View Full Version : Američki stafordski terijer
stranice :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
dejan pž
12.08.2011., 11:40
hvala na savjetu afra....no mozda sam se ja malo krivo izrazio...od prvog dana oni govore o alergiji na travu,prvo je to rekla veterinarka,a kasnije i veterinar..nije da ih branim,ali antibiotik je promijenio samo zato jer je jedan vec uzimala nekoliko puta pa da se organizam ne navikne. medjutim ja mislim da psi ne mogu biti alergicni na travu kao biljku,vec da su alergicni na pesticide i kojekakve otrove...znam slucaj psa alergicnog na ambroziju,ali to opet nije trava. mislim da ce se tesko odrediti na sto je alergicna,cak ni meni nisu nasli na sto sam alergican,a davno sam imao neke plokove po sebi nakon tusiranja,hehe...super ako su tvoja iskustva bolja
pa naravno da mogu biti alergicni,, cak i samo na najobicniju pokosenu travu. moje skromno misljenje je da bi trebao u potpunosti prihvati afrin savjet.. samo ju poslusaj i rijesiti ces problem u dva tri tjedna,,, cura jednostavno zna:s -i ako smijem pitati, zasto lottu forsiras, kako ti kazes "idemo svakodnevno na travu",, daj postedi ju te trave bar dok se ovo ne rijesi. jer, ocigledno je da je na travu alergicna, pa ju neces vise morati prati plivaseptom i slicnim kemikalijama.(lotta ce ti biti zahvalna:cerek:) temeljito joj ocisti mjesta gdje boravi. vodi ju malo po asfaltu mjesec dana, da ne mora pedikeru,:D, malo ce si isturpijati nokte. asfalt je dobar, s vremena na vrijeme
gmatija
12.08.2011., 12:37
naravno da cu poslusati afru,ocito je da ima iskustva. ali ja nekako i dalje stojim pri svom da psi nisu alergicni na travu,nego na korove i tko zna sto jos ima u travi. vidjao sam par pasa koji su u zg alergicni na travu,a kada odu van grada,u drugi dio drzave alergija prestane. mozda je to sve slucajnost,mozda nije. u svakom slucaju napravit cemo test pa da tocno vidimo.....i ovo svakodnevno,pod tim mislim da ima doticaj sa travom,ode obaviti nuzdu i to je to,nema valjanja po travi
Pimpinell@
12.08.2011., 23:39
gmatija@ svaka se trava sastoji od nekoliko vrsta "korova" :)
gmatija
12.08.2011., 23:49
gmatija@ svaka se trava sastoji od nekoliko vrsta "korova" :)
hehe, da iako se zapravo svaka zelena povrsina sastoji od nekoliko vrsta korova...ja govorim o travi...zato i kazem da je veterinarima najlakse reci trava,a tko zna u cemu je zapravo problem...cinjenica je da je sve vise pasa alergicno, i ne samo na travu, vec i na hranu,prasinu,grinje..ima toga puno..a nikada nisu imali bolju skrb nego sada
dejan pž
13.08.2011., 10:00
hehe, da iako se zapravo svaka zelena povrsina sastoji od nekoliko vrsta korova...ja govorim o travi...zato i kazem da je veterinarima najlakse reci trava,a tko zna u cemu je zapravo problem...cinjenica je da je sve vise pasa alergicno, i ne samo na travu, vec i na hranu,prasinu,grinje..ima toga puno..a nikada nisu imali bolju skrb nego sada
ma nisu sad vise alergicni nego prije,, cini ti se,,, nego, prije su ljudi bili puno tvrdeg srca. bilo je alergija ali rijetki su bili koga je bilo briga sta je s njihovim psom. uglavnom su pse i dalje ostavljali na lancu.., dok se nebi javili plikovi, kraste, pa cak i krv iz tih rana. tad bi taj pas bio oznacen kao "šugava đukela" i tezi slucajevi su se cesto ubijali. to im je bilo jednostavnije nego posjetiti veterinara (nazalost).. sjecam se kao mali bi isao k djedu na selo, obozavao sam biti tamo jer je djed imao psa a mi ne, mjesanca jazavcara, imao je nekakvu koznu bolest na vratu i uhu. imao sam 7 godina kad je veterinar dosao pomoci oteliti kravu. nakon toga je djed pitao veterinara sta cu s tim psom, ošugavio je,,, na sto je veterinar hladno odgovorio pa ubi ga! rekao je to a da nije ni okom trepnu. -nazalost, to je bio zadnji put da sam isao djedu na selo!!! puno su okrutniji ljudi bili prije.. jer njima pas nije bio sto i svima nama,, najbolji prijatelj,, nego zastrasivac potencijalnih lopova, cuvar i slicno.. naposljetku, svi znate zbog cega su nasi stafići stvoreni,, da bi isti ti okrutni ljudi napumpali svoj ego,,(i novcanik):mad:. -na svu srecu (pasa i ljubitelja pasa) toga vise nema, i neponovilo se nikad vise... opa,oprostite, malo sam se zanjeo,, i oduzio,,:ne zna:
plavušasmozgom
18.09.2011., 22:00
Hey ljudi evo da se malo pohvalim,več mjesecima sam u potrazi za stafijem nikako da ga kupim jer naravno ljudi nude sve,briju da su čistokrvni ovo ono a na kraju ispadne da nisu nego su križani ko zna s čim.zahvaljujuči forumima i dobrim savjetima ja sam kopala i kopala i kopala i shvatila da je najbolje kupiti stafija iz uzgajivačnice.i tako sam igrom slučaja jedan dan došla do broja osobe koja ih uzgaja koja je poznata po tome i bla bla bla da ne duljim previše napokon eto i moj stafi stiže u moju obitelj!i jedva čekam!a sad molim sve vas koji imate stafije da mi date savjete o kupanju,papanju kad koliko itd.i naravno o tome kako ga naučiti da ide piškiti i kakiti van(inače živim u kuči ni imam ogromno dvoriše)!hvala
Evo kako mi,
Hranimo ga sa Brit care i malac jako napreduje i jede koda si mu bacila najbolji šnicl:) mali ima sada 2 i pol mjeseca i sve mu je ok inace ako se popiski ili pokaka malo sa novinama i odmah van s njim i kada to napravi vani das mu keksic itd, traje sigurno 30 dana privikavanje ali nemoj cekat cim se malo uznemiri odmah van:)
Iz koje uzgajivacnice si uzela peseka?
A hranis ga 3 obroka po 70 grama ali ti zavisi koju hranu koristis,a za kupanje imas na prirodnoj bazi i mozes ih kupati svaka 3 tjedna:)
Bok!
Pimpinell@
20.09.2011., 11:44
Moram reći da se ne preporučuje kupati psa šamponom svakak tri tjedna, to je previše...voda svakako..čista topla voda ali ne i šampon..nema potrebe..
AST Tango
20.09.2011., 12:29
Evo javljam se vezano za rasprave o alergijama. Mi imamo isti problem. Mališa je 4,5 mjeseca i nakon prve pojave crvenila i svrabeži bio je kod veterinara,dobio turu inekcija i antibiotike i nakon par dana se povuklo pa se za dva tjedna vratilo pa opet vet pa se evo treći put javlja.:ne zna:
Gmatija jesi uspio šta riješit sa svojom?
Znam da bi trebalo na detaljne pretrage al kod vet je dobar dan 100 kn:504:
Hranimo ga sa premium i burag ponekad ali i to sad mjenjamo u zadnje vrijeme vna prirodnu hranu kuhanu.
Ako netko ima kakva iskustva i prijedlog nek slobodno podijeli
Pimpinell@
20.09.2011., 12:51
Ja ću podijeliti par iskustava iako nije vezano ni za štene ni za stafa
Imam psa od 8 godina i od lani je prešao na superpremium hranu bez žitarica..sa velikim udjelom proteina..
U ovu goidnu dana pokazalo se da se dosta često češe...liže šape..a i dlaka koja je bijela promijenila je jednim dijelom boju ali dosta naglo..
Negdje sam naišla na podatak da previše proteina nije dobro ...hm...i da je dobro imati prehrani kukuruzno ulje, što sam znala i prije..od same uzgajivačice..
Prebacila sma ga privremeno na Trovet hipoalergenic veg. i nakon tri dana mu je bolje..
Preći ćemo na Trainer sa manjim udjelom proteina..22-23%
Da li hrana može imati veze, očito može...da li kod vas ima veze, nemam pojma..ali trebalo bi pažjivo pratiti..
Pimpinell@
20.09.2011., 12:54
http://www.easy-share.com/03E37CFCE37511E09676002481FAD55A/DSC07012.JPG
http://www.easy-share.com/793961C4E37511E09676002481FAD55A/Tango ulaz.JPG
Radi se o ovom gospodinu a evo i kako to izgleda
http://www.easy-share.com/B036ECD2E37511E09676002481FAD55A/Alergija5.JPG
slike se ne vide
AST Tango
20.09.2011., 13:06
http://www.easilysharing.com/images/34572934755740450886.jpg
http://www.easilysharing.com/images/85747992690626160295.jpg
http://www.easilysharing.com/images/58839853894161935059.jpg
Nešto sam zabrljao izgleda al evo sad se vidi..
Pimpinell@
20.09.2011., 13:10
slatko malo tele
da..ovo su baš plikovi..izgleda kao kontaktna alergija..samo ne znam na što u ovo doba godine..
glupo pitanje, ali ne znam smiju li psi šumeći kalcij, ljudima jako pomaže kod alergija..treba pitati..pa mu nekako dati piti...
puno ljudskih lijekova psi mogu možda i ovo..
koliko malac ima kila ??
čisto me zanima
AST Tango
20.09.2011., 17:48
Dobiva već skoro 2 mjeseca kawu tablete,to je kalcij.
Ima 23 kg. Baš malo tele:)Sumnjamo na hranu,mjenjamo ju drastično sad..
gmatija
20.09.2011., 21:21
hello...koliko ti je star pas?..one plikove koje si stavio na slikama su potpuno ista stvar koju smo mi imali....promijenio sam cak i hranu, ali nije pomoglo, sada izbjegavamo travu,hehe, pa je bolje,nama vise tog crvenila..inace je bila ista situacija kao kod tebe, dobije turu antibiotika i sve se povuce, a onda sve ispocetka...najgore je sto je sada dobila demodikozu, pa je kupamo u nekoj tekucini, svakih 10 dana...cese se ko luda, vrat joj je vec krvav koliko ga grebe....ni sami vise ne znamo sto bi bilo.
Pimpinell@
20.09.2011., 21:49
ne taj kalcij, šumeći kalcij koji se uzima kod alergija kod ljudi..
nije isto..
mislim da će i ova moja bi tolika ako ne i veća :rofl:
sad joj je 3 i ima 12 kila
p.s. na jednom forumu se dosta raspravljalo o nepotrebnosti davanja kalcija psima (kalcije kojeg ti daješ) za kosti..jer teoretski psi sve dobijaju iz hrane naročito kravlji sir jogurti i slično..navodno može doći do krivograsta kostiju od puno kalcija..a kalcij djeluje kumulativno..slaže se u organizam..
ne vjerujem da b ovaj kalcij o kojem ja pričam, mogao djelovati kao pomoć na ovu alergiju..ne znam ni da li se smije davati..ali neznam ni koja bi trava u ovo doba godine mogla ovako smetati..nema mi baš logike..
AST Tango
21.09.2011., 08:48
hello...koliko ti je star pas?..one plikove koje si stavio na slikama su potpuno ista stvar koju smo mi imali....promijenio sam cak i hranu, ali nije pomoglo, sada izbjegavamo travu,hehe, pa je bolje,nama vise tog crvenila..inace je bila ista situacija kao kod tebe, dobije turu antibiotika i sve se povuce, a onda sve ispocetka...najgore je sto je sada dobila demodikozu, pa je kupamo u nekoj tekucini, svakih 10 dana...cese se ko luda, vrat joj je vec krvav koliko ga grebe....ni sami vise ne znamo sto bi bilo.
Ima 4,5 mjeseca sad.A evo zahladilo je pa se nadam da ce to sve proći sad.
Jučer je brat uzeo prurivet N što je netko spomenio ovdje i evo od jutros se počelo povlačit izgleda:s Čini se dobar preparat,probaj s tim ako se ponovi..
NFL_AJKULA
22.09.2011., 17:45
Ciao svima.
@Tango
Psi dok su stenci su kao i male bebe.Mora proci taj period kada imas osecaj da im svaki
dan nesto fali ali sve ce to proci.Kada psi malo ojacaju i kada se naviknu na sve razlike u mirisima i ukusima itd.
sve ce to doci na svoje.Malo su osjetljiviji staffordi koji imaju dosta bele boje kao moj klemponja ali sve to dodje na svoje.
Naravno ipak se treba u svemu konsultovati sa vetom.
Ne znam da li je taj slucaj kod vas:
Takodje psi vole da od ljudi "na fazon druzenja" uzimaju smoki,stapice s kikirikijem...itd sto ovako ne deluje nista strasno
ali to ako oni jedu u malo vecim kolicinama moze da izazove velike alergo reakcije pa tako npr. i takve plikove.
Nas dugo nije bilo na forumu,okacili smo nove fotke u album (http://www.forum.hr/showpost.php?p=35900819&postcount=44) pa svratite da se druzimo.
Pozdrav svima,posebno starim Lefti & Tazzzz i naravno novim drugarima.
NFL_AJKULA
22.09.2011., 20:35
Evo jos malo fotki u Albumu (http://www.forum.hr/showthread.php?p=35900926#post35900926) , pozdrav svima.
Dolazi jesen,zenke u teranju bice vreme za poluditi :D :eek: :503:
Evo i našeg malog čuda:)http://tapatalk.com/mu/5d8a8cc3-94d7-c1db.jpg
TAZZZZZZZ
22.09.2011., 23:35
Evo jos malo fotki u Albumu (http://www.forum.hr/showthread.php?p=35900926#post35900926) , pozdrav svima.
Dolazi jesen,zenke u teranju bice vreme za poluditi :D :eek: :503:
he he :D :lol: :rofl:
super da ste se javili,dzingi nam je falio ful! slike su super :top: vidim da je dzingi uživao. super izgleda
TAZZZZZZZ
22.09.2011., 23:55
joj što je sladak :cerek:
predivan staf
ne znam jel pisalo kako se zove?
NFL_AJKULA
23.09.2011., 13:20
Zove su Buda:)
Super je Buda, koliko je star?
Vidi se da je u razvoju,sape i tetive vec sada ogromne :D:D
Hvala Tazzzz pozdravi od nas dvoje. :cerek:
TAZZZZZZZ
23.09.2011., 13:52
Buda :D
može još koja slika? stavi na album
koja slatkica :cerek: predivan je
Stvarno je predivan!!:cerek::cerek:
Spori Lori
26.09.2011., 18:09
Stafordu starom 2 godine prijeti eutanazija, ima netko bar za privremeni smještaj? :(
http://www.forum.hr/showthread.php?p=35956384#post35956384
cro1950
26.09.2011., 20:04
Može li mi netko preporučiti neke uzgajivačnice, kupio bi štene da sam siguran u kvalitetu...
Diva Sting, Sola Dils,Petras Pride
TAZZZZZZZ
26.09.2011., 22:22
Može li mi netko preporučiti neke uzgajivačnice, kupio bi štene da sam siguran u kvalitetu...
Flamewood
Mladers
Playmakers
gmatija
26.09.2011., 22:26
pozdrav svima..da vas pitam do kada ste svojim psima davali kalcij?..danas sam u pet centru isao uzeti tablete i veterinarka mi je rekla da joj vise tablete ne trebaju osim ako ima problema sa kostima
Pimpinell@
26.09.2011., 22:44
Ja svojoj mixici ne dajem, čitala sam nešt o tome i kažu da je bolje ne..da preko hrane dobivaju dovoljno i da nema potrebe dodavati kalcij (osim preko mliječnog obroka) da čak zna doći do krivljenja kostiju..u ranoj fazi rasta.
OSim kravljeg sira, jogurta(redovno) i poneke ljuske od jaja...ja nisam ni mom lagottu dodatno davala..
Nego evo, upravo sam danas čula da je naša kvartna balerina, stafica u koju sam zaljubljena iako je prasica debela, doma u karanteni sa ovratnikom radi alergije na šapama...prvi put u 5 godina koliko je stara...
E bogami, ja to ne razumijem.
Jedino mi pada na pamet nedavno zaprašivanje protiv komaraca... prije jedno 20 dana.
