View Full Version : perkusije u modernoj glazbi
Balkanijan Pimp
05.12.2005., 09:11
Ajmo ekipo, dajte mi ideje sto skinut od moderne glazbe (ne etno ili latino osim u nekoj kombinaciji) bez obzira radi li se o popu, elektronici, ambientali il cemu vec koja koristi etno perkusije poput conga, tabli, darbuka, frejm dramova isl :moli:
kachunchica
05.12.2005., 09:41
aha, sad i elektro valja:p :D
jimmy jazz
05.12.2005., 12:02
ne etno glazbe koje koristi etno percussionse? :D
svaki world music to ima..
a za congu..probaj Tima Buckleya live in London..:D pa onda...Curtisa Mayfielda..
i....recimo zadnji album Troublemakersa ;)
pa onda mercan dede ~ su..world music...
al cuj..to je glazba, nije heavy metal ;)
jooj zadnji Triology - imaju pratnju na sitri, tabli..masterpiece..al sviraju indijsko...nadam se da bu to zishlo vun na cdeju.
kachunchica
05.12.2005., 12:10
jimmy jazz kaže:
kakvo je to i sta je to? Bi se meni svidjelo? Trebam narucivati ovaj tjedan diskove, pa da znam pogledati.
Erica sumoa nadam se dobijam danas popodne:klopa:
jimmy jazz
05.12.2005., 12:12
jako fino..on je neki turko-kanadjanin..ima jaki flow po noci..gostuju mu indijci, arapi...to svakako naruci.
kachunchica
05.12.2005., 12:14
ako bude bilo kod ovih muljatora:rolleyes:
Narantxa
05.12.2005., 13:29
safri duo :zubo:
Balkanijan Pimp
05.12.2005., 14:35
kachunchica kaže:
aha, sad i elektro valja:p :D
Da valja onda bih i sam imao odgovore na navedeno pitanje :kava: :D
Balkanijan Pimp
05.12.2005., 14:40
jimmy jazz kaže:
jooj zadnji Triology - imaju pratnju na sitri, tabli..masterpiece..al sviraju indijsko...nadam se da bu to zishlo vun na cdeju.
Ne, to me ne zanima...
Zanima me bas cut kako su ukomponirali u neke druge stvari van indijskih/latino/itd ritmova...
Tj da cujem nesto sto koristi recimo conge, a da mi ne padne kuba odma na pamet :rolleyes:
S tablom recimo ne mozes bas izbjec taj indijski ritmicki patern i shtih... :misli:
Balkanijan Pimp
05.12.2005., 16:12
jimmy jazz kaže:
ne etno glazbe koje koristi etno percussionse? :D
svaki world music to ima..
a za congu..probaj Tima Buckleya live in London..:D pa onda...Curtisa Mayfielda..
i....recimo zadnji album Troublemakersa ;)
al cuj..to je glazba, nije heavy metal ;)
thnx, dadoh se u potragu :D
Al daj konkretiziraj malo, zadnji od ovog il onog il opcenito neki izvodjac je malo pregeneralno za nas glazbene fahidijote :D
koliko je bubnjara potrebno da zamijene žarulju?
nijedan, danas za to postoje mašine!
jimmy jazz
05.12.2005., 16:24
npr. Troublemakers Express Way
soul-jazz
congu upotrebljavaju i Flaming Lipsi na..hit to death in the future head!
ak ju uspijesh cuti, jer imaju dosta glasne gitarice :E :D
kojeg god Curtisa zemesh, nash fulal, on ima bogate orkestracije i percussione.
voodoo child..kak se zove taj soundtrack..Superfly! ;)
ima S/t album, i josh jeden Roots.
pa recimo Be Thankful for What You've Got koju su obradili Massive Attack, ali u originalu od William DeVaughn-a! jace i bolje od Massive obrade.
Balkanijan Pimp
05.12.2005., 16:38
jimmy jazz kaže:
ima S/t album, i josh jeden Roots.
:misli: :confused:
Inace.. :s
jimmy jazz
05.12.2005., 16:43
Curtis ima takozvani self titled album
Marvin Gaye na masterpieceu Whats Going On..album, ne samo ta stvar..
Balkanijan Pimp
05.12.2005., 16:53
:top:
jimmy jazz
08.12.2005., 21:15
e majstore...
evo upravo mi se vrti
Les Négresses Vertes
Acoustic Clubbing
i uzhivam duplo vishe uz svjesnost da je sve akusticno ;)
masterpiece
...akusticne gitarice, harmonike..trubac.
:s
zishlo...2001!
a da cujesh tek Chari Chari- spring to summer
koji percussion ima....ma masterpiece..onomatopeja!
iako mjesha s elektronikom..ima 2-3 dnb stvari, al ostalo cista flow-meditacija....nori japanec! umetnost!
jimmy jazz
08.12.2005., 21:19
iako ovo mi opasno zvuci na elektricnu gitaru!? mozda je to ona kaj more i bez struje..- stvar easy girls :D les négresses vertes
parliament
08.12.2005., 22:37
kad su perkusije u pitanju, nekako mi je Trilok Gurtu nezaobilazan
naravno, Trilok Gurtu a i njegovi Tabla beat Science.
Narantxa kaže:
safri duo :zubo:
:zubo:
hm hm:
Shpongle
Suba
Herbie Hancock (Dis is da drum)
Stimmhorn&Cold Electronics
Vasil Hadžimanov bend (zgodan Vaso u pm)
VA - electric gipsyland :)
Talvin Singh
bo. ništa mi više ne pada na pamet.
i naravno Disco 'n' action :D :D
ali ih nikako ne preporučam baš kao lektiru, iako odgovaraju tvom opisu.:o
a dobrih udaraljki se nađe i u Calexica:cool:
ofkors Asian dub foundation
Public Image Limited:D
Weather report
Afro celt sound system (iako nisam baš ljubitelj)
ma našla bi se hrpa toga, samo si treba uzet malo vremena.
Mr. Wrong
08.12.2005., 23:08
~Jesen kaže:
Public Image Limited:D
Uuu, "Flowers of Romance"! :lux:
nu mene opet:D
primal scream
happy mondays
Transglobal underground - npr. stvar London zulu
The Herbalizer - Mr. Chombee has the flaw
Jamie Lidell - Newme
:s :s :afro:
Lydia Lunch - Atomic bongos :top: ludara jedna stara (mlada).
A Certain Ratio isto imaju preko nekoliko stvari s bongosima i udaraljkama raznim (što više što manje uspjelih:)
deutsche amerikanische freundschaft - el que
mahjongg - the rrabbitt :cheer: :cheer: :cheer:
jimmy jazz
09.12.2005., 11:33
parliament kaže:
je, sure, no predlogi trebaju biti izvan etno glazbe.
Triloka Guljtu sem cul live...za bis je bil jam...;)
jimmy jazz
09.12.2005., 11:40
jesen dosta tog kaj navodish vecinom organski percussioni nisu u prvom planu...osim u nekim stvarima...vecinom elektronika de se koristi sample..ili je onak, jako losha muzika :D osim par jazzera koje navodish. ;)
osim Calexica, to je, i to pogotovo Hot Rail..masterpiece ambijentale i cegrtusha.
čovjek je tražio stvari bilo kojeg žanra u kojima se koriste etno perkusije. :kava:
silicone soul - right on!
i toto - africa :cerek:
jimmy jazz
09.12.2005., 12:02
sejeno nemresh coveku preporuciti stvari de je sampliran jedan te isti zvuk...i to se stalno vrti. mislim da nije za to pital, jer tog ima u svakoj pesmi ;)
bah deca...ne kuzhe ona to josh.
jimmy jazz kaže:
sejeno nemresh coveku preporuciti stvari de je sampliran jedan te isti zvuk...i to se stalno vrti. mislim da nije za to pital, jer tog ima u svakoj pesmi ;)
nema.
jimmy jazz kaže:
bah deca...ne kuzhe ona to josh.
:zubeki:
dosadan si.
jimmy jazz
09.12.2005., 12:08
ne namjeravam diskutirati o glazbi s nekom klinkom koja ne zna ni kaj je jazz i kak to otprilike zvuci i zakaj..a posta imena poput Hancocka.. :top: :D
:closed:
jimmy jazz
09.12.2005., 12:15
je to je stvarno smeshno! ;) :D
jimmy jazz
09.12.2005., 13:58
parliament kaže:
a je, osim ak nisi mislil na njegve prijasnje jazz stvari... ;)
kakva pronicljivost.:s :s
kad smo već kod Triloka, obratiti pažnju i na njegove Oregon. al možda bi autoru teme sjeo baš onaj live od (opet njegovih) Tabla Beat Science Live in San Francisco at Stern Grove iz 2002. za taj album je simptomatičan upravo spoj tradicionalnih udaraljki i elektronike
ya:raan
09.12.2005., 14:31
ne znam jel neko pomenuo ali probaj sa
KONONO NO 1
majstorija.
jimmy jazz
09.12.2005., 14:37
~Jesen kaže:
kakva pronicljivost.:s :s
ha cuj detesce drago maleno..ipak sem ga cul live pa za mene prvo vredi to kaj sem cul, to je logicno. a bil je to dozivljaj!
on sam to istice kao vaznije i kreativije za njega od njegve prijasnje faze.
a nema veze s pronicljvoscu nit tvojim nekuzhenjem :rolleyes: o cem inace piskarash ovdi na forumu :D
nenadjebiv. ne-ma. :D
e da, možda i tkogod iz carioca funk đira, za onako booty veseljačenje. :trio:
jimmy jazz
09.12.2005., 14:54
~Jesen kaže:
nenadjebiv. ne-ma. :D
taj tinejdzerski recnik se bash ne koristi v mojim krugovima, pa slobodno malo drugi put zdignesh nivo v ophodjenju s drugima, nikad ne znash ;)
Mr. Wrong
09.12.2005., 15:18
U sto bih sada svasta rekao ovom gore, a ne smijem kad mi treba za one neke ploce... :zubo:
Balkanijan Pimp
09.12.2005., 15:46
Pisem, pisem.. al ko ce sve to ponabavljat il poskidat s neta :mama: :D
skupo je to prosirivanje vidika glazbenih :D
jimmy jazz
09.12.2005., 15:48
bum ti ja skuril chari charija i les négresses vertes
jimmy jazz
09.12.2005., 15:49
da malo cujesh kaje poshtena muzika..od Srca. a i Hot Rail je vruce zeljezo!
jimmy jazz
09.12.2005., 15:55
Mr. Wrong kaže:
U sto bih sada svasta rekao ovom gore, a ne smijem kad mi treba za one neke ploce... :zubo:
i bolje ti je tak! :D
e btw zel sem si godisnji v zadnjem tjednu..tak da se bum malo zatiral dimo.
Balkanijan Pimp
09.12.2005., 16:11
jimmy jazz kaže:
bum ti ja skuril chari charija i les négresses vertes
:lux:
Chari - chari posebno, vidim da bas nema za nac :misli:
aj da i ja malo pridonesem... :kava:
gospodin se zove DOM UM ROMAO, a album je LAKE OF PERSERVERANCE. to ispada kao neki presjek različitih glazbenih stilova, od post bopa, preko bossa nove, do brazilske pop i klubske glazbe. zajednička stavka je naravno naš vrli majstor perkusija, legendarni bubnjar grupe WEATHER REPORT.
album je izašao za IRMA records, i toplo ga preporučam! :top:
btw, ima još par guba likova koji mi sad padaju na pamet, među njima svakako, AIRTO MOREIRA i EUMIR DEODATO ALMEIRA.
