PDA

View Full Version : Američki stafordski terijer

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13

Gavun
18.02.2012., 12:42
A osim ako neko nema telepatski ultrazvuk i ostat ce nagadjanja.
Moze okotit jednog,a moze i preko 12-13

Cesko
18.02.2012., 13:06
HVALA!

sunčica_zg
08.03.2012., 21:37
Jel mi može netko reći koja bi bila najbolja hrana za stafa, da se malo "ojača" ..Naime imam kuju, stara je 4 godine.Dobila sam je prije par dana, al malo je mršava pa me zanima s čim bi je bilo najbolje hraniti da dođe sebi ..a da je cijena neka razumna ..čitala sam da je K9 dobra i onaj neki trainer nešto, nemogu se sad sjetit ..jel ima još nešto u tom rangu? i ak ima netko ovdje tko može nabaviti veću količinu po jeftinijoj ili nabavnoj cijeni :zubo:

Pimpinell@
09.03.2012., 01:34
Trainer fitness..uz malo dodavanja UH(kora starog kruha čuda radi, zobene pahuljice)...BARF..i dosta plivanaj i trčanja za lopticom:)

javi se ZEN TIKA2

pikuli
09.03.2012., 18:09
najnabitldaniji pas kojeg sam vidjela uživo, inače pit, hranjen je jednom dnevno sa k9 i jednom sa sirovom junetinom za ljudsku prehranu. da mi je stalo da mi se pas raširi, kopirala bi njihov recept.

ja u kutu
09.03.2012., 19:58
Ak je samo do toga; naš bude svjetski prvak u bodibildingu; taj skoro svaki dan jede sirovu junetinu; okej, ne jede K9 hranu! NIje samo do toga, psu treba ciljeni trening da bi ga se nabildalo; baš kao i čovjeku! Bilderi mi nisu fora niti vrijedni divljenja; ni ljudi a ni psi!

pikuli
09.03.2012., 20:15
apsoluto, kretanje je neophodno da bi se proteini iz hrane prebacili u mišiće, a i pas kojeg sam spomenula ima redovitu i intenzivnu fizičku aktivnost. no ako netko želi da mu pas ojača kvalitetna prehrana je isto bitna.
ljudi bilderi mi nisu fora, no na pojedinim pasminama pasa volim vidjeti krupne i dobro izdefinirane mišiće.

ja u kutu
09.03.2012., 20:27
Jep, i meni se sviđaju lijepe miške na pojedinim psima! :cerek: NO, ne volim extreme! Kad smo kod stafova; lijepo mi je vidjeti psa s leđa, kada stoji, recimo, na zadnjim nogama a jaka leđa se istiću!

Pimpinell@
10.03.2012., 00:48
ne možeš imati stafa a ne koncentrirati se na to da ga staviš u pravu formu i oblik :) ne treba jasno pretjerivati,ali prsni se koš neće raširiti od ležanja na kauču niti će dupe dobiti one fine mišiće a isto tako to neće dobiti od loše klope :)

mala ima 56 cm i 27 kila i počela se širiti..glava je staf..prsa i dupe i boja i dlaka,sve je staf..ali samo tijelo kad ga gledaš cijelog je mix tko zna čega:)

Gavun
10.03.2012., 08:52
Iznenadila bi se kolko tu i geni igraju i kako neki pasi koji nisu nikad izasli iz boksa izgledaju

vet.teh
10.03.2012., 09:55
Moja je totalno terrier tip.Brza,laksa,oko 20 kg i mislim da se nece povecavat,sva neka na speedu,ima jako izrazene misice na nogama ali nikada nece biti moderate a bully mogu samo sanjat.
Ja osobno vise preferiram moderate nego bully,pogotovo ne ono sto u Americi rade od toga tipa,i nadam se da ce druga mala naginjat vise tom tipu.

afra
10.03.2012., 22:38
Geni tu igraju veliku ulogu u startu, iako sam znala primjera gdje su ljudi lijepo razjačali svoje stafiće dugačkim šetnjama, planinarenjem, raznim aktivnostima općenito.
Ali i dalje je pas bio podloga za tako nešto.
Moja starija je mišićava genetski, nikad nismo radile neke ekstra vježbe, nismo neki revni planinari niti imamo hrpetinu aktivnosti po vani, pa oduvijek izgleda fit i baš dobar omjer mišića za kujicu.
Malo sad kako je u "trećoj dobi" nije više kao prije, ali i dalje izgleda jako u formi.
Dok je mlađa od malena genetski slabija, ne samo s raznim bolestima nego je baš fizički puno,puno uža i tanja, nju možeš šopati, istrčavati, sve što hoćeš, ali osnovna građa ostaje i nikad neće biti kao ova druga mišićavka.

Eligius
13.03.2012., 22:45
Iz osobnog iskustva psa je najbolje "dignuti" ( ako je slabo hranjen a dosao vam je stariji i u losijem stanju ) sa mesom, junetina, piletina.

Vet teh kaze da ima terijer tip, ja isto imam i istina je ne moze se udebljati i uvijek je fit. Geni su geni, hrana moze biti jako dobar dodatak odrastanju i razvijanju psa kao i vjezbanje, ali opet geni su geni.
Evo zenka terijer tip sada 9 mjeseci, visinu neznam, vagana prije mjesec dana 25kg

ovo je 8 mjeseci

pikuli
13.03.2012., 23:19
geni igraju ulogu,svakako, no mišići se mogu izgraditi, iako će kod tanjeg tipa ostati uži, ali će se vidjeti definicije. tvoja cura ima predispozicije da bude mišićava barem ko balerina (iako se meni čini da će biti prosječne širine, nimalo mršava, iako ne nabildana kao tvoj plavi ljepotan).

Tillea
13.03.2012., 23:54
Moja je totalno terrier tip.Brza,laksa,oko 20 kg i mislim da se nece povecavat,sva neka na speedu,ima jako izrazene misice na nogama ali nikada nece biti moderate a bully mogu samo sanjat.
Ja osobno vise preferiram moderate nego bully,pogotovo ne ono sto u Americi rade od toga tipa,i nadam se da ce druga mala naginjat vise tom tipu.

I moja je identična. Totalni terrier tip. 22 kg ima i više od toga nemože. Ja preferiram baš terrier tipove, dok mi bully nisu baš :D

Gavun
14.03.2012., 00:03
[QUOTE=Eligius;38472330]Iz osobnog iskustva psa je najbolje "dignuti" ( ako je slabo hranjen a dosao vam je stariji i u losijem stanju ) sa mesom, junetina, piletina.

Vet teh kaze da ima terijer tip, ja isto imam i istina je ne moze se udebljati i uvijek je fit. Geni su geni, hrana moze biti jako dobar dodatak odrastanju i razvijanju psa kao i vjezbanje, ali opet geni su geni.
Evo zenka terijer tip sada 9 mjeseci, visinu neznam, vagana prije mjesec dana 25kg

ovo je 8 mjeseci

u kojem paralelnom svemiru je ova kuja terrier tip????

Eligius
14.03.2012., 08:24
Sudac kaze da je terijer, sta mi znamo!?!!!
:D

Meni osobno glava izmedju terijer i moderate, ali tijelo terijer definitivno, a genetika i rodovnik kazu terijer velikim slovima!

Gavun
14.03.2012., 08:41
Meni glava vise sar pei tip, a sudac kojem je kujica od 8 miseci i 25 kila s vise fanona od buldog terijer tip moze sudit jedino prvenstvo pokemona :D
Mozemo mi pricat o ukusima, al ova kuja nije terijer tip ni u snu

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Eligius
14.03.2012., 10:20
Neznam o cemu pricamo, Gavun prosvijetli me koji je ovo tip, kad veliki uzgajivaci, sudci, ne znaju ???

ovo je nekih 6 mj.

a o kilazi necu raspravljati, kuja je visoka, duge noge...

usporedba sa muzjakom

ispada da amerikanci ne znaju sta uzgajaju, jer otac je iz Wild West usa kennel.

Gavun
14.03.2012., 10:41
Kakve veze ima to odakle je otac nekog psa s njegovim podtipom.
Tj naravno da ima genetski potpis, al to ne znaci da ce i potomak bit ko otac.
Nadalje ne znam o kojim to velikim uzgajivacima i sucima pricas, al ocito je da ti ne znas kako izgleda staff u terijer tipu. Da pogodim i konan je vjerovatno terijer/moderate. Nista ja nisan reka protiv pasa ako se osjecas napadnutim, ali to nije terijer tip.
Dakle ne smatraj moje postove nekim osobnim napadom na svoje pse jer to nije slucaj.

Eligius
14.03.2012., 11:46
Gavun, dapace, uopce se ne osjecam prozvan, samo sam zbunjen jer neznam sad koji tip je moja kuja.
O Konanu nije rijec ovdje a svi jako dobro vide cak i lajik bi prepoznao da je Konan bully tip.
Ako cemo iskreno, ja volim bully tip, terijer mrzim, ali samo sam htio pokazati da nisu u mom dvoristu samo bully tipovi ( iako prevladavaju brojcano :p ).
Evo tvoja procjena, Dejana je koji tip?

Gavun
14.03.2012., 15:09
po slika ma bi reka moderate/bully iako ovo je ta neka linija koja se sve jace gura iz srpskih krugova, psi koji imaju visinu terijer tipa a izgled bulija i nedaju se svrstat u nijednu kategoriju. meni osobno se nimalo ne svidja taj put razvoja pasmine, al eto izgleda da san u ljutoj manjini jer ljudi okidaju na njih...
AST u tipu terijera je npr afrina alba i uglavnom svi ti terijer tipovi izgledaju ko game dogs jer su kompletno suhi

Eligius
14.03.2012., 16:38
Eto Gavun hvala na odgovoru, nemamo ista misljenja ali nema veze.
I mala ispravka kuja nije iz srpskih krugova, njeno leglo odnosno stence iz legla iz kojeg je ona nece se vidjeti na nasim prostorima.
Majka je u madjarskoj u Tatars kennel a otac iz usa.
Iskreno sam sretan sto kuja nema terijer glavu, jer lisice ne volim.
:D:D:D

Gavun
14.03.2012., 16:41
a boze dragi, tome forumi i sluze da bi se razmjenjivala razlicita misljenja bez nekih hard feelingsa :)

gusterice ne lisice hehe :D

atlantis
14.03.2012., 16:41
Ovo nije fotoalbum. I fotke su preverlike. Što trebam kartone podijeliti da se pravila shvate ozbiljno?

Tillea
15.03.2012., 15:11
a boze dragi, tome forumi i sluze da bi se razmjenjivala razlicita misljenja bez nekih hard feelingsa :)

gusterice ne lisice hehe :D

:(:(:( Ne tako o terrierima :durica

Gavun
15.03.2012., 15:19
ja volim gusterice :)

Pimpinell@
15.03.2012., 18:57
a di ću ja sad vidit te slike terijer i bulli tipa, kad vam ih je mod makao jer ne znate smanjit sliku prije stavljana :(

majku mu..600x 400 jel to tako teško??

dajte linkove

Timbalandica
15.03.2012., 20:12
ma maknula je jer je stavio slike svojih pasa...

Pimpinell@
18.03.2012., 00:18
shvatila sam ja zašto su maknute slike, ali umjesto njih je mogao biti stavljen link na slike, to jest dopušteno

Arcyyball
18.03.2012., 20:35
Imam zenckicu Americki Stafford tek sam je kupio prije sedmicu dana :D Ima 2 mjeseca i 5 dana kako cu je naucit da vrsi nuzdu u pijesak ?

gmatija
18.03.2012., 21:31
Situacija mozda nije samo za stafove vec za sve pse ali je zanimljiva. Nakon dugo trazenja i cekanja uspio sam kupiti papaline na akciji. Napokon ih nasao, i sav sretan krenuo kuci da malenoj dam malo svjeze ribe. Lotta je inace pas koji jede sve, cak i napoj bi pojela ako ga nadje, neki dan je jela kompost sto su ga ljudi napravili pored nekog vrta, no papaline joj ne leze. Jednostavno ih ne zeli jesti, igra se sa njima, njezno je gricka ali nikako da je uzme u usta i proguta. Budem sutra probao pomijesati sa dehidratom, mozda je malo zavara. Kakva su vasa iskustva sa sirovim ribama, jel ih psi zele jesti? Znam da ce i ona sa vremenom poceti,ali me neugodno iznenadila da nije htjela odmah jesti, s obzirom da inace sve trpa u sebe.

pikuli
18.03.2012., 21:37
baci ih na minutu u malo vrele vode.
moja kuja jede sve živo i neživo, jestivo i nejestivo, ali sirovu ribu neće. igra se pa je ode zakopati u svoj ležaj.

gmatija
18.03.2012., 21:46
baci ih na minutu u malo vrele vode.
moja kuja jede sve živo i neživo, jestivo i nejestivo, ali sirovu ribu neće. igra se pa je ode zakopati u svoj ležaj.

hehe, onda su slicne po tom pitanju. znaci da ih samo malo ofurim? ma bude se ona priviknula, sto je sve u zivotu pojela sirova riba ce joj biti macji kasalj

atlantis
18.03.2012., 22:02
ma maknula je jer je stavio slike svojih pasa...

Koji dio u mom postu u kojem kažem da ovo nije fotoalbum i da su fotke prevelike nije bio jasan da se treba izmišljati lažno objašnjenje?

shvatila sam ja zašto su maknute slike, ali umjesto njih je mogao biti stavljen link na slike, to jest dopušteno

Je, ali je i umjesto tonu prevelikih fotki mogla biti jedna pravilne veličine, pa nije.

:mig:

za daljnje raprave i žalbe imate topic za to

Timbalandica
18.03.2012., 22:34
Ha? Kakvo lažno objašnjenje? Ti si upravo napisala isti razlog zašto si ih maknula.

I ok mi je da se na pasminske teme ne stavljaju slike vlastitih pasa ali ne kužim zašto ne smijemo stavljati slike koje se tiču te pasmine i onda raspravljati?

ja u kutu
18.03.2012., 22:39
Imam zenckicu Americki Stafford tek sam je kupio prije sedmicu dana :D Ima 2 mjeseca i 5 dana kako cu je naucit da vrsi nuzdu u pijesak ?

Bez ljutnje, ali ako ne živiš na stotom katu bez lifta ili si nedajbog nepokretan, naučit ćeš je najlakšte tako da ju izvodiš van svako malo. Kaj veliš ono; imaš žensko štene ili mačku?

inna_os
20.03.2012., 10:30
Zdravo svima :)
Imam curu staru 4 mjeseca po imenu Zoey, a imam i pitanje :D
Pošto su oni jaki psi nemoguce ju je drzati kada skoci, nije problem kada
skace po meni, problem je kada dodju
drugi ljudi, a posto je ona stalno po dvoristu cim netko uđe ona se zaleti
(ljudima koji ju ne znaju strasan je i sam njezin zalet a gdje da jos skoci) i
dobrodoslicu odmah sa jednim,dva,tri,cetiri skoka na gosta.
Nije cak ni problem sad dok je mala al problem sto ce uskoro narasti i bit jos teza i jaca i to treba rjesiti dok je mala :)
Znaci kako da ju naucim da ne skace tako?
Pokusavali smo sa ignorirarnjem dok skace i svasta nesta no ona jednostavno nađe način :)

Pimpinell@
21.03.2012., 02:58

zašto u pijesak, pa niej mačka?
ima tema o odgoju šteneta, to je proces koji traje :)

za daljnje raprave i žalbe imate topic za to
[/B]

hm, ja se nisam žalila, samo uputila pitanje onom tko je slike postavio a ne onom tko ih je makao..kad je već vidio da su maknute mogao ih je linkati :durica

Pimpinell@
21.03.2012., 03:00
Inna os@

Ako stafovo išta vole onda je to skakanje na ljude..to im je, hm..glavna karakterna osobina :)
nema ti druge nego vježbati i vježbati i vježbati s njom i preuhitriti je prije skoka i opomenuti...

moja se upravo naučila da ne skače na nas kad ulazimo, sad nas samo sapliće..ali radimo i na tome..vani, čim joj netko da malo pažnje hop je neizbježan..i na tome radimo..

Tillea
21.03.2012., 08:22
Uh skakanje :rolleyes:

Neznam, ona skače na sve živo i daje puse. Kad počnemo s korigiranjem ljudi uvijek govore " Ma joooooj, nema vezeeee. Neka skače, ne smeta" I kako ju onda naučit :ne zna:. Neka skače :D
Jedino su problem djeca, i ja ću jednog dana imati djete i ona će biti tu naravno tako da to ćemo što prije morati riještit.

afra
21.03.2012., 09:43
Skakanje i veselje cijelim tijelom... upravo tipično za njih.

Kako to smanjiti je stvarno dobro pitanje, ja ne bih savjetovala da se jednom stafu ili pitu ikada to brani zauvijek, jer im je to u naravi.
To treba iskoristiti na druge načine.

Npr, učite skakanje na neku krpu ili onu kobasu za vježbanje kod dresure, neka se iskače u danu koliko želi.
Ali, kad su ljudi u pitanju, onda reći "ne" i to ne dopuštati.
Pas će iscrpiti tu svoju veliku potrebu za skakutanjem i divljanjem, a opet kad vidi ljude, znat će da oni nisu "krpa ili drvo" i da se na njih ne skače.

