View Full Version : Moto club
neunistivi
28.11.2005., 02:58
dali ste u kojem moto klubu ili ste free Biker za svoju dusu bez ikaki moto-klubski obaveza?
Headbanger
28.11.2005., 14:09
MC CRUSADERS Križevci! Nas par entuzijasta se sastalo prije par godina i složili smo se da se u gradu koji je svojedobno imao jedinu uličnu moto utrku u ex-yu i RH-mora napraviti pošteni moto klub-i eto nas! Slijedeće godine radimo i motorijadu ali datum još nije 100% dogovoren!
:headbang: :headbang: :headbang:
alfred stokes
28.11.2005., 15:03
Free rider :D
rossonero
28.11.2005., 18:04
ja slobodni skuteras:D(da bar maxi skuters, al ne ni to :cry: )
fishenwalc
28.11.2005., 21:08
Totalno free :W
VW_tuning
29.11.2005., 23:23
Free :top:
neunistivi
30.11.2005., 15:54
Vidim ima vas dosta koji ste free bikeri, sta jel nezelite se uclaniti u neki moto klub da uzivate sa njima po moto skupovima i po pistama.
Ili niste drustveni i nezelite nikake obaveze sa Bikerima iz MC.
alfred stokes
30.11.2005., 18:05
Otiđem ja koji put na skup s prijateljima, a šta se tiče kluba - to mi ne treba. Bike = sloboda. Ne želim imat obaveze nikakve po tom pitanju
Headbanger
30.11.2005., 19:32
neunistivi kaže:
Vidim ima vas dosta koji ste free bikeri, sta jel nezelite se uclaniti u neki moto klub da uzivate sa njima po moto skupovima i po pistama.
Konkretno ja sam jako jako dugo bio free-a i ovaj naš klub je sa free-ovskom filozofijom, a to znači da nemamo neke militantne ili frajersko-bahate spike nego kad smo već klub, moramo se samo držat nekih normi ponašanja šta rade i free bikeri btw, a i više zbog toga kaj imamo dosta zanimljiv znak i još da smo divlji odmah bi ljudi pričali svašta neutemeljeno. Zbog boja nismo niti više niti manje vrijedni-bar se toga drži moja ekipa i ja! Vožnja prije svega i druženje sa ostalim bikerima iliti motoristima po naški, bez obzira da li ili ne pripadaju nekom klubu!
:headbang: :headbang:
law-riders.hr
http://img225.imageshack.us/img225/1511/lawriderslogo20015zo.gif (http://imageshack.us)
neunistivi
28.12.2005., 05:36
http://www.neunistivi.com/uploads/img433bb6cc788cc.jpg
stvar ekipe..
s kim si takav si..
ono sto mi se cini , vecina ili upozna neke pa im se "pridruzi" ili organizira neki svoj klub..
ono sto je meni svojstveno da bi bio sa svima pa jos nikome nisam dao prednost ono..
tko zna, mozda se jednom i "situiram".. :zubo:
bivsi clan mc p.s.d 2000 savski marof bjezte od mc ja sam za mk
Headbanger
23.01.2006., 12:02
bivsi clan mc p.s.d 2000 savski marof bjezte od mc ja sam za mk
Ne slažem se sa tvojim mišljenjem u potpunosti ali činjenica jest da neki MC-i se postavljaju iznad svih i kao da su bogomdani! Našem klubu kao takvom je bilo glupo uz anglikanizam "CRUSADERS" staviti MK jer je logičnije MC-opet anglikanizam-moto club. Makar zbog eventualnih problema nismo išli na trodijelnu lentu nego smo sve objedinili u jedan znak. Jedino me smeta kaj svaka rupa ima svoj klub-mislim da je počelo bit previše klubova za ovako malu državu kao što je naša-ali tko sam ja da branim?!Ko voli nek izvoli!!! Samo bi se ljudi trebali više opustiti a manje se nadrkavati oko takvih stvari kao što su MC ili MK-pa zaboga svi smo motoristi i klubovi i freerideri. Tu smo da uživamo u vožnji i zajebanciji po susretima a ne da tjeramo strogoću:D !Za to imamo policiju!:zubo:
Pozdrav svima! Bez obzira bili u klubu ili ne!!!:top:
Ipak je dobro bit član nekog kluba. Ode društvo na neki skup a svi imaju
neku klubsku oznaku na leđima. Dobro je to jer kad se malo popije možeš
nać svoje u onoj gužvi ako su i na drugom kraju.
Uostalom, neka ljudi znaju otkud si došao.
Headbanger
02.02.2006., 13:57
Ipak je dobro bit član nekog kluba. Ode društvo na neki skup a svi imaju
neku klubsku oznaku na leđima. Dobro je to jer kad se malo popije možeš
nać svoje u onoj gužvi ako su i na drugom kraju.
Uostalom, neka ljudi znaju otkud si došao.
Hahahahahaha!To je ipak istina kaj ti kažeš-a i negdje ti je respect veći kad dođeš sa oznakama-makar je moj klub dosta samnom profitirao jer sam i kao freerider imao veliki respect na ovim prostorima(HR,BiH i SLO) jer sam puno putovao!
Ja sam u klubu tj ja sam presidenta jednog moto kluba
mene bruka sa onim svojim prdavcem uopče prismrdit klubu :D:D:D:D:D
GuardianAngel
29.09.2006., 00:40
Bez obaveza
Headbanger
29.09.2006., 02:31
Ja sam u klubu tj ja sam presidenta jednog moto kluba
Kojeg kluba?
U vinkovcim jedan frisko otvoreni klub! Vjerovatno jos nisi cu za njega
Headbanger
30.09.2006., 05:01
Pa ako mi ne kažeš niti neću :rofl:
Ghost Rider se zove osnovan je prije nekih 3 mjeseca pa polako radimo i pokusavamo nesto napraviti ako bog da do iduceg ljeta napraviti susret u Vinkovcima.
Headbanger
30.09.2006., 12:58
:top:
:top:
Odlucio sam da napravim klub kada sam vidio kako neki lik koji se pravi pametan osnovao klub nije da nezan o motorima ali serenda previse. Pa reko ako on moze osnovati klub zasto nebi i ja mogao. Tako da sam napravio klub sada smo u izradi majica i takih stvari sitnica. Iduce ljeto je u planu i napraviti neki mali susret pa ako budete decki htjeli naici izvolite mozda se i osobno upoznamo:rofl: :rofl:
bomberman
30.09.2006., 20:41
dali ste u kojem moto klubu ili ste free Biker za svoju dusu bez ikaki moto-klubski obaveza?
Sa apriliinim "Ditechom" jedino se mogu učlaniti u klub naivaca :cry: , kad nabavim nešto drugo, možda. Volim solo koturanje po cestama :D
Sa apriliinim "Ditechom" jedino se mogu učlaniti u klub naivaca :cry: , kad nabavim nešto drugo, možda. Volim solo koturanje po cestama :D
evo mog čovijeka kao što sam i ja gore naveo sa svojim prdavcem bruka me i prismrdit nekom moto klubu hehe
jankos99
05.06.2007., 14:04
E ja bih htio biti free Biker, ali nema se šuška, nadam se da će doći moje vrijeme...a do tad samo puste želje o recimo nekom solidnom motorčiću kao što je z750, MT 03 ili još bolje MT 01, e i Triumph Speed Triple....ima ih
Ma bilo kaj samo da je u voznom stanju, da se malo guštam
GOGO GOX
01.11.2010., 15:36
još mi samo i sa motorom obveze trebaju :cerek: free sada i uvijek :top:
my_name
02.11.2010., 20:03
Ajd ak se nekom da nek mi objani ta preseravanja sa MC i MK! Kakve su to fore da neko nesmije stavit na ledja MC nego mora biti MK! Sta nekoga boli k***c sta cu ja imat na ledjima!!! I sta ti usrani MC imaju krojiti pravdu...koji su oni faktor u motociklizmu?
Konkretno znam za neke price vezano za MC Indians iz Istre da nesto seru oko tih oznaka i sl... Nisam nikad gurao nos u to al evo pojavila se tema pa da pitam :)
Headbanger
02.11.2010., 20:58
Google ti je prijatelj :mig:
I nije da ne smiješ stavit MC oznake- nego postoje pravila za dobivanje istih.
