PDA

View Full Version : Američki stafordski terijer

stranice : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12

Misery's Crown
27.04.2011., 15:59
Dosta bi bilo :kava:.

Ovakva komunikacija (s obe strane) nije nimalo pozeljna i ovo vise nema veze s temom.
Postoji "Dresura i odgoj", postoji "Neodgojeni vlasnici", postoji "Chat", itd... tamo slobodno nastavite.
Ovdje molim dalje ontopic o pasmini.

Matea 22
27.04.2011., 19:40
ako se poklanja to je sumnjibo provjeri njegove roditelje jel mogu ce da sa stenetom nije nesto u redu sto mozda neces odma prepoznati....za tog psa ti treba cvrsta ruka mogo druzenja sa drugim psima ponajvise istoga spola dok je stene,po mogucnosti dresura ali onda di ga neces dati da ti ga izdresiraju nego di ces ga ti sama dresirati a trenert ti objasniti kako...trebaju im istrcavanja i duge setnje oni su puni energije i moraju ludovati....karakterom su super nece napasti(ako ih se odgoji)..odlicni su cuvari kako kuce tako i tebe posto je stene brzo ce se prilagoditi novim uvjetima...no najvise pripazi sa stenetom da ti ne podvale jel sumnjam da ce neko davati staffa da je jos stene tako da ti je to jedini problem.....ako uzmes slikice

E prvo i osnovno da ti se zahvalim na tvom odgovoru,zaista ti hvala.što se tiče tog famoznog poklanjanja mnogi ko ti su mi upravo rekli da kod poklanjanja takvog psa u većini slućajeva nešto je zaista sumljivo.bila sam baš naletila samo na jedan u nizu oglasa za poklanjanje baš staforda gdje je pisalo da daju žensko štence staro 2 mj koja je dobita parenjem brata i sestre staforda ali da je štene zapravo sasvim normalno...uglavnom naletavala sam na jako malo takvih oglasa a još manje s oglasima koji imaju slike štenca,ali da imaš pravo stvarno bolje je pitati nekog ko malo bolje pozna pasminu nego da krivo ispadne.ma ustvari najbolje je onda prikupiti poštene novce i otić kupiti štene kod ljudi koji se bave time.što se tiče poznavanja pasmine dobro znam kakvi su za treniranje,nisam osobno ni jednog istrenirala ali mnogi ljudi koji ih imaju su mi rekli upravo što i ti,uključujući moju susjedu koja je vlasnica jednog mužjaka koj ima sada 6mj, i zaista kada sam im došla u posjet ma to je milina kako je to dobro istreniran mazan i prekrasan pas ako se s njim dobro postupa.inače te smijem pitati dali si ti vlasnik staforda i kolko si radio s njim i tak neke osnovne stvari?

scooby-doo
27.04.2011., 19:53
da vlasnik sam kujice od 1.5god i i iso sam na par dresura...pitaj sta got da te zanima ako ce ti bit lakse moze i preko msn fb i tih mreza

haralampije
06.05.2011., 02:07
Situacija je ovakva, doma već imamo jednog psa, mješankicu pudle i još nečega, staru 7 godina, vrlo umiljatu i nježnu, dobroćudnu, ne baš preposlušnu, ali kad je frka sluša. Jedina mi briga s njom da ne naletimo na komunalca na livadi.

Ali mojoj kćeri, koja je kao i svi mi jako voli, ona nije pravi pas i već dugo gnjavi da bi nekog pravog psa na što se meni dizala kosa i rekoh, dok imamo našu pesekicu, nema drugog psa, nabavi si ga kad odseliš itd.. Seliti još dugo neće.

Drugi joj je argument da je naša pesekica moj pas, mene si je izabrala i mene najviše voli. Kako i ne bi kad se ja za nju najviše brinem.

A onda se napalila na američke staforde i tako dugo pilala oca dok ga nije zarazila i tatica popustio, prebacio se u njezin tabor, sad su 2:1 i tu počinje moja noćna mora.

Stavili su me pred gotovo pa svršen čin. Oni su našli peseka, curicu dva mjeseca staru, na slikama je stvarno prekrasna, medeno biće, ali...

Stvarno nemam nikakvih predrasuda prema stafordima, ni prema drugim vrstama, držim da je istina kakav gazda takav pas, ali me je užasno strah kako će to funkcionirati s obzirom da već imamo jednu kujicu.

Ona je malo drska prema muškim psima, sa ženkama se dobro slaže, sluga pokorni kad procjeni da s dotičnom nema šale, a dobro procjenjuje i odmah se preda ili zaobilazak u širokom luku, kad može šefovati, šefuje; nikad s njom problema, ali štence baš ne voli. Ignorira ih dok je ne počnu gnjaviti, a onda se baš grdo postavi, pa radije s njom ne idem blizu štenaca, a sad bi joj jedno štene trebalo doći na njezin teritorij i dijeliti s njom našu pažnju i ljubav. To je prvi problem.

Drugi je stafordska gruba igra. Ova moja je krhki psić (5 kila) i cvilidreta. Bolno cvili čim posumnja da bi mogla nastradati. Užasno se bojim, u slučaju da se njih dvije skompaju, da bi je stafordica, pogotovo kao štene, nesvjesna svoje snage, u igri mogla ozlijediti.

Od takvih misli ne mogu spavati, a moja familija živi u uvjerenju da će naša stafi biti nježna maza i tu dolazimo do trećeg problema - odgoj, koji će po svemu sudeći, na kraju spasti na mene, a ja nemam ni volje, ni snage, bome ni previše vremena za baktarati se sa štenetom, niti se osjećam sposobnom odgajati staforda.

Luda sam više od svega ovoga, a mala stafordica stiže za koji dan. Što i kako?:ne zna:

TurbulentFluid
06.05.2011., 10:52
Od takvih misli ne mogu spavati,

Pretjeruješ. Da te prvo utješim. Nama je u šinteraju kuja pit bulla (http://www.forum.hr/showthread.php?p=32669229#post32669229) (cca godinu dana stara) bila u boksu s jednom od ovih (http://www.forum.hr/showthread.php?p=32727998#post32727998), njim (http://www.forum.hr/showthread.php?p=33114035#post33114035), njom (http://www.forum.hr/showthread.php?p=33114191#post33114191), njom (http://www.forum.hr/showthread.php?p=33114304#post33114304) i njom (http://www.forum.hr/showthread.php?p=33114500#post33114500). Psi su bez nadzora cca 22 sata na dan. Nikad ništa.

Zaboravi "grubu igru" i slične stvari kojima se nepotrebno opterećuješ. Ljudi imaju stafforde koji se igraju ne samo s drugim psima već i mačkama, zečevima itd. itd. Socijalizaciju napravite kako spada, nikako ih nemojte razdvajati ili dramiti, pustite ih da se normalno igraju i biti će OK. Vaša pudla će biti šefica štenetu i neće biti nikakvih gluposti, a kad odrastu već će se one dogovoriti.

a moja familija živi u uvjerenju da će naša stafi biti nježna maza i tu dolazimo do trećeg problema - odgoj, koji će po svemu sudeći, na kraju spasti na mene, a ja nemam ni volje, ni snage, bome ni previše vremena za baktarati se sa štenetom, niti se osjećam sposobnom odgajati staforda.

Predrasuda prema stafordima imaš, iako želiš da nemaš. Jedina predrasuda koju TREBAŠ imati jest da je (odrasli) stafford jedna hrpetina energije koju ćete svaki dan morati dobro, dobro izmoriti i zadovoljiti potrebe za igrom i kretanjem. Stafford je prije svega terijer, s njima se jednostavno ne isplati ništa započinjati ako ne možeš prethodno ispuniti njihove portrebe za aktivnošću, igrom i veseljem.
Ogromna je razlika u zahtjevima prema vlasniku, imati staffa i pudlicu, odnosno aktivno pseto od 30 i psića za krilo od 5 kila.
To ti pričam kao osoba koja ima ukupno 90 kg polarnih pasa :zubo:

Neće biti dovoljno odvesti ga 2-3x dnevno u park da prošeta na flexici, niti uzeti ga na kavu s frendicama i frendovima da onaj zgodni iz 3. A s kožnom jaknom vidi kakvog pravog psa ima ona cura. Odgojne mjere koje moraš poduzeti, obzirom na ovo što pišeš, odnose se na tvoju kćer. Ako želi "pravog psa", mora biti "pravi vlasnik". Ovo što si napisala ovdje obrazloži kćeri na ozbiljnoj kavi između 2 odrasle žene. Nema z@jeb@ncije; inače će neodgojeni jadni pas biti na Plavoj Šapi u roku godinu dana.
I kćer će ti opet biti nezadovoljna, jer ćeš ti imati 2 psa.

Luda sam više od svega ovoga, a mala stafordica stiže za koji dan. Što i kako?:ne zna:

Opet, pitanje nije problem odgoja pasa nego ljudi. Sretno.

haralampije
06.05.2011., 13:31
TurbukentFluid, hvala ti na odgovoru. Malo sam mirnija.

Evo, sad smo kćer i ja imale "ozbiljnu kavu" između dvije odrasle žene nad tvojim postom, s naglaskom na:

da je (odrasli) stafford jedna hrpetina energije koju ćete svaki dan morati dobro, dobro izmoriti i zadovoljiti potrebe za igrom i kretanjem. Stafford je prije svega terijer, s njima se jednostavno ne isplati ništa započinjati ako ne možeš prethodno ispuniti njihove portrebe za aktivnošću, igrom i veseljem.

Ako želi "pravog psa", mora biti "pravi vlasnik". Ovo što si napisala ovdje obrazloži kćeri na ozbiljnoj kavi između 2 odrasle žene. Nema z@jeb@ncije; inače će neodgojeni jadni pas biti na Plavoj Šapi u roku godinu dana.

Inače, ni našoj polu-pudlici nije dovoljno prošetati se po parku na fleksici; ja to zovem odlazak na WC; a kava može ako se prije toga pošteno istrčala i naigrala, dakle, najmanje sat vremena jurcanja ili naganja s drugim psima. Mala je trkač, među najbržima na livadi, i skakač, nije tipični pas za krilo, mada, rado skoči i u krilo, pogotovo na kavi. No obično ja budem ta koja joj omogućava da zadovolji svoje potrebe, istina, usput i ja zadovoljim svoje, a ostatak familije je najčešće izvodi na WC i kavu. Ako ja ne stignem zbog posla, mora se zadovoljiti jurcanjem za lopticom po stanu, stan je dosta velik, pa ima donekle pristojnu trasu za zalijetanje, ali sa stafordom to neće ići. Kad sa svojima pričam o tome, oni kao i ti kažu dramim, sve je njima jasno, sa svime se slažu, sve će oni, no poučena iskustvom, već se vidim...

Itekako sam svjesna što stafordu treba i koliki angažman traži, počevši od odgoja na dalje i ako nešto pođe krivo, ako taj pas neće biti sretan s nama da će odgovornost biti isključivo na nama koji smo se upustili u nešto za što nismo bili spremni i sposobni. Zato dramim, možda bolje sad nego kasnije iako sam se već svima popela na vrh glave sa svojim zanovijetanjem.

Ne bih dramila da ne znam što je pas (odrasla sam uz njemačkog ovčara, nikad prežaljenog, moji su uvijek imali pse, imaju i sad), znam koliko truda treba uložiti, koliko sebe dati u njega, u bilo kojeg, čak i u mrvicu poput ove moje da bi suživot bio svima ugodan, izlasci obostrano veselje, a staford nije pas za svakoga.

Također sam svjesna da ako i budemo uspješno položili ispit i naša stafi bude divota od psa, da neću moći bezbrižno klepetati dok se ona igra s drugim psima, kao što to mogu s ovom maličkom koja se kloni nevolja. Stafi se možda neće samo maknuti budali s puta.

TurbulentFluid
06.05.2011., 15:35
Sretno sa curicom, nadam se i pokojoj fotki :mig: :mig:

Također sam svjesna da ako i budemo uspješno položili ispit i naša stafi bude divota od psa, da neću moći bezbrižno klepetati dok se ona igra s drugim psima, kao što to mogu s ovom maličkom koja se kloni nevolja. Stafi se možda neće samo maknuti budali s puta.

Na žalost, stafi će se vjerojatno maknuti, ali budale češće imaju potrebu stati na put stafiju nego NJO-u, pudli ili bassetu... :(

Pinlu
06.05.2011., 18:40
tu dolazimo do trećeg problema - odgoj, koji će po svemu sudeći, na kraju spasti na mene, a ja nemam ni volje, ni snage, bome ni previše vremena za baktarati se sa štenetom, niti se osjećam sposobnom odgajati staforda.

Ja bih samo ovo izdvojila...imaš zapravo samo jedan problem o kojem trebaš dobro, dobro razmisliti. Ostala dva prestaju biti problemi kad nestane ovaj treći.
Osim možda toga da ti kći ipak ima samo 7 godina i još nekoliko godina sigurno neće moći sama ići u šetnju sa stafordom. Da me ne shvatiš krivo, imam i djecu i tri psa pa sam možda malo svjesnija koliko to sve nosi obaveza i vremena...samo što je to bio moj izbor i nemam dvojbi oko toga :mig:

TurbulentFluid
06.05.2011., 20:10
Nema li pudla 7 godina? :misli:

haralampije
06.05.2011., 22:11
Ja bih samo ovo izdvojila...imaš zapravo samo jedan problem o kojem trebaš dobro, dobro razmisliti. Ostala dva prestaju biti problemi kad nestane ovaj treći.
Osim možda toga da ti kći ipak ima samo 7 godina i još nekoliko godina sigurno neće moći sama ići u šetnju sa stafordom. Da me ne shvatiš krivo, imam i djecu i tri psa pa sam možda malo svjesnija koliko to sve nosi obaveza i vremena...samo što je to bio moj izbor i nemam dvojbi oko toga :mig:

Kći će za koji dan navršiti 17,nije baš mala i u boljoj je kondiciji od mene, jedino koliko je zrela u glavi i odgovorna. I dakako, neću dopustiti da sve bude na njoj i držati se po strani. Ipak će taj pas, kao i onaj kojeg već imamo, biti član obitelji. A i otac ima da se pokaže, možda malo smršavi.

haralampije
06.05.2011., 22:12
Sretno sa curicom, nadam se i pokojoj fotki :mig: :mig:

(

Bit će fotki.:)

sinkee
08.05.2011., 18:35
imas punu podrsku za nabavku staffice :)))

haralampije
09.05.2011., 10:48
Bebica je stigla.

Atmosfera je kao kad dođe beba iz rodilišta, svi raznježeni, osim starije pesekice koja je prvo bila jako uvrijeđena, pogotovo na kćer, i ignorirala malu, a mala se baš na nju napikirala i svako malo pobere špotance. Kćer se ponaša kao posesivna mama, nisam sigurna da je to u redu, i malo preteško prima srcu što je starijoj pesekici dopušteno uspostavljanje reda između njih dvije. Inače, sve drugo odrađuje kako treba. Jutros se digla ranije i prije škole trčala s malom na dvorište. Nadam se da neće posustati.

Sve drugo je klasika sa štenetom.

TurbulentFluid
09.05.2011., 10:52
Super :top::top::top: Kćerki treba objasniti da je štene štene, i da su stariji uvijek "gazde", taman i da je štene mastiffa... Svakako pustite stariju kujicu da diktira uvijete.

St-JuKa
09.05.2011., 19:18
slike?

haralampije
09.05.2011., 23:29
slike?

Polako, imam pune ruke posla.

matko90
14.05.2011., 15:24
Pozdrav novi sam na ovom forumu, ja sam veliki ljubitelj staff-a zanima me dali netko od vas ima leglo ili zna za uzgajivačnicu koja ima ili će imati leglo koja će biti cjena prvo biranog muškog šteneta ali da imam pravo prvi birati prvo okoćenog štenca.

ChiliKimi
14.05.2011., 20:49
Pozdrav novi sam na ovom forumu, ja sam veliki ljubitelj staff-a zanima me dali netko od vas ima leglo ili zna za uzgajivačnicu koja ima ili će imati leglo koja će biti cjena prvo biranog muškog šteneta ali da imam pravo prvi birati prvo okoćenog štenca.

Evo odi na http://www.hks.hr/ i pogledaj pod prijave legla, koliko vidim ima nekoliko legala, pa ti je najbolje nazvati uzgajivačnicu i s njima se dogovoriti detalje.

matko90
15.05.2011., 12:30
A uzgajivačnica DivaSting.

Proud Belieber
15.05.2011., 15:19
ja cu kroz koji sat,dva ic po svoje stene...Baby je mjesana staford+lovacko nesto...nemogu citat cilu temu er iman bebu koja je pre zivahna pa ako ima ko volje da mi samo ukratko napise jesu li stafordi opasni za dicu i neke karakteristike...prije Baby san imala Lunu koju smo jucer uspavali jer je dobila rak i nije bilo pomoci ali ona je bila terijer+pudla tako da virujen da ce bit razliciti karakteri...

sinkee
15.05.2011., 16:03
ja cu kroz koji sat,dva ic po svoje stene...Baby je mjesana staford+lovacko nesto...nemogu citat cilu temu er iman bebu koja je pre zivahna pa ako ima ko volje da mi samo ukratko napise jesu li stafordi opasni za dicu i neke karakteristike...prije Baby san imala Lunu koju smo jucer uspavali jer je dobila rak i nije bilo pomoci ali ona je bila terijer+pudla tako da virujen da ce bit razliciti karakteri...
staford nikako nije opasan za djecu,vec prava maza i savrsen babysitter...
a karakteristike su ti da ukolike ne potrosite svu tu energiju u igri vani ili u stanu znaju bit prava gnjavaza i sami sebi naci zabavu u kuci(sto nikako ne zelis...)

Proud Belieber
15.05.2011., 16:50
staford nikako nije opasan za djecu,vec prava maza i savrsen babysitter...
a karakteristike su ti da ukolike ne potrosite svu tu energiju u igri vani ili u stanu znaju bit prava gnjavaza i sami sebi naci zabavu u kuci(sto nikako ne zelis...)

znaci to je ubiti pas kojeg triba istrcavat! drago mi je da nije opasan jer moja Luna je bila vrazja uzasno i ugrizla mi je malu 2-3 puta (upozorila jel) ali ova je jos stene pa ce se i naucit na gnjavaze od moje male :) fala na odgovoru :D

shtakinaath
15.05.2011., 22:07
Predivnu pasicu smo našli na cesti, tjednima je lutala kvartom...psi su je gnjavili, ona je sve strpljivo podnosila, sa svima se igrala...i jedan dan došla za frendicom doma u njeno dvorište. Ona radi 24 sata na dan, ima velikog psa i nema mogućnosti uzeti još jednog, a mi već imamo udomljena 2 psa i 2 mace u stanu, tako da smo, ne znajući što bi, otišle prvo veterinaru s njom, da vidimo dal ima čip...Priznajem, bile smo malo skeptične, obzirom na to kakav glas bije staforde, ali Bionda je samo mahala repićem...lijepo je ušla u auto, došla veterinaru, sve bez straha, puna povjerenja...naravno, čipa nije imala, nit je na staroj, ofucanoj ogrlici imala markicu ili bilo kakav znak identifikacije... Veterinarka je savjetovala da odemo u Noinu arku, ali tamo je bilo pretrpano, pa smo je odvele u Dumovec

Ljudi, taj pas...!!! Ta pasica je tako dobra, tako umiljata...tu večer kad smo je našle tj kad nas je odlučila slijediti, igrala se s našim psima tako razigrano i blago...naše budale su mlade i blesave, i nekad se baš divlje igraju, ali ona nije nijednom režucnula niti pokazala ikakvu agresiju...kad smo prolazili pokraj dvorišta u kojima su psi lajali, ona ništa-prolazi kraj njih mrtva hladna! Isto tako i u Dumovcu-znate kako je tamo-pseće urlikanje, pakao, buka, cvilež...ona je samo lagano cupkala iza mene, savršeno hodala na lajni, i nije se uopće obazirala na ostale...Ušla je u onu j..... ambulantu puna povjerenja, a oni je nisu imali gdje staviti nego u kupaonicu, mali odjeljak gdje kupaju pse
Ljudi moji...ja sam plakala ko kišna godina cijeli taj dan...taj njen pogled dok smo odlazile..."Zašto me ostavljate?"...to je bilo nešto prestrašno!! I zato sam si uzela u misiju-udomit ću tog psa, pa makar preokrenula nebo i zemlju!!! Tako bih voljela da Bionda dođe negdje blizu našeg kvarta (mi smo zapadni dio grada), da se posjećujemo i da se igra s našim psima... Iskreno, staforda sam se uvijek bojala, ali ona me lizala po licu i nisam se uopće prepala, dapače! Njena narav je predivna!! Ljudi, taj pas će propasti u azilu!! Ako volite pse, a posebno tu vrstu, ako znate odgojiti psa i želite prijatelja za cijeli život, to će vam biti Bionda, obećajem!!

Stara je godinu i pol, sterilizirana je, cijepljena i čipirana.

Evo link na Dumovec:

http://www.azilzagreb.com/Detalji.aspx?Id=1272

Moj telefon je 095 8568 474

Može li mi netko, molim vas, objasniti kako se stavljaju fotke na ovaj forum?
Kad hoću staviti sliku, kaže da već koristim 28 MB prostora?? A nikad u životu fotku nisam uspjela staviti!!

Ako mi nitko ne objasni, mogu vam poslati slike na mejl, ali volila bih ih staviti na forum, da je vidite! Predivna je!!!

Ako je tko od vas udomi, voljela bih da ostanemo u kontaktu! Strašno sam zavolila tu psicu!:)

**Silvija
17.05.2011., 20:35
Bok ljudi!
Imam staforda starog skoro 4 godine.. molila bi vas da mi kažete svoja iskustva ili savjete u vezi izložaba jer bih ga voljela odvesti na izložbu u 8.mjesecu.. još se nije pario, a ima rodovnik i potrebne papire (samo trebamo kukove slikat) tako da tražimo finu stafordicu... :) za sve informacije vam unaprijed zahvaljujem :mig:

wing
19.05.2011., 11:35
evo i ja imam stafforda starog već skoro 2 godine. a šta da vam velim, sve je suvišno... jedini i najbolji, trenutno ne mogu biti zadovoljnija nego što jesam :D od psa čuvara do najveće postojeće maze na planetu i OBOŽAVA DJECU!!

ip76
19.05.2011., 20:53
bok ljudi.imam staforda starog 2 mjeseca i 10 dana.zanima me koja bi otprilike trebala biti njegova kilaža u toj dobi.

gmatija
19.05.2011., 22:55
bok ljudi.imam staforda starog 2 mjeseca i 10 dana.zanima me koja bi otprilike trebala biti njegova kilaža u toj dobi.

hello...pa ovako, ja ti mogu reci za svoju....sada kod veta smo je vagali i sa 2mj i 20 dana je imala 8,5 kg...ne znam koliko tezina moze varirati od muzjaka do zenke..s tim da njena sestra ima 11kg, i kao sto vlasnica kaze to je ipak malo previse

wing
20.05.2011., 08:32

nebih ti znala odgovorit na točnu kilažu ali obavezno mu daj kalcij 1x dnevno zbog jačanja kostiju i radi sprečavanja da dođe do deformacije i jakih bolova kad naraste..

wing
20.05.2011., 08:33
hello...pa ovako, ja ti mogu reci za svoju....sada kod veta smo je vagali i sa 2mj i 20 dana je imala 8,5 kg...ne znam koliko tezina moze varirati od muzjaka do zenke..s tim da njena sestra ima 11kg, i kao sto vlasnica kaze to je ipak malo previse

da, tak bi otprilike zapravo trebalo biti, ma vidi se na oko kad je pas predebeo ili premršav.. :)

gmatija
20.05.2011., 08:57
da, tak bi otprilike zapravo trebalo biti, ma vidi se na oko kad je pas predebeo ili premršav.. :)

upravo tako,na oko odmah vidis jel mu kilaza ok. moja jede tri puta dnevno po 80grama...i da,obavezno kalcij...od proizvodjaca ovisi kako se daje,ja recimo dajem dvije tabletice dnevno.

pikuli
20.05.2011., 09:21
probaj ubaciti sadašnju težinu u ovaj odokativni kalkulator pa ćeš vidjeti da li će ti izbaciti standardnu težinu odraslog staffa
http://www.puppyweights.com/American-Staffordshire-Terrier/12/

gmatija
20.05.2011., 10:00
probaj ubaciti sadašnju težinu u ovaj odokativni kalkulator pa ćeš vidjeti da li će ti izbaciti standardnu težinu odraslog staffa
http://www.puppyweights.com/American-Staffordshire-Terrier/12/

ne znam koliko ovaj kalkulator radi..ako sam sve dobro unio ispada da ce moja stafica imati samo 18 kg, a poznavajuci joj oca i majku to je skoro pa nemoguce

pikuli
20.05.2011., 11:09
sad sam ubacila stare težine za svoju skoro odraslu mješanku (prema pasminama slične težine) i isto mi je izbacilo manji rast od stvarnog. očito kalkulator dosta griješi nadolje. zanemarite ga. :)

wing
20.05.2011., 17:47
upravo tako,na oko odmah vidis jel mu kilaza ok. moja jede tri puta dnevno po 80grama...i da,obavezno kalcij...od proizvodjaca ovisi kako se daje,ja recimo dajem dvije tabletice dnevno.

ja sam isto davala u tableticama negdje do 9-10 mj. starosti, onda smo prešli na kostavit, on je super i nema problema sa kostima :)

gmatija
22.05.2011., 16:12
pozz ekipi...trebao bi pomoc oko jedne stvari pa se nadam da tu ima nekoga tko zna kako pomoci....naime moja stafica ima tri mjeseca, odlucili smo da joj necemo kupirati usi..i sada dolazi do problema...ne znamo kako povezati usi da joj stoje onako kako bi trebale....jedna kolegica forumasica mi je poslala slike,ali nekako mi ne ide...pa me zanima da li netko u okolici zagreba zna nekoga tko mi je voljan to pokazati uzivo,neki veterinar ili cisto poznvaoc problema,ako treba nije problem ni platiti...nadam se da barem netko zna....pozz

Bookies
22.05.2011., 17:49
Poz, dosta sam se informisao o ovoj rasi i odlucio sam je uzeti. Stoga sto mi je ovo prvi pas voleo bih da mi date savet dali da uzmem muzjaka ili zenku? Znam da je zenka mirnija i sve, ali hocu da cujem i vase misljenje:)

Oko ostalog mi ne morate govoriti jer vec pola godine citam forume, raspitujem se itd. Imao sam prije kod babe psa kojeg sam sam ja vise/manje socijalizovao osnove, a takodje sam to i kod brata radio.

I jos jedno pitanje. Kada uzmem staforda drzacu ga u stanu 2 meseca dok se ne preselim u kucu a onda ce biti u dvoristu
P.S: Jos jednom ponavljam, ne morate mi govoriti treba mu jako dosta vremena posvecivati i sve to jer kazem citam vec o stafordima pola godine i dosta sam se informisao o ovoj pasmini.

