View Full Version : Američki stafordski terijer
stranice :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
petexx, imati amstaffa u stanu nije nikakav problem. Ja da imam i kucu sa ogromnom okucnicom, i dalje bi pas spavao samnom na krevetu i bio u kuci, a ne u dvoristu, ne bih nikad htjela da mi pas postane dvorisni pas (cisto iz subjektivnih razloga).
Stan mu nije premali, oni se snadju i u 30kvadrata. ionako ga neces istrcavati po stanu :p
Sto se tice kupnje stafforda bez papira, nije problem ali ja osobno nikad ne bih. Ne bih nikad podrzavala nekontrolirani uzgoj ove pasmine, ponajvise zbog zdravlja a onda i temperamenta.
A udomljavanje staffa-jako ces tesko naci. Cak i oni koji nekontrolirano uzgajaju-prodaju ih, i to neki cak za istu cijenu kao uzgajivacnice.
Ako hoces proci jeftinije a sigurno-pitaj uzgajivacnice da li imaju kojeg starijeg psa da prodaju (tipa +6mj., nisu ga mogli prodati kao stene pa snizuju cijenu).
Sretno!
jackie610
30.12.2009., 22:55
Pozdrav svima,evo da se javim napokon i ja imam malog staforda!!
2 mjeseca ima.Uskoro slike,dok malo naraste,dotad cu valjda nauciti sliku staviti:D
p.s ako netko zna u vezi kupiranja di se to moze obaviti neka mi pise na pp,prednost slavonija!
puno hvala na savjetima , dosta su pomogli :) .. odlucio sam da cu se radže strpiti do proljeca i tada kupiti malog amstaffa , a dotad cu jos malo procitati o njima i slicno tako da mu mogu pruziti sve od sebe :) hvala jos jednom
chipi_chips
01.01.2010., 15:38
puno hvala na savjetima , dosta su pomogli :) .. odlucio sam da cu se radže strpiti do proljeca i tada kupiti malog amstaffa , a dotad cu jos malo procitati o njima i slicno tako da mu mogu pruziti sve od sebe :) hvala jos jednom
to ti je najpametnije,nema zurbe.
Bolje pricekat,naucit jos stosta toga te kupit kvalitetnog stafforda pa si bez brige nego da juris kao da gori negdje i ciljas na sto jeftinijeg pa se na kraju zaribas.:) polako.
Meni su Staffordi uzasno dragi psi,jedni od naj pasmina i siguran sam da cu jednog dana udomit jednog:)
btw odlicne slike,ne mogu se nadivit!:D:cerek:
tunja298
01.01.2010., 16:50
Jedno mozda glupo pitanje....
Sto ako se krizaju crveno-bijela zenka i crno-bijeli muzijak?
Dali ispadne:
- tigrasti AST
- mjesani (nesto crno-bijelih i nesto crveno bijelih) ??
ovisi neki stenci budu na mamu (crno-bijele boje) a neki na tatu (smeđe-bijele boje) a vidio sam i da imam uho i glava smeđe a straznji dio crni.
tunja298
01.01.2010., 20:51
Znaci, ne budu tigrasti?
MikiMen
02.01.2010., 01:16
Pozdrav ekipi i pasoljubcima,
inače sam vlasnik jedne kavalir španijelke i nemam puno veze sa stafordima ali evo danas sam se probudija i jedno malo štene me uplašeno gledalo s malim crnim okicma... naime žene mi se iz jutarnje šetnje vratila s naizgled napuštenim štenetom po svemu sudeći malog stafordića ili neke slične kombinacije.
Pasić bi mogao biti oko 2-3 mjeseca, star, ženkica je i zapišala mi je cijelu kuću :ne zna:. Sve u svemu da ne duljim. Sutra idem u kvartovskog veterinara vidit jel on što zna o vlasnicima i da slučajno nije ćipiran i da ju detaljno pregleda budući da je u prilično lošem stanju. Ima ranice po šapama, crveni osip na drobu i ranicu na usni. Vjerovatno ima i upalu mjehura budući da je danas stvarno puno mokrila po kući. Psihički mi djeluje ok, razigrana je i uredno je progutala par obroka hrane.. Skuhali smo joj rižu budući da nisam ima ništa prikladnije za štene i nije imala ništa protiv. :) Kako smo se cijeli dan igrali s njom i pokušavali je pomiriti s našom kavalirkom koja je poludila od ljubomore :mad: prilično mi je prirasla srcu, a i svidilo mi se što se piše o stafordima tako da će mi se biti teško rastati od nje.
Za vas imam dva pitanja:
1. Jeli kome poznato da netkome u Zadru nedostaje štene staforda
2. Mala je sva smeđa s bjelim šapama i malo tamnijom njuškom, da li postoji uopće ta kombinacija boja u staforda
sutra ću postati slike malene i javit u kakvom je stanju nakon posjeta vetu
pozdrav...
1.
Znaci, ne budu tigrasti?
ja mislin da ne, treba biti tigrast otac ili majka.
MikiMen
02.01.2010., 10:44
NADOPUNA:
evo bili smo u veta... Poklonija nam je paket Hillsa za stence sto me ugodno iznenadilo. Stene je na prvu zdravo izuzev tih nekoliko vanjskih ogrebotina i ranica. Po njegovom mišljenju mala je prije pit nego staford ili neka kombinacija.
U velikoj sam dilemi. Ispucali smo sve poznanike, potencijalne udomitelje ali nitko se ne želi uhvatitii u koštac sa pitom i sve mi se čini da ću morati tražiti povišicu u firmi. Koliko sam do sada proučio tematiku odgojiti pita ili amstafa je veliki izazov i velika odgovornost i još se preispitujem i upijam literaturu (a lagano i pripremam ženu:()
Pitanje:
budući da imam ženku kavaliskog španijela staru godinu dana, kako stoje stvari sa ženskom dominacijom kod pitova? Čitam da su mužjaci po tom pitanju dost zeznuti ali što je sa ženkama. Bi li to predstavlja problem budući da će ju pitica vjerovatno moći nositi u zubima za koji mjesec.
Štose mene tiče i odgoja, kod kavalirke je to išlo nevjerovatno jednostavno. Uz minimalne napore, i 100% dosljednost kavalirka je danas izrazito poslušan pas. NIje sad da hoda na prednjim šapama, ali osnovne naredbe i komande (nama dovoljno) tipa dođi, stani, u kuću, NE, sluša bez pogovora.
Dajte, nagovorite me da ju zadržim... preslatka je
Udomljavanje pita je teško jer se uvijek moraš pripremit na mogućnost da će te zvat razne spodobe. Katastrofa zvuči ali često je tako. Da udomljavam pita, mislim da bi popizdila provjeravajući udomitelje dok ne izlude, ali baš bi me bilo briga.
Ženskog psa nikad nisam imala, na moju veliku žalost. Tako da to ne znam, ali..pa i to mi se nekak čini ovisno o karakteru pojedinog psa. I kavalirke je starija, mogla bi ona bit autoritet u kući, ne znam. :D
Staffa sam imala 12 godina i iskreno da ti kažem odgoj je išao nešto otprilike kao od tvoje kavalirke. To su mi najslađi od manjih pasa btw :cerek:
Sad imam mješanca pita, rotta itd. i...odgoj je išao isto ko i kod kavalirke. Kaj da ti kažem :rofl: Imala sam sreće.
Nećemo te mi nagovarat da ju zadržiš. No bilo bi super ako si u mogućnosti, a ako ćeš je udomljavat, potrudi se da ode u dobre ruke. Mnogo ljudi će se uvijek bolje ponašat prema zlatnom retriveru primjerice, nego prema pitu. To je jednostavno tako.
evo da se javim.. nisam mogao izdržati i kupio sam curicu evo prije kojih 2 sata.. stvarno je predivna sa plavim okama .. mala Ami :)trenutno pajki a ja krechem lagano sada po hranu igrachkice i slichno.. ako mozhe par savjeta u vezi prehrane sada , bio bih vrlo zahvalan :)
Tunja, sto se tice boja, moze biti svakakvih, mogu pokupiti od prabake boju ako im tako dodje...tako da govoriti o svim mogucnostima boje je tesko :mig:
@ mikimen-svaka vam cast sto ste uzeli curku doma :)
po slici ja bi rekla da je to mala staffica, glavica mi nekako vise baca na stafforde....ali i da je pitica, nema tu nista puno razlicitog (mislim na samog psa). Sto se tice odgoja, trebalo bi biti poprilicno lagano, kao sa kavalirkom, ali bez sladunjavih naredbi, barem ne dok se ne uspostavi red doma (ne sumnjam da ce kavalirka biti glavna, pogotovo ako vec pokazuje znakove ljubomore). Sto9 znaci da ce kavalirka glumiti mamu staffici i pokazati joj sto smije a sto ne smije. Odgajat ce ju i brzo ce one svije uspostaviti red i pokazati si koja sta moze. Vasa uloga ce biti samo uspostaviti red izmedju vas, dakle pokazati joj da ste vi gazde a ne kavalirka, a kavalirki ostaviti na volju kako ce sa malom :cerek: i vec sad mogu sa sigurnoscu reci da ce to sigurno biti divan odnos :)
Jedino gdje biste se vi trebali umijesati su trenutci kada kavalirka pretjera a da razlog budete vi. Dakle nekakvi ljubomorni ispadi na malu zbog vas, ili sl. Ostalo.igracke, kosti, igranje-to ce sve ona maloj objasniti. Mala nece znati da je pit i nece ju nositi u zubima, i ostale stvari. Ne trebate se toga bojati. Cvrsta ruka i odgoj, i imat cete predivne curke :)
Dominacija kod svakog psa je individualna stvar, ne znas kako je dok ne krene. Ili ce pred drugim psom lec na ledja ili se nakostrijesit i najasit. U suzivotu sa kavalierkom, sve ce od nje nauciti i znati do kud moze. sumnjam da ce joj K. dozvoliti da dominira nad njom, jer kad staffica/pitica krene s tim stvarima, K ce ju upozoriti kao mladju. I to ce vam odmah biti plus u daljnjim druzenjima vani s psima. I da bude mala dominantna, doma nece biti problema oko toga jer ce se one svije lako nauciti zivjeti skupa.
Samo nemojte sada K.zapostaviti, tj.nemojte joj dati razloga za ljubomoru. Navikavajte ju na malenu, mazite ih zajedno.
i da, zadrzite ju :)))) bit ce vam krasno s obje :)
Crvena Munja
03.01.2010., 21:51
Hellou svima!
MikiMen, bog Zadranine :-)
To ti je mala pitica.
Sve najbolje sa malom.
evo da se javim malo i ja sa pokojim pitanjem i da stavim koju slikicu od svoje Bebe.
do koje dobi im rastu zubi i kada ulaze u ''pubertet''?
jer mi kujica sad ima 7 mj i u zadnja 3 dana je hiperaktivna i opet gricka sve zivo i nezivo
meni je jedan covjek rekao da oko godinu dana da su kad djete od 14god i onda bi se na ulici svima javljali, svim bi se pasima njuskali i ponasaju se malo drugcije nego inace
SilvrBckGorilla
04.01.2010., 16:14
kad bi trebalo poceti s treninzima? (navlacenje, guma itd...)
moj je 6. mjeseci star i ne pokazuje nikakav interes ni zasto osim za mazenje.
NOLUBWDC
04.01.2010., 19:46
meni je jedan covjek rekao da oko godinu dana da su kad djete od 14god i onda bi se na ulici svima javljali, svim bi se pasima njuskali i ponasaju se malo drugcije nego inace
ke?:rofl:
jackie610
06.01.2010., 19:02
Bok,imam malog stafa 2.mjeseca je star.Grize sve,svoje igračke,namjestaj pa do mojih nogu.Velika je maza,i super je,ali nekad ga uhvati neka žuta minuta,i neprestaje gristi,i kad se igramo ja mu bacam lopticu al on bi radije nekako moju nogu ili ruku grizao...Malo sam guglao i citao,kada nezelimo da pas nešto radi uhvatimo ga za šiju,protresemo i glasno kazemo ne i damo mu lopticu ili neku njegovu igračku da grize.E sad dali je to ispravno???Jer pokušao sam to primjeniti pa se onako naljuti,zareži na mene??Pa me zanima dali je to ispravan nacin,i kako da mu pokazem da nesmije gristi moju ruku ili nogu?
SilvrBckGorilla
07.01.2010., 00:38
Bok,imam malog stafa 2.mjeseca je star.Grize sve,svoje igračke,namjestaj pa do mojih nogu.Velika je maza,i super je,ali nekad ga uhvati neka žuta minuta,i neprestaje gristi,i kad se igramo ja mu bacam lopticu al on bi radije nekako moju nogu ili ruku grizao...Malo sam guglao i citao,kada nezelimo da pas nešto radi uhvatimo ga za šiju,protresemo i glasno kazemo ne i damo mu lopticu ili neku njegovu igračku da grize.E sad dali je to ispravno???Jer pokušao sam to primjeniti pa se onako naljuti,zareži na mene??Pa me zanima dali je to ispravan nacin,i kako da mu pokazem da nesmije gristi moju ruku ili nogu?
Moras biti autoritet, moj me je jedanput ugriazo, dobio je samar, zatim sam mu u usta stavi onjegovu igracku i to je bilo to.
Glasno i strogo se izderes NE za sve ono sta tebi nepase. ja toleriram kad me jedanput ignorira ali drugi put se izderem ili ga tankom sibom malo udarim.
Svaki dan je sve bolji i bolji.
Uglavnom najvaznije se je postaviti kao autoritet. da se zna ko je gazda
edit: sad skuzih da je 2 mjeseca star. onda se mozes samo izderat- shvatit ce nakon par puta nisu psi tako glupi kako mi mislimo.
BTW
evo slika
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs190.snc3/19760_1327686150157_1171036329_31012036_6055267_n. jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs190.snc3/19760_1328123761097_1171036329_31013807_6719082_n. jpg
Crvena Munja
07.01.2010., 02:04
MikiMen,,,dobro da je nasla novi dom i da je u dobrim rukama.
Pozz...
ladni pifkan
07.01.2010., 14:22
Pozdrav svima, imam par pitanja.
U prilici sam nabaviti malog stafforda, mislim da je oko 4 mjeseca star, tj. stara, ženkica je. Uzeo bi ju od frenda, roditelji su njegova kujica i mužjak njegovog susjeda, čistokrvni staffordi.
E sad, živim u kući u kojoj ima dosta mjesta, ali imam već jednog psa i mačku. Ovaj pas kojeg imam je 5 godina star, mješanac jazavčara i još nečega :), i malo je veći od prosječnog pekinezera. Mačak je veći od njega!
Ono njavažnije šta me zanima je smještaj, i odnos prema ostalim životinjama. Mislim da je kuća dovoljno velika da jedan stafford može živjeti u njoj, naravno, uz šetnju po vani, istrčavanje i sve ostalo. Budući da starci rade, ja putujem na fax nekoliko dana u tjednu, a mlađi buraz je u školi, pas bi recimo, na 2-3-4 dana tjedno bio osuđen da provede 6-8 sati sam u kući, tj. u društvu drugog psa i mačka.
Oko ovoga se i najviše dvoumim za uzimanje psa, jer ne znam da li je to previše vremena da ostane sam kod kuće, i da li postoji opasnost njega po druge životinje? Ovaj mali cucak baš i ne voli previše nove ljude i životinje, ali kad se privikne, onda nema problema. Kad u šetnji sretne kujicu, mamu od ove male koju bi uzeo, obavezno se s njom ponjuška i nikad nije bilo problema.
Zanima me još i ponašanje stafforda dok su mali. Da li laju i cvile po noći, grizu namještaj i stvari... budući da se bavim glazbom, i ne bi mi bilo zgodno naći nagrižene instrumente ili pojačala (jebeš krevete i stolove :D)
Jel moram ja stalno ponavljat da je svaki pas individua za sebe i da ne možeš očekivat da se ponaša na neki način samo zato jer je staford, dalmatiner il štajaznam. Očito moram :zubo: Svaki pas je individua za sebe.
Sigurno su kasnije neke osobine nekim vrstama svojstvene. Neki napreduju u jednoj stvari, neki u drugoj ali čuj štene je štene. i onda ti ne može nitko reći laju li i cvile stafordi dok su mali. Ono, svi stafordi na planetu? :D To rade štenci, općenito. Bože pa skoro svaki štenac kad mora ostat po noći spavat sam malo cendra pa se navikne. Štenci također grizu, pogotovo kad im rastu zubi pa zato moraju imat igračke i stvari koje bi ih zabavile. Kaj će radit štenac koji je sam u stanu i nema se s čim igrat. Pa, grist kauč je jedna od opcija. Moj ipak to nikad nije radio. Sadašnji pes (nije staff) je pokušao s grickanjem i uništavanjem par puta kad je bio mali, ali je nakon što je vidio da sam fakat ljuta i da se derem (jer mi je požderao važnu knjigu)odustao i tu je bio kraj.
Valjda ti znaš imaš li mjesta i volje za još jednog psa i može li se tvoj pas stvarno naviknut na još jednog.Što se ostajanja psa samog tiče, e pa čuj ..svi moramo u školu, radit itd. Ne razlikuje se po tom staff. specifično od ostalih pasa, i...opasnost njega po druge životinje? Ako razmišljaš o staffu kao o opasnom psu kojeg se bojiš ostavit samog s drugima onda prepusti psa nekom drugom. Mislim, ak se o tom radi onda bolje za psa i za tebe.
Iako bi naravno daleko bolje bilo da se fino izorganiziraš s vremenom. Budeš malo više doma dok je mala, i dobro je upoznaš s svojim psom. E, i onda staviš slike tu. :cerek:
ladni pifkan
07.01.2010., 18:22
Pa zato pitam, jer me zanimaju neke stvari koje ne mogu drugačije saznat.
Ne gledam na stafforde kao na opasne pse, ali i da nabavljam nekog zamorca od cucka, opet bi razmišljao o tome kak će se slagat s ovim kojeg imam sad, to je normalna stvar valjda.
Za mjesto smatram da ga ima dosta. Osim toga, ne prođe dan kad s ovim malim ne odem van, ili ga netko vodi u šetnju, tak da za to baš ne brinem, discipline će morat bit da ne skače okolo po kući, al to istina, nije stvar vrste, nego kakav je pas i kak ga odgojim.
Volje imam na pretek, vremena nešto manje, al zato mi je sad idealna šansa da ju uzmem, jer idućih mjesec i pol imam ispite na faxu, tak da me neće biti doma jedno 5-6 dana sve skupa, imat ćemo se vremena upoznat, i naučit neke osnovne stvari za veselo i sretno druženje :)
Da ovisi samo o meni, već bi sad otišo po nju, al stara ima neko čudno razmišljanje da izdaje sadašnjeg cucka ak uzmemo još jednog :rolleyes:
Ko da i njemu neće bit veselije s novim društvom!
Pa čuj, normalno da bi i ovak i onak razmišljao kak će se slagat ali pitao si za opasnost po druge, to je tak zazvučalo pa sam ti u tom trenu tak i odgovorila.
Da budem iskrena meni se čini da bi tom psu bilo dobro kod tebe. Nemaš neki kroničan nedostatak vremena. Nije da te svaki dan nema baš po cijele dane. Volja je tu, a što se stare tiče, a simpa :zubo: al stvarno neutemeljeno...psima je neusporedivo veselije kad ih je dvoje. Sto puta sam pomislila kak bi mom bilo super da imamo još jednog psa, ali meni je jedan i više nego dovoljno. Glavno da uvijek u svemu budu jednaki, da stari pes ima rutinu kakvu je i prije imao. Uz tvoju volju šanse su ok da uspije, a i kak sam rekla - poznaješ svog psa, veliš da je prilagodljiv i da se privikne. Da ja mogu imat dva ja bi.
PLAVI GOLUB
07.01.2010., 20:48
dakle,kod mene ti je ista takva situacija bila..doma sam već imala mješanku,od 4 g i mačora od 1.g...i prvih par dana mačor i kuja su prhali,bježali,ignorirali itd.stafija, a sad su si kompa ful..jedino,što moraš za mir u kući,pokazati sadašnjem psu da ti je on na prvom mjestu..dakle kad dođeš doma prvo stare pomaziti pa potom novog,kad hraniš prvo stare..kad idete u šetnju,(ako ih izvodiš odvojeno)onda opet prvo starog..i to je to..:mig:..najbitnija je ljubav i pažnja..sve drugo će samo sjesti na svoje..:)
..a što se tiče grickanja..o da..to je staffovima opsešn..ne smije nigdje ništa viriti..visiti..i tako..:raspa:...neki dan nam je bila frendica stafica u gostima,pa je ovom mom sereku pokazala,kako se treba svaka kartonska kutija isjeckati na najsitnije komadiće i to rastegnuti po cijelom dvorištu..tako da sad i to zna..naravno uz čerupanje jastuka i spužvi..:cerek:
ps..ja sam svojim psima autoritet,bez šibe i šamaranja i vikanja..oni mene vole i poštuju,kao vođu i bez toga..:mig:
sretno ti bilo..:cerek:...očekujemo slikice..
ladni pifkan
07.01.2010., 21:01
Ovo je i meni skroz neplanirano uletilo, nisam ni planirao drugog psa. Al reko, ajde - veselja nikad dosta :cerek:
A ovo za opasnost sam pitao jer da ovaj moj upadne u bilo kakvu frku s nekim drugim cuckom, nema šanse preživjet kolko je mali :rofl:
Volje stvarno imam, ovog malog si stara iz dana u dan sve više prisvoji, sve sličniji su :rofl:, a meni je nekak premali za šetat ga stalno, ne volim lijene, minijaturne cucke koji puno laju :D
Treba mi nešt aktivnije, zato me i privuko ovaj staf tolko!
