PDA

View Full Version : KIA RIO - tri godine i 75 000 km jednog jeftilen korejca

ROAD RUNNER
04.10.2005., 09:37
Bok škvadro!

Evo, prošle su tri godine otkako sam kupio ovaj auto pa bih vam sada htio iznijeti činjenice.

Auto je koštao 85 000 kuna do registracije.

Ima 1,5 L motor sa 97 KS, klimu, ABS, sva električna stakla, grijane i električki podesive retrovizore, servo volan podesiv po visini, vozačko sjedalo podesivo po visini, dva zračna jastuka, naslon za ruku vozača, 14" gume....

Servisni intervali su po 15 000 km, ulje koje koristi je Mobil 1 5W40.

Garancija na mehaniku je 3 godine ili 100 000 km.

Servisi:

1. 2 500 km - Zamjena ulja i filtera ulja - plaća se samo ulje i filter, rad je besplatan, a servis neobavezan. cijena: 240 kuna

2. 15 000 km - Zamjena ulja i filtera ulja + naravno žaruljica od 5W, tekućina za šajbe i nabijena satnica u servisu koji me više nije vidio. cijena: 560 kuna

3. 30 000 km - Zamjena ulja, filtera ulja, zračnog filtera, ulja za kočenje. Cijena :650 kuna

4. 45 000 km - Zamjena ulja, filtera ulja, svijećica i filtera goriva. Cijena 820 kuna

5. 60 000 km - Zamjena ulja, filtera ulja, zračnog filtera, antifriza, ulja za kočenje i ulja u mjenjaču. Cijena 950 kuna

6. 75 000 km - Zamjena ulja i filtera ulja. Cijena 450 kuna

Reklamacije na vozilo:

25 000 km - kod kočenja tresu diskovi - zamijenjeni besplatno
45 000 km - cvili nepodmazana kuplung-sajla - ZAMIJENJENA besplatno (tko to još podmazuje :D:D:D )
70 000 km - letva volana dobila lufta - zamijenjena besplatno

Pregorjele žarulje:

25 000 km - oba kratka svjetla ( u razmaku 2 dana )
68 000 km - obje prednje pozicije ( u razmaku 3 dana)
75 000 km - desno kratko svjetlo

Ostalo:

50 000 km - disk pločice (zamijenio sam)
72 000 km - kablovi svijećica

62 000 km - ugrađen plin za 6300 kuna

Dakle, ovo je sve o mom autu, jeftilen korejcu po kojem svi seru...

Što mislite, da li mi se isplatio u ove 3 godine. Biste li bili zadovoljni da vas vaš auto tako služi?
Koje je vaš mišljenje o korejskim vozilima???

EncOre
04.10.2005., 09:54
apsoštrumfno :klap:

Albatros
04.10.2005., 09:58
Kako ne znam motiv ovoga posta, možda se hvališ možda si nezadovoljan, možda dvojiš pa želiš čuti naše mišljenje.

Što ja mislim ? Koliko novaca toliko glazbe. Kad sjedneš i voziš bolji auto onda vidiš koiko je tvoj slab auto. Ali od boljega uvijek postoji bolji, tako da tomu nema kraja.

Bitno je što ti misliš i osjećaš. Ako si ti zadovoljan, šta te briga što mi mislimo.

:w

Secundo
04.10.2005., 09:59
ROAD RUNNER kaže:
Što mislite, da li mi se isplatio u ove 3 godine. Biste li bili zadovoljni da vas vaš auto tako služi?
Koje je vaš mišljenje o korejskim vozilima??? Sve super. Mislim da bi samo pretplata ZET-a bila jeftinija ;). Ipak, ja bi barem malkice zabave u vožnji. Barem malo više konja nego neophodno. Malo bolji ovjes nego što treba da kroz zavoj prođem po propisima. Nešto bolje kočnice od velikoserijskih. Neki neobičan tehnički detalj, nešto posebno, bilošto ... i to je ono što koreancima nedostaje. Prave prevozna sredstva, a ne aute. Prevozno sredstvo te dovede od A do B. Auto nosi i emocije ...

WENZE
04.10.2005., 10:05
ROAD RUNNER kaže:

Dakle, ovo je sve o mom autu, jeftilen korejcu po kojem svi seru...

Koje je vaš mišljenje o korejskim vozilima???
moje misljenje je da svaki auto o kojem se donekle brine moze kvalitetno i dugo sluziti. npr svi seru po fiatu, i onda kupe nekog brava, punta, ne rade servise vrte ga na hladno itd i onda se cude da je nesto crklo. cinjenica je da su neki auti napravljeni od losijih materijala, ali se isplate za cijenu. sama cinjenica da je garancija do 3 god ili 100 000km potvrđuje da auto nije los.npr. prije bi uzeo bilo kojeg korejanca nego golfa 5, s kojim od dodatne opreme dobijes volan.

ROAD RUNNER
04.10.2005., 10:09
Secundo kaže:
Prave prevozna sredstva, a ne aute. Prevozno sredstvo te dovede od A do B. Auto nosi i emocije ...

Vidio sam po postovima ljudi na ovom forumu da je auto većini upravo to - prijevozno sredstvo za prijevoz od A do B....

A emocije koštaju, dragi moj Secundo....

HumbleMan
04.10.2005., 10:10
mislim da ce korejski auti, a sada i kineski napokon nesta promjeniti u autoindustriji...jer ovo sto rade europski proizvodjaci sa svojim cijenama je nenormalno..sad cekam da dodje onaj kineski "punto" za 4000 E, pa ce nastat "sranje" na trzistu...mislim da te tvoj auto super sluzio, i da je vrlo dobra investicija... jedino 2. servis :clint: ...svi dileri ulja sad nude besplatne izmjene ulja i filtera, znaci da ti je za tekucinu za sajbe i zarulju naplatio 300-400 kn?:eek:

HumbleMan
04.10.2005., 10:12
a sto se tice emocija....sve ovisi dal si autofreak ili samo covjek kojem treba auto....ja znam zasto imam alfu..zato sto mi se svaka dlaka digne kad se zavrti na 7000 RPM, ali isto tako to i placam (potrosnjom naravno)...ali netko tko treba auto da samo stigne negdje...mislim da je ovako nesto savrsena prilika:top:

ROAD RUNNER
04.10.2005., 10:20
HumbleMan kaže:
jedino 2. servis :clint: ...svi dileri ulja sad nude besplatne izmjene ulja i filtera, znaci da ti je za tekucinu za sajbe i zarulju naplatio 300-400 kn?:eek:

Besplatno ako kupiš kod njih, ali ja moram u OVLAŠTENI servis...

