View Full Version : Američki stafordski terijer
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
pozdrav!
Molio bih vlasnike ili poznavaoce pasmine americki starord terijer,da iznesu svoja iskustva s tom pasminom.jer mozda nabavim jednu zenkicu staru 7mj,( i sta mislite o tome sto je vec stara 7mj.obicno se pas nabavlja oko 2-3 mj,pa me sad malo muci ovo sto je malo da tako kazem "starija") .
zanima opcenito o njima ,te iskustva ljudi koji ih imaju.kakvi su prema ljudima,posebno djeci.
inace potjece ova kujica iz kontroliranog uzgoja ,nisam je jos vidio ali sam se susreo sa njenim "braticem" starim 9mj,i bio je izrazito razigran,koga god je vidio samo je skako po njemu i lizao ga kao da ga pozna 100 godina.
hvala unaprijed!
SunBlade
04.11.2005., 23:40
Evo jedan copy/paste....
Americki stafordski terijer, AST, STAF, AMSTAF, STAFORD ? sve su to imena pod kojima se krije ovaj fascinantan pas velike snage i razigranog karaketra, pas kojeg se mnogi boje, a kojem po odanosti covjeku nema premca.
Porijeklo: SAD
FCI klasifikacija: Grupa III Terijer
Opci dojam: Stafordski terijer mora odavati dojam velike snage za svoju velicinu, dobro povezan pas, misicav, ali spretan i skladan, zivo zainteresiran za svoju okolinu. Mora biti zdepast, nesmije biti dugonog ili hrtolikog obrisa. Njegova hrabrost je poslovicna. Ove uvodne rijeci standarda opisuju dvije najvaznije osobine Stafa ? osobine koje oznacavaju pasminu, opisuju pasminski tip, cine ga tipicnim. Osobnost pasmine cine spoj izgleda i karaktera. Iako se uzgajatelji Staforda uzasavaju prvobitne ideje o borbama pasa, netreba zaboraviti za koju namjenu su se uzgajali preci nasih pasa. U vrijeme kada su borbe pasa i borbe sa bikovima odusevljavale mase ovi su psi stvoreni ne samo za borbe, nego prije svega za pobjedu. Danas, ni pod kojim okolnostima nedolazi u obzir pustanje nasih pasa u borbe, no zbog cuvanja identiteta pasmine moramo uzgajati pse koji izgledaju kao borbeni psi sposobni pobjedivati. Staf je snazan pas i mora tako djelovati . Treba biti u odlicnoj kondiciji sa dobro izrazenim i cvrstim misicjem, no to misicje mora djelovati gipko. Staford nikada ne smije izgledati tako masivan da djeluje pretovaren misicjem ili da mu nedostaje pokretljivosti i elegancije. Kod dobro gradenog psa svi dijelovi tijela medusobno se blago i atraktivno stapaju bez prekomjernog isticanja bilo kojeg dijela. Da bi pas bio skladan svaki dio tijela mora imati pravilnu velicinu i oblik, odgovarajucu ostatku tijela. Pas nikada nesmije ostavljati dojam da je sastavljen od zasebnih dijelova, cak i kada svaki dio sam za sebe djeluje dobro. Staford je neustrasive i budne naravi. Izraz mu je zivahan kao da se sam sebi veseli, nikad nije agresivan, prestrašen ili neraspoložen. Od njega s pravom ocekujemo da je prijateljski raspolozen i da ima manire dzentlmena, inteligentnog kavalira koji uziva u zivotu.
Zelite li Staforda samo zbog toga da imate najopasnijeg psa u susjedstvu?
Ovo je tesko pitanje sa kojim se svaki vlasnik Staforda treba suociti i posteno na njega odgovoriti. Iz iskustva znam da mnogi neodgovorni vlasnici Staforda lijece svoje sitne komplekse preko Staforda. Gospodo, svoju neistrosenu energiju radije potrosite na odgoj, socijalizaciju i trening. U tom slucaju će te vi biti VODA Stafa, a ne obrnuto. Ako to bude obrnuto onda se to pretvara u jednu neopisivu NOCNU MORU koja ce vas dugo proganjati, a tad ce sve biti kasno. AST treba trening kojim će usmjeriti svoju inteligenciju i volju za akcijom. Uz pravilan odgoj i socijalizaciju ovaj pas je savršen prijatelj. No, NE SOCIJALIZIRAN, NE TRENIRAN, ZANEMAREN ili staford bez nadzora mote postati najcrnja «nocna mora vlasnika, previse pametan, snazan i poduzetan da bi mu se pustilo da radi po svome», AST treba, mora proci pravilnu socijalizaciju i nauciti osnovnu poslusnost. Socijalizacija pocinje rano i znaci upoznavanje steneta sa ljudima, zivotinjama, predmetima i zvukovima koje ce susretati u svakodnevnom zivotu. Nakon cjepljenja, stenci se moraju upoznavati sa prijateljski raspolozenim ljudima svih dobi i obadva spola kao i sa dobro odgojenim psima. Treba ih naviknuti na voznju automobilom, hodanju po različitim podlogama, na prolazak biciklista, ljudi u invalidskim kolicima, buku u centru grada - i naravno sve na povodniku. Znaci, cilj nam je da psa postavimo u jednu zbunjujuću situaciju, da se upozna sa različitim vanjskim nadrazajima koji ce mu pomoci u toku daljnjeg odrastanja. Američki staford je zdrav i otporan pas, ali stene treba kupiti od odgovornog uzgajivaca (nikako od trgovaca ili proizvođača Staforda «kao na vrpci» bez selektivnog uzgoja) koji nam moze garanturati kvalitetu psa i njegove karakterne osobine. Ako vjerujete da su Stafordov sarm i izazov prava stvar za vas i zelite ga nabaviti, posjetite nekoliko uzgajivaca i upoznajte odrasle pse kao i stence. Trazite im rodovnike, a posebno obratite paznju na drzanje stenaca i razna obecanja bez garancija. Ovaj pas trazi dosta vase paznje. Posjetite vise uzgajivaca i usporedite njihove pse, radije nego da kupite prvo stene na koje naidete bez obzira gdje se reklamira.
bas veceras prolazim kraj nase kvartovske livade i tam jedan plavo-bijeli trci gore dole sa loticom u usima. i nis oko sebe ne vidi, sam sebe dovoljan. cak ni moje dvije zvijeri ga nisu zainteresirale. ma pravi medenjak. btw, znam za jednu bebu od 10 mjeseci kaj se poklanja. ja bi ga uzela i ziher sam da nema frke za ukucane, ali mi se vise nebi dalo zezat se sa socijalizacijama. dosta mi je mojeg dobija:D
SunBlade
06.11.2005., 10:52
Billi kaže:
bas veceras prolazim kraj nase kvartovske livade i tam jedan plavo-bijeli trci gore dole sa loticom u usima. i nis oko sebe ne vidi, sam sebe dovoljan. cak ni moje dvije zvijeri ga nisu zainteresirale. ma pravi medenjak. btw, znam za jednu bebu od 10 mjeseci kaj se poklanja. ja bi ga uzela i ziher sam da nema frke za ukucane, ali mi se vise nebi dalo zezat se sa socijalizacijama. dosta mi je mojeg dobija:D
Dali se to neki muzjak polklanja ili zenka? Imas mozda slikicu? Mozda znam nekoga tko bi se htio brinuti o tome peseku. :w
ali mi se vise nebi dalo zezat se sa socijalizacijama.
pricaj mi o tome, medeni su kao stenci,ali ovo je iscrpljujuce, barem s zadnjom kujom bilo, doduse ona je i najblesavija kao i najosjetljivija ispala...
sunblade, napisala sam ti na pm
vlasnik sam kujice po imenu dina ina 4,5 mjeseci i zanima me sve o stafordima razmisljam o tome da je vodim na izlozbe a poslje mozda i uzgoj
POVIJEST PASMINE
Američki stafford terijer je predivan snažan pas pun energije. Nastao je početkom 19. stoljeća u Velikoj Britaniji križanjem bulldoga i terijera kako bi se dobio manji, snažan i okretan pas. Tako dobiveni psi koristili su se za tada vrlo popularne borbe pasa a bili su poznati pod imenom "Bull and Terrier" ili "Half and half". Svi oblici borbe pasa zabranjeni su 1835. godine, ali su se u nekim krugovima i dalje održavali u tajnosti. Čak i tada, u toj ranoj fazi ljudi su prepoznali njihove glavne karakteristike: stabilnost, pouzdanost, hrabrost, ljubav prema djeci i obitelji.
Kolonizacijom Amerike ljudi su poveli i svoje četveronožne ljubimce, pa se tako ovaj pas brzo proširio novim kontinentom. Oko 1870. godine "Bull and Terrier" počinje se koristiti drugo ime - "Pit Bull Terier".
Grupa lovaca u SAD-u je 1898.g. osnovala registar za pse pod imenom United Kennel Club (UKC). Prva pasmina koja je ušla u taj registar bio je Pit Bull Terrier. Zbog naglaska na autohtonost pasmine u ime su dodali još i "American"
Početkom 19. stoljeća ljudi su otkrili da su ovi psi veći od svojih rođaka u Engleskoj, te je bio nezamjenjiv u čuvanju imanja, uključujući sukobe sa vukovima, kojotima i drugim velikim grabežljivcima. Potom su se se u uzgoju izdvajali psi koji su bili veći, imali viša ramena i jači prsni koš kako bi još bolje obavljali dužnost čuvara.
U prvom svjetskom ratu, pas po imenu Stubby dobio je čin narednika u vojsci SAD-a time što je čuvao zarobljenog njemačkog špijuna dok nisu stigle američke trupe. Također je spasio mnoge živote oglašavajući opasnost od napada bojnim otrovima. Još jedan pas koji je stekao slavu bio je "Lucenay Pete" koji je glumio u staroj komediji "Our gang". Pete je proveo skoro devet godina na filmu i dvije godine u kazalištu. Malo ljudi zna da smiješan prsten oko njegovog oka nije bio nacrtan.
Oni koji su voljeli ovu pasminu zalagali su se da se službeno prizna, i konačno je 1936. godine američki kinološki savez priznao ovu pasminu kao American Staffordshire Terrier. Kasnije se proširila po cijelom svijetu i bila priznata kao takva.
Prvi Stafordski terijer koji je registriran u američki kinološki savez bila je kuja Wheeler's Black Dinah 1936. god. 1937. godine Maher's Captain D postao je prvi zabilježeni šampion Stafordskih terijera u Americi.
Kako je vrijeme prolazilo postale su očite razlike između američkog i britanskog stafforda. Američki uzgajivači razvili su težeg i većeg psa od onog u Velikoj Britaniji pa više nije bilo praktično svrstavati ih pod istu pasminu, te su 1972. god. Američki Staffordshire terijera razdvojili od Staffordshire Bull terijera.
EVOLUCIJA IMENA
PIT BULL TERRIER
-druga polovica 19. stoljeća
AMERICAN PIT BULL TERRIER
-1898. godine
STAFFORDSHIRE TERRIER
-1936. godine
AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER
-1972. godine
KARAKTERISTIKE PASMINE
Američki Stafford terijer je pas za širok spektar ljudi. Što god tražili od psa, ovaj pas pružit će vam sve. On je lijep pas pun snage, neustrašiv i odlučan, a istovremeno inteligentan, nježan, drag i odan. Brojne su odlike američkog Stafford terijera, što mogu potvrditi svi koji su ga ikad imali. Staffordi su općenito dobrog zdravlja i uz dobru njegu njegova životna dob može biti od 12 do 16 godina.
On je prvenstveno obiteljski pas, najsretniji su kad su među ljudima koji ga vole i koje on voli i čini sve da usreći svog gospodara, te time čini iznimnog kućnog psa koji je tih, miran i poslušan. Dobro se snalaze i po gradovima, stan koji čuva Stafford sigurniji je od tvrđave. Kratka dlaka traži vrlo malo njege i lako ju je održavati čistom.
Međutim, Stafford nikad ne odoljeva zovu drugih pasa, te ga treba držati u ograđenim prostorima. Isto tako, nikad ne vodite svog stafforda bez povodnika, te mu nikako ne dopuštajte samostalne izlaske izvan dvorišta ili stana jer će zasigurno upasti u neku nevolju.
Postoje brojne priče gdje je stafford spasio dijete od nesreće, opasnosti, požara ili napada drugog psa. Borit će se na život ili smrt kako bi obranio člana svoje obitelji. Stafford će se sa djecom igrati satima i satima, ne pokazujući umor ili dosadu.
Budući da je ovaj pas tih i ne laje često Stafford je izuzetan čuvar. Saznanje da je stafford u blizini zasigurno će odbiti lopove i ljude sa zlim namjerama.
Neki uzgajivači u Americi uključili su se u program terapije bolesne djece, ili djece sa posebnim potrebama, i postigli su više nego zadovoljavajuće rezultate.
Iako izgledaju grubo i opasno ovi su psi djeca u duši, uživajući u svom domu, maženju i druženju s ljudima. Dobro se slažu i sa drugim životinjama ako se socijaliziraju u ranoj dobi.
Tragično je što su Stafford terijeri i njima slični psi često izvrgnuti lošem publicitetu. Tome su pridonjeli neodgovorni i zli pojedinci koji nisu dorasli ovakvom psu, koji su psa naučili da bude agresivan čak i prema ljudima, a da ne govorimo koliko je pasa završilo u nelegalnim borbama završavajući tragično, sve to da bi ugodili svom vlasniku. Bitno je znati da se pas ne rađa agresivan i zao, već se tomu uči. U rukama nepouzdanih i neodgovornih ljudi ovaj pas može biti opasna prijetnja svemu i svakomu oko sebe.
Stafford mora imati čvrstu ruku vlasnika, mora se već u ranoj dobi socijalizirati sa ljudima i drugim psima, a svakako ne bi bilo loše uključiti ga u obuku poslušnosti.
Ovaj pas ne preporuča se ljudima koji će mu popustiti u svakom trenutku ili onima koji neće posvetiti dovoljno vremena svom psu. Pas koji je danima zatvoren ili vezan bez ikakve pažnje zasigurno će s vremenom pokazati neposlušnost a često i agresivnost.
ambasadorica
17.02.2006., 18:30
ima u mom kvartu njih nekolko. sad u zgradi ima mala beba (nije više baš tak mala...). ovih par komada koje ja znam su fakat super cucki :)
po meni je staford savršen pas ali samo ako je u pravim rukama
ambasadorica
19.02.2006., 06:37
pa kao i sa svim velikim jakim psima. takvog psa se mora znat odgojit i nije to za poklon klincu za 6.rođendan. ima kretena koji si uzmu tog cucka jer su frustrirani i briju da bu se onda on šoral umjesto njih il,još gore,da se šora s drugim đukcima,a takvi ih redovito uopće ne znaju odgojit i nemaju pojma kaj je to velki,jaki pas. i onda ih jednog dana pojede na spavanju pa se čude...
http://img402.imageshack.us/img402/994/pict0038malaqq2.jpg (http://imageshack.us)
Vlasnicima AMS-a : Jedno vrijeme (otprilike 6mj.) sam imao vremena provesti ziveci sa americkim tigrastim stafordom. Vlasnica je bila moja sestricna, no kako je bila situacija da smo zivjeli u istom stanu - morali smo se nekako upoznati. Taj pas me prilicno fascinirao, imao je nekako onaj svoj mrgudni stav, ali s vremena na vrijeme islo je na bolje....na kraju je sve bilo pet i ni trunke sumnje nije bilo. Jedino sto mi nije bilo jasno - zasto toliko laje cim se bilo tko pojavi u blizini zatvorenih vrata?? ...no to je valjda stvar ranijeg odgoja. Sada me zanima, kada bi se odlucio uzeti malog stenca - koliko je vjerojatno da bi uspio s njim, buduci da nikad zapravo nisam imao vlastitog psa?? Inace sam iz Osijeka, pa ako ima koga mozda ovdje iz blizine...
Hvala svima!
Dancerica
16.08.2007., 00:16
Dečko i ja razmišljamo o kupnji psa, sad smo nekako došli na ideju za američkog stafford terijera. jel netko možda ima/o tog psa ili ima nekog iskustva s tim psima? svaki savjet je dobro došao :)
Mene je jedan takav izgrizao dok sam bio mali. Dovoljno je da znas to. :D
Dancerica
16.08.2007., 00:54
mislim da svaki pas može biti agresivan ili maza, ovisi o odgoju i vlasniku
Ja imam stafordskog terijera.
Predivan je.Jednostavno je poseban.
Ako ste spremni provoditi vrijeme s vašim psom i odgojiti ga kako treba,obećavam vam,OBEĆAVAM da nećete požaliti.
Pametni su i vrlo sposobni učiti.
Što se tiče ovog s previše lajanja što je netko spomenuo.To mi je poprilično čudno jer su oni poznati po tome da malo laju.Stoga je vjerojatno povezano s odgojem.
Uvijek sam bila sretna što moj pas laje samo kad je stvarno potrebno,nasuprot drugim psima u ulici koji stvarno nekad pretjeruju.Dakle njega se stvarno rijetko čuje.Po potrebi.
Naglašavam da nije za svakog,vrlo su jaki i ako su neodgojeni vi ćete ići kud vas on povuče i tako dalje...stoga je pravilan odgoj važan.Morate ga odgojiti u stabilnog psa jer jednostavno s njim nećete moći izaći na kraj.Vole provoditi svoju volju : )
Vole ljude,vrlo su dragi i društveni ali su i divni čuvari i možete ih ostaviti same.
Ja iskreno o njima mogu reći samo najbolje.Jedino vrijeme kad je moj pas radio ikakve probleme je kad je bio mali.Bio je štetočina no odgojem i postavljanjem pravila je i to nestalo.
Maza je,i pravi je obiteljski pas.Znam da stalno spominjem pravilan odgoj no to je vrlo važno dakle ako je odgojen i socijaliziran onda je to je pas kojeg želite u blizini svoje djece npr. Najbolje to vidim na svom psu koji se odmah promijeni kad je u blizini djece ili npr starijih ljudi koji teško hodaju itd.Očito osjeti da na njih treba više paziti pa prilagodi i ponašanje.
Eto,mogu pisati do sutra stvarno.No ako razmatrate kupnju tog psa,i ako ga stvarno želite,bez oklijevanja se odlučite jer nisu problematični za odgoj.Inteligentni su i brzo shvaćaju poantu.Moj staford mi stvarno nikad nije priuštio ništa ružno u svojih 10 godina
ariel23
07.09.2007., 10:08
hej zanima me koliko vas zna za ovu pasminu i sto mislite o njoj!
Ivana Z
07.09.2007., 11:15
Jako puno nas :zubo:
Prekrasni, pametni i izdrzljivi psi - ja bi odmah dva :D :D
kukuriza
07.09.2007., 13:45
meni su to jedni od najružniji pasa kaj postoje,neznam kakvu narav imaju ali samo zbog izgleda ih nikada nebi nabavljao
kak uopće izgledaju? :confused:
stalno miješam te stafforde, bullove i ine... :zubo:
meni su to jedni od najružniji pasa kaj postoje,neznam kakvu narav imaju ali samo zbog izgleda ih nikada nebi nabavljao
Viš, zanimljivo kako se mišljenja razlikuju jer su meni oni prekrasni. Da, pristrana sam jer ja imam jednog ali i da nemam stvarno su mi jedna od top pasmina što se tiče izgleda, a i naravi.