Eto, nadam se da bude kroz koji dan pala koja fotka :mig:
ladni pifkan
08.01.2010., 00:42
Imam sad još jedno pitanje. Naišao sam na ovaj pravilnik:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/287986.html
I zanima me ovo:
Članak 6.
1) Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull – stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvatskoga kinološkog saveza te biti upisani u registar.
2) Psi iz stavka 1. ovoga članka moraju postići zadovoljavajuću ocjenu iz testa iz članka 5. stavka 1. ovoga Pravilnika.
Članak 5.
1) Test za provjeru stupnja socijalizacije opasnog psa obavlja se prema Uputi za provjeru socijalizacije psa iz točke 3. Priloga Pravilnika o uzgoju pasa svih pasmina Hrvatskoga kinološkog saveza.
Malo sam googlao, ali ipak bih htio pitati, jer nisam siguran da sam našao prave stvari - prema ovome, am staffi moraju proći taj neki test stupnja socijalizacije. To je samo test, ili moraju proći i neku obuku? Kada se to obavlja, gdje, kako, zašto...?
Ako mi netko može pojasniti, bio bi zahvalan!
Za taj test ne moraju proci obuku, to je test HKS-a, dodjes tamo s psom i oni ti par stvari odrade, imala sam jednom primjer ispita u ruci al zaboravih tocno pa cu onako, kako se sjetim... tipa secu s psom istog spola kraj vas pa se biljezi reakcija tvog psa... otvore kisobran pred njim i onda opet biljeze (npr. da li se prepao, da li je isao napasti, da li je ostao miran, itd.), itd.
Znaci obican test da vide da li je pas socijaliziran, nista posebno. To je slicno ispitu prvog stupnja socijalizacije u skolama za obuku pasa.
A mora se obaviti zato jer nasi najdrazi psi spadaju u skupinu potencijalno opasnih pasa.
ladni pifkan
08.01.2010., 18:22
Aha, jasno mi je.
A u kojoj dobi pas mora proći taj test?
Ako netko zna još tih detalja oko toga, slobodno napišite!
Žare 23
08.01.2010., 19:11
Meni je isto jedan čovjek reko da su njegovog psa na socijalizaciji zavezali za stup i pucali iz pištolja da vide kako reagira i sl. stvari...
SilvrBckGorilla
08.01.2010., 19:59
do koje granice treba biti strog sa psom?
PLAVI GOLUB
08.01.2010., 20:27
http://www.psi-za-neznalice.com/
ladni pifkan
09.01.2010., 22:06
Išao sam danas i uživo pogledati malu, i stvarno je predivna :cerek:
Bio sam sa psom, i mala je poludila za njim, cvilila je ko blesava kad nije mogla do njega! A i njemu sam se začudio, jer je bio jako miran, samo se par puta malo nakesio na nju kad mu se previše približila i to je to! Već sad je veća od njega, a ima još nepuna 3 mjeseca :rofl:
Za par dana ju dovodim doma, a dotad se bavim smišljanjem imena! :cerek:
hyperion1977
11.01.2010., 22:06
Pozdrav svim staffoljubcima, ljubitelj sam staffova vec gotovo 20 god. i u zadnje vrijeme ja i djevojka razmisljamo da napokon nabavimo jednog, pa me zanima dali ima neka stranica sa popisom uzgajivacnica pogotovo me zanimaju one u Dalmaciji(ja sam u Šibeniku) jer nisam uspio pronaci niti jednu na tom podrucju. I ako mi netko moze reci otprilike kako se cijene krecu za stence?
Pozdrav svima i hvala.
The Dude
12.01.2010., 03:13
Pozdrav.
Jel neko vidio ikad crnog amstafa?
Kolko god da gledam na netu nalazim samo crne sbt
ima ih crnih, ima... i predivni su potpuno crni, crne glave :cerek:
znam jedno predivno stene, sad vec decka od par mjeseci, kad nadjem sliku i dobijem blagoslov, stavim ju.
Žare 23
12.01.2010., 11:20
ima crnih i stvarno su lijepi baš šta kaže Lefti :top: :cerek:
ladni pifkan
12.01.2010., 21:46
ovo je moj ams.. ima godinu dana i veoma je umiljat.. inace po meni najbolja pasmina a imao sam i njemackog ovcara i mnoge druge..
http://img15.imageshack.us/img15/2918/sany0237p.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/8192/sany0246v.jpg
inace ga drzim u kuci :D zove se max
Koja mrcina! :s:s:s
A na drugoj slici umiljata faca, ko štene :D:top:
Nego, imam samo još par pitanja u vezi štenadi. Nakon kolko je pametno da se krene s njima šetat na povodcu (davno je bilo kad je ovo moje sranje bilo štene), i kolko bi trebale šetnje trajat? Pročitao sam negdje da mogu izdržat 20-30 minuta šetnje bez umora, jel bi bilo onda dovoljno šetat ju 2-3 puta dnevno po 20-30min (dok je mala, naravno)? Ili jedna šetnja od pola sata, i jedna kratka šetnja i duža igra na obližnjoj livadi, pa da se lagano i uči bez povodca trčkarati na javnim površinama gdje nađemo mjesta za igru?
I još jedno pitanje, palo mi danas na pamet, budući da njezina sadašnja obitelj živi dosta blizu mene, često bi mogli skoknuti u posjetu prilikom šetnji. Da li je to pametno? Hoće ju možda to zbunjivati, ako će živjeti kod nas, a svako malo se vraćati staroj obitelji?
miki ultra
13.01.2010., 00:32
Koja mrcina! :s:s:s
A na drugoj slici umiljata faca, ko štene :D:top:
Nego, imam samo još par pitanja u vezi štenadi. Nakon kolko je pametno da se krene s njima šetat na povodcu (davno je bilo kad je ovo moje sranje bilo štene), i kolko bi trebale šetnje trajat? Pročitao sam negdje da mogu izdržat 20-30 minuta šetnje bez umora, jel bi bilo onda dovoljno šetat ju 2-3 puta dnevno po 20-30min (dok je mala, naravno)? Ili jedna šetnja od pola sata, i jedna kratka šetnja i duža igra na obližnjoj livadi, pa da se lagano i uči bez povodca trčkarati na javnim površinama gdje nađemo mjesta za igru?
I još jedno pitanje, palo mi danas na pamet, budući da njezina sadašnja obitelj živi dosta blizu mene, često bi mogli skoknuti u posjetu prilikom šetnji. Da li je to pametno? Hoće ju možda to zbunjivati, ako će živjeti kod nas, a svako malo se vraćati staroj obitelji?
po mome skromnom misljenju mislim da bi je trebao izvoditi vise puta dnevno po kao sto si i rekao 25, 30 min i mislim da je preporucljivo da je pustas sa povodca sadrugim psima da se igra jos kao mala da poslije ne bi bila agresivna ( znaci da je socijaliziras), a to drugo ne nezz... mislim da bi mogao to da radis al ne stalno :D nadam se da sam pomogao... opet kazem moje misljenje mozda ima neko strucniji pa nek izvoli:D
ladni pifkan
13.01.2010., 00:40
po mome skromnom misljenju mislim da bi je trebao izvoditi vise puta dnevno po kao sto si i rekao 25, 30 min i mislim da je preporucljivo da je pustas sa povodca sadrugim psima da se igra jos kao mala da poslije ne bi bila agresivna ( znaci da je socijaliziras), a to drugo ne nezz... mislim da bi mogao to da radis al ne stalno :D nadam se da sam pomogao... opet kazem moje misljenje mozda ima neko strucniji pa nek izvoli:D
Naravno, imam doma već jednog psa, u susjedstvu najbližem, znači kuće oko mene ima sve skupa još 4 pasa, 3 ženke i mužjak, tako da joj druženja i socijalizacije neće faliti!
Ovo za šetnje i za igru pitam iz razloga jer ne bi htio da kao mala dobija premalo aktivnosti, ili pak da ju izmorim.
A ovo drugo, slažem se s tobom, ali opet pitam, jer ako joj ne bi to škodilo, rado bi ju vodio i šetao onuda, gdje znam da ima obitelji sa dobrim i druželjubivim psima (od kojih joj je jedan majka :))
Setnje prilagodis psu, mojoj pase par kracih i jedna duga... to s vremenom skuzis po psu...
Sto se tice igranja, neka se sto vise igra s drugim psima (ne bilo kojim nego s onim za koje znas da su normalni), ali nikako jos istrcavati, bacati joj duge loptice i sl., zbog kukova. Tj. napisao si da je stene, pa da nije stene, vise ne znam koliko je stara, ali uglavnom obrati pozornost na to. Nema istrcavanja i treninga sigurno do 10mj zivota. Setnja i igra uvijek :) i to dok se ne izmori tako da si doma na miru :rofl:
Sto se tice obilazenja psece familije, slobodno. Ne znaju oni da su povezani, da ju tata vidi sigurno bi ju isao naguziti :D (to se meni dogodilo, ja svoju upoznajem s njenim tatom, prvi put nakon godinu dana se vise, a ovaj hop na nju. uuuuf:rofl:) Niti ce malu to zbunjivati, dapace, :)
ladni pifkan
13.01.2010., 17:29
Setnje prilagodis psu, mojoj pase par kracih i jedna duga... to s vremenom skuzis po psu...
Sto se tice igranja, neka se sto vise igra s drugim psima (ne bilo kojim nego s onim za koje znas da su normalni), ali nikako jos istrcavati, bacati joj duge loptice i sl., zbog kukova. Tj. napisao si da je stene, pa da nije stene, vise ne znam koliko je stara, ali uglavnom obrati pozornost na to. Nema istrcavanja i treninga sigurno do 10mj zivota. Setnja i igra uvijek :) i to dok se ne izmori tako da si doma na miru :rofl:
Jasno, samo bojim se da joj ničega neće biti dosta, pa da se ne izmori ko blesava :D
A ovo boldano, to sam pisao za psa kojeg imam sad, davno je on bio štene, tako da se više ne sjećam točno kad je najbolje krenuti u šetnje sa štenetom. Ima neke veze sa cjepljenjem, ako se ne varam? Jedno tjedan dana nakon drugog cjepljenja, ili tako nešta? :ne zna:
hello
Imam jedno pitanje za iskusne vlasnike staforda... Nas Bono ima 7 mjeseci i razmisljamo da bi uzeli jos jednog psa ( francuskog buldoga) . zanima me dali netko ima iskustva sa ta dva psa ili opcenio kako stafordi reagiraju na drugog psa u istom kucanstvu??
Pretpostavljam da ovisi i o samom stafu. Nas Bonkec je maza, naucen je na punu kucu, na puno djece, da ga non stop neko navlaci, zaigran je i dosada nije bilo nikakve agresive prema bilo kojem drugom psu. Sa jorksirskim terijerom se super slaze, mada je ovaj jedno 5 puta manji od njega... On ga snjofa, natjerava po stanu i slicno...
Ako bismo se odlucili za buldoga uzeli bi ga u 5. mjesecu sto znaci da bi Bonkec tada imao oko godinu dana...
Molim vas da mi kazete kakva su vasa iskustva...
THANX:):)
Žare 23
19.01.2010., 13:34
hello
Imam jedno pitanje za iskusne vlasnike staforda... Nas Bono ima 7 mjeseci i razmisljamo da bi uzeli jos jednog psa ( francuskog buldoga) . zanima me dali netko ima iskustva sa ta dva psa ili opcenio kako stafordi reagiraju na drugog psa u istom kucanstvu??
Pretpostavljam da ovisi i o samom stafu. Nas Bonkec je maza, naucen je na punu kucu, na puno djece, da ga non stop neko navlaci, zaigran je i dosada nije bilo nikakve agresive prema bilo kojem drugom psu. Sa jorksirskim terijerom se super slaze, mada je ovaj jedno 5 puta manji od njega... On ga snjofa, natjerava po stanu i slicno...
Ako bismo se odlucili za buldoga uzeli bi ga u 5. mjesecu sto znaci da bi Bonkec tada imao oko godinu dana...
Molim vas da mi kazete kakva su vasa iskustva...
THANX:):)
Pretpostavljam da biš uzeo štenca...nema nikakvih problema čim je on razigran i maza i dobar sa psima a pogotovo ako je malo štene u pitanju...naviknut će se odmah...ovisi o odgoju kakav će biti prema ljudima i drugim psima...moj se slaže samo sa jednim starijim mužjakom što je jako čudno jer taj ovčar ne podnosi ni ljude a kamoli životinje, dok moj Zeus naravno na štence nikada ne reagira agresivno bio to mužjak ili ženka...tako da će se 100% slagati skupa...naravno samo bez zapostavljanja jednog od psa da ne dođe do ljubomore. Sve će bit super! :top:
Ponavljam opet, ovisi od psa do psa. Ako je već primijećeno da se slaže s drugim psima onda će se složit i s ovim. Ljudi stalno ispituju kako se neka određena vrsta slaže s ovim ili onim, al morate i shvatit da nema odgovora na pitanje kako se staford slaže s ovim i onim, kako se njemački ovčar slaže s ovim i onim itd. Ovisi o pojedinom psu, načinu na koji ste ga odgojili i socijalizaciji. Bez obzira na vrstu ili miks. Pa valjda svaki ima svoj karakter neovisno od vrste, vi znate karakter vašeg psa i to je valjda dosta.
Tyndall
21.01.2010., 13:26
Tema pročišćena - svi postovi sa viškom smajlića i slikica a manjkom sadržaja premješteni na Fotoalbum, u ovu temu. (http://www.forum.hr/showthread.php?t=514539) Molio bih da ubuduće ova tema ostane čista od chata, slikica kojima je smisao samo da se pokažete i sličnog. Ova tema bi trebala biti za konkretne rasprave, savjete i probleme u životu sa vašim staffordima. Sve ostale slikice, blogerske postove i chat možete pisati ovdje. (http://www.forum.hr/showthread.php?t=514539)
Hvala.
Jos jedan mali problemcic imamo... naime nas dragi pesek ima problema s probavom i hranom...Jako je osjetljiv i svko malo ima proljev... Sada ima 7 mjeseci i davali smo mu jesti 2 puta na dan, medutim sada ne zeli jest. Ima dana kad pojede jednom dnevno a ima dana da ne jede uopce neznam u cem je stvar, i o cem to njemu ovisi. trenutno jede Royal Canin (ako sam dobro napisala, neda mi se sada ici gledat kaj tocno pise :) ) prije toga je jeo Purinu. Uz to sto ima proljev barem 2 dana u tjednu, ispusta i plinove i to je postalo neizdrzivo. Neznam dali to ima veze s hranom ili s cime, ali stvarno je problem.
Please pomozite jel osim sta se gusimo rado bi da Bonko konacno pocne jest ko prava zvjerka!!
jeste li ga očistili od glista????
bok .. imam stafordića točno 4 i pol mjeseca . ima 21 kg. Da li je to puno? zanima me koliko su inače teški u s toliko starosti ili ako netko ima toliko starog stafordića da mi kaže kilažu njegovu.. puno hvala
Žare 23
23.01.2010., 19:31
bok .. imam stafordića točno 4 i pol mjeseca . ima 21 kg. Da li je to puno? zanima me koliko su inače teški u s toliko starosti ili ako netko ima toliko starog stafordića da mi kaže kilažu njegovu.. puno hvala
po meni je to normalna kilaža...npr moj Zeus je sa 8 mj. imao 30 kg i 56 cm visine...sad je malo teži :D
pitbull33
24.01.2010., 15:32
inache visina bi trebala bit izmedju 46-49cm ,a tezina ti nije propisana.vazno je samo da je skladna sa visinom...:mig::mig:nadam se da sam pomogao.., bye!
imam jedno pitanje za bilo koga tko zna..! kad sam uzimo mog staffića u vet.amb. su mi rekli da moram podić papir da nisam kaznjavan ,jer kao oni spadaju pod opasne pasmine ??ajde ok ako je tako ,ali rottove ne svrstavaju pod op.pasmine ,a tvrdim da je rott., doberman,njem .ovčar itd.koji su čuvarski psi sigurno opasniji za čovjeka od staffova,bez obzira na odgoj.recimo isto odgajani. jer i od pudlice mozeš napravit ludjaka.pa me zanima na kojoj osnovi su oni postavili taj zakon.????pa sam i razgovarao i sa vetom. i on se slaze da su rottovi recimo.... pisem o njima jer imam jednog i jako ga volim da se razumijemo isto ko i staffa,ali mislim da je puno ostriji prema ljudima.unaprijed hvala na odgovoru.. ako tko zna ....
demonium
26.01.2010., 19:04
misljena sam da tribaju staviti i jace zakone i kontrolu vlasnika svih radnih i borbenih pasa.pa se nebi punile crne kronike
pitbull33
26.01.2010., 19:12
misljena sam da tribaju staviti i jace zakone i kontrolu vlasnika svih radnih i borbenih pasa.pa se nebi punile crne kronike
sa tvojim misljnjem se i ja apsolutno slazem. nema opasnih pasa nego snaznijih i slabijih, a vlasnika normalnih i bolesnih.!svakog bi vlasnika trebalo stavit na psiho test.samo ko bi taj zakon donio?
Žare 23
26.01.2010., 19:34
sa tvojim misljnjem se i ja apsolutno slazem. nema opasnih pasa nego snaznijih i slabijih, a vlasnika normalnih i bolesnih.!svakog bi vlasnika trebalo stavit na psiho test.samo ko bi taj zakon donio?
:top: i ja se slažem sa svim...
I ovaj lik koji je meni prodao Zeusa jako pazi kome prodaje pse od kad se jako sj... Kaže prodao staffa nekom liku i pošto on svako malo zove da čuje kako je pas tako je zvao i njega...i pita ga on sve..kako pas itd. a lik njemu da je pas predobar da je zaradio na njemu neznam koliko para, pa ga je pitao da šta ga je prodao ili šta...a on mrtav hladan ma ne nego mi pobjeđuje na borbama...ovaj je htio past u nesvjest. Pa ja bi takve ljude ubila!! :flop:
demonium
28.01.2010., 14:55
ima nas svakakvih tako da ne osuđujem nikog.a jaci ce zakoni doci sigurno samo je pitanje kad.
:top: i ja se slažem sa svim...
I ovaj lik koji je meni prodao Zeusa jako pazi kome prodaje pse od kad se jako sj... Kaže prodao staffa nekom liku i pošto on svako malo zove da čuje kako je pas tako je zvao i njega...i pita ga on sve..kako pas itd. a lik njemu da je pas predobar da je zaradio na njemu neznam koliko para, pa ga je pitao da šta ga je prodao ili šta...a on mrtav hladan ma ne nego mi pobjeđuje na borbama...ovaj je htio past u nesvjest. Pa ja bi takve ljude ubila!! :flop:
Ovo je apsolutno bolesno. Zapravo zlo u najčišćem obliku. Ne želim potpuno kriviti tu osobu koja ti je prodala tvog psa, očito se ta nakaza njemu lažno prikazala kao normalna osoba, ne znam samo kako je uspio. Dobro da je shvatio koliko je potrebno paziti. Moje je općenito mišljenje da se štenac ne daje samo tako. Pogotovo štenci ovih i srodnih pasmina. Osobno štenca ne bih dala dok dobro ne provjerim dom, a kad sve provjerim. Onda bi ih još malo provjeravala. Ako imaju problem s time da kažu gdje žive i gdje se pas može vidjeti onda ni ne zaslužuju štene. Najgore je što će takav lik kojem vi ne date štenca opet NEGDJE nabavit psa. Ali stvarno, svi koji će imati štence - molim vas nek vam ne bude neugodno provjeravati koliko god treba. Znam da je sve to skupa teško i ne može se uvijek biti siguran u ljude čak i ako se čine ok. Ali radije bih bilo što nego malo, bespomoćno štene dala u ruke nekom za kog nisam sigurna i onda ispadne ona gornja situacija koja mi iskreno, pa slama srce.
Žare 23
28.01.2010., 22:04
Ovo je apsolutno bolesno. Zapravo zlo u najčišćem obliku. Ne želim potpuno kriviti tu osobu koja ti je prodala tvog psa, očito se ta nakaza njemu lažno prikazala kao normalna osoba, ne znam samo kako je uspio. Dobro da je shvatio koliko je potrebno paziti. Moje je općenito mišljenje da se štenac ne daje samo tako. Pogotovo štenci ovih i srodnih pasmina. Osobno štenca ne bih dala dok dobro ne provjerim dom, a kad sve provjerim. Onda bi ih još malo provjeravala. Ako imaju problem s time da kažu gdje žive i gdje se pas može vidjeti onda ni ne zaslužuju štene. Najgore je što će takav lik kojem vi ne date štenca opet NEGDJE nabavit psa. Ali stvarno, svi koji će imati štence - molim vas nek vam ne bude neugodno provjeravati koliko god treba. Znam da je sve to skupa teško i ne može se uvijek biti siguran u ljude čak i ako se čine ok. Ali radije bih bilo što nego malo, bespomoćno štene dala u ruke nekom za kog nisam sigurna i onda ispadne ona gornja situacija koja mi iskreno, pa slama srce.
Ma i on zna da je jaako pogriješio ali je rekao da je lik bio sasvim običan i normalan i nije mu bilo na kraj pameti da bi mogao tako nešto napraviti :( zato sada fuuul provjerava kome daje štence, je i prije ali ne kao i sada....a i tužno je i istinito to što takvi ljudi uvijek nađu štence kog nekog drugoga...:flop:
..stoka..
29.01.2010., 11:17
Već duže vrijeme planiram nabaviti psa,a u uži izbor je ušao i staford.Budući da živim u stanu zanimaju me vaša iskustva.Kkako se ponašaju u stanu u stanu?Dali im dlaka puno ispada?Koliko zahtijeva dnevno šetnje i dali mogu ostati sami 6-7 sati.
imamo stafforda u stanu,ima 10 mjeseci, dlake nema,gdje nema, iako mu je zabranjen ulaz u kuhinju i spavaću sobu.
linja se sto na sat, al mislim da bi se i drugi pas tako linjao. Mi imamo boks,tako smo osigurali namještaj a i njega da se ne ozlijedi, on je ponekad zatvoreni 8h, dok smo na poslu i većinom spava.