Hvala unapred na odgovorima :s

afra
22.05.2011., 18:30
Ne znam da li je pravilo da je ženka mirnija, ja imam kuje staforda i jako su aktivne.
Posebno jedna od njih, doslovno hiperaktivna pesica i to već u finim godinama.
Dok je bila mlađa bila je i luđa.
Možda su moje izuzetak, više su terijer tip i po izgledu, ali eto, čisto kao neki odgovor... ne mora biti da su ženke mirnije(moje su obje odavno i sterilizirane i dalje su jako, jako aktivne).

pikuli
22.05.2011., 22:34
kuje su većinom koncentriranije na vlasnika, više nego mirne, i rjeđe ignoriraju naredbe. ako nikad nisi imao sasvim svojeg psa teže odgojivog tipa najlakše će ti biti sa steriliziranom kujicom.
bez obzira na broj sati koje ćeš provesti sa psom, njemu nikad neće biti previše tvog društva i zato je od samog dvorišta bolja kombinacija sa boravkom u stanu, taman on spavao pokraj kauča dok gledaš tv. pogotovo dok je još štene.

mala_55
29.05.2011., 11:00
moja susjeda ima ženku i odlićan je. kada sam došla na dvorište se malo sramio ali se je poslje opustio i igrali smo se sat vremena bez prestanka. voli gristi stvari jer je meni cijelu ruku izgrizao ;)
ako imaš djecu,odlićan je za tebe.. isto tako ženke su više vezane za dom :D

Proud Belieber
30.05.2011., 03:15
Rubi je definitivno stafordica mixana sa shar peien i posavskin gonicon...stafor dio me uzasno brine jer iman malu cer od 2 godine...kako oni podnose to badanje u oci,nos,usta,povlacenje za rep itd...Rubi ima 3 miseca i za sad je sve ok,kad je moja mala izgnjavi drekne na nju i to je to al se bojin kako ce to bit dalje jer ce Rubi odrast vrlo brzo a moja mala ce ostat dite puno duze :/

atlantis
30.05.2011., 06:20
Rubi je definitivno stafordica mixana sa shar peien i posavskin gonicon...stafor dio me uzasno brine jer iman malu cer od 2 godine...kako oni podnose to badanje u oci,nos,usta,povlacenje za rep itd...Rubi ima 3 miseca i za sad je sve ok,kad je moja mala izgnjavi drekne na nju i to je to al se bojin kako ce to bit dalje jer ce Rubi odrast vrlo brzo a moja mala ce ostat dite puno duze :/

mene više brine to što tebe, činjenica da ti dijete maltretria psa, ne jebe ni pol posto

za dobrobit djeteta se nadam da pas jednog dana neće popizdit i izgrist je pa da malena nastrada samo zato što joj je mater neodgovorna

i da, imaš mješanca pa nemaš što tražiti na ovo temi

Proud Belieber
30.05.2011., 13:17
mene više brine to što tebe, činjenica da ti dijete maltretria psa, ne jebe ni pol posto

za dobrobit djeteta se nadam da pas jednog dana neće popizdit i izgrist je pa da malena nastrada samo zato što joj je mater neodgovorna

i da, imaš mješanca pa nemaš što tražiti na ovo temi

koji je tebi k***c??? mala mi se igra sa pason i u igri je povuce za rep itd. normalno da joj govorimo da to ne smi radit i ne rjetko dobije po guzici al jebi gospu to je dite od 2ipo godine i nije razumno ka dite od 4-5 godina...nemoj mi tu pametovat oko mog ponasanja sa mojin diteton jer ne zivis menon..ako nemas nista pametnije za rec jednostavno mi se ne obracaj...

pas iako je mjesanac 99% je stafordica,ima sve karakteristike koje san nasla na netu vezane za njih tako da ocito iman tu sta radit -.-'

surefire
30.05.2011., 13:36
Držati dijete i psa zajedno samo pod tvojim nadzorom. Kad nisi tu da gledaš, odvoji u zasebne sobe, jer si ovako možeš stvoriti ogroman problem, a koji uopće ne leži u korijenu pasmine, već u činjenici da je to - pas. Pas koji će se obraniti zubima ako malena pretjera. I više bih se zabrinula zbog shar pei dijela miksa, nego stafforda, staffordi su puno bolji s ljudima nego shar pei.

TurbulentFluid
30.05.2011., 13:45
Nije problem seksualni odnos s imaginarnom ženskom osobom, već glupost roditelja koji ne mogu kontrolirati dijete. :kava: Jer ćeš inače jebati gospu sama kad ti tvoj ili nečiji tuđi ljubimac ozbiljno ozlijedi dijete. Pa kakav ti je to odnos!? Razmišljaš li tako i kada ti dijete krene prema cesti? "Kažemo mi njoj "ne" ali jebi gospu, ona ode i sjedi na dvotračnom kolniku jer ima 2ipo a ne 4 godine?" Je li ti jasno da dijete nanosi životinji BOL, i da će životinja REAGIRATI?

To što ti je pas 1/2 stafford, 1/2 shar pei a 1/2 gonič, pa je pas i pol nema veze s tim da NE SMIJEŠ dozvoliti djetetu da povlači psa za rep, uši ili mu gura prste u oči. Zamisli recimo da ti je životinja čistokrvna mačka, pa da ti djetetu iskopa oči kad ju dijete povuče za rep. Djetetu od 2 godine se ne GOVORI, nego se stoji kraj njega i JAKO PAZI da ne učini nešto što bi moglo isprovocirati životinju. Ako se nisi u stanju nositi s djetetom i životinjom, onda preudomi životinju, ovako ćeš nabrati svima sranja, a osobito djetetu.

afra
30.05.2011., 14:18

Bez imalo ljutnje, ali me čudi što te brine baš stafford dio u tvom mješancu.
Upravo od navedenih pasmina, staff je najbolji s ljudima i djecom(inače su stafovi i pitovi na svim testovima vani prošli bok uz bok s goldenima, uvijek su u top 5 po tome kako su dobri s ljudima).

Tako da, treba više znati o stafordima da se ne bi pisalo ovakve stvari. Bez imalo ljutnje, ali to se treba napisati, jer i drugi čitaju forum pa da ne ispadne da ovdje stoji neistinita tvrdnja.

Također moraš znati, i to budi uvjerena, da ako tvoj pas ugrize tvoje, nečije drugo dijete, čovjeka... jer se dopušta da ga se bocka, navlači za rep i slično - sto posto budi uvjerena da vet. inspekcija i mediji neće gledati uopće shar pei niti posavskog goniča u njemu, nego SAMO staforda.
Odavno je kod nas politika da kad napadne bilo koji pas sličan pitu ili stafu, u medijima iskoče natpisi o koljačima, zvijerima i ubojicama, znam slučajeve gdje se uopće nije niti radilo o pasmini, ali je sličio pas nekome na stafa, pa bum... u medije.

Govoreći kao osoba koja progovara godinama o zaštiti pasmine, pogotovo s obzirom da su bull pasmine zasad apsolutno jedine pasmine koje su uvedene(potpuno nepravedno i bez iti jednog kvalitetnog istraživanja) pod opasne pasmine, govorim ti ovo jer previše volim pasminu i ne bih voljela da se nešto desi, tvoj pas završi u novinama kao pas ubojica, a ne znam da li znaš, kad se tako nešto desi, onda naježimo svi mi ostali vlasnici bull pasmina jer se postrože zakoni automatski, počinje stroža provedba od strane inspekcija i veterinara, plus što susjedi automatski počnu gledati i naše pse kao ubojice, niti krive niti dužne.

Molim te ako možeš nemoj dopuštati djetetu da navlači psa za rep niti da ga maltretira u bilo kojem obliku.
Naravno da dijete od dvije, tri... godine ne zna što smije, ali odrasli znaju. Budite odgovorni vlasnici psa.

Proud Belieber
30.05.2011., 14:33
Bez imalo ljutnje, ali me čudi što te brine baš stafford dio u tvom mješancu.
Upravo od navedenih pasmina, staff je najbolji s ljudima i djecom(inače su stafovi i pitovi na svim testovima vani prošli bok uz bok s goldenima, uvijek su u top 5 po tome kako su dobri s ljudima).

Tako da, treba više znati o stafordima da se ne bi pisalo ovakve stvari. Bez imalo ljutnje, ali to se treba napisati, jer i drugi čitaju forum pa da ne ispadne da ovdje stoji neistinita tvrdnja.

Također moraš znati, i to budi uvjerena, da ako tvoj pas ugrize tvoje, nečije drugo dijete, čovjeka... jer se dopušta da ga se bocka, navlači za rep i slično - sto posto budi uvjerena da vet. inspekcija i mediji neće gledati uopće shar pei niti posavskog goniča u njemu, nego SAMO staforda.
Odavno je kod nas politika da kad napadne bilo koji pas sličan pitu ili stafu, u medijima iskoče natpisi o koljačima, zvijerima i ubojicama, znam slučajeve gdje se uopće nije niti radilo o pasmini, ali je sličio pas nekome na stafa, pa bum... u medije.

Govoreći kao osoba koja progovara godinama o zaštiti pasmine, pogotovo s obzirom da su bull pasmine zasad apsolutno jedine pasmine koje su uvedene(potpuno nepravedno i bez iti jednog kvalitetnog istraživanja) pod opasne pasmine, govorim ti ovo jer previše volim pasminu i ne bih voljela da se nešto desi, tvoj pas završi u novinama kao pas ubojica, a ne znam da li znaš, kad se tako nešto desi, onda naježimo svi mi ostali vlasnici bull pasmina jer se postrože zakoni automatski, počinje stroža provedba od strane inspekcija i veterinara, plus što susjedi automatski počnu gledati i naše pse kao ubojice, niti krive niti dužne.

Molim te ako možeš nemoj dopuštati djetetu da navlači psa za rep niti da ga maltretira u bilo kojem obliku.
Naravno da dijete od dvije, tri... godine ne zna što smije, ali odrasli znaju. Budite odgovorni vlasnici psa.

ma naravno da ja maloj ne dopustan da je gnjavi ali dogodi se dok kuvan ili cistin da ostanu same i nemogu tu bit 24 sata na dan...one dvi se igraju a kad moja mala pretjera (a recimo da ja radin rucak) Rubi je upozori rezanjen (racunajmo da je i ona pas od 3 miseca) Kad san ja u blizini moja mala dobije po guzici ako maltretira pasa (citala san da dica do 3 godine ne razlikuju zivotinje od igracaka) ali ni u ludilu ne bi sidila i gledala kako gnjavi pasa...

Kad san uzimala Rubi nisan znala da je misana sa stafordon a da san znala nikad je ne bi uzela jer se ja BOJIN tih pasa ka neznan ni ja cega! zapravo mogu rec da su mi to i pit bullovi najmrze vrste ali eto,sad je tako kako je i normalno da je volin,samo se brinen..moja susida ima stafordicu i taj pas se igra sa dicon u kvartu ka da je jedna od njih a ima 2 godine vec ali meni i dalje ne uliva povjerenje,ja je se bojin...ne bi tila da se tako bojin svog pasa...zato me zanima apsolutno sve o njima i citan ovu temu vec danima...i opet ponavljan stafordi su pasi od kojih ja umiren od straja ali zena koja mi je dala Rubi nije znala sta je jer je nasla u sumi...

Tillea
30.05.2011., 14:40
Ja mislim da ti tog psa trebaš poklonit boljoj osobi... Zapravo nemoj nikad ni imat psa.

Proud Belieber
30.05.2011., 14:42
Nije problem seksualni odnos s imaginarnom ženskom osobom, već glupost roditelja koji ne mogu kontrolirati dijete. :kava: Jer ćeš inače jebati gospu sama kad ti tvoj ili nečiji tuđi ljubimac ozbiljno ozlijedi dijete. Pa kakav ti je to odnos!? Razmišljaš li tako i kada ti dijete krene prema cesti? "Kažemo mi njoj "ne" ali jebi gospu, ona ode i sjedi na dvotračnom kolniku jer ima 2ipo a ne 4 godine?" Je li ti jasno da dijete nanosi životinji BOL, i da će životinja REAGIRATI?

To što ti je pas 1/2 stafford, 1/2 shar pei a 1/2 gonič, pa je pas i pol nema veze s tim da NE SMIJEŠ dozvoliti djetetu da povlači psa za rep, uši ili mu gura prste u oči. Zamisli recimo da ti je životinja čistokrvna mačka, pa da ti djetetu iskopa oči kad ju dijete povuče za rep. Djetetu od 2 godine se ne GOVORI, nego se stoji kraj njega i JAKO PAZI da ne učini nešto što bi moglo isprovocirati životinju. Ako se nisi u stanju nositi s djetetom i životinjom, onda preudomi životinju, ovako ćeš nabrati svima sranja, a osobito djetetu.

aj molin te ne soli mi tu pamet! pitala san lipo za njihov karakter je su stafordi pasi kojih se JA bojin samo sta jebiga nisan znala sta je dok nije dosla...nisu ni ljudi koji su mi je dali znali sta je jer je nađena u sumi...prije nje imala san moju Lunu koja je imala 9 godina i bila je misanka terijera i pudle pa je bila normalna...mala se i sa njon pokusala igrat i koliko je puta u igri povukla za rep unatoc nasin vikanjima,udarcima po guzici i ogromnin NE! pa moja Luna nikad nije reagirala kako ne smi...samo bi mi puvnila ka stari covik i meni je to bija znak da ide u hodnik i da joj se otvore vrata...stene nisan imala 9 godina i zaboravila san kako sa njima ali svi doma se trudimo maximalno jer smo tili pasa...nisan debil bogte da pustin malu da jebe pasa u mozak ali neki ljudi rade stvari po kuci a mala mi vise nema 6 miseci da joj ogranicin prostor na 1 sobicu :rolleyes:

Proud Belieber
30.05.2011., 14:43
Ja mislim da ti tog psa trebaš poklonit boljoj osobi... Zapravo nemoj nikad ni imat psa.

ne seri! imala san ja moju Lunu 9 godina i zivila je ka kraljica kod nas! druga je stvar sta je bidna dobila rak i nije joj dalje bilo spasa...i prvo sudi sebi pa onda drugima jer cin vako govoris ljudima koje neznas znaci da ti nisi dobra osoba!

TurbulentFluid
30.05.2011., 14:44
Radi što hoćeš. Žalim te do bola, em imaš psa kojeg se bojiš, em imaš dijete koje tučeš, em ne znaš hrvatski, em si prosta do bola. Želim puno sreće i djetetu i psu, trebat će im. :kava:

Proud Belieber
30.05.2011., 14:46
Radi što hoćeš. Žalim te do bola, em imaš psa kojeg se bojiš, em imaš dijete koje tučeš, em ne znaš hrvatski, em si prosta do bola. Želim puno sreće i djetetu i psu, trebat će im. :kava:

ma normalno,maltretiran i dite i pasa...ma sve oko sebe -.-' daj osvisti se i ne sudi ljudima koje neznas! hrvatski znan al san iz splita,zamisli pa tako i pisen...ma mrs!

afra
30.05.2011., 14:49
Znam puno ljudi koji se boje ovih pasmina, ja ne osuđujem zbog toga.
Jedino što ti mogu reći da ti je sigurno onaj dio shar pei-a u psu opasniji za ljude nego staff.
No, pošto je pas mješanac više pasmina, baš zbog toga ne možemo niti pričati posebno o stafordima, jer je to mix više pasmina i nikad se ne zna koja će više prevladati.
Drugo su čistokrvni stafordi, kontroliranog podrijetla, za njih se može govoriti točno o karakteru, to su psi koji su iznimno pouzdani s djecom i ljudima, to garantiram, to je njihov karakter kao pasmine.
No kažem, pošto je u vašem pitanju mix više toga, teško je reći koji će dio prevladati, ali mislim da ovo režanje kao upozorenje djetetu ne dolazi nikako od staffa u psu, puno više od shar pei-a.

Tillea
30.05.2011., 14:55
ne seri! imala san ja moju Lunu 9 godina i zivila je ka kraljica kod nas! druga je stvar sta je bidna dobila rak i nije joj dalje bilo spasa...i prvo sudi sebi pa onda drugima jer cin vako govoris ljudima koje neznas znaci da ti nisi dobra osoba!

Nemam ja sebi šta sudit. A ja VAKO ne govorim ljudima nego tebi, to je bio samo moj savjet. I ne vrijeđaj me, jer ja tebe nisam.

Proud Belieber
30.05.2011., 15:29
Jedino što ti mogu reći da ti je sigurno onaj dio shar pei-a u psu opasniji za ljude nego staff.
No, pošto je pas mješanac više pasmina, baš zbog toga ne možemo niti pričati posebno o stafordima, jer je to mix više pasmina i nikad se ne zna koja će više prevladati.
Drugo su čistokrvni stafordi, kontroliranog podrijetla, za njih se može govoriti točno o karakteru, to su psi koji su iznimno pouzdani s djecom i ljudima, to garantiram, to je njihov karakter kao pasmine.
No kažem, pošto je u vašem pitanju mix više toga, teško je reći koji će dio prevladati, ali mislim da ovo režanje kao upozorenje djetetu ne dolazi nikako od staffa u psu, puno više od shar pei-a.

eto to je odgovor kakav mi je triba! fala puno!

Lefti
31.05.2011., 12:31
ASTI GOSPE, UMRLA SAN OD SMIJA sa ovin komentaron o "seksualnom odnosu s imaginarnom ženskom osobom" hahahhahahahah :s:s:s

uglavnom, nažalost sam tu radi druge stvari... mojoj poznanici (iz Duge Rese) su ukrali psa 25.05., oko 23sata. Malo štene stafforda, sina njene Ani. Zove se Seargent i tigrasto bijeli je, 4mjeseca. Ima tetovažu ali nažalost još nije bio čipiran.
Nudi se i bogata nagrada, otvorite oči, tu je i letak pa ako netko može - neka isprinta par komada i polijepi gdje stigne!
Kontakt piše na letku.

http://www.cl.ly/4737151O2l0Z030t3V0G

(link, ako slika ne uspije : http://www.cl.ly/4737151O2l0Z030t3V0G )

edit - meni se slika ne prikazuje, iznad je link sa letkom.

cica mica
02.06.2011., 14:09
pozdrav!

Kupila sam malog staforda, 4 mjeseca star i vodim ga u školicu za pse. Ima tko kava iskustva s tim? Kak se im pesek ponašal, jel dobro usvojil gradilo pa poslije nije bilo apsolutno nikakvih problema?

car_iz_Osijeka
02.06.2011., 21:34
...

Draga moja damo, vi imate nekakvih ozbiljnih problema sami sa sobom :(

baronka
02.06.2011., 22:53
Ne podnosim kad ljudi imaju predrasude i sve trpaju u isti koš.
Naravno da je stvar odgoja i socijalizacije.
Imam mješanca staforda i pitt-a i tko got je imao imalo straha bilo prema njemu ili psima općenito, ares je to suzbio. Sestra trenira s njim i u udruzi je potražnih pasa (HOUP) obučavan da traži ljude u šumama, ruševinama i lavinama.
Tako da tko got se imalo premišlja oko kupnje staforda, svakako preporučam, osim onima koji su lijeni po prirodi, jer su to psi puni energije i snage.
Škola je odlična stvar, jer se socijalilzira, druži se s vlasnikom i otklanjaju se greške koje mislite da nisu, a zapravo su skroz krive.
Divni psi, brzo uče, lako motivirajući, druželjubivi i velike, velike maze :D

Lefti
02.06.2011., 23:20
Samo da napomenem - NAGRADA JE 3000 EURA za malog Seargenta iz gore spomenutog posta...

Otvorite oči :s

lapdog
02.06.2011., 23:44
Ste vidili ovo: http://www.jutarnji.hr/zagreb--robert-cukina-uzgajao-staforde-za-borbu-pasa/950602/

Odvratno i pretužno!:mad: :mad: :mad:

Smartie
03.06.2011., 00:29
ma naravno da ja maloj ne dopustan da je gnjavi ali dogodi se dok kuvan ili cistin da ostanu same i nemogu tu bit 24 sata na dan...one dvi se igraju a kad moja mala pretjera (a recimo da ja radin rucak) Rubi je upozori rezanjen (racunajmo da je i ona pas od 3 miseca) Kad san ja u blizini moja mala dobije po guzici ako maltretira pasa (citala san da dica do 3 godine ne razlikuju zivotinje od igracaka) ali ni u ludilu ne bi sidila i gledala kako gnjavi pasa...

Postoje one ogradice za djecu pa kad kuhaš stavi dijete unutra (ili psa ;)) i problem riješen bez da lupaš dijete (ili psa) po dupetu. Imati štene i dijete istovremeno je teško, pa te s te strane razumijem. Ni jedno ni drugo nemaju pojma kako se odnositi međusobno i ponašaju se najnormalnije. Dijete ko dijete gura prstiće svuda i čupa psa jer mu je zanimljiv, a pas reagira kao pas jer mu čupanje i pikanje prstićima nije ugodno, a vjerojatno je i bolno koji puta. Uči dijete na lijep način kako se ponašati prema psu i uči štene kako da odraste u normalnog psa. Kad ih nisi u mogućnosti nadgledati - odvoji ih.

belatrix112
03.06.2011., 10:41
Ste vidili ovo: http://www.jutarnji.hr/zagreb--robert-cukina-uzgajao-staforde-za-borbu-pasa/950602/

Odvratno i pretužno!:mad: :mad: :mad:

NAPOKON! čula sam već više puta o tom frajeru od ljudi koji u ga bezuspješno prijavljivali murji koja je okretala leđa problemu! mene užasava činjenica da će frajer bit minimalno, vjerojatno novčano, sankcioniran i nastavit s time, samo ne možda u ovo zemlji jer jbg takav je zakon..

afra
03.06.2011., 12:59
Ove jadne i odvratne izjave dotičnog da se "zna da su oni stvoreni za borbe i da im je to u krvi" je samo dio cijele priče koja mi se gadi.
Prvo - ako se prijavilo osobu još prije punih 4 godine, sve vam govori koliko je naša policija ažurna, da su ga tek sad ulovili i oduzeli pse.
Drugo - već godinama čujem u narodu da se zna gdje se odvijaju borbe, uvijek netko navodno nešto zna... ali opet... nikome ništa.
Ali bitno da su 2005. godine uveli pravilnik o opasnim psima gdje su potpuno bez iti jednog kvalitetnog istraživanja(to znam pouzdano jer sam puno provjeravala i pričala s ljudima koji su sudjelovali u izradi istogk, nije bilo niti jednog statističkog istraživanja, niti istraživanja po pasminama kakvi su s ljudima), uveli sve bull pasmine pod taj pravilnik.
Sve je donešeno više politički, na brzaka, kao što to kod nas biva inače.
I da li su na taj način spriječili krvave borbe pasa?
Pa, naravno da nisu!
Obični vlasnici pitova i drugih bull pasmina moraju proći testove socijalizacije, križanci pitova moraju biti kastrirani itd... da ne prepričavam pravilnik, ali pobogu, i djetetu je jasno da to nema nikakvog utjecaja na ilegalce koji se bave borbama pasa. Njima i dalje "posao" cvjeta i za njih nikakav pravilnik ne vrijedi.
Time bi se trebala baviti policija i druge službe(kojih u biti nema, kod nas nema animal cops, nešto tipa rescue ink, ili bilo što slično) a pošto su borbe kod nas i u susjednim državama postojeće već godinama, jednostavno se vidi u pravom životu koliko stvarno policija radi na suzbijanju svega toga i koliko često ulove nekog takvog.
Svakih desetak godina otprilike eto jedan ovakav "padne".
I tko na kraju ispašta - naravno jadni psi(strahota što sve prolaze, ne mogu niti misliti o tome često) a i mi normalni vlasnici pasmine kojima se najviše gade borbe pasa, više nego ikome, jer imamo te pasmine i znamo kako je to odvratno.
No, imamo svoje divne zakonodavce i policiju koji "rade svoj posao", ovo je stvarno rijetkost i to je kap u moru...

arianka
03.06.2011., 14:02
Nebi se baš složila s stafovima i djecom,da se jako dobro slažu iz vlastitog iskustva..Imali smo ga do unazad 3 mj i morali smo ga udomiti jer mi je jedanput napao dijete 2 god,koje ga nije maltretiralo (nikad to nisam dozvolila a i mala je jako nježna)2 puta režao i zadnje sam srećom bila jako blizu pa sam reagirala odmah jednostavno nije stigao...Tako da se baš i ne slažem,ima tu i naše krivice u odgoju ali moje mišljenje je da mnogo ljudi tko ima staforde nisu za njih..Moja priča je jako duga,napisala sam ukratko...

TurbulentFluid
03.06.2011., 14:21
Tako da se baš i ne slažem,ima tu i naše krivice u odgoju ali moje mišljenje je da mnogo ljudi tko ima staforde nisu za njih

Ovdje si sve rekla. :ne zna:

arianka
03.06.2011., 15:28
Ovdje si sve rekla. :ne zna:
Lako je biti general nakon bitke.Dok nije bilo djeteta sve se vrtilo oko njega-GREŠKA sve danas znamo,kad je došlo dijete nastali problemi .Zato sam i rekla da stafordi nisu za ljude koji nikad nisu imali psa i sad znam da nije ljubav razmaziti psa ...Bio je napadnuti više puta od drugih pasa i sad on stalno ima u glavi da se mora od nečega braniti ,a tako i od male.Mada mala mu nikad ništa nije napravila baš obožava pse i nježna prema njemu ali on ima taj neki strah od nje i napao ju je iz straha.Dobra strana svega što je ostao u familiji.

afra
03.06.2011., 16:46
Nikako se neću složiti s tvojom konstatacijom, jer ono što se vama desilo kod stafforda je isključivo iznimka a ne pravilo.
Jednako tako što znam da postoje njemački ovčari koji nisu čuvari, ali to je kod njih iznimka a ne pravilo.
O staffordima znam jako puno i u njima sam godinama, njih ima u RH ogroman broj, svojedobno su proglašeni u top 10 najpopularnijih pasmina u nas.
Sam standard i karakter stafforda jest da su iznimno i poslovično dobri s ljudima i posebno s djecom i to JEST tako u ogromnom postotku.
Ovo što se vama desilo je iznimka.
Ne znam gdje ste nabavili svog stafforda ako se može znati, tj. da li je bio kupljen kod uzgajivača s rodovnicom?

Ovo pitam zato jer u vrlo malom postotku, ali postoji mogućnost, kad staff nije dobar s ljudima se radi o izuzetno lošem uzgoju.
Imate emisiju na animal planet, sad je pauza, ali bila su već dva serijala, pit bulls and parolees.
Tamo žena koja spašava pitove, ima ih oko 150-200 uvijek u azilu, i sama kaže(a ona je u pasmini jako dugo godina i bavi se isključivo njihovim spašavanjem i dalje udomljavanjem), kaže da je imala iznimno mali broj pitova(a njima su tamo pitovi pit bull terijeri, stafordski bull terijeri i američki staffordski terijeri) koji nisu bili dobri s ljudima.
I to je bio užasno mali postotak i uvijek je bilo do greške u uzgoju.

Plus ovo što pričaš o napadu psa na tvog psa, godinama objašnjavam ljudima a to je: agresija na pse nije isto što agresija na ljude!
Pas može obožavati ljude a ne slagati se sa recimo psima svog spola i ako je pas agresivan na pse nikako ne znači da će početi napadati ljude.

Tako da, voljela bih znati od koga ste nabavili staffa, tj. da li je kontroliranog podrijetla.
Ako nije, tu vam leži odgovor u svemu.
Ako slučajno jest, onda je do odgoja, iako i dalje mora da je greška u uzgoju, jer genetski i karakterno to je pasmina koja je dobra s ljudima.
I sama logika vam to govori, s obzirom na njihovu ogromnu rasprostranjenost ne samo kod nas nego i u svijetu, koliko su rijetki napadi na ljude, upravo s obzirom na toliku brojnost.

afra
03.06.2011., 17:08
Sorry na dodatku, samo kratko.
Uz pitanje gdje ste nabavili stafforda, ako nam možete odgovoriti, kakve je posljedice dijete imalo od "napada" stafforda?
Da li je morao u bolnicu ili...
Ne znam, pa pitam.
Koliko sam shvatila kažete da je napao, znam kako izgleda kad staff ili pit zagrize, tako da pitam, što mislite pod napao dijete?

arianka
03.06.2011., 22:34
Sorry na dodatku, samo kratko.
Uz pitanje gdje ste nabavili stafforda, ako nam možete odgovoriti, kakve je posljedice dijete imalo od "napada" stafforda?
Da li je morao u bolnicu ili...
Ne znam, pa pitam.
Koliko sam shvatila kažete da je napao, znam kako izgleda kad staff ili pit zagrize, tako da pitam, što mislite pod napao dijete?
Naravno da s rodovnicom od poznatog uzgajivača u zg.Neću navoditi od kojeg zbog njega.Dijete je imalo ugriz s prednje strane lica zadnje i po ramenu.Srećom nije duboko,ima srećom kočnicu ugriza ,a i ja sam bila pokraj pa sam iste tisućinke reagirala dijete je došlo do njega on se okrenuo i reagirao tako.Da išli smo u bolnicu očistili su joj i hvala bogu tako završilo.Sve znam reakcije na druge pse i ljude .Nisam ih opet stavila u isti koš i rekla da su oni kao vrsta opasni .Jednostavno treba znati snjima i ako ih čovjek razmazi kao mi ako oni preuzmu vodeću ulogu onda preuzmu i ulogu da oni moraju odgajati dijete,a to je opet naša greška.Ako ih se odgoji kako treba onda su to predivni psi.

afra
04.06.2011., 00:01
Žao mi je što ste imali takvo neugodno iskustvo, moji postovi znaju biti predugi ali bit mi je bio reći upravo što i ti.
Nije nikad do pasmine, nego do više faktora, sva sreća da je dijete imalo lakše ozljede i da je sve prošlo ipak dobro.

No, to nesretno pitanje kvalitete uzgoja kod nas, nažalost, o tome se puno raspravlja dan danas kako mnogi uzgajivači paze previše na izgled radi što krupnijih primjeraka za izložbe, a često pare... pa recimo onako kako ne bi trebalo.
Ima i incestnog parenja, ima svega... ne kod svih naravno, ali stanje nije bajno i to ne samo kod staforda, nego i kod drugih pasmina.
Izgleda da niti to nije preduvjet da ćete dobiti psa koji ima karakter pasmine čak i kad uzmete od legalnog uzgajivača, o onim koji "uzgajaju" na divlje, neću niti pričati, kakvi su tek njihovi psi što se tiče bolesti, karaktera.
Mi koji smo "samo" ljubitelji pasa a ne uzgajivači, čak nije bitno točno sad koje pasmine, nažalost ne možemo biti sigurni kod mnogih uzgajivača u kvalitetan uzgoj, baš se pričalo na jednom drugom forumu nedavno o tome. Ljudi su kupovali pse od vrhunskih uzgajivača a dobili pse kojima su se ispoljile mnoge bolesti kojih ne bi bilo da se pazi.
No, to je pitanje i nadzora nad uzgajivačima, što točno radi hks... tu ima toliko tih kotačića da mislim da će ovakvo stanje biti još dosta vremena.
Puno ljudi pričaju o tome u zadnje vrijeme, ali izgleda da će neke promjene nastupiti tko zna kad, ipak kod nas caruju još uvijek veze, poznanstva, gledanja kroz prste itd, itd...

Pa upravo stoga me i žalosti kad čujem ovakvu priču gdje je pas pasmine koji je po svim standardima dobar s ljudima odreagirao kako ne bi trebao.
Tako nešto može stvoriti lošu sliku u nečijim očima o cijeloj pasmini a to je šteta.

afra
04.06.2011., 11:20
http://beta.news.yahoo.com/blogs/upshot/pit-bulls-surprising-past-nanny-dogs-195612543.html

Evo baš danas ugledam članak o prošlosti pitova, kako su još davnih dana smatrani kao dječje dadilje - nanny dogs.
Pošto je amstaff praktički nastao iz pasmine, zato sam stavila ovdje link.

arianka
04.06.2011., 22:20
http://beta.news.yahoo.com/blogs/upshot/pit-bulls-surprising-past-nanny-dogs-195612543.html

Evo baš danas ugledam članak o prošlosti pitova, kako su još davnih dana smatrani kao dječje dadilje - nanny dogs.
I mi smo tužni ali ipak je dijete na prvom mjestu...

typhoid_mary
06.06.2011., 12:56
:kava: ma stafordi se kupuju kao zvake, a nitko ne misli jel ta pasmina za njega i dal mu mogu dat sto on treba.

sinkee
09.06.2011., 23:32
hmm nekak mi cudno da bi staff iso ugrist dijete bez razloga a da ga ono nije maltretiralo..

sinkee
10.06.2011., 10:22
ASTI GOSPE, UMRLA SAN OD SMIJA sa ovin komentaron o "seksualnom odnosu s imaginarnom ženskom osobom" hahahhahahahah :s:s:s

uglavnom, nažalost sam tu radi druge stvari... mojoj poznanici (iz Duge Rese) su ukrali psa 25.05., oko 23sata. Malo štene stafforda, sina njene Ani. Zove se Seargent i tigrasto bijeli je, 4mjeseca. Ima tetovažu ali nažalost još nije bio čipiran.
Nudi se i bogata nagrada, otvorite oči, tu je i letak pa ako netko može - neka isprinta par komada i polijepi gdje stigne!
Kontakt piše na letku.

http://www.cl.ly/4737151O2l0Z030t3V0G

(link, ako slika ne uspije : http://www.cl.ly/4737151O2l0Z030t3V0G )

edit - meni se slika ne prikazuje, iznad je link sa letkom.

seargent pronadjen :)

afra
10.06.2011., 13:01
Ajme, jako mi je drago da je pronađen.

wing
10.06.2011., 13:46
MOJE MIŠLJENJE: Pas ko pas, svaki ima zube i može ugrist! svi znamo da oni pogotovo traže svoje mjesto u čoporu i pokušavaju dominirat a to se najčešće dešava od 3- 8 mj njihove starosti. na mene je moj zarežao sa 3 mj. starosti, kad smo se vozili autom jer sam ga tjerala da sjedne. pokažeš mu di mu je mjesto tak da je on danas na ljestvici i ispod mačke i mi hvla Bogu uopće nemamo problema! jedni problem su drugi psi koji su ga 2x ugrizli jer staff spada pod opasnu pasminu pa je moral po zakonu nositi brnjicu (nije se mogao obranit)=jebem ti ja to!!!! a ugrizli su ga cucki koji spavaju ispred kuća i koje vlasnici ne drže na dvorištu, jbg nije meni u interesu kad idemo u šetnju ostavljat za nama lešine al fakat mi dođe da svakog prijavim ko ne drži psa u dvorištu.! Lp

cica mica
13.06.2011., 12:59

imam dijete staro 4 i pol godine i maloga stafića od 4 i pol mjeseca. kombinacija i pol, razumijem te. pesek u igri gricka (jako stisne), a dijete ko dijete, igralo bi se s njim. i sad bilo je podosta suza, ogrebotina, otisaka zubiju i situacija nije bila za izdržati. pas nikad, ali nikad nije pokazivao agresiju, režao, već je jako zaigrani, a najdraža igračka mu je moj mali.

i tako sam pozvala dresera da zajedno radimo s djetetom i pesekom doma za sad, osnove socijalizacije - sjedi, mjesto, hodanje na povodniku, dozivanje... i najvažnije ne-gricanje djeteta.. svaki put kad gricne dijete ili ga pokušava gricnuti u njihovoj igri - jasno i glasno NE, povuči ga za povodnik ili ogrlicu i s tim da sam s njima stalno, ali uvijek. i s tim da pesek pokušava 10 put zared ga gricnuti i 10 put je NE! treba biti dosljedan i uporan!
nakon samo tjedan dana rada, situacia je pod kontolom, nije urnebesno, još uvijek ima pokušaja grickanja, ali ne u tolikoj mjeri.
i naravno nagradu dajem kad pesek reagira samo na riječ NE, pohvalim, pomazim.

nikad ih ne ostavljam zajedno same u stanu, taman da pesek spava, a mali se igra u svojoj sobi.

nadam se da sam bar malo pomogla. :)

afra
13.06.2011., 15:59
cica mica baš vam se posložilo super s brojkama, 4 i pola godine/mjeseci.
Ma, sve je uvijek do organizacije, prevencije i učenja šteneta od početaka da grickanje ruku ili nogu nije ok.
Plus naravno, nikad ne ostavljati bez nadzora dijete i psa, čak bih rekla više zbog psa jer djeca u određenoj dobi nemaju pojma kako sa psom i znaju biti gruba, mogu vući psa za rep ili ga pikati u oko... nadzor je uvijek nužan u svakom slučaju.

Ja sam stafordicama, posebno jednoj jer je jaaaako voljela grickati sve oko sebe baš u toj dobi oko 4 mjeseca, kupovala one goveđe prešane kosti, pa se na njim izmorila, jer štenci imaju potrebu grickati posebno kad mijenjaju zube, to ne možemo promijeniti. Ali se može preusmjeriti na igračke, neke prikladne kosti i slično.
A stafići kao pravi terijeri znaju prednjačiti u tome da ako im se ne da nešto za grickanje dok su mali, lako pojedu noge od stola, kreveta, pokoji rub ormara... :D

cica mica
13.06.2011., 17:34
haha, i zid bi pregrizel da može!
baš sam mu danas kupila nove kosti (jer su prve traje svega tjedan dana), gumene igračke, užad za potezanje i sve što sam našla da ne pišti, zvecka...
voli grickati stol i skakati na njega i to po nekoliko puta zaredom gore, gleda me u oči i isprobava tko je uporniji, nešto nevjerojatno..prijašnjem peseku (kokeru) to nikad nebi palo na pamet.
maknula sam sve tepihe i sad mu se samo nekad omakne popisati unutra, inače sve obavlja na predviđenom mjestu. :)

dva sata dnevno (vikendom više) su mu dovoljna za rastrčavanje po vani i šetnju?

typhoid_mary
13.06.2011., 20:16
:rofl: kaj sam ja jedina koja ima doslovno ljencugu, ajme meni ako hoda duze od sat vremena pocne plakat i oce kuci, pusti ju covjek na livadu i sjedne se, zenska uvalja dupe meni u krilo , wtf idi njuskat okolo, al ne zanima ju to previse :D tako da iskreno zbilja mislim da to sve ovisi od psa do psa
jer ex pas je mogao trcat vani satima nikad dosta mu bilo.

Lefti
14.06.2011., 02:34
Nisi jedina :D

moja će 2 puta otrčat za lopticom... treći put će me pogledati kao da nisam normalna i leć se :zubo:

u igri sa hrpom pasa će 2 min trčati i loviti se... i onda jok - baci se na leđa i čeka da netko dođe da se hrvaju na podu. Ne bi se ta digla aaaajoj :rofl:

Takva je od cca 2.godine... do tad je bila živac sto na sat. Ulovi ju nekad žuta minuta pa ne stane šprintat.. življa je kad je hladnije... ali čim je preko 24'C vani... to se gega, pomalo, legne svakih 5m, ... šetnja nam traje godinama :lol:

Tillea
14.06.2011., 04:19
Također kod mene to za lopticu, dok recimo špagu, konop...bilo šta takvo obožava, a i igru sa drugim psima. Zimi je puno više divlja i aktivnija no ovo nam je tek drugo ljeto, a i sterilizirana je pa se možda počela malo smirivati (ima godinu i pol), jeli moguće? :confused:
Ona nevoli rano ujutro u šetnju, doslovno je vučem sa vodilicom iz kreveta...nema šanse da dama ustane prije 10h, a kad izađe radi kao i tvoja lefti, šetnja mi trajeeeee. Vidim da su to sve iste glumice.:lol:

afra
14.06.2011., 09:53
Trebate doživjeti hiperaktivne stafordice kao moje, posebno jednu koja je sad sa osam godina aktivnija od svih staforda puno mlađih koje smo upoznali u životu.
Jednostavno takva narav, uvijek aktivna.
Kad smo vani, to je kao da trči torpedo, uvijek je nabrijana.
Doma recimo, tri kuje zaspu od umora a ona već nakon pet minuta ih budi, donosi igračke i tjera na igru.
Druga je manje aktivna naspram ove, meni čak premirna, iako su mi mnogi rekli da je za njihov pojam isto vrlo energična.
Izgleda da je sudbina bila takva da dobijem prave neumorne terijere.

DREAM _TEAM
15.06.2011., 15:18

Ispravak netočnog navoda.. amstaf je nastao križanjem buldoga i terijera...:kava:

TurbulentFluid
15.06.2011., 15:27
Ispravak netočnog navoda.. amstaf je nastao križanjem buldoga i terijera...:kava:

Kojeg? :ne zna: To sam pročitala u brdo članaka. Mislim, "terijer" je JAKO širok pojam.

DREAM _TEAM
15.06.2011., 17:44
Kojeg? :ne zna: To sam pročitala u brdo članaka. Mislim, "terijer" je JAKO širok pojam.

Isto kao i ja,brdo članaka.. pogledaj na wikipediji..

afra
15.06.2011., 17:45
The AKC did register pit bulls in 1936. They changed the name to Staffordshire terrier, and later, when they divided the breed again into two separate breeds, they changed it to American Staffordshire terrier and Staffordshire bull terrier.

Ovo je samo dio iz povijesti pitova i amstaffa.
Ima na mali milijun stranica, može se googlati, ja nemam vremena sve posebno sad tražiti, amstaff nije nastao sam iz sebe, on je nastao iz pit bullova kad je dovezen u SAD i kao staffordshire bull terrier registriran.
No, kasnije su se sporili oko imena zbog rođaka koji su se upravo tako zvali u Engleskoj, pa je nastala podjela u USA na American staffordshire terrier i na ove manje rođake u Engleskoj Staffordshire bull terrier.
American pit bull terrier jest nastao križanjem tadašnjih bulldoga koji nisu bili baš kao današnji tipični engl.bulldog i bijelog terijera(ali treba tražiti po netu gdje piše točno o pasminama).

No, da ne bi bilo zabune, prvo je nastao american pit bull terijer pa se uvozom u USA na opisan način odvojila 1936. današnja pasmina staford koja je išla od tih dana u svom pravcu, za izložbe, išlo se u uzgoj jedinki koje se razlikuju od pitova po npr. crnom nosu i pigmentaciji, tamnim očima itd, itd...
Ali amstaff nije nastao križanjem, nego iz pita, koji je nastao križanjem, a pit je puno, puno prije te 1936.-te kad je zvanično nastao amstaff.

O detaljima svega možete naći na puno stranica na netu, ovo je link gdje sam ja ukratko skinula history http://www.workingpitbull.com/
jer je to jedna od najpoznatijih osoba u Americi koja se bavi pitovima aktivno i zaštiti, pa mi je bilo najkraće sad ići na tu stranicu.
Ima na stranicama AKC, pa o amstaff history na raznoraznim stranicama o staffordima, piše ovo što sam ja tu rekla o nastajanju pasmine.

DREAM _TEAM
15.06.2011., 19:35
The AKC did register pit bulls in 1936. They changed the name to Staffordshire terrier, and later, when they divided the breed again into two separate breeds, they changed it to American Staffordshire terrier and Staffordshire bull terrier.

Ovo je samo dio iz povijesti pitova i amstaffa.
Ima na mali milijun stranica, može se googlati, ja nemam vremena sve posebno sad tražiti, amstaff nije nastao sam iz sebe, on je nastao iz pit bullova kad je dovezen u SAD i kao staffordshire bull terrier registriran.
No, kasnije su se sporili oko imena zbog rođaka koji su se upravo tako zvali u Engleskoj, pa je nastala podjela u USA na American staffordshire terrier i na ove manje rođake u Engleskoj Staffordshire bull terrier.
American pit bull terrier jest nastao križanjem tadašnjih bulldoga koji nisu bili baš kao današnji tipični engl.bulldog i bijelog terijera(ali treba tražiti po netu gdje piše točno o pasminama).

No, da ne bi bilo zabune, prvo je nastao american pit bull terijer pa se uvozom u USA na opisan način odvojila 1936. današnja pasmina staford koja je išla od tih dana u svom pravcu, za izložbe, išlo se u uzgoj jedinki koje se razlikuju od pitova po npr. crnom nosu i pigmentaciji, tamnim očima itd, itd...
Ali amstaff nije nastao križanjem, nego iz pita, koji je nastao križanjem, a pit je puno, puno prije te 1936.-te kad je zvanično nastao amstaff.

O detaljima svega možete naći na puno stranica na netu, ovo je link gdje sam ja ukratko skinula history http://www.workingpitbull.com/
jer je to jedna od najpoznatijih osoba u Americi koja se bavi pitovima aktivno i zaštiti, pa mi je bilo najkraće sad ići na tu stranicu.
Ima na stranicama AKC, pa o amstaff history na raznoraznim stranicama o staffordima, piše ovo što sam ja tu rekla o nastajanju pasmine.

Jesi posjetila wikipediju? piše svagdje svašta,ali vjeruj mi da amstaf nema veze sa pitom,Americki-Stafordski-Terijer
Detaljni opis pasmine: Americki Stafordski Terijer - Americki stafordski terijer je snazan, misicav pas skladne grade, okretan i elegantan. Tijelo mu je kvadraticno. Dlaka je kratka i sjajna,javlja se u brojnim varijacijama boja od krem do crne. Glava je cvrsta sa snaznom njuskom i potpuno skarastim zubalom. Usi mogu biti i kupirane, ili ukoliko to nisu, prirodnog oblika ruzinog uha. Oci su tamne i okrugle, duboko usadene u lubanju. Pozeljne su tamnije oci. Nos je jasno crn, duljina njuske mora biti uvijek u srazmjeru sa glavom. Vrat je masivan, lagano povijen, bez naborane koze, srednje dug. Rep je u usporedbi sa velicinom nisko usaden i zavrsava siljkom. Visina mu je izmedu 43 i 50 cm. Nastao je u XIX. stoljecu, kao rezultat krizanja buldoga i terijera, te svoje postojanje i danasnji oblik treba, osim buldogu, zahvaliti i kratkodlakom foxterijeru, bijelom engleskom terijeru i mancesterskom terijeru. U toj ostroj selekciji nastao je snazan pas, neosjetljiv na bol, s celicnom voljom da slomi protivnika ukoliko je namjera bila koristenje u borbama i to ne samo s psima vec i bikovima, jazavcima, medvjedima i sl. Tek zabranom borbi pasa ova je plemenita pasmina dobila priliku da pokaze svoj pravi karakter. To je jedan umiljat porodicni pas, dobar cuvar, ljubitelj djece izuzetno dobro prilagoden za zivot u stanu. On je izrazito bistar i inteligentan pas, odlikuju ga neobicna svestranost, udruzena s velikom voljom za ucenje i velika radna sposobnost. On je svojoj obitelji budan zastitnik s prirodenom sposobnoscu razlikovanja dobrih i losih namjera ljudi, sto ga izdvaja u odnosu na ostale pasmine.

afra
15.06.2011., 20:11
Amstaff Recognition

Although the Bull Terrier gained recognition in 1885, the AKC delayed the acknowledgment of the American Staffordshire dog breed. At first, the American Pit Bull Terrier became the first breed to gain registration by the United Kennel Club in 1898.

The United States then waited until 1936 when they accepted the breed name of "Staffordshire Terrier" and placed it within the terrier group. It is thought that the confusion of dog breeds and names was the cause to such a late reaction from the American Kennel Club – the dog was often referred to as a pit dog, pit bull terrier, American bull terrier, and even a Yankee terrier.

In 1972, the dog breed received a name change, as it would officially become known as the American Staffordshire terrier. In 1974, England followed suit and the Staffordshire Terrier became a separate breed in their books.
http://www.amstaff-dechaine.com/expo.htm

U svakom slučaju ne da mi se uvlačiti u raspravu, znam o ovome podosta, i kao čitatelj više knjiga i kao dugogodišnji vlasnik.
Ne znam da li si ti uopće u bilo kojoj od ovih pasmina, čudno mi je kad se pozivaš na wikipediju kao jedini izvor znanja o nastanku staforda.
Plus što ovo što si ovdje napisao nije neistina, staf je odvojena pasmina od pit bullova i od staff. bull terijera, ali mi ne pričamo ovdje u zadnjih par postova o amstaffu danas, nego kako je uopće nastao.
Čitaj puno više o temi u više knjiga i na stranicama ljudi koji se godinama bave i jednom i drugom pasminom pa ćeš puno više saznati...
Mislim da je ukratko ovaj nastanak 1936., pa promjena imena na ovo današnje 1972.godine objašnjen neki put kako je pasmina uopće došla u USA i počela stvarati svoj put. Ali ona nije došla u USA kao s neba pala, postojala je pasmina pit bull, pit bull terijer i kako su ga sve tad zvali od koje je i počelo to razdvajanje u ranim godina dvadesetog stoljeća.
Sve piše kažem, na mene se ne moraš referirati, jer to nisam niti ja izmislila niti pisala povijest svih tih pasmina.
Ovo što si ti napisao je opis staforda kakav je DANAS, kakav je otkad je priznat u AKC standardu.
Drugo je kako je on uopće nastao, koji su njegovi korjeni.

afra
15.06.2011., 20:25
http://www.bulldoginformation.com/american-staffordshire-terrier.html

http://www.bulldoginformation.com/bull-and-terrier-breeds.html

Na ovom drugom linku piše konkretno kako su se uzgajivači htjeli distancirati od pitova i borbi pa su još 1930. god. pokušali registrirati pasminu pod American bull terrier, ali nisu mogli zbog već postojećeg kluba bull terriera koji su se pobunili.
Kasnije je već napisano kako je išlo priznavanje pasmine dalje...
Evo ako znaš engleski na ovim linkovima, posebno na ovom drugom gdje piše detaljno kako se sve nazivala pasmina raznoraznim imenima ranije, sve je isto lijepo objašnjeno.

Evo još i ovi podaci pa dosta, mislim da tu ima puno za čitati.
http://caninebreeds.bulldoginformation.com/american-pit-bull-terrier-history.html

DREAM _TEAM
15.06.2011., 20:39
Amstaff Recognition

Although the Bull Terrier gained recognition in 1885, the AKC delayed the acknowledgment of the American Staffordshire dog breed. At first, the American Pit Bull Terrier became the first breed to gain registration by the United Kennel Club in 1898.

The United States then waited until 1936 when they accepted the breed name of "Staffordshire Terrier" and placed it within the terrier group. It is thought that the confusion of dog breeds and names was the cause to such a late reaction from the American Kennel Club – the dog was often referred to as a pit dog, pit bull terrier, American bull terrier, and even a Yankee terrier.

In 1972, the dog breed received a name change, as it would officially become known as the American Staffordshire terrier. In 1974, England followed suit and the Staffordshire Terrier became a separate breed in their books.
http://www.amstaff-dechaine.com/expo.htm

U svakom slučaju ne da mi se uvlačiti u raspravu, znam o ovome podosta, i kao čitatelj više knjiga i kao dugogodišnji vlasnik.
Ne znam da li si ti uopće u bilo kojoj od ovih pasmina, čudno mi je kad se pozivaš na wikipediju kao jedini izvor znanja o nastanku staforda.
Plus što ovo što si ovdje napisao nije neistina, staf je odvojena pasmina od pit bullova i od staff. bull terijera, ali mi ne pričamo ovdje u zadnjih par postova o amstaffu danas, nego kako je uopće nastao.
Čitaj puno više o temi u više knjiga i na stranicama ljudi koji se godinama bave i jednom i drugom pasminom pa ćeš puno više saznati...
Mislim da je ukratko ovaj nastanak 1936., pa promjena imena na ovo današnje 1972.godine objašnjen neki put kako je pasmina uopće došla u USA i počela stvarati svoj put. Ali ona nije došla u USA kao s neba pala, postojala je pasmina pit bull, pit bull terijer i kako su ga sve tad zvali od koje je i počelo to razdvajanje u ranim godina dvadesetog stoljeća.
Sve piše kažem, na mene se ne moraš referirati, jer to nisam niti ja izmislila niti pisala povijest svih tih pasmina.
Ovo što si ti napisao je opis staforda kakav je DANAS, kakav je otkad je priznat u AKC standardu.
Drugo je kako je on uopće nastao, koji su njegovi korjeni.
Imam ženku 6 mj,a čovijek od kojeg sam je kupio mi je susjed koji ima duže vrijeme uzgajivačnicu,te sve o njima zna i uzgaja čistokrvne američke staforde,ima brdo pehara koji su stafovi poosvajali te ima tu pasminu u malom prstu,iako uzgaja i druge pasmine..npr BIEWER YORKSHIRE A LA POM PON kojih kod nas nema nitko osim njega u hr a ima ih do 1500 u svijetu.. kako bilo da bilo to je predivna pasmina.. ja svoju ne bi dao ni zašta taman da su joj preci dobiveni križanjem pauka i kišne gliste..

afra
15.06.2011., 20:43
E vidiš, tu se slažemo sto posto.
Divna je pasmina i želim ti puno, puno lijepih trenutaka sa tvojom stafordicom!

DREAM _TEAM
15.06.2011., 20:48
E vidiš, tu se slažemo sto posto.
Divna je pasmina i želim ti puno, puno lijepih trenutaka sa tvojom stafordicom!

Hvala,ne mogu ti reći također jer vidim da ti u svojima uživaš već duže vrijeme..:D:top:

TurbulentFluid
15.06.2011., 21:10
[QUOTE=afra;34301891
Ne znam da li si ti uopće u bilo kojoj od ovih pasmina, čudno mi je kad se pozivaš na wikipediju kao jedini izvor znanja o nastanku staforda.[/QUOTE]

Apsolutno, wikipedija je ipak samo - wiki :ne zna:

DREAM _TEAM
15.06.2011., 21:40
Apsolutno, wikipedija je ipak samo - wiki :ne zna:

ma da slučajno sam baš na ovom forumu jer mi je previše dosadno u životu pa eto naletio razglabat o stafovima:rolleyes: ne držim se samo wikipedije,ima svašta nešto na netu o njima,pa čak navodno da je pit bul i amstaf jedan te isti pas samo su napravili evoluciju imena..

typhoid_mary
16.06.2011., 10:25
Imam ženku 6 mj,a čovijek od kojeg sam je kupio mi je susjed koji ima duže vrijeme uzgajivačnicu,te sve o njima zna i uzgaja čistokrvne američke staforde,ima brdo pehara koji su stafovi poosvajali te ima tu pasminu u malom prstu,iako uzgaja i druge pasmine..npr BIEWER YORKSHIRE A LA POM PON kojih kod nas nema nitko osim njega u hr a ima ih do 1500 u svijetu.. kako bilo da bilo to je predivna pasmina.. ja svoju ne bi dao ni zašta taman da su joj preci dobiveni križanjem pauka i kišne gliste..

haha to je to, dobro kaze ona izreka jednom vlasnik staforda, zauvijek vlasnik staforda :top:

nekako mi imaju najbolje objasnjeno o svemu tome http://www.akc.org/breeds/american_staffordshire_terrier/history.cfm

:mig: http://www.youtube.com/watch?v=qPwbGhnsb7A

TurbulentFluid
16.06.2011., 12:24
ma da slučajno sam baš na ovom forumu jer mi je previše dosadno u životu pa eto naletio razglabat o stafovima:rolleyes: ne držim se samo wikipedije,ima svašta nešto na netu o njima,pa čak navodno da je pit bul i amstaf jedan te isti pas samo su napravili evoluciju imena..

Pa, ako ćeš pravo, ovo je pogrešan forum za tehnički ispravne rasprave o pasminama i uzgoju, ovo je baš forum za rekreativce :mig:

Zaista puno izvora tvrdi da su pit bul i amstaff isti pas, odnosno pas sa istim korijenima (treba pogledati i datum na literaturi koja se čita, pred 25-30 godina razlika između pita i amstaffa je bila vrlo mala; a pit niti danas nije priznata pasmina :mig: ).

I ne znam koji je tvoj (psihološki) problem ovdje, kakav pauk i kišna glista; amstaff je od relativno rijetkih mladih pasmina za koje se čak ponešto zna od čega su nastale, za 70% pasmina nema se pojma. :kava:

DREAM _TEAM
16.06.2011., 14:52
Pa, ako ćeš pravo, ovo je pogrešan forum za tehnički ispravne rasprave o pasminama i uzgoju, ovo je baš forum za rekreativce :mig:

Zaista puno izvora tvrdi da su pit bul i amstaff isti pas, odnosno pas sa istim korijenima (treba pogledati i datum na literaturi koja se čita, pred 25-30 godina razlika između pita i amstaffa je bila vrlo mala; a pit niti danas nije priznata pasmina :mig: ).

I ne znam koji je tvoj (psihološki) problem ovdje, kakav pauk i kišna glista; amstaff je od relativno rijetkih mladih pasmina za koje se čak ponešto zna od čega su nastale, za 70% pasmina nema se pojma. :kava:

pauk i kišna glista je bila šala, a ne psihološki problem ali ta rečenica je očito preteška za tebe da ju shvatiš:rolleyes:

TurbulentFluid
16.06.2011., 15:06
pauk i kišna glista je bila šala, a ne psihološki problem ali ta rečenica je očito preteška za tebe da ju shvatiš:rolleyes:

Pa moram priznati da me je manjak interpunkcije i izvikivanje imena pasmine uz navođenje ovog poslijednjeg navelo da pomislim da si bezrazložno uzbuđen, a ne vragolast i viskast. :kava: Gdje ti je susjed? Na Grobniku? Ako je to taj, doista :top::top::top::top::top::top: psi!

afra
16.06.2011., 15:07
"Kao sto sam ranije naveo emigracijom Engleza i Iraca u Ameriku dosli su i psi skupa sa njima to se desavalo u dva vala prvi val pasa je stiglo od kraja 1700 do 1861. godine a drugi val pasa koji su dosli u Ameriku zapocinje od 1865 i trajao je odprilike oko 30 godina.Psi koji su dosli na tlo Amerike u drugom valu su jako bitni za nas jer danasnji Pitovi i Amstaffovi su potomci tih pasa.
Dva jako bitna psa zovu se Paddy i Pilot to su psi koji su Irskog porijekla,te danasnji psi svih linija koji se spominju u svijetu Amstaffa su potomci Pilota oni su dosli u Ameriku 1880-tih godina.Ti psi su bili Pit Bull Terrieri te njihovim koristenjem u uzgoju i selekcijom u borbene svrhe na tlu Amerike 1898 odlucuju se uzgajivaci da promjene ime u American Pit Bull Terrier.
Takav naziv je ostao do dana danasnjeg u UKC-u i u ADBA organizaciji koja iskljucivo priznaje Pita kao borbenog psa dok UKC ima isto ime u registru ali u svrhu izlaganja.Tako da te dvije organizacije imaju registriranu istu pasminu pod istim imenom ali ih koriste u razlicite svrhe.Pojedini uzgajivaci da bi se totalno ogradili od borbi pasa odlucuju se da svoje pse registriraju u AKC-u pod drugim imenom te daju ime znaci istoj pasmini Staffordshire Terrier.Isti ti uzgajivaci vjeruju toj organizaciji da ce im pomoci u napretku pasmine,najzasluznija osoba za registraciju pasmine pod tim imenom je Wilfred Brandon koji je uspio dokazati da APBT ima precizno dokumentiranu proslost te da postoji dovoljan broj jedinki koji pokazuju uniformiranost pasmine i da uzgajivaci mogu nesmetano uzgajati APBT-a ali pod drugim imenom kako bi se ogradili od borbi.To im je uspjelo 1936-te godine i tu pocinje selekcija Staffordshire Terriera kao novoregistrirane pamine koja se ogradjuje od imena APBT.U narednim godinama stvarale su se uzgajivacnice koje su obiljezile danasnjeg Amstaffa takvog kakav je s tim sto u narednim godinama nastao je problem zbog imena jer su Englezi imali Staffordshire Bullterriera te da nebi bilo zabune sa tom pasminom zahtijevali su da se ime Staffordshire Terrier promjeni. Tako da nakon jos jednog naknadnog upisa APBT-a u AKC puni naziv kakav je i danas pasmina dobiva 1972.godine.Nadam se da sam vam uspio dosta kratko opisati kako je isao tijek odvajanja imena iste pasmine koja se svaka za sebe razvijala u svom smijeru za razlicite namjene."

Evo kopirala sam tekst koji je vlasnik Flamewood kennel uzgajivačnice sam napisao u jednoj od rasprava o nastanku amstaff pasmine na ljubimci forumu.
Iskreno se nadam da neće ništa zamjeriti, to je već napisano na tom forumu pa sam samo kopirala ovdje, jer smatram da je on jedan od velikih stručnjaka i poznavatelja pasmine a i vrhunski uzgajivač na ovim prostorima.

Nadam se da će ovaj tekst malo pomoći nekome tko čita, nije bitno tko... čisto ako nekoga zanima, a ja sam sigurna da su ovi podaci točni jer čovjek previše zna o tome i jako puno godina se bavi pasminom.
S moje strane zaključujem temu oko nastanka jer mislim da je ovdje dosta objašnjeno, a tko želi slobodno može pisati svoje viđenje, ja sam mišljenja kao što piše ovdje gore u tekstu.

TurbulentFluid
16.06.2011., 15:13
Evo ga, Pilot:

http://www.game-dog.com/gallery/files/8/4/5/0/Lloyd_Pilot.jpg

http://www.game-dog.com/gallery/files/5/0/5/7/sPilotBrindleWhite27lbsBorn1878.jpg

I Paddy:

http://www.game-dog.com/gallery/files/5/0/5/7/sPaddy.jpg

Mislim da sam prave našla; afra?

afra
16.06.2011., 20:32
O super TurbulentFluid, fotke su prave i baš je lijepo vidjeti malo dašak prošlosti.
Evo upravo fotka koju si ti postavila, malo više detalja i o samom Pilotu.
http://www.bulldogworld.net/pedigree/details.php?id=64670
A ovdje ima dosta fotki predaka naših današnjih stafića, lijepo ih je vidjeti.
http://www.exil-des-titans.com/document-ancetres-amstaff-american-staff.html

Prije par godina sam tražila razne podatke o pedigreima, našla sam gledajući u rodovnicu i fotke predaka jedne od mojih stafordica.
To mi se u međuvremenu pogubilo, možda preko ljeta ponovno nađem kad ću imati malo više vremena tražiti opet.

TurbulentFluid
16.06.2011., 22:42
Prelijepi su, hvala za linkove :cerek: . Iako, doista me iznenađuje podatak da je Pilot imao jedva preko 12 kg!? dok današnji staff lako premaši i 30 kg! (iako, ovdje moram napomenuti da me ne fascinira današnja moda uzgoja (pre)teških, tromih pasa).

Kada je točno počela moda s kupažom? Izgleda da je od samog početka, pretpostavljam zbog "praktičnosti" tokom borbe.

Jednog dana... :cerek: (Iako vjerojatno neće biti pravi staff, nego nešto neizrecivo ružno a ipak osobito lijepo iz šinteraja... eh, moja Heba. :( )

afra
17.06.2011., 01:35
Ah da, kad si spomenula kilažu.
Moje imaju oko 20 kila a nisu mršave, nego su taman, agilne, terijer tip, ekstra pokretne i aktivne.
Baš smo u nekoj drugoj temi pisali kako se pasmine mijenjaju i po kilažama, visini, na sto načina, pa eto i staf nažalost.
Meni osobno ne paše što su stafići oko 30 pa i više kila, prevelika kilaža na osnovni kostur.
Mislim da su zato sve manje energični, sve manje mogu izdržati veće napore(ne mislim pritom na dužu šetnju).
A znate i sami... to nije samo kod ove pasmine, radi izgleda, pretežno izložbi, se rade razne promjene sustavno na mnogim pasminama i gubi se ono izvorno.
Istina da je 12 kila nešto što je bilo davno, ali godinama otkad se ustalila pasmina su bili oko dvadesetak kila, malo više za dečke, a onda se u zadnjih desetak i malo više godina, počelo uzgajati sve teže i krupnije primjerke.
Mislim da osim izgleda to nikome ne ide na dobro, niti pasmini, jer nemaju primarno kostur za toliku kilažu, stvara se manja izdržljivost, veća tromost nego bi trebalo biti globalno(uvijek ima iznimaka) i zdravstveni problemi.
Postala je prošlost da je staf poslovično zdrava pasmina.
Znam hrpetinu jedinki pasmine koji imaju srčanih problema, displaziju, tumore da ne govorim... ali o tome vas se ne priča često jer je pasmina i dalje vrlo popularna i treba se prodavati. Još ako su primjerci što krupniji i veći, izgleda da je to ono što se traži.
Ali oni koji znaju kako je bilo nekad i sad(ne samo kod nas, u Americi su se vodile iste rasprave), znaju da je staf postao veći i teži nepovratno.
Teško je više naći stafa koji je laganiji, stvarno su sve teži i teži, ali eto, što možemo osim nešto napisati tu i tamo na forumu.
Mnogi su znali reći "pa što, bolje da je pas mirniji, nije loše da je veći, tako su ljepši", ali to nije više baš ista pasmina zar ne?
Isto kao kod njemačkih ovčara kako je teško naći radnog njo, pa i rotići su opali u korištenju u svrhe rada drastično, zasad se stvarno dobro drže belgijaneri zasad.
Amstaff nije usamljen u tim nepovratnim promjenama koje nisu uvijek na bolje.

haralampije
17.06.2011., 09:10
Da mi je prije nekoliko mjeseci netko rekao da ću se zaljubiti u staforde, mislila bih da je pao na glavu i poslala ga k vragu, uvjerena da bi se za nešto takvo prvo meni moralo pošarameriti nešto u glavi. I je, došlo je do nekih promjena u mojoj glavi, izazvanih širenjem vidika i novim spoznajama o toj pasmini.

Jako sam sretna sto imamo našu stafi, jest da je naporno, ali s kojim štenetom nije, no ujedno je i veselje. I sve je dobro prošlo sa starijom pesekicom koja je ponekad vrlo oštra prema njoj, čak i sad kad je mala tri kile teža od nje; samo je pogleda i mala odmah zna gdje joj je mjesto i što ne smije. S njim dvije imamo doma crtić cijeli dan. A ima i nježnih prizora za raspekmeziti se i razmazati po podu. Mislim da se vole.

@ TurbulentFluid

Još jednom ti hvala na moralnoj podršci i savjetima koji su puno pomogli.
Ovdje (http://forum.hr/showthread.php?p=34331833#post34331833) ima par slikica naše stafi.

Također hvala svima koji ovdje pišu.

TurbulentFluid
17.06.2011., 11:40
Icucek :cerek: :cerek: :cerek:

Hvala ti na fotkicama, prekrasna je!!! Ovo mi je predivno čuti:

S njim dvije imamo doma crtić cijeli dan. A ima i nježnih prizora za raspekmeziti se i razmazati po podu. Mislim da se vole.

belatrix112
17.06.2011., 11:48
jučer sam upoznala najbolju stafordicu ikada, ma zapravo najbolje psa ikada. mala je neodoljiva, odmah je skočila na mene i izljubila me od glave do pete (i izderala noktima, al to je odmah postalo nebitno:D), trpila zadirkivanja moje glupe rotice i urlanja na uho moje mješankice pa su se na kraju i lijepo igrale. 1. stafordica s kojom moja mješanka nije imala neke tenzije. stvarno sam oduševljena njome. inače nisam ljubitelj pasmine u značenju ne bih ju imala doma, ali ova me oborila..

stjepankt
17.06.2011., 13:57
Da mi je prije nekoliko mjeseci netko rekao da ću se zaljubiti u staforde, mislila bih da je pao na glavu i poslala ga k vragu, uvjerena da bi se za nešto takvo prvo meni moralo pošarameriti nešto u glavi. I je, došlo je do nekih promjena u mojoj glavi, izazvanih širenjem vidika i novim spoznajama o toj pasmini.

Jako sam sretna sto imamo našu stafi, jest da je naporno, ali s kojim štenetom nije, no ujedno je i veselje. I sve je dobro prošlo sa starijom pesekicom koja je ponekad vrlo oštra prema njoj, čak i sad kad je mala tri kile teža od nje; samo je pogleda i mala odmah zna gdje joj je mjesto i što ne smije. S njim dvije imamo doma crtić cijeli dan. A ima i nježnih prizora za raspekmeziti se i razmazati po podu. Mislim da se vole.

@ TurbulentFluid

Još jednom ti hvala na moralnoj podršci i savjetima koji su puno pomogli.
Ovdje (http://forum.hr/showthread.php?p=34331833#post34331833) ima par slikica naše stafi.

Također hvala svima koji ovdje pišu.

Krasna je mala :)
Ne kaže se uzalud "Once an Amstaff owner, always an Amstaff owner" :)

DREAM _TEAM
17.06.2011., 16:02
O super TurbulentFluid, fotke su prave i baš je lijepo vidjeti malo dašak prošlosti.
Evo upravo fotka koju si ti postavila, malo više detalja i o samom Pilotu.
http://www.bulldogworld.net/pedigree/details.php?id=64670
A ovdje ima dosta fotki predaka naših današnjih stafića, lijepo ih je vidjeti.
http://www.exil-des-titans.com/document-ancetres-amstaff-american-staff.html

Prije par godina sam tražila razne podatke o pedigreima, našla sam gledajući u rodovnicu i fotke predaka jedne od mojih stafordica.
To mi se u međuvremenu pogubilo, možda preko ljeta ponovno nađem kad ću imati malo više vremena tražiti opet.

Afra imam jedno pitanjce za tebe.. zanima me koliko dugo traje prva menstruacija kod stafordica? kolega ima isto ženku 7,8mj i obilno je procurila,a kaže mi da će ta prva navodno trajati 2,3 tjedna..mislim to mi je malo previše...:ne zna:

afra
17.06.2011., 17:55
Upravo tako, otprilike tri tjedna traje.
Ženka ne bi trebala obazirati uopće na mužjake do negdje polovine tog vremena a onda počne dopuštati mužjacima da joj prilaze.
Moje su sterilizirane ali imali smo s jednom to prvo tjeranje, upravo sa 7 mjeseci je dobila i trajalo je otprilike tri tjedna.
Samo neka pripazi na mužjake kad ona počne pokazivati znakove da im dopušta blizu da ne bi došlo do parenja, a ostalo vrijeme bi ih ona trebala sama tjerati od sebe, iako je to sve individualno.
Ako mu smeta, posebno ako živi prijatelj u stanu, može u svakom pet centru ili pet shopu kupiti gaćice da ne kapa posvuda.

DREAM _TEAM
17.06.2011., 18:18
Upravo tako, otprilike tri tjedna traje.
Ženka ne bi trebala obazirati uopće na mužjake do negdje polovine tog vremena a onda počne dopuštati mužjacima da joj prilaze.
Moje su sterilizirane ali imali smo s jednom to prvo tjeranje, upravo sa 7 mjeseci je dobila i trajalo je otprilike tri tjedna.
Samo neka pripazi na mužjake kad ona počne pokazivati znakove da im dopušta blizu da ne bi došlo do parenja, a ostalo vrijeme bi ih ona trebala sama tjerati od sebe, iako je to sve individualno.
Ako mu smeta, posebno ako živi prijatelj u stanu, može u svakom pet centru ili pet shopu kupiti gaćice da ne kapa posvuda.

Hvala na odgovoru,da živi u stanu.. iako se ne sekiram toliko zbog njega,nego zbog sebe:mad: jer je moja 6 mj pa će i ona uskoro... a za te gaćice sam čuo,ali mislim da će ih ona odstranit zubima,a možda i ne..

haralampije
19.06.2011., 09:15
Ljudi, jesu li vaši stafići proždrljivi?

Ovo moje štene je tako proždrljivo da to u životu nisam vidjela. Uopče ne grize, samo usiše u sebe, pa joj koji put uleti krivo i tad se davi i hriplje.:(

Probala sam joj davati malo po malo i to je bilo ok, ali se pametni muž sjetio kupiti zdjelicu protiv proždrljivosti koja meni izgleda kao sprava za mučenje gladnog psića, a ona se nad njom sva raspomami od proždrljivosti i opet ne grize. Jučer se uprkos toj famoznoj zdjeli ponovno davila; bilo je gore nego prije kad je jela iz obične zdjelice, na kraju je jadna i povračala.

sinkee
19.06.2011., 11:07
Ljudi, jesu li vaši stafići proždrljivi?

Ovo moje štene je tako proždrljivo da to u životu nisam vidjela. Uopče ne grize, samo usiše u sebe, pa joj koji put uleti krivo i tad se davi i hriplje.:(

Probala sam joj davati malo po malo i to je bilo ok, ali se pametni muž sjetio kupiti zdjelicu protiv proždrljivosti koja meni izgleda kao sprava za mučenje gladnog psića, a ona se nad njom sva raspomami od proždrljivosti i opet ne grize. Jučer se uprkos toj famoznoj zdjeli ponovno davila; bilo je gore nego prije kad je jela iz obične zdjelice, na kraju je jadna i povračala.
hmm, i moja je takva prije pojede svoju porciju negoli je dobije.... ponekad mi se cini da ne zvace vec samo da guta; jos pogotovo ako je nesto fino...

:rofl: kaj sam ja jedina koja ima doslovno ljencugu, ajme meni ako hoda duze od sat vremena pocne plakat i oce kuci, pusti ju covjek na livadu i sjedne se, zenska uvalja dupe meni u krilo , wtf idi njuskat okolo, al ne zanima ju to previse :D tako da iskreno zbilja mislim da to sve ovisi od psa do psa
jer ex pas je mogao trcat vani satima nikad dosta mu bilo.

hehe, identican slucaj, ak smo sami loptica ju uopce ne zanima, ak je neki drugi pas u igri onda ce potrcat koji put; a kad joj to dosadi onda se legne i ceka da neko dodje do nje da se hrvaju i onda si opet malo legne i tako unedogled...

typhoid_mary
19.06.2011., 19:36
:ne zna: moja nije, odmalena fino lagano klopa, nikad se nije pretrpavala, cak kad joj je dosta ostavi si za kasnije. al ja sam njoj kao bebi uvijek govorila polako i mazila ju dok je klopala, tako da sad zbilja nemam problema, dok od sisterke pas :lol: mogu mu stopat kako jede veceru, ako mu nekaj das ne zvace nimalo, pa mu se zatrke i onda kad kihne komadic sira izleti kroz nos :D

osobno sam jedino imala problem da su joj dehidrati bljak, pa sam se prebacila na kuhanu hranu promjenila se uzasno od kila, izgleda,do dlake od kad kuhamo sa mesekom itd.

haralampije
19.06.2011., 22:19
osobno sam jedino imala problem da su joj dehidrati bljak, pa sam se prebacila na kuhanu hranu promjenila se uzasno od kila, izgleda,do dlake od kad kuhamo sa mesekom itd.

Kako promijenila? Udebljala? Što je s dlakom?

Nama su rekli da je hranimo samo dehidriranom hranom i to nekom specijalnom visokoproteinskom. Kolega na poslu koji ima pitove me popljuvao, on svojima kuhao konjetin (ježim se) i dodaje u nju rižu.:confused::ne zna:

Danas se je dva put davila i rigala, a rigotinu nisam stigla počistiti, u roku keks ju je požderala.

Mislila sam da je ova starija pesekica napola pudla proždrljiva, ali sad tek vidim da jsamo voli jesti i gušta u svakom zalogaju; vrlo je pristojna za zdjelicom.

Fora s maženjem dok jede ne prolazi, kad gurne njušku u zdjelicu, pada u trans, ništa drugo ne čuje, ne vidi i ne osjeća.

typhoid_mary
19.06.2011., 22:55
pa na bolje, pocela mi je dobivat misice, sa gustom pojede klopicu i mase repekom, dlakica je sjajna, zubeki i nokti isto jaki i dobri, dok je bila na psecoj hrani imala je problema sa mjehurom (ima genetsku manu) al evo sad na kontrolama nema vise pjeska ni kristalica, veli vet da njoj ocito bolje pasa kuhana klopica, ja ti njoj fino odem u mesnicu uzmem grkljana, plucica, srce, bubrege, malo jetrice (previse bi joj sredilo stolicu) sve skuham i fino sameljem i onda dobije nekad cisto meseko, ponekad ra rizicom, ponekad palenta, pa malo povrca i tak. nekad joj juhicu napravim za taj mjehur, znam , znam mnogi ce reci sad koja povrce ovo ono ne dajem joj naravno luk te ono sto napuhuje. ali moji godinama su imali pse i svi su papali fino kuhanu hranicu (ne ono sto zgleda ko napoj, uzas) nikad problema sa nicim nisu imali, svi uginuli od duboke starosti
meni je bitno da ona jede pravu klopu, jer ovi dehidrati, konzerve ne vjerujem im, ne vidim sta oni sve trpaju nutra, a kad odem do bakica po povrce znam sta jede i meseko ako je piletina itd
naravno da joj dodatno dajem vitaminceke kroz hranu al sve prirodno nikakve kemije i gluposti. danas sam joj napravila rizoto sa plodovima mora kako mi to doma zovemo (riza, tuna, sardine sa zlicom maslinova ulja za dlaku) cak se i macka pogostila :mig:

ps: a vise manjih obroka, pa moza malo jogurta gore, da se napravi kao kasica da ne stigne trpat, ovako trpa mekano
ovako nesto bi mozda pomoglo http://www.zazivali.si/media/catalog/product/cache/1/image/265x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/o/posoda_za_hrano_in_vodo_42_1.jpg
ako imas ovo doma sad sam vidjela da ti je muz nekaj kupio haha, nije sprava samo nemre gurat nos toliko brzo

Lefti
20.06.2011., 13:25
@haralampije - kao da slušam sebe dok mi je Aska bila štene... trpala je u usta prije nego bi vidjela hranu, niti jednom nije grizla - samo gutala. Povraćanje minutu poslije jela u prosjeku 4 puta tjedno! :rolleyes:

e onda sam se zainatila i močila dehidrat sve do njenih cca 6-7-8mjeseci. Jela je kašicu, kao beba :zubo: tu i tamo bi joj davala jedan po jedan dehidrat iz šake kao nagradu, kojeg bi pregrizla... pa malo po malo dio ca+dio dehidrat za jelo... počela je polako gristi. Sada, sa skoro 3 godine, jede hlapljivo samo kada joj u dehidrat stavimo nešto što rijetko jede - tipa komadiće teletine itd. Ona joj se oči povećaju duplo u promjeru i samo zabije njušku i kao mravojed sve posrče.
Ta pohleplnost za hranom će se polako stišavati a do tada puno živaca, ja sam to riješila kašicom pa nek se mala misli :)

TurbulentFluid
20.06.2011., 13:33
I ja ovako mislim:

meni je bitno da ona jede pravu klopu, jer ovi dehidrati, konzerve ne vjerujem im, ne vidim sta oni sve trpaju nutra, a kad odem do bakica po povrce znam sta jede i meseko ako je piletina itd
naravno da joj dodatno dajem vitaminceke kroz hranu al sve prirodno nikakve kemije i gluposti. danas sam joj napravila rizoto sa plodovima mora kako mi to doma zovemo (riza, tuna, sardine sa zlicom maslinova ulja za dlaku) cak se i macka pogostila :mig:

Fućkaš ti te njihove dehidrate; istina da su praktični ali moja njunjad )iako stara i dosadna) ne dobivaju dnevno više od 30% suhe hrane.

Ako je pas tako strašno proždrljiv, može biti da ne dobiva dovoljno kalorija koje bi zadovoljile njene trenutne potrebe. Ljudi se obično slijepo drže naputaka na vrećama za hranu; koje kažu pas toliko-i-toliko kila = toliko-i-toliko grama hrane; ali za rastućeg stafuljka s puuuno tjelesne aktivnosti moglo bi se i množiti sa 1.5-1.8.

afra
20.06.2011., 13:46
I moja ima genetsku manu što se tiče mjehura.
Baš uskoro planiram kod jednog homeopate za pse da vidim hoće li pomoći kakav prirodan pripravak.
Hrana, antibiotici po potrebi... sve to pomogne, ali na duge staze nadam se pomoći od homeopatije jer je prirodno i biti će striktno usmjereno na taj problem.

typhoid_mary
20.06.2011., 13:54
znaci kod vas je stalni problem? kod moje je po zimi onda joj se dolje sve upali jadnoj, pa pocnu kristali i tak, zadebljanje ima na mjehuru 3,4 puta vece neg normalno, al kad se upali onda se stisne i kaos:( tako da ti ja nju ubundam po zimi cak i sal sad ima i slapice, ne zelim riskirat vise

cica mica
20.06.2011., 14:04
molim sve dobre ljude koji drže svoje peseke u stanu nek mi odgovore na jedno pitanje il me barem malo utješe..
postoji li mogućnost da mi stan bude donekle uredan i čist bar sat vremena nakon čišćenja kad mi dolaze gosti?:ne zna:

moj peso je sveposud, maknula sam tepihe (radi pišanja), jastuke sa sjedeće garniture (jer ih jaše, a nema ni 5 mjeseci?!), tegle sa cvijećem (jer od njih nije ostalo ništa, samo puno zemlje po parketu), o papučama da ne pričam, kapanje vode po podu itd.

imam osjećaj da rintam cijeli dan( jer i je tako), a navečer kad se sve smiri izgleda ko da je uragan prošao kroz stan.
jako puno je vani i ne nedostaje mu aktivnosti, al kad se vraćamo unutra počinje me hvatati jeza.

ima li koji lijek da ga malo primirim dok smo unutra? :misli:

afra
20.06.2011., 14:53
znaci kod vas je stalni problem? kod moje je po zimi onda joj se dolje sve upali jadnoj, pa pocnu kristali i tak, zadebljanje ima na mjehuru 3,4 puta vece neg normalno, al kad se upali onda se stisne i kaos:( tako da ti ja nju ubundam po zimi cak i sal sad ima i slapice, ne zelim riskirat vise

Da, da, upravo tako i kod nas, vrlo slični problem.
Ona je otkad je stigla kao bebač kod nas nenormalno piškila.
Obavili smo sve preglede(od rtg s kontrastom, više puta uzv, da ne kažem redovito pregledi urina...) i isto se još davno ustanovilo da ima to zadebljanje kao i tvoja pesica.
Zasad su svi vetovi rekli da se navodno može riješiti operacijom ali nije sigurno, a ako ne želimo, onda staviti pod kontrolu tako da se jako puno pazi.
Kad je hladno nikako dugo vani, uvijek paziti na toplinu i po doma.
Zato ću i ići kod homeopate da probamo napraviti neki lijek baš za to koji bi pila tijekom cijele godine, a ne samo kad se razboli.
Možda ako ćemo ići ciljano to dugotrajno i pomogne.
Neka kombinacija brusnica i tko zna čega još... kad obavimo i taj pregled javim što smo dobili.
Sretno s pesicom da imate što manje problema.

haralampije
20.06.2011., 15:14
@ typhoid_mary

Ima takvu zdjelu i hranjenje nešto duže traje, ali podjednako je halapljiva, ako ne i gore jer je ta zdjela raspiga, kao da se boji da će hrana nestati, pa se opet guti i riga. Onda sve maknem i hranim je malo po malo iz ruke ili stavim pred nju drugu zdjelicu pa u nju stavljam malo po malo. Tad koji put i malo žvakne, a kad više nema, pikira na pudlinu zdjelicu jer ova pak jede dugo i polako; a manja joj je porcijapa; malo prošeta provjeriti ima li gdje kakav oblizek, pa se vrati. Stafica je od nje dobila par puta špotance tako da sad pristojno sjedi kraj nje i čeka da joj ova nešto ostavi, uvijek ostavi, a onda joj netko od nas ljudova pokvari plan i otme ostatke.

Probat ću joj staviti malo jogurta gore ili močiti dehidrat, tako smo prije radili, ali muž zaključio da može gristi. Što vrijedi što može kad od lakomosti ne stigne.

@ TurbulentFluid

Normalno dobiva na težini. Jednostavno je proždrljiva. Par puta se dogodilo da nismo pazili, ona potamanila svoju klopu i u sekundi počistila i skoro punu pudlinu zdjelicu. Da joj je netko dao još i to bi.

Od te proždrljivosti ima jedna dobra stvar. Očekujući zalogaja, sve će napraviti.

haralampije
20.06.2011., 15:34
molim sve dobre ljude koji drže svoje peseke u stanu nek mi odgovore na jedno pitanje il me barem malo utješe..
postoji li mogućnost da mi stan bude donekle uredan i čist bar sat vremena nakon čišćenja kad mi dolaze gosti?:ne zna:

moj peso je sveposud, maknula sam tepihe (radi pišanja), jastuke sa sjedeće garniture (jer ih jaše, a nema ni 5 mjeseci?!), tegle sa cvijećem (jer od njih nije ostalo ništa, samo puno zemlje po parketu), o papučama da ne pričam, kapanje vode po podu itd.

imam osjećaj da rintam cijeli dan( jer i je tako), a navečer kad se sve smiri izgleda ko da je uragan prošao kroz stan.
jako puno je vani i ne nedostaje mu aktivnosti, al kad se vraćamo unutra počinje me hvatati jeza.

ima li koji lijek da ga malo primirim dok smo unutra? :misli:

Mali pas je kao malo dijete, stalno ga treba nadgledati, maknuti sve što može nastradati ili od čega ono može nastradati, a što se ne može maknuti, pojačano paziš i upozoravaš, ponavljaš 100 put isto, poduziaš mjere ako ne pali, nagradiš kad upali.

Bitnije je pregrmiti to naporno razdoblje, kako s sjecom tako i sa psima, nego imati uglancani stan, skuhan ručak i ispeglanu robu.

Moja starija pesekica s 5 mjeseci više nije pišala no kući, ni na novine, ali sam se ja zato oskrvila od trčanja po štengama (4. kat bez lifta). Ujutro je prva stvar bila zgrabiti psa i trči na dvorište; napola u pidžami. I tako cijeli dan. Ali mi zato linija bila tip-top. Stan je bio malo kaotičan jer ništa nisam stigla. U povjerenju, milije mi trčati sa psom van nego vucati krpu za prašinu i usisivač po stanu.

Kako će biti s ovom malom stafi, ne znam. Rekla sam da ja s njom neću trčkarati, samo kad mi bude gušt jer su si je željeli muž i kćer, a ja sam tu paničarila. Ali nešto mi baš nisu revni, prvi jutarnji istovar i pišanje je na novine. Samo košem.

Ostalo je sve super. Više ne dira šlape, ne navlači tepihe i ne grize namještaj. Malo je potrajalo dok je skontala da ima svoje igračkice za griženje, ali sad je da pokucam. Za tromjesečno štene je prva liga. Tu i tamo, kad se osjeti zanemareno, krene u kvar; baš kao dijete, "ne primjećujete me, sad ću napraviti pizdariju, tad ćete me sigurno primijetiti." I čim je primijetimo, baca se na leđa, a pogled nedužan.

cica mica
20.06.2011., 16:13
što se tiče linije, zginul je šlauf i pol oko struka (strah me se uopće vagati) :)

tu i tam se popiša na novine koje su na balkonu.
jako je naporno, maknula sam sve što sam mislila da bi mogao pojesti, pregristi, ma bilo što..
jadan, sto put na dan čuje ne ovo, ne ono. i puno je bolje nek je bilo ispočetka.

baš treba izdržati, nadam se da će za 2-3 mjeseca sve biti posloženo i u normali.
nije da sam neka frikuša što se tiče čistoće, ali bilo gdje da sam pogledala kaos - novine rastrgane, kuhača s koje se sve cjedilo na trosjedu, razvučen wc papir, listovi mrtvih biljaka, voda iz zdjelice... :horor: ...a ja u tih 5 min obačim dijete u sobi.

pa mislim si što mi je to trebalo? :visi:
dakle ima nade, samo treba biti strpljiv i uporan.
hvala!

haralampije
20.06.2011., 16:47
Mali pas i malo dijete - kombinacija snova.:cerek:

Tu nema pomoći, opusti se.

Samo, kako se pas dokopao kuhače i WC papira? Moja kći bi ti na njegovom mjestu rekla: "Ti si kriva. Zašto si mi to tu stavila?"

Oko zdjelice s vodom smo stafi i ja imale gadan okršaj. Svidjelo se stafi močiti noge, pa našutavati zdjelicu tako da voda prska i razlijeva se na sve strane. Ludilo od zabave, a onda dolazim ja, tulumbreherica i vičem ne. Stafi se pravi da odjednom ne razumije ne. Čvrgnem je po guzi, se malo upristoji, ali čim joj okrenem leđa, već kuhinja pliva u vodi. Opet ja ne i malo je prodrmam za šijicu; tu se i ona naljutila, uvrijedila, svadila bi se sa mnom, borila za neka svoja prava, ma koja prava, bejbe. Završila stafi na rukama, s nogama u zrak i otkrivenog trbuha, a ja šutim i samo je gledam u oči. Fora pokupljena od ne znam kud; knjige o stafordima ili na forumu; ali upalilo je. Više ne prevrče zdjelicu s vodom, a i upamtila je što znači ne tako da do sad nije bilo potrebe ponoviti odgojni postupak, a nisam sigurna ni da bi mi ponovno uspjelo jer je skoro duplo teža nego je bila.

Lefti
20.06.2011., 17:15
Btw - ja sam rano počela sa dodavanjem mesa i ribe dehidratu... i sad mi se događa da mala neće ni primirisati ako nema nešto preko... to je najčešće po danima u tjednu: tuna,tuna,svježi sir,jaje,tuna,piletina,štogod. Dovest će nas do ludila sa biranjem :D

A voda i zdjelica, ovako nekako to izgleda? naš primjer: :rofl:

http://i439.photobucket.com/albums/qq112/AskaAST/IMG_6842.jpg

http://i439.photobucket.com/albums/qq112/AskaAST/IMG_6843.jpg

i finale:

http://i439.photobucket.com/albums/qq112/AskaAST/IMG_6844.jpg

haralampije
20.06.2011., 17:48
Slatko je vidjeti tuđeg psa kako se kupa u zdjelici.:cerek:

Lefti, ova tvoja curka je mila majka u odnosu na ono što je moja izvodila. Zdjelica je letjela po cijeloj kuhinji, a ona za njom.

gmatija
20.06.2011., 17:54
evo da se i ja nadovezem prehranu stafica...moja ima 4 mjeseca i porcija hrane joj traje krace nego sto meni treba da joj hranu spustim na pod.....jos smo je naucila da ceka dok ne dobije dozvolu, tu facu dok ceka treba vidjeti, totalni fokus na hrani... i kada cuje rijec moze hrane momentalno nema..sva sreca pa nema povracanja poslije....ali sto vani zna pojesti, to je ludnica..nedavno smo bili na selu, jela je jabuke,marelice, kruske, visnje...i onda sve to izbacila van...jedva sam je sprijecio da ponovno pojede....a kako tek voli jesti svjeze pokosenu travu, uh....

a sada sto se tice nereda u stanu.....lotta stan dijeli sa bebom od skoro godinu dana, ali nije toliko nereda koliko bi se moglo pomisliti....maleni baca stvari iz kinderbeta,a ona ih skuplja i sprema u svoj box...inace vecinu vremena je u boxu koji je otvoren cijeli dan pa moze izaci bilo kada...naravno da kroz dan ima svojih zutih minuta,a li i to se nekako pregrmi....sjetim se vremena kada je tek dosla, znala je otici u kupaonu, uzeti veliku metlu i doci u sobu sa metlom u ustima....i onda sto je nasmjesnije tu metlu je htjela staviti u svoj box....uvijek neko ludilo sa njima...cak je i supruga zavoljela stafice,hehe

Lefti
20.06.2011., 17:57
Bilo je i toga ali u tim trenucima nisam bila dovoljno smirena da uzmem fotić i fotkam nego sam jurila za njom :lol::lol:

Riješila sam sve zdjelicama na stalku

http://i439.photobucket.com/albums/qq112/AskaAST/IMG_4852.jpg

kupili smo ih dok je još bila mala pa ih stavili ful nisko ali samo da ne stoje na podu hehehe :)
ali nismo riješili kapanje jer ona zabije cijelu njušku u vodu i kad se makne - curi voda još 10ak sekundi ful... tako da čim čujem da pije - odmah krpu u ruke i čekaj. čim se temp popne iznad 15'C - voda ide na balkon!! :)

haralampije
20.06.2011., 18:07
Bilo je i toga ali u tim trenucima nisam bila dovoljno smirena da uzmem fotić i fotkam nego sam jurila za njom :lol::lol:

Riješila sam sve zdjelicama na stalku

kupili smo ih dok je još bila mala pa ih stavili ful nisko ali samo da ne stoje na podu hehehe :)
ali nismo riješili kapanje jer ona zabije cijelu njušku u vodu i kad se makne - curi voda još 10ak sekundi ful... tako da čim čujem da pije - odmah krpu u ruke i čekaj. čim se temp popne iznad 15'C - voda ide na balkon!! :)

Prekrasan prizor.:)

Kod mene nema mjesta za dva kompleta zdjelica na stalku. Starija polupudla ih je imala, dobila, pa se koristilo i bilo zgodno. Onda je došla stafi. Sad imaju jednu zajedničku veliku posudu za vodu, a zdjelice s hranom samo za vrijeme obroka. I ok je jer više se ne razlijeva, jedino kad se napije vode i makne od zdjelice, drži vodu u ustima i onda joj to pocuri bilo gdje.

TurbulentFluid
20.06.2011., 18:51

:cerek: :cerek: :cerek: :cerek:

cica mica
20.06.2011., 21:41
Mali pas i malo dijete - kombinacija snova.:cerek:

Tu nema pomoći, opusti se.

Samo, kako se pas dokopao kuhače i WC papira? Moja kći bi ti na njegovom mjestu rekla: "Ti si kriva. Zašto si mi to tu stavila?"

Oko zdjelice s vodom smo stafi i ja imale gadan okršaj. Svidjelo se stafi močiti noge, pa našutavati zdjelicu tako da voda prska i razlijeva se na sve strane. Ludilo od zabave, a onda dolazim ja, tulumbreherica i vičem ne. Stafi se pravi da odjednom ne razumije ne. Čvrgnem je po guzi, se malo upristoji, ali čim joj okrenem leđa, već kuhinja pliva u vodi. Opet ja ne i malo je prodrmam za šijicu; tu se i ona naljutila, uvrijedila, svadila bi se sa mnom, borila za neka svoja prava, ma koja prava, bejbe. Završila stafi na rukama, s nogama u zrak i otkrivenog trbuha, a ja šutim i samo je gledam u oči. Fora pokupljena od ne znam kud; knjige o stafordima ili na forumu; ali upalilo je. Više ne prevrče zdjelicu s vodom, a i upamtila je što znači ne tako da do sad nije bilo potrebe ponoviti odgojni postupak, a nisam sigurna ni da bi mi ponovno uspjelo jer je skoro duplo teža nego je bila.

:D
wc papir sa onog mjesta gdje stoji wc papir (ono u zidu, ne znam kak se zove :D), a kuhaču ne želim znati kak je uzel iz lonca gdje se kuhalo jer bi me strefilo.sva sreća da se mu ništ nije desilo.
i baš sam mu danas stavila zdjelicu s vodom na balkon i problem riješen,a do zime ćemo se valjda malo uozbiljiti.:)

hranim ga sa pro planom + kuhana goveđa kost sa mesom + kuhana puretina. kombiniram jedan dan govedina drugi puretina.kaj god da sam mu drugo dala za jesti stolica mu je bila totalno zelena, ko trava!, s tim da mora obaviti one stvari nekoliko puta na dan. i eventualno proljev.

i kod dresure kao nagradu dobije salamu jer one pseće kolačiće ne želi ni pomirisati.

typhoid_mary
20.06.2011., 22:46
pa ovaj moj miš fakat nema srece, danas bile na setnjici oko pola 9, njuskala po travici i odjednom pocela trest glavom ko luda, pregledala sam ju nema nis, hodala je na jednu stranu do doma, sad bile na hitnoj , ima neke mucice od trave u uhu al toliko su sitne i male da nema pribora kak to izvaidt, pa je ispirao , dao joj antibiotike i odmah pobrala upalu isti tren. luda sam vec, zbilja nema srece, ajde da smo bile ne znam di, al taman krenule , a trava je do gleznjeva al dovoljno trenutak da bude kaos :( neki savjet da joj olaksam,sad je barem prestala cvilit i drapat si uho kad smo dosle doma, ispada da smo samo nas dvije smotane :o, sutra imamo randevu sa veterinarima i operejšn cupaj to sranje van ako nije izaslo, jos ju pazim, vrebam sve okolo di stignem i eto ti ga na

haralampije
20.06.2011., 22:58
O miš mali, pa kako u niskoj travi?:(

Moja se proljevira. Pitam se od čega.:(

haralampije
20.06.2011., 23:01
Cica mica, zanemari kuhanje i pospremanje, dijete pusti da bude malo musavo i kreni zauzdavati psa prije nego ga krene pseći pubertet.:cerek:

typhoid_mary
20.06.2011., 23:03
:ne zna: reko vet da to leti zrakom, a kak ona ima dignute usi , uletilo je i cesanjem je odgurala dolje. znas kaj najvise mi srce puca kad pocne plakat a ja joj nemrem pomoc, danas sam rekla staroj iduce god upisujem vet faks trebala sam to prije par godina i napravit, jer u ovom mom trazenju veterinara nikome nije hitno to, a pes mi place, di god dođem zatvoreno a pise dezurstvo da su nutra, pa krivi brojevi telefona, na kraju sam zavrsila u brezovici :facepalm: al ajde barem joj je pomogao do jutra. dobro je šogi reko pa koji vrag je onda njima hitni slucaj, mi doslovno nemamo nikoga tko bu sjedio i primao pacijente kao da je recimo pol 12 popodne onak, vec se moras preko telefona naganjat i dogovarat kao da zovem top shop :(

proljev? mozda previse jogurta ili nesto

haralampije
20.06.2011., 23:11
Btw -

http://i439.photobucket.com/albums/qq112/AskaAST/IMG_6842.jpg

http://i439.photobucket.com/albums/qq112/AskaAST/IMG_6843.jpg

i finale:

http://i439.photobucket.com/albums/qq112/AskaAST/IMG_6844.jpg

Gledam ove fotke i ne mogu se prestati smijati.:rofl:

Staffyy
21.06.2011., 00:47
Kako mu stoje usi zar nije predivan, izgleda kao da ce poleteti.
Ja obozavam staforde i uvek sam ih obozavao.

Ti stafordi su smesni, zanimljivi, jaki, pametni, neustrasivi, stvarno neznam kako da opisem, evo jedan snimak koji govori vise od hiljadu reci.
http://www.youtube.com/watch?v=dkXRDujwx9A

Zar se ne slazete samnom... ?

Lefti
21.06.2011., 01:50
Hvala za fotkice :cerek: cicika i aska su frendice i pol :top:

a meni je kod ovih vodenih fotki najsmješnije to što sada kužim da joj se tad jaaaako kakalo hehehe a tad nisam to kužila :rofl:
koliko je ona te vode poizbacala van sa šapama, jaooo.. a svaku krpu koja je služila da upija vodu da se mi ne poskliznemo je s guštom počela trgat i vuč pa prevrnula i zdjelicu... ma joj kad se sjetim slatkih muka :cerek:

a da li su pudlica i staffica iste/približne veličine? ako jesu, milina za zdjelice na stalak! jedna je dovoljna za obje :)

@typhoid_mary - provjeri dobro da joj možda nije ušla ona travka, onaj vrh oštre travke s kojom se djeca igraju... onako stavi na pod pa lupka pa ona ide naprijed - ne znam kako se zove :mad: uglavnom, mom maltezeru je to prije 2mjeseca upalo u uho i čohanjem ju je pogurao dublje... mjesec dana je to imao u uhu jer su vetovi (x3) govorili da je upala i davali antibiotike, ništa se nije vidjelo. Antibiotik izlazi van, njega sve više boli... dok nisu moji poludili i rekli neka dobro pogledaju jer da nakon mj dana antibiotika ništa ne prolazi... i iz onako malog uha izvadili taj dio travke dug kao mali prst! :( zato dobro pogledaj da nije to ušlo...

TurbulentFluid
21.06.2011., 01:53
Oštrica ili kiselica :mig:
Lako je moguće, jer inače psi nagonski jedu tu travu kako bi izazvali povraćanje.

typhoid_mary
21.06.2011., 11:12
@typhoid_mary - provjeri dobro da joj možda nije ušla ona travka, onaj vrh oštre travke s kojom se djeca igraju... onako stavi na pod pa lupka pa ona ide naprijed - ne znam kako se zove :mad: uglavnom, mom maltezeru je to prije 2mjeseca upalo u uho i čohanjem ju je pogurao dublje... mjesec dana je to imao u uhu jer su vetovi (x3) govorili da je upala i davali antibiotike, ništa se nije vidjelo. Antibiotik izlazi van, njega sve više boli... dok nisu moji poludili i rekli neka dobro pogledaju jer da nakon mj dana antibiotika ništa ne prolazi... i iz onako malog uha izvadili taj dio travke dug kao mali prst! :( zato dobro pogledaj da nije to ušlo... mah nakon mucne noci, blesana od veterinara docekale smo da nasa pocne radit ujutro, izvadila je to za 3 min (divlji klas, vrag ga odnio ima ga di oces) :facepalm: i pocela mene zezat "vidi mama dobro sam":rofl:
problem je to kaj ona usi ima gore i dikretno kad zabije njusku usi su otvorene za trave itd, morat cu joj kapicu neku skemijat

joj danas sam vidjela tako slatkog bebaca stafica,al cisto bijela je, 3 mj, prekrasno nesto, uheka su joj vec sredili :( ale to bar smo dobili u kvartu dosadnijeg psa od moje :zubo: red je na mlađima da gnjave sad

TurbulentFluid
21.06.2011., 11:25
Ma ne brini, izrasti će ona preko te faze gdje joj trava ide u ušesa :mig:

felix_arba
21.06.2011., 12:34
Lefti imaš lijepog psa :) Nadam se da ću uskoro i ja postati vlasnik staffa...zanima me koje uzgajivačnice drže plave (sive) stafforde,iako znam da se psa ne kupuje po boji,ja sam opako zagrizao za plavog :rolleyes:

afra
21.06.2011., 14:39
Lefti skužila sam sad po stafordici da si to ti, imate veliku pusu od Sule i Albe! :)
t.mary drago mi je da je izvađeno sve iz uheka,imali smo i mi intervenciju zbog toga prošle godine s mješankom.
Joj jedva čekam da nestane taj klas, uvijek se ježim ili uleta u uho ili da se zapikne u šapice.

typhoid_mary
21.06.2011., 18:55
mah sad sam ko kobac, vise ja pikiram po travi nego ona

malena od poznanice iz srbije, ima mi predivan raspored boja

SasKvachment

http://desmond.imageshack.us/Himg199/scaled.php?server=199&filename=65171447344289239592119.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg32/scaled.php?server=32&filename=28876398505489239592119.jpg&res=medium

TurbulentFluid
21.06.2011., 22:15
Ajme, trobojka... :eek: :eek: nikad nisam vidjela uživo, predivna je! :cerek:

Proud Belieber
22.06.2011., 12:25
Ja i Rubi smo jucer u parku sreli stafordicu od godinu dana! Nisu joj usi kidane i pari cila blesava - predivna je! Do jucer ih stvaaarno nisan volila ali kad mi je ta dosla i pocela me ljubit odusevila me! Rubi je inace pljunuta ona samo su joj noge krace posto je mjesanka ali veterinar je reka unatoc posavskom gonicu i shar peiu ona je 90% stafordica (fizicki)! eto od tolike mrznje prema njima sad imam mjesanku! i dalje mi nisu najdrazi ali ih se sve manje i manje bojin,a Rubi san,iako ima samo 4 miseca uspila tako izdresirat da me apsolutno u svemu slusa :)

haralampije
24.06.2011., 09:07
Čini se da i moja stafi ima problem s mjehurom.:(

I ko za vraga, nazovem veterinara, a kad ono, oni zatvaraju ordinaciju u Grahorovoj zauvijek. :eek:

Sad je muž otišao s malom kod drugog veterinara.

typhoid_mary
24.06.2011., 10:18
o bemu miša, javi sta je vet rekao...al drzim fige da je sve ok:top:

haralampije
24.06.2011., 22:44
o bemu miša, javi sta je vet rekao...al drzim fige da je sve ok:top:

Dobila je antibiotike i već je bolje, kuc-kuc.

Vet se raspametio kad ju je vidio; čovjek je ljubitelj staforda i imao je jednog. Osim veterinarskih savjeta, muž je dobio kompletno predavanje o stafordima, korisno; o prehrani i svemu.
Ispada da ću joj na kraju ipak kuhati i to kombinirati s dehidriranom hranom; malo istraživati što joj najbolje paše. Reče vet da je za zdravlje staforda najbitnije dobro jedu i da od toga ne prde, a ovo naše malo čudo je tako prdekalo da su nam trebale gas maske, ai tako često da smo jedni druge počeli sumnjičavo pogledavati - nemoguće da je baš svaki put pas, jedan ili drugi.

I još reče da ne smije ležati potrbuške na hladnim pločicama te se mora kloniti propuha, ventilatora i klime. Na ovo imam za reći da je to definitivno pas za mene jer ja ne podnosim ni ventilatore, ni klima uređaje i sad ću napokon doći na svoje. Nema više života u frižideru i to usred ljeta.:cerek: Da sam znala prije, prije bi si zbavila staforda. Muž i kći ima da šute i trpe jer to je zapravo njihov pas.

Eh, sad, moram ispričati što se moj muž prolijao kod veterinara. Kako je ta naša bajna stafi nekakav spešel primjerak koji bi trebao ići na izložbe i imati barem jedno leglo, morala bi imati i uha po propisu, a njoj se jedno uho diže. To je gosponu suprugu i kćeri zadavalo brige; meni se baš fućka i preslatka mi kad joj je jedno uho gore, a drugo dolje. I tako joj muž zalijepio uho selotejpom. Da je od toga bilo koristi, nisam sigurna, ali je bilo depilacije, pa se jučer konačno odustalo od toga.

Ali vet je primijetio i pitao što je bilo s uhekom i tad se muž prolijao da, pazi sad, njegova kćer (nije mogao direkno mene optužiti jer bi nadrljo kad bih saznala) brije po forumima i da je tamo pročitala da uho treba zalijepiti. Btw. ideja je bila njegova; ja sam za naturale pa makar to bilo za kazniti, a kćeri je najveća briga kakve boje obleka joj ide uz pesa.

Uglavnom, vet je puko od smijeha i rekao nešto što sam ja nekako znala, bilo mi logično. Kad je pas opušten, uha su opuštena, kad mu je nešto sumnjivo, načuli uha i hop gore. I onda dođemo na ono što stalno tupim, da mi moramo biti opušteni i skuliravati sebe, pa će i pas biti opušten. Nisam znala da će mu od toga biti opuštena i uha, ali dođe na isto. Valjda.

Lefti
25.06.2011., 01:57
Lefti imaš lijepog psa :) Nadam se da ću uskoro i ja postati vlasnik staffa...zanima me koje uzgajivačnice drže plave (sive) stafforde,iako znam da se psa ne kupuje po boji,ja sam opako zagrizao za plavog :rolleyes:

hvala!
nitko ne drži posebne boje staforda, one ovise o leglu i roditeljima/itd.
Uzgajivač ti može eventualno reći da li iz nekog legla očekuje plavu boju ili ne... Inače, plavu boju ne gledaju baš najbolje, smatraju je "ispranom crnom", sa slabijom pigmentacijom... A mene svi zaustave prvo zbog boje psa a onda zbog staffa... koga briga za suce :zubo:

Lefti skužila sam sad po stafordici da si to ti, imate veliku pusu od Sule i Albe! :)

hello ekipa!! skužila sam ja vas od prije ali mislila hajd neću offtopičarit :)
šaljemo puse askica i ja!!

Eh, sad, moram ispričati što se moj muž prolijao kod veterinara. Kako je ta naša bajna stafi nekakav spešel primjerak koji bi trebao ići na izložbe i imati barem jedno leglo, morala bi imati i uha po propisu, a njoj se jedno uho diže. To je gosponu suprugu i kćeri zadavalo brige; meni se baš fućka i preslatka mi kad joj je jedno uho gore, a drugo dolje. I tako joj muž zalijepio uho selotejpom. Da je od toga bilo koristi, nisam sigurna, ali je bilo depilacije, pa se jučer konačno odustalo od toga.

Ali vet je primijetio i pitao što je bilo s uhekom i tad se muž prolijao da, pazi sad, njegova kćer (nije mogao direkno mene optužiti jer bi nadrljo kad bih saznala) brije po forumima i da je tamo pročitala da uho treba zalijepiti. Btw. ideja je bila njegova; ja sam za naturale pa makar to bilo za kazniti, a kćeri je najveća briga kakve boje obleka joj ide uz pesa.

Uglavnom, vet je puko od smijeha i rekao nešto što sam ja nekako znala, bilo mi logično. Kad je pas opušten, uha su opuštena, kad mu je nešto sumnjivo, načuli uha i hop gore. I onda dođemo na ono što stalno tupim, da mi moramo biti opušteni i skuliravati sebe, pa će i pas biti opušten. Nisam znala da će mu od toga biti opuštena i uha, ali dođe na isto. Valjda.

Moram reći da je muž u pravu! :)

Ne znam zašto se vet čudi tomu, kao da prvi put čuje... Od kad je kupiranje zabranjeno - svi živi pričaju o pravilnom položaju ušiju koje je jako bitno... i ljepljenje je svakodnevnica 90% pasa i uzgajivača koji su odlučili ne kupirati uši a izlažu svoje pse...
Ljepljenje traje i po par mjeseci u najgorem slučaju. Bitno je lijepiti uši dok hrskavica jača (cca od 3. do 6.mj života i dulje)... Neće se uši same od sebe dovesti u red ako počnu ići prema gore. Logično - hrskavica se razvija i diže uši koje će nakon par tjedana stajati uspravno i više ih ništa neće spustit :)

To nije nikakav problem nekome koga baš briga za to i nema namjeru ići na izložbe, nema namjeru imati nekoliko legla i zarađivati koliko se da na tome. Uzgajivači to ipak moraju raditi jer im sve ovisi o ocjenama i opisima koje dobiju i ne mogu riskirati sa krivo nošenim ušima. Ako vi planirate imati jedno (dva) leglo/legla i ne baviti se uzgojem nego to napraviti jer osobno želite iz kojekakvih razloga, dovoljna je jedna do par izložbi (+ službene stvari) i uši kakve god jer ne ciljate na najbolje ocjene... Uzgajivači ovise o izložbama, obitelji tj. obiteljski psi ne.

evo fotke:

http://cl.ly/3f2S0f0d3x2R0d2V2B1l

Uglavnom - staffica je još mlada i zato su uha takva još - malo gore malo dolje... kako bude rasla, tako će rasti i hrskavica i tako će uši ići prema gore. Ako želite da pravilno ima uši, počnite ljepiti i to je sasvim normalno...postoje i rasprave o nainima ljepljenja. ako vam je svejedno, pustite neka rastu kako god!

TurbulentFluid
26.06.2011., 00:00
:facepalm: - sorry, moram.

Ne bi li poanta bila isključiti iz uzgoja pse s greškom, ili bar pariti suprotno (full prick X full droop) pa da nova pasja djeca ne moraju trpjeti lijepljenja? :ne zna: Doista mi je žao pasmina kojima su se greške "sakrile" zbog kupaža... :(

Danas me je izljubio predivni plavac, star i gluh ali poseban :cerek: :cerek:

Lefti
26.06.2011., 01:22
TurbulentFluid , nažalost ne može se to još raditi jer se za 95% pasa ne zna kakve uši imaju budući da ih kupiraju (još uvijek) sa 2 mejseca, kada nema naznake kakve će uši biti.

Npr. uzgajivač mi nije znao reći kakve bi uši mogla imati moja Aska jer su joj apsolutno svi preci kupirani... i kad je vidio da su joj u početku bile malo klempave a onda bez ljepljenja (tj. 2 dana sam ljepila, reda radi, zanemarivo) bile prekrasne i pravilne, ostao je u šoku :mig:

a ovo čak nije greška kao npr loši kukovi, zagriz ili slično... ovo se da popraviti pa ne smatram greškom zbog koje bi se razmišljalo o drugačijem parenju. To je moje mišljenje, ne službeno:)

haralampije
26.06.2011., 10:21
Obiteljski konzilij je odlučio da uši više nećemo lijepiti; nije nam cilj imati šampiona.:cerek:

typhoid_mary
26.06.2011., 21:40
:raspa: mi smo šišmiš i ponosni smo na to :D
u kvartu njezine frendice isto su digle usi obje postepeno, ex psu nisam ni ljepila ni nista pa je imao dolje pravilno, dok je njegova sestra isto mogla letit sa njima:mig:
al zato poznanik jedan sa livade (mulec) je isao usi kupirat kad je pas imao 9 mj ostala sam paf, mos mislit kak to boli :( samo zato sto je poceo dizat

felix_arba
26.06.2011., 22:22
hvala!
nitko ne drži posebne boje staforda, one ovise o leglu i roditeljima/itd.
Uzgajivač ti može eventualno reći da li iz nekog legla očekuje plavu boju ili ne... Inače, plavu boju ne gledaju baš najbolje, smatraju je "ispranom crnom", sa slabijom pigmentacijom... A mene svi zaustave prvo zbog boje psa a onda zbog staffa... koga briga za suce :zubo:

Pa da,baš to :) meni su plavi prekrasni,samo ne kužim kako to da ne prolaze kod stafforda,znam da je kod drugih plava jako cijenjena i rijetka,npr. kod doga :rolleyes:

taz_devilk
27.06.2011., 16:33
Evo i nasih bebica :) prvi je trikolorac al bijela mu se ne vidi od donje gubice :) drugo je curica, a treci veliki decko, a jos malo nam dolazi jedna curica. :)

http://images59.fotki.com/v222/photos/5/1664085/9856439/Don1-vi.jpg

http://images21.fotki.com/v834/photos/5/1664085/9856439/pam-vi.jpg

http://images56.fotki.com/v168/photos/5/1664085/9856439/Buck2-vi.jpg

LeoZGB
08.07.2011., 18:40
Pozdrav svima,

vidim da je i ova tema zamrla dok sam uspio pročitati sve stranice ove "sitne" teme :)

Curka i ja postajemo ponosni vlasnici malog klempavca 24.07.

Čak i nemam nekih pitanja jer sam sve pročitao šta tu piše (na kraju će ispast sve znam, a ništa neznam):p

Sredinom osmog mjeseca se idemo upisati u školicu, tako da će krenut taman kada će biti 4 mjeseca star na tečaj socijalizacije.

Jedino šta bih Vas molio je da prokomentirate fotke, ako slučajno vidite kakve nedostatke.

Hvala unaprijed

http://s42.photobucket.com/albums/e337/sampras/Khan/

p.s. stavio sam link na cijeli album da ne stavljam sada tu brdo fotki, a Khan je na večini fotki u sredini (plavo-tigrasti)

Pimpinell@
08.07.2011., 19:34
http://images56.fotki.com/v168/photos/5/1664085/9856439/Buck2-vi.jpg

ajme
sve prelijepo ali ovo zadnje stvorenje apsolutno prekrasno :cerek:

TAZZZZZZZ
08.07.2011., 22:45
Pozdrav svima,

vidim da je i ova tema zamrla dok sam uspio pročitati sve stranice ove "sitne" teme :)

Curka i ja postajemo ponosni vlasnici malog klempavca 24.07.

Čak i nemam nekih pitanja jer sam sve pročitao šta tu piše (na kraju će ispast sve znam, a ništa neznam):p

Sredinom osmog mjeseca se idemo upisati u školicu, tako da će krenut taman kada će biti 4 mjeseca star na tečaj socijalizacije.

Jedino šta bih Vas molio je da prokomentirate fotke, ako slučajno vidite kakve nedostatke.

Hvala unaprijed

http://s42.photobucket.com/albums/e337/sampras/Khan/

p.s. stavio sam link na cijeli album da ne stavljam sada tu brdo fotki, a Khan je na večini fotki u sredini (plavo-tigrasti)

super su, stvarno su predivni. ovaj tigrasti sa jednom flekom na oku i khan su mi preprepredobri. ovako ne vidim neke nedostatke, izgledaju super. sretno sa novim ukućaninom

taz_devilk
09.07.2011., 00:05
ajme
sve prelijepo ali ovo zadnje stvorenje apsolutno prekrasno :cerek:

hvala :cerek:

taj je bas moj, ima 7 godina i najveca je maza koja postoji :) drugo dvoje je od rodjaka i za mj dana mi dolazi curica iz njihovog legla (polusestra od moje mrcine, imaju istog tatu :D)

Tillea
09.07.2011., 19:57
oooo buhtlice male :cerek:

typhoid_mary
09.07.2011., 21:07
:cerek: ajme raspekmezila sam se, seceri slatki
sretno da svi nađu svoju obitelj:top:
fav je ovaj sto se belji :D

pikuli
09.07.2011., 22:00
ajme, koji predivni psi!
i malci i roditelji!

Sturmbannführer
10.07.2011., 22:25
Kroz cca. mjesec dana namjeravamo kupiti muško štene američkog stafordskog terijera (u kombinaciji svjetlo-smeđe i bijele boje) sa rodovnikom, očišćenog od parazita, cijepljenog i čipiranog.
Molio bih za kontakt adrese uzgajivača sa čijim ste štencima, u zdravstvenom smislu, bili potpuno zadovoljni. Unaprijed zahvaljujem na svim dobronamjernim odgovorima.

tehno3
10.07.2011., 22:49
Ja bih želio znati zasto moj pas (AMERIČKI STAFORDSKI TERIJER)kupljen u srbiji sa papirima ima malo dužu dlaku..U početku me to nije zabrinjavalo,zapravo nisam ni mislio na to ....Bila je zima pa sam mislio da tako treba biti...Sada je ljeto pa joj je ostala ta dlaka ,nije joj je otpala.Jeli je to normalno kod američkih stafodskih terijera ?..Molim vas odgovorite :)

typhoid_mary
10.07.2011., 23:56
Kroz cca. mjesec dana namjeravamo kupiti muško štene američkog stafordskog terijera (u kombinaciji svjetlo-smeđe i bijele boje) sa rodovnikom, očišćenog od parazita, cijepljenog i čipiranog.
Molio bih za kontakt adrese uzgajivača sa čijim ste štencima, u zdravstvenom smislu, bili potpuno zadovoljni. Unaprijed zahvaljujem na svim dobronamjernim odgovorima.

ja sam bila sa mladersom i diva stingom, meni su osobno najbolji, kakvi su drugima ne znam.
a za post gore kak mislis duzu dlaku, de slikicu negu stavi...
inace naisla sam na ovo i raspametila sam se http://www.zazzle.com/american+staffordshire+terrier+funny+gifts

morala sam joj uzet ovu majicu fart machine :s

wing
11.07.2011., 08:44
Ja bih želio znati zasto moj pas (AMERIČKI STAFORDSKI TERIJER)kupljen u srbiji sa papirima ima malo dužu dlaku..U početku me to nije zabrinjavalo,zapravo nisam ni mislio na to ....Bila je zima pa sam mislio da tako treba biti...Sada je ljeto pa joj je ostala ta dlaka ,nije joj je otpala.Jeli je to normalno kod američkih stafodskih terijera ?..Molim vas odgovorite :)

nemam pojma, ovo prvi put čujem, koliko znam mora imat kratku i oštru dlaku.
možda nije čistokrvan bez obzira kaj ima papire jer sve se to da sredit, nažalost...

mala81
13.07.2011., 13:35
malo sam čitala po forumu vezano za ovu,meni prelijepu pasminu, i sve mi se izmiješalo tako da ću vas direktno zamoliti da mi pomognete. :-)
moj mali budući ljubimac se rodio prije 7 dana te bih ga trebala preuzeti za 1,5 mjesec pa me zanima, za početak, možete li mi dati par smjernica šta da radim, od njegovog ulaska u novi dom, igračaka, hrane do samog odgoja. znam da je preopširno, al' obzirom da je ovo prvi pas mom suprugu i meni, ne bih da budem nespremna :-). hvala svima na pomoći a slike postavljam čim odem po malog :-)).

wing
13.07.2011., 15:43
malo sam čitala po forumu vezano za ovu,meni prelijepu pasminu, i sve mi se izmiješalo tako da ću vas direktno zamoliti da mi pomognete. :-)
moj mali budući ljubimac se rodio prije 7 dana te bih ga trebala preuzeti za 1,5 mjesec pa me zanima, za početak, možete li mi dati par smjernica šta da radim, od njegovog ulaska u novi dom, igračaka, hrane do samog odgoja. znam da je preopširno, al' obzirom da je ovo prvi pas mom suprugu i meni, ne bih da budem nespremna :-). hvala svima na pomoći a slike postavljam čim odem po malog :-)).

Kažu da nije dobro uzimat stafforda za svog prvog psa, poželjno je da ste već bili vlasnik nekog psa (bilo kojeg)...
ASt je pas s izrazitom potrebom za čoporom, zajedništvom.Veoma dobro čita govor tjela.

Kako mu osigurati sretan i zdrav suživot s vama?
1. Šetnja,
2. Poželjni sljed događaja bio bi: mi ulazimo u dvorište prvi, mi ulazimo u stan prvi, u svaku sobu ( jednu po jednu), opet mi prvi, i uvijek mi prvi jer smo mi vođa čopora, ako želimo dobro sebi i psu. Nemojte imat doma "odbor za doček" novog ljubimca od izljeva ljubavi, pažnje i dodira jer tu več onda imate problem! Psu ćete poljuljati energiju i balans!!!
NPR. Pas pri susretu s drugom jedinkom ima usporene kretnje, prije svega koristi nos pri upoznavanju (njuškanje analnih otvora je u stvari upoznavanje) te prati govor tjela jedinke s kojom se upoznaje. Što psu govori "odbor za doček" razdragan zbog :"...cuki, buki preslatkog stvorenja kojega će maziti i paziti i bla bla bla..." , prije svega "odbor za doček" je napasan jer bez ikakvog upoznavanja pružaju ruke i dodiruju (dizanje u zrak i stiskanje uz tijelo da i ne spominjem), naginju se naprijed i saginju poput šteneta u igri (nisu toliko loši - znači vršnjaci smo!), ispuštaju piskave zvukove i vrte se oko mene, daju mi svoj plijen (u vidu hrane i psećih keksića), još mi dozvoljavaju da stavim šape na njih, malo ih gricnem, zalajem - super!! Teka sam stigao a već sam glavna faca i radim što želim!!1 i eto pogrešnog stanja stvari!!!!

3. Bez "odbora za doček" puštamo psa da priđe i ponjuši sve članove obitelji. Nitko ga neka ne gleda u oči, nitko ne uzvrača dodire niti mu se itko saginje i obraća ( ne izazivamo euforiju u njemu nego ga nastojimo smiriti).
Ako se štene počne šapama oslanjati na nekoga, ogurnemo ga i dajemo do znanja da takvo ponašanje nije poželjno. Smjestit ga na mjesto gdje će se odmarati. Ovo bi mu trebalo dati do znanja tko je tko u čoporu i naučiti ga da strpljivo čeka svoj obrok.

4. Obrok mu ne davati dok god pas nije u potpunosti pozoran i ne pokazuje želju za jelom. Ako mu nos i misli vode u drugom smjeru od vama željenoga, nemojte mu staviti zdjelicu s hranom. Ovaj ritual preporučam od prvog dana hranjenja pa zauvijek, gdje će pas dobiti hranu samo ako je smiren.

5.što se tiče odgoja od samog početka : Svaki put kada štene pretjera dat ćete mu do znanja da se to nesmije uz jasnu naredbu : "ne" ili "Fuj" dajete mu do znanja da je prešlo granice dozvoljenog u vašem čoporu. Ako mali zvrk zgrabi nešto što pripada vama a nije za psa te ne želi pustiti, primit ćete ga za kožu na vratu (između potiljka i grebena) i držati dignutoga tako da ne dira tlo uz naredbu "Pusti" i oduzet mu predmet. morate mu dat do znanja da je vaša zadnja. A Ako se ne želi smiriti, smiriti ga možete tako što ćete ga primiti u naručje i okrenutog leđima držati čvrsto da smiri pokrete nogu i gledati ga u oči dok ne srene prvo pogled i ne smiri se u potpunosti.

ako te još bilo što znaima pitaj... :)

mala81
13.07.2011., 16:38
wing, hvala puno na savjetima, sad sam smirenija :-)) dal' je dobro, što nam je prvi pas AST, ili ne, ne bih znala mada mišljenja sam da smo toliko svjesni i razboriti te i odrasli da možemo u našu zajednicu uključiti i malenog :-)) naravno, pitanja će da bude još, eto mene nazad čim maleni kroći u kuću :-))) hvala još jednom.
kažu da je odmah na početku potrebno ustanoviti ko je gazda, pa me zanima dal' je to do nas ili ? naravno, ja ću biti glavni i odgovorni lik te priče pa ne znam kako da se postavim prema malenom u odnosu na ostale ? izvanjavam se ovim putem ako postavim i pokoje glupo pitanje :-))

romina@ri
13.07.2011., 19:20
Pozdrav
imam jednu molbu pa ako mi možtete malo olakšati. već dvije godine nemam psa(prije sam imala njemačkog ovčara starog 15 godina) i stalno sam u zadnjih godinu dana u nedoumici koju pasminu uzeti. ja sam čak razmišljala kupiti boxera no zbog najmlađe sestre(slijepa je) i naravno moje mame koja ne želi psa u kući razmišljala o kupnji amer.staford.terijera.
želim čuti vaše mišljenje što je bolje nabaviti?

wing
13.07.2011., 21:10
Pozdrav
imam jednu molbu pa ako mi možtete malo olakšati. već dvije godine nemam psa(prije sam imala njemačkog ovčara starog 15 godina) i stalno sam u zadnjih godinu dana u nedoumici koju pasminu uzeti. ja sam čak razmišljala kupiti boxera no zbog najmlađe sestre(slijepa je) i naravno moje mame koja ne želi psa u kući razmišljala o kupnji amer.staford.terijera.

ej! ne želim previše pametovat pa ću ti reći nešto iz mog iskustva;
moj AST je star 2 god. bili smo na pečenjari sa prijateljima i sa nnjima je bio jedan stariji dečko ali mentalno zaostali.
Pas kao pas, mora sve pošnjofat, sve vidit i obično nema mira sjedit ni 2 mjn.
Al kad je došao do tog bolesnog dečka, pomirisal mu ruku, on se ispred njega sjeo i nije se micao sve dok nisu pošli kući (izgledalo je kao da ga štiti). pošto u čoporu vrijedi pravilo da se slabijeg štiti, a on je to valjda osjetio po njegovoj energiji ili balansu...
iskerno, ja nisam mogla vjerovati, jer taj pas kad smo vani on ne miruje...
I baš se ponosim sa njime :))

što se tiče boxesa to ti nebih ništa znala reći :(

wing
13.07.2011., 21:17
wing, hvala puno na savjetima, sad sam smirenija :-)) dal' je dobro, što nam je prvi pas AST, ili ne, ne bih znala mada mišljenja sam da smo toliko svjesni i razboriti te i odrasli da možemo u našu zajednicu uključiti i malenog :-)) naravno, pitanja će da bude još, eto mene nazad čim maleni kroći u kuću :-))) hvala još jednom.
kažu da je odmah na početku potrebno ustanoviti ko je gazda, pa me zanima dal' je to do nas ili ? naravno, ja ću biti glavni i odgovorni lik te priče pa ne znam kako da se postavim prema malenom u odnosu na ostale ? izvanjavam se ovim putem ako postavim i pokoje glupo pitanje :-))

naravno da je do vas, ako neće biti do vas, do koga će onda?
bez obzira što su ti psi hodajući slatkiši strogost treba zadržati i ne popuštati u suprotnom ćete vidtit o čemu sam govorila.

Ja znam gdje sam ja pogriješila, mog je doma dočekao "odbor za doček", on je odmah postao glavni i već sljedeći dan kad sam mu dala glasnu i jasnu zapovjed (bila je to kad smo se vozili u autu; "sjedi", nije me poslušao pa sam ga htjela rukom posjest) onda me pokušao ugristi (on se postavio kao Alfa- glavni). Od onda pokušavam sve spriječiti (bolje nego liječiti)

Nesmiješ mu to dozvoliti nikako, jako su inteligenti, jako brzo uče i vole učit, sve kroz igru.

afra
13.07.2011., 22:58
wing ne znam da li ti je to prvi staff i da li su ti dvije godine jedino iskustvo s pasminom(pitam samo zato jer imam dojam da daješ savjete više sudeći samo prema svom psu nego prema pasmini generalno).
Generalno govoreći staff je pas koji je snažno orijentiran na ljude kao svoj čopor i mjesto mu je uz ljude.
Dapače, što se tiče odgoja, on treba biti prisutan cijeli život, početi učiti od sitnica od malena pa nadograđivati sve više.
Ali, staf je itekako pogodan za prvog vlasnika, ne vidim nikakav problem zbog pasmine.
Uz normalan odgoj staf ne bi niti trebao ikad pokazati posesivnost na hranu, kosti, igračke. Trebali bi mu to mogli uzeti kad god poželite, nikako ne bi smjeli režati na vas ako hoćete uzeti hranu(ako je pas iz pravilnog uzgoja to ne bi trebalo nikad niti biti problem).
Opet kažem, generalno govoreći takva je pasmina, iznimaka ima u svakoj pasmini.
Učite od malena osnove da vam bude lakše u šetnjama recimo, kad uđe u pubertet a niste učili lijepo hodanje na povodniku, staf je jak pas i mogli bi imati bolne ruke u šetnjama ako niste učili to na vrijeme.
I još nešto, staf je ipak terijer i oni vam ne uče po principu recimo belgijanera koji je radni pas i koji će ponavljati neku radnju i sto puta ako vi to tražite.
Staforda treba znati mentalno izmoriti a i stimulirati da bi nešto poslušao.
Tako da općenito govoreći, ne bi trebali imati ikakvih problema u odnosu vašeg stafa s ljudima, a sa psima ih treba od malena socijalizirati, voditi svuda i uvijek biti prisutni kad se igra sa drugim psima(što zbog toga jer su jaki i imaju ponekad grublju igru nego neki drugi psi, što zbog toga jer ako ih se napadne ili izazove, mogli bi prihvatiti izazov, pa je uvijek dobro da je apsolutno pod nadzorom u igri s drugim psima).

p.s. napisala sam bila puno duži post pa sam sad skratila, čisto radi modova da znaju zašto je editiran post

Pimpinell@
13.07.2011., 23:51
Pozdrav

Romina, mislim da ti je ovo već deseti upit na temu što uzeti, (periodično ga ponavljš)iako doma imaš specifičnu situaciju koju si već pojašnjavala i okolnosti, a u ime kojih si od ljudi koji se dobro razumiju dobila jako dobre savjete.
Između ostalog, rekla si da bi ti sestra u dogledno vrijeme trebala dobiti psa vodiča i savjetovano ti je da bi bilo dobro da pas vodič bude prvi pas u kući a ne drugi po redu nabavke.
Osim toga u startu imaš mamu koja psa ne želi pa ne znam zapravo koja je korist od svih mozganja na temu pasmine kad u startu nemaš odobrenje doma.
Amstaf kao ni boxer nisu psi za dvor već vezani uz ljude...a za nabaviti bilo kojeg SVI moraju biti složni.

Osim ako ne živiš vlastiti život ali se iz tvoje priče to ne bi dalo zaključiti.

Mala81

u vezi šteneta u kući i odgoja šteneta i općenito dresure imaš zasebne teme a pravila vrijede jednako za sve pasmine, potraži i prouči :) isplati se..
tema je -štene dolazi-( sad mi se ne traže linkovi)

afra
14.07.2011., 10:19
Slažem se da nikako ne treba nabavljati psa ako nije poželjan u kući.
Posebno u situacijama gdje se još živi s roditeljima a oni u startu nisu za psa.
A da ne kažem u takvu situaciju uzeti još staforda koji su izuzetno aktivni i s njima se treba baviti aktivno cijeli život.
Njemački ovčar i staford su nebo i zemlja po karakterima i načinu držanja, nikako Romina ne uzimaj staffa ako nije poželjan unutra, ako bi bio u dvorištu.
Mislim da ne bi trebali uzeti niti jednog ako svi niste složni, ali staffa nikako u te uvjete.
Prvo, on nije pas za dvorište, nije čuvarska pasmina i to mu u startu nije namjena.
Drugo, oni su terijeri, užasno snalažljivi i inteligentni a ujedno i jako aktivni, to je pas s kojim se treba stalno baviti.
A da ne kažem što bi generalno uradilo za pasminu potencijalna situacija da ga stavite u dvorište, pas od dosade pobjegne, ili uradi neku glupost pa se potuče s nekim psom, preskoči ogradu... nebitno... ako bi to došlo do medija, apsolutno bi svi vlasnici bull pasmina bili na tapeti jer moraš znati da se oni uvijek izdvajaju kao neka negativna vijest kad god se desi i najmanji incident.
Mnogi njo, mješanci, šarci i ine pasmine su ugrizli ljude, napali pse... ali medijski se ocrnjuju pitovi i slične pasmine oduvijek, tako da moraš shvatiti i da postoji određena odgovornost za imati staffa ili pita.
A ako ništa drugo, to nije pas za dvorište, dobro si razmislite o pasmini koju bi nabavljali, gdje bi psa držali, u kakvim uvjetima.

wing
14.07.2011., 13:02
wing ne znam da li ti je to prvi staff i da li su ti dvije godine jedino iskustvo s pasminom(pitam samo zato jer imam dojam da daješ savjete više sudeći samo prema svom psu nego prema pasmini generalno).
Generalno govoreći staff je pas koji je snažno orijentiran na ljude kao svoj čopor i mjesto mu je uz ljude.
Dapače, što se tiče odgoja, on treba biti prisutan cijeli život, početi učiti od sitnica od malena pa nadograđivati sve više.
Ali, staf je itekako pogodan za prvog vlasnika, ne vidim nikakav problem zbog pasmine.
Uz normalan odgoj staf ne bi niti trebao ikad pokazati posesivnost na hranu, kosti, igračke. Trebali bi mu to mogli uzeti kad god poželite, nikako ne bi smjeli režati na vas ako hoćete uzeti hranu(ako je pas iz pravilnog uzgoja to ne bi trebalo nikad niti biti problem).
Opet kažem, generalno govoreći takva je pasmina, iznimaka ima u svakoj pasmini.
Učite od malena osnove da vam bude lakše u šetnjama recimo, kad uđe u pubertet a niste učili lijepo hodanje na povodniku, staf je jak pas i mogli bi imati bolne ruke u šetnjama ako niste učili to na vrijeme.
I još nešto, staf je ipak terijer i oni vam ne uče po principu recimo belgijanera koji je radni pas i koji će ponavljati neku radnju i sto puta ako vi to tražite.
Staforda treba znati mentalno izmoriti a i stimulirati da bi nešto poslušao.
Tako da općenito govoreći, ne bi trebali imati ikakvih problema u odnosu vašeg stafa s ljudima, a sa psima ih treba od malena socijalizirati, voditi svuda i uvijek biti prisutni kad se igra sa drugim psima(što zbog toga jer su jaki i imaju ponekad grublju igru nego neki drugi psi, što zbog toga jer ako ih se napadne ili izazove, mogli bi prihvatiti izazov, pa je uvijek dobro da je apsolutno pod nadzorom u igri s drugim psima).

p.s. napisala sam bila puno duži post pa sam sad skratila, čisto radi modova da znaju zašto je editiran post

praktički si rekla isto kaj i ja samo na drugačiji način.
nisam direkt orijentirana samo na svog psa ali sam dala primjer!!
ili ja nemam pravo dat svoje mišljenje jer si ti tu??!!

afra
14.07.2011., 14:30
Joj, joj... uvijek se nađe netko uvredljiv bez potrebe.
Ti daj mišljenja i savjete koliko želiš, ovo je forum.
Ja imam isto svoje mišljenje, pitala sam te o iskustvu jer stalno spominješ kako ti radiš sa svojim stafom i kakav je on po karakteru, pa mi se učinilo da daješ savjete samo iz tog kuta.
Na što imaš pravo, da li ti to netko uopće ovdje brani?