El Tovarka
08.09.2007., 16:27
Staffordi su prekrasni psi, sjajnih karakteristika i jako privrženi.
Imam i ja ženkicu, staru godinu dana. Ona je super, obožava ljude. A ne vidimo nikakvu averziju ni prema ostalim psima. To je kao i kod drugih pasmina, sve ovisi o vlasniku. Nažalost, kako smo muž i ja stalno na poslu, ona je po cijele dane sama doma. Sad nažalost razmišljamo o tome da je dobro udomimo. Grozno nam je, ali ovako je grozno njoj samoj, a nas peče savjest. Staffordi trebaju društvo i ne uzimajte ih ako vas često nema doma!!!
Cordelia
08.09.2007., 23:08
To su meni divni psi, ali smatram da nisu za početnike kojima je to prvi pas, a ako ga baš žele trebali bi se informirati, bez ustručavanja potražiti i stručnu pomoć. S obzirom da je to snažan pas greške u odgoju mogu biti opasne i po psa i po okolinu.
Zum-zum
09.09.2007., 21:36
Malo offtopičarenja :D
Kako to da vam psi imaju kupirane uši kad je to zakonom zabranjeno? :confused:
joe_luc
09.09.2007., 22:07
Malo offtopičarenja :D
Kako to da vam psi imaju kupirane uši kad je to zakonom zabranjeno? :confused:
Nije ovo moj pas na gornjoj slici. Slika je sa neta. Moj je samo komentar! :)
Kad si vec to nacela, kako to da vidjam kupiranje dobermane? Jel ima di sta o kupiranju?
Zum-zum
09.09.2007., 22:22
Kad si vec to nacela, kako to da vidjam kupiranje dobermane? Jel ima di sta o kupiranju?
Pa i dobermane i DA i CC.... Kako je to moguće?
joe_luc
09.09.2007., 22:32
Pa i dobermane i DA i CC.... Kako je to moguće?
Nemam pojma sta je sa tim zakonom. Procita sam tu na forumu davno da je nekim psima dobro kupirat usi zbog sta ja znam cega. :confused:
Sta je sa tim zakonom? Jel se moze jos kupirat? Po izlozbama su svi dobermani, staffovi, rotovi kupirani. :confused: :confused: :confused:
Osobno priznajem da nisam protiv toga iako znam da psu to i nije naj draze...
Zum-zum
09.09.2007., 22:45
Procita sam tu na forumu davno da je nekim psima dobro kupirat usi zbog sta ja znam cega. :confused:
Ma to su bapske priče :flop:
Cika Bika
10.09.2007., 01:12
Nisam bio u Sinju...a glede kupiranja,ima tu rupa u zakonu!Odvedes psa na kupiranje van Hrvatske i sve 5,a i kod nas se to jos radi,ali moras bit jako dobar s nekim veterinarom!Sve je vise drzava i izlozbi gdje je zabranjeno izlagati kupirane pse...malo po malo ce i do nas to doci!Po meni je ta zabrana bezveze...psi s nekupiranim usima znaju cesce imati upalu usiju,a psi s debljim repovima ga znaju redovno raskrvarit zbog silnog mahanja i lupanja o stolice,stolove...jos ce dugo bit kupiranih pasa!
Cika Bika
10.09.2007., 01:26
Zabrana je nastupila 1.1 ove godine,a moja Nuna je stara godinu dana tako da je sve legalno :) a za buduca legla cu se snaci :) a dogodine si uvozim "Sindelar" muzjaka iz Amerike s "ruzinim" usima!To je najveci problem,sto uzgajivaci prije nisu davali paznju kvaliteti i izgledu usiju...pa kad ih ne bi kupirali...imali bi velike usi ko slonic Dumbo!A valj ce se i to promijenit...
Zum-zum
10.09.2007., 08:07
psi s nekupiranim usima znaju cesce imati upalu usiju
Da je to tako onda bi se uši kupirale i goldenima i labićima, lovačkim psima, pa i kokerima :zubo: tj. svim psima :rolleyes:
Cika Bika
10.09.2007., 11:51
Ja sam kazem sto se cesce zna dogoditi psima kojima se inace kupiraju usi!Nije pravilo...kako god,meni su Amstaffi ljepsi s kupiranim usima!
geronimos winner
10.09.2007., 20:34
u pasmini smo 15 ak godina...sve što vas zanima...www.geronimoswinner.com
pozdrav!:)
psi s nekupiranim usima znaju cesce imati upalu usiju,a psi s debljim repovima ga znaju redovno raskrvarit zbog silnog mahanja i lupanja o stolice,stolove...
A ja sam nešto načula da psi s nogama znaju imati lomove nogu.
spalato_
11.09.2007., 04:20
hahaha :top:
sivi_machor
11.09.2007., 06:54
:rofl: :rofl:
Zum-zum
11.09.2007., 08:00
Ja sam kazem sto se cesce zna dogoditi psima kojima se inace kupiraju usi!
Ma daaaaaaaaaaaaaaaaaj! :rolleyes:
Samo je stvar u tome šta ljudi uglavnom više vole kupirane uši jer im tako spi izgledaju "opakije". A te izlike o upalama i priče o zdravlju možete objesit mačku o rep jer nikako ne drže vodu. Pa čemu uopće takvo opravdavanje. Ili vas peče savjest :D :rolleyes:
Cika Bika
11.09.2007., 12:16
Vidim da ima tu i humoristicnih ljudi :rolleyes: Npr. moja baka ima boksericu s nekupiranim repom(A boksrei imaju jako debel i cvrst rep) i SVAKI dan ga raskrvari od silnog mahanja i lupanja o razno-razne predmete!Ma pricajte ste ocete... :rolleyes:
Cika Bika
11.09.2007., 12:19
Ma daaaaaaaaaaaaaaaaaj! :rolleyes:
Samo je stvar u tome šta ljudi uglavnom više vole kupirane uši jer im tako spi izgledaju "opakije". A te izlike o upalama i priče o zdravlju možete objesit mačku o rep jer nikako ne drže vodu. Pa čemu uopće takvo opravdavanje. Ili vas peče savjest :D :rolleyes:
Kao sto sam i rekao da ja volim Stafforde s kupiranim usima,jedino ako imaju lijepa "ruzina" uha :cerek: Ne trazim opravdanje...
codered
13.11.2007., 17:21
ja bi uzeo tog psa dal je problem da je on sam doma od 8 do 3 popodne
ariel23
09.01.2008., 00:44
koliko vas ima ljubitelja i vlasnika ovih predivnih pasa:mig:
MedoZGB
11.01.2008., 00:47
Ja znam da su stenci malo problematicni je grizu sve kaj im je na putu i kaj nadu i znam da su nervozni zbog rasta zubica ali kako ih najlakse oduciti da grizu ruke i noge...jer ovom mom 2 i pol mj. je izgleda to fetis :D ....nebi htjro da se navikne da grize ruke i noge da nebi kasnije bilo problema a i vec jak stisak ima a ostre zubice pa je problem ljudima koji ga hoce podragati a on ih mora polizati i cvaknuti malo...jel ima kakvo rijesenje za to ili ce doc samo po sebi???
MedoZGB
15.01.2008., 23:11
Sta niko od vas nije imo ovakvih problema ili je pretesko pitanje?
:D:p
Pitam vas je vidim da vas ovdje ima puno koji duze imate staforda
ariel23
16.01.2008., 16:52
ja sam to nedavno prosla, samo sa 3 klinca. samo trebas viknuti NE! i ako je potrebno sa novinama po guzi. oni brzo uci, pogotovo sto su stenci....
kakve je boje maleni? mozes poslati sliku?
naFRljen
17.01.2008., 00:44
pozdrav evo mene zanima kolika se cijena krece staffordima naravno mislim na one s urednim papirima od nasih uzgajivacnica...
bio bih puno zahvalan jer kroz godinu dana namjeravam kuptit jednog pa da znam
moze i pm ako je cijena tajna :P hvala:s
MedoZGB
17.01.2008., 07:18
ja sam to nedavno prosla, samo sa 3 klinca. samo trebas viknuti NE! i ako je potrebno sa novinama po guzi. oni brzo uci, pogotovo sto su stenci....
kakve je boje maleni? mozes poslati sliku?
Imas slike par postova iznad!!!!:top:
geronimos winner
21.01.2008., 10:50
pozdrav evo mene zanima kolika se cijena krece staffordima naravno mislim na one s urednim papirima od nasih uzgajivacnica...
bio bih puno zahvalan jer kroz godinu dana namjeravam kuptit jednog pa da znam
moze i pm ako je cijena tajna :P hvala:s
pozdrav
cijene u uzgajivačnicama u Hrvatskoj se kreću cca 500 Eura na više..
mi čekamo 3 legla ove godine pa se možete javiti...sva tri parnjaka su inozmeni mužiaci,šampioni jaako poznati psi vrhunske rodovnice:)
black steal
21.01.2008., 18:41
nikako da shvatim zašto ove slike u topicu o AST!?:confused:
pa piše da stavimo slike AST i APBT,doro na prve dvije slike je bulterier ali nema veze,šta sad
ariel23
26.01.2008., 22:59
:)
Una1980
26.01.2008., 23:42
nisu mi baš jasne ove lančuge oko vrata od psa, očito vlasnik pati od ruralnog kompleksa manje vrijednosti ili ima nešto malo:lol: pa preko psa dokazuje neke stvari. što ih više dokazuje ja primjećujem da je sve veći jadnik u mozgu
happy dog
27.01.2008., 13:30
Zbog preseljenja poklanjam američkog stafordskog teriera sa pedigreom u dobre ruke. Zove se Micek ( i stvarno je micek), ima 9 mjeseci, socijaliziran je, voli loptice, a najviše od svega ćorku na krevetu.
black steal
27.01.2008., 14:09
a jebate neznam kakve su to lančuge nije moj pas to sam skinuo s neta bezveze
geronimos winner
27.01.2008., 16:16
Zbog preseljenja poklanjam američkog stafordskog teriera sa pedigreom u dobre ruke. Zove se Micek ( i stvarno je micek), ima 9 mjeseci, socijaliziran je, voli loptice, a najviše od svega ćorku na krevetu.
nije baš pametno POKLONITI staforda jer to nije pasmina za poklanjanje..:rolleyes: niti je svatko spreman biti vlasnik staffa! a ljudi čim vide da se nešto POKLANJA odmah kao muhe bez glave navale :confused:
čijeg je uzgoja pas?
happy dog
27.01.2008., 17:14
Ja mislim da je jako pametno pokloniti mladog psa, nekome tko će se imati vremena baviti s njim i pružiti mu više ljubavi nego što ja mogu trenutno. Da se razumijemo ja sam vlasnik još 3 predivna psa koji su stariji i njih se niti zbog groma, niti zbog kopriva ne odričem. Čitajući ovaj forum pomislih da je možda pametno to obznanti ovdje, s obzirom da je oglasnik ispao jako loša ideja- s obzirom na ljude kakvi su se javljali. Zato mi vjeruj imam debelog iskustva s tim da u prvom redu amstaff., a i bilo koji drugi pas nije za neke ljude.
Vidim tu je i pitanje iz čijeg uzgoja je pas? On traži jedan topal dom, ćorku na krevetu i bacanje lopte. Mislim da je sasvim nebitan njegov pedigre.
Una1980
27.01.2008., 17:19
a jebate neznam kakve su to lančuge nije moj pas to sam skinuo s neta bezveze
ma dobro, ne ide to direktno tebi, samo komentiram općenito te kompleksaše:mig:
Una1980
27.01.2008., 17:23
riga mi se na neodgovorne vlasnike koji na prvoj prepreci već poklanjaju psa i ponašaju se s njim kao da je stvar i da nema emocije. nejasno mi je zašto pas ne može s tobom, ali nije bitno.ma najlakše psa pokloniti radi preseljenja, izbaciti iz auta zbog skijanja, mora:mad: neću sada reći na forumu sve šta mislim o takvim neodgovornim seljačinama,jer nemam prikladam riječnik. daj mi reci šta bi bilo da imaš dijete? jel bi i njega udomio ili bi ga vodio sa sobom? vodio? ma ozbiljno? a zašto pas ne može ići?
happy dog
27.01.2008., 18:09
O.K.- vidim da i ljudi mogu biti nedozrelo voće, pa ipak pasti na zemlju. Idemo ovako: Promjeni ti se nešto u životu, sasvim iznenada, do te mjere da ti egzistencija ovisi o tome. Npr. dobiješ posao na kojemu moraš često putovati, preseliš se iz kuće u stan... Da li bi svog psa dala nekomu kod koga će imati sve ono što mu ti nemožeš pružiti? Umjesto boravljenja u hotelu, zbunjivanja sa vikend kod onog, pa kod ovog prijatelja. Ja ne mislim da sam savršena, kao što to sigurno nisi niti ti. Samo hoću reći da niti jednu stvar u životu ne možeš reći sa 100% sigurnošću. Da i meni se riga od onih koji svoje pse ostavljaju na pumpi... što više imam takvog jednog doma. Zato još jednom, moja poruka nije za lječenje kompleksašima, već jedan apel nekomu tko želi jednog predivnog psa- kojeg se ja s obzirom na neočekivane uvjete moram odreći.:top:
nikako da shvatim zašto ove slike u topicu o AST!?:confused:
nikako da shvatim quotanje 500 slika!? :confused:
geronimos winner
27.01.2008., 21:08
happy dog-zašto je baš "on" na poklon? i zašto bi bila tajna iz čijeg je uzgoja :ne zna:
a kud ćete sa ostala 3 ako je takva frka nastala :rolleyes:
Una1980
27.01.2008., 22:22
O.K.- vidim da i ljudi mogu biti nedozrelo voće, pa ipak pasti na zemlju. Idemo ovako: Promjeni ti se nešto u životu, sasvim iznenada, do te mjere da ti egzistencija ovisi o tome. Npr. dobiješ posao na kojemu moraš često putovati, preseliš se iz kuće u stan... Da li bi svog psa dala nekomu kod koga će imati sve ono što mu ti nemožeš pružiti? Umjesto boravljenja u hotelu, zbunjivanja sa vikend kod onog, pa kod ovog prijatelja. Ja ne mislim da sam savršena, kao što to sigurno nisi niti ti. Samo hoću reći da niti jednu stvar u životu ne možeš reći sa 100% sigurnošću. Da i meni se riga od onih koji svoje pse ostavljaju na pumpi... što više imam takvog jednog doma. Zato još jednom, moja poruka nije za lječenje kompleksašima, već jedan apel nekomu tko želi jednog predivnog psa- kojeg se ja s obzirom na neočekivane uvjete moram odreći.:top:
prvo i osnovno ja kompleksaš nisam. drugo, ne kužim spiku da šta da se iz kuće moram preseliti u stan, jer ja i živim u stanu i imam 2 psa. i da kud idem i oni idu. u slučaju neznam čega, imam i starce i sestru.samo sam dala laganu usporedbu sa djecom,jer udomljavati djecu radi preseljenja, putavanja itd. ne bi nitko, a psa se svi odmah odriču. evo od toga mi je slabo.a šta se tiče ostavljenih pasa na pumpi i jedan od moja dva je nekoć bio od tih jadnika dok nisam naišla ja. nisam savršena, ali po pitanju odgovornosti prema živim bićima smatram se izuzetno odgovornom. za mene su moji psi br.1. i aspolutno sve u svom životu prilagođavam njima. najbitnije mi je da su oni sretni.i amen
Una1980
27.01.2008., 22:28
upravo pogledah sliku od tvog psa. jako je lijep. ali moram još reći nešto šta me smeta. dala si oglas da ga udomljavaš izuzetno bezosjećajno, evo usporedila bih to sa davanjem auta u oglas. :confused:
happy dog
28.01.2008., 09:32
Evo, ljudi pas je udomljen i jako mi je drago da sam nekoliko mišljenja razmijenila sa drugim ljubiteljima amstaffa. Mislim čak da bi mogla ovdje i zaglaviti, no bilo bi dobro da se malo opustite i ne donosite zaključke tako brzo- no tome upravo forumi i služe, da se diskutira. Pesek je predivan i dom nije našao putem foruma već preko prijatelja od prijatelja. Ne samo da izgleda predivno on je pas s puno, puno duha. Ova crna dama, čija slikica je u korisnikovom prozorčiću je njegova majka.
Una1980
28.01.2008., 11:33
znam da sam te ispljuvala, ali stvarno mi je drago da ako je već morao otići da je udomljen u tebi poznate ruke:)
evo ja za mj dana trebam dobit malu zenku staffa. sad me zanima sljedece koliko dnevno treba s njima raditi ,imam dvije male sestre pa mi je zbog njih najvise bed ,posto cu ja najvise raditi s njim ( nezelim otici od kuce pa da mi seku pojede hehe šala ) ,zanima me kako ih ''kažnjavate '' kad su neposlusni ( sigurno ih ne tući :S ) i kako ih nagradite za poslušnost ?? majka psa je Gina ( najmirniji i veseliji pas kojeg sam vidio i pas koji mrzi veterinare kao ni jedan drugi , a voli djecu da je to neopisivo :D ) izlozbeni pas a otac je neki Grof sta ti ja znam ( ima vise predaka nego ja ) isto pas sa izlozbi tako da je pas provjereno kvalitetan i nije neki bzvz ( taj lik cija je Gina je bio samnom u bolnici i reko da ce mi pokloniti jedno stene iako ce ih prodavati) (btw mislim pesu dati ime Terror i nemislim ga drzati da napada ostale ljude i takve neke agresivne spike iako mi je to bas lijepo ime ta psa takvog izgleda) najvise bi ga tretirao kao mazu posto vidim da su tu na forumu vecinu svoje odgojili kao maze koje stalno ''ćore'' po krevetu i vuku se po kuci hehe jer mi ne treba zvijer u kuci zbog koje ce postar morat bacati sa 10 metera postu u dvoriste a i kako sam rekao imam 2 mladje sestre! pa eto ako moze koji savjet posto nisam nikad imao prilike raditi s njima ..
happy dog
29.01.2008., 10:30
Kao prvo Kiss Uni.
pa eto ako moze koji savjet posto nisam nikad imao prilike raditi s njima ..
Kao što vidim dragi XULUS tebi bi se imao puno toga za napisati, zato je najbolje da kreneš u akciju i pročitaš sve eno što je već napisano. Preporučujem knjige: Dr. Bruce Fogle Pas priručnik za vlasnike i Odgoj i obuka pasa, te knjigu na eng. koju možeš kupiti u Algoritmu zove se Am. staff. terrier/Pit bull terrier.