Možeš učiti svog stafića da donosi neki poklon gostima, obično vole nositi u zubima loptu, moja nosi papuče(ima fetiš, a kaj ćeš...), kad netko dolazi u goste. Sve ponosna što je nešto donjela pokazati, pa onda želi da se igraš s njom lovice kao fol, a u biti paradira kao paradni konj s "poklonom" u zubima.

No, dok ne dođete u fazu da skuži, na samom početku probaj da se pas malo izmori prije nego znaš da ti dolaze neki gosti u kuću, a jako je bitno da ne vičete psu ne ili dosta kad već počne svoje skokove u vis, nego tik prije nego će to uraditi(to je vrlo lako uočljivo da se sprema skočiti a i sami kažete da to radi redovito), onda reći "ne" i odmah dati nešto u zamjenu.
Ili igračku ili neku nagradu u vidu keksića.
To je važno i za druge stvari ako želi do drugog psa ili bilo što treće, na vrijeme to prepoznati i psa preusmjeriti.
Onda ne dođu u crvenu zonu kad su ekstra uzbuđeni i kad ih je dosta teško smiriti.

Malo po malo shvatit će da je bolje da dobije nešto fino prije nego pokuša skakati po gostima i ući će u naviku, ali je i ovaj dio dopuštanja stafu da bude ono što jest, davanje mu ispušnog ventila da se iskače i izdivlja na drugim aktivnostima vrlo bitna.
Tek u toj kombinaciji je pas zadovoljan jer je iscrpio svoju potrebu za divljanjem a uči se kako biti nježniji prema ljudima.

Tillea
21.03.2012., 10:49
Moja je neki dan skočila na curu i dečka koji su sjedili na klupici. Ali to je baš bio onako elegantni skok s prednjim šapama u krilo i pusa direkt u oko. Naravno ispričala sam se ali su rekli da je preslatka i da nema problema :)
Inače ona osjeti kome može a kome ne skočit. Baš ako vidi da ju ljudi gledaju i čim čuje tepanje, gotov si. Tvoja je :cerek:

afra
21.03.2012., 12:33
E da, imaš potpuno pravo, sad si me podsjetila.
Ako netko želi da mu staf ne skače po ljudima, ili izbjegavati takve ljude koji namjerno cmaču i skviče i uzbude vam psa u sekundi, ili ih unaprijed lijepo i kulturno zamoliti da to ne rade.

Ne vidim nikakvu potrebu da maltretiram psa(konkretno baš mislim na energičnog stafa ne neku drugu pasminu) da mirno sjedi ili leži dok netko izvodi cirkus oko njega, zove ga, maše rukama i skviči.
Mogu, jer smo na tome godinama radili, ali ne želim, jer se sa njima vrlo lako može hendlati kako bi se reklo, ali ne uništavati njihov nagon niti veselje prema ljudima.
Ako je "fun time" onda se idemo zabavljati, a ako smo u modu lijepog i smirenog hodanja, oni koji skviče neka nastave nama iza leđa po volji, ali mi idemo dalje, ne zaustavljamo se s takvima ako mi je u tom trenu važno da mi pas ostane smiren i fokusiran na mene.

Uostalom, smatram da se stafordima koji su inače orijentirani jako na ljude od veselja i sreće, ne činimo uopće dobro ako na povodniku recimo sretnemo nekoga i onda bjesomučno branimo veselje, totalno smirenje tražimo i slično.
Šalje se kriva poruka, ako su oni prirodno veseli u društvu ljudi, neka brate mili i budu, to im je glavna karakteristika.

No, onda se takvog psa umjesto da ga se stalno kori, viče ne, ili smiruje na silu, samo treba preusmjerit.
Neka nosi granu, loptu drugima, neka trči po livadi pa dođe u trku do vas i drugih ljudi i sjedne, ima mali milijun stvari kako sa energičnim stafićima raditi a da im se ne pokušava ubiti njihova bit, pretjerano smirivati i tražiti od njih nešto što im nije u naravi.
Isto kao što je teško tražiti od, da bubnem sad pasminu, tornjaka, da ne bude čuvar.

Sve ima svoje, drago mi je što većina ljudi zna kako se pasmina veseli i nije im čudno(i kako se igra sa drugim psima, bučno i jače nego neke druge pasmine na livadi), ali mi ujedno nije drago kad netko ne poštuje kad smo u working modu u šetnji, idemo bržim korakom i radimo vježbe, pretežno mentalne, plus radim naravno na fokusiranju na mene tad... kad mi netko iza leđa počne skvičati " jooooj, pa pusti da skače po meni, meni ne smeta"!.
Meni tad smeta i mi odemo dalje, ali bez korekcije mojim psima, jer bi im dala krivu poruku da se ne smiju veseliti ljudima, samo odemo veselo dalje.

Gavun
21.03.2012., 16:03
Ja ga uredno pustam da skace na ove sta histeriziraju od srice :)

afra
21.03.2012., 17:46
Pa i to je ok ako tebi i njima to uopće ne smeta.
Meni kad dođu moji iz obitelji na kavu, cure skaču po njima od veselja, mojima uopće ne smeta i sve pet.
Drugo su nepoznati i oni koji se boje, mislim da bi nekog herc strefio da dopustim da si daju oduška u skakanju, a taj se boji!:D

inna_os
22.03.2012., 09:36
Problem je u ljudima jer ljudi znaju za pit bulove i cim ga vide na ulici '' jaaooo to je onaj opasni pit bul'' - ne nije ni opasan, a nije ni pit bul.
I eto krive slike o tim psima, i kako onda pustiti da na nekog se zaleti, a kamoli skoci ako se taj netko boji.
Pogotovo jer je kod nas sve slobodno i djeca i babice i ostala ekipa dolaze slobodno u dvoriste i kucu nema tu nekakvih najava.
I sad da se moja staffica samo tako zaleti prema nekoj babi pa da umre od srcanog a ne od ne znam cega aloha ej. ili čak da se zaleti na djete pa skoci.
Zato bih ju htjela nauciti razliku skakanja na ljude i na drvo, gumu i ostalo. :)

Felamo
23.03.2012., 15:43
Ej pozz
Imam staffa 8 mjeseci i poceo mi je gad odbijat suhu hranu.
Počeo sam mu prije tjedan davat juneca srca i jezik pa jel moguce da mi frajer ceka samo to?
I vidim da mi je počeo slinit iznad grmica jer se cure tjeraju pa da nije to razlog ali inace je vesel i nikakvih nema problema spava na krevetu razvaljen na leđima i bas ga briga:))).

Gavun
23.03.2012., 15:56
To ti je, gospodin ceka meso :D
Moj ne voli orijen nikako, zadnjih 2 tjedna jede bezvoljno totalno i glrda me ka neprijatelja :cerek:

Kozmična
23.03.2012., 16:04
moja prasica ima 4 godine i 3 mjeseca,i dehidrat bez ičega jede samo u napadima velike gladi,u neko doba noći,kad primjeti da ipak nema šanse da taj dan joj se nešto još umiješa :zubo:

vet.teh
23.03.2012., 16:22
Moja je svezderka.Mislim da je toj kuji samo na pameti hrana.Nadala sam se da ce prestat ta ''opsesija'' ali,ne :kava:
Neki dan kad sam cistila ''nastambu'' misevima usla je u nju (malo je poveca),naravno ja je nisam primjetila jer sam se hrvala sa piljevinom i sijenom http://www.pic4ever.com/images/4u2ap3b.gif,miseve je ignorirala i naravno uvalila se u njihovu hranu (zitarice,datulje,kukuruz i svasta nesto).http://www.pic4ever.com/images/251.gif i pojela sve,da sve.Na srecu joj nista nije bilo
Al voli ona svasta i zdravoga,blitvu,luka (mladi,stari,nije bitno),salatica,mrkva itd.
I onda se opet kod svakog hranjenja doslovno ugusi u hrani ko da ju nitko godinama nije hranio :rolleyes:
Svinjica moja mala.

Pimpinell@
23.03.2012., 16:24
Je pa i moja se uguši i dan danas,hrana je teški fetiš :cerek:

vet.teh
23.03.2012., 16:40
A koliko vidim i Chili je slang ko i Lexy,a obje imaju apetit za duplo.
A sta rec?Prave zemske :raspa:

Kozmična
23.03.2012., 16:49
blago vama,moja je izbirljiva guzica :tuzni:

ni poslastice neće bilo kakve jest :503:

vet.teh
23.03.2012., 16:55
Ja sam u psecim ocima u kvartu poznata kao- Ona teta sa poslasticama :facepalm:
Posto kod moje flexoline jedino hrana pali,uvijek imam bar saku nekakvih poslastica,pa kad dodem na livadu svi se sparkiraju ispred mene,i onda tek nakon koji 20-tak min odustanu jer nista ne dobiju :zubo:

Kozmična
23.03.2012., 17:13
a tek da poneseš goveđu žilu,nema koji ne pada na taj "šarm" :rofl: voljet će te još i više :)

to bi i moju osvojilo :zubo:

Pimpinell@
23.03.2012., 17:32
A koliko vidim i Chili je slang ko i Lexy,a obje imaju apetit za duplo.
A sta rec?Prave zemske :raspa:

Čuj, a čudno je i to da je ovo prva zima otkad gazdarica niej ni grama dobila čak je dva kila skinila..jebate...stvarno ej ono bacanje šiški i potezanje lajne učinkovito ko i teretana :cerek:

SilvrBckGorilla
25.03.2012., 12:13
moj jede samo prokuhano meso, pluća, jetra, srce, grkljane i slično. Kupovnu hranu neće ni pogledat.

srećom, stari ima vikendicu gdje ima dosta ovaca/koza i ostalih živina pa uvijek ima zdrave domaće hrane. Sve koze/ovce koje su viška, ili su stare ili se loše razvijaju, idu u lonac za pse.

Maiya
25.03.2012., 14:37
Moj stafi je isto bio izbirljiv, al on je na sve pazio. :rofl: Zdjelica mu je morala bit tip top čista. Kad se samo sjetim njegovog gadljivog nastupa kad bi mu se puž priljepio za zdjelicu, ili kad bi u blizinu došli mravi. Odmah je bio dramatični pogled u stilu eeesooose bozhe maaaknii tooo, PA JA TU JEDEM :o

Tako mi fali taj pas. :tuzni:

ja u kutu
25.03.2012., 20:11
Moj stafi je isto bio izbirljiv, al on je na sve pazio. :rofl: Zdjelica mu je morala bit tip top čista. Kad se samo sjetim njegovog gadljivog nastupa kad bi mu se puž priljepio za zdjelicu, ili kad bi u blizinu došli mravi. Odmah je bio dramatični pogled u stilu eeesooose bozhe maaaknii tooo, PA JA TU JEDEM :o

Tako mi fali taj pas. :tuzni:

Eh, kako si me u času nasmijala i rastužila :grli:

anti-flag
26.03.2012., 00:04
Kad se već priča o hrani... Koji dehidrat koristite?
Moja ima 5 i pol mjeseci, 15ak kila i hranim ju Allevom + skuham joj neku mesinu, riži, palentu, dobi jogurt i tako...
Razmišljala sam da se prebacim na Brit Care, ali mi je Alleva ipak nešto jeftinija opcija...
I da, moja je isto svežder, sve što nađe vani pokupi, bez obzira na moje konstantno "ne" i "fuj to", neki dan je bio luk na travi, nijedan pas to nije ni pomirisao a ona veselo krenula žderat...
Ima neko kakav efikasan način da rješim problem uzmanja hrane s poda kada nije na povodcu?

lalaa@
29.03.2012., 18:06
ja osobno koristim K9 i to mi je fkt supeč hrana...prije smo kupovali allevu al se moralo svata mjesat jer gospodin nije htjeo sami dehidrat al zato K9 ubija :) a i mala curka jede k9 puppy i fkt smo zadovoljni od dlake do probave..brit care je jela nasa prije K9 i nije bio loš al isto smo morali svašta mješat za prvi dojam..ah ti staffordi.nego gdje si uzela ljepoticu sa slikice...predivna je :cerek:

anti-flag
30.03.2012., 12:33
Ma ovoj mojoj prasici ne treba ništa mješat za primamit, sve će pojest :)
Onda cemo probat k9 čim se skupi nešto više para, više na nju trošim nego na sebe:D
Inače, uzela sam ju u Pazinu

wing
31.03.2012., 13:28
vi koji imate ženke asta-. dajte mi recite sa koliko mjeseci su vam dobile prvo krvarenje. moja ima 8 mj. i veterinar kaže da će najvjerojatnije ostat neplodna...??

vet.teh
31.03.2012., 13:50
Moja ima sad 10 mjeseci pa jos uvijek nije dobila,ali ocekujemo sada svako malo.
A kako je to vet utvrdio da je neplodna?
Radio je neke pretrage ili ?

wing
31.03.2012., 15:10
Moja ima sad 10 mjeseci pa jos uvijek nije dobila,ali ocekujemo sada svako malo.
A kako je to vet utvrdio da je neplodna?
Radio je neke pretrage ili ?

ma neee, veli kao da je već morala dobiti sa 6 mj. postoji manja mogućnost da će dobit, no veli da i možda neće... a pitala sam i na FB, kažu neki da su njihove dobile sa 9 mj. a treba dobiti od 6 do 11 mj. prvo krvarenje...

Pimpinell@
31.03.2012., 16:59
vi koji imate ženke asta-. dajte mi recite sa koliko mjeseci su vam dobile prvo krvarenje. moja ima 8 mj. i veterinar kaže da će najvjerojatnije ostat neplodna...??

koje lupetanje...
sorry

prvo tjeranje može proči i sasvim nezapaženo, bez ikakvih vidljivih tragova i promjena u ponašanju..
moguće da tek na drugom tjeranju primjetiš da se zaista tjera..a zapravo pravila nema.

wing
31.03.2012., 18:43
koje lupetanje...
sorry

prvo tjeranje može proči i sasvim nezapaženo, bez ikakvih vidljivih tragova i promjena u ponašanju..
moguće da tek na drugom tjeranju primjetiš da se zaista tjera..a zapravo pravila nema.

ja neznam više-manje ništa o tjeranju jer ovo je prvi put u životu da kod kuće imam ženku. imam staffa od 2 i pol godine i ona od 8 mj. nije mi trenutno u interesu ih parit zato i pitam. rRekao mi vet. da postoje inekcije kao neka kontracepcija da kad dobi krvarenje on je cijepi i bez brige smo 6 mj.

pikuli
31.03.2012., 20:44
nikako na injekcije. to je ogromna doza hormona dana jednokratno i jako povećava šanse za kasnije hormonalne probleme i piometru. uz to, kuja na tim injekcijama jako privlači mužjake koji je nemilice gnjave. bar je tako jadnoj ovčarki sa naše livade. od desetak kuja, ona je jedina na tim injekcijama, par ih je nesteriliziranih, većina sterilizirana, a svi muški skaču po njoj i rado bi se potukli u njenoj blizini.

vet.teh
01.04.2012., 00:19
Evo jos malo o ataksiji http://astplanet.com/ataksija/

wing
01.04.2012., 10:31
znači ipak bi mi najpametnije od svega bila sterilizacija i to čim prije...

@pikuli - nisi prvi koji mi je rekao da su te inekcije opasne... shvatit ću tvoj odgovor ozbiljno. neću je cijepit!

anti-flag
01.04.2012., 23:34

moja će sad 6 mj, nisam vidjela nikakvo krvarenje još, mada ju u zadnje vrijeme dečki češće njuše, ja se nadam da se ne tjera jer trebamo sterilizaciju obavit, a želim to prije tog krvarenja i prvog tjeranja...

Pimpinell@
01.04.2012., 23:58
nije mi jasno na koji način injekcije dovode do toga da psi češće spopadaju kuje koje su pod tom terapijom..
koliko znam injekcije bi trebale poništit bujanje hormona a ne ga pojačati

kao antibebi kod žena

Kozmična
02.04.2012., 18:22
moja se počela tjerat sa 7 mjeseci,i nakon toga je sirotica dobila lažnu trudnoću,pa smo je zlu ne trebalo ,sterilizirali.

što se tiče hrane,dugo smo bili na brittu,od malena,ali unatrag godinu i pol samo happy dog.