Sve drugo mi je van pameti ai trava je pokošena ono što suša niej uništila.. nema nigdje travke
cro1950
26.09.2011., 22:57
Diva Sting, Sola Dils,Petras Pride
e sad, jesu najpoznatiji, ali vjerojatno i najskuplji... znaš li cijene kako im se kreću??
gmatija
26.09.2011., 22:58
Ja svojoj mixici ne dajem, čitala sam nešt o tome i kažu da je bolje ne..da preko hrane dobivaju dovoljno i da nema potrebe dodavati kalcij (osim preko mliječnog obroka) da čak zna doći do krivljenja kostiju..u ranoj fazi rasta.
OSim kravljeg sira, jogurta(redovno) i poneke ljuske od jaja...ja nisam ni mom lagottu dodatno davala..
Nego evo, upravo sam danas čula da je naša kvartna balerina, stafica u koju sam zaljubljena iako je prasica debela, doma u karanteni sa ovratnikom radi alergije na šapama...prvi put u 5 godina koliko je stara...
E bogami, ja to ne razumijem.
Jedino mi pada na pamet nedavno zaprašivanje protiv komaraca... prije jedno 20 dana.
Sve drugo mi je van pameti ai trava je pokošena ono što suša niej uništila.. nema nigdje travke
onda cu i ja prestati davati kalcij, a valjda ce sve sto joj treba dobtiti iz sira i jogurta.....alergicnih pasa ima sve vise i vise....kada sam zadnji put bio kod veta bilo je nekoliko pasa koji su dosli po kortikosteroide..to je valjda zadnji stupanj ljecenja, ako nista ne uspije onda ide to...samo se nadam da ce nama proci sve prije tih inekcija
Pimpinell@
26.09.2011., 23:01
gmatija...malo proguglaj po pitanju kalcija...ja bih ti osobno savjetovala nastaviti davati sir i jogurt kao i sušene i izmrvljene ljuske jaja..i to malo..pola žličice svako drugi treći dan...
bez obzira na pasminu..
gmatija
26.09.2011., 23:04
gmatija...malo proguglaj po pitanju kalcija...ja bih ti osobno savjetovala nastaviti davati sir i jogurt kao i sušene i izmrvljene ljuske jaja..i to malo..pola žličice svako drugi treći dan...
bez obzira na pasminu..
a nista..pitat jos jednom veterinara, pitati uzgajivaca i vidjeti.....hvala na savjetima.....kako tvoj stafic, jel napreduje
Pimpinell@
26.09.2011., 23:15
moja mixana beštija raste ko blesava :)
typhoid_mary
27.09.2011., 01:48
sto se tice kalcija mi smo ga dobili dodatno da unosimo, dajem joj urdeno sve sto je pimp napisala al eto zbog genetski deformirane straznje noge(napokon saznali sta je sa time) te caninine preparate.
al dobro moja je slucaj za sebe, al u svakom slucaju nista osobno ne dajem na svoju ruku osim ako vet ne kaze da moze. sad sam oj uzela "šlape" te steznik za straznju nogu nisam ni znala da to postoji stavlja se u setnjama i trcanju kao i kod ljudi za koljena itd, odlicna stvar :s
ps: Pimpinell@ mala ti je slatkis i pol
Pimpinell@
27.09.2011., 02:28
ps: Pimpinell@ mala ti je slatkis i pol
hvala i karakter joj je za sada takav iskreno se nadam da će i ostati :)
p.s. kakav deformitet ???
typhoid_mary
27.09.2011., 02:45
nije se bas razvijala kak treba u maternici, straznja desna noga je slabija od lijeve, pa time i osjetljivija naravno, dok je bila bebac to se nije toliko kuzilo, al sad se vidi mala razlika, trci ona, ne boli ju, operacija nije potrebna tako su mi rekli nakon slika i svega. radim vjezbe sa nogicom i mogu ti rec ima pomaka, al cijeli zadnji dio maternica abnormalna(operirana), mjehur zadebljanje(lijecimo, dobiva preventivu itd), nogica ta. bila sam kod vise veterinara svi su mi isto rekli, samo sto eto vise paznje, njege treba zbog toga :) navodno se to događa u leglima bebacima koji nebi trebali prezivit al eto ona je, borac je :cerek: al ona je meni uredno vesela, apetit pukne klopa sam tak, traze se i repete :D, igra se .
ako pocne pokazivat probleme toga, onda idem u sloveniju cula sam da su najbolji za to
ako nekoga zanima ili ako bude nekome potrebno to zgleda ovako
http://www.onlynaturalpet.com/mainstreet/get_image.aspx?domain=onlynaturalpet.com&size=1&item_guid=7f6183f9-19c1-43ab-8dfa-f908ab330ab4
ps: da se jos nadodam nasla sam dobre stvari
http://handicappedpets.com/www/images/stories/k9splints/hocksheader.png
Pimpinell@
27.09.2011., 02:53
Vlo zgodan modni dodatak :)
sretno :cerek:
Baš imamo sličnu priču što se tiče stafordice, moja mlađa ima isti problem s mjehurom(urođena anomalija) i krive nogice.
Nama nitko nije preporučio zasad steznik, ali stvarno je dobro znati da i to postoji.
Gdje ste nabavili, ima negdje kod nas?
A za mjehur, to znam da znate da je bitka cjeloživotna, preventiva naravno, ali veće pomoći nema.
Čim se malo prehladi, vani zapuše vjetar, počne piškanje, nama su nakon svih mogućih snimanja i pretraga rekli da eventualno, i to pod velikim upitnikom, bi operacija mogla nešto poboljšati, ali nisu sigurni.
Upravo to što si napisala, obično psi u leglu koji nisu trebali preživjeti ali se izbore(sva sreća) imaju sličnih problema...
typhoid_mary
27.09.2011., 12:14
bome imaju slicne probleme, ja sam narucila preko ebaya prvu sliku, doslo me oko 60 dolara, da al kod moje je problem sto nemre piskat kad se prehladi, to zadebljanje se poveca i zatvori mjehur, pa onda pije antibiotike, al sad ako se prehladi fakat sam ju opremila od jakne debele, šlapa, šala itd onda vise nisam pametna. dođe mi da joj uzmem skafander , da,da i to sam nasla na ebayu skidogs :lol:
http://www.handicappedpets.com/www/help-pets-walk/dog-wrist-hock-wrap.html jako dobre i kvalitetne stvari imaju
vec mi dosta ljudi reklo da sta sam uzela najmanje stene sam sranja sad imam kao dajem love puno,ja sam znala da je ona "bolestan" pas i znala sam sta me ceka, iskreno koga briga na sta ja dajem lovu, pa nema sretnije od mene kad njoj nes kupim, bas mi bude fenci onda ili da joj pomognem, dio mene je.
e sad, jesu najpoznatiji, ali vjerojatno i najskuplji... znaš li cijene kako im se kreću??
Najbolje odes na web i zvrcneš;)
bome imaju slicne probleme, ja sam narucila preko ebaya prvu sliku, doslo me oko 60 dolara, da al kod moje je problem sto nemre piskat kad se prehladi, to zadebljanje se poveca i zatvori mjehur, pa onda pije antibiotike, al sad ako se prehladi fakat sam ju opremila od jakne debele, šlapa, šala itd onda vise nisam pametna. dođe mi da joj uzmem skafander , da,da i to sam nasla na ebayu skidogs :lol:
http://www.handicappedpets.com/www/help-pets-walk/dog-wrist-hock-wrap.html jako dobre i kvalitetne stvari imaju
vec mi dosta ljudi reklo da sta sam uzela najmanje stene sam sranja sad imam kao dajem love puno,ja sam znala da je ona "bolestan" pas i znala sam sta me ceka, iskreno koga briga na sta ja dajem lovu, pa nema sretnije od mene kad njoj nes kupim, bas mi bude fenci onda ili da joj pomognem, dio mene je.
Ma pusti, kad vidim kako ljudi žele eutanizirati potpuno zdrave primjerke pasmine jer im smetaju u dvorištu ili raznorazne druge priče oko pasmine, pitam se kako bi naše završile ovako nejake i boležljive kod nekog drugog.
Ja sam isto presretna što je baš došla kod nas, istina da je mršavija i tanja po konstituciji od drugih staforda, istina da ima problema, ali zato smo mi tu da pomognemo.
Super što si našla sva ova pomagala, ja sam isto tražila danas na netu, našla sam da u Americi ima cijelo tržište ortopedskih pomagala za pse što u suradnji s veterinarima vrlo dobro pomaže psima u starosti ili kad su bolesni.
Ah da... ja sam davno probala s tim kaputićima kad zahladi, mojoj je to toliko grozno, nije htjela ništa obaviti vani s tim na leđima, jednostavno je nesretna kad nešto ima od obleke.
typhoid_mary
28.09.2011., 00:54
uh ja imam srece ona voli sve sta joj obucem, cak uredno hoda i u mojoj majici. slape su isprva bile malo problem dok nije skuzila da joj ne smetaju, jer uzela sam gumirane dolje koje se ne sklizu,hodala je ko po jajima i zabacivala noge, al sad je naucila vec , dobila je sluzbeni nadimak šlapzilla :lol:
sto se tice pomagala prije 2 god smo narucili frendu kolica za psa, kao mladi pas sa 3 god (staff)odjednom je samo zalegao, te nemre na sape, nastala sva moguca panika, cak su ga operirali kao aj bolje je ima osjetila al nemre hodat na njih, tako da evo jurca sa kolicima ko šumaher, kad gledas frend je cak prodao stan i kupio kucu samo da njemu bude lakse i da moze bar koliko toliko zujat okolo sa time, a da ne mora se mucit po stepenicama stalno, da mi se to dogodi mislim da bi postupila isto kao i on.
haralampije
28.09.2011., 07:48
Joj, cure, plašite me. Mi živimo na četvrtom katu bez lifta, a sad mi je već preteška za nošenje po stepenicama. Laganini razmišljam o prodaji stana i seljenju u adekvatniji prostor. U kući na moru, gdje je bila cijelo ljeto, isto imamo stepenice, doduše, samo četiri, ali vrata su čitav dan otvorena jer uglavnom boravimo na dvorištu i ona je svako malo trčkarala unutra van.
Upalu mjehura je imala tek što je došla k nama, navodno od ležanja na pločicama ili propuha, tako da sam pazimo na to i u redu je, ali ima jedna druga stvar koja me brine u vezi s pišanjem i bojim se da to ima veze s mjehurom. Ona je sad stara 6 mjeseci, van idemo 4-5 puta i ostajemo dosta dugo, ali još uvijek joj se dogodi da se popiški u stanu. Nekoliko dana, ponekad i cijeli tjedan ništa, a onda se pocijedi na tepih. Kužim kad se to dogodi prije odlaska van, a netko od nas odugovlači, ali koji put se dogodi nakon što se vrati iz šetnje.
Čudno mi je je jer naša starija pesekica mješanka, s 4 mjeseca sve obavljala vani. Ona je inače u svemu bila i još uvijek je poseban pas, sve je jako brzo kužila, usvajala i učila, a uz to je još živa pedanterija. Ne bi ta stala u lokvu ili blato, a kamo li da se u to uvalja kao stafica. Stafi se znala popišati pa sjesti u to i pokakati pa stati u svoje govance.
Koliko je inteligentnija od stafordice vidimo po tome kako je svako malo prevesla, dobije na neku fintu, odvrati je joj pažnju od igračke koju želi, a trenutno je stafi ima u ustima ili čuva, a sve na finjaka. Snaga brda valja, ali um caruje.
Kod nas je pak obrnuto, stafordice puno brže kopčaju od naših mješanki, sve je individualno po tom pitanju.
Plus kaj su moje takve dame da je za poludit, ne bi u lokvu, gadi im se kiša, jedino kaj obožavaju snijeg, kao i gotovo svi psi na svijetu.
I ja sam jedna od onih koja je u planovima prodaje stana i preseljenja u kuću, baš zbog tih svih stvari.
Super za stafija i kolica, jako je lijepo kad ljudi hoće pomoći svom psu da mu bude lakše, svaka čast frendu.
Moje su već u godinama, doći će vrijeme sve češćih problema s piškanjem kako idu godine kod ove osjetljive, pa možda problemi s hodanjem... kuća je odabir isključivo zbog njih.
Pimpinell@
28.09.2011., 14:53
I ja bi kuću ...ali brate mili cijene parcela ovdje su da padneš na nos...a svi hoće prodati baš 2000 kvadrata a ne 400 koliko je dosta..
A o prodaji stana..eeee...u ovoj situaciji, nema smisla.
TAZZZZZZZ
28.09.2011., 15:47
harlampije cijelo vrijeme čekam kad će past koja slika od ljepotice i ništa :cerek:
6 mj već ima, mora da je izrasla
Pimpinell@
28.09.2011., 19:19
Koji je vrg s ovom temom, na svim se temama vide novi postovi na glavnoj stranici i forumaš koji je pisao, smao na ovoj tazzz stoji kao zadnji a nitko nema iza njega...iako ima postova..
svašta...:503:
haralampije
28.09.2011., 20:25
harlampije cijelo vrijeme čekam kad će past koja slika od ljepotice i ništa :cerek:
6 mj već ima, mora da je izrasla
Malo sam lijena, nikako da prebacim slike na komp.
Inače, uredno vas pratim, pregledavam slike peseka i guštam. Da mi je netko prije šest mjeseci rekao da ću se zaljubiti u staforde, mislila bih da je prošvikao ili da bih ja morala prošvikati.
typhoid_mary
28.09.2011., 21:09
Plus kaj su moje takve dame da je za poludit, ne bi u lokvu, gadi im se kiša, jedino kaj obožavaju snijeg, kao i gotovo svi psi na svijetu.
:rofl: obavlja wc u grmlju nedo bog da netko vidi da ide na wc, kad je mokro otresanje sapica kao da hoda po jajima, jedino sta moja nece ni na travu sjest, vec kad stanes pa pricas s nekim ili nes , uvalja guz meni na tenisice :D uredno kad se sjednes na travu ili klupu hop gore i guz ide u rikverc , uvalja se ni ne snađeš se al nemrem rec sve na finjaka i polako, al sigurno, moj psic za krilo :lol:
najgore je bilo kad smo znale ic na kavu i ona skoci meni u krilo, namjesti se, glava na rame, mljacka i krenula spavat, a od mene vidis sam noge i ruke, prestala je sa time kad je ocito skuzila da nema mjesta za dvoje na jednoj stolici. al eto nesto joj je ostalo od kad je bila beba :mig:
ps: samo da dodam http://sawahkennel.webs.com/beli568net.jpg jedan od najlijepsih muzjaka koje sam ja vidjela na nasem balkanu
haralampije a bas me zanima kak zgleda sad mala mudrica, onda je imala pogled da okines :cerek:
haralampije
28.09.2011., 21:55
Kud je baš mene zapala šlampava stafordica, prava seljančura, samo da joj se uvaljati negdje, blato, prašina, pijesak, a mi ljetujemo na pješćanom otoku. Na pijesku poludi od radosti, još kad je onako suh, prašinast, nestane u oblaku. Voli se valjati i po travi.
Kupanje baš i ne voli, od toga se bude čist. Prvi dan je zabunom skočila u more, nije skužila da je to plavo voda, i to u malo dublje, pa je morala plivati. Zatim se nekoliko dana držala podalje. Nakon toga joj se svidjelo gacanje po plićaku i na stijenama se leći u neku toplu mlaku zaostalu od plime, a nakon toga, naravno, valjanje u pijesku. Mješanka ju je gledala gotovo s gađenjem i samo što nije rekla: "Ah, ti psi!" Ona je više kao ove vaše dame i isto voli u birtiji se sjest u krilo, nasloniti glavu na rame - može joj biti, ima samo pet kila, i mudro gleda kao da sve kuži. Stafi se odmah kao pravi pas legne pod stol i zaspi. Samo stavi glavu na nečiju nogu.
Pogled joj je i dalje obarajući. Ima i mješanka dobar pogled i krasne oči, samo njezine ne dolaze toliko doizražaja jer je crna i čupava, osim kad je ošišamo.
NFL_AJKULA
29.09.2011., 21:25
ps: samo da dodam http://sawahkennel.webs.com/beli568net.jpg jedan od najlijepsih muzjaka koje sam ja vidjela na nasem balkanu
Slazem se sa tobom i ja mnogo uzivam u njegovoj lepoti. Ako se ne varam to je muzjak iz Osjeka a vlasnik je Bizo.
Pozdravljam obojicu ovom prilikom. :) :Pivo:
Pimpinell@
18.10.2011., 15:30
Pitanjce za znalce
Vi koji imate ženke, kakva su iskustva glede početka prvog tjeranja ?? ODnosno, postoji li neko pravilo sa koliko se mjeseci kod ove pasmine može očekivati prvo tjeranje..
Naime..moja 19.12.navršava 6 mjeseci i padaju praznici, i ne bi baš bilo zgodno je kastrirati unutar praznika kad se puno ne radi..zlu ne trebalo..ST baš i nema neka dežurstva.
