View Full Version : Nervoza prije ispita
Okej. Krenula je lagano sezona predispitnih rokova...i mene je sinoc ulovio takav neobjasnjivi napadaj panike i tjeskobe da sam istog trena morala dici se sa te kave na kojoj sam bila i otici doma (to kaj sam 3 sata bila na netu nema veze, ali bitno je da sam ja dosla doma :D).
Zanima me kako se vi rjesavate te panike i stresa pred ispite? Ucenjem? Da, nema sumnje, ali svejedno u meni ostaje taj grozan osjecaj tjeskobe kojeg se ne mogu rjesiti...
Nadam se da nisam jedina koju lovi frka pocetkom 5.og....onda bi se osjecala jos gore...:D
Ajme da tjeskoba, da nervoza prije ispita!! Ajme sad ces cut!
Mene zapravo to nije pucalo prije za vrijeme redovnog studija i redovnih rokova. Valjda se to sve odigravalo brze nego sta sam je kuzila pa nisam overanalise i tako me valjda nije ulovila panika.
Ali ovo u zadnje vrijeme, to je ziva koma. :eek: (govorim o krizi za vrijeme apsolventskog roka).
Najgore je kad pocnem turbo filozofirat pa onda ove seme: "Necu izac jos ovaj mjesec, nego cu sad lijepo odjavit :cool: pa cu onda jos malo ucit i onda cu sigurno proc!" :rigo:
A taj osjecaj beskorisnosti i kronicnog gubljenja vremena (i.e. kave, net, tv, i jedan moj skriveni hobi kojeg sad necu navest) - to ne prestaje. A uzasno je kad me pojede griznja savjesti pa kao idem ucit, a kad ono :confused: .
Ma ne znam, bez veze tu pizdim umjesto da idem strebat!!!
Ali da su ti "ispitni leptirici u trbuscicu" teski horor - to stoji!!!
A razmisljala sam o Persenu mozda a? Ionako je prirodan!!
LaTiTeA
06.05.2003., 12:04
Meni ce u 6-om mjesecu biti 5 uvjeta... i skoro za svaki po 2 roka. Mislim, stvarno... nisu normalni! :eek:
Nemam pojma kak cu to sve napraviti... Na svaki rok cu ici (pa makar i da padnem), a jos nista nisam ni otvorila...
Ne znam... ne znam... uzas! Nekak mi je najlakse kada kukam :D
Ajde, tjesi me da nisam jedina, vidim da jos ima ljudi koji moraju uciti, a ne da im se :D
Okej, ajde, sad mi je malo lakse...:D
Bila sam si kupila lani u ovo vrijeme nekakve Vigopan tablete koje (navodno) pospjesuju koncentraciju prilikom ucenja, ali moram priznati da nisam osjetila nikakav napredak. Ima li netko slicnih iskustava?
A persen...ne znam, uvjek se bojim uzimati bilokakve slicne ljekove da me ne otupe i umrtve, pa da necu moci normalno funkcionirati na ostalim podrucjima...
Iskreno vjerujem da cu, ako se natjeram da dovoljno dugo ostanem doma, nakon nekog vremena krenuti uciti...najgore je sto sve odgadjam ili uopce ne razmisljam o datumima nego samo o brojci mjeseca, pa se odjednom sve nagomila...a o odjavljivanju da i ne pricam...
Buaaaaaaa!!!!!!!!!!!
p.s. definitly pijanka kad se sve zavrsi!!!!!:p
Pink Lemon
06.05.2003., 14:16
Ja sam imala lani u ovo doba ogroman ispit. učila sam za njega par mjeseci, s većim ili manjim intenzitetom. I tjedan dana prije ulovila me nevjerojatna panika. Učila sam, nalijevala se kave koja je još povećavala nervozu i skoro uopće nisam mogla zaspat. spavala sam 3-4 sata i to je bio jako loš san.
