View Full Version : Ikea
kitty b
26.10.2007., 02:38
najbliza HR je ili u Grazu ili u Padovi ako se ne varam...i u iducih nekoliko godina ne planiraju otvarati nove ducane previse jer ih evo sad do kraja godine misle otvorit 4-5 u svijetu pa dok se oni malo ne uhodaju nece nove otvarat...al moguce je da ikea kupuje potencijalna zemljista za buducnost ;) ja radim za njih u uk pa eto malo kad vec pricate...
rijecanka77
26.10.2007., 11:37
Dalmatinci - otvorila vam se IKEA u Anconi, prosle godine cini mi se...to je ipak blize nego Graz i Padova, samo treba ici na brod...:D
Tigrica
26.10.2007., 12:56
Kaj nema Ikea u Sloveniji, u Ljubljani?! :confused: Zakaj svi tak forsaju Austriju?
zato sto nema, ni u Slo, ni u Hr, po 1000 puta, pricali smo o tome, nema!!
Večernji list, danas, prilog Manager:
Ikea je odustala od Slovenije i sada traži 50 hektara zemljišta u istočnom i zapadnom dijelu Zagreba- rekao je Vlaho Kojaković
Pitanje: ima li u IKEI sezonskih popusta, rasprodaja? Božić, prvi mjesec? Anybody? Jel zna netko :ne zna:
Pitanje: ima li u IKEI sezonskih popusta, rasprodaja? Božić, prvi mjesec? Anybody? Jel zna netko :ne zna:
koliko znam, ne.
izdaju kataloge svake godine, mislim da u kolovozu. i sto tada stave na snizenje, na snizenju je cijele godine.
al pokusaj pogledati na stranicama. ako tamo uocis snizenje, onda ga ima i u trgovini. mada, nisam vidjela prosle godine, a bila sam 2.1. u Salzburgu u Ikei.
nema rasprodaje, ali imaš ja mislim svaki četvrtak u mjesecu po jednu stvar na popustu koji zna biti i više o 50%, to pogledaj na njihovim stranicama
postoje i neki sitni popusti koje imaju vlasnici ikea family kartice
kitty b
10.12.2007., 16:43
ikea nikad nema rasprodaje kad i drugi ducani, jer opcenito ima najnize cijene u usporedbi s drugima ;) err...na stranicama imaju neka snizenja al to ide cijelu godinu tako da svaki tjedan mjenjaju tzv "hot" prozivode. ili u katalogu ima na pocetku kad su snizenja za odredjeni proizvod, recimo to bude po mjesec dana. doduse imati ce sad prosinac, sijecanj i veljacu veca snizenja na odredjene proizvode al mislim da ce se fokusirat na kuhinje i dnevne sobe....
i za one koji ne znaju, ikea je stvorila podruznicu "Ikea east europe" ne tako davno, do kraja 2010 ce otvoriti trgovinu i to biraju izmedju slovenije, hrvatske i srbije. hmm..pocetkom iduce godine cemo znati koju su izabrali, onda treba skoro godinu dana za izradu projekta i ikein shop se gradi skoro godinu dana...tako, to vam je onda 2010. eto, drzite fige da bude hrvatska jerbo bi i ja onda mogla preselit doma kad se otvori i radit i tamo s njima. :top:
Hvala svima. Šteta šta nemaju rasprodaje. Svjedno moram ići.
štemajzl
11.12.2007., 11:35
i za one koji ne znaju, ikea je stvorila podruznicu "Ikea east europe" ne tako davno, do kraja 2010 ce otvoriti trgovinu i to biraju izmedju slovenije, hrvatske i srbije. hmm..pocetkom iduce godine cemo znati koju su izabrali, onda treba skoro godinu dana za izradu projekta i ikein shop se gradi skoro godinu dana...tako, to vam je onda 2010. eto, drzite fige da bude hrvatska jerbo bi i ja onda mogla preselit doma kad se otvori i radit i tamo s njima. :top:
Već bar deset godina kod čvora Sv. Nedelja postoji ogromno ograđeno zemljište s natpisom 'Property of IKEA'. Naravno da ih lokalci po dobrom starom običaju već isto toliko godina uspješno sabotiraju. Gledajući taj njihov plac, odavno sam ostavio nadu da će IKEA u dogledno vrijeme doći u Rvacku. Također , bojim se da će se brzo prilagoditi lokalnim razmišljanjima i da će biti skuplja od austrijske.
Osim toga, to je super izgovor za izlet u Graz, a dobije se i povrat mervera...
dela se u Monfalconeu, odmah kraj Trsta.
teren nije samo kupljen, nego se fakat dela. ta bu nama najnovija.
ja sam bila pred 2 tjedna u Padovi. talijani su ludi od guranja, urlanja, dece i pesa kaj sad smiju unutra (pesi, ne deca).
nekak mi se cini dezorganizirana i daleko losija od Graza.
ima recimo i malih izmjena. naucila sam se na jastucnice u Grazu 60x60, a u Padovi delaju 60x80. naravno da sam to skuzila kad sam dosla doma.
i imaju po 4 jastucnice uz velike poplone. i to sam skuzila kad sam dosla doma.
i kaj sad? nis, moram natrag u Padovu po nove jastuke. (tak sam bar decku rekla)
ja sam bila pred 2 tjedna u Padovi. talijani su ludi od guranja, urlanja, dece i pesa kaj sad smiju unutra (pesi, ne deca).
nekak mi se cini dezorganizirana i daleko losija od Graza.
danas je isto tako bilo i u Grazu... i baš sam si mislila jesam li prije viđala pse i nisam se mogla sjetiti...danas ih bilo nekoliko... a djece posvuda - izmučeni i nervozni siročeki...
a od božićnog filinga u ikei ni b.... ono, ni pjesmice, ni niš.... gužva...čovjek na čovjeku... tak da toplo ne preporučam odlazak tijekom ovih predblagdanskih dana, a pogotovo ne subotom
zato sto nema, ni u Slo, ni u Hr, po 1000 puta, pricali smo o tome, nema!!
Dobro, pitam samo neznam zakaj onda pise u SLO TELEKOMU broj telefona, adresa, karta itd:
LJUBLJANA 1000 LJUBLJANA
IKEA D.O.O.
ŠMARTINSKA CESTA 100 N.C. (01) 587 37 11
(01) 524 29 45
ljtr@memo.ikea.com
A nasla sam i jednu firmu koja se bavi zaposljavanjem (nesto kao kod nas MojPosao) koja trazi za Ikeu textilnog inzinjera sa iskustvom.:ne zna:
kitty b
19.12.2007., 02:19
Već bar deset godina kod čvora Sv. Nedelja postoji ogromno ograđeno zemljište s natpisom 'Property of IKEA'. Naravno da ih lokalci po dobrom starom običaju već isto toliko godina uspješno sabotiraju. Gledajući taj njihov plac, odavno sam ostavio nadu da će IKEA u dogledno vrijeme doći u Rvacku. Također , bojim se da će se brzo prilagoditi lokalnim razmišljanjima i da će biti skuplja od austrijske.
Osim toga, to je super izgovor za izlet u Graz, a dobije se i povrat mervera...
ma kupili su kupili al ce fakat sad sjest i raspravit di ce gradit...ja se raspitujem jer me zanima jer ako bi bilo u HR onda bi se mogla doma doselit prije nego sam mislila da ocu :D fakat, imaju svoju podruznicu za istocnu europu konacno i moj menadzer pozna lika koji je zaduzen za taj dio europe...tako da su informacije iz prve ruke. ako nesto ne sagrade do jeseni 2010 ja cu osobno ici sjeci glave :mig:
Izitpajn
19.12.2007., 15:13
Dobar dan. Planiram sa suprugom poslije Nove godine zapaliti u IKEU u Graz, ali mi je netko pripomenuo da je moguće da tada rade inventuru, a ne bih htio prijeći x00 kilometara samo zato da poljubim vrata. Zna li netko kad su inače te inventure ili gdje bi se mogao naći taj podatak. Pogledao sam na IKEA Graz (http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/IkeaNearYouView?storeId=8&langId=-21&StoreNumber=387#5), ali mi nije previše pomoglo.
Dobro, pitam samo neznam zakaj onda pise u SLO TELEKOMU broj telefona, adresa, karta itd:
LJUBLJANA 1000 LJUBLJANA
IKEA D.O.O.
ŠMARTINSKA CESTA 100 N.C. (01) 587 37 11
(01) 524 29 45
ljtr@memo.ikea.com
A nasla sam i jednu firmu koja se bavi zaposljavanjem (nesto kao kod nas MojPosao) koja trazi za Ikeu textilnog inzinjera sa iskustvom.:ne zna:
Postoji Ikea u Ljubljani, ali samo tehnički ured za istočnu Europu.
I ja planiram 2. ili 3.1. u Ikeu, o inventuri uopće nisam razmišljala.
Pa valjda bi pisalo na stranici da ne rade :ne zna:
dr. Spinderella
07.01.2008., 10:44
Ikea je najbolja za inspiraciju. Imaju odlične ideje kako srediti mali stan, a da bude super uređen i funkcionalan. U Padovi imaju postavku stana od cca. 30 kvadrata - u jednoj sobi su kuhinja, soba i dnevni, a sve tako super posloženo, da ti ne treba ni kvadrat više.
DavorSt
15.01.2008., 12:43
Ispričavam se ako ponovo postavljam pitanja na koja je već odgovarano - ali neodlučan sam u pogledu kupnje biblioteke. Neću (kako sada stvari stoje) ići sam do IKEE, jednostavnije (i jeftinije) mi je naručit da mi donese neko.
Dakle, mogu se oslonit samo na sliku iz tiskanog ili web kataloga. Upozorili su me da Billy linija izgleda nekvalitetno odnosno prejeftino. Šta je s Expedit ili Markor linijom?
Svaka sugestija i osobni dojam je dobrodošao.
Kako stoje stvari s Kikom? Imaju li oni zgodne biblioteke?
Unaprijed hvala,
Davor
jelena23
15.01.2008., 14:06
Ispričavam se ako ponovo postavljam pitanja na koja je već odgovarano - ali neodlučan sam u pogledu kupnje biblioteke. Neću (kako sada stvari stoje) ići sam do IKEE, jednostavnije (i jeftinije) mi je naručit da mi donese neko.
Dakle, mogu se oslonit samo na sliku iz tiskanog ili web kataloga. Upozorili su me da Billy linija izgleda nekvalitetno odnosno prejeftino. Šta je s Expedit ili Markor linijom?
Svaka sugestija i osobni dojam je dobrodošao.
Kako stoje stvari s Kikom? Imaju li oni zgodne biblioteke?
Unaprijed hvala,
Davor
Ja sam prije godinu i pol kupila Billy police i to bijele najjeftinije jer se najbolje uklapaju u zid vizualno i prezadovoljna sam i kad ih napuniš knjigama izgledaju sve samo ne jeftine. Ko god ih je vidio kod nas hoće ih kupiti :) Meni stvarno super izgledaju, dosta su plitke tako da zauzimaju malo mjesta, a i stalak za CD-e koji dođe uz njih se super uklopi, mi smo još naručili i one dodtake tako da su mi police visoke do stropa.
Nije da te negovaram, ali meni je Billy :top:
DavorSt
15.01.2008., 14:19
Ja sam prije godinu i pol kupila Billy police i to bijele najjeftinije jer se najbolje uklapaju u zid vizualno i prezadovoljna sam i kad ih napuniš knjigama izgledaju sve samo ne jeftine. Ko god ih je vidio kod nas hoće ih kupiti :) Meni stvarno super izgledaju, dosta su plitke tako da zauzimaju malo mjesta, a i stalak za CD-e koji dođe uz njih se super uklopi, mi smo još naručili i one dodtake tako da su mi police visoke do stropa.