Život je pun pravila po kojima živimo, ništa novo...
my_name
03.11.2010., 00:09
Evo nasao sam odgovor na moje pitanje "razlika MC i MK"!
Osobno smatram da je to jedno veliko preseravanje jer nitko nema pravo meni ili ikom od nas nesto braniti a kamoli nametati svoju volju, isto tako mislim da je totalna glupost da netko drugome brani ili regulira sta ce nosit na svojoj jakni! Bilo da se radi o MC/MK, boji ili stajaznam cemu!
Bilo kako bilo, motora sada nemam al kad dodje bit cu biker a na ledja cu nakeljit dvije veeelike sise pa nek si gledaju i MCovci i Mkovci!:D
Igoreta
03.11.2010., 07:45
daj nas onda prosvjetli...
Moj odnos prema motoru je takav da mi služi za gušt i vožnju, a ne da bi bio član neke ekipe, jer se ne družim s ljudima zbog onog kaj imaju, već zbog onog kaj jesu. Zato vjerojatno nikad niti neću biti član nekog MK ili MC, niti mislim osnivati svoj. Daleko od toga da se nas nekoliko ne može družiti i zajedno vozikati (ili ispijati najdraža pića).
Ali istina i bog, i mene zanima to s tim bojama, koja je fora zakaj se nekima skidaju itd.
Gilberth
03.11.2010., 10:36
@my name - najlakše je iznosit stavove o stvarima o kojima ne znaš previše. Kad kupiš motor i počneš se kretat u moto krugovima vidjet ćeš da nije zdravo ni pametno (iako nije ni zakonom RH zabranjeno) napravit ono što sada nagovješćuješ.
Headbanger
03.11.2010., 14:30
Nekak mi se čini da oni koji najviše seru kontra cijele te priče ustvari najmanje znaju o njoj...
GOGO GOX
03.11.2010., 15:56
Evo nasao sam odgovor na moje pitanje "razlika MC i MK"!
Osobno smatram da je to jedno veliko preseravanje jer nitko nema pravo meni ili ikom od nas nesto braniti a kamoli nametati svoju volju, isto tako mislim da je totalna glupost da netko drugome brani ili regulira sta ce nosit na svojoj jakni! Bilo da se radi o MC/MK, boji ili stajaznam cemu!
Bilo kako bilo, motora sada nemam al kad dodje bit cu biker a na ledja cu nakeljit dvije veeelike sise pa nek si gledaju i MCovci i Mkovci!:D
Nije ti to baš tako, više se radi o tome da MC veže uz sebe stil života, a taj stil je također vezan uz to da se ne predstavljaš kao ono što nisi, dakle, ne vidim u čemu je problem da se neformalna pravila poštuju, pogotovo što si rekao da te boli k...! za sve to, pa ako te boli, što te onda uopće to uzbuđuje :mig: nekome tko taj MC na jakni predstavlja veliki dio njegovog života može biti iritantno da to nekome služi samo za preseravanje i to ti je to.
Meni je zapravo svejedno, na mojoj jakni piše IXS :D, a osobni moto je poštuj ti mene pa ću ja i tebe i to je sve
my_name
03.11.2010., 19:00
@my name - najlakše je iznosit stavove o stvarima o kojima ne znaš previše. Kad kupiš motor i počneš se kretat u moto krugovima vidjet ćeš da nije zdravo ni pametno (iako nije ni zakonom RH zabranjeno) napravit ono što sada nagovješćuješ.
Frende na motorima sam vec jedno 24 godine a od toga na cesti 20!
Imao sam od torija, ponića, automatika pa do hiljadarki ispod guzice, do prije 6-7 godina sam bio na svim mogucim motosusretima i festama u istri i okolici....
To sto neznam o tim MC i MK sranjima je zato sto me to uopce nije zanimalo nikada a i kad se odvijala takva spika ja sam bio radije na sanku ili p/bio s ekipom koja je komentirala cice i guzice bikerica!
Postavio sam pitanje sa zeljom da cu naici na normalan odgovor a ne da slusam kao i uvijek do sada prepucavanja i slicna sranja!
Meni su motori oduvijek sluzili za odmor i zajebanciju a posto si sada taj luksuz nemogu priustiti nemam ga.... Kad ga budem (nadam se uskoro) opet imao, necu se i dalje zamarati sa ovim glupostima i nebulozama....opet cu motor koristit za opustanje mozga a ne za naprezanje istog! Na susretima gledam zabaviti se, poslusat koju dobru grupu, zajebavat se s komadima i nastojim se ne ubijati s prepirkama!
Ono sto sam prije napisao je moje (a i ne samo moje) misljenje! Odmah da se nadovezem...ja na jakni nisam nikada imao nikakve zakrpe i slicne pizdarije i necu ih nikada niti imati... Jbg takav sam! :mig:
Gilberth
03.11.2010., 19:17
Imao sam od torija, ponića, automatika pa do hiljadarki ispod guzice, do prije 6-7 godina sam bio na svim mogucim motosusretima i festama u istri i okolici....
To sto neznam o tim MC i MK sranjima je zato sto me to uopce nije zanimalo nikada a i kad se odvijala takva spika ja sam bio radije na sanku ili p/bio s ekipom koja je komentirala cice i guzice bikerica!
Postavio sam pitanje sa zeljom da cu naici na normalan odgovor a ne da slusam kao i uvijek do sada prepucavanja i slicna sranja!
Meni su motori oduvijek sluzili za odmor i zajebanciju a posto si sada taj luksuz nemogu priustiti nemam ga.... Kad ga budem (nadam se uskoro) opet imao, necu se i dalje zamarati sa ovim glupostima i nebulozama....opet cu motor koristit za opustanje mozga a ne za naprezanje istog! Na susretima gledam zabaviti se, poslusat koju dobru grupu, zajebavat se s komadima i nastojim se ne ubijati s prepirkama!
Ono sto sam prije napisao je moje (a i ne samo moje) misljenje! Odmah da se nadovezem...ja na jakni nisam nikada imao nikakve zakrpe i slicne pizdarije i necu ih nikada niti imati... Jbg takav sam! :mig:
Ok, znači da samo trolaš.
Nitko ovdje se nije prepucavao nit pisao sranja osim tebe.
Ja boje na leđa ne bih stavio ni da mi plate i cijela ta spika mi je bezvezna i strana. No svjestan sam toga da je stavljanje mc oznaka bez da si u klubu jednako pametno kao šetnja Zagrebom sa šalom Torcide. A ako voziš motor toliko dugo vremena, onda to znaš i ti. Jedini mogući zaključak je da pokušavaš izazvat svađu. Frende.
Headbanger
03.11.2010., 19:18
Ono sto sam prije napisao je moje (a i ne samo moje) misljenje! Odmah da se nadovezem...ja na jakni nisam nikada imao nikakve zakrpe i slicne pizdarije i necu ih nikada niti imati... Jbg takav sam!
Veliš- ne želiš slušati prepirke i prepucavanja oko MK/MC - a ti si taj koji je to započeo, počeo srat na sva usta...:facepalm:
I najviše problama i prepucavanja uzrokuju baš retaji/wannabe motoristi poput tebe...:facepalm:
my_name
03.11.2010., 21:51
Veliš- ne želiš slušati prepirke i prepucavanja oko MK/MC - a ti si taj koji je to započeo, počeo srat na sva usta...:facepalm:
I najviše problama i prepucavanja uzrokuju baš retaji/wannabe motoristi poput tebe...:facepalm:
Jesam napisao da je to moje misljenje i koji sad ti kurac seres jebote?
Valda imam pravo reci svoje misljenje...ak ti smeta nemoj citat i nakon toga srati bez veze!
na kraju krajeva sta nekog jebenog majmuna boli kurac dal cu ja na ledjima imat jebeno MK ili usrano MC ili zvjezdu petokraku ili sliku slonovog kurca...Moja ledja moja jakna i stavit cu gore sta ja hocu i ako hocu!!!!
Iskljucujem se iz ove rasprave jer vidim da ima zatucanih idijota ovdje i prvi put na ovom forumu sam popizdio!
