PDA

View Full Version : vozacka-produljenje

ppppp
02.11.2005., 10:41
-trebam skoro produziti vozackucorav sam pa mi dali nesto kratki rok :-)
-e sad,trebam osim tog zahtjeva i ljecnicko uvjerenje,pitanje je jel se to moze otici kod svog doktora opce prakse te traziti uvjerenje za produljenje vozacke ili se ide negdje drugdje,tj kakva je tocno procedura ?
-zahvaljujem unaprijed !

mobyXXL
02.11.2005., 10:51
Hm, kak misliš. Imaš vremensko ograničenje u vozačkoj? Jer ak je tak onda ideš u dom zdravlja gdje si obavljao za vozački ispit prvi puta i onom specijalistu koji ti je izdao ograničenje. Ako si imao nesreću onda će bit frke s produžavanjem jer te eto smatraju neuravnoteženim pogotovo ak si ju skrivio :rolleyes: TO ti pričam jer su meni izdali na 5 god. tj tam negdje do 2007, neznam točno jer je eto šrink procjenio da sam bio nadrkan taj dan pa mi je opalio ograničenje, jer veli ak ideš na C kat. onda nemreš živčan vozit kamion pa se ti lepo prijatelju javi za 5 godina al nedo bog da skriviš kakvu nesreću :rolleyes: . To bješe u domu zdravlja mup-a, neki stari debil me sjebo :rolleyes: :2up: :mad:

ROAD RUNNER
02.11.2005., 10:59
mobyXXL kaže:
jer je eto šrink procjenio da sam bio nadrkan taj dan pa mi je opalio ograničenje, jer veli ak ideš na C kat. onda nemreš živčan vozit kamion pa se ti lepo prijatelju javi za 5 godina al nedo bog da skriviš kakvu nesreću :rolleyes:

A za tebe skužit da si nadrkan treba biti neki stručnjak?!?!? :confused:

Pa ti si nadrkan 0-24 svaki dan :vidiga:

I još takvom daju FAP-a u ruke :horor:

:trk:

mobyXXL
02.11.2005., 11:07
Kakav FAP. Pa imam i C kat al mi nije trebala a peder mi je stavio ograničenje u vozačku jer sam eto malo štrikao nogama al to mi je običaj.

Inače nisam nervozan, samo se dnevno par puta posvađam s našim super vozačima :W

ghostwriter
02.11.2005., 13:58
Napraviš novi liječnički pregled, tamo di si radio i prvi put. Platiš, ali nešto manje. Dobiješ potvrdu s kojom ideš na mup i tamo ti produže vozačku.... Nečeš testirati sve, nego vid i još neke stvari, sve ovisi o njima.
Ako si i imao prometnu nesreću, ne bi trebao imati problema...
Jer se to njih ne tiće...
Tako je bilo u mom slučaju isto radi vida, napravio novi lj. pregled
i išao s papirom na mup....
O prometnoj niko ništa nije pitao!!

WENZE
02.11.2005., 14:14
dodji na ljecnicki sa bocom đek denijelsa, odmah ces progledat

Corvin
02.11.2005., 14:14
Ne radi se kompletan liječnički nego samo onaj pregled kod kojeg si dobio ograničenje. Naprimjer, moje malenkost ide svakih 5 do 7 godina samo kod okuliste (nosim naočale). To se može obaviti u velikom broju domova zdravlja jer gotovo svi vrše preglede za vozački. Tvoje liječnica opće prakse nema ništa sa time.

Calvin
02.11.2005., 15:14
Imaš slijedeći izbor:
1. Ideš na liječnički u istu ustanovu gdje si to radio kod polaganja vozačkog. Tamo te imaju u evidenciji, pa ne moraš prolaziti cijelu proceduru svih pregleda već samo okulista, a zbog čega cijeli pregled platiš nešto manje. Naravno, dobit ćeš gotovo isto ograničenje.
Ili:
2. Ideš na pregled u bilo koji dom zdravlja koji obavlja preglede medicine rada. S obzirom da te nemaju u evidenciji, radiš sve preglede, plačaš skuplje, no možda dobiješ dulji rok ograničenja. S obzirom da i ja nosim naočale, pri prvom i drugom pregledu su mi davali ograničenje na 5 godina - kao, eto, da si provjeravam vid. Kod drugog produžavanja im objasnim da mi je struka takva da stalno moram kontrolirat vid, pa nek' mi daju maksimalno produljenje - ali ne, opet mi daju na 5 godina. Pa sam lijepo zadnji put otišla na pregled u drugi dom zdravlja, gdje su mi napokon dali ograničenje na 10 godina (a što je maksimum).

scavy
02.11.2005., 17:16
meni vozacka vrijedi do 204x-te bez obzira na to sto furam cvikere, kak to!? mozda premala dioptrija??