Specifikacija računa je bila:

Ulje 3,5 litri
filter ulja 100 % skuplji no inače
žaruljica od 5W 7 kuna :eek:
litra tekućine za šajbe koja nije natočena jer je rezić bil pun
i na kraju 2 sata rada (za to ?!?!?!?) po 140 kuna

PDV na sve to

Uglavnom, našao sam pošteni servis gdje možeš biti uz auto dok trkeljaju po njemu i gdje se za 20 minuta rada naplati 0,33 radnih sati :top:. Nema zaokruživanja ni natezanja :top:

Cijena je 120 kn+ PDV za jedna radni sat

papa štrumf
04.10.2005., 11:31
trebalo bi prigovoriti šta je otišla letva volana ali opelima odlazi serijski tako da ništa, a i još ne žele besplatno zamijeniti nego traže 12000kn :rolleyes:

Albatros
04.10.2005., 11:37
papa štrumf kaže:
trebalo bi prigovoriti šta je otišla letva volana ali opelima odlazi serijski tako da ništa, a i još ne žele besplatno zamijeniti nego traže 12000kn :rolleyes:

Da na Opelima piše u kupoprodajnom ugovoru da mu letva odlazi nakon isteka jamstva. ali pazi fore Opel drži 10% EU tržišta i proda na godinu 1.9 milijuna automobila, i svih tih 1.9 milijuna ljudi su budale.

Bravo !
:B

papa štrumf
04.10.2005., 11:41
btw. zgodan auto ta kia rio (http://www.autointell-news.com/News-2005/Jan-2005/Jan-2005-2/kia-rio-115.jpg)

Albatros
04-10-2005 11:37 Ovaj korisnik je na vašoj Ignore listi. Ako ipak želite vidjeti post, kliknite [ovdje] jebo me pas ak me nije citirao :D

Hrvoje xyz
04.10.2005., 11:57
čitam ... čitam .. iu neznam jel se ti hvalis s tim da ti nije riknuo cjeli auto :D il se žalis na ovo?

pobogu pa auto ej star 3 godine , sta bi uopce SMJELO otic?

mi imamo golfa :w četvorku , 99a godina , da ne nabrajam sad zaruljice (potrosna roba) , otisla je nekakva sajla kuplunga za 150kuna , i ja ili stari smo sjebali auspuh kad smo se negdje penjali (zbusili smo ispod nesto , ruzi jako).

dakle ... proslo je 6 godina .. auto nas je sjebo za 150 kn

sad ima 94 000 kilometara.

Thurgood
04.10.2005., 12:00
papa štrumf kaže:

jebo me pas ak me nije citirao :D [/B]

:rofl:

HumbleMan
04.10.2005., 12:50
Hrvoje xyz kaže:
čitam ... čitam .. iu neznam jel se ti hvalis s tim da ti nije riknuo cjeli auto :D il se žalis na ovo?

mi imamo golfa :w četvorku , 99a godina , da ne nabrajam sad zaruljice (potrosna roba) , otisla je nekakva sajla kuplunga za 150kuna , i ja ili stari smo sjebali auspuh kad smo se negdje penjali (zbusili smo ispod nesto , ruzi jako).

sjebo vas je pri kupnji za 5000 E vise od konkurencije:D

Moky
04.10.2005., 13:21
Albatros kaže:
... i proda na godinu 1.9 milijuna automobila, i svih tih 1.9 milijuna ljudi su budale.

Bravo !
:B
Ne bi vjerovao kol'ko budala ima na ovom svijetu. Ja sam isto malo iznenađen. :confused:

Albatros
04.10.2005., 13:40
Moky kaže:
Ne bi vjerovao kol'ko budala ima na ovom svijetu. Ja sam isto malo iznenađen. :confused:

Pošto si iznenađen tom budalaštinom, znači da si veća budala od tih 1.9 mil. novih budala na godinu. Strašan prirast !

:rolleyes:

ROAD RUNNER
04.10.2005., 14:05
MODERATOOOOOR!!!

Daj počisti ova govna nevezana za temu...

kliknime
04.10.2005., 14:17
RR- čini se da su Kie postale ono što su bile Mazde krajem osamdestih i početkom devedesetih i duuugo u devedesete.
Mislim na pouzdanost tehnike, bezizražajnost dizajna, 3 godine garancija, prevoz od točke A do točke B.
Jedina prednost je niža početna nabavna cijena i nešto više opreme , ali to je zbog "nedostatka image-a".

Zanima me kako je s korozijom? Jer znam jednu kiu Pride koja lagano rošta oko blatobrana.

ROAD RUNNER
04.10.2005., 14:27
Zasad :kuckucodrvo: korozije nema ni u tragovima, a garancija na prohrđavanjeje 6 godina, tako da imam još 3 godine fore :top:

Pride je lošije limarije jer u njenim uputama stoji da svake godine treba obnoviti zaštitu na podu i pod blatobranima :flop:

Ipak je Pride izašao davne ´95-te godine, a RIO II kakav je moj 2002-e.

U 7 godina se i nešto popravilo :top:

Moky
04.10.2005., 19:47
Albatros kaže:
Pošto si iznenađen tom budalaštinom, znači da si veća budala od tih 1.9 mil. novih budala na godinu. Strašan prirast !

:rolleyes:
Teško. Nikad nisam kupil Opela. Jednog sam uzel pod račun i za tjedan dana sam ga porinul u Dravu. Kompići su mi se smijali kaj ga vozim. Kod nas to voze samo cigani i seljačine. Ne znam kak je drugdje.
Sorry!

quadrifoglio verde
04.10.2005., 19:49
Moje iskustvo sa korejskim autima ravno je nuli. Ne samo da ih nikad nisam vozio, nego se ne sjećam da sam ijednoga dotakao rukom.
Ali imam iskustva sa LG klimom. Prije 7-8 godina kada sam kupovao prvu klimu za kuću, gledao sam malo cijene i odlučio se za LG koja je bila jeftinija od odgovarajuće Panasonic-ove otprilike 3 puta. Imala je 3 godine garancije pa računam:"Tko ga šiša, valjda će izdržat toliko ?". Ne samo da je izdržala, nego nije bilo apsolutno nikakvih problema do sad, a radi i ljeti i zimi 24 sata dnevno. U međuvremenu sam kupio još 3 komada (roditelji, poslovni prostor,...) i isto LG, sve bez greške.