na tom albumu skoro pa sami standardi. :crta:
:)
kachunchica
10.12.2005., 11:26
Dragi Balki, ovdje ima perkusija i ovo ima veze sa indijom, znam da si rekao da ne treba biti etno momenata, ali mislim da bi se ovo svakom svidjelo...a posto gajis simpatije prema indiji...:)
Nitin Sawhney, albumi "migrations" i "displacing the priest"...ovaj drugi je moj omiljeni:cerek:
:w
jimmy jazz
12.12.2005., 21:51
E! Tanto, Tanto Tempo od male velike Bebelke! Gilberto.
slusham ga na svojem pojacalu specijaliziranom za percussione..i tece....konacno....magijom meseca plovi kroz noc...dzungle.
e da, znala sam da mi fali još jedna kockica u mozajiku :D
malo pročačkah po svom popisu pa ako si se popalio za Chari Chari, Bebel Gilberto (slušaj Subu! Srbin. u Brazilu. umro.) i tim "nubossa" (mrzim taj prefiks) spikama, preporučam albume Bossa tres jazz i More bossa... remix album (a imaš i razne Brazilectro kompilacije, al meni to dosadno). na prvom albumu ima onaj planetarni hit od Salome De Bahia (izg. salome' džubaija:D) Outro Lugar. a ovi remiksevi i nisu loši. ništa prenapeto, uhu ugodno, pogotovo kad mozak radi na 30% intenziteta kad po ljeti upeče zvizdan.
kachunchica
15.12.2005., 09:19
~Jesen kaže:
e da, znala sam da mi fali još jedna kockica u mozajiku :D
malo pročačkah po svom popisu pa ako si se popalio za Chari Chari, Bebel Gilberto (slušaj Subu! Srbin. u Brazilu. umro.) i
Ja se slazem sa Jesen! slushaj Subu! :s
genijalan je! Ima cak i crtani inspiriran njegovom muzikom i jako je lijep(potrazi ga negdje na netu). Nedavno sam bila i na baletu SUBA! Meni je on genijalan.:top:
jimmy jazz
15.12.2005., 11:08
kakof Suba kakvi bakraci!
Chari Chari Spring to Summer je exceptional, pravi mali dragulj. mala Bebelto je isto fina, al ne vec tak zahtjevna..
probam slushati sto manje stvari, lefko se zgubish u mnostvu..i na kraju nish ne cujesh nit od ovoga kaj slushash.
kachunchica
15.12.2005., 11:18
jimmy jazz kaže:
kakof Suba kakvi bakraci!
Chari Chari Spring to Summer je exceptional, pravi mali dragulj. mala Bebelto je isto fina, al ne vec tak zahtjevna..
probam slushati sto manje stvari, lefko se zgubish u mnostvu..i na kraju nish ne cujesh nit od ovoga kaj slushash.
Nitko nije rekao da bebel i chari chari ne valjaju (bash naprotiv) vec da je i suba super...barem meni jeste. ne sjecam se kad me je necija muzika toliko dirnula i odusevila, razveselila.
A cini mi se da ti je mala bebelka bila malo bezveze kad sam je jednom spominjala:misli: rekao si da je to onako za ponekad:mig:
:)
jimmy jazz
15.12.2005., 12:07
pa da...ma imam ju ja vec odavno, odkad je izasla - oko 2000.? pa da, nije mi prije bila tak dobra. cak sem ju stel pokloniti il menjati se za rmxe :D al nekak nisam.
prije mi je bila onak, premekana, cheesy malo i tak. sad primjecujem neke druge stvari ;)
kachunchica
15.12.2005., 16:17
jimmy jazz kaže:
pa da...ma imam ju ja vec odavno, odkad je izasla - oko 2000.? pa da, nije mi prije bila tak dobra. cak sem ju stel pokloniti il menjati se za rmxe :D al nekak nisam.
prije mi je bila onak, premekana, cheesy malo i tak. sad primjecujem neke druge stvari ;)
Ah, to je dakle to sazrijevanje:mig: :D
Ja sam jucer nabavila remixe...ali ih uopce nisam slusala. Dobila hrpu nove muzike a usla u fazu slusanja starih stvari:rolleyes:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.