Banajte me zbog ovog boli me kurac, al imam pravo IZNJETI SVOJE JEBENO MISLJENJE...tome uostalom forum i sluzi.:mad:
Headbanger
03.11.2010., 23:14
Pa gle- na takav način je isto kaj koga libo kita kaj bum ja obuko policijsku uniformu i naplaćivao kazne okolo a lovu u džep spremao :bang::facepalm:
A uostalom, predlažem da probaš nekaj takvog na svoju ruku napravit- pa uleti Indiansima dolje u clubhouse i jebi im svima mater.
:asshole:
GOGO GOX
03.11.2010., 23:31
Jesam napisao da je to moje misljenje i koji sad ti kurac seres jebote?
Valda imam pravo reci svoje misljenje...ak ti smeta nemoj citat i nakon toga srati bez veze!
na kraju krajeva sta nekog jebenog majmuna boli kurac dal cu ja na ledjima imat jebeno MK ili usrano MC ili zvjezdu petokraku ili sliku slonovog kurca...Moja ledja moja jakna i stavit cu gore sta ja hocu i ako hocu!!!!
Iskljucujem se iz ove rasprave jer vidim da ima zatucanih idijota ovdje i prvi put na ovom forumu sam popizdio!
Banajte me zbog ovog boli me kurac, al imam pravo IZNJETI SVOJE JEBENO MISLJENJE...tome uostalom forum i sluzi.:mad:
dobro ...dobro...svima buš im pokazal kaj ih ide..:bicedobro:
Headbanger
03.11.2010., 23:50
:rofl:
Igoreta
09.11.2010., 15:41
i na kraju još uvijek nisam saznao razliku između MK i MC...
Pa gle- na takav način je isto kaj koga libo kita kaj bum ja obuko policijsku uniformu i naplaćivao kazne okolo a lovu u džep spremao :bang::facepalm:
Kriva analogija. Ovo o čemu ti pišeš je kazneno djelo po članku 328. Kaznenog zakona. Oblačenje MC jakne je kažnjivo po kojem zakonu?
A uostalom, predlažem da probaš nekaj takvog na svoju ruku napravit- pa uleti Indiansima dolje u clubhouse i jebi im svima mater.
:asshole:
Da to napravi u bilo kojoj seoskoj birtiji, isto bi popio batine, ako na to impliciraš, tako da ne razumijem što si htio reći?
i na kraju još uvijek nisam saznao razliku između MK i MC...
Nisam niti ja to do sada shvatio, a iskreno libo me racku, jer mi to sve djeluje kao pretjerivanje.
Headbanger
09.11.2010., 20:21
Kriva analogija. Ovo o čemu ti pišeš je kazneno djelo po članku 328. Kaznenog zakona. Oblačenje MC jakne je kažnjivo po kojem zakonu?
Po nepisanom :mig:
I dopunio bi da neautorizirano oblačenje iste- pod autorizaciju smatram stažiranje za neki postojeći MC ( a i neki MK-ovi to zahtijevaju), a osnivanje vlastitog također povlači određena pravila i obaveze...
Da to napravi u bilo kojoj seoskoj birtiji, isto bi popio batine, ako na to impliciraš, tako da ne razumijem što si htio reći?
Impliciram da je lik retaj koji samo kuri i flejma a kasnije se pravi glup da kao nisam ja ništa rekao a par postova prije sere na sva usta...:mig:
Nisam niti ja to do sada shvatio, a iskreno libo me racku, jer mi to sve djeluje kao pretjerivanje.
Kad vam je teško guglat, ja sam malo umjesto vas:
http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=62297.0
http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=163890.0
http://cro-chopper.forum-2007.com/pravila-foruma-help-desk-obavjesti-imenik-f9/razlika-izmeou-mk-i-mc-klubova-t3876.htm
http://www.du-moto.com/forum/index.php?topic=1335.0
Tu ima nešto smjernica i komentari su uglavnom osobna mišljenja ali vjerujem da će onima koji to žele, neke stvari biti jasnije...
Po nepisanom :mig:
Mene zanimaju samo pravni propisi Republike Hrvatske. Ovo o čemu ti pričaš to nije, jer tom logikom ti mogu prodati ciglu kada dođeš u moj grad.
I dopunio bi da neautorizirano oblačenje iste- pod autorizaciju smatram stažiranje za neki postojeći MC ( a i neki MK-ovi to zahtijevaju), a osnivanje vlastitog također povlači određena pravila i obaveze...
Pravila i obaveze prema kome? Je li to uređeno Zakonom o obveznim odnosima?
Kad vam je teško guglat, ja sam malo umjesto vas:
Tu ima nešto smjernica i komentari su uglavnom osobna mišljenja ali vjerujem da će onima koji to žele, neke stvari biti jasnije...
Ma sve je to u redu, načitao sam se ja takvih tema. Svakome njegovo, ali problem je što često rasprava ode u smjeru kako su članovi MC-a istinski motociklisti, dok ostali to nisu. Tako na kraju ispadne.
Opet kažem, svakome njegovo, mene to ne zanima i ne patim od klupske hijerarhije. Poštujem da netko to voli i nekoga to zanima, ali mi je onda glupo nametati neke svoje interne klupske ideje ostalima. Prihvati(te) da nekome vaše boje ništa ne znače. Kao što i tebi ništa ne znači npr. oznaka K2 koju nosi neki planinar ( lupam primjer, ali eto, recimo da ta oznaka znači osvajanje dotičnog vrha ).
my_name
09.11.2010., 23:24
Mene zanimaju samo pravni propisi Republike Hrvatske. Ovo o čemu ti pričaš to nije, jer tom logikom ti mogu prodati ciglu kada dođeš u moj grad.
Ma sve je to u redu, načitao sam se ja takvih tema. Svakome njegovo, ali problem je što često rasprava ode u smjeru kako su članovi MC-a istinski motociklisti, dok ostali to nisu. Tako na kraju ispadne.
Opet kažem, svakome njegovo, mene to ne zanima i ne patim od klupske hijerarhije. Poštujem da netko to voli i nekoga to zanima, ali mi je onda glupo nametati neke svoje interne klupske ideje ostalima. Prihvati(te) da nekome vaše boje ništa ne znače. Kao što i tebi ništa ne znači npr. oznaka K2 koju nosi neki planinar ( lupam primjer, ali eto, recimo da ta oznaka znači osvajanje dotičnog vrha ).
Jebe se njima sta ti/ja ili iko drugi misli...njima je bitno da mogu nametat svoju volju i tjerat pravdu! Isfuravaju se na Hells angelse (http://dalje.com/hr-hrvatska/policija-traga-za-ekstremnim-hells-angelsima/304778)...
@Head....Koji si ti lik!:rofl:
Headbanger
09.11.2010., 23:58
Što se cigle tiče - možeš probat...:mig:
A što se pravnih propisa tiče, lijepo registriraš moto klub kao udrugu sa svojim statutom u kojem svašta nešto piše...
Neprofitne udruge ne podliježu zakonu o obveznim odnosima, ali imaju svoj zaštitni znak (logo) kojeg prema statutu članovi iste udruge smiju nositi ako zadovolje pravila statuta udruge. U statutu udruge može i stajati da je jedan od uvjeta da u tangama na Trgu Bana Jelačića pjevaš Marseljezu ako tako odluči ustavotvorna skupština udruge...
Isto tako, svako neovlašteno korištenje zaštitnog znaka udruge podliježe zakonskim sankcijama, a i mnogim drugima koje se baš nebi mogle ubrojiti u zakonske :mig:
Ako si se načitao tih tema, koji qurac se onda glup praviš?
I kao drugo, nikad nisam radio podjele na bolji/lošiji/iznad nekog samo prema znaku na leđima neke osobe. To ide prema karakternim osobinama, ali je lijepo kad negdje npr. dođeš sa oznakom određenog MK/MC (nebitno) i drugi motoristi te prihvate kao rođenog brata jer eto netko od članova tvog kluba je u dobrom svjetlu ispromovirao klub ili tom čovjeku pomogao na cesti kad je bio u kvaru itd. itd.
Ja kao nekad najmlađi član HR planinarskog saveza jako dobro znam šta oznaka K2 znači, a ovdje osobno nisam nikome nametao neke klupske ideje ali mi retajčine koje beskompromisno krenu vrijeđati taj aspekt moto svijeta i kuriti frku idu na jedan polni organ, i najradije bi malo u 4 oka popričao s takvim individuama...