Kada su se Japanci počeli probijati na tržištu radili su kvalitetne proizvode za nižu cijenu od konkurencije. Ne znači kad je nešto jeftino da ne valja.
Kod auta ima drugi problem, neki neće da kupe baš zato što je jeftino.

vaci
04.10.2005., 22:02
HumbleMan kaže:
sve ovisi dal si autofreak ili samo covjek kojem treba auto:

:top:

meni služi od a do b :D

Shockwave
05.10.2005., 01:41
Iskreno,ne znam sta si ocekivao za tri godine da ce ti riknuti centralni kompjuter ili katalizator ili nesto takvo. Ovo sto ti govoris ulje filter to radi svatko na toliku kilometrazu koju navodis. Ostalo sve u granicama normale osim onoga za letvu volana, ali ajde recimo da je i to s obzirom da je presao 75tis ok. Inace ja Kiu kao Kiu ne preferiram cisto jer kad danas pogledam njihove modele od prije 6-7 godina izgledaju stvarno otuzno dok modeli nekih drugih proizvodjaca kao sto je Honda, Mazda,pa donekle i Toyota i danas imaju neku draz i poneko se okrene za njima na cesti.

STINGer
05.10.2005., 04:23
Da bi više riječ rekao:rolleyes: :D

snick
05.10.2005., 08:37
Prije 10 dana prodao golfa IID 1990 god. za 1900 EUR a kupio Daewoo Nubira II 1.6 sx 2000 god. sa svom opremom za 4800 EUR. Ako se uopće mogu porediti ova dva automobila, mogu reći da sam dobro prošao što se tiče novaca. Korejac ima neke sitnice koje mi smetaju ali ne mislim da je loš auto. Sjedalo mu malo škripi kad prelazim preko neravnina, nema previše prostora unutra s obzirom na klasu kojoj pripada, mjenjač mu nije jako precizan... Prešao je 45000 km (ako nije vraćan). Tek sam ga uzeo pa ne mogu nešto puno reći, a molio bi i RR-a za savjete u koji servis ići i gdje tražiti rezervne dijelove. Može i na PM. Hvala.

ROAD RUNNER
23.01.2006., 10:23
RR kaže: 62 000 km - ugrađen plin za 6300 kuna

To je bilo 26.06.2005.

Danas auto ima 86 000 km i vožen je cijelo vrijeme na plin.

Plin je otplaćen prije mjesec i pol uz uštedu kroz razliku cijene benzin/plin i to već sa prijeđenih 20 000 km.

Jel se isplatilo???

baccara25
23.01.2006., 12:23
Evo ja radio u Hyundai-u pred nekih 8-9 godina, tad je prodan prvi Accent u našem salonu.
Došao je prošli tjedan u servis, puknula sajla birača brzina.
Auto ima 468.000... 1.5 12v, motor nije popravljan, sada već troši ulje ali izvana je relativno suh. Da ne idem u detalje sada...
Imam tu i jedan Pony iz 91. el. šiber + 4 šajbe, retrovizori na struju, orig. radio, servo, centralno... još je ko nov.
Promijenjeno: kugle, amortizeri, motorić zadnjih lijevih vrata za centralno, ležaj u razvodniku paljenja, jedina tvornička greška bila je loša osovina klipa na 4. cilindru.
Sve je to lijepo, svaka čast, ali nije za mene, kao što netko gore reče, nema tu šarma, samo prijevozno sredstvo.

Helder
24.01.2006., 15:22
Nisi spomenuo valjda najslabiju kariku Kie Rio: potrošnju! :zubo: Ne mislim na plin, nego na benzin.

Thurgood
24.01.2006., 16:11
reci nam onda ti, djeluješ kao da si upućen :kava:

Brutale
24.01.2006., 16:13
i cemu ova tema, ne vidim nista spektalularno da nemas problema(ili nemas vecih) s autom 3godine starog... zanimljivo jedino iznenadjujuce niske cijene odrzavanja i to je to.

aaston
25.01.2006., 06:39
Dobro, svaka čast na autu...
...ali ovaj topic me neodoljivo podsjeća na jedan od maraton testova iz novina. Vozaju se u novom Volvu V40 50k km, nakon toga ga rastave na sastavne djelove i čude se kako motor ne pokazuje znakove trošenja :D :D

champ
25.01.2006., 07:18
Daewoo Nexia, 1996. 120.000 km, najveća investicija bila je zamjena kočionih diskova i obloga (feroda), motor je pravo čudo, ove godine na tehničkome je prvi puta zabilježena emisija CO veća od 0,000, jer do sada uvijek je bila tolika:)

ZgSash
25.01.2006., 07:52
kaj je vama ljudi??
pa svaki auto bi morao bez vecih problema izgurati 300k + kilometara, naravno, uz odgovarajucu voznju i odrzavanje

SETRA Samoborček
25.01.2006., 08:12
Šta, čak i Golf V? Na koliko je ono on stao :zubo:?

alfred stokes
25.01.2006., 08:56
U 75000 ni jedan auto ne bi trebal imat takvih problema (ni sa diskovima ni sa letvom volana)
Često se da pročitat da ljudi imaju većih problema i s novim dosta skupljim autima.
Opet, s druge strane je ne znam te ljude:
-ja imam opel corsu sa 105000 (samo redovno održavanje bez ikakvog kvara)
-prijatelj već drugog VW pola sa cca 90000 (prvi je imao do 160000km) - samo redovno održavanje
-firma u kojoj radim (ali i bliski rođaci) non stop imaju VW (otišla turbina na jednom passatu od 3 dosadašnja), a Golf V - cca 60000km sve štima osim potrošnje ulja. Malo je žedan po tom pitanju :D, ali niš spektakularno tipa 1l/1000 kako VW tolerira. Recimo 1l/5000km
-kolegica s posla - Kia Shuma '98 godina - redovno održavanje + neka pizdarija oko centralne brave
-moji starci - imali Dacia Novu '97 - e to je totalno groblje od auta bilo :zubo:
-susjedi - neki problemi sa strujom na Meganeu, al kupili poslije opet megana i taj radi ko zmaj već 4. godinu.