Ali, i dalje stoji da svaka pasmina koja je upisana u FCI i ima svoj standard - ima neke svoje znači karakteristike, što fizičke što u pogledu naravi.
Ja nisam izmislila karakter staforda niti sam stvarala davnih godina pasminu, ljudima prenosim ono što staford jest i kakav bi trebao biti kao pasmina. Ne govorim iz svojih primjera sa svojim stafordima kad netko pita općenito kakva je to pasmina i kako sa pasminom, jer je sve to proučeno i izučeno. Zna se kakav je staf po karakteru i manje- više pošto je vrlo popularna i brojna pasmina, zna se kako se trenira, kakvi su s ljudima, kakvi su sa psima, kakva im je narav općenito.
Iznimaka uvijek ima, ja nisam tu da sudim o njima(toga ima u svakoj pasmini na ovoj planeti), ali ponavljam, ako netko pita za staforde kao pasminu, pokušavam na taj način i predočiti ljudima o pasmini općenito.
A individualni psi su jedinke za sebe, tvoj, moji, susjedovi stafordi... svatko je pak jedinka unutar pasmine i ima neke svoje mušice, svoj karakter koji je poseban na svoj način. To svi znamo.

Tako da... nema nikakvog mjesta uvrijeđenosti niti nekom tonu, bar ga s moje strane nema niti najmanje niti sam ičime to potaknula.
Neka svatko piše svoje stavove i mišljenja o pasmini, standard je kakav je i od njega ne bi trebalo previše odstupati kad se govori o pasmini, a sve ostalo je subjektivno... kako tko doživljava pasminu, da li mu se sviđa, kako njegov pas radi ovo ili ono... i to svatko ima pravo podijeliti naravno.

Jedino što se moje mišljenje razlikovalo ovdje od tvog jest da itekako smatram da je staf prikladan za prvog psa u obitelji, baš zbog te ekstra povezanosti s obitelji, privrženosti ljudima i ne preteškom odgoju.
Znam masu ljudi koji imaju više djece, žive u brojnijim obiteljima i imaju i više od dva staffa odjednom, i to su im prvi psi.
Ako im se pristupi kao što staf jedan zahtijeva, izvrsni su ljubimci, a po meni nije nimalo bitno da li je prvi ili deseti pas.
Nego je bitno kakav je vlasnik.
Ima ljudi koji su mogli imati deset pasa prije staffa a i dalje nisu za tu pasminu... sve je do ljudi, a ne koji ti je pas po redu.

romina@ri
14.07.2011., 19:52
Romina, mislim da ti je ovo već deseti upit na temu što uzeti, (periodično ga ponavljš)iako doma imaš specifičnu situaciju koju si već pojašnjavala i okolnosti, a u ime kojih si od ljudi koji se dobro razumiju dobila jako dobre savjete.
Između ostalog, rekla si da bi ti sestra u dogledno vrijeme trebala dobiti psa vodiča i savjetovano ti je da bi bilo dobro da pas vodič bude prvi pas u kući a ne drugi po redu nabavke.
Osim toga u startu imaš mamu koja psa ne želi pa ne znam zapravo koja je korist od svih mozganja na temu pasmine kad u startu nemaš odobrenje doma.
Amstaf kao ni boxer nisu psi za dvor već vezani uz ljude...a za nabaviti bilo kojeg SVI moraju biti složni.

Osim ako ne živiš vlastiti život ali se iz tvoje priče to ne bi dalo zaključiti.

Mala81

u vezi šteneta u kući i odgoja šteneta i općenito dresure imaš zasebne teme a pravila vrijede jednako za sve pasmine, potraži i prouči :) isplati se..
tema je -štene dolazi-( sad mi se ne traže linkovi)

evo opet problema. ja sam samo tražila mišljenej o amer.staford.terijeru.
ali iz priloženog očito je da me to mogu potvrditi na činjenici mojih prijateljica iz srednje škole(koje me ne vole zbog moje ponekad tvrdoglavosti i glupih ispada) pa očito ne mogu niti postavljati neka općenita pitanja.
možda bi bolje bilo da zaboravim da želim psa i da se pozabavim kunićima.
adios!

gmatija
14.07.2011., 21:27

pozz..evo da ti ja probam pomoci u vezi stafforda...nemam nekih prevelikih iskustava sa tom pasminom kao neki ovdje,ali pošto sam i sam vlasnik jedne stafordice mislim da mogu nesto reći o njima....

za početak moram se osvrnuti na napise nekih ljudi koji stalno govore da stafordi nisu za prvog psa..to su mi cak govorili i neki uzgajivaci....no gledajuci i citajuci napise ispada da ni boxer, doge, poneke ovcarske pasmine, lovacke takodjer nisu za prvog psa..nerviraju me takvi stereotipi..kada se god opisuje poneka pasmina ispada da je bas ona najbolja sa djecom, najodanija vlasnicima, samo one znaju prepoznati opasnost i slicno...pas je pas i biti ce onakav kakvim ga odgojis...nema opasnih i krvolocnih i nema mirnih kao bubice...sve ovisi o gazdama.

da se vratim na staforde....imamo kujicu staru skoro pet mjeseci i mogu ti reci da je odlicna...zivimo u stanu, setamo je nekoliko puta dnevno, s tim da navecer ima jednu jako dugacku setnju, prvo setnja dva kruga oko kvarta,a onda na igru sa ostalim psima...u kuci nije unistila nista osim jedne daske koju smo joj dozvolili da grize, znaci sav namjestaj je cijeli,kinderbet je samo u pocetku grizla no ubrzo je i to prestala...kada joj je sila na wc trazi sama, stoji pred vratima i cvili,a ako nesto nije po njenom jos uvijek zna iz protesta to obaviti doma....nemoj padati pod stereotipe da su stafovi ovakvi ili onakvi...ja svoju odgajam kako bi odgajao i bilo kojeg drugog psa, znaci red se mora znati, i mora znati sto smije i sto ne smije...u postovima prije vec su ti dosta odgovorili u vezi hrane, igracaka i takvih stvari tako da o tome ne bi...nasa stafica zivi sa malom bebom od godinu dana i moram reci da se fantasticno slazu, tu ljubav treba vidjeti..naravno da nikada nisu sami, ne zbog psa vec zbog djeteta..mene jos uvijek u igri ponekad zna kao gristi (izbijamo joj to polako iz glave),ali malenoga nikada nije krenula zubima, samo ga lize..on nju ponekad povuce za rep i tako....lijepo ih je vidjeti zajedno na podu u igri..

i za kraj...pruzi joj ljubav, igru, red,a disciplina ce doci sa svime time..samo budi dosljedna, ne popustaj nikako i nemoj je razmaziti...uzivaj u malenoj kao sto mi uzivamo u svojoj

sorry na duzem postu,ali nadam se da sam ti barem malo priblizio vidike....mogao bi pricati jos barem toliko

pikuli
14.07.2011., 23:01
matija, tvoja je još štene. uz to, općenito gledano, sa ženkicama je lakše.

kažeš "sve ovisi o gazdama". točno. gazda može biti najbolji i najstabilniji čovjek na svijetu, no ako nema znanja i dovoljno vremena za odgoj pas može izrasti u loše odgojenog i nesocijaliziranog. sa stafovima je lakše zabrljati nego sa npr kavalirima. jer su veći i izrazito snažni za svoju veličinu, tvrdoglaviji iako inteligentni, rad usput kod njih ne pali, treba se posvetiti jedan na jedan. treba puno vremena za se fizički ispucati, mentalno okupirati, ponoviti sve radnje koje mora znati kako ne bi namjerno eskivirao... nije za svakoga. i svakako treba gazdu koji je bar jednom prošao školicu.

Pimpinell@
15.07.2011., 00:36
evo opet problema. ja sam samo tražila mišljenej o amer.staford.terijeru.
ali iz priloženog očito je da me to mogu potvrditi na činjenici mojih prijateljica iz srednje škole(koje me ne vole zbog moje ponekad tvrdoglavosti i glupih ispada) pa očito ne mogu niti postavljati neka općenita pitanja.
možda bi bolje bilo da zaboravim da želim psa i da se pozabavim kunićima.
adios!

Nisi samo tražila mišljenje o pasmini, jako sam dobro i sad ponovo pročitala tvoj upit.
I na njega ti odgovorila.
I da, savjetujem bavljenje kunićima dok ne budeš u prilici samostalno živjeti i odlučivati o nabavi i održavanju psa ili dok se SVI ne usaglase oko toga.
Staford ili maltezer, svejedno.

Pikuli@

Ne mogu se baš složiti ...znam više neodgojenih maltezera nego neodgojenih stafova a tvrdim da ni jedan vlasnik nije prošao školicu :)

pikuli
15.07.2011., 08:31
slažem se.
školovanje dobro dođe svakom psu, no što je pas veći i energičniji veća je šansa da nekoga (nenamjerno) ozlijedi ili uplaši. velikoj većini ljudi nije isto skoči li na njih maltezer u igri ili staf u igri. a i kad su vezani, malene neodgojene je lako zadržati, dok se jak pas je jednim trzajem može iščupati iz ruku vlasnika.

afra
15.07.2011., 09:56
U biti za staforda nije uopće bitno da li vam je prvi ili deseti pas, bitno je da ste pogodna osoba za imati tu pasminu.
Imam predivne susjede koji imaju godinama retrivere, znaju sa njima, imali su već dosta pasa.
Ali su mi sami rekli da ne bi nikad mogli imati stafa niti inače terijera jer su too much za njih po karakteru, njima odgovaraju retriveri.
Tako da, definitivno staf kao prvi pas ako je vlasnik taj tip osobe koji ne samo da zna o pasmini i voli pasminu, nego voli karakterno takve pse i koji ne traži od staforda da bude labrador ili neka druga pasmina karakterno.
Zato stalno govorim tko god pita, ne gledajte samo fizički izgled, mnogima se sviđa neka pasmina na prvi pogled, ali živjet ćete sa psom i karakterom njegove pasmine.
Znam tužnih priča gdje su ljudi poklanjali staforde dalje sa već godinu dana starosti jer nisu znali sa tom energijom, sa njihovim karakterom.
A evo nekima je to prvi pas u životu i nikad ne bi imali drugu pasminu jer si karakterno pašu.
I ja sam osoba za ovu pasminu(stafove i pitove), karakterno se poklapaju s mojim karakterom i energijom i ne vidim se sa drugim pasminama, posebno ne puno mirnijim. Iako imamo još pasa u obitelji, stafići su pasmina za mene.
Još samo kratko... ovo što kaže pikuli za snagu i veličinu, vrijedi za apsolutno svakog psa preko 20 kila, pa si vi zbrajajte koliko ima snažnih i jakih pasmina, od DA, rotići, dobići, njem.ovčari(većinom svi ovčari), tornjaci... ma možemo nabrajati u dva posta.
Naravno da se podrazumijeva ako uzimate jačeg i većeg psa da ćete ga moći kontrolirati i na povodniku a i bez ako ćete ga negdje puštati(mislim, to vrijedi i za male pasmine, nitko nije isključen od odgovornosti, ali kad se već priča o jakim pasminama njih ima jako puno i svi bi trebali lijepo odgojiti svoje pse, ne samo vlasnici staforda).

gmatija
15.07.2011., 10:31
ali zar se psi opcenito ne biraju po karakteru? ...pa nitko normalan nece uzeti buldoga da bi zajedno trcali po nasipu....isto tako nitko nece uzeti stafa da bi cijeli dan lezali zajedno na krevetu.....isto tako se slazem da svi psi preko 20 kg su tesko vodljivi ukolio nisu odgojeni...ali nekako mi se cini da svi stvaraju neku famu oko stafova, ukoliki ne radis sa bilo kojim psom imat ces problema

pikuli
15.07.2011., 13:16
ne, psi se ne biraju prema karakteru. to je pravilo iz knjiga, a u rl ljudi izabiru pse prema simpatičnosti štenca i eksterijeru. i sama sam tako napravila kad sam udomljavala dvomjesečno štene. dobila sam terijerevsku energiju u hvalabogu tijelu gracilnog nevelikog psa. prilagodila sam svoj život i dnevni raspored potrebama psa. neki sa više obaveza ili manjom djecom to ne bi mogli, drugi ne bi htjeli.

slažem se sa afrom da je za sve veće i jače pse potrebna i dresura, ne samo osnovni odgoj. kod odabira velikog psa treba imati na umu u i razinu energije. glupi primjer: svaki neodgojeni staf će se zaletiti među klince koji igraju nogomet kako bi im uzeo loptu, ali to neće učiniti bernardinac. tu je i "problem" tvrdoglavosti. neki psi vole učiti i brzo prihvaćaju naučeno, kod drugih treba više ponavljanja, upornosti i tvrdoglavosti sa strane vlasnika da bi pas poslušao i kad mu se ne da. traže više vremena iako su inteligentni.

afra
15.07.2011., 14:00
Samo da rasčistimo kod veličine staforda, oni pripadaju u skupinu srednje velikih pasa.
Veliki psi su od tornjaka, bernardinaca,njufića, da ne nabrajam u detalje.
No, kako kaže matija, niti ja ne volim posebno izdvajanje staforda kao primjer nečeg negativnog, teško odgojivog ili ne daj bože opasnog.
Jer to tako nije. To zna svatko tko zna o pasmini bilo da je proučavao bilo da ju ima neko vrijeme.
I da, psi se u praksi na moju veliku žalost biraju po izgledu većinom, zato sam i rekla da bi se psi trebali birati po karakteru.
Biranje samo po izgledu je najgora stvar što se može uraditi, to je samo jedan od faktora naravno, ali nikako jedini.
Kad sam ja birala naravno da mi se svidio i izgled jer ne bi odabrala pasminu, ali prvo na što sam se bacila je izučavanje karaktera pasmine, moguća odstupanja, zakone vezane uz pasminu itd, itd...
Pikuli, možda kod mješanaca čovjek ne zna uvijek što će dobiti, mi imamo mješanku lovačke pasmine, nismo znali kako će ispasti dok je bila štene.
Ali kod samog naziva terijer ako uzimate psa iz te skupine, čista logika govori o naravi, da su to aktivni i pomalo tvrdoglavi psi.
Tu nema puno mudrosti niti bi se tu trebalo iznenaditi kad se uzme pas iz te skupine.

Unatoč tome što su terijeri i dosta jaki za svoju veličinu, staf je i dalje jedan od najboljih izbora za ljude koji žele psa koji obožava ljude, koji neće teritorijalno braniti svoj stan ili kuću kad vam dođu gosti nego će ih pozdraviti velikim mahanjem repovima i ponekad počastiti kojim skokom od veselja, psi koji su vrlo prilagodljivi(mogu živjeti u malom stanu ili velikoj kući, sve im odgovara), koji trebaju aktivnosti i šetnje ali ne kao jedan doberman ako se gleda koliko kome treba vremenski(nisu dugoprugaši kao neke pasmine).

Pimpinell@
15.07.2011., 14:16
U kvartu imam dva divna stafa, jednu kuju i jednog kastriranog mužjaka, oboje su prepitomi psi koji obožavaju interakciju s ljudima, i oboje su zadovoljni jurcanjem za šiškama i lopticom koje im priušte vlasnici.
I beskrajnim maženjem i glađenjem i pozdravljanjem svake osobe koja im se obrati, ali nisu psi koji sami bez poziva idu ljudima i skaču i njuškaju ali ako im se obratiš e onda je to ljubav...na kvadrat:)

Rekla sam da je idući pas kojeg budem nabavljala definitivno ili stafordski bullterijer(umanjena verzija sličnog karaktera) ili šnautzer, ali prema prvom srce jače vuče.

E sad, tvrdoglavi smo oboje(pasmina i ja), tu bismo se našli,ja nisam tip od nekih beskrajnih šetnji ali šiške mogu bacati koliko god treba..:)i frizbije i loptice :)i vjerujem da bih s takvim psom znala dobro izići na kraj.

Kujica naravno, kad tome dođe vrijeme.

ip76
15.07.2011., 14:37
moj Cezar ima 4 mjeseca i 6 dana.jučer smo ga vagali i ima 17,5 kg.zanima me da li je to ok težina za njega.

gmatija
15.07.2011., 16:00
moj Cezar ima 4 mjeseca i 6 dana.jučer smo ga vagali i ima 17,5 kg.zanima me da li je to ok težina za njega.

a cuj,sve je to donekle ok,moja ima skoro 5 mj i ima 12kg..po meni mozda malo premalo ali bolje da je mrsava nego debela..racunaj da su muzjaci ipak dosta jaci...mene vise muci sto danas postoji velika odstupanja u samoj pasmini...npr. kada idemo na igru Lotta se igra sa stafom od 9 mj i 34kg...ali taj pas ne izgleda debeo....sve je to otislo dosta van standarda...ne znam kako tvoj,ali moja je stvarno prozdrljiva,i hrana u zdjelici ne traje ni 10 sek,ali ima dosta aktivnosti pa se i trosi.

daj mi samo reci koliko hrane dnevno mu dajes i sto jede

ip76
15.07.2011., 16:36
kuham mu jezike,srca,pileće želuce i jetra i kombiniram nekad rižom,tjestom ili sa palentom.dajem u jutro i na večer oko recimo dvije pune šake toga i između toga suhu hranu.nije proždrljiv i nekad ga se mora moliti da jede ili dođe mačka i onda ide jesti.kreče se dosta. u dvorištu imamo i samojeda sa kojim se puno igra i juriša.

gmatija
15.07.2011., 17:38
kuham mu jezike,srca,pileće želuce i jetra i kombiniram nekad rižom,tjestom ili sa palentom.dajem u jutro i na večer oko recimo dvije pune šake toga i između toga suhu hranu.nije proždrljiv i nekad ga se mora moliti da jede ili dođe mačka i onda ide jesti.kreče se dosta. u dvorištu imamo i samojeda sa kojim se puno igra i juriša.

znaci jede kombiniranu hranu,nije to lose...moja je za sada iskljucivo na dehidratu iako ponekad dobije i kuhano,a probao sam i sa barfom..u njemu se davi....e sada,pitanje je koliko to suhe hrane dajes u medjivremenu i kolike su tvoje sake....ja joj dajem jesti tri puta dnevno po nekih 90 grama po obroku,jedino dobije malo vise kada uz dehidrate dobije jogurta ili zganaca..
kazu oni koji vise znaju da se debljina psa provjerava tako da im se rukom predje preko rebara,i rebra se trebaju osjetiti,ali se ne smiju vidjeti

zoki os
19.07.2011., 16:26
bok,ovak...naso sam staforda na ulici,umiljat,razigran sve 5..osim sto je imao nekakvu ranu na vratu od lanca,koju je veterinar rijesio ljekovima i sprejem..to smo rijesili kroz tjedan dana.. znaci vetrinar nije znao jer cijepljena il ne pa sam moro sacekat 10-tak dana da ju cijepim prvi put..i sad 10-ti(prosli petak) dan se ja probudim idem ju cijepit,a ona nece jest nece pit nece nist slabo se krece...veterinar joj opet da nekakve tablete neke inekcije i u 24 sata ak joj prode bit ce dobro..i stvarno,ona ko nova skace igra se,jede,pije sve super..u nedelju se ujutro probudim,opet isto nece jest pit nece se kretat,povraca..ima normalnu stolicu i mokracu bez krvi nije proljev...i sad opet kod veterinara(jucer) i opet joj da neke inekcije neke tablete i dojdemo kuc a ona nepokazuje nist na bolje..tek je navecer malo vode popila i od tad neprestaje trazit vodu..hranu 2 zalogaja sinoc i nezeli vise jest...temperatu nema..danas od jutra pokazuje malo energije..krece se mal vise od obicno,vodu pije al hranu sam pomirisi i odmakne glavom..e sad ja sam sve zivo trazio,ispitivo...al svi imaju isti odgovor..valjd ce joj bit dobro..e pa ja zelim da njoj bude dobro al da mi neko pomogne da skuzim kakvu bolest ima i sve...ak ima neko savjete slobodno mi moze pomoc

afra
19.07.2011., 18:14
Jesi dao pesici vaditi krv i urin na analizu?
Ako to vet nije napravio, toplo preporučam, jer se iz detaljnih pregleda krvi i urina može svašta otkriti.

zoki os
19.07.2011., 20:17
ma evo upadnem u sobu sa spagetama i to oce mal jest...zvao veterinara odmah da mu objavim vjesti pa kaze da mjesam to s mesom..a i mal kao da je dobila snage pa hoda mal i na neke moje poteze za igru je cak i krenila trcat skakat,al sam ju odmah primiro..ujutro idem veterinaru na kontrolu..pa ce joj vadit krv..a i upravo sam joj dao to za jest pa je pojela kao da nikad nije jela

zoki os
19.07.2011., 20:25
http://img812.imageshack.us/img812/8770/26756820028882665321073.jpg
eo i slike

afra
19.07.2011., 21:07
Preslatka je. :cerek:
Nadam se da će sve biti ok i da će brzo potpuno ozdraviti. :)

mala81
20.07.2011., 13:18
hvala vam svima na uputama i sugestijama, da znate da mi je dosta pomoglo da se pripremim :-))
poslušala sam i savjet te pogledala na forumu ŠTENE DOLAZI, sve isprintala i pročitala više puta i oduševljena sam uputama općenito :-))) obzirom da je moj suprug imao 3 škotska ovčara u djetinjstvu, koje su, nažalost, komšije otrovale, ne bavi se ovim ''istraživačkim stvarima'' i onda mi se nasmije kad nešto, pročitano s foruma, počnem objašnjavati :-)).
po mom mišljenju, pasmine bi se i trebale birati djelimično, kako po izgledu, tako i po karakteru jer npr. buldog nikako nije moj ''tip'' jer prvenstveno smo mi druželjubivi, veseli, hiperaktivni a i poprilično tvrdoglavi tako da nas čeka veliki posao s malim Donom :-)) s druge strane, malo sam se zabrinula kako će maleni ostajati po 8h dnevno sam al' smo i taj problem riješili, u kombinaciji s poslom, moja sestra koja je i veterinarski tehničar btw., će dolaziti i biti malo s njim u toku dana. sad me zanima da li će se maleni sam opredjeliti na to ko mu je gazda ili ???
također me zanima, prije nego nam dođe, šta tačno trebam kupiti osim kreveta i posuda za hranu/vodu ?
imam kod sebe sliku kad je imao 4 dana al' ne mogu da upload-ujem.

mala81
20.07.2011., 13:31
evo, uspjela sam :-))) ovo je moj mali ljepotan, kažu da će biti pravi Hulk-samo doji :-))
http://img651.imageshack.us/img651/2253/maliiil.jpg

Felamo
23.07.2011., 11:49
Hi, svima evo pitanje uzeo sam staffa i molio me uzgajivač da odem snjim na par izložbi ali sada malo provjeravam i vidim da su se ovi iz amstaff kluba napravili pametni i da ako nisi u klubu nemožešna neka natjecanja znali tko sta o tome.
I dobio sam savjet da sto kasnije cijepim psa od bijesnoče jer je dokazano da zaustavlja rast pa ako netko o tome zna evo please neka napiše

Felamo
23.07.2011., 15:29
http://img811.imageshack.us/img811/3957/img5346y.jpg

http://img543.imageshack.us/img543/6301/img52741.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/4193/img5338s.jpg

to je mali, jel sad se vidi

Felamo
23.07.2011., 15:36
http://img849.imageshack.us/img849/1527/photo1rr.jpg

evo tata jer sad ok

Felamo
23.07.2011., 15:47
Ja mislim da če mali bit ok.

kako se vama čini?

pikuli
24.07.2011., 00:06
cijepljenje protiv bjesnoće ne zaustavlja rast, no za malca je bolje ga ne provesti u zakonskom roku od tri mjeseca. najbolje je pustiti štene da samo odbaci sisu, pa tek nakon dva tjedna ide prvo cijepljenje protiv zaraznih. nakon još tri drugo, nakon tri do četiri treće. onda opet pauza od tri do četiri tjedana do cijepljenja protiv bjesnoće. da se ne preoptereti mlad organizam, da stigne razviti antitijela.

bebač je bombon, tata je meni laiku prekokrasan, no najbitnije ti je raspitati se o zdravlju svih predaka za koje možeš dobiti podatke. džaba eksterijer, džaba izložbe ako pas zahtjeva česte posjete vetu.

Pimpinell@
24.07.2011., 02:11
:facepalm:

Pikuli, malo pretjeruješ!!!
Ne odbacuje štene sisu već ga odbacuje mama, kad počne boliti jer izbijaju zubi štene sa 5 tjedana ima več potpuno forimirane mliječne zube..20taki nešto komada..:) :) da je pitat štene vjerojatno bi razvlačilo sisu tko zna do kada.

pikuli
24.07.2011., 09:59
da, ok, kad ga odbaci mama. neke puštaju štence i više od dva mjeseca, dosta ovisi o njihovoj grubosti. u svakom slučaju, štene se ne odvaja prerano, čim krene jesti konzervice već kad malo stasa pa vlasnik da odmah krene dijeliti bebice.

htjela sam reći da cijepljenje protiv bjesnoće ne zaustavlja rast, no ima prioritetnijih stvari za odraditi prije njega, iako bi po zakonu svaki štenac od tri mjeseca trebao biti cijepljen.

Kozmična
24.07.2011., 10:46
pozdrav svima!

ja imam curku,stara je 3,5 godine. moj savjet vam je da čim duže ostane s mamom.moja je došla s nepunih 2 mjeseca,da se razumijemo nije bila ni sitna i nejaka,ali je nakon par mj među susjedovim psima išla gripa koja ju je zahvatila i skoro sam ostala bez nje. više manje puno njih miču malce s cice prerano i pas ne dobije dovoljnu količinu imunteta.

Felamo
24.07.2011., 13:36
pikuli dali si ti veterinar?

pikuli
24.07.2011., 18:38
ne, ni blizu. ako ti treba savjet veterinara, ne forumska iskustva, zovi veterinara. bar ćeš tako imati sigurnost u stručni savjet. :)

dinamiku cijepljenja koju sam navela preporučena mi je od veterinara pa je moj pas cijepljen protiv bjesnoće sa 4,5 mj. tromjesečni psići po zakonu moraju biti cijepljeni protiv bjesnoće i čipirani. kužim strah da cjepivo ne naškodi psu, no gotovi svi stafovi koje srećeš i kojima se diviš cijepljeni su prije nego što su odrasli i izrasli, kao i psi ostalih pasmina. zdrav i kvalitetno hranjen pas doseći će veličinu koju mu određuju geni.

Felamo
24.07.2011., 19:12
Neznam Pikuli zašto si tako nervozna ja se nadam da nisi takva stalno.
A koliko ja znam veterinari uzimaju od toga pare tako da je njega apsolutno nezanimaju neke sitne popratne pojave koje su meni bitne ali ok:)
I usput procitao sam na forumu štene dolazi i ok je samo ideš čitati od nekog drugog autora več je malo drugačije :)

Pimpinell@
24.07.2011., 19:23
Čuj Felamo, meni Pikuli ne djeluje ni malo nervozna ali mi ti zato djeluješ preosjetljivo
Ne znam gdje si čuo da cjepivo "dokazano zaustavlja rast" ali to sigurno u nikakvoj pametnoj publikaciji nisi našao.
Nemoj previše filozofirati, gomila ljudi je ovdje odgojila štenad i svi su živi i zdravi i normalne veličine.

Felamo
24.07.2011., 22:16
Ok nema ljutnje :)

Nego kako vam se čini pesek ?

Felamo
24.07.2011., 22:19
http://tapatalk.com/mu/5d88f4dc-7e2e-8d48.jpg

Pimpinell@
24.07.2011., 23:21
Ok nema ljutnje :)

Nego kako vam se čini pesek ?

Slatko, kao i svako štene, a sad prestani trolati i pisati post za postom...imaš funkciju edit za nadopunu postojećeg posta.

Felamo
25.07.2011., 08:37
Slatko, kao i svako štene, a sad prestani trolati i pisati post za postom...imaš funkciju edit za nadopunu postojećeg posta.

U je, baš si frajerica, hehe sramota.

Gle ima tu i drugih na forumu tako da nemoraš svugdje gurat nos jer vidim da je velik od guranja.
A boli te ona stvar kako ja pišem ako ti smeta samo moje posteve preskoči.

fornax9
30.07.2011., 00:17
Ovako...nemogu odlućiti između američkog stafordskog terijera i američkog buldoga jer su mi oba prekrasni...pa me zanima vaše mišljenje i kako se kreću cijne??

Felamo
31.07.2011., 07:43
Staford je kao pasmina jako zahtijevna, za razliku od buldoga što se tiče energije i puno staloženiji od buldoga ali imaš par literatura prije kupnje pa si pročitaj o kakvim se pasminama radi točno,

A cijene za staforde se kreču od 300 do 1000 eura govorim o psima s papirima a bez papira ima i za 100 eura.

I šta ljudi neznaju srbi imaju najbolje pse na svijetu što se tiče staforda tako da nemoj pušit fore kod ovog ili kod onog jer ima kontrolirani uzgoj,svi oni imaju kontrolirani uzgoj i svi paze svoje pse :)

typhoid_mary
31.07.2011., 22:41
pozdrav svima!

ja imam curku,stara je 3,5 godine. moj savjet vam je da čim duže ostane s mamom.moja je došla s nepunih 2 mjeseca,da se razumijemo nije bila ni sitna i nejaka,ali je nakon par mj među susjedovim psima išla gripa koja ju je zahvatila i skoro sam ostala bez nje. više manje puno njih miču malce s cice prerano i pas ne dobije dovoljnu količinu imunteta.

:ne zna: moja su oba bila do 4 mj sa mamom, e sad sadasnja je imala malo problem najmanja bila pa nije dolazila do sise bas, pa to kaj velis zbog toga imamo neke probleme (znala sam za to kad sam je uzela). al eto poznanik je dobio leglo prije 3,4 mj i klince sa mj i pol vec micao, mogu ja njemu laprdat da to ne radi, al sta sam mogla nisu moji psi, jbg nemam ovlasti nikakve.
frend isto (budala) prije par mj kupio stene stafa kao mali ima 3 mj , kad je mali dosao doma gle ono mj dana je imao, jadnicak je uginuo i sta sad. jbg nekima je samo do zarade, uvijek sam preferirala uzgajivace kod kojih bebaci mogu bit do 3,4 mj ,aki treba ja i platim za to nije bed

LeoZGB
01.08.2011., 10:56
Evo da se pohvalim Khan je sa nama već jedanaesti dan i pravo je malo čudovište.:D

Uspjeli smo naučiti naredbu sjedni, a naredba NE, ide na jedno uho unutra, a na drugo van, ali sve će to doći na svoje.

Jedina borba je oko toga što svaki put kada kaka, to želi i pojest.

typhoid_mary
01.08.2011., 13:09
:lol: o da magicno NE
uvijek imam filing da skopa facu i da ce reci aaaaaaaaj mi daaaaaaaaaaš :D
znaci malac napreduje :top:

afra
01.08.2011., 18:06
Radije onda udomi psa u tipu staforda ili pita iz azila, koliko sam upoznata, ima ih za pronaći i jedva čekaju svoj novi dom.
Kupovati staforda bez papira nije u redu jer se time podupire nekontrolirani uzgoj.
Nemoj nasjedati na priče da je "to sve isto" samo je razlika u cijeni.
Upravo zbog takvih "uzgajivača" kojima "ne trebaju papiri" je pasmina doživjela sudbinu vrlo čestih bolesti a ponekad i čestog odstupanja od izgleda u standardu.

Na kraju krajeva logično ti je, samo razmisli... ako je netko kupio staforda s rodovnicom i želi ga pariti, potrebno je proći uzgojnu, otići na par izložbi i dobiti dozvolu za parenje.
Tad štenci takvog psa dobivaju rodovnicu.
Ako netko nije u stanju tih par jednostavnih koraka uraditi, onda mu baš i nije za vjerovati da su štenci od "odličnih roditelja", kako se inače hvale.
Kažem... čista ti je logika, ako se toliko netko nije mogao potruditi, znači da ili jako štedi, ili nema tako dobre pse jer se boji da ne bi dobio prolaznu ocjenu na uzgojnoj, a drugima prodaje priče da mu je pas odličan.
Čisto sumnjam da je osoba koja pari bez papira obavila i snimanje kukova, i pregled srca, i rad bubrega i testove na ataxiu(što je vrlo važno kod staforda), jer inače bi otišao na tu uzgojnu i dobio dozvolu.
Ako netko nema novaca(a stafordi ionako nisu preskupi ako ćemo i o tome), moj savjet je da onda rađe udomi nekog napuštenog stafića ili pita iz azila, kad su imali već tu nesretnu sudbinu da se tamo nađu.
Ali ne kupujte pse bez papira, poznato je da je uvijek kod jako popularnih pasmina odjednom popularno i takvo parenje, a za zdravlje nitko ne pita, nasljeđuje se kod pasa sve i svašta jer nema pravih provjera.
I kod legalnih uzgajivača se nađe sve i svašta, i s time sam upoznata, ali bar imate pisani trag o roditeljima i ostalim precima, imate pravo tražiti da li su roditeljima rađene sve pretrage i koji su rezultati, da znate bar okvirno kakvog psa dobivate genetski.

gmatija
07.08.2011., 10:10
evo ovako stvari stoje....vlasnik sam stafordice stare 5 mj koja je jako alergicna na travu..kada ode na svjeze pokosenu livadu po zadnjim nogama joj poiskacu plikovi,koji se sire po tijelu,pa oh ima i iza usiju,po trbuhu,svuda...a kasnije se ti plikovi pretvaraju u kraste pa izgleda kao da joj je dlaka rijetka....svasta smo vec pokusavali,bili na antibioticima,ali sve je to trenutno......zanima me da li je itko od vas imao slican problem i kako ga je rijesio...cuo sam da kod stafova se alergija zna pojaviti dok su stenci a kasnije nestane,ali nisam bas siguran u to.

afra
07.08.2011., 14:39
Navodno postoji mogućnost kad napraviš točne testove na što je pas alergičan da se napravi cjepivo upravo s tim alergenom, pa mu se daje(ne znam u kojem omjeru) da ga se desenzibilizira na alergen.
Moja stafordica koja je alergična ne samo na neke vrste trava nego i na većinu hrane, grinje, buhe... mi smo rješavali potpunom promjenom ishrane a pazimo jako po vani u koje doba dana idemo van i da nikad nije visoka trava.
Nama nisu preporučili to cjepivo da se izrađuje jer je moja jednom skoro prestala disati od nekih alergena pa se nismo htjeli igrati s time.
No, ovo za plikove, ako je "samo" to manifestacija, navodno pomažu hladni oblozi nakon šetnje.
Znam jednu ženu čija stafordica ima u određeno doba godine te plikove i ona to tako rješava, kaže da splasnu relativno brzo i da nema drugih problema osim tih.

gmatija
07.08.2011., 20:30
Navodno postoji mogućnost kad napraviš točne testove na što je pas alergičan da se napravi cjepivo upravo s tim alergenom, pa mu se daje(ne znam u kojem omjeru) da ga se desenzibilizira na alergen.
Moja stafordica koja je alergična ne samo na neke vrste trava nego i na većinu hrane, grinje, buhe... mi smo rješavali potpunom promjenom ishrane a pazimo jako po vani u koje doba dana idemo van i da nikad nije visoka trava.
Nama nisu preporučili to cjepivo da se izrađuje jer je moja jednom skoro prestala disati od nekih alergena pa se nismo htjeli igrati s time.
No, ovo za plikove, ako je "samo" to manifestacija, navodno pomažu hladni oblozi nakon šetnje.
Znam jednu ženu čija stafordica ima u određeno doba godine te plikove i ona to tako rješava, kaže da splasnu relativno brzo i da nema drugih problema osim tih.

pa za sada mislimo da je problem u travi, jer je na livadi dobila plikove u roku pola sata ...ali kod nas se radi o pokosenoj travi na jednom igralistu u rudešu....ne pustam je u visoku travu...koliko sam shvatio u razgovoru sa veterinarima tesko je odrediti na sto je pas alergican, jer je nemoguce pronaci na koje sastojke je pas alergican u hrani..previse je aditiva i slicnih tvari....znaci kada bi isao na alergo test morao bi se nadati da ce odmah ispasti da je alergija na neke trave...promijenio sam hranu, cak joj vise ni njene jastuke ne peremo praskom, no kada izadje na travu sve je gotovo....da vidis kako ti plikovi izgledaju ne bi rekla "samo" plikovi...nije problem samo u tim plikovima nego kada se onda cese po tome plikovi se pretvaraju u kraste, tako da sada, recimo po desnom dijelu vrata, kada prelazis prstom imas osjecaj kao da ispod koze ima hrpa sinih kamencica.....a ruzno izgleda jer na tom dijelu nestaje dlaka, tj nije da bas nestaje nego je manje ima...vet je cak sumnjao na demodex, ali kada je uzeo bris nije nasao nista...najgore mi je zbog lotte, toliko se grebe, grize i muci da je meni vec muka....sto si ti radila neke testove kada znas da je alergicna na grinje i sve sto si rekla?

afra
07.08.2011., 21:22
Ma nisam mislila ništa loše, nama su to samo plikovi jer sam prošla grozne stvari s njom što se tiče alergija na dišne puteve, iako sigurno nisu "samo" kako sam napisala. Ima i moja plikove, ali od sunca, pa se pretvore u kraste kasnije, sva sreća sve manje kako je starija(ja to pripisujem najviše zbog bijele boje i što nema pigmenta previše).
A za trave i druge alergene se može i iz Zg-a poslati krv na analizu da vidite da li je točno trava u pitanju i koja vrsta.
Mi smo slali iz Ljubljane jer smo bili tamo usput zbog operacije druge kujice, pa smo ovoj obavili vađenje krvi a oni su slali, u našem slučaju u centar u Madrid.
Mislim da se šalje još i u Beč ako ide iz Zagreba, ne znam gdje još, treba pitati svog veterinara, oni sigurno znaju.

Pimpinell@
08.08.2011., 01:09
Pretpostavljam da pas smije i Dimidril koji je ljudski lijek za alergije..i vjerojatno još ponešto iz tog "asortimana" ???

gmatija
08.08.2011., 07:08
afra
znam da nisi mislila "samo",i ja sam malo nespretno srocio recenicu pa je doslo do nesporazuma. sada kada si spomenula te plikove od sunca i kraste kasnije,pod plikove mislis na crvenilo ili nesto drugo?..mi nocas nismo skoro ni spavali,kako stvari stoje morat cu joj kupiti brnjicu i one slape da se ne moze gristi i grebati,po vratu se toliko grebala da je skinula kraste pa je sada otvorena ranica....sto se tice dimidrila...to nisam probavao,ali dok je bila na antibioticima sve je bilo dobro...ali ne zelim je drzati na tabletama ako slucajno postoji nesto prirodno ....za sada je peremo nekakvim samponom, plivasept se zove

Felamo
08.08.2011., 14:24
Mogu znat iz kojeg je legla tvoj staff sta ima alergije, da nije iz Diva Sting?

gmatija
08.08.2011., 14:47
nije iz diva stinga....pas je dosao iz osijeka...zasto pitas jel diva sting u pitanju?..sto je sa tim psima?

afra
08.08.2011., 15:28
E da, plivasept su i meni preporučili, imala sam ga neko vrijeme.
Sad koristimo baby šampone neutral, gledam da piše da su antialergijski i nemamo zasad problema.
Poznato mi je to grebanje i otvaranje ranica iznova.
Stavite ako imaš doma barem malo betadina 10% za dezinfekciju ako se ranice otvore, za svaki slučaj.

gmatija
08.08.2011., 16:13
E da, plivasept su i meni preporučili, imala sam ga neko vrijeme.
Sad koristimo baby šampone neutral, gledam da piše da su antialergijski i nemamo zasad problema.
Poznato mi je to grebanje i otvaranje ranica iznova.
Stavite ako imaš doma barem malo betadina 10% za dezinfekciju ako se ranice otvore, za svaki slučaj.

za sada ne vidim poboljsanje od plivasepta, i dalje se cese...mozda treba malo duze vremena, budem vidio....betadin je prasak ili?...ma svi smo vec ludi, i mi i lotta...mi za sada ne koristimo sampone,samo je opremo u mlakoj vodi...jedino malo mjesam octa i vodu, cisto za miris i dlaku...ali i to jako rijetko

dejan pž
09.08.2011., 14:58
Mogu znat iz kojeg je legla tvoj staff sta ima alergije, da nije iz Diva Sting?

bok svima,, ja sam novi ovdje... imam fantasticnu kuju staru 2.5 godine. mislio sam kupiti sina od Lary Diva Stinga,, jel mojoj curki treba mužić :D pa me sad malo zbunilo ovo sa sklonostima cuceka iz tog legla na alergiju. ako netko zna vise,, molim vas..

KazeKape
09.08.2011., 16:48
pozdrav,

zanima me koliko otprilike odvajate para mjesečno za prehranu i ostale potrebe vaših staforda?

hvala unaprijed

dejan pž
09.08.2011., 17:47
pozdrav,

zanima me koliko otprilike odvajate para mjesečno za prehranu i ostale potrebe vaših staforda?

hvala unaprijed
ja npr, sam kuham svojoj prozdrljivoj kuji od 23 kg,,, kad sve skupa zbrojis (riža, jetrice, grkljani, srce,,, meso, suhi stari kruh, povrce, ponekad i ribe ociscene, i rijetko, oko2-3 kg mjesecno, suhe hrane iz lidla :) ) oko 200kn mjesecno.. a za ostale potrebe su godisnji troskovi, cijepljenje, povodci, ogrlice,, sve u svemu zanemariv trosak. s obzirom sta sve dobivas zauzvrat od psa,,,, najbolji omjer ulozenog i dobivenog..

KazeKape
09.08.2011., 22:32
puno hvala :top:

samo me okvirno zanimalo da vidim da li mu mogu priustiti sve sto mu treba :)

typhoid_mary
09.08.2011., 22:53
za sada ne vidim poboljsanje od plivasepta, i dalje se cese...mozda treba malo duze vremena, budem vidio....betadin je prasak ili?...ma svi smo vec ludi, i mi i lotta...mi za sada ne koristimo sampone,samo je opremo u mlakoj vodi...jedino malo mjesam octa i vodu, cisto za miris i dlaku...ali i to jako rijetko

probao sa prurivet? meni je odlican, ako dobije osip kad mi zbrise u visoku travu samo namazem i drugi dan nema crvenila, koristimo samo kad se plikovi i crvenilo upale, šampon imamo na bazi maslinova ulja
al evo ja bocicu od 100 ml imam vec 6 mj, jer mazem kako su mi rekli, ne rokam ju svaki dan i svaki put kad pocrveni

PRURIVET - N
Tekućina koja sadrži antibiotik, kortikosteroid, antimikotik, antiparazitik (kao lokalni anestetik za ublazavanje svrbeža, plus što i sam kortikosteroid -- mislim da je u Prurivetu deksametazon -- umanjuje upalnu reakciju i smanjuje svrbez).
Cijena veće bočice je nekih 80,00-90,00 kn, dok kod nekih veterinara se može i kupiti po 10ml bočica.

Pimpinell@
10.08.2011., 04:16

ne razumijem koja je korist od Plivasepta, on je antiseptik -baktericid, uključujući MRSA, tuberkulocid, fungicid i virucid..
ali nije antialergik ???
to je bacanje para...

gmatija
10.08.2011., 07:04
ne razumijem koja je korist od Plivasepta, on je antiseptik -baktericid, uključujući MRSA, tuberkulocid, fungicid i virucid..
ali nije antialergik ???
to je bacanje para...

znam da plivasept nije antialergetik, i ne koristimo ga za ljecenje,vec se kada dodjemo doma,ukoliko je bila u travi, operemo. dosta vlasnika pasa je reklo da im je pomoglo,ocisti psu kozu i dlaku pa valjda opere tu tvar koja pse smeta...sada je dobila neki antibiotik protiv upala jer se koza upalila,usi su katastrofa. ma, sve u svemu kona

Pimpinell@
10.08.2011., 15:41
gle, ako je nešto opalilo kožu u smislu alergena onda je tvar dospjela u krvotok i od plivasepta nema koristi..odnosno od pranja kože nema koristi..
reakcija je već nastala..
psu treba nešto protiv alergije da djeluje iznutra ili da djeluje izvana ali da je upravo za alergije..

gmatija
10.08.2011., 20:11
gle, ako je nešto opalilo kožu u smislu alergena onda je tvar dospjela u krvotok i od plivasepta nema koristi..odnosno od pranja kože nema koristi..
reakcija je već nastala..
psu treba nešto protiv alergije da djeluje iznutra ili da djeluje izvana ali da je upravo za alergije..

tako je,ako je nesto upalilo kozu onda je, sudeci po reakciji,vec uslo u krvotok...medjutim laicki gledano, ukoliko je alergicna na neku kemikaliju u travi ili pelud ili sto ja znam sto, ona ce ostati na dlaci....zasto da se muci i sutra sa tim sto je iritira kada se jednostavno moze oprati...e sada bi ti mogao navesti nekoliko primjera setaca pasa koji su tako rijesili svoje probleme sa kojekakvim koznim problemima.....znaci nisam to uzeo zato jer je meni palo na pamet, vec su mi to savjetovali prvo poznanici,a zatim i veterinar...slazem se da treba uzimati i neke antialergente, jer sigurnoo plivasept sam nece rijesiti probleme...a na zalost ona je pola svoga zivota na antibioticima i kojekavim ljekovima

gmatija
10.08.2011., 20:17
probao sa prurivet? meni je odlican, ako dobije osip kad mi zbrise u visoku travu samo namazem i drugi dan nema crvenila, koristimo samo kad se plikovi i crvenilo upale, šampon imamo na bazi maslinova ulja
al evo ja bocicu od 100 ml imam vec 6 mj, jer mazem kako su mi rekli, ne rokam ju svaki dan i svaki put kad pocrveni

PRURIVET - N
Tekućina koja sadrži antibiotik, kortikosteroid, antimikotik, antiparazitik (kao lokalni anestetik za ublazavanje svrbeža, plus što i sam kortikosteroid -- mislim da je u Prurivetu deksametazon -- umanjuje upalnu reakciju i smanjuje svrbez).
Cijena veće bočice je nekih 80,00-90,00 kn, dok kod nekih veterinara se može i kupiti po 10ml bočica.

nisam probao, cak nisam ni znao za to....uzet cu u obzir,pogotovo ukoliko je tebi pomogao...problem je sto lotta dobije kvrge na nogama i vratu skoro pa momentalno...zadnji put smo bili na livadi mozda pola sata i sva je bila u tim kvrzicama..kasnije ju to svrbi pa od cesenja nastanu kraste...onda to smrdii nije lijepo za vidjeti...toliko je lose da je vet rekao da mu ne bi bilo cudno ni da neka bakterija napadne ranice, cak je spominjao i demodex

Pimpinell@
11.08.2011., 13:41
Gmatija, najbolje da se upustiš u trošak i napraviš krvne testove na alergene, znat ćeš što ih uzrokuje i vjerojatno lakše riješiti problem liječenja..

Ovo što pričaš za Plivasept može obaviti i obična voda i sapun, a manje je agresivno za kožu a ono što je ušlo je već ušlo i s tim što je ušlo treba se boriti iznutra, jendostavno :)
Jasno je meni da želiš poštediti psa, ali ovo niej način na koji će ti to uspjeti ...

Dimidrila više nažalost na tržištu nema, zamijenili su ga moderniji iako nešto manje učinkoviti lijekovi za alergije ali ja imam doma jednu kutiju i mogu ti poslati par komada..psu neće ništa biti od toga, osim što će moguće biti malo pospan ali ćeš vidjeti pomaže li...ako pomaže znat ćeš što i kako dalje
Zamijena za Dimidrili je američki Benadryl koji se kod njih uredno kupuje u dragstorima.

afra
11.08.2011., 18:59
Najbolje je sve riješiti kod veta, ili kod nekog drugog veta ako onaj kod kojeg idete nije nešto ažuran i zna za problem psa a daje često antibiotike za alergije...
Ja sam mijenjala puno veterinara, jednu veliku operaciju smo obavili van zemlje, treba se potruditi malo, raspitati na više strana.
Ne bih se igrala s vodom i sapunom, čisto iz prakse, jedna djevojka koju poznam je okupala svog alergičnog psa jednom običnim sapunom, buknula je reakcija po cijeloj koži u vidu plikova.
Jednostavno treba napraviti testove, saznati što i kako i konkretno onda djelovati i pomoći psu.

Pimpinell@
11.08.2011., 19:22
Ups, mislila sam na lagani antiseptik sapun a ne bilo koji :) a testove svakako

gmatija
11.08.2011., 21:30
Gmatija, najbolje da se upustiš u trošak i napraviš krvne testove na alergene, znat ćeš što ih uzrokuje i vjerojatno lakše riješiti problem liječenja..

Ovo što pričaš za Plivasept može obaviti i obična voda i sapun, a manje je agresivno za kožu a ono što je ušlo je već ušlo i s tim što je ušlo treba se boriti iznutra, jendostavno :)
Jasno je meni da želiš poštediti psa, ali ovo niej način na koji će ti to uspjeti ...

Dimidrila više nažalost na tržištu nema, zamijenili su ga moderniji iako nešto manje učinkoviti lijekovi za alergije ali ja imam doma jednu kutiju i mogu ti poslati par komada..psu neće ništa biti od toga, osim što će moguće biti malo pospan ali ćeš vidjeti pomaže li...ako pomaže znat ćeš što i kako dalje
Zamijena za Dimidrili je američki Benadryl koji se kod njih uredno kupuje u dragstorima.

sve sto radimo, radimo u dogovoru sa veterinarom....cuoo sam da je dimidril dobar, tj bio dobar,al ako se ne varam cak sam ga i ja nekada davno pio, ili netko u mojoj obitelji....drago mi je sto se nudis da mi posaljes koju tableticu, tko zna mozda ce mi i zatrebati, samo me zanima na sto bi on utjecao....namjerno to pitam zato jer me neke stvari kod lotte i njene situacije bune...znaci sve je krenulo prije nekih mjesec i pol..tada smo prvi puta bili kod veta i nije dao nista protiv alergije jer je sam rekao da nije siguran na sto bi bila alergicna..medjutim dao je synulox i njoj je od tih tableta bilo super, te tablete su navodno protuupalne....e sada dolazimo do onoga sto me buni..prije tjedan dana smo bili na livadi i odmah je dobila plikove koji su se kasnije pretvorili u kraste usljed cesenja...tada je od veta dobila neke vitamine, znaci bez antibiotika, kao da joj se organizam ojaca....vrat joj je pun tih krasta,ali ona ne dobija nove plikove a skoro svakodnevno smo vani..cak je dva dana nisam ni prao u plivaseptu....a sada je opet dobila neki antibiotik,sirup, cefaleksin i od njega ide na bolje, kraste nestaju, tj smanjuju se.....sto se tice veterinara,ne zelim reklamirati, ne znam jel se smije,ali mislim da spadaju medju dva tri bolja veterinara u zg, i imam povjerenja u njih, za sada.....

@pimpinela- samo mi reci kako bi se mogli dogovoriti za drimidril

afra
11.08.2011., 22:33
Ma nije na meni da govorim drugima što da rade, ali meni se ne čini da vet zna što radi.
Jednostavno imam previše iskustva s raznim bolestima kod pasa i ako već vidiš da nagađa, da ne zna, malo daje vitamine, malo mijenja vrstu antibiotika, pa se spominje i demodex, a prave dijagnoze nema... meni se to ne čini u redu.
Ne zbog tebe ili njega, meni je stalo do pasa i žao mi je što se ne može već duže vrijeme jednostavno napraviti pravi pregled i točno saznati što ti je sa psom.
Bez ljutnje, ne govorim ti ništa što ja nisam radila.
Kad god sam primijetila da gubim vrijeme s nekim vetom, išli smo dalje, a nikad nisam liječila pse bez da prvo znam dijagnozu.
Vjeruj mi, govorim ti iz iskustva, osoba koja je sa psima prošla od raznih rtg snimanja s kontrastom, testiranja za alergije, ultrazvuka radi problema s cistitisom, biopsije kad mi je kuja imala rak itd, itd...
Svaki put kad smo točno saznali u čemu je problem, onda se išlo u odluke što dalje.
Ovako mi se čini neozbiljno, a posebno da se dijele tabletice preko foruma.
Mislim... vi radite što god želite, naravno da je to vaše pravo, ali po meni to nije nikako pravi put.
Napravite prave testove, vidite da li je alergija, ako jest na što i onda odlučite kako liječiti psa(to je naravno moj savjet, ne nikakva naredba ili bilo što slično ne daj bože). A vi ćete ionako odlučiti što ćete i kako, kod kojeg veta i sve dalje po tom pitanju.

gmatija
11.08.2011., 23:14
hvala na savjetu afra....no mozda sam se ja malo krivo izrazio...od prvog dana oni govore o alergiji na travu,prvo je to rekla veterinarka,a kasnije i veterinar..nije da ih branim,ali antibiotik je promijenio samo zato jer je jedan vec uzimala nekoliko puta pa da se organizam ne navikne. medjutim ja mislim da psi ne mogu biti alergicni na travu kao biljku,vec da su alergicni na pesticide i kojekakve otrove...znam slucaj psa alergicnog na ambroziju,ali to opet nije trava. mislim da ce se tesko odrediti na sto je alergicna,cak ni meni nisu nasli na sto sam alergican,a davno sam imao neke plokove po sebi nakon tusiranja,hehe...super ako su tvoja iskustva bolja