Što se tiče šetnje,to je pas koji ima velikeeee potrebe, ako ih ne zadovolji vani, zadovoljit će ih u stanu.
Trenutno ide na dresuru pa tamo izbaci višak energije, inače ga vodimo prosječno 3 puta van, ujutro barem pola sata,dnevna šetnja ,jača barem 2 sata, igra i druženje s drugim psima i dresura i večernja opet kraća.
Mislim da mu je to dovoljno jer ono vrijeme kad je doma samo spava.
pitbull33
30.01.2010., 16:59
Već duže vrijeme planiram nabaviti psa,a u uži izbor je ušao i staford.Budući da živim u stanu zanimaju me vaša iskustva.Kkako se ponašaju u stanu u stanu?Dali im dlaka puno ispada?Koliko zahtijeva dnevno šetnje i dali mogu ostati sami 6-7 sati.
vidim da netko pise da mu se staff.dosta linja ,moj ne -to valjda ovisi o pojedincu.moj je i u kući i vani kako kada.nekad je i na krevetu.za setnju ti neznam jer imam dvoriste pa nemoram redovito setat psa.e ali ako mislis ga ostavljat u stanu duuuze vrijeme namjestaj ce ti sigurno nastradat.ali to ti je normalno jer mu rastu zubi i nema ga smisla kaznjavat jer je on psić i to ne razumije.mozda malo ukorit glasom.jednom vlasnik staffa.-uvijek vlasnik staffa!:top::D
ako mislis ga ostavljat u stanu duuuze vrijeme namjestaj ce ti sigurno nastradat.ali to ti je normalno jer mu rastu zubi i nema ga smisla kaznjavat jer je on psić i to ne razumije.mozda malo ukorit glasom.
A štajaznam. I to ovisi o psu. Iako imamo dvorište, kad smo imali staffa a starci bili na poslu, a ja u školi znali smo ga ostavljat u kući da se ne smrzava vani bezveze. I ništa, on je spavao i čekao nas. U kući nikad nije ništa taknuo, ni kad je bio mali. Al neki štenci baš imaju afinitet za uništit, istina. :zubo:
..stoka..
31.01.2010., 13:13
Dali ih je moguće naućiti da budu mirni u stanu?Ja inaće volim malo mirnije pse, a čuo sam da su terijeri poprilično aktivni.A što se dlake tiče mislim da to ima veze sa grijanjem:ne zna: navodno se psi koji žive vani manje linjaju.
naravno da će biti miran u stanu ako odradi dnevnu kilometražu!!
Žare 23
31.01.2010., 21:19
Dali ih je moguće naućiti da budu mirni u stanu?Ja inaće volim malo mirnije pse, a čuo sam da su terijeri poprilično aktivni.A što se dlake tiče mislim da to ima veze sa grijanjem:ne zna: navodno se psi koji žive vani manje linjaju.
A čuj sve se može postići dobrim odgojem...možda bi kuja bila malo mirnija. Frend mi ima kuju i full je mirna dok je moj frajer pomalo lud :D
A šta se tiče dlake...a o svemu ovisi . Mogu se linjati zbog straha i stresa, zbog neželjenih dodira, manjak vitamina i minerala itd...
A i to šta je napisala blalla potpisujem. :mig:
Hooocker
31.01.2010., 21:47
blalla tvoj pas je star 10 mjeseci i najnormalnije je da se u to vrijeme više linja, jer dobiva konačnu dlaku. Što se tiće češćeg i dužeg linjanja to može imati veze i s tim što pas živi u stanu. Spi su prilagođeni, kako dlakom, tako i fizički životu vani. Tako se i linjaju u pravilu samo jednom godišnje i to poslije zime kad odbacuju zimsku dlaku. Međutim, psima koji žive u stanu se poremeti bioritam i mogu se linjati bilo kada.
PeterPan80
01.02.2010., 18:49
S obzirom da među vama ima puno ljubitelja pasa i nadam se poznavatelja pasmine, obračam vam se kako bi mi možda mogli pomoći! Naime, tražim dom i odgovorne ruke osobe koja bi preuzela ovu prekrasnu kujicu staru oko 3god.
Kujica nije čipirana, ali ima tetovažu koju se neda jasno očitati. Nađena je kod Savskog mosta 9.1.2010. kada je ušla u tramvaj mršava, izgrebana, i vrlo tužnog pogleda i izabrala s kim će dalje sve do kuće.. Već dugo joj se traži vlasnik, ali bojim se da ga nema ili ju ne želi. Nažalost osoba koja ju je spasila s ulice ju ne može zadržati - i ja pomažem kako bi joj se našao novi dom.
Oglas je već postavljen bio na Suzi, nitko se nije javio.
Umiljata, voli spavat na krevetu, rado uđe u auto, dala se okupat bez prigovora, može joj se hrana uzet pod nosom, čeka da ju se izvede van i nikada nije napravila nered po stanu. Nije agresivna prema novim ljudima. Niti prema psima. Do sada se pokazala kao odgojeno i drago stvorenje.
Svijesna sam specifičnosti situacije... pa zato isključivo tražimo adekvatnu osobu koja poznaje pasminu, i spremna je pružiti ovoj curi drugu šansu.
TRAŽI SE HITNO VLASNIK ILI NOVI DOM!!
bilo kakve informacije su također velika pomoć!!
HVALA!
http://lh6.ggpht.com/_hsjGuO-1TWo/S2cV1pZsMVI/AAAAAAAAA-w/2S6YpUKnEyw/kujica.jpg
Hooocker
01.02.2010., 22:52
Ovo bi bio pit bull po meni, mada bi trebao vidjet uživo, jer razlike su teško uočkljive i najiskusnijem oku...
pitbull33
02.02.2010., 19:00
Ovo bi bio pit bull po meni, mada bi trebao vidjet uživo, jer razlike su teško uočkljive i najiskusnijem oku...
staffordica je to,po mojem misljenju.., pittovi imaju kraću njusku.,.
po meni je staffica, a i cim ima tetovazu ne moze piti pitica....
Moj Bonkec ima 7 mjeseci. trenutno je u fazi da mu ispada dlaka ali nije prestrasno. Mi isto zivimo u stanu, i on je od pocetka u svom boksu. Tu spava i boravi kad mu mi idemo na zivce i hoce mir. Isto tako kad idemo van stavimo ga u kavez i on unutra bez problema spava. Rijetko kad zavija. Ako se tako nauce ja vjerujem da bez problema mogu biti i 6-7 sati.. Moram priznat da kad je bio mali i kad je tek dosao da je rijetko kad napravio stetu. Uglavnom su mu zice bile fora, to je stradalo ali namjestaj nije grickao.. ima svoje igrace a i branili smo mu... Ja toplo preporucam saforda, jel ja inace nevolim pse, bar sam tako misla, onda me decko nagovorio na staforda i sada ga nebi dala za nista na svijetu, dapace spremna sam za jos jednog :)
Hooocker
02.02.2010., 20:35
Otkud to da pitovi imaju kraću njušku :))
Nema niakve veze što ima tetovažu, znate li vi da su 20 posto registriranih stafova sa rodovkicima u biti Pitovi??!! Naravno, to rade oni koj se bave uzgojem pasa za ilegalne borbe, kako bi sebe legalizirali, dok je to npr. u Americi sasvim normalna stvar, tamo gotovo svi Pit bullovi imaju dvojne papire, tj. dvojno su registrirani, kao Pit bull i ko staford :mig: :mig:
Hooocker
03.02.2010., 20:44
Ok, nemoj me krivo shvatiti, nisam mislio ništa loše. Da, rekao sam da mislim da je pit, ali ne zbog izgleda, nego zbog opisa psa... izgreban, preplašen, bačen na cestu, istraumatiziran, to je opis odbačenog psa, koji je korišten za borbe, zato sam ja rekao da bi to mogao biti pitbull. Prema slici je to NEMOGUĆE zaključiti, zato sam reagirao tako kako jesam i tražio da mi obrazložiš te "razlike" između pitova i stafova. :mig:
Btw. ovaj moj pas sa slike je pit ;)
PLAVI GOLUB
03.02.2010., 21:55
kako znaš da je taj tvoj pit?..:zubo:
Hooocker
03.02.2010., 22:10
Jednostavno, jer je uvezen iz Amerike. A i zato jer se tom pasminom bavim 15 godina :mig:
PLAVI GOLUB
03.02.2010., 22:24
i sve 5.,al ja opet pitam po čemu ZNAŠ da je to pit?koja je razlika od staffa?
Hooocker
03.02.2010., 22:47
E vidiš, prvenstveno u naravi. Naravno, ima razlika i u izgledu, stafovi su obično nešto viši, jačeg tijela, dok je pit "mišićaviji". Staff je teži je i nešto uže glave, također i položaj ušiju im je nešto drukčiji, međutim to se gotovo nemože primjetiti na psima kupiraih ušiju. Pit ima nešto jaču glavu i "mesnatiju" gubicu. Međutim, sve je to relativno i danas ima puno križanacac pa ako pas nije kontroliranog podrijetla, teško je razaznati šta je. Ali nisu ni sve linije pitova iste... dijele se prema karaktenim osobinama, građi tijela, glave, boji itd. itd.... to su podaci koje skupljam godinama, i nemoguće je to sve objasniti pismeni putem, isto kao što je vrlo nezahvalno "prepoznavanje" pasmine sa slike.
PLAVI GOLUB
03.02.2010., 23:00
i sve to stoji..al..uz sve to..kako prepoznati ispravnu uzgajivačnicu?..jer eto kao jedna od najpoznatijih u hr (za staffove)frendici prodali kuju..i po meni..ona je pit..ima onu pit narav..premazana svim mastima..i tako..:cerek:
ja se sad pitam..kako znati prepoznati razliku?i još mi nitko nikad nije dao konkretan odgovor..:tuzni:
Hooocker
03.02.2010., 23:27
Gle, reko sam ti način... Konkretnog odgovora nema.... isto kao da pitaš kako prepoznat Nj ovčara od križanca u tipu NJ včara. Ovisi o "oku", koliko poznaješ jednu i drugu pasminu.
Zanima me samo što si mislio pod to da "ima onu pit narav"...? Možeš li to opisati?
PLAVI GOLUB
03.02.2010., 23:38
lukavu..premazanu svima mastima..ljubomorna..taktična..sve ono što moj staff nije..:zubo:
misli/la..:mig:
Žare 23
03.02.2010., 23:41
lukavu..premazanu svima mastima..ljubomorna..taktična..sve ono što moj staff nije..:zubo:
misli/la..:mig:
E baš takav je moj staff :D
Misery's Crown
04.02.2010., 00:14
Mjesto za chatanje imate, koristite ga.
..stoka..
04.02.2010., 13:15
Hvala svima koji su mi odgovorili na moja pitanja:)sad sam još bliže odluci da nabavim staforda i to ženku jer su mirnije iako mislim da je to ovisi od psa do psa, svaki ima svoju narav.Možda bi bilo najbolje da napomenem uzgaivaću da me zanima mirniji pas. Još samo da skupim novac.Koju biste mi uzgaivaćnicu preporučili?
PLAVI GOLUB
04.02.2010., 15:08
ovaj vikend stižu bebe:cerek:
http://www.purerudefury.com/kontakt/
ja uzela moga Tarasa od njih..:cerek:
EDIT:da..ženke su puuuuuno mirnije..:drži se za glavu:
Ako se ovakve stvari ne smatraju reklamom onda preporucam www.divasting.com , moja Aska je od njih, gosp. Zalac je dugo u ovom poslu i trenutno ima bebaca koji su i vise nego za prste polizat :cerek:
staklar
04.02.2010., 21:02
svi koji zele kupit stafa,iskreno preporucam uzgaivacnicu elegant of cole iz smedereva,covik ima savrsene pse,i puno je jeftinije nego kod nas,a psi duplo bolji,garantiram.Mada se i kod nas moze nac dobar pas.
pitbull33
05.02.2010., 20:49
evo dokaza da suzivot dvije dominantne
http://img51.imageshack.us/img51/4853/neo018.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/3379/neo004.jpg
vrste pasa je vrlo moguć.pozdrav ljubiteljima pasa pos.stafforda:top:
toplo preporučam uzgajivačnicu cool wind iz virovitice.
PeterPan80
08.02.2010., 09:48
Pozdrav svima, Staffordica o kojoj sam vam pisala je udomljena.... ima krasan dom, i ja sam presretna! Uzivajte u svojim psima... :)
A ja... mozda cu jednog dana imati Stafforda, jer sam otkrila koliko su to posebni psi. :)
Pozdrav,
molim nekog da mi da savjet jel imam vvelikih problema sa svojim stafom...
naime, u zadnje vrijeme, obavlja veliku nuzdu u svom kavezu. kada se prvi puta desilo misli smo da ima probleme sa probavom i da ga je stislo i da nije mogao izdrzat. Medutim, sada vec evo 2. puta ovaj tjedan da je to napravio. I to recimo danas bio je vani oko pola 10, obavio i veliku i malu nuzdu i to posteno, i onda je bio sam doma 2 i pola sata, pretpostavljam da mu nije bila sila, i docekalo me vrlo neugodno iznanedenje. meni se sve vise cini kao da on to radi jel je ljut sto je sam doma. mada mi ni to nema smisla jel je od pocetka naucen biti doma sam. U zadnje vrijeme sam ja doduse puno sa njim, ali sve mi se cini da je pravi glumac i da to namjerno radi.. Znaci uvjek je prosetan prije nego ostane sam ... Eto ako mi neko moze rec jel to zato sto mu je sila ili mozda stvarno pokazuje neku ljutnju???
hvala
Daa ..veliki su glumci i vrlo je moguće da to radi iz inata ili nečeg sl.
slazem se totalno da su savrseni glumci...naime, moja mala zvijer od 8 mj je neke takve stvari vec diplomirala npr. da joj je zima kad ju izbacim na terasu.
sto se tice nuzde takoder simulira jer se i meni dan danas dogodi da ju prosetam i sve uredno obavi. odem mozda pola sata negdje bez nje i odmah obavi nuzdicu pa se pravi grbava kao nije to njeno.
Ne znam jel to glumatanje i sitne osvete :D njihovo obilježje. Ali kad sam imala svog staffija sveg je bilo. Moja mama se znala izderat na njega kad je napravio neko sranje i on se ljutio cijeli tjedan i svaki dan joj za osvetu radio sitne pizdarije. Primjerice, bacao joj je tegle s stepenica. Ne sve, nego recimo 2 pomno izabrane. Jednostavno ih joj je gurnuo nogom i pobjegao, iskopavao joj je cvijeće, ne trgao nego iskopavao s korijenom, pišao je ravno u tegle. Uglavnom radio joj je iza leđa :D U lice je bio sladak al čim je mislio da ga ne vidi... :rofl:
Zatim je neko vrijeme jer ga je raspizdila činjenica da je završilo ljeto, i da ja idem u školu, a oni na posao glumio da šepa. Bili smo zabrinuti i planirali ići kod veterinara dok nismo shvatili da šepa samo prije našeg odlaska i da zaboravi šepat kad misli da ga ne vidimo. Jednom nije šepao, moj ujak mu je viknuo "hej!" s prozora pa je opet počeo šepat. Ugl. preprozirno. Prestao je kad je shvatio da znamo da sere. :cerek:
EDIT - I da dodam. Jako je bio uvredljiv na izderavanja. Nije volio da se njegovu personu napada. Pa je stoga odbijao izać iz kućice kad je ocijenio da se na njega previše deralo iako je bio kriv. To je obično mom starom odbijao. Stvarno tužno ali na kraju je stari spao na to ga umilnim glasom zamoli da izađe van. :rofl: Izlazio je tek nakon par sati ako ga se lijepo zamolilo. Strašno. XD
Bio je toliko komičan taj pas. <3
NFL_AJKULA
10.02.2010., 15:00
Pozdrav,
molim nekog da mi da savjet jel imam vvelikih problema sa svojim stafom...
naime, u zadnje vrijeme, obavlja veliku nuzdu u svom kavezu.
kada se prvi puta desilo misli smo da ima probleme sa probavom i da ga je stislo i da nije mogao izdrzat.
Medutim, sada vec evo 2. puta ovaj tjedan da je to napravio. I to recimo danas bio je vani oko pola 10,
obavio i veliku i malu nuzdu i to posteno, i onda je bio sam doma 2 i pola sata,
pretpostavljam da mu nije bila sila, i docekalo me vrlo neugodno iznanedenje.meni se sve vise cini kao da on to radi jel je ljut sto je sam doma.
mada mi ni to nema smisla jel je od pocetka naucen biti doma sam.
U zadnje vrijeme sam ja doduse puno sa njim, ali sve mi se cini da je pravi glumac i da to namjerno radi..
Znaci uvjek je prosetan prije nego ostane sam ...
Eto ako mi neko moze rec jel to zato sto mu je sila ili mozda stvarno pokazuje neku ljutnju???
hvala
Inat je odlika staffova tako da je moguce da to radi iz protesta ili glume :).
Pokusaj da mu razvijes osecaj krivice.
Npr. kada nesto lose uradi da zna odma da je to pogresno.
Metodu sam odaberi ali veruj mi sa jako malo truda moze da se postigne uspeh i to bez ikakvih batina.
Ja sam kada nesto moj Dzingi uradi u stanu sto ne treba
(mada je toga bilo jako malo) dovedem ga do "mesta zlocina" :)
i kazem "Sta radis to" i stavim ga u ugao stana
(ugao koji nema kontrolu celog stana ili sobe jer staffordi bas obozavaju uglove sa kojima kontrolisu sve) i nedam nu neko vreme da mrdne.
Naravno citavo vreme hodam po stanu i pored njega kao namrgodjen a njemu opet kazem da ne mrda.
Posle 5-10min. ga pozovem i to je rapsodija lizanja,ljubavi i naravno izvinjavanja.
Malo sta sam morao zbog iste stvari da ponavljam ovu radnju.
Eto, meni je ovo pomoglo a da li ce i tebi zavisi od tebe a i od karaktera psa.
Svaki staff je prica za sebe i sablon ne postoji.
Ciao Pozz svima
@Lefti - Svaki put "svratim" do Aske kada sam na forumu.
To je vrhunska princeza. Dzingi bi odlepio za njom kada bi se sreli. :cerek::cerek:
Provalio sam da ovaj moj obozava tamne staffordice.
Ima on jednu crno/belu stafficu koja mu je tiha patnja.
Svaki put ga baca u ceznju jer nije iz naseg kraja grada
nego dodje sa gazdom recimo jednom u mesec i po.
Dzingi je toliko zaljubljen u nju da u stanu na pomen njenog imena (Kjara) pocne da trckara po stanu i zavija a ton pun ceznje i patnje.
Na njega se odnosi "Jadi mladog Vertera" ali u psecem smislu :lol::lol::lol:
jelena2105
11.02.2010., 12:56
Baš mi je drago da ima odgovorinih vlasnika stafija i pitova kao šta ste vi jer ja inače rijetko kad vidim u Splitu socijalizirane ne samo stafove već i vlasnike, to su vam oni znate majica uska uz tijelo, ćelava glava i lanac koji vrijedi više sigurno nego moje auto, ja ih zovem kompleksaši jer su uzeli tu prekrasnu pasminu i rade redikula od sebe a agresivne robote od psa.
Ja se osobno jako jako jako bojim stafova i pitova ,i to nemogu kontrolirati nikako ,jednostavno imam osječaj da mi se sledi krv u venama kad ih vidim ,pogotovo ako trčim po Marjanu a vidim stafije i pitove kako trče slobodni s vlasnicima, to mi je nedopustivo s obzirom da ljudi večinom idu s malom djecom i potrebna je sekunda da se nešto loše desi.
Volila bi da se ne bojim jer su mi stvarno prelipi psi:ne zna:
Imala sam jednu čudnu situaciju di sam zapravo vidila da ima maza stafija. Šetala sam ulicom i jedan odvezani stafi je uvatija trčati put mene, ja se prepala i počela trčati a on i dalje zamnom. međutim umorila sam se i stala i mislim se ako će me zaklati ja tu ništa ne mogu. Međutim čim sam ja stala on mi je polako priša i sjea isprid mene. od straha sam ga pomazila po glavi a on se samo izvalija na pod i sve 4 u zrak i čeka da ga češkam,hahah..presmišno mi je kasnije bilo koliko sam se zapravo bojala a bidan pas se tija maziti ,ništa drugo.....
Žare 23
11.02.2010., 13:31
Baš mi je drago da ima odgovorinih vlasnika stafija i pitova kao šta ste vi jer ja inače rijetko kad vidim u Splitu socijalizirane ne samo stafove već i vlasnike, to su vam oni znate majica uska uz tijelo, ćelava glava i lanac koji vrijedi više sigurno nego moje auto, ja ih zovem kompleksaši jer su uzeli tu prekrasnu pasminu i rade redikula od sebe a agresivne robote od psa.
Ja se osobno jako jako jako bojim stafova i pitova ,i to nemogu kontrolirati nikako ,jednostavno imam osječaj da mi se sledi krv u venama kad ih vidim ,pogotovo ako trčim po Marjanu a vidim stafije i pitove kako trče slobodni s vlasnicima, to mi je nedopustivo s obzirom da ljudi večinom idu s malom djecom i potrebna je sekunda da se nešto loše desi.
Volila bi da se ne bojim jer su mi stvarno prelipi psi:ne zna:
Imala sam jednu čudnu situaciju di sam zapravo vidila da ima maza stafija. Šetala sam ulicom i jedan odvezani stafi je uvatija trčati put mene, ja se prepala i počela trčati a on i dalje zamnom. međutim umorila sam se i stala i mislim se ako će me zaklati ja tu ništa ne mogu. Međutim čim sam ja stala on mi je polako priša i sjea isprid mene. od straha sam ga pomazila po glavi a on se samo izvalija na pod i sve 4 u zrak i čeka da ga češkam,hahah..presmišno mi je kasnije bilo koliko sam se zapravo bojala a bidan pas se tija maziti ,ništa drugo.....