Dakle zaključak je da ne znam skoro nikoga tko ima velikih problema ni s dalekoistočnim ni sa zapadnoevropskim autima(osim mojih koji su kupili Daciu, al ja to ne bi bio ni slijep kupio).
Izgleda da svi imamo sreće.
Kvarovi na Riu su po mom mišljenju preveliki za tu kilometražu, al možda je samo tvoj takav. Npr ta letva ne bi otišla pod garancijom većem broju ljudi koji rade 12-13000km na godinu

lappino
25.01.2006., 09:56
Mislim da svaki auto fakat do 75000 (to racunam da je 3 godine) ne bi trebao imati nikakvih problema...
Ja jos uvijek u Hrvatskoj formalno (jerbo sam sada dijaspora) imam auto (*) - vjerojatno samo Dacia ima losiji image. Sada ima 4 godine i cca 110.000 km. Uz servise koji su kostali po cca 600 kuna svakih 10.000 km, otislo mu je par stvari koje su me ukupno kostale cca 3000 kn. Sluzi(o) je za intenzivne relacije A-B.
E, sad, o ovome jos nije bilo spomena: sto ako se auto udari?
Naletio ja na Corsu, razbio si cijeli prednji kraj, Corsi (skoro) nista - ni auto (*) vise nije sto je nekad bio...ukupno me popravak (limarija, rad i svjetla) dosao 1400 kn.
Moze li se reci da bi popravak bilo kojeg dalekoistocnog auta dosao daleko skuplje?
Inace, o Korejcima sve najbolje. Ozbiljno.
A propos, na korejskom se jednako pise Kia "Carnival" i "Cannibal".

Secundo
25.01.2006., 09:56
Izgleda da svi imamo sreće.
Kvarovi na Riu su po mom mišljenju preveliki za tu kilometražu, al možda je samo tvoj takav. Npr ta letva ne bi otišla pod garancijom većem broju ljudi koji rade 12-13000km na godinu Ma nije pitanje sreće. Kvarovi su u današnje vrijeme jednostavno rijetka pojava, i to je normalno stanje. Možeš imati peh, kao oni koji su kupili ganc novog BMW sedmicu prepunu elektronike, pa im je nakon nekoliko dana baterija bila prazna. Ili Mercedesa, nakon što su u Stuttgartu odlučili štediti na kvaliteti. Sve ostalo manje više funkcionira i daleko je od razine auta od prije 30 godina.

Naravno da je Toyota još uvijek za neki faktor bolja od Fiata, ali to su sitne razlike na visokom nivou pouzdanosti.

ma hajde...
25.01.2006., 10:58
Zar je izmjena letve volana na corsi nakon 12000 km i godinu dana gradske vožnje normalna stvar?zar nak 5000 km nakon toga opet treba podmazati letvu?zar meni na clio iz 2003 na 32000 km ode ležaj na alternatoru?Jednostavno se izglodao?Zar mojoj sestri na 65000 km na clio treba mijenjati bravu na prtljažniku jer je otišla?zar je sve to slučajnost ili se štedi na materijalu?Jesu li istočni auti tako loši da bi davali 3 god garancije ili do 100000 km?Ovi u renaultu i opelu bi već propali po tome...

ZDpower
25.01.2006., 12:47
Hmmm..... a nisi spomenuo sta je sa gumama? Meni ih je frend maknuo nakon 7000 km sto je naravno i dodatan trosak a rio dolazi sa kumho gumama koje ni po ljeti a kamoli kisi ili zimi nevaljaju nista, kaze da tvrdje gume nije u zivotu vidio!! Nemrem vjerovat da si sve ove km prosao sa tim gumama baš me zanima ili si mozda dobio kakve druge gore?

neno1966
25.01.2006., 16:29
Teoretski bi auti uz redovito održavanje trebali prolaziti 250.000-300.000 km bez problema ali nažalost nije tako. Čini mi se da je po tom pitanju Renault neslavni šampion.

Doduše dio kvarova na ovjesu (tu bi mogla ući i letva volana) može se pripisati našim lošim cestama...

ROAD RUNNER
25.01.2006., 16:51
Potrošnja je 5.8 (teško pimplanje) do 7,3 dosta žestoko sa benzinom i 8,3 na više sa plinom.

Gume... Hankook Centum je bio serijski gore. Zadnje su još uvijek na autu i imaju oko 50 000 km, a prednje su se potrošile već nakon 25 000 km.

Ne drže baš za pohvalu, ali pošto sam ih platio, potrošit ću ih do kraja!

ROAD RUNNER
12.03.2006., 07:09
Evo novosti:

Servis na 90 000 km

Zupčasti remen: 310 kuna
Natezač: 106 kuna
Klizač: 165 kuna
Mikroremen 1 : 55 kuna
Mikroremen 2 : 58 kuna
Ulje Mobil1 10W40: 150 kuna
Filter zraka: 124 kune
Svijećice: 153 kune
Kočiono ulje: 52 kune
Filter ulja: 25 kuna
Filter goriva: 126 kuna
Radni sati 3 komada: 495 kuna

UKUPNO: 1.819,00 kuna

Ovo je sigurno jeftinije od Golfa SDi-a.

Svi koji se bojite koreanaca...samo hrabro - ne grizu :D:D:D

lappino
12.03.2006., 07:53
Eto mojih Korejaca (s posla, ali who knows, možda si jednog dana i kupim jednog...)

http://www.planetuploads.com/home/files/WFBVxyYz_auto1a.JPG

http://www.planetuploads.com/home/files/NlVMUCJz_Auto2a.JPG

http://www.planetuploads.com/home/files/hcp8E2x_Auto3a.JPG

Da Kang
12.03.2006., 09:04

mi imamo golfa :w četvorku , 99a godina , da ne nabrajam sad zaruljice (potrosna roba)

naravno, sva ta potrošna roba je đabaka

, otisla je nekakva sajla kuplunga za 150kuna , i ja ili stari smo sjebali auspuh kad smo se negdje penjali (zbusili smo ispod nesto , ruzi jako).

ispada da se tvoj gnojf sam servisira bez ikakvih troškova
ma LOL

Hrvoje xyz
12.03.2006., 11:36
Ne servisira se sam , šefe . Stari ga daje svake godine na redovni servis .
Mislim da je normalno dat 1000 kuna jednom godisnje da se auto temeljito pregleda i izmjene filtri i sl sranja. Onaj kom je to previse , nek razmisli o Limexu . cujem da imaju popust.

Ja znam da imam love , uzo bi sigurno tdija 2000 /2001 godiste . za 9000 eura bi se naso neki sa 80 000 ak tisuca km i srednjom opremom .

fishenwalc
12.03.2006., 12:41
Ja znam da imam love , uzo bi sigurno tdija 2000 /2001 godiste . za 9000 eura bi se naso neki sa 80 000 ak tisuca km i srednjom opremom .