Cika Bika
03.03.2008., 19:47
Bok Karlo&Zen! Da pitam...nije mi jasno kako tu netko moze tvrditi da su Staffordi veliki psi i da mu dlaka jaaaako otpada?!?!Mislim ako se u postu iznad mojega radi o Staffordu!Nije mi jasno pa nek mi netko objasni!I posto Stafford nije ni veliki ni mali pas,ne vidim zasto ne bi bio za boravak u stanu?!Uz redovno setanje,igru i naravno box...ne vidim zasto ne bi bio u stanu?
ja nerazumijem zasto prodaju americke stafforde po 5 000$$ jel mozda kupuju pa da dalje sami kote i prodaju il????
geronimos winner
08.03.2008., 21:54
ja nerazumijem zasto prodaju americke stafforde po 5 000$$ jel mozda kupuju pa da dalje sami kote i prodaju il????
a gdje to prodaju po 5000$? i zašto mislite da je to puno? pa vrhunski izložbeni pas košta toliko nekada i više -vani pogotovo...ako hoćete recimo iz USA kupiti izložbenog šampiona odraslog psa i dovesti ga u HR dalje za uzgoj i izložbe to je NORMALNA cijena :confused:
southend
10.03.2008., 13:46
:sGERONIMO..na tvojim stranicama sam pročitao da ćeš imat mladunčad u 5mj..zanima me kratkonogi staffi da nema duge noge kao baletan,dali postoji mogućnost da će biti takvih..jer u šetnjama viđam neke stafije sa dužim nogama,a na slici imaju sa kratkima?Sad me zanima tvoj komentar kao iskusnog uzgajivača..
geronimos winner
10.03.2008., 16:03
southend liječi komplekse dalje! :top:
ovo čitaju pravi zaljubljenici u AST pa kvariš dojam.....
:confused:Geronimos upravo sam pročitala da planirate ove god.imati tri legla tih slatkih psića...zanima me kako se ponaša u stanu,kakav je s djecom.......kada čete ih imati?
geronimos winner
10.03.2008., 21:59
:confused:Geronimos upravo sam pročitala da planirate ove god.imati tri legla tih slatkih psića...zanima me kako se ponaša u stanu,kakav je s djecom.......kada čete ih imati?
najbolje bi bilo da se čujemo tj pišemo na mail...o svemu što vas zanima nema problema ali na moj e mail.ili PP.ovdje ima ljudi koji nisu zainteresirani za dobrobit pasmine tako da ćemo o AST tamo :top:
southend
11.03.2008., 16:36
:top:GERONIMO to misliš namene..pa valjda svatko ima svoje mišljenje-o tebi u Osijeku misle sve najgore u vezi uzgajivačnice..uvaljuješ pse za 500eura a nisu ni do koljena DIVA STINGU,,uzgajivačnici..Nemoj se toliko umišljat-tebi je bitno samo da prodaš..a kvaliteta psa 0..
geronimos winner
11.03.2008., 22:12
hahahaha :lol::lol: dobra fora
ti si kao iz Osijeka? pa osječani nisu takvi seljaci pa tako pišu po forumima laži i gadosti :p imaš li nešto za dodati ..pa dođi do nas..ionako vidim sve znaš o nama!!! :lol::lol::lol:
Cika Bika
12.03.2008., 11:25
:top:GERONIMO to misliš namene..pa valjda svatko ima svoje mišljenje-o tebi u Osijeku misle sve najgore u vezi uzgajivačnice..uvaljuješ pse za 500eura a nisu ni do koljena DIVA STINGU,,uzgajivačnici..Nemoj se toliko umišljat-tebi je bitno samo da prodaš..a kvaliteta psa 0..Boze dragi...iole pismeni i odgojeni covjek iz tvojih postova bi zakljucio da samo zelis isprovocirati i poblatiti jednu respektabilnu uzgajivacnicu,naravno bez i jednog argumenta!Hvala Bogu ovdje takvih,zlih i nedobronamjernih ljudi ima na pretek,a ti bi mogao po svemu sudeci biti vođa novog vala!Svaka ti cast!Stvarno...idi se lijeci :top:
Cika Bika
12.03.2008., 13:12
I zanimljivo je sto si bas sada poceo blatiti GW brand kada vec manje-vise svi ljubitelji Amstaffa u Hrvatskoj znaju da ove ce godine (u 4,5 i 8 mjesecu) GW dati 3 vrhunska legla!Pa se postavlja pitanje...u kojoj ti uzgajivacnici imas interesa?I ciji si?Jer blacenje nekoga bez argumenata...ili se radi o vraski velikoj ljubomori i cistoj ljudskoj zlobi ili se radi o pokusaju blacenje konkurencije i naravno,opet cistoj ljudskoj zlobi!U oba slucaja...vidi se da tebi zlobe u govoru uopce ne nedostaje,vrlo si jadan ispao i nemoj trovati zdravu atmosferu na ovom podforumu!I molim drage nam administratore da ovakve izljeve zlobe pojedinaca sankcioniraju i brisu!
southend
12.03.2008., 19:11
:lol:čIKA bIKO OČIGLEDNO BRANIŠ UZGAJIVAČNICU geronimo,,,JER IMAŠ NJENE PSE..A NISI SE ZAPITAO KAD SI KUPOVAO I ŠTA SI KUPOVAO..SAD se braniš...Nisam iz Osijeka..ali loš glas o psima daleko se čuje..Bolje da stavi prodaju po 50eura valjda će netko shvatit šta kupuje..Nemožeš zlato prodavat pod bižuteriju đeronimo.
Cika Bika
12.03.2008., 19:51
I opet...NI JEDAN ARGUMENT S TVOJE STRANE!Postajes tragikomican!A ja imam jako puuuuuno argumenata da su to jaaaaako kvalitetni psi!A to su izlozbeni usjesi moga psa!Di god je dosao,bio je prvi,osim na Europskom!I da...kupio sam ga iz Geronimo winnera uzgajivacnice i drago mi je sto sam ga tamo kupio jer sam dobio super kvalitetnog psa i sto mi je jos vaznije,vlasnici GW su jako dragi ljudi s puno razumijevanja!Necu te moliti,jer ljudima intelektualno nizih sposobnosti od mojih necu podilazit,prekini s neargumentiranim napadima!Ako ne znas sto je argument...uzmi rijecnik pa se educiraj!Necu te ja uciti,iako bi trebao,posto vidim da to tvoji roditelji napravili nisu!Vec su odgojili zlobno i zajedljivo dijete koje je ljubomorno na tudje uspjehe!I nemoras meni boldati slova u svojim postovima jer ako ne vidis ja sam na sva tvoja pitanja odgovorio,a ti na moje ni jedno nisi!Predpostavljam zato sto...hm...VODIS NEARGUMENTIRANU RASPRAVU I PUCAS U PRAZNO!!!
geronimos winner
12.03.2008., 21:04
:lol::lol::lol: to je moj komentar na takve likove poput southenda!
sad će na kraju spomenuti i HILLA :D (a.... ne znaš tko je Hill ili se samo praviš):lol::lol: pa će se sve svesti na priču o našem importu iz najpoznatije Europske uzgajivačnice i koliko "to sve košta" još jednog bolesno ljubomornog adolescenta (priznaj-koliko ti je godina?:rolleyes:) koji ne da nema AST doma nego je čuo "priče" o dobrim ast u Hrvatskoj! :p prvo nekih 15 ak godina doma živi s AST pa se javi.ok?
THE END
soldier
12.03.2008., 21:15
pozdrav!
Molio bih vlasnike ili poznavaoce pasmine americki starord terijer,da iznesu svoja iskustva s tom pasminom.jer mozda nabavim jednu zenkicu staru 7mj,( i sta mislite o tome sto je vec stara 7mj.obicno se pas nabavlja oko 2-3 mj,pa me sad malo muci ovo sto je malo da tako kazem "starija") .
zanima opcenito o njima ,te iskustva ljudi koji ih imaju.kakvi su prema ljudima,posebno djeci.
inace potjece ova kujica iz kontroliranog uzgoja ,nisam je jos vidio ali sam se susreo sa njenim "braticem" starim 9mj,i bio je izrazito razigran,koga god je vidio samo je skako po njemu i lizao ga kao da ga pozna 100 godina.
hvala unaprijed!
ja imam doma ženku staforda koju je tata kupio kad je imala 4 mjeseca...izuzetno su jaki, razigrani, društveni i inteligentni...kad su mali vole se puno igrati, a kasnije postanu relativno pasivni...treba ih svaki dan šetati da se rastrče i naravno da nisu za kuću/stan...dobri su čuvari...recimo, ova moja stafordica npr. kad netko nepoznati dođe do kuće, do ograde, počne lajati i trči prema ogradi (to djeluje malo krvoločno, agresivno)...i onda ako tu osobu pustim nutra, onda je sve ok, ta osoba je prihvaćena i nema problema...to je pas koji treba imati jednu osobu koja je gazda, koja ju hrani, šeće, zatvara u box, pušta van...ustvari, 80 ovisi o odgoju, 20% su genetske karakteristike..a da i to su psi koji ako su napadnuti od drugoga psa, onda znaju biti i ubojice, jer imaju jaki ugriz, a hvataju za vrat..inače nikad ne napadaju druge pse niti ljude (to je predrasuda)..ali i to valjda dosta ovisi o odgoju...i puno jedu :)
soldier, objasni mi ovo "definitivno nisu za kuću/stan"?...pa tko normalan stavlja takvog psa van po zimi?...
geronimos winner
12.03.2008., 21:44
soldier ...ne razumijem neke stvari :confused:
u 15 godina koliko imamo AST u životu NIKADA nije bilo problema s vlasnikom tj nije istina da mORA imati jednog vlasnika i te priče ne drže vodu.naime bilo tko iz naše obitelji pa makar i moja baka psa najnormalnije može nahraniti a ostali i šetati sve ostalo što je potrebno.pa kako onda objašnjavaš stvar da mog psa može bilo tko hendlati na izložbama a tako i ja tuđe pse hendlam već 10 ak godina :rolleyes:
onda...pas je DEFINITIVNO za unutra jer kratkodlak je tj bolje rečeno skoro"gol" ima samo tanki sloj dlake kada živi unutra a kada je vani ima podlaku ali NIKADA nije za život recimo zimi na otvorenome nedaj Bože.eventualno u grijanim boxovima (poput mojih s centralnim grijanjem i brodskim podovima) zatvorenog tipa ...
dakle preporuka DA ZA STAN bez ikakvih problema.mirisa nemaju,nisu glasni(to sve akko su normalno socijalizirani ne govorim o nesocijaliziranim jedinkama),dlaka jednostavna za održavanje...
onda....koga oni to hvataju za vrat?:ne zna: taj dio ne shvaćam? misliš na pse ili što?
ja neznam kako tvoja kuja ali moji ne jedu puno...400 grama dnevno i nije tak puno(naravno UVIJEK visoko proteinske hrane-ne ove komercijalne hrane).ovisi što jede i to je važno!ak jede slabu hranu onda mu ni kg dnevno nije dovoljna...
opet se vraćam i citiram te "naravno da nisu za kuću" :confused: pa nije mi samo jasno onda kakav je to kontakt s psom i socijalizacija ako taj pas nikada nije osjetio toplinu doma,tepihe,krevete :p,kupao se u kadi,vozio se liftom?? :eek::eek:
to je meni nepojmljivo..jer mi sa svojim psima putujemo svuda ,spavaju s nama po hotelima( Milano,Beč...),kupujemo auto po njima a ne radi svog komfora jer tada ne bi imali nekada jeep sada karavan nego neki coupe,idu na more najnormalnije,obožavaju našu i tuđu dječicu...malo mi je to teško shvatljivo tko se ne odnosi tako prema AST ...bolje ga onda nemati...:rolleyes:
Pitanje za ljubitelje staford koji je razlog kupovine psa koji grize za vrat druge pse ?
Mislim ne vidim razlog da kupim psa kojeg izvedem u šetnju a on prvom prilikom uhvati nekog psa za vrat.
Cika Bika
12.03.2008., 23:59
To su gluposti...moja se Staffordica igra kod moje bake na selu s kokoskama i zecevima!A glede pasa...igra se s muzjacima i zenkama,bili oni veliki ili mali,stari ili mladi!Kakvo skakanje i ubijanje...to je netko previse gledao tv i slusao "babske" price!
geronimos winner
13.03.2008., 08:22
socijalizacija,socijalizacija,socijalizacija :top::top::top:
hej zanima me koliko vas zna za ovu pasminu i sto mislite o njoj!
javljam se svezi ove pasmine pasa.svaki dan izvodim ujutro susjedovog psa po imenu staff.ima 14.mijeseci.igra se sa svakom vrstom psa,koji mu naide.veoma je dobar,i umiljat.mala maza.dosta dobro slusa.ima 45.kg.dobro me oznoji,u setnji.zavolijo sam ga puno,tako da u subotu idem u zagreb kod josipa zalca.on vec dugo godina uzgaja ovu vrstu psa.idem ga kupiti,jer ce to biti pas za izlozbu,a ne kao sto ga neki zlocesti ,i neodgovorni ljudi vode na klanje.treba sa njim dosta raditi.svaki dan.ako se posvetite tome psu,nece biti nikakvih problema.on samo trazi paznju,i ljubav,a tako i vraca vama.preporucam svima onima kojima se svida da ga kupe,ali neka dobro razmisle zele li ga za borbu,ili izlozbe.osobno sam protiv klanja pasa.to je sramotno,i neka se takvi vlasnici kazne.ljubitelj zivotinja.neno.pozdrav.
geronimos winner
13.03.2008., 19:22
rambo-sretno s novim psićem .vidimo se na izložbama! :top:
To su gluposti...moja se Staffordica igra kod moje bake na selu s kokoskama i zecevima!A glede pasa...igra se s muzjacima i zenkama,bili oni veliki ili mali,stari ili mladi!Kakvo skakanje i ubijanje...to je netko previse gledao tv i slusao "babske" price!
Na stranici prije netko je napisao da ima stafordicu i da hvata druge pse za vrat, pa mene zanima kakva korist od takvog psa kada moraš paziti u šetnji da ne napadne nekog psa.
Zanima me kojim ste se motivima vodili kada ste se odlučili za tu pasminu?
Sorry zbog pitanja u citatu ono je postavljeno svim vlasnicima staforda, a ne samo tebi Cika Bika.
javljam se svezi ove pasmine pasa.svaki dan izvodim ujutro susjedovog psa po imenu staff.ima 14.mijeseci.igra se sa svakom vrstom psa,koji mu naide.veoma je dobar,i umiljat.mala maza.dosta dobro slusa.ima 45.kg.dobro me oznoji,u setnji.zavolijo sam ga puno,tako da u subotu idem u zagreb kod josipa zalca.on vec dugo godina uzgaja ovu vrstu psa.idem ga kupiti,jer ce to biti pas za izlozbu,a ne kao sto ga neki zlocesti ,i neodgovorni ljudi vode na klanje.treba sa njim dosta raditi.svaki dan.ako se posvetite tome psu,nece biti nikakvih problema.on samo trazi paznju,i ljubav,a tako i vraca vama.preporucam svima onima kojima se svida da ga kupe,ali neka dobro razmisle zele li ga za borbu,ili izlozbe.osobno sam protiv klanja pasa.to je sramotno,i neka se takvi vlasnici kazne.ljubitelj zivotinja.neno.pozdrav.
Koliko oni to zapravo narastu kada sa 14. mjeseci teže 45 kg.?
geronimos winner
14.03.2008., 07:50
noky-nije mjerilo jedne jedinke što teži s 14 mj toliko kg :eek::eek: pa to je malo too much !! svaka jedinka je za sebe,ali da smo u pasmini otišli malo "Više"nego treba to je istina pa se sada na izložbama mogu vidjeti psi veličine omanjeg dogo argentino itd..to je loše za pasminu....moj pas recimo je "ideal standarda" rekli bi..sada je 46 cm u grebenu i 24 kg :cerek: moj drugi pas je bio 49 cm u grebenu i 30 kg -kud ćeš bolje.....ali takav pas ti izgleda pored ovih od 56 i više u grebenu kao "štene" ako su u istom razredu...:lol::lol:
noky-nije mjerilo jedne jedinke što teži s 14 mj toliko kg :eek::eek: pa to je malo too much !! svaka jedinka je za sebe,ali da smo u pasmini otišli malo "Više"nego treba to je istina pa se sada na izložbama mogu vidjeti psi veličine omanjeg dogo argentino itd..to je loše za pasminu....moj pas recimo je "ideal standarda" rekli bi..sada je 46 cm u grebenu i 24 kg :cerek: moj drugi pas je bio 49 cm u grebenu i 30 kg -kud ćeš bolje.....ali takav pas ti izgleda pored ovih od 56 i više u grebenu kao "štene" ako su u istom razredu...:lol::lol:
Sada sam skužio da se vi bavite uzgojem staforda. Posjetio sam vašu stranicu. Moram vam priznati da inače nisam zagledavao previše te pse. Onako iskreno sviđaju mi se ali ništa neznam o njima. Na stranici nemate standard pasmine znam da sve ne stane na stranicu i da posjetitelji vaše stranice najčešće znaju sve o psamini pa me zanima onako ukratko ako mi možete napisati koliko trebaju biti visoki, teški na šta se treba posebno obratiti pažnja.
Unaprijed hvala.
Ps. imate jako lijepe pse.
geronimos winner
15.03.2008., 22:18
Noky hvala:)
da ne pišem sada cijeli standard ovdje evo jedan link na kojem imate lijepo prikazan standard pasmine i to slikovni
http://www.depaco.com/us/standard.htm
ako vas još nešto interesira javite se na moj private e mail ili na PP :top:
soldier
16.03.2008., 09:55
soldier, objasni mi ovo "definitivno nisu za kuću/stan"?...pa tko normalan stavlja takvog psa van po zimi?...
nisu za stan po svojoj konstituciji, jer su to psi koji se trebaju kretati čim više, koju su puni energije..mogu se naučiti da budu u stanu, na sve se mogu naučiti...nisam mislio u smislu da im mora biti hladno i da ih treba vani držati...mislim da je takvog psa najbolje imati puštenog negde vani u zagrađenome prostoru...
soldier
16.03.2008., 10:05
soldier ...ne razumijem neke stvari :confused:
u 15 godina koliko imamo AST u životu NIKADA nije bilo problema s vlasnikom tj nije istina da mORA imati jednog vlasnika i te priče ne drže vodu.naime bilo tko iz naše obitelji pa makar i moja baka psa najnormalnije može nahraniti a ostali i šetati sve ostalo što je potrebno.pa kako onda objašnjavaš stvar da mog psa može bilo tko hendlati na izložbama a tako i ja tuđe pse hendlam već 10 ak godina :rolleyes:
onda...pas je DEFINITIVNO za unutra jer kratkodlak je tj bolje rečeno skoro"gol" ima samo tanki sloj dlake kada živi unutra a kada je vani ima podlaku ali NIKADA nije za život recimo zimi na otvorenome nedaj Bože.eventualno u grijanim boxovima (poput mojih s centralnim grijanjem i brodskim podovima) zatvorenog tipa ...
dakle preporuka DA ZA STAN bez ikakvih problema.mirisa nemaju,nisu glasni(to sve akko su normalno socijalizirani ne govorim o nesocijaliziranim jedinkama),dlaka jednostavna za održavanje...
onda....koga oni to hvataju za vrat?:ne zna: taj dio ne shvaćam? misliš na pse ili što?
ja neznam kako tvoja kuja ali moji ne jedu puno...400 grama dnevno i nije tak puno(naravno UVIJEK visoko proteinske hrane-ne ove komercijalne hrane).ovisi što jede i to je važno!ak jede slabu hranu onda mu ni kg dnevno nije dovoljna...
opet se vraćam i citiram te "naravno da nisu za kuću" :confused: pa nije mi samo jasno onda kakav je to kontakt s psom i socijalizacija ako taj pas nikada nije osjetio toplinu doma,tepihe,krevete :p,kupao se u kadi,vozio se liftom?? :eek::eek:
to je meni nepojmljivo..jer mi sa svojim psima putujemo svuda ,spavaju s nama po hotelima( Milano,Beč...),kupujemo auto po njima a ne radi svog komfora jer tada ne bi imali nekada jeep sada karavan nego neki coupe,idu na more najnormalnije,obožavaju našu i tuđu dječicu...malo mi je to teško shvatljivo tko se ne odnosi tako prema AST ...bolje ga onda nemati...:rolleyes:
pa dobro to za vlasnika mi je rekao veterinar, da je dobro da bude jedna osoba koja se najviše boravi oko psa..kod mene doma nas je troje koji se podjednako boravimo oko potreba psa...
pa bilo je par puta kad sam šetao psa da ga jednom recimo napao neki vučjak...i onda ga je zgrabio za vrat i skoro ga dokrajčio...ali zato jer je bio napadnut..inače ne napada nikoga i ne laje bezveze...bilo je s više pasa zadnjih par godina i uvijek lovi direktno za vrat, automatski...to je valjda tak urođeno tim psima...ili sam ovome mojemu...neznam...ali stvarno ti velim...
napisao sam da je najbitniji odgoj psa a mali dio je genetski...moj pas se isto igrao s bakinim kokošima svojevremeno i nije bilo problema...ali je prije toga par njih dokrajčio, onda smo ga naučili da se to ne smije, kolko se sjećam brzo joj je bilo jasno da to ne smije i onda kasnije nije bilo problema...