Mama koja je inače protiv lijekova svih vrsta mi je sama otišla u apoteku po Persen. a to je shit. tj. biljni čaj u tabletici. Pisalo je da je normalna doza 2 tabletice. Nakon toga-ne da nisam zaspala, nego me nije umirilo ni najmanje. apsolutno svejedno. Pa sam drugu večer popila 4 i opet ništa.
eno ga još u ladici.
Al od tada - nema šanse da se više dovedem u takvo stanje. Imam još par velikih ispita, al no way - radije ću ih dat sporije nego ponovno preživjet takav stres zbog ispita.:cool:
Zato sam već toliko puta i odgodila neke ispite jer kad pomislim:ok, sad tjedan dana moram sjedit i štrebat da sve stignem, odmah me prplavljuje panika.
treba počet na vrijeme...:D :D
Ja obično nisam svjesna presinga do dan prije ispita. E onda je horror...
Ove godine je drukčije. Krcat mi je podjednako i 5. i 6. mjesec. Hvala bogu, nešto mi je ranije došlo iz guzice u glavu. Mislim da je tome pogodovalo par nedavnih šokova sa zaostalim ispitima s druge godine. Ali je sad panika STRAŠNA!
Znam i ne spavat.
Mislim da je nekako bolje kad se previše ne opterećuješ...
P.S. Vigopan meni niš ne valja... Ak hoćeš učit - učit ćeš. Pogotovo kad stisne...
darin kaže:
Iskreno vjerujem da cu, ako se natjeram da dovoljno dugo ostanem doma, nakon nekog vremena krenuti uciti...
Da, to je i moja neka filozofija. Recimo, jutros nisam isla u grad na kofi nego sam ostala doma, malo surfala i malo ucila!
I ja se nakako bolje osjecam kad ostanem doma, makar ucila vrlo malo.
Tinchi kaže:
Ak hoćeš učit - učit ćeš. Pogotovo kad stisne...
Nazalost ja lose funkcioniram pod pritiskom.
To kod mene ne sljaka, ja onda odjavljujem i u miru cekam drugi rok. Pa onda opet odjavim.:D
darin kaže:
Iskreno vjerujem da cu, ako se natjeram da dovoljno dugo ostanem doma, nakon nekog vremena krenuti uciti...
Joooooooj, ne doma, neeeeee.. To nikako, to izbjegavam...
Neznam kak je kod vas al doma se tolko toga dešava. Kao prvo sve poznaješ pa uvijek imaš s nekim pričat :), zatim je tu tv, video, kompjutor, linija s fonotekom, tjednici, dnevnici, nepročitane knjige, frižider, prašina na tv-u i neposaugan tepih i što je najgore - TELEFON! Ajmeeee, malo-malo pa netko zove i već si u trenu opet vani u nekoj birtiji, ophodnji gradom ili nekom praviš društvo doma...
Rješenje je knjižnica. Evo, ja sam se danas ko prava uzorna štreberica :rolleyes: u 10h nacrtala u lokalnoj knjižnici i do skoro 16h štrebala ko divlja (s jednom pauzom za kavicu od 45 min :o ). Ko god da me zove nije mi ga teško otkantat jer kud ću sad jahat u grad s radnog mjesta a i nekako je poticajna atmosfera, svi oko tebe uče.. A i nije nešto interesantna pozadina, zidovi, police... I igrice na mobitelu ubrzo dosade... pa eto, heb'ga, jedino što ti preostaje je učenje...
LaTiTeA
06.05.2003., 19:34
Ja imam u petak (za 3 dana :eek: ) ispit... ali sam nekako cudno mirna...
Ne zivciram se ni najmanje... a isto toliko i ucim :D
A bas sam neodgovorna... Ali cini mi se da nisam bas tip osobe koja se zivcira oko takvih stvari... Je, frka je malo prije nego trebam uci u razred odgovarati... ali skroz malo...
Na maturi sam bila mirna, na prijemnom, na onim ispitima koje sam do sada dala... uglavnom sam mirna. Kak bude - bit ce.
