View Full Version : zbog cega ljudi prelaze na linux :D
eto o tome mozete procitat OVDJE (http://www.oreillynet.com/pub/wlg/8231)
znas ona pjesma s vip reklame... iz it kaz ajm koool...
bariole
02.11.2005., 21:31
Mousse T: "Is It 'Cos I'm Cool"
JER SU MI DOPIZDILI WINDOWSI
Markoleo
23.11.2005., 00:44
zato sto je linux brzi, skoro sve je free.puno software se dobije na dvd-u ili dvd-ma.
kvalitetniji, stabilniji.
jedno izdanje debiana razvija se po 2-3 godine, svaki tjedan se objave bugovi, update se software, dodaju se paketi, i kad je stabilan onda se izbaci.
grogo bolger
23.11.2005., 01:06
Markoleo kaže:
zato sto je linux brzi, skoro sve je free.puno software se dobije na dvd-u ili dvd-ma.
kvalitetniji, stabilniji.
<sjec>
neki dan sam dobio fakturu za redhat as server, od cca 10kkn :zubeki:
dragi Markoleo ništa nije za badava iako se tako čini ;)
grogo bolger kaže:
neki dan sam dobio fakturu za redhat as server, od cca 10kkn :zubeki:
dragi Markoleo ništa nije za badava iako se tako čini ;)
ko ti kriv kad si peechkica kojoj treba support i neka testiranja i nekakvi sad provjereni apdejti?!
Pravi muskarci koriste Debian sa bleeding edge apt reposa! Moj novi kernel pocinje brojat uptime 14 minuta nakon sto ga linus objavi!
Shadowman
23.11.2005., 03:53
:top:
grogo bolger
23.11.2005., 10:28
@lilo ja se ponosim što sam prava enterprajz pičkica :raspa:
kakvi debijani, kakvi bakrači ima sve da radi "out of box" imam pametnijeg posla nego se zajebavati sa najnovijm kernelom :rolleyes:
:razmišlja naglas:
faliti će meni onaj stari solaris :cry:
bariole
24.11.2005., 05:15
Sada su 4 sata i 3 minute ujutro. Za koju minutu i biti će ravno sedam sati od kako sam krenuo instalirati Matlab. Kako mi je trenutno disk malo popunjen odlučio sam snimiti jedan dvd kako bih skupio nešto slobodnog prostora. Nakon puno sati i 9 neuspješno sprženih dvd-a zaključio sam da je moj gajnc novi snimač krepao. :mad: :mad: Više nije htio čitati niti stvari koje su pouzdano radile.
Tada sam, tek toliko - za svaki slučaj, odlučio isprobati istu stvar pod Linuxom. K3b je snimio istu stvar bez greške i dvd je bio potpuno čitljiv. Probao sam i ovih 9 neuspješno snimljenih i svi su čitljivi. Sve do jedan dvd je dobro snimljen. Ono što nevalja je moj ASPI layer u Windowsima koji je tko zna koji program nadogradio na "novu" i "bolju" verziju. Normalno mene nitko nije ništa pitao.
7 sati. Upravo sam protračio 7 sati života jer je neka budala u Redmondu donijela glupu odluku.
ETO ZATO LJUDI PRELAZE NA LINUX
P.S.
Ako nekom voli slušati downtempa, lo-fi i sl. stvari (Thivery, Acimo, St.Germain i sl.) samo mi se javite na pm. Imam par dvd-ova viška i radije ih djelim nego da bacam u smeće..
Shadowman
24.11.2005., 05:59
Moje saučešće. Ne mogu, a da se ne osvrnem na nešto, što se često pominje. Naime, često čujem žalbe kao "RPM ne valja. RPM hell ovo, ono.. Kako ću sa svim ovim dependencies?" RPM te čuva od ovakvih stvari. Ovo nije moguće na sistemu baziranom na RPM-u. Dobio bi poruku o konfliktu između fajla iz jednog i fajla iz drugog paketa. Nije moguće sjebati sistem tako što ćeš maknuti nešto što treba za normalno funkcionisanje drugih programa. Za svaki fajl zna se točno iz kojeg je paketa i za svaki paket zna se sadržaj. Za svaki paket zna se točno na kojem je stroju kompajliran i koji ga je user kompajlirao.