Da obično ih takvi vode...:rolleyes:
Ma to su ti veeeelike maze!! Samo šteta kad dođu u krive ruke...:flop:
Mog se svi boje jer kad vide mene mršaviju misle kako ga ne mogu ni držati, još on s onim svojim pogledom :lol: a ja se samo smijem :D..
˝Najsmješniji˝ su mi oni koji kažu kako mi uopće ne stoji jer sam više onak za chivavice i maltezeriće :rolleyes:... nemam ništa protiv tih psa dapače ooobooožavam sve pse i najrađe bi ih sve imala ali uzela sam staffija jer više volim te pasmine, a ne sad da ja imam psa zbog mode ko ona Paris Hilton ili modni mačić :rofl: ..... žalosno :flop:
jelena2105
11.02.2010., 20:42
vjerujem da ih ima maza al nikad neznaš.
samo ja imam taj kroničan strah, i to me užasno nervira kod mene. ono neću izaći iz auta ako je on na livadi 300 metara udaljen od mene, neznam valjda me taj njihov pogleda straši.....čak sam mislila pitati jednu veterinarku ovdi u splitu da mi da adrese nekih stafova da se nađemo zajedno negdi jer kao klin se klinom izbija, al nemam hrabrosti :(
p.s. inače ugriza me jokšir terijer kad mi je bilo 10 godina :lol::lol::lol:
Pa moje iskreno mišljenje ti je da ju pitaš. Nema smisla držat se besmislenog straha. Oni su psi kao i svi drugi. Dobar vlasnik, dobar pas. Vrlo jednostavno. To dijeljenje pasa po pasmini ti nema smisla, kao - ovog ću se bojat, a onog ne. Ako pas izgleda prijeteći ili kao da će napast...bilo koja pasmina, onda znaš da se moraš zaštiti kako god možeš i to je to. Ako je pas ok, grozno je da ga gledaš kao neko čudovište koje će skočit na tebe. Mislim, kužim ja da je to neracionalan strah i teško se tog riješit. Zato bi druzženje s nekim ok psima stvarno pomoglo, naravno ako ti je stalo da se riješiš tog straha. Ja mislim da se većina strahova ovog tipa može riješiti uz dobru volju.
Ja sam staffa imala nešto više od 12 godina, bio je samnom otkad sam bila stvarno malo dijete i nemam ništa loše reć o toj pasmini.
Ja se kronično bojim štakora i miševa. I pokušavam se riješit tog straha al ne ide mi. :D
taj strah sto imas je najvjerovatnije posljedica ugriza. negdje podsvjeno se bojis da bi se to moglo ponoviti a nasi ljubimci kao takvi , sto je je, nemaju bas nevin pogled. meni je ovo inace prvi kao opasan pas. cim se sa jednim sprijateljis neces se ni ostalih vise bojati. garantirano. samo opet nemoj sa nekom krvolocnom zvijeri koja je plod nekog iskompleksiranog frajera
jelena2105
11.02.2010., 22:59
:lol:Maiya ja se ne bojim miševa jer sam ih imala u krovu i nakon tri miseca postanete super prijatelji haha:D
Ima jedna lipa kujica ovdi u mom kvartu stafica, probat ću joj prići..
inače slobodno se igram s jednim malim mješancem stafija i pita od prijatelja i precakan je,bebica mala...
nije mi još jedna stvar jasna,toliko lipih stafija vidim al ima ih šta imam osjećaj da će eksplodirati ,ka da skuplja ostatke proteina od vlasnika doslovno...užasno široki i krupni a vrat ima je skoro širi nego glava!!! i šta je to s ogrlicama? previsoko im drže,jel se to tako mora ili šta?kao da im natežu vrat...:eek:
LaHonda
19.02.2010., 00:20
Pozdrav svima ja sam novi na forumu! :) Stafordi su nevjerovatni psi i planiram si kupiti jednoga.
dinozg123
21.02.2010., 18:37
Pozdrav! Planiram kupiti staforda jer su mi to fascinatni i nevjerojatni psi. Dosta sam se raspitivao i gledao cijene i našao staforde po cijeni od 1000 kn sto mi se cini jeftino i tu mi nesto smrdi. Zanima kako mogu provjerit da taj pas nije neki mijesanac ili da ima neki drugi problem. Radi se o stencima od 2mj.
Svjestan sam da mi je pametnije otici kod profesionalnog uzgajivaca i odvojiti 300-500 eura, ali mi trenutno ta cijena predstavlja problem iako sam spreman cekati i skupit lovu makar naravno radje bi jeftinije prošo ako je moguće. Molio bi za savjet sta da gledam kod takvih "sumnjivih" uzgajivaca jer se jos uvijek dvoumim da li da skupljam novce(student sam bez posla tako da neznam di cu smislit te novce) ili riskiram sa jeftinijom ali neprovjerenom varijantom.
hmm,tesko ces provjeriti zdravlje jer se najbitniji problemi javljaju tek kasnije a ne sa 2.mj. Trazi da vidis majku, pitaj gdje je tata... to je jedino sto mozes.
btw-ako si student bez posla, pocni odmah stediti i za hranu, veterinara...jer to sve puno kosta:rolleyes:
Gordana.Amary
22.02.2010., 00:29
Pozdrav svima! Čitam postove na ovu temu već jako dugo, ali sada mi se javio jedan problem, pa se odlučih registrirat kako bih pitala za pomoć, pošto većina vas ima puno više iskustva sa stafordom od mene. Priča ide ovako: već jako dugo priželjkujem američkog staforda jer ga smatram apsolutno predivnim psom. Imam zasad ženku rottweilera staru 3 godine, koja je predivna i u izvrsnom stanju ali staford mi je toliko divan da sam odlučila nabaviti štene. Problem je u tome što mislim da me je lik dobro debelo zajebao, jer ovo meni baš i ne liči na staforda. :ne zna: Da se razumijemo, kujica je apsolutno predivna, vrlo živahna, stara 4 mjeseca (navodno), ali na staforda baš i ne liči. Frajer je dao samo putovnicu od nje, u kojoj su uredne naljepnice od cijepljenja, a pod pasmina piše "mješanac", jer kao, nije mogao napisati staford jer ju kao takvu ne bi mogao dovesti iz Austrije, jer nema registriranu uzgajivačnicu. S obzirom da se u taj dio s papirima baš i ne razumijem, molim da mi Geronimo malo pojasni taj dio. S obzirom da ja nemam vozačku dozvolu, štene mi je dovezao prijatelj iz Đakova, koji usput rečeno, nije skužio da to izgleda nije staford kad ju je dovezao. Molim vas, neka mi netko kaže, da li štene staforda treba izgledati ovako sa 4 mjeseca ili ću morati ići u Đakovo ubit lika??? Kvaliteta fotki nije bas vrhunska, slikano je mobom, ali nadam se da cete svejedno moc ocjenit jel je ovo staford ili ne?? Hvala!!
http://www.facebook.com/album.php?aid=42407&id=1053966680&saved#!/photo.php?pid=1054501&id=1053966680
http://www.facebook.com/album.php?aid=42407&id=1053966680&saved#!/photo.php?pid=1054502&id=1053966680&fbid=1339911611884
Dosta sam se raspitivao i gledao cijene i našao staforde po cijeni od 1000 kn sto mi se cini jeftino i tu mi nesto smrdi.
u zgradi je lik kupio "staforda" za 500 kn (dakle, mozes proci i jeftinije od 1000! ; ) ali s vremenom se ispostavilo da bas i nije cistokrvan
naravno, pas je prekrasan, simpatcan, zaigran, ali nije staford
osim sto ne znas sta ces dobiti ako kupujes bez rodovnice (knjizicu o cijepljenju dobiva svaki cijepljeni pas, macka ili tvor, i dokaz je jedino da je zivotinja- cijepljena), zapravo podrzavas ljude koji cak i ako su parili muzjaka i zenku staforda, kojima nije stalo do pasmine, nego do popunjavanja kucnog buđeta
pare bez ikakve veze, bez kontrole temperamenta, bez kontrole kukova, bez testiranja na ataxiju, a da o podudarnosti u tipovima gradje, genetici...i ne pricamo
ako mozes skupiti 1000, mozes i 2000...a za toliko mozes naci psa s rodovnicom, koji mozda nije izlozbeni primjerak, ali je iz kontroliranog uzgoja
s druge strane, po zakonu RH je ZABRANJENO uzgajati pse tipa bull (pod sta spadaju i stafordi) bez rodovnice! tako da bi kupnjom podrzavao krsenje zakona, a i trebao bi sterilizirati tog psa, po tom istom zakonu
(Narodne Novine 2008/117)
Gordana, nemam fejs, pa ne vidim slike, ali knjizica o cijepljenju nije dokaz za nista drugo osim da je jedinka - cijepljena
gordana, necu reci 100% ali prilicno sam sigurna da to nije staford.
i razlog zasto pise ''mjesanac'' je totalno glup, jer prelazak preko granice nema apsolutno veze s uzgajivacnicom... nemam ni ja uzg., pa prelazim granicu sa svojim stafordom i nitko me ne pita rodovnicu.
Ne znam zasto si uopce pristajala na takve kombinacije uvoza steneta iz Austrije od tipa koji nema uzgajivacnicu...ali sad to nije bitno. Imas Taru i daj joj veliku pusu :)
dinozg123
22.02.2010., 02:45
hmm,tesko ces provjeriti zdravlje jer se najbitniji problemi javljaju tek kasnije a ne sa 2.mj. Trazi da vidis majku, pitaj gdje je tata... to je jedino sto mozes.
btw-ako si student bez posla, pocni odmah stediti i za hranu, veterinara...jer to sve puno kosta:rolleyes:
u tome imam podršku trebam sam za nabavu skupit :)
kao poznavatelj mogu reci da to nije stafford,neznam koliko je kujica stara na slikama,
ali glava je preuska i premala a noge su predugacke ..stafford nije zabranjen pas
ne razumijem zasto bi mu trebalo pisati mjesanac,to je cista glupost ,sta je tu je,kujica je slatka
i nadam se da ces ju zadrzati,lijep pozdraw :):)
Prana, staford nije zabranjen ali neregistrirani staford se po zakonu mora kastrirat/sterilizirat. Ako ti dodje barba glavni, ti mu velis da to nije staff vec mjesanac, otvoris knjizicu i pokazes, onda ti "nema sta prigovarat". Zato ljudi pisu da su mjesanci...
Žare 23
22.02.2010., 14:52
Pozdrav! Planiram kupiti staforda jer su mi to fascinatni i nevjerojatni psi. Dosta sam se raspitivao i gledao cijene i našao staforde po cijeni od 1000 kn sto mi se cini jeftino i tu mi nesto smrdi. Zanima kako mogu provjerit da taj pas nije neki mijesanac ili da ima neki drugi problem. Radi se o stencima od 2mj.
Svjestan sam da mi je pametnije otici kod profesionalnog uzgajivaca i odvojiti 300-500 eura, ali mi trenutno ta cijena predstavlja problem iako sam spreman cekati i skupit lovu makar naravno radje bi jeftinije prošo ako je moguće. Molio bi za savjet sta da gledam kod takvih "sumnjivih" uzgajivaca jer se jos uvijek dvoumim da li da skupljam novce(student sam bez posla tako da neznam di cu smislit te novce) ili riskiram sa jeftinijom ali neprovjerenom varijantom.
Dobro pogledaj psića i traži da ti pokažu mamu i tatu...ja sam svog Zeusa platila 1000 kn ali mi je čovjek kada sam došla po njega pokazao i mamu i tatu, a i bavio se je prije puno god uzgojem staffa ali je prestao i sada ima kući 3 staffa...evo Zeus je sada živ, zdrav , veseli i jak dečko :D samo trebaš pripaziti i vidjeti kako izgledaju mama i tata. :top:
Dobro pogledaj psića i traži da ti pokažu mamu i tatu...ja sam svog Zeusa platila 1000 kn ali mi je čovjek kada sam došla po njega pokazao i mamu i tatu, a i bavio se je prije puno god uzgojem staffa ali je prestao i sada ima kući 3 staffa...evo Zeus je sada živ, zdrav , veseli i jak dečko :D samo trebaš pripaziti i vidjeti kako izgledaju mama i tata. :top:
nebih se slozio..ima hrpa prevaranata koji uvaljuju pse,recimo jedan put sam isao sa frendicom koja je htjela kupit navodnog stafforda,covijek je imao prisutna oba roditelja,
medjutim sam pogled na stence iz aviona se vidjelo da nemaju veze sa tim roditeljima,naime covjek je posudio mujaka,kuja je bila njegova dok je pravu mamu imao zatvorenu iza kuce,tako
da nije tesko past na takvu foru obzirom da masa ljudi ni nezna kako mali staff izgleda..
imam 2 stafforda i oba su kupljena u uzgajivacnici ,ne kazem da nema kvalitetnih
izvan ugajivacnica ali uzgajivac barem garantira ono sto si kupio.poz
prana, ne bih se slozila, jer moze bilo tko uvaliti stence mjesance kuji stafordici. Moze i uzgajivac to napraviti, moze isto tako imati stence od dvije kuje a uvaliti ih sve najboljoj kuji s najboljim parnjakom i praviti se da su od njih.
Samo sto on time nece blatiti ime svoje uzgajivacnice i riskirati veliku sansu da se dozna...ali onome tko nema pojma o psima, moze uvaliti stogod.
dakle, nista ti ne garantira ono sto si kupio, kako ti kazes..nista osim necije rijeci :)
dinozg123
22.02.2010., 18:51
znam ja kak izgleda staford, ali jebiga ne mogu reć da se "razumijem" u pse. Siguran sam da mogu prepoznat staforda a sad dal je sampionsko leglo ili je pas uvaljan u takvo me ne brine jer ovak i onak ne trazim sampiona nego obicnog staforda sam da znam da je cisti. Mene zanima dali ima nesto po cemu mogu dok je stenac biti siguran da je to cistokrvni staford a ne mijesanac sa npr pit bullom jer to sigurno ne bi razlikovat znao... Makar sve mi se čini da ću morat još malo pričekat, skupit neku pristojnu cifru i otić kod pouzdanog uzgajivača jer se ne želim zajebat.
Hvala na savjetima! :top:
znam ja kak izgleda staford, ali jebiga ne mogu reć da se "razumijem"
:D
Mene zanima dali ima nesto po cemu mogu dok je stenac biti siguran da je to cistokrvni staford a ne mijesanac sa npr pit bullom jer to sigurno ne bi razlikovat znao...
:top:[/QUOTE]
to sam htio reci u svom postu,lako je skuziti odraslog staffa,ali kao sto rekoh masa ljudi nezna kako izgleda cisti saff kao stene,tojest dali je pravi ili mijesan s pitom i sl..
moj savjet,probaj preko nekog kog poznas,jer sam hrpu puta vidio slucaj da neko uzme
stene misleci da je staff a kasnije kad skuzi da nije cisti jadan peso obicno zavrsi u nekom
prihvatilistu..dakle kupi od nekog kome mos vjerovat,sretno i pozz
registrirana uzgajivacnica
rodovnica HKS-a
tetovaza
sve ostalo je mutno (da ne kazem, blatnjavo!)
ali sve ostalo je i ILEGALNO jer po zakonu RH (koji ce se sve bolje provoditi) svi terijeri tipa bul koji se ne uzgajaju kontrolirano (s rodovnicom) spadaju automatski pod pitove, te moraju biti sterilizirani
ilegalno je oglasavanje, uzgoj, kupo-prodaja
jer ti psi nisu prosli test socijalizacije koji je jedan od uvijeta dobivanje uzgojne dozvole
nevidim nikakvog smisla u podrzavanju onih koji svoju kujicu pare s prvim (po mogucnosti cistokrvnim) muzjakom na kojeg nalete i prodaju stence za 700kn, bez ikakve odgovornosti za pasminu
gedje bi stafordi bili da nema uzgajivaca koji smisleno i odgovorno uzgajaju?
radije uzmite psa iz azila (zna biti cak i cistokrvnih stafova! a staford mixeva imad dosta cesto) ili se javite uzgajivacina, pa kada nemogu prodati psa, ili nije izlozbeni primjerak, siguran sam da ce ga vrlo rado smjestiti kod ok vlasnika za male novece
zapravo, frendica ima stene koje je za ljubimca, pa ako je netko zainteresiran, neka se javi na pp
pozdrav!
: )
ispricavam se na offu, ali moram i tu javiti... dakle
UKRADENA JE CRNO BIJELA KUJICA AMERICKOG STAFORDSKOG TERIJERA STARA 3 MJESECA IZ UZGAJIVACNICE DIVA STING (zagreb,dugave).
Ako itko ima kakvu informaciju, molim da mi se javi na pp.
edit: vise informacija
Dana 24.02.2010.g. između 09,00 i 10,00 sati iz ograđenog zatvorenog prostora na području između Prečkog i Jaruna u Zagrebu, otuđeno je žensko štene Američkog Stafordskog terijera staro 3,5 mjeseci, crne boje sa bjelinama, ne kupiranih ušiju, tetoviran s unutarnje strane lijeve nadkoljenice.
Za sve korisne informacije, kao i nalazniku slijedi prikladna nagrada.
Sve informacije javljati na mob:091/660-7395
http://i439.photobucket.com/albums/qq112/AskaAST/010zolafemale2.jpg
lefti, preslatka je, nije čudo da joj nisu mogli odoljeti!
josipsplit
26.02.2010., 12:49
pozdrav!
novi sam na forumu i imam veliku želju da nabavim jednog stafa. ako nije problem može li mi neko reći gdje bi bilo najbolje kupiti stafa u okolici splita i da li postoji neka uzgajivačnica u kojoj bi bilo najbolje kupiti. hvala:)
X-Plosiv
01.03.2010., 10:11
moja tiha patnja :(
imao sam rotweillera cca 11-12g, i mješanca nekog malog (nije nikakav mix staff bilo čega) oko 18g...
i tiha patnja su mi Staffordi već dugo vremena...nego općenito me zanima...crni staffordi, čuo sam da su dosta vrijedniji i da ih je teže pronaći?
moja tiha patnja :(
imao sam rotweillera cca 11-12g, i mješanca nekog malog (nije nikakav mix staff bilo čega) oko 18g...
i tiha patnja su mi Staffordi već dugo vremena...nego općenito me zanima...crni staffordi, čuo sam da su dosta vrijedniji i da ih je teže pronaći?
ako cujes za crnog da ima negdje javi i uzimam ga odmah,uvijek sam zelio
skroz crnog staffa..:):)
dinozg123
04.03.2010., 03:07
Jel postoje neke razlike u ponašanju kod muških i ženskih staforda? Čuo sam neke priče da su mužjaci agresivniji, ali sam opet čuo da i jedni i drugi znaju bit agresivni prema istom spolu ako su dominatni? Bio bi zahvalan da netko ko se kuži malo pojasni!
Inače, pročitao sam većinu ovog topica i svaka čast stalnim posterima za volju u odgovorima, puno ste pomogli meni i drugima koji su pitali! :s:top:
purger28
04.03.2010., 10:06
pozz...imam staforda starog 4 mjeseca..cijepljen je i sve...al i bolestan...sta mu je neznam..ima ucestalo mokrenje i zute boje mu se nakuplja gnoj na vrhu pimpaca...otisao sam kod veterinara koji mi je dao nesto za ispiranje jer misli da su mu to samo bakterije, a ja se s njim bas ne slazem, jer mislim da je to neka upala, jer pas previse mokri i gnoj je vidljiv...taj "lijek" mu nije pomogao bas nista, a od tad su prosla 2 i pol tjedna...molim za savjet, jer ga nemogu gledat ovakvog bolesnog...by the way veterinar je u heinzelovoj...hvala unaprijed
Pa nitko od nas nije stručnjak. Pogotovo ne znam hoćeš li odgovor dobiti na temi o stafordima samo zato jer je tvoj stafić. S obzirom da se to što god da je može dogoditi bilo kojem psu. Imaš na vrhu top temu "Pomoć - bolestan ljubimac" pa možeš radije tamo probat ali mislim da bi ti svi savjetovali da tražiš drugo mišljenje ako misliš da veterinar nije u pravu. Često čujem da se preporučuje Vetpoint u Prečkom, pa možda da tamo probaš? Spominjem vetpoint samo zato što često za njih čujem pozitivne stvari, ali osobno nisam bila.