Noky hvala:)
da ne pišem sada cijeli standard ovdje evo jedan link na kojem imate lijepo prikazan standard pasmine i to slikovni
http://www.depaco.com/us/standard.htm
ako vas još nešto interesira javite se na moj private e mail ili na PP :top:
Hvala.
geronimos winner
18.03.2008., 07:36
pa dobro to za vlasnika mi je rekao veterinar, da je dobro da bude jedna osoba koja se najviše boravi oko psa..kod mene doma nas je troje koji se podjednako boravimo oko potreba psa...
pa bilo je par puta kad sam šetao psa da ga jednom recimo napao neki vučjak...i onda ga je zgrabio za vrat i skoro ga dokrajčio...ali zato jer je bio napadnut..inače ne napada nikoga i ne laje bezveze...bilo je s više pasa zadnjih par godina i uvijek lovi direktno za vrat, automatski...to je valjda tak urođeno tim psima...ili sam ovome mojemu...neznam...ali stvarno ti velim...
napisao sam da je najbitniji odgoj psa a mali dio je genetski...moj pas se isto igrao s bakinim kokošima svojevremeno i nije bilo problema...ali je prije toga par njih dokrajčio, onda smo ga naučili da se to ne smije, kolko se sjećam brzo joj je bilo jasno da to ne smije i onda kasnije nije bilo problema...
čuj to što veterinari pričaju nema veze baš s vezom jer oni govore općeniti naime kako bi se trebalo postupati:rolleyes: cijenim ih za stručno mišljenje i za pomoć u veterinarskom smislu ali oko odgoja..to prepustite drugima jer predpostavljam da tvoj vet nije uzgajivač stafforda:D
čuj a i sam uostalom kasnije navodiš da se svi troje jednako brinete o njemu:)
meni je žao da je taj pas imao loša iskustva sa psima pa tako sada kada vidi pse kako kažeš "napada na vrat"...pas koji nije imao loša iskustva a normalan je u glavi NEĆE napadati pse na vrat..dakako nisu pudle pa ako su napadnuti od druge strane NEĆE mirno sjediti i trpjeti napade nego će normalno se braniti.e sad tu je problem kada se potuku npr dva kokera ili dva shih tzua ili dva staffa recimo.naravno da je najveća "šteta"nastala prilikom ove tuče.logično.....
ALI u svakodnevnom životu treba izbjegavati konflikte i pravilnom socijalizacijom od šteneće dobi...nebi trebalo biti problema!
isto tako socijalizacija i trening da prihvati i ostale životinje tipa kokoši,mačaka,zečeva...ja sam svog odraslog staffa jednostavno naučila da prihvati mačku u kući,isto tako i hrčke,kornjaču,papigicu...sve ok :top:
sretno!:)
Una1980
20.03.2008., 15:22
Pitanje za ljubitelje staford koji je razlog kupovine psa koji grize za vrat druge pse ?
Mislim ne vidim razlog da kupim psa kojeg izvedem u šetnju a on prvom prilikom uhvati nekog psa za vrat.
to su izmišljotine. govorim iz osobnog iskustva, jer imam mješanca koji nema veze sa stafordom,i uvijek je pse hvatao prvo za vrat. ne trebam spominjati da je uvijek na uzici.kada se slučajno pograbi s nekim tko prolazi pored nas(iako su oba dvoje na uzici) on skače na vrat, i tada moji refleksi dolaze do izražaja:rofl: ovo dajem kao primjer da se shvati da je svaki pas različitog karaktera i da neke stvari apsolutno nemaju veze sa vrstom psa
to su izmišljotine. govorim iz osobnog iskustva, jer imam mješanca koji nema veze sa stafordom,i uvijek je pse hvatao prvo za vrat. ne trebam spominjati da je uvijek na uzici.kada se slučajno pograbi s nekim tko prolazi pored nas(iako su oba dvoje na uzici) on skače na vrat, i tada moji refleksi dolaze do izražaja:rofl: ovo dajem kao primjer da se shvati da je svaki pas različitog karaktera i da neke stvari apsolutno nemaju veze sa vrstom psa
Stvarno te ne razumijem kažeš da govoriš iz iskustva a nemaš staforda.
Što znači ti imaš mješanca koji hvata za vrat on je mješanac kojih pasmina?
Ja imam dva NLT( Njemačka lovna terijera) a prije sam imao Škotskog ovčara i niti jedan pas nije hvatao ili hvataju drugog psa za vrat.
Na stranici prije netko je rekao a taj netko je vlasnik staforda da njegova/njezina kujica hvata druge pse za vrat.
Upoznat tom činjenicom zanimalo me je zašto kupiti staforda ako je to pas koji ne trpi druge pse?
Znači čisto me zanimalo bez ikakvog animoziteta prema spomenutoj pasmini.
ossa_ossy
20.03.2008., 23:00
Ja imam dva NLT( Njemačka lovna terijera) a prije sam imao Škotskog ovčara i niti jedan pas nije hvatao ili hvataju drugog psa za vrat.
Na stranici prije netko je rekao a taj netko je vlasnik staforda da njegova/njezina kujica hvata druge pse za vrat.
Upoznat tom činjenicom zanimalo me je zašto kupiti staforda ako je to pas koji ne trpi druge pse?
"staford pas koji ne trpi druge pse" totalna glupost od još glupljih ljudi.
"staford pas koji ne trpi druge pse" totalna glupost od još glupljih ljudi.
Što da ti odgovorim na ovaj komentar da je pametan nije da je svađalački to svakako. Molim te lijepo ako si vlasnik staforda probaj argumentirati tu svoju tvrdnju.
Naime pasmina koja potječe od pit bula koji je opet stvoren od ljudi da bi bio korišten za borbe sa drugim psima. Bez obzira na činjenicu da se selektivnim odgojem kod nekih jedinki "game" uspio suspregnuti (zatomiti) do tih granica da danas imate pse koji su bez temperamenta većina tih pasa je i dalje za druge pse posebno istog spola opasna.
Posjetio sam ovih dana nekoliko foruma specijaliziranih za rasu i svugdje se izričito naponiminje da ti psi nisu za svakog, da nisu za prvog psa uživotu i da ih se nesmije šetati bez povodnika (jer su kažu onda bez 100%-tnog nadzora ) što svakako nije poželjno.
Osobno sam stajališta da niti jednog psa bez obzira na poslušnost ne treba voditi bez povodnika jer na kraju to i zakon brani.
I što misliš zašto se u nekim zemljama zabranjuje njihovo držanje (najnovija zemlja koja između ostalih pasmina zabranjuje i tu je Portugal).
Una1980
21.03.2008., 13:11
ma krivo si me shvatio. ja sam htjela reći da uopće nema veze pasmina s tim tko kome skače za vrat. jer je netko pitao da kako netko može uzimati staforda kada odmah skače psu za vrat. htjela sam reći da to uopće nema veze sa stafordom, nego da ima i drugih pasa koji se tako ponašaju. htjela sam obraniti obraz staforda, ali očito da si me krivo shvatio.:mig:
Una1980
21.03.2008., 13:15
e da pitao si mješanac kojih pasmina mi je pas. nemam pojma jer sam ga pokupila sa ceste, tako da nemam dokaza o roditeljima:D ali svi koji su ga vidjeli kažu da je karakterno isti jack russell. očito da ipak ima neke terijerske krvi:D
ossa_ossy
22.03.2008., 15:22
Što da ti odgovorim na ovaj komentar da je pametan nije da je svađalački to svakako. Molim te lijepo ako si vlasnik staforda probaj argumentirati tu svoju tvrdnju.
Naime pasmina koja potječe od pit bula koji je opet stvoren od ljudi da bi bio korišten za borbe sa drugim psima. Bez obzira na činjenicu da se selektivnim odgojem kod nekih jedinki "game" uspio suspregnuti (zatomiti) do tih granica da danas imate pse koji su bez temperamenta većina tih pasa je i dalje za druge pse posebno istog spola opasna.
Posjetio sam ovih dana nekoliko foruma specijaliziranih za rasu i svugdje se izričito naponiminje da ti psi nisu za svakog, da nisu za prvog psa uživotu i da ih se nesmije šetati bez povodnika (jer su kažu onda bez 100%-tnog nadzora ) što svakako nije poželjno.
Osobno sam stajališta da niti jednog psa bez obzira na poslušnost ne treba voditi bez povodnika jer na kraju to i zakon brani.
I što misliš zašto se u nekim zemljama zabranjuje njihovo držanje (najnovija zemlja koja između ostalih pasmina zabranjuje i tu je Portugal).
cuj da ne razglabam previse pogledaj si fotke koje je joe luc postavio. pa onda pogledaj jos jednom, pa onda jos jednom....
BTW nemam AST, cakstovise imam labradoricu.
Koji je onda razlog što iz dana u dan sve više država zabranjuje ove pse?
Možda vam je poznato nešto što se zove Pravilnik o opasnim psima donešen 23.02.2005. a odnosi se na Republiku Hrvatsku? Ako vam je poznato posebno obratite pažnju na Članak 6. Točka 1. Pa uvjeravajte sebe i koga god hoćete da ti psi nisu opasni jer niti ja niti što je još važnije zakonodavac vam ne vjerujemo.
A kako čitam na ovom topicu ima i samih vlasnika koji priznaju da su im psi agresivni.
ossa_ossy
22.03.2008., 18:21
Možda vam je poznato nešto što se zove Pravilnik o opasnim psima donešen 23.02.2005. a odnosi se na Republiku Hrvatsku? Ako vam je poznato posebno obratite pažnju na Članak 6. Točka 1. Pa uvjeravajte sebe i koga god hoćete da ti psi nisu opasni jer niti ja niti što je još važnije zakonodavac vam ne vjerujemo.
A kako čitam na ovom topicu ima i samih vlasnika koji priznaju da su im psi agresivni.
a ti obrati pažnju na članak 6. stavku 3 u kojoj navodi sljedeće :»Moguće opasan pas«
Moguće opasan možeš biti i ti, što ne znači da si unaprijed krvolok, napadač, ubojica, ne hvataš odmah za vrat. Dakako sve to možeš, ali i ne moraš. No ne to ne znači da ti ne trebaš postojati.
E sad sve to prenesi na psa pa ti možda bude jasnije.
ossa_ossy
22.03.2008., 18:24
BTW slike govore tisuću riječi :)
joe_luc
22.03.2008., 20:18
Pa mozemo pocet upravo od ovakvih topica!
Manijaci procitaju da su to opasni, snazni, mocni psi i nabave si jednoga. Znate i sami kakve face uglavnom imaju takve pse. Naravno da naprave kretene od pasa, jer nisu ni oni nista drugo. :mad:
Prije par dana sam naletija na jednog poznanika koji si je nabavija Stafficu za 300 kuna. I hvali mi se kako je pas LUD! :eek:
To mu je prvi pas u zivotu, naravno - o ''uzgajivacima'' ne treba puno pricat...
I hoce li taj pas bit normalan?! Hoce li sutra doc do mog psa i zaklat ga? Naravno da hoce kad ga drzi vezanog iza kuce na debelom lancu, izaziva ga sa sestrinom mackom, lupa ga gumama da nauci bolje rezat i ne pustat sta uhvati u zube!!! Sutra ce ic kod nekoga uparit tu kuju sa jednako odgojenim psom i dobit ce normalnog psa???? E pa nece! Jel kuzite da ljudski odnos sa psom iz generacije na generaciju utjece na genetiku?!
Nazalost, ljudi idu kupit psa i traze po oglasima najjeftinijeg i nalete na takvog. Njih ne zanima kontroliran uzgoj jer nemaju pojma da to postoji.
Idu za onom ''pas je pas''.
Valjda su pojednici iz ovog posta skuzili kako normalni ljudi dodju do takvog psa. Nije takvu genetiku lako ispravit...
Kad krenem u nabavku Staffa (nadam se uskoro :D ) prva ce mi stvar bit upoznati uzgajivace a tek onda cu ic birat stene.
geronimos winner barem vi znate da socijalizacija terriera nije ista ka sa nekim drugim pasminama. Potrebno je puuuuno toga za postic ovakav rezultat:
http://img257.imageshack.us/img257/1493/strasnipas1uz9.jpg
Napominjem da su se na ovoj slici 'Staffica' i 'Pudlan' prvi put vidili.
Zalosno je da je tako plemenita pasmina na ovako jadnom glasu... :rolleyes: :flop:
a ti obrati pažnju na članak 6. stavku 3 u kojoj navodi sljedeće :»Moguće opasan pas«
Moguće opasan možeš biti i ti, što ne znači da si unaprijed krvolok, napadač, ubojica, ne hvataš odmah za vrat. Dakako sve to možeš, ali i ne moraš. No ne to ne znači da ti ne trebaš postojati.
E sad sve to prenesi na psa pa ti možda bude jasnije.
Zašto pod Moguće opasne pse ne spadaju ili se ne navode imenom Baset, Bobtail, Border coli nego:
Članak 6.
1) Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull – stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvatskoga kinološkog saveza te biti upisani u registar.
Ne znam možda ja griješim ali u Pravilniku se ne spominje imenom niti jedna druga pasmina osim terijera tipa bull.
Što misliš što je tome razlog?
Uzevši u obzir da je jedan od najvećih uzgaivača Američkih stafordskih teriera u Hrvatskoj sudjelovao u izradi zakona o opasnim psima misliš li da on nije upoznat sa pasminom u dovoljnoj mjeri ili ti znaš nešto više od njega?
Svjestan sam ja i djela Pravilnika koji govori:
opasan pas« može biti bilo koja jedinka te vrste, podrijetlom od bilo koje pasmine koja je, ničim izazvana, napala čovjeka i nanijela mu tjelesne ozljede ili koja se uzgaja i/ili dresira za borbe pasa ili je zatečena u organiziranoj borbi s drugim psom,
Ali kao što vidiš nigdje niti riječi o bilo kojoj drugoj pasmini osim još pit bula.
Lijep pozdrav i SRETAN USKRS svima koji ga slave.
ženka amstaff-a traži mužjaka za parenje, ili da kažem za reprodukciju vrste. molim sliku, poželjna tricolori ili crno-bijela.
Pa mozemo pocet upravo od ovakvih topica!
Manijaci procitaju da su to opasni, snazni, mocni psi i nabave si jednoga. Znate i sami kakve face uglavnom imaju takve pse. Naravno da naprave kretene od pasa, jer nisu ni oni nista drugo. :mad:
Prije par dana sam naletija na jednog poznanika koji si je nabavija Stafficu za 300 kuna. I hvali mi se kako je pas LUD! :eek:
To mu je prvi pas u zivotu, naravno - o ''uzgajivacima'' ne treba puno pricat...
I hoce li taj pas bit normalan?! Hoce li sutra doc do mog psa i zaklat ga? Naravno da hoce kad ga drzi vezanog iza kuce na debelom lancu, izaziva ga sa sestrinom mackom, lupa ga gumama da nauci bolje rezat i ne pustat sta uhvati u zube!!! Sutra ce ic kod nekoga uparit tu kuju sa jednako odgojenim psom i dobit ce normalnog psa???? E pa nece! Jel kuzite da ljudski odnos sa psom iz generacije na generaciju utjece na genetiku?!
Nazalost, ljudi idu kupit psa i traze po oglasima najjeftinijeg i nalete na takvog. Njih ne zanima kontroliran uzgoj jer nemaju pojma da to postoji.
Idu za onom ''pas je pas''.
Valjda su pojednici iz ovog posta skuzili kako normalni ljudi dodju do takvog psa. Nije takvu genetiku lako ispravit...
Kad krenem u nabavku Staffa (nadam se uskoro :D ) prva ce mi stvar bit upoznati uzgajivace a tek onda cu ic birat stene.
geronimos winner barem vi znate da socijalizacija terriera nije ista ka sa nekim drugim pasminama. Potrebno je puuuuno toga za postic ovakav rezultat:
http://img257.imageshack.us/img257/1493/strasnipas1uz9.jpg
Napominjem da su se na ovoj slici 'Staffica' i 'Pudlan' prvi put vidili.
Zalosno je da je tako plemenita pasmina na ovako jadnom glasu... :rolleyes: :flop:
U potpunosti se slažem sa ovim postom i sve pohvale za vlasnika ženke staforda na spomenutoj slici.
ispričavam se, tek sada sam pročitao postove,pa da se uključim. nije da se pravim pametan, ali dvije stvari morate znati o ovoj vrsti:
1. ne grizu psi-VLASNICI GRIZU!
2. ne savjetujem nabavljanje staforda onome tko nema iskustva sa psima i ne može se posvetiti ovakvoj vrst, jer prije svega ovo je radni pas.
ispričavam se, tek sada sam pročitao postove,pa da se uključim. nije da se pravim pametan, ali dvije stvari morate znati o ovoj vrsti:
1. ne grizu psi-VLASNICI GRIZU!
2. ne savjetujem nabavljanje staforda onome tko nema iskustva sa psima i ne može se posvetiti ovakvoj vrst, jer prije svega ovo je radni pas.
Kažeš da je radni pas koja mu je svrha koliko ja znam lovački pas nije.
ženka amstaff-a traži mužjaka za parenje, ili da kažem za reprodukciju vrste. molim sliku, poželjna tricolori ili crno-bijela.
Ako pažljivo pročitaš postove vidjet ćeš da se ovdije krije i jedan uzgaivač staforda i mogu ti reći da pod males imaju po meni ne razumijem se previše jako lijepog crno bijelog mužjaka.
pojam terier sam po sebi označava ovu vrstu psa kao lovnog, tj. nekad bio lovni, ali osobine su na svu sreću sačuvane. kao primjer navodim da u ljetnim mjesecima ne mogu izaći ujutro iz kuće, a da ne prekoračim razne vrste glodavaca koje moja Azra uredno složi ispred vrata. daju jako puno, a u ovakvim trenutcima traže jako malu nagradu. naravno, kad vam pas postane ovakav kućepazitelj, potrebna su redovna cijepljenja i čišćenja od nametnika.