Problem s Windowsima je što svaki instalacijski program može da švrlja po njemu po želji, a što je najgore i da editira registries po želji. Tu nema nikakvog reda i nije čudno da Windowsi iznenada poblesave iz čista mira. Registries su rak na Windowsima. Prije ili kasnije uzrokuju smrt svake instalacije.
bariole kaže:
P.S.
Ako nekom voli slušati downtempa, lo-fi i sl. stvari (Thivery, Acimo, St.Germain i sl.) samo mi se javite na pm. Imam par dvd-ova viška i radije ih djelim nego da bacam u smeće..
:lol: ovo mi je najjači dio! hahaha
bariole
24.11.2005., 21:49
Shadowman kaže:
Problem s Windowsima je što svaki instalacijski program može da švrlja po njemu po želji, a što je najgore i da editira registries po želji. Tu nema nikakvog reda i nije čudno da Windowsi iznenada poblesave iz čista mira. Registries su rak na Windowsima. Prije ili kasnije uzrokuju smrt svake instalacije.
Totalna istina..
Registry je dobra ideja, ali ako je implementiran na način na koji ga implementiraju windowsi onda je čista pušiona. Naprosto uz ovakvu implementaciju bolje bi bilo da ga nema.
bariole
24.11.2005., 21:50
lilo kaže:
:lol: ovo mi je najjači dio! hahaha
:cool:
Ozbiljno ako želiš, pošaljem ti dvd.
bariole kaže:
:cool:
Ozbiljno ako želiš, pošaljem ti dvd.
hvala, ali ne slusam to :)
JEr u linuxu radiš što želiš , tj. on radi što ti želiš.
Windowsi isto , dok ne poinstaliras dosta software i sve se to zapiše i nakon par mjeseci blue screen of death :)
Previše su te windoze napravljene 4 retards , sve neka automatika a zapravo ***** od ovce.
imam osjećaj kako ste na korak od grupnog nalaženja pa da si možete drkat međusobno.
te samonadogradnje vindovsa i slične stvari vjerovatno svakom idu na živce.
uveče smo pripremili prezentaciju i sve provjerili da će izjutra šljakati. međutim, ujutro kad se računar upalio prvo je odnekuda povukao neki apdejt sa interneta, a nakon toga prezentacija nije više htjela u autostart. moralo se ručno pokretati, što je napravilo zbrku iznenađenom prezentatoru.
međutim, kada gledam xp-a čini se da on [sa ntfs-om] prilično dobro implementira unix šemu fajl sistema i prava. čak ima i hard linkove na fajlove!
ima home foldere, možeš zadati posebne startup skripte [. fajlovi sa unix-a], čak se i ti redžistriji daju zablokirati admin lozinkom, pa je obični juzer bezbjedan i slično ...
ako je neko voljan na win-xp potrošiti onoliko vremena za podešavanje koliko se prosječno troši na podešavanje unixoida, mogu se postići sasvim solidni rezultati!
Slafk0 kaže:
imam osjećaj kako ste na korak od grupnog nalaženja pa da si možete drkat međusobno.
zasto? u tvojoj grupi je tako?
bariole
12.12.2005., 01:30
lilo kaže:
zasto? u tvojoj grupi je tako?
:lol: :lol: :lol:
lilo, osjećaj da bi si vi mogli kolektivno drkati sam dobio čitajući vaše postove na ovom forumu. :mig:
psihologija grupe je zajebana stvar.
slafko kaže:
lilo, osjećaj da bi si vi mogli kolektivno drkati sam dobio čitajući vaše postove na ovom forumu. :mig:
psihologija grupe je zajebana stvar.
ako ti kao iskusni psiholog tako kazes, nek ti bude. :rolleyes:
nema mi kaj bit, kad je tak. :w
Shadowman
12.12.2005., 16:46
Izvadi tu metlu from your ass, slafko. Nekad si bio pravo osvježavajući i duhovit. Šta je sad? Nešto te pritislo u životu? Hajde, instaliraj Linux i pridruži nam se. Ako ništa drugo, možda ti se poboljša seksualni život, according to you.
metla u guzici, poziv na grupno drkanje... :eek:
ako ništa drugo, shadowmane, barem si izašao iz ormara. :top: gg
Shadowman
13.12.2005., 01:49
Whatever, dude. Bilo bi bolje da prihvatiš ovo što sam rekao kao prijateljski savjet. Prije sam išao čitati redom tvoje postove. Bili su vrlo duhoviti. Sad si nekako negativno naelektrisan.