Mene je sad u nedjelju uhvatila strasna frka. Frendica mi je rekla nek si strusim jednu ljutu i da tek onda mozemo nesto napraviti. Jucer je ona morala strusiti jednu. A danas smo dale najgori ispit na godini, a mozda i na cijelom faxu s peticama :D :D :D Vise od mjesec dana rada :)
Tak sam se sad fino napila :D
Obicno nemam veliku tremu, samo pred velike ispite.
Ava Adore
06.05.2003., 22:06
Hej cestitam! Svaka cast! :top:
Babilon
06.05.2003., 22:16
Kakav stres?!? O čemu vi to pričate?
:D
Evo, upravo imam poslijestresnu reakciju na ispit: noge bole kao da sam trcala maraton, a glava isto nije bolje (makar je u tuborg tu odigrao svoju ulogu).
Pink Lemon
07.05.2003., 00:16
joj, ja se isto osjećam strašno iscrpljeno kad dam ispit. Do tad - napeta ko puška - čim sjednem u tramvaj za doma - kao da me valjak gazio.
Jednom sam u 7. mj polagala jedan koma ispit i bilo je užasno vruće. Niš nisam jela i tako. I onda sam od žeđi strusila skoro na ex jednu pivu 0,5, a poslije i jednu za gušt. A jooooj!
Od tada odem prvo doma spavat, a tek navečer pit.;) :D
Drž'te se cure!
Ali ja ne mogu nikako uciti u tim knjiznicama, a pogotovo u nacionalnoj...nemogu staviti noge pod sebe, izvaliti se, sve je nekako cudno tiho...uzasno je veliki prostor i cujes onu cudnu tisinu, ono nekakvo NISTA...brrr...
Ili doma na balkonu, uz brdo pljuga i litre kave...i listaj, listaj, listaj...
Nisam ucila od negdje 10.mjeseca, i stvarno nemam pojma kak cu to sve izvuci...
Uostalom, sretno svima!!!!! ;)
Ne mogu ti ni ja učit u nacionalnoj, prije sam stalno visila tamo ali kad sam shvatila da samo susrećem poznate odustala sam. A i nekako mi je ružno, klima, lažno svjetlo, ma fuuuj. Doma se iz NSK vraćam kao da sam cijeli dan kanale kopala...
Jedno vrijeme sam štrebala u SC-u pa mi dopizdilo, sad sam po Gradskima.
Treba mjenjat knjižnice... radi dinamike :D Ma ne znam, drago mi je da sam otkrila da barem tam nekaj napravim...
Ja najvise ucim doma, u paru s kolegicom. Lijepo se izvalimo, pljugice, tu i tamo kavica i potegnemo 8-10 h bez problema.
U knjiznici samo kad imam neku rupu na faxu od vise sati pa odem ubiti vrijeme. Ne mogu ja to na stolici, zulja me sve :D
kaj osam do deset sati?????:eek:
Dzizus!!!!! Meni je maximum maximuma 2 sata dnevno.....
ne ne ne ne, ne deset sati. ajme ja to ne mogu ni zamislit.
ja se isto vise volim povlacit 10 dana po tri cetiri sata nego pet dana po deset sati.
to mi je stvarno ziva koma. odnosno, to bi mi bila ziva koma.
Blago tebi kad mozes tako. Ja kad imam predavanja onda sam na faxu od jutra do mraka, pa obicno nemam kad redovito uciti. Zna se dogoditi da spremim ispit u 3 dana, ali sa po 14h ucenja dnevno. To ne volim, meni je neki optimum 4-5h dnevno.
Probajte si zamisliti onda moj drugi mjesec ove godine - svaki dan 10-12 h ucenja, 4 ispita....Krepala sam. Ali zato cu ocistit godinu 15.07. skupa sa svim ne-uvjetima.