Gavun
02.04.2012., 18:49
nije mi jasno na koji način injekcije dovode do toga da psi češće spopadaju kuje koje su pod tom terapijom..
koliko znam injekcije bi trebale poništit bujanje hormona a ne ga pojačati

kao antibebi kod žena

antibebi ne ponistavaju bujanje hormona nego se kombinacijom hormona scpriecava ovulacija ili primanje ploda nakon zaceca u nekim slucajevima :P

wing
02.04.2012., 20:53
ja se svima zahvaljujem koji su komentirali moj post. odlučila sam se na definitivnu sterilizaciju, i napravit ćemo to još ovaj mjesec.

wing
02.04.2012., 20:55
POMOZITE i proslijedite! Traži se ženka (sterilizirana) američkog stafordskog teriera. Nestala je jućer u centru Zagreba i zadnji put je viđena na Tomislavcu. Crno-bijele boje je i odaziva se na ime Ivy i Gospoja. Nagrada nalazniku!!! kontakt: 095/814 80 42

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564980_3700059066866_1437090339_3527297_1534616114 _n.jpg

proslijeđeno na Fb, nadam se da ne smeta... a još se više nadam da ste je pronašli!!

pikuli
02.04.2012., 20:57
ovulacija se može stopirati na različite načine, tj. različitim omjerima estrogena i gestagena. u biti, ni anti-bejbi za žene ne blokiraju hormone već neke od njih dovode na razinu rane trudnoće (zato ima cura kojima cice narastu, a libido padne, a i onih koje ne osjete promjenu). žene bar uzimaju po pilulu dnevno, a kuji se ubrizga mega doza da drži pola godine. možda ovisi i o tipu injekcije, no jadnu bebu sa naše livade jašu li jašu, a ona nema poriv, tjera ih, neke ugrize do krvi, a oni opet ne odustaju (to prvenstveno stafovi).

typhoid_mary
02.04.2012., 21:00
moja se počela tjerat sa 7 mjeseci,i nakon toga je sirotica dobila lažnu trudnoću,pa smo je zlu ne trebalo ,sterilizirali.

što se tiče hrane,dugo smo bili na brittu,od malena,ali unatrag godinu i pol samo happy dog.

tako je i moja samo je kod nas bio problem sto jedva prestala krvarit da mozemo sredit operaciju, srecom je stalo al je ispalo veci problem, tako da rađe obratit pažnju jako na te stvari.

wing
02.04.2012., 21:07
u zadnjih par dana sam primjetila da je moja malo agresivnija prema mužjaku... dali je samo dominacija u pitanju ili ne, nisam sigurna, njuši je redovno al ne vidim da bih skakao na nju... Držim ih kući max se trudim biti ja alfa.. slušaju oni mene sve, no međusobno, zadnja 2-3 dana i nisu baš prijatelji...

Sssnena
05.04.2012., 15:12
Traži se vlasnik!!! Split - Žutobijela stafordica

Dakle, opet je stafordica u pitanju, ali ovaj put žuto bijela. Naime, jučer je pronađena u Splitu na Bačvicama, odvedena u veterinarsku na Kman i po svemu sudeći sad se već nalazi u AS EKO.
Vrlo razigrana i umiljata, i prava krasotica
https://lh4.googleusercontent.com/-c...%C5%BEenka.JPG

Gavun
05.04.2012., 16:35
slika bas i ne radi

https://lh4.googleusercontent.com/-cfguEApimDE/T31XZ-KrVNI/AAAAAAAACE4/nYn3S8b5pGo/s640/165%20%C5%BEenka.JPG

Sssnena
05.04.2012., 17:16
Gavun hvala!
Uvjereni smo da je nekome pobjegla...
Jedino je čudno da nije čipirana :ne zna:

Maiya
06.04.2012., 17:31
Vlasnici ast peseka, kako vam se sviđaju Stafordski bulterijeri? Znate neke vlasnike? Bila sam u jednoj uzgajivačnici prije par godina i sviđaju mi se, jako. :cerek:
Nema ih kod nas nešto puno, ne viđam ih uopće. :(

Gavun
06.04.2012., 17:38
super super pasi, i karakterom i izgledom.
istina kod nas ih bas i nema puno, al ako starcima odlucin uvalit jednog pasa bice to sbt jer imaju mali stan :D

vet.teh
06.04.2012., 20:47
Jako sam odusevljena sa njima :cerek: preslatki su mi,i u planu mi je nabaviti jednu curicu kroz nekoliko godina.Jedino mi se ne svida sta se kod nas (dobro vecinom u Srbiji) gura vecinom crna ili tigrasta boja.

TurbulentFluid
06.04.2012., 20:49
s
https://lh4.googleusercontent.com/-cfguEApimDE/T31XZ-KrVNI/AAAAAAAACE4/nYn3S8b5pGo/s640/165%20%C5%BEenka.JPG

Prekrašna je :cerek: :cerek: :cerek:

Ako se ne nađe stari vlasnik, kladim se da neće dugo čekati novog! :top:

Samo - cep-cep! :top:

typhoid_mary
07.04.2012., 11:29
Jako sam odusevljena sa njima :cerek: preslatki su mi,i u planu mi je nabaviti jednu curicu kroz nekoliko godina.Jedino mi se ne svida sta se kod nas (dobro vecinom u Srbiji) gura vecinom crna ili tigrasta boja.

sto se tice te pasmine odlucila bi se za sloveniju, poljsku, cesku, italija itd.

ps: a jadna curka , nadam se da ce nas svoju familiju...:(

jos jedan zajeb pasmine ast nazalost zbog te njihove visoke tolerancije na bol covjek nikako da skuzi sta im je i otkrije kao ni copor veterinara. al pas veseo skace ko budala, guza ravno kukovi stoje sve divno krasno, al ipak imas neki crv sumnje.
Da bi nakon slikanja dobili nalaze ovakve, naravno svi u soku i nevjerici. al nije ona prvi slucaj, vele vetovi da toga ima sve vise. a da ljudi ni ne skuze sta im je psima.

http://www.orthovetsupersite.org/files/image/caseofthemonth/april2010/12.jpg

srecom pa smo dosli na vrijeme da se ne napravi veca steta nego sta je, operacija je odlicno prosla, zahvalni smo kirurgu i svima, dobro se oporavlja, oporavljat cemo se iducih 7 mj, al poslije toga nema vise boli i sepuckanja svako malo.

http://img42.imageshack.us/img42/733/95853982.jpg

ps: znam da je puno imat 13 stenaca u leglu, al mislim da bi covjek trebao gledat sta klinci rade,jer ipak eto do čega dođe uslijed hrpe baraba koje trce okolo.

Gavun
07.04.2012., 12:12
ajde nadam se da ce sve bit ok s malenom sad kad je operirana.
cudi me da je mogla hodat uopce

typhoid_mary
07.04.2012., 15:49
mene cudi iskreno sto je ona letila po livadi za ostalima bez ikakvih problema, iako sam ja vikala stalno uspori, skakala ko kengur doslovno ponasanje kao zdravi pas, 2 put smo bile na slikanju cape jer su svi mislili da nesto sa capom nije ok, a kirurg nam je ostao vrlo iznenađen kad je sam vidio da se ona ponasa kao da nista nije, osim reakcija na promjene vremena i tu i tamo šepuckanje lagano. al sad je sve ok i ici ce samo na bolje, al da se to prije moglo obavit, moglo se, da smo znali naravno :rolleyes:

wing
07.04.2012., 16:02
mene cudi iskreno sto je ona letila po livadi za ostalima bez ikakvih problema, iako sam ja vikala stalno uspori, skakala ko kengur doslovno ponasanje kao zdravi pas, 2 put smo bile na slikanju cape jer su svi mislili da nesto sa capom nije ok, a kirurg nam je ostao vrlo iznenađen kad je sam vidio da se ona ponasa kao da nista nije, osim reakcija na promjene vremena i tu i tamo šepuckanje lagano. al sad je sve ok i ici ce samo na bolje, al da se to prije moglo obavit, moglo se, da smo znali naravno :rolleyes:

sva sreća što ste skužili na vrijeme!

Pimpinell@
07.04.2012., 16:53
Vlasnici ast peseka, kako vam se sviđaju Stafordski bulterijeri? Znate neke vlasnike? Bila sam u jednoj uzgajivačnici prije par godina i sviđaju mi se, jako. :cerek:
Nema ih kod nas nešto puno, ne viđam ih uopće. :(

Prijatelj ih uzgaja i upravo je prvo leglo u ST :) samo jedan dečkić ali vrijedan od vrsnih roditelja.
Pregenijalni psi..apsolutno pregenijalni vrtirepci :)
Jedna će biti moja svakako jednog dana

Pimpinell@
07.04.2012., 16:55

Majke ti mile..pa gdje joj je nestala glava kuka ? Zaboga...nevejrojatno

typhoid_mary
07.04.2012., 18:29
postoje dvije strane price ili joj se nije ni spojila ko bebi ili joj je mama dok je bila full bebac znaci sa mj dana slomila nogu, ponekad se pitam jel iz tog legla ima pas koji ju nije maltretiralo :kava:

Pimpinell@
07.04.2012., 21:27
:facepalm: užas...

šta su radili..implantat ili šta ?

typhoid_mary
07.04.2012., 23:17
glava kuka je bila u misicu nutra, tako da je on to sve otvorio dobro ocistio, izvadio, prevuko misic preko toga, namjestio dodao je neki mali dio koji ce spajat glavu i ostatak, al trebalo je brusit jedan dio itd. operacija je trajala 4 sata , al evo treci dan nakon operacije kad ide na wc sa tri noge brza od mene :D stane pa mene ceka. ukratko od toga svega ce se napravit umjetni zglob dio koji je falio, misici ce se normalno povezat i sad ce se pocet jacat i ta noga jednako.

Pimpinell@
08.04.2012., 00:16
svaka čast :top:

mmz<3
08.04.2012., 23:22
slika bas i ne radi

Javljam se za udomljenje!!!!!! :cerek:

Pimpinell@
09.04.2012., 17:44
Javljam se za udomljenje!!!!!! :cerek:

Ali ne ovdje :)

Pas je u šinteraju AS EKO u Šibeniku, trenutno ne znam broj, googlaj.
U radno vrijeme, nzovi i vidi šta je s njom.

mmz<3
09.04.2012., 17:57
Ali ne ovdje :)

Pas je u šinteraju AS EKO u Šibeniku, trenutno ne znam broj, googlaj.
U radno vrijeme, nzovi i vidi šta je s njom.

Ok :mig:
Ocekivala sam tu ovakve neke informacije ,hvala!

romanas
09.04.2012., 18:11

AS EKO
Industrijska zona Podi
Dolačka 2
Šibenik 22000
022 340 372, 022 340 371
as-eko@as-eko.hr
www.as-eko.hr

broj 165...Predivna je!!!Vidila sam i ja da se udomljava...ali uz jednog psa i dva zeca ne mogu...Moji su rekli da više niti mrav kao kućni ljubimac ne dolazi u obzir...puno sriće s udomljavanjem...

wing
16.04.2012., 22:35

uuuuuf čim čujem šinteraj... povrača mi se!
znači mala ima nešto manje od 3 mj. fore da je se udomi ili ide na uspavljivanje? :503: :504:

ajde ljudi!!!!!!! pas nikad nije prestar za udomljavanje, bitno da ste mu dobar gazda!!!!

trythis
08.05.2012., 22:34
Ei ljudi, može mala pomoć. Ovak, naletil sam na ovaj oglas (http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/poklanjamo-psice-stafordice-oglas-5105948), čudno mi je da netko daruje takve peseke :D Nego, htel sam pitat kak se ti peseki ponašaju po kući/stanu, naime moja priča je da imam kuću s velikim dvorištem, idealno za psa, ali tam nitko ne živi, ja živim nekih 10 min dalje u zgradi, relativno malom stanu. Bojim se da mala ne uništi pokućstvo, jer u tom slučaju budemo oboje na ulici, a opet mi je žal ostaviti peseka samog tam u drugoj kući kroz noć. Koje su vaše preporuke, mislim na vas koji imate tu pasminu, dali bi se prilagodil samoći kroz noć i malo kroz dan ili da u tom slučaju uopće ni ne uzimam peseka? I zanima me još dali ima neke ono velike razlike između ženke i mužjaka? Hvala puno! Inače, ta pasmina mi je, ma neznam, nemam riječi da ih opišem...

Pimpinell@
08.05.2012., 22:38
po stanu se ponašaju fantastično, kao i svaki odgojeni pas ili grozno kao i svaki neodgojeni pas..ali da ćeš psiće ovako male strpati u neku kuću a ne biti s njima e to zaboravi...

trythis
08.05.2012., 22:46
Nisam mislil sad kad su tak mali, ali opet treba se ići na posao, znači 8 sati bi svakak trebali biti sami na dan, to mi je problem...

Pimpinell@
08.05.2012., 23:05
to je njima problem, tebe bi samo čekalo očistiti za njima

e pa trebao bi naći nekoga tko ti može u početku uletiti preko radnog vremena dat im jesti i počistiti malo za njima..i poigrati se..ako nemaš, radije se ne upuštaj u uzimaje malog šteneta..

poklanjaju ih i to niej ništa čudno..pitanje je i koliko su miješani i s čime

Pimpinell@
08.05.2012., 23:06
to je njima problem, tebe bi samo čekalo očistiti za njima

e pa trebao bi naći nekoga tko ti može u početku uletiti preko radnog vremena dat im jesti i počistiti malo za njima..i poigrati se..ako nemaš, radije se ne upuštaj u uzimaje malog šteneta..

poklanjaju ih i to niej ništa čudno..pitanje je i koliko su miješani i s čime

trythis
08.05.2012., 23:18
Hvala! mislim da je ipak za sad bolje ne ulazit u tak nešto, bar dok se ne nađe više vremena...

afra
13.05.2012., 10:47
Slučajno sam naišla na Playmakerovu web stranicu, na dijelu "mala škola" bih preporučila baš svima koje zanima više o amstaffu, posebno oni koji imaju puno pitanja prije nabavke, da malo pročitaju.
Slikovni prikazi tri tipa, prednji, zadnji stav, veličina... sve je jako lijepo objašnjeno, svaka čast Rinaldu.
Evo ovaj dio sam samo kvotala o veličini, jer podupirem sto posto ovakvo razmišljanje, a sve ostalo se može vidjeti na linku.

"VELIČINA
"Visina i težina bi trebale biti u srazmjeru.Visinu od otprilike 45,7-48,2 cm u visini ramena za mužjaka i 43,2-45,7 cm za ženku treba smatrati poželjnom."
Pas kojega je ,u ono doba-kada je pisan,standard opisivao, dosezao je otprilike 45,7-48,2 cm i 21,8-27,2 kg,a ženke 43,2-45,7 cm i 19-25 kg težine.Ovo su otprilike proporcije koje treba smatrati poželjnima.uvijek će postojati određene varijacije u veličini i težini.No mnogi današnji psi su uistinu veći nego što je opisano u originalnom standardu.Na žalost ,težina i jačina kostiju su se povečale čak brže i više nego visina što rezultira jedinkama krivog balansa u odnosima težine i visine.Ovo povečanje veličine je ohrabrivano od strane sudaca koji su se u ringu vodili jednadžbom: "Što veče i jače to bolje".To nikako nije dobar način za suđenje ove pasmine.Ukoliko su psi podjednake kvalitete u ostalim segmentima -pas "moderate" veličine treba imati prednost,te bi veličina opisana u standardu trebala biti poštovana.Pas "moderate" veličine predstavlja balans između snage i pokretljivosti.Podizanje težine ovakvog psa smanjuje pokretljivost na štetu balansa."

http://www.playmakers-amstaff.com/

vet.teh
17.05.2012., 13:13
Evo mi narucili knjigu pa bumo vidjeli kaj ima unutra :kokice:

Gavun
17.05.2012., 14:47
Ja san kupija tu knjigu prije nego mravojeda :D
Kad je mater vidila na regalu noge su joj se odsikle od muke, jos dragec ponosno stoji na naslovnici :D

afra
17.05.2012., 16:52
Haha, pa joj, sad je i red da ja idem vidjeti kako naručiti knjigu.
Iako nema puno toga što me može iznenaditi novo kod njih, bit će lijepo imati knjigu o pasmini.

Btw. trebam uslugu, ako mi može netko poslati na pp mail adresu za naručivanje knjige unutar Hrvatske.
Imam mobilni internet pa mi ne otvara link na mail, htjela bih naručiti knjigu putem maila.

Pimpinell@
17.05.2012., 17:03
Gavun, posudiš knjigu ???

bilistaford
17.05.2012., 20:35
kuja je kuja...:)

pas Vam nije socijaliziran samo to i policija je u pravu staf mora kad šeće imati brnjicu i biti na povocu
a ja sam bio jučer kod veterinara i 2 kokera su napali mojeg staforda nije se pomaknuo jer sam mu ja to dao do znanja i ja sam branio njega jer sam ja vođa čopora,a jedino ako si damo truda i odgojimo pravilno naše pse neče biti na "lošem "# glasu ali najadnije kaj ih najviše kompleksaša ima
to ne mislim na Vas

pikuli
17.05.2012., 21:04
bilistaford, ne znam što misliš pod tim citatom, no kuje su zakon. (vlasnici mužjaka, bez uvrede, molim :) )

ako se ne varam, pravi staf sa rodovnicom ne mora imati brnjicu nego samo biti na povodcu. i odgojen, naravno.
onom tko ima stafa bez papira pametno je napraviti ono što je moj poznanik napravio, u knjižici ga registrirati kao mješanca i odvesti u školicu koja daje potvrdu. njegovom je školica koristila, no nije mu sasvim izbila iz glave agresiju koju ima zbog načina na koji su selektirani njegovi predci pa rijetko zalazi u društvo gdje ima mužjaka koje ne poznaje od malena.

što se knjige tiče, vlasnici stafova sa naše livade je hvale kao jednostavnu, objektivnu i istinitu, bez nekih senzacija i pretjerivanja o pasmini.