E sad..slijedeće bi bilo odmah nakon Nove godine a tada će već imati 6 ipo ili malo manje mjeseci a ja svakako želim to obaviti prije prvog tjeranja a ne nakon.
PA me eto zanimaju vaš iskustva i saznanja.
Oko 7.-og mjeseca obično.
Pimpinell@
18.10.2011., 16:59
da..tako kažu i bit će dobro ako bude tako, ako ne kreće ranije...
gmatija
18.10.2011., 22:13
moja 21. ima 8 mjeseci i jos se nije tjerala tako da po tome imas jos vremena, ali sve je to individualno
Pimpinell@
18.10.2011., 23:41
strah me samo što kažu da prva tjeranja znaju proći sasvim nezapaženo,i za ljude i muške se a niej dobro pod nož ako se slučajno potrefi..
typhoid_mary
18.10.2011., 23:47
lu je imala tjeranje sa 6 mj, totalno neocekivano i iznenada , e sad kod nje je to duze trajalo , al srecom pa sam ju odvela kod veterinara na pregled ustanovili su da ima abnormalnu maternicu i da cemo morat cekati dok se hormoni ne smire, tako da smo cekali 2 mj da to sve stane i da se smiri proces, oporavak sam po sebi nije dugo trajao iako sam ju ja stedila i pazila sta radi (njoj su sve vadili).
:cerek: budes vidla kad otu postane privlacna i kad se zacrveni kad ju posnjofa :mig:
Pimpinell@
19.10.2011., 00:40
Oto je eunuh :cerek: njegovo je prošlo :)
Jeli normalno za kastriranu ženku da naskakuje na nogu? Znate na šta mislim...
Pimpinell@
20.10.2011., 16:10
Kaže CM da je to ubuđenje općenito a ne sex.uzbuđenje :) ako mu je vjerovati..
Nadam se... inaće neznam šta da radim, ako veterinari nisu dobro obavili svoj posao
spike2010
21.10.2011., 12:11
Pozzzz. ja sam ovdje novi... Zovem se Josip i ponosan sam vlasnik AST, muzijaka starog 10 mjeseci. Nemam papire , ali imam fotokopiju rodovnika od njegove majke i oca, tako da je kontrolirani uzgoj. ubrzo dolaze i slike kad skuzim kako se stavljaju :lol:
SilvrBckGorilla
22.10.2011., 11:25
igranje s lopticom
http://www.youtube.com/watch?v=aceAdUcQhbY
ubrzo dolaze i slike kad skuzim kako se stavljaju :lol:
uploadas slike na photobucket,imageshack ili slicno, kliknes desni klik na sliku i kopiras url.
[img ] tu zaljepis url [ /img] - bez razmaka
spike2010
22.10.2011., 13:13
http://img97.imageshack.us/img97/8765/spikea.jpg
ovo je kada je bio 2 mjeseca
Zove se Spike
atlantis
22.10.2011., 13:46
ovo je pasminska tema. fotoalbumi vaših ljubimaca su na podforumu iznad.
Pozzzz. ja sam ovdje novi... Zovem se Josip i ponosan sam vlasnik AST, muzijaka starog 10 mjeseci. Nemam papire , ali imam fotokopiju rodovnika od njegove majke i oca, tako da je kontrolirani uzgoj. ubrzo dolaze i slike kad skuzim kako se stavljaju :lol:
Bok Josipe.
Jesi možda pitao ljude otkud si uzeto stafića, zašto tvoj nema papire?
Ako su oboje s pedigreom, što im bi da onda ne obave jednu uzgojnu i izvade papire i za štence...
spike2010
22.10.2011., 15:45
Bok Josipe.
Jesi možda pitao ljude otkud si uzeto stafića, zašto tvoj nema papire?
Ako su oboje s pedigreom, što im bi da onda ne obave jednu uzgojnu i izvade papire i za štence...
zena od koje sam kupio stence je nabavila psa za stan( tj. za kcer) i ima jos jednu kuju shar peia. zivi u stanu, a kuja joj ostala skotna i okotila 11 stenaca. valjda ih je bilo puno u stanu pa je trebala brzo prodat stence, ne znam. u jednom navratu mi je rekla da joj je zao sto nije prijavila leglo. ne znam, mozda joj je netko tako savjetovao.
spike2010
22.10.2011., 16:08
http://img27.imageshack.us/img27/647/spike9mj4.jpg
to je moj Spike
SilvrBckGorilla
22.10.2011., 16:35
to je moj Spike
ovo je pasminska tema. fotoalbumi vaših ljubimaca su na podforumu iznad.
http://forum.hr/showthread.php?t=514539&page=35
http://forum.hr/showthread.php?t=34803&page=90
spike2010
22.10.2011., 17:26
jel mi netko moze reci sta je sa psima koji imaju kupirne usi dali se mogu prevesti u drzave EU ? negdje sam procitao da zakon kaze da pas koji ima kupirane usi se moze uvesti u zemlju EU samo ako zakon dozvoljava kupiranje usiju u zemlji iz koje pas dolazi. Zna li tko sta o tome???
Pimpinell@
23.10.2011., 15:14
Dakle..dani polako prolaze...mala raste..napunila je 4 mjeseca..polako je situacija doma sve mirnija i mirnija..divljanja ima i dalje ali je polako sve umjerenije..kao i trpljenje za piškiti i kakati :)
gmatija
23.10.2011., 15:57
super sto se sve smiruje. nadam se da tebi nece biti kao nama,nasa se isto smirila sa 4-5 mjeseci i taman kada smo mislili da je to to kao da je podivljala sa 7mj. sada ispada da je gora nego kad je bila malo stene,hehe..bude se oa opet smirila
Pimpinell@
23.10.2011., 16:31
super sto se sve smiruje. nadam se da tebi nece biti kao nama,nasa se isto smirila sa 4-5 mjeseci i taman kada smo mislili da je to to kao da je podivljala sa 7mj. sada ispada da je gora nego kad je bila malo stene,hehe..bude se oa opet smirila
pa to j za očekivati...sav neposluh počinje sa 7-8 mjeseci i ako tada popustiš zayebo si se :cerek:
pubertet isto kao i kod djece:cerek:
gmatija
23.10.2011., 18:52
pa to j za očekivati...sav neposluh počinje sa 7-8 mjeseci i ako tada popustiš zayebo si se :cerek:
pubertet isto kao i kod djece:cerek:
a proci ce i to, samo je nevjerojatno koliko pas moze prestati slusati. sada je vise ni ne pustam sa lajne jer jednostavno ne slusa..a koliko mi neugodnosti stvara kada je slobodna, skace ljudima do glave i daje im puse...problem je sto to ne radi cesto pa je tesko to ispravljati....ali kao sto sam rekao, proci ce pubertet samo ne znam kada,hehe
Kozmična
23.10.2011., 19:05
pubertet kod staffića,da te utješim :zubo: ne prolazi nikada :cerek:
moja će za par mjeseci 4 godine,i dalje u nekim stvarima se ponaša kao štene. :cerek:
gmatija
23.10.2011., 20:25
hehe,bas si me utjesila. ne smeta mene zaigranost,cak mi je to i draze nego da je pa mrtvo piuhalo. jedino stpo me smeta ke sto daje ljudima puse dok oni stoje. zapravo ne smeta to toliko mene koliko njih,meni je samo neugodno. korigirali bi mi to,ali problem je sto to napravi jednom u dva dana,pa je malo teze. neka saomo prestane skakati na ljude i to je to,hehe
S ovim se moram složit. Moja ima skoro 2 godine, ali je divljakuša kakve nema.
To im je u genima valjda ;) blesavi su to psi :cerek:
Kozmična
23.10.2011., 22:06
skroz blesavi što se tiče nekih stvari :D a sa druge strane,ne znam niti jednog psa koji se toliko može pravit blesav kad nešto zezne :zubo:
gmatija i moja je to radila,ali je naučila,preduhitrim ju naredbom ne skači,jer znam šta smjera,pa ne.
ali neki put ako mi nije na oku,op op evo je,nje i kilometarskog jezika :D
http://imageshack.us/photo/my-images/69/tyityra3.png
evo mojih prasaca :D
typhoid_mary
24.10.2011., 01:30
S ovim se moram složit. Moja ima skoro 2 godine, ali je divljakuša kakve nema.
To im je u genima valjda ;) blesavi su to psi :cerek:
:kava: oh da znam
najgore kad se zenska pocne penjat u bircu da si rit stavi meni u krilo i to se onak ginekoloski izvali i nabacila bi si corkicu, a mene ko hebe
ili kad mi dođe sa igrackama pa uzdise, mrguda ja nis onda me pogodi sa igrackom:D
Kozmična
24.10.2011., 10:25
moja nema igračke :(
sve ih uništi po brzom postupku,a imala je sve i svašta.
kupovali joj onu najtvrđu gumu kao kolut,i kad ju dobije,legne i grize na jednom mjestu dok god ju ne pregrize,onda moram bacit odmah jer se to trusi ,i radi smeće po cijeloj kući i šta je najgore,pol toga bi pojela.
jel ima tko kakvu ideju? :moli:
napomene radi,kad je imala 4,5 mj,moja mama joj kupila ni više ni manje nego košarkašku loptu :facepalm: nije dugo trajala,probušila ju je u roku keks.
spike2010
24.10.2011., 11:01
kupovali joj onu najtvrđu gumu kao kolut,i kad ju dobije,legne i grize na jednom mjestu dok god ju ne pregrize,onda moram bacit odmah jer se to trusi ,i radi smeće po cijeloj kući i šta je najgore,pol toga bi pojela.
napomene radi,kad je imala 4,5 mj,moja mama joj kupila ni više ni manje nego košarkašku loptu :facepalm: nije dugo trajala,probušila ju je u roku keks.
kako ju grize??? onako znatizeljno ili igracku s ciljem zeli razderati? jel otresa glavom ili prednjim sapama drzi igracku dok je kida???
gmatija
24.10.2011., 11:08
hehe,ako je tako kod tebe ne znam kako bi ti pomogao..moja isto sve unisti, nema loptice koju nije pojela. problem je sto ona sve to pojede, nije joj cilj samo potrgati. kupili smo u pet centru neku kost, jedino to nije uspjela pojesti iako je i nju dobrano nacela, ali ta kost je tvrda ko kamen..nadam se da ce prestati sa tim
Kozmična
24.10.2011., 11:39
kako ju grize??? onako znatizeljno ili igracku s ciljem zeli razderati? jel otresa glavom ili prednjim sapama drzi igracku dok je kida???
ma igra se,drži ju šapama i žvali po njoj sa ciljem da ju pregrize i pojede one mrvice :D
i onda joj je muka,pa joj više ne kupujem.
hehe,ako je tako kod tebe ne znam kako bi ti pomogao..moja isto sve unisti, nema loptice koju nije pojela. problem je sto ona sve to pojede, nije joj cilj samo potrgati. kupili smo u pet centru neku kost, jedino to nije uspjela pojesti iako je i nju dobrano nacela, ali ta kost je tvrda ko kamen..nadam se da ce prestati sa tim
ja lijeka do dana današnjeg za to nisam našla,tj.predmet :D
ja u kutu
24.10.2011., 11:42
Nisam vlasnik staffa, poznajem ih dosta i oduvijek su mi bili dragi; a zanima me - iz tvoje perpektive; što znači ako igračku trese? Nećete valjda reći da to upućuje na agresiju?
spike2010
24.10.2011., 12:10
Nisam vlasnik staffa, poznajem ih dosta i oduvijek su mi bili dragi; a zanima me - iz tvoje perpektive; što znači ako igračku trese? Nećete valjda reći da to upućuje na agresiju?
naravno da ne znaci agresiju. Prvo se moramo vratiti u proslost i vidjeti od kojh vrsta su nastali stafordi. Ako uzmemo u obzir da su nastali krizanje bulldoga i terijera moramo uci detaljnije u te vrste. terijeru je u krvi traziti plijen, visoko energična pasmina. dok bulldog snazan ali svojeglav. i dobili smo jednog jakog, tvrdoglavog, visokoenergicnog staforda. svaka tresnja, cupanje, kidanje igracke je igra( kod nekih ne bude) ali takva igra potice ono nesta sto je dobio od terijera a to je: KOLJI,KOLJI! mi smo tu njihovi sefovi i mi ih i svakom pokusaju moramo prekinuti u tome. Ja sam tako svoga. moj je 3 teniske loptice u pola sata pokidao, a sada ima jednu vec mjesec danai nije ju ni ogulio... provjereno je i djeluje :):):):):)
spike2010
24.10.2011., 12:13
ma igra se,drži ju šapama i žvali po njoj sa ciljem da ju pregrize i pojede one mrvice :D
i onda joj je muka,pa joj više ne kupujem.
ja lijeka do dana današnjeg za to nisam našla,tj.predmet :D
ne mozemo ocekivati od staforda da cemo mu dat plisanog medu preko noci i da ga on samo nosi. dok se igramo moramo kontolirati da ne kida, dere, cupa itd, a ako preko noci unistava pokucstvo to treba dosta truda i odricanja da se to nauci, ako nije naucen dok je bio stene
ja u kutu
24.10.2011., 12:21
Hmmmm, naš nije staff i još je štene ali trese više manje sve svoje igračke, doduše ni jednu nije unakazio niti ( za sad ) ne pokazuje želju za time! On to nanaša naokolo, lovi, baca i trese povremeno; najčešće kad igra kulminira. E sad, da ćemo mu dozvoljavati da uništava - nećemo ali mu niti ne branimo tu "trešnju" i lamatanje predmetima! Kolko loše ( uvjetno rećeno ) to može biti?
spike2010
24.10.2011., 12:26
Hmmmm, naš nije staff i još je štene ali trese više manje sve svoje igračke, doduše ni jednu nije unakazio niti ( za sad ) ne pokazuje želju za time! On to nanaša naokolo, lovi, baca i trese povremeno; najčešće kad igra kulminira. E sad, da ćemo mu dozvoljavati da uništava - nećemo ali mu niti ne branimo tu "trešnju" i lamatanje predmetima! Kolko loše ( uvjetno rećeno ) to može biti?
vazno je da pas ne razvije agresiju. pas koji je stene on to mora raditi, jer se oni tako igraju. ne treba zabrinjavati al ga treba uciti sto prije jer ako se nauci da je on dominantan, vlasnici ce mu biti robovi i ako to probate promjeniti razvit ce se u veliku dominanost. koja je to pasmina???
Pimpinell@
24.10.2011., 12:31
neće..stafovi morajui gristi..nabavi joj jako tvrdo drvo pa nek grize
ne upućuje..
nema šteneta koje ne trese glavom kad nešto pokušava strgati..
naročito meke stvari..
šteneta BILO koje pasmine..nema veze sa stafordima..nikakve
ja u kutu
Uh, daleko od toga da bi mi nejmu bili robovi; sačuvaj bože, za to imam dovoljno iskustva ali baš o ovome nisam na taj način razmišljala; čak štoviše, nekako mi nije zabrinjavajuće. Imala sam kao klinka kokera; taj je isto lamatao igračkama. Pesonja je CC i ne, nikako neće biti on naš gazda :cerek:! Jedino, pitam se; dali je takva vrsta igre u dobi šteneta preduvijet da ovaj izraste u nekog surovog dominantnog mužjaka van kontrole?! Nekako sumnjam!