Hvala za pomoć u traženju mužjaka, nadam se da će se javiti koji.
geronimos winner
22.03.2008., 22:23
tricolor?!?! :eek::eek: mora da je šala neka u pitanju....:confused:
pojam terier sam po sebi označava ovu vrstu psa kao lovnog, tj. nekad bio lovni, ali osobine su na svu sreću sačuvane. kao primjer navodim da u ljetnim mjesecima ne mogu izaći ujutro iz kuće, a da ne prekoračim razne vrste glodavaca koje moja Azra uredno složi ispred vrata. daju jako puno, a u ovakvim trenutcima traže jako malu nagradu. naravno, kad vam pas postane ovakav kućepazitelj, potrebna su redovna cijepljenja i čišćenja od nametnika.
Hvala za pomoć u traženju mužjaka, nadam se da će se javiti koji.
terra terrae f. lat. zemlja, tlo
To što je terier ne znači samo po sebi da je lovački pas.
To što kažeš da je nekad bio lovni ne znam baš ja sam recimo naišao na podatak da su oni do 1936 bili pitovi a onda se razdvojila rodovna knjiga pa su se neki vodili i dalje kao pitovi a oni koji su bili manje "game" su se počeli voditi kao Američki stafordski terijeri.
tricolor?!?! :eek::eek: mora da je šala neka u pitanju....:confused:
Možda ću sada ispasti glup ali na vašoj sam stranici vidio da najavljujete leglo i mužjak je u jednoj kombinaciji šaren jeli to možda tricolor? Kako se naziva takva obojenost kod staforda?
geronimos winner
23.03.2008., 17:10
Noky-mužijak u prvoj kombinaciji je TIGRASTE boje i...intenacionalni prvak :top:
Noky-mužijak u prvoj kombinaciji je TIGRASTE boje i...intenacionalni prvak :top:
Hvala puno.
Poslije sam pronašao da se takva obojanost naziva TIGRASTA još jednom hvala i ako smijem primjetiti jako lijepi psi.
Puno sreće sa budućim leglima.
geronimos winner
24.03.2008., 09:14
hvala!
iz ovog legla dva šteneta odlaze u Finsku:cerek:
southend
28.03.2008., 12:18
Čika biko jedino ti hvališ pse od GERONIMA jer si dobio đabe štence..GERONIMO ima škart robu...ERCEGOVIĆ je NAJBOLJI u HR.:s
geronimos winner
28.03.2008., 13:18
southend :lol::lol: koji si ti smiješan lik ..pa vidi se koliko si upućen u pasminu kad kudiš moje pse a hvališ G Ercegovića ni ne znajući da sam ja i on surađujemo već 15 godina i baš njemu napravila 3 šampiona i svoj uzgoj bazirala na njegovim psima :lol::lol: stvarno ovo je do sada najjači ispad :D
....a što se čika bike tiče...hm :ne zna: gdje si vidio da ima "štence" ,to tvoje ĐABA kako ti kažeš :lol::lol: zadrži za sebe i misli što hoćeš i btw piše se džaba :D malo treba vježbati pravopis i ljubaznost....:top:
southend
28.03.2008., 14:22
:s:sGeronimo koja si ti paljevina..nisu tvoji psi jedini šampioni u HR..a to da si od Ercegovića uzela pse su obične laži..on nesurađuje sa tvojim uzgajivačkim prepotentnim ponašanjem već 3g..Usput da te pitam jel imaš još veze u LEDU...treba mi usluga..
Cika Bika
28.03.2008., 16:59
...momak?Vidi se da ti je inteligencija na razini sobne temperature i da su tvoje retoricke i gramaticke sposobnosti vrlo,vrlo upite!Kao sto vidis...nitko drugi osim tebe ne pljuje po GW psima na ovom forumu ili na bilo kojem drugom!Ovi forumi me jako zivciraju samo zbog jedne stvari,a to je sto sitni i zajedljivi mamini sincici kao sto si ti mogu bez ikakvoga straha pljuvati po drugima bez ikakvih argumenata,a u stvanom zivotu si sitniji od mrava!Zato...ili daj neki argument ili napisi svoje ime i prezime pa da vidimo koliki si frajer!A ti mog psa molim te lijepo ne spominji jer ga u zivotu vjerojatno nisi ni vidio,a da si ga vidio ne bi ni rijeci negativne rekao o njemu!Da ti ponovim...ime mu je GERONIMOS WINNER I AM A STAR i dodji na izlozbu u Djakovo,Belisce,Zadar ili V.Goricu,natjece se u Inter razredu pa mi molim te pridji da se upoznamo!Mene ne mozes promasiti!Umirem od zelje da upoznam taku "muskarcinu" s "ogromnim" mudima kao sto si ti!Stvarno te molim da to napravis jer ces mi tako uljepsati dan!I samo da nadodam,nista ja nisam dobio "ĐABA" kao ti kazes(Jos jednom cestitam na gramatickim dostignucima,tvoja majka i tvoja uciteljica iz Hrvatskog su napravile stvarno vraski posao s tobom)!
Ja se ispricavam u ime ove budaletine na njegovom podbadanju!Kao sto vidite nije dao ni jedan konstruktivan savjet vezan uz temu nago samo pljuje po drugima!
Čika biko jedino ti hvališ pse od GERONIMA jer si dobio đabe štence..GERONIMO ima škart robu...ERCEGOVIĆ je NAJBOLJI u HR.:s
Proučavajući ovu pasminu zadnjih nekoliko dana nisam došao do zaključka da je g.Ercegović najbolji. Da je jedan od najboljih to sigurno ali najbolji neznam.
Ako ti nije teško možeš li reći ( napisati) kojim si se kriterijima ravnao kada si došao do toga zaključka.
Hoću reći da u posljednje vrijeme veće rezultate u pasmini postiže g. Žalac ili možda griješim.
Iz gore navedenog razolga me i zanima koji su kriteriji u pitanju.
Hvala
geronimos winner
31.03.2008., 08:36
:s:sGeronimo koja si ti paljevina..nisu tvoji psi jedini šampioni u HR..a to da si od Ercegovića uzela pse su obične laži..on nesurađuje sa tvojim uzgajivačkim prepotentnim ponašanjem već 3g..Usput da te pitam jel imaš još veze u LEDU...treba mi usluga..
1993- Harry sin MLADERS Killing Raffa
1995-MLADERS Antartica
1996-MLADERS Tango
1998-Willy sin MLADERS Jolly Jokera
2000-MLADERS New York
2003-Dacotta kći MLADERS Mad Maxa
za neupućene MLADERS je ime Mladena Ercegovića :top:
toliko o našoj NE suradnji :lol::lol::lol:
ako ti treba posao samo se javi.... iako...za takav kvocjent inteligencije TEŠKO se nađe nešto :lol::lol::lol:
geronimos winner
31.03.2008., 08:39
Pozdrav svima! Eto, ja sam novi... Imam stafficu od 4 i pol mjeseca, zove se Zara i upravo lezi na kaucu na ledjima i hrce.....
pozdrav !!
Kakve je Zarica boje? pišite nam više o njoj...odakle je stigla?:)
geronimos winner
31.03.2008., 09:16
btw Southend...pošto se NIKADA nisi niti predstavio jer nešto skrivaš očito :D a imaš toliko nepoštivanja da vrijeđaš ostale -no to su te trebali roditelji još naučiti :rolleyes::rolleyes:- kaži nam bar iz koje ti uzgajivačnice imaš psa...ako ga uopće i imaš :lol::lol::lol:
Cika Bika
31.03.2008., 16:31
Pozdrav svima! Eto, ja sam novi... Imam stafficu od 4 i pol mjeseca, zove se Zara i upravo lezi na kaucu na ledjima i hrce.....
Dobro nam dosli :D
karlo_sopnjica
31.03.2008., 23:02
Imam mladu zenku američkog staford teriera staru 8 mj. zanima me koja je dobna starost potrebna za parenje ženke, kolko je vremena potrebno da se okoti i koje su sve procedure da bi štenci imali papire.
karlo_sopnjica
31.03.2008., 23:10
koja je hrana najbolja za razvoj americkog stafforda ?
karlo_sopnjica
31.03.2008., 23:22
do koje se godine americki staford razvija i do kolko bi trebo narast
Cika Bika
01.04.2008., 11:28
Zenkice se pare najranije kod treceg tjeranja!Prvo treba 2 mjeseca da se okoti i onda stenci moraju napuniti 2 mjeseca te se onda sremni za preuzimanje!Amstaffi se razvijaju do svoje druge godine!A najbolja hrana za Amstaffe...ja bi ti jedino preporucio da izbjegavas sve ove hrane sto se reklamirju po TV-u i koje ima kupiti recimo u Konzumu!Kupi neku hranu koja je malo "punija" i hranjivija jer se Amstaffi jako zivahni psi i stalno su u pokretu!Eto :) Ukratko...i da...da ti stenci dobiju papire i mama i tata trebaju imati papire,te oboje moraju proci uzgojni pregled!Ukoliko nisi isao na izlozbe s kujicom,psa ce ti ocijeniti na uzgojnom pregledu!
Imam mladu zenku američkog staford teriera staru 8 mj. zanima me koja je dobna starost potrebna za parenje ženke, kolko je vremena potrebno da se okoti i koje su sve procedure da bi štenci imali papire.
http://www.hks.hr/hrvatski/POCETNA.html
Klikom na link iznad dobit ćeš odgovor na neka od postavljenih pitanja.
Prije svega moraš biti član HKS ako si iz Hrvatske da bi se u Hr bavio uzgojem.
Većina pasmina ako se ne varam nose od 58-64 dana.
Da bi štenci imali papire papire moraju imati roditelji štenaca ( rodovnik priznat od FCI-ja uzgojnu dozvolu).
Da se ja ne pravim pametan mislim da će ti gospoda iz geronimo's winner moći sve detaljno objasniti pošto se sami bave uzgojem.
do koje se godine americki staford razvija i do kolko bi trebo narast
U svakoj pasmini postoje različite uzgojne prepoznatljive linije.
Odlike svake linije su drugačije ( neko stavlja naglasak na kostur, neko na temperament, pigment, kretanje i slično) pa o tome najviše ovisi koliko će se neka jedinka dugo razvijati.
Što se tiče visine FCI kaže 18 - 19 inches (46-48 cm) za mužjake i 17-18 inches (43-46cm) za ženke.
geronimos winner
01.04.2008., 13:07
ukoliko je netko ozbiljno zainteresiran za bilo što oko pasmine i ima neka pitanja..slobodno neka se javi na naš e mail :top:
damba100
16.04.2008., 17:21
Pozdrav svima. Namjeravam kupiti amstaffa. Može li mi neko objasniti da li boja psa ima kakve veze sa zdravljem psa u budućnosti. NPR. Čuo sam da su sivi (sivo bijeli) staffovi skloni bolestima tj. boležljiviji od ostalih. Zanimaju me iskustva vlasnika sivih stafova ili nekoga tko mi može reći da li su to samo babske priće koje kruže između uzgajivaća. Hvala!!!
ishamael
16.04.2008., 19:59
geronimos, nikad nisi odgovorio na pm...
geronimos winner
16.04.2008., 22:07
geronimos, nikad nisi odgovorio na pm...
a na čiji PP?:rolleyes:
nema ništa....
ishamael
16.04.2008., 22:43
a valjd ti je bio pun inbox
pitbull
21.04.2008., 18:04
:( Slabo aktivna tema, steta:flop:, ja sam mislio da ima vise ljubitelja ovakvih peseka:ne zna:
molio bi vas ako tko zna nekoga u rijeci ili okolici da ima muzjaka amstafforda radi parenja moja kuja je prokrvarila prije 5 dana ajd please javite se...hvala
molio bi vas ako tko zna nekoga u rijeci ili okolici da ima muzjaka amstafforda radi parenja moja kuja je prokrvarila prije 5 dana ajd please javite se...hvala
http://rivertownkennel.com/
http://www.flamewood-kennel.hr/
U obije uzgaivačnice možeš vjerovatno dobiti info i o drugim psima.
geronimos winner
24.04.2008., 15:39
Ima li ženka sve uvjete za ostvarivanje legla ( HD,ocijena,uzgojna)?
vjerujem da je vlasnicima pitova i staforda dosta pitanja o razlici između te dvije pasmine, te ima li je uopće.Ali može li netko od vas naći malo strpljenja pa nama neupućenima objasniti tu razliku.Onako razumljivim rječnikom.
Hvala
geronimos winner
07.05.2008., 13:17
8 novih beba u našoj uzgajivačnici otac Inter šampion.zavirite na www.geronimoswinner.com primamo još nekoliko rezervacija!:top:
ivana1604
08.05.2008., 09:36
ja se učlanila na forum baš zbog ove teme... :cerek: imam american stafordshire terier-a.kujica je,TARA. 17.5 će imati 4 mjeseca. sada ima 12 kg.toliko je umiljat pas, drag.obožava ljude i svatko bi ju mogao ukrast jer se ljudima veseli,čak i onima koje nikada nije vidjela.uglavnom,ljudi su joj veliki prijatelji....što se tiče odnosa sa drugim psima....druži se s jednim dogo argentinom koji je star kao i ona, brat joj je u susjedstvu, uglavnom,ne pokazuje nikako neprijateljstvo za sad prema drugim osobama. kod ovog psa-odmalena ga učiti da si ti gazda,a ne on. ja sam više za kujice što se tiče te pasmine, jer su odanije,poslušnije,i umiljatije.a budimo realni,psa od 35-40kg nije lako za savladati.... uglavnom,od kad je pas mali,treba se nečega bojati.moja TARA se boji novina.i uvijek takvog psa lupiti isključivo po guzi,PO GLAVI SE STAFORDI NE SMIJU TUĆI! mora znati gdje mu je mjesto..uglavnom,kako ga naučiš,takav će ti biti....velike maze,prijatelji,ja obožavam straforde i svoju T A R U !!!!! :top:
ivana1604
08.05.2008., 09:37
ja se učlanila na forum baš zbog ove teme... :cerek: imam american stafordshire terier-a.kujica je,TARA. 17.5 će imati 4 mjeseca. sada ima 12 kg.toliko je umiljat pas, drag.obožava ljude i svatko bi ju mogao ukrast jer se ljudima veseli,čak i onima koje nikada nije vidjela.uglavnom,ljudi su joj veliki prijatelji....što se tiče odnosa sa drugim psima....druži se s jednim dogo argentinom koji je star kao i ona, brat joj je u susjedstvu, uglavnom,ne pokazuje nikako neprijateljstvo za sad prema drugim osobama. kod ovog psa-odmalena ga učiti da si ti gazda,a ne on. ja sam više za kujice što se tiče te pasmine, jer su odanije,poslušnije,i umiljatije.a budimo realni,psa od 35-40kg nije lako za savladati.... uglavnom,od kad je pas mali,treba se nečega bojati.moja TARA se boji novina.i uvijek takvog psa lupiti isključivo po guzi,PO GLAVI SE STAFORDI NE SMIJU TUĆI! mora znati gdje mu je mjesto..uglavnom,kako ga naučiš,takav će ti biti....velike maze,prijatelji,ja obožavam straforde i svoju T A R U !!!!! :top:
Strahovuk
22.05.2008., 15:51
Stafordi su jedna od najposebnijih pasmina općenito. Što po svojoj snazi, što po inteligenciji, što po ljepoti. Ja imam kujicu od godinu dana. Zove se Shiva. Dakle to je takvo dobro pseto, stvarno kakvo nisam dugo vidio, a imam i jazafčarku od 8 godina koja je isto umiljata. Amstaff je pseto koje treba pravilno odgojiti jer onda stvarno imate dragulj. Oni nisu za vlasnike kojima se neda provoditi po 2-3 sata u šetnji ili bacanju loptice. Iznad svega njima je osim stabilnog i neiskompleksiranog vlasnika bitan dnevni režim ispucavanja svoje snage na livadi ili u obližnjem parku. Cilj takvog istrčavanja je da Amstaff ispuca višak energije koji ima jer su hiperaktivni psi, znatiželjni i ponekad se ponašaju kao da ste im u hranu stavili aktivni uran. Ako to vlasnik redovito ne radi dobit će melankoličnog psa, opuštenih mišića ili još gore Amstaff će tu snagu iskoristit da se istrči po stanu/kući. A vjerujte to ne želite da se dogodi osim ako vam čišćenje ne predstavlja neko veliko zadovoljstvo. Druga stvar. Amstaff mora
imati pravilan odgoj i socijalizaciju. Svi znamo da su bili korišteni za borbe pasa pa čak i za borbe s bikovima i medvjedima zarađivajući svoj "gameness" u "pitu". Njima je tračak te borbene svijesti ostao u krvi tako da se to mora suzbiti pravilnim odgojem i socijalizacijom među drugim psima. Bilo bi poželjno završiti školu za pse i tada upisati agility tečaj jer su stafordi svestrani i to če im prijati da se riješe viška energije. Ako nemate prostor za istrčavanje isto tako je moguće da se kupi lajnica koji ide preko nogu i za svaki rub priveže debeli konopac i od metar i pol duljine i zaveže za omanju gumu. Zatim se Staffa pozove sa ili podmiti (hehe) sa keksom i onda on počne vuć. S vremenom se stavi teža guma i pošto su intelignentni psi shvatit će što tražite od njih i to će raditi sa guštom. Samo se mora paziti kod igre bacanja loptice da se radi svoje požrtvovnosti ne ozlijede na različite prepreke na putu kao što je slučaj sa mojom Amstafficom. Kod kuće je idealno da Staff ima svoje mjesto, odnosno svoju košaricu i da tamo provodi vrijeme kad je npr. "u kazni" ili kada drijema iako im je gušt zaspati na trosjedu uz vas i onda suptilno izgurati vlasnika sa svojom šapom sa trosjeda pa ste obično vi u košarici a on na trosjedu :P. Staff ima veoma snažan ugriz otprilike 300 kg po cm2 ako se sjećam pa je također idealno kupovati velike kosti od vanilije ili čokolade od firme Carlie jer su izdržljive i traju puno duže od uobičajenih kostiju koje se mogu kupiti u pet shopovima i nakon 3 dana liče na neidentificiranu lijepljivu masu koja se lijepi za đonove, stolice itd. Nije bed da svom staffu uzmete neko omanje deblo odnosno granu za grist jer im se tako jača čeljust. erm. šta zaboravih napisati? Aha. da. Prilikom odgoja mladog staffa treba uložiti mnogo truda makar neki poput moje kujice su naučili stajati pred vratima sa 2 i pol mjeseca, tako da ih dok su mali vodite van piškiti 5-6 puta. Ako razmišljate kupiti Amstaffa pročitajte ako vam se da knjigu American staffordshire terrier autora Rade Dakića - Kiće koji je vrstan kinolog, sudac i bavi se uzgojem staforda već čitav niz godina. Tamo ćete saznati sve karakteristike tog psa i najvažniju - da se pravilnim odgojem dobije pas koji će za vas dati sve i ništa ne tražiti zauzvrat.
karlo_sopnjica
06.06.2008., 13:24
sve o americkim stafordima..... najboljim psima na svijetu
karlo_sopnjica
06.06.2008., 13:36
jel se smiju rezat usi stafordima.... ako smiju kad je najbolje(kolko pas mora bit star) i di ima...
rosalina
08.06.2008., 19:20
Na stranici prije netko je napisao da ima stafordicu i da hvata druge pse za vrat, pa mene zanima kakva korist od takvog psa kada moraš paziti u šetnji da ne napadne nekog psa.Zanima me kojim ste se motivima vodili kada ste se odlučili za tu pasminu?
