PDA

View Full Version : ICS + 2 Ethernet kartice

Jones
09.10.2005., 22:37
Pozdrav Svima :top:

E, imam jedno pitanje pa cijenjeno pučanstvo molim da mi razjasni neke stvari.

Svugdje po forumima čitam da za ICS treba imati 2 NIC kartice.
Jedna recimo pripada za povezivanje dva kompa, a druga bi se trebala podesiti za ICS.

Ova druga se zatim povezuje sa NIC karticom koja ima izlaz na mrežu.

E, sada me zapravo zanima kako meni stvar radi samo sa jednom mrežnom karticom tj. onom mrežnom sa kojom su mi povezana dva kompa.

Znači nisam umetao nikakvu drugu mrežnu karticu, koja je odvojena od ove LAN kartice sa kojom se povezujem na drugi komp, a stvar i bez toga funkcionira.

Ne znam jel postavljanje 2 mrežne kartice + ona koja ima vezu na internet ima neku drugu ulogu u svemu tome ili sam sve krivo shvatio ....

banirani bebac
10.10.2005., 00:24
Trebaju ti dva adaptera, ne obavezno dvije mrezne kartice. Ako npr. imas dial-up mozes share-ati konekciju i sa samo jednom mreznom karticom koja ide na lokalnu mrezu. Slicno bi vjerujem bilo za USB adsl modeme itd.

Sta ti tacno sve imas?

Jones
10.10.2005., 14:42
banirani bebac kaže:
Trebaju ti dva adaptera, ne obavezno dvije mrezne kartice. Ako npr. imas dial-up mozes share-ati konekciju i sa samo jednom mreznom karticom koja ide na lokalnu mrezu. Slicno bi vjerujem bilo za USB adsl modeme itd.

Sta ti tacno sve imas?

Imam kablovski modem + jednu mrežnu karticu koja je povezana u LAN.

Preko te kartice koja je povezana u LAN sa drugim strojem šeram konekciju van na mrežu, jer naravno ako nisam povezan u LAN sa drugim strojem onaj ne može na internet.

Imam i na matičnoj mrežnu karticu koja bi se trebala (kako piše na stranim forumima), povezati sa .. u mom slučaju kablovskim modemom i preko nje bi trebao omogučiti sharing drugom stroju na internet.

Tražeči po netu vidio sam po forumima da za ICS stvarno predlažu 2 mrežne kartice u jednom stroju (onaj koji šera mrežu) plus naravno i na drugom jedna.

Znači : (moj slučaj)
Komp A (onaj koji ima izlaz na internet) 2 mrežne
Komp B (onaj kojem bi ustupio ICS) 1 mrežna

Pa eto sada ne znam u čem je razlika. Kažem meni sve to funkcionira sa jednom mrežnom u svakom kompu.