Kad god izbije neka frka na tu temu, bilo virtualna ili stvarna- obično najveće retajčine i neznalice su uzrok iste...
I da li će me netko sa strane voljet,mrzit ili klanjat mi se- to mi je apsolutno svejedno. Svijet je velik dovoljno i prepun prijatelja koje još nisam upoznao...
Što se cigle tiče - možeš probat...:mig:
Naravno da mogu. I vjerojatno bi je kupio ovdje kod mene u gradu. No to je nebitno za raspravu, samo ti pokušavam objasniti analogiju kroz ovaj prilično glup primjer.
A što se pravnih propisa tiče, lijepo registriraš moto klub kao udrugu sa svojim statutom u kojem svašta nešto piše...
To nisu pravni propisi. To su interni dokumenti udruge i nemaju veze sa zakonom, nego su ispod njega.
Neprofitne udruge ne podliježu zakonu o obveznim odnosima, ali imaju svoj zaštitni znak (logo) kojeg prema statutu članovi iste udruge smiju nositi ako zadovolje pravila statuta udruge. U statutu udruge može i stajati da je jedan od uvjeta da u tangama na Trgu Bana Jelačića pjevaš Marseljezu ako tako odluči ustavotvorna skupština udruge...
Tko priča o udruzi? Ja pričam o Peri Periću koji će obući boje nekog MC za koji niti ne zna i ti si u tom kontekstu spomenuo obveze. Ja sam ti napisao da taj Pero Perić nema nikakve obveze prema nikome.
Isto tako, svako neovlašteno korištenje zaštitnog znaka udruge podliježe zakonskim sankcijama, a i mnogim drugima koje se baš nebi mogle ubrojiti u zakonske :mig:
Opet ponavljam, naporan si sa tim ilegalnim implikacijama. Ako grb udruge nije zaštićen, onda ga se može koristiti. Ako meni ne vjeruješ, pitaj Hajduk (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajduk/tabid/83/articleType/ArticleView/articleId/69350/Default.aspx).
Ako si se načitao tih tema, koji qurac se onda glup praviš?
A koji kurac ti odmah vrijeđaš? Ako sam se načitao tema, ne znači da sam došao do nekog zaključka. Prvi je ovaj, pa mi ti odgovori. Što znači kratica "MC"? Pitanje je manje više retoričko, a dovodim ga u korelaciju sa kraticom "MK".
I kao drugo, nikad nisam radio podjele na bolji/lošiji/iznad nekog samo prema znaku na leđima neke osobe. To ide prema karakternim osobinama, ali je lijepo kad negdje npr. dođeš sa oznakom određenog MK/MC (nebitno) i drugi motoristi te prihvate kao rođenog brata jer eto netko od članova tvog kluba je u dobrom svjetlu ispromovirao klub ili tom čovjeku pomogao na cesti kad je bio u kvaru itd. itd.
Pa meni je lijepo kada me motorist pozdravi na cesti i ja njega, bez obzira na boje kluba i sl., jer isto niti ne vidim kada se s nekim mimoilazim sa 100 km/h, a niti mi je bitno, ono što je bitno je to da dijelimo istu strast - motore.
Ja kao nekad najmlađi član HR planinarskog saveza jako dobro znam šta oznaka K2 znači, a ovdje osobno nisam nikome nametao neke klupske ideje ali mi retajčine koje beskompromisno krenu vrijeđati taj aspekt moto svijeta i kuriti frku idu na jedan polni organ, i najradije bi malo u 4 oka popričao s takvim individuama...
A tko je tu konkretno "beskompromisno vrijeđao" taj aspekt moto svijeta?:ne zna:
Headbanger
10.11.2010., 19:32
Naravno da mogu. I vjerojatno bi je kupio ovdje kod mene u gradu. No to je nebitno za raspravu, samo ti pokušavam objasniti analogiju kroz ovaj prilično glup primjer.
Možda bi ja "kupio" ciglu, a možda bi prodavač "pokupio" koji gram olova...:mig:
To nisu pravni propisi. To su interni dokumenti udruge i nemaju veze sa zakonom, nego su ispod njega.
Pravni propisi vezani uz udruge propisuju da je za registraciju neke neprofitne udruge potrebno napraviti osnivačku skupštinu i donijeti statut temeljem kojeg se ista registrira pri nadležnim državnim tijelima,odnosno postaje pravni subjekt :mig:
I ti svi dokumenti datumom registracije potpadaju pod taj zakon i imaju veze s istim :mig:
Tko priča o udruzi? Ja pričam o Peri Periću koji će obući boje nekog MC za koji niti ne zna i ti si u tom kontekstu spomenuo obveze. Ja sam ti napisao da taj Pero Perić nema nikakve obveze prema nikome.
Pa taj isti Pero Perić ako stavi na leđa oznake nekog registriranog MK/MC-ja a da nije autoriziran (znači stažiranje ili nekakav drugi oblik autoriziranog članstva), zakonski podliježe sudskom gonjenju a realno i kojoj porciji šamarelice :mig:
Opet ponavljam, naporan si sa tim ilegalnim implikacijama. Ako grb udruge nije zaštićen, onda ga se može koristiti. Ako meni ne vjeruješ, pitaj Hajduk (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajduk/tabid/83/articleType/ArticleView/articleId/69350/Default.aspx).
Nekad davno bi se ubrojao u navijača Dinama a danas mi se od cijele priče :rigo:, i što se Hajduka i njegovih stvari tiče- tu apsolutno nemam pojma kako stoje sa svojim logom. Ali je zato teta na našoj općini lijepo rekla da je naš logo (izgled istog) zapisan u statutu udruge i registracijskom listu i kao takav se bez odobrenja kluba NE MOŽE i NE SMIJE koristiti u bilo kakve svrhe, niti cijeli niti jedan njegov dio. Evo baš nedavno me jedan freerider na jednom moto susretu pitao da li imam šta protiv da iskoristi jedan dio za jednu tetovažu šta radi na sebi s obzirom da iz njegove perspektive imamo najljepši logo. Čovjek je pristojno pitao i zamolio te objasnio o čemu se se radi, te smo mu i odobrili da taj jedan dio iskoristi unutar te tetovaže, ali ne i kompletan logo jer nije član kluba...
I to nisu nikakve legalne implikacije nego dobro provjerena legalna stvarnost :mig:
A koji kurac ti odmah vrijeđaš? Ako sam se načitao tema, ne znači da sam došao do nekog zaključka. Prvi je ovaj, pa mi ti odgovori. Što znači kratica "MC"? Pitanje je manje više retoričko, a dovodim ga u korelaciju sa kraticom "MK".
Na ovu navlakušu mi se neda odgovarati jer obojica znamo odgovor, a i prije sam ti neke linkove priložio :mig:
A ono gore nije bilo vrijeđanje nego retoričko pitanje :mig:
A tko je tu konkretno "beskompromisno vrijeđao" taj aspekt moto svijeta?:ne zna:
Ne moraš se tražiti TI konkretno u tom dijelu posta jer na tebe nisam ni mislio. Pročitaj postove unazad pa ćeš vidjet koga je to išlo :mig:
Možda bi ja "kupio" ciglu, a možda bi prodavač "pokupio" koji gram olova...:mig:
A možda bi ti kupio ciglu i par grama olova? :mig:
No dosta sa glupostima.
Pravni propisi vezani uz udruge propisuju da je za registraciju neke neprofitne udruge potrebno napraviti osnivačku skupštinu i donijeti statut temeljem kojeg se ista registrira pri nadležnim državnim tijelima,odnosno postaje pravni subjekt :mig:
I ti svi dokumenti datumom registracije potpadaju pod taj zakon i imaju veze s istim
Pod Zakon o udrugama. Da. Koji ne definira ovo što ti pišeš.
Pa taj isti Pero Perić ako stavi na leđa oznake nekog registriranog MK/MC-ja a da nije autoriziran (znači stažiranje ili nekakav drugi oblik autoriziranog članstva), zakonski podliježe sudskom gonjenju a realno i kojoj porciji šamarelice :mig:
Prema članku kojeg zakona? I stvarno si naporan sa tim prijetnjama. Sam si spominjao gore olovo, pazi da takvi šamaratelji ne bi popili olova, ako počnu sami dijeliti pravdu. :D
Nekad davno bi se ubrojao u navijača Dinama a danas mi se od cijele priče :rigo:, i što se Hajduka i njegovih stvari tiče- tu apsolutno nemam pojma kako stoje sa svojim logom.
Pa pročitaj članak. Izgubili su grb. Baš zbog ovoga što sam ja pisao. Dam desnu ruku u vatru da vi niste zaštitili svoj grb od kluba pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. I pogodi šta? Ja sutra odem sa vašim grbom i registriram ga kao svoj i vi mi ne možete ništa.
Ali je zato teta na našoj općini lijepo rekla da je naš logo (izgled istog) zapisan u statutu udruge i registracijskom listu i kao takav se bez odobrenja kluba NE MOŽE i NE SMIJE koristiti u bilo kakve svrhe, niti cijeli niti jedan njegov dio.
Pusti ti priče tete u općini i poslušaj moj savjet. Ako vam je stalo do grba, zaštitite ga pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.
I to nisu nikakve legalne implikacije nego dobro provjerena legalna stvarnost :mig:
Napisao sam ilegalne implikacije, jer stalno prijetiš sa nekim fizičkim nasiljem prema pojedincima koji će možda slučajno obući nešto što asocira na MC.
Na ovu navlakušu mi se neda odgovarati jer obojica znamo odgovor, a i prije sam ti neke linkove priložio :mig:
A ono gore nije bilo vrijeđanje nego retoričko pitanje :mig:
Nije navlakuša, nego pitanje stoji. MC je na hrvatskom MK. To je dakle sinonim.
Ne moraš se tražiti TI konkretno u tom dijelu posta jer na tebe nisam ni mislio. Pročitaj postove unazad pa ćeš vidjet koga je to išlo :mig:
Nisam niti mislio da misliš na mene.
Headbanger
11.11.2010., 00:45
Pa pročitaj članak. Izgubili su grb. Baš zbog ovoga što sam ja pisao. Dam desnu ruku u vatru da vi niste zaštitili svoj grb od kluba pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. I pogodi šta? Ja sutra odem sa vašim grbom i registriram ga kao svoj i vi mi ne možete ništa.
Da se previše ne nadjebavam s tobom jel mi se neda...
Samo sam htio provjerit koliko neke stvari znaš- i da, naš znak je I TAMO zaštićen jer fala bogu imam par odvjetnika koji znaju svoj posao pa su me na to upozorili. I pogodi šta? To da i nisam napravio, nego da ti to POKUŠAŠ napravit (naglasak je na pokušaš), sutra te slijeduje tužba od odvjetničkog ureda koji mi je na paušalu, i nakon određenog vremena dokazivanja u kojem bi pobijedili čisto zbog svjedoka i vremenskog perioda kad se što odigralo- ti i tvoji unuci bi otplaćivali to tvoje kurčenje sa tuđim logom.
Zapravo, :moli: Boga da tak nekaj netko pokuša napravit, pa da ne brinem o klupskim financijama bar desetljeće...
A ovo sve ostalo kaj si mi quoteao- ajd ti meni reci da li bi itko mirno stajao sa strane dok mu netko krade nešto njegovo na bilo koji način? Pogotovo kad nam je pravna država toliko u kurcu za tak nekaj da možeš ili :zmaj: ili pokrit se po ušima...
A što se zakona o udrugama tiče, prije brzopletih izjava predlažem da na linku pogledaš članak 11. sekciju 4, šestu crticu :mig:
http://www.mzss.hr/hr/ministarstvo/zakonodavstvo/uprava_socijalne_skrbi/zakon_o_udrugama_nn_88_01
Da se previše ne nadjebavam s tobom jel mi se neda...
Samo sam htio provjerit koliko neke stvari znaš- i da, naš znak je I TAMO zaštićen jer fala bogu imam par odvjetnika koji znaju svoj posao pa su me na to upozorili.
Eto, sada si se uvjerio da znam, pa smo, nadam se, i to riješili.
I pogodi šta? To da i nisam napravio, nego da ti to POKUŠAŠ napravit (naglasak je na pokušaš), sutra te slijeduje tužba od odvjetničkog ureda koji mi je na paušalu, i nakon određenog vremena dokazivanja u kojem bi pobijedili čisto zbog svjedoka i vremenskog perioda kad se što odigralo- ti i tvoji unuci bi otplaćivali to tvoje kurčenje sa tuđim logom.
Zapravo, :moli: Boga da tak nekaj netko pokuša napravit, pa da ne brinem o klupskim financijama bar desetljeće...
Malo previše gledaš filmove, jer kod nas su autorska prava na vrlo niskom stupnju zaštite i ne znam protiv koga bi ti u tom slučaju podizao tužbu jer otkud ja znam za tebe i tvoj grb? Napravio sam ga neovisno od tebe, prije 10 godina u društvu svojih pet prijatelja.
A ovo sve ostalo kaj si mi quoteao- ajd ti meni reci da li bi itko mirno stajao sa strane dok mu netko krade nešto njegovo na bilo koji način? Pogotovo kad nam je pravna država toliko u kurcu za tak nekaj da možeš ili :zmaj: ili pokrit se po ušima...
Pa puno njih bi stajalo mirno. Lijepo ti pišem, kod nas je to područje kojem se ne posvećuje previše prostora. Jer prema tvojim stavovima, ja bih bio bogat čovjek s obzirom na to koliko su mi puta dnevni listovi ukrali fotografije, što za tiskano, što za elektroničko izdanje.
A što se zakona o udrugama tiče, prije brzopletih izjava predlažem da na linku pogledaš članak 11. sekciju 4, šestu crticu :mig:
http://www.mzss.hr/hr/ministarstvo/zakonodavstvo/uprava_socijalne_skrbi/zakon_o_udrugama_nn_88_01
Taj članak odnosno stavak govori samo što statut može sadržavati, on ne štiti grb kao takav.
Headbanger
11.11.2010., 01:38
Malo previše gledaš filmove, jer kod nas su autorska prava na vrlo niskom stupnju zaštite i ne znam protiv koga bi ti u tom slučaju podizao tužbu jer otkud ja znam za tebe i tvoj grb? Napravio sam ga neovisno od tebe, prije 10 godina u društvu svojih pet prijatelja.
E vidiš- tu bi se u startu gadno zajebao, jer je naš logo CRTAN od strane jedne individue (umjetnika) i morao bi dokazati da ste ti ili netko od tvojih frendova to prije neznam koliko godina nacrtali, dokazati da netko od vas ima takav umjetnički stil/izražaj, pa vještačenja grafologa itd. itd.
U konačnici bi popušili, i to ne malo love :mig:
A što se zakona o udrugama tiče- on datira iz 2001.g. A od onda je nadopunjava, moram prokopati malo, jer sam skoro pa 100% ziher da postoji negdje klauzula o zaštiti loga...
Bilo kako bilo- uhvatio si se malo krive tematike- barem kaj se klupske moto scene tiče. Tu su jako dobro poznata (većinom) nepisana pravila i takve neke stvari poput potpune ili djelomične krađe loga, neovlašteno korištenje istog i slične stvari - se promptno i usudio bi se reći bez milosti riješavaju...
A možemo mi tu do sutra teoretizirati, kad znamo obojica da sam u pravu. Uostalom, tko ne vjeruje nek proba- pa da se na vlastitoj koži osvjedoči...
E vidiš- tu bi se u startu gadno zajebao, jer je naš logo CRTAN od strane jedne individue (umjetnika) i morao bi dokazati da ste ti ili netko od tvojih frendova to prije neznam koliko godina nacrtali, dokazati da netko od vas ima takav umjetnički stil/izražaj, pa vještačenja grafologa itd. itd.
U konačnici bi popušili, i to ne malo love :mig:
Zašto si tako siguran? Takve stvari su teško dokazive i sve ovo što ti tvrdiš mogu i ja. I grafologija je pseudoznanost, ti misliš na forenzičku analizu rukopisa. No nebitno, neću više o ovome.
A što se zakona o udrugama tiče- on datira iz 2001.g. A od onda je nadopunjava, moram prokopati malo, jer sam skoro pa 100% ziher da postoji negdje klauzula o zaštiti loga...