taj tvoj priajteljski savjet je više preseravanje nego savjet. ti si moje postove išao redom čitati, a ja tvoje nikada nisam. što ti to govori? :mig:
p.s. odjednom sam negativno naelektrisan jer sam se drznuo prigovoriti njegovoj svetosti linuxu? ccccccc :rofl: :vidiga:
Novajlija33
13.12.2005., 10:27
Eto uletio mi neki poso, programiranje na Linuxu pa reko ajde idem probati. I tako sam malo pomalo ušao (i još ulazim) u Linux svijet. A vidim da je jako dobro ići u širinu, neki ljudi su religijski vezani za MS (ili za Linux) - to mi ne treba, jednostavno treba dobro poznavati što više toga da bi čovjek mogao objektivno govoriti.
Iako...koliko sam dosad vidio i ljude upoznao (virtualno ovdje i zapravo u životu) - mora se priznati da na Windozama može svaka šuša nekaj klikati i onda sebe nazivati programerčinom, developerom, sotwarašem, ITjevcem, iliti kajjaznamkako. Ljudi koji poznaju Unix su malo drugačijeg profila, ozbiljni su, imaju znanje, naplaćuju masno to znanje i cijenjeni su na tržištu. Često i neznaju osnovne stvari o Windozama, ali nisam primjetio da im to smeta. A obrnuto, ako znaš Win32 i ne znaš osnovne stvari o Unixu - i nisi baš toliko cijenjen, iako možeš biti faca ali u tom miljeu puno više je mutikaša i prodavača magle. Nije da sam isključiv, niti fanatično pristran, jednostavno to su stvari do kojih sam došao induktivno, opažanjem. Naravno, uvijek ostaje pitanje reprezentativnosti uzorka...
Mislim i za mene su Win32 dosad uglavnom bili jedini svijet i jedini OS. Prelazak na Linux dat će mi uvid u moje stvarne sposobnosti. Jer postoje neka znanja, općenita, koja čovjek mora znati izvući iz onog što radi. I onda kad se nađe u nekom novom okruženju, da vidi je li stvarno razumije stvari ili je to sve sistem 'klikni što ti netko kaže' i 'Bill Gates je bog'.
Zasad mi ide OK, literaturu čekam, pa onda ozbiljno u osvajanje Linux svijeta. :top:
prvi suvisli post na podforumu. gj :top:
slafko kaže:
p.s. odjednom sam negativno naelektrisan jer sam se drznuo prigovoriti njegovoj svetosti linuxu? ccccccc :rofl: :vidiga:
nema sta, popljuvao si linuks skroz? :rolleyes:
trolu :B
Shadowman
13.12.2005., 12:34
Pa to mu i kažem na fin način. Uletio je tu sav nešto neprijateljski raspoložen i vrlo nekulturan. Fino mu kažem da to nije fino i da je uncalled for. Onda je ispao frajer, jer on moje postove nikad nije čitao. :D
Neću više trošiti tastaturu na slafka.
da ste zbilja tako pametni kakvima se pravite - ne biste se dali ovako trollati. :mig:
da ste zbilja tako pametni kakvima se pravite - ne biste se dali ovako trollati. :mig:
hehehehe :lol::lol: okay, sad se lagano izvuci...
morbidangel
25.12.2005., 14:05
Sretan Božić onima koji ga slave
Fakat, koliki ljudi prelaze na linux:rofl: Bill već reže žile
Na kompjuterima sam ozbiljnije od ''Chicaga'' i sjećam se da se i već onda govorilo kako će neki tamo besplatni unix uskoro preplaviti svijet, a očalinko iz Redmonda nestati kao Atlantida. Sada skoro deset godina kasnije linuxaša ima valjda 1-2 % od ukupnog broja ljudi koji znaju upaliti računalo (vjerujem da je omjer povoljniji ako uzmemo samo one koji se tim računalima znaju i služiti), Gates je još uvijek najbogatiji čovjek na svijetu i još uvijek vas/nas windows gazi na skoro svim područjima. Ako ništa drugo onda jebeš OS na kojem nemreš vrtit Civilization:D
Ali dobro, stvari se (jako) sporo vrte pa će i Linux doći na svoje. Valjda.
novajlija33:cerek:
:headbang:
hehehehe :lol::lol: okay, sad se lagano izvuci...
jedino iz čega se izvlačim jest ova grupica vas koji si međusobno drkate na hvalospjeve prenapuhanom operativnom sustavu.
strah me da se ne zabunite i dograbite i mene.
:w
Glavni frajer kaže:
26.12.2005., 14:28
Koristim linux zato kaj:
1. Pesonizacija
2. Interaktivnost
3. Otvorenost
4. Dolazi sa svim potrebnim alatkama
5. Besplatan je
6. Imaš osječaj da radiš na nečemu što je zbog tebe funkcionalno
7. FS/GNU
8. Jer su windowsi tako zatvoreni i kruti
9. Jer nema alternative
10. Jer se moraš sam potruditi da ispraviš poneki BUG
11. Jer imaš osječaj da koristiš nešto što su stvorli ljudi radi ljubavi (moj Deb)
12. Jer poneke distribucije zaista su hobi njihovog šefa (slack, naziv deb+ian)
13. Jer imaš osječaj da propadaš skupini ljudi koji su pravi hackeri, crackeri, frajeri, kompjuteraši
14. Jer win postaje katastrofično bugovit ako na njega staviš više od 5 programa
15. Zato kaj sve na svom linuxu možeš preoblikovati, rastaviti, i ponovno sastaviti
.
.
.
jedino iz čega se izvlačim jest ova grupica snip crap
tko je tebe i zvao?
math_baby
26.12.2005., 19:38
Koristim linux zato kaj:
.....
13. Jer imaš osječaj da propadaš skupini ljudi koji su pravi hackeri, crackeri, frajeri, kompjuteraši
Cini mi se da je ovo ujedno i glavni razlog zbog kojega neki (obicno frustrirani) pojedinci, losi ucenici i studenti "prelaze" na linux. Jer, "linux ti daje osjecaj da si haker"! :D :D :D A windowse, zaboga, moze koristiti svaka sekretarica dok usput lakira nokte!
Eh, moji dragi frustrirani pojednici: odrastite i prestanite vise zasipati linux podforum pitanjima poput:
- Buuuuuuaaaaaaa, kako natjerati moj modem da proradi pod shrike386_debian2.0.4.5.6.deb distribucijom????????
- Buuuuuuuuuuuua, ne znam kako prepoznati moju (sasvim uobicajenu i na trzistu vrlo poznatu) graficku karticu!??????????
- Upomocccccc! Sto je to "su"?
- Upomoooooooooc: sto je to fstub i zasto ne vidim moj CD rom????????
Dragi prijatelji: sva ova pitanja i mnoga druga ne biste imali razloga postavljati kada ne biste bili toliko na silu zeljeli biti "hakeri" i "frajeri"! U suprotnom biste koristili ono sto provjereno radi i provjereno raspoznaje hardver bez potrebe dubljenja na trepavicama i ukucavanja hrpetine gluposti u tekstualnom modu! (Nije da ja ne kuzim ili ne bih mogla savladati te gluposti, ali jednostavno, nemam potrebe za dokazivanjem samoj sebi da sam "hakerica" i "frajerica"! Ja sam to i bez Linuxa - linux mi ne treba da se slepam kao hakerica, frajerica i programerka, sto iskreno zelim i vama!
math_baby:rolleyes:
a bilo ti i vrjeme :W
ovo ti je najbolje kaj možeš? ... aha, sjećam se. to ti je najbolje što možeš. :kiss:
tko je tebe i zvao?
radije se pitaj "tko smo mi da uopće zovemo?". ako ti se ne sviđam, zabrani mi pristup forumu. :kiss:
Koristim linux zato kaj:
1. Pesonizacija
kaj? :misli:
2. Interaktivnost
molim? s čim?
3. Otvorenost
prema čemu?
4. Dolazi sa svim potrebnim alatkama
koje su tako dobre da bi za pola njih bilo bolje da nikada nisu niti napisane.
5. Besplatan je
siguran? 100%?
6. Imaš osječaj da radiš na nečemu što je zbog tebe funkcionalno
to kaj ti imaš osjećaj ne znači da je tome tako, zar ne? (prispodoba: imaš osjećaj da te mala voli, a ova se štepa sa cijelim kvartom i susjedovim labradorom)
8. Jer su windowsi tako zatvoreni i kruti
:lol:
9. Jer nema alternative
slažem se. još uvijek nije napravljen dovoljno loš OS i religija koja bi konkurirala linuxu.