Potpuno se slažem s tobom. :zubo:
Kud ćeš bolje investicije, nego kupit 5-6 godina star auto, za 9000 € i sa samo 80 000 km. :zubo:
Zakon :E :E :E

Da Kang
12.03.2006., 13:03

Ja bih ti preporučio E36, nađeš ga za 5-6 soma pa taman još imaš love za spojlere, bijela svijetla i masu plavih led-ica

Shockwave
12.03.2006., 14:23
Evo novosti:

Svi koji se bojite koreanaca...samo hrabro - ne grizu :D:D:D

A cinjenica je da kod nas prodavaci europskih pljackaju i uzimaju ekstraprofite. Pisao sam vec kako me je u ovlastenom vw u BiH ugradnja dijela dosla 600 kuna, a u nas mi je samo za dio bez ruka trazio 1000 kuna. Isto tako prekjucer gledam renaultove cijene novi clio tamo sa klimom i tonom opreme 8000 eura na cestu, mislim tko tu koga:flop:

Thurgood
12.03.2006., 15:46
trgovci i država nas, eto tko koga

Potpuno se slažem s tobom. :zubo:
Kud ćeš bolje investicije, nego kupit 5-6 godina star auto, za 9000 € i sa samo 80 000 km. :zubo:
Zakon :E :E :E
ak niš drugo barem na satu :zubo:. svaki auto nekog godišta u kakvom salonu ili kod nekakvog "finog" trgovca ima isto kilometara, praktično jer kupac ne mora ni razmišljati o kilometraži, kupuješ neko godište i znaš koliko ima i prije nego ga vidiš iznutra :mig:. samo jbg, servisna knjižica je uvijek nekim slučajem zagubljena, hm, hm :misli: :rolleyes:

al zanimljivo je da su ljudi tolike ovce da kad vide neki sa stvarnom i neskidanom kilomtražom - takav zaobilaze, jer, jebote vidi koliko taj ima :trk:

matilda-
12.03.2006., 16:04
Ja sam se s koreancima toliko opekla da sam stavila prometni znak na svoju ulicu ZABRANA PROMETA ZA KIA VOZILA. Sevisi na 10 000 umjesto na 30 000, i k tome neprimjereno skupi. Djelovi tri puta skuplji od evropskih automobila. Sve što sam mislila da sam prošla jeftinije uzeli su mi na servisima, a nakon prvog ozbiljnijeg kvara za koga svi tvrde da je posljdica tvorničke greške sam izašla plačući. Materijal za popravak motor ja koštao 19 000 kN. Za taj novac sam recimo u peugeotu mogla dobiti novi motor. Pokušala sam tražiti u Njemačkoj polovne motore, pa su i oni bili nekoliko puta skuplji od evropskih. Auto je bio kasko osiguran, pa sam lakšu saobraćajku nastalu vožnjom u nazad dala popraviti u originalnom servisu. Zadnja vrata s žmigavcima su koštala 9 000 kuna. Nikad više koreanca ne želim blizu mene.

gogo111
12.03.2006., 16:42
moje misljenje je da svaki auto o kojem se donekle brine moze kvalitetno i dugo sluziti. npr svi seru po fiatu, i onda kupe nekog brava, punta, ne rade servise vrte ga na hladno itd i onda se cude da je nesto crklo. cinjenica je da su neki auti napravljeni od losijih materijala, ali se isplate za cijenu. sama cinjenica da je garancija do 3 god ili 100 000km potvrđuje da auto nije los.npr. prije bi uzeo bilo kojeg korejanca nego golfa 5, s kojim od dodatne opreme dobijes volan.

Da, slazem se!!! Ali, vidis, recimo, ja sam vozio Lancera (moj otac ga je kupio novog i vozio 12 godina, a zatim sam ga ja 5 godina), kojeg sam i vrtio na hladno, i klao, i klao jos vise, i koji nije znao sto znaci redovito odrzavanje i servis, i kojem se ulje 8ina delta 5) mjenjala svakih 50000km (u meduvremenu se nadoljevalo...), i kojem svjecice nisu mjenjane 100000km, kojem kablovi i frtajler kapa nije taknuta od kad je kupljen ko nov, kojem je tek!!! na 175000 promjenjen zupcasti i stazni remen... itd itd itd itd... I u tih 17 godina otislo je samo: 3 puta akumulator, 1 puta kuplung lamela, zadnji amortizeri... I TO JE TO!!! E i da, sinhron 2 brzine je pocel tu i tamo grebati kod brzeg saltanja. Auto sam prodao sa 260000 km, jer mi je tada jedan amortizer kostao koliko bi dobio za cijeli auto...
Covjek bi reko, je da, mozda je to samo tvoj pa si imal srecu, ali sam onda popricao sa drugim vlasnicima Lancera, Coltova, Toyotica i sl, i svi oni su imali iste rijeci...

Je istina, ja sam svoj auto klao, ali jebes ti aute koje moras lickati pickati i slicno, da bi vozili, ne vrtiti iznad 2000 okretaja kad je hladan, ni slucajno profulat interval zamjene ulja za 100km, ma hajde...

Ali, ako je nekom gust (kako to neki znaju pisati) da voze auto s dusom pa onda voze golfa 3 dizla, ili nekaj takvog, a onda mi to nije jasno...

Slazem se da korejci imaju aute tipa vozila od A do B, ali evo,

Nova opel astra nema fuckin kazaljku za temperatutu... Vecina ih (GTC) imaju zadnje bubnjeve HEJ DI JE TU AUTO S DUSOM I ZADNJIM BUBUNJEVIMA...
Citroen, C3 kaj je ko jaje ili C4 kaj ima volan sa fixnim centrom WoooooWWW!!!!! pa koja je to dusa.... ili ono zadnje staklo........ jebate vece je na mojim suncanim naocalama... ili C4 gt verzija sa 100 ikusur kanja, jebate snage.... Ili megane sa (o ukusima se ne raspravlja) ali sa guzicom ko poroalim alien abortusom.... Please!!!

Ili, taj famozni VW, pa motor 1.6 od 100 konj, pa zacudo, pomakli su se na troznamenkastu brojku, a dizli im trose vise ulja neg dizla... Taj famozni TDI ili BMW ili Meca kaj su prepreprecijenjeni u bescijenje i pol... jedna jadna A160 dojde ko mazda 6 sa full opremom, ajme!!!
Ili peugeot kojem je jedini adut dizajn...