Ne postoji. Sam imam udrugu i znam o čemu pričam.
Bilo kako bilo- uhvatio si se malo krive tematike- barem kaj se klupske moto scene tiče. Tu su jako dobro poznata (većinom) nepisana pravila i takve neke stvari poput potpune ili djelomične krađe loga, neovlašteno korištenje istog i slične stvari - se promptno i usudio bi se reći bez milosti riješavaju...
Halo, pa nismo u srednjem vijeku, kakva nepisana pravila. Bitno je samo ono što zakon kaže, a sve ove fore "bez milosti" će završiti tako da će jedan MC član biti manje na cesti, a Lepoglava će dobiti jednog stanara više.
A možemo mi tu do sutra teoretizirati, kad znamo obojica da sam u pravu. Uostalom, tko ne vjeruje nek proba- pa da se na vlastitoj koži osvjedoči...
Ne, nisi u pravu i naporan si sa prijetnjama. Nije mi namjera oblačiti ničije logotipe niti nositi boje, niti bi mi to IKADA palo na pamet, jer se tako ne oblačim i to me ne zanima. No postaviti ću ti pitanje. Što bi mi ti ili netko od tvojih kolega napravio da ja sada obučem te vaše boje ili stavim znak kluba na sebe? Hoću da to napišeš na forum, bez okolišanja i nemoj mi slati PP.
DIABLO III
11.11.2010., 11:03
:closed:
Headbanger
11.11.2010., 11:11
Halo, pa nismo u srednjem vijeku, kakva nepisana pravila. Bitno je samo ono što zakon kaže, a sve ove fore "bez milosti" će završiti tako da će jedan MC član biti manje na cesti, a Lepoglava će dobiti jednog stanara više.
Ne, naravno da nismo u srednjem vijeku, ali da je bitno samo ono što zakon kaže- onda nam država nebi bila u qurcu u kakvom jest, i isto tako da su sve te "fore" samo fore, onda bi doslovce 40% stanovništva RH zbog ovog ili onog razloga bilo iza rešetaka.
Predlažem da se spustiš na zemlju...
A što se nepisanih pravila tiče- pa da malo banaliziram- nigdje u državnom zakonu ne piše kad nekome dođeš u posjet doma, da se vani noge o otirač obrišu i u predvorju skinu jakna i cipele, to se nekako podrazumijeva iliti nepisano je pravilo, kao i pristojnost i poštovanje prema onome tko te pozvao u svoj dom...:mig:
Ne, nisi u pravu i naporan si sa prijetnjama. Nije mi namjera oblačiti ničije logotipe niti nositi boje, niti bi mi to IKADA palo na pamet, jer se tako ne oblačim i to me ne zanima. No postaviti ću ti pitanje. Što bi mi ti ili netko od tvojih kolega napravio da ja sada obučem te vaše boje ili stavim znak kluba na sebe? Hoću da to napišeš na forum, bez okolišanja i nemoj mi slati PP.
Ali stari, ja nigdje ne prijetim- uporno mi stavljaš na teret neke prijetnje ali ja ih u svojim postovima ne vidim.
A da ti odgovorim na pitanje. Ako bi netko od mojih članova vidio da netko nosi oznake našeg kluba (neautorizirano jelte) prije svega bi obavijestio ostale i zajednički bi odlučili slijedeći korak za koji sam 99% ziher da bi bio kontaktiranje dotične osobe i na fini način objašnjavanje zašto se to tako NE RADI.
S time da napominjem da bi toj osobi bilo jako teško doć do naših oznaka iz nekoliko razloga. Oznake imaju svoje boje i način proizvodnje (štik) kod samo jedne firme kojoj nebi palo na pamet bez našeg znanja nekome drugome izraditi naš logo, jer znaju pravne implikacije koje to povlači. Isto tako kopiranje istih je skoro pa nemoguće bez zaštićenog vektorskog programa za koji treba dosta muke da se izradi. I još jedna stvar, pod neautorizirano nošenje oznaka nekog kluba smatramo nošenje oznaka na leđima (veliki prišivači), jer fala bogu na moto susretima se prodaju suveniri sa logom kluba poput majica, malih prišivača, kapa itd.
Da se vratimo na potencijalnog gospodina i njegovo potencijalno nošenje naših klupskih oznaka...
Da se u nekom svemiru i desi da je on došao na neki način do naših oznaka i stavio ih na leđa- za što bi morao biti potpuno nesvjestan tih nekih nepisanih pravila moto scene (koja ti negiraš), popričali bi s njim, objasnili kao što rekoh da se to ne radi, te na fini način mu dali do znanja da ih skine i uništi ili proda nama (ako se radi nekakvom govnu koje bi se za neku siću na taj način prostituiralo). U svakom slučaju nastojali bi izbjeći bilo kakav fizički konflikt ako je ikako moguće.
S druge strane, ako bi se dotična individua počela ponaša u stilu - kaj vas boli kurac kaj ja radim, prijetit,bit agresivan i slično- e pa vjeruj mi da se s tim oznakama nebi doma vratio, a vrlo vjerojatno bi mu i par zubi falilo.:zubo:
Bilo koji od ta dva scenarija se dešava isključivo odlukom osobe koja neautorizirano nosi oznake našeg kluba.
I ja sam prvi za potpuno mirno riješenje cijele priče, ali ako drukčije ne ide, onda će se to riješiti sa argumentom sile a ne silom argumenata ak me razumiješ?
Za druge klubove neznam na koji način bi to riješili ali mnogi vrlo slično kao mi, a opet vjerujem da neki bi shoot first &ask questions later...:ne zna:
P.S. Sva sreća da je naša moto scena takva da ipak prevladavaju ljudi koji razumiju ta neka pravila i ne dovode ih u pitanje, bilo da su klupski ili free orijentirani.
I na kraju cijele priče se svi skupa negdje na nekom moto susretu ili samo na cesti nađemo, roknemo par :Pivo: i :klopa: i dobro zajebavamo, pogotovo ak nekog dobrog starog prijatelja nismo vidli duže vrijeme...
I to je to na kraju krajeva...:mig:
GOGO GOX
11.11.2010., 22:00
( Anton ) Ne, nisi u pravu i naporan si sa prijetnjama. Nije mi namjera oblačiti ničije logotipe niti nositi boje, niti bi mi to IKADA palo na pamet, jer se tako ne oblačim i to me ne zanima. No postaviti ću ti pitanje. Što bi mi ti ili netko od tvojih kolega napravio da ja sada obučem te vaše boje ili stavim znak kluba na sebe? Hoću da to napišeš na forum, bez okolišanja i nemoj mi slati PP.[/QUOTE]
a zašto se uopće prepucavaš ovdje kada je zakon na tvojoj strani ? :rolleyes:
Lijepo stavi neki logo na svoju jaknu i boli te briga...kada te neki dečki zaustave i pitaju koji k...to radiš ti fino imaj sa sobom paraf taj i taj i stavi im pod nos :kava:
Igoreta
12.11.2010., 16:36
e dobro, sad od ovolko prepucavanja nisam na kraju dobio odgovore na pitanja koja me zanimaju...
Uglavnom, ok, za grb smo shvatili da je intelektualno vlasništvo i to je ok, ali sad pitanje s bojama i slovima, zakaj nebi ja sebi napisao na leđa, u slučaju Heada Crusaders (ak sam dobro napisao), dakle bez oznake MC ili MK, jednostavno mi se to sviđa. Koja je onda fora?
I zašto se nekim klubovima skidaju boje?
Druga stvar, zanima me od "štovatelja kulta MK ili MC" zašto nebi svatko normalan pristupio vašem klubu, bez tih fora da mora voziti određeno vozilo ili napraviti određene predradnje? I što neka individua ima od toga da je član vašeg kluba?
Gilberth
12.11.2010., 17:53
Igoreta, zar za ozbiljno pitaš ove stvari ili i ti pokušpavaš trolat? :D
Razlika MC-a i MK-a je u tome da će ti MC nadijelit batina ako zaključe da si prekršio njihova pravila i nikakvo mahanje Narodnim novinama i pozivanje na Ustavna prava ti pritom neće pomoć. Mk potiču od manje rigoroznog dijela bajkerske klupske populacije koju ameri nazivaju Riders Club (skraćeno RC)pa tamo nema ove čudne distinkcije klub-club; to je hrvatski izum.