Pink Lemon
08.05.2003., 00:36
lahor, svaka ti cast!:top:
lahor kaže:
Probajte si zamisliti onda moj drugi mjesec ove godine - svaki dan 10-12 h ucenja, 4 ispita....Krepala sam. Ali zato cu ocistit godinu 15.07. skupa sa svim ne-uvjetima.
:s :s :s
nisam nikad bila na toj razini razvoja.
nazalost...
banderas
08.05.2003., 16:01
Studenti? Luzeri :p :p
Zar se priblizavaju ispitni rokovi? :cool:
misery-
08.05.2003., 17:23
ja sam još u srednjoj al imam sve gore navedene simptome:( :o nego, koliko je ustvari vama teži fax od srednje? treba puno više rada ili?:confused:
ej ljudi, evo jos jedne (ne)studentice..........necu sada pisati, ali sve kuzim i osjecam se isto, a umjesto da ucim, ja po forumu saram.......a necu pisati previse jer sam danas bas dobre volje, pa da se ne deprimiram bezveze:D
eto, javila sam se radi podrske i broja! ima nas, ima:lux: :lux:
e, da i jos nesto.....jutros sam bila u gradu (Yvette), a sad sam tu, ali idem sad uciti........
Ufff, prekjucer sam dala ispit i sad bih morala spremiti sljedeci jer je iducu srijedu. A nikak poceti....Mali je, ali je pain in the ass.
darin kaže:
kaj osam do deset sati?????:eek:
Dzizus!!!!! Meni je maximum maximuma 2 sata dnevno.....
ja sam rijetko mogla uciti u drustvu.
Vuk samotnjak ;)
Svega 3 ispita sam spremila u drustvu ( nocna smjena, dom na Savi ) :)
Lijepe uspomene.
Dnevno smjene , obicno po 10-ak sati.
A sad, mrs ucit ! :D
Ucenje u drustvu never works 4 me.
Ja se pocnem zaje***** pa nista od ucenja.
Ali to mi bude jedna od ljepsih uspomena. Uvijek se dobro zabavim!!
E da, danas sam cijeli dan citala i ucila (+skuhala rucak):cool:
Luđakinja kaže:
ja sam još u srednjoj al imam sve gore navedene simptome:( :o nego, koliko je ustvari vama teži fax od srednje? treba puno više rada ili?:confused:
Meni fax nije tezi od srednje, nego je drugaciji nacin ucenja!
U srednjoj si stalno pod nekim stresom (ja sam ocito malo cesce pod stresom!?), kao ono moras drzat korak i neprestano nesto kao uciti.
Ucenje na faxu meni puno vise odgovara, ucis kad hoces, tj. kad su ispitni rokovi (tada ti obicno pucaju filmovi, ali to je to). Na predavanja ili ides ili ne ides, ali kad ides barem imas vise manje cistu savjest!;)
lahor kaže:
Ufff, prekjucer sam dala ispit i sad bih morala spremiti sljedeci jer je iducu srijedu. A nikak poceti....Mali je, ali je pain in the ass.
Eh lahorcicu, cijeli dan mislim o onih tvojih 14h.
Zato mi se sad nekako cini da ce sve bit u redu!!:top:
Ma da ti samo znas kako se covjek osjeca nakon 14h...glava puca :(, samo gledas gdje je krevet. Jos nisam pocela uciti :(
ovak. nemam ja vremena da pomalo ucim sustavno, dan za danom. i meni su predavanja rastegnuta prek cjelog tjedna, sva obavezna grr ali nekako uspijem u tih dva sata puno zapamtiti.
i guess.
ali to je ono efektivno ucenje. vadjenje zabiljezaka i citanje literature ne broji se u tih dva sata.
jos malo...i panika pocinje...red alert...prozac&vigopan
nemojmo zaboravit abnormalne kolicine kave...;)
hm. na momente pronalazim nesto zabavno u svemu tome...kao neka mazohisticka crta...uzivanje...
na svu srecu, to su samo momenti! :D
LaTiTeA
09.05.2003., 17:37
Evo, da vam se pohvalim... danas sam dala onaj ispit za koji nisam (skoro) nista ucila...