X-Plosiv
04.03.2010., 17:50
koliko im se uopce cijena krece?
i kakav je stav o kupiranju usiju?
najradije bi si jednog upiknuo, ali mi je najveci problem sto se mozda budem selio na jedan fax dalje, a ne bi mogao izdrzati da nije samnom onda :(
dinozg123
04.03.2010., 18:50
koliko im se uopce cijena krece?
i kakav je stav o kupiranju usiju?
najradije bi si jednog upiknuo, ali mi je najveci problem sto se mozda budem selio na jedan fax dalje, a ne bi mogao izdrzati da nije samnom onda :(
300-700 eura, kupiranje usiju je zabranjeno zakonom, ali ima veterinara koji ce ti to ilegalno sredit... makar ja osobno ne bi kupiro :)
pcela22
04.03.2010., 20:03
koliko AST treba vremesnki da dosegne svoj max razvoj
koliko AST treba vremesnki da dosegne svoj max razvoj
2,5-3 god...
pcela22
05.03.2010., 12:27
2,5-3 god...
dali je to samo mentalno ili je to i fizicki
X-Plosiv
05.03.2010., 18:44
300-700 eura, kupiranje usiju je zabranjeno zakonom, ali ima veterinara koji ce ti to ilegalno sredit... makar ja osobno ne bi kupiro :)
Ne znam, meni vecinom s kupiranim usima izgledaju ljepse. Isto kao rottweiler bez repa. Imao sam jednog rottweilera, i bio je prekrasan, 11-12g. A onda sam vidio rottweilera s repom na ulici i ostao sam :eek::eek::flop:
Corduroy
05.03.2010., 18:58
Stvar je navike, po meni
Ma dobro to mi je tako nekako bespotrebna rasprava. Takvi su bili većinom prijašnjih godina, i na takve smo se navikli. Stvarno se o navici radi, ničem drugome. Meni je drago što se s kupiranjem sve više prestaje.
dinozg123
06.03.2010., 01:13
sve ovisi kak kupiranje ispadne, vidio sam masu primjera di su psima tolko jako odrezali usi da izgledaju odvratno. usi im onak stoje ko neka 2 batrljka, bas osakaceno, al istina kad ispadne dobro super izgleda. Besmislena rasprava ko voli nek izvoli
josipsplit
06.03.2010., 09:31
je li znate možda neku uzgajivačnicu u dalmaciji u kojoj bi bilo najbolje kupiti malo štene stafa ako znate molim vas da mi date web link od uzgajivačnice ty:)
pcela22
06.03.2010., 15:50
je li znate možda neku uzgajivačnicu u dalmaciji u kojoj bi bilo najbolje kupiti malo štene stafa ako znate molim vas da mi date web link od uzgajivačnice ty:)
ovo ti je sa njuskala i to u spli-dalma zupaniji
http://www.njuskalo.hr/psi/ast-kvalitetna-stenad-oglas-1036084
josipsplit
07.03.2010., 16:00
daklen imam par pitanja u vezi stafa. kada ga je najbolje dresirati(koliko star), koliko se plaća dresiranje i koliko košta kupiranje ušiju
Za legla nazovi hks, pas se odgaja od kad stigne u kuću, cijena dresure ovisi (nazovi, npr. ksp-split), najbolje ići u školicu skupa s psom, nije preporučljivo "dati" psa na dresuru, kupiranje je ilegalno.
Jimmy23
09.03.2010., 22:27
Ajde nek mi netko da neki koristan odgovor. :D
Kad je zabranjeno kupiranje ušiju pričalo se da psi kojima su uši kupirane nakon što je stupio na snagu neće moći sudjelovati na izložbama itd.
Dan danas kad se pogledaju izložbe, uzgojni itd. vidi se da večina pasa (staforda) ima kupirane uši. :ne zna:
Jimmy, vrlo jednostavno:) zakon jedonesen 2006 a mislim da je 1.1.2007 (mozda se i varam ali ajmo uzet da je taj datum) stupio na snagu.
Svi psi okoceni poslije 1.1.2007 ne smiju biti kupirani inace se nece moci izlagati nigdje u europi, OSIM u Hrvatskoj. Mi, kakva i jesmo predivna zemlja, nemamo problema sa izlaganjem kupiranih pasa okocenih nakon 1.1.2007 iako je zabranjeno, tj mi smo jedina zemlja u kojoj je kupiranje zabranjeno ali nije zabranjeno izlagati kupirane pse (cijelo vrijeme pricam o onim okocenim nakon 1.1.2007., jer oni stariji koji su vec kupirani nemaju problema nigdje).
Ako sad kupiras staforda, mozes ga izlagati u Hr ali ne mozes vani (nisam sigurna za Srbiju i BiH)
@ lefti- ako sam dobro pratio imas prelijepu kujicu sa finim pedigreom, pa pitanje koliko bi dosao jedan pas iz takvog legla ili ako i nije bed odgovorit koliko si ti svog platila cisto da znam za koje novce mogu kupit lijepog staffa sa dobrim pedigreom, znaci da budem siguran da znam sta sam kupio.
Recimo stenci iz uzgajivacnice playmakers i slicno?!
Jimmy, vrlo jednostavno:) zakon jedonesen 2006 a mislim da je 1.1.2007 (mozda se i varam ali ajmo uzet da je taj datum) stupio na snagu.
Svi psi okoceni poslije 1.1.2007 ne smiju biti kupirani inace se nece moci izlagati nigdje u europi, OSIM u Hrvatskoj. Mi, kakva i jesmo predivna zemlja, nemamo problema sa izlaganjem kupiranih pasa okocenih nakon 1.1.2007 iako je zabranjeno, tj mi smo jedina zemlja u kojoj je kupiranje zabranjeno ali nije zabranjeno izlagati kupirane pse (cijelo vrijeme pricam o onim okocenim nakon 1.1.2007., jer oni stariji koji su vec kupirani nemaju problema nigdje).
Ako sad kupiras staforda, mozes ga izlagati u Hr ali ne mozes vani (nisam sigurna za Srbiju i BiH)
nije tocno da je RH jedina zemlja u Europi gdje nije zabranjeno izlagati kupirane pse!
cijela juzna Europa; Italija, Spanjolska, Portugal, Grcka...da ne govorimao o Rumunjskoj, Bugarskoj, Srbiji, CG-i.... (osima ako sve te zemlje nisu izmjenile zakone u zadnjih nekoliko mjeseci/tjedana...)
nisam siguran za skandinaviju, ali prije godinu dana (ili malo vise) u Švedskoj je bila svjetska, na kojoj su normalno izlagani kupirani psi
Jimmy23
12.03.2010., 14:46
Aha.. :)
Ja sam mislio da se u Hrvatskoj ne može izlagat a u Europi može ako se uši nakon tog datuma kupiraju.
Jedino logično obrazloženje za pse s kupiranim ušima mi je bilo da su psi importirani iz zemlje gdje je kupiranje dozvoljeno.
Da sam htio kupirat, kupirao bi. ;)
BTW; kad će se uvest doping test? :D
Nanii, o cijenama ne bih javno jer svaki uzgajivac ima svoje cijene, ali racunaj da je vecina izmedju 400 i 700E... Playmaker's je odlicna uzgajivacnica, trenutno sa dva, usudila bih se reci najbolja psa u HR i puno puno sire, sa odlicnim rezultatima i u americi ;) Ako te zanima, mogu prenijeti i rezultate, sigurna sam da se uzgajivac ne bi ljutio...
Imas jos dobrih uzgajivacnica, ako hoces napisem ti u pp da tu ne nabrajam jer sigurno se ne bih sjetila svih pa da neke ne uvrijedim ;)
Moja kujica je iz Diva Sting uzgajivacnice.
@ zz.z - za italiju sam 99% sigurna da je zabranjeno. Za rumunjsku, bugarsku ne znam a za srbiju i bih sam sama navela da nisam sigurna.
PlaymakerAST
19.03.2010., 11:04
Nanii, o cijenama ne bih javno jer svaki uzgajivac ima svoje cijene, ali racunaj da je vecina izmedju 400 i 700E... Playmaker's je odlicna uzgajivacnica, trenutno sa dva, usudila bih se reci najbolja psa u HR i puno puno sire, sa odlicnim rezultatima i u americi ;) Ako te zanima, mogu prenijeti i rezultate, sigurna sam da se uzgajivac ne bi ljutio...
Počašćen sam ovakvim komentarom!:)
S obzirom da sam na prethodnim stranicama uočio dosta iznijetih stavova i mišljenja o kojima bi se dalo razgovarati,neskromno bih preporučio-u cilju podijele iskustva i saznanja kknjigu u kojoj sam se potrudio dati odgovore na mnoga pitanja.Više informacija na našoj stranici na linku knjiga
E, lefti tek sam sada vidio tvoje odgovore ovdje, pa da javno obznanim, da sam si narucio kuicu u quess staffu.
Ovom prilikom bih pozdravio i "čika" rinalda i familiju kao i njihove cetvreonozne ljubimce, prije 3-4 godine sam puno vremena proveo samo gledajuci vase pse, zaista krasni jos dok nisu imali toliko titula znao sam da su posebni.
Malkice mi je zao sto nisam malo pricekao vase leglo, ali 100% sam siguran da nisam pogrijesio ni sa quess staffom, ALI nikad se nezna mozda za godinu dvije pozelim uzeti jednog muzijaka ili uparim svoju zenicu pa vam se slobodno javim? :D:D:D:D
LP
E mene budale napisem zenicu mjesto zenkicu sta ce ljudi pomislit :D
hehehe uskoro ces i stvarno za zenkicu govoriti zenicu i tu nece biti nista cudno, pas ti poskrivecki dodje na prvo mjesto hehe :rofl::rofl:
A sto se tice jos jednog, sigurna sam da cete vec nakon par mjeseci razmisljati o jos jednom nestasluku malom, mi smo vec nakon 3mjeseca poceli "ocemo curicu ili decka?" :D
Pozz treba mi mala pomoc hitno imam malog Americkog Staforda Terijera starog 7 mjeseci i u zadnje mjesec dana mi nejede nist koristio JUNIOR FORMULU i presao na CIBAU nece ni jednu probao mu mjesati nece ni tad samo pojede kad mu istresem na patos i to upo noci pocne jest tomu je sve za cjeli dan sto je pojeo smrsao mi 3 kile pa ako ko zna zasto i ima slican takav isti problem nek da odgovor na ovo pitanje zahvaljujem unaprijed?
tangera
23.03.2010., 14:42
Ova dama je doktor za staforde izgleda,,,sve se može naučit od nje..samo pitajte..:s
KillaBEEEZ
24.03.2010., 15:11
Mene zanima, koja je razlika (osim u izgledu) između Stafordskog terijera i bul terijera, gleda naravi.
Npr. Koji od njih je recimo, više pas s kojim možeš trčati...?
Nekako mi bul terijer izgleda tromo i ne kao pas s kojim možeš otići na džogging, dok mi Američki staf. terijer izgleda malo manje tromo.
Oba dva su mi prekrasna.
bolebre
24.03.2010., 20:15
Pozdrav svima!!!Imam jedno pitanje ,pre ko pomoc iskusnim vlasnicima staffa.Imam prelepu beloglavu zenkicu staru 4 meseca i do skoro je drzala usi kako treba ali,sad je naglo krenula da ih spusta prema napred i sve vise lici na magarence neko.Voleo bi odgovor kako da se izborim sa ovim problemom jer ne zelim da joj kupiram usi.Ako bude trebalo poslacu i sliku kako ih trenutno drzi.Hvala unapred.:confused:
PLAVI GOLUB
24.03.2010., 22:27
http://www.youtube.com/watch?v=TPV2Hjj5hM8&feature=related
zamotavaj ih jedno vrijeme..
mada ja našem divljaku nisam zamotavala(kupirane)..ali iskrivljeno jedno uho..u međuvremenu kako raste tako mu se samo ravna..:ne zna:
teško je biti pametan u takvim stvarima,jer i veterinari i uzgajivači svaki ima neku teoriju..mi smo se svega naslušali..i odlučili pustiti pa šta bude..
sad iskrivi to uho kad stoji s onom facom upitnom"ko to ide""i "šta je to"..:zubo:..a inače mu bude lijepo-"normalno"..
Mene zanima, koja je razlika (osim u izgledu) između Stafordskog terijera i bul terijera, gleda naravi.
Npr. Koji od njih je recimo, više pas s kojim možeš trčati...?
Nekako mi bul terijer izgleda tromo i ne kao pas s kojim možeš otići na džogging, dok mi Američki staf. terijer izgleda malo manje tromo.
Oba dva su mi prekrasna.
varaš se bulići su puni energije..divljač prava..:cerek:
baci oko na..http://www.ljubimci-forum.com/index.php?board=80.0..tu ima i jednih i drugih..pa vidi malo šta pričaju vlasnici..:mig:
SilvrBckGorilla
25.03.2010., 08:56
jucer me moj iznenadio, pošibao se na kratko s jednim dobermanom i čim sam mu rekao da se smiri odmah je u žaru borbe prestao i sjeo pored mene :D .
Planiram kupiti štene AST,zanima me da li predstavlja problem ako bi on bio sam u stanu od 08-13 i 30 sati,vezano uz odgoj pa nadalje.....Hvala na odgovorima unaprijed
...I zanimaju me uzgajivačnice istih u Hrvatskoj,adrese i sl. inače sam iz Slavonije pa ako ima koja bliže meni ali to je manje bitno
SilvrBckGorilla
25.03.2010., 12:10
Planiram kupiti štene AST,zanima me da li predstavlja problem ako bi on bio sam u stanu od 08-13 i 30 sati,vezano uz odgoj pa nadalje.....Hvala na odgovorima unaprijed
sam?
mislim da bi. kao prvo sve bi zasrao i zapišao :D, a kao drugo psi su "čoporske" životinje, pa im svako (duže) ostajanje bez vlasnika ili drugog psa predstavlja određen stres.
PLAVI GOLUB
25.03.2010., 13:29
ja tu ne vidim problem:ne zna:..dok smo živjeli u stanu imala sam samo kujicu..i ona je svako jutro bila sama,imala je kupatilo i hodnik na raspolaganju..i brdo igrački..kost..prošetala bi ju ujutro i kad sam se vratila,nikad nismo imali ekscesa nikakvih..
ja sam uzela iz ove uzgajivačnice..imaju novo leglo,ostale su im još 3 bebice,pogledaj si malo..http://www.purerudefury.com/amstaff/puppies/.
sretno s astićem..:cerek:
dinozg123
25.03.2010., 18:03
Evo da se pohvalim u utorak idem po svoju stafficu :cerek::cerek: pa me čisto zanima ako netko može preporučiti neke dobre hrane koje se doma mogu složit za štene (ima 2.5 mjeseca). Naravno hranit ću ju i kupljenom hranom, ali me čisto zanima šta se sve doma može složit da je zdravo i jednostavno za napravit.
Pozdrav!
Eto, da se malo javim dugo me nije bilo...
U utorak smo krenuli po svoju stafficu, i na pola puta do zagreba mi se pokvari auto, popravak mala sitnica jedno 5 malih staffiča,
al bmk ostavit cu i auto ako treba al poslje uskrsa krecem ponovo za zagreb, ovaj put cu biti spreman na sve!
Naime ici cu vlakom pa nek se čik proba pokidat, heheh :D
Al ovim putem da pohvalim i čika zvonimir iz quess staffa, koji je bio i više nego susretljiv po svim pitanjima,,, pa evo ovim putem zvonimire i ekipa držte se najbolji ste ;)
josipsplit
06.04.2010., 08:10
zanima me znate li iti jednu uzgajivačnicu u blizini osijeka koja je poznatija i ima neke uspjehe jer ubrzo idem u osijek pa bi otišao posjetiti uzgajivačnicu i pogledati male staforde a možda i kupiti jednog :). i dajte oživite malo forum stavljajte slike i tako :mig:
Pozz treba mi mala pomoc hitno imam malog Americkog Staforda Terijera starog 7 mjeseci i u zadnje mjesec dana mi nejede nist koristio JUNIOR FORMULU i presao na CIBAU nece ni jednu probao mu mjesati nece ni tad samo pojede kad mu istresem na patos i to upo noci pocne jest tomu je sve za cjeli dan sto je pojeo smrsao mi 3 kile pa ako ko zna zasto i ima slican takav isti problem nek da odgovor na ovo pitanje zahvaljujem unaprijed?
I mi sa nasim pesom imamo isti problem... jednsostavno nece jest.. jede svaka dva dana.. trenutno jede Royal Canin ali mu cesto damo piletinu i rizu jel ovu hranu nece.. izgleda kao da je iz afrike dosao..kost i koza. Rekao nam je veterinar da oni u toj dobi, nekoj pubertetskoj znaju odbijat hranu i da to nije cudno.. Mada je nasa zvjer takva vec par mjeseci... Ako si radio pretrage, mi jesmo i sve je ok, onda je ocito ko i ovaj nas bez apetita.. Sada smo nu poceli davat neke konzerve vitaminske, neznam tocno to kao vraca energiju.. jel izgleda ko pravi zgoljo.. jedva hoda
PlaymakerAST
22.04.2010., 12:35
http://profile.ak.fbcdn.net/object2/1930/98/n325315844441_145.jpg
MOJ AMERIČKI STAFORDSKI TERIJER I JA
Knjiga koja donosi odgovore na mnoga pitanja o pasmini i psima uopće.
Ukratko o sadržaju knjige:
Poslije kratkog predstavljanja autora govori se osnovama potrebnim za shvaćanje funkcioniranja pasa,zatim o štenetu(zdrav početak i osnove zdravog odnosa),nakon toga :Čopor,vođa čopora i ostatak ekipe (ozbiljna tematika na kojoj se temelji kvalitetan suživot),potom Disciplina,korekcija,odgoj (kako konkretno pokazati psu što i kako), zatim AST općenito (standard pasmine, povijest i sadašnjost),te slijede-Aktivnosti za Vašeg AST-a (aktivanAST =sretan AST),za ozbiljnjije-Uzgoj (imati leglo ili ne?),pa ono najaktuelnije čega se sjetimo svaki put kada posjetimo veterinara-Zdravlje (najčešće zdravstvene tegobe)-te nepopularna tema koja je jako česta u nas Problemi,problemi,problemi ... (poremečaji u ponašanju i prevencija istih)-te naposlijetku i ono neizbježno:Zakonodavstvo u nas i njegovo značenje za vlasnika AST-a.
Ulomak iz knjige:
Životinja koja je živa cijelim svojim bićem. Pas koji se ne stidi onoga što jeste,pas sa jezičinom do poda,pas koji sumanuto maše repom i pokušava izmamiti pogled,osmijeh ili dodir.Terijer tipa bull nastao u vremena kada se valjalo izboriti za svaki zalogaj hrane. Navikao na rad za čovjeka ,u korist čovijeka - nikada protiv čovjeka.Terijer koliko je i bull, bull koliko je i terijer- vječita borba terijera i molosa unutar njega samoga mu ne dozvoljava da bude ravnodušan-niti ikoga ostavlja ravnodušnim. AST je univerzalan pas. Poput onih sekundnih ljepila koji lijepe svetako se i on lijepi za srce. Dajte mu malo prostora i već je tu negdje. Nije smrknut-nego samo strancima tako izgleda (“samo se tako češlja”). Od ranog jutra do zalaska sunca može biti uz Vas, može Vam se diviti, može Vam služiti,može Vas učiniti ponosnima, može Vas slušati....može-ukoliko znate s njim.
Ukoliko ste spremni za njegovu dobrobit stisnuti zube i postaviti ga na njegovo mjesto dok se traži. Vječito nasmijani teenager, dvorska luda a ujedno i gospodin. Gledati ga kako trči, svakim zamahom poput savršenog stroja sve bliži cilju, kao da leti , kao da ne dodiruje tlo. Staford!-zvuči čvrsto, zvuči grubo... i izgleda tako- a što je zapravo izgled? Mišić na mišiću, jaka vilica,i prodoran pogled. Iznimne snage za svoju veličinu....živo zainteresiran za svoju okolinu..... njegova hrabrost je poslovična.
Uvijek mi se ove rečenice vrzmaju po glavi-text star oko 70.godina.Pokušavam si zamisliti takvog psa i odjednom vidim sve moje pse. Ali kako da na ovaj komad papira stavim ono što osjetim svaki puta kada ih vidim, kada nam se pogledi sretnu? Kada od mene očekuju komandu, znak ili pak mig, da im dam do znanja što želim od njih i da ih usrećim osječajem koji će tada ispuniti njih. Osječaj svrhe,osječaj da su korisni svome čoporu-da rade ono što kao pse tisućama godina uzgajamo-služe.Služe i bivaju nagrađeni.
AST-Američki? da-Američki!to je Amerikanac od glave do pete.Gdje kroči nogom i obilježi teritorij-kao da je njegova rodna gruda-susjedov travnjak,livada pored auto-puta, Irak,Afganistan....whatever. Stafordski? Neka je ovaj pridjev zemljopisnog karaktera,ipak govori o kraju iz koga dolazi barem ideja o stavljanju u registar i legaliziranju cijele mu “familije”-a i ne zvuči loše. Terijer? Čovjek je u svojoj dugoj povijesti stvorio pse koji donose, odnose, tjeraju, čuvaju, napadaju, brane, slijede i šta već sve ne rade. Zajedničko svima njima je da u interakciji s čovjekom obavljaju zadatak. Terijer(tera=zemlja) je dizajniran (osmišljen) da se uvuče u rupu pod zemljom i da obavi posao. U rupi, u mraku u uskom kanalu suočen sa životinjom koja se brani na život ili smrt. Nema čovjeka u rupi, on čeka vani, a ti se dragi terijeru- snađi kako znaš i umiješ! Nije jednostavno kao nanjuštiti trag, pokazati gdje se skriva lovina, skočiti u vodu i donijeti upucanu Twitty ili već što. ”Snađi se buraz!”, a čovjek čeka. Čovjek čeka i ne treba ga iznevjeriti, treba ispuniti njegova očekivanja. Terijer je istovremeno-hrabro, snalažljivo i čvrsto pseto koje tvrdoglavo ustraje u svom zadatku i ispunjava očekivanja onog frajera koji čeka.
Cijeli paket- od imena i prezimena, preko ratničke prošlosti, volje i želje za zajedničkom budućnosti, do vječite spremnosti na sve izazove, igru, vic ili topli dodir- sve je to AST.
Ponosan sam i počašćen što ih posjedujem nekoliko. Posjedujem ja njih a oni dio mene. Dio mene koji teži životu u skladu sa majkom prirodom. Čitao sam neke knjige o prošlim životima,o karmi i drevnim duhovima. Nisam ih sve u potunosti razumio, ali razumijem ove moje“beštije”, četveronožne čuvare mojih snova. Razumijemo se kada se u rano jutro vratim iz Discoteke ili noćnog cluba, kada ih pustim da me ponjuše, da me osjete -da mi se raduju. Kada ih pustim da mi skinu s uma sve ljudske frustracije i komplekse koji se nakupe oko mene na mjestima koje ljudima služe za zabavu. S njima mogu biti ono što jesam, ono što osječam iznutra-mogu biti i namrgođen i ljut,a opet i sjetan. Ne moram im objašnjavati ništa-oni su tu, spremni! Spremni za mene, spremni za danas , spremni za sutra.Spremni i sposobni da služe,praštaju i vole .
Svijetovni život je zamišljen kao igra u kojoj se cijeni snaga,odlučnost i upornost. Duhovni kao sfera gdje vladaju dobra volja , plemenitost i poniznost. Stavite sve to u paket koji bi trebao biti čovjekov najbolji prijatelj i dobiti ćete AST-a. Možda nekada pretjerujem u svojim nastojanjima da opišem ovo biće. Možda! Ipak, da me netko upita koja životinja bih želio biti i u čijoj bi se koži najbolje osječao- neka ne zamjere druga divna stvorenja- odgovor je samo jedan - AMERIČKI STAFORDSKI TERIJER.
josipsplit
23.04.2010., 09:51
je li tu knjigu moguće posuditi u knjižnici ili se samo može kupiti?
PlaymakerAST
23.04.2010., 22:48
je li tu knjigu moguće posuditi u knjižnici ili se samo može kupiti?
S obzirom da je tek drugi tjedan od izlaska knjige i da dogovori s distributerima nisu gotovi,niti knjižnice(osim ove kod nas u Poreču) ne maju navedenu knjigu-ali se radi i na tome.
SilvrBckGorilla
26.04.2010., 12:14
kolika je cijena?
zeleni92
27.04.2010., 12:58
Knjiga košta 129 kn plus poštarina, knjiga je zbilja izvrsna!!! Lijepi pozdravi!!!
Terijer(tera=zemlja) je dizajniran (osmišljen) da se uvuče u rupu pod zemljom i da obavi posao. U rupi, u mraku u uskom kanalu suočen sa životinjom koja se brani na život ili smrt. Nema čovjeka u rupi, on čeka vani, a ti se dragi terijeru- snađi kako znaš i umiješ! Nije jednostavno kao nanjuštiti trag, pokazati gdje se skriva lovina, skočiti u vodu i donijeti upucanu Twitty ili već što. ”Snađi se buraz!”, a čovjek čeka. Čovjek čeka i ne treba ga iznevjeriti, treba ispuniti njegova očekivanja. Terijer je istovremeno-hrabro, snalažljivo i čvrsto pseto koje tvrdoglavo ustraje u svom zadatku i ispunjava očekivanja onog frajera koji čeka.
I]
Drago mi je knjiga napisana za obicnog covjeka obicnim, svima vrlo razumljivim rijecima. Dakle za razliku od strucne literature i raznih enciklopedija, ima jako puno zanimljivih podataka koji nisu ukraseni strogo strucnim nazivima.
Bas mi je drago da je izasla ijedna knjiga kod nas o staffordima, posebno kad sam procitao nekoliko ulomaka, ja sam odusevljen i svaka cast!
PlaymakerAST
03.05.2010., 11:07
Hvala na lijepim komentarima vezanima uz knjigu MOJ AMERIČKI STAFORDSKI TERIJER I JA.
Ovih dana će se moći kupiti i u Tisak media.
sky2010
14.05.2010., 09:09
pozdrav svima
imam prekrasnu malu staficu ima 9 tjedana i zanima me što da radim da joj uši pravilno rastu...da li je dosta da izbjegavam diranje po ušima ili postoji jos koji trik? hvala unaprijed
bog svima...:)
Evo Don je 10.05. napunija 3 mj., primio zadnje cjepivo i napokon može vanka...ne zna se tko je sretniji, on ili mi???
Imam par pitanja pa ako neko ima volje i vremena da mi odgovori :cerek:
prvo;
Hranim ga 3 puta dnevno i to izmiješam svaki put Eukanubu puppies i Hills konzervu za štence. Probala sam mu miješat Hills granule (kupila 15 kg) i konzervu ali nekako mi se čini da više voli Eukanubu. Kao nagradu mu dam i par Euk.Healthy extras keksića. Prekjučer ga vet. izvaga i i ima 10,8 kg. Da li mu treba dodavati nekakvo povrće (kuhana mrkva??) ili voće (komadić jabuke), jaja ili nešto treće...naslušam se svega i svačega vanka, a njegov vet. mi isto nije ništa konkretno savjetova??? kaže da to svatko bira prema vlastitom nahođenju i da zna puno slučajeva gdje psi jedu jednu te istu hranu cijeli život i da im ništa ne fali...:ne zna:
Ima li neko od vas vlasnika odraslih pasa ikakav savjet??
drugo;
Čim je stiga učili smo ga da nuždu obavlja na peleni i svaki uspjeh nagrađivali. Čak mi se čini da je u tome postao i lukav: popiški par kapi i čeka keks, pa pije i opet malo piški i opet čeka.....a kad izbaci "minu" stoji pored nje ponosno i važno ko da je "milion dolara" u pitanju...uvijek ga pohvalimo, pomazimo i dobije keks...ali zadnjih par dana počeo je to radit po čitavom stanu. Tapet mi je zapiša na 100 mista, sobe "označio", ispod stola bude svašta, bezobrazno gleda u oči i piški po parketu...ajme
Ne znam zašto je to počeo radit??
Ufff, šta sam ga ocrnila....a ustvari luda sam za njim...jedva čekam doć s posla i provest popodne s njim. Danas ću ga odvest na Žnjan da vidi more. Inače je lud za vodom. Odmah sam ga učila da se svaki dan peru šapice i ne može dočekat da ga uvalim u kadu (nisam ga još čitavog kupala,samo šape i pišu :o)
lijep pozzz svima...
I naravno par slika od prije 3-4dana...
"smrtno ozbiljan" na dan kad je napunio 3 mj.
http://img201.imageshack.us/img201/2184/29200124325921575416575.jpg (http://img201.imageshack.us/i/29200124325921575416575.jpg/)
jedino su stolice ostale na balkonu
http://img189.imageshack.us/img189/4957/29320123506449089116575.jpg (http://img189.imageshack.us/i/29320123506449089116575.jpg/)
omiljena poza za sunčanje
http://img513.imageshack.us/img513/1654/30791123688697645216575.jpg (http://img513.imageshack.us/i/30791123688697645216575.jpg/)
P.s. Još jedno pitanje jer vidim da se to na zadnjoj slici vidi,a vet. mi o tome nije znao ništa reći..
Naime, na repiću mu se pojavila svijetla prugica i dlaka je tu nekako drukčija, grublja,kao da fali onaj površinski fini sloj...nisam primjetila da ga je uspio na tom mjestu ugrist iako uporno pokušava. Počeo je mijenjat dlaku i dosta otpada. Da li je netko imao slično iskustvo i hoće li se to mjesto obnovit??
znam da sam malo ugnjavila,ali...sve me zanima,pa eto...:D
Inače bi slike trebale ić tu. (http://www.forum.hr/showthread.php?t=514539&page=11)
Pa i je to manje više po svom nahođenju. Čak ni ne sumnjam da ima pasa koji cijeli život jedu jedno te isto, ali ni ja ne bih cijeli život htjela jest jedno te isto i znam da pokušam svom svaki dan davat isto, jednostavno bi mu dosadilo i ne bi htio jest.
Pa u svakom slučaju svašta možeš radit. Možeš mu skuhat rižu s piletinom, možeš i ubacit povrća. Možeš mu skuhat i palentu s nekim mesom, može jest jogurt, sir itd. Jogurt posebno pomaže ako se psu ne jede suha hrana. Čim se gore stavi malo jogurta većina njih promijeni mišljenje. Mlijeko naravno ne, i tako. Nije da mora stalno jest suhu hranu i konzerve. Kad sam imala staforda jeo je isto kao i sadašnji pas. Bilo je tu suhe hrane, piletine, jogurta, tune, jetrica, srca, grkljana, plućica, riže. Ponekad i neko jaje tu i tamo ali ne prečesto itd. Pokoja konzerva također.
Uvijek smo ih hranili raznoliko, nikad s ničim nismo pretjerivali i sve je bilo ok. Tako da stvarno, kako kome paše. A nijedan od pasa nikad ne bi neprestano jeo suhu hranu i konzerve pa čak i da nam se nije dalo, morali smo mijenjati.
josipsplit
15.05.2010., 13:44
nea 37 vidim da si napisala da ćeš ga voditi na žnjan, to znači da si iz splita (ako nije problem koji kvart) ili si iz okolice?
josipsplit
03.06.2010., 13:26
je li zna možda ko dali će biti brzo koja izložba u okolici splita?
dobio sam stene američkom staford terijera i sve je u redu ali stalno grize sve oko sebe a tako pokusava i mene jeli to normalno ili je to uobičajno i kako to popraviti:confused:
ktrgovec
11.06.2010., 21:04
Bok!
Ovako, prije svega svima lijep pozdrav!
Ja sam Kristijan iz Zagreba, staforde OBOZAVAM, trenutno imam pekinezera starog 10 god, a staford dolazi uskoro za cca 10 dana , zakaparen je!
..mislio sam da znam sve o njima, cito sam forume , raspitivo se kod puno ljudi... al sad viidm da neznam nista ili je to od nervoze jer to je ipak moj staffy.
..znam da je ovo pitanje vec sigurno postavljeno puno puta al molio bi savjete i vase misljenje oko sljedeceg :
naime sinoc sam dosao kod covijeka da "samo" pogledam stence, a nakraju sam jednog i kupio, naime starci to jos neznaju :) problem je taj sto stenci imaju 35 dana , a gospodin naprosto inzistira da udomi psa za 10 dana znaci tada ce imat 45 dana ili 6 tjedana, na svim forumima ljudi govore to je mlado treba najmanje 8 tjedana,.. sad sto napraviti? covijek se bas i ne brine najbolje za njih ima ih puno i zeli ih se rijesit sto prije., sto se tice brige znam da bi se ja puno bolje brinuo za njega, al sto se tice njegove mame - to nemogu zamjenit.. e da zaboravio sam rec da ih on vec sad dohranjuje sa kuhanom piletinom, malo mljeka al obicnog, sto mi se ne svida. pitao sam ga dali je cijepio stence kaze da nije, toga me isto strah da ne dobije stenicnjak, samo im daje mast za ciscenje od glista,. (za cijepljenje sam provijerio na vise mjesta - jedan veterinar mi je rekao da nema veze da ga ja cijepim kad ga uzmem, a uzgajivacnica "crvena munja kennel" su rekli da je trebao vec sa tri tjedna primit cijepivo i da cca 10 dana mora bit u karanteni valjda. bojim se neznam sta da napravim a jako volim stafija i taj mi je bas priraso srcu., kasnije cu ja jos imat 100 pitanja :) bez brige druzit cemo se , al polako jedno po jedno.. da se malo naucim i cujem nesto pametno..
Hvala!
p.s. ja vec nabavio sve da ga docekam : ceka ga zamjena za majcino mljeko u prahu i od royal cannu starter 4 kg, dali je to ok, i dali treba jos sto?
ktrgovec
12.06.2010., 08:34
hvala na odg. !
..ovaj jedan link jos nisam gledo.. al nije to poanta, to sam ja sve vec ispregledo , zanima me misljenje od nekog od vas ; sto se tice odvajanja od majke sa vec 6 tjedana, ponavljam ne na moju inicijativu vec na zahtjev vlasnika, i na to sto pas jos nije cijepljen nego ce se cijepit prvi puta cim/kad ga ja uzmem.
toga me strah dali ce bit sta negatvno, vasa iskustva i slicno
hvala
s 8 tjedana pa sto ja sam svoga dobio s 5 tjedana i sve je u redu s njim:kava:
jackie610
17.06.2010., 23:12
dobio sam stene američkom staford terijera i sve je u redu ali stalno grize sve oko sebe a tako pokusava i mene jeli to normalno ili je to uobičajno i kako to popraviti:confused:
Poz Duje,ispočetka grizu sve što dohvate,tako je i moj,ali nemoj mu to dopustiti.Kada te krene gristi,ili nešto što neželiš da grize,glasno se izderi NEE i daj mu njegovu igračku da nju grize.Tako sam ja radio sa svojim Yinom i shvatio je brzo što smije a što nesmije.
Ljubovija
18.06.2010., 20:37
Pozdrav svima....ja sam postao vlasnik staforda,ima 6 meseci i nisu mu kupirane usi,ja bi zeleo to da mu uradim,jer mi je mnogo lepsi sa kupiranim usima,ali neki mi ljudi kazu da sam zakasnio za to i da to treba da se radi do 4 meseca...pa mene zanima da li je to istina,ili ne.....???
zeleni92
18.06.2010., 22:53
vrlo jednostavno zakon jedonesen 2006 a mislim da je 1.1.2007 (mozda se i varam ali ajmo uzet da je taj datum) stupio na snagu.
Kopirano od lefti!!!
Jimmy23
18.06.2010., 23:15
Poz Duje,ispočetka grizu sve što dohvate,tako je i moj,ali nemoj mu to dopustiti.Kada te krene gristi,ili nešto što neželiš da grize,glasno se izderi NEE i daj mu njegovu igračku da nju grize.Tako sam ja radio sa svojim Yinom i shvatio je brzo što smije a što nesmije.
Da, nagradi ga igračkom jer te grize :rofl:
Ljubovija
19.06.2010., 13:23
vrlo jednostavno zakon jedonesen 2006 a mislim da je 1.1.2007 (mozda se i varam ali ajmo uzet da je taj datum) stupio na snagu.
Kopirano od lefti!!!
Mene zanima samo da li smem da mu kupiram usi iako ima 6 meseci,jer mi neki kazu da ne bi smelo,jer stene ne moze d podnese taj bol,itd....zanima me dali je totacno,ili smem da mu sada kupiram usi....?
Misery's Crown
19.06.2010., 14:06
Mene zanima samo da li smem da mu kupiram usi iako ima 6 meseci,jer mi neki kazu da ne bi smelo,jer stene ne moze d podnese taj bol,itd....zanima me dali je totacno,ili smem da mu sada kupiram usi....?
NE, ne smijes jer zakonom nije dopusteno/kaznjivo je (zbog nanosenja nepotrebne boli zivotinji).
To nije nagradivanje, nego usmjeravanje psa na stvari koje smije gristi (uz jasnu zabranu koje ne smije) i ta metoda radi sasvim dobro u pravilu (s time da nema potrebe derati se na psa - mirno se kaze "ne", prekine igra/mazenje i da mu se igracka koju smije gristi; psi dosta brzo shvate razliku).
jedna mala 23
02.07.2010., 15:48
Kako se ponašati ako vidite lutalicu staforda? Nedavno sam naletjela na jednog i samo je prošao pored mene, nije me ni pogledao....ima li smisla ako vam se približi dati mu nešto za jesti ili sl. da se "sprijateljite" ili nešto slično?
:ne zna: Ne kužim. Pa i ko svakom lutalicom. Ako mu želiš i možeš pomoći odvedeš ga vetu na očitavanje čipa, daš mu jest, zbrineš ga, udomljavaš... Ako ne, okreneš glavu i odeš.
toni_os
02.07.2010., 16:46
Imam jedno pitanje: jel netko možda zna kad je neka izložba u Osijeku, ako je uopće ima? puno hvala na odgovorima.
na kraju ljeta je velika i lijepa međunarodna izložba u Osijeku!
i to spojena s Vukovarskom nacionalnolnom izložbom!
trebao bi to biti jako lijep slavonski kinološki vikend
:)
više na stranicama hks-a:
http://hks.hr/SLAVONIA/index.html
ps.tradicionalno dosta jaka izložba što se amstaffa tiče!
toni_os
03.07.2010., 03:25
Ajde hvala ti puno, čuo sam da je pred kraj ljeta u Osijeku ali eto došao sam po točne informacije. Pošto obožavam te pse, a trenutno nemam vremena da imam psa i da se o njemu brinem kako treba, htio bi makar otići malo na izložbu pa da mi duša bude mirna :)
Ma nemoj ni ići ,jer su toliko slatki:cerek: da ćeš pasti u napast i sa jednim krenuti kući:D
Da sam malo bliže i ja bih došla
LP tebi i Osjeku i svim stafićima!!:top:
toni_os
05.07.2010., 17:31
Hvala na pozdravu.. :D
heh, i ja se toga bojim. Sigurno ću doći u napast.. Al moram to vidjeti! jadni psi tamo kad ih ja počmem gnjaviti.. ako budem smio :D
TurbulentFluid
14.07.2010., 09:32
Mudar si! :top:
Psići grizu sve što stignu jer im rastu zubići, što je vrlo neugodno. Sam se ne sjećaš tog perioda, ali i ljud-bebe rade istu stvar... :rolleyes:
pozdrav, zanime me dali mi itko može dati imena i/ili web stranice od uzgajivačnica ast-ova u zagrebu, te dali netko ima ikakva iskustva s njima, puno hvala unaprijed na odgovoru.
Bok!
Evo kapario sam AST-a, čekam ju još tjedan dana, idući četvrtak bi trebala doći kod nas... Zanima me otprilike koja im je dužina, jer visinu otprilike znam, ona piše na netu. Zanima me to jer sutra planiram raditi kućicu pa da znam... U pravilu bi kućica trebala biti širine 100cm, dubine 100 cm, i visine 80 cm... Radio bi onako da zadnja strana bude višlja, a prednja niža, a cijeli prednji kraj kao otvoren, a po potrebi vratašca sa žicom da ima svjetla.. Jel to dovoljno da pas unutra spava, da to bude njegovo mjesto od prvog dana do krajnjeg rasta. Te dimenzije sam odredio jer taman imam tu širinu u jednom zidu u stanu i taman bih mogao to tamo smjestiti.
Pošto živim u stanu, naravno radim, ali pas neće biti sam dnevno više od 3 sata. Pa sam gledao one box-ove u pet centru, ali to mi je preskupo. ( cca 900 kn)
Zato sam odlučio napraviti kućicu, nekako mi ljepše i izgleda nego taj box.
Čitao sam na netu o odgoju pasa, pa me zanima točno što je to ŠIJA? Jer se spominje kao protresanje psa tako da ga uhvatim za šiju, u slučaju da ne sluša.. Nemojte misliti da ću to odmah raditi samo me zanima da znam o čemu se priča.
Opet o odgoju. Kako da psa oslobodim naredbe koju sam mu zadao. Na koji način, kojom rječju. Kako to ide..
To je isto malo ostalo nejasno od teksta što sam pročitao.
To bi bilo to. Imat ću sigurno još pitanja, ali ovo je zasad to...
Pozdrav!
Sva pitanja koja imaš što se tiče odgoja psa ti je bolje postavljat na temi "Dresura i odgoj pasa", jer će ti tamo puno prije netko odgovoriti pošto su to čisto općenita pitanja koja se ne odnose samo na ovu pasminu, a tema je vrlo posjećena i puno ljudi ju čita. A i ti ljudi koji bi ti tamo odgovorili možda ne gledaju ovu temu.
Kućica koju je moj staford imao je bila i manja od tog, i sasvim fino je stao u nju.
Pitanje:
Koliko štenetu davati hrane? Koristim suhu hranu koju namočim 2-3 sata prije nego joj dam.. A hrana je Taste of wild iz Amerike. I hranim ju 4x dnevno. To je preporuka od uzgajivača, ali mi nisu znali reći točno otprilike gramažu po obroku...
Hvala! :top:
Pitanje:
Koliko štenetu davati hrane? Koristim suhu hranu koju namočim 2-3 sata prije nego joj dam.. A hrana je Taste of wild iz Amerike. I hranim ju 4x dnevno. To je preporuka od uzgajivača, ali mi nisu znali reći točno otprilike gramažu po obroku...
Hvala! :top:
Pise li na hrani da ju moras mociti ranije?
Psicu ti je potrebno 4-5 puta dnevno kada je jos tako malen, kasnije se ucestalost obroka smanjuje. Ja mojoj jednostavno uvijek drzim u padelici bar malo klope pa si ona prosece i njupa kada ogladni... Moja retriverica po obroku (ono kada je bas vrijeme za obrok) dobije pune "sake" hrane- znas kada kazu drzim je ko kap vode na dlanu pa naprave bazencic sa sakom? E pa spojis tako oba dlana jedan pokraj drugog i to je mjera! Nadam se da sam bila imalo jasna! :lol:
Evo da pokusam vizualno docarati- http://www.fotolia.com/id/9310931
amstaff123
09.08.2010., 12:53
Novi sam vlasnik amstaffa, i ako je bilo prvi par dana velikih problema jer je odbijao svu hranu odjednom je poceo jesti i sad se jako dobro oporavlja i naravno puno je zaigran. E sad me jako zanima dali iko u Osijeku ili okolici zna za neku skolu za pse jer bi ga jako rado tamo odveo. Bit ce slike uskoro pa da mi kazete sta mislite, preljep je mali, cijeli tigrast osim na prsima. :))
Bellobel Kennel
09.08.2010., 16:00
Novi sam vlasnik amstaffa, i ako je bilo prvi par dana velikih problema jer je odbijao svu hranu odjednom je poceo jesti i sad se jako dobro oporavlja i naravno puno je zaigran. E sad me jako zanima dali iko u Osijeku ili okolici zna za neku skolu za pse jer bi ga jako rado tamo odveo. Bit ce slike uskoro pa da mi kazete sta mislite, preljep je mali, cijeli tigrast osim na prsima. :))
Pozdrav,što se tiče škole za pse postoji u Čepinu i ide se u mislim dva tečaja godišnje ili po potrebi.
Napiši koliko je star,malo o njemu i roditeljima,nadalje,ako je štene niti ne treba ići u kontakt sa drugim psima dok ne primi sva cjepiva i ne stekne imunitet.
