PDA

View Full Version : u cemu je fazon?

Lopuza
06.05.2003., 19:15
zasto internet explorer "steka" sa mojim potpisom? zxasto mu smeta ASCII kod 177 i 178. ajde da vidimo strucnjake. probajte da scrolujete i vidjecete kako zastaje i preskace.

▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓

▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓

▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓

AxMi-24
06.05.2003., 19:27
Molim da oladis i barem skratis potpis da nemoramo to nasilno.
Hvala

A za opcu informaciju Opera nema takvih problema :p

MaxB
06.05.2003., 20:03
Originally posted by AxMi-24
Molim da oladis i barem skratis potpis da nemoramo to nasilno.
Tak je! Nafcite ga pameti! :D

Inace, zaista cudan problem... A, eto... Pojavljuju se i biseri koji to iskoristavaju i jos vise usporavaju racunala, kao da vec ionako nisu dovoljno spora...

Cak ni Notepad nema problema s tim znakon (#177) - nasao sam jedan dokument u kojem pise da da jedan crv koji preko propusta u (Internet?) Exploreru iskoristava VBScript zapocinje s tim znakom (sad nije jasno je li u pitanju znak U-0177 koji se manifestira kao Lopuzin znak, ili U-177 koji je plus-minus oznaka). Mozda run-time "krpanje" te rupe uzrokuje usporenje? Ne znam, samo nagadjam... ;) Vjerojatno postoji neko logicnije objasnjenje...

Mozda problem s antialiasingom? Takve "gadne" znakove (veliki kontrast unutar samog znaka) je mozda teze zagladiti od "normalnih" znakova, a kod scrollanja IE mozda ne "keshira" sliku koju ce skrolati nego ju svaki put iznova crta.

SETRA Samoborček
06.05.2003., 20:30
Gla lkopuža, molim te da blago od*ebeš sa zajebavanjem ljudi na IMF-u. Ako imaš kakvih problema u životu javi se psihijatru, a nemoj
usporavat i zahebavat ljude na IMF-u!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!:2up:

SETRA Samoborček
06.05.2003., 20:36
Originally posted by Lopuza
zasto internet explorer "steka" sa mojim potpisom? zxasto mu smeta ASCII kod 177 i 178. ajde da vidimo strucnjake. probajte da scrolujete i vidjecete kako zastaje i preskace.

▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓▒▓▒▓
▒▓▒▓
▒▓▒▓

▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓
Aha, da fazon ti je u tvojoj ludoj glavi:D :D

Eh, da za one koji neznaju kak da se ovo pročita:
odite na citat na lopužinom postu i vidjet ćete 9618,9619 itd.

butters
06.05.2003., 22:25
Sad si me nagovorio da poslije mnogo,mnogo vremena pokrenem IE (6 - "uradjen" sa SP1 xp-a) :D - i sve je OK :confused:

Opera naravno nema problema sa tim :top:

MaxB
06.05.2003., 22:43
Obavio sam malo ispitivanje... Ti znakovi su dosta slozeniji od obicnih znakova (ne zaboravite da je vecina Windows fontova vektorska, a ne rasterska poput MS Sans Serifa). Tu onda dodas jos i zagladjivanje (antialiasing) fontova koje onda totalno uspori iscrtavanje jer se vec ionako slozeni znakovi jos moraju i kombinirati s pozadinom da stvore efekt "glatkih" linija. Iskljucite anti-aliasing i time potvrdite moju tezu. ;) Sto se tice Opere, vjerojatno je ono sto sam napomenuo: jedanput nacrta stranicu u memoriji i onda ju, kad se skrola samo kopira na ekran, eventualno azurirajuci one elemente koji se mijenjaju (animacije, Flash...) - sam ispis teksta ostaje isti. Ili nemate ukljuceno zagladjivanje fontova u Operi... A i Opera se mozda sluzi i brzim algoritmima za iscrtavanje sadrzaja na ekran...

I jos jedna stvar vezana uz zagladjivanje: posto se ono odnosi na rubove nekog znaka, pokusajte zamisliti koliko je tesko zagladiti takve znakove kod kojih je svaki drugi piksel proziran, odnosno njegovi susjedni pikseli oznacavaju rub znaka! Katastrofa!

I jos jednu stvar zaboravih napomenuti: mekano (soft) skrolanje je vrlo zahtjevno za izvesti - ako jos k tome za svakih par piksela ponovno ispisuje tekst... Jel Opera uopce ima soft scroll?

AxMi-24
06.05.2003., 23:41
NEmam pojma a i nije da mi treba :) Moj stakor je i onako kvantiziran tako da mi taman pase :D

Lopuzo ako nisi maknuo do sutra onda te budem tuzio adminu :p (eh sad cu jos ispast tuzibaba :D

slafko
06.05.2003., 23:56
ajmeeeee, veću glupost od lopužinog posta sam vidio jedino na politici i LJESu... :eek:

AxMi-24
07.05.2003., 00:02
Nebrini nece jos dugo postojat samo je tu da mu dam priliku da makne signaturu.

aurellie
07.05.2003., 14:23
meni ne šteka ali kad snimim skrulanje u filmić i pogledam usporeno onda se ipak vidi da jedva šteka

jeli to to? Da nisam nešto propustio?

Castor Troy
09.05.2003., 21:10
Dobro čovjek kaže, nešto i meni usporava.
:2up: :2up: :2up: :2up: :2up: :2up: :2up:

Super potpis. Da ja imam takav istetovirao bi ga na čelo, pa nek vide ljudi
kako sam zajeban. Zajebo me doktor kad
sam mu ispao iz ruku pri porođaju.

Nego šta sam ti mislio reć..... Jebiga, zaboravih.