Klub, ne samo motoristički nego bilo koji, sam odlučuje kako će i kada nekog primiti u članstvo. U podosta MK klubova možeš upast preko noći (bar se je moglo, čujem da se nešto kuha). Ipak, ako te natjeraju da se neko vrijeme voziš i družiš s njima prije nego možeš pristupit klubu, bit će nešto sigurniji da ti cijela stvar za mjesec-dva neće dopizdit pa ćeš otić preko noći kao što si došao. E sad, tvoje sljedeće pitanje bi moglo biti zašto ih briga dal ćeš doć ili otić? E pa, ovakvi klubovi naglasak stavljaju na ekipu pa ih briga.
Dečki koji gore prozivaju Heada zapravo imaju problema s time da postoje sustavi koji se postavljaju iznad zakona. No nit je Head takav nit je on za išta kriv: samo im je davao odgovore. Ponovno ću napisati: šetaj Splitom u Dinamovoj majici ili drugim oznakama i lijepe su šanse da ćeš dobit batine neovisno to tome da je zakonski poredak na tvojoj strani. štoviše, vjerojatno bi ti policajac kojeg sretneš mogao reći i da si batine sam izazvao. Je li to fer? Nije. Što možeš napravit?
Igoreta
12.11.2010., 21:27
nije mi želja trolanje, već me te stvari zbilja zanimaju, a ne želim sam istraživati jer mogu pročitati samo nečija mišljenja, a rađe pišemo tu po forumu di se svi znamo...
ovo za odlazak i dolazak preko noći stoji :top: i to podržavam, samo mi nije jasno zašto treba neke ljude ganjati oko toga ako jednostavno više ne mogu (u potpunosti) izvšavati svoje "dužnosti"...
a povrh svega mi nije jasan taj odnos između klubova, ako na npr. imam neki klub koji nikoga ne dira i sl. koga briga dal uopće postojimo ili ne? još uvijek mi recimo nije razjašnjeno zašto su npr. Law Ridersi ostali bez boja (ako se ne varam, rekao si da je to bilo prošle godine?).
uglavnom, sve to me zanima ne zbog toga da bih ja htio postati član nekog kluba, nego zbog toga da vidim na što se sve pazi, kako nebih uletavao u neugodnosti nekim "vrijeđanjem" određenog kluba, jer dosad sam stekao dojam da je to vrlo lako...
Gilberth
12.11.2010., 22:28
a povrh svega mi nije jasan taj odnos između klubova, ako na npr. imam neki klub koji nikoga ne dira i sl. koga briga dal uopće postojimo ili ne? još uvijek mi recimo nije razjašnjeno zašto su npr. Law Ridersi ostali bez boja (ako se ne varam, rekao si da je to bilo prošle godine?).
uglavnom, sve to me zanima ne zbog toga da bih ja htio postati član nekog kluba, nego zbog toga da vidim na što se sve pazi, kako nebih uletavao u neugodnosti nekim "vrijeđanjem" određenog kluba, jer dosad sam stekao dojam da je to vrlo lako...
E ovo su već prava pitanja. :top:
Bojim se ne za mene jer ni ja nisam dio klupske motscene (nit namjeravam biti), ali svakako pogađaju poantu.
a zašto se uopće prepucavaš ovdje kada je zakon na tvojoj strani ? :rolleyes:
Lijepo stavi neki logo na svoju jaknu i boli te briga...kada te neki dečki zaustave i pitaju koji k...to radiš ti fino imaj sa sobom paraf taj i taj i stavi im pod nos :kava:
:lol:
Ne, ne želim stavljati jer me to ne zanima.
Predlažem da se spustiš na zemlju...
A kada sam uopće bio u oblacima?
A što se nepisanih pravila tiče- pa da malo banaliziram- nigdje u državnom zakonu ne piše kad nekome dođeš u posjet doma, da se vani noge o otirač obrišu i u predvorju skinu jakna i cipele, to se nekako podrazumijeva iliti nepisano je pravilo, kao i pristojnost i poštovanje prema onome tko te pozvao u svoj dom...:mig:
Da, ali ovdje se radi o jednoj subkulturi, a ne o opće prihvaćenim društvenim normama.
Logika ti je kao da objašnjavaš nekome tko je došao u zatvor da mora znati šta je tetovirana bilijarska osmica.
Ali stari, ja nigdje ne prijetim- uporno mi stavljaš na teret neke prijetnje ali ja ih u svojim postovima ne vidim.
Ne prijetiš, insinuiraš.
S druge strane, ako bi se dotična individua počela ponaša u stilu - kaj vas boli kurac kaj ja radim, prijetit,bit agresivan i slično- e pa vjeruj mi da se s tim oznakama nebi doma vratio, a vrlo vjerojatno bi mu i par zubi falilo.:zubo:
Eto vidiš. :mig:
P.S. Sva sreća da je naša moto scena takva da ipak prevladavaju ljudi koji razumiju ta neka pravila i ne dovode ih u pitanje, bilo da su klupski ili free orijentirani.
I na kraju cijele priče se svi skupa negdje na nekom moto susretu ili samo na cesti nađemo, roknemo par :Pivo: i :klopa: i dobro zajebavamo, pogotovo ak nekog dobrog starog prijatelja nismo vidli duže vrijeme...
I to je to na kraju krajeva...:mig:
A dobro. Ja sam dio moto scene, ali ne klupske i ne znam vaša pravila, ne zanimaju me niti će me ikada zanimati. Mene sa svima ostalima veže ljubav prema motorima, pa i prema vama ( bar onim iskrenima, ne računam sve ostale koji voze motore iz nekog trenda, bili klupski motoristi ili slobodnjaci ).
Druga stvar, zanima me od "štovatelja kulta MK ili MC" zašto nebi svatko normalan pristupio vašem klubu, bez tih fora da mora voziti određeno vozilo ili napraviti određene predradnje? I što neka individua ima od toga da je član vašeg kluba?
Čast. U principu, ništa nije sporno, no to mi se onda svodi praktički na to da je samo to bitno, ne kažem da je tako, nego imam dojam da je nekada češće prepucavanje, nego vožnja i uživanje u motorima.
Dečki koji gore prozivaju Heada zapravo imaju problema s time da postoje sustavi koji se postavljaju iznad zakona. No nit je Head takav nit je on za išta kriv: samo im je davao odgovore. Ponovno ću napisati: šetaj Splitom u Dinamovoj majici ili drugim oznakama i lijepe su šanse da ćeš dobit batine neovisno to tome da je zakonski poredak na tvojoj strani. štoviše, vjerojatno bi ti policajac kojeg sretneš mogao reći i da si batine sam izazvao. Je li to fer? Nije. Što možeš napravit?
Nitko njega ne proziva, nema potreba za svađom.
žika_živac
01.08.2011., 16:20
I što neka individua ima od toga da je član vašeg kluba?
Kao što mnogi MC-i imaju istaknuto na svojim web stranicama (jer ako toliko pitaš, pretpostavljam da ne znaš puno, ako ikojeg člana MC-a) - ako moraš pitati, nisi spreman biti u klubu.
Gore je netko objasnio, mada kod nas MC i MK znače praktički isti kurac (club=klub), MK dolazi od engleskog Riding Club. S MK-om dobiješ ekipu za vožnje, druženje i popratne stvari koje idu uz vožnju motora. Najvažniji su motor i zabava.
S MC-om dobiješ obitelj. Boje i članovi su važniji od kubikaže, boje, vrste, pa i samog motora (makar sve to može utjecati na mogućnost ulaska u MC). Ako i dalje imaš pitanje što će ti takva obitelj/obaveze/respekt kod drugih bikera, onda si ili free rider, ili se priključi MK-u, ako ti je do društva i vožnje u skupini.
Headbanger
02.08.2011., 00:21
Neki MK-ovi su također ustrojeni da praktički ulaziš u obitelj tj. članovi su povezani poput braće/obitelji :mig:
žika_živac
02.08.2011., 00:59
Neki MK-ovi su također ustrojeni da praktički ulaziš u obitelj tj. članovi su povezani poput braće/obitelji :mig:
Da, al na kraju ti za to ne treba ni motor, tak se možeš povezat i s frendovima. Kad govorimo o MK-u kao Riding Clubu da se opet neki ne počnu loviti za "egomaniju MC članova", članstvo u Riding Club-ovima se kupuje. Patch kupiš za novce, dok ulazak u MC traje godinama. Nakon toga imaš respekt kod ljudi kojima si, bez obzira na klubsku hijerarhiju, jednak. I bez obzira na boje, prema svakom članu svakog MC-a postoji respekt, volio ti tu osobu ili ne.
U MC-ima bratstvo nadilazi i motor i vlastitu obitelj i posao i sve. Ako treba, dići ćeš hipoteku na kuću u kojoj ti žive žena i dvoje djece da pomogneš bratu. To je barem ideja, kod nas ljudi većinom ne razumiju razliku između MC-a i MK-a, ko što se vidi na ovoj temi. Zato i, kao što je i Al iz hrvatskih Hells Angels-a rekao, postoji broj MK-a koji su bolje uređeni i vođeni nego MC-i.
Nema to veze s egom, niti je itko bogomdan, velik broj ljudi kod nas jednostavno ne razumije terminologiju, pa im se "MC" više sviđa nego "MK" (mislim da si ti napisao da si stavio zbog toga MC u oznaku, ali nemoj shvatiti ovo kao napad. MC ideologija i scena me uvijek fascinirala i zanimala - barem ono što je dostupno javnosti - ali niti sam član MC-a, niti namjeravam biti, jer jebiga, previše stvari u životu volim i radim da bi sve ostavio po strani. Bar sada na to tako gledam :mig:)
I evo, za ljude koje stvarno zanima (sorry ak je već bio link), a ne znaju niti jednog MC člana, ovaj site ima puno stvari o MC i RC-ima iz prve ruke.
Headbanger
02.08.2011., 01:25
Konkretno s Al-om kako ga ti zoveš se znam preko 12 godina dok su još Demonsi dobro debelo djelovali.
Što se našeg MK tiče, apsolutno ništa nije na prodaju i sve se zaslužuje i "stažira", kao i kod dobrog broja MK-ova u HR. Istina, ima i ovih videoteka/knjižnica style MK-ova gdje se gleda samo pobrat lova za boje,članarinu. U mnogima velika većina čak i ne posjeduje motocikl kao takav nego su nečije žene,pizdodavače, majke, braća, stričevi, susjedi itd. I kao što i kažeš, mogu se udružit i u klub ljubitelja belota, dođe im na isto, ali je danas moderno bit "bajker" pa eto idemo se šminkat malo...
Što se tiče mojeg kluba- mi smo MK, gornji potpis iznad nicka je više hommage našem cijelom- dakle svjetskom Crusaders/Crusader bratstvu sa preko 93 kluba (što MK a što MC) u cijelom svijetu. Ima nas od Južnoafričke Republike pa sve do USA. U EU sa takvim nazivom ima cca 20 klubova.
Zanimljiva stvar je da je kod većine klubova u vrijeme nastanka, ime došlo kao samoinicijativno iz nekih osobnih razloga a tokom godina su se klubovi počeli povezivati prijateljstvima i zbratimljenjem. Niti jedan klub nije chapter nekog drugog kluba (govorim za područje Europe, tj. onaj dio koji mi je poznat i s kojima smo prijateljski/bratski povezani)...
Tako da vjeruj mi, i priču i scenu poznam jako jako dugo a i dio nje sam već poprilično dugo u odnosu na moje godine :mig:
žika_živac
02.08.2011., 01:39
Konkretno s Al-om kako ga ti zoveš se znam preko 12 godina dok su još Demonsi dobro debelo djelovali.
Što se našeg MK tiče, apsolutno ništa nije na prodaju i sve se zaslužuje i "stažira", kao i kod dobrog broja MK-ova u HR. Istina, ima i ovih videoteka/knjižnica style MK-ova gdje se gleda samo pobrat lova za boje,članarinu. U mnogima velika većina čak i ne posjeduje motocikl kao takav nego su nečije žene,pizdodavače, majke, braća, stričevi, susjedi itd. I kao što i kažeš, mogu se udružit i u klub ljubitelja belota, dođe im na isto, ali je danas moderno bit "bajker" pa eto idemo se šminkat malo...
Što se tiče mojeg kluba- mi smo MK, gornji potpis iznad nicka je više hommage našem cijelom- dakle svjetskom Crusaders/Crusader bratstvu sa preko 93 kluba (što MK a što MC) u cijelom svijetu. Ima nas od Južnoafričke Republike pa sve do USA. U EU sa takvim nazivom ima cca 20 klubova.
Zanimljiva stvar je da je kod većine klubova u vrijeme nastanka, ime došlo kao samoinicijativno iz nekih osobnih razloga a tokom godina su se klubovi počeli povezivati prijateljstvima i zbratimljenjem. Niti jedan klub nije chapter nekog drugog kluba (govorim za područje Europe, tj. onaj dio koji mi je poznat i s kojima smo prijateljski/bratski povezani)...
Tako da vjeruj mi, i priču i scenu poznam jako jako dugo a i dio nje sam već poprilično dugo u odnosu na moje godine :mig:
Ma dobro, Al-a ne znam osobno, ali preko nekih članaka i tekstova, čovjek je tu u pravu. Terminologija je najveći problem. "Problem" nastaje kad par ljudi odluči osnovati MC Strinina baba, a nemaju pojma o ničemu. Kod odgovornih članova kluba, kakav god da bio, red se zna i tu problema nikad neće biti, to je jasno.
I ne kažem ja ništa za tebe, to ovako općenito :mig:
Ali osobno, znam ljude iz dva veća hrvatska MC-a, koji su nekad zajedno vozili, dvojica su čak imali birc zajedno, ali kad nose boje, službeni su do bola. Zapravo, ne sjećam se kad sam ih vidio bez boja zadnji put :D
Samo hoću reći - ideologija MC-a u usporedbi sa MK-om su puno dublji i zatvoreniji odnosi. Da članovi MK-a ne mogu biti na jednak način povezani kao članovi MC-a, to je laž, ali u MK-u to većinom nije imperativ.
Headbanger
02.08.2011., 01:45
Ma dobro, Al-a ne znam osobno, ali preko nekih članaka i tekstova, čovjek je tu u pravu. Terminologija je najveći problem. "Problem" nastaje kad par ljudi odluči osnovati MC Strinina baba, a nemaju pojma o ničemu. Kod odgovornih članova kluba, kakav god da bio, red se zna i tu problema nikad neće biti, to je jasno.
I ne kažem ja ništa za tebe, to ovako općenito :mig:
Ali osobno, znam ljude iz dva veća hrvatska MC-a, koji su nekad zajedno vozili, dvojica su čak imali birc zajedno, ali kad nose boje, službeni su do bola. Zapravo, ne sjećam se kad sam ih vidio bez boja zadnji put :D
Samo hoću reći - ideologija MC-a u usporedbi sa MK-om su puno dublji i zatvoreniji odnosi. Da članovi MK-a ne mogu biti na jednak način povezani kao članovi MC-a, to je laž, ali u MK-u to većinom nije imperativ.
Stari, koliko vidim, ti teoriju imaš savladanu u malom prstu a vrlo malo ili ništa prakse...
NHF :mig:
žika_živac
02.08.2011., 01:57
Stari, koliko vidim, ti teoriju imaš savladanu u malom prstu a vrlo malo ili ništa prakse...
NHF :mig:
Pa da, to sam i napisao - znam ono što sam čitao, slušao i doživio koliko mi je bilo dostupno :)
Jasno da se po znanju i iskustvu ne mogu mjeriti s tobom koji si dio scene, ali vjerujem da shvaćam bit funkcioniranja stvari, i jasno da od kluba do kluba postoje varijacije u tom funkcioniranju. I jebat ga, al shvaćanje teorije je prvi korak za ući u praksu kak se spada :mig:
A možda sam se na par mjesta i nespretno izrazio :)
Headbanger
02.08.2011., 02:03
Definitivno je istina da poznavanje teorije olakšava razumijevanje kompletne scene kao i ulazak u istu ako je nekome to u cilju. Svakako zdravije od "grlom u jagode" sistema...
:mig:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.