Kozmična
ne mozemo ocekivati od staforda da cemo mu dat plisanog medu preko noci i da ga on samo nosi. dok se igramo moramo kontolirati da ne kida, dere, cupa itd, a ako preko noci unistava pokucstvo to treba dosta truda i odricanja da se to nauci, ako nije naucen dok je bio stene
:confused:
ja sam pitala da li netko ima prijedlog za igračku koja je neuništiva, a što se tiče odgoja...moja ima skoro 4 godine,i znam šta znači imat staforda,odgojenog i socijaliziranog.
spike2010
24.10.2011., 12:41
ja sam pitala da li netko ima prijedlog za igračku koja je neuništiva, a što se tiče odgoja...moja ima skoro 4 godine,i znam šta znači imat staforda,odgojenog i socijaliziranog.
komad zeljeza... jer nema neunistive igracke za njih
Pimpinell@
24.10.2011., 12:46
:)
Svi koje znam da imaju stafove, lijepo im nude tvrdo drvo..maslina se pokazala jako dobra..žvaču je do besviejsti a nikako sažvakati..tvrde cjepanice su također super :)
Kozmična
24.10.2011., 13:01
hvala :kiss:
imam s drvima iskustva,to obožava,i krade vječito drva.
probat ću nabavit drvo od masline.
spike2010
24.10.2011., 13:03
probaj nabavit granu zerdelije. jako cvrsto drvo
Pimpinell@
24.10.2011., 13:04
:) eto vidiš :) sama ti je pokazala..
ne znam zašto im je drvo tako napeto ali znam da im je jako bitno uvijek imati nešto za žvakanje i to tvrdo
moja ima umjetnu kost od tvrde gume i sada mijenja zube ali nema te sile da je natjeram da ju žvače ali zato drvo..raspameti se..
mislim...vrlo jeftin pas :cerek:
Kozmična
24.10.2011., 13:28
zerdelija bi bila?
ma od malena obožava drva grist da to nije normalno,valjda im je fino ali svako se trusi koje god joj dala,pa imamo kasnije drugih problema :D
baš mi se maslina čini da bi bila idealna.
jel ima tko iskustva sa "trava" operacijama ? moja dama i dame u susjedstvu se izbezume kad vide da im trava viri iz guzice :zubo:
typhoid_mary
24.10.2011., 16:36
eto nama dosao dopis doma poziv na socijalizaciju, pise da smo odradili sve osim toga, al iskreno da vam velim nema sanse da ju sad vucem po zimi tam po travi, te da mi sjedi na hladnom, budem se dogovorila sa njima da pocnemo u 4,5 mj fino. jer sad nemam auto i nema sanse da dođemo na zitnjak kad u bus i tramvaj nemre:durica
jedino kaj mi smeta sto pise predmet : obavjest o evidenciji opasnog psa :rofl:
dupe im opasno :D
sto se tice igracke koje nemre tak lako unistit - isprobano :
http://www.caninecrib.com/dog/images/198_indestructable.jpg
10 dolara na ebay
http://www.prodoggroomingsupplies.com/images/dog_kong_toy.jpg
kong svima znan
te moja omiljena :cerek:
http://img27.imageshack.us/img27/5350/25380049.jpg 16 dolara
spike2010
24.10.2011., 16:38
zerdelija bi bila?
ma od malena obožava drva grist da to nije normalno,valjda im je fino ali svako se trusi koje god joj dala,pa imamo kasnije drugih problema :D
baš mi se maslina čini da bi bila idealna.
jel ima tko iskustva sa "trava" operacijama ? moja dama i dame u susjedstvu se izbezume kad vide da im trava viri iz guzice :zubo:
zerdelija
http://www.google.hr/imgres?q=drvo+zerdelije&um=1&hl=hr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:hr:official&channel=s&biw=1024&bih=589&tbm=isch&tbnid=T1FDuP_0s71BoM:&imgrefurl=http://www.pijanitvor.com/showthread.php%3Ft%3D4531%26page%3D2&docid=T3tzm8fNshJIPM&imgurl=http://i43.tinypic.com/r26czn.jpg&w=349&h=240&ei=vXelTpTBMo_LtAb-8MDuAg&zoom=1&iact=hc&vpx=257&vpy=272&dur=1437&hovh=186&hovw=271&tx=160&ty=107&sig=112500039004167612242&page=1&tbnh=120&tbnw=160&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:6,s:0
Pimpinell@
24.10.2011., 16:48
Hm,....mi imamo napola pojedeni KOng..a Didi ima sasvim pojedeni Kong, pojeo ga labrador :cerek:
Kad pas trese igračku to je znak jakog pljenskog nagona.
Takav način igre se potiče kod radnih pasa od malih nogu, ako ste kad gledali kako se treniraju psi za rad, radi se sve uz igru tako da kad pas uradi ono što se traži od njega, dobije onu ogromnu "kobasu" za igru, i isto tako trese glavom.
Tako da to nema veze niti sa stafordima uopće niti sa agresijom općenito, to je jak pljenski nagon koji se vrlo lijepo može usmjeriti kroz igru a i za neku vrstu rada, tko želi ići u te vode.
To moja radi. Sve što uzme dobro istrese. Al ona trči za "plijenom", pogotovo za motorima. Ali stvar je u tome da kad se motor zaustvi ona skoći vozaču u krilo i daje puse :cerek:
Hvala bogu da ih je sad manje, jer po ljeti je muka ju pustit. To baš nikako da sredimo :/
spike2010
24.10.2011., 20:06
To moja radi. Sve što uzme dobro istrese. Al ona trči za "plijenom", pogotovo za motorima. :/
to je najgore od svega. samo da se slucajno nesto ne desi.. nedaj Boze ozljede kakve. tako i moj koga god vidi samo bi se igrao, a najvise voli kada idemo na skolsko igraliste. pod velikim odmorom 20tero djece bude oko njega, on lize skace igra se trci. na kraju se ucitelji deru jer djeca nece u skolu pa mi bude malo bad
spike2010
24.10.2011., 20:08
kakve vi imate odnose sa drugim ljudima. jel vas gledaju ispod oka? nazivaju grdnim imenima itd itd. kod nas u Slavonskom Brodu ja imam malo problema s tim. kada setam obilaze me i onda iza deđa dobacuju, ma svasta. Zanimaju me vasa iskustva???
typhoid_mary
24.10.2011., 21:00
samo ostar jezik
prije mi jesu dobacivali svasta, od boga, starca nadalje psovali samo kaj smo prolazili pa kad sam ja pocela sa niskim spustanjem sute svi i mir je :kava:
:lol: samo jednom kad sam isla po baku u crkvu (ateista sam) cinkala sam popi kako mu određene babe dolaze na misu a meni psuju boga, pa ih je popo dobrano oprao :durica:D
Ma svi ti komentari te prestanu zamarat,naravno nekad mozda nemas zivaca.Al vjeruj s vremenom ih necujes. Meni je predobro kad setam svoje prasce i onda ljudi dotrce do male koja ima 2mjeseca kao joj kak je slatka pa koja je to vrsta,a ja samo pokazem starijeg koji sa strane sjedi i kazem stafford.I odmah se odmaku kao ajme koliki je pa to je onaj kaj kolje itd. i zaborave da su dosli zbog male :D
Kozmična
24.10.2011., 21:35
samo ostar jezik
prije mi jesu dobacivali svasta, od boga, starca nadalje psovali samo kaj smo prolazili pa kad sam ja pocela sa niskim spustanjem sute svi i mir je :kava:
:lol: samo jednom kad sam isla po baku u crkvu (ateista sam) cinkala sam popi kako mu određene babe dolaze na misu a meni psuju boga, pa ih je popo dobrano oprao :durica:D
:eek: to nisam nikad doživjela,ajme kakvih ljudi ima :(
baš nisam imala neugodnih iskustava,oni koji ne poznaju pasminu,me pitaju,pa jel je mogu podragat,curka mi stvara prijatelje na svakom ćošku :D
jedino su par puta roditelji klince micali na drugu strane ceste od nje :zubo:
Pimpinell@
24.10.2011., 21:35
kakve vi imate odnose sa drugim ljudima. jel vas gledaju ispod oka? nazivaju grdnim imenima itd itd. kod nas u Slavonskom Brodu ja imam malo problema s tim. kada setam obilaze me i onda iza deđa dobacuju, ma svasta. Zanimaju me vasa iskustva???
za sad u kvartu niko ništa...ima puno pasa a imamo i kvartovsku dadilju..našu debelu stafficu balerinu Ronu :) predobrog psa..jedino me moja predraga susjeda koja inače umire kad vidi psa, bilo kojeg, začudila komentarom-joj to je onaj koji jede ljude- je...draga, rekla sam...sve ću vas redom ponuditi na jelovnik zavisi tko mi prije digne tlak :cerek:
prošetali smo i City centrom..ljudi su uglavnom se cerekali..osim onih koji su frktali..ali su bili u manjini..
Uh ja sam čula svašta. Pošteno sam se naslušala psovki, uvreda... Danas se samo nasmijem na sve to. Ali ipak ima jako puno dobrih ljudi koji bi ju mazili, i kojima je predivna.
Tako je jednom na livadi neka curica od cca. 3 godine dotrčala do nas, koji je to smijeh bio.
Njih dvije su se izljubile ko nikad. Roditelji malene su bili skroz smireni, vjerovatno i oni imaju neku mrcinu doma.
Ima komentara i kad šetaš malog predekavca. Ovisi ko ga šeta, plavuša ili mrcina od dečka.:mig: A tek ako mačku prošetate na lajni... Mah, papci, ignorirajte.
U zadnjih par godina gotovo nisam doživjela ništa negativno.
Ali pošto imam dosta godina staforde, bilo je bisera naravno.
No, bio bi predug post za nabrajanje čudnih i ružnih izjava.
Jedino kao neki zaključak mog iskustva s pasminom mogu reći da sam odavno primijetila da ima vlasnika pasa koji imaju agresivne pse, ali kad se sretnu s nekim tko ima stafa ili pita, automatski pokušavaju okrenuti na vas, isključivo napadajući pasminu, premda vaš pas stoji mirno i ne radi ništa.
Jedna kuja mi je bila kao jako mlada napadnuta od goldenice a drugi puta od mješanke njemačke ovčarke.
Oba puta su vlasnici itekako znali da imaju agresivne kuje, ali su radili scenu za publiku derući se kako je moja opasna, isključivo zbog izgleda, ne ponašanja.
Moja se tad nije niti znala obraniti i bili smo napadnuti, ali eto... moja je kriva jer je ta i ta pasmina.
S vremenom se naučite micati od takvih čudnih ljudi i birate si mjesta za šetnje i druženja.
Mi nemamo već dugo problema, nadam se da će tako ostati, ali da je bilo svakakvih komentara... bilo je. Ne želim se niti sjetiti koliko sam nekad bila uzrujana koliko zlobe zna biti u ljudskom biću, koliko predrasuda i koliko mržnje.
Radi mojih pasa odlučila sam kad me prošao taj šok, voditi što sretniji život s njima i ne dopustiti da se to prenosi ikako na njih.
Od onda nam je lijepo i ne obaziremo ako tu i tamo, vrlo rijetko, naletimo na mrzitelja pasmine.
spike2010
24.10.2011., 23:39
mene ljute ljudi kada dobace, galame, psuju i slicno, ali najvise mi idu na zivce kad recimo hodam ulicom i zena pusi cigaretu. Tada nailazim ja i ona baca cigaretu,ulazi u auto(ceka dok ja prodem) i opet izlazi i pali drugu. Druga situacija bili smo u parku i normalo pas mi je bio pusten. Fino moj Spike sjedi i dolazi zena sa djetetom i malim retriverom. Prvo pita koja je vrsta i ja kazem staford iona odmah dize i djete i psa i moli me panicno da ga zavezem da moze proc. odrvatno!!!! Kako ljudi mogu biti primitivni!
typhoid_mary
25.10.2011., 00:11
zato kaj se boje necega sto ne poznaju, iskreno meni su funny ljudi koji imaju pse i onda se boje drugih pasa. ako se psi ne slazu, odes na svoju stranu, al dizat pse i manicno se ponasat, meni nisu normalne osobe :kava:
u kvartu imamo njemacku dogu :cerek: prekrasan div(da se razumijemo pes je trapav i blesav do bola, al ako netko pipne gazdu mjenja se, ima svoj stav) , da vidis tek kako od njega bjeze , sve se pusi za njima, al mi se uredno igramo i mazimo sa njime, pa nas vlasnici manjih pasa pitaju jel se ne bojim da ce napast lu :confused:
spike2010
25.10.2011., 00:17
zato kaj se boje necega sto ne poznaju, iskreno meni su funny ljudi koji imaju pse i onda se boje drugih pasa. ako se psi ne slazu, odes na svoju stranu, al dizat pse i manicno se ponasat, meni nisu normalne osobe :kava:
u kvartu imamo njemacku dogu :cerek: prekrasan div(da se razumijemo pes je trapav i blesav do bola, al ako netko pipne gazdu mjenja se, ima svoj stav) , da vidis tek kako od njega bjeze , sve se pusi za njima, al mi se uredno igramo i mazimo sa njime, pa nas vlasnici manjih pasa pitaju jel se ne bojim da ce napast lu :confused:
moj Spike ima 10 mjeseci i oko 28 kg( ako ne vise sada) i ljudi me pitaju kako mogu s njim, a kada im kazem da imam doma jos 3 macke, malu zenkicu maltepoo-a, i da sam mu da hrčka a on mu nije nista, ljudi naprosto ne mogu vjerovati. Ispada da sal lazljivac
Pimpinell@
25.10.2011., 00:36
majel ja ovo živim u ludom gradu ili normalnom gradu :cerek: u odnosu na te vaše gradove :cerek:
malikali
25.10.2011., 09:46
ljudi moji, ja se vama divim. ja imam mješanku žutog labradora i NAMA se ljudi miču na cesti, kao da vodim strahovuka na lajni.
zato kaj se boje necega sto ne poznaju, iskreno meni su funny ljudi koji imaju pse i onda se boje drugih pasa.
ovo sam doživjela puno puta.
ali jedanput sam čak od jednog vlasnika štenca staforda doživjela da pita drugog vlasnika odraslog staforda 'kako će postići da mali ne bude agresivan?' :eek: e to je meni tužno, da psića (dakle, to je bilo štene od 3 mj) proglašavaju agresivnim, a svi možemo pretpostaviti kako se štene ponaša - gricka ruke i sl.
vet.teh
25.10.2011., 10:00
Meni se vecinom ne usude komentirat ili reci nesto,valjda se boje da cu pustit svoje pse na njih ili nesto tako :rolleyes:,ali cujem dosta od drugih vlasnika da komentiraju onako po strani,ali hvala bogu pa su vlasnici drugih pasa upoznati i znaju da su oni samo maze i nista drugo,pa bez okljevanja pustaju svoje pse da se igraju s mojima,al opet ima i onih -pas pod ruku i trk u drugom smjeru,al mi se i ne druzimo sa takvima :durica
Ali ima jedan decko koji u kvartu ima CC,i decko je isao sa njim oko 6-7,kada klincima zavrsava skola na okolnu livadu,pas je bio na lajni i nije fermao uopce ikoga,al su se skupile brizne majke :E i to ne par,nego cijeli copor i toliko su se derale na njega da mi je malo falilo da ga odem obranit.Mislim pa sta bi po njihovoj logici pse trebalo setat samo u 6-7 ujutro prije skole i tek oko 9 navecer,posto je bio u krugu od 100 km od skole :503: ??!
spike2010
25.10.2011., 10:40
posto je bio u krugu od 100 km od skole :503: ??!
Meni je bio cilj voditi psa od 3 mj pa do danas na skolsko igraliste da se bas sprijatelji s djecom. i sad kada dodem djeca se igraju s njim. vuce ih na rolama itd itd. cak sam nekima obecao da ce ih Spike vuc na saonicama kada padne snijeg,i sad nemam mira od djece. Ali njihovi roditelji su se bojali u pocetku,ali sada ne vise.
Kozmična
25.10.2011., 10:47
majel ja ovo živim u ludom gradu ili normalnom gradu :cerek: u odnosu na te vaše gradove :cerek:
potpis :cerek:
u mom gradu ima puno staffova pa možda zato nemam baš neugodnosti.
Pimpinell@ da nisi iz Karlovca možda? :rofl:
edit - sad vidim da je dalmacija u igri :facepalm:
typhoid_mary
25.10.2011., 10:48
o bem ti testa, ja se nabrusila sad cemo u skolicu, a gospon meni test vam traje 15 min pored ljudi prolazi, pored psa nekog, auta upaljenog i tak, sve ono kaj dozivljavamo svaki dan:rolleyes:
umalo sam mu rekla e onda dođi doma pa da vidis kakva je vani.
jel jos netko dobio to?
Pimpinell@
25.10.2011., 10:50
potpis :cerek:
u mom gradu ima puno staffova pa možda zato nemam baš neugodnosti.
Pimpinell@ da nisi iz Karlovca možda? :rofl:
edit - sad vidim da je dalmacija u igri :facepalm:
Hahhahahha...Split draga moja :cerek:
o bem ti testa, ja se nabrusila sad cemo u skolicu, a gospon meni test vam traje 15 min pored ljudi prolazi, pored psa nekog, auta upaljenog i tak, sve ono kaj dozivljavamo svaki dan:rolleyes:
jel jos netko dobio to?
Kakav test, provjera socijalizacije ?? :)
Tako sam i misilla...
gmatija
25.10.2011., 20:01
ima svakakvih ljudi..ja sobno nisam dozivio neke teze uvrede, pa ni manja dobacivanja cak, ali moja zena je..znali su joj dobacivati svasta, od toga kako sece ubojicu, do toga da ti psi nisu za nista osim lanac....najbolje je kada sece sa sinom i psom i tada joj ljudi govore sto joj treba takav pas, da si cuva dijete itd...najcesce to dobacuju babe..onda im ona odgovori da pas obozava malu djecu i da je prema nima super,ali da babe jednostavno obozava ali kao obrok..malo se spusti na njihov nivo,ali dobacivanja prestanu..