Ne pljujem po njima svbima, ali sta to znaci da auto ima ono nesto...:confused:

matilda-
12.03.2006., 17:45
Kako najlakše razvrstati automobile starije od 5 godina po kvaliteti. Uzmite plavi oglasnik i pogledajte ponudu naprimjer polovnih motora. Raspitajte se za cijene i istog momenta će vam sve biti jasno. Motori iste snage i istog tipa su recimo od fijata 3 puta skuplji od takovih motora od opela, citroena i .... Cjena polovnog motora je obrnuto proporcionalna kvaliteti. Opelovi, WV su jeftini zato što nikom ne trebaju. Fijatovi su skupi zato što često crkavaju.

Da Kang
12.03.2006., 20:04
Da, slazem se!!! Ali, vidis, recimo, ja sam vozio Lancera (moj otac ga je kupio novog i vozio 12 godina, a zatim sam ga ja 5 godina), kojeg sam i vrtio na hladno, i klao, i klao jos vise,:
he he he, tako ja koljem svoju Hondu, izbjegavam na hladno al zna se i to desit, sustavno joj jebem mater a kupio sam je novu

Ili, taj famozni VW, pa motor 1.6 od 100 konj, pa zacudo, pomakli su se na troznamenkastu brojku, a dizli im trose vise ulja neg dizla... Taj famozni TDI ili BMW ili Meca kaj su prepreprecijenjeni u bescijenje i pol... jedna jadna A160 dojde ko mazda 6 sa full opremom, ajme!!!
Ili peugeot kojem je jedini adut dizajn...

Ne pljujem po njima svbima, ali sta to znaci da auto ima ono nesto...:confused:

ono nešto ti znači da mora bit švabo, takav je mentalitet u Rvata
ili barem Alfa, neka što crkava al ima lijep zvuk...

kad sam kupovao novi auto, bacio sam istraživanje na netu i pogledao statistike koje kažu da su u svim fakin segmentima ( kvaliteta, pouzdanost, zadovoljstvo kupaca, najmanje kvarova itd itd ) uvjerljivo najjači japanci
što dalje reći...

TaSi
12.03.2006., 20:57
i ja sam zadovoljna sa svojim Riom....
a u koji servis ideš? meni je onaj u Lučkom malo daleko, jel ima neki bliže centru Zg?

gdje si ugrađivao plin?

Thurgood
13.03.2006., 06:44
Da, slazem se!!! Ali, vidis, recimo, ja sam vozio Lancera (moj otac ga je kupio novog i vozio 12 godina, a zatim sam ga ja 5 godina), kojeg sam i vrtio na hladno, i klao, i klao jos vise, i koji nije znao sto znaci redovito odrzavanje i servis, i kojem se ulje 8ina delta 5) mjenjala svakih 50000km (u meduvremenu se nadoljevalo...), i kojem svjecice nisu mjenjane 100000km, kojem kablovi i frtajler kapa nije taknuta od kad je kupljen ko nov, kojem je tek!!! na 175000 promjenjen zupcasti i stazni remen...

:( i time se hvališ? :misli:

matilda, a što po tebi onda valja? fiat je 3x skuplji od čega???

Shockwave
13.03.2006., 07:48
Ne mijesati japance i koreance. Nije to isto ni priblizno. Dok je japanac proizvodio jako dobre automobile hyundai je bio brodogradiliste. Mogli ste jos i one indonezijske protone kako li su se zvali stavit s njima u kos. I to su kosooki.

segura
13.03.2006., 07:54
Ne mijesati japance i koreance. Nije to isto ni priblizno. Dok je japanac proizvodio jako dobre automobile hyundai je bio brodogradiliste. Mogli ste jos i one indonezijske protone kako li su se zvali stavit s njima u kos. I to su kosooki.
Kaj nije proton iz Malezije'

Shockwave
13.03.2006., 08:52
Kaj nije proton iz Malezije'

Nevazno, poanta je da su razlike u kvaliteti ocite i da ne treba mijesati kruske i jabuke

chani
13.03.2006., 09:56
matilda, a što po tebi onda valja? fiat je 3x skuplji od čega???

ni meni nije jasna, pogle samo ove izjave

Opelovi, WV su jeftini zato što nikom ne trebaju. Fijatovi su skupi zato što često crkavaju.

:confused:

Vojky
13.03.2006., 10:05
Ne mijesati japance i koreance.

Mislim da ni njima ne bi bilo drago da ih se ovako miješa... Ni nacionalno, a ni po tehnologiji...

Kao da u isti koš netko stavi BMW i Daciu, jel' europski su auti...

gogo111
14.03.2006., 13:14

?

Ne hvalim, jer jebat ga, kad si studos a stari (koji ima filozofiju "ne mijenjaj/diraj dok ne krepa" ti otpusti auto za koristit, a ti jedva imas za tank benge, onda ti nije bas do placanja mijenjanja remena ovoga onoga... E a sad, buduci da kako sam rekao, prednji amortizer za njega dode skoro koliko bi dobio za cijeli auto kad bi ga prodavao (ne zato sto je skup amortizre, neg bi malo dobio), e onda, je ono, ne, vozi, pa kad krepa, krepa.... Ali gad nikad nije htio krepati... mamu mu... koliko god se trudio vadit mu mast... nista. niti dimi nit trosi ulje....

gogo111
14.03.2006., 13:15

?

Ne hvalim, jer jebat ga, kad si studos a stari (koji ima filozofiju "ne mijenjaj/diraj dok ne krepa" ti otpusti auto za koristit, a ti jedva imas za tank benge, onda ti nije bas do placanja mijenjanja remena ovoga onoga... E a sad, buduci da kako sam rekao, prednji amortizer za njega dode skoro koliko bi dobio za cijeli auto kad bi ga prodavao (ne zato sto je skup amortizre, neg bi malo dobio), e onda, je ono, ne, vozi, pa kad krepa, krepa.... Ali gad nikad nije htio krepati... mamu mu... koliko god se trudio vadit mu mast... nista. niti dimi nit trosi ulje....

ROAD RUNNER
16.03.2006., 08:26
i ja sam zadovoljna sa svojim Riom....
a u koji servis ideš? meni je onaj u Lučkom malo daleko, jel ima neki bliže centru Zg?

gdje si ugrađivao plin?

Idem u Krapinu kod Leška. Em je jeftiniji, em moreš biti uz auto dok rade, em ne toče vodu za šajbe i ne mijenjaju ispravne žarulje :top:

Plin sam ugradio u ovlaštenom servisu Auto Krehula kod Varaždina da bih zadržao garanciju :top:

TaSi
19.03.2006., 18:07
Idem u Krapinu kod Leška. Em je jeftiniji, em moreš biti uz auto dok rade, em ne toče vodu za šajbe i ne mijenjaju ispravne žarulje :top:

Plin sam ugradio u ovlaštenom servisu Auto Krehula kod Varaždina da bih zadržao garanciju :top:

hvala:)

matilda-
20.03.2006., 02:39
ni meni nije jasna, pogle samo ove izjave

:confused:

S kim ja raspravljam. Zar vi niste ustanju zapamtiti prvu rječ iz rečenice. Rječ je o cijenama polovnih automobilskih benzinskih motora. Znaš ono kad krepa polovni motor je pouzdaniji i jeftiniji od generalke. Nadam se da moderator neće ovo nazvati vikanjem.