Corvin
02.11.2005., 18:18
Calvin kaže:
Imaš slijedeći izbor:
1. Ideš na liječnički u istu ustanovu gdje si to radio kod polaganja vozačkog. Tamo te imaju u evidenciji, pa ne moraš prolaziti cijelu proceduru svih pregleda već samo okulista, a zbog čega cijeli pregled platiš nešto manje. Naravno, dobit ćeš gotovo isto ograničenje.
Ili:
2. Ideš na pregled u bilo koji dom zdravlja koji obavlja preglede medicine rada. S obzirom da te nemaju u evidenciji, radiš sve preglede, plačaš skuplje, no možda dobiješ dulji rok ograničenja. S obzirom da i ja nosim naočale, pri prvom i drugom pregledu su mi davali ograničenje na 5 godina - kao, eto, da si provjeravam vid. Kod drugog produžavanja im objasnim da mi je struka takva da stalno moram kontrolirat vid, pa nek' mi daju maksimalno produljenje - ali ne, opet mi daju na 5 godina. Pa sam lijepo zadnji put otišla na pregled u drugi dom zdravlja, gdje su mi napokon dali ograničenje na 10 godina (a što je maksimum).

Kod pregleda za produljenje moraš pokazati i vozačku. U dotičnoj piše "ograničenje spec. pregled xy"
Znači da znaju zbog čega moraš na ponovni pregled. Što se tiče produljenja kada je vid u pitanju, uobičajeno je da od 18 - 30-te daju 5 a između 30-45 daju 7-10 godina.

Calvin
03.11.2005., 07:50
Corvin kaže:
Kod pregleda za produljenje moraš pokazati i vozačku.
Ne moraš. Kad sam išla na 3. produljenje, pretpostavljali su da tek polažem vozački i da mi je to prvi pregled.

JOKS
03.11.2005., 09:06
Ja nosim naočale i imam ograničenje na 5 godina. Do sad sam svaki put išao na produljenje u dom zdravlja gdje sam i prvi put obavljao lječnički za izdavanje vozačke. Tamo imaju moj karton i obavim samo pregled kod okuliste. Prošli put su mi i oni sami tam u domu zdravlja produžili vozačku tak da niti nisam išao na mup poslje.
Ove godine kad sam opet išao na produljenje morao sam poslje pregleda ići na mup po novu vozačku jer je prošle godine izdana nova vozačka dozvola tak da je svi moraju ionako u dogledno vrijeme zamjenit.
Vozačka se i za one bez ograničenja sad izdaje samo na rok od 10 godina, nema više izdavanja na dugi rok.

Tipkica
17.07.2007., 09:07
Jel zna neko dal se vozačka mora produžit odma čim istekne? Meni vrijedi do danas, al mi je malo prevruće za Heinzlovu, a ionak ne vozim pa mi netreba?

Callia
17.07.2007., 11:52
Istekla mi vozačka i to one 2 probne godine ovo po novom zakonu. Inače nosim naočale. Zanima me dal sad isto moram na liječnički il samo odem tamo produžiti vozačku ak netko zna? :confused:

strijelac1983
17.07.2007., 18:49
Meni "roza" vrijedi još samo par dana jer imam ograničenje na 5 godina zbog vida ali ne nosim naočale jer imam neku očnu manu. U ovih 5 godina sam prošao preko 300.000 km bez ikakvih problema, u jednoma danu prelazio preko 1500 km bez problema...
Najgore je to što kad odeš na lječnički rano ujuto i to čim se probudiš i još sa onim očima punim krmelja ideš na pregled i za njih si odmah ćorav.
Jel zna netko koliko će mene sada koštati lječnički? (moram samo kod okuliste - navodno)

Hermiona G.
17.07.2007., 19:44
i ja isto imam onu probnu ali tek mi ističe za pola godine, ic cu par dana prije na MUP pitat informacije svezi stim ali mislim da ju samo odes produzit, mislim ako nisi nis skrivila nebi trebalo bit problema, moja jedna frendica je par puta uhvacena u voznji poslije 23. i jednom je srnjaka pokupila vozila prebrzo neznam kak ce to ispast ;)

Mc Ozy
28.01.2011., 16:27
Produljenje vozačke dozvole, supruga, boluje od zglobnog artritisa, 55 god.

Obavezno se izdaje nova dozvola bez obzira na prostor za upis produženja.

Liječnička svjedodžba 450 kn,
biljeg 20 kn,
slike, 2 kom. 50 kn,
nova vozačka 75 kn,
biljeg 35 kn.
-------------------------------
Ukupno : 630 kn

Slike moraju biti nove, ne vrijede iste kao na staroj vozačkoj od prije 5 god.
Produženje dobiveno na 10 god.