Nije da te negovaram, ali meni je Billy :top:
Hvala ti, Billy ima najviše kombinacija pa me zato najviše privlači. A jesi kupila s vratima? Ja bi ipak da ne moram baš svaki dan obrisat prašinu sa svake knjige.
ovako, osobno iskustvo:
Billy
najjeftiniji i lijep (naročito bijeli), super staklena vrata koja ga podignu, ali šire police se s vremenom uvijaju ako su ful pune. ako nisu, čak se i one drže dugo. znam jer ih imamo na poslu u knjižnici. međutim, uže police (ima od 40 i 60 cm) su još čvršće i super izgledaju jedna do druge. prednost je billyja to što je dimenzijama prilagođen knjigama pa je uzak i ne djeluje glomazno i ne pretrpava sobu. obavezno ih treba (zbog navedenog) učvrstiti u zid.
http://www.ikea.com/PIAimages/64734_PE174493_S4.jpg
Expedit
izgledaju fantastično, čvrste su, ali nisu primarno namijenjene držanju knjiga. zato su dublje od billyja, a i visina im nije prilagodljiva (mislim, razmak između polica) pa na jednaku površinu polica dobiješ puno manju iskoristivost. ali zato su izrazito lijepe :cerek: i imaju mogućnost zatvaranja pojedinih ''rupa'' umetnutim vratima, ladicama ili lijepim sanducima po mjeri
Besta
ovo je regalski sustav, znači, možeš dobiti i klizna vrata, obična vrata i svakakve nekakve sustave
http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/range/10364/11794/
to je najskuplji sustav, ali stvarno izgleda mrak i čvrsto. onak, vrlo solidno. da si ja opremam kućnu bibilioteku (i imam love), to bi si stavila. nešto su dublje od billyja, ali su prilagodljivije i samim time iskoristivije od expedita. vidi:
http://www.ikea.com/PIAimages/74795_PE192316_S4.jpg
ili
http://www.ikea.com/PIAimages/59060_PE164740_S4.jpg
ima još nešto skupljih polica koje bi mogle dobro izgledati (iako su mani malo preklasične), ali to nisu sustavi (ili nemaju toliko elemenata) pa je malo teže kombinirati. ali vidi:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/range/10364/10382/
nadam se da sam pomogla, često idem u Graz i zbog bujajuće količine vlastitih knjiga često pipam i klimam police :D
DavorSt
15.01.2008., 16:40
Mayy, hvala ti na odgovoru, pomogla si. Zbog dimenzija i kapaciteta najviše me privlači Billy, samo nisam bio siguran koliko dobro u stvarnosti izgleda. Dakle, radi stabilnosti i čvrstoće bolje bi bilo uzeti (naprimjer) dva elementa od po 40cm, nego jedan od 80?
StellaS
15.01.2008., 21:32
mislim da si kompletno u redu for policama sirine 80 cm. Ja imam Billy police ( bijele sa bijelim vratima i dodacima) u kuci - na dva zida ( 3.30 x 3.85) i nema uopce problema. S obzirom da imam strasno puno knjiga na pojedinim policama su knjige u 2 reda i dalje nema nikakvih problema sa cvrstocom. Kad se kombinira sa uzim policama i policama razlicite velicine izgleda jako dobro. Billy je prezivio i jednu selidbu i nije bilo problema.
DavorSt
16.01.2008., 10:25
Kakve je kvalitete ovo IKEA posuđe, napr. linija 365+
StellaS
16.01.2008., 14:39
365 nisam koristila rekla bih OK - mi smo kupili ARV ( kombinaciju jedan bez sa plavim, drugi samo bez) i za sada se drzi jako dobro. Mislim da ce 365 biti sasvim OK.
DavorSt
16.01.2008., 15:16
365 nisam koristila rekla bih OK - mi smo kupili ARV ( kombinaciju jedan bez sa plavim, drugi samo bez) i za sada se drzi jako dobro. Mislim da ce 365 biti sasvim OK.
Što je ARV?
Mayy, hvala ti na odgovoru, pomogla si. Zbog dimenzija i kapaciteta najviše me privlači Billy, samo nisam bio siguran koliko dobro u stvarnosti izgleda. Dakle, radi stabilnosti i čvrstoće bolje bi bilo uzeti (naprimjer) dva elementa od po 40cm, nego jedan od 80?
drago mi je ako sam ti pomogla :)
što se polica tiče, ja imam dvije police od 80 već preko godinu dana. imam jako puno knjiga i police su pune od ruba do ruba. one police na kojima su teške knjige (rječnici, leksikoni i sl.) malo su se ispigale. da imam još jednu policu i to malo porazmjestim, problema ne bi bilo. dakle, ako imaš dovoljno mjesta da ne moraš prenatrpatu police, kupi slobodno 80. ako ih namjeravaš 'ubijati' težinom, razmisli da uzmeš jednu ili dvije manje za te teške knjige. sa staklom izgledaju fenomenalno, naročito bijele.
btw, netko je već rekao, možeš kupiti i onaj nastavak pa ti dodju skroz do plafona. i čak imaju i vrata za taj nastavak. sretno u planiranju i kupovini :)
nominativ
16.01.2008., 17:47
imam ja novi IKEIN katalog za 2008 u PDF-u za ljubitelje Ikee, pa tko hoce nek mi se javi na PP, mogu poslati mailom.
imam ja novi IKEIN katalog za 2008 u PDF-u za ljubitelje Ikee, pa tko hoce nek mi se javi na PP, mogu poslati mailom.
to si skines sa neta bez problema i fajlas.
ipak, bolje je kad ga prolistas doma...
mozda vec znate ili je napisano, ali za sada se gradi nova IKEA u Monfalconeu (kraj Trsta). nije da imaju samo plocu, nego se stvarno radi.
blizu je onima iz Rijeke, a i iz Zgareba nije tako strasno autoputom prek Ljubljane, pa malo po ducanima po Trstu.
nominativ
17.01.2008., 17:55
mozda vec znate ili je napisano, ali za sada se gradi nova IKEA u Monfalconeu (kraj Trsta). nije da imaju samo plocu, nego se stvarno radi.
blizu je onima iz Rijeke, a i iz Zgareba nije tako strasno autoputom prek Ljubljane, pa malo po ducanima po Trstu.
imam i tu drugu verziju :D
no, kome nije dostupan takav katalog, sasvim ok moze posluziti i ovaj pdf.
Kakve je kvalitete ovo IKEA posuđe, napr. linija 365+
ja imam ovohttp://www.ikea.com/PIAimages/67813_PE181748_S3.jpg
ne mrem reći da je savršeno, ali za moje potrebe čist ok...
uostalom, draže mi je izmjenjivati suđe nego dati hrpu love pa ga imati 10 godina
StellaS
17.01.2008., 20:26
Što je ARV?
ARV je druga linija tanjura, salica itd...
Valivali
26.02.2008., 21:25
Ne radi se tamo IKEA!!!! Pobrkala si nesto, ja sam tamo stalno jer mi seka zivi u tom gradu....
savjet...pitajte na info pultevima velicine paketa i u koliko paketa dolazi roba,ovo sa vise racuna narafno ;)
kaj se tice broja paketa i njihovih dimenzija, svaki artikl na Ikeeinoj stranici taj podatak ima pod - Artikelnumer, verpackung und gewicht - dakle tu je sav potreban info sto se tice dimenzija i broja artikla ukoliko netko drugi obavlja kupovinu umjesto vas
skinnyfat
27.02.2008., 23:05
ikea je super stvar ako kupuješ nešto kao privremeno rješenje, nešto do čega ti nije previše stalo, a tko zna možda i budeš zadovoljan s tim i potraje. ima ok stvari, ali ako želite kvalitetu tražite na boljim mjestima, a samim time i skuplje. ali za tu cujenu se u ikei dobije ok stvar, sve zavisi što se zapravo hoće i koliko se je spremno potrošit...
Zvjezdica86
28.02.2008., 12:16
neznam kakva je ikea u hrvatskoj, al ovdje u svicarskoj je...hm....dobra al sam totalno nezadovoljna...sta god trebamo, cekati do dva mjseca...evo sutra se selimo u stan, i da smo uzimali stvari preko ikee, cekali bi oko 5 mjesei da nam sve dodje...neznam , grozno je....stvari izlozene, al treba cekati.....to me najvise ubilja...a nedaj boze da oces birat drugu boju trosjeda il l neceg slicno...cijel vjenost potraje...
ne mogu vjerovati da nemaj obican mali stolic za dnebni boravak...uvijek nest komlicirano, ruzno...i da os uzet, opet cekaj dva mjeseca...
jedino cime sam zadovoljna je ponudom pizdarija za kuhanje, tipa, zdjelice, kuhace itd....pa ekoracija, svijecice itd, a kaj mi to znaci kad ja prvo trebam stolce i stolice itd, pa tek onda sitnice
nit sam mogla kupit case jer ih nemaj, nit salice za kavu jer ima jedna vrsta i to ruzna siva boja...a o tanjrima da ne pricam...koma...eto tolko od mene...
i bas mi se zamjerila..napravis 5 km kad obidjes cijeli ducan i ides van sam kiselom facom na licu...ah....
Wisteria
05.03.2008., 14:39
Gledala sam nešto po netu na Ikeinim stranicama, jako mi se sviđa ona Ektorp serija tapeciranog namještaja. :cerek:
Zanima me ima li netko možda doma nešto od toga (dvosjed, trosjed, fotelja)?
Kakva su iskustva? Hvala!
UibicaR
05.03.2008., 14:55
Gledala sam nešto po netu na Ikeinim stranicama, jako mi se sviđa ona Ektorp serija tapeciranog namještaja. :cerek:
Zanima me ima li netko možda doma nešto od toga (dvosjed, trosjed, fotelja)?
Kakva su iskustva? Hvala!
Imam ja u svojoj sobi bijeli Ektorp dvosjed na razvlačenje, fotelju (onaj najveći model ) i tabure. Odlični su! Udobni, praktični, mekani,jastuci punjeni perjem,mmmmmmmm... Kud ćeš bolje! Fotelja i tabure se pomalo glomazni, pa se ne uklapaju baš u manje prostore, ali u većim prostorijama lijepo dolaze do izražaja.
Navlake se sve mogu skidati i prati u perilici.
Dvosjed samo povremeno koristim za spavanje, no mislim da je udoban. Frendice se ne žale.:D
Moram priznati da se meni u početku taj njihov oblik pomalo country stila nije baš pretjerano sviđao, no sad sam oduševljena. mogu se uklopiti u gotovo svaki stil, pogotovo oni u bijeloj boji. A kad ti dosadi, samo staviš nove navlake!:D
A kad svemu tome pridodaš i nekonkurentnu cijenu...:top:
Wisteria
05.03.2008., 18:55
UibicaR puno hvala! Daklem sada počinjem planirati posjetu meni najbližoj Ikei što će reći Grazu :D. Izgleda da se onda isplati odmah kupiti bar još jednu presvlaku (moj favorit je ona crvena, a i taj country stil jako volim) pa ih mijenjati povremeno radi osvježenja.
Supač, nabavit ću si Ektorpčić ::cerek::cerek::cerek:
Hvala još jednom!