...najsmjesnije mi je bilo na moru, malena je tada imala 5 mj, prilazimo nekoj trgovini sa standovima, i prodavacica sva usplahirena izletava van i uzbudjeno pita jel to pit bul..ja joj odgovaram da nije, uopce joj nisam spominjao pasminu, i ona na to kaze da slobodno mozemo unutra samo opasni psi ne mogu,hehe...
ljudi su totalno neinformirani, novinari stvaraju potpuno krivu sliku o pasmini i to je ono sto me najvise smeta....kada staf napadne onda je odmah u naslovu velikim slovima to napisano, a kada je rijec o nekoj drugoj pasmini onda se ime pasmine jedva spomene u clanku
spike2010
26.10.2011., 00:01
E sada ovako. zanimam me nesto. Ja ne mogu drzati psa u kuci kao vecina jer ja zivim s roditeljima i mama mi ne dozvoljava psa u kucu. bio je pa je izgrizao stol i mama je rekla van. ima svoj prostor ispred kuce od prilike je 10m x 6 m povrsine. ima 3 stabla. mali raj. u zavjetrini je, nema nabacivanja kise, juzna strana, ima sunca ima hlada i naravno veliku kucicu s 2 sloja (izmedu stiropor). sad vam postavljam pitanje. sto mislite o lancu za pse i boxove. dozivio sam da psi budu u boxu koje je 2m duzine i 1m sirine, a nikada ne budu setani. kako lanac utjece na psa, a kako box? to me bas zanima.
E sada ovako. zanimam me nesto. Ja ne mogu drzati psa u kuci kao vecina jer ja zivim s roditeljima i mama mi ne dozvoljava psa u kucu. bio je pa je izgrizao stol i mama je rekla van. ima svoj prostor ispred kuce od prilike je 10m x 6 m povrsine. ima 3 stabla. mali raj. u zavjetrini je, nema nabacivanja kise, juzna strana, ima sunca ima hlada i naravno veliku kucicu s 2 sloja (izmedu stiropor). sad vam postavljam pitanje. sto mislite o lancu za pse i boxove. dozivio sam da psi budu u boxu koje je 2m duzine i 1m sirine, a nikada ne budu setani. kako lanac utjece na psa, a kako box? to me bas zanima.
Ja nikako nisam za lanac,a box gledam kao prijeku potrebu kad nisam kod kuce.Moj staford ima betonirani box 5mX5m i u njemu veliku kucicu i svoju dekicu,ali on je tamo samo dok nisam doma,kad sam doma uvijek je samnom u kuci jer ne voli hladnocu,a ima i kratku dlaku,tako da i spava u svojoj kosari u kuci,nazalost voli radit nered po kuci kad me nema pa ide u box za vrijeme kad me nema.Ako bas moras ga stavit van nikako nemoj na lanac bolje kucica dobro grijana ili box.
spike2010
26.10.2011., 00:15
Ja nikako nisam za lanac,a box gledam kao prijeku potrebu kad nisam kod kuce.Moj staford ima betonirani box 5mX5m i u njemu veliku kucicu i svoju dekicu,ali on je tamo samo dok nisam doma,kad sam doma uvijek je samnom u kuci jer ne voli hladnocu,a ima i kratku dlaku,tako da i spava u svojoj kosari u kuci,nazalost voli radit nered po kuci kad me nema pa ide u box za vrijeme kad me nema.Ako bas moras ga stavit van nikako nemoj na lanac bolje kucica dobro grijana ili box.
imam ja veliki prostor i njemu je super. od prilike ima 10mx6,5m .
zelim reci da znam covjeka koji ima lanac, al psa setaju 2 puta dnevno. pas je poslusan, lijepo se seta, agresija 0 bodova, dok ovaj ima box o psa ne seta ni nista. a boks je jako mal. dobije jesti pit i to je to. pas je agresiva i ne zna se ponasati u drustvu. to sam dozivio tako da ne znam. malo me zbunjuje.
ja nisam pristasa nikakvom vezanju psa, al me zanima kako ta"lanac" djeluje na psa
imam ja veliki prostor i njemu je super. od prilike ima 10mx6,5m .
zelim reci da znam covjeka koji ima lanac, al psa setaju 2 puta dnevno. pas je poslusan, lijepo se seta, agresija 0 bodova, dok ovaj ima box o psa ne seta ni nista. a boks je jako mal. dobije jesti pit i to je to. pas je agresiva i ne zna se ponasati u drustvu. to sam dozivio tako da ne znam. malo me zbunjuje.
ja nisam pristasa nikakvom vezanju psa, al me zanima kako ta"lanac" djeluje na psa
Pa sve to ovisi o vlasniku kao sto si sam vidio dali se brine o svom psu ili ne,ali nebih nikad mogla vezat psa jer mi je to nesto prestrasno samo kad vidim to odmah se zgrozim,a i u mom susjedstvu vidim dosta primjera pasa koji su vezani stalno i onda ih puste navecer da lutaju,a oni bjeze pod aute i ulaze ljudima u dvoriste,love jadne macke.Neznam jednostavno nisam za to jer imam osjecaj da ih to boli,a i pomislim da nikad nebi voljela da mene netko veze na lanac.
spike2010
26.10.2011., 00:32
Pa sve to ovisi o vlasniku kao sto si sam vidio dali se brine o svom psu ili ne,ali nebih nikad mogla vezat psa jer mi je to nesto prestrasno samo kad vidim to odmah se zgrozim,a i u mom susjedstvu vidim dosta primjera pasa koji su vezani stalno i onda ih puste navecer da lutaju,a oni bjeze pod aute i ulaze ljudima u dvoriste,love jadne macke.Neznam jednostavno nisam za to jer imam osjecaj da ih to boli,a i pomislim da nikad nebi voljela da mene netko veze na lanac.
znam, al nebi ni da me netko stavi u zatvor. jer box je bas to zatvor. al sta cu. meni pas sam samo prespava a onda cijeli dan bude sa mnom. dnevno predemo minimalno oko 5-6 km, a nekad znamo i 2 puta po 5-6 km. imam obicaj setat psa 2 puta na dan, kad ne stignem jednom. 2-3 sata setnje i koliko on ima koncentracije radimo. jako je poslusan i imam osjecaj kad bi mogao biti u kuci da bi se zavukao meni pod pokrivac. koliko je tesko naucit psa kad je odrastao na kucni nacin zivota???
typhoid_mary
26.10.2011., 00:37
:kava: nek stavi sebe na lanac tak pametan
spike2010
26.10.2011., 00:39
slazem se u potpunosti ta je lanac koma. nek mi netko objasni razliku izmedu boxa i lanca. to me zanima
Pimpinell@
26.10.2011., 01:44
Box je mjesto za odmor i spavanje i mirovanje...lanac je..hm...ružna stvar ali...koja ipaknemora nužnobiti i loša ako se ljudi dovoljno bave psima preko dana..
Moram ljeti psa vezivati ako želim da boravi vani jer je vani nemoguće drugačije organizirati prostor..i njemu to nikad nije loše palo..to je par puta po dva tri sata..a ne cijeli dan..
Izmoren pas je zadovoljan pas a zadovoljan pas miruje u boxu..ujedno sam sigurnija kad je u boxu dok me nema doma..ili po noći za sada..u njega ulai sama i prihvatila ga je kao svoj brlog:) danas ga je isprljala mrvicama šiške i tražila da joj očistim :)
spike2010
26.10.2011., 09:56
Box je mjesto za odmor i spavanje i mirovanje...lanac je..hm...ružna stvar ali...koja ipaknemora nužnobiti i loša ako se ljudi dovoljno bave psima preko dana..
Moram ljeti psa vezivati ako želim da boravi vani jer je vani nemoguće drugačije organizirati prostor..i njemu to nikad nije loše palo..to je par puta po dva tri sata..a ne cijeli dan..
Izmoren pas je zadovoljan pas a zadovoljan pas miruje u boxu..ujedno sam sigurnija kad je u boxu dok me nema doma..ili po noći za sada..u njega ulai sama i prihvatila ga je kao svoj brlog:) danas ga je isprljala mrvicama šiške i tražila da joj očistim :)
znaci da ako je pas zadovoljen preko dana, ako je dobio svoje potrebe, nece psu naskoditi ni lanac ni box???
Pimpinell@
26.10.2011., 10:07
Radije biram box...a vezivanej kad nema drugog izbora...
spike2010
26.10.2011., 10:31
Radije biram box...a vezivanej kad nema drugog izbora...
da. ja svog drzim ispred kuce u ogradenom prostoru,al imam problem. skace mi po kuci i cijelu kucu isprlja. sta da radim da ga oducim od toga?
Pimpinell@
26.10.2011., 10:38
Ne razumijem, skače ti po tom zidu od kuće??
Ili kad je u kući...?
Kako bilo da bilo...odgoji ga..nauči ga da takvo ponašanej niej dopušteno. Imaš temu odgoj i dresura.
spike2010
26.10.2011., 11:10
Ne razumijem, skače ti po tom zidu od kuće??
Ili kad je u kući...?
Kako bilo da bilo...odgoji ga..nauči ga da takvo ponašanej niej dopušteno. Imaš temu odgoj i dresura.
skace po nasoj kuci. da po zidu od kuce. ne skace kada sam ja vani, nego preko noci. kada ja ne mogu vidjeti sta radi. jedom sam dezurao cijelu noc i korigirao ga, i sve super i nakon 2 dana po starom. kada sam bio bolestan sve je ispod mog prozora izblatio zid. a kada sam ja tu ne radi ni slicno. u tom je problem. on mene slusa i kada sam ja prisutan sve su super. cim odem u kucu. skace po kuci
Pimpinell@
26.10.2011., 12:06
Skače po kući jer želi u kuću..dok si ti u njoj.
spike2010
26.10.2011., 12:15
Skače po kući jer želi u kuću..dok si ti u njoj.
znam,ali nebi smio to raditi. mislim da cu morati malo cekati dok prode pubertet ikad se razvije u odraslog i mirnog psa
typhoid_mary
26.10.2011., 13:22
:rofl: spider dog
dok sam zivjela u kuci, pas je bio nutra sa mnom, evo i sad poslije setnje brisemo cape, naucila je tako, nece uletit ko propuh, vec sjedne i ceka, dize mi jednu pa drugu capu, sto je najbolje ja to s njom nisam ucila, al izgleda da kako radimo postupak mjesecima tako je skuzila da se to radi kad je kiša.
Iako smatram da stafford nije pasmina za biti vani kao što su dugodlake pasmine ili druge koje imaju poddlaku, ajde, još box mogu "progutati" ako je dobro uređen.
Ali lanac nikako.
To je moj stav i to mi je jadno, danas, u 21. stoljeću držati psa na lancu...
Znam da toga ima puno, odite samo izvan grada po manjim mjestima pa pogledajte, sve mi je to jasno, ali i dalje to nikako ne odobravam.
To nije život za psa niti način kako bi se trebali držati psi.
No, ja ne mogu drugima promijeniti mišljenje, barem ne većini, svatko će po svom... ja imam pravo reći svoje i stajati iza njega.
Nažalost, tko želi psa da mu bude vani, trebao bi uzeti neku drugu pasminu a ne stafforda, koji nisu pasmina koja podnosi jako dobro hladnoće niti nisu čuvarska pasmina da im je normalno biti vani.
A to što ljudi to i dalje rade... to je kažem njihovo pravo.
Možete i nazvati koju uzgajivačnicu pa pitati da li je to pas za van, nisam ja izmislila građu staffa, manjak poddlake i njihovu ekstra vezanost uz ljude(mjesto im je u kući ili stanu uz vlasnike), a da ne ponavljam previše... nisu čuvarska pasmina kojoj ne pada teško boravak u dvorištu.
Taman sam kao Afra htjela reci - jedva box mogu "progutati"...
Ako se želi psa a nema se mogućnosti držati ga u kući (iako ja ne vidim smisla nabavke psa ako ga ne možeš držati u kući a da ti ne služi kao pas čuvar, ali ok - to sam samo ja...), onda sigurno nećeš nabaviti/kupiti/uzeti maltezera, jel tako? Jer to nije pas za van.
E pa nije baš ni stafford jer imaju mizerno tanku i kratku dlaku.
Ako već pričamo o boxu vani, neka onda to bude grijani box koji po svemu nalikuje na prostoriju u kojoj bi i ti prespavao da moraš.
Možda pretjerujem, ali moj pas spava samnom u krevetu, sa glavom na jastuku.
Box sam imala, kućni box. Tamo je spavala prvih 7-8 mjeseci i bila unutra kada nas nije bilo doma, ali to je totalna druga svrha bila, zbog odgoja i svega ostalog. Taj box je mali raj od 3 dekice i 2 jastuka sa 4-5-6 igrački, i klinci od frendova su spavali unutra dok je još bio u stanu.
Spike 2010 - također sam pročitala (nisam quoteala sorry) da si napisao da ništa, da ćeš čekati dok se pas ne razvije u odraslog i mirnog psa. U odraslog će se razvit, da, ali u mirnog samo ako ti sudjeluješ u tome. Korekcije su prijeko potrebne, neće pas sam od sebe prihvatiti ljudske norme ponašanja - njemu je super skakati po kući, od kud njemu da se to ne smije?! i pokaži alternativu - gdje smije skakati? napravi mu onda uže koje visi sa drveta, neka skače..
A vezanje i stavljanje na lanac neka ti nije palo na pamet ali valjda si to vec shvatio iz proslih savjeta
Pimpinell@
31.10.2011., 11:01
Kućni box imam i ja, odgojno preventivni..dvoje ih je i kad me nema doma svatko ima svoj mir..također i po noći..velik je i komodan i u njemu je klopa voda igračke i dekice :)
Ostatak dana se odgajamo.
spike2010
01.11.2011., 11:32
Taman sam kao Afra htjela reci - jedva box mogu "progutati"...
Ako se želi psa a nema se mogućnosti držati ga u kući (iako ja ne vidim smisla nabavke psa ako ga ne možeš držati u kući a da ti ne služi kao pas čuvar, ali ok - to sam samo ja...), onda sigurno nećeš nabaviti/kupiti/uzeti maltezera, jel tako? Jer to nije pas za van.
E pa nije baš ni stafford jer imaju mizerno tanku i kratku dlaku.
Ako već pričamo o boxu vani, neka onda to bude grijani box koji po svemu nalikuje na prostoriju u kojoj bi i ti prespavao da moraš.
Možda pretjerujem, ali moj pas spava samnom u krevetu, sa glavom na jastuku.
Box sam imala, kućni box. Tamo je spavala prvih 7-8 mjeseci i bila unutra kada nas nije bilo doma, ali to je totalna druga svrha bila, zbog odgoja i svega ostalog. Taj box je mali raj od 3 dekice i 2 jastuka sa 4-5-6 igrački, i klinci od frendova su spavali unutra dok je još bio u stanu.
Spike 2010 - također sam pročitala (nisam quoteala sorry) da si napisao da ništa, da ćeš čekati dok se pas ne razvije u odraslog i mirnog psa. U odraslog će se razvit, da, ali u mirnog samo ako ti sudjeluješ u tome. Korekcije su prijeko potrebne, neće pas sam od sebe prihvatiti ljudske norme ponašanja - njemu je super skakati po kući, od kud njemu da se to ne smije?! i pokaži alternativu - gdje smije skakati? napravi mu onda uže koje visi sa drveta, neka skače..
A vezanje i stavljanje na lanac neka ti nije palo na pamet ali valjda si to vec shvatio iz proslih savjeta
znam ja da ja trebam sve to korigirati. pas je u setnji savrsen, ne reagira na dug pse,macke, samo se igra i pravi je, a ja nisam kriv sto ja sad ne mogu njega imati u kuci. pas pozimi ima svoju prostoriju sa velikom elektricnom
grijalicom, sa kucicom koja ima 2 sloja u kojem je stiropor. 2 velike deke i slama. tako da nema probelma sa zimom, nego mene muci to sto ne moze biti kraj mene. ali bit ce. nikad nije kasno. meni je pas uvijek na 2. mjestu! I volim ga i postujem!
Timbalandica
14.11.2011., 13:38
Pošto ja nisam nikako u staffordima, znam da jedan dio može biti bijel, jel da, a drugi u crnoj/smeđoj/plavoj boji,jel?
a da li je moguće da stafford (onaj koji nije za uzgoj) može imati par većih točki po uhu. bijelo krzno i crne točkice ispod dlake, točno po koži, kao što imaju Dogo Argentino??
Da, to ima dosta bijelih staforda.
Timbalandica
14.11.2011., 15:00
zahvaljujem :) ma stvarno se ne kužim u staffiće pa me to zanimalo :)
surefire
14.11.2011., 15:42
Da, u mom susjedstvu ima stafordić za kojeg sam prvo mislila da je dogo argentino s monoklom. :)
cro1950
16.11.2011., 13:54
Ima li itko kakvih iskustava sa Gold Court - uzgajivačnicom? Kakvi su im psi odnosno štenci? ;) hvala unaprijed
Jackie10
17.11.2011., 11:44
Ima li itko kakvih iskustava sa Gold Court - uzgajivačnicom? Kakvi su im psi odnosno štenci? ;) hvala unaprijed
Psi na njihovoj stranici mi se cine odlični...ali najbolje ti ih je kontaktirati ili jos bolje otici do njih pogledati uzgajivacnicu, ljude i uvjete.
simba87
27.11.2011., 17:31
Zanima me koja je prosjecna tezina staforda od 4 mjeseca?
Pimpinell@
27.11.2011., 17:45
Zanima me koja je prosjecna tezina staforda od 4 mjeseca?
ovisi i koji je tip i kakvi su roditelji...
ovdje znam da ima šarenih visina i težina iako su iz uzgajivačnice..znam da jedan štenac sa 4 ipo ima 23 kila a moja je imala 16
simba87
27.11.2011., 17:59
Aha. Imam štene staforda od 4mjeseca, ovako na oko cini mi se dosta dug, a ima 11kg pa me zanimalo koliko se u prosjeku krece tezina steneta sa 4mjeseca.
Moj ti je sa 3 ima 9 kila, mama mu ima 25, a otac 35 kila.
Eligius
30.11.2011., 10:44
Konan
http://img233.imageshack.us/img233/5863/28653399.jpg
:D
Jackie10
30.11.2011., 13:21
Evo danas je kod nas jedna prekrasna curka na cuvanju, Dakota
[IMG]http://img405.imageshack.us/img405/7739/img0712td.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/405/img0712td.jpg/)
Timbalandica
30.11.2011., 13:25
slatkica :cerek:
edit: što mopsić kaže na pridošlicu? :D
Jackie10
30.11.2011., 13:41
Ma to je njegova curka :cerek:, obožava ju, ali kasnije mu je postalo cudno, sam me gledao tipa: kaj ona radi još tu :rofl:
Timbalandica
30.11.2011., 14:29
:rofl::rofl: onak..ajde sad kući, dosadna si...
Pimpinell@
30.11.2011., 14:40
:rofl::rofl: onak..ajde sad kući, dosadna si...
tako je i oto, dva tjedna čekao da se Chili odseli...pa kad je vido da nema od toga ništa..uz težak se uzdah prepustio :cerek:
Timbalandica
30.11.2011., 14:43
a naš jadan dedek od 12 godina kada je dobio nakon Mambe još brdo štenaca, mislim da mu je bilo dosta :D svima im je dao jednu odgoju. :lol:
ja u kutu
30.11.2011., 15:25
a naš jadan dedek od 12 godina kada je dobio nakon Mambe još brdo štenaca, mislim da mu je bilo dosta :D svima im je dao jednu odgoju. :lol:
Bome, dedek zna znanje, nema cilemile, odgojna odma punim zubalom za gubicu; pa se ti misli!!
Timbalandica
30.11.2011., 15:36
:rofl:
ali molit ću lijepo, bez posljedica :o
ja u kutu
30.11.2011., 15:38
Naravno naravno, nije ni bubalo ni ništa; čisto jedna kvalitetna škola koja svakom djetetu koristi. Mislim, mogu i lagati pa reći da nam je ta vaša "viršla" skoro pojela bebuuuuaaabuhhhhhhh.........:cerek::cerek::cerek:
Eligius
01.12.2011., 10:29
Ekipa
http://img21.imageshack.us/img21/1637/87068754.jpg
:eek: to nisam nikad doživjela,ajme kakvih ljudi ima :(
baš nisam imala neugodnih iskustava,oni koji ne poznaju pasminu,me pitaju,pa jel je mogu podragat,curka mi stvara prijatelje na svakom ćošku :D
jedino su par puta roditelji klince micali na drugu strane ceste od nje :zubo:
kod nas ima jedna ženskica sa klincem koja redovito kad vidi nekoga sa psom počne dramatično govoriti klincu da se makne da ga nebi pas pojeo, a vidi se na malome da bi pomazio pse i da je djete sasvim normalno :504:... zadnji put sam je susrela ispred Konzuma i kad sam je prepoznala onak sam se dramatično zderala svojim pesekima idemo,idemo da vas djete ne ugrize, poslje mi je bilo žao jer malecki nije kriv što mu je mama luđakinja al jednostavno si nisam mogla pomoći :( ženska se full posramila, a nekako sam dobila dojam da je njenom sinu to bilo smješno
Eligius imaš jako lijepu ekipicu. :cerek:
I moji se poredaju kao mali vojnici kad je keks u pitanju.
Eligius
01.12.2011., 15:58
hehehe, u ovom je slucaju bio cips.
:)
smigl2301
02.12.2011., 11:58
nova sam na ovoj temi jer sam u nedjelju upravo dobila štene
Duga priča uglavnom kažu da je štene mješanac staforda i pit bulla ali kako smo dalje nastavili razgovor vidim da ni oni ne znaju šta je tu mješano i da li je uopće mješano
Uglavnom po mojoj procjeni mislim da je čisti staford pa vas molim vašu procjenu :)
ovo je ZORBA
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/385017_2642854666886_1121174307_33004743_487182471 _n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/384601_2642850586784_1121174307_33004741_166822250 4_n.jpg
Dobila sam ga jako mršavog pa smo sad upravo na super klopici da se malo popunimo
Jackie10
02.12.2011., 12:08
Moguce da je cistokrvan, a mozda i ima nesto od pita, njušku, tesko mi je odrediti kad su ovako mali... Ma nije ni vazno, glavno da je ziv, zdrav i u dobrim rukama :)
Malac je presladak i super da je u dobrim rukama!
A što se tiče pasmine, ne mogu procijeniti dobro preko slike, ali mi se čini da ima malo pregustu i malkice dužu dlaku, možda je miješan staf ili pit sa još nekom pasminom.
Ali još je on jako mali, kad bude rastao, tako će se stvoriti odrasla figura pa po tome i po dlaci bi mogli vidjeti otprilike.
smigl2301
02.12.2011., 12:43
imam i shi tzu-a muškog i ovaj je muški šta mislite kako će se slagat
Shi tzu ima 3 godine a ovaj valjda dva mjeseca
TurbulentFluid
02.12.2011., 13:43
Mislim da je čisti, ali ako sumnjaš - pa okupaj ga. :ne zna:
Bilo bi dobro kastrirati jednoga ili oba psa, kako bi se preventivno djelovalo na moguće probleme - imati dva nekastrirana mužjaka koji se neopisivo vole je dakako moguće, no nije previše učestalo, bez obzira na pasminu.
Osobito zbog toga što će ti stafuljak narasti u snažnog psa koji bi mogao, u slučaju čak i benigne svađe, prilično "oštetiti" shi-tzua, kastracija je pravi put. Ako ne želiš kastrirati oba, preporuka je sačekati godinu dana pa kastrirati stafforda - imati ćeš puno manje brige i u šetnjama, a papire nemaš pa te uzgoj ne bi trebaso zanimati. :ne zna:
smigl2301
02.12.2011., 16:42
Mislila sam "stafića" kastrirat ako mi moja muška polovica dopusti jer suosjeća s njim :rofl:
Nije da me nešto pretjerano zanima jel mješan ili čistokrvan al čisto kad me netko pita da znam reći šta je
Do sad kome god sam rekla mješanac staforda i pit-a svi ono uuuuuuu i pobjegnu :rofl:
al nadam se da će se slagat s shi tzu-em jer stalno su zajedno sad u kući, a i čitala sam da im je dobro u isto vrijeme davati i hranu tako da i zajedno papaju da se naviknu
Nekad je borba oko kosti ali mali bi se više igrao a shi tzu zareži i mali zbriše :)
Stavljat ću slikice kako bude rastao pa da vidimou šta raste :)
Pimpinell@
02.12.2011., 16:43
čisti..uz poneku malu primjes:cerek:
kastraciju si obavezna i po zakonu
ne šopaj ga puno,bolje da je mršaviji do iza prve godine
presladak je:cerek:
smigl2301
02.12.2011., 16:55
čisti..uz poneku malu primjes:cerek:
kastraciju si obavezna i po zakonu
ne šopaj ga puno,bolje da je mršaviji do iza prve godine
presladak je:cerek:
Stavrno po zakonu to nisam znala :eek:
ne šopam ga puno već onako da se malo oporavi stvarno je bio jako mršav kad je došao,a mislila sam čak da mu je bolje da je sad malo deblji nego kasnije, da se imaju od čega stvoriti mišići
a znam da je presladak :cerek:
Pimpinell@
02.12.2011., 17:06
radi kostiju nije dobro da je deblji
mišiće očekuj tek iza prve godine..a tek onda istrčavanja do tada nek trči samo onolik koliko sam voli trčati..
očisti ga od parazita ako nisi..( to znaš i bez nas)
e da..po zakonu moraš i izvaditi potvrdu o ne kažnjavanju i prijaviti ga vet, inpekcijciji u upisnik opasnih pasmina :cerek:
p.s. iz sala se ne stvaraju mišići, već postojeći rastu vježbanjem i dobrom prehranom :cerek:
ChiliKimi
02.12.2011., 17:07
Stavrno po zakonu to nisam znala :eek:
Članak 6.
1) Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull - stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvatskoga kinološkog saveza te biti upisani u registar.
2) Psi iz stavka 1. ovoga članka moraju postići zadovoljavajuću ocjenu iz testa iz članka 5. stavka 1. ovoga Pravilnika.
3) Psi pasmine terijera tipa bull koji ne mogu biti upisani u registar (pit bull terijer) i njihovi križanci, moraju biti označeni mikročipom, sterilizirani ili kastrirani te upisani u Upisnik pasa u rubriku »Moguće opasan pas«, o čemu se obavijest dostavlja Hrvatskom kinološkom savezu.
Pimpinell@
02.12.2011., 17:10
Članak 6.
1) Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull - stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvatskoga kinološkog saveza te biti upisani u registar.
2) Psi iz stavka 1. ovoga članka moraju postići zadovoljavajuću ocjenu iz testa iz članka 5. stavka 1. ovoga Pravilnika.
3) Psi pasmine terijera tipa bull koji ne mogu biti upisani u registar (pit bull terijer) i njihovi križanci, moraju biti označeni mikročipom, sterilizirani ili kastrirani te upisani u Upisnik pasa u rubriku »Moguće opasan pas«, o čemu se obavijest dostavlja Hrvatskom kinološkom savezu.
A sada neka meni netko pojasni kako se negdje u pravilniku pojavljuje rubrika "opasan pas" a negdje"moguće opasan pas???
zna li netko ???
jer opasan pas je samo pas koji je ozlijedio čovjeka ili psa..a moguće opasan je jedna sasvim druga dimenzija
s tim da,
u pravilniku također stoji nešto u smislu da je zabranjeno darivanje i oglašavanje opasnih pasa..što uz dodatak "moguće opasan pas" tom članku daje jednu sasvim drugu dimenziju..
nedavno je baš Twistdrum stavljala tekst pravilnika.
ima iste boje ko mravojed :cerek:
Ponavljam po stoti put, odite na stranice narodnih novina, broj 117/08, lijepo vam je pod brojem 16. naveden pravilnik o opasnim psima iz 13.10.2008. kliknite i sve vam piše crno na bijelo.
Vrlo je jednostavno napisan i sve se vidi što i kako, nema toga puno.
Pimpinell@
03.12.2011., 13:07
Kod ovih pasa čak ni crijevna viroza koja pomete druge pse, i neće da jedu ne pali :cerek:
Moja ju je dobila, uredno se da prostite na izrazu rijetko iskenjala ali sve ostalo je isto..ždere...žica klopu..loče...skače divlja..
a kujica od susjeda,mala mješanka, leži sva krepana ...
gmatija
03.12.2011., 14:50
Znam da je negdje vec bilo govora o tome, ali stvarno ne znam na kojoj temi , pa evo da probam pitati ovdje. Naime, zanima me kakve cudotvorine dajete svojim staficima za igru, tj grickanje. Negdje sam cuo da je kong dobar, medjutim bez prave potvrde, uz sve sto joj dajemo, ne zelim dati 80-tak kn za igracku koja ce nestati u roku keks. Uzeo sam joj neku zamjensku koja samo lici na kong i trajala je cijelih 5 min. Sto god dajem terminatorica sve pocisti, od platnenih , gumenih do drvenih igracki. Svaki prijedlog je dobrodosao.
Pimpinell@
03.12.2011., 14:54
Pa nemoj uzimati zamjenske :)
KUpi pravi KOng ali ni on neće vječno trajati, taj zamjenski je smeće
E sad...moja voli grane, pa joj biram tvrde cjepanice..upravo imam doma jednu koja je nekoem ispala kad je nosio vreću s drvima :)
gmatija
03.12.2011., 14:59
nosio sam i ja drva, no problem kod moje je sto ona sve sto strga odmah i proguta. iako kada bolje razmislim nije to ni lose za stolicu,hehe...ma da barem taj kong traje tjedan- dva, ovaj danas je doslovno trajao 5 min, razmrvila ga je u milion komada. morat cu vec nesto naci jer ovo nema smisla. kada smo dobili malenu na poklon smo dobili kost, zute boje sa okusom vanilije. to je bila najbolja igracka koju je imala, jedini problem je sto je netsla negdje u transportu inace bi i sada bila sa nama,a nazalost u pet centru je vise nema za kupiti, bila je skoro pa neunistiva, samo je vrhove uspjela skinuti
Ja dajem one velike pamučne kosti, dobre su za zube, ako popapaju dio iskakit će normalno jer je pamuk i ne moram brinuti da će se udaviti s komadima nečeg drugog.
Prije smo probavali sve i svašta, ali je bilo ili prebrzo uništeno ili je sastav bio jako loš za probavni sustav, uvijek sam se bojala da ne progutaju neki gumeni ili plastični dio.
Ove pamučne "kosti" traju dosta dugo a i resice su vrlo, vrlo zanimljive!
gmatija
03.12.2011., 15:18
pamucne kosti? sto je to, mislis na one zapetljane sa cvorovima u raznim bojama
Je, to su te.
Kupujem one najveće, obično su pojedinačno zapakirane u foliju, tako da je i higijenski čisto.
A i jako su dobre za zube, pomalo i miriše na mentol kad ih otvoriš iz vrećice.
gmatija
03.12.2011., 15:26
hehe, onda znam o cemu pricas. mi smo imali manju, i neko vrijeme joj uopce nije bilo zanimljivo,a onda kada je pojela sve ostale igracke bacila se na nju. morat cemo probati i mi sa vecima
Pimpinell@
03.12.2011., 15:30
a nek meni netko kaže šta je to točno???
ne kužim
Jackie10
03.12.2011., 15:46
a nek meni netko kaže šta je to točno???
ne kužim
Ovako nesto ako se ne varam
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.286da8c49f1c4f01a3140d6cb1942a99 .karlie-igracka-za-pse-pamucna-kost-okus-mint.aspx
http://img.tapatalk.com/4e00dfcd-36a2-43f5.jpg
Pimpinell@
03.12.2011., 16:04
aaaaaha, ja to nisam vidila ovdje ..ili nisam dobro gledala..
baš mi je danas poznanik pričao o njima, kako ih njegov križanac stafa i pita voli i da mu traju, no zaboravila sam pitati može li ih se koristiti kao špagu-natezalicu jer mojoj terijerki niti jedna ne traje dulje od dva dana. :503:
blueStaff
03.12.2011., 20:11
Pozdrav svima!
Registrirao sam se na forum kako bi vas malo izgnjavio i dobio neke informacije...
Otkad znam za sebe, okružen sam psima, i trenutno imamo maltezericu od 7 godina. Sad se pitate koji vrag onda radim ovdje..hh
Pa evo za početak, prije 7-8 godina, negdje sredinom srednje škole, za vrijeme velikog odmora, do škole su dotrčala dva staffa. Svi koji su bili vani zbrisali su u školu, samo nas je dvoje troje ostalo vani. U tom trenutku kroz glavu mi je prošla misao: il ću se igrat s njima ili sam na*** :D
Tog dana sam se zaljubio u amstaffe...
Kako su mama i sestra uzele maltezera, nije dolazilo u obzir uzeti još jednog psa, jer tada se nebi mogao njemu posvetiti kako to stvarno treba i zaslužuje, te je moja ideja o kupnji stafforda stavljena na čekanje.
Danas se situacija promjenila, prioriteti u životu također, i mislim da sam spreman za nabavku jednog mališana, ali prije toga bih volio dobit uvid u sitnice oko financijskih izdataka vezanog za samog psa.
Koliko vas koštaju veterinarske usluge, hrana, članarine u savezima, dali ih vodite na izložbe i koliko to košta.. (isprike ako ovo zvuči grubo/komercijalno, volio bih dobiti informaciju iz prve ruke s namjerom da osiguram sredstva koja bi bila isključivio za psa)
Nebih se volio dovesti u situaciju da imam psa kojeg ne mogu uzdržavati.
(neki ovako ne razmišljaju ni kad idu na dijete.. :/ )
Pa eto, ako može netko napisat koliko bi godišnje ispalo držanje odrasle ženke stafforda, sa veterinarskim pregledima i hranom, članarinama, itd...
Unaprijed se zahvaljujem na svim informacijama! :)
Čuj, koliko god se trudili, teško ti je to izračunati.
Individualno je za svakog psa.
Evo mogu ti reći da su moje boležljive, posebno jedna od malih nogu, na veterinare sam sigurno trošila i trošim puno više nego netko čiji psi nemaju većih problema.
Pa onda imaš hranu, igračke(tu ovisi što želiš priuštiti psu), pa ampulice protiv buha.
Na izložbe mi osobno ne idemo, ali su mi ljudi koji idu rekli da je to isto dosta trošak.
Imaš troškove prijavnice za izložbe, a to je samo mali dio.
Troškovi su ti goriva i putovanja općenito ako ideš izvan RH ili grada gdje živiš, pa imaš trošak uređivanja psa za izložbe, pripreme, ring dresure po potrebi...
Osobno sam preuredila stan više puta jer su moje stafordice dosta voljele preuređivati, glodati stolove, štokove, tako da je meni i to koštalo tko zna kad bi zbrojila koliko.
Istina, od malena, pogotovo ako ideš na izložbe možeš psa naučiti na box, tu možeš smanjiti bar taj dio da ti uništavaju po kući.
Ne znam jesam li što zaboravila, osobno bih od svega ovoga najviše izdvojila probleme amstaffa s alergijama, nekim drugim kožnim bolestima, sve su skloniji raznim tumorima(većinom dobroćudnim, ali se i to mora srediti na vrijeme), u svakom slučaju ne mora biti, ali može ti biti trošak veta malo veći, nikad ne možeš znati za bilo kojeg psa unaprijed, ma kakav pedegree imao.
p.s. to su te "pamučne kosti", nama stvarno jedino to izdržava, nema što nisu drugo uništili dosad.
a cuj, izdataka za veterinara imas ko i svakog drugog psa, ako ju uzmes kao stene onda ce izdaci biti malo veci
(cjepiva protiv piroplazmoze,zaraznih bolesti-120kn svako,cipiranje-90,bjesnoca-160),nekih drugih izdataka za veta nebi trebo imat,
ulaz za izlozbu ti je mislim 80kn a godisnja clanarina za savez nekih 200kunica,
hrana: ovisi cim ces ju hraniti ak oces nesto kvalitetnije onda royal canine,hills,eukanuba,orijen(sve 500kn+ 15kg),
igracke koje bus kupovo u ogromnim kolicinama jer ce sve popapat(xy kn),
cijene su ti okvirne; onak otprilike -.-
@afra: te pamucne kosti moja pocufa na milion tankih niti, tak da rok trajanje je vrlo kratak :)
Vidiš, znači ipak se i to može rastaviti na manje dijelove.:D
Iako moram priznati da im ne dam da glođu dugo jer bi najvjerovatnije detaljno rasčvorili sve skupa, ja im dam da grizu one čvorove radi zubiju, a kad navale na resice onda im bacam da mi donose.
Ili se igramo skrivača, sakrijem negdje u stanu, pa moraju naći, sjesti kad nađu pa dobiju kao nagradicu.
Pimpinell@
03.12.2011., 23:18
Pas je svaki, najskuplji u prvoj godini života, svaki...s papirima bez papira, mali veliki.. :cerek: i pred kraj naravno...tako je kako je..:(
ne mora jesti ni Orijen ni ijednu od 500 kuna hranu..može jesti i jeftniju a jednako kvalitetnu, a sve ostalo vezano za psa je idividualno, koliki trošak može biti.
surefire
04.12.2011., 00:43
a cuj, izdataka za veterinara imas ko i svakog drugog psa, ako ju uzmes kao stene onda ce izdaci biti malo veci
(cjepiva protiv piroplazmoze,zaraznih bolesti-120kn svako,cipiranje-90,bjesnoca-160),nekih drugih izdataka za veta nebi trebo imat,
ulaz za izlozbu ti je mislim 80kn a godisnja clanarina za savez nekih 200kunica,
hrana: ovisi cim ces ju hraniti ak oces nesto kvalitetnije onda royal canine,hills,eukanuba,orijen(sve 500kn+ 15kg),
igracke koje bus kupovo u ogromnim kolicinama jer ce sve popapat(xy kn),
cijene su ti okvirne; onak otprilike -.-
@afra: te pamucne kosti moja pocufa na milion tankih niti, tak da rok trajanje je vrlo kratak :)
Mislim da je upisnina za izložbe uglavnom 120 kn.
Jackie10
04.12.2011., 00:51
Mislim da je upisnina za izložbe uglavnom 120 kn.
150kn ako platiš u prvom roku, u zadnji cas je 300kn
I trošak goriva, sve što treba za putovanje plus smještaj ako se misliš baviti aktivno izložbama i ići svuda, a ne samo otići par puta.
Eligius
05.12.2011., 15:38
http://img221.imageshack.us/img221/886/71815750x.jpg
http://img593.imageshack.us/img593/4383/50269924.jpg
spike2010
10.12.2011., 10:18
Konan
http://img233.imageshack.us/img233/5863/28653399.jpg
:D
Odlican je. predobra boja. nema fantastican je!!!
Eligius
10.12.2011., 12:08
:D:D:D:D:D:D:D:D
spike2010
10.12.2011., 13:42
:D:D:D:D:D:D:D:D
pp
TAZZZZZZZ
12.12.2011., 19:05
eligius imaš super pse :top: baš su mi uljepšali dan
Eligius
13.12.2011., 08:36
eligius imaš super pse :top: baš su mi uljepšali dan
Pozzzzz Rijeci!:mig:
spike2010
15.12.2011., 01:01
imam jedno pitanje. Znali tko kakav je zakon u drzavama EU o kupiranim usima. mene zanima iskljucivo Njemacka( za sada).Ne ide mi pas na izlozbe nego samo ovako. Dal ga je moguce uvesti, imati....ako ima kupirane usi?
Hrvoje K.M.
30.12.2011., 00:56
Pozdrav ekipa,
trebam par savjeta od vas stručnih...
Odlučio sam si pribaviti jednog amstaffa i trebam nekoliko KONKRETNIH savjeta.
Imam sve uvjete koje spominju svi zaljubljenici, želim se baviti s njim/njom, dresirati, voditi okolo a pošto sam profi sportaš, često sam na biciklu ili trčim i vjerujem da ćemo uživati oboje.
Naime, našao sam leglo iz 9. mj. sa svim papirima, cijepljene i prekrasne.
Muči me da li da uzmem dečka ili curu i na šta da pripazim kod kupovine?
Hvala puno na savjetima, svaki je dobrodošao.
Ako želiš staffa s kojim ćeš imati vrlo aktiva život, možda ići i u neki ozbiljniji rad, onda se raspitaj malo o uzgajivačima koji imaju manje i agilnije staforde.
Da ne pišem ispočetka s teme o foto chatu sa stafordima, u pasmini ti je već godinama hiperprodukcija i prevelika popularnost, pa imaš previše uzgajivačnica danas koji nude i ovakve i onakve primjerke.
Da ne ulazim više u detalje, bitno ti je da vidiš roditelje pa procijeni i po njima. Ne bi bilo dobro da su prekrupni i masovni i bilo bi dobro da u leglu iz kojeg biraš, vidiš koje ti je štene aktivnije.
Jer ćeš sa takvim aktivnijim, više tipičnim za pasminu, moći uživati svuda na duže staze bez problema.
Za spol ti je praktično svejedno, evo upravo se u HGSS-u trenira jedan mladi mužjak za psa spasioca, poslušnost i aktivnost mu je na visini, a i ženke su po tom pitanju iste, tako da je tu stvarno stvar preferencija.
U svakom slučaju moj savjet ti je da ne možeš pogriješiti ako malo obiđeš više uzgajivača i osobno vidiš kakve staforde drži - da li krupne i mirnije ili agilnije i aktivnije.
I bilo bi poželjno ako misliš imati tako super aktivan život sa psom, što je divno, da pitaš što su sve radili od pretraga sa roditeljima, snimanje kukova, srca, opće zdravlje... da bi si smanjio potencijalne probleme sa zdravljem, jer je isto važno ako je pas često aktivan da nema problema sa srcem ili kukovima.
Hrvoje K.M.
30.12.2011., 10:25
Koja je idealna težina odraslog primjerka?
Po meni je najvaznije da se raspitas kakvog su zdravlja psi iz tog uzgoja, jer kod nas dosta pasa ima problema sa srcem, a nebi bilo lose da imas i potvrdu da nema ataxiu via parentage. Nadalje pogledaj u kakvim se uvjetima drze roditelji i stenci, a nelose bi bilo vidit i te roditelje kako se ponasaju u drustvu drugih pasa. Afra je zagovornik old school staffa i po tim standardima optimalna tezina bi bila oko 27 kila za muskog a 25 za zenku. Jos jednom po mom skromnom misljejnu sam eksterijer je totalno nebitan u odnosu na temperament i opce zdravlje. Sta ti vridi pas koji ti je vizualno super ako se boji sjene svoje ili grize koga stigne ili si nedaj boze svaki treci dan u veterinara. Onda cete i ti i on imat mucan zivot, a ako je on zdrav, pa koga briga moze li taj pas trcat pola sata ili 45 minuta.
nije da se kužim u staffove, no iz onoga što vidim po šetnjama vlasnicima ženki je puno lakše. ne mislim samo na terijerevsku tvrdoglavost već i razinu "zaljubljivosti" koja mužjacima odvlači pažnju od vlasnika i svega ostalog. kod stafova je to baš naglašeno i simpatično-komično nevlasnicima, no vlasnici često :503:
Hrvoje K.M.
30.12.2011., 12:16
Apsolutno se slažem.
Pročitao sam skoro cijelu temu na forumu, hvala na odgovorima.
LP
sunčica_zg
16.01.2012., 16:12
Evo ja neznam kome bih se obratila za savjet pa evo, možda mi ko kaj pametno odgovori ko ima malo više iskustva s navedenim psima ..Naime, moj staf je star sad 8mj. ..Pas je razigran do besvjesti, doslovno cijeli dan nori ..Al nije to problem, nek nori ..Problem nastaje kad uništava sve oko sebe..Do sad sam ostala bez dva moba, daljinskoga, o robi da ne pričam a vani ga moram držati samo u jednom dijelu dvorišta gdje nema ničeg da se dohvati..mislim čopi sve kaj mu stigne pod zube .. Naravno, ne sluša apsolutno ništa, koliko god se bavila s njim, imam osjećaj da je ko muha bez glave ..
Što se izgleda tiče, tu je isto problem.S obzirom da je bio zadnji iz legla, malo je kako bi rekla, čudne građe.Prednje noge su mu onak, kao da su previše razmaknute pa nekako i na široko hoda, sad neznam jel to do betona odnosno pločica, il je to baš možda jer je zadnji u leglu, mislim jel postoji šansa da se isprave nekako?Uši isto, jedno stoji normalno, drugo se pak izvrće prema iza ..Ostalo je ok, prilično je jak, nabijen, mada mu glava još uvijek nije onako velka, al navodno da bude kroz par mjeseci ..jel ima ko savjet što sad s njim? U 3 mj. bi trebao ići na izložbu, al pitanje je kakvi su mu izgledi uz to sve što sam navela ..Ja sam sad vec luda, jer što je stariji to je sve gori :503:
Je li uništava dok ste i vi doma ili kad ostane sam na duže vrijeme?
sunčica_zg
16.01.2012., 19:54
Ma i dok smo doma i dok nas nema, opće nema veze ..grize kaj god, čupa mi trosjed, bilo kaj, samo da grize ..sad jedino neznam, pa valjda mu zubi više ne rastu :confused: ..nekad kad vidim da nekaj grize kaj nebi smel, dam mu neku njegovu kuglu koju glođe, i onda, ajd pusti ono kaj nebi smel ..al nemreš ti svaki put vidjet kad radi pizdariju da moram bit prosta :D
gmatija
16.01.2012., 20:45
Posto na temi fotochat nitko ne odgovara budem ovdje kopirao tekst
Uh, sada ste me zainteresirali za ataxiu. Jel ta bolest specificna samo za staforde ili se javlja i kod slicnih pasmina? I da li netko od vas vidio kako izgleda pas zarazen tom bolescu, mislim uzivo, ne na netu
suncica zg---da te utjesim i moja je pocela gristi sve i svasta u toj dobi, cak malo i ranije,a kao stene je bila idealna....danas smo dosli do toga da se ponekad zna zaigrati i krene nesto zvakati sto ne bi smjela medjutim na prvu fuj ili ne udaljava se od toga. dok mi radimo ona je u boksu i nema uopce pristup nijednoj stvari koju bi mogla zvakati. samo treba raditi sa njim i skuzit ce on sto smije a sto ne
sunčica_zg
17.01.2012., 08:56
suncica zg---da te utjesim i moja je pocela gristi sve i svasta u toj dobi, cak malo i ranije,a kao stene je bila idealna....danas smo dosli do toga da se ponekad zna zaigrati i krene nesto zvakati sto ne bi smjela medjutim na prvu fuj ili ne udaljava se od toga. dok mi radimo ona je u boksu i nema uopce pristup nijednoj stvari koju bi mogla zvakati. samo treba raditi sa njim i skuzit ce on sto smije a sto ne
ah nadam se da će se sredit ..noćas se u 4 ujutro sjetil ić glodat vrata :facepalm: ..taman dok odraste, sve bu uništil :rofl: ..veliš, tvoja je bila idealna ko štene ..vraga, ovaj moj je od prvog dana ovakav ..prestrašno kolko je to čudo zaigrano ..a na moje "fuj" ili "ne", ko gluhom dobar dan, sluša samo kad pokažem salamu, onda sluša sve :D ..
jedino kaj mi je kod njega lepo i zakaj mu to sve opraštam je to što je dobrica, voli ljude i decu za poludit ..na cesti kad ga šećem, čim vidi nekoga, odmah rep proradi, i trk k njemu ..jedino se bojim da ga radi toga neko prek plota ne čopi ..jer taj ne laje kad treba čuvat dvorište ..on još zove, dojdite, dojdite svi :rofl: ..
gmatija
17.01.2012., 12:16
Hehe, u 4 ujutro glodje? Mi smo to, opet ponavljam, rijesili boksom. Ona samoinicijativno navecer udje u boks,a ja ga zatvorim prije nego idem na spavanje. Kada je bila mala jedino sto je smjela glodati je bila drvena daska koju smo stavili da je sprijecimo da dodje do kabela od struje. nju je cijelu poglodala,ali nista drugo nije unistavala, ne racunam tu sitnice koje je znala pojesti. Sada zna zagristi igracku od maloga,ali i to sve manje, cak je naucila da ne smije gristi ni njegovu loptu. Samo polako, treba biti dosljedan i sve ce doci na svoje mjesto
SilvrBckGorilla
08.02.2012., 11:23
Koja je idealna težina odraslog primjerka?
mužjak - 27-28kg
ženka - 23-24kg
mužjak - 27-28kg
ženka - 23-24kg
realno nekad bila, danas je tesko nac muzjaka koji ima manje od 32-33 kila
Eligius
10.02.2012., 13:22
Posto na temi fotochat nitko ne odgovara budem ovdje kopirao tekst
Uh, sada ste me zainteresirali za ataxiu. Jel ta bolest specificna samo za staforde ili se javlja i kod slicnih pasmina? I da li netko od vas vidio kako izgleda pas zarazen tom bolescu, mislim uzivo, ne na netu
Ne zelis vidjeti ugibanje od Ataxie. Javlja se i kod drugih rasa, ali najcesce kod APBT, AST...
Ja sam imao slucaj, odnosno moj prijatelj je imao zlatnog retrivera, uginuo sa 1,5god., znam za slucaj i Jack Russela...
gmatija
10.02.2012., 13:39
elgius...
naravno da ne zelim gledati umiranje od ataxie,ali ima dosta stvari koje su nelogicne. znaci ja sam davno pitao da li je netko vidio kako bolest izgleda uzivo,i sada ti jedini odgovaras da si vidio ali na jack russelu i zlatnom retriveru....zanima me kolika je ta bolest cesta kod pasa?