Pimpinell@
17.05.2012., 23:22
pas Vam nije socijaliziran samo to i policija je u pravu staf mora kad šeće imati brnjicu i biti na povocu
a ja sam bio jučer kod veterinara i 2 kokera su napali mojeg staforda nije se pomaknuo jer sam mu ja to dao do znanja i ja sam branio njega jer sam ja vođa čopora,a jedino ako si damo truda i odgojimo pravilno naše pse neče biti na "lošem "# glasu ali najadnije kaj ih najviše kompleksaša ima
to ne mislim na Vas

kvotaš tekst star 2 godine..

staf s papirima ne mora imati brnjicu ali mješanac u tipu mora ali i jedan i drugi trebaju imati potvrdu da su prošli obuku...
e sad...sve to skupa meni je totalno glupo..ali je tako kako je..

F.C.B.
18.05.2012., 08:22
Zna netko više o ovom slučaju u Petrinji koji se provlači po novinama?
Ovih dana nije lako biti vlasnik staforda. Svi mi tu Petrinju stavljaju pod nos :(

Timbalandica
18.05.2012., 09:31
Evo ja ću se raspitati pa javim ako što saznam :)
Ja sam u Sisku pa imam tu koga pitati

afra
18.05.2012., 09:55
Ako se na lokalnoj razini donese odluka da više pasmina treba imati brnjicu ili oni koji prelaze xx kila, onda moraju.

Što se tiče grada Zagreba, stafordi niti ijedna pasmina nije navedena.
Samo opasni psi trebaju imati brnjicu.
A definicija opasnog psa vrijedi za cijelu RH, to se nije donosilo lokalno, a tamo stoji da pas kontroliranog podrijetla tipa bull treba imati položen test socijalizacije i to je sve.
Definiciju opasnog psa možete i sami potražiti na tom pravilniku, puno puta se ovdje stavljao link.

Tako da zaključim, staff s rodovnicom(i druge bull pasmine s rodovnicom) NE moraju imati brnjicu u Republici Hrvatskoj po pravilniku o opasnim psima, osim ako je na lokalnoj razini netko donio Uredbu ili Odluku da određene skupine pasa moraju.
Za grad Zagreb toga nema, tako da su svi potpuno po zakonu koji šeću pse za koje imaju rodovnicu na povodniku, bez brnjice.

Za druge gradove i općine ne znam, to će reći ljudi koji žive u Splitu, Rijeci, Osijeku itd... ja znam za Zagreb.

F.C.B.
18.05.2012., 10:03
Evo ja ću se raspitati pa javim ako što saznam :)
Ja sam u Sisku pa imam tu koga pitati

Super.
Baš bi volio više znati. Novinama baš ne vjerujem. Neke pišu da je ubio drugog psa, neke da ga je samo ranio. Piše da je napao dijete od 3 godine ali su uspjeli pobjeći u kuću. Nekako mi je čudna priča.

Pimpinell@
18.05.2012., 13:52
Nisam i dalje uspila iz onog usranog pravilnika shvatiti da li psi mješanci u tipu bulla moraju i dalje imati brnjicu ako su prošli testove socijalizacije???
Ili toga uopće i nema...
A nadalje mi iz tog istog pravilnika nije jasna odredba o zabrani darivanje prodaje i tako dalje..

A onda, niej mi jasno ni tko je ni na osnovu čega zaključio da recimo potomak stafa i pudle spada u opasnu pasminu i zašto?

anti-flag
18.05.2012., 15:38
Imam i ja tu knjigu, okej je...
Pa ako je neko oce posudit, u centru sam zagreba, pa nek se javi na pm ;)

Jackie10
18.05.2012., 15:48
Nisam shvatio...o kakvoj je knjizi riječ?

edit: shvatio :)

anti-flag
18.05.2012., 16:05
Nisam shvatio...o kakvoj je knjizi riječ?

edit: shvatio :)

Super :D

Btw, nisam u toku, al sam sad malo guglala to šta se desilo u Petrinji.. i čitam komentare na index.hr, vecernji.hr...
Ja jednostavno ne vjerujem kako ljudi mogu bit tako glupi.
A pas očito nije napao ako su ovi bili u kući. To šta su ljudi puni predrasuda rade glupe stvari.
Da je to bio moj pas, i da mi ga samo tako upuca, pa ja neznam, ja bi njemu istom mjerom.. Nemam riječi.
Pa ovi komentari- uvest porez na opasne pse, zabranit opasne pse.. Ma koji opasni psi??
Samo ljudi su krivi... Opasnog psa držat samo na lajni? Pa naravno da ce onda bit opasan ako ne ispuca energiju trčeći negdje!
Aaaaa još uvijek smo u srednjem vijeku...

Pimpinell@
18.05.2012., 16:13
di su svi ti linkovi na sve te priče...

BUBI69
18.05.2012., 16:25

Ma to je onaj kreten kojem je obitelj pobjegla u kucu i da ih pas nebi ponovno napao (a pobjegli u kucu opet napominjem) otac upucao psa

http://cro.time.mk/read/07f9fed9cb/ede7c82549/index.html

Pimpinell@
18.05.2012., 16:28
ma znam koja je priča, ali sam se nadala nekom dodatku i pojašnjenju jer kažu da je u više novina bilo raznih napisa..

ne znam kako je pas ponovo mogao napasti nekog tko je pobjegao u kuću i kako bi to izveo??
prošao kroz zidove
i ne znam kako se to bježi od psa koji napada a usput ne znam ni kako pas napada a ne ozlijedi..jel onda napao ili se njima samo učinilo da će napast..
po običaju priča ispričana na ovaj način je glupa..

Gavun
18.05.2012., 17:05
moran prestat citat ove komentare na clanak jer cu prije ili posli upast u probleme ozbiljne kad me zivci probiju....

anti-flag
18.05.2012., 18:29

http://www.vecernji.hr/regije/petrinja-staford-usao-dvoriste-napao-trogodisnje-dijete-clanak-410156

http://www.jutarnji.hr/petrinja--hicem-iz-puske-ubio-psa-koji-je-ugrozavao-njegovu-obitelj--policija-prijavila-vlasnika-psa/1028486/

http://www.index.hr/vijesti/clanak/drama-kod-petrinje-staford-napao-zenu-i-dvoje-djece-muskarac-ga-usmrtio-lovackom-puskom/615328.aspx

Ako si na to mislila... Čak ima i onih koji pametno zbore.. Ali su rijetki.. Ali ove ostale treba puškom..:mad:

afra
18.05.2012., 19:13
Ma dajte... čak je i meni nakon toliko godina evo postalo normalno ovakvi komentari.

Pratila sam od početka godine napade pasa, tu i tamo vidjela na netu, i to na ljude.
Bilo ih je, ali naravno - odjeka u medijima nije bilo.

Zašto - jer nije bio staff ili pit u pitanju.

Pa to i jest njihov najveći križ otkad postoje, krivi su preko svake mjere za sve uvijek, ugrizli ili ne, dok drugi napadnu, strpaju dijete u bolnicu i nitko ne traži za te pasmine ikakve zabrane.
To je tako nažalost, u USA je još gore... baš je u svojoj emisiji Tia Torres imala komentare o nepravdama, pa čak i ekstra smireni C.Millan zna umetnuti u emisiju priču o nepravdi prema pasmini - a ako je netko istrenirao pitove to je onda on.

Nepravda, pasmina će biti uvijek više kriva od bilo koje druge da se recimo desi identičan incident, a i za puno manje.
Pit Saab prije više godina istrčao iz dvorišta i OGREBAO djevojčicu jer je potrčao za MAČKOM, pitate se gdje je - uspavan.

To je samo jedna priča, da li bi se bilo koji pas bilo koje pasmine uspavao zbog toga... ja gledala prošlo ljeto napao labrador a dijete potpuno u zavojima, pa rott na plaži, pa njo više puta na raznim mjestima gricnuo... to je tako, nažalost, ali zato smo mi tu koji volimo pasminu koji ćemo uvijek biti na njihovoj strani i štititi ih od raznih kretena i svega ostalog.
Ja više ne dam da se neka nervoza prelije na moje pse, ako mi netko kenja u šetnji nakon nekog incidenta pa uperuje prst u moje pse, ja se nasmijem, mahnem rukom... jer mi psi jako osjete moju negativnu energiju a Suli odmah proradi gastritis od nervoze.
Ma nema više... selo neka priča...

mooschitza
18.05.2012., 21:00
ma znam koja je priča, ali sam se nadala nekom dodatku i pojašnjenju jer kažu da je u više novina bilo raznih napisa..

ne znam kako je pas ponovo mogao napasti nekog tko je pobjegao u kuću i kako bi to izveo??
prošao kroz zidove
i ne znam kako se to bježi od psa koji napada a usput ne znam ni kako pas napada a ne ozlijedi..jel onda napao ili se njima samo učinilo da će napast..
po običaju priča ispričana na ovaj način je glupa..

Nitko osim te obitelji ne zna što i kako se točno dogodilo.
Ono što bi mogli uzeti kao činjenice koje se preklapaju svugdje - pas samošetač je ušao u tuđe dvorište i ozlijedio ili ubio psa ljudi čije je dvorište nakon čega je vlasnik psa koji je ozlijeđen/ubijen ubio psa koji ga je napao.
Možda na ovaj forum dolaze samo MahatmaGandhisandDalajLamaswannabe pa sam ja neki opasan i histeričan izrod, možda bi me trebalo institucionalizirat, ali mislim da je realno moguće da bi postupila isto tako. Da, znam da pas nije kriv nego kretenčina koja ga je pustila da švrlja bez nadzora. U momentu u kojem bi branila svog psa, prvo bi ga branila kako god znam i što god bi mi institnkti nalagali, a onda bi postavljala pitanja.

Prije nepuna 2 mjeseca naša mješanka od 20kg bila je u šetnji sa mojim ocem, uredno na lajni. 300tinjak metara od kuća hodali su makadamom kad se prema njima zaletila samošetajuća tornjakuša i bez ijednog grrrr, keženja zubi ili zastajkivanja, napala našeg psa. Ugrize za koje je trebalo sat vremena saniranja rana, šivanje i ostalo što ide uz to, vjerujem svi smatraju napadom. To joj nije prvi napad, za jedan znamo da je završio sa smrtnom posljedicom po drugog psa:( Nakon što nije puštala ni nakon što ju je otac više puta lupao nogom u glavu, uspio je našu pustit s lajne i ovoj istu tu lajnu omotat oko vrata i krenuo ju daviti. Kada je vidio da je naša uspjela zamaknut prema kući, tornjakušu je pustio. Ta kuja nije krenula na oca, niti je krenula za našim psom, ostala je samo stajati dok je on žurio prema kući. Ono što želim naglasiti je da moj otac nikada nije ni na koga podigao ruku, u svojih 35 godina na prste ruke bih mogla nabrojati slučajeve u kojima je uopće podigao glas. Nije znao koja je to pasmina bila, svejedno mu je bilo je li u pitanju tornjak, staff ili pudlica na steroidima, našem psu je život bio ozbiljno ugrožen. Prva reakcija, kada je vidio da je naša na sigurnom, mu je bila pustiti tog psa i juriti s našom veterinaru, kasnije, hladne glave ponavlja da mu je žao što ju je prestao daviti i pustio. Da nije zakleti protivnik oružja i da je oružje imao kod sebe, ubio bi ju ne trepnuvši. I meni je, a oboje znamo da nije taj pas kriv nego vlasnik. Možda oni koji a priori osuđuju lika što je ubio psa koji je napao, pripadaju bićima više svijesti, ali svaki put kad pogledamo ožiljke oko kojih je dlaka tek počela rasti, kada nam se pas strese svaki put kad se približimo rukom ožiljcima, kada se sjetimo da smo ju morali nositi da obavi nuždu jer nije mogla hodati, kada se prepadne svakog psa većeg od sebe, a na bilo kojeg tornjaka ili sličnog mu psa koji joj nije došao ni na 50m dobije pravi napad panike i kada se bavimo sa rješavanjem straha od drugih pasa umjesto nečim drugim, da, poželim i da su i taj idiot i pas mrtvi. Tako da mogu razumjeti čin. A nitko nije imao ni subjektivan dojam (ok, dojam ni ne može biti drugačiji nego subjektivan) da je ljudski dio obitelji ugrožen.

Poanta traktata:rolleyes::D:
Nitko od nas nije bio u cipelama tog lika, ne bi bilo pametno stavljati pare na vlastitu reakciju u situaciji u kojoj se osjećamo mi ili smatramo nekog našeg ugroženim. Nemam predrasude prema pasmini, psu mi je u školici najdraži pas za igru bila staffica, ali nisam osoba sa živcima i željom za višegodišnjom borbom sa predrasudama pa je i to jedan od razloga iz kojeg sumnjam da bih se odlučila imati stafforda.

afra
18.05.2012., 21:30
Da, ali vidiš, upravo ono o čemu sam pisala.
Tornjakuša jest napala, jest ozljedila tvog psa i još si sama napisala da znate da je i ubila već jednog psa.
A moje pitanje - da li je to bilo u novinama?
Ne, nije, jer nije u pitanju bio staff ili pit.

To su te nepravde, gledajući, jer ništa manje nije mrtav pas kojeg je ubila tornjakuša niti onaj maltezer od prošle godine kojeg je ubio pit.
Ali oko čega je bila neviđena pompa a što uopće nije niti došlo u novine... plus, što za tornjake unatoč recimo ovakvim događajima, gotovo nitko kod nas ne traži da ih se prozove potencijalno opasnima, ili u krajnju ruku, da moraju imati test socijalizacije položen.

Dala si mi baš materijal da u neku ruku na živom primjeru dokažem ono o čemu pričam već dugo... to su te razlike.

A oko ubijanja, i dalje se ne slažem.
Nisam više biće, dapače dosta zbrčkano biće puno fobija, moje pse jesu napadali drugi, imala sam i napadaje panike zbog toga u prošlosti, ali mi nije prva misao bila da ubijem tog drugog psa.
Neovisno da li ja imam staforde, ipak je svaka samo oko 20 kila i šećem ih odvojeno, nisu neuništive, postoji puno većih i jačih pasmina s jačim zagrizom.
Ali eto, samo kažem, to je tvoje mišljenje i tvog oca, vi na to imate pravo, stvarno ne želim napadati da ne bi tako zvučalo.
Samo kažem da ja nisam za ubijanje drugog psa, i mene su ugrizli dok sam bila dijete, pa nisam zamrzila pse... jednostavno mislim da nisu zaslužili pa makar bili ne znam kako agresivni i bilo koje pasmine.

mooschitza
18.05.2012., 22:17
A moje pitanje - da li je to bilo u novinama?
Ne, nije, jer nije u pitanju bio staff ili pit.

U krivu si. Nije razlog nepojavljivanja u novinama jer nije bio staff ili pit. Razlog je - na kraju nije dignuta prijava i nismo tražili da dođe u novine. Da je bila identična situacija i sa druge strane umjesto tornjaka pit ili staf, isto bi postupili. Da se nakon svega okrenula na oca, što je bila puka sreća i neočekivano da nakon svega nije, da, slučaj bi vjerojatno završio u novinama.

Moj pas se nije mogao ni braniti ni obraniti. Život joj je bio najozbiljnije ugrožen. Ako je jedina meni vidljiva opcija ta da ubijem drugog psa, ubit ću ga. I ne, neću trepnuti. Što god zbog toga bila. I zaboli me uvo koja je pasmina s druge strane. Tako da po mojoj logici stvari lik koji je ubio psa nije kretenčina jer je u vlastitom dvorištu ubio psa bez nadzora koji je napao njegovog psa (i napao ili on misli da mu je napao obitelj), nego zbog toga što svog psa drži na lancu (naravno, ako je točno ono što je pisalo u nekom od članaka).

Pimpinell@
18.05.2012., 22:25
Smatram da moraš biti poprilično puknuta osoba da

1.držiš napunjenu pušku i mirno naciljaš na psa koji napada tvoga sasvim siguran da ćeš pogoditi pravog a ne krivog psa
2.držati praznu rastavljenu pušku sastavit je i napunit pa isto tako pucati u psa koji napada tvog psa
3.pucati u psa koji je najvjerojatnije već pustio tvog psa i odmakao se ., jer nekako mi je točka 1 i 2 nevjerojatna osim ako nisi jebeni tekstaški rendžer ili doc holiday

nema opravdanja za vlasničkog psa koji šeta okolo sam...NEMA..ne opravdavam i nikad neću ali još manje opravdanja ima za ovakav čin koji je ovdje ispričan a kladim se u šta hoćeš da je priča ciljano i planski složena tako da ovaj koji je pucao bude u PRAVU.

nadalje..naprosto ne mogu zamislit psa koji NAPADA a ne ozljedi i daje vremena d advoje djece skupa s roditeljima pobjegnu u kuću a još manje mogu zamisliti STRAH da ne napadne ponovo a u KUĆI SU..

e sad...da mog psa ide rastgati ili napasti pas jednak njoj ili njemu, nisam sigurna da bih izreagirala..da mi psa napadne pas veći od mog vejrojatno bih izreagirala, ali sve i da ima pištolj ne vjerujem da bi ga olako uzela i upucala psa..a da odem u kuću hladnokrvno..napunim pušku i naciljam e to je malo too much

mooschitza
18.05.2012., 23:06
Prije svega sam napisala ovo:

Nitko osim te obitelji ne zna što i kako se točno dogodilo.

Novinari znaju napisati doslovno SVAŠTA. Svojevremeno sam dala intervju objavljen na duplerici jednog od 2 najjača dnevna lista. U tekstu članka koji je bio o djeci koju mi tada nismo imali napisali su da imamo sina od 8 mjeseci. Suprugovoj baki od skoro 90 godina smo jedva objasnili da mi stvarno nemamo dijete, da ga ne skrivamo od nje i neka prestane plakat jer je to jednostavno pogrešno napisano:rofl: al moš ga frigat, pisalo je u novinama:D mislim da smo joj još uvijek malo sumnjivi:rofl:

Jasno je meni da se vlasnici staffova ili pitova postavljaju na zadnje noge čim se objavi nešto negativno o pasmini, tim više što činjenica jest da znaju i kad druga pasmina napadne, staviti fotku staffa ili pita i da se morate boriti sa brdom predrasuda, da vas sve to užasno frustrira i smeta, ali isključivost u bilo kojem smjeru jednostavno nije dobra. Ne znam, ja prva stvar koju sam se zapitala kad sam pročitala taj članak je bilo - ajme, što je bilo s jadnim napadnutim psom..Al to je valjda od one da se svatko češe tamo gdje ga svrbi:D

Pimpinell@
18.05.2012., 23:53
Ma niej ti to postavljanje na zadnje noge, mene a vjerujem i druge jednostavno rastužuje da je jedna zapravo tako divna i odana ljudima pasmina tako jebeno stigmatizirana SA i bez pravog razloga..moćni su, jaki su..čvrsti su..a tako su zapravo nježni i druželjubivi a tek koliko su željni djece i druženja s njima je posebna priča...

Nepravedno su prozivani i nepravedno osuđivani i kad treba i kad ne ttreba.

I mene jako zanima što je sa psom završilo, teoretski ne bi ga trebalčo biti..a ako je živ, onda je napad bio čista pizdarija..jebga..nepotzrebna ali pizdarija

mooschitza
19.05.2012., 00:38
Ma niej ti to postavljanje na zadnje noge, mene a vjerujem i druge jednostavno rastužuje da je jedna zapravo tako divna i odana ljudima pasmina tako jebeno stigmatizirana SA i bez pravog razloga..moćni su, jaki su..čvrsti su..a tako su zapravo nježni i druželjubivi a tek koliko su željni djece i druženja s njima je posebna priča...

Nepravedno su prozivani i nepravedno osuđivani i kad treba i kad ne ttreba.

Znam. Uvijek je krvavo mijenjati općeprihvaćene stavove. Pomaka ima i bude, samo sporo. Ali treba gledati pozitivno - više bar ne potkure vatricu pod tobom:zubo:

I mene jako zanima što je sa psom završilo, teoretski ne bi ga trebalčo biti..a ako je živ, onda je napad bio čista pizdarija..jebga..nepotzrebna ali pizdarija

Kako znaš da je napad bio čista pizdarija, ako je pas živ? Moj je živ, a napad fakat nije bio pizdarija. Zažalim što mi ni na kraj pameti nije bilo fotkati ozljede nakon napada koji je bio prekinut, prije nego ju je vet stvarno vrhunski pokrpao, a mi izvodili bakarače kako bi se što prije oporavila..

Pimpinell@
19.05.2012., 00:57
Kako znaš da je napad bio čista pizdarija, ako je pas živ? Moj je živ, a napad fakat nije bio pizdarija. Zažalim što mi ni na kraj pameti nije bilo fotkati ozljede nakon napada koji je bio prekinut, prije nego ju je vet stvarno vrhunski pokrpao, a mi izvodili bakarače kako bi se što prije oporavila..

Zato jer znam što staf radi kad uhvati..kad zaista uhvati

afra
19.05.2012., 08:58
Ma, nisi me skužila.
Da i jeste prijavili, to je i dalje tornjak, naša pasmina, bila bi možda vijest negdje na netu napao pas psa, podnesena prekršajna prijava protiv vlasnika.
Ne bi bilo pompe kao oko ovih pasmina.

A za reakciju ako ti psa napadne drugi pas, evo konkretan savjet, uzmi si pepper spray i imaj u džepu, u krajnju ruku možeš pošpricati napadača.
Znam neke koji su i nogom odgurnuli psa kad je baš došlo do napada, neki su doslovno išli primiti tuđeg psa i rukama ga maknuli od svog...

Nariel
19.05.2012., 17:28
Pozdrav svima!

Admin neka slobodno premjesti ovo pitanje gdje mu je mjesto jer ja nisam znala gdje da svrstam, a prilično mi je hitno. :ne zna:

Dakle, moja djevojka i ja smo nakon neuspješnog udomljavanja amstaffa (netko nas je preduhitrio, a oglas nije stajao ni 12 sati :(), odlučile kupiti jednog mališana iz drugog legla (dakle, od druge osobe).
Vlasnik tih pasa se slaže i mi bismo ga kroz tjedan-dva došle pogledati. Inače, otac je nagrađivan na izložbama (nama to nije bitno, ali eto, tako se dogodilo), psići divno izgledaju, stari su dva mjeseca, no nećemo ga moći uzeti prije 7. mj. jer još uvijek tražimo stan koji bi odgovarao i nama i njemu. Inače, gospodin nema ništa protiv toga da psić bude kod njega dok mi ne riješimo situaciju i veliko mu hvala na tome.

E, sada dolazi naša najveća briga...

Kako se psić nalazi u Splitu, a mi smo u Zagrebu, na koji način je najbolje prevesti maloga amstaffa? Naime, nisam sigurna hoćemo li moći izvesti tako da obje (ili barem jedna od nas) odemo po to štene kad dođe vrijeme, pa me zanimaju opcije ''dostave'' (ne znam kako bih se drugačije izrazila, ako mi taj gospodin nekim prijevoznim sredstvom pošalje psića u Zagreb)...

Nadalje, mi nemamo auto, avion nam je prilično skup (ja studiram, ona je zaposlena, ali ipak ne zarađuje dovoljno za takve ''pothvate''), putovanja vlakom su, koliko sam čitala po podforumima, najčešće vrlo neugodna iskustva (kondukter, drugi ljudi, obavljanje nužde tako malog psa, itd.), a autobus mi se čini nekako okrutnim. :(

Dakle, ima li netko nekakvu ideju? Taksi ne dolazi u obzir jer ni za avion nemamo, a kamo li za toliko skup prijevoz budućeg nam člana obitelji...

I još nešto - kod prijevoza tako malenoga psa, što nam je sve potrebno (u slučaju da ona&ja idemo s njime iz ST u ZG) nositi sa sobom? Mislim, kakve dokumente? I kakav transporter je najbolji za tu pasminu? Ne znam koliko dobro i dugo taj psić može izdržati putovanje, stoga bismo voljele avionom ga prenijeti jer je najkraće i najpovoljnije za štene, ali eto.. Zasad znamo samo to da su svi štenci očišćeni od parazita; još moram popričati s gospodinom prije nego li dođemo u posjet.

Evo, hvala na čitanju i unaprijed hvala svima koji žele dati neki savjet jer doista želimo da taj mališan čim prije postane dijelom naše male obitelji. :)

Pimpinell@
19.05.2012., 20:03
Hm..iz Splita sam i pratim pasminu i bas me zanima tko ima uzgoj u Splitu? S papirima naravno. Inace stene bez ikakvih problema prevezes osobno u busu..bilo u krilu ili u transporteru. Kartu ne placas.

anti-flag
20.05.2012., 13:50
Mozes i u vlak. Ja sam sa svojom išla par puta vlakom, dok su manji od 30cm niko ti nemože niš, ako su veći, plaćaš pola karte, ali možeš se pravit glup pa ni to ne trebaš platit;)
Fora je u tome, da sa psom kao smiješ samo u putnički, a u brzi ne, ali ja sam išla svaki put u brzi. Nekad ti na blagajni, ako si sa psom, znaju reć da ne smiješ sa njim u brzi, ili da pitaš konduktera pa ako ti on dopusti da možeš. Onda ti je najlakša stvar pojavit se na blagajni bez psa i opet se pravit glup :D
I da, konduktera ima svakakvih, netko će ti se lijepo na smijat, netko će te gledat prijekornim pogledom, al jbg...
Trebao bi imat brnjicu (ja sam ju uvijek imala u torbi da baš neko zagnjavi da ju moram stavit) i onu pseću putovnicu, di ti piše da je cjepljen i to...
To su moja iskustva šta se tiče vlaka, ostalo nisam probavala...
Možda će ti još jedino bit problem, ako se štene ne nauči još da ne smije pišat na takvim mjestima, postoji mogućnost da se popiša...
ali ako vlak negdje malo duže stoji, izađeš van da obavi i problem rješen :)
Sjećam se kad smo mi išli jednom ri-zg, zadnjih pol sata ju nisam smjela na pod spustit, jer bi se desila lokva, pa čim smo izašli iz vlaka, obavila je odmah na betonu tamo na peronima jer joj je stvarno bilo hitno, a inače uvijek na travu...
A ostale opcije, imaš grupe na fb tražim prijevoz, pa nađeš nekog da ide relacijom koja ti treba, pitaš dal može i pas, ako pristane, super stvar, troškovi su ti minimalni, pogotovo ako se popuni auto...
I da, nemoj nikako zaboravit zdjelicu i vodu.

Nariel
20.05.2012., 22:46
Mozes i u vlak. Ja sam sa svojom išla par puta vlakom, dok su manji od 30cm niko ti nemože niš, ako su veći, plaćaš pola karte, ali možeš se pravit glup pa ni to ne trebaš platit;)
Fora je u tome, da sa psom kao smiješ samo u putnički, a u brzi ne, ali ja sam išla svaki put u brzi. Nekad ti na blagajni, ako si sa psom, znaju reć da ne smiješ sa njim u brzi, ili da pitaš konduktera pa ako ti on dopusti da možeš. Onda ti je najlakša stvar pojavit se na blagajni bez psa i opet se pravit glup :D
I da, konduktera ima svakakvih, netko će ti se lijepo na smijat, netko će te gledat prijekornim pogledom, al jbg...
Trebao bi imat brnjicu (ja sam ju uvijek imala u torbi da baš neko zagnjavi da ju moram stavit) i onu pseću putovnicu, di ti piše da je cjepljen i to...
To su moja iskustva šta se tiče vlaka, ostalo nisam probavala...
Možda će ti još jedino bit problem, ako se štene ne nauči još da ne smije pišat na takvim mjestima, postoji mogućnost da se popiša...
ali ako vlak negdje malo duže stoji, izađeš van da obavi i problem rješen :)
Sjećam se kad smo mi išli jednom ri-zg, zadnjih pol sata ju nisam smjela na pod spustit, jer bi se desila lokva, pa čim smo izašli iz vlaka, obavila je odmah na betonu tamo na peronima jer joj je stvarno bilo hitno, a inače uvijek na travu...
A ostale opcije, imaš grupe na fb tražim prijevoz, pa nađeš nekog da ide relacijom koja ti treba, pitaš dal može i pas, ako pristane, super stvar, troškovi su ti minimalni, pogotovo ako se popuni auto...
I da, nemoj nikako zaboravit zdjelicu i vodu.

Hvala na odgovoru, još se moram sa gospodinom dogovorit kako ćemo to izvesti kada dođe vrijeme, ali svejedno volim znati što više opcija unaprijed. :)

Usputno, nemamo FB ni draga ni ja, tako da je to isključeno, a i nismo baš povjerljive prema ljudima...

U svakom slučaju, hvala, javim ishod. :)

Nariel
24.05.2012., 21:50
Moram se pohvaliti - uspješno sam riješila dilemu oko prijevoza!

Dakle, službeno je: autobusna kompanija Promet Makarska d.o.o. dopušta prijevoz naših ljubimaca! :cerek:

Ne znam, doduše, kako stoje sa većim psima (pošto ja idem po štene, samo sam za njega i pitala), ali štenci su definitivno dopušteni, i to u busu, pored vlasnika (u transporteru)! Ne moram čak ni kartu platiti za njega. :D
Jedan gospodin mi je lijepo odgovorio preko maila da slobodno mogu prevesti psića iz ST u ZG, čak mi je i broj perona rekao i dao mi kontakt broj ako bude kakvih problema! Stvarno, svaka mu čast na profesionalnosti, takvi su doista rijetki. :top:

Baš sam sretna, draga i ja jedva čekamo novog člana naše male obitelji! :)

Lijep pozdrav svim ljubiteljima pasmine s najljepšim osmijehom na svijetu! :cerek:

P.S. Ako je ovo bilo off topic - žao mi je, ali morala sam se pohvaliti, kad sam se već raspitivala na ovoj temi, onda ovdje i završavam. :)

Pimpinell@
25.05.2012., 00:33
SVI autoprijevoznici dopuštaju prijevoz psa u krilu, to smo ti već rekli ako se ne varam.

Nariel
25.05.2012., 07:49
SVI autoprijevoznici dopuštaju prijevoz psa u krilu, to smo ti već rekli ako se ne varam.

Sorry, faco. I ne moraš govoriti u ime ostalih ljudi, neka oni govore za sebe.

Usputno, ja sam onu kompaniju kontaktirala radi svoje sigurnosti (da me netko ne zezne kad ne treba jer sam čitala svakakva iskustva sa različitim autobusnim kompanijama), pa zašto ne bih i sa drugima podijelila ono što je meni rečeno?
Ne moraš biti svakom loncu poklopac, ja sam samo imala namjeru pomoći drugima vlastitim iskustvom.

Očito se ni dobre namjere više ne cijene. :rolleyes:

EOD. Pozdrav.

Pimpinell@
25.05.2012., 13:20
Da si se zaista imala namjeru potrudit onda bi upotrijebila forumsku trazilicu i nasla temu o prijevozu pasa u vlaku, busu i slicno.

Postedila bi se vremena i truda za zivkanje i mailanje i na koncu pisala na adekvatnoj temi a ne na pasminskoj. Bye.

kikica-sb
15.06.2012., 11:46
sve je bilo oke do nedavno...sjedila je vani sa mojima sve je super bilo dok nije pocela grmljavina nije se tolko strašila.. odjednom kad je grom udario nedaleko od nase kuce ona je lezala na travi i kako je udario tako je utrkala u kuču i počela se trest :( bilo bi to dobro da se boji samo grmljavine...juce kad je igrala hrvatska neka se budala nasla i dreknila ona je bila ispod stola i samo se pocela trest...mislim da je to vec postao strah od buke XDDD zastoo to

afra
15.06.2012., 13:48
Znam puno staforda i pitova koji se boje grmljavine i pucanja, ne znam da li ima nešto sa pasminskom vezom ili je to slučajnost.
Ali eto, puno manje znam lovačkih pasa, ovčarskih pasmina i rotova koji se boje od stafova, barem je moje iskustvo takvo.

I mi imamo dvije stafordice i dvije koje nisu, samo se stafordice boje a druge dvije ne.

anti-flag
16.06.2012., 15:26
Od frenda mješanka se boji petarda i grmljavina... Moja staffica ne reagira na to.. Od nekog sam čula da ih možeš naučit da se ne boje, pa probaj si malo izguglat i poradit na tome prije nego postan veći problem, vjerojatno je i Cesar imao koju emisiju o tome pa potraži :)

I da... Jel vam jedu psi po ovim vrućinama?
Moja je prije odmah sve slistila, sad joj jutarnji obrok stoji do večere, i nece ni onda, pa joj pomješam neš primamljivo pa pojede jedva... Ako je dehidrat u pitanju (bilo namočen, bilo nenamočen).. Ako joj jogurt dam, onda pojede odmah..
I jesu vam "krepani"? Mi dođemo iz šetnje, nije bitno dal je bila kratka ili duga, tek uđemo u hodnik od zgrade i ova već leži na podu :D
I nekako mi je mirna sad... Pa me zanima dal i vaši tako, jer mi je prečudno, jer je ona hiperaktiva na kvadrat inače, pa da se ne zabrinjavam bzvz:)

Gavun
16.06.2012., 20:41
Moj po cile dane lezi i puse s pogledom mladog jednoroga kojem je mamu pojeo zmaj

vet.teh
16.06.2012., 20:48
Ma moja je ista kao i uvijek.Juri tamo vamo,zdere svakom prilikom koja joj se pruzi :rolleyes: cak se i udebljala 5 kg od zime :facepalm:

Sibensko dite
21.06.2012., 10:44
Molim vas ako ste imali ili imate slican problem da mi javite kako izlazite na kraj s tim.
Moj Zeus agresivno laje na sve pse,nije bitno male ili velike koji se približu šumarku po kojem ga secem. Sad susjedi prigovaraju da imam krvolocnog psa pa s tim dolaze i problemi. Kad nije na svom teritoriju on se savim normalno ponasa...
Sta da radim :ne zna:

afra
21.06.2012., 11:25
Premalo informacija.
Kakav je inače sa psima, koliko je star, da li laje samo tamo ili svaki puta kad vidi psa.
Da li je uopće agresivan lavež ili nervozan, jer većinom kad pas hoće napasti to napravi u tišini i u sekundi.
Znam kakva je moja kad ugleda mačke.
Tu nema lajanja, trganja, ičega, samo fokus, suženo polje na mačku i tiho gledanje, to je pred napad stanje, samo ja ne dopuštam naravno da se ide na mačke.

Pa da li vam je pas išao na treninge, kakav je inače... tu ima hrpa stvari, ovako se ne može ništa(pametno)reći.

Sibensko dite
21.06.2012., 11:34
Sad sam i ja vidila da sam toliko šturo napisala.
Zeus ima 9 miseci,nikad nije treniran,osim sto ga ja ucim pravilima ponasanja i izuzetno dobro slusa. Inace ne laje na pse samo kad smo na tom mjestu. Ne voli se u kvartu druziti niti s jednim psom osim sa svojim najboljim prijateljem mjesancem. Kad smo bilo gdje drugdje on se ponasa sasvim drugacije,ne laje i potpuno je drugi pas. Igra se i njuska sve ostale pse. Takoder zivi u kuci s mackom pa su mu i one najbolji prijatelji. Mislim da je po mojoj procjeni vise jedan nervozan lavez s dozom lagane agresivnosti. Ma ja sa njim nemam nikakvim problema osim tog,mozda cak ni to nebi bio neki veliki problem jer ga ja vodim na uzici po kvartu ali naravno susjedi kad vide da ova pasmina laje misle da ce ih u skundi rastrgati.:504:

afra
21.06.2012., 11:42
Ma da, još je jako mlad i ulazi u onaj kritični period puberteta kad se psi mijenjaju.

Probaj to srezati sad kad je najbolje vrijeme jer je još jako,jako mlad.
Korigiraj kad se tako počne ponašati, pokušaj smireno ali uporno uvijek reagirati na vrijeme.

Kad vidiš govor tijela unaprijed da se počne zainteresirati i fokusirati možda na te pse, promijeni stav tijela, digne uši... to ti je trenutak da ga iz toga izvadiš odmah.
Nemoj čekati da sve te znakove pokaže i već počne lajati.
Samo ga izvuci iz stanja na vrijeme čim promijeni govor tijela, ili ga dotakneš pa preusmjeriš na sebe, ili kreneš u drugom smjeru pa on tebe prati - super vježba da gleda gdje ideš i fokusira se na tebe a ne druge pse koji ga čine nervoznim.
I sve to skupa sa puno finih poslastica koje inače voli, nebitno, keksi, hrenovka, sir...

Samo ti moram reći da će ti kod staffa trebati za to malo više živaca, puno strpljenja i mirnoće.

Sibensko dite
21.06.2012., 11:47
Hvala lijepa na odgovoru puno mi je pomogao,
jer sam se vec pocela bojati da cu ga morati pokloniti nekom a to NIKAKO nebi htjela :503:

Tillea
23.06.2012., 19:14
Moja Tila je luda za mačkama, ali nebi ih rastrgala jer smo imali mačku a i nedvano sam ju pustila da ponjuši jednu mačku koja voli pse. Obožava ih, i rado bi se igrala s njima. Ali stvar je u reakciji kad ih vidi, poludi počne doslovno plakati i cviliti za njima, poteže kao luda jedva ju zadržim. Čudno :ne zna:

anti-flag
24.06.2012., 08:54
Moja Tila je luda za mačkama, ali nebi ih rastrgala jer smo imali mačku a i nedvano sam ju pustila da ponjuši jednu mačku koja voli pse. Obožava ih, i rado bi se igrala s njima. Ali stvar je u reakciji kad ih vidi, poludi počne doslovno plakati i cviliti za njima, poteže kao luda jedva ju zadržim. Čudno :ne zna:

Eee tako i moja, ali mi doma imamo mačku, pa se naše mačke boji jer ju mačka napada ako joj se približi :D
Onda smo našle mačića, to joj je bilo ful zanimljivo, pošnjušila ga, lizala, bila bi se igrala ali je mače bilo premalo za nju, a vani kad ih vidi, baš to, cvili, poteže, a kad je odvezana pojuri za njima ali mislim da ih nebi napala, nego joj je samo zanimljivo :D

Tillea
25.06.2012., 02:54
Ona je jednom pojurila za mačkom, a mačka ju nije bila primjetila. Kad je moja došla do nje, mačka se nakostriješila a moja je samo gledala u čudu :)

Znaći ima ih još takvih :D

kranjcar19
22.07.2012., 17:47
Brat je kupio staforda, danas je napunio 4 mj. jako je dobar i sladak.
Pitanje: ogrlica mu je od one trake (kao i povodac), mislim da je od neke sintetike, javlja mu se crvenilo na vratu s donje strane, zanima me dali je netko od vas imao slicna iskustva i dali bi mu mozda trebao staviti lanac ili nesto slicno? Hvala

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4249746609993&set=a.3449634967702.2159956.1475570074&type=1&theater

Pimpinell@
22.07.2012., 18:45
Molim vas ako ste imali ili imate slican problem da mi javite kako izlazite na kraj s tim.
Moj Zeus agresivno laje na sve pse,nije bitno male ili velike koji se približu šumarku po kojem ga secem. Sad susjedi prigovaraju da imam krvolocnog psa pa s tim dolaze i problemi. Kad nije na svom teritoriju on se savim normalno ponasa...
Sta da radim :ne zna:

e pa morat ćeš se malo više potrudit oko odgoja a i svakako upisat školicu
a i obavezna ti je

Gavun
22.07.2012., 18:59
Zasto bi mu bila obavezna? Odakle sad to vadis, a nema veze s istinom :)

afra
22.07.2012., 21:03
Brat je kupio staforda, danas je napunio 4 mj. jako je dobar i sladak.
Pitanje: ogrlica mu je od one trake (kao i povodac), mislim da je od neke sintetike, javlja mu se crvenilo na vratu s donje strane, zanima me dali je netko od vas imao slicna iskustva i dali bi mu mozda trebao staviti lanac ili nesto slicno? Hvala

Ne mora metalnu ogrlicu, može probati uzeti ogrlicu od fine prave kože.
Moja bijela stafordica je bila isto alergična na neke sintetike, smetalo ju je i imala je crvenilo, otkad sam promijenila na kožne ogrlice, nema tih problema.

Pimpinell@
22.07.2012., 22:01
Zasto bi mu bila obavezna? Odakle sad to vadis, a nema veze s istinom :)

Dobro ne mora, ali bi bilo PAMETNO i korisno.
:cerek:

Gavun
22.07.2012., 22:19
To da :P

kranjcar19
22.07.2012., 22:40
Ne mora metalnu ogrlicu, može probati uzeti ogrlicu od fine prave kože.
Moja bijela stafordica je bila isto alergična na neke sintetike, smetalo ju je i imala je crvenilo, otkad sam promijenila na kožne ogrlice, nema tih problema.

e hvala ti. inace pas je savrsen, u pocetku je bio prava mala ljencina, nije mu se dalo iz kuce izlazit, sad je puno aktivniji, oduvik su mi to prelipi psi i niko sritniji od mene sta ga je brat kupi. ima presladak pogled, tvrdoglav je ali to i je zabavno :D

OneOfTheHidden
23.07.2012., 09:55
Počasti nas sa kojom sličicom ljepotana - http://www.forum.hr/showthread.php?t=514539 :)

kranjcar19
23.07.2012., 13:58
evo stavi san par slicica

kranjcar19
23.07.2012., 20:08
e da vas pitam, smije li se i koliko pas od 4mj kupati u moru? cuo sam da smije samo ga posli treba vodom oprat. ovaj nas do pred neki dan nije bi bas odusevljen morem, samo bi sapice umoci, a sad valjda kad mu je vruce dode i zalegne se, kad mu bacim drvo i zapliva..

Jackie10
23.07.2012., 20:41
Ma smije, sta ne bi smio. Ali da, bolje da ga malo isperes, bar po trbuhu jer jos ima njeznu, osjetljivu kozu.

kranjcar19
24.07.2012., 23:23
kad psi pocnu nogu dizati dok pisaju? danas u setnji moj frajer stao i digao nogicu, prvi put, kako je smijesan bio... ima 4 mj, neznam dal je slucajno, vidit cu dal ce opet sutra :D

Gavun
25.07.2012., 10:20
Kako koji, moj je sa 6 miseci pocea dizat redovito, sad ce ti bit cili zapisan :D

kranjcar19
25.07.2012., 13:54
danas je opet ko curica pisao, hehe bas je smisan :D

Ruff 66
25.07.2012., 15:21
Ćao svima,postala sam novi vlasnik am.staforda,zove se Ruff.Dobila sam ga od rođaka i ima mjesec i pol dana .Otac i majka i drugi štenci su svi crni samo je on svjetlo žut.Pošto se ranije nisam susretala s tim psima,a u zadnje vrijeme dosta čitam o njima zanimalo me vaše mišljenje.Stavila bi njegovu sliku ali neznam kako pa vas molim za pomoć.

Ruff 66
25.07.2012., 19:46
http://i696.photobucket.com/albums/vv326/iva_030/Ruff-001.jpg (uspjela),Ruff-:):cerek::)

Pimpinell@
25.07.2012., 23:36
prelijep je..ali prerano odvojen od legla...trebao je ostati još s mamom i tatom i braćom

wing
29.07.2012., 10:58
moja maza je sad bila navršila godinu dana, krvarenje uopće nije dobila. jel to znači da niti neče više dobit i da je neplodna???

P.S ionak je ne želim parit, pa me svejdeno zanima. bar mi nije prpa s kastriranjem, može još sačekat..

crusaderr
05.08.2012., 00:52
jel ima netko ko se bavi uzgajanjem stafforda? namjeravan kupit. Hvala

Didi
05.08.2012., 07:42
Ima: link (http://www.hks.hr/web/index.php?str=28).

afra
05.08.2012., 12:57
Pošto planiraš kupiti stafića, samo mali savjet.
Probaj otići u više uzgajivačnica pa vidi tko kako drži pse, kakvi su roditelji uživo pa ćeš imati od čega napraviti usporedbu i odlučiti najbolje na kraju.

crusaderr
05.08.2012., 14:46
hvala... da znam, zelim uzet provjerenog staforda...odabrat najboljeg od svih :)

afra
05.08.2012., 17:40
Sretno! :)

Tillea
06.08.2012., 03:17
jel ima netko ko se bavi uzgajanjem stafforda? namjeravan kupit. Hvala

Ako si negdje u blizini Rijeke preporučam Sašu Jovandića :mig:

crusaderr
06.08.2012., 14:47
nisam u zagrebu sam...pisao sam nekima na mail al nitko mi ne odgovara :/ al mi nije problem do rijeke po njega :)

Gavun
06.08.2012., 17:04
Koliko znam playmaker ima novo leglo, rinaldo kvesic iz poreca. Tesko ces igdi nac takvog covika koji em ima vrhunske pse em ih uzgaja s nevjerovatnom predanoscu i odgovornosti. Ja da iman di s drugim molija bi ga i kumija da mi proda jedno stene :)

crusaderr
06.08.2012., 22:35
ok hvala... poslao sam mailove nekim uzgajivacima samo mi nitko ne odgovara :/ htio bi prvo da mi posalji slike stenaca te cijenu kazu...valjda ce mi netko odgovorit :rolleyes:

afra
07.08.2012., 09:46
Baš me ovo podsjetilo, prije točno devet godina, baš u osmom mjesecu, sam ja tako vidjela prvi puta svoju Sulicu preko maila, jer nisam tad bila u Zg-u.

Samo sam prvo nazvala na telefon pa onda u dogovoru s uzgajivačem dala mail i dobila fotke slobodnih curki od kojih sam mogla birati.

Tako da... možda da probaš nazvati na telefon one koje te zanimaju, tako sam i ja radila kad sam prvi puta zvala tog uzgajivača i odmah se javio(to je baš bila sudbina, jer sam planirala zvati dalje ako se ne javi, a kad sam vidjela fotku svoje buduće curke, to je bilo to, više nisam trebala tražiti dalje).
Mail možda provjeravaju rjeđe, pogotovo jer je ljeto.

Btw. kako se ponašaju vaši stafići kad je vruće i sparno kao ovih dana?
Evo jučer... najtopliji dan u godini, izađem van s Albom i ona uživa, a Sula za ne vjerovati - udari trčati.
Pa simo, pa tamo, kao da je kasna jesen, ništa joj vrućina ne smeta(sva sreća), ali eto... mislila sa s godinama će se smiriti, ali ne, to nije slučaj kod nas.:D

Gavun
07.08.2012., 11:20
Moj po cile dane lezi ko krpa...
Vani bi se igra, al doma samo gnjili

typhoid_mary
07.08.2012., 11:29
Btw. kako se ponašaju vaši stafići kad je vruće i sparno kao ovih dana?

nikak doslovno se ganjamo , izbjegavam sunce i travu, hebem ti alergije na travu i veterinarke koji nemaju pojma sto da joj daju :503:

toliko se rascupala kad ne gledam da je za poludit, danas joj trpam guzicu u auto i idemo pustošit pet centar

Tillea
07.08.2012., 12:09
I moja samo spava, ništa joj se neda. Prošećemo oko zgrade da obavi svoje i bjež doma.
Navečer izađemo u pravu šetnju. Znam da joj to nije dovoljno, ali ne pokazuje to, tako da :D odmaramo dok možemo. Zima je divlja :rofl:

A ovo za veterinare, nevjerovatno kako ih ima blesavih (bez uvrede) pa to nezna ni šta daje ni šta je psu. Samo govori "možda ovo, možda je ono.." Pa to i ja znam :kava:

vet.teh
07.08.2012., 12:25
Joj kad bi bar i ove moje malo usporile od vrucine :rofl: na njih nema bas nekog utjecaja vrijeme,i dalje su kao da su na struju,pravi terijeri u pravom smislu rijeci.
Trce,skacu,igraju se,kopaju,plivaju i naravno jedu :zubo:
Ujutro istrcavanje lopticom,navecer 2 sata igranja na psecoj livadi i kasno navecer 4 km hodanja,mislim da to izbacimo da bi se vec popele na luster od energije,i sa svim tim su lude,prelude.

Tillea
07.08.2012., 12:34
Opa :cerek:

Tebi je bogami zabavno :eek:

vet.teh
07.08.2012., 12:41
Ma ok je,vec je to postala neka rutina,nikada nismo sami,uvijek se nade neko da nam pravi drustvo tak da se mi usput isklaframo i podruzimo.
Ali sta se tice nas dvonoznih,sigurno da vise volimo hladnije jer mi smo pretezito ljubitelji zime :cerek: ali opet njih rade izmorimo nego da doma nemamo mira od njih.

typhoid_mary
07.08.2012., 12:46
ja sam odustala od pokusaja da ova moja trci i zuji, vidjeh da joj je sladje leci na dekicu u hlad i promatrat ljude ili sistem ceskaj mi skembicu:D

afra
07.08.2012., 12:59
Haha, ludih li naših stafića!
Moje po doma isto gljive, spavaju, od jednog do drugog kuta ležaja.
A po vani druga priča.

Ovo za alergije, upravo je ovo meni već poznato doba godine, Alba već neko vrijeme ima problema sa crvenih šapama, krastice na licu, upale uha od alergija itd... svake godine slično.

Kupila sam plivasept crveni šampon kojim perem šapice, pusti se svega dvije minute da proradi i dobro se ispere.
To dezinficira i isušuje tako da nema gljivica i dodatnih problema, jer si često liže šape zbog alergija pa stalno vlaži...

Za krastice i ranice uključujući uho, vet ti može dati ako želi naravno, otonazol.
Bijela gusta tekućina, inače za upale uha antibiotik, ali ujedno i dobro služi za ove krastice od alergija, samo malo pokapaš i po njima i brzo prođe.

Tillea
07.08.2012., 13:17
i moja ima na "obrazima" te krastice, i vetica joj je davala medrol ali nisam otišla po drugu dozu jer sam čitala da nije baš pametno davati kortikosteroid

masha01
07.08.2012., 13:28
Ja imam doma nesto pit/ staff ne znam sto je tocno (spasena je mala, trebala je ici za borbe :503:), samo znam da je stene od kojih 2 mj, ludo ko puska. Moze divljat nenormalno, jucer je trcala sat i pol vani i kad je dosla doma odmah je isla spavat sto joj nije navika, jer obicno onda jos doma ima sat vremena divljanja :504:

Stvarno su ti pesi puni energije gledam po kujicama od vet.teh, treba za njih puno zivaca, istrcavanja i rada.

afra
07.08.2012., 14:45
i moja ima na "obrazima" te krastice, i vetica joj je davala medrol ali nisam otišla po drugu dozu jer sam čitala da nije baš pametno davati kortikosteroid

Mislim da za te krastice nema nikakvih potreba za kortikosteroidima.
Može se ublažiti kupkama, dezinfekcijom, blagim tekućim antibioticima i još na neke načine.
Sve dok nije ekstra ozbiljno, evo mi smo išli na kortić i to hitno prije par godina, ali je bilo stvarno hitno, počela mi se Alba gušiti.
Tu je bilo stani pani, ali za ove sitnice, uvijek dati nešto blaže.
Barem tako mi radimo a i imamo dobre veterinare koji su protiv čestog davanja kortića i to za ovakve stvari tipa krastice.