NekaNovaJa
10.04.2008., 15:18
Znate li mogu li ovdje: http://www.ikea.com/ms/de_AT/customer_service/order_catalogue/catreq.html naručiti katalog? Dostavljaju li u RH? Kako uopće vi dolazite do kataloga?
Znate li mogu li ovdje: http://www.ikea.com/ms/de_AT/customer_service/order_catalogue/catreq.html naručiti katalog? Dostavljaju li u RH? Kako uopće vi dolazite do kataloga?
. . mislim da ti oni ne šalju van Austrije, ja sam moj uzela kad sam bila u Ikei prije mjesec dana. Zamoli nekog tko će ići da ti donese. . .
šalju family card van granice EU i Austrije, možda šalju i katalog.
Ne salju katalog u Hrvatsku, ali mozes skinuti katalog u pdf-u
Pa nazovi kalimera i poklonit ce ti katalog,tak sam i ja dobila svoj
jel 22.05 radi Ikea? to je ovaj neki praznimk šta dolazi, a ne znam jel i tamo to slave
jel 22.05 radi Ikea? to je ovaj neki praznimk šta dolazi, a ne znam jel i tamo to slave
nije to neki praznik, nek je to Tijelovo.:rolleyes: Neradno sve posvud.
NekaNovaJa
12.06.2008., 13:12
Ništa do 2010. http://www.javno.com/hr/profit/clanak.php?id=155415
Mislio sam danas potegnut do Ikee, medjutim zovem tamo i vele mi da će preuredjenje definitivno biti gotovo tek 10.08. ( iako na webu pise do kraja 7.mj.) :mig:
Pa sad mene zanima, jel bio ko ovih dana, te je li ipak veca vecina namjestena, da ne dodjem tam ko prije mjesec dana, a ono nigdje niceg ?? :(
na žalost, nisam bila ovih dana, ali samo želim reći kak sam se i ja razočarala kad sam došla u 6.mj., a oni preuređivali...na stranicama nisam bila nikakvu informaciju o tome našla...:ne zna:
na žalost, nisam bila ovih dana, ali samo želim reći kak sam se i ja razočarala kad sam došla u 6.mj., a oni preuređivali...na stranicama nisam bila nikakvu informaciju o tome našla...:ne zna:
ma ima na webu cak i poseban link, ali naravno ja ga nisam gledao. a tam fino pise da ce sigurno biti gotovo do kraja 7mj. a ja ovaj puta ne budi lijen, zvrcnem i pitam. ali ne govorim toliko tecno njemacki da jos razglabam koliko je i sto namjesteno a sto nije.:ne zna:
evo dobio novi info. u grazu je sve namjesteno osim djecjeg odjela koji ce bit gotov do 10.08. :D
evo dobio novi info. u grazu je sve namjesteno osim djecjeg odjela koji ce bit gotov do 10.08. :D
ajd javi kaj ima i kak sad to zgleda ;)
KILLERDOG
30.07.2008., 00:35
evo bio sam ja danas i mogu vam reći da je otvoreno
kozmos241
30.07.2008., 10:14
Ja cu u ikeu u utorak, onaj dan kad je kod nas praznik. Ja uopce ne govorim njemacki pa ako mi netko moze reci kako ide procedura kupovine u Ikei, jel razlicita od nase kike? Mozda bi kupio jedan stolić i fotelju ako mi stane u auto moram izmjeriti.
Valjda ce se naci netko tko prica engleski
štemajzl
30.07.2008., 21:06
evo bio sam ja danas i mogu vam reći da je otvoreno
Pa uopće nije ni bilo zatvoreno. Samo su neki dijelovi bili u fazi uređenja.
KILLERDOG
31.07.2008., 09:43
aha onda sam bio krivo shvatio
što se engleskog tiče svi s kojima sam ja pričao ga govore i to dosta dobro, a dosta njih ti zna i hrvatski (kak ne bi austrijanac stevo znao naški :D )
martincius
11.08.2008., 14:32
Bok ljudi,
Molim za informaciju - primaju li u IKEA Mastercard i Visa Electron kartice?
Tenks,
M.
Pumuckl
11.08.2008., 14:57
Bok ljudi,
Molim za informaciju - primaju li u IKEA Mastercard i Visa Electron kartice?
Tenks,
M.
Iz vlastitog iskustva ti mogu potvrditi da primaju i MC i Visu el. :)
martincius
11.08.2008., 15:15
Fala!! :)
dendarii
14.08.2008., 14:47
ovako, kad sam se u ikee-i graz učlanjivala u family klub ikee, rekli su mi na info pultu da ikea sama vrši, za članove kluba, transport do kuće. baš sam pitala da li to vrijedi i za hrvatsku i rekli su da da, a naknada ovisi o tome koliko ste kod njih potrošili, jel. i mislim da se može i malo dulje čekati ako imate nešt malo, pa čekaju da im se napuni šleper, ovako nešto. e sad, obzirom da je moj dojč na niskim granama, nisam išla na stranicu se bolje o tome informirati, ali onima kojima ide njemački, neka provjere. ziher im se može i emajlom postaviti pristojan upit..
meni nije trebalo pa se nisam dalje informirala.
kokakoka
30.08.2008., 14:23
evo malo da dignem topik :D
listala sam novi katalog, a kad ono... :horor:
moja omiljena fotelja, koju nikako da kupim :mad: lilberg, koja je koštala 100 ojra, sada košta 170 :horor:
ima stvari koje nisu poskupile, ali užasno puno cijena je otišlo 50, a iz gornjeg primjera vidi se - 70% gore :horor: :horor: :horor:
salsawoman
30.08.2008., 20:17
Ljudi,
ima li netko skinut novi katalog?
Ja sam ga htjela skinut za Ikeinog sajta al ne ide.
Cudno...
Ljudi,
ima li netko skinut novi katalog?
Ja sam ga htjela skinut za Ikeinog sajta al ne ide.
Cudno...
Ide, ide
na http://ikeaeu.ecweb.is/09/mat/
klikne se najdesnija ikonica , otvori se meni i onda klik na
'Beide seiten'
ili kraće na toj stranici stisnte shft+A i pita vas za snimanje kataloga.
Ima 39,5 mb.
neznam kakva je ikea u hrvatskoj, al ovdje u svicarskoj je...hm....dobra al sam totalno nezadovoljna...sta god trebamo, cekati do dva mjseca...evo sutra se selimo u stan, i da smo uzimali stvari preko ikee, cekali bi oko 5 mjesei da nam sve dodje...neznam , grozno je....stvari izlozene, al treba cekati.....to me najvise ubilja...a nedaj boze da oces birat drugu boju trosjeda il l neceg slicno...cijel vjenost potraje...
ne mogu vjerovati da nemaj obican mali stolic za dnebni boravak...uvijek nest komlicirano, ruzno...i da os uzet, opet cekaj dva mjeseca...
jedino cime sam zadovoljna je ponudom pizdarija za kuhanje, tipa, zdjelice, kuhace itd....pa ekoracija, svijecice itd, a kaj mi to znaci kad ja prvo trebam stolce i stolice itd, pa tek onda sitnice
nit sam mogla kupit case jer ih nemaj, nit salice za kavu jer ima jedna vrsta i to ruzna siva boja...a o tanjrima da ne pricam...koma...eto tolko od mene...
i bas mi se zamjerila..napravis 5 km kad obidjes cijeli ducan i ides van sam kiselom facom na licu...ah....
a u koju si to ikeu išla? malu filijalu u najzadnjem kutku muotathala?
čuj: nema čaša?! nema šalica za kavu?! tanjura?! možda si ti zaboravila leće doma...
inače čekanje na namještaj, mjesec do dva, je normalna stvar i tako se čeka u svim trgovinama ali da treba čekati 5 mjeseci i to u ikei...izmišljotina.
mrzim ljude koji se ovako preseravaju.
kokakoka
01.09.2008., 23:12
evo malo da dignem topik :D
listala sam novi katalog, a kad ono... :horor:
moja omiljena fotelja, koju nikako da kupim :mad: lilberg, koja je koštala 100 ojra, sada košta 170 :horor:
ima stvari koje nisu poskupile, ali užasno puno cijena je otišlo 50, a iz gornjeg primjera vidi se - 70% gore :horor: :horor: :horor:
ispričavam se na ovom kvotanom postu :o
naime, listala sam katalog švicarske ikee, i cijene su, OFKORS, bile izražene u švicarskim francima, što je mali detaljčić koji mi je promakao dok sam s gražanjem gledala kako su cijene podivljale :zubo:
ok, dakle, kupit ću si lilbergicu :cerek:
oscar13
02.09.2008., 10:25
Pa daj nemoj ljude tako strasit! :nono: :D Ja cekam da skupim pare za veeeliki billy sistem regala i sad me ovak sokiras :zubo: Ajd fala bogu da nisu poskupili (inace, i meni je lilberg bas cukrena). :mig:
Imam jedan problem pa se nadam da cu ovdje dobit brz odgovor.
U ponedjeljak sam bila u Ikea Graz i kupila tri nocna ormarica i ...
Al sam tek jucer vidjela da sam kokos umjesto bijelih zabunom uzela crvene nocne ormarice koji mi uz nista ne pasu. Sutra idem ponovno u Ikeu pa me zanima sta trebam napravit da mi zamjene robu?
Ja neznam njemacki, a oni bas i ne govore engleski.
Hvala u naprijed za odgovore
štemajzl
11.09.2008., 13:26
Ne bi smjelo bit problema za zamjenu, a osim toga, imaju gore dovoljno zaposlenih slovenaca i ostalih 'naših' s kojima ćeš se moći sporazumjeti.
ivana_5
19.09.2008., 10:08
http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2008,9,19,,133837.jl
šta mislite jel to jedna od mnogobrojnih nagađanja ili je istina?
:top:
Interpol2
19.09.2008., 10:12
Vjerojatno je istina da su poslali pismo namjere, kao i za par drugih lokacija. A hoce li nesto bit od toga, ko zna. Prvo se treba probit kroz lokalnu birokraciju
Blonde bitch
19.09.2008., 10:16
a i ako dođe vjerojatno će cjene kod nas biti parem uduplo
mrs. kaby
19.09.2008., 11:08
ko živ, ko mrtav do onda :lol:
još par godina ćemo čekat IKEA-u kod nas. točnije do 2011. jeej:rolleyes:
http://img123.imageshack.us/img123/4884/ikeaut7.jpg (http://imageshack.us)
http://img123.imageshack.us/img123/ikeaut7.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img123/ikeaut7.jpg/1/)
ko živ, ko mrtav do onda :lol:
ja sam počela raditi 01.01.1985. godine
firma u kojoj sam radila imala je dogovor da bu radila na ikeinoj tvornici i dućanu u hrvatskoj koji samo što se nisu počeli graditi
a to nije bio prvi pokušaj ikee u hrvata
sve mi se čini da bum ja u starosnu penziju, a ikee tu još ne bu :zubo:
ja sam počela raditi 01.01.1985. godine
firma u kojoj sam radila imala je dogovor da bu radila na ikeinoj tvornici i dućanu u hrvatskoj koji samo što se nisu počeli graditi
a to nije bio prvi pokušaj ikee u hrvata
sve mi se čini da bum ja u starosnu penziju, a ikee tu još ne bu :zubo:
jedan moj rođak im se javio na oglas za posao u hrvatskoj prije 7-8 godina :rofl:
Dobro mislim, kaj sad od svih tih "izgradjenih" i "kupljenih" terena u Hrvatskoj??
pricalo se o Zapresicu, Karlovcu, Dugopolju, pa sad Duga Resa ili kaj? Ja sam imala info da se gradi u Monfalconeu i par talijana mi je to potvrdilo, a opet nist.
Znate vi sta?
I pitanje, kolike ce biti cijene u Hrvatskoj? Neke stvari za usporedbu su jeftinije u Padovi nego recimo Grazu... pa se pitam kako ce biti kod nas??
PLAVI GOLUB
22.10.2008., 14:39
Dobro mislim, kaj sad od svih tih "izgradjenih" i "kupljenih" terena u Hrvatskoj??
pricalo se o Zapresicu, Karlovcu, Dugopolju, pa sad Duga Resa ili kaj? Ja sam imala info da se gradi u Monfalconeu i par talijana mi je to potvrdilo, a opet nist.
Znate vi sta?
I pitanje, kolike ce biti cijene u Hrvatskoj? Neke stvari za usporedbu su jeftinije u Padovi nego recimo Grazu... pa se pitam kako ce biti kod nas??
poslala sam mail direkt u švedsku,kad se otvara u hr ikea..odgovorili su nešto kao da imamo kompliciranu državu :confused:..mislim ono :rofl:..,da su oni već htijeli otvoriti ali..ako ostane sve kako su zamislili,otvorit će 2011 na području zg..a početak 2009 otvara se kod tal.gorizie..:cerek:.
mali miš
22.10.2008., 15:30
poslala sam mail direkt u švedsku,kad se otvara u hr ikea..odgovorili su nešto kao da imamo kompliciranu državu :confused:..mislim ono :rofl:..,da su oni već htijeli otvoriti ali..ako ostane sve kako su zamislili,otvorit će 2011 na području zg..a početak 2009 otvara se kod tal.gorizie..:cerek:.
eto da bezveze ne kompliciramo vec bi odavno imali ikeu :mad: ko ce docekat 2011-tu (i to ako) :(
mali miš
22.10.2008., 17:56
imam jedno pitanjce (ispricavam se ako je vec bilo, ali nemam bas volje prelistavati sve stranice): sta mogu sa ikea family karticom? ima li kakvih popusta? i da li je pokazem na blagajni prilikom placanja ili kako?
proaktivna zenska. :top:
Gorizia nije lose rijesenje! su ti napisali kada osim 2009?
eto, bas ti hvala.
ja sve nešto odgađam, tipa imam vremena, tako da ću ziher otići tjedan prije Božića ... tak da ne uletim u gužvu :rofl::lol:
kupi meni šafran, kekse i pekmez :D
bila sam prije 3 tjedna u saiersbergu, čvor mi se učinil malo predaleko :rofl:
al' bum ošla do 01.12., evo obećajem sama sebi
otvorit će 2011 na području zg..
ajd da vidimo i to :D
PLAVI GOLUB
22.10.2008., 18:36
proaktivna zenska. :top:
Gorizia nije lose rijesenje! su ti napisali kada osim 2009?
eto, bas ti hvala.
navodno već u 1.mj..:cheer:
s nadom da neće bit gužve kao Padovi:mig:
- imaš posebne popuste na neke proizvode (više na ikea.at)
- možeš kupiti posebne Ikea family proizvode
- dobivaš njuzleter na mail
- dobiješ besplatnu papirnatu vrećicu na kasi
- dobiješ vremenski neograničenu mogućnost povrata robe
i tak, ostalo vrijedi za Austriju, tipa dostava kataloga i sl....
UVIJEK mi naplate papirnatu vrecicu, a i ja sam shvatila da je besplatna po njihovim napisima :ne zna:
mali miš
23.10.2008., 12:01
hvala :)
i jos samo ovo: da li su ti proizvodi s popustom i Ikea family proizvode nekako oznaceni u ducanu?
diesel_zg
23.10.2008., 14:23
hvala :)
i jos samo ovo: da li su ti proizvodi s popustom i Ikea family proizvode nekako oznaceni u ducanu?
Naravno! Uvijek su naznačeni, kao i u katalogu!
Ja sam prošli put, prije 2 mj, štošta stavio u kolica i kad sam došao na blagajnu, žena mi počela objašnjavati da je cijena uz tu karticu (koju još nemam)... Pa sam tako uzeo 10 pari papuča, koje su bile s mega oznakom da su 1.50 € (a ja sam natpis pored ignorirao, ili nisam skužio jer mi njemački loše ide), pa mi je na blagajni rekla da su inače 4 € par! (naravno, nisam ih kupio) :D
Pa sam tako uzeo 10 pari papuča, koje su bile s mega oznakom da su 1.50 € (a ja sam natpis pored ignorirao, ili nisam skužio jer mi njemački loše ide), pa mi je na blagajni rekla da su inače 4 € par! :D
njuta papuce! nemoj ih prati, izoblice se, ja isla probati i bacila sam ih.
Hehe, i ja sam ih prala. Loš potez :D
povoljan kredit itd.
Iako nisam znala za te femily proizvode a imam tu karticu i par puta godisnje sam u ikei jer mi je blizu :ne zna:
njuta papuce! nemoj ih prati, izoblice se, ja isla probati i bacila sam ih.
pa piše vam na njima da se ne peru (s tim da sam i ja s jednima eksperimentirala da provjerim te njihove tvrdnje...iz mašine izašla zgužvana loptica:rofl:)
ja ih operem na ruke i sve 5
povoljan kredit itd.
Iako nisam znala za te femily proizvode a imam tu karticu i par puta godisnje sam u ikei jer mi je blizu :ne zna:
o ombia...kak si to previdjela...:D ja se svaki put opskrbim sa svim i svačim od tih proizvoda...imaju super gelove za tuširanje, pilinge, tekuće sapune za ruke i još svašta nešto
i meni nikad nisu naplatili vrećice...
eh da...i fora mi je kaj u restoranu osim nekih jeftinijih menija, dobiješ besplatno :kava:
NekaNovaJa
31.10.2008., 12:23
2011 god!
http://www.tportal.hr/gospodarstvo/vijesti/fset.html
NAPOKON U HRVATSKOJ
Ikea otvara trgovacki centar kod Zagreba
Uz autocestu Zagreb – Lipovac u opcini Rugvica, neposredno prije naplatnih kucica Ivanja Reka, Ikea ce otvoriti svoj prvi trgovacki centar u Hrvatskoj. Službena potvrda velike vijesti za sve ljubitelje švedskog namještaja ocekuje se sljedeceg utorka, za kada je najavljena konferencija za novinare
'Celništvo zagrebacke županije i ja osobno pozvani smo na svecani prijem kod švedskog ambasadora u utorak poslijepodne, tako da je najvjerojatnije donesena konacna odluka da se gradi u našoj opcini', otkrio je za tportal.hr Ivan Remenar, nacelnik opcine Rugvica.
Otvaranje centra, kaže Remenar, planira se za 2011, ali to su tek prve 'optimisticne projekcije'. Opcina je pristala na pismo namjere švedske kompanije te se obvezala da ce izmijeniti prostorni plan kako bi se proširila gospodarska zona. Švedani su vec poceli s otkupom privatnih parcela, a cijena je oko 65 eura po metru cetvornom.
'Trgovacki centar bit ce podijeljen na dva dijela, jedan na Ikeu, a ostatak bi bio trgovacki centar opceg tipa. Zaposlit ce 1.500 ljudi, a od komunalnog doprinosa i poreza opcina ce dobiti oko 36 milijuna kuna, što je tri puta više od sadašnjeg godišnjeg proracuna', kaže Remenar.
L. Filipovic
petak, 31.10.2008
selena55
07.11.2008., 21:49
Kako doći do te kartice?
Selena, prijavi se na njihovim stranicama, npr. tu gdje piše Hier anmelden:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/DisplayPage?layout=displayHome&storeId=8&langId=-21&catalogId=11001&localStore=10107#
stići ce ti doma za negdje tjedan dana.
bulthaup
07.11.2008., 22:07
Kako doći do te kartice?
U samoj prodavnici. Mal te ne te mole da je uzmes. I naravno besplatna je.
Njima to odgovara, jer dobiju tvoju adresu.
mali miš
15.11.2008., 00:09
ja sam se prijavila na netu i stigla mi je postom ubrzo :)
samo nikako da je vise iskoristim :rolleyes:
chiquita
15.11.2008., 00:18
a kaj je ikea family card sad besplatna?
u moje doba kad sam je ja uzimala sam morala platiti 10 eura učlanjenje i doživotno članstvo.
Isabella
15.11.2008., 11:36
Evo, da i ja potvrdim za karticu. Preko njihove web stranice sam popunila formular i za tri dana je stigla na kućnu adresu.:)
Evo bas pokusavam popuniti on-line formular, ali nikako ne prolazi postanski broj grada,sto tamo treba upisati i gdje se upisuje HR? :ne zna:
Isabella
16.11.2008., 11:06
Ispod kućice u koju se upisuje poštanski broj i mjesto nalazi se kućica iznad koje piše 'Land' i ima strelicu pokraj sebe, tu odabereš 'Kroatien' i to je to. Važno je da popuniš sve kućice koje pokraj sebe imaju zvjezdicu i pošalješ. :mig:
Ispod kućice u koju se upisuje poštanski broj i mjesto nalazi se kućica iznad koje piše 'Land' i ima strelicu pokraj sebe, tu odabereš 'Kroatien' i to je to. Važno je da popuniš sve kućice koje pokraj sebe imaju zvjezdicu i pošalješ. :mig:
Mozes li mi postaviti link, naime na formularu nema polja 'Land' ?:ne zna:
diesel_zg
18.11.2008., 11:17
Ja sam popunio formular i nadam se da će mi kartica stići prije Božića tako da mogu u Grazu pokupovat stvari tih dana kad vjerojatno hrpe toga bude na akcijama za vlasnike family carda :)
Isabella
18.11.2008., 14:13
Mozes li mi postaviti link, naime na formularu nema polja 'Land' ?:ne zna:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/DisplayPage?layout=displayHome&storeId=8&langId=-21&catalogId=11001&localStore=10107#
Kad ti se otvori taj prozor, klikneš tamo desno na "Hier anmelden"!
To se otvara novi prozor za kojeg na vrhu nema nikakvih podataka za link.
Probaj, znači, umjesto Osterreich klikneš na Kroatien. :)
Isabella
18.11.2008., 14:14
Ja sam popunio formular i nadam se da će mi kartica stići prije Božića tako da mogu u Grazu pokupovat stvari tih dana kad vjerojatno hrpe toga bude na akcijama za vlasnike family carda :)
Meni je došla za tri dana! :mig:
Kad ti se otvori taj prozor, klikneš tamo desno na "Hier anmelden"!
To se otvara novi prozor za kojeg na vrhu nema nikakvih podataka za link.
Probaj, znači, umjesto Osterreich klikneš na Kroatien. :)
Hvala, napokon našao! Jel bitno koji grad se izabere u kojem se nalazi IKEA, jer sada je blize ići u Klagenfurt. Ili? Jel tko bio? Jel vrijedi kartica za sve Ikea dućane u Austriji?
IKEA kartica ti vrijedi za sve IKEA dućane koje možeš locirati na karti :) Čitajući vaše postove, u utorak sam i sama ispunila prijavnicu i sad čekam karticu. Nadam se da bude skoro. :)
ko-sandy
05.12.2008., 17:43
ikeu ili volis ili ne volis. kvaliteta ovisi o cijeni. ima tamo skupih stvari koje dugo traju. mi smo se sb nasim ikea stanom do sada selili vec cetirin puta i nista nismo ni okrznuli, a nije sav namjestaj iz najskuplje grupe.
ima ljudi koji svakih nekoliko mjeseci mijenjaju garderobu, cipele, torbe, nakit... a ima i onih koji svake sezone mijenjaju namjestaj. dizajneri odjece ciljaju na one prve, a ikeina ciljana populacija su oni drugi navedeni.
usput, imam vec tri godine case (6 kom za 1,5 €, dakle manje nego za badava), jednom mi je prilikom jedna pala na parket - malo ga je ostetila, a njoj nista.
a tanjura kupimo uvijek barem desetak, ako se koji razbije jos uvijek imam za sestoro. a dok ih sve ne porazbijam - pa ionako ce mi dosaditi a ikea ce imati nesto novo, moderno, slatko, neodoljivo.... nisam od onih koji se za citav zivot vezu za jednu boju ili oblik tanjura
Leilani
05.12.2008., 20:16
Jel netko bio u Ikei Klagenfurt?
Obožavam Ikeu.
Da li mi netko točno može objasniti koje sve pogodnosti ima Ikea family kartica.:ne zna:
ko-sandy
06.12.2008., 18:41
Obožavam Ikeu.
Da li mi netko točno može objasniti koje sve pogodnosti ima Ikea family kartica.:ne zna:
dobijes popust na oznacene proizvode. ne znam tocno koliko. uvijek je nesto drugo, ali nisu predarezljivi. (mislim na broj artikala)
i
ima ljudi koji svakih nekoliko mjeseci mijenjaju garderobu, cipele, torbe, nakit... a ima i onih koji svake sezone mijenjaju namjestaj.
a tanjura kupimo uvijek barem desetak, ako se koji razbije jos uvijek imam za sestoro. a dok ih sve ne porazbijam - pa ionako ce mi dosaditi a ikea ce imati nesto novo, moderno, slatko, neodoljivo.... nisam od onih koji se za citav zivot vezu za jednu boju ili oblik tanjura
Nisam ni ja ali volim imati par finijih tanjura za posebne prilike, ono najbolje sto vadis za blagdane, proslave i slicno. Ostatak je isto Ikea. S time da ne znam nikoga tko namjestaj mijenja sezonski. :ne zna:
Jelsa - bezkamatni kredit, dobijes posebne ponude ranije psotom doma nego drugi, besplatna kava u restoranu i unutar regije (dakle ti bi hrvatska otpala) povoljniji transport namjestaja. Ili njihov transporter da si sam prevezes.
boxer-kai
08.12.2008., 19:42
Je li netko bio u IKEI u Mađarskoj?
Moram primjetiti da je jedna te ista stvar u Austriji 500kn, a u Mađarskoj 270kn
Evo o kojem se proizvodu radi
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10124383
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20143965
Jesi primjetio da je i madzarska cijena skuplja ako uzmes dezen koji si uzeo na austrijskoj stranici :mig: I to skuplja za 5000 ft-a:mig:
boxer-kai
08.12.2008., 20:25
primjer sam uzeo za zutu boju, ali niti jedna cijena mađarska nije skuplja jer je 100F=2.7kn
Pa u biti ima razlike...ja sam računala za istu stvar u istoj boji i ispada u Austriji po današnjem tečaju Raiff.banke 90 eura je 646kn, dok u Mađarskoj je 407.5kn tj.14900 HUF
Isabella
08.12.2008., 21:15
A gdje u Madjarskoj je Ikea? Gledala sam njihovu web stranicu,al danas nekako nisam na Ti s madjarskim. Inače ga lupam ko od šale (moš mislit, jedino kaj razumijem je "akcio" i to još od vremena devedesetih kad se hodalo preko grane u šoping k njima) :D
boxer-kai
08.12.2008., 21:38
Imaju dvije, jedna je u Budimpešti ,a druga je u Budaors to je okolica Budimpeste ili cak pripada budimpesti
rijecanka77
08.12.2008., 23:39
Meni se nedavno dogodilo da sam otisla u Ikeu u Italiju- Padova i htjela kupiti tepih cija je cijena 199 eura, a ja sam ga tamo platila 249 eura. Konkretno radi se o ovom tepihu http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/20144446 (boja grigio) U talijanskom katalogu za 2009. godinu uredno pise da mu je cijena 199 eura. Ostala sam :mad:
Kako sam ja razumjela obadvije su u Budimpešti...moguće da je to ipak u nekoj ind.zoni.
Da, i ja sam primjetila razliku u cijenama između država...Pa nekako s obzirom na cijene u mađarskoj i logičnije mi je da je jeftinija..naravno ako prave razlike u cijenama prema standardu ili sl.
Je li tko od vas išao u Budimpeštu u Ikeu?? Kakve su uopće ceste i koliko je daleko?
pričala mi je kolegica - išla je u Budimpeštu. Veli da je oduševljena. Nema vinjete - odnosno 4 eurića je mađarska. Autoput cijelo vrijeme, čak vinjetu možeš isprintati preko weba. Cijene jeftinije zbog konverzije od Graza.
Mislim da ću ja tamo i ići...a ako budem trebala prespavati noćenje je oko 25 eura što je nevjerovatni niska cijena...i to za double room za dvoje...A budimpešta je predivna.
Padova je jeftinija od Graza.
ja sam nedavno bila u budimpešti pa navratila i do ikee :zubo:
i moram priznat da razlike u odnosu na graz ima i to ne pohvalne.
nemaju puno stvari koje austrijska ikea ima... recimo lampa regolit 95 je primjer i nisam vidjela skoro ništa iz stockholm serije niti tamo a mislim da ni na mađarskoj verziji stranice nema. Cijene mi se ćine iste al da budem iskrena pogubila se u konverziji :zubo:
Što se tiće ceste... sad sa autoputom se fakat fino vozi i od Zg treba oko cca 4 sata vožnje s tim da je ikea ispred ulaza u budimpeštu i nema šanse da se fula... još je neki centar pored. Al opet ponavljam da mi se ova u grazu ćini puno bolja. Za tax free nisam ni pitala tako da neznam koji je limit ali na granici je koma jer su mađari na metar od nas i nema šanse neš ovjerit a metar dalje reći nemam ništa...
Eto to su friški dojmovi .... :)
charlizeos
10.12.2008., 19:22
Je li netko bio u IKEI u Mađarskoj?
Moram primjetiti da je jedna te ista stvar u Austriji 500kn, a u Mađarskoj 270kn
Evo o kojem se proizvodu radi
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20143965
sada mi stvarno ništa nije jasno...pogledajte ove cijene!?!?
to je sa mađarske stranice Ikee
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S49849317
sad ni meni ništa više nije jasno...
Sad ispada da taj tamburin košta 1500kn..u Budimpešti, ali i u Grazu je sad 2500eura!!! Ispada da je opet skuplji u grazu...ali kako je to poskupilo toliko u par dana...
evo:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S79841616
boxer-kai
11.12.2008., 07:59
Dakle iako je ista slika ne radi se o istom proizvodu.Ovaj sto je puno skuplji je veci (98x45cm) i pise "(2 Packungen gesamt)" sad oni koji znaju njemacki ce bolje znati a pretpostavljam da su to dva komada ili to znaci da je dvosjed(s obzirom da je metar dugacak?
da, u pravu si, to mi je promaklo...tamo u prvome piše 1.
Ipak opet ispada da je mađarska jeftinija..
crvenkapica33
11.12.2008., 13:50
ovo:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S79841616 je tabure
ovo:
je becug - odnosno navlaka za tabure
crvenkapica33
11.12.2008., 13:51
na mađarskoj stranici je isto - jedno je navlaka jedno je tabure/dvosjed/štogod i to je ta ogromna razlika u cijeni.
kaduljica
04.01.2009., 17:23
helou, jel netko zna možda kad su sniženja u Ikei u Budimpešti? Naime, u Engleskoj su već počela...a svaki put kad odem na mađarsku stranicu ne piše Vasar iliti rasprodaja :( ( a to je jedina riječ na mađarskom koju znam :D )
ne znam za Budimpeštu, ali koliko ja vidim i po Europi i po Americi u svakom gradu su druge stvari na sniženjima... dio sa ikea family karticom, a dio i bez, ali to se radi o malom broju artikala...i sve božićno je na rasprodajama valjda još neko vrijeme
kaduljica
04.01.2009., 20:49
e da, mene još zanima, da li ta ikea family kartica vrijedi samo u državi gdje je izvađena ( npr. Mađarska ) ili u svim ikeama na svijetu?
PLAVI GOLUB
05.01.2009., 21:15
vrijedi all over the world..:cerek:
bila bi zahvalna nekoj dobroj forumskoj duši koja ide u Ikeu da mi zgrabi njihov katalog za 2009-u godinu
meni to iz Zadra daleko pa ako netko ide......please :moli::moli::moli:
ima jako dobrih ideja za namještaj koji se malo modificira u mjerama i suuuuper
a zašto si katalog ne pregledavaš na netu?
pregledavam, no ovak imam i mjere u njemu i pokažem majstoru koji mi radi namještaj što i kako bi ja to izokrenula i što hoću....tak mi lakše...
Imam ja nekoliko komada, ali sam u ZG. Ako imaš nekog mogu u ZG mogu mu dati ili smisli neki drugi način.
pozdraf
Imam ja nekoliko komada, ali sam u ZG. Ako imaš nekog mogu u ZG mogu mu dati ili smisli neki drugi način.
pozdraf
fala, jedna dobra forumska duša je već rekla da će mi poslati poštom
štemajzl
22.01.2009., 11:57
Zvao sam ih neki dan.
Za tu lovu mi se isplati otići gore i sve obaviti sam jer imam dosta glomazne stvari koje mi ipak stanu u auto, ali htio sam si ušparati gnjavažu.
Merver će pokriti naš porez (carine na drvo nema - made in poland), a od ovih 30% si pokrijem put i zajebanciju.
Sad sam baš došao prosurfati temom da nađem onog ko vozi za cijena + 10%. :D
kupusichka
22.01.2009., 14:36
zanima me nose li i manje stvari tipa košare za pax, zavjese i slično?
ili samo veliki namještaj
zanima me nose li i manje stvari tipa košare za pax, zavjese i slično?
ili samo veliki namještaj
Nose, meni donijeli case, nosace za police i kosare.
kupusichka
22.01.2009., 19:40
super, hvala, neda mi se za tih 3-4 male stvari u Graz:s
cinnamonchi
25.02.2009., 14:02
Meni se isto tih 30% cini preskupo. Naime, namjeravam kupit namjestaj u vrijednosti oko 3000.- Eura. Opremiti kompletnu spavacu i dnevnu sobu. ALI - trosjed je trosjed, crveni zeleni, sa jastucima ili bez... Njima je isto dovuchi ovakav ili onakav trosjed, ili ormar ili komodu. Ali meni nije isto platit 300.- eura ili 850.- (koliko kosta taj koji zelim). I onda samim time je njemu veca zarada. Nakon sto sam mjesec dana birala samo namjestaj u IKEAi, sad ipak razmisljam o tom da sve to potrazim u Zagrebu, a da one dekorativne sitnice tamo sama kupim. Pa i po neki dio namjestaja koji moze stati u auto.
Sad nis' vise ne znam....
ako nekog zanima, prodajem presvlaku iz ikee za fotelju stocholm.
Leilani
30.03.2009., 23:54
ako nekog zanima, prodajem presvlaku iz ikee za fotelju stocholm.
Ajme to je ona prekrasna fotelja! Kada bi ju imala, odmah bi si kupila još jednu navlaku za svaki slučaj jer imam iskustva da Ikea nakon nekoliko godina izbaci iz asortimana presvlake za određene modele. Nije na odmet imati još koju u rezervi.
OpticaLL
01.04.2009., 11:52
Ima netko katalog viska?
Ajme to je ona prekrasna fotelja! Kada bi ju imala, odmah bi si kupila još jednu navlaku za svaki slučaj jer imam iskustva da Ikea nakon nekoliko godina izbaci iz asortimana presvlake za određene modele. Nije na odmet imati još koju u rezervi.
i ja sam htjela foteljicu al ispala navlaka!!!!!!
Malena113
26.05.2009., 16:06
Ljudi iz Rijeke mogu do ikeae u Gratzu doći za 4h preko ljubljane
Autoput je skoro cijelim putem
Čula sam da je u gratzu jeftinije i ima više izbora. Bila sam za vikend i to je strašno. Moram priznati da mi je žao što sam kupila kuhinju tu jer mi neke stvari za ladice njihove ne pašu pa sam tužna
Strašne su im stvari i slijedeći stan definitivno cijeli uređujem kompletamente u ikei.....
Također bi mi bilo drago ako javi netko tko fura glomazni namještaj do rijeke i njene okolice
Tara 3006
07.06.2009., 22:18
koliko ikea daj garanciju na proizvode tj. namještaj ?
zabica171
30.06.2009., 00:08
kakva su vam iskustva sa ikea stolovima? jesu li kvalitetni?cvrsti? nasla sam jedan jako lijepi bijeli lakirani stol za blagavaonicu. vidjela sam ga u katalogu cijena je 250 eura pa me zanima da li se to isplati? trebala bih skociti do graza to pogledati, a nikako da odem. malo sam skepticna u biranju putem interneta. sve to na netu dobro izgleda, a uzivo zna biti totalno drugacije. pomozite!
hvala
almador
30.06.2009., 23:51
kakva su vam iskustva sa ikea stolovima? jesu li kvalitetni?cvrsti? nasla sam jedan jako lijepi bijeli lakirani stol za blagavaonicu. vidjela sam ga u katalogu cijena je 250 eura pa me zanima da li se to isplati? trebala bih skociti do graza to pogledati, a nikako da odem. malo sam skepticna u biranju putem interneta. sve to na netu dobro izgleda, a uzivo zna biti totalno drugacije. pomozite!
hvala
koliko love toliko muzike, Ikea namjestaj je predvidjen za zamjenu svakih par godina.4-5..tako da to toliko i traje..dobro i malo duze ali ne ocekuj nesto vrhunski .I u Ikei ima stvari koje kostaju i koje su vrhunski proizvod. dakle sve ide od cijene i to je to.
ikeabon
01.07.2009., 11:36
Društvo, dobio sam na poklon bon od IKEE u vrijednosti 500 €. Dao bih ga za 450€. Ako koga zanima nek se javi na PP!
rijecanka77
29.07.2009., 11:17
Izašao je novi Ikein katalog za 2010 (na engleskom za US)
http://onlinecatalog.ikea-usa.com/2010/ikea_catalog/US/
katalozi se mijenjaju u 9. ili 10.mjesecu?
mi smo bili pred par dana u Padovi i jos nije bilo naznaka necem novom. nadam se da cu uhvatiti novi u Salzburgu.
bulthaup
29.07.2009., 11:26
Kod nas obicno ubace katalog u sanduce, kada izadje novi.
eh, ali ti si u Londonu :)
ne znam bi li netko nama slao kataloge u Hrvatsku. mozda se pokusam predbiljeziti.
rijecanka77
29.07.2009., 11:40
katalozi se mijenjaju u 9. ili 10.mjesecu?
mi smo bili pred par dana u Padovi i jos nije bilo naznaka necem novom. nadam se da cu uhvatiti novi u Salzburgu.
Mijenja se u 8. mj., valjda, jer na mom katalogu piše da cijene i katalog vrijede do 23.8.2009. Vjerojatno će ovih dana i Talijani i ostali izbaciti nove kataloge...
bulthaup
29.07.2009., 11:56
eh, ali ti si u Londonu :)
ne znam bi li netko nama slao kataloge u Hrvatsku. mozda se pokusam predbiljeziti.
Pa ako se otvori Ikea u Hrvatskoj vjerovatno ce biti isto.
Ako hoces ja ti mogu odavde poslati katalog kada izadje. Ne vjerujem da je postarina nesto skupa.
bult, hvala, jako lijepo od tebe. ako ga ne uspijem nabaviti, svakako cu se predbiljeziti za jedan.
barabara
17.08.2009., 15:31
http://messaggeroveneto.gelocal.it/dettaglio/ikea-villesse-da-ottobre-br-gli-interni-made-in-friuli/1679689
iskopala to na netu..plus reko mi frend da mu je rekla teta na kasi u Padovi...
rijecanka77
17.08.2009., 16:00
http://messaggeroveneto.gelocal.it/dettaglio/ikea-villesse-da-ottobre-br-gli-interni-made-in-friuli/1679689
iskopala to na netu..plus reko mi frend da mu je rekla teta na kasi u Padovi...
Bilo im je i vrijeme.:rolleyes: Otvaranje im kasni jedno godinu i pol, ne kužim koje su to silne komplikacije imali...Još uvijek sam skeptična da će se zaista otvoriti na jesen...da ne bude opet neka odgoda.
Ali opet, veselim se naravno jer mi je to onda najbliža Ikea....
rijecanka77
02.09.2009., 02:52
Za nestrpljive :p...sad je već postalo službeno, 21. listopada se konačno otvara Ikea Villesse :mig: (ako je vjerovati Talijanima :rolleyes:)
http://www.ikea.com/ms/it_IT/about_ikea/press/press_releases/index.html
:jumping:
konačno
biti će to lijepi izlet u italiju u 10/11 mjesecu
Ikeoljupci :zubo: pozdrav!
Iz pouzdanih izvora :zubo: čula sam da se za nekoliko dana otvara IKEA u blizini Trsta, točnije u mjestu Villesse (za one koji znaju to je prije ulaska na autoput u Monfalconeu - autoput A4)!
:lux:
Supplier
06.09.2009., 16:14
Točno otvara se 21.10.
http://www.udine20.it/ikea-a-villesse-una-promessa-per-il-futuro/
E super, dakle moj izvor je malo pobrkao datume. Uglavnom, ide se tek poslije nove godine :rofl:
pozdrav, zanima me dal netko ide u ikeu u graz ubrzo. kupila sam tamo stol i otvorila kutiju, a unutra stol i uputstva, a nijednog šrafa
Tara 3006
13.09.2009., 21:45
ima li Ikea popust na gotovinu ?:moli:
ima li Ikea popust na gotovinu ?:moli:
ne :D
Mayo474
14.09.2009., 00:25
pozdrav, zanima me dal netko ide u ikeu u graz ubrzo. kupila sam tamo stol i otvorila kutiju, a unutra stol i uputstva, a nijednog šrafa
Ikea jako rijetko daje šarafe, većinom ih moraš sama kupiti.
:misli:
Ja sam stvarno dosta stvari kupila u ikei i apsolutno sve sto se sastavlja je u pakiranju uz uputstva imalo sarafe i odgovarajuce imbuse (jel se to tak zove? ono s cim se zasarafi ... :rofl: )
:misli:
Ja sam stvarno dosta stvari kupila u ikei i apsolutno sve sto se sastavlja je u pakiranju uz uputstva imalo sarafe i odgovarajuce imbuse (jel se to tak zove? ono s cim se zasarafi ... :rofl: )
takva su i moja iskustva!
i usput: s obzirom da sam "posebno talentiran :lol::lol::lol:" za "sam svoj majstor" poduhvate napominjem da sam jedino ikeeine proizvode brzo i jednostavno sam slozio...
sad imate u Ikei u Grazu aparat ko za slatkiše, ali su u njemu paketići sa šarafima :-)
Mayo474
14.09.2009., 23:36
imbuse da, ali ne sjećam se kad su mi zadnji put dali šarafe.. eventualno ako je riječ o posebnim šarafima, ali oni obični koji idu s tiplama mi nikad nisu bili u paketu.
u uputama piše da sam trebala dobiti šarafe, cca. 100 kom....
nazvala sam ikeu i reklamirala, rekli su da će poslati poštom. zvala danas i rekli da su poslali u ponedjeljak, pa čekam
Ikea jako rijetko daje šarafe, većinom ih moraš sama kupiti.
:confused: uvijek ama bas pri svakoj kupnji su SVI sarafi bili unutra, plus rezervni takodjer. Ako zagubite besplatno daju manje kolicine naknadno.
Meni je jednom pukla noga od kreveta, besplatno su mi ju dostavili iz druge drzave jer ju tog trena nisu imali u mojoj.
Service im je :s i zamjena, potpuno neproblematicna i ljubazna.
tina - da trebala si dobiti sarafe.
Sto se šerafa tiče stići će svakako...meni su ispostavili ormarić za odjeću s dvije lijeve stranice. Kako sam bila pred porodom, nisam mogla ići do Graza po novu (a ormarić je bio za dječju robicu i presvlačenje) na moj dopis odmah su o svom trošku poštom poslali tu drugu stranicu. Nisam mogla vjerovat jer pretpostavljam da je poštarina bila skuplja od cijelog ormarića, al je stiglo i to u vrlo kratkom roku.
Ta njihova poslovnost me oborila s nogu, da sam kupila kod nas ormarić vjerovatno ni danas ne bi izborila reklamaciju.
Mayo474
18.09.2009., 18:22
hm.. onda sam možda ja zakinuta, jer zadnji put nisam dobila šarafe sa stolićem niti s policom :zubo:
makar nije ni bitno, šarafa i pive uvijek ima doma :)
To je onda bila greska i da si reklamirala poslali bi ti naknadno.:)
Mayo474
19.09.2009., 08:30
dobro je znati za ubuduće :top:
chica_zg
19.09.2009., 22:08
Bok
trebam savjet...naime isla bi u IKEU u Graz izabrati si stvari za stan. Uzela bi dostavu robe do Zagreba. Nebi nista birala preko kataloga vec kupovala tamo tek kada vidim robu. Zanima me kako da kupljene stvari dostavim do Zagreba? Znate li nekog prijevoznika koji se moze naruciti npr. u 18 sati da bude u Grazu i dofura stvari u ZG?
Thx
malo sam citala naokolo ali nisam nasla odgovor na ovo pitanje.a meni bas to treba :)
jucer sam bila u ikei i vidila sam stol kojeg nema u katalogu.
sad mene zanima isto sta i zabicu: da li se moze kupit u ikei i onda da prijevoznik u 18 sati skupi sta je kupljeno.
hvala!! :)
Elysium
23.09.2009., 23:35
Tražim već neko vrijeme jednu informaciju, pa možda netko ovdje od vas zna.
Kako da dođem do predstavništva Ikea-e u Zagrebu? Znam da su ga otvorili, ali treba mi adresa ili telefonski broj ili mail, bilo što
i hvala
priučeni majstor
24.09.2009., 10:13
Neki dan sam na mojposao.net vidio da traže djelatnike pa pogledaj tamo. Sigurno ima nekih kontakt podataka.
Rubelj grill
24.09.2009., 21:39
moze jedno pitanje, ima li netko zadnji austrijski katalog? naime, zanima da li kao i u ovom nizozemskom stoji koji artikli su na rasprodaji i kada. iako su male sanse, bilo bi idealno da su iste stvari snizene po 20% u obje zemlje jer bi jucer onda narucio nekog da mi ode po to :) malm krevet i pax ormari + peripetije.
arena1963
25.09.2009., 15:36
Bok ljudi,ako nekoga interesira imam za decke plavu djecju sobu Mammut od Ikee na prodaju i roza-pink ormar Mammut za cure...u Puli
evo javljam samo da sam jučer poštom dobila šarafe koji su nedostajali iz ikee
bok,
da li netko mozda zna da li ikea drzi naljepnice za zid? i otprilike cijenu istih? gledala sam neke u lesnini, alo mi se cine preskupe - 270 kn. da li mozda tamo ima nesto jeftinije? ne mislim na djecje, nego za npr. dnevni..?
Ima... evo http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/series/16457/
joj, super, hvala 9,99 E je puno razumnije :)
Žena me natjerala u IKEU pa da pitam jel netko kupovao na American tamo?
Jel se više isplati nositi cash ili je ista stvar i na karticu?
Fala!
ja sam plaćala americanom u Budimpešti i bila je ista cijena i za kartice i za gotovinu.
Te fore s razlikom u cijeni su samo kod nas... Nigdje vani to nisam vidla.
bulthaup
05.10.2009., 18:10
Pa ovde kod nas (London) naplacuju proviziju, ako placas kreditnom karticom.
u njemačkoj je ista cijena za kartice i za gotovinu
Leptiric
10.10.2009., 17:20
i u austriji je cijena ista...
21.10. se otvara nova IKEA u Villesseu, iza Trsta. U svakom slucaju blize za one koji su do sada isli u Padovu:)
bulthaup
12.10.2009., 14:09
Nije to neka velika provizija (70p) ali eto ipak postoji.
Danas u Novom listu pišu o IKEI u Zg a nakon toga i u Zd...
murtila
13.10.2009., 12:14
Jedva čekam kad će se otvoriti u nas, jer još nikad nisam bila u ni jednoj.
Svaki moj pokušaj da posjetim koju, je završio neuspješno :(
A nije da nisam bila po svijetu :mig:
Sjećam se posljednjeg puta kad smo se vračali iz Švabije (gdje također nisam ni naišla na dotičnu,u svoj mojoj šetnji i vožnji po gradovima ...)preko Austrije
izrazila želju MM da se zaustavimo, na što me on lagano otpilio, kao nemamo vremena,umorni od puta..... bla,bla :rolleyes:
(a dok smo bili u Njemačkoj, obečavao mi je zaustavljanje u Ikeu u Grazu )
filanapaprika
13.10.2009., 12:39
Danas u Novom listu pišu o IKEI u Zg a nakon toga i u Zd...
kada bi se otvorila? pričaju o tome već 2 godine pa niš
zabica171
14.10.2009., 11:03
u petak se spremam u ikeu po stvari za stan. da li mi netko moze objasniti kakva je tamo procedura? naime pri puta idem pa mi nista nije jasno gdje uzimam robu, kada placam gdje idem po tax free itd.
hvala
Uzmes robu na policama, platis na kasi, na customer service dobijes dokumente za tax free, ovjeris ih na granici, (ne)platis carinu i dodjes doma.
Pa nije to neka znanstvena fantastika! ducan ko ducan.
Sad ne kuzim jel tvoj post bio zafrkancija. ako je - svaka cast!!
PLAVI GOLUB
14.10.2009., 14:38
dakle..na ulazu uzmeš olovkicu i papirić..na prvom katu razgledavaš i zapisuješ ono što želiš uzeti..svaki komad na sebi ima zapisano gdje se nalazi to nešto..npr.AREA B ili C itd..u koju dolaziš naknadno,ili piše red 5 stalaža 21-to je onaj skladišni dio kod kase,gdje je manje više sve od krupnijih stvari..ili na odjelu s điđama uzimaš odmah na licu mjesta..to je to,nadam se da ćeš skužiti moje objašnjenje..:mig:...
Nakon što platiš s računom i dokumentom odeš na customer service,uzmeš br.i čekaš red..s tim papirima na slo granici ovjeriš,a samim tim oni dojavljuju na našu granicu da stižeš..:bijesna:..nakon što možda ne platiš na našoj granici,s tim papirima i dokumentom na pošti u Hr na tax refund,dobiješ povrat tog pdv-a..
p.s. dobro pogledaj da na slo granici kad ti pečate stave potpis,jer inače ništa od povrata..ja sam zadnji put morala falisficirati..:raspa:
zabica171
14.10.2009., 16:06
Uzmes robu na policama, platis na kasi, na customer service dobijes dokumente za tax free, ovjeris ih na granici, (ne)platis carinu i dodjes doma.
:) ma ne nije bio zafrkancija ozbiljna sam...ma znam da je kao u svakom ducano nego me zapravo zanimalo kaj s atim krupnijim stvarima cula sam da je to nekaj podjeljeno tipa a, b i c. uglavnom hvala svima na odgovoru :) sada se samo jos nadam da cu naci sve sto trebam :mig:
waterlily
14.10.2009., 16:07
Jedva čekam kad će se otvoriti u nas, jer još nikad nisam bila u ni jednoj.
Svaki moj pokušaj da posjetim koju, je završio neuspješno :(
A nije da nisam bila po svijetu :mig:
Sjećam se posljednjeg puta kad smo se vračali iz Švabije (gdje također nisam ni naišla na dotičnu,u svoj mojoj šetnji i vožnji po gradovima ...)preko Austrije
izrazila želju MM da se zaustavimo, na što me on lagano otpilio, kao nemamo vremena,umorni od puta..... bla,bla :rolleyes:
(a dok smo bili u Njemačkoj, obečavao mi je zaustavljanje u Ikeu u Grazu )
mene je moj za rođendan odveo u Ikeu, prije dvije godine i to sa prikoljicom...to je bio šoping:top::top:, cca 1500 ojrića
waterlily
14.10.2009., 16:09
a i svekar se iz nemčije navozao:mig:
U Grazu recimo ides u onaj shoping centar do i tamo na katu u customer service za tax free ovjeris kaj imas i onda na granici ....
Prije je bilo u sklopu ikee bocno one kucice a sad je to u shoping centru :mig:
A za robu... sitne stvari su po policama a sve ostalo (krupni komadi) uzmes tamo listeke i olovke kojih ima na svakom metru i razgledavas izlozene stvari i tematski slozene prostorije i na svakom artiklu imas cedulju na kojoj pise gdje se to nalazi na skladistu. Tipa red 4, stalaza 8. Zapises si to na papirek plus ime proizvoda i kad dođes do skladista trazis poziciju i uzimas predmet.
I mene nikad nisu carinili a idem dosta cesto :raspa:
waterlily
14.10.2009., 16:24
mene jesu, ali nisam mogla sakriti prikolicu:cerek:
murtila
15.10.2009., 10:12
mene je moj za rođendan odveo u Ikeu, prije dvije godine i to sa prikoljicom...to je bio šoping:top::top:, cca 1500 ojrića
:s
Pokazat ću svome ovaj post pa nek vidi šta druge žene dobivaju za rođendan :D
ustvari rođendan mi tek za godinu dana pa ću pribjeći nekom
drugom rješenju...:misli:
kreveti, stolovi i slicno nisu u skladistu pored kojeg prodjes prije blagajne.
za njih dodjes na informacije i dobijes predracun. po tom predracunu platis na kasi i ides u veliko skl po robu.
uglavnom: male stvari po policama i trpas ih u kolica; velike stvari koje imaju zutu (bar mislim) oznaku imaju sifru i pod tom sifrom ih nadjes u skladistu koje je prije blagajne. najvece stvari (ormar, stol itd, crvena oznaka) ides na informacije, dobis predracun pa nakon placanja u skladiste.
ja sam zadnji put lijepo zamolila covjeka na informacijama da mi i za ove srednje popise sifre jer se nisam snasla. vrlo su usluzni i sve mi je pomogao. da nije njega, danas bi umjesto crne komode imala smeđu :rolleyes:
zabica171
18.10.2009., 09:48
sve sam nasla i skuzila kako sve funkcionira :) hvala svima na pomoci
sve sam nasla i skuzila kako sve funkcionira :) hvala svima na pomoci
ne mislis da bi bio red da ispricas sto si kupila :kava:
:cerek:
Vesper Lynd
18.10.2009., 14:38
U srijedu, 21. listopada, IKEA otvara svoj novi prodajni centar u Villesse :lux::lux::lux:
Za one koji neznaju, centar se nalazi 40tak km od Trsta.
Na sluzbenoj stranici stavili su vise informacija o prodajnom centru i to cak na hrvatskom jeziku.
http://www.ikea.com/it/it/store/villesse/storeInfo_hr
Pretpostavljam da IKEA Hrvatska nece jos tako brzo pa su ovaj prodajni centar napravili blizu hrvatske granice kao zamjenu i da privuce jos hrvatskih kupaca. Samim time sto se vec nekoliko dana vrti reklama na radiju i cim su na svojoj sluzbenoj stranici stavili informacije na hrvatskom jeziku, jasno je na koje kupce ciljaju.
napisano je vec vise puta da se otvara, ali ja cekam da netko u cetvrtak javi kako je bilo :cerek:
sigurno ce se PLAVI GOLUB zaletiti na otvaranje :D
PLAVI GOLUB
18.10.2009., 19:38
ej F.:cerek:
u nedjelju ću..:raspa:
mda,je i to prerano pošto se očekuje stampedo..svejedno odoh..:nedokazna kokoš:
a za drugu nedjelju se nas dvije dogovaramo..:mig:
idemo skupa! cool! :five:
najradije bih s tobom vec u nedjelju. kako ides?
sto planiras kupovati? ili ides u razgledavanje i upoznavanje terena? :D
Freak1000
19.10.2009., 00:37
joj, super, hvala 9,99 E je puno razumnije :)
To je dimenzija 34 x 52 cm .... relativno malo ....
zabica171
19.10.2009., 12:41
ne mislis da bi bio red da ispricas sto si kupila :kava:
:cerek:
:) Kupila sam svasta komodu, tv regal, stolic, nocni ormaric, tepih, lampe, stolice neke dekoracije, sitnice itd.
PLAVI GOLUB
19.10.2009., 14:54
idemo skupa! cool! :five:
najradije bih s tobom vec u nedjelju. kako ides?
sto planiras kupovati? ili ides u razgledavanje i upoznavanje terena? :D
dakle..nas 3 nedokazne (pernate)..a auto mi ima ovakav gepek..
http://www.kia.ba/userfiles/attachments/1204802685_071016164420autoser.jpg
tako da ćemo nas dvije ipak nekst vik..:mig:
ionako već vidim kako će to izgledati ovaj vikend..
http://static01.dernek.ba/grupe/galerija/1054216-21489-119426-114.jpg
:zubo:
a planiram kupiti..mmmm..niš posebno..: sama sebe laže..i to uvjerljivo:..:raspa:
the redCat
19.10.2009., 17:29
Evo članak http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285928612863285928582863285A285828582861286328 9628942898289428632863285C285D285B2860285E28582863 286328632863M
ja sam bila u Padovi prosli cetvrtak i prosla kraj ove u Villesseu. Odmah je na cesti, 100 km od Ri. Predpostavljam da ce prvih mjesec dana biti nemoguce uci unutra...
Jedna digresija na Padovu i zadnji izletic: Blagajnik na kasi je pricao sa kolegicom o tome kako se otvara ova u Villesseu "pa ce ovi iz necivilizacije prestati dolaziti kod nas". Alaj sam si ga onda priustila! Svasta sam mu sasula na cistom knjizevnom talijanskom i jos sam ga pitala ako me razumije jer mozda sam prenacitana za njega. Pitala sam ga jel prica njemacki ili engleski mozda, pa da se prebacimo. Promijenio je 6 boja na licu, izmotavao se, ispricavao, izvodio - ali je na kraju debelo popusio.
Jako sam bila ljuta. I jos sam.
the redCat
20.10.2009., 15:37
Odmah je na cesti, 100 km od Ri. Predpostavljam da ce prvih mjesec dana biti nemoguce uci unutra...
Jedna digresija na Padovu Blagajnik na kasi je pricao sa kolegicom o tome kako se otvara ova u Villesseu "pa ce ovi iz necivilizacije prestati dolaziti kod nas".
Da, tako smo prestali masovno ići u Trst, baš im se zbog toga posrećilo:lol: Sad je Trst jedan civiliziran grad, preuzela ga drevna kineska civilizacija:D
Nisam nikada bila...jesu li u Ikei veće gužve pred Božić ili poslije Nove godine?
da li je netko mozda vec bio u novoj ikei u villesseu? ja bih isla u nedjelju pa me interesira da li je bolesno velika guzva, da li ima dobrih akcija itd..?
ajme, koja vijest! :cerek:
Srecom da sam Rijecanka, sad cu doc doma za vikend, namignut mamici da me vodi kao u stare dane u Trst, pa cu joj reci neka jos malo produzi..... i eto nas u ikei :D to ce mi biti za rodjendan. nagovorit cu ju :D
Jedna digresija na Padovu i zadnji izletic: Blagajnik na kasi je pricao sa kolegicom o tome kako se otvara ova u Villesseu "pa ce ovi iz necivilizacije prestati dolaziti kod nas". Alaj sam si ga onda priustila! Svasta sam mu sasula na cistom knjizevnom talijanskom i jos sam ga pitala ako me razumije jer mozda sam prenacitana za njega. Pitala sam ga jel prica njemacki ili engleski mozda, pa da se prebacimo. Promijenio je 6 boja na licu, izmotavao se, ispricavao, izvodio - ali je na kraju debelo popusio.
:lol:
Bravo, tako i treba. A što je najgore, upravo su talijani ti koji imaju reputaciju kako ne govore niti jedan jezik osim talijanskog
ajme, koja vijest! :cerek:
Srecom da sam Rijecanka, sad cu doc doma za vikend, namignut mamici da me vodi kao u stare dane u Trst, pa cu joj reci neka jos malo produzi..... i eto nas u ikei nagovorit cu ju :D
To je i meni plan, samo što ja moram supruga "obraditi"
to bar nije tesko. sigurna sam da imas bar... dva - aduta :D:cerek::kava:
Ja odustala od decka, pa se prebacila na mamu... mislim da ce mi biti tako lakse, ali vidjet cemo... javit cu se tu, ili sretna ili uplakana :lol:
to bar nije tesko. sigurna sam da imas bar... dva - aduta :D:cerek::kava:
:rofl:
Ali on je tvrd orah
Ja odustala od decka, pa se prebacila na mamu... mislim da ce mi biti tako lakse, ali vidjet cemo... javit cu se tu, ili sretna ili uplakana :lol:
Kada planiraš odlazak? Ja sam upravo frendici mejlala link na Ikeu. Moram se osigurati ako ne uspijem slomiti dragog
kladionica
24.10.2009., 00:56
ja sam bila u Padovi prosli cetvrtak i prosla kraj ove u Villesseu. Odmah je na cesti, 100 km od Ri. Predpostavljam da ce prvih mjesec dana biti nemoguce uci unutra...
e pa svaka ti čast! :top:
:rofl:
Kada planiraš odlazak? Ja sam upravo frendici mejlala link na Ikeu. Moram se osigurati ako ne uspijem slomiti dragog
odlazak planiram jedan od vikenda, ili za tjedan dana ili za dva. Javim ti dan/dva prije ako budes htjela.
odlazak planiram jedan od vikenda, ili za tjedan dana ili za dva. Javim ti dan/dva prije ako budes htjela.
Htjela što? Ići s vama :rofl:
Danas sam pričala s frendicom i ona je zainteresirana, samo ima malo nagužvan raspored. S mužem definitivno idem do Trsta i Udina radi skija, tako da možda i dva puta odem :D
Uglavnom, javi svoje dojmove
waterlily
24.10.2009., 20:15
:s
Pokazat ću svome ovaj post pa nek vidi šta druge žene dobivaju za rođendan :D
ustvari rođendan mi tek za godinu dana pa ću pribjeći nekom
drugom rješenju...:misli:
Useljavali smo se u novu kuću pa nam je puno toga trebalo:top:, a i poslije je nekoliko puta išao po neke ormaariće i stolove:cerek:
Htjela što? Ići s vama :rofl:
Danas sam pričala s frendicom i ona je zainteresirana, samo ima malo nagužvan raspored. S mužem definitivno idem do Trsta i Udina radi skija, tako da možda i dva puta odem :D
Uglavnom, javi svoje dojmove
Ako budes htjela da ti javim (tj. ako ti je bitno pa da ti javim)... jer sam vec par puta donosila tako nesto s puta po narudzbi, pa pitam... mozda si upikala neku lampu il slicno, neces do ikee radi toga, pa ti netko dofura. Na to sam mislila :)
jucer popodne sam "skocio" do ikee u grazu i prvi put (bio sam do sada dosta puta) sam razocaran ponudom. prvenstveno sam htio kupiti lampe za novu kucu (inace sam uvijek nasao neke bafr "privremene" lampe prihvatljivog izgleda i cijena), no ponuda je bila izuzetno slaba. nakon toga sam (vec malo razocaran) pogledao i ostalo - takodjer nisam bio impresioniran...
Ako budes htjela da ti javim (tj. ako ti je bitno pa da ti javim)... jer sam vec par puta donosila tako nesto s puta po narudzbi, pa pitam... mozda si upikala neku lampu il slicno, neces do ikee radi toga, pa ti netko dofura. Na to sam mislila :)
Hvala na ponudi, ali planiram unutar mjesec dana ići do Trsta tako da se nadam da ću i Ikeu posjetiti. Zanima me općenito kakva je situacija i da li vlada strahovita gužva, odnosno da li su "necivilizirani" navalili :D
Eto, ja bila i prije nego sam mislila.
Nagovorila brata, tocnije njegovu curu i stvar je bila rijesena :D
Kupila neke sitnice, nebitno. Vidjela neke nove lijepe stvari na koje prije nisam obracala pozornost (za kupaonice ormarici) i uzivala.
U nacelu, ista je kao i sve ostale, samo nam je blize :top:
Okolis jos nije kompletno gotov, ali lijepo uredjuju i bit ce to predivno shopping izletiste.
Bozicni asortimani vec na policama.
Bozicni asortimani vec na policama.
neeee, nisi smjela ovo reciiiii :mama:
Bit ce :trk: i :driver: , mozda i prije nego i ja mislim :D
PLAVI GOLUB
26.10.2009., 23:42
f.:cerek:
kad si bila?
..ja jučer..kupila sitnice..provela cijeli dan tamo..do tamo se vozila 1h i 28min..aleluja..
bila je gužva na parkingu..tj..svi su se parkirali po cesticama uokolo..i po 1 km dalje..
ja sam našla odmah kod ulaza mjesto..:kava:
fora su mi bili ovi svirači..koji su šetali po ikei i svirali..
http://img9.yfrog.com/i/fotografija0756.jpg/
zatim teta u švedskoj nošnji koja je djelila čokoladice..:klopa:
i za kraj..na granici prošla..bez frke..naravno uz moj neodoljivi šarm..:trepće okicama:
offtopic:nakon što mi je predraga Aoife ispekla kruh u pekaču..sve što mogu reći jer..mljaaaac...i odmah sam ga i ja nabavila..:cerek:..
http://img223.yfrog.com/i/fotografija0754.jpg/
Mi smo bili jucer - ponedjeljak. Samo par sati. Kupili malo toga. Oni nekakav veliki ladicar koji nismo ni rastavljali jer smo ga uzeli na onom dijelu gdje su snizenja, tako da sam se ja stiskala iza s tim ladicama. Ali na carini su nam samo mahnuli rukom. Mislim da vec prepoznaju ikea izletnike :D
Eh, da, i nismo imali svirace ni tete sa cokoladicama, ali je bila guzva. Doduse, ne tako strasna jer je na parkingu bilo nesto mjesta, ali je bio skoro cijeli popunjen. Iznenadilo me to obzirom da je bio ponedjeljak ujutro.
Sto si kupila? :cerek:
kladionica
27.10.2009., 14:14
f.:cerek:
kad si bila? đđđ:Snajper: ko iz topa pita za ikeu.....a nas....ko šmirgla!
PLAVI GOLUB
27.10.2009., 14:23
ovo..:D
http://img38.yfrog.com/i/fotografija0759.jpg/
niš veliko..đinđe..pošto ćemo sad sedmično šibati,nema potrebe krcati..:cerek:
molim slikicu tog ladičara..di ćeš ga staviti.?.
i btw.vaši na Rupi su puuuuno normalniji carinici od naših..vjeruj mi..Istra je najstroža po tom pitanju..:tuzni:
k.tebe ne šljivim..pošto nisi bila...:zubo:
vidim, sve je dokumentirano fotografijama. :cerek:
ja sam kupila samo par stvari i to uglavnom za darove
lampicu frendici (crvenu)
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/70153589
igracke nekim klincima
divnog noja :D http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/30107797
i divnog zeca http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/20157293
neke kutije za mamu i frendicu.
sebi: 3 http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/20130524"]jeftine lampice (http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/20130524) da montiram na Expedit jer mi fali osvjetljenja kad citam.
Brat i draga su kupili taj ladicar. ovako nesto (http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/00062597). nista posebno, ali je bio samo 30eura, pa su uzeli za cipele na balkonu :)
ja razmisljam o Hedda Blad zavjesama jer mi treba nesto jeftino dok ne nadjem trajno rjesenje. I o Lillangen (http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/S49858566) ormaricu s lavandinom za malu kupaonicu. i o lack (http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/00105323) stolicu za TV... ali to ce sacekati.
no, zaista bi mogle jednom zajedno do Ikee.
I da, imas pravo, nasi carinici su puno bolji.
zasto mi se cini da imaju drugacije/ vise proizvoda?
u austriji recimo ne vidjeh ovih lila lampi, a bogme ni ovaj niski lack za tv. :ne zna:
A ponekad ovisi od trgovine do trgovine. Nemam pojma.
Recimo, jucer je ikea bila puna ovih lampi žarko crvene boje, a na netu ih uopce nema :ne zna:
Prepisi broj artikla s talijanskih stranica, pa ukucaj na stranicama od pojedine ikee u Austriji, i pogledaj koliko ih ima na skladistu, ili imaju li ih uopce...
Btw, oni koji misle ici vikendom > zvuci suludo :D
Freak1000
27.10.2009., 20:35
Ja sam bio u subotu tamo. Bila je uzasna guzva i trebali smo se parkirat nekih cca. 2km dalje na cesti. Pa odustao, okrenuo se i vracao nazad, .... ali pazi sad ..... parkirao se ipred ulaza :) Jer na povratku nije nitko regulirao promet :) Otisao unutra, mogu reci da je fora, ima izbora i cijene u prihvatljive.
2Plavi_gloub: sviraci su i vise nego fora ....
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.