A vidi malo medju pasima koji se koriste u uzgoju nije rijetka pojava da su nosioci. Pa i don koji je valjda u rodovniku 50% pasa na ovim prostorima je carrier
Jackie10
10.02.2012., 17:23
Ne znam bas o toj bolesti, no sto ne bi trebalo pisati za svakog psa (sa papirima) da li je pozitivan ili ne na tu bolest pošto je ona tako česta i opasna, odnosno da li je nosioc?
većina uzgojnih stafova je testirana i ako uzmeš štene od takvih roditelja, neće se razboljeti, a da li je nosioc možeš sam provjeriti. i platiti.
vjerujem da danas to nije česta bolest među rasnim psima, a što je sa onima bez papira, ne znam. malo je takvih starijih pasa. vjerojatno ih kupe oni koji ne razmišljaju puno pa ih se "riješe" kad se razbole.
gmatija
11.02.2012., 11:35
većina uzgojnih stafova je testirana i ako uzmeš štene od takvih roditelja, neće se razboljeti, a da li je nosioc možeš sam provjeriti. i platiti.
vjerujem da danas to nije česta bolest među rasnim psima, a što je sa onima bez papira, ne znam. malo je takvih starijih pasa. vjerojatno ih kupe oni koji ne razmišljaju puno pa ih se "riješe" kad se razbole.
pa i je problem u tome sto bi ja kao kupac to sam trebao platiti...zasto bi trebao kupac platiti...ja kao kupac kupujem psa, i ne mislim biti uzgajivac, znaci ocekujem da sam kupio zdravog psa, bez ikakvih problema...znaci uzgajivac napravi testove na kukove, srce i sve ostale probleme, pa neka naprave i na ataxiu..nisam ja to duzan napraviti.....naravno to sve ima smisla samo ukoliko je ta bolest toliko rasprostranjena , tj cesta kao sto se misli....a s obzirom da u hrvatskoj nitko nije vidio staffa koji je zarazen cini mi se da toga nema previse...a mozda je i tu lova uzela previse maha, jer dajte molim vas ,zamislite uzgajivaca koji ce reci da mu je pas zarazen, takvoga nema, jer nitko vise od njega nece uzeti psa
ako je ta bolest toliko cesta zasto se ne uvede obavezan pregled na ataxiu ukoliko netko zeli biti uzgajivac, pa ako je pas cist tek tada moze u uzgoj..jer smijesno je da pas mora zadovoljiti fizicki izgled i dobiti odredjenu ocjenu da bi mogao u uzgoj, a ne mora obaviti genetski pregled koji je, ukoliko je pas zarazen, puno vazniji po meni
Eligius
11.02.2012., 11:38
elgius...
naravno da ne zelim gledati umiranje od ataxie,ali ima dosta stvari koje su nelogicne. znaci ja sam davno pitao da li je netko vidio kako bolest izgleda uzivo,i sada ti jedini odgovaras da si vidio ali na jack russelu i zlatnom retriveru....zanima me kolika je ta bolest cesta kod pasa?
Znam, ljudi nerado govore o toj bolesti iz vise razloga, prvi je razlog sto je bolest neizljeciva, jer je to bolest zivcanog sustava, neki je veterinari opisuju kao epilepsija, druga stvar je sto dosta pasa jesu prenosioci ili cak zarazeni ( infected ), pa uzgajivaci ne vole pricati o svojim psima koji su mozda prenosioci.
Postoji i treci razlog a to je da neki mozda nisu ni testirali svoje pse pa ni neznaju, moze im pas biti i cist.
Eligius
11.02.2012., 11:41
Ne znam bas o toj bolesti, no sto ne bi trebalo pisati za svakog psa (sa papirima) da li je pozitivan ili ne na tu bolest pošto je ona tako česta i opasna, odnosno da li je nosioc?
Po mom i svaki uzgajivac trebao testirati svoje parnjake i samim tim bi se ta bolest smanjila znatno.
Bolest je stvarno opasna, neizljeciva, genetski prenosiva...
Ta bolest odavno postoji, ali tek do nedavno su svi poceli pisati " Ataxia clear", za svoje pse.
gmatija
11.02.2012., 11:50
Po mom i svaki uzgajivac trebao testirati svoje parnjake i samim tim bi se ta bolest smanjila znatno.
Bolest je stvarno opasna, neizljeciva, genetski prenosiva...
Ta bolest odavno postoji, ali tek do nedavno su svi poceli pisati " Ataxia clear", za svoje pse.
da, tek odnedavno se pocelo vise pricati o toj bolesti...ali zanimljivo je da su svi psi vecinom cisti, svi pisu "Ataxia clear", ja sam naletio mozda na par nosioca. I sam znam ponesto o genetskim bolestima, i bas zato mi je cudno da je ataxia bolest za koju ne treba test prije uzgojne dozvole, pogotovo zato jer je bolest, kako i sam kazes, neizljeciva i jako gadna
Jackie10
11.02.2012., 11:53
Pa to i velim :)
Pse bi se trebalo testirati, ukoliko je zarazen ili prijenosnik s njime se ne bi smjelo ici u uzgoj...bolest bi se trebala iskorijeniti...
Zanima me sa koliko mjeseci se simptomi ataxie pocinju javljati?
Eligius
11.02.2012., 11:54
pa i je problem u tome sto bi ja kao kupac to sam trebao platiti...zasto bi trebao kupac platiti...ja kao kupac kupujem psa, i ne mislim biti uzgajivac, znaci ocekujem da sam kupio zdravog psa, bez ikakvih problema...znaci uzgajivac napravi testove na kukove, srce i sve ostale probleme, pa neka naprave i na ataxiu..nisam ja to duzan napraviti.....naravno to sve ima smisla samo ukoliko je ta bolest toliko rasprostranjena , tj cesta kao sto se misli....a s obzirom da u hrvatskoj nitko nije vidio staffa koji je zarazen cini mi se da toga nema previse...a mozda je i tu lova uzela previse maha, jer dajte molim vas ,zamislite uzgajivaca koji ce reci da mu je pas zarazen, takvoga nema, jer nitko vise od njega nece uzeti psa
ako je ta bolest toliko cesta zasto se ne uvede obavezan pregled na ataxiu ukoliko netko zeli biti uzgajivac, pa ako je pas cist tek tada moze u uzgoj..jer smijesno je da pas mora zadovoljiti fizicki izgled i dobiti odredjenu ocjenu da bi mogao u uzgoj, a ne mora obaviti genetski pregled koji je, ukoliko je pas zarazen, puno vazniji po meni
Sa ovim bih se postom slozio.
Prva stvar, pas koji je infected prije ili kasnije se mora uspavati, onaj koji je prenosioc taj nije tako strasan, znaci ako netko hoce psa za kucnog ljubimca ili cak misli s njim otici koji put na izlozbu a nece ga razmnozavati takav pas nije LOS da se raumijemo, ali to bi se svakako trebalo reci kupcu takvog psa jer on to ima pravo znati.
Druga stvar uzgajivac bi trebao snositi troskove testa, ali opet je i tu puno dilema.
Treca stvar da ako kupite psi ciji su roditelji testirani na ataxiju i cisti su, samim tim je i vas pas Ataxia cist.
Moze se desiti i da je jedan od roditelja cist, a drugi prenosioc, opet stene moze biti cisto.
U ovakvim je slucajevima puno strana, i trebat ce dugi niz godina da se ta bolest barem relativno ocisti sa ovih podrucja, jer ovo nije slucaj pojedinih uzgajivaca nego svih.
Ono sto sam pricao za zlatnog retrivera, prijatelj ga je uzeo bez papira od roditelja sa papirima i pas je dobro izgledao, simptomi epilepsije su se poceli pojavljivati tek nakon 8 mjeseca zivota psa. Jack Russel je bio sa papirima izlozbeni primjerak!
Sada kada smo dotakli tu temu, pitajte kad kupujete pse, citajte internet, pitajte prijatelje, uzgajivace ili poznanike o bolestima i manama neke rase koju uzimate, jer nisu djabe cijene pasa npr rasnih od 300e pa do 800e, cak 1000e, sve ima svoju cijenu.
Jos nesto pas koji je prenosioc ataxie moze biti svjetski sampion, moze biti vrh vrhova, i ta Ataxia carrer nije toliko strasna, jer pas nece uginuti niti ce se simptomi pojaviti, ali Ataxia infected NE!
Eligius
11.02.2012., 12:04
Evo jedan video
http://youtu.be/zFtdvdvGvFc
Jedina posljedica za carriera je ta da ga se mora pariti sa clear kujom. Neki od najboljih parnjaka su ataxia carrieri i ako ih se pravilno pari njihovo potomstvo ce biti nezarazeno samom bolesti. Doduse cetvrtina ce ih bit carriera statisticki.
Eligius
11.02.2012., 12:10
http://youtu.be/asPuwQnBSL0
Eligius
11.02.2012., 12:11
Evo na drugom su videu neki od znakova ataxie
Komentirajte
Eligius
11.02.2012., 12:12
Jedina posljedica za carriera je ta da ga se mora pariti sa clear kujom. Neki od najboljih parnjaka su ataxia carrieri i ako ih se pravilno pari njihovo potomstvo ce biti nezarazeno samom bolesti. Doduse cetvrtina ce ih bit carriera statisticki.
Slazem se. Zato kazem svjetski sampion moze biti ataxia carrer ali ako se pari neka to bude obavezno kuja ataxia clear.
Jackie10
11.02.2012., 12:17
Užas, živčani sustav mu se polako gasi, tijelo ga ne sluša...Koliko god okrutno zvučalo, bolje je zaraženo štene odmah uspavati, nego cekati da ga bolest polako izjeda :(
Eligius
11.02.2012., 12:21
Užas, živčani sustav mu se polako gasi, tijelo ga ne sluša...Koliko god okrutno zvučalo, bolje je zaraženo štene odmah uspavati, nego cekati da ga bolest polako izjeda :(
I sa tim bih se slozio!
Ma dajte, to je samo dio priče što se tiče ataxie.
A koliko znate odgovornih uzgajivača koji pod normalno rade preglede srca, bubrega, snimanje kukova, laktova(znači ne samo ono što bi po zakonu trebao nego i druge preglede da se vidi da li je pas zdrav).
Pa trubila sam na forumima o tome, već sam se i umorila.
Odete na izložbu i upoznate par ljudi koji imaju pse, kažu da su saznali da im pas ima problema sa srcem ili nečim drugim, a kasnije su saznali da je to nasljedno - čak su dobili i info točno koji pas je paren sa zdravstvenom manom.
Da se razumijemo, to nikako nije samo kod stafova, ima puno pasmina s problemima displazije pa se pare svakakvi, ali ja govorim za staforde jer je to ovdje tema.
Naravno da ima onih koji sve te preglede rade plus na ataxiu, ali gledajte, možemo mi piskarati i filozifirati na forumu u ovu zimsku subotu... ali u praksi to ne radi puno uzgajivača.
Pa onda ne samo da odstupaju od standarda po težini(i to mislim na ona velika odstupanja, ali o tome sam već puno pisala pa da ne potežem opet jednu te istu temu), nego ima dosta boležljivih staforda.
Neke bolesti, sklonosti tumorima, povećana srca, urođene mane mjehura itd, itd... neke se ne vide odmah a neke vlasnici vrlo brzo otkriju.
I što možeš?
Ništa.
Jer nisi ti taj koji propisuje zakone, nisi ti taj koji je nadležan za strogu kontrolu uzgoja, niti ona postoji kao takva. Stroga ne, i svi to znamo.
Mi kao "samo" kupci možemo paziti da idemo u uzgajivačnice koje daju konkretne dokaze o svim pregledima kod roditelja vašeg budućeg šteneta(što naravno ne znači da će pas biti zdrav, ali to nije nikakav razlog za ne napraviti sve pretrage, po meni su one nužne), ali opet... koliko je takvih kupaca.
I to govorimo sve o legalnom uzgoju.
Onaj back yard breeding neću niti spominjati...
p.s. dok sam bila puno mlađa, i ja sam bila entuzijast po pitanju izložbi, imam kujicu sa jako lijepim rodovnikom pa sam mislila zašto ne ići na izložbe, dobiti uzgojnu, nešto na tom polju napraviti. Kad sam svjedočila nekim stvarima a i mnogim, premnogim pričama o "fer play-u" u uzgoju, odustala sam.
Ako ćete staviti ruku na srce, znate da je tako kod nas, pa to zna svatko tko je imalo u kinologiji...
Ponavljam, svaka čast iskrenima, poštenima i pravim dobrim uzgajivačima.
Ali i dalje su oni manjina...
Eligius
11.02.2012., 12:55
Ma dajte, to je samo dio priče što se tiče ataxie.
A koliko znate odgovornih uzgajivača koji pod normalno rade preglede srca, bubrega, snimanje kukova, laktova(znači ne samo ono što bi po zakonu trebao nego i druge preglede da se vidi da li je pas zdrav).
Pa trubila sam na forumima o tome, već sam se i umorila.
Odete na izložbu i upoznate par ljudi koji imaju pse, kažu da su saznali da im pas ima problema sa srcem ili nečim drugim, a kasnije su saznali da je to nasljedno - čak su dobili i info točno koji pas je paren sa zdravstvenom manom.
Da se razumijemo, to nikako nije samo kod stafova, ima puno pasmina s problemima displazije pa se pare svakakvi, ali ja govorim za staforde jer je to ovdje tema.
Naravno da ima onih koji sve te preglede rade plus na ataxiu, ali gledajte, možemo mi piskarati i filozifirati na forumu u ovu zimsku subotu... ali u praksi to ne radi puno uzgajivača.
Pa onda ne samo da odstupaju od standarda po težini(i to mislim na ona velika odstupanja, ali o tome sam već puno pisala pa da ne potežem opet jednu te istu temu), nego ima dosta boležljivih staforda.
Neke bolesti, sklonosti tumorima, povećana srca, urođene mane mjehura itd, itd... neke se ne vide odmah a neke vlasnici vrlo brzo otkriju.
I što možeš?
Ništa.
Jer nisi ti taj koji propisuje zakone, nisi ti taj koji je nadležan za strogu kontrolu uzgoja, niti ona postoji kao takva. Stroga ne, i svi to znamo.
Mi kao "samo" kupci možemo paziti da idemo u uzgajivačnice koje daju konkretne dokaze o svim pregledima kod roditelja vašeg budućeg šteneta(što naravno ne znači da će pas biti zdrav, ali to nije nikakav razlog za ne napraviti sve pretrage, po meni su one nužne), ali opet... koliko je takvih kupaca.
I to govorimo sve o legalnom uzgoju.
Onaj back yard breeding neću niti spominjati...
p.s. dok sam bila puno mlađa, i ja sam bila entuzijast po pitanju izložbi, imam kujicu sa jako lijepim rodovnikom pa sam mislila zašto ne ići na izložbe, dobiti uzgojnu, nešto na tom polju napraviti. Kad sam svjedočila nekim stvarima a i mnogim, premnogim pričama o "fer play-u" u uzgoju, odustala sam.
Ako ćete staviti ruku na srce, znate da je tako kod nas, pa to zna svatko tko je imalo u kinologiji...
Ponavljam, svaka čast iskrenima, poštenima i pravim dobrim uzgajivačima.
Ali i dalje su oni manjina...
Sve napisano stoji, ali ovdje je bila rijec o ataxiji a kao takvoj bolesti koja je neizljeciva i od koje pas kad tad ugiba puno je vaznija od ostalih pregleda.
Pas sa izbacenim laktovima moze funkcionirati.
A onaj tko kupuje stene taj bi trebao dobro provjeriti roditelje svog psa, a ne samo titule u rodovniku.
Da ta " manjina" uzgajivaca zaista postoji.
A o izlozbama necu komentirati jer svi dobro znamo ako netko ima vrhunskog psa neka ode na velike europske i svjetske izlozbe gdje nece biti ono " znam tog sudca, dobar sam s ovim ili onim..."
Pa u hrvatskoj toliko hvale taj zakon o uzgojnim dozvolama a opet su nam svakakvi psi u uzgoju.
A o odstupanju od standarda po tezini mislim da je sve receno vise manje, zato je kupac taj koji odlucuje gdje ce i od koga kupiti psa.
Pozdrav!Imam zenku 16 mjeseci stara,vodio sam je na parenje,i bila je sa muzijakom 4 dana prvi dan su se zalijepili.Ovo joj je prvo parenje pa bi volio da mi neko odgovori koliko stenadi moze da okoti prvi put.Dosad sto sam cuo samo su nagadjanja:HVALA!!!
Zenka se zove BELLA,i drzim je u stanu:Nebi je dao nizasta na svijetu!!!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.