10. Jer se moraš sam potruditi da ispraviš poneki BUG
linux ima bugova?! :eek:
i kako to misliš "moraš se sam potruditi"? kaj misliš da mi kaj koristimo windowse zivkamo 0800.300.300?
11. Jer imaš osječaj da koristiš nešto što su stvorli ljudi radi ljubavi (moj Deb)
vraćamo se na "imanje osjećaja" - vidi 6.
12. Jer poneke distribucije zaista su hobi njihovog šefa (slack, naziv deb+ian)
i to im je plus? :lol:
math ti je sve rekla. :top:
14. Jer win postaje katastrofično bugovit ako na njega staviš više od 5 programa
sve ovisi o programima koje stavljaš i programerima koji su taj program napravili.
15. Zato kaj sve na svom linuxu možeš preoblikovati, rastaviti, i ponovno sastaviti
ne kužim poantu ovoga. mislim, to možeš i na jugiću.
p.s. daj još. ide ti. :top:
radije se pitaj "tko smo mi da uopće zovemo?". ako ti se ne sviđam, zabrani mi pristup forumu. :kiss:
kakav sad forum? jel se to furas na mucenicu math baby? Ja ti pricam o navodnoj grupi koju si nam osnovao...
A dalibora pustite, nemojte mu previse analizirat razloge... doce on sebi za koji mjesec-dva...
Glavni frajer kaže:
27.12.2005., 11:30
A dalibora pustite, nemojte mu previse analizirat razloge... doce on sebi za koji mjesec-dva...Kada mi Jupiter bude u zviježđu Škorpiona?!
:rofl:
Nije nego... Fakat ne razmem o kakvom vi sad ovdje Linux OS-u govorite?! Koliko mi je poznato, natak OS nije poznat niti jednom čovjeku na "plavoj planeti" osim, čini se, par ljudi ovdje koji imaju nešto protiv toga kaj koristim Linux...
Mala škola... Ne postoji Linux OS! Razmete?! Riječ "linux" nastala je od skračivanja izraza "LINUsov uniX"! Dakle, valjda znamo da je čovek pod imanom Linus napisao tamo neki kernel... Naravno, GNU organization u početku je željela koristiti svoj HURD kernel, ali zbog toga što je ovaj bio poluproizvod, a i zbog toga što je Linusov kernel postajao tako popularan u "slobodnim krugovima" odlučili su se za Linusov kernel. Dakle, vi ovdje pljujete po jednom dijelu Debiana kojega, ako ćemo iskreno, niti ja baš previše ne simpatišem i nadam se HURD-u.
Inače, vjerojatno niste znali, GNU distribucije se osim kernela, sastoje od mnogih librarija, shellova, windows sistema, GUI i itd. Dakle, uzimam primjer za svoj OS - Debian, kojega koristim, a koji se inače zove Debian GNU/LINUX. Dakle, radi se o OS-u koji je GNU a koji koristi LINUsov uniX...
Razmete:lol:
kakav sad forum? jel se to furas na mucenicu math baby? Ja ti pricam o navodnoj grupi koju si nam osnovao...
o čemu pričaš?
ovo ti je najbolje kaj možeš? ... aha, sjećam se. to ti je najbolje što možeš. :kiss:
o pa si se vratil :eek:
a pusu si salji nekom drugom :top:
o čemu pričaš?
fino ti piše.
ne piše ništa. sve kaj se u tvojim postovima vidi jest hrpa sranja.
nego malo ontopic... evo jos jedan razlog :(
http://secunia.com/advisories/18255/
bariole
03.01.2006., 11:31
O čovječe. Sada više ne smiješ otvarati ni slike, a da ne ugroziš računalo...
Jel' kome palo na pamet da postoji nešto KONCEPTUALNO KRIVO u sistemu koji je ugrožen otvaranjem slika?
O čovječe. Sada više ne smiješ otvarati ni slike, a da ugroziš računalo...
Jel' kome palo na pamet da postoji nešto KONCEPTUALNO KRIVO u sistemu koji je ugrožen otvaranjem slika?
Naravno da je ali, neki wizZardi skrenuli ko Saruman.Sorry svima pa i Math_nešto no i dalje ostajem na SuSE-u jer godinu,hej GODINU dana nisam imao problema sa sistemom.Ma ko da nisam na netu.Govorim isključivo o kučnom računalu pošto na poslu i dalje moram vrtit exchange2k.Još jednom pozdrav svima sa ovog podforuma jer zbog vas uživam raditi na računalu.
nego mene zanima jel i firefox ugrozen? Jer koliko sam uspio skuzit to je bug u nekom dll koji prikazuje te slike? A bug je stvarno bolestan. Mislim dovoljno je na netko napravi IMG ovdje na forumu i da linka jednu sliku koja ce stajaznam pobrisat neki vrag ili natovarit spajver ili sto sve ne. A patcha jos nema. Bug je po secuniji objavljen 28.12.2005.
Brijem da je.BTW čitajuči dalje vidim da su i druge platforme ugrožene(još nema dokaza ali postoji mogučnost).
Naravno da je ali, neki wizZardi skrenuli ko Saruman.Sorry svima pa i Math_nešto no i dalje ostajem na SuSE-u jer godinu,hej GODINU dana nisam imao problema sa sistemom.Ma ko da nisam na netu.Govorim isključivo o kučnom računalu pošto na poslu i dalje moram vrtit exchange2k.Još jednom pozdrav svima sa ovog podforuma jer zbog vas uživam raditi na računalu.
tim nekim wizZardima 3 kompjutera s XPpro rade već više od godinu dana bez ikakvih problema. :kiss:
tim nekim wizZardima 3 kompjutera s XPpro rade već više od godinu dana bez ikakvih problema. :kiss:
Drago mi je zbog tebe no nisu svi korisnici te sreče.:zubo:
Da sad ne ulazimo u polemiku, jer svako če pronač svoje razloge za i protiv nek ti rad i dalje bude ugodan i sa što manje bugova inovih SP-ova.:top:
Annatar
04.01.2006., 09:02
Koristim linux zato kaj:
13. Jer imaš osječaj da propadaš skupini ljudi koji su pravi hackeri, crackeri, frajeri, kompjuterašiKoji nemaju cak ni ADSL, a kamoli tri ciste da si sloze pravi UNIX kak spada?
Annatar
04.01.2006., 09:07
Dragi prijatelji: sva ova pitanja i mnoga druga ne biste imali razloga postavljati kada ne biste bili toliko na silu zeljeli biti "hakeri" i "frajeri"! U suprotnom biste koristili ono sto provjereno radi i provjereno raspoznaje hardver bez potrebe dubljenja na trepavicama i ukucavanja hrpetine gluposti u tekstualnom modu!Ne, nego bi u suprotnom sjeli, zagrijali stolicu, te procitali dokumentaciju. Koje ima na izvoz.
(Nije da ja ne kuzim ili ne bih mogla savladati te gluposti, ali jednostavno, nemam potrebe za dokazivanjem samoj sebi da sam "hakerica" i "frajerica"! Ja sam to i bez Linuxa - linux mi ne treba da se slepam kao hakerica, frajerica i programerka, sto iskreno zelim i vama!Bullshit. Ti nisi u stanju OVLADATI UNIXom. Smatraj ovo otvorenim izazovom.
Annatar
04.01.2006., 09:09
Dragi prijatelji: sva ova pitanja i mnoga druga ne biste imali razloga postavljati kada ne biste bili toliko na silu zeljeli biti "hakeri" i "frajeri"! U suprotnom biste koristili ono sto provjereno radi i provjereno raspoznaje hardver bez potrebe dubljenja na trepavicama i ukucavanja hrpetine gluposti u tekstualnom modu!Ne, nego bi u suprotnom sjeli, zagrijali stolicu, te procitali dokumentaciju. Koje ima na izvoz.
(Nije da ja ne kuzim ili ne bih mogla savladati te gluposti, ali jednostavno, nemam potrebe za dokazivanjem samoj sebi da sam "hakerica" i "frajerica"! Ja sam to i bez Linuxa - linux mi ne treba da se slepam kao hakerica, frajerica i programerka, sto iskreno zelim i vama!Bullshit. Ti nisi u stanju OVLADATI UNIXom, a jos manje PROGRAMIRANJEM na njemu. Smatraj ovo otvorenim izazovom.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.