Na pismenom sam dobila 4 (nemam pojma na koju foru), a na usmenom se nisam bas pokazala pa mi je zapisao 3. Meni tak svejedno, bitno je da sam ja prosla! :D
I nikakav stres me nije mucio... Moze biti da ja nisam jos bila na nekom vaznom ispitu.... Obicno ucim za ispit max 2 tjedna po sat vremena... i do sada sam ih dala 4, jos toliko do uvijeta!
LaTiTeA kaže:
I nikakav stres me nije mucio... Moze biti da ja nisam jos bila na nekom vaznom ispitu.... Obicno ucim za ispit max 2 tjedna po sat vremena... i do sada sam ih dala 4, jos toliko do uvijeta!
U jebote, mora da FAKAT studiras neki jeben fakultet kad ucis 2 tjedna pa sat vremena... :mad:
Najvise volim takve "fakultete"... i onda tak neko izade s takvog faksa nalik mojoj srednjoj i ima isto VSS ko i ja.
Nabijem ja takvo studiranje :2up:
Ti ili imas fotografsko pamcenje ili ti ja fax jako lagan. Ja dosta brzo pamtim, a ipak za srednje teske ispite moram uciti po dva tjedna, ali bar 6-8 sati na dan. Ja ih isto imam jos 4 do uvjeta, samo sto sam ih do sad dala 10 komada.
LaTiTeA
10.05.2003., 00:41
Pa... koliko je lak ili nije... do sada mi se cinio lak.
Ali mislim da i je jedan od laksih... ako se bar malo uci.
A ako mene pitas, mislim da tu ima dosta toga i u sreci...
Jednom sam dosla na ispit za koji sam naucila 4-5 lekcija napreskokce. I pomislim si kako bi se moralo dogoditi cudo da ga polozim, ali ajde... kada sam ga vec prijavila, idem pasti. I pogodila su me tocno pitanja koja sam ucila. I prosla...
Aj ti reci...
(kuc kuc u drvo... da se ne ureknem :D)
Uzasno su mi glupe te usporedbe ciji je fax laksi a ciji tezi.
Imam dve frendice, obje studiraju pov. umj. no jedna od njih uvjek ce kenjat kako joj je strasno tesko i kako je to jedan od najtezih studija, kako ona puno uci, kako je to...srach, dok ce ova druga ucit recimo u Gradskoj, nakon toga se nac samnom i otic u npr. AttacK, i nece rec ni rijeci o svome studiranju. Dva druga svijeta...vidi se koliko je sve individualna stvar.
Svi moji kolegiji su jednosemestralni. Po semestru ih imam 10 do 12. Sto ce reci cistih ispita na godinu 22 cca. Naravno, kada kazem tako nesto ljudi odmah konkretiziraju kako je to sigurno neki bezveze fax, to ne mogu biti teski ispiti, mi ne moramo nista uciti...naravno da jedan moj ispit nije kao jedan njihov, vec manji, ali uceci dva sata dnevno za vrijeme rokova takodjer uspijem nauciti da prodjem (ne mislim pritom dvojkom!). Redovito ce se na to skenjat neka budala koja ce rec da moj fax nije tezak...pa ljudi, nemoze se tak generalizirati...:rolleyes:
Btw LaTi-- cestitke na polozenom ispitu! ;)
Ja sam isto alergična na komentare o faxu.. Ima darin pravo, sve ovisi o interpretaciji dotične osobe... I, na kraju krajeva, tome koliko te nešto zanima.
Ja niti za jedan ispit nisam učila više od tjedan dana, ali zato slažem trice... Ovi koji su voljni dobro prostudirati svu literaturu kupe četvorke i petice te fino pišu molbe za stipendije..
Ja sam zadovoljna zlatnom sredinom, osim toga većina ispita mi je zanimljiva i zbilja mi ne treba puno. Bilo ih je i groznih, teških, te sam najviše učila (ali opet ne dovoljno) i rješavala ih s dvojkama...
Popizdim kad mi ekipa sere o lakoći/težini mog faxa, mi itekako imamo šta za učit i radit tamo, no činjenica je da su moji kolege većinom foleri po defaultu koji se izvlače na dobru spiku, što većina profesora cijeni i voli (jer su i sami nenormalni) pa ekipa prolazi. Onih vrijednih i orjentiranih na knjigu je manje ali oni imaju bolje ocjene, kao što već rekoh...
LaTiTeA
10.05.2003., 14:59
darin kaže:
Btw LaTi-- cestitke na polozenom ispitu! ;)
Hvala :D
Pa dobro, je, glupo je pricanje o faksu... Kao sto je netko gore i rekao, sve zavisi o interpretaciji.
Meni se ovaj moj ucinio laksim, s obzirom na to koliko ucim (minimalno) i dala sam vec 4 ispita...Sa srednjim ocjenama (to mi ionako nije bitno. Jedna cetvorka, jedna dvojka i dvije trojkice :D)
No, mozda radije da se vratimo na stres i paniku pred ispite.
Meni ce sad, sesti mjesec biti krcat - hrpa ispita i medju njima ona 4 uvjeta koja mi jos trebaju. Bit ce gusto...
UUU faksevi mora da su vam jebeni kad ucite po tjedan dana i dajete ispite!
Jebote JA tjedan dana nemrem ucit da prodem izborni, a da ne govorim o nekom "ozbiljnom" ispitu!
Cuj, ak na godinu imas 22 ispita i ucis po tjedan-dva po DVA SATA (u muke...:rolleyes: )... to znaci da na godinu ucis oko cca 3 mjeseca po 2 sata... HELLO!!!
PRAVI ZAJEB!!! :mad:
E, a mozda ste svi vi jaaako pametni, a ja totalno glupa... bit ce da je to.
:W
A znate kaj mi ide najvise na zivce?!
To sto ekipa koja studira te "lagane" fakultet uvijek, ali UVIJEK sere o tome "kak i to nije pljuga" i "kak i mi moramo ucit"... ne kazem ja da NE MORATE ucit, ali tjedan dana... pa to smijesno... jebote, srednja mi je bila teza od toga.
Zasto jednostavno niste sretni i zadovoljni sto ste imali srecu kaj ste upisali tak lagane fakultete, neg uvijek mora past spika "pa ni nama nije lako"???
dora, na kojem si ti to tako teskom faxu?
Pa isto je imam li 7 ispita po 800 str. ili 14 po 400 str.
Nikad ne gledam koliko netko sprema neki ispit niti ciji je fax tezi.
Meni je bitno da ja izadjem sa svog kao strucnjak, da se mogu zaposliti, da mogu krenuti u privatni biznis i dobro zaradjivati radeci ono u cemu uzivam.
A kad imas npr. 9, a nekolicina njih je po 2000 stranica, a ostali u rasponu 400 do 800?!
Nemoj mi rec... to mogu napravit za koji tjedan uceci koji satic do najvise dva dnevno :mad: .
Nevermind.
Gle, ja te ne provociram, mislila sam da si mozda na pravu, tamo su takve gromade od ispita.
Ja ionako nikad nisam ucila po 2 h, minimum je 6-8h dnevno, a poslije ispita uzmem pauzu od par dana i ne radim nista. Ja takvim tempom ucim od 12. mjeseca pa prosudi koliko puno radim.
:D :D :D
Malo sam se zanijela... :o
Sori Lahor! :kiss:
dora kaže:
E, a mozda ste svi vi jaaako pametni, a ja totalno glupa... bit ce da je to.
:W
Oprosti, ali meni je besmislena svaka rasprava u kojoj se uopće otvara pitanje o težini fakulteta.