Najviše mu sada treba je hrana ,spavanje,malo igre,a malo kasnije druženje sa psima i ljudima,a za školu je još prerano.
pozdrav
Bellobel Kennel
amstaff123
09.08.2010., 16:44
ma mali je on jos sad ce tek 2 mjeseca pa se jos igramo snjim ali za kasnije to pitam jer stvarno zelim imat dobrog psa i posvetit mu sto je vise vremena moguce i trening zelim odradit mozda cak vise zbog sebe da naucim sto vise o tim stvarima.
Rio je cistokrvan i uzeo sam ga preko oglasa, nema papire jer mi to nije tolko bitno bilo na pocetku, iako sam svjestan kolko bi bi bilo bolje da sam uzeo iz kontroliranog uzgoja ali volim pse tako da sam siguran da cu za jedno godinu dana kad Rio malo poraste uzet jos jednog sa papirima.
Nisam znao za tu skolu u cepinu, morat cu nekako kontaktirat voditelje.
Tebi puno hvala na informacijama
ma mali je on jos sad ce tek 2 mjeseca pa se jos igramo snjim ali za kasnije to pitam jer stvarno zelim imat dobrog psa i posvetit mu sto je vise vremena moguce i trening zelim odradit mozda cak vise zbog sebe da naucim sto vise o tim stvarima.
Rio je cistokrvan i uzeo sam ga preko oglasa, nema papire jer mi to nije tolko bitno bilo na pocetku, iako sam svjestan kolko bi bi bilo bolje da sam uzeo iz kontroliranog uzgoja ali volim pse tako da sam siguran da cu za jedno godinu dana kad Rio malo poraste uzet jos jednog sa papirima.
Nisam znao za tu skolu u cepinu, morat cu nekako kontaktirat voditelje.
Tebi puno hvala na informacijama
Ako se ne varam, po pravilniku HKS-a štene se ne smije prodati prije 8 tjedana i mora biti 1 x cijepljeno zaštitnim cjepivom! Tako da stene koje uzmes prije navrsenih 8 tj ni ne moze imati legalno papire.
Prva se socijalizacija odvija u leglu (0-8/12 tj.) pa je najbolje pustiti da se svi procesi prirodno odviju.
Ali sto je tu je, ovo ti je samo da znas kod kupnje slijedeceg :D
Stene je sada JAKO malo i posteno ces se nacekati prije nego sto bude moglo u kontakt sa ostalim psima- prije 3. cijepljenja ne smije!
Osnove, tj. stvari koje bi ionako naucio u skolici ga mozes i sam nauciti. Skolice su meni ok za socijalizaciju pasa i za ucenje izvrsavanja naredbi uz ometanje ali sve te osnove su lako poducljive i kod kuce.
Naredbu koju mora sto prije savladati je "ne". To je osnova svega! Vise o dresuri mozes pronaci na topicu dresura i odgoj pasa :D
Svi su stenci znatizeljni i lako ce nauciti tu jednu naredbu! Sve ostalo je stvar volje, ljubavi i truda.
I opet te podsjecam- ono je sada malena beba i kao sve male bebe zeli samo ljubav, klopu i san!:cerek:
Btw. kad pocnes dresuru zaboravi fino na fizicko kaznjavanje psa i slicne gluposti koje si mozda cuo, kazna je samo za situacije koje su po zivot opasne. Moja je dobila po guzi (i to ne konkretni udarac nego malo jace tapsanje da shvati da je ipak ne mazim) kad se zaletila na auto i nikad vise je ne planiram tako kazniti. Sve ostalo se moze rijesiti na druge nacine a meni je ovo najbitnija stvar koju mora znati. Ako psa fizicki kaznis kada je manja stvar u pitanju (demoliranje namjestaja) pas nece ozbiljno shvatiti situaciju kada je kriticno da zapamti zauvijek da je "ne" po toj temi "NE".
Ne kazem da mislim da bi to napravio ali eto, samo upozorenje za svaki slucaj :D
Rio je cistokrvan i uzeo sam ga preko oglasa, nema papire jer mi to nije tolko bitno bilo na pocetku,
I jos samo jedna sitnica zakonske naravi. Ako se ne varam, prema zakonu RH svi amstaffi bez rodovnice se tretiraju kao pit-bulli sto znaci da moraju biti sterilizirani i da je njihov daljnji rasplod ilegalan.
Tako da ti u snu ne padne napamet uzeti npr zenkicu sa papirima pa da je ovaj jednog dana oplodi. Onda si u problemima i ne mozes prodavati leglo osim preko oglasa i samo ljudima koje nije briga o podrijetlu psa bez obzira sto je cistokrvan. Jesi li 100% siguran da je ovaj tvoj cistokrvan? Jesi li vidio rodovnike Riovih roditelja? Jesi ih pitao kako to da stenci nemaju papire?
Ja znam da cu imati puno posla i troskova ako odlucim ovoj mojoj dati da ima stence ali kako drukcije biti siguran da ce sa stencima biti sve ok...
Sa razlogom postoje sva testiranja prije nego pas dobije dozvolu za rasplod. Bitan je karakter psa, njegovi urodjeni instinkti... Svasta!
Ovo ne kazem da te isprepadam ili uvrijedim nego samo da znas u sto se upustat :D
P.S. Rio je prekrasan! :cerek:
Prava steta sto nema papire jer bi mogao izrasti u divnog psa a nikad ne znas da li bi se htio i u izlozbenim vodama okusati!
amstaff123
10.08.2010., 13:46
I jos samo jedna sitnica zakonske naravi. Ako se ne varam, prema zakonu RH svi amstaffi bez rodovnice se tretiraju kao pit-bulli sto znaci da moraju biti sterilizirani i da je njihov daljnji rasplod ilegalan.
Tako da ti u snu ne padne napamet uzeti npr zenkicu sa papirima pa da je ovaj jednog dana oplodi. Onda si u problemima i ne mozes prodavati leglo osim preko oglasa i samo ljudima koje nije briga o podrijetlu psa bez obzira sto je cistokrvan. Jesi li 100% siguran da je ovaj tvoj cistokrvan? Jesi li vidio rodovnike Riovih roditelja? Jesi ih pitao kako to da stenci nemaju papire?
Ja znam da cu imati puno posla i troskova ako odlucim ovoj mojoj dati da ima stence ali kako drukcije biti siguran da ce sa stencima biti sve ok...
Sa razlogom postoje sva testiranja prije nego pas dobije dozvolu za rasplod. Bitan je karakter psa, njegovi urodjeni instinkti... Svasta!
Ovo ne kazem da te isprepadam ili uvrijedim nego samo da znas u sto se upustat :D
P.S. Rio je prekrasan! :cerek:
Prava steta sto nema papire jer bi mogao izrasti u divnog psa a nikad ne znas da li bi se htio i u izlozbenim vodama okusati!
Kad sam tamo dosao i vidio u kakvom su stanju psi jednostavno nisam mogo neuzet psa, sa 6 tjedana ih je tip odovjio od majke, hranio ih hranom sto i oni jedu, vidio sam u zdjelici pire krompir sa nekim komadima mesa i veliki sam ljubitelj zivotinja i nisam to mogao gledat i morao sam uzet barem jednog. Papire sam od oca vidio ali majka ih nema i mozda ce neko reci da je lose sto sam ga uzeo ali ja mu zelim pruzit sto vise sto tamo nebi mogao imati.
Nije meni do novaca tako da se neplaniram bavit prodajom stenica, da imam pse sa papirima bila bi to druga prica sa skroz drugom literaturom koju bi morao prolazit. Trenutno mi je samo bitno da Rio izraste u stabilnog psa.
Bellobel Kennel
10.08.2010., 14:08
Nije meni do novaca tako da se neplaniram bavit prodajom stenica, da imam pse sa papirima bila bi to druga prica sa skroz drugom literaturom koju bi morao prolazit. Trenutno mi je samo bitno da Rio izraste u stabilnog psa.
Pozdrav,nemoj misliti da se novac pravi i stječe poštenim uzgojem pasmine koju se voli,jer računica tu jednostavno ne postoji.
Nadalje,zašto bi trebala biti druga priča,sa drugom literaturom da Rio ima papire,koja je razlika,jel treba nekavlitetnije jesti ili što?Razlike nema,volit ćeš ga kao da je svjetski prvak,malo si to ishitreno to napisao i to shvaćam.
Humano si postupio,sve u redu,ali budi uz njega kao da ima najbolje papire koje može imati i pruži mu sve što treba.
pozdrav
Bellobel Kennel
P.S.Luxy,u pravu si i sve si lijepo napisala i objasnila
Kad sam tamo dosao i vidio u kakvom su stanju psi jednostavno nisam mogo neuzet psa, sa 6 tjedana ih je tip odovjio od majke, hranio ih hranom sto i oni jedu, vidio sam u zdjelici pire krompir sa nekim komadima mesa i veliki sam ljubitelj zivotinja i nisam to mogao gledat i morao sam uzet barem jednog. Papire sam od oca vidio ali majka ih nema i mozda ce neko reci da je lose sto sam ga uzeo ali ja mu zelim pruzit sto vise sto tamo nebi mogao imati.
Ma ovo je onda potpuno druga prica. Svaka ti cast sto si uzeo pesonju.
Jedini je problem sto kada kupis psa od takvog covjeka on to shvati kao poticaj da ih opet prodaje tj da ide na novo leglo sto bi se takvim ljudima trebalo zabraniti. Ja bi tom covjeku sve pse oduzela, da se mene pita!
Ne kazem da si pogrijesio jer bilo je ili pustiti da psi pocrkaju i porazbole se od takve prehrane ili spasiti bar jednog od preranog i otkrutnog kraja! Jako puno kosta imati dobro leglo, bar koliko sam si ja nekako izracunala, ako to radis korektno. Vec sam negdje na forumu pisala o kupnji ove moje koja je imala sve pogodnosti koje stene moze imati a dosla me 200 Eura. Onaj tko ce ti prodati psa za te pare (sa tako finim rodovnikom+2x cijepljena+tip se u 4 ujutro probudio da bi otisao u Zg po stene koje mu je kod zene bio+vozili su mi psa o svoj trosak iz Zg u Rijeku) ne zaradi bas puno, ako i uopce, i to radi iz ljubavi prema psima. Takvima bi i puno vece pare dala samo da nastave sa dobrim poslom!
amstaff123
10.08.2010., 15:05
Pozdrav,nemoj misliti da se novac pravi i stječe poštenim uzgojem pasmine koju se voli,jer računica tu jednostavno ne postoji.
Nadalje,zašto bi trebala biti druga priča,sa drugom literaturom da Rio ima papire,koja je razlika,jel treba nekavlitetnije jesti ili što?Razlike nema,volit ćeš ga kao da je svjetski prvak,malo si to ishitreno to napisao i to shvaćam.
Humano si postupio,sve u redu,ali budi uz njega kao da ima najbolje papire koje može imati i pruži mu sve što treba.
pozdrav
Bellobel Kennel
P.S.Luxy,u pravu si i sve si lijepo napisala i objasnila
Nismo se razumili, kad sam reko da mi nije do novaca mislio sam na onaj dio sto me luxy upozori da nekupim sad zenku sa papirima pa da ih parim.
A sto se tice druge literature mislio sam stvari oko zakona i raznih regulativa jer sigurno postoje neke prijave poreza na stenice ili uzgajivacnice oko kojih bi se trebo upoznat kad bi ulazio u tako nesta jer valjda nije sve u tome da imam 2 psa koja cu parit dobit papire i prodat ih a i nacin dobivanja tih papira mi nije jasan, zatim izgradnja dovoljno prostora i takve stvari. Nisam mislio na kvalitetu odnosa prema psu jer Riu pokusavam omogucit najbolje sto mogu. Hranim ga sad sa Royal canin starter i na vreci pise da bi trebo dobivat od 200-250 grama na dan zar nije to malo puno za stene od 2 mjeseca, jer mi se poceo malo debljati?
I jos me zanima kakvu bi mu kost mogo dat da malo manje grize, svacam da ima problem sa zubima ali igracke ga nezanimaju uopce a zadnja 2 dana je poceo namjestaj grist a to mi nije nikako prihvatljivo. na NE se neobazire uopce.
Nismo se razumili, kad sam reko da mi nije do novaca mislio sam na onaj dio sto me luxy upozori da nekupim sad zenku sa papirima pa da ih parim.
A sto se tice druge literature mislio sam stvari oko zakona i raznih regulativa jer sigurno postoje neke prijave poreza na stenice ili uzgajivacnice oko kojih bi se trebo upoznat kad bi ulazio u tako nesta jer valjda nije sve u tome da imam 2 psa koja cu parit dobit papire i prodat ih a i nacin dobivanja tih papira mi nije jasan, zatim izgradnja dovoljno prostora i takve stvari. Nisam mislio na kvalitetu odnosa prema psu jer Riu pokusavam omogucit najbolje sto mogu. Hranim ga sad sa Royal canin starter i na vreci pise da bi trebo dobivat od 200-250 grama na dan zar nije to malo puno za stene od 2 mjeseca, jer mi se poceo malo debljati?
I jos me zanima kakvu bi mu kost mogo dat da malo manje grize, svacam da ima problem sa zubima ali igracke ga nezanimaju uopce a zadnja 2 dana je poceo namjestaj grist a to mi nije nikako prihvatljivo. na NE se neobazire uopce.
Joj Royal Canin ti je najbolji izbor koji si mogao donjeti sto se mene tice! Moja ga obozava! Da, skup je ali se sve to jako isplati jer ces u buducnosti ustedjeti na veterinaru.
Klopu mu podijeli na vise obroka dnevno, nikako na samo jedan. Neki ljudi cak i potpuno odrasle pse hrane u 2 puta. Ujutro lagani obrok a uvecer veci.
I NIKAKO ne vjeruj da se psa treba setati i istrcavati nakon obroka. Moze dobiti torziju zeluca koja je cesto smrtonosna. Psa se hrani nakon setnje! Pitaj slobodno veterinara i on ce ti to potvrditi.
Ta gramaza koja je preporucena bi u teoriji trebala biti za pse stare od 2 mj do 15 mj sto, bar meni, nema smisla.
Istina je da mali psic treba puno jesti ali ne pretjerivati. Lijepo ti njemu 4-5 puta dnevno daj krcatu saku (konkretnu musku saku) hrane i znati ces da je sit.
Ako vidis da jos trazi (a znas da nije samo prozdrljiv) dodaj mu slobodno. Ja sam svojoj prvo vrijeme pustala cijelo vrijeme punu padelicu da zna da ne mora biti prozdrljiva jer uvijek ima klope i da nece klopa nigdje zbrisati.
To sto je mali ne znaci da se ne voli igrati tako da se problem debljanja vrlo lako rijesi. Ako je malo bucmast neka te uopce ne brine jer ce sve to doci na svoje ali ako vidis da se bas naglo i jako deblja onda obrati paznju na njegovu dnevnu rutinu i ubaci jos pol sata vjezbe tj. igranja prije obroka. Kupi mu uze za navlacenje i lopticu- nema psa koji ce tome dvome odoljeti i nece to ni shvacati kao trening nego igru a ti ces na kraju imati psa koji moze i zagristi po naredbi, i zinuti po naredbi (vrlo korisno za posjet veterinaru i za izlozbe) i donjeti lopticu po naredbi! Igraj se s njim dok se potpuno ne izmori. Moja se nakon igranja napije vode kao da vodu nikad nije vidjela i onda odspava dobrih sat vremena u sutu :D
Amstaffi bi trebali biti, u svom najboljem izdanju, misicavi i snazni psi sto znaci da im treba jako puno fizicke aktivnosti- istrcavanja, navlacenja uzeta (da se i vratni misici lijepo oblikuju) i sl. pa imaj i to na umu.
Ovo uze za natezanje (kupi najvece u Pet Centru iako sad mislis da mu je mozda preveliko, jako ce brzo narasti a do onda moze samo rubove natezati, pepermintasto nekako mirise i uopce se ne cufaju rubovi pa ne moras brinuti da ce se najesti konca) ce mu biti savrseno i za grickanje kada je nemiran.
Ja mojoj dajem i Trixie Kau-knochen "kosti" koje su u biti poslastice nekakve sa algama. Dobre su joj za zube (ako se to uopce moze zubima nazvati:lol:) i obozava ih. Kad joj to dam znam da imam bar pol sata mira jer se ona ima cime zabavljati.
Prave mu kosti nemoj davati jer moze ostetiti caklinu zubi + moze puknuti komadic kosti i zabiti mu se u usta ili grlo.
Bellobel Kennel
10.08.2010., 19:35
amstaff,ne kupovati i igračke za natezanje i navlačiti se sa štenetom,jer se zubalo nepovratno može deformirati.
Nadalje dok su mliječni zubi u pitanju ne treba štenadi davati ništa tvrdo,tipa grickalice u obliku kosti koje su tvrde,iz istog razloga.Kao što rekoh,samo hrana,spavanje i naravno igra.Grickanje stvari možeš jedino spriječiti ograničavanjem kretanja,znači ograditi dio u kojem je štene sa igračkama i vodom i ništa više.
Kada krene raditi nešto neprihvatljivo,odlučno ga uhvati za kožu na vratu(odgore)i protresi,jer ga je tako i majka u leglu odvraćala od neprihvatljivog ponašanja,naravno uz odlučno i glasno "ne".
pozdrav
amstaff,ne kupovati i igračke za natezanje i navlačiti se sa štenetom,jer se zubalo nepovratno može deformirati.
Nadalje dok su mliječni zubi u pitanju ne treba štenadi davati ništa tvrdo,tipa grickalice u obliku kosti koje su tvrde,iz istog razloga.
Ovo uze je meni super jer ima te cupave vrhove pa moze njih gnjaviti (sto je mojoj vrhunac dana:cerek:), jako rijetko uopce pomisli staviti usta oko tvrdjeg dijela a to joj odmah naredim da pusti. Nisam joj htjela nista njeznije bas kupovati jer svoje zubice itekako koristi i sumnjam da bi ista od ovih igracaka iz pet centra kod nje dugo prezivjelo.:lol: Kad ta nesto zgrabi i pocne mlatarati vidi se odmah da li je kvalitetno ili ne:mig:
A grickalice koje sam mu preporucila su u biti vrlo lako "gnjecave" nakon sto ih malo slinom dohvati tako da mislim da sa njima ne bi trebao imati razloga bojati se:ne zna:
Ova moja to izlize i gricka i onda navlaci "krpice" od kojih je ta kost po stanu i zabavlja se!:lol:
Ma tako mala stenad se obozavaju navlaciti, naravno ne na isti nacin kao odrasli psi tj. da ti cijelo vrijeme vuces s druge strane, nego malo poskakljas pesonju sa tim cupavim vrhom i povuces mu ispred njuskice i kad zgrabi malo (i njezno) proteses da mu bude zanimljivo. Meni je zao sto nisam malo bolje pojasnila sto sam pod "navlacenje" mislila, cesto zaboravim da ljudi ne znaju sto je tocno meni u glavi. Naravno da neces ko mazga to ici trgati i cupati. Ja to tako zovem cisto privatne zafrkancije radi. Kada vidim te malne zubeke uvijek me bude strah da bih joj iscupala neki (malo sam previse opterecena njeznoscu i ludim idejama, sto cu kad je gledam kao svoje dijete) kad bih kako treba povukla a ona mene iznenadi i dok ja ne gledam a drzim uze u ruci ona meni -hop! cupne uze iz ruke! Hehehe, cak je pocela i rezati (ajmo reci da se to moze tako nazvati) na uze sto mi je tako presmijesno cuti od nje!:lol: Najbitnije kod cijele te igre mi je da zna da "pusti" znaci pusti a to je jako brzo naucila. Ovo je korisno i kad ukrade neku moju majicu (sto se i danas desilo) pa onda fino vrati nazad kad joj naredim. Ako se potrefi da je od volje cak ce je i vratiti gdje ju je nasla ali naredba "vrati to gdje je bilo" je ipak jos daleko od potpuno savladanog.:mig:
Pokazala sam ovaj vikend svom poznaniku koji je vet i koji je imao psa koji je bio sampion vrhunske kvalitete (dobermana) sve igracke i nacin na koji se mi igramo i rekao je da uopce nema problema a zna koliko ja moju obozavam i da razmisljam jednog dana kad malo naraste voditi je na izlozbe tako da sam sigurna da bi me upozorio da nesto krivo radim. On me npr. upozorio na torziju zeluca jer sam i ja zivjela u uvjerenju da se psa treba setati nakon obroka:bonk: i na prave tvrde kosti i sl. a kako je taj covjek clan "dalje obitelji" moja mala ima zagarantiran nadzor, kako od njega tako i od svoje prave veterinarke.:cerek:
Pazim ja na te stvari Bellobel, nemas frke:mig:
amstaff123
11.08.2010., 08:32
e to nisam znao sa natezanjem da se nebi smjelo. Jel mi mozes rec sa koliko mjeseci se mogu igrat na taj nacin snjim?
jos me zanima sto se tice penjanja na stepenice do kojeg mjeseca nebi smio ici na njih?
e to nisam znao sa natezanjem da se nebi smjelo. Jel mi mozes rec sa koliko mjeseci se mogu igrat na taj nacin snjim?
jos me zanima sto se tice penjanja na stepenice do kojeg mjeseca nebi smio ici na njih?