Creeping Death
20.03.2006., 03:58
Stari kupio mazdu 323 1,3 16v 1991, vozio 10 godina, ništa se nikada nije pokvarilo.2001 uzeo mazdu 626, prošlo evo biti će sada već 5 godina, ništa se nikada nije pokvarilo.Još mu niti jedna sijalica nije riknula.

Valjda je imao sreće.:confused:

matilda-
20.03.2006., 08:18
Stari kupio mazdu 323 1,3 16v 1991, vozio 10 godina, ništa se nikada nije pokvarilo.2001 uzeo mazdu 626, prošlo evo biti će sada već 5 godina, ništa se nikada nije pokvarilo.Još mu niti jedna sijalica nije riknula.

Valjda je imao sreće.:confused:
Mazda, a posebno Tojota su po istraživanju njemačkog ADAC-a bili 2004 najpouzdaniji automobili na Njemačkim cestama. Kao referenca za uspoređivanje je bio broj šlepanja automobila mlađih od 5 godina zbog kvara.
Mazda s jednim i Tojota s nijednim šlepanjem, su ostavili sve ostale daleko iza sebe, kao Janica Kostelić u skijanju.

Clark
20.03.2006., 09:00
Znaš ono kad krepa polovni motor je pouzdaniji i jeftiniji od generalke.

Od kada je polovni pouzdaniji od generalno sređenog?
Jeftiniji svakako, ali pouzdaniji?
Genralno sređeni je nešto što znaš točno u kakvom je stanju, a polovni je opet određena nepoznanica.

Pouzdaniji i jeftiniji su dvije kategorije koje ne bi trebalo vezati.

chani
20.03.2006., 10:13
Genralno sređeni je nešto što znaš točno u kakvom je stanju, a polovni je opet određena nepoznanica.

slazem se :top:

mathilde, ovo me cudi

Opelovi, WV su jeftini zato što nikom ne trebaju. Fijatovi su skupi zato što često crkavaju.
zato jer nema logike,svi auti se na neki nacin kvare ili je pak koji put potrebno uloziti u osnovni servis, nekom vise, nekom manje...

za glavni kocioni od passata sam prije par godina mogla napraviti cijelu generalku na fiatu
(ustvari za fiata nisam nikad morala raditi generalku,pa ni za opla itd.),
crkavaju svi auti ukoliko odrzavanje nije na "visini" il ak ima "djecje" bolesti,
ovisi i na kakvog naletis kad kupujes rabljeni auto pa onda moras pljunuti i za generalku,inace je normalno koji put napraviti servis,
ne cekati da nekaj crkne i povuce u "kvar" jos par stvari ;)

po meni nije u redu generalizirati po markama,
ovisi dosta toga i o ljudskom faktoru itd.

a sto se tice skupoce dijelova i servisiranja u nekim servisima,
nekad je potrebna doza snalazljivosti i informiranje na sve moguce strane ;-)

Thurgood
20.03.2006., 10:48
e... :top:

DNx
24.03.2006., 12:11
Besplatno ako kupiš kod njih, ali ja moram u OVLAŠTENI servis...

Specifikacija računa je bila:

Ulje 3,5 litri
filter ulja 100 % skuplji no inače
žaruljica od 5W 7 kuna :eek:
litra tekućine za šajbe koja nije natočena jer je rezić bil pun
i na kraju 2 sata rada (za to ?!?!?!?) po 140 kuna

PDV na sve to

Uglavnom, našao sam pošteni servis gdje možeš biti uz auto dok trkeljaju po njemu i gdje se za 20 minuta rada naplati 0,33 radnih sati :top:. Nema zaokruživanja ni natezanja :top:

Cijena je 120 kn+ PDV za jedna radni sat

A di je taj servis...tnx
D

ROAD RUNNER
24.03.2006., 13:04

Čitaš?:rolleyes:

DNx
24.03.2006., 20:21
Ah so...sorry, mislio sam si da si negdje sigurno bio napisao di ides ali nije bilo u tom postu...a trazilica ne radi...tnx

D

matilda-
26.03.2006., 20:23
slazem se :top:

mathilde, ovo me cudi

zato jer nema logike,svi auti se na neki nacin kvare ili je pak koji put potrebno uloziti u osnovni servis, nekom vise, nekom manje...

po meni nije u redu generalizirati po markama,
ovisi dosta toga i o ljudskom faktoru itd.

a sto se tice skupoce dijelova i servisiranja u nekim servisima,
nekad je potrebna doza snalazljivosti i informiranje na sve moguce strane ;-)
I tu je odgovor jednostavan. Kia ne dozvoljava slobodnu distribuciju rezervnih djelova. Možeš ih dobiti samo u njihovim ovlaštenim servisima. Ja sam djelove nabavljala i iz Njemačke, ali ni tamo nisu baš jeftini.
A generalizaciju sam napravila na osnovu ponude i potražnje polovnih motora. Polovni motor je često i jeftinije i pouzdanije rješenje od generalke. Provjeri cjene polovnih motora po oglasnicima pa istom onda piši komentare. Cijene polovnih motora više ovise o marki nego o kubikaži ili starosti!

chani
26.03.2006., 21:39
Polovni motor je često i jeftinije i pouzdanije rješenje od generalke.
malo sutra...
kupujes uglavnom macka u vreci,meni je generalka povoljnije rijesenje...