Sorry zbog pitanja u citatu ono je postavljeno svim vlasnicima staforda, a ne samo tebi Cika Bika.
A zasto bi netko ko ima staforda trebao pazit da u setnji ne napadne drugog psa???
Pa oni ionako po pravilniku u setnju smiju ici samo na lajni i sa brnjicom i to u drustvu osobe starije od 18 god., ili vi vlasnici staforda mislite drukcije?
red_dwarf
08.06.2008., 23:19
pozdrav svima! imam pitanje o strafu pa da ne otvaram novu temu pitam ovdje nadam se da se autor teme nece ljutiti:)
poslije ljeta bi trebao dobiti stafa a buduci da namjeravamo dobiti prinovu u obitelji kroz godinu dvije (radimo na tome:D) zanima me kako staf stoji s ljubomorom pitam to zato sto mi prijatelj ima jazavcara a kad im je dosla bebica pas je bio uzasno ljubomoran pa me sad tog malo strah ne zelim da se dogodi sto lose u nekom neopreznom trenutku
HVALA!
Smartie
09.06.2008., 07:16
pozdrav svima! imam pitanje o strafu pa da ne otvaram novu temu pitam ovdje nadam se da se autor teme nece ljutiti:)
poslije ljeta bi trebao dobiti stafa a buduci da namjeravamo dobiti prinovu u obitelji kroz godinu dvije (radimo na tome:D) zanima me kako staf stoji s ljubomorom pitam to zato sto mi prijatelj ima jazavcara a kad im je dosla bebica pas je bio uzasno ljubomoran pa me sad tog malo strah ne zelim da se dogodi sto lose u nekom neopreznom trenutku
HVALA!
Svaki pas ima tendenciju da bude ljubomoran na novog clana/pridoslicu. On sto MORAS paziti je da ne zanemarujes psa kad dode beba. Nikako ga nemoj izolirati, tjerati, zatvarati u druge prostorije i sl. Slobodno mu daj da pogleda bebu, da ju upozna, ponjusi. Vjeruj mi, nista nece biti djetetu. Na kraju ce se pas jos toliko vezati za djete da ce ti biti uzitak gledati. Naravno, nikad ne ostavljati dijete bez nadzora i od malena uciti da ne pika, cupa i ne vuce.
Ques Staff
10.06.2008., 00:25
Pozdrav svima. Namjeravam kupiti amstaffa. Može li mi neko objasniti da li boja psa ima kakve veze sa zdravljem psa u budućnosti. NPR. Čuo sam da su sivi (sivo bijeli) staffovi skloni bolestima tj. boležljiviji od ostalih. Zanimaju me iskustva vlasnika sivih stafova ili nekoga tko mi može reći da li su to samo babske priće koje kruže između uzgajivaća. Hvala!!!
pozdrav!
nisu babske price!
bijeli stafordi su nesto rijedji, i upravo zbog svoje osjetljivosti ih uzgajivaci jako rijetko koriste u uzgoju
sama boja zapravo nije probem, vec je problem PIGMNENTACIJAtj. svijetle oci, ruzicasta njuska, bijelo oko ociji- to itekako ima veze sa zdravljem
obicno su takvi psi dosta osjetljiviji(npr. na sunce) i skloniji bolestima
samo treba razlikovati bijele staforde s dobrom pigmentacijom (taman nos, "nasminkane" oci (imaju crni rub kapaka), tamno pigmentirana sarenica) od bijelih (ili "fawn" tj. "svijetlo smedjih") koji imaju losu pigmentaciju (npr. plave oci, (djelomicno) ruzicastu njusku...)
losa pigmentacija ukazuje na slabljenje cijelokupnog organizma i nikako ih se nesmije koristiti u uzgoju!
mogu biti dobri ljubimci koji ce trebati nesto vise njege i paznje, ali nikako ih ne pariti1
ivana1604
16.06.2008., 10:42
Stafordima se po zakonu više ne smiju rezati uši! I niti jedan veterinar ti to legalno neće napraviti,jer gubi licencu! do ove godine se moglo,ali od 1.1. je to zabranjeno!
lana1313
27.06.2008., 20:12
bok svima! ja sam nedavno kupila stafforda koji sada ima mjesec i po. malo sam zakasnila s kupiranjem usiju,ali cula sam da to neki veterinari jos rade. pa bi molila nekog ako zna gdje se jos mogu kupirat usi da mi javi privatnom porukom. unaprijed hvala!
Una1980
27.06.2008., 20:25
a zašto mora imati kupirane uši?
usput da se nadovežem,mislila sam da neću ispričati da se ne pokrenu spike,ali kada je već tema o stafovima dospjela na vrh reći ću.
prije nekoliko dana je staford u karlovcu zaklao psa.naravno bio je pušten:rolleyes: i napao psa 3 puta manjeg od sebe.koliko sam shvatila taj drugi pas nije pokazivao agresivnost,ali ovaj ga je doslovno zaklao.samo neznam zašto čovjek nije odmah otišao na murju,nego se zatvorio u stan i ne izlazi otkad se to dogodilo.imao je samo njega,nikoga od rodbine,ništa,samo tog psa,a sad je ostao i bez njega:(:(.ovo nije napad na staforde,nego samo činjenica
geronimos winner
10.07.2008., 10:31
http://www.forum.hr/showthread.php?t=356796
tia & toni
01.08.2008., 02:25
pozdrav društvo! i mi imamo stafa, 19.12. će mu biti 4 god zove se Had ili
PO RODOVNICI : Union Jack Diva Sting !!!!!!!!! o krvoločnosti i drugim stvarima koje pišete, glavno da pišete, samo ću reči KAKAV GAZDA TAKAV PAS. moj se druži s prijateljevim dobermenom i punčevim njemačkim lovnim terijerom i nema nikakvih sranja osim kaj nemre vidjet mačku!
TRAŽIMO KUJU ZA PARENJE http://img516.imageshack.us/img516/5307/p2230094tn4.jpg
karlo_sopnjica
01.08.2008., 02:59
ja imam kujicu staforda i jos malo bi ju pario pa me zanima odakle ste i kako ce stenci imat papire, koja je procedura?? unaprijed hvala
tia & toni
02.08.2008., 20:44
nadam se da čitaš PP, jer tamo sam ti poslao odg
LazyBrain
02.08.2008., 21:44
ja kada vidim ovog psa, na drugu stranu ceste.
bez brnjice i lanca...
veličanstven pas.
nikada ga nebih imao.
mislim da ga se nemože razmasiti zbog njegove "naravi".
ženke mi na slikama izgledaju "slabije".
nemam protiv ovog psa ništa, ali "ne , hvala..." :D
Nichael
02.08.2008., 23:14
...pa bez lanca nebi smio biti! isto ko i svaki drugi pas !!!
a da ga se nemoze razmaziti nisi u pravu,,,,,,
ako se mogu divlje zivotinje pripitomiti ; zasto ne vjerovati dobro odgojenom kucnom ljubimcu ??
Pas je po meni lijep, sviđa mi se, al puno toga ovisi o vlasniku. Ako je pravilno odgojen, zašto ne... Ljudi su danas čudni, dok je stari zbog hale imao sharplaninca puno ih je sralo da je to krvoločan pas... Sad imam njemačkog ovčara pa opet ne valja... A nikad nikog nije dirao, socijaliziran je i dresiran.... Pa nemam ja psa zato da bi naudio ljudima... Tako vjerujem da većina gleda i na staforda...
lana1313
03.08.2008., 23:27
ja imam jako dobar primjer kako odgoj pasa utjece na njegovu narav-naime,moj frend i njegov frend su uzeli stafforda iz istog legla. moj frend je prema svom bio jako dobar,trenirao ga je,setao,bavio se s njim i sada je taj pas jedna velika maza i uopce nema problema s njim. dok je ovaj drugi pas bio zatvoren stalno u boxu,lik ga je tukao i sada je taj pas agresivan,grize,uopce mu se ne smije priblizit. tako da nisu staffordi na losem glasu zbog njih samih nego zbog utjecaja i odgoja ljudi. ja sada imam malu bebicu stafforda,ima dva i po mjeseca i to je najveca maza koju sam vidjela!
karlo_sopnjica
05.08.2008., 02:36
zanima me koja je cijena stenca staforda i di mogu nac literaturu o uzgoju stenaca
dragi vlasnici amstaffa, treba mi vasa pomoc :)
vec sam dugo zaljubljen u americke stafforde i sad bi htio kupiti jednog ali...žena ne zeli ni cuti. pokazao sma joj hrpu literature, vasih kvotova tu s foruma, cak i susjed se bavi uzgojem i svi njegovi psi su bas kao bebe itd da ne duljim kuzite sto sam htio reci. kako da ja nju nagovorim? ona se boji da ce kad tad napast...
Sumnjam da je možeš nagovoriti. Nije mi namjera uvrijediti ali što se tiče staforda je zatucana... žao mi je nisam našla bolji zraz XD
Njen problem su vjerojatno mediji koji staforde prikazuju nerealno, da ne spominjem kretene koji ih kupuju da bi se preseravali pred svojim još glupljim prijateljima. Razlog zbog kojih se incidenti događaju je taj što su poprilično jaki i često ih kupuju krivi ljudi. To je to, no i dalje stafordi nisu na vrhu popisa po broju napada. Iako bi mnogi ljudi bili sigurni da jesu.
Ne znam zašto bi je staford "kad tad napao". Ne znam uopće kaj da kažem na to, zvuči uvredljivo na neki način. Moj staff je maza, bez trunke agresivnosti svih ovih godina, znam i druge takve. Ne možeš joj ništa reći osim da je stvar u odgoju..a i eto - ne možeš forsirati nekoga ako jednostavno neće. Moja mama nije bila sretna kad smo ga donijeli jer joj stvarno nismo ništa rekli, samo smo se pojavili s njim. Ali čim vidiš tu malu lopticu, moraš biti od kamena da ga ne zavoliš. On čak i pazi kako hoda uz starce i djecu.
white alien
06.08.2008., 01:35
Dopeljaj psa, ako ga žena ne zavoli, razvedi se :lol::lol::lol:
tia & toni
06.08.2008., 02:11
ja imam kujicu staforda i jos malo bi ju pario pa me zanima odakle ste i kako ce stenci imat papire, koja je procedura?? unaprijed hvala
e ovako !
moraš imati rodovnicu, obaviti uzgojni pregled, slikat kukove,biti član hks i tek tada ćeš moći dobiti papire za štence
neznam dali trebaš prijaviti uzgajivačnicu, zbog papira al to možeš pitat i u hks-u
nadam se da nisam nešto zaboravio
pozdrav
Sumnjam da je možeš nagovoriti. Nije mi namjera uvrijediti ali što se tiče staforda je zatucana... žao mi je nisam našla bolji zraz XD
Njen problem su vjerojatno mediji koji staforde prikazuju nerealno, da ne spominjem kretene koji ih kupuju da bi se preseravali pred svojim još glupljim prijateljima. Razlog zbog kojih se incidenti događaju je taj što su poprilično jaki i često ih kupuju krivi ljudi. To je to, no i dalje stafordi nisu na vrhu popisa po broju napada. Iako bi mnogi ljudi bili sigurni da jesu.
Ne znam zašto bi je staford "kad tad napao". Ne znam uopće kaj da kažem na to, zvuči uvredljivo na neki način. Moj staff je maza, bez trunke agresivnosti svih ovih godina, znam i druge takve. Ne možeš joj ništa reći osim da je stvar u odgoju..a i eto - ne možeš forsirati nekoga ako jednostavno neće. Moja mama nije bila sretna kad smo ga donijeli jer joj stvarno nismo ništa rekli, samo smo se pojavili s njim. Ali čim vidiš tu malu lopticu, moraš biti od kamena da ga ne zavoliš. On čak i pazi kako hoda uz starce i djecu.
Sve to stoji sto si rekla i to ja njoj uporno i tvrdim da je sve stvar odgoja. "Kad tad napast" po toj teoriji ona ne bi trebala bit samnom jer kolko je muskih ubilo svoje zene...mislim zvuci kretenski ali ima nesto u tome :)
Ima vremena, bit ce jedno leglo za par mjeseci a i sljedece godine isto.
Ono sto mene raspizdi u nagovaranju je to sto sam joj pokazao ovaj thread i jos masu raznoraznih iskustava s foruma i stvarnog zivota a ona uporno prdi o nekoj teti Kati statijaznam ciji je pitbul napao postara...:rolleyes:
Uporan sam ja pa se nadam da ce popustit s vremenom.
pozdrav :)
Ono sto mene raspizdi u nagovaranju je to sto sam joj pokazao ovaj thread i jos masu raznoraznih iskustava s foruma i stvarnog zivota a ona uporno prdi o nekoj teti Kati statijaznam ciji je pitbul napao postara...:rolleyes:
Ajoj čak nije ni ista pasmina. :lol:
A i pitbuli se daju super odgojit naravno. Mislim, šta da ti uopće kažem... prošli tjedan je majušni pas mojih susjeda skočio na neku prolaznicu jer su vrata ograde bila odškrinuta. Sve to dok ga je moj pas vrlo tiho i zbunjeno gledao iz dvorišta. :rofl:
Tak da - imaš vremena naravno! Sretno. Jednom kad ga doneseš neće mu moć odoljeti.
evo i ja se ludacki zaljubila u staforde :cerek: nikad ih nisam volila jer ih nisam upoznala
prijatelji imaju fantasticnog decka, prelijep, njezan, savrseno poslusan, zaigran,mazan, trpi stvarno svakakva maltretiranja (mazenje, natezanje itd):D
njeznijeg, drazeg i pazljivijeg psa do sada nisam srela
prije par dana me u igri 2 puta "ugrizao" za nos i vrat tako njezno da sam jedva osjetila :cerek: potpuno je svjestan stete koju moze napraviti ali ne bi napravio nikad nikome ista nazao :cerek:
ima i repek i uheka, nije kupiran i to mi se jako svida, i nema nikakvih problema jer nije kupiran
i eto ja pocela razmisljat o nabavci malog bebaca i cujem da frendicina frendica ima leglo, otisla i zaljubila se na prvi pogled u jednu curicu, plava s bijelom glavicom i tockicom na glavi :cerek:
nema papire i nije mi vazno, mama joj je predivna kuja, savrseno odgojena i jedino kako te moze ubit je da te izljubi na smrt :rofl: :cerek:
danas sam zvala da rezerviram kujicu :cerek: kupirat ju necu jer mi je to ruzno i smatram to ponizavajucim i okrutnim
dolazi kod mene za nekih 5 tjedana i vec sve pripremam za njen dolazak, uvodim i promjene u zivotu vec jer necu imat psa ako nece imat sve sto mu je potrebno u zivotu, treba se prilagoditi zivotinji i njenim potrebama
od malena ce ici gdje ja tu i ona, od prvog dana krece odgoj i privikavanje na sve mogu situacije i mjesta
doma imam zivcnog maltezerica pa ce se naviknuti i na male zivcenjake :)
jooj jedva cekam da dode, idem ju posjetiti u subotu pa cu ju fotkati pa stavim slikice :cerek:
dragi vlasnici amstaffa, treba mi vasa pomoc :)
vec sam dugo zaljubljen u americke stafforde i sad bi htio kupiti jednog ali...žena ne zeli ni cuti. pokazao sma joj hrpu literature, vasih kvotova tu s foruma, cak i susjed se bavi uzgojem i svi njegovi psi su bas kao bebe itd da ne duljim kuzite sto sam htio reci. kako da ja nju nagovorim? ona se boji da ce kad tad napast...
za svakog psa, a posebno za pasminu kao sto je staff svi u kući se moraju sloziti da ga uzmete.
znam jer ga i ja imam i znam kako je bilo u početku dok nisu svi bili za to.
tia & toni
22.08.2008., 00:21
evo i ja se ludacki zaljubila u staforde :cerek: nikad ih nisam volila jer ih nisam upoznala ....
dolazi kod mene za nekih 5 tjedana i vec sve pripremam za njen dolazak, uvodim i promjene u zivotu vec jer necu imat psa ako nece imat sve sto mu je potrebno u zivotu, treba se prilagoditi zivotinji i njenim potrebama
od malena ce ici gdje ja tu i ona, od prvog dana krece odgoj i privikavanje na sve mogu situacije i mjesta
doma imam zivcnog maltezerica pa ce se naviknuti i na male zivcenjake :)
jooj jedva cekam da dode, idem ju posjetiti u subotu pa cu ju fotkati pa stavim slikice :cerek:
super , dobro došla u klub obožavatelja! samo pazi jer peseki se hoće ponašati onako kak vide od starijih peseka . ako su baterije ( maltezer) stvarno navinute pazi da cura ne preuzme baš to od nje !:top::top:
sretno
fr4ntik
28.08.2008., 11:21
Bok ljudi , trebamo pomoć i savjete iskusnih.Pišem u ime jedne drage cure Marine, koja nema momentalno komp ni internet,ima lijepog, mladog staforda Rina, drag mladi pas od osam mjeseci, njen dečko ga nabavio ona se brine o njemu, vodila ga redovno na igranje sa drugim psima, spava s njima sve ok. al neki dan je pokazao agresivnost prema jednom psu na livadi, uspjela je razdvojiti pse, ljudi su bili ljubazni ali su joj rekli da ga ne dovodi. Marina želi sve poduzeti da ga što bolje nauči svemu pa dajte ako netko ima volje i znanja da stupi s njom u vezu i uputi je .:s
..marko..
30.08.2008., 21:39
book ekipa evo i ja cu vam se pridruzit. i ja si zelim nabavit stafforda ali mi mater nesto pi*** zbog toga sta smo u stanu.dugo sam vec po internetu i stvarno mi se svidja. ima ga ova jedna prijateljica od brata pa nam je cesto u kuci. samo mi nije jasno kako ga je ona platila samo 1400 kn sa papirima kad vi svi kazete da ga nema ispod 500 eura. ona ga je ja mislim dovezla iz prijedora(nisam siguran). preljep je ako mognem posaljem vam sliku.:D
..marko..
02.09.2008., 20:30
ey sorry zbog ovog malo prije...
koliko oni dugo mogu zivit.
jesu li posluzniji i odaniji vlasniku od pittova.
Edit: ovo gore za pittove sam pita zato sta ovaj jedan moj prijatelj tvrdi suprotno.
I jel ima neka knjiga iskljucivo o staffordima. trazio sam onu od rade dakica po sibeniku i nisam je nasao.
Jimmy23
05.09.2008., 20:21
planirao sam kupit staforda. zbog posla sam to odgodio za tjedan dana, tj. ovu subotu. trebao sam uzet muško štene. sad je mojima puhnolo da bi se mogli bavit time. sad bi oni neku malu kujicu s papirima da mogu uzgajat čistokrvne pse s papirima. molim vas pomognite, ja ću poludit. stari je prije 15+ godina imao čistokrvnog njemačkog ovčara s papirima i sad on i stara misle da sve znaju i da je to samo tako. POMOĆ!!!!!!
Smartie
05.09.2008., 20:32
planirao sam kupit staforda. zbog posla sam to odgodio za tjedan dana, tj. ovu subotu. trebao sam uzet muško štene. sad je mojima puhnolo da bi se mogli bavit time. sad bi oni neku malu kujicu s papirima da mogu uzgajat čistokrvne pse s papirima. molim vas pomognite, ja ću poludit. stari je prije 15+ godina imao čistokrvnog njemačkog ovčara s papirima i sad on i stara misle da sve znaju i da je to samo tako. POMOĆ!!!!!!