Hvala Bogu, upisala sam ono što me zanima i što mi relativno lako ide. Zašto se buniti ako si odabrao to što si odabrao? Da je mene zanimala medicina upisala bih je samo zato što me zanima i uopće se ne bi uspoređivala s faxovima koji nemaju kolokvije i 1000 str. svaki tjedan.
Ne bih rekla da sam išta 'pametnija' od ikog tko više uči... Da jesam - više bih učila i kupila bi petice te se odavno skinula s plaćanja. Samo želim razbiti famu koja vlada o nekim fakultetima kao 'neradničkim' - na svakom se faxu ima itekako što učiti samo ovisi o tebi... Činjenica je da na većini poprilično igraju sreća i snalažljivost.
darin, sorry zbog offtopica...
LaTiTeA
10.05.2003., 18:37
Je, sreca i snalazljivost... Tako ja radim, pa kak bude - bit ce.
Neki ljudi jednostavno imaju srece i uz manje truda postignu ono sto zele, a opet... neki se za to posteno namuce.
Imam frendicu na medicini, uci od jutra do sutra.... Ali mislim da je do sada sve dala i to sa 4 i 5, mozda se i koja trojkica zalomila, nemam pojma :D
Pink Lemon
11.05.2003., 20:52
A jeste živčane koke, bit će da se ispiti približavaju!:D
Zaista, čemu prepirka oko toga čiji je faks lakši? I onako smo svi sami odabrali to što studiramo, prema tome nitko nam nije kriv učimo li više ili manje.
Moja najbolja frendica uvijek na godini ima po 15 ispita, ja duplo manje. Dok ja spremim 1, ona spremi 3. Al zato je ona 4 godine non-stop bila na predavanjima, rano se dizala, imala fiksnu satnicu. Dok sam si ja veći dio dana i vremena za učenje organizirala i određivala sama.
Svakom prema volji i sposobnostima! :)
Meni nema sad ispita neko vrijeme, ali totalno kuzim ako je netko "u elementu" jer mu je blizu neki gadan ispit pa rezi na sve oko sebe. Nisam ni ja bolja. Obicno me u takvim trenucima partnerica za ucenje posalje u kuhinju na jednu ljutu. I ja nju kad vidim da su joj zivci jako tanki.
Ej Dora, pa kaj ti to studiras?:confused:
A sto se mene tice...2 sata per week means 1 ispit manje! ;) A ne svih dvajstdva! ;)
Uostalom, to je sve tak subjektivno...ak studiras ono kaj volis, nikako ti nece biti tesko...a ako si istim nezadovoljan, naravno da ce ti biti tesko...whatever.
Ma nema frke na offt. Skroz kewl ;)
...idem sada odgulit svojih dva sata za danas :)
naranđica
13.05.2003., 23:58
darin kaže:
[
...ak studiras ono kaj volis, nikako ti nece biti tesko...
[/B]
yeah right:B
A tebi su svi ispiti tako zanimljivi?
Ma meni ti nis na mom faxu vise nije zanimljivo!!! :D
Imas pravo kaj se tog tice...ali ak te zanima cjelokupna materija, onda ti ni ovaj ostatak (u menjini) nece biti pretezak...i guess... ;)
Leona81
14.05.2003., 12:14
...najgore je kad usred faksa ili jos bolje pred kraj...kao ja...pocnete raditi....ja ne znam kad cu poloziti preostalih seven...sad nesto bi nebi ucila....sinoc sam izvadila knjige, smjestila ih kraj kreveta, legla i zaspala....ali i to je pocetak, zar ne....recite da je plizam vas....:s
Je, je!!! I to najbolji moguci!!!! Pa meni barem uvjek je! ;)
Bravoooo!:lux:
misery-
14.05.2003., 14:00
Leona81 kaže:
....sinoc sam izvadila knjige, smjestila ih kraj kreveta, legla i zaspala....ali i to je pocetak, zar ne....recite da je plizam vas....:s
ma super, glavno da si krenula;) (ima nekih koji još nisu ni to)
e, a večeras ih stavi - ispod jastuka:D :o
Trazila sam jednu staru temu i naletih na ovo...S obzirom da je tema prigodna, a drugi mjesec na vratima - dizem je...