Moras cekati da se pasonja fino razvije pa bi grublja igra i stepenice optimalno trebali cekati do 15 mjeseci starosti. Ako se ne varam onda je vecina pasa vec dosegla svoju punu velicinu i zavrsila fizicki razvoj po pitanju odrastanja ali ovo ti govorim sto sam negdje procitala i ne mogu garantirati. Moja veterinarka je rekla da u najgorem slucaju, znaci kad imas problema sa ledjima pa ti je tesko nositi tezinu zivotinje ili tako slican neki problem, treba psa nositi po stepenicama prvih 10 mj. Pretpostavljam da se to isto odnosi i na razvoj celjusti ali sigurna sam da bi ti drugi mogli puno preciznije reci. Lijepo si zapisi sva pitanja koja se usput pojavljuju u neki blokic pa ponesi to kod veta kada budes isao, tako si ja sad radim :D
Mi na forumu mozemo davati jedni drugima savjete za manje probleme ali ipak je bolje profesionalce pitati ono sto nas zanima a ima trajne poslijedice po psa.:D
4084900
24.08.2010., 12:13
cek..kupiranje staforda je zakonom zabranjeno?:ne zna: ili samo nesmiju kupirani na izlozbe..za izlozbe me zaboli k.. briga :D jer zelim stafa samo kao kucnog ljubimca:)
"Zabranjena je djelomična ili potpuna amputacija pojedinih osjetljivih dijelova životinjskog tijela, uključujući:
1. označavanje životinja protivno posebnim propisima,
2. rezanje ušiju i repa pasa, uklanjanje i rezanje osjetljivih dijelova kandži mačaka, rezanje glasnica i druge zahvate kojima se mijenja fenotipska slika životinje."
Ako zelis staffa kao kucnog ljubimca i zelis mu pruziti ljubav zasto bi ga onda zelio doslovce osakatiti?:confused:
4084900
24.08.2010., 14:27
Ako zelis staffa kao kucnog ljubimca i zelis mu pruziti ljubav zasto bi ga onda zelio doslovce osakatiti?:confused:
sta nije vecina staforda kupirana ? :ne zna: malo mi je cudno vidjet stafforda sa poklopljenim usima iako mi to nije neki problem ljepsi su mi kupirani... i po meni to nije sakacenje..al uostalom nemoram ga ni kupirat jer su mi svakako lijepi :)
KINEZ007
24.08.2010., 15:11
pa nemoraju opce biti kupirani ima ih i ne kupiranih koji nisu opce ruzni ako im uši padaju
Sve više ih je nekupirano. Mi smo to svom napravili negdje 1996/1997 kad se to još radilo jer nam je vet rekao da to napravimo i moji su se jednostavno složili samo zato jer je on tako rekao. Ja tome funkciju ne vidim. Tad sam bila mala i urezalo mi se u pamćenje to da je psa boljelo i da mi poslije nije bilo jasno zašto smo to napravili.I stvarno, kad god netko spomene kupiranje, jedno što mi padne na pamet je riječ nepotrebno. Da opet imam staffa, ne bih. Priroda ih je ovako stvorila i doviđenja.
4084900
24.08.2010., 15:14
pa nemoraju opce biti kupirani ima ih i ne kupiranih koji nisu opce ruzni ako im uši padaju
nisam ni reko da su ruzni staford koji nije kupiran mi je jos ok..ali nemogu nikako zamislit rotta sa repom ili dobermana..
I da jel zna neko neku uzgajivacnicu di bi mogo nabavit staffa po nekoj normalnoj cijeni
sta nije vecina staforda kupirana ? :ne zna: malo mi je cudno vidjet stafforda sa poklopljenim usima iako mi to nije neki problem ljepsi su mi kupirani... i po meni to nije sakacenje..al uostalom nemoram ga ni kupirat jer su mi svakako lijepi :)
Tek je nedavno uveden ovaj zakon tako da ih je vecina starija od 5 god kupirana a i jos se moze otici van Hr to obaviti tako da ih jos ima takvih. Prema standardu im usi moraju biti oddignute od glave a najlaksi nacin za to postici je odrezati dio uha pa se ne moras brinuti da li ce ga usi stajati diskvalifikacije sa izlozbe... Uz to, vec im se toliko dugo odsjecaju usi da vjerojatno ni uzgajivaci vise ne znaju na sta bi licile da ih se ne odreze tj. mozda bi potomak njihovog sampiona bio izbacen sa izlozbe zbog polozaja usi... Ne postoji medicinski opravdan razlog za to, kao sto sam rekla- podilazenje ljudskom egu... Psa to boli.:flop:
nisam ni reko da su ruzni staford koji nije kupiran mi je jos ok..ali nemogu nikako zamislit rotta sa repom ili dobermana..
I da jel zna neko neku uzgajivacnicu di bi mogo nabavit staffa po nekoj normalnoj cijeni
Ni rotovima ni doberima se vise nis ne reze....
Sto je tebi normalna cijena?
4084900
24.08.2010., 15:26
a neznam..kolko se uopce krecu cijene,nebi htio sad kupit iz neke najskuplje uzgajivacnice a opet s druge strane nebi uzo od bilokoga :)
a neznam..kolko se uopce krecu cijene,nebi htio sad kupit iz neke najskuplje uzgajivacnice a opet s druge strane nebi uzo od bilokoga :)
Racunaj oko 2500-3500 kn. Mozes bacit oko na Njuskalu da vidis tko sad ima leglo i onda provjeriti web stranice uzgajivacnica i rodovnice pasa. Necu sad navoditi da ne reklamiram s obzirom da nisam s njima imala posla ;)
4084900
24.08.2010., 19:44
oke hvala na odgovoru ali izgleda da nista od uzimanja staffa za sad :( mozda iduceg ljeta
oke hvala na odgovoru ali izgleda da nista od uzimanja staffa za sad :( mozda iduceg ljeta
Tako treba, lijepo strpljivo! Bolje savrsen pas sutra nego zbog zurbe danas dobiti nesto sto ti nije ostvarenje snova! Ovako imas vremena za skupiti pare i rezervirati stene iz uzgajivacnice koja ti se svidi!:cerek:
Ako zelis prijedlog uzgajivacnice za ok pare i ok podrijetla javi na PM pa mozes baciti oko...;)
4084900
24.08.2010., 19:58
Tako treba, lijepo strpljivo! Bolje savrsen pas sutra nego zbog zurbe danas dobiti nesto sto ti nije ostvarenje snova! Ovako imas vremena za skupiti pare i rezervirati stene iz uzgajivacnice koja ti se svidi!:cerek:
pare i nisu tolki problem skupio bi ja to al starci :mad:...sljedece ljeto sam punoljetan i ne zuri mi se tolko ima vremena :)
edit: broj postova 69 zanimljiva brojka :D
pare i nisu tolki problem skupio bi ja to al starci :mad:...sljedece ljeto sam punoljetan i ne zuri mi se tolko ima vremena :)
Onda i bolje da sacekas i jos se malo informiras o svemu. Nece psi nestati do slijedece godine, a bome ni one poslije :mig:
Zemljotres
28.08.2010., 00:44
primjetio sam da su neki stafordi dosta nizi i deblji dok su neki malo vislji i skladnije gradeni
*Silvija*
01.09.2010., 15:16
pozzz..
Ja također imam staforda koji je star 3 godine. Zanima me koristite li vi neke preparate za dlaku, jer je Bonu u zadnje vrijeme dlaka suha i bez sjaja...
Nessadha
01.09.2010., 16:14
ja ti o psima ne znam ništa, ali znam da koriste lososovo ulje bas za kozu i dlaku. Imas U pet shopu belugo, u pet shopu u utrinama i u shopu Rea u ilici. Dodje oko 40 kn. Uguglaj fish4dogs ;), al to je manja bočica, za mice :)
A da, pivski kvasac bi ti mogao tu jako pomoć (b-complex, prije svega biotin, enzimi, šta ti ja znam.. ). mačke i psi ga uglavnom jako vole. odličan je onaj iz dm-a, encijanov, i ja sam ga pila jer je za razliku od ostalih (probala jedan iz bio&bio, to je jezivo) baš fin.
A i brašno morskih algi (canina recimo); za to kažu da pomaže boljoj pigmentaciji dlake.
*Silvija*
01.09.2010., 16:37
hvala puno na informacijama... ali zivim u Kninu gdje nema pet shopova, pa je malo teže.. pogledat cu u dm-u
:mig:
Nessadha
01.09.2010., 16:44
Onda ne moraš lososovo ulje. Kupi mu neki omega 3 preparat ( to je, naime, to) u ljudskoj ljekarni pa istisni nekoliko kapi preko hrane. Bilo je u DM-u omega 3 kapsula (ali iz ribe, ne ono od lana) za 30-ak kuna. jeftin proizvod, ali ako trazis kvalitetno, po ljudskim ljekarnama je najmanje 100 kn.
Ili mu par puta tjedno ( a tu moras paziti da se ne predozira vitaminom D, za mačku vrijedi 100 g srdele tek svakih 10 dana ) daj plavu ribu
hvala puno na informacijama... ali zivim u Kninu gdje nema pet shopova, pa je malo teže.. pogledat cu u dm-u
:mig:
Ne kupuj nista bez razgovora sa veterinarom.
Svaki ce ti vet reci da nikad nije pametno sam dodavati u psecu ishranu ikakve dodatne vitamine bez razgovora sa nekim tko zna o cemu prica. U ovom slucaju to su veterinari.
Nazovi veta ako ne zelis ici, ili ne mozes, pa lijepo pitaj preko telefona. To te nista ne kosta a dobiti ces savjet od profesionalca. To ti je kao da tebi kosa pocne otpadati a ti odes u DM po lijek. Nemoj riskirati da psu napravis stetu.
Nessadha
01.09.2010., 17:28
ne, to ti je kao da nekom počne kosa otpadat, a ja mu savjetujem da se zdravije hrani. Ženska je navela da je dlaka suha i bez sjaja, a ne da otpada. kad je tebi kosa beživotna, ti odma trčiš doktoru? Kakvu ti štetu vidiš u pivskom kvascu i ribi, bože me sačuvaj :lol:
*Silvija*
01.09.2010., 18:53
Luxy, jel ti imaš staforda?
Luxy, jel ti imaš staforda?
Nemam ali ako trudnoca ljepotice cije leglo s nestrpljenjem cekam prodje kako treba, ubrzo hocu. :cerek:
Drzite fige jer sam ja na rubu zivaca od nervoze!:moli:
Ja za sad samo retrivera imam. (pih, da samo!:mig:) Za dlaku od retrivera se ocekuje da bude sjajna i mekana i da mojoj slucajno nije takva, vjeruj mi da joj ne bih isla ista dodavati u prehranu bez konzultiranja nekoga tko je strucnjak na tom polju. Ja vidim stetu u kupovanju bilokakvih preparata koji su prvenstveno namijenjeni ljudima i davanju toga psima. Ako meni vet kaze da je ok, onda je ok. Ja radije pitam nego riskiram a telefonski poziv je bar najjednostavinija stvar na svijetu.:rolleyes:
pozdrav, evo sutra ujutro ja bas idem po svoju stafordicu iz uzgajivacnice cool wind kennel, i nikako nemrem docekati to jutro :)))) upravo doso iz pet shopa i potrosio nekih 600-tinjak kunica na igracke,krevetic i sve moguce ogrlice... e sad jel mozete dati kakav savjet kako postupat s njom kad dodjemo u stan te neko originalno ime ;P mislio sam ju nazvat luna pa ono cekam do daljnjega mozda neki bolji prijedlog?
hvala unaprijed na odgovoru
pozdrav, evo sutra ujutro ja bas idem po svoju stafordicu iz uzgajivacnice cool wind kennel, i nikako nemrem docekati to jutro :)))) upravo doso iz pet shopa i potrosio nekih 600-tinjak kunica na igracke,krevetic i sve moguce ogrlice... e sad jel mozete dati kakav savjet kako postupat s njom kad dodjemo u stan te neko originalno ime ;P mislio sam ju nazvat luna pa ono cekam do daljnjega mozda neki bolji prijedlog?
Imas topic sa imenima za pse ovdje na forumu.
A kako postupati?
Mazi je, hrani je i pusti je da spava. Nadam se da si se opskrbio toalet papirom i raznim maramicama za skupljanje kakice i pisake ako zivis u stanu jer ce ti to sad biti glavna zanimacija dok je ne naucis na pelenu. :lol:
Za par dana je mozes polako poceti uciti na ogrlicu ali sutra samo bondanje i opustanje.
Ali i na ova pitanja imas odgovore na drugom topicu- stene dolazi, upute za rukovanje.:D
Mogu pretpostaviti da si uzeo Kalu?:cerek:
mm nisam ju jos vidio, danas sam zvao covjeka (Franjo Bohaček) koji slucajno zivi blizu mene i reko mi da dodjem sutra ujutro u uzgajivacnicu da ima predivnu kujicu :) e sad ja mu vjerujem i jedva cekam sutraaa :)))))
mmm kujica je iz kombinacije
Cool Wind Kennel Zita x Mayk Red Rain.
Nessadha
02.09.2010., 18:08
Nemam ali ako trudnoca ljepotice cije leglo s nestrpljenjem cekam prodje kako treba, ubrzo hocu. :cerek:
Drzite fige jer sam ja na rubu zivaca od nervoze!:moli:
Ja za sad samo retrivera imam. (pih, da samo!:mig:) Za dlaku od retrivera se ocekuje da bude sjajna i mekana i da mojoj slucajno nije takva, vjeruj mi da joj ne bih isla ista dodavati u prehranu bez konzultiranja nekoga tko je strucnjak na tom polju. Ja vidim stetu u kupovanju bilokakvih preparata koji su prvenstveno namijenjeni ljudima i davanju toga psima. Ako meni vet kaze da je ok, onda je ok. Ja radije pitam nego riskiram a telefonski poziv je bar najjednostavinija stvar na svijetu.:rolleyes:
je, da, ali veterinari koliko god se radilo o divnim i stručnim ljudima koji nam svakodnevno spašavaju životinje, nisu dužni bilo šta znati o pivskom kvascu ili algi ascophillum. Isto kao što zubar ne mora znat sve o svakoj zubnoj pasti na trzištu ili profesor engleskog sve o svakom udzbeniku na trzistu. Pa onda, pošto nisu sigurni, kazu "radje ne". :ne zna:
Ni naši doktori ne znaju sve o svakoj namirnici. U svojoj profesionalnosti drže se strogo onoga što 100 % ZNAJU. To im nalaže etika.
Ali kad pogledaš vreću pseće ili mačje hrane, piše lijepo - pivski kvasac. Njihov tim veterinara koji je sastvaljao hranu si je uzeo vremena za proučavanje i učenje na tom polju. naši kvartovski vetovi nisu, jer im to niije ni posao. :mig:
HEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!
problem je slijedeci: kujica mi je nedavno navrsila godinu dana i odjednom nevoli malu djecu, napada ih kao luda, do sad je sve bilo ok, nikad ju nitko nije provocirao, nema nekih trauma itd itd.... dali netko zna kakav lijek?????
HEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!
problem je slijedeci: kujica mi je nedavno navrsila godinu dana i odjednom nevoli malu djecu, napada ih kao luda, do sad je sve bilo ok, nikad ju nitko nije provocirao, nema nekih trauma itd itd.... dali netko zna kakav lijek?????
Mozda da ovo pitanje postavis na temi dresura i odgoj?
Btw. meni je ovo jako jako cudno. Koliko si siguran da je djeca nikad nisu ugnjavila (ako je npr bila u dvoristu a ti na poslu)? Ako je stvarno tako- zovi profesionalca u pomoc. Nema smisla da riskiras sam.
hvala na savjetu, nisu je ugnjavila jer kad me nema doma onda bude zatvorena u kuci...ali od iduceg tjedna idemo na dresuru pa budemo vidili kako ce ispasti
hvala na savjetu, nisu je ugnjavila jer kad me nema doma onda bude zatvorena u kuci...ali od iduceg tjedna idemo na dresuru pa budemo vidili kako ce ispasti
Cuj, za stafforde je bas neprirodno da napadaju ljude tako da pretpostavljam da je ovo malo kompliciraniji problem, zato ti i ne predlazem da se sam u to upustas (khm, da ne spominjemo rizike ukljucene). Vecina staffova koje sam ja srela su izuzetno njezni prema djeci...:cerek:
Ovo sa dresurom ti je super, ja bih na tvom mjestu samo upozorila voditelja dresure (ako je to grupni trening tj skolica) da ti je pas agresivan prema djeci jer mozda netko bude poveo svog klinca da vjezba sa psom pa da ne bi bilo da nisi rekao na vrijeme + ovako ce dreser znati na vrijeme na sto se treba posebno usredotociti. Kako ja nisam nijednog svog psa jos vodila u skolicu (moja sadasnja je jos premlada) ne bih ti o tome bas znala puno reci ali mislim da je bolje reci za svaki slucaj pa si miran.
Ako ni to ne pomogne da se agresija smiri zovi privatnog dresera koji ti moze pomoci u setnjama ili pitaj npr. da li dreser koji vodi skolicu daje i privatne satove.
Ja citavo vrijeme pretpostavljam da je skolica u pitanju (znaci grupno vjezbanje pasa) pa me ispravi ako sam u krivu.
Zemljotres
06.09.2010., 19:44
HEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!
mozes malo opisat kako reagira prema djeci..bas ih napada sa ciljem da ugrize ili?
Pa da, desilo nam se jednom u gradu da je skočila na dijete, ali srećom brzo smo reagirala pa ga je samo malo ogrebala po licu ali joj je trebalo dugo da se smiri, od sada nigdje bez brnjice. Ali kad j ebilo koje dijete u blizini ona ga gleda kao plijen. :ne zna: Mi mislilmo da reagira tako ako u blizini nje netko viče, vrišti, kmeči itd... Mislite li da bi to moglo imati kakve veze s takvim ponašanjem?
Pa da, desilo nam se jednom u gradu da je skočila na dijete, ali srećom brzo smo reagirala pa ga je samo malo ogrebala po licu ali joj je trebalo dugo da se smiri, od sada nigdje bez brnjice. Ali kad j ebilo koje dijete u blizini ona ga gleda kao plijen. :ne zna: Mi mislilmo da reagira tako ako u blizini nje netko viče, vrišti, kmeči itd... Mislite li da bi to moglo imati kakve veze s takvim ponašanjem?
Gle, sve i da joj kmecanje smeta to se hitno treba rjesavati. Ne mozes citav zivot hodati uokolo sa psom koji ima nesto protiv djece. Sto ako se situacija pogorsa pa joj pocne jos vise stvari smetati? Zvati profesionalce u pomoc!:mig:
Btw. ogrebla je dijete zubom ili sapom?
zubom...:(
Onda nemas sta ni razmisljati- ravno kod profesionalca.
Imas srece da te ljudi nisu tuzili...
Sad zamisli da slijedeci put naletis na nekoga tko ti nece progledati kroz prste jer ova situacija nije za gledanje kroz prste. Pas ti je mogao zavrsiti upisan kao opasan pas (pas koji je napao covjeka) i do kraja zivota da mora po cesti sa brnjicom hodati.
To ne treba ni tebi, ni psu a bome ni djetetu koje bi moglo slijedeci put nastradat. Pa pogledaj kakve zube ima tvoj pas- ti su zubi savrseni za trganje. Nemoj si dopustiti da imas oziljke nekog djeteta na savjesti (ili nadaj boze u najgorem slucaju zivot). A da ne spominjem kako psi koji se tako ponasaju utjecu na status ove pasmine u drustvu... Ja imam na ruci oziljke od ugriza psa i mogu ti reci da mi to nije posebno drago...
Samo ti lijepo potrazi pomoc, u tome nema sramote a uciniti ces zivot kvalitetnijim i tebi i tvom psu.:top:
NFL_AJKULA
07.09.2010., 17:54
Zaista ne zamislivo ponasanje stafforda,
pogotovo zenke,pogotovo uzrasta od 12 meseci. :confused:
Zaista nisam nikada cuo za nesto slicno.
Nista,poslusaj savet pa na dresuru kod profesionalaca.
Zelim vama dvoma sve najbolje i da se taj problem eliminise.
Bellobel Kennel
07.09.2010., 22:43
Nema puno priče o tome kada pas napadne čovjeka,a kamoli dijete,greška je negdje učinjena u odgoju i trebaš se savjetovati i probati problem riješiti.
Nezamislivo je da je AST agresivan prema ljudima,negdje ste gadno zabrljali,razmislite gdje,pa probajte popraviti.
Neprihvatljiva je agresija prema ljudima,kako reagira na vas ako joj želite uzetio hranu,kost,igračku itd.
pozdrav
Bellobel Kennel
ma s nama je super i sa svima oko nas i sa nepoznatim ljudima nema nikakvih problema, mozemo joj raditi sto god hocemo, uzeti kost i nista ne reagira, nije agresivna ako si na to mislio, samo su joj problem mali ljudi.... a vidit cemo sta ce biti na dresuri
Samo da se ubacim, malo je offtopic ali nema veze... Moj prvi pas, Max, ima slican problem, samo prema djeci...ali pocelo je od onog dana kad ga je 3godisnji klinac bacio sa 2.kata i kad je polomio cijelu nogu i zdjelicu i 4mjeseca imao sipku.
Dakle, sigurno je povezano s necim! ne mora biti nesto veliko kao u mom primjeru ali neka zezanja, navlacenja, sl., jer svi ASTi koje ja znam su bas prema djeci divni i tolerantni do krajnjih granica.
U skolici poradite na tome naravno; ne trazite da zavoli djecu kao nikog nikad, samo da obuzda ponasanje i da postanete sigurni u njene reakcije.
Drzim fige!
p.s.- pozdrav bellobel-u, a pusa buffy mojoj najdrazoj od mene i Aske :cerek:
pozzz..
Ja također imam staforda koji je star 3 godine. Zanima me koristite li vi neke preparate za dlaku, jer je Bonu u zadnje vrijeme dlaka suha i bez sjaja...
ja ti dam domaci preparat..:) kad mu dajes jest jedan dan u tjednu izdvoji za ovo...u "loncic" ubaci 2 jaja cijelo s ljuskom...pomijesaj malo kruha....sve skupa al tako da se ljuska izmrvi i mozes malo mesica ubacit ili hrane koju mu dajes "suhu"....jer ljuska i bjelanjak je za dlaku...inace tek sam usao na forum imam staffa muzjaka 6 mjeseci staroga....:)
vec gledam kako cu ti napisati L U N A...imao sam staforda "Lunu" koji je zivio 8 godina kod mene uginula je prije 8 mjeseci...:(....slike daaaaj cim prije.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.