Ne vidim što je u tome loše :kava:
Jimmy23
05.09.2008., 20:39
ajmo redom:
1. pojma nemaju o ozgoju psa.
2. pojma nemaju o odgoju psa.
3. misle da bi tako na lak način zaradili pare.
4. ja bi se morao večinom brinuti za psa/pse
5. misle da sve znaju
6. misle da je to samo tako
Jimmy23
08.09.2008., 20:38
mogu kupit bijelu staford ženku za parenje?
nemaju albino štenci nasljedne bolesti ili tako nešto?:misli:
geronimos winner
08.09.2008., 20:45
bijele kuje nisu nikako pogodne za uzgoj no kao ljubimice su dakako savršene:mig:
white alien
09.09.2008., 17:43
mogu kupit bijelu staford ženku za parenje?
nemaju albino štenci nasljedne bolesti ili tako nešto?:misli:
Bijeli pas i albino nisu isto :mig:
..marko..
10.09.2008., 22:57
e ovako posto vec znate da namjerav nabavit jednog staffija ja isa da vidim u kojoj ga je ona to uzgajivacnici kupila(cura koju sam vam spominjao) i ja na googlu upisa uzgajivacnice pasa u prijedoru i onda usa na slike i tamo vidim njezinog psa.(ispod slike pise da je u nedjelju napunio prvi rodjendan). ako mozete pogledat pa da prokomentarisete kakav vam je i sta mislite o njemu.zove se bono i sad ima oko god i pol dana. aj ako neko moze da prebaci sliku na forum.:D
Laura Angel
12.09.2008., 12:32
...marko...daj stranicu pa cemo pogledat
Laura Angel
15.09.2008., 10:02
e ovako posto vec znate da namjerav nabavit jednog staffija ja isa da vidim u kojoj ga je ona to uzgajivacnici kupila(cura koju sam vam spominjao) i ja na googlu upisa uzgajivacnice pasa u prijedoru i onda usa na slike i tamo vidim njezinog psa.(ispod slike pise da je u nedjelju napunio prvi rodjendan). ako mozete pogledat pa da prokomentarisete kakav vam je i sta mislite o njemu.zove se bono i sad ima oko god i pol dana. aj ako neko moze da prebaci sliku na forum.:D
...marko....lijep je bono,,,samo malo mi se u prsima cini preslab,radite li kakve vjezbe s njim?
naravno u skladu sa njegovom starosti?
poison girl90
19.09.2008., 19:34
ja bi ga rado uzela..obozavam ovu pasminu..al nazalost iako imam uvjete..mama neda:( nije da neda staforda,nego opcenito psa-vjeruje da psu u stanu nije mjesto..a posto cu kroz 2-3 god vjerovatno zivjet sama :) sigurno ce moj dom uljepsat jedan staffic =) a do tad se raspitujem i inoformiram o njima...mislim da su to snazni psi sa velikim srcem..jednostavno neodoljivi i potencijalne maze :D ja sanjam o crno-bijelom deckicu...i cekam dan kad ce san postati stvarnost.
jurgen88
25.09.2008., 20:01
nabavio sam 2 mj. starog stafforda, imam ga u kući za sad , kod mene je 5 dana .
- zanima me kako ga odgojit?
-kakva su vaša iskustva s tom pasminom tj štencem, da li smije u box ,dok je mali drzat cu ga u kući ali kasnije mora van?
-imao sam već psa otprilike 14 godina bio je miješanac staforda i avlijanera, pa sad reko ajde da nabavim čistokrvnog
- kako da ga odgojim a da nije agresivan kasnije .??
Tina406
25.09.2008., 20:07
Ako ćeš ga držati u kući, za početak treba nabaviti box, inače ode kuća. Možda i ne, ali vrlo vjerojatno. Van ga možeš odmah voditi, na sigurna mjesta (do cjepljenja), nuždu ga odmah počni učiti gdje smije a gdje ne obavljati. To su jako intelignetni psi i sa njima treba jako puno raditi i biti čvrst u svojim odlukama. Gdje ćeš ga inače držati odmah ga tamo i sada drži, da li vani ili unutra. Dok je mali, bolje da je vani, ako imaš tu mogućnost, a preko noći može recimo spavati u kući.
jurgen88
25.09.2008., 20:11
vec nakon tri dana vec ga vodim van i na nuždu , to već kuži
-igra se s nama malo grize , jel to normalno??ima igračkica za grist ali on voli šlape najviše?'hehe
- vani mu planiram radit natkriveni box?'
za mjesec dana mora opet na docijepljivanje a u 2 mj. protiv bjesnoće,
hehe, trebam čuvara u dvorištu , ali ne agresivnog , stavim slikice
Jimmy23
30.09.2008., 21:55
Ako ćeš ga držati u kući, za početak treba nabaviti box, inače ode kuća.
moj je u kući i kuća još stoji :kava:
paziš šta radi i pokažeš mu šta smije a šta ne i sve 5. psi pametniji od djece, djeci ni 10 puta nije dosta :zubo:
hehe, trebam čuvara u dvorištu , ali ne agresivnog , stavim slikice
kolko ja znam to ti za čuvara i baš nije najbolja opcija. naglasak je više na preventivi. prvo trebaš uč u dovrište gdje je staford :D
i
ma staforda koji su jako dobri čuvari ali to ti je odgojoj zaslužan. imaš zaštitarskih kuća koje ih uzgajaju baš za te svrhe
BTW sa kolko mjeseci čipiram staforda? još je mali pa ima previše kože :ne zna:
tunja298
08.10.2008., 21:02
Hej bok!!
Zaručnica i ja smo vlasnici Terre stare tri mjeseca i 8 dana. Ma poludili smo
za tim preljepim bićem... Mislim da zivi bolje nego nečije dijete :) Jer zaručnica
svaki dan nešta kupuje za nju, od ogrlica, keksa, dekica, igračaka....
To su predobri psi ali naravno da ovisi o vlasniku kakav ce biti.
No, nije kupirana. Meni joj je žao dati rezati te njene slatke klemave uši.
Šta vi mislite o tom?
Jimmy23
08.10.2008., 21:36
kupiranje je zabranjeno :kava:
luna_2007
09.10.2008., 00:38
da, ali ih puno to i dalje radi... možeš lijepiti uši trakom, dok mu se ne formira hrskavica pa će ih pravilno držati a i glava će se proširiti s vremenom pa ti se uši neće činiti velike i klempave... :mig:
Jimmy23
09.10.2008., 01:06
da, rade to ilegalno
luna_2007
10.10.2008., 13:04
ilegalno, naravno, i sve to stoji i svima je jasno... ali eto naš je zakon pun rupa kao sito pa je o tome suvišno i govoriti. Moja 2 nemaju kupirane uši, cura ima male uhice, ružin pupoljak, a dečko ih drži pravilno jer smo mu lijepili... i još ih lijepimo... :D
karlo_sopnjica
19.10.2008., 12:31
bijele kuje nisu nikako pogodne za uzgoj no kao ljubimice su dakako savršene:mig:
zasto nisu pogodne za uzgoj??
Nema potrebe kupirati usi jer Stafford je prelijep pas i bez kupiranih usiju.
poison girl90
20.10.2008., 23:43
Ques Staff zanima me da li je moguce rezervirati unaprijed stene?Ukoliko je,kako i na koji nacin?
Misery's Crown
21.10.2008., 11:12
Ques Staff zanima me da li je moguce rezervirati unaprijed stene?Ukoliko je,kako i na koji nacin?
Molim vas da dogovore oko stenaca i parenja nastavite preko PM-a.
Tina406
21.10.2008., 15:23
moj je u kući i kuća još stoji :kava:
paziš šta radi i pokažeš mu šta smije a šta ne i sve 5. psi pametniji od djece, djeci ni 10 puta nije dosta :zubo:
Dobro, ne mora svaki uništavat, no ja govorim po iskustvu mojem i još mnogih ljudi, što poznanika, prijatelja, što od ljudi koje srećem na ulici sa staffovima pa se jadaju.. :mig:
Nama je naša stafordica do godine dana uništila sve do čega je mogla doći, da ne govorim da smo morali popravljati parkete, vrata tj. štokove, zidove, kupiti novi namještaj za dnevni (pojela je cijelu kožnu garnituru -2 kauča i fotelju i veliki drveni stol) itd itd.. Stoga preporučujem box. Kome ne treba, sretnik je. :s
karlo_sopnjica
22.10.2008., 11:41
Dobro, ne mora svaki uništavat, no ja govorim po iskustvu mojem i još mnogih ljudi, što poznanika, prijatelja, što od ljudi koje srećem na ulici sa staffovima pa se jadaju.. :mig:
Nama je naša stafordica do godine dana uništila sve do čega je mogla doći, da ne govorim da smo morali popravljati parkete, vrata tj. štokove, zidove, kupiti novi namještaj za dnevni (pojela je cijelu kožnu garnituru -2 kauča i fotelju i veliki drveni stol) itd itd.. Stoga preporučujem box. Kome ne treba, sretnik je. :s
meni je isto tako moja unistila puno stvari dok je bila tri mjeseca u kuci. unistila mi je rub kreveta, dva punjaca za mobitela, kauc, a o tenesicama i slapama da ne govorim. sad je u dvoristu u boksu i nema nikakvih problema. ima igracke koje sije grist i to je to
Jimmy23
22.10.2008., 23:40
a čuj... :D
jači su od ostalih štenaca i imaju jači ugriz pa i više štete naprave. moja je dosta dobra. kad joj pokažeš da ne smije sluša. probleme radi jedino kad ja odem u kupaonu a ona je zaigrana. čuje muziku iz kupaone a nemože do mene i to ju muči pa zna nered napravit. inače nemam problema s njom. mogu otiči u dućan ili školu i ne napravi štetu :s
Dwarf980
09.11.2008., 14:03
S obzirom da mi frend nema account na ovom forumu a dobio je štene od 7 tjedana ja ću nabacit jednu sliku....
http://img383.imageshack.us/img383/5667/p0611081709et3.th.jpg (http://img383.imageshack.us/my.php?image=p0611081709et3.jpg)http://img383.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
Ženka je i ima 7 tjedana, tata je pit bull dok je mama staford....
Samo frend ima jedan problemček a to je da se nije od kad ju je prije 3 dana dobio uopće naspavao pa spava kad i ona spava...jer ih mala gricka, liže a ak ju on i cura ostave u kuhinji u košari laje i cvili dok je ne puste natrag u sobu i dok joj nedaju da se ne popne na krevet....tj. na garnituru u boravku...
Sad on zna da to tak nebu išlo pa traži naćin kak da to najbolje riješi jer je u stanu a naravno da ne namjerava ju naviknut da bu se non stop pentrala po krevetu...
Jimmy23
09.11.2008., 21:23
to je mora prije znati da će pas radit i pripremit se. ako cvili nek cvili, po principu "ko ju j***". nek ne obraća pažnju jer će pas u suprotnom tako sve dobit. i nek mu kupi veliku kost od kravice da ima nešt za grist jer će mu inače sve izgrist, čak i vrata
veco0020
09.11.2008., 23:40
Imam stafforda vec 3 god i ne mogu vjerovati da i dan danas ljudi na njega gledaju sa strahom!?? Zar je moguce da vecina ljudi tu pasminu osuduje zahvaljujuci necemu sto procitaju u novinama?! To je pasmina razigrana, drustvena,vjerna svom gazdi i prave maze...
Evo ovako...dobio sam AMSTAFF-a starog mjesec i 5 dana!
Zanima me kako da postupam sa njim jer je toliko mlad...i koliko to moze bit opasno !??
Mislim sa njim je sve ok..trci hoda...igra se...spava...jedini problem mi je cviljene na vecer...Koliko dugo ce to trajati??
Inace spava sa menom u sobi,ne na krevetu al na podu na jastuku!
Sa cime da ga hranim ??
Ja mu dajem svega po malo, salamu obozava,a jede skuhanu rizu sa toplim mlijekom, to mi je vlasnik preporucio !
Mislim da je za kupovnu hranu malo jos prerano !
Sta vi kazete ??
veco0020
10.11.2008., 20:33
[QUOTE=0utlaw;17006583]Evo ovako...dobio sam AMSTAFF-a starog mjesec i 5 dana!
Zanima me kako da postupam sa njim jer je toliko mlad...i koliko to moze bit opasno !??
Mislim sa njim je sve ok..trci hoda...igra se...spava...jedini problem mi je cviljene na vecer...Koliko dugo ce to trajati??
Sa cime da ga hranim ??
Ja mu dajem svega po malo, salamu obozava,a jede skuhanu rizu sa toplim mlijekom, to mi je vlasnik preporucio !
Sta vi kazete ??[/QUOTE normalno postupaj snjim ja sam svog sa 2 mje dobio i sve normalno radio jedino sam ga uz stepenice nosio radi kukova tak mi je receno da je bolje da nehoda po stepenicama dok je jos toliko mlad negdje do 4mje a sto se cviljena tice to ceti kratko trajat dok se nenavikne na novi dom samo nemoj mu davati da spava na krevetu s tobom imat ces problema kasnije da ga odviknes i preporucijo bi ti da se sto vise s drugim psima druzi
white alien
11.11.2008., 13:28
Evo ovako...dobio sam AMSTAFF-a starog mjesec i 5 dana!
Sa cime da ga hranim ??
Sta vi kazete ??
Zašto si uzimao tako maleno štene i zašto je tako maleno odvojeno oa majke i legla????
Opasno može biti jer to štene treba još sisati, preko mlijeka-majčinog još dobivati imunitet kojeg sam nema i koji ga štiti od zaraznih bolesti pa nadalje.
Socijalizacija u leglu i s majkom također puno znači za štene i budući psihički razvoj pas, to dalje sve ovisi o tebi i tvom iskustvu s odgojem pasa, a u ovakvom slučaju, trebalo bi biti ogromno .
Vlasnik ti je po pitanju hrane preporučio same budalaštine koje samo mogu štetiti štenetu i po tome uz odvajanje tako malih štenaca od majke se vidi njegovo znanje koje je ravno nuli očito.
Salama može samo i jedino štetiti psu i velikom, a ovako malom štenetu da ne pričam-odmah prestani i nikad više mu nemoj davati salamu ni kao poslasticu, a kamo li kad glavnu ishranu osim ako ne želiš ubiti to štene i prije nego naraste.
Mlijeko-svježe nefermentirano je također zabranjeno davati psima, štencima pogotovo-od toga samo može imati vjetrove i proljev, koristi od toga ne može imati, samo probleme koji dodatno opterećuju tako mlad organizam.
Od mliječnih proizvoda mu smiješ davati svježi sir, jogurt, sirutku i kiselo mlijeko-ništa više, svježe nikako i nikad.
Riža je uredu, ali uz rižu bi trebao dobiti bar 60% mljevenog mesa, piletine ili junetine, svinjetinu nikako.
Dehidrat mu treba davati i to kvalitetan puppy ( Royal Canine recimo je doličan samo uzmi preporučen za štence te dobi i pasmine) i namakati ga u mlakoj vodi da se rastopi i onda davati dok je tako mali, kasnije suhi kad bude mogao gristi. Pazi da uvijek ima svježe vode u zdjelici šta god jeo i provjeri da li on uopće zna piti vodu jer je još mali, treba ga naučiti i to ako ne zna.
Odmah mu uzimi VMP vit/min, odmah mu uzmi D3 kapi koje ćeš stavljati u svježi sir ili jogurt. VMP mu možeš davati izmrvljen u obroku.
Odmah, ali odmah mu odi uzeti ili Badminth pastu ili još bolje, Drontal puppy sirup za čišćenje od crijevnih parazita i odmah mu daj preporuičnu količini prema kilaži što ćeš saznati koja je uvidom u secifikaciju proizvoda i vaganjem šteneta-čišćenje ponovi nakon 10 dana, a nakon toga ga čisti svakih idućih dva tjedna bar do 4 mjeseca.
provjeri da nema buha, ako ima, obavezno ga očisti Frontline sprejom, ako ima buhde, čišćenje crijevnih ti ništa neće vrijediti. Pretpostavljam da ti ovo cijenjeni uzgajivač nije rekao, a vjerovatno ga sudeći po svemu nije on ni čistio.
Za cijepljenje protiv zaraznih je rano, zato kad napuni 6 tjedana odi to obaviti kod veterinara i pazi da je bar dva dana prije očišćen od crijevnih.
Do cijepljenja ga nemoj niku iznositi iz kuće, a one koji ti dolaze u goste pošpricaj po cipelema ( đonu) dezinfekcijeskim sredstvom, preporučam Plivasepr Blue koji pretreseš u prskalicu. Također i sam ne ulazi u cipelema u kuću ako ih ne dezinficiraš.
Tek nakon docjepljivanja koje ćeš obaviti s 9 tjedana starosti šteneta možeš prestati dezinficirati goste i nakon tjedan dana od docijepljivanja možeš malca početi izvoditi van, a nakon trećeg cijepljenja ( drugo docjepljivanje) možeš ga slobodno izvoditi među i nepoznate pse i na livadice za pse, do tada dobro pazi. Ovako malo štene ako se zarazi, teško da bi ga se uspjelo izliječiti, a i kad bi, trpio bi posljedice bolesti cijeli život.
karlo_sopnjica
11.11.2008., 21:23
Riža je uredu, ali uz rižu bi trebao dobiti bar 60% mljevenog mesa, piletine ili junetine,
kako treba biti pripremljeno to meso?
white alien
12.11.2008., 00:00
kako treba biti pripremljeno to meso?
Lagano prokuhano na malo vode tek da prekrije meso, pirjano na vodi na kratko.
karlo_sopnjica
12.11.2008., 14:53
Lagano prokuhano na malo vode tek da prekrije meso, pirjano na vodi na kratko.
mljeveno meso isto tako ili?
mljeveno meso isto tako ili?
jel ti zae*bavas ili???
:mig:
da mljeveno meso isto tako...
Imam stafforda vec 3 god i ne mogu vjerovati da i dan danas ljudi na njega gledaju sa strahom!?? Zar je moguce da vecina ljudi tu pasminu osuduje zahvaljujuci necemu sto procitaju u novinama?! To je pasmina razigrana, drustvena,vjerna svom gazdi i prave maze...