Mozda nam motivacija proradi :D
Ja sam vec nesto pocela brljati. Iduci tjedan 2 komada :(
dora kaže:
A kad imas npr. 9, a nekolicina njih je po 2000 stranica, a ostali u rasponu 400 do 800?!
Nemoj mi rec... to mogu napravit za koji tjedan uceci koji satic do najvise dva dnevno :mad: .
Nevermind.
a ja sam uvijek dijelila fakseve na streberske ( hebi ga neke stvari se MORAJU nabubati nema druge tipa pravo ) i na one druge.
Ja sam isla na faks gdje sam morala procitati tone i tone debelih knjizurina ali sam samo dva ispita ( u 4 godine ) morala bubati. Jedan od njih je i bio pravni.
Ostalo je islo na logicko zakljucivanje i povezivanje.
Karakala
26.01.2004., 20:23
Uh imam i ja brdo toga u drugom.
Moram se trgnut i počet učit kako treba.
No, ja ne mogu učit ako imam predavanje.
Cijeli dan meni mora biti podređen učenju...
Jest da učim 3h na dan... Ali nema veze... :)
darin kaže:
Zanima me kako se vi rjesavate te panike i stresa pred ispite? Ucenjem? Da, nema sumnje, ali svejedno u meni ostaje taj grozan osjecaj tjeskobe kojeg se ne mogu rjesiti...
ja sam jedan od onih tipova ziheraša. ne izalzim na ispit dok nisam sigurna u prolaz. u posljednje vrijeme primjenjujem taktiku: kad me uhvati napadaj tjeskobe pred ispit, radim sve osim ucenja. organizmu treba odmor od ucenja.
i tako je nowa svoja zadnja dva ispita dala s 5. a prije sam bila malo anti-cool pa mi nije islo that good.;)
sljedeci me ceka krajem 2.mjeseca.
evo ja napokon pri zavrsetku svog studija, jos samo diplomski (koji ide sutra na citanje ;) :cheer: ) pa mogu par savjeta...naravno dosta ovisi o tome za koji fax i koji predmet ucis.
ja studiram matematiku i tu je sve logicki nemas bas puno kolegija za ''bubati'' ali sve moras logicki zakljuciti i razumjeti...za to treba vremena...ja sam ucila konstantno, svaki dan skoro s pauzama nakon ispita od tjedan-dva, nekad sam si dala malo vise oduska. malo, pomalo jer morala sam izlaziti, druziti se :D tako da bi ucila dnevno recimo 5 sati i obavezno svaki dan vanka...nisam bas isla na predavanja :angeleye: ali kod nas se nije niti moralo.
napokon je to sve iza mene, jos taj dipl. i gotovooooo :lux:
panika- uglavnom dan prije ispita, ali tu si nikad nisam mogla pomoci to je valjda tak, ako je tezi ispit onda bi me ulovila i par dana prije...ali sad kad razmisljam o tome mi je smjesno...sve to prodje..i kad padnes ispit, proci ces neki drugi put :D :mig:
Ufff, moja "taktika" je slicna kao od Yvette - stalno odgadam ispite da, kao, bolje naucim:D
Mislim, pali to, naucim bolje, dobijem dobru ocjenu i sve to, ali dan_prije stres je nekako uvijek tu. Uvijek mi fali još dan-dva, samo da ponovim:D
Prije ispita mi je katastrofa - prezirem i ucenje, i faks i profesore i sustav i sve živo. Uvjeravam sama sebe da to nije za mene jer nisam ja za ucenje nego za prakticni rad :zubo: Onda odem na ispit, dobijem (obicno) 4 ili 5 i vec na povratku kuci razmišljam o magisteriju, jer, Bože moj, baš mi dobro ide na faksu:D
:bonk:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.