Tillea
07.08.2012., 16:16
Blago tebi na takvom veterinaru :). Imaš li štogod konkretno da mi preporučiš? Nije ništa strašno, evo slike da vidiš na šta mislim.

http://public.fotki.com/tea555/tilla-ameriki-stafo/sam-1954.html

afra
07.08.2012., 18:19
Ne brini puno, koliko vidim na fotki nije uopće tako strašno.
Ili sam ja naviknula da je mojoj puno gore, ne umanjujem tvoje probleme da ne bi mislila slučajno.

Malo mazanja rivanolom nije loše, samo on ostavlja žuti trag(ja probala na bijeloj Albi, izgledala je jadna prljava neko vrijeme).
Možete probati možda tyrosur u prahu koji se može dobiti bez recepta svuda, mojoj sam često rješavala takve probleme time, nekih tjedan dana dva puta dnevno samo da pomogne obnoviti taj sloj kože.
No, on zna isušiti pošto je prah pa nam nije uvijek prvi izbor.

Onda, imaš i dermanorm kapsule, veće pakiranje je dosta skupo, oko 350kn, mislim da imaju i manje, ja uzimam veće jer dobivaju obje.
To su izvrsne prozirne tablete u kojima je više vrsta ulja koje iznutra psu obnavljaju kožu i dlaku, primijetila sam da pomaže, ali se treba davati svaki dan po tableta duže vrijeme.
Kad dam curkama ujutro, popapaju kao keksić, izgleda da je dobrog okusa.

Ne znam za nešto treće, slične ranice mažem najradije otonazolom, iako je za uho jako je mastan pa ne isušuje kao tyrosur i super pomaže, ali to ti treba dati vet, ne može se drukčije nabaviti(ili da ti da recept pa uzmeš u vet ljekarni bilo gdje).

Tillea
07.08.2012., 19:38
Hvala ti puno :mig:. Pokušat ću doć do tih stvarčica, koliko sam skužila Rivanol se može kupiti i u običnoj ljekarni?

typhoid_mary
07.08.2012., 20:32
mi smo danas imali dobili injekciju, plivasept i prurivet nema druge
a na to sve smo dobili i odgovor ako idemo lezat na travu obavezno dekica da je ispod nje, te nikako ici kad su jaki alergeni znaci morat cemo pratit sta govore na radiu

Emma_86
08.08.2012., 00:12
Curke oprostite što spamam temu, ali trenutno mi je vrlo aktualno ovo o čemu se priča i treba mi pomoć (ako stavim na pravu temu vjerojatno nećete vidjet :p), pa se nadam da modovi neće zamjeriti za jedan post...

Zanima me koja je razlika u tim Plivasept šamponima, zašto baš crveni...?
Moja mješanka već par tjedana vodi borbu otkad smo na moru, očito alergija na neku ovdje travu, a moramo biti ovdje još mjesec dana, uglavnom borimo se :503:

Uglavnom su problem prednje šape, liže ih toliko da je na par mjesta napravila rane do krvi i :504:. Koristimo hidrogen kao za dezinfekciju, a kupila sam i gavezovu mast kao za brže zacjeljivanje. Počela sam i davati Claritin :rolleyes:. Zadnjih par dana sam joj zamotavala noge da se ne može lizati, ali tako je pak prezatvoreno pa se ne može sušiti... Uglavnom luda sam :rolleyes:

Ukratko, moje pitanje je bi li bilo bolje uzeti Plivasept pa prati šape u tome....? Ne znam koliko je uopće korisno što ja to malo nakapam hidrogena, nisu to neke duboke rane koje krvare, ali je vlažno i iziritirano, crveno žućkasto. Kupa se i svaki dan u moru, ali ju tuširamo obavezno. Alergen, koja god očito biljka da je, ne možemo izbjeći nikako, pa preostaje samo pokušati ublažiti simptome dok se ne vratimo u Zg :(

typhoid_mary
08.08.2012., 00:37
mi smo se danas oprali kompletno u plivi, e sad posto ona sape isto gricka kupila sam joj carapice za klince al lagane, moze disat sapa, ali kad ima carapice ne dira, pa mogu sve fino namazati, al evo prva noc nakon 3 tj da spava mirno ko beba i ne dira nis na sebi i to sve zbog injekcije

al nes mi je vet rekla da su stafordi svakom generacijom sve vise alergicni, divno

afra
08.08.2012., 09:09
Emma plivasept dezinficira i isušuje kožu, pa je zato dobar.
Rješava tu vlažnost između šapica pa postoje puno manje mogućnosti za upale i gljivice, kad je suho..

Pas ne može imati non stop zamotane šape ili ovratnik, a moja će recimo lizati šape čim odem u kupaonu, van stana... uvijek će naći trenutak za ovlažiti ponovno to područje.
To je vječni problem kod nas koji imamo pse sa takvim problemima.
I veterinari govore, možeš uvijek ublažiti ali to se ne rješava do kraja nikad(kao u biti i kod ljudi koji pate cijeli život od nekih alergija).
A kažem pogotovo je teško jer psu ne možeš zabraniti da baš nikad ne poliže šapicu, trebao bi ga nadzirati doslovno svake sekunde cijeli dan...
Ali se može pomoći tim šamponima i nekim drugim preparatima.

Gledajući kroz godine mnoge stafiće koji imaju razne kožne probleme, u biti vidim da sam sretna što mi barem Sula to nema, njoj su recimo šapice uvijek suhe i potpuno normalne.
A Alba otkad je bila beba, pa smo već naviknuli na ublažavanje problema kad je ovakvo godišnje doba, kad joj je najgore.

Emma_86
08.08.2012., 11:05
Ma da baš je naporno, sreća mi je zasad da se to aktivira ''samo'' na moru, prošle godine je prestalo odmah drugi dan kad smo se vratili u Zg...

Već joj 2 dana ne motam noge, jer mi bude žao da su joj zamotane skoro cijeli dan (ona to liže, ne samo na šapama, nego i do visine noge koliko god može dosegnuti, skoro do prsa). Isto su joj noge bijele, zapravo je i ona većinom bijele boje, a kažu da bijeli psi su osjetljiviji na kožu :(.

A mi kako radimo cijelu večer, sama je pa ima vremena to lizat koliko hoće... po noći da ne spominjem, samo u snu čujem liskanje :503:, i onda ju svako malo opomenem, govorim joj NE, na kraju bude u većem stresu od toga što ju svakih par sekundi korigiramo, jer jadna ne kuži što je skrivila :( nema smisla :504:

Hvala, kupit ću onda crveni plivasept kad se domognem ljekarne pa joj i u tome prati noge.

typhoid_mary
08.08.2012., 12:09
ja smisljam da uzmem ovako nesto kada hoda po travi, da joj cape nisu u doticaju
http://www.alldogboots.com/v/vspfiles/photos/NEOSUMBLUE-2T.jpg

These Neopaws dog shoes are made of a breathable and durable nylon-mesh with strong rubber soles and extra reinforcement around the toe, sides and heel. Summer dog shoes or hiking dog boots are perfect for protecting your pet while it participates with you in the many outdoor activities during the summer months, in and out of water. Sometimes called dog water shoes, they will protect your pool liners and car and boat seats too! Also ideal for dragging paws or arthritic dogs who need help with traction indoors.

afra
09.08.2012., 11:31
Evo počele su se isušivati šapice, druge krastice su bolje jer mažemo pomalo otonazolom... bitno da imamo stvar pod kontrolom.

Jedino što se ježim kako su moje osjetljive a i u godinama već, kako dolazi jesen stići će opet konstantne upale mjehura.
Evo od kasnog proljeća do danas nismo imali nikakvih problema s upalama.
A točno znam što me čeka na jesen a da ne kažem preko zime, stalni odlasci vetu, opet synulox za upale, eventualne analize urina da bi se odredio što bolji antibiotik, i sve ispočetka.
Jednostavno ne podnose hladniji vjetar, promjenu na hladnije dane općenito... jedino su mi dobro kad su topli proljetni a da ne kažem ljetni dani.
Kako mi je krivo što ne mogu živjeti negdje gdje je non stop ovako vruće, curke bi bile stalno zdrave.

typhoid_mary
09.08.2012., 12:05
sve znam kak ti je, pripremam se za ljeto, pripremam se za timu ostaje nam jedino proljece i jesen , sa time da sad iz ljeta ides odmah na zimu pa smo u sosu.

Pimpinell@
09.08.2012., 15:07
Ma da baš je naporno, sreća mi je zasad da se to aktivira ''samo'' na moru, prošle godine je prestalo odmah drugi dan kad smo se vratili u Zg...

Već joj 2 dana ne motam noge, jer mi bude žao da su joj zamotane skoro cijeli dan (ona to liže, ne samo na šapama, nego i do visine noge koliko god može dosegnuti, skoro do prsa). Isto su joj noge bijele, zapravo je i ona većinom bijele boje, a kažu da bijeli psi su osjetljiviji na kožu :(.

A mi kako radimo cijelu večer, sama je pa ima vremena to lizat koliko hoće... po noći da ne spominjem, samo u snu čujem liskanje :503:, i onda ju svako malo opomenem, govorim joj NE, na kraju bude u većem stresu od toga što ju svakih par sekundi korigiramo, jer jadna ne kuži što je skrivila :( nema smisla :504:

Hvala, kupit ću onda crveni plivasept kad se domognem ljekarne pa joj i u tome prati noge.

a da joj staviš ovratnik dok je tako kritično...i dok je noć??

afra
11.08.2012., 00:05
sve znam kak ti je, pripremam se za ljeto, pripremam se za timu ostaje nam jedino proljece i jesen , sa time da sad iz ljeta ides odmah na zimu pa smo u sosu.

Evo, danas Alba otvorila novu sezonu laganih problema s mjehurom.
Čim vani nije ekstra toplo, čim je ovako pala temperatura da nije vani više vruće... odmah je reagirala.
Imali smo cca.3 mjeseca odmora od tableta, preparata i brisanja pi pi po doma, sad lagano počinje ciklus pa tako u jesen i zimu.
Čula sam za sve više stafića koji uz alergije imaju i cistitise, čak sam negdje našla na nekim stranicama da piše pod pasminu da na to treba pripaziti kod mogućih bolesti.

A ništa, čuvajte svoje stafiće, moje su eto osjetljive, Alba najviše, pa ćemo mi probati bez nervoze nekako napraviti ovaj prijelaz iz ekstra toplog u sve hladnije i vjetrovitije, uz puno vitamina i preparata koje inače dajemo.

Tillea
11.08.2012., 09:44
Ljudi moji, kujica mi ima već 3 dana urtikarije po sebi. Odjednom, bile smo u četvrtak navečer u šetnji došle doma i samo su se povećavale sve više i više. Otišle smo odmah vetu dala joj je dvije injekcije i smirilo se.

Jučer popodne se opet pojavilo i odvela sam ju drugom vetu jer je ova moja na godišnjem. I kaže mi ta druga veterinarka da je alergija, ali ja nemam pojma šta može bit, kaže da nije riješenje davat tablete i injekcije, ali je dala jer se samo muči. Maknula sam hranu, jučer sam joj kuhala, maknula sam njenu deku, oprala sam podove i evo opet od jutros je luda i češe se. Jako je vruča, sigurno ima i temperaturu.
Stvarno nemam pojma šta bi moglo biti? Ovih dana sam bila slobodna, večeras idem radit i neznam kako će to proć :(. Neznam jel joj smeta nešto u stanu ili iz vana, nismo ništa neobično radile uvijek imamo istu rutu i uvijek samo na istoj livadi :mad:

typhoid_mary
11.08.2012., 10:57
Najčešći uzroci urtikarije (urtike ili u pasa su: hrana, lijekovi (penicilin, ampicilin, tetraciklin, cefaleksin, vitamin K, oxopirvedin, vakcine, dietilkarbamazin, amitraz, doxorubicin), kontrasti za rentgen, antiserumi, ekstrakti alergena, ubodi insekata, bilje, crijevni paraziti, vrućina, hladnoća i aeroalergeni.

e sad pitanje je sto bi od toga svega moglo biti, al drzim fige da mala bude ok :moli:

Pimpinell@
11.08.2012., 11:01
Alergije često puta djeluju kumulativno, nakupljaju se do kritične točke kad buknu..tako da se ni poboljšanje ne može uvijek očekivat odmah čim se makne hrana ili očisti okoliš..trebao bi točno ustanoviti što je u pitanju, jedno po jedno eliminirati..

Ne znam rade li se psima testovi na alergije..

Didi
11.08.2012., 11:24
Ne znam rade li se psima testovi na alergije..Da. Na VF-u svakako, a vjerujem i u mnogim ambulantama.

Pimpinell@
11.08.2012., 11:29
Super, onda je svakako treba napraviti..

Tillea
11.08.2012., 12:47
Evo sad smo došli od veterinara. Malo sam razmišljala, mama je u četvrtak kad je to počelo oprala podove s nekim sredstvom kojim inače ne pere. I to je taman tad počelo. Sad sam ponovno oprala podove, i vidjet ćemo. Hranu još ne dajem, kuham još uvijek. Jer čim smo jutros izašle iz kuće povuklo se, tako da je nešto u stanu. Nadam se da će sad bit ok. Dobila je injekciju i rekla je da joj mogu dat i Aerus kojeg ja koristim za alergiju

afra
11.08.2012., 14:07
Definitivno se rade testovi, mi smo to obavili prije par godina.
Nama je ispalo alergija na grinje u hrani i one druge(posteljina, namještaj...) i buhe.

Nismo testirali na sve postojeće trave na svijetu, nikad niti ne možeš točno znati, tako da možda postoji i koja biljka ili trava na koju je isto alergična a testovi to nisu pokazali.
Za grinje se može pomoći hranom, posteljina redovito prati, jastuci također, nemati tepiha, redovito čistiti... ali kao što znamo, njih se baš nikad ne možeš sto posto riješiti, samo ublažiti.

p.s. danas je bolje sa piškenjem, izgleda da je bio mali napadaj kako zna imati, ali nije prešlo neku upalu.
Čuvamo se najbolje što možemo.

Tillea imaš pravo, može biti od agresivnog sredstva za čišćenje ili jednostavno drukčijeg nego ste koristili do sada.

afra
12.08.2012., 18:41
http://webcafe.net.hr/forwarduse/video/inner.html?select=201208120001503

Evo jedan primjer kako iskoristiti energiju stafića. :D

vet.teh
12.08.2012., 18:46
Joj njega sam jos prije nekoliko godina skuzila na netu,skakutao je po postanskim sanducicima tada :eek: strava od psa

typhoid_mary
12.08.2012., 23:39
moja skace samo u snovima, ista drugo je prenaporno za nas :D

Tillea
13.08.2012., 02:37
Evo da javim, čim sam opet prebrisala podove nestala je alergija. Od jučer ujutro se nije pojavila, tako da je sigurno to bilo u pitanju.

Ali mislim da je opet pokupila upalu mjehura. Piški svako malo i kad je doma, kad leži iz nje curi mokraća. Ona jadna ni ne kuži :(. Pa do kad ovako, a još ju čuvam, nevodim ju na plažu više pazim da nije pod klimom...

typhoid_mary
13.08.2012., 11:47
a jesi probala sa pelenama? meni su se pokazale super, nije problem cistit, vec njezina depresija svaki kada se to dogodi, a kad sam stavljala pelene bila je vesela i dalje

afra
13.08.2012., 15:56
Sula je pas kao sa tog videa, žao mi je možda što nismo išli na neke takve aktivnosti... kod nas u školama sve one mirne tipa sjedi i lezi nisu za nju.
Samo da je skoči što više i bolje, tutnjaj i juri bezglavo, haha!

Dobro je da nemate više problema s alergijom, ja sam isto rekla hop prije skoka malo prerano... od jučer je Alba na antibiotiku, ipak je upala mjehura u pitanju.
Sad je već bolje, počelo je djelovati odmah, barem se ona jadna ne muči.
Dok nije dobila lijek bile smo sat vremena u šetnji i mjerila sam... svakih 15 sekundi se bacala na travu i pokušala ispiškiti dvije kapi i tako svih sat vremena, tužno za gledati pa smo morali ipak na lijekove.

Tillea
13.08.2012., 19:21
Nisam probala sam pelenama, ali joj znam staviti gačice i uložak. Danas nije tako piškila, bit će da je to od injekcija i tableta, i zadnji put je tako reagirala na kortikosteroide. Vidjet ću sutra ako će se ponoviti.

Ali ovo što ti Afra kažeš za piškenje, tako i moja muči, se da dvije tri kapljice popiški :(

typhoid_mary
16.08.2012., 11:54
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/553730_334754539952923_1547880630_n.jpg

morala sam stavit da ga vidite :cerek:

Pimpinell@
17.08.2012., 00:48
aaaaaaaaaaaaa...koja mrcina :)

Heko ( frendov parnjak)

http://i294.photobucket.com/albums/mm86/krampusara/Chili/554009_282982855111251_1558078491_n.jpg

:cerek:

http://i294.photobucket.com/albums/mm86/krampusara/Chili/543132_282984291777774_1357517799_n.jpg

afra
17.08.2012., 09:20
Malo mi se čini ovaj prvi staf ipak premasivan, trebalo bi vidjeti fotke i iz drugog kuta.
Možda je to zbog ugla slikanja pa ne mogu reći sto posto.

A Heko mi se čini baš kako treba, nije prekrupan i nema prevelika prsa, a djeluje jako agilno i u formi.

Pimpinell@
17.08.2012., 10:48
Na Heku je sve kako treba osim osmijeha...on je dvostruko veći pa ljudi ustuknu kad ga vide, na ovoj se slici ne vidi...imam jednu opaku stavit ću je kasnije..:)

evo je , iako mi se čini da sam je već stavljala :cerek:

monstrum :cerek:

http://i294.photobucket.com/albums/mm86/krampusara/Chili/335813_217349578339653_1662858730_o.jpg

SepI
17.08.2012., 15:33
Jako lijepi psi,samo mi je žao što su loše "provikani",kad ga vidim krenem ga pomazit svi mi viču bježi ugrist će te,izgled vara nažalost,a u duši maze male :cerek:

Pimpinell@
17.08.2012., 15:37
Jako lijepi psi,samo mi je žao što su loše "provikani",kad ga vidim krenem ga pomazit svi mi viču bježi ugrist će te,izgled vara nažalost,a u duši maze male :cerek:

Ljudi nasjedaju na svašta...pa tako i na priče o stafovima...za sada nemam takvih iskustava...
Ali..za mene, jedne od naljepših pasmina..odnosno glava i očiju..pogled im je ljudski :cerek:
Iako tvrdoglavi uz pravi pristup koji je individualan sve će napraviti da udovolje vlansiku..ovisni su o njemu
Ovdje stalno pričaju o poslovičnoj labradorskoj potrebi da bude sjena svog vlasnika, i da mu spava na nogama...kojeg god stafa znam svi su upravo takvi :)

afra
17.08.2012., 15:49
Pa... to i jest glavna karakteristika amstaffa, nije to ništa novo.
Pričali smo o tome i stavljali linkove kako su pitovi uveženi u SAD kao "nanny dogs" a znamo da je iz njih nastala pasmina amstaff, da sve ne ponavljamo.

Uvijek su u svim testovima vani u top pet pasmina koji prođu testove temperamenta sa vrlo visokim postotkom u odnosu na ljude.

Samo... to su predrasude i stvorena kriva slika u narodu, kad se prije spomenuo pit bull ili staff, nitko nije niti pokušao vidjeti tu njihovu karakteristiku s ljudima, nego se samo pljuvalo i krivilo ih za sva zla na svijetu koja je bilo koji pas učinio ikome ikad.
Znamo koliko su bili nepravedno okrivljavani, bilo je suprotnih dokaza, ali da ne idemo u negativu opet.

U zadnjih deset i nešto više godina, stvari su se naglavačke promijenile.
Pasmina je postala izuzetno popularna, čak do te mjere da su uz goldene postali neko vrijeme najbrojnija pasmina kod nas, a i vani prednjače puno.
Na međunarodnim izložbama, par puta sam bila svjedok po broju prijavljenih pasa da su bili najbrojniji.

Ta masovnost je dovela do toga da su konačno ljudi koji nemaju pojma inače o pasmini, počeli prihvaćati njihovo postojanje kao postojanje najnormalnijih pasa.

Dapače, dan danas se mnogi isčuđavaju da kako su oni dobri s ljudima generalno kao pasmina, a to nije ništa novo, to je tako od početaka stvaranja pasmine, samo za razliku od nekih drugih pasmina, oni nisu imali dobar PR bi se reklo... nije se dovoljno o tome pričalo, niti se zauzimalo za njih.

Imam osjećaj da je njihovo vrijeme konačno došlo da pokažu ono što su ionako bili desetljećima, uz vrlo mali postotak iznimaka, izuzetno privrženi ljudima, ne teritorijalno nastrojeni niti čuvarski općenito kao ovčarske i neke druge radne pasmine, a i u odnosu prema psima(jer znamo da su samo zbog toga stigli na loš glas!), sve su bolji zbog planiranog i sve boljeg uzgoja zadnjih recimo dva desetljeća sigurno.

Ali nemojte misliti da je ovo nešto novo, niti ikoga treba čuditi kako su dobri s ljudima i djecom, oni su takvi od stvaranja pasmine, samo kažem, nisu imali dobar glas.
A znate ono kad se o nekome stvori mišljenje teško se mijenja, iako mnogi ljudi u praksi vide kakvi su oni uistinu.

Isto kao što je goldene nosio glas da su potpuno neagresivni i mirni, a bili smo svjedokom, također zadnjih desetak, petnaest godina, zbog overpopulacije i loših uzgoja, da se moglo vidjeti(pa i na izložbama) prilično agresivnih pasa na druge pse, a neki su čvaknuli i ljude.

Jednostavno se stvaraju mitovi o ovoj ili onoj pasmini, o nekima više o nekima manje.

Nitko kao pit bull, a posljedično i sve pasmine tipa bull, nisu imale nepravedno prošireni loš glas, to znamo mi dugogodišnji vlasnici i ljubitelji koji pratimo povijest pasmine.
Pa i sam Cezar Millan, potpuno neovisno o njegovim metodama da li su nekome ok ili ne, pokušao je nakon što je imao rotteweilere, pokazati i sa već 2 pit bulla, da su to divni psi i da nisu čudovišta kako neki danas još uvijek misle.
I to zamislite, pit bull u rehabilitaciji drugih pasa, a upravo zbog borbi i lošeg odnosa sa psima su i došli na loš glas.
Pa vi recite... pit rehabilitira druge agresivne pse.
Pa kao terapijski psi, puno više nego kod nas, ako ih kod nas uopće ima.
Pa kao psi za napad i obranu, iznenadili bi se da par jedinki ima u radu(naravno vani) koji nadmašuju sva očekivanja i rade više nego dobro... ima toga za reći o njima pozitivno puno više nego mnogi dan danas misle.

Ali bit je da se stvari mijenjaju, upravo zahvaljujući zdravo seljački povećanoj populaciji, pa su ljudi i nevjerni Tome oko pasmine vidjeli na svoje oči da to nisu koljači koji hodaju po kvartu vrebajući sve ljude, pse i ostala živa bića.
Samo treba ljudima pokazati i educirati ih, ništa više.

Pimpinell@
17.08.2012., 16:20
fascinira me da tako eksplozivni i mišićavi jaki i snažni psi znaju fantastično spontano dozirati i zube i tijelo...posebno prema djeci..ljudima općenito..a i životinjama..
I da su tako nježni :cerek:

mlada chili dribla štene

http://www.youtube.com/watch?v=8jBnu5fPz1o&feature=plcp

SepI
17.08.2012., 16:50
fascinira me da tako eksplozivni i mišićavi jaki i snažni psi znaju fantastično spontano dozirati i zube i tijelo...posebno prema djeci..ljudima općenito..a i životinjama..
I da su tako nježni :cerek:

mlada chili dribla štene

http://www.youtube.com/watch?v=8jBnu5fPz1o&feature=plcp
:rofl::rofl::rofl: oraspoložili su mi dan :lol:

Pimpinell@
17.08.2012., 22:47
:rofl::rofl::rofl: oraspoložili su mi dan :lol:

na tom istom mom kanalu imaš još...beba se zove Eya i udomljena je u ZGB :cerek: u nas je bila u gostima neko vrijeme...

typhoid_mary
17.08.2012., 23:13
jaooooooooooooo koji smajl :D a micek mali

Pimpinell@
17.08.2012., 23:26
jel da....? :cerek: veeeelikiiiii smileeee :cerek:

typhoid_mary
17.08.2012., 23:28
rastopim se na takve smajleke :D doslovno
savrseno nesto :cerek:

smilegirl666
21.08.2012., 19:32
Pozdrav svima, evo prije tjedan dana dobila sam svoju stafordicu Fridu i imam par pitanja, pošto vidim da ovdje ima jako iskusnih!! Ona ima 2 mjeseca i totalno, ali ono totalno je hiperaktivna!!:504: Grize, laje, ljuti se, trči, skače...kao da je netko stavio baterije u nju i dok se ne potroše ona ne staje. Zanima me da li je primjenjivanje "batina"(lupanje po guzi) dobro ili loše, tj. da li je moguće da ako je lupnem lagano i viknem na nju kad napravi totalni kaos loše i može stvoriti agresiju? Čitala sam puno članaka i svega i mogu reći da pola toga zbunjuje pa sam se odučila pitati ljude o njihovom iskustvu pri odgoju te vrste. Također u igri ima ljutite ispade kad nije po njenom i zna gricnit jer ima jako oštre zubiće...kako ste se nosili s time? Uglavnom voljela bi znati kakve ste probleme imali dok su vaši ljubimci odrastali i koje ste metode koristili i koliko vremenski je to pokazalo rezultate. Čitala sam članak od jedne veterinarke da stafordi jako grizu dok su mali a da shvate da nesmiju gristi tek sa 6 mjeseci do godinu dana!!Što mi je ono helloooo!!Pojest će nas ova luda mala do tada....:rofl::rofl: šalim se....Uglavnom svi prijedlozi, savjeti su dobro došli....

vet.teh
21.08.2012., 20:23
Pozdrav svima, evo prije tjedan dana dobila sam svoju stafordicu Fridu i imam par pitanja, pošto vidim da ovdje ima jako iskusnih!! Ona ima 2 mjeseca i totalno, ali ono totalno je hiperaktivna!!:504: Grize, laje, ljuti se, trči, skače...kao da je netko stavio baterije u nju i dok se ne potroše ona ne staje. Zanima me da li je primjenjivanje "batina"(lupanje po guzi) dobro ili loše, tj. da li je moguće da ako je lupnem lagano i viknem na nju kad napravi totalni kaos loše i može stvoriti agresiju? Čitala sam puno članaka i svega i mogu reći da pola toga zbunjuje pa sam se odučila pitati ljude o njihovom iskustvu pri odgoju te vrste. Također u igri ima ljutite ispade kad nije po njenom i zna gricnit jer ima jako oštre zubiće...kako ste se nosili s time? Uglavnom voljela bi znati kakve ste probleme imali dok su vaši ljubimci odrastali i koje ste metode koristili i koliko vremenski je to pokazalo rezultate. Čitala sam članak od jedne veterinarke da stafordi jako grizu dok su mali a da shvate da nesmiju gristi tek sa 6 mjeseci do godinu dana!!Što mi je ono helloooo!!Pojest će nas ova luda mala do tada....:rofl::rofl: šalim se....Uglavnom svi prijedlozi, savjeti su dobro došli....

Sve ovo sta si opisala na pocetku i jesu staffordi.Oni jesu hiperaktivni terijeri koji trebaju biti i fizicki i mentalno zadovljeni i zaokupljeni,a ako izostane ista od toga zavrsit ces sa jakim psom koji prsti od energije i koji je frustriran.
Lupanjem po guzi apsolutno neces nista postici.
Ako je cijepljena,odi po kvartu i nadi psece drustvo sa kojime ce se izigrat,u toj dobi to je najbolja fizicka aktivnost koja postoji.Kada se umori sama ce leci po strani.
Sta se tice grickanja,kao i svako drugo stene,korekcija.Ako treba tisucu puta da joj kazes ne i prekines ju da to radi,onda treba toliko,ali vjeruj mi,oni su jako jako inteligentni psi te brzo shvacaju.
To je jako dobra stvar sta se tice dresure i odgoja ali takoder ako ne radis sa njom,jako brzo ce vidjet tvoje mane i slabosti.
Mozda sada je mala i slatka,ali to su psi koji (kuje) dodu do 25 kg,neke cak i do 30 kg (ali rijede),tako da sve sta sada nauci i ne nauci ce biti jako tesko izbiti kasnije iz koda ponasanja.Tesko ali i ne ne moguce.Ja ti preporucujem da sada das maksimum od sebe,bez lupanja po guzi,jer ponavljam, s time nista neces postici.

Pimpinell@
21.08.2012., 20:45
Nadam se da si se pošteno raspitala o pasmini, o svim zakonskim obavezama koje imaš obzirom na pasminu i da si 1001% spremna se nosit sa svime onim što staford može biti...
I da nema puno mjesta greškama....

Što se energioje tiče...nauči je da se doma igra s tobom..maximalno joj se kroz igru posveti minimalno 3 puta dnevno po barem pola sata...a još je važniji mentalni umor...rad rad i stalni rad...to ih "oslobađa" :cerek:

zyggy
21.08.2012., 21:06
imam staffa starog tri mjeseca kod mene je nekih dvadesetak dana i za sada imam muku kako da ga naućim da vrši nuždu vani , kad je vani onda je toliko zaigran da je ni ne vrši a kad uđe u auto izvrši je odma sve naopako da li je još rano da oćekivam neke promjene i kad bi mogao trud uroditi plodom stavljam pjesak vani krpe s kojima perem pod ukučani ga obožavaju ali mi pomalo grintaju kad će kad će

Pimpinell@
21.08.2012., 23:09
Zigy imaš temu štene i odgoj šteneta...

Gavun
22.08.2012., 15:06
ne brkaj zygggye i ziggye!!!

vet.teh
23.08.2012., 07:01
Evo i nas medu alergicare :(
Sad smo vec u drugom tjednu terapije i apsolutno se nista ne poboljsava.
Ne znam na sta je,i nemamo ni ideju,jednostavno je odjednom doslo a da nista novo nismo koristili ili isli na neka druga mjesta :ne zna:
Ona se toliko muci sa time,prakticki ne spava jer ju sve svrbi,koza joj gori,vruca je na dodir.Mi je sprijecavamo kada god je uhvatimo ali naravno da uvijek uspije smugnut i mimo nas.
Ona sebe ne gricka i licka,ona doslovno trga kozu sa sebe :mama:
Prsa su skroz krvava,butine,ispod pazuha joj se i inficiralo koliko je gnjavila po tom,tak da smo i to ljecili.Sa capama si usi ozljeduje,sada sam primjetila da ima 3-4 ranice,mekusi crvene i natecene,a sta je najgore od svega,sad nas je i pseci kasalj zahvatio.
Svi su bolesni,svih pet :(
A nista,dosla sam vam se samo malo pozalit,vec dva dana i noci ne spavamo jer ovi svi hropcu,kaslju,povracaju,Lexy se jos i ceska pa i nju drzimo pod nadzorom da se jos vise ne razdere :tuzni:
Ne znam vise kako da joj pomognemo,ide na terapiju,mazemo je kremom,kupamo nakon svake setnje,tesko mi je uopce zamislit kak bi se ponasala da uopce nema terapije.

:tuzni:

Pimpinell@
23.08.2012., 10:19
Evo i nas medu alergicare :(
Sad smo vec u drugom tjednu terapije i apsolutno se nista ne poboljsava.
Ne znam na sta je,i nemamo ni ideju,jednostavno je odjednom doslo a da nista novo nismo koristili ili isli na neka druga mjesta :ne zna:
.
:tuzni:

Imajte na umu da neke stvari/alergeni djeluju kumulativno....možda je tome nečemu bila izlagana kroz dulji vremenski period pa je tek sad buknulo...:(

andyzgc
23.08.2012., 12:04
Vet-teh imam preporuku za taj prokleti kašalj. I moj čopor ga je pokupio sad nedavno. Nisam spavala čitavu noć kad je krenulo, s obzirom da se pas davio koliko je kašljala.

Uglavnom, dala mi jedna forumašica preporuku da im probam dat propolis ( imaš ga u Dm-u, ja uzela sa kaduljom, bezalkoholni) i savršeno djeluje. Nama je jako pomoglo, a i psu je ublažilo muke te je kašalj prošao dosta brzo i bez puno muke.

Preporučam svakako, ako već nisi probala.

Pimpinell@
23.08.2012., 13:47
Vet teh.ako je kupate nakon svake šetnje..onda je moguće da je nešto iz hrane ili čak stvar čopora odnosno ostalih pasa..ili sredstava za higijenu doma.
Izbaci svu kemikaliju doma..ostavi jedino sodu bikarbonu, limunov sok i ocat...s tim jedino peri..a pod ako nemaš čime peri ga plivaseptom..ničim drugim.
Izbaci sve tepihe..ako ih ima..a ako imaš išta tapecirano unajmi Kirby ili nešto slično i dubinski usiši.Zabrani joj na vaše krevete. Ograničite čak i svoje dezodoranse ili parfeme..možda je glupo..bit malo hm..smrdljiv, ali pokušajte.

afra
23.08.2012., 14:08
Ma... ja se nisam javljala neko vrijeme, ali me potaknuo post od vet.teh.
Već zadnjih tjedan dana je Alba potpuno upaljena, posebno šape, ove godine ekstra nego inače, brada, ranice na licu... alergija na n-tu ove godine.
Pošto smo mi radili testove, buhe, grinje iz namještaja i hrane su glavni kod nje problem, ali i neke vrste trave, nemoguće je to pobijediti samo se može ublažiti.
Usisavanje, pranje, promjena prehrane, kupanje psa... sve to radim već godinama, do ove godine je bilo variralo, ove godine možda zbog suše, nema kiše da ispere vanjske alergene, je najgore do sada.
Održavanje šapa suhima(onda se javlja problem pak perutanja i skidanja kože...), ma, uglavnom, suosjećam sa vet.teh iz prve ruke!

Naše ostale curke nemaju niti jedan takav problem, tako da zasad imam "samo" jednu stalnu pacijenticu, no, kod nas je tako godinama, već znamo proceduru kako ublažiti, iako se riješiti ne možemo nikad do kraja.