Upravo tako! Ovaj nas doma nije cisti staf ali je sve pokupio od stafa, maza je neviđena, samo bi nas ljubio, non stop nas lize, pa capom moli da ga mazimo, obozava spavat sa nama...istina da sa psima i nije najbolji ali to je produkt lose socijalizacije i to je to. i oni mogu biti kao i drugi psi.
soulcrew
21.11.2008., 22:37
moj prvi susret sa stafordom me se dojmio, inače tad je bio mladi ali već fizički velik. inače je u vlasništvu jednog frenda i prvi susret je bio za mene šokantan, ali u pozitivnom smislu. dotrčao je do mene i počeo se igrat, skakat, lizat, a zapravo prvi tren mi nije bilo svejedno dok nisam vidio njegove dobre namjere.
inače pas sa jako puno energije, predivne građe, karakteran ali opet ne pretvrdoglav. uz čvrstu ruku savršen pas
jedno pitanje vezane uz staffa: kolio vremena je potrebo dnevno biti s njim, tj. da preformuliram, da li mogu dok sam na poslu (znači 8 sati) ostavit psa samog u stanu (naravno ujutro ga malo prošetat prije posla) i poslije s njim izać van.
jer ne želim nabavljat psa kojem treba puno vremena i pažnje, a ja mu to ne mogu dat, te ga samim time unesrećit a i sebe, jer volim životinje. želim si ga već neko vrijem, ali se bojim da bi zbog tih nekih obaveza mogao biti doma sam dok se doma netko ne vrati.
white alien
21.11.2008., 23:59
Ne bih preporučila ako baš ne želiš ili štetu po stanu ili nesretnog psa ( ako ćeš izbjeći štetu, morao bi biti u kavezu, dakle, nesretniji nego sam u stanu gdje može bar uništavati ako ne igrati se s vlasnikom u šetnji, trčanju i drugim psima)
Staf ti je pas s jako jako puno energija i treba mu puno igre i načina da istu potorši, a ako će biti sam 8 sati dnevno, osobito mlad pas ili štene, naći će načina da potroši energiju unutar stana što može biti vrlo vrlo nezgodno jer su osim sposobni i vrlo domišljati, znam iz iskustva i ne bih to ponovila .
soulcrew
22.11.2008., 17:46
tako nešto sam si i mislio. dok ne dođu neka ljepša vremena što se slobodnog vremena tiče, neću si ga nabvljat, ali jako si ga želim.
posebno su mi lijepi u crno-bijeloj i krem-bijeloj boji, naravno iz provjerenog legla sa rodovnicom
karlo_sopnjica
01.12.2008., 22:11
zanima me kako da udebljam svoju kujicu i da dobije jos malo kila??
Jesi siguran da joj to treba? I bitno je koliko kila zelis da dobije...
jedan od savjeta je promijeniti prehranu, raditi ciljane vjezbe, vitamini i minerali, itd...
karlo_sopnjica
02.12.2008., 10:52
pa ima godinu i 4 mj i 22 kile. ja mislim da je to malo premalo a i mrsava je. a kakvu prehranu i vitamine da joj dajem i kakve vjezbe da radi?
Dajte ekipa sta ste tolik paranoicni oko te ishrane.....ovdje uistinu covjek moze svakakve gluposti procitati.....kao npr. da ce salama ubiti psa....dajte molim vas nemojte pricati takve gluposti.
Moj pas jede normalno dehidrat, ali od komadica salame nece sigurno umrijeti...jooj....
I te paranoje sa spricanjem cipela i sve....dajte molim vas. Hebemu, pa onda bi oni psi po selima sto sam znao vidjeti svi bili mrtvi za par dana sa obzirom sta jedu i u kakvim su uvjetima....
Sjecam se kada sam ja isao po svoga pita, bio je zatvoren u nekome svinjcu ili stali sa ostalim stencima.....a gle ga, ziv je vec tri godine i niti je bolestan ni nista....a odrastao je tamo na kruhu i vodi...na zalost!
Istina, treba paziti na prehranu psa....kao sto i ljudi trebaju paziti na svoju, ali ne treba dizati takvu paniku ako pas pojede malo salame. Ok....ne smiju mu se davati neki slatkisi, ostatci od hrane, nista zacinjeno i sl...ali opet ne treba dizati ni takvu paniku oko svega.
****** je dobio psa staroga mjese i pol i gle koja panika se dize....nije to sve dobro izvedeno jer stene traba bar minimalno 2 mj biti sa svojom "ekipom" i ne radvajati ih....ali opet nije ni smak svijeta sto je stene tako malo i ne treba bas toliko na sve paziti. Neka ga lijepo hrani, ocisti od svih mogucih parazita i obavezno neka ga cijepi kako vec treba i to je to.....a ne moras ga drzati pod staklenim zvonom hebemu....pas je, nije leptir..... :kava:
karlo_sopnjica
02.12.2008., 19:58
dobro onda mi ti mozes rec kako da mi se pas udeblja i da nabaci koju kilu
win, istina je da svi pretjeruju i dizu paniku...
Ja sam od uzgajivaca dobivala savjete i sad slusam,slusam...i odjednom on meni: ako pojede komad plastike onda... Ja ono, molim?! da, oni sve jedu :)
Parizer im se cak smije davati. Sir smiju isto. Imam cijeli popis sta smiju, sta ne. Poslastice sto manje jer su to otpaci, ima ih par dobrih.
Sto se tice autora, prvo odi veterinaru da vidis uopce treba li joj nabaciti koju kilu. Reci mi s cime ju uopce hranis? Kojom hranom?
Odi u pet centar i kupi neke vitamine i dodatke prehrani u pasti ili "poslastici". Vjezbaj da joj misici ne propadnu, nemoj ju sad drzati doma i minimalno setati da se sve to "uhvati". Davaj joj jedno jaje tjedno (sirovo), daj joj i jogurta ili svezeg sira (niposto vrhnja), za kosti.
dobro onda mi ti mozes rec kako da mi se pas udeblja i da nabaci koju kilu
Jesi razmisljala o tome da je pas mozda bolestan?
Gle, to su sve po meni ozbiljne stvari i nemoj nikoga tu slusati vec odi sa njime do veterinara i ako treba neka napravi neke pretrage i to je to....to ti je moj savjet.
Forumi su ti puni nekih "strucnjaka" i najbolje od do strucne osobe tj. veterinara da ti pogleda psa....
Bok.Mislim kupiti AST-a ali ne znam tko ih uzgaja.Možete li mi reći kojeg uzgajivača,ako ih možda ima u okolici primorsko-goranske županije,ma može i dalje.
I zanima me dal bi ga mogao držati u stanu jer imam malog brata(4g.)hvala
@shakenotsturbed- moguce da je mjesanka ali ne zbog kilaze ili boje vec oblika glave.. trebali bi vidjeti fotku, ovako mozemo samo nagadjati. :ne zna:
Neki znaju pariti staforde sa labradorima, pa se dobije pas fizicki isti stafordu samo sa uzom njuskom i glavom.
@zakmo- zar nemas google? :)
al ajd, napisat cu ti neke od uzgajivacnica...
U Rijeci (Cavli/Mavrinci) imas Rivertown, i bas u Ri je Flamewood's, Crvena Munja (znam da sad imaju stence) u Zadru, Diva Sting (Zg), Geronimo's winner (Os), Mlader's (Zg),...
i nema problema zbog brata :) Amstaffi su psi za stan i ne preporuca ih se drzati u dvoristu. i neka se mali brat od pocetka ukljuci u igru sa stafordom, nemoj da se boji ili osjeca strah.
LEFTI hvala ti.
p.s. - našao sam sam u virovitici,i u poreču Playmakers ali mi ga ono ne žele prodati jer još nikad nisam imao psa
e da, zaboravila sam playmaker's-e :)
hmm, imaju pravo odlucivati kome ce ga prodati a kome ne. Svi naglasavaju da AST nije za pocetnike i da treba jaku ruku. Ocito su iz nekih tvojih odgovora pretpostavili da AST nije (jos) za tebe, i ako jesu tako onda i imaju pravo (nije da vrijedjam).
za lefti
vjerojatno je i to moguće,i ne mislim da me vrijeđaš-svatko ima pravo na svoje mišljenje
Ali ću ti samo reć da mislim da nisam početnik jer se dosta često "družim" s bakim psom(kojeg sam ja odgajao).
Naravno, ja to kuzim, ali mislim da to njima nije dosta tj dovoljno (uzgajivacima). Oni se dosta brinu gdje im psi idu, ja sam proslo skoro pa policijsko ispitivanje prije nego sam postala vlasnica :)
Jedno je vlastiti osjecaj za pse a drugo kako to uzgajivaci vide.. mozes ti imati i psa doma ali ako njima nesto "ne legne", imaju te pravo odbiti. :(
@shakenotsturbed
iskreno, pomalo laicki, izgleda mi kao mjesanac pit bulla i stafforda :D
to kužim.Rekla si policijsko ispitivanje-zašto to?i nije mi jasno zašto kod rotvajlera uzgajivči ništa ne pitaju
Moj bratić je naručio rota a nikad u obitelji mu nitko nije imao psa niti je on imao, arotvajler se također smatra da nije pas za početnike
Pa gledaj, ja sam stavila sebe u njihovu kozu, bome ja bi i stroze ispitivala.
Kad vidim kakvih sve budala ima sa stafordima dodje mi slabo. Ja kad jednom budem imala stence sa prasicom, mislim da cu cak odlaziti i u posjete potencijalnim kupcima da vidim gdje ce ih drzati hehehe :)
Ok, bez pretjerivanja sada, uvijek je vazno gdje i kod koga pas ide. Ovisi o uzgajivacima koliko se za to brinu, toliko i ispituju. Koliko im je vazno toliko ce pitanja postaviti.
Ja gledam jednog svog kolegu, pomalo u zadnje vrijeme iskopleksirani decko, mrsav i nabildava se u teretani, sa cudnim pogledima na svijet i sve oko sebe... htio je stafforda, probao u 2 uzgajivacnice, nisu mu da prodali i uzeo je psa na divljaka. Htio je biti glavni u kvartu sa psom, kad vec ne moze sam. Eto od takvih mi se povraca. Zato su uzgajivaci oprezni.
ma ja sam im rekao da ja ne želim psa za borbe,ni da budem glavni u kvartu nego da mi to bude obiteljski pas,možda im je problem u tome što imam tek 18 god. - p.s. nisu mi oni rekli da mi neće prodat psa,čak su mi ponudili štenece(poslali su mi i slike štenaca) no bilo je problema u tome što se nisam mogao složit sa starcima
da, po pravilniku i zakonu, vlasnik "opasnih pasmina" mora biti punoljetna osoba i imati posao... Zato sam ja vlasnik skupa sa deckom, da nebi bilo problema :)
I bitna im je situacija doma, a kod tebe su ocito neka neslaganja. Ja imam srece sto ne zivim sa starcima, bili su i moji protiv al ne vrijedi im kad nisam s njima sad :) iako, kad su ju upoznali su pali na koljena i obozavaju je :D
Svaki detalj ti igra ulogu kod uzgajivaca.
sad mi je drugačija slika doma,starci mi žele poklonit psa za rođendan.Ako ga uspijem kupiti stavit ću ja starce za vlasnike
bome, kod tebe se mijenja iz minute u minutu. nemoj tako i sa psom odluke donositi, staford stvarno nije lak pas :)
ovo s playmakersom je bilo prije par mjeseci ako na to prvenstveno misliš.Ako uopće uspijem kupiti AST-a sigurno ću mu pokušavat pružit čim više vremena i pažnje.Još jedno pitanje da li mi je bolje uzeti ženku ili mužjaka?
shakenotsturbed
04.12.2008., 22:51
Namjeravao sam kada se ošetni ostaviti si jednoga, najvjerovatnije još jednu ženku.. Zanima me da li bi moglo biti problema i kako bi je mama prihvatila, naime strašno nam je privržena i bojim se da ne bi bila ljubomorna. Da li mi je bolje ostaviti muško ili žensko štene? Malo me je strah držati ih oboje, zato jer živimo u stanu, pa iako ova moja ne radi piz...rije po kući, moglo bi se desiti da bi njih dvoje u kombinaciji mogli praviti gluposti?
Upravo sam sebi nabavija malog stafa, za par dana idem po njega,a pošto je to moj prvi pas dobro bi mi doša koji savjet. Maleni ima 2 miseca i 10 dana i od pocetka se socijalizira sa dicon od covika kod kojeg san ga uzeja. Sad mene zanima za pocetak koju hranu da mu dam, dali je potrebno ga davat u profi škole poslušnosti, vježbe koje mogu radit s njim da se lipo razvije i slicne osnovne stvari. Iman 22 god. i to je moj prvi pas, a od davno san zaljubljen u staforde i sad kad san napokon ostvarija želju želin da sve bude kako triba. Zato moli vas pomozite, svaki savjet je dobrodoša.
@shakenotsturbed- preeeedivna je! bas preeedivna! cak mi tu izgleda kao stafordski bull terier! preprepre :cerek:
sumnjam da bi ti u kombinaciji radili piz...je po kuci, novo stene ce se ugledati na nju i raditi sto i ona, bar su to moja iskustva (ne osobna). A da li je bolje musko ili zensko stene, to neznam tocno.
@jozika: Sve savjete oko hranjenja i sl. ce ti reci covjek od kojeg si uzeo psa. najbolje je da nastavis hraniti s istom hranom kao uzgajivac.
jako pametno ga je dati na dresuru i socijalizaciju kad primi sva cjepiva i kad se cijepi protiv bjesnoce, cak sad i zakon to propisuje.
Neke konkretne vjezbe i istrcavanja zaboravi sve do psece prve godine zivota zbog razvijanja kukova.
Sto se tice savjeta, ima 150 bitnih stvari. Ja ti mogu napisati sto god, ali mi treba vremena za to, trenutno nemam jer je kasno. Zato mi bolje napisi sta te konkretno zanima, usudjujem se reci da o odgoju znam skoro pa sve.
Detalje ti mogu usputno pisati, kao i drugi.
Samo imaj na umu da s tim psom moras cvrsto, nema popustanja, strog i pravilan odgoj, najvise treba dosljednosti. stafordi su prave maze :)
koliko mora bit star za školu poslušnosti i jos nesto znan da je kupiranje ušiju sad zabranjeno i to al nekako mi je lipši al neki ljudi su mi rekli da i im to isto podize agresivnost.
nije odredjeno dobnom granicom vec cijepljenjem, znaci jedini uvijet je da je cijepljen/a protiv bjesnoce! a to se obavlja oko 4.mjeseca dobi, ranije ne (osim za potrebe izlaganja psa u razredu stenaca), kasnije moze.
glupost je da kupiranje podize agresivnost, to su ti mogli reci samo neuki i, usudim se reci, glupi ljudi. Kupiranje je stvar estetike i niceg drugog, kao sto se rotovima ili dobermanima reze rep (i usi) tako se i staffovima. Zbog takvih usiju ostavljaju opasniji dojam, izgledaju opasnije, i zato ljudi briju gluposti.
Zabranjeno je ali se jos obavlja, jos uvijek nije zabranjeno izlaganje kupiranih pasa ostenjenih nakon donosenja zabrane. I dok se to ne sredi, kupiranje ce se obavljati, ali u tajnosti.
Na tebi je samo odluka da li zelis ili ne, pas ide pod anesteziju, sljedeci dan je zbunjen kao i covjek kad se probudi iz narkoze, savovi ostaju 5-8 dana, kasnije se masiraju i previjaju usi, lijepi ih se dok hrskavica ne zaraste a nista ti ne moze garantirati da ce ispasti lijepo. Dakle postoji mogucnost da jos dugo drzi usi povezanim sa metalnim sipkama i drugim kako bi se ispravile.
Konkretno su to bili moji razlozi da ne kupiram svoju malu, iako jako volim kupirana uha :cerek: i dugo smo se premisljali! ali pravilno ih nosi pa stoga je to bio jos jedan razlog da ih ne rezemo.
glupost je da kupiranje podize agresivnost, to su ti mogli reci samo neuki i, usudim se reci, glupi ljudi. Kupiranje je stvar estetike i niceg drugog, kao sto se rotovima ili dobermanima reze rep (i usi) tako se i staffovima. Zbog takvih usiju ostavljaju opasniji dojam, izgledaju opasnije, i zato ljudi briju gluposti.
Zabranjeno je ali se jos obavlja, jos uvijek nije zabranjeno izlaganje kupiranih pasa ostenjenih nakon donosenja zabrane. I dok se to ne sredi, kupiranje ce se obavljati, ali u tajnosti.
Na tebi je samo odluka da li zelis ili ne, pas ide pod anesteziju, sljedeci dan je zbunjen kao i covjek kad se probudi iz narkoze, savovi ostaju 5-8 dana, kasnije se masiraju i previjaju usi, lijepi ih se dok hrskavica ne zaraste a nista ti ne moze garantirati da ce ispasti lijepo. Dakle postoji mogucnost da jos dugo drzi usi povezanim sa metalnim sipkama i drugim kako bi se ispravile.
Konkretno su to bili moji razlozi da ne kupiram svoju malu, iako jako volim kupirana uha :cerek: i dugo smo se premisljali! ali pravilno ih nosi pa stoga je to bio jos jedan razlog da ih ne rezemo.
Najvece njesra na svijetu mi je doslovce rezanje dijelova zivotinje radi neke estetike. Tako da mi mrzim kupiranje usiju, rezanje repova i sl....i masno bih naplatio kaznu vlasniku koji to radi psu, a i onome koji sam zahvat obavlja....
Pazi ovo...."...Zbog takvih usiju ostavljaju opasniji dojam, izgledaju opasnije...". Joj ljudi pa sta je sa svima vama.....imate pse za sebe i da vam budu prijatelji, a ne za pokazivanje i sminku....
win32, potpuno se slažem. Rezanje nekog dijela tijela i stavljanje psa pod anesteziju jedino ako je radi zdravstvenih problema/potreba. Sve ostalo je čista estetika i "uljepšavanje"-totalno nepotrebno.
I ne znam kako batrljak može biti ljepši od dugog repa koji se vesli gazdi.
Zna li netko odgovor kako da starcima objasnim da se može stafford držat u stanu?Njima su svi psi isti i oni misle da svaki pas pušta puno dlake,da svaki pas puno laje itd.Pokazujem im na netu da čitaju sve o AST-u ali jednostavno ne žele vjerovat u to(misle da je to laž).
win, posto si me citirao osjecam se prozvanom kao da sam za kupiranje... pa samo da naglasim da sam ja protiv i da ja svoju stafordicu nisam kupirala niti cu ubuduce kupirati svoje staforde.
Stavljanje psa pod aneseziju radi estetike je meni glupost, pokusat cu izbjeci ikakvo stavljanje psa pod anesteziju osim ako ne bude prijeko potrebno.
Da joj to radim samo zato da meni bude ljepsa, ne hvala. Lijepa je i ovako. Najveci minus mi je to sto se kod kupiranih usiju ne vidi kad su ih naculili, kada spustili, kada ovo,ono...
A to da pas sa kupiranim usima izgleda opasnije, to je istina. i to je bio jedan od najcescih argumenata za kupiranje.
Jedan kolega mi je napisao poruku "daj joj odrezi usi inace ce biti ruzna" :mad: podivljala sam!
Drugi kolega je komentirao sliku staforda sa usima "pa koj k**** ti imas, svinju ili staforda? Staford sa usima nije staford nego obicna đukela"..i tu sam podivljala. Ali 100 ljudi, 100 cudi, ne moze im se nista.
pa amstaff i pusta puno dlake samo sto ne laje :)
imas tri opcije: 1. dofurati psa doma i tvoji ce ga zavoljeti , 2.ozbiljno sjesti s njima, dati im do znanja koliko zelis tog psa i razgovarati o tome, biti uporan koliko god oni odbijali, 3. ne uzeti psa
da li ga ti imaš u stanu?Što se tiče dlake čitao sam da ne pušta puno dlake,ali ako ti kažeš drugačije vjerujem ti jer ga imaš.
stara mi nije protiv psa nego se ona boji što će susjedi govoriti,a starog ne mogu nagovorit nikako jer on misli da ako uzmem psa da ja neću brinut oko njega te da će on morat sve radit.
Ovo drugo radim već od 9. mjeseca,ali mi se više sviđa ova prva opcija.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.