Cijene polovnih motora više ovise o marki nego o kubikaži ili starosti!
btw gdje sam ja rekla nesto o kubikazi i starosti,
nema uopce striktnih pravila,npr.
2.9 vr6 recimo za soma i nekaj €,
1.8 gti za 250€
2.0 16v soma€

kiu rio cijelu sa omanjim karambolom nadjes vani
povremeno za manje od soma €
i trazis nacin kako da ti se dopelja kad naletis na onu koja ima cijelu stranu koja tebi treba,
ak si malo snalazljiviji i sa ok poznanstvima,prodjes prilicno povoljno,
dobijes masineriju sa hrpm dijelova,a limariju dijelove koje ne trebas opet mozes prodati preko oglasa i donekle si povratiti ulozenu lovu...
tj.ukoliko se nadjes u takvoj situaciji da ti to treba...

sto se tice opela,
frend je cijelu calibru u dobrom stanju zel iz svabije za 2500 kn,rasprodal ju je u dijelovima i zaradil trostruko,ako ne i vise,stare kadete mozes naci i po sumi,
za novije opele ne znam cijene jer nisam jos nista morala mijenjati osim redovnih servisa...

od novijih fiata,motori idu po soma €,stariji po 500€ i manje,
sto se tice opcenito,
ako zelim motor za swap od 200 ks bilo od npr. mazde, citroena il bmw-a
dobijem ih za soma € u sredjenom stanju, ako gledamo po modelima i godinama,sigurno je da cijene variraju...

sto se tice distribucije kia dijelova, ne znam situaciju ,ali vjerujem da bi RR vec otvoril topik da je naisel na neku ekstravagantnu fin. "situaciju" te citajuci njegove detalje sa servisa ne vidim nista dvostruko il vise skuplje od europskih auti btw koje u startu platis koliko skuplje od kie?

Provjeri cjene polovnih motora po oglasnicima pa istom onda piši komentare.
moj prijasnji komentar je zadirao u sfere tvog komentara o opelu,vw i fiatu,
a sto se tice polovnih motora te opcenito rabljenih auti nekako sumnjam da smo na istoj razini "iskustva" tj. da si ih promijenila koliko i ja...

btw koji su ti to fiat dijelovi skupi, pa skoro da ih na kiosku ima (karikiram),
ako i crkne dvostruko cesce od npr.svabe opet se isplati
(mada osobno nisam imala takvu situaciju da mi je fiat riknul,
prije sam to dozivjela od jednog forda ;-))...

Hrvoje xyz
01.06.2006., 16:16
evo golf prebacio i 100k km..

od zadnjeg reseta BC-a je proso tih 648 km.

gradska voznja ..

desno je potrosnja i slika unutrasnjosti :cerek:

http://img155.imageshack.us/img155/2859/ukupno9gi.jpg (http://imageshack.us)

:s

svake (od 2001 kad smo ga uzeli , star je inace 7 godina) godine je raden redovni servis.

vec sam napiso negdje , ne racunajuci zaruljice od svjetala (koje rikavaju prilicno cesto :mad: ) , otislo samo od sebe kuplung , jednostavno je propala papucica.

popravak : 150 kn.

moram rec da primjecujem da je klima opasno oslabila , treba se stavit na 3 ili 4 jacinu da bi se osjetila bas .. neznam staje uzrok tome :confused:

inace , sve 5 :kiss:

:cool:

Tuning_car
01.06.2006., 16:55
moram rec da primjecujem da je klima opasno oslabila , treba se stavit na 3 ili 4 jacinu da bi se osjetila bas .. neznam staje uzrok tome :confused:
:cool:

Uzrok tome:
1.) Promjena filtera klime (vanjski, lakozamjenjiv, oko 300 kn)
2.) Napunit klimu plinom na određenom pritisku (neznam sad koliko bara ali to moras u servisu obavit, cca oko 400 kn)
3.) ako imaš čudne mirise u autu onda ti sa sprejom mora pročistit vodove klime

Ali ja mislim da su najvjerojatnije ove prve dvije točke....

btw. filter za klimu ti je odmah ispod vjetrobrana ispod haube...to možeš sam kupit i zamijenit...ako nije lako na servis ;)

Thorin
01.06.2006., 18:27
Potrošnja 5.3 l/100 km, a kazaljka brzine na 0. :confused:

Hrvoje xyz
01.06.2006., 19:37
to je prosjecna potrosnja , vidis ovu nulu prekrizenu ?

auto je bio ugasen kad sam to sliko .

@tuning car :s :s

prenjet cu to starom.
malo mi je sumnjivo da mu to nisu pogledali na redovnom servisu ?!?!
al ajde .

nema nikakvih cudnih mirisa , sve je super sto se tog tice.
zapravo , zna nekad malo cudno mirisat kad se upali klima ,al nije neugodan miris , nego onak , pomalo neobican . ko neki osjecaj vlage .. tesko je opisat
mozda na to mislis .

ovo je fakat sporo , moro sam stavit klimu danas na maximalno (4/4) ) , jos sam ukljucio ono da iuzima zrak samo iz unutrasnjosti auto , + jos uocpe nije bilo tak vruce vani , i jos uvijek nemogu rec da sam se "smrzo" u autu , nije biilo hladno ni u jednom trenu.

znam kad sjednem u scenic ili c2 vtr , odma se rashlade :rolleyes:

mater francuzi :zubo:

sigor
03.06.2006., 01:15
Evo primer japanskog brata:

Nissan Almera 1.4 '99 godina presla 112000 km.

Zamenjeno: Filter i ulje u motoru (na svakih 7500 km), vazduha i benzina (na svakih 30000), disk pločice na 80000 i klinasti na 110000.

Kvarovi: Crkla sijalica prednjeg pozicionog svetla na oko 100000 km.

matkoooo
29.09.2009., 00:19
gf

H-K
29.09.2009., 14:21
gf

http://www.picamatic.com/show/2009/09/29/04/19/5253558_287x450.jpg

Opaki
29.09.2009., 14:31
kaj je vama ljudi??
pa svaki auto bi morao bez vecih problema izgurati 300k + kilometara, naravno, uz odgovarajucu voznju i odrzavanje

jesi siguran? lol

ZgSash
29.09.2009., 14:39
jesi siguran? lol

jesam
u protivnom , velika vecina ljudi jednostavno baca novac

Beco
29.09.2009., 20:19

I što si s tim htio reći?
Dok su Europljani proizvodili jako dobre automobile japanci su radili drvene natikače a bicikl im je bio raketa.
Europski auti imaju tradiciju a Honda i Toyota bi dali pizdu i guzicu da to mogu imati.

yoshimura-nipon
29.09.2009., 23:36
I što si s tim htio reći?
Dok su Europljani proizvodili jako dobre automobile japanci su radili drvene natikače a bicikl im je bio raketa.
Europski auti imaju tradiciju a Honda i Toyota bi dali pizdu i guzicu da to mogu imati.

Od tradicije se ne zivi,opel je jako profitirao svojom tradicijom pogotovo u 90-tim.Necu o francuzima jer ce opet izbit rat :rofl:

my_name
30.09.2009., 00:11
Nek ste vi podigli temu iz 2006!:rofl: