View Full Version : Naš dom
Secundo
16.05.2003., 13:09
Koje znacenje nas dom ima za nas? Jeli to mjesto gdje samo prespavate, a ostatak budnog vremena provodite vani? Ili vam je gust biti doma?
Dali ulazete truda i novaca u uredjenje vaseg doma ili vam dom nije vazan?
Dom je tamo gdje smo djeca i ja. :) Nakon razvoda preselila sam sa djecom u očev stan; koji nam je dao na korištenje uz uvjet da ne mjenjamo ništa. Kako je stan opremljen prije 20-tak godina nije baš u nekom stanju (da ne govorim o tapetama na zidovima)... i ispočetka sam se jako loše osjećala u njemu... ali onda sam shvatila da ako promjenim zavjese, kupim karirani stoljnjak i jastuke, presvlaku za kauč i fotelje... malo razmjestim namještaj... da ćemo se ugodnije osjećati u tom našem privremenom domu :) Tako da sam u stan unijela žive boje i klincima se to jako svidjelo... za sada nam je tako dobro, ali namjeravam uskoro kupiti svoj stan koji će biti manji ali koji će biti naš pravi dom... :)
Stan domom čine ljudi koji obitavaju u njemu.
Secundo kaže:
Koje znacenje nas dom ima za nas? Jeli to mjesto gdje samo prespavate, a ostatak budnog vremena provodite vani? Ili vam je gust biti doma?
Dom je dom. :)
Iako nije uvijek prostor u kojem sam stanovala za mene imao i ovo gornje znacenje.;)
Najveca iregularna stavka ( dakle osim onog sto svaki mjesec ionako ide sa racuna ) mi je vec nekoliko mjeseci - dom.
Iako su to sitnice, veselim se svakoj pojedinoj.
Zadnje je bio ormar za cipele koji smo sami ugradili u jednoj maloj , uskoj i viskoj to tad neiskoristenoj nisi.
Vise od doma, spavaonice, skrovista. Utociste. Mijenjam razmjestaj, kupujem gluposti, cuvam, bacam, razmetem pa pospremim.:) Cijeli moj zivot je tu.
Veliki mi je gust bit doma i ne pustam svakog unutra.;)
Imam "vise"....domova ili niti jedan.
Ne znam, u trenutnom razdoblju zivota stan-kuca mi sluze samo za prespavati i odmoriti se, opustiti. Ne provodim puno vremena u kuci jer zaista nemam vremena za to.
Sada gradim veliku kucu po svom i mislim da ce to biti bas mrak objekat. Ta kuca bi trebala biti moje utociste, moj prostor gdje se uvijek vracam...
LadyLavender
20.09.2004., 14:19
ej, ja volim bit doma :hekla:
pa ko ne bi volio bit doma kad sam si tako fino sve skockala po svom. pola deko-stvari radila sam sama. boje po feng shuiju, ali striktno one koje su mi se i samoj svidjele. dugo zeljeni novi flatscreen tv za nekad nesto pogledat. mislim da bi si svi trebali dati truda da si stan/kucu/sto vec ucine comfy :w
Secundo kaže:
ulažem puno truda i novca ali mi nije gušt biti doma,
hvata me nervoza kad s posla idem doma jer znam da je to mjesto gdje me čeka jako puno posla
svakodnevno spremanje, čišćenje , kuhanje , rintanje
živim s 4 muškića od kojih niko ni prstom ne mrdne
moj muž dođe doma da uživa, odmara se, čita, divi se biljčicama, obuče čisto i mirisno, fino klopa , njemu je gušt, meni je tlaka
a dom nam je isti
LadyLavender kaže:
ej, ja volim bit doma :hekla:
pa ko ne bi volio bit doma kad sam si tako fino sve skockala po svom. pola deko-stvari radila sam sama. boje po feng shuiju, ali striktno one koje su mi se i samoj svidjele. dugo zeljeni novi flatscreen tv za nekad nesto pogledat. mislim da bi si svi trebali dati truda da si stan/kucu/sto vec ucine comfy :w
Ja sam sušta suprotnost, boli me uvo za boje i feng-shui, deko-stvari i vodopade na struju :D Ono što meni kod "doma" igra je da li mogu od njega do posla stići pješke, da li ima kakvo zelenilo u blizini, da li su susjedi normalni (čitaj:neprimjetni), imam li gdje parkirati. TV nemamo niti ga planiramo kupovati. i ne želim si stvari činiti "comfy" :D, meni je najbolji stan onaj na kojeg moram potrošiti najmanje para & vremena.
Da ne bi pomislili da živim u svinjcu, nedavno sam kupio stan i potrošio sam, tj. trošim još uvijek oko 15k eur na adaptaciju/namještanje.
DarthFlake
20.09.2004., 15:01
paaa..volim biti doma jednako koliko i vani..
najvise nofci namjeravam uloziti na spavacu sobu..( tocnije neki savrseno dobar madrac ) jer cu ipak najvise doma spavati..
zatim ide kupaona jer cu i to cesto raditi doma pa zelim da mi u toj prostoriji bude ugodno
sljedeca stvar na koju cu potrositi puuuuno nofci je kuhinja..jer volim peci kolace...
zatim ide balkon...jer volim biljcice
i zadnje boravak..al tu namjeravam imati samo jedan dobar kauc i Cinerama display :cerek: ( ..a kanta prema potrebi)
rekla bih poprilicno nofci..:zubo:
Marija_1963
20.09.2004., 15:43
Ja oooobožavam biti u našoj kući. Možda zato jer sam gotovo 40 godina bila svugdje i nigdje se nisam osjećala dobro! Ej, pola života! Kuću smo gradili sami, po dragecovim idejama, on je zadužen za kreativnost i razbarušenost, ja za red i mir. Tako smo napravili kuću po svojoj mjeri, nije posve dovršena, ali ja uživam u svakoj sekundi mira svoga doma! Kad smo preselili, znala sam doslovce plakati od sreće, pa nisam ni znala kako je lijepo biti doma ! Nakon svih seljenja, gazdarica, domova, stanova, mame, tate, susjeda....gužve. Konačno mir! Idući dom će mi biti starački :D !
LadyLavender
21.09.2004., 10:17
my dear bankei
i meni su bitni susjedi, zelenilo (podstanarka sam pa sam si izabrala lokaciju,upravo radi zelenila- imam jezero u blizini cak), prijevoz (ti imas auto,meni je bitan bus pred nosom) i tak..
svakom svoje :mig:
duda kaže:
Dom je tamo gdje smo djeca i ja. :) Nakon razvoda preselila sam sa djecom u očev stan; koji nam je dao na korištenje uz uvjet da ne mjenjamo ništa. Kako je stan opremljen prije 20-tak godina nije baš u nekom stanju (da ne govorim o tapetama na zidovima)... i ispočetka sam se jako loše osjećala u njemu... ali onda sam shvatila da ako promjenim zavjese, kupim karirani stoljnjak i jastuke, presvlaku za kauč i fotelje... malo razmjestim namještaj... da ćemo se ugodnije osjećati u tom našem privremenom domu :) Tako da sam u stan unijela žive boje i klincima se to jako svidjelo... za sada nam je tako dobro, ali namjeravam uskoro kupiti svoj stan koji će biti manji ali koji će biti naš pravi dom... :)
Stan domom čine ljudi koji obitavaju u njemu.
Ovo je moj post od prije skoro godinu i pol dana. I stvarno sam u međuvremenu uspjela kupiti, adaptirati i namjestiti naš stan. Naravno da nije namješten i uređen do kraja i veseli me svaka sitnica koju napravim ili kupim za naš dom. Veseli me i svaki povratak sa posla doma i ponekad niti sama ne vjerujem da je to stvarno moj stan (tehnički je bankin jer ona ima hipoteku na njega) :). To je moj prvi pravi dom :top: (osim onog roditeljskog)
LadyLavender kaže:
my dear bankei
i meni su bitni susjedi, zelenilo (podstanarka sam pa sam si izabrala lokaciju,upravo radi zelenila- imam jezero u blizini cak), prijevoz (ti imas auto,meni je bitan bus pred nosom) i tak..
svakom svoje :mig:
Ma nije bilo ništa osobno :) Ja sam ti samo malo asketski nastrojen tip. To je valjda od previše spavanja na podu u prošlosti :D
Sila necista
24.09.2004., 19:10
..ima 34 kvadrata, još je prazna, namještaj naručen, stiže idući mjesec..imam samo klimu i madrac koji čeka da bude gotova spavaca soba:) Odem tamo, sjednem na pod, zapalim cigaretu i gledam...skidam nevidljive flekice sa podova, stokova.. u mojoj glavi vec se jutrom budim tu, kuham kavu....:) Joj, veselja!!!
Moj mali sweet, sweet home
:lux:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.