja ima problem nek ode k ljecniku,pa nek on vidi kaj joj je i prepise ljek...jer mi nismo ovde za to.
Candida uzrokuje pobacaj? :lol:
U tvojoj rudnickoj knjizi? :lol: Da nije mozda u tvojo trudnickoj knjizi? :lol::lol::lol::D :top:
AFRODITA69
22.12.2003., 23:58
ne u rudnickoj je!i da,ako je imas prije 20tjedna,uzrokuje.ali meni se oboje narodilo,i ja sam sa time gotova...sad se na miru mogu seviti,jer sam najgori posel zavrsila!ahhhhhhh,kako je to divno,when you look back...izvinite cure na greskama,imam duge nokte pa mi smeta pri tipkanju.;)
Dobro mozes mi objasnit tu rudnicku knjigu? Kakve veze ima sa svim time? Ili imas prirucnik jer radis u rudniku? :misli: ;)
Ne i ne.
Cak je vrlo cesta kod trudnica sto je povezano sa visokim razinama estrogena. I nije uopce opasna, samo neugodna.
AFRODITA69
23.12.2003., 00:07
da radim u rudniku...kaj to nisi znala?je,kopam zlato i trazim naftu...jebiga neko mora i to:p
maristella69
23.12.2003., 10:10
Stvarno je jadna osoba koja od ovakvih raspaljenih kokoši traži medicinski savjet.
Da ste zaista imalo zainteresirane da pomognete toj ženi - onda biste joj dale savjet da je, što se zdravlja (pogotovo ženskog) tiče - BOLJE PUHATI NA HLADNO I PREUVELIČAVATI PROBLEM, NEGO ODMAHIVATI RUKOM U STILU "NIJE TO NIŠTA".
No, vama to nije ni bilo bitno.
:flop:
violent_femmes9
23.12.2003., 11:34
A ti si ovo napisala iskljucivo u cilju da pomognes pokretacici topica, ili ti je primarna zelja bila da kazes ostatku forumasica kako su glupe?
Ako si procitala sve postove, nigdje nije pisalo da ne ode lijecniku i da ce joj samo proci, niti se itko pravio pametan i tvrdio da je njegov savjet jedini ispravan i dovoljan za potpuno rjesenje problema s Candidom (ako je Candida uopce u pitanju). Mislim da bi se problemi trebali promatrati onakvi kakvi jesu, ni potcjenjivati ali niti preuvelicavati.
diadora
23.12.2003., 19:54
Bez namjere da branim Afroditu ali moram reci da stvari ovdje ( US) malo drugacije funkcioniraju nego u HR.
Trudnicke knjizice ne izgledaju kao u HR i vrlo je moguce da u njoj stoji da odredene spolne bolesti pridonose mogucnosti spontanog pobacaja. Doktori propisuju antibiotike za sve i svasta i nema sanse da ce ti doktor opce medicine reci da se npr. peres kamilicom ili jedes jogurta jer je to pozeljno za tvoju situaciju. Ja cu za upalu mokracnih puteva radije piti uvin caj nego antibiotike ali za razliku od dr u HR ovdje mi to niti jedan lijecnik opce prakse ni u ludilu nece predloziti kao opciju.Sve ovo iz vlastitog iskustva.
Ovdje u UK pise:
"Candida: A common vaginal infection, especially during pregnancy. "
Eto, sretan vam Božić.
I ja se od danas branim protiv Candide...po ne znam ni ja koji put. Canesten, Geonistin vaginalete i acidi borici.
A s obzirom na to da zbog drugih problema pijem i Amoxil, vjerojatno je "napad" Candide ovaj put uzrokovan upravo tim antibiotikom (antibiotici mogu promijeniti kiselost rodnice)...
:cry:
Evo, da vas malo utjesim. Candida u uhu je definitivno najgora od svih mjesta na kojima se moze pojaviti. I jos ako je istovremeno i na ustima onda je to super sreca. :horor:
Hvala onima s pocetka koji su pisali hladnih glava, onima koje je svrbilo stosta - nek ih svrbi i dalje.
Canesten je pomogao.
TETE A TETE
08.01.2004., 12:07
fakat joj treba dat da dise
od kad koristim dnevne iscijedak mi je jaci
super mi je na morz, pase joj morska voda
moja doktorica kaze da jogurt nema veze, al ja se ne slazem
znam mi pocet jace curit od puta
jel i vi imate iscijedak?
lil one kaže:
ja sam kod dr. Latin it poliklinike VILI, i moram priznat da je žena odlična...:top:
ja sam kod nje bila na prvom pregledu i žena je genijalna..:top:
Sanja :o)
04.05.2004., 23:09
nusha kaže:
danas smo slucajno na predavanju pricali sa ginekologicom iz dugava (juresa, dom zdravlja) koja nam je nevjerovatno strpljivo odovorala na sva moguca i nemoguca pitanja (koliko god nam se na pocetku cinilo da nam nema nist novog rec). moj prvi dojam je da je fenomenalna, tak da se selim kod nje.
[/B]
Juresa nije ginekolog, ona je specijalist skolske medicine. Nazalost, jer je i meni zena fenomenalna! :)
Grujić-Koračin je OK, samo kad sam bila trudna narucivala me svaka 3 tjedna na UZV.
a kad bi morala birati izmedu Grujić-Koračin i dr. Harni, svakako dr. Harni
dosta zena hvali polikliniku harni...
koliko tamo kosta pregled, papa-test, uzv jajnika, test na klamidiju....? ak netko zna...
otprilike da znam s kojom lovom moram racunati.
hvala!
Pregled - 150 Kn
Ultrazvuk - 150 Kn
PAPA test - 100 Kn
Brisevi tj. klamidija - po 250 Kn, HPV 400 Kn
Ako ti je skupo raditi briseve privatno, traži ako možeš dobiti uputnicu za briseve od socijalnog ginekologa, sama uzmeš podloge za briseve u HZZJ u Rockfellerovoj, odeš kod dr. Harni da ti uzme briseve (to košta 100 Kn), pa sama vratiš podloge u HZZJ.
Zmijica
05.05.2004., 13:30
Bercana kaže:
Joooj... ne Puvacicka. Ja sam kod nje i na ovom topiku, sto znaci da bih rado mijenjala ginica!
Nije zenska tako losa u pregledu, ali nema vremena pa sve zakljuci na osnovu boje tvojih ociju...
Jednom sam morala odbit izac iz ordinacije da me pregleda, i bila sam u pravu jer je sranje bilo veliko...
A Chedid je legenda, zbilja :D
No ja ga ne bih preporucila. Jednom sam zbrljavila pilule i nije mi znao pomoc... sto je jedan stari dr. iz iste klinike (koji je danas u penziji) rijesio za 5 min i sve 5.
Dakle, strucnost... hm hm...
verica kaže:
Pregled - 150 Kn
Ultrazvuk - 150 Kn
PAPA test - 100 Kn
Brisevi tj. klamidija - po 250 Kn, HPV 400 Kn
Ako ti je skupo raditi briseve privatno, traži ako možeš dobiti uputnicu za briseve od socijalnog ginekologa, sama uzmeš podloge za briseve u HZZJ u Rockfellerovoj, odeš kod dr. Harni da ti uzme briseve (to košta 100 Kn), pa sama vratiš podloge u HZZJ.
hvala! :w
znaci pregled+papa+uzv=400 kn
i nije tak strasno. ionak je to jednom godišnje. ma nije da sam sad nesto nezadovoljna svojim ginekologom -dr Topalović, ali on je cini mi se jos uvijek na bolovanju... u biti mi treba ginekolog vise za onak informacije, popricat...nadam se da je dr Harni ok, kad ju svi toliko hvalite.
jedino su ovi brisevi skupi...
Briseve možeš napraviti i kod dr. Topalovića ili onoga tko ga mijenja - oni u studentskoj imaju podloge, pa ne moraš izvoditi ovo s nošenjem u lab.
A koliko sam ja čula dr. Topalović nije više na bolovanju :) - osim ako je PONOVO na bolovanju
hmmmm...cini mi se da sam ja bila negdje u 3. mj. i da ga tada nije bilo. mijenjao ga je neki dr. Zahi Khouri (ak sam dobro zapamtila).
cicamaca
22.05.2004., 14:27
Nemojte mi zamjerit,samo dižem topic!
Nastavite cure.
Na nagovor forumashica (preporuke na topicu od prije jedno godinu-dvije) prebacila sam se kod Topalovica - studentska poliklinika.
Prvo, tip ima jedno 1000 pacijentica na koje ocito ravnomjerno dijeli ljubaznost pa se ista u individualnim slucajevima opako razvodni. Kad kazem 1000, ne pretjerujem pretjerano :D .
Druga stvar, pregledi su tempirani na nacin da za svakog (barem kako mi je to njegova sestra rekla) ima 5 min, Papa inclusive. :flop:
Trece, narucuje se samo prvog u mjesecu. Ako slucajno nazovete u 13.39 (radno vrijeme je npr. od 13.30) dobit cete atraktivan termin 23. ili 27. u mjesecu. Ostalo koka vec podijeli. Bas se pitam kome :rolleyes: .Ako nazovete 2. u mjesecu, pregleda toga mjeseca vise nema :( .
Četvrto, draga sestra izleti van u cekaonicu, te pred cijelim auditorijem (neke koke vode i decke) ispituje tko sto treba. Ja sam jednom iz zeke rekla, trebam uputnicu za test na STD :D
Da vidite pogleda. Al jebiga. sta ces.
Pet, kad vidite cijenjenog doktora (ako vam slucajno ne otkaze termin jel ima tecaj za trudnice, pa ti jovo nanovo za dva tjedna dodji) odmah ce vas uputit da on ima i privatnu ordinaciju gdje servisira brzo i efikasno.
Jebem ti sukob interesa, al kako me sestra mrzi, mislim, necu mu sad ic objasnjavat da radi protuzakonitu stvar, nece me htjet uzet ni na samrti na pregled.
Kako rekoh, ne idem kod njega vec 35 godina, niti mi je jetrva snahe njene prijateljica krsna kuma od sestre, a bogami ni od njega.
Mozda je u tome moj problem.
:rolleyes:
cudim_se
25.05.2004., 00:15
U studentskoj je Tarle navodno jako ok. Covjek u godinama. Ja nisam bila kod njega, ali sam ga izabrala jer on odlazi u mirovinu, a na njegovo mjesto dolazi navodno neka sposobna mlada ginekologica......
cudim_se
25.05.2004., 00:28
Apropos Grujic-Koracin ,koja je sada u privatnicima i ima ordinaciju na zvijedi - mislim da je katastrofa.
Kad je otvorila bila je jako ljubazna, ali poslije se pokvarilo sve. Stalno se "potiho" svadja sa svojom medicinskom sestrom (borba moci) i atmosfera je BLJAK. Sestra se gura, kao pametna sve zna, postavlja dijagnoze prije doktorice, a ova uvrijedjena omalovazva sestru s visoka...kao kravo glupa debela...sto ti znas....
Ja bila zadnji put i nikad vise.
Da ne govorim o sljedecem: ja dodjem, ispricam sto me muci, kazem sto je na stvari, zakljucim da imam hormonalni poremecaju, opisem sve simptome, moje aktivnosti, prehranu i sve ostalo i velim...gledajte...napravite mi obavezno ultrazvuk pa cemo vidjet....i ona meni pocne srat...da ja umisljam, da bi trebala smrsavit, da bi se trebala vise kretat...ser...ser...ser i onda mi napravi ultrazvuk i ustanovi da uopce ne ovuliram i da imam hormonalni poremecaj te da trebam napravit detaljne pretrage....
mislim se, kravo glupa, jel nisi mogla pogleda pa onda zinut...nego mi ides srat a da pojma nemas.....zgadila mi se kraveteina, ne mogu vam opisati, da ne velim kako me s nekim gadjenjem gledala, sve dok nije obavila pregled...ono u stilu...odvratna kravo umisljas, sad te ja tu moram pregledavat, ser ser se....uglavnom, JA TO SVE SKUPO PLATILA, a takav tretman...
nikad vise ni mrtva!!! kravetina odvratna, dozvolu bi joj trebalo oteti....da ne govorim da mi je prije dala kontraceptive a da uopce nije ni preporucila krvne ili druge pretrage iako sam debela i high risk osoba...ma glupaca totalna!!!!
al bitno da prica francuski pa misli da smo svi mi seljaci, a ona prepametna...uzas:flop: :flop: :flop:
mimi2003
25.05.2004., 09:49
MissT kaže:
Na nagovor forumashica (preporuke na topicu od prije jedno godinu-dvije) prebacila sam se kod Topalovica - studentska poliklinika.
Prvo, tip ima jedno 1000 pacijentica na koje ocito ravnomjerno dijeli ljubaznost pa se ista u individualnim slucajevima opako razvodni. Kad kazem 1000, ne pretjerujem pretjerano :D .
Druga stvar, pregledi su tempirani na nacin da za svakog (barem kako mi je to njegova sestra rekla) ima 5 min, Papa inclusive. :flop:
Trece, narucuje se samo prvog u mjesecu. Ako slucajno nazovete u 13.39 (radno vrijeme je npr. od 13.30) dobit cete atraktivan termin 23. ili 27. u mjesecu. Ostalo koka vec podijeli. Bas se pitam kome :rolleyes: .Ako nazovete 2. u mjesecu, pregleda toga mjeseca vise nema :( .
Četvrto, draga sestra izleti van u cekaonicu, te pred cijelim auditorijem (neke koke vode i decke) ispituje tko sto treba. Ja sam jednom iz zeke rekla, trebam uputnicu za test na STD :D
Da vidite pogleda. Al jebiga. sta ces.
Pet, kad vidite cijenjenog doktora (ako vam slucajno ne otkaze termin jel ima tecaj za trudnice, pa ti jovo nanovo za dva tjedna dodji) odmah ce vas uputit da on ima i privatnu ordinaciju gdje servisira brzo i efikasno.
Jebem ti sukob interesa, al kako me sestra mrzi, mislim, necu mu sad ic objasnjavat da radi protuzakonitu stvar, nece me htjet uzet ni na samrti na pregled.
Kako rekoh, ne idem kod njega vec 35 godina, niti mi je jetrva snahe njene prijateljica krsna kuma od sestre, a bogami ni od njega.
Mozda je u tome moj problem.
:rolleyes:
ja idem kod Dr TOPALOViĆA i z a njega kao što rekoh imam samo riječi pohvale, u 10g koliko idem kod njega nikadproblema, nikad ni rječ neljubaznosti od njega a i od sestra, čak ako sam ga trebala imala sam njegov broj, a ima ga još uvijek, i putem telefona sam ga mogla pitati ako mi je nešto trebalo, uvijek je bio ljubazan i uljudan, jer da nije već bi ga promjenila.
....gužva je i ali zato kad idem na pregled trudim se doći na početku radnog vremena ili zamolim sestru da imam malu bebu pa me dr. primi prije, jednom me za papu ugurala iako nije bilo mjesta.....
Mislim da brojka od nekih 1000 ipak govori nešto....
Cure, je li ima koji dobar ginic u Varaždinu?
Je li tko bio kod dr. Mamuzića? Dojmovi? Cijena?
Thanks!
Da li netko zna ginekologa koji je specijaliziran za bolesti dojki? U Zagrebu. Hvala
DreamGirl
25.05.2004., 18:41
je slazem se da su privatni ginekolozi super i divni i krasni..al zamislite si da recimo nije sve u redu i da dobijete papu koja je totalno sjebana i da nikako da izljecite upalu ili nedo bog pokupite STD. ili recimo imate neke policisticne jajnike i slicne ginekoloske zavrzlame..e pa si ti sad placaj privatnog ginekologa kad moras svakom malo kod istog..mogla bi slobodno dignuti kredit ..
anyhow..idem kod dr Franulovica...i soc. je i nije nis posebno..al me frajer slusa i ne uspjeva me zbuniti..i da mi recept kakav hocu...(al za savjeto o eventualnim problemima se slobodno mogu obratiti nekom drugom jer mi on nis nemre pomoci bar do sada nije uspio)
najbolji mi je bio kad sam imala neku gljivicnu upalu i sve se je to malo izmaklo kontroli i kad je bio CIN I ..i dobim ja naaaapokooon tu papu i on pogleda i kaze ok.. i pruza mi karton da odnesem sestri..ja reko..mogu ja to vidjeti tu papu..pogledam i ono CIN I ..reko pas mater ja bez hrpetine vaginaleta nejdem doma..
on me onak zbunjeno pogleda i napise mi neke stvari i ok.
Eto tako je meni s mojim doktorom...da bi voljela ici privatniku..jako jako...ali toliko novca nemam..
Irka kaže:
Da li netko zna ginekologa koji je specijaliziran za bolesti dojki? U Zagrebu. Hvala
Imam ja jednog dobrog, doduše nije ginekolog, nego isključivo cicolog. Dr Gregurić u Krapinskoj na Trešnjevci. Privatnik, plaća se (nije skup), ali i vrijedi.
Ostala sam trudna i pocela se raspitivati za dobrog ginekologa koji uz privatnu praksu radi i u bolnici u kojoj bi rodila. I tako sam dosla do dr. Snjezane Skrablin Kucic.
Pregledi su bili kratki, jako bolni, prokrvarila sam nakon jednog od njih. Nakon preglada nisam mogla satima hodati koliko me je sve dolje boljelo. A odnos prema tebi kao covjeku - nula! Povracala sam 3-5 puta dnevno, i kad sam joj pokusavala objasniti koliko mi je lose, ona me mrtva-hladna prekinula sa rijecima da je to normalno. Casa mi se prelila kada sam povracala prije pregleda, a ona i sestra su samo prosle pored mene kao da mi nije nista.
I nakon toga sam otisla :mad:
Sad idem kod dr. Frane Rusinovica, takodjer je privatnik i super sam zadovoljna. Pregled i razgovor traju po pola sata. I sto je meni najcudnije - pregled gotovo uopce ne boli. :)
chocogirl35b
26.05.2004., 15:21
cudim_se kaže:
Apropos Grujic-Koracin ,koja je sada u privatnicima i ima ordinaciju na zvijedi - mislim da je katastrofa.
Kad je otvorila bila je jako ljubazna, ali poslije se pokvarilo sve. Stalno se "potiho" svadja sa svojom medicinskom sestrom (borba moci) i atmosfera je BLJAK. Sestra se gura, kao pametna sve zna, postavlja dijagnoze prije doktorice, a ova uvrijedjena omalovazva sestru s visoka...kao kravo glupa debela...sto ti znas....
Ja bila zadnji put i nikad vise.
...
al bitno da prica francuski pa misli da smo svi mi seljaci, a ona prepametna...uzas:flop: :flop: :flop:
O da, bila sam i ja jednom kod nje, i nikad više... Strava i užas... Sad sam prešla kod Dr. Doka, soc. u Domu Zdravlja Dugave, ali totalno je tip OK... Malo stariji, zafrkant, ali fin čovjek... I zasad sam zadovoljna...
Daemona
26.05.2004., 19:39
ja sam kod df Topalovica i moram priznat da mi je jako dobar..nisam bila kod drugih ali je prema meni uvijek ljubazan i sto se mene tice sasvim savijestan..tako da nemam nikakvih prigovora..
a sto se tice narucivanja..to je tesko jer je preko soc i ima jako puno pacijenata zato je narucivanje samo provg u mjesecu..iako kad mi je bilo hitno nisam se nista morala narucit
ali uzasno mi je bilo sad kad mi je prijatelj pricao u rijeci kad je dosao (doduse kod urologa) na pregled za hpv i ovaj ga samo pogledao i nasmijao mu se doslovce u facu i rekao ako nema simpotma ne trebate radit pregled...evo to je sra... od doktora
Štrikalica
27.05.2004., 15:09
SunGöttin kaže:
moj bivsi ginekolog je vrh kretenizma- Nizetic, a usto i privatnik- nije mi htio napisati recept (???) za Candidu, nego nek ja lijepo ispirem vaginu sa jabucnim octom. Nakon 2 mjeseca mucenja, kad sam dosla do njega molit, doslovno za kremu i vaginalete- tip mi kaze da je to zato jer mi se momak sevi okolo! AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! kreten... uglavnom, vise me nije vidio...
cure, dalje od Nizetica!
NEEEEEEEEEEEEEEEEE :lol:
idem čitati ovo i već se hrustim kako ću oplesti Nižetića! e, kaj je meni radio! majko isusova! zbog promjena na grliću, dvije i pol godine me pikao u isti taj grlić maternice injekcijama interferona koje em što jedna košta 350 kn (a daje ti cca tri mjesečno), em cijelu sljedeću noć treseš i povraćaš s temperaturom 40 C..
naravno, nakon svake serije pikanja - papa..
pritom me cijelo vrijeme uvjerava da mi NE SMIJE napraviti biopsiju jer sam tako "sitna dole" da bi već tim zahvatom napravio nepopravljivu štetu tj. da ga citiram: "svako potencijalno dijete bi iscurilo van"
stanje se malo popravi pa opet pogorša..pa popravi..pa je isto..pa pogorša..a drži me u strahu time da ću ostati jalova (kakv lejmerski izraz) ako mi neki mesar napravi biopsiju..
2,5 godine i 10000 Kn kasnije, ja popizdim (pardonček), odem kod drugog dr. u 3 dana obavim papu, biopsiju i LETZ i 1. sljedeći papa uredan :top:
p.s. a da ne velim da Nižetić ima odlične one-linere: (pri umetanju one patke željezne..kak se ono zove) "Ihihiii..jel ti tako dečko gura?" (pri škakljanju po dupetu..da, znam..:rolleyes: "Ijujuf! sigurno voliš kad te tako dječačić malo šlatucka!" :bljak: )
itd.. :rofl:
Štrikalica
27.05.2004., 15:13
verica kaže:
Mislim da nije baš u redu pisati javno ovakve stvari o ljudima.
nego je bolje da završiš na injekcijama interferona i jabučnog octa?! :rolleyes:
mi ne pišemo apsolutno ništa osim onoga što je bilo..ako neki doktori imaju praksu raditi svinjarije, neka snose posljedice za to..ja sam zahvalna za svaki dobar savjet i preporuku, a pogotovo ako se odnose na moje zdravlje..
shree_kali kaže:
nego je bolje da završiš na injekcijama interferona i jabučnog octa?! :rolleyes:
mi ne pišemo apsolutno ništa osim onoga što je bilo..ako neki doktori imaju praksu raditi svinjarije, neka snose posljedice za to..ja sam zahvalna za svaki dobar savjet i preporuku, a pogotovo ako se odnose na moje zdravlje..
Čuj, a jesi ti vidjela na što se odnosi moj (pradavni) post?
Štrikalica
27.05.2004., 15:22
verica kaže:
Čuj, a jesi ti vidjela na što se odnosi moj (pradavni) post?
da..budući da si quotala na što se odnosi???
logičan zaključak bi bio da se odnosi na upozorenja o lošim ginekolozima, ali ostala mi kristalna kugla doma pa će misterij ostati nerazriješen.. :rolleyes:
Ne, uopće se ne odnosi na to nego na postove iznad njega, i savršeno je jasan u kontekstu tadašnje rasprave. Dakle, ako ideš izvlačiti i komentirati nečiji post ne bi ti bila loša ideja pročitati sve što na nekom topicu piše.
kristina klos kaže:
Imam jedno jako loše iskustvo sa dr Jasenkom Grujić- Koračin. Prije nekoliko godina, dok sam bila na drugoj godini faksa, kasnila mi je menstruacija. Otišla sam u bivše savjetovalište u Klaićevoj i ona me primila. Nikad neću zaboravit onu njenu hladnu facu i isto takav pregled. Jedino što mi je rekla bilo je - TRUDNI STE. S obzirom da sam znala da je odnos bio u danima koji su bili jako daleko od plodnih, nisam mogla vjerovati. Njena sljedeća rečenica bila je:hoćete li zadržati dijete ??? A ja ono, NE, iz prve. Nije me ništa pitala,samo je rekla da se javim sestri da će mi ona dati upute. Kako sam se osjećala dok sam izlazila iz ordinacije znam samo ja. Ponašala se kao da sam joj rekla da sam bila na tulumu na kojem sam spavala s deset dečki i da sam došla vidjet dal sam trudna. Na sreću, sestra je vidla da sam u komi i malo me utješila, da se i abortus preživi, da ćesve bit OK. Hvala joj, ma kako se zvala. Neznam kako sam uopće uspjela doći doma, hodala sam po gradu ko da me neko premlatio. Ako je itko slično proživljavao, zna kakav je to osjećaj. Dan poslije otišla sam u Merkur. Napravili su test na trudnoću, što njoj kao velikom stručnjaku uopće nije bilo potrebno, i gle čuda, bio je negativan. Nakon toga su napravili niz pregleda, počela sam krvariti i ostavili su me u bolnici. Da ne duljim, nisam bila trudna, a menstruacija je izostala zbog hormonalnog poremećaja. Očistili su mi maternicu i sve je bilo OK. Ne kažem da ona nije mogla pogriješiti,ali LJUDSKOST je ono čega ona nije imala. Ja sam onda imala samo dvadeset godina, moj svijet se srušio i dobro da nisam napravila nekakvu glupost. I danas je sesjećam s gađenjem.
Sad idem ginekologu u kojeg imam potpuno povjerenje i preporučujem ga svakom, naročito mladim curama koje još nemaju puno iskustva i mogu naletiti na razne kretene ili kretenuše kaošto sam nekad i ja. dr Lepušić (http://www.inet.hr/~polilep) :top:
super,bas divno. ja bila kod te zene na pregledu pred tjedan dana i ona mi napravila papatest i sad kad sam zvala za rezultate, kaze da pokazuju neku "upalu" (onak jebote stara bas ti hvala, upala moze biti od ljivica do ne znam kakvih strahota) i da MORAM doci da mi naprave test za klamidiju ---?? kakve to ima uopce logike? mislim zakaj bas test na klamidiju, zato da ona pokupi 400 kuna dodatnih? i kaj ona nek to nije klamidija onda opet na papa po dodatnih 400 kuna? whatta fuck, sad mi ovaj post pomalo objasnjava neke stvari....a fak, ti privatni gini su skupi za studentski budzet, a na studentskoj poliklinic je koma -cekas mjesec dana da dodjesh na red, a 2mjeseca za rezultate papa testa -ukupno 3 mjeseca, mislim do tad mos krepat...:rolleyes: a da ne velim da od strucnosti nemaju ni S,katastrofa, nista ne znaju, ja imam tu ranicu na maternici i meni to (prije privatnika) na studentskoj nitko nije rekao .......i jos se drze ko ne znam kavi uzviseni "doktori gospoda" i doslovno moras klijestima vadit svaku rijec iz njih o tome sta ti je...praiv su primjer nefunkcioniranja zdravstva u nas :flop:
Ali ti imaš pravo tražiti test na klamidiju u Studentskoj tj. traži uputnicu, reci da si bila na papa testu i da se sumnja na klamidiju i traži bris - i mora ti dati uputnicu.
shree_kali kaže:
da..budući da si quotala na što se odnosi???
logičan zaključak bi bio da se odnosi na upozorenja o lošim ginekolozima, ali ostala mi kristalna kugla doma pa će misterij ostati nerazriješen.. :rolleyes:
Ahm, pospi se pepelom :rolleyes:
Quote se nije odnosio na nista slicno tvom iskustvu (koje je u najmanju ruku brrrr i drago mi je da si da podijelila sa forumasicama), vec na post kako se koji ginekolog jebe marice69.
Cuj, meni je bitnije cut ovakve stvari nego jel se neki ginic upucavo njenoj :rolleyes: ne pada jabuka daleko od stabla :rolleyes: atraktivnoj sekici.
:D
Daemona
27.05.2004., 22:33
problem jest kod studentskih sto se dugo ceka..jer nisu tu vise doktori krivi nego laboratorij u koji ide bris
a ja sam nasila samo na strucnost..no uvijek ovisi svakakvih doktora ima
a za klamidiju..mene su samu pitali i savijetovali da mi je najbolje da i to testiram
jmedved
31.05.2004., 17:21
verica kaže:
Ne, uopće se ne odnosi na to nego na postove iznad njega, i savršeno je jasan u kontekstu tadašnje rasprave. Dakle, ako ideš izvlačiti i komentirati nečiji post ne bi ti bila loša ideja pročitati sve što na nekom topicu piše. A mlada bi se gospodicna mogla nauciti kvotati i problema ne bi bilo... :B
sparkica
02.06.2004., 16:26
Ako imate financijske mogućnosti, moje najtoplije preporuke za ginića kod kojeg sam već 18 god. Prije je radio na Sv Duhu, tamo mi je porodio kćer, porod prošao besprijekorno, cijela njegova ekipa je bila divna (kad se samo sjetim horor priča drugih žena, što su doživile, brrr ).
Sada već 13 god radi privatno. Zove se Dr Miljan, ima ord. na Mačekovom trgu 4.
Fini gospodin, ljubazan, stručan, odgovara strpljivo na sva pitanja i silno spretan - nikada mi pregled nije